فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتادم شماره 3 (تابستان 1394)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتادم شماره 3 (تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/15
  • تعداد عناوین: 15
|
  • فیصل ضرغامی، محمدرضا مخبردزفولی، صادق رهبری، پرویز شایان، الهه ابراهیم زاده، محمود بلورچی، صمد لطف الله زاده صفحات 241-248
    زمینه مطالعه
    کریپتوسپوریدیوم پارووم تک یاخته ای از شاخه اپی کمپلکساست که دام های اهلی و وحشی و همچنین انسان را آلوده می کند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی ایجاد اسهال و دفع اووسیست درکریپتوسپوریدیوزتجربی و ارتباط آن با کاهش وزن گوساله های نوزاد انجام گرفت.
    روش کار
    12 گوساله نوزاد در یک گاوداری شیری انتخاب و به صورت تصادفی به 2 گروه 6 تایی تقسیم شدند.6 گوساله(گروه آزمایش) 12 ساعت پس از تولد با 107× 1 اووسیست کریپتوسپوریدیوم پارووم آلوده شدند و 6 گوساله دیگر (گروه شاهد) با اووسیت مواجهه نشدند. روزانه 2 بار نشانه های بالینی بررسی و به منظور تعیین حضور و شمارش اووسیست های موجود، نمونه مدفوع از طریق رکتوم برداشت می گردید.جهت تعیین اثرات کریپتوسپوریدیوز بر افزایش وزن، تمامی گوساله ها از روز 0 تا 30 پس از عفونت با فواصل سه روز وزن می شدند.
    نتایج
    تمامی گوساله های آلوده علیرغم دریافت آغوز مادری، از روز 3 پس از عفونت نشانه های دپرسیون و کاهش اشتها را نشان دادند و به دنبال آن اسهال آبکی همراه با توده هایی از موکوس و تغییر رنگ آن به زرد یا بی رنگ ظاهر شد. اسهال 8-5 روز ادامه داشت که این منجربه دهیدراتاسیون شدید گردید.بیشترین شدت اسهال 6-4 روز پس از عفونت بود. دفع اووسیست از روز 4 پس از عفونت شروع و تا روز 11 ادامه داشت. بیشترین میزان آن در روز (03.9 ± 106 × 48.60 اووسیست در هر گرم مدفوع) بود. نشانه های بالینی در گوساله های شاهد مشاهده نگردید.میانگین افزایش وزن گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر از گروه آزمایش بود (001/ 0>P). وزن گوساله های آلوده تا سن 9 روزگی کاهش و بعد ازآن افزایش را نشان داد.
    نتیجه گیری نهایی: مطالعه حاضر علاوه بر تعیین الگوی دفع اووسیست نقش کریپتوسپوریدیوم پارووم را به عنوان عامل اولیه در ایجاد اسهال و کاهش وزن گوساله های نوزاد نشان داد.
    کلیدواژگان: کریپتوسپوریدیوم پارووم، اووسیست، تغییرات وزن، اسهال، گوساله ها
  • صغری خدابنده، غلامرضا رزمی صفحات 249-253
    زمینه مطالعه
    تیلریوز یکی از بیماری های تک یاخته ای خونی در گاو بوده که سبب مرگ و میر بالا می شود. تاکنون مطالعات میکروسکوپی زیادی درباره شناسایی گونه های آلوده کننده تیلریا در گاو و کنه های ناقل صورت گرفته که در مقایسه با روش های مولکولی از حساسیت و ویژگی کمی برخوردارند.
    هدف
    دراین مطالعه سعی شدگونه های تیلریاوناقلین آن درگاوهای شهرستان یزدباروشSemi-nested PCR موردشناسایی قرارگیرند.
    مواد و روش کار
    طی ماه های خرداد تا شهریور سال 1391، تعداد 100 نمونه خون EDTA به همراه گسترش های نازک خون ازگاوهای شیری نژاد هلشتاین مشکوک به تیلزیوز بدون سابقه واکسیناسیون بر علیه بیماری تهیه گردید. همزمان با بازرسی بدن گاوها تعداد 249 عدد کنه جمع آوری شدندگسترش تهیه شده با گیمسا رنگ آمیزی شدندو DNA از نمونه های خون با استفاده از کیت تجاری استخراج گردیدند. کنه ها همچنین با استفاده از کلید های تشخیص شناسایی و بر اساس جنس و گونه کنه به 50 مجموعه 5 کنه ای تقسیم شدند و با استفاده از لوپ و وسایل حشره شناسی غدد بزاقی آنها جدا سازی و DNA آنها نیز استخراج گردید. نمونه های DNA استخراج شده با آنSemi-nested PCR بر روی ژن18S rRNA، مورد آزمایش قرار گرفتند. جهت تشخیص تیلریا لستوکاردی و تفریق آن از تیلریا آنولاتا در نمونه های کنه از روش PCR-RFLP استفاه شد.
    نتایج
    در بررسی اولیه انجام شده با میکروسکوپ نوری، در 4 گسترش خونی (4%) اشکال حلقوی انگل مشاهده گردید. همچنین همه کنه های جمع آوری شده هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم تشخیص داده شدند. نتایج به دست آمده با روش Semi-nested PCR، نشان دهنده آلودگی 11 نمونه خون (11%) و سه مجموعه غدد بزاقی کنه به تک یاخته تیلریا آنولاتا بودند. هیچ یک از نمونه ها آلوده به تیلریا اورینتالیس نبودند. مطالعات تکمیلی با PCR-RFLP با استفاده از آنزیم MspI نیز نشان داد که نمونه های کنه ها همگی از نظر آلودگی به تیلریا لستوکاردی منفی می باشند.
    نتیجه گیری نهایی: بر پایه نتایج بدست آمده تیلریا آنولاتا و کنه هیالوما آناتولیکوم آناتولیکوم عامل و ناقل مهم تیلریوز گرمسیری در شهرستان یزد می باشند.
    کلیدواژگان: تیلریا، گاو، semi، nested PCR
  • سمیه ستاری، شیدا ورکوهی*، محمدحسین بنابازی، میثم طباطبایی پژوه صفحات 255-261
    زمینه مطالعه

    بیماری نیوکاسل یکی از مخرب ترین بیماری های ویروسی طیور در سرتاسر جهان است.

    هدف

    با توجه به اینکه روش های سنتی قابلیت محدودی در کنترل این بیماری دارند، انجام این مطالعه به منظور استفاده از تکنولوژی های نوین برای تشخیص به موقع بیماری جهت کاهش خسارت پیش روی صنعت طیور می باشد.

    روش کار

    استخراج RNA با استفاده از کیت RNease mini و بر اساس دستورالعمل شرکت سازنده انجام شد. RNA استخراج شده با 109×23/68 رونوشت اولیه به صورت سری رقت های μL 100، برای انجام واکنش RT-PCRو RRT-PCR تهیه شد. واکنش RT-PCR با استفاده از کیت RNease mini و واکنش RRT-PCR با استفاده از کیت تجاری (شرکت Genekam Biotechnology، آلمان) انجام شد.

    نتایج

    برای روش RRT-PCR تا سری رقت تهیه شده 34-10 تکثیر صورت گرفت و برای روش RT-PCR تا سری رقت تهیه شده 20- 10 بر روی ژل آگارز 5/ 1٪ باند مشاهده شد. براساس نتایج مشاهده شده روش RRT-PCR قادر به تشخیص 34-10×1رونوشت و روش RT-PCR قادر به تشخیص 20-10×1 رونوشت از نمونه اولیه است.
    نتیجه گیری نهایی: حساسیت روش RRT-PCR تقریبا دو برابر روش RT-PCR است و در مقایسه با روش RT-PCR، قادر به تشخیص ویروس بیماریزای نیوکاسل در نمونه های آلوده ای با 10000 برابر رونوشت کمتر از RNA ویروسی می باشد.

    کلیدواژگان: ویروس بیماری نیوکاسل، تشخیص، RRT، PCR، RT، حساسیت
  • محمد یخچالی، رضا علی رحمتی صفحات 263-271
    زمینه مطالعه
    عفونت های ایمریایی از آلودگی های تک یاخته ای مهم در نشخوارکنندگان است که خسارت اقتصادی برای صنعت پرورش دام در ایران و جهان دارد.
    هدف
    تعیین فراوانی و تنوع گونه ای ایمریا در گروه های سنی مختلف گاو های شیری سیستم پرورشی صنعتی بود.
    روش کار
    این مطالعه در گاوداری های صنعتی اطراف شهرستان کنگاور استان کرمانشاه از بهار 2011 تا 2012 انجام شد. از راست روده 307 راس گاو مدفوع تازه به صورت تصادفی جمع آوری گردید. اووسیست های ایمریا به روش شناور سازی جمع آوری گردیدند و شدت آلودگی به روش مک ماستر تعیین شد. فراوانی و تنوع گونه ای ایمریا با اسپروله کردن اووسیست ها توسط دی کرومات پتاسیم 5/2٪ انجام شد.
    نتایج
    شیوع کلی آلودگی در گاوهای تحت مطالعه 92/31٪ (307: 98) بود. بیشترین فراوانی آلودگی در گاوهای3-1ساله (37٪) بود. ارتباط معنی داری بین شیوع آلودگی با گروه های سنی مختلف وجود نداشت. بیشترین میزان شیوع آلودگی در فصل بهار (66/ 41٪) بود که ارتباط معنی داری بین شیوع آلودگی و توزیع فصلی آن وجود داشت. شدت دفع اووسیست متفاوت بود و دامنه تغییرات آن 105×71/ 2-103×18/ 3 بود. اختلاف معنی داری بین فراوانی آلودگی و شدت دفع اووسیست در گروه های سنی مختلف نبود. بیشترین فراوانی آلودگی در گاوهای با قوام مدفوع طبیعی بود. شیوع آلودگی ارتباط معنی داری با قوام مدفوع در هر گروه سنی تحت مطالعه داشت. هفت گونه ایمریا در گاوهای آلوده شناسائی شدند. شایع ترین گونه ایمریا زورنئی (25/28٪) بود که بیشترین فراوانی را در گروه سنی 3-1سال (5٪) در فصل بهار و تابستان (30٪) داشت. توزیع فراوانی گونه های ایمریا با هر یک از فصل ها در طی دوره مطالعه ارتباط معنی داری داشت. آلودگی توام با دو گونه (85/42٪) و سه گونه (15/3٪) ایمریا در دام های تحت مطالعه وجود داشت.
    نتیجه گیری نهایی: حضور آلودگی ایمریایی به صورت یک مشکل در گاوداری های صنعتی منطقه مطرح بود. بنابراین کنترل شدت آلودگی در گاوهای جوان به ویژه در فصول با شدت آلودگی بالا برای اجتناب از وقوع احتمالی کوکسیدیوزیس بالینی در گاوداری های با شرایط بهداشتی و مدیریتی ضعیف نظیر عدم استفاده از کنترل دارویی مهم است.
    کلیدواژگان: اووسیست، ایمریا، گاو شیری
  • تقی تقی پور بازرگانی، محمد جواد قراگزلو، حمید قلم سیاه صفحات 273-277
    سابقه
    اگزانتمای ناشی از هرپس ویروس تیپ 3 اسبی در 1900 گزارش گردید. اکنون این ویروس جهانی شده و اسب تنها مخزن آن می باشد. این ویروس به روش های جفت گیری، ایاتروجنیک و وسایل کار آلوده در اسب ها جابجا می شود و اساسا بخش سلول های مطبق سنگفرشی اپیدرم را گرفتار می کند.
    یافته های بالینی: در دیماه 1390 دو اسب نر و یک مادیان هلندی دو بار به تب بالا و عوارض آن دچار شدند و یکی از اسب های نر در حین بیماری ضایعات اگزانتمایی را در پنیس و پوشش آن بروز داد و با پیشرفت بیماری بافت ها مبتلا رنگدانه خود را از دست دادند.
    آزمایشات تشخیصی: در مطالعه هیستوپاتولوژی نمونه های بافت آسیب دیده تمامی ویژگی های آسیب شناسی این بیماری چون دژنرسانس بالونه اپی تلیوم مطبق سنگفرشی، اکانتولیز، اولسر، کلونی های باکتریایی متعدد، گنجیدگی های داخل هسته ای همراه با حاشیه نشینی کروماتین مشاهده شد.
    ارزیابی نهایی: واضح است که اسب مذکور آلوده به هرپس ویروس تیپ 3 بوده و استرس ناشی از بیماری تب زا فرصت باز پیدایی ضایعات اگزانتمایی را فراهم کرد. اینکه اسب های ایرانی موجود در اصطبل اسب های هلندی، درگیر بیماری با تب بالا نشدند. می توان گفت که این بیماری بومی بوده و با توجه به آنکه دوره این تب دوبار تکرار شد می توان گفت که هرپس ویروس تیپ 2 اسبی ابتدا با درگیری بخش بالایی دستگاه تنفس باعث تب اول و سپس با ایجاد ویرمی تب دوم را موجب شده است.
    کلیدواژگان: اگزانتما، هرپس ویروس تیپ 3، اسب نر هلندی، دیپگمانتاسیون ضایعات، گنجیدگی های درون هسته ای
  • صدیقه نبیان، فاطمه عرب خزائلی*، محمدحسین کفایتی، مهرداد مدیرصانعی صفحات 279-284
    زمینه مطالعه

    علیرغم استفاده فراوان از داروهای ضدکوکسیدیایی و توسعه واکسن علیه ایمریا، این انگل کماکان در میان ماکیان شایع می باشد. درک مکانیسم های ایمنی، محققان را در پیشگیری کار آمدتر این عفونت انگلی یاری می نماید.

    هدف

    مطالعه حاضر به منظور بررسی ایمنی هومورال علیه کوکسیدیوز طیور با استفاده از الایزا، قبل و پس از مصرف واکسن تخفیف حدت یافته لیواکوکس Q انجام شده است.

    روش کار

    یکصد و بیست جوجه یک روزه گوشتی سویه تجاری راس به صورت تصادفی به 4 گروه 30 قطعه ای تقسیم گردیده وواکسن لیواکوکس Q در سن 4روزگی و دز عفونی در 14روزگی به صورت داخل دهانی به هر جوجه تلقیح گردید. ضمن ارزیابی شاخص هایی نظیر میزان افزایش وزن، ضایعات روده ای و تعداد ااسیست در 21 روزگی، ایمنی هومورال با روش الایزا بر روی نمونه های سرمی تهیه شده از جوجه ها در 7 و 21 روزگی مورد بررسی قرارگرفتند.

    نتایج

    سه روز پس از واکسیناسیون میانگین جذب نوری گروه های بدون دریافت واکسن- چالش نشده (553/ 0) اختلاف معنی داری با گروه های دریافت کننده واکسن - چالش نشده (686/ 0) داشت (0.05>p). در سن 21 روزگی میانگین جذب نوری سرم در گروه های بدون دریافت واکسن- چالش نشده (کنترل منفی) (331/ 0) با گروه های دریافت کننده واکسن - چالش نشده (شاهد واکسن) (663/0) و گروه های دریافت کننده واکسن- چالش-شده (آزمایش) (662/ 0) اختلاف معنی داری را نشان داد. در گروه های آزمایش، میانگین امتیاز ضایعات روده ای 22/ 2 و این امتیاز در پرندگان بدون دریافت واکسن- چالش شده (شاهد آلوده) 78/ 3 بود که از نظر آماری معنی دار می باشد. ارتباط معنی داری میان میانگین افزایش وزن و میزان دفع ااسیست با سطح سرمی پادتن در گروه های آزمایش و شاهد آلوده مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس مطالعه حاضر می توان گفت استفاده از واکسن زنده تخفیف حدت یافته، اثری مشابه چالش با ااسیست حاد بر ایمنی داشته و سبب افزایش میزان پادتن ها در سرم می گردد. همچنین استفاده از واکسن روی شاخص هایی مانند ضایعات روده ای، که در ارزیابی بیماریزایی و آسیب شناسی کوکسیدیا کاربرد دارند، دارای اثر مهارکنندگی می باشد.

    کلیدواژگان: واکسن ضدکوکسیدیا، کوکسیدوز، ایمنی هومورال، ایمریای ماکیان
  • فهیمه وکیلی صالح، فرید مسلمی پور، یوسف مصطفی لو صفحات 285-292
    زمینه مطالعه
    ایمنی و سلامت گوساله تازه متولد شده به میزان دریافت ایمونوگلوبولین ها از آغوز بستگی دارد که تیماردهی آغوز ممکن در افزایش جذب آنها موثر باشد.
    هدف
    در این پژوهش اثر حرارت دهی کنترل شده آغوز و افزودن آنتی بیوتیک به آن بر جذب ایمونوگلوبولین ها و شاخص های سلامتی و عملکرد گوساله بررسی گردید.
    روش کار
    مخزن آغوز از گاوهای چندشکم زایش تهیه و پس از اعمال تیمارها منجمد گردید. تغذیه آغوز بلافاصله بعد از تولد گوساله ها آغاز و روزانه در سه نوبت به مدت دو روز انجام شد. دوازده گوساله نر هلشتاین در سه گروه با آغوز تغذیه شدند که شامل: 1) آغوز خام (شاهد)، 2) آغوز حرارت داده شده و 3) آغوز دارای اکسی تتراسایکلین بود که در قالب طرح کاملا تصادفی اعمال گردید. مصرف آغوز، شیر و خوراک آغازین به صورت روزانه اندازه گیری شد. خونگیری در روزهای صفر، 7، 14، 21 و 28 از ورید وداج انجام گرفت. نمره سلامتی و روانی مدفوع به صورت روزانه تعیین گردید.
    نتایج
    نتایج نشان داد حرارت دهی آغوز باعث افزایش معنی دار غلظت ایمونوگلوبولین ها خون و بازده ظاهری جذب آنها شد (01/ 0>p). به طور میانگین، حرارت دهی آغوز باعث افزایش 24 درصدی در غلظت ایمونوگلوبوبین ها و افزایش 15 درصدی در بازده جذب ظاهری آنها نسبت به گروه شاهد و با شدت کمتر نسبت به گروه آنتی بیوتیک شد. تفاوت معنی دار بین گروه های تیماری در افزایش وزن، زمان و وزن از شیرگیری، زمان شروع و میزان مصرف خوراک آغازین مشاهده نشد. ضریب تبدیل غذایی تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی قرار نگرفت. تفاوت معنی دار بین گروه های تیماری در شمارش افتراقی سلول های خون مشاهده نشد. نمره مدفوع بین گروه ها تفاوتی معنی دار نداشت ولی امتیاز سلامت با مصرف آغوز حرارت دیده افزایش و میزان وقوع اسهال کاهش یافت (05/ 0>p).
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این تحقیق نشان داد که حرارت دهی کنترل شده آغوز روشی موثر و کاربردی برای افزایش جذب ایمونوگلوبولین های آغوز و کاهش وقوع اسهال در گوساله می باشد.
    کلیدواژگان: آغوز، حرارتدهی، آنتیبیوتیک، ایمونوگلوبولینها، عملکرد
  • حسین ابراهیمی، شعبان رحیمی *، پژواک خاکی صفحات 293-299
    زمینه مطالعه

    شیوع وگسترش بیماری های باکتریایی موجب افزایش مصرف آنتی بیوتیک ها شده که متعاقبا افزایش مقاومت باکتریایی در برابر مصرف آنتی بیوتیک های مرسوم را به همراه داشته است.

    هدف

    به منظور بررسی و مقایسه اثر اسید آلی Selko- pH، پروبیوتیک پریمالاک و عصاره الکلی سرخارگل بر سیستم ایمنی جوجه های گوشتی، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 3 تکرار بر روی 120 قطعه جوجه یک روزه نر سویه راس (308) در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام گرفت.

    روش کار

    تیمار های مورد مطالعه شامل اسید آلی Selko- pH (که تا روز 14، اسید آلی را به صورت مستمر و سپس 8 ساعت در 24 ساعت به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی دریافت کردند)، پروبیوتیک (جوجه ها تا سن 14 روزگی به صورت آشامیدنی و سپس به صورت مخلوط در خوراک دریافت نمودند)، عصاره الکلی سرخارگل (به میزان 1 در هزار در آب آشامیدنی) و تیمار شاهد (بدون مواد افزودنی) بودند.

    نتایج

    تمامی تیمارهای افزودنی سبب افزایش وزن نسبی بافت های لنفاوی طحال و بورس شدند که این افزایش فقط در تیمار سرخارگل اختلاف معنی داری را نشان داد (001/ 0>p). داده های حاصل از تست پادتن علیه گلبول های قرمز گوسفند و نسبت های هتروفیل به لنفوسیت نیز نشان داد که تمامی تیمارهای مورد مطالعه، بجز تیمار اسید آلی، تفاوت معنی داری از نظر پاسخ سیستم ایمنی اختصاصی و سلولی با تیمار شاهد داشتند (001/ 0>p). شمارش باکتری های دستگاه گوارش نیز حاکی از افزایش معنی دار میزان باکتری های لاکتوباسیلوسی مستقر در روده جوجه ها در تیمارهای اسید آلی و پروبیوتیک بود (001/ 0>p).
    نتیجه گیری نهایی: افزودنی های خوراکی استفاده شده در این آزمایش قابلیت بهبود سیستم ایمنی را دارا هستند.

    کلیدواژگان: اسید آلی، پروبیوتیک، سرخارگل، سیستم ایمنی، جوجه گوشتی
  • سیمین فاضلی پور، فرهاد ادهمی مقدم ادهمی مقدم، پریوش داودی، زهرا طوطیان، فردین اسدی صفحات 301-307
    زمینه مطالعه
    بیشترین بخش تخمدان را فولیکول ها تشکیل می دهند که بعضی از داروها می توانند موجب تغییراتی در آن شوند.
    هدف
    مطالعه تخمدان موش های بالغی است که در دوران رشد از متیل فنیدیت (Methylphenidate) استفاده کرده اند.
    روش کار
    40 سر موش سوری ماده نابالغ، در سن سه هفتگی به یک گروه کنترل و سه گروه تجربی تقسیم شدند. حیوانات در گروه های تجربی، به روش خوراکی به مدت 60 روز، متیل فنیدیت را به میزان mg/kg 2، 5 و10 دریافت کردند. پس از اتمام مدت تیمار و تعیین وزن مجدد، حیوانات را بیهوش و سطح سرمی FSH و LH تعیین گردید و تغییرات ساختاری فولیکول های تخمدانی و اجسام زرد آنها مورد مطالعه قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین اختلاف وزن بدن در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری را نشان داد (05/ 0>p). همچنین در مقایسه انواع فولیکول های تخمدانی در گروه های تجربی نسبت به گروه کنترل کاهش معنی داری در فولیکول های پیش آنترال، آنترال وجسم زرد، افزایش معنی داری در فولیکول های آترزی مشاهده گردید(05/ 0>p).
    نتیجه گیری نهایی: استفاده طولانی مدت متیل فنیدیت در موش موجب افزایش فولیکول های آترزی، کاهش جسم زرد، در نتیجه کاهش رشد تعدادی از فولیکول ها و اووسیت و تغییر در بعضی از سلول های لوتئینی می شود.
    کلیدواژگان: متیل فنیدیت، فولیکولهای تخمدانی، موش
  • فاطمه گلستان، یحیی تهمتن، الهام معظمیان صفحات 309-315
    زمینه مطالعه
    فیمبریه باکتری F5 (K99) E. coli مهمترین و شایعترین عامل چسبنده ای که تاکنون برروی سویه های اشریشیا کلی درگیر در اسهال گوساله هاشناخته شده است. این باکتری از طریق توکسین های مقاوم حرارتی (ST) سبب اسهال در گوساله های تازه متولد شده می شود. با افزایش نگرانی در مورد گسترش مقاومت های آنتی بیوتیکی، یافتن راه حل جایگزین مانند استفاده از کلی سین ها ضرورت دارد. کلی سین ها ترکیبات آنتی باکتریایی هستند که بوسیله سویه اشریشیا کلی تولید می شوند و دارای خاصیت کشندگی بر روی باکتری های همان نوع یا باکتری های مشابه هستند.
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر کلی سین برای کنترل عفونت باکتریایی F5 (K99) E. coli و اثر بخشی آن در مدل موش آزمایشگاهی می باشد.
    روش کار
    موش هایی که آنتی بیوتیک مصرف کردند به 4 گروه تقسیم شدند. موش های گروه اول بدون تلقیح هیچ گونه باکتری و محلول کلی سین نگه داری شدند. به موش های گروه دوم فقط mL 0/5 از محلول کلی سین خورانده شد. به هر یک از موش های گروه سوم تنها mL 0/5 از سوسپانسیون باکتری F5 (K99) E. coli خورانده شد. نهایتا موش های گروه چهارم ابتدا mL 0/5 از محلول کلی سین خورانده شد و بلافاصله بعد از خوراندن محلول کلی سین به این موش ها mL 0/5 از سوسپانسیون باکتری F5 (K99) E. coli خورانده شد. از موش های هر 4 گروه 7،6،5،4،3،2،1 روز بعد از تلقیح، نمونه مدفوع جهت شمارش باکتری گرفته شد.
    نتایج
    کلی سین اثر مهاری بر روی باکتری F5 (K99) E. coli داشت. تفاوت معنی داری بین میزان باکتری بدست آمده از مدفوع موش های گروه چهارم نسبت به گروه سوم بدست آمد.
    نتیجه گیری نهائی: بر اساس یافته های پژوهش حاضر نتیجه گرفته می شود که کلی سین ها نقش مهمی در مهار باکتری F5 (K99) E. coli دارند. همچنین با مطالعه بیشتر کلی سین توانائی جایگزینی آنتی بیوتیک های رایج را دارد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی (F5(K99، کلی سین، باکتریوسین
  • سولماز ناصرلی، تقی زهرایی صالحی، بهار نیری فسایی*، علیرضا سعیدی نیا، ایرج اشرافی تمامی صفحات 317-323
    زمینه مطالعه

    ایجاد موتاسیون در جایگاه اختصاصی می تواند یکی از روش های کارآمد جهت بررسی ویژگی و خواص تنظیمی ژن های گوناگون باشد. وز از ری های ک ان و دام ا بروز رهای ادی اوا د. ا ا پاتوژن و ا زا در جنس و ان راهگشای ل ا ا ح .

    هدف

    با توجه به اهمیت جهش هدفدار در شناسایی ساختار ژنوم و وجود روش های متعدد جهت دست یابی به این هدف، روش Overlap Extension PCR به عنوان یک تکنیک اصلاح شده جهت حذف و جایگزینی ژن هدف معرفی می شود.

    روش کار

    جهت انجام این تحقیق، با انجام دو مرحله PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی، قطعات بالادست و پایین دست ژن هدف از ژنوم باکتری و کاست مقاومت آنتی بیوتیکی از پلاسمیدa(+)رpET28، تکثیر یافته و به یکدیگر اتصال یافتند. قطعه حاصله با استفاده از آنزیم های محدودالاثر که توالی آنها در انتهای 5 پرایمرهای خارجی قرار داده شده است، در جایگاه اختصاصی از پلاسمید (-) pBluescriptIISKهمسانه سازی شده و پس از حصول اطمینان از عدم ایجاد جهش خودبخودی در حین مراحل PCR، با استفاده از روش الکتروپوریشن به داخل ژنوم بروسلا آبورتوس انتقال یافت.

    نتایج

    همسانه سازی محصول PCR اتصالی که بدون بروز تغییر در توالی نوکلئوتیدی حاصل شده بود، داخل پلاسمید (-) pBluescriptIISK انجام شد و پس از انتقال الکتریکی پلاسمید به ژنوم بروسلا آبورتوس، طی عمل ریکامبینیشن باعث جهش در ژن مورد نظر گردید.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان می دهد که Overlap Extension PCR یک تکنیک بهینه و اصلاح شده به منظور ایجاد جهش در ساختار ژنوم باکتری بوده و به راحتی می تواند در خانواده بروسلا استفاده گردد.

    کلیدواژگان: بروسلا آبورتوس، جهش، overlap extension PCR
  • مجید محمدصادق صفحات 325-332
    زمینه مطالعه
    با توجه به متفاوت بودن میزان چند قلوزایی در نژادها و مناطق جغرافیای مختلف و ضرورت مطالعه عوامل موثر بر چند قلوزایی در نژادهای مختلف یافتن بهترین روش ایجاد چندقلو زایی وایجادفعالیت تخمدانی در خارج از فصل در هر نژاد میش ضروری می نماید.
    هدف
    تعیین میزان فعالیت تخمدانی و چند قلوزایی در تابستان و مقایسه اثرجیره و eCG در میزان باروری وچند قلو زایی میش های نژاد زل.
    روش کار
    دراوایل تابستان 135راس میش زل بصورت تصادفی در6 گروه مشابه به قرار ذیل تقسیم شدند. گروه 1(22= N) میش ها به مدت 21 روزقبل ازقوچ اندازی علاوه برچرای آزاد از جیره تکمیلی بهره مندگردیدند. گروه 2(22=N) میش ها 8 روز قبل از قوچ اندازی جیره تکمیلی مصرف کردند. گروه 3 (26=N) میش ها جیره تکمیلی از 8 روز قبل از قوچ اندازی وهمچنین اسفنج واژنی پروژسترون دار و در هنگام خروج اسفنج، IU 400 eCG دریافت کردند. گروه 4 (23=N) میش ها در این گروه هیچ گونه جیره تکمیلی دریافت نداشتند ولی اسفنج واژنی پروژسترون و eCG در هنگام خروج اسفنج دریافت کردند. گروه 5 (20=N) میش ها جیره تکمیلی و هورمون eCG دریافت نداشتند و تنها فحلی آنها با اسفنج واژنی همزمان گردید. گروه 6 (22=N) به عنوان گروه شاهد در نظر گرفته شد و میش ها در این گروه تحت هیچگونه تیماری قرار نگرفتند. همزمانی فحلی درکلیه میش ها بجزگروه شاهد(6) بوسیله اسفنج داخل واژنی آغشته به پروژسترون برای مدت 14 روزصورت پذیرفت. تغذیه پایه کلیه دام ها براساس چرای آزاد در مرتع با پوشش غالب ازگیاهان خانواده گندمیان صورت پذیرفت. میش های گروه های آزمایشی به منظورجفت گیری 48 ساعت پس ازخروج اسفنج به مدت 72 ساعت درمجاورت قوچ بارورقرارگرفتند.
    نتایج
    یافته ها نشان دادمیزان باروری متعاقب همزمانی فحلی درگروه سوم ازگروه دوم و پنجم بصورت معنی داری بیشتر بود ولی در دیگر گروه ها تفاوت معنی داری نداشت (05/ 0p) ولی جیره تکمیلی بر روی آن تاثیر معنی داری بر جا نگذاشت (05/ 0نتیجه گیری نهایی: از این مطالعه نتیجه گیری شداستفاده از پروژسترون واژنی و eCG در فصل تابستان در نژاد زل در افزایش تعداد چند قلوزایی موثر است جیره تکمیلی افزایش معنی داری در آن ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: میش زل، eCG، فلاشینگ، باروری
  • یدالله بدخشان، جلیل آبشناس صفحات 333-339
    زمینه مطالعه
    گوسفند شکلی از سرمایه گذاری و منبع سریع نقد شونده خصوصا در سیستم های تولیدی سنتی و کم درآمد می باشد. مناطق گرمسیر و دارای فصل گرم طولانی مدت همیشه تاثیر منفی بر پرورش گوسفند می گذارد.
    هدف
    هدف تحقیق حاضر بررسی تحمل استرس گرمایی در گوسفندان نر و ماده نواحی شهرستان جیرفت در طول تابستان طی 15 خرداد تا 15 شهریور به وسیله اندازه گیری دمای سطح پوست، رکتوم، تعداد تنفس، ضربان قلب و فراسنجه های خون کراتینین، اوره و گلوکز بود.
    روش کار
    در این آزمایش 15 راس میش و 7 راس نر بالغ انتخاب و از اواسط خرداد ماه تا پایان شهریور هر نیمه ماه اندازه گیری پارامترهای دما، تنفس، ضربان قلب و خونگیری برای آنالیز بیوشیمیایی انجام شد.
    نتایج
    نرخ تنفس و ضربان قلب گوسفندان نر کمی بیشتر از گوسفندان ماده بود اما اختلاف معنی داری بین آنها وجود نداشت (35/ 1±17/ 56 در مقابل 35/ 1±95/ 55 تنفس و 08/1 ±33/ 120 دربرابر 08/ 1±72/ 118 ضربان در دقیقه). دمای رکتوم نیز در بین دو جنس تفاوت چندانی نداشت (40.6-40.09 C ̊درجه سانتیگراد). همچنین دمای سطح بدن در بین دو جنس گوسفند اختلاف معنی داری را نشان نداد (36.02- 36.08 C ̊). تنها تفاوت مربوط به ماه های آزمایش بود (05/ 0p). بین غلظت سدیم خون دو جنس گوسفند اختلاف معنی دار وجود داشت بطوریکه بره های نر بالاترین حداقل میانگین معنی دار را داشتند (05/ 0p).
    نتیجه گیری نهایی: این نتایج نشان می دهد گوسفندان این ناحیه به خوبی با شرایط استرس گرمایی سازگار شده و محدوده عادی از تغییرات متابولیت های خون را در پاسخ به استرس نشان می دهند.
    کلیدواژگان: گوسفند، بیوشیمیایی، استرس گرمایی
  • احمد بابازاده اقدم، شهاب قاضی هرسینی، محسن دانشیار صفحات 341-348
    زمینه مطالعه
    تنش گرمایی از طریق تغییرات فیزیولوژیک در بدن باعث کاهش عملکرد در طیور می گردد.
    هدف
    این تحقیق به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف ال کارنیتین بر عملکرد، خصوصیات لاشه و برخی فراسنجه های خونی جوجه های گوشتی تغذیه شده با سطوح بالای چربی در شرایط تنش گرمایی صورت گرفت.
    روش کار
    دویست قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه نژاد راس 308 در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 5 تکرار (پن) به ازای هر تیمار و10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. جوجه های تیمار های آزمایشی با جیره پایه (گروه شاهد) و جیره پایه همراه با سطوح مختلف mg/kg 100، 200 و 300 ال کارنیتین تغذیه شدند. جیره های آزمایشی در دوره پایانی (25-42 روزگی) و در شرایط تنش حرارتی (oC 1±32 به صورت دوره ای از 9 صبح تا 5 بعد از ظهر) استفاده شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که جوجه های تغذیه شده با بالاترین سطح ال-کارنیتین در دوره ی پایانی افزایش وزن بالاتری در مقایسه با جوجه های تیمار شاهد و سطوح پایین تر ال-کارنیتین داشتند (05/ 0>p). در کل دوره هم، مصرف mg/kg 300 ال-کارنیتین باعث بالاترین افزایش وزن گردید (05/ 0>p). بعلاوه ضریب تبدیل خوراک جوجه های تغذیه شده با سطوح متوسط و بالای ال-کارنیتین (mg 200 و 300) در دوره پایانی پایین تر از مقدار مربوط به تیمار شاهد بود (05/ 0>p). همچنین در مقایسات مستقل هم مکمل سازی ال-کارنیتین باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل خوراک در هر دو دوره پایانی و کل در مقایسه با شاهد شد (05/ 0>p). مصرف بالاترین سطح ال کارنیتین باعث کاهش چربی محوطه ی بطنی در مقایسه با تیمار شاهد شد (05/ 0>p). مصرف بالاترین سطح ال کارنیتین باعث افزایش گلوکز خون گردید (05/ 0>p). بعلاوه، در مقایسات مستقل هم مصرف ال-کارنیتین باعث افزایش گلوکز و کاهش چربی حفره بطنی در مقایسه با شاهد گردید (05/0 >p).
    نتیجه گیری نهایی: به طور کلی، نتایج آزمایش اخیر نشان می دهد که مصرف mg/kg 300 ال کارنیتین از طریق افزایش استفاده از اسید های چرب و انرژی جیره موجب بهبود عملکرد جوجه های تحت تنش گرمایی می گردد.
    کلیدواژگان: افزایش وزن، ال کارنیتین، جوجه گوشتی، چربی حفره بطنی، گلوکز
  • احسان شهرامی، مریم رضاییان صفحات 349-356
    زمینه مطالعه
    استفاده از روش رایج گرسنگی در تولک بری مرغ های تخمگذار می تواند با تاثیرات منفی بر ساختار و محیط میکروبی روده سبب افزایش احتمال آلودگی سالمونلایی در پرنده شود.
    هدف
    هدف از این آزمایش بررسی اثرات استفاده از پودر یونجه به عنوان یک ماده خوراکی پر فیبر در تولک بری اجباری، بر خصوصیات مرفومتریک روده و عملکرد مرغ های تخمگذار تجاری بود.
    روش کار
    در این آزمایش از 108 قطعه مرغ تخمگذار از سویه های لاین (W-36) در سن 74 هفتگی در قالب یک طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار و 6 تکرار استفاده شد. تیمارهای مورد استفاده در این آزمایش جهت اعمال تولک بری پرنده ها به مدت 12 روز شامل: 1- گروه شاهد تغذیه شده با جیره کامل تخمگذاریFF) 2-) گروه محروم از غذا FW)، 3-) گروه تغذیه شده با جیره تولک حاوی 90% پودر یونجه به همراه 10% جیره تخمگذاری (A90)، بودند. در انتهای دوره تولک (روز دوازدهم) نمونه گیری از بخش های مختلف روده مرغ ها انجام شد. رکورد تولید پرندگان به مدت 12 هفته پس از تولک ثبت گردید.
    نتایج
    پرندگان گرسنه در هر سه منطقه از روده، کمترین ارتفاع پرز را در میان گروه های آزمایشی داشتند (05/ 0>p). بیشترین میانگین عمق کریپت ها در ناحیه دئودنوم مربوط به گروه گرسنه بود (05/ 0>p). در هر سه منطقه از روده، کمترین مقادیر شاخص پرز و سطح پرز در میان گروه های آزمایشی مربوط به گروه گرسنه بود (05/ 0>p). بیشترین و کمترین میانگین تعداد سلول های گابلت در هر سه منطقه روده به ترتیب مربوط به گروه های A90 و گرسنه بود (05/ 0>p). بیشترین میانگین توده تخم مرغ تولیدی پس از تولک، در گروه A90 مشاهده شد (05/ 0>p). مناسب ترین ضریب تبدیل غذایی نیز مربوط به گروه A90 بود که اختلاف آن فقط با گروه شاهد معنی دار بود (05/ 0>p).
    نتیجه گیری نهایی: استفاده از پودر یونجه در تولک بری مرغ های تخمگذار تجاری تاثیرات مطلوبی بر خصوصیات مرفومتریک روده در خلال این دوره و بهبود عملکرد پس از تولک داشت.
    کلیدواژگان: تولکبری اجباری، پودر یونجه، مرفولوژی روده، عملکرد، مرغهای تخمگذار
|
  • Faisal Zarghami, Mohammadreza Mokhberdezfouli, Sadegh Rahbari, Parviz Shayan, Elahe Ebrahimzadeh, Mamood Boloorchi, Samad Lotfolahzadeh Pages 241-248
    Background
    Cryptosporidium parvum is a protozoan parasite which belongs to apicomplexa phylum. The parasite infects both wild and domesticated animals and human beings as well.
    Objectives
    The purpose of the present study was to detect oocyst shedding and diarrhea pattern in experimental cryptosporidiosis and their correlation with weight loss in neonatal calves.
    Methods
    Twelve Holstein calves of both sexes were obtained at birth from dairy farm and randomly divided into two groups of 6 calves. Six calves were orally infected with 107 C. Parvum oocysts at the 12h post parturition. The control group was not infected. Clinical signs were examined and fecal samples were collected by the rectal examination twice a day. All calves were weighed from day 0 to day 30 with 3 days intervals to determine effects of cryptosporidiosis on weight gain.
    Results
    All infected calves were noticeably depressed and had a decreased appetite from 3 days post inoculation (DPI) while they received colostrum. Subsequently، watery diarrhea with clumps of mucus and yellow or pale changes of feces color were observed. The infected calves have had diarrhea for 5-8 days that remarkably had got dehydrated. The most severity of diarrhea was 4-6 DPI. Oocyst excretion started 4 DPI، peaked at 6 DPI (60. 48×106±9. 03oocysts/g feces) and continued until 11 DPI. Control calves had no diarrhea and other clinical signs during the whole period of the trial. The mean weight gain of control group was significantly higher than inoculated group during experiment (p<0. 001). The Weight of the infected calves was retarded until 9 days old and then risen subsequently.
    Conclusions
    Present study showed the role of C. Parvum as the primary cause of diarrhea and weight loss among neonatal calves.
    Keywords: calves, Cryptosporidium parvum, diarrhea, oocyst, weight changes
  • Soghra Khodabandeh, Gholamreza Razmi Pages 249-253
    Background
    Theileriosis is a blood protozoan disease with high mortality in cattle in tropical and subtropical regions of the world. Several studies were conducted to identify Theileria species in infected cattles and vector ticks by microscopic examination. However, microscopic technique has lower sensitivity compared to molecular method.
    Objectives
    This study was carried out to identify Theileria species and its carriers in cattles of Yazd city, sing semi nested PCR.
    Methods
    Between June to September of 2012, 100 EDTA blood samples and 249 ticks were collected from Holstein breed with no history of vaccination against the ileriosis in Yazd area. The collected samples were transported to the laboratory, then prepared the blood smears and stained with Giemsa method. Also, the collected ticks were separated into 50 tick pools, according to their species. Then their salivary glands were removed using stereomicroscope in 0.85% saline. DNA of blood and salivary glands was extracted using a commercial kit and analyzed by Semi-nested PCR. PCR-RFLP was also used to differentiate Theileria lestoquardi from Theileria annulata in positive samples of ticks.
    Results
    Ring forms of Theileria spp. were found in 4 (4%) of blood smears. All ticks were Hyalomma a.anatolicum. Results of PCR were indicated that 11 (11%) of blood samples and three pools of tick’s salivary glands were infected with Theileria. Theileria annulata were only detected in all positive samples by Semi-nested PCR. The results of PCR-RFLP using MspI enzyme showed that the tick’s salivary glands were negative to Theileria lestoquardi infection.
    Conclusions
    Based on the results, it is concluded that Theileria annulata and Hyalomma a.anatolicum are important agent and vector tick of tropical theileriosis in dairy cattles of Yazd area.
    Keywords: cattle, semi, nested PCR, Theileria spp
  • Somayeh Satari, Sheida Varkoohi, Mohammad Hosein Banabazi, Meisam Tabatabaei Pezhveh Pages 255-261
    Background

    Newcastle disease is one of the most serious viral diseases in the poultry worldwide.

    Objectives

    Since the traditional strategies have been hardly effective in controlling the disease, the purpose of this study was to introduce new methods for early and rapid diagnosis of Newcastle. The present study helps to reduce further damage to the poultry industry.

    Methods

    RNA extraction was performed, using RNease mini kit, according to the manufacturer’s instructions. Extracted RNA with 68.23×109 copy numbers was prepared as serial dilutions of 100 μL for RT-PCR and RRT-PCR reactions. RRT-PCR and RT-PCR were performed, using commercial kit and RNease mini kit, respectively.

    Results

    Results showed that amplification was done according to prepared dilution equal 10-34 for RRT-PCR reaction and a visible band observed on 1.5% Agarose gel up to 10-20 for RT-PCR reaction. Based on the results observed, RRT-PCR and RT-PCR reactions are able to detect 10-34 and 10-20 copy numbers of primary sample, respectively.

    Conclusions

    The sensitivity of RRT-PCR reaction is almost twice compared with RT-PCR reaction, also RRT-PCR reaction is able to diagnose Newcastle disease virus in infected samples with 10,000 copy numbers of the RNA virus less than RT-PCR.

    Keywords: diagnosis, Newcastle disease virus (NDV), RRT, PCR, RT, sensitivity
  • Mohammad Yakhchali, Reza Ali Rahmati Pages 263-271
    Background
    Eimeria infection is an important part of protozoal infection in ruminants which causes economic lost in animal husbandry of Iran and worldwide. Therefore it is important to implement effective control programs on the prevalence and diversity of Eimeria species in livestocks.
    Objectives
    This study was aimed to determine prevalence and Eimeria species diversity in dairy cattle with different age groups under industrial management.
    Methods
    The present study was carried out in industrial cattle husbandry of Kangavar suburban of Kermanshah province, Iran, from spring 2011 to 2012. A total of 307 fresh fecal samples were randomly collected from the rectum of examined animals. The fecal specimens were subjected for flotation technique and collect Eimeria oocysts. The intensity of infection was determined using McMater method. Eimeria species diversity and frequency was also determined by using oocyst sporulation technique in 2.5% potassium dichromate.
    Results
    The overall prevalence was 31.92% (98 out of 307). The highest prevalence was found in dairy cattle (37%) with 1-3 years old. There was no significant difference between prevalence and different age groups. The highest frequency was significantly in spring (41.66%). The intensity was variable in examined animals which ranged from 3.18×103 to 2.71×105. There was no significant difference between the prevalence and intensity in all age groups. Fecal consistency findings revealed that the highest infection was significantly in dairy cattle with normal fecal consistency in all age groups. According to Laboratory identification, a number of seven Eimeria species were detected in all infected animals. The most common specie was E. zuernii (28.25%) in 5% dairy cattle (1-3 years-old) in spring (30%) and summer (30%). There was significant association between frequency of Eimeria infection and each season during the course of the study. All infected cattle had mixed infections with two (42.85%) and three (3.15%) species of Eimeria.
    Conclusions
    The results of this study indicated that cattle Eimeria infection was a problem in dairy cattle of industrial farms in the region. Attention should be paid within seasonal infection in young cattle to avoid probable clinical coccidiosis, particularly in farms with poor hygienic conditions and no prophylactic treatments.
    Keywords: dairy cattle, Eimeria, oocyst
  • Taghi Taghipour Bazargani, Mehrdad Javad Gharagozlo, Hamid Ghalamsiah Pages 273-277
    CASE HISTORY: Equine coital exanthema caused by Equine herpesvirus 3 (EHV3) was reported in 1900. At the present time, it has become epidemic among horses. The virus could be transmitted via insemination, iatrogenic, and it basically infects the squamous epithelium of the epidermis. CLINICAL PRESENTATION: In the first week of January 2012 two mature male horses and a mare were imported from Netherland and kept in a stable of a horse riding club located around Tehran. In the first week of December, these animals manifested clinical signs of high fever with repeated intermittently for two times. During this period, one of the male horses developed exanthematous lesions on the penis and perinea tissues which depigmented later. Biopsy specimens obtained from the lesion processed for histopathological examination were stained with Harris H α E and nuclear fast Red methods.DIAGNOSTIC TESTING: Microscopically, ballooning degeneration of squumous epithelium, acantholysis, epithelial ulcers accompanied by multiple bacterial colonies and the herpes virus intranuclear inclusion bodies with margination of nuclear chromatin were evident. Obviously the horse had EHV3 infection and the stresses resulted from high fever led to the reappearance of genital exanthematous lesions. ASSESSMENTS: In spite of the contagious nature of the infection, the native horses kept in the same stable did not manifest any clinical sings of the infection and therefore the disease could be native. Since the EHV2 infection first affects upper respiratory infection with a high fever course and then induces viremia with another high fever period so it might be speculated that the primary disease of the Netherland horses caused by the EHV2 infection.
    Keywords: Dutch Stallion, exanthema, herpesvirus type 3, interauclear inclusion body, lesion depigmentation
  • Sedigheh Nabian, Fatemeh Arabkhazaeli, Mohammad Hossein Kefayati, Mehrdad Modirsanei Pages 279-284
    Background

    Despite the use of prophylactic chemotherapy and vaccination, coccidiosis is still one of the most devastating diseases in poultry industry. Understanding the immune mechanism helps researchers to prevent this parasitic infection more effectively.

    Objectives

    The purpose of this study was to evaluate the antibody response in chickens, induced by a live attenuated vaccine (Livacox Q), before and after challenge, by means of ELISA.

    Methods

    One hundred and twenty one-day-old male Ross 308 broiler chicks were randomly divided into 4 groups of 30 birds. In 4th day of age, half the birds were orally vaccinated. The challenged groups received the infective dose at 14th day of age via oral administration. Besides recording weight gain, lesion score and oocyst count in 21st day old birds, humoral immunity was assessed by means of ELISA on serum samples taken from 7 and 21day-old birds.

    Results

    Three days post vaccination, the average of optical density (OD) showed significant difference between vaccinated (0.553) and unvaccinated (0.686) birds (p≤0.05). In 21 day-old birds, the OD of unvaccinated-unchallenged (negative control) groups (0.331) differed significantly with vaccinated-unchallenged (0.663) birds. The average of lesion score in vaccinated-challenged birds (2.22) showed significant dissimilarity with unvaccinated-challenged groups. No difference and correlation were observed in comparing average of weight gain and oocyst count with serum optical density among treatment and control groups.

    Conclusions

    The results indicated that ELISA can be used for evaluating immunity uniformity of a flock after vaccination. Besides inducing antibody responses comparable to challenge with wild oocysts, vaccination with live attenuated coccidiosis vaccines may have inhibitory effects in intestinal lesion scores which are responsible for pathogenesis and economic loss during coccidial infections.

    Keywords: anticoccidial vaccine, coccidiosis, humoral immunity, poultry Eimeria
  • Fahimeh Vakili, Saleh, Farid Moslemipur, Yousof Mostafaloo Pages 285-292
    Background
    The immunity and health of newborn calf are related to immunoglobulins uptake from colostrum where treatment of colostrum may improve the uptake.
    Objectives
    The purpose of this study was to investigate the effect of controlled heat-treating of colostrum and antibiotic addition on immunoglobulins absorption, performance and health parameters of calf.
    Methods
    The colostrum pool was prepared from multiparous dams and was frozen after the treatments. Colostrum was fed immediately after the birth three times a day for 2 days. Twelve newborn Holstein calves were divided into three treatment groups including 1) raw colostrum (control), 2) heat-treated colostrum, and 3) colostrum with oxytetracyclin in a completely randomized design. Blood samples were obtained in days 0, 7, 14, 21 and 28 via jugular vein. Health score and fecal point were determined daily.
    Results
    Results showed that heat-treating of colostrum increased immunoglobulins uptake and their apparent efficiency of absorption (p<0.01), where a 24% increase in blood immunoglobulins concentrations and a 15% in their apparent efficiency of absorption were observed by heating the colostrum compared with control group and a lower increase was observed compared with antibiotic group. No significant differences were observed in weight gain, weaning time and weight as well as the amount and time of beginning starter intake among groups. Feed conversion ratio did not affected by the treatments. There were no significant differences in blood cells counts among groups. Calves fecal point was not affected by the treatments but health score was increased by using heat-treated colostrum where scour incidence was reduced (p<0.05).
    Conclusions
    Results of the study showed that controlled heat-treating of colostrum is an effective and practical method to improve immunoglobulins absorption and reduce scour incidence in calf.
    Keywords: antibiotic, colostrum, heating, immunoglobulin, performance
  • Hosseyn Ebrahimi, Shaban Rahimi, Pejvak Khaki Pages 293-299
    Background

    Outbreak and spread of bacterial infections resulted in increasing use of antibiotics which subsequently leaded to bacterial resistance to conventional antibiotics.

    Objectives

    To evaluate the effects of organic acids (Selko-pH®), Probiotic (PrimaLac®) and Echinacea purpurea (EP) alcoholic extract on the immune system of the broiler chickens, a completely randomized design experiment was conducted over 120 one-day-old male broiler chicks (Ross 308) with 4 treatment groups that each treatment consisted of 3 replications with 10 birds in each pen.

    Methods

    Groups were designed as follow: group one received organic acid constantly in drinking water (1:1000 v/v) until 14th day and then received 8 hours in a day consecutively (OA); group two received Probiotic (PrimaLac®) water soluble (by 14th day) and mix in the feed (until the end of the rearing period) (PM); group three received EP alcoholic extract in drinking water (1:1000 v/v) like organic acid group and group four were considered as control (received no feed additives).

    Results

    All groups except the control increased the relative weight of the spleen and Bursa of Fabricius as lymphoid tissues; however, this increase was statistically significant only in the case of EP group (p≤0.001). Data of antibodies test against sheep red blood cells and heterophil to lymphocyte ratio also showed that all groups except the treatment of organic acid had significant differences in terms of specific and cellular immune responses (p<0.01). The data of total count of bacteria and also Lactobacilli bacteria in cecal’s content obviously showed that the number of Lactobacilli bacteria significantly increased in PM and OA treatments (p≤0.05).

    Conclusions

    Feed additives used in these experiments have the ability to improve the immune system.

    Keywords: broilers, Echinacea purpurea, immune system, organic acid, probiotic
  • Simin Fazelipour, Farhad Adhami Moghadam, Parivash Davudi, Zahra Tootian, Fardin Assadi Pages 301-307
    Background
    The main part of ovary is consisted of follicles which certain drugs may cause change in them.
    Objectives
    The purpose of this study was to investigate the effects of Methylphenidate on ovarian follicle of mice, treated by Ritalin before puberty.
    Methods
    40 immature female mice at 3 weeks of age were divided into 4 groups, consisting of one control and 3 experimental groups. The experimental groups were gavaged by 2, 5 and 10 mg/kg methylphenidate respectively and the control group received only distilled water with the same method for 60 days. At the end of the experiment, the mice were weighed and then the serum levels of FSH and LH were assessed and structural changes of ovarian follicles and corpora lutea were studied.
    Results
    The mean difference of body weight in experimental groups compared with the control group which showed a significant reduction (p<0.05). In experimental groups compared with the control group, a significant reduction in pre enteral, enteral follicles, corpora lutea and a significant increase in atretic follicles were observed (p<0.05).
    Conclusions
    Ritalin intake for a long period may increase the number of atretic follicles and decrease corpora lutea, so subsequently results in reduction of the growth of follicles and oocytes as well as inducing the atypical appearance of the cells in the luteinized cells.
    Keywords: methylphenidate, mice, ovarian follicles
  • Pages 309-315
    Background
    K99 pilus antigen is one of the major adherence factors found on enterotoxigenic Escherichia coli (ETEC) of neonatal calves. It causes severe diarrhea in newborn calves via the production of heat-stable enterotoxin (STa).With increasing concern over the spread of antimicrobial resistance, the development of alternative to conventional antibiotics such as colicin is urgently needed. Colicin is an antimicrobial peptide produced by one strain of E. coli to suppress the growth of other strains of E.coli.
    Objectives
    The purpose of this study was to investigate the control of E.coli k99 and the efficacy of colicinogenic E.coli (CEC) in adult mice.
    Methods
    The mice, used antibiotic were divided into four groups. The first group did not receive any inoculation. The second group was fed just with 0.5 ml colicin solution. The third group was fed just with 0.5 ml E.coli k99 suspension. The fourth group was first fed by 0.5 ml E.coli k99 suspension immediately after oral administration of CEC suspension. Fecal samples of mice in four groups were taken 1, 2, 3, 4, 5, 6 and 7 days after inoculation and colony forming units (CFUs) were monitored per gram feces.
    Results
    The results showed that CEC has inhibitory effect against E.coli k99. There were observed significant differences between the amounts of E.coli k99 recovered from the feces of mice in fourth group with the amount of E.coli k99 recovered from the feces of mice in third group.
    Conclusions
    The data presented here support this claim that CEC plays a significant role against E.coli k99. Furthermore, the study suggested colicin warrants further evaluation as a potential alternative to conventional antibiotics for use to control of E.coli k99.
    Keywords: colicin, colicinogenic E.coli, E.coli K99
  • Solmaz Naserli, Taghi Zahraei Salehi, Bahar Nayeri Fassayi, Alireza Saeedinia, Iraj Ashrafi Tamami Pages 317-323
    Background

    Causing site direct mutation can be one of the efficient methods to evaluate the characteristics and properties of various genes. Brucellosis is the most common zoonotic infectious disease that would cause great economic losses. Thus, recognition of pathogenic and immunogenic factors in the genus Brucella can lead to control this health problem.

    Objectives

    Considering the importance of site direct mutation in identification of genome structure and numerous ways to achieve this goal, Overlap Extension PCR is introduced as an improved technique for the removal and replacement of the gene target.

    Methods

    For this study, with two-step PCR using specific primers, upstream and downstream fragments from target gene and antibiotic resistance cassette from plasmid pET28a (+), were reproduced and were connected to each other. The resulting fragment was cloned in specific position of pBluescriptIISK(-) plasmid by the restriction enzymes. Then, the construction was transferred into the genome of Brucella abortus by electroporation method.

    Results

    Fusion PCR product was obtained without any change in the nucleotide sequence and then it was cloned into pBluescriptIISK (-) plasmid, finally the construction was replaced and the target gene was deleted.

    Conclusions

    The results of this study show that the Overlap Extension PCR is an optimized and modified technique to create mutations in the bacterial genome structure and can easily be used in the family Brucella.

    Keywords: Brucella abortus, mutation, overlap extension PCR
  • Majid Mohammad Sadegh Pages 325-332
    Background
    Considering the difference between the rate of multiple ovulation and ovarian activities of different breeds of ewes in different regions, especially out of seasonal breeding condition, finding efficient and effective protocols to induce multiple ovulation out of seasonal breeding would be much appreciated.
    Objectives
    This study was conducted to determine fertility and multiple ovulation rates during summer and investigate the effect of supplementary feeding, and eCG injection prior to mating in the reproductive performance of Zel ewes. METHODES: At the beginning of summer, 135 ewes in Savadkooh region (north of Iran) were randomly selected and divided into six groups. The estrus cycles of ewes, except in control groups, were synchronized using a vaginal sponge for 14 days. In groups 1 (n=22) and 2 (n=22) ewes were fed with supplementary feeding for 21 and 8 days, respectively, prior to mating. In Group 3 (n=26) ewes were fed with the same ration as Group 2 and were injected (IM) with 400 IU eCG at the time of sponge withdrawal. Ewes in Group 4 (n=23) just grazed on the pasture and injected with eCG as Group 3. In Group 5 (n=20) the estrus of ewes was synchronized as other groups, but they were not received any other treatment. Ewes in Group 6 (n=22, Control) received no treatment, and as the same Group 1 and 2 were mated with fertile rams for eight weeks. Experimental ewes were mated with fertile rams (1:8) 48 hrs after sponge removal for 96 hrs.
    Results
    The findings showed that the fertility in group 3 was significantly more than group 2 and 5, but there was no significant difference between the others (p>0.05). The prolificacy and fecundity were significantly higher in groups treated with eCG than the others (p<0.01), however there was no significant difference between groups 3 (with flashing) and 4 (without flashing).
    Conclusions
    It could be concluded that vaginal sponge and eCG treatment may improve the multiple lambing and reproductive performance of Zel ewes during summer, and supplementary feeding prior to mating, as described in this experiment, cannot make any significant improvement in multiple lambing.
    Keywords: eCG, flashing, vaginal progesterone, Zel ewes
  • Yadollah Badakhshan, Jalil Abshenas Pages 333-339
    Background
    Sheep are a form of investment and a quickly liquidatable resource, particularly in traditional and low income production systems. Tropical and long warm-season regions always affect sheep production negatively.
    Methods
    In this experiment 15 female and 7 male sheep were chosen and their body temperature, heart rate, respiration rate measurements and blood sample for biochemical parameters analysis were taken during May 5 to September 5.
    Results
    Heart rate and respiration rate in male sheep were a little higher compared with female sheep but there was no significant difference between them respiration (56 vs. 55) and beat (120 vs. 118 per min). Rectal temperature wasn’t significant between two sexes (40.6-40.09 C˚). Also skin temperature wasn’t significantly different between two sexes (36.02- 36.08 C˚). The only difference was related to month effect (p<0.05). Sex and month hadn’t significant different effects on blood urea, creatinine, glucose and potassium concentration. Blood urea concentration of female sheep was not significantly higher than male’s (p>0.05). Blood Sodium concentration was significantly different between two sexes so that male sheep had the highest minimum average (p<0.05). There was no significant increase in blood Potassium concentration of female sheep compared to male sheep (p>0.05).
    Conclusions
    These results indicated that sheep of this region had been well adapted to summer heat stress and they showed usual changes of blood metabolites in response to heat stress.
    Keywords: biochemical, heat stress, sheep
  • Ahmad Babazadeh Aghdam, Shahab Ghazi Harsini, Mohsen Daneshyar Pages 341-348
    Background
    Heat stress declines the performance through physiologic changes of the poultry.
    Objectives
    This experiment was conducted to evaluate the effects of different levels of L-carnitine on performance, carcass characteristics and some blood parameters of broiler chickens fed with high fat diets under heat stress.
    Methods
    Two hundred one-day-old broiler chicks (Ross 308) were used in a completely randomized design by four treatments and five replicates (pen) 10 birds in each replicate. The chickens of experimental treatments were fed with basal diet (control group) and the diets plus the different levels of 100, 200 and 300 mg/kg L-carnitine. The experimental diets were used during the finisher period (day 24 to 42 of age) and under heat stress (32±1ºC as cyclic from 9.00 AM to 5.00 PM).
    Results
    The results showed that the chicks fed with the highest L-carnitine had the higher weight gain during the finisher period as compared to control and the lower L-carnitine fed chicks (p<0.05). Furthermore, the feed conversion ratio of birds fed with the medium and high L-carnitine levels (100 and 300 mg) was lower than that of control birds (p<0.05). In orthogonal contrasts, L-carnitine supplementation caused the improvement in weight gain and feed conversion ratio during both the finisher and whole experimental periods (p<0.05). The consumption of highest L-carnitine decreased the abdominal fat as compared to control (p<0.05). In orthogonal contrasts, L-carnitine consumption caused the higher glucose and lower abdominal fat in comparison to control (p<0.05). CONLUSIONS: Totally, the results of recent experiment show that consumption of 300 mg/kg L-carnitine improves the performance of broiler chickens through the increase in dietary fatty acids and energy.
    Keywords: abdominal fat, broiler chicken, glucose, L, carnitine, weight gain
  • Ehsan Shahrami, Maryam Rezaian Pages 349-356
    Background
    The use of feed withdrawal for molt induction can negatively affected the structure and microbial environment of intestine and lead to greater intestinal colonization by salmonella infection.
    Objectives
    The aim of the present experiment was to determine the effects of alfalfa as a high fiber ingredient for molt induction on intestinal morphometric characteristics and performance of commercial laying hens.
    Methods
    In this experiment 108 Hy-line (W36) laying hens aged 74 weeks in a completely randomized design with 3 treatments and 6 replicates were used. Using treatments for 12 days molt period were included: 1- control group fed with layer ration (FF), 2- feed withdrawal group (FW), 3- group fed with 90% alfalfa and 10% layer ration (A90). Performance of birds was monitored for 12 weeks after the end of the molting period.
    Results
    Feed withdrawal hens had lowest villus height in all three regions of the intestine (p<0.05).The highest average of deudenal crypt depths was observed in FW hens. In all three regions of the intestine, the lowest amounts of villus index and villus surface was observed in FW hens (p<0.05). In all three regions of the intestine, the highest and lowest average of goblet cells was seen in the A90 and FW hens respectively. The highest mean of post molt egg mass was observed in FW hens (p<0.05). The best FCR was seen in the A90 group.
    Conclusions
    The use of alfalfa-riched feed for molt induction of laying hens results in improvement of morphometric characteristic of intestine and post molt performance.
    Keywords: alfalfa, forced molting, intestinal morphology, laying hens, performance