فهرست مطالب

دین و ارتباطات - سال نهم شماره 4 (زمستان 1381)

نشریه دین و ارتباطات
سال نهم شماره 4 (زمستان 1381)

  • 184 صفحه، بهای روی جلد: 5,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1381/12/15
  • تعداد عناوین: 7
|
  • یافته های ارتباطات میان فرهنگی در کاریکاتورهای مطبوعات ایران راجع به واقعه 11 ستامبر و وقایع بعدی
    مهدی محسنیان راد صفحه 7
    روز جمعه 14 ستامبر 2001، پس از 22 سال، برای اولین بار در نماز جمعه تهران به حرمت کشته شدگان حادثه تروریستی 11 ستامبر، فریاد”مرگ بر امریکا“برنخاست و این رویداد نمادی از تاثیر سنگین این واقعه در افکار عمومی ایرانیان بود.
    کلیدواژگان: ارتباطات میان فرهنگی، کاریکاتور، یازده سپتامبر 2001، مطبوعات ایران
  • ارتباطات میان فرهنگی در دهه های نخستین اسلامی
    محسن الویری صفحه 63
    به فاصله ای اندک از رحلت حضرت محمد-صلی الله علیه و آله و سلم- مسلمانان راهی دو سرزمین متمدن آن روزگار یعنی ایران و روم شدند و بخشهایی عمده از آنها را به تصرف خود درآوردند. علی رغم وجود تفاوت زبانی و تفاوت شرایط زندگی عربها با ساکنان سرزمینهای تازه فتح شده و همچنین ماموریت و رسالت عربها که خود را حاملان سخن و پیام آسمانی دین اسلام می دانستند که نمادها و قالبهای خاص خود را داشت ولیکن به استناد واقعیات غیرقابل انکار تاریخی، به رغم همه مشکلات و موانع ارتباطی، آنها موفق شدند که ارتباط بسیار کارآمدی با مخاطبان غیر عرب خود پدید آورند که راه انتقال فرهنگ و آموزه های جدید دینی را هموار کرد.
    کلیدواژگان: ارتباطات میان فرهنگی، اسلام، تاریخ صدر اسلام، فرهنگ اسلامی، فتوحات، ارتباطات غیر کلامی، دین و فرهنگ، دین و ارتباطات
  • برنامه های دینی تلویزیون و دریافت مخاطبان / یک مطالعه تطبیقی پیرامون برنامه های اسلامی تلویزیون ایران و کلیسای الکترونیک
    ناصر باهنر صفحه 81
    ظهور وسایل ارتباط جمعی الکترونیک دستاورد دنیای مدرن برای بشریت به شمار می آید. از این رو، هر یک از ادیان متناسب با دیدگاه های ایدئولوژیک خود و نیز شرایط فرهنگی و زیست محیطی پیروانشان، با این پدیده برخوردی خاص داشته اند، اما همه آنها رسانه های مدرن را امری مؤثر در ارتباطات اجتماعی می دانند و متدینان را به شناخت و بهره برداری متعهدانه از آنها تشویق می نمایند.
    کلیدواژگان: ارتباطات میان فرهنگی، کلیسای الکترونیک، تلویزیون ایران، برنامه های دینی، مخاطبان تلویزیون
  • مدل رشد درونزای دو بخشی
    محمدهادی زاهدی وفا ترجمه: مرتضی بکی حسکوئی صفحه 89
    در این مقاله یک مدل رشد درونزای دو بخشی ارایه می گردد یک بخش با تکنولوژی بالا و یک بخش با تولید کالای سنتی از یکدیگر متمایز می گردد. در بخش سنتی هیج دورنمایی برای پیشرفت دانش فنی وجود ندارد. چون در این بخش هیچ پیشرفت فنی صورت نمی پذیرد. رقابت در این بخش به وسیله شرایط ایستا تعیین می شود.
    کلیدواژگان: رشد درونزا، اقتصاد دو بخشی، نوآوری، تغییر دانش فنی
  • بررسی اثرات سیاست یکسان سازی نرخ ارز بر تورم، مابه التفاوت نرخ ارز رسمی و بازار سیاه و نرخ ارز واقعی در ایران
    کاظم یاوری صفحه 129
    مقاله حاضر به تحلیل دو سیاست یکسان سازی نرخ ارز و سیاستهای ارزی پس از آن در ایران می پردازد. علی رغم اینکه سیاست یکسان سازی نرخ ارز در سال 1372 در جهت صحیح بود، ولی عدم هماهنگی بین سیاست ارزی و دیگر سیاست های کلان از مهم ترین عوامل شکست این سیاست محسوب می شود.
    کلیدواژگان: یکسان سازی نرخ ارز، نرخ ارز واقعی، سیاستهای ارزی
  • تاثیر نوسانات قیمت نفت بر متغیرهای کلان اقتصادی ایران / رویکرد مدله ای خودرگرسیونی برداری
    داوود منظور صفحه 147
    نوسانات قیمت نفت یکی از دلایل عمده آشفتگی در اقتصاد کشورهای صادر کننده نفت است. در این تحقیق با استفاده از مدلهای خودرگرسیونی برداری و تصحیح خطای برداری و به کارگیری هفت متغیر اساسی، اثرات تغییر در قیمتهای نفت بر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بررسی شده است.
    کلیدواژگان: خودرگرسیونی برداری، قیمت نفت، متغیرهای کلان اقتصادی ایران
  • کاربرگ اشتراک فصلنامه
    صفحه 175