فهرست مطالب

تحقیقات دامپزشکی - سال هفتاد و یکم شماره 3 (تابستان 1395)

مجله تحقیقات دامپزشکی
سال هفتاد و یکم شماره 3 (تابستان 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/07/14
  • تعداد عناوین: 15
|
  • زهره طهماسبی بلداجی، طاهره محمدآبادی*، محسن ساری، مرتضی چاجی صفحات 255-262
    زمینه مطالعه
    استفاده صحیح از پسماندها در تغذیه دام، سبب کاهش آلودگی های زیست محیطی می شود. تفاله سیب به عنوان یک ماده انرژی زا و منبع خوب الیاف قابل هضم برای اغلب نشخوارکنندگان، جایگزین مطلوبی برای علوفه محسوب می شود.
    هدف
    هدف از این آزمایش بررسی تاثیر جیره های حاوی تفاله خشک سیب بر هضم پذیری، فعالیت نشخوار، تخمیر میکروبی و گلوکز و اوره خون گوسفندان عربی بود.
    روش کار
    در مرحله اول در جیره های آزمایشی از سطوح 10، 20 و 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه استفاده شد. بر طبق نتایج، تولید گاز و هضم پذیری جیره حاوی 30 % تفاله خشک سیب بالاتر از سایر جیره ها بود. بنابراین در مرحله دوم، تعداد 8 راس گوسفند عربی با جیره بدون تفاله سیب (شاهد) و جیره حاوی 30% تفاله خشک سیب به مدت 45 روز تغذیه شدند.
    نتایج
    نتایج آزمایش نشان داد هضم پذیری مواد مغذی (ماده خشک، ماده آلی، الیاف نامحلول در شوینده خنثی و اسیدی) تحت تاثیر جیره ها قرار نگرفت (05/0p). در زمینه متابولیت های خون (گلوکز، اوره) اختلاف معنی د اری بین تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد اما میزان گلوکز خون در تیمار شاهد بالاتر بود (05/0>p). نیتروژن آمونیاکی شکمبه در تیمار شاهد و تیمار حاوی تفاله سیب به ترتیب mg/dl 48/14 و 49/17 (05/0>p) و pH به ترتیب3 /6 و 16/6 بود (05/0>p). جمعیت پروتوزوای شکمبه گوسفندان با مصرف تفاله سیب افزایش یافت (05/0>p). جیره حاوی تفاله سیب، پتانسیل تولید گاز (05/0>p) و قابلیت هضم کاه گندم توسط کل میکروارگانیسم ها و باکتری های شکمبه (05/0>p) را افزایش داد.
    نتیجه گیری نهایی: بنابراین نتایج این مطالعه پیشنهاد می کند که شاید استفاده از 30% تفاله خشک سیب به جای یونجه در جیره گوسفندان عربی بتواند فعالیت میکروب های شکمبه در هضم و تخمیر مواد مغذی جیره را بهبود دهد.
    کلیدواژگان: گلوکز و اوره خون، قابلیت هضم، تفاله خشک سیب، تخمیر شکمبه
  • غلامرضا شادنوش *، اسماعیل پیرعلی صفحات 263-269
    زمینه مطالعه
    افزایش تولید در آبزیان تابع کیفیت مواد خام جیره، تکنولوژی تهیه دان و تولید جیره غذایی بهینه است.
    هدف
    هدف از این تحقیق بررسی و کنترل کیفیت جیره های مراحل انگشت قدی (FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، ماهی قزل آلای رنگین کمان در مزارع پرورشی و کارخانه های تولید کننده در استان چهارمحال و بختیاری بود.
    روش کار
    در این تحقیق به طور تصادفی نمونه هایی از جیره های ماهی قزل آلای رنگین کمان در مراحل انگشت قدی ( FFT)، رشد (GFT1) و پروار (GFT2)، در مزارع پرورش دهندگان و کارخانه های تولید کننده در استان چهارمحال و بختیاری اخذ گردید. نمونه ها برای تجزیه رطوبت، درصد پروتئین خام، چربی خام، خاکستر، فسفر و میزان ازت آزاد، شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    بررسی انجام شده نشان داد که درصد پروتئین خام بین جیره کارخانه های مورد بررسی در برخی موارد دارای اختلاف آماری معنی دار بود، در جیره های مورد بررسی پروتئین خام، فسفر و چربی خام با نیازها و استانداردهای ارائه شده برای ماهیان قزل آلای رنگین کمان مطابقت نداشت و در بسیاری موارد از میزان مورد نیاز کمتر بود (05/0>p). میزان ازت آزاد در نمونه های مورد بررسی بسیار بالاتر از حد استاندارد بود. شمارش کل میکروبی و تعداد کلی فرم بر حسب مورد بین کارخانه های مختلف متفاوت بود.
    نتیجه گیری نهایی: به طور کلی آزمایش نشان داد که لازم است از نظر استفاده از مواد خوراکی با کیفیت مناسب و تازه در جیره های غذایی و تعادل مواد مغذی متناسب با احتیاجات غذایی ماهیان قزل آلای رنگین کمان برای مراحل مختلف پرورش در کارخانه های مذکور مدیریت مناسب تری اعمال گردد.
    کلیدواژگان: ترکیبات شیمیایی، کنترل کیفی خوراک، شمارش میکربی، قزل آلای رنگین کمان، ازت آزاد
  • حمید شریفی*، مینا بداغ آیادی، محسن عادلی ساردویی، همایون بابایی، جهانگیر کبوتری کتج صفحات 271-275
    زمینه مطالعه
    بیماری ورم پستان یکی از بیماری های مهم و مؤثر صنعت گاو شیری است که بر تولید شیر، باروری حیوان و تولیدات دام تأثیر منفی دارد.
    هدف
    این مطالعه به منظور بررسی بروز تجمعی ورم پستان در گاوداری های صنعتی استان تهران انجام گرفته است.
    روش کار
    از بین 679 واحد گاوداری موجود در استان تهران که دستکم دارای 50 رأس گاو بودند، 32 واحد گاوداری به صورت تصادفی انتخاب گردید و با مراجعه به تک تک آن ها، در مجموع 10506 رأس گاو که از یک فروردین تا 29 اسفند سال 1386 زایش داشتند؛ به این مطالعه وارد شدند و در مجموع برای هر گاو، داده های مرتبط با شماره گاو، شکم زایش و رخداد ورم پستان از روی دفتر یا سیستم رایانه ای ثبت اطلاعات گاوداری جمع آوری گردید.
    نتایج
    شمار 3764 گاو مبتلا به ورم پستان شده بودند که بروز تجمعی ورم پستان در این گله ها برابر با 8/35٪ (با فاصله اطمینان 8/36- 9/34) برآورد شد. با افزایش شکم زایش بروز تجمعی افزایش یافت به طوری که بیشترین موارد ابتلا در گاوهای شکم پنجم دیده شد.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان دادند که بروز ورم پستان در گاوداری های منطقه بسیار بالاست که باید راهکارهایی جهت کنترل و کاهش بروز بیماری ارائه نمود.
    کلیدواژگان: بروز تجمعی، گاوداریهای صنعتی، ورم پستان
  • سید حسین حسینی، سعود روحانی شهرستانی، رابعه طبری پور، محمدرضا یوسفی* صفحات 277-281
    زمینه مطالعه
    شیستوزومیازیس یکی از آلودگی های مهم در نشخوارکنندگان به حساب می آید. این ترماتود در عروق خونی انواع حیوانات مشاهده می شود. این انگل از بسیاری کشورها از جمله ترکمنستان، قزاقستان، ایران، عراق و قسمتی از اروپا مشاهده شده است.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین میزان آلودگی به شیستوزوما ترکستانیکم در گوسفندان مناطق مرکزی استان مازندران در سال 92-1391 می باشد.
    روش کار
    طی گزارش سازمان دامپزشکی کشور مبنی بر تلفات سنگین بعضی گله ها در شهرهای شمالی به این مناطق مراجعه گردید. طی بررسی های به عمل آمده 2/21 ٪ در گله های آلوده تلفات مشاهده گردید که با کالبد گشایی 2 راس لاشه در هر گله علت مرگ اورنیتوبیلارزیا ترکستانیکم تائید گردید. از گله های مورد نظر در این شهرستانها نمونه مدفوع تهیه گردید سپس با روش شناور سازی مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج بدست آمده با آزمون های آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    نتایج
    طی این بررسی که در پنج شهرستان مرکزی استان که بیشترین میزان آلودگی در شهرستان بابلسر و کمترین آن دربخش مقریکلای شهرستان بابل مشاهده گردید. تلفات در دام ها از نظر جنسیت نیز مورد ارزیابی قرار گرفت و نشان داده شده میزان مرگ و میر در جنس ماده بیشتر از جنس نر مشاهده گردید (0.05>p).
    نتیجه گیری نهایی: اورنیتوبیلارزیوزیس یکی از بیماری های بومی در بعضی نقاط ایران محسوب می گردد که اپیدمی های مختلفی در سال های اخیر در ایران اتفاق افتاده است. از آنجا که این انگل قادر به ایجاد ضررهای اقتصادی فراوانی در گله های گوسفند و بز در ایران می باشد با توجه به اینکه استان مازندران از کانون های حایز اهمیت این آلودگی می باشد لذا توجه بیش از پیش سازمان دامپزشکی و نهادهای وابسته به آن را برای کنترل هرچه بهتر و بیشتر این آلودگی می طلبد.
    کلیدواژگان: شیستوزوما ترکستانیکم، گوسفند، ترماتود
  • فاطمه حسنی نیا *، محمد تقی بیگی نصیری، عباس جلودار، هدایت الله روشنفکر صفحات 283-288
    زمینه مطالعه
    زهر عقرب Mesobuthus eupeus شامل پپتید توکسین هایی است که برخی از آن ها در عملکرد کانال های پتاسیمی دخالت دارند. این نقش می تواند تأثیر مهمی در مطالعات فارماکولوژی و فیزیولوژی این کانال ها ایفا کند.
    هدف
    با توجه به نبود اطلاعات کافی از بیولوژی مولکولی پپتید های زهر عقرب ایرانی، هدف کلی ما در این پژوهش افزوده سازی و آنالیز توالی cDNA کد کننده یک پپتید توکسین از غده زهر عقرب Mesobuthus eupeus استان خوزستان می باشد.
    روش کار
    به منظور ساخت cDNA، مجموع کل RNA از غده زهر عقرب Mesobuthus eupeus استان خوزستان جداسازی شد و به کمک آن ساخت cDNA صورت گرفت. در ادامه با بکارگیری تکنیک Semi-Nested RT-PCR افزوده سازی cDNA هدف انجام گرفت و قطعه نوکلئوتیدی bp 227 توالی یابی شد.
    نتایج
    این قطعه شامل یک توالی کد کننده پپتید توکسین به اندازه 174 نوکلئوتید است که پروتئینی را به میزان 57 اسیدآمینه، وزن مولکولی KD 434/6 و نقطه ایزوالکتریک 12/5 را کد می کند. آنالیز توالی اسیدآمینه ای این پروتئین، پپتید راهنما، پیش پروتئین و پروتئین بالغی بطول بترتیب 19، 4 و 34 اسید آمینه را مشخص می کند. با همترازی این پپتید توکسین با دامین های مربوط به توکسین دیگر عقرب ها، معلوم شد که این پپتید به سوپر فامیلی توکسین- 6 تعلق دارد.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به بیشترین شباهت این پپتید توکسین با آلفا نوروتوکسین-1 Mesobuthus eupeus آسیایی، می توان چنین نتیجه گرفت که این توکسین احیانا عضو دیگری از آلفا توکسین هاست که متعلق به عقرب Mesobuthus eupeus بومی استان خوزستان است.
    کلیدواژگان: آلفاتوکسین، کانالهای پتاسیمی، Mesobuthus eupeus، عقرب، زهر
  • محمد شادخواست *، سعید حبیبیان، محمدرضا سوهانیان صفحات 289-293
    زمینه مطالعه
    به طور کلی پل میوکاردیال یک نوار یا باند عضلانی است که به صورت انفرادی یا چند تائی بر روی سرخرگ کرونردر حیواناتی مانند سگ، گربه، انسان و گوسفند یافت می شود.
    هدف
    در دامپزشکی مطالعه به روی این ساختار در خلال آزمایشات پس از مرگ صورت می گیرد.
    روش کار
    این مطالعه بر روی 50 قلب گوسفند که از کشتارگاه شهر کرد تهیه گردید صورت پذیرفت. ابتدا قلب از حفره پریکاردخارج شد ودر زیر نور با استفاده از ذره بین از دو سمت چپ و راست مورد مطالعه قرار گرفت پس از تشخیص پل میوکاردطول و پهنای ان توسط کولیس یجیتال اندازه گیری شد و موقعیت آن در دو طرف قلب بر اساس محل قرار گرفتن در یک سوم فوقانی یکسوم میانی و یک سوم تحتانی تعیین گردید. نمونه های مثبت جهت تهیه مقاطع و مطالعات بافت شناسی به آزمایشگاه بافت شناسی ارسال گردید. مقاطع بافتی به روش هماتوکسیلین ائوزین رنگ امیزی گردیدند.
    نتایج
    از نمونه های مورد بررسی 10 مورد (20%) دارای پل میوکارد بودند. این پلها دارای میانگین طول (cm (SD 1.17±55/1 دارای میانگین پهنای cm 92/0±09/1 بودند. نمونه های مثبت جهت تهیه مقاطع و مطالعات بافت شناسی به ازمایشگاه بافت شناسی ارسال گردید. مقاطع بافتی به روش هماتوکسیلین ائوزین رنگ آمیزی کردیدند.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج نشان داد که این نوارها از جنس میوکارد بوده و در مقطع عرضی فیبرهای تشکیل دهنده پل میوکاردیال دارای فضای بین سلولی زیاد و در مقطع طولی فیبرهای عضلانی بلند وباریک و قلمی در امتداد یکدیگر آرایش یافته و واسطه بین آن ها خطوط پلکانی بود.
    کلیدواژگان: سرخرگ کرونر، قلب، پلمیوکاردیال، گوسفند
  • علی خبازیان زاده*، علی دادالهی سهراب، مجتبی علیشاهی، سید حسین خزاعی، حسین محمدعسگری صفحات 295-301
    زمینه مطالعه
    علف کش آترازین یکی از مهمترین آلاینده های اکوسیستم های آبی است که متاسفانه به فور در مزراع نیشکر استان خوزستان مورد استفاده قرار گرفته و موجب آلودگی منابع آبی می گردد.
    هدف
    محاسبه سمیت حاد آترازین در ماهی شیربت (Tor grypus) و سپس اثر مسمومیت مزمن این سم بر برخی شاخص های خونی می باشد.
    روش کار
    LC50 96 ساعته آترازین در ماهی شیربت با وزن g 12/1 ±10 با استفاده از نرم افزار Probit تعیین شد. سپس180 قطعه ماهی شیربت با وزن g 15±102 در 4 گروه (5، 10 و 20% LC50 96 و گروه شاهد) در سه تکرار تقسیم گردیدند. 7، 14 و 21 روز پس از شروع آزمایش خون گیری انجام شده و شاخص های خون شناسی شامل: هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول های قرمز و سفید خونی و اندیس های گلبولی، در مراحل مختلف مقایسه گردید.
    نتایج
    LC50 96 ساعته آترازین 1- mg l 65 محاسبه شد و تقریبا تمام فاکتورهای خونی تحت تأثیر مسمومیت با این سم قرار گرفت (05/0>p). در مورد اندیس های گلبولی، تفاوت معنی داری بین تیمارها مشاهده نشد (05/0نتیجه گیری نهایی: در مجموع با توجه به نتایج، آترازین تاثیر عمیقی بر روی فاکتورهای خونی ماهی شیربت دارد، و قرار گرفتن طولانی مدت در معرض غلظت بالای این سم منجر به ایجاد تغییرات فیزیولوژیک در ماهی شیربت می گردد.
    کلیدواژگان: آترازین، شاخصهای خونی، سمیت تحتکشنده، ماهی شیربت
  • علیرضا شناور ماسوله*، مهدی سلطانی، محمدرضا احمدی، محمد پورکاظمی، علی طاهری میرقائد صفحات 303-310
    زمینه مطالعه
    لاکتوکوکوس لاکتیس یکی از باکتری های تولیدکننده اسید لاکتیک بوده و می تواند به عنوان یک پروبیوتیک احتمالی در تاسماهی ایرانی مورد توجه قرار گیرد.
    هدف
    هدف از انجام تحقیق حاضر، مقاوم سازی تاسماهی ایرانی در برابر باکتری بیماریزای آئروموناس هیدروفیلا پس از تغذیه با باکتری Lactococcus lactis JF831150 بوده است.
    روش کار
    در مطالعه حاضر، ابتدا 60 عدد تاسماهی ایرانی به مدت 56 روز با مقادیر متفاوت از L. lactis JF831150 تغذیه شدند و سپس فلور باکتریایی روده با استفاده از محیط های کشت TSA و MRS شمارش شدند در انتها میزان مقاومت آن ها در مواجه سازی با آئروموناس هیدروفیلا ارزیابی گردید.
    نتایج
    استفاده از L. lactis JF831150 به مدت 56 روز در تغذیه تاس ماهیان بهبود معنی داری در کاهش فلور باکتریایی هترتروف بی هوازی اختیاری و افزایش باکتری های اسید لاکتیک در روده را نشان داد. همچنین در مواجهه سازی تاسماهیان مورد تغذیه علیه باکتری آئروموناس هیدروفیلا مشخص گردید که در تیمار سوم (CFU/g 8 10) میزان بازماندگی بطور معنی داری نسبت به گروه شاهد و سایر تیمارها بیشتر بوده است.
    نتیجه گیری نهایی: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف L. lactis JF831150 به میزان 108 CFU در هر گرم غذا می تواند در بهبود فلور میکروبی روده تاسماهی ایرانی و افزایش مقاومت آن نسبت به بیماریزایی آئروموناس هیدروفیلا مؤثر باشد.
    کلیدواژگان: تاسماهی ایرانی، لاکتوکوکوس لاکتیس، پروبیوتیک، مقاومت، بازماندگی
  • مطالعه نقش حفاظتی دانکهای دوپوشینهای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S100 حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات
    هادی پورجعفر، نگین نوری*، حسن گندمی نصرآبادی، افشین آخوندزاده بستی صفحات 311-320
    زمینه مطالعه
    پروبیوتیک ها دارای اثرات سودمند زیادی می باشند و توانایی زنده مانی پایین آن ها در شرایط دشوار اسیدی صفراوی دستگاه گوارش و شرایط محصولات غذایی، محققین را همیشه به پیدا کردن راه های حل این مشکل تشویق کرده است. ریزپوشانی به عنوان یک روش کارا اثر قابل توجهی در این زمینه داشته است.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی نقش حفاظتی دانک های دوپوشینه ای آلژینات کلسیم-کیتوزان- نانوذرات اودوراژیت S100 حاصل از ریزپوشانی باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بعنوان فلور غالب روده انسان و حیوانات انجام گرفت.
    روش کار
    پس از فعال سازی باکتری استارتر ل. اسیدوفیلوس در محیط MRS broth، برای خالص سازی باکتری از سانتریفیوژ (سرعتrpm 5000 به مدت min 10) استفاده شد. ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک به روش اکستروژن انجام گرفت. بررسی استحکام دانک ها در طول h 12 و بررسی میزان زنده مانی باکتری ها در طول min 120 در درون اسیدهیدروکلریک، بافرفسفات و محلول پودر دایجستیو در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی انجام گرفت. جهت کشت از محیط MRS-Salicin-agar و روش کشت سطحی و گرمخانه گذاری در دمای oC 37 به مدت 48 ساعت استفاده شد. داده ها بوسیله آزمون t-test مستقل مورد آنالیز قرار گرفتند.
    نتایج
    شکل و اندازه دانک ها بوسیله میکروسکوپ نوری نشان داده شد. نتایج نشان دادند که میزان زنده مانی باکتری های ریزپوشانی-شده در شرایط فوق در دو حالت با و بدون تنش مکانیکی بطور معنی داری بیشتر از باکتری های آزاد می باشد (05/0>p).
    نتیجه گیری نهایی: ریزپوشانی با آلژینات کلسیم-کیتوزان-اودوراژیت S100 نقش مهمی در ارتقای میزان زنده مانی پروبیوتیک ل. اسیدوفیلوس ایفا می کند.
    کلیدواژگان: اودوراژیتS100، آلژینات کلسیم، کیتوزان، لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس، ریزپوشانی
  • سعید زیبایی*، رضا برازنده، زررینا سحاقی، سید مهدی جعفری صفحات 321-327
    زمینه مطالعه
    لاکتو پراکسیداز آنزیمی از خانواده اکسیدوردوکتاز می باشد؛ که عامل مهم ضد باکتری محسوب می گردد. بدین علت بعنوان نگهدارنده مواد غذایی و آرایشی بهداشتی کاربرد دارد. تثبیت لاکتو پراکسیداز مزیت های زیادی از قبیل، جدا سازی آسان،کاهش هزینه تولید از طریق به کار گیری مجدد و نیز کنترل اثر آنزیم دارد.
    هدف
    خالص سازی و تثبیت آنزیم لاکتوپراکسیداز استخراج شده از شیر شترتوسط پلیمر آلژینات سدیم.
    روش کار
    در این پژوهش آنزیم لاکتوپراکسیدازی با استفاده از کروماتوگرافی ژل فیلتراسیون با ستون سفادکس G- 100 و کروماتوگرافی تعویض یونی با ستون کربوکسی متیل سفادکس C-50 از شیر شتراستخراج وخالص سازی شد. سپس با استفاده از آلژینات سدیم، گلیسرول وتوئین 80 انکپسوله گردید. کارآئی ریز پوشانی محاسبه گردید و اندازه ذرات ونحوه پراکنش آن ها توسط دستگاه پارتیکل سنج اندازه گیری شد. مرفولوژی ذرات و مشاهده میکروکپسول ها تشکیل شده با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) مورد بررسی قرار گرفت. پایداری آنزیم محلول و انکپسوله شده در دمای oC 4 طی 70 روز مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    پس از خالص سازی و تعیین خلوص توسط SD-SPAGE غلظتی معادل μg/ml 28/0 برای هر یک از فراکسیون ها بدست آمد.همچنین کارآئی ریزپوشانی 84٪ تعیین و کپسول هایی کمتر از nm 200 تشکیل شد. در بررسی بامیکروسکوپ الکترونی روبشی نشان داده شد که میکروکپسول ها دارای سطحی نسبتا صاف، کروی دارای بهم چسبیدگی کم می باشند. پایداری لاکتوپراکسیداز انکپسوله درعرض 70 روز 81٪ بدست آمد.
    نتیجه گیری نهایی: روش انکپسوله کردن آنزیم لاکتوپراکسیداز استخراج شده از شیر شتر توسط آلژینات سدیم روشی مناسب برای افزایش کارآئی آنزیم می باشد.
    کلیدواژگان: آلژینات، تثبیت آنزیم، انکپسوله کردن، لاکتوپراکسیداز
  • مسعود قربانپور *، خدیجه شیخی علیزاده، علی فضل آراء، سعد گورانی نژاد، مسعود رضا صیفی آباد شاپوری، داریوش غریبی صفحات 329-334
    زمینه مطالعه
    استافیلوکوکوس آرئوس (S. aureus) ژن های حدت متنوعی دارد که در بروز عفونت های ناشی از این عامل نقش دارند.
    هدف
    هدف از این تحقیق، بررسی فراوانی ژن های مربوط به عوامل چسبان پروتئین متصل شونده به کلاژن (cna) و پروتئین متصل شونده به فیبرونکتین (fnb) در جدایه های استافیلوکوکوس ارئوس حاصل از مواد غذایی و عفونت های درمانگاهی بود.
    روش کار
    در محدوده زمانی سال های 1392-1389، تعداد 38 جدایه استافیلوکوکوس آرئوس از نمونه های درمانگاهی و 32 جدایه نیز از نمونه های مواد غذایی جداسازی و جمع آوری گردید. تمام جدایه ها با روش های بیوشیمیایی شناسایی شده و مورد استخراج DNA قرار گرفتند. صحت استخراج DNA با تکثیر ژن aroA به وسیله PCR در هر یک از جدایه ها مورد تایید قرار گرفت و سپس حضور ژن های cna و fnb در DNA هر یک از جدایه ها با PCR به کمک پرایمرهای اختصاصی این ژن ها ردیابی شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد از میان 38 جدایه به دست آمده از نمونه های درمانگاهی تعداد 15 (5/39%) و 32 (2/84%) جدایه و از میان 32 جدایه با منشا مواد غذایی تعداد 10 (2/31%) و 16 (50%) جدایه به ترتیب واجد ژن های cna و fnb بودند. تعداد 13 جدایه درمانگاهی (21/34%) و 6 جدایه با منشا مواد غذایی (7/18%)، واجد هر دو ژن چسبان cna و fnb بودند و تعداد 4 جدایه درمانگاهی (5/10%) و 12 جدایه با منشا مواد غذایی (5/37%) فاقد هر دو ژن بودند.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه می توان گفت، اگرچه این عوامل چسبان در همه جدایه های درمانگاهی استافیلوکوکوس اورئوس بیان نمی شوند، اما شیوع آن ها بالا بوده و ممکن است، استفاده از فراورده این دو ژن در واکسن های ضد این عامل در جلوگیری از عفونت های حاصل از این باکتری موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: عوامل حدت، fnb، cna، استافیلوکوکوس آرئوس
  • مجتبی زاغری، شیرین هنربخش*، سعید چرخکار، رضا صفری اصل صفحات 335-350
    زمینه مطالعه
    پرورش صنعتی طیور باتراکم بالا و در محیط های بسته سبب افزایش مرگ ومیر ناشی از بیماری های مختلف شده است.
    هدف
    بررسی شرایط محیطی و مدیریتی مؤثر بر بروز تلفات در گله های طیور صنعتی، تعیین سهم هریک از این عوامل و رتبه بندی مرغداری ها از لحاظ ریسک بروز تلفات و ترمیم تقریبی این نقصان مربوط به نظام بیمه بخش طیور در ایران بود.
    روش کار
    نمونه گیری از 47 مزرعه جوجه گوشتی، 20 مزرعه مرغ تخم گذار و 30 مزرعه مرغ مادرگوشتی از 16 استان کشور انجام شد. استان ها براساس موقعیت جغرافیایی، شرایط اقلیمی و شیوع بیماری انتخاب شدند. شرایط فیزیکی آشیانه مانند تبادل حرارتی، شدت نور، اتمسفر آشیانه مانند غلظت اکسیژن، آمونیاک و اسیدیته و رطوبت بستر، کیفیت تجهیزات مانند قدرت هواکش ها و تجهیزات گرمایش و خنک کننده با استفاده از ابزاردقیق، اندازه گیری و شاخص مدیریت دما، تهویه، نور، تغذیه و شاخص عملکرد، محاسبه شد. فراسنجه های مربوط به مدیریت بهداشت و ایمن سازی گله نیز اندازه گیری و نمونه های خون جهت تعیین عیار آنتی بادی علیه بیماری ها و ارزیابی برنامه ایمن سازی و وضعیت گله ها از لحاظ مدیریت کنترل بیماری ها مورد بررسی قرارگرفت. در مجموع از تعداد 97مزرعه مرغداری27231 داده اندازه گیری و ثبت شد.
    نتایج
    میانگین تلفات گله های گوشتی4/15 %، تخم گذار2/11% در یک دوره و مادر9/1% در ماه بود. در مدل تابعیت تبعیضی درصد تلفات از متغیرهای محیطی و مدیریتی در مزارع پرورش جوجه گوشتی که توسط روش گام به گام و بر مبنای حداقل مقدار لامبدای ویلکس برآورد شد، بیشترین ضریب استاندارد شده مربوط به متغیر نحوه انجام واکسیناسیون (VA) بود و پس از آن به ترتیب ظرفیت تهویه به ازای یک 2 m مساحت آشیانه (VM)، ایمن سازی علیه آنفلوانزا (AIG)، چگونگی امنیت زیستی (SHOW)، نوع آبخوری (DRIN)، میزان نزولات (RAIN) و شاخص مدیریت دما (TMI) در رتبه های بعدی قرار گرفتند. Mortality Risk (0،1) i = - 1.533+2.622 VA - 1.135 SHOW + 0.739 AIG + 0.551 DRIN - 0.016 VM + 0.003 RAIN + 0.002 TMI مدل های برازش شده در مورد گله های تخم گذار و مادر نیز بیانگر بیشترین توضیح توسط متغیر های بهداشتی و ساختار تهویه آشیانه بودند.
    نتیجه گیری نهایی: از بین متغیرهای محیطی و مدیریتی شش گانه مورد بررسی، ایمن سازی گله در مقابل بیماری، امنیت زیستی و ساختار تهویه آشیانه بیشترین تأثیر را بر رتبه بندی مرغداری به لحاظ ریسک بروز تلفات داشتند.
    کلیدواژگان: فراسنجه های محیطی و مدیریتی، تابعیت ساده، لوجستیک، تبعیضی
  • سیدجلال علوی نیا، مهدی وصفی مرندی*، علیرضا باهنر، سیدعلی غفوری، فرشاد زین العابدین تهرانی، حوریه سادات آل محمد، محمدحسین فلاح مهرآبادی، حسن نوروزیان صفحات 351-357
    زمینه مطالعه
    مایکوپلاسموز یک بیماری عفونی ماکیان و عامل مهم خسارت اقتصادی وسیع، از طریق ایجاد بیماری های دستگاه تنفس، ناهنجاری های حرکتی، کاهش در رشد و تولید تخم مرغ و نیز کاهش بازدهی جوجه درآوری می باشد.
    هدف
    هدف از این مطالعه تعیین وضعیت آلودگی مایکوپلاسما گالیسپتیکوم و عوامل خطر مرتبط با آن در مزارع مادر گوشتی استان مازندران و ارائه راهکارهای کنترلی علیه این بیماری می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه از کلیه مزارع مادر گوشتی در دوره تولید واقع در استان مازندران (74 مزرعه در 14 شهرستان) و از 45 قطعه پرنده در هر مزرعه نمونه خون اخذ شد و مطابق دستورالعمل استاندارد آزمایش آگلوتیناسیون سرم روی پلیت و الیزا روی سرم های اخذ شده صورت گرفت.
    نتایج
    در مطالعه حاضر، هم در آزمایش آگلوتیناسیون سرم روی پلیت و هم در الیزا ، 3 مزرعه از 74 (4%)، 15 سالن از 553، (7/2%) مثبت بود. از5626 نمونه خون، 139 نمونه (5/2%) در آزمایش آگلوتیناسیون و 124 نمونه (2/2%) در آزمایش الیزا مثبت بود.
    نتیجه گیری نهایی: شیوع سرمی مایکوپلاسما گالیسپتیکم در مطالعه انجام شده حدود (4%) بود. نتایج حاصل از آنالیز آماری نشان می دهد وضعیت امنیت زیستی مزرعه، به طور معنی داری در مزارع منفی بهتر از مزارع مثبت بود (0.04=p). با وجود رعایت حداقل اصول امنیت زیستی در مزارع مادر اما کیفیت این اصول و رعایت آن ها گاها بسیار متفاوت از هم می باشد. نزدیکی به روستا یا نزدیک شدن تدریجی روستا به مزارع، نزدیک شدن پرندگان بومی به مزرعه مادر، استفاده از پرسنل بومی که در روستا ساکن بوده از جمله اصولی است که در مزارع آلوده رعایت نشده است.
    کلیدواژگان: مرغ مادرگوشتی، مایکوپلاسما گالیسپتیکوم، آگلوتیناسیون سریع سرم روی پلیت و الیزا
  • سامیه شریف زاد، عبدالعلی ملماسی *، غلامرضا امین، سعید بکایی، محمد ملازم، رویا شریفی صفحات 359-364
    زمینه مطالعه
    عود مجدد نشانه ها و اثرات جانبی درمان های امروزی سنگ های ادراری رایج در حیوانات کوچک به ویژه در سگ ها و گربه ها، کاربرد آن ها را محدود نموده و زمینه استفاده از درمان های جایگزین به ویژه گیاهان دارویی را فراهم می نماید.
    هدف
    ارزیابی اثرات ضد سنگ ادراری عصاره گیاه تریبولوس ترستریس برای اولین بار در طب دامپزشکی به ویژه حیوانات خانگی (گربه) می باشد.
    روش کار
    به منظور مطالعه اثرات درمانی این گیاه عصاره هیدروالکلی تریبولوس ترستریس در درمان هایپراگزالوری تجربی در گربه ها آزمایش گردید. عصاره گیاه مذکور با دوز mg/kg 200 به مدت یک ماه به گربه ها خورانده شد.
    نتایج
    در بررسی میکروسکوپی ادرار و مطالعه اولتراسونوگرافی کلیه ها و مثانه اثرات ضد کریستالی عصاره گیاه در گربه ها ثابت گردید.
    نتیجه گیری نهایی: این مطالعه نشان داد که عصاره این گیاه توانایی بالایی در درمان کریستال های ادراری گربه ها دارد.
    کلیدواژگان: گربه، اگزالاتکلسیم، کریستال، تریبولوسترستریس
  • یارا تمبرچی*، داریوش شیرانی، مجید مسعودی فرد، زهره خاکی، سولماز چگینی، محمد طاهری صفحات 365-371
    زمینه مطالعه
    در طی سالیان گذشته ارزیابی عملکرد قلب با استفاده از معاینه بالینی،الکتروکاردیوگرافی (electrocardiography)، رادیوگرافی (radiography) واکوکاردیوگرافی (echocardiography) انجام می گرفته است. در طی پانزده سال گذشته استفاده از بیومارکرهای قلبی (cardiac biomarker) از جمله تروپونین (troponin) و ناتریورتیک پپتیدها (natriuretic peptide) نقش مهمی را در تشخیص و پیگیری بیماری های قلبی در طب انسانی بر عهده داشته است. در طب حیوانات کوچک نیز استفاده از این بیومارکر ها می تواند کمک شایانی در تشخیص بیماری های قلبی کند.
    هدف
    هدف از این مطالعه ارزیابی غلظت بیومارکر pro-brain natriuretic peptideا(NT-pro BNP) در بیماری دریچه ای قلبی (valvular disease) و تعیین شدت بیماری براساس آن می باشد.
    روش کار
    این مطالعه بروی 20 قلاده سگ مبتلا به بیماری مزمن دریچه ای (chronic valvular disease) انجام شد. سگ های ارجاعی به بیمارستان حیوانات کوچک را ابتدا مورد معاینه بالینی قرار داده و در صورت تشخیص بیماری قلبی، نمونه خون بیمارجهت سنجش NT-pro BNP گرفته شد. سپس بیمار را جهت انجام رادیوگرافی و اکوکاردیوگرافی به بخش رادیولوژی ارجاع داده پس از ثبت کلیه یافته ها و سنجش وثبت غلظت های به دست آمده NT-pro BNP، اقدام به تفسیر و بررسی نتایج گردید.
    نتایج
    سطح سرمی بیومارکر NT-pro BNP در سگ های بیمار نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری افزایش پیدا کرده از طرفی این اختلاف سطح در سگهای گروه B2 نسبت به گروه C نیز معنی دار می باشد. سه گروه مورد مطالعه با سطح اطمینان 95% اختلاف آماری معنی داری با یکدیگر در سطح متغیر «NT-pro BNP» دارند (0.001>p). سطح سرمی این بیومارکر با نسبت دهلیز چپ به آئورت (Left Atrium/Aorta) نیز بررسی شد و مشخص گردید که در گروه B2 و C، دو متغیر «نسبت دهلیز چپ به آئورت» و «NT-pro BNP» در سطح خطای کوچک تر از 05/0 و اطمینان 95%، با یکدیگر همبستگی مثبت و معنی دار دارند.
    نتیجه گیری نهایی: با توجه به غلظت های به دست آمده از بیومارکر NT-pro BNP و اختلاف معنی دار میزان این بیومارکر بین گروه بیمار و شاهد و ارتباط معنی دار آن با نسبت دهلیز چپ به آئورت (LA/AO) استفاده از این بیومارکر می تواند در تشخیص بیماری و همچنین تعیین شدت آن کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: بیومارکر NT، pro BNP، بیماری مزمن دریچه ای، سگ
|
  • Zohreh Tahmasebi Boldaji, Tahereh Mohammadabadi *, Mohsen Sari, Morteza Chaji Pages 255-262
    Background
    The correct usage of wastes in animal nutrition causes decrease in environmental pollution. Apple pomace as an energetic matter and source of digestible fibers for ruminants is a proper alternative for forage.
    Objectives
    The aim of this experiment was to investigate the effect of diets containing dried apple pomace on digestibility, rumination, microbial fermentation and blood glucose and urea of Arabi sheep.
    Methods
    In the first step, 0, 10, 20 and 30% dried apple pomace replaced with alfalfa were used in the experimental diets. According to the result, gas production and digestibility of diet containing 30% dried apple pomace was higher than the other diets (p
    Results
    The result showed that nutrient digestibility (dry matter, organic matter, NDF and ADF) were not significantly affected by the diets (p>0.05), but rumination activity of diet containing apple pomace decreased (p0.05), and pH was 6.30 and 6.16 for control and apple pomace treatment, respectively (p
    Conclusions
    The results of this study suggest that alfalfa replaced with 30% dried apple pomace in Arabi sheep’s diet can improve digestive activity of rumen microbes and nutrient fermentation and digestibility.
    Keywords: blood glucose, urea, digestibility, dried apple pomace, rumen fermentation
  • Gholam Reza Shadnoush*, Esmaeil Pirali Pages 263-269
    Background
    Increase in aquatic production is dependent on raw materials, quality of diet, feed manufacture technology and optimum feed formulation.
    Objectives
    The aim of this study was investigation and quality control feed of FFT, GFT1 and GFT2 of rainbow trout in farm and fish feed factory producers in Chaharmahal and Bakhtiari province.
    Methods
    In this study samples of FFT, GFT1 and GFT2 of diets were randomly taken from farm and fish feed factory producers in Chaharmahal and Bakhtiari province. Samples were analyzed for moisture, crud protein (CP), ether extract (EE), ash, phosphorous, TVN, Total count and coliform count.
    Results
    The results showed, diet CP was differs significantly (p
    Conclusions
    Better management in fish feed factories must be applied to balance the nutrient requirements of the rainbow trout diet in different stages of growth, by using fresh, suitable and special feed materials.
    Keywords: chemical composition, feed quality control, microbial count, rainbow trout, TVN
  • Hamid Sharifi *, Mina Badaghabadi, Mohsen Adeli Sardooei, Jahangir Kaboutari Kataj Pages 271-275
    Background
    Mastitis is an important health disorder in dairy herds which affects milk production, animal reproduction and production.
    Objectives
    The aim of this study was to estimate the cumulative incidence of mastitis in dairy herds in Tehran province.
    Methods
    From 679 dairy herds in Tehran province that have more than 50 animals, 32 dairy herds were selected randomly and animals that had calved from March 2007 to March 2008 were followed until the next calving or culling. In total 10506 animals were included in the study. The information on number, parity, occurrence of mastitis was gathered from registry forms.
    Results
    Cumulative incidence of mastitis in this study was calculated 35.8% (95% Confidence interval (34.9-36.8), 3764 animals of 10506). Incidence of mastitis was increased by the increasing parity of animals, and animals in fifth parity have the most incidence.
    Conclusions
    The results of this study showed the incidence of mastitis in this area is very high and it is necessary to control it.
    Keywords: cumulative incidence, dairy herd, mastitis
  • Seyed Hosein Hosseini, Saoud Rohani Shahrestani, Rabeae Tabari Pour, Mohammad Reza Youssefi* Pages 277-281
    Background
    Schistosomiasis is considered as one of the most important infections in ruminants. The flukes are found in the blood vessels of animals. This parasite has been observed in many countries such as: Turkmenistan, Kazakhstan, Iran, Iraq and parts of Europe.
    Objectives
    Aim of this study was to determine the contamination of Schistosoma turkestanicum in sheep in the central region of Mazandaran province during the year 2012-13.
    Methods
    Based on the high mortality rate reported by Mazandaran Veterinary Organization in some herds in the cities of the north of Iran During investigation 21.2% mortality was seen in infected herds by necropsy; Schistosoma turkestanicum was diagnosed as cause of death. Examined infected herds and fecal samples were collected directly from the rectum of sheep. Samples were examined by flotation method and obtained results were analyzed by statistical tests.
    Results
    During present study which was performed in five central cities of Mazandaran, the highest infection rate was found in Babolsar and the lowest was found in Moghrikola region of Babol. Mortality rate was also evaluated based on gender and it was shown that mortality rates in females were higher than in males (p
    Conclusions
    Ornithobilharziosis, is considered one of the endemic diseases in some parts of Iran and several epidemics have occurred in recent years in Iran. Because this parasite causes significant economic losses in herds of sheep and goat in Iran, due to its location in the ruminants body and because Mazandaran province is one of the important foci of infection, more attention of the veterinary organization and its institutions is needed for better and greater control of infection.
    Keywords: schistosoma turkestanicum, sheep, trematode
  • Fatemeh Hassani Niya*, Mohammad Taghi Beigi Nassiri, Abas Jolodar, Hedayatolah Roshanfekr Pages 283-288
    Background
    The Mesobuthus eupeus scorpion venoms are known to contain α-toxin peptides, many of which interfere with K ion channel function. These toxin peptides have important value in the pharmacology and physiology studies of specific K channel of cells.
    Objectives
    Given the lack of information of the molecular biology of peptides in the toxin of Iranian scorpions, the aim of this study is Amplification and Analyses of cDNA sequence coding for a peptide toxin from the venomous gland of the Khuzestan province scorpion Mesobuthus eupeus.
    Methods
    Total RNA was extracted from the venom glands of scorpion Mesobuthus eupeus collected from Khuzestan province of Iran and then cDNA was synthesized with the modified oligo (dT) primer. By applying the Semi-nested RT-PCR using homologous primers, the fragments of 227 bp were amplified and sequenced.
    Results
    The full-length sequence of coding region was 174 bp which contained an open reading frame of 57 amino acids with a predicted molecular mass of 6.434 KDa and theoretical pI of 5.12. It contains a signal peptide of 19, propeptide of 4 and a mature peptide of 34 amino acids. For comparison of this peptide with the similar sequences registered in NCBI database, BLAST program was used. This protein with homology to the “Scorpion toxin-like domain” belongs to the Toxin-6 super family.
    Conclusions
    Multiple alignment of the putative amino acid sequence of this gene exhibited the highest sequence identity with lesser Asian scorpion M. eupeus venom potassium channel α-toxin-1. This high sequence similarity indicates that this gene is a member of α-toxin from the Iranian Mesobuthus eupeus.
    Keywords: α toxin, K+ channel, Mesobuthus eupeus, venom, scorpion
  • Mohammad Shadkhast*, Saeed Habibian, Mohammad Reza Sohanian Pages 289-293
    Background
    Myocardial bridge (MB) is generally defined as a superfacial muscular band that forms sporadic or multiple across the coronary artery in dog, cat, sheep, and human.
    Objectives
    From the view of embryology MB is a preformatted structure with coronary artery during forming. The type of study in human is during sonography and angiography examination, but in veterinary science the study on MB is done after death examination.
    Methods
    This study was performed on over 50 sheep hearts that were prepared from slaughterhouse of Shahr e kord. First, pericardium was opened and the heart brought out of the pericardial cavity and then the hearts were studied with concentrated light and lens on both sides. After the M B recognition, their length and width were measured by a ruler. In both sides of the heart,the MB was divided into 1/3 proximal, 1/3 middle and 1/3 distal. In all of the studied hearts, only 10 samples (20%) had M B.
    Results
    The average length of recognised MBs was 1.55±1.17 (SD) cm and with width of 1.09±.092 (SD) cm. The positive samples were transferred to histology laboratory for preparation of cross section of heart and were stained with H&E staining.
    Conclusions
    The longitudinal section showed the long fibers of myocardium with continual narrow fibers and intercalated discs were located between them.
    Keywords: coronary artery, heart, myocardial bridge, sheep
  • Ali Khabazian Zadeh*, Ali Dadolahi Sohrab, Mojtaba Alishahi, Seyed Hosein Khazaei, Hosein Mohammad Asgari Pages 295-301
    Background
    Atrazine is one of the most important and effective pollutants in aquatic ecosystems. The widest sugar cane farms of the Middle East are located in Khouzestan province, Iran. Large amounts of Atrezine are being used in farming on these farms.
    Objectives
    The aims of this study were to investigate acute toxicity (LC50 96 h) of atrazine on Barbus grypus and the effects of chronic toxicity with sub-lethal concentration of atrazine on hematological parameters as well.
    Methods
    180 B grypus were divided into 4 equal groups (5, 10 and 20% of LC50 96 h and control). Blood samples were taken on days 0, 7, 14 and 21 of experiment. Hematological parameters including hemoglobin level, hematocrit, and red blood cells (RBC), white blood cells (WBC), and globular indices were measured and compared among the groups.
    Results
    LC50 96 h was measured 65 mg l-1. Hematological parameters were significantly affected by chronic toxicity of atrazine. Hemoglobin, hematocrit and RBC were decreased at all sampling periods in fish exposed to different levels of atrazine (p0.05). For all samples, WBC value was decreased significantly on day 21 (p
    Conclusions
    Based on the results, it can be concluded that chronic atrazine toxicity adversely affects hematological parameters of B. grypus.
    Keywords: atrazine, hematological parameters, sub, lethal toxicity, Barbus grypus
  • Alireza Shenavar Masouleh*, Mehdi Soltani, Mohammad Reza Ahmadi, Mohammad Pourkazemi, Ali Taheri Mirghaed Pages 303-310
    Background
    Lactococcus lactis is one of the lactic acid bacteria that can be considered as a probiotic in Persian sturgeon.
    Objectives
    The aim of the present study was to increase the resistance to Aeromonas hydrophila after feeding the L. lactis JF831150.
    Methods
    In the present study, first 60 fish were fed different doses of L.lactis JF831150 for 56 days. The bacterial flora were counted with TSA and MRS. Resistance of fish against A. hydrophila were considered after feeding.
    Results
    The use of L. lactis JF831150 for 56 days in P. sturgeon showed significant improvement in decreasing heterotrophic aerobic bacteria flora and increasing the lactic acid bacteria in the intestine. In the face of fish against A. hydrophila in third treatment (108 CFU/g), the survival rate was shown to be significantly higher than the control and other treatments.
    Conclusions
    The results showed that consumption of L. lactis JF831150 (108 CFU/g) could improve the intestinal flora and increase resistance to A. hydrophila, and therefore has potential for use with P. sturgeon.
    Keywords: Acipenser persicus, Lactococcus lactis, probiotic, resistance, survival
  • Study of protective role of double coated beads of calcium alginate-chitosan-eudragit s100 nanoparticles achieved from microencapsulation of Lactobacillus acidophilus as a predominant flora of human and animals gut
    Hadi Pourjafar, Negin Noori *, Hasan Gandomi Nasrabadi, Afshin Akhondzadeh Basti Pages 311-320
    Background
    Probiotics have more functional effects and less survival under hard acidic-bile circumstances of digestive system, and foodstuff products situation has persuaded investigators to find techniques to resolve this problem. Microencapsulation as a useful method has a perceptible effect in this regard.
    Objectives
    The aim of this study was to assess the protective role of double coated beads of calcium alginate-chitosan-eudragit S100 achieved from microencapsulation of Lactobacillus acidophilus as a predominant flora of human and animals gut.
    Methods
    Following activation of starter culture of L.acidophilus in MRS-broth medium, centrifuge (at aspeed of 5000 rpm for 10 minutes) was used to purify bacteria. Extrusion technique was used for Microencapsulation of probiotic bacterium. The survey of beads solidity was carried out for 12 hours and the study of survival of microencapsulated bacteria was done for 120 minutes inside hydrochloric acid, phosphate buffer and digestive powder solution. MRS-Salicin-agar and pour plate method and incubation at 37oC for 48 h was done for cultivation. Data were analyzed by means of an independent t-test.
    Results
    Shape and size of beads were shown by optical microscope. The consequences demonstrated that survivability of microencapsulated bacteria in the mentioned conditions, in both situation with and without mechanical tensions, is significantly more than free bacteria (p
    Conclusions
    Microencapsulation with calcium alginate- chitosan-eudragit S100 plays a significant role in increasing the rate of L. acidophilus viability.
    Keywords: eudragit S100, calcium alginate, chitosan, Lactobacillus acidophilus, microencapsulation
  • Saeed Zibaei *, Reza Barazandeh, Zarrina Eshaghi, Seyed Mehdi Jafari Pages 321-327
    Background
    Lactoperoxidase is an enzyme of the oxidoreductase family. Lactoperoxidase is an important antimicrobial agent. Applications of lactoperoxidase are being found as a preservative in food and cosmetics. Immobilized LPO provides several significant benefits such as: easily separated from the reaction products, reducing production costs by efficient recycling and control of the process.
    Objectives
    Purification and immobilization of lactoperoxidase extracted from camel milk using sodium alginate polymer.
    Methods
    The lactoperoxidase was purified from camel milk by using sephadex G-100 gel filtration CM and sephadex C-50 ion-exchange chromatography. Encapsulation was carried out by using LPO, sodium alginate, glycerol and Tween 80. Afterward, the microcapsules were stablized by calcium ion (1%). Efficiency of encapsulation was calculated. The particle size and distribution were measured with particle size analyzer. Morphology and formation of the particles were studied using Scanning Electron Microscope (SEM). Stability of encapsulated and uncapsulated LPO was studied at 4 °C during 70 days.
    Results
    After purification and purity measurement by SD-SPAGE, concentration of 0/28 micrograms per liter for each of the fractions was obtained. Microencapsulation efficiency was 84% and microcapsules less than 200 nm were formed. Observation by SEM confirmed the formation of microparticles. Microcapsules have a relatively smooth surface, spherical with low tenacity as well. Stability of encapsulated enzyme at 70 days was obtained 81%.
    Conclusions
    Immobilization of Lactoperoxidase extracted from camel milk using sodium alginate is a good method to increase performance of the enzyme.
    Keywords: alginate, encapsulation, enzyme immobilization, Lactoperoxidase
  • Masood Ghorbanpoor*, Khadijeh Sheikhi Alizadeh, Ali Fazlara, Saad Goraninejad, Masoud Reza Seyfi Abad Shapouri, Darush Gharibi Pages 329-334
    Background
    Staphylococcus aureus (S. aureus) possess a variety of virulence genes that are involved in the pathogenesis of infections caused by this agent.
    Objectives
    The aim of this study was to evaluate the prevalence of the genes encoding collagen binding (cna) and fibronectin binding (fnb) adhesion factors in Staphylococcus aureus isolates from food and clinical specimens.
    Methods
    During the time period 2010-2013, a total of 38 isolates of Staphylococcus aureus from clinical specimens and 32 isolates from food samples were collected. All isolates were identified biochemically and subjected to DNA extraction. The accuracy of DNA extraction from each isolate was confirmed by PCR amplification of aroA gene and then the presence of cna and fnb genes in the extracted DNAs was assessed by PCR, using the specific primers.
    Results
    The results showed that among 38 isolates from clinical specimens, 15 (39.5%) & 32 (84.2%) and among 32 isolates of food origin 10 (31/2%) and 16 (50%) isolates had cna and fnb genes respectively. Thirteen clinical (34.21%) and 6 food isolates (18.7%) were positive for both fnb and cna genes and 4 clinical (10.5%) and 12 food isolates (37.5%) were lacking both genes.
    Conclusions
    According to the results, it is concluded that, although these adhesion genes are not present in all Staphylococcus aureus clinical isolates, but their prevalence is high and using the products of these genes in vaccines may be effective in protecting against infections caused by this bacterium.
    Keywords: adhesion genes, cna, fnb, Staphylococcus aureus
  • Mojtaba Zaghari, Shirin Honarbakhsh*, Saeed Charkhkar, Reza Safari, Asl Pages 335-350
    Background
    Poultry production in houses and high stocking density, results in increase in mortality because of different diseases.
    Objectives
    Investigating the effective managerial and environmental factors on mortality in industrialized poultry farms, proportion of each factor and ranking farms based on mortality risk to solve some problems of Iran’s poultry farm insurance.
    Methods
    Samples were taken from 47 broiler, 20 layer and 30 broiler breeder farms of 16 Iranian provinces which were selected based on geographical location, climate and outbreaks of diseases. House characteristics were evaluated by precision measurement. Parameters such as heat exchange, light intensity, atmospheric conditions (inside oxygen and ammonia concentration, acidity and moisture of litter) and quality of equipment (ventilator capacity, heating & cooling systems) were measured. Based on collected data, managerial index was defined and calculated. Parameters related to sanitary condition, birds’ health and immunization were measured by blood anti body titer. A total of 97 poultry farms were included in the investigation and 27231 measurement data were recorded.
    Results
    Average mortality in broiler, layer and breeder farms was 15.4, 11.2 per period and 1.9% per month, respectively. According to stepwise minimum Wilk’s Lambda discriminant regression, the highest standardized coefficient belonged to vaccine accomplishment (VA) followed by house ventilator capacity (VM), immunization against avian influenza (AIG), farm biosecurity (SHOW), drinker type (DRIN), precipitation rate (RAIN) and temperature management index (TMI): Mortality Risk(0,1)=-2.622.533 VA-1.135 SHOW.739 AIG.551 DRIN-0.016 VM.003 RAIN.002TMI. Main variables of models which were fitted to layer and broiler breeder flocks were health and ventilation.
    Conclusions
    6 managerial and environmental factors, immunization of flock against diseases, farm biosecurity and house ventilation had the greatest impact on ranking the mortality risk.
    Keywords: discriminant, logistic, managerial, environmental parameters, simple regression
  • Seyed Jalal Alavinia, Mahdi Vasfi Marandi *, Alireza Bahonar, Seyed Ali Ghafouri, Farshad Zeynolabedin Tehrani, Horiyeh Sadat Alemohammad, Mohammad Hosein Fallah Mehrabadi, Hasan Noroozian Pages 351-357
    Background
    Mycoplasmosis is an infectious disease of poultry and a major cause of economic losses due to decline in growth, egg production, reduction in egg hatching and exacerbation of viral and bacterial respiratory diseases.
    Objectives
    The purpose of this study was detection of serological prevalence of Mycoplasma gallisepticum infection in broiler breeders of Mazandaran province and to suggest control strategies against mycoplasmosis.
    Methods
    All breeder farms that were in production period in Mazandaran province were sampled (74 farms in 14 cities); blood samples were collected from 45 birds in each farm. Sera samples were examined by RSPA and ELISA tests based on the instructions of OIE.
    Results
    In this study, by the RSPA test, 3 out of 74 farms (4%), 15 out of 553 houses (2/7%) were positive. From 5626 collected sera samples, 139 samples (2.5%) were positive in RSPA and 124 samples (2.2%) in ELISA.
    Conclusions
    Seroprevalence of MG infection was 4% during the selected period and zone of study. Statistical analysis showed that biosecurity situations were significantly better in negative farms (p=0.04). There are some deficiencies in quality of biosecurity situations despite implementing biosecurity principles in farms. Establishing of farms near villages or the development of villages, keeping backyard birds close to the farms and employees living in villages are some of the biosecurity principles that were not followed in infected farms.
    Keywords: Mycoplasma gallisepticum, Broiler Breeder, Mazandaran, RSPA, ELISA
  • Samieh Sharifzad, Abdolali Malmasi *, Gholamreza Amin, Said Bokaie, Mohammad Molazem, Roya Sharifi Pages 359-364
    Background
    Recurrence and side effects of current treatments for urolithiasis confine their application, so other options using traditional herbal therapy are being sought.
    Objectives
    In this experimental study we have tried to evaluate the antilithiatic effects of herbal extraxt of Tribulus terrestris which is often used to treat different kinds of urinary diseases such as urolithiasis in human on cats.
    Methods
    To evaluate the therapeutic effect of plant, the hydro alcoholic extract of T.terrestris was assessed for activity against induced urolithiasis in cats. The extract of such herb was administered at daily oral doses of 200 mg/kg for 30 days.
    Results
    Microscopic analysis of urine sediments and ultrasonographic study of kidneys and urinary bladder confirmed inhibition of crystal formation in tested cats.
    Conclusions
    Our results indicate this herbal extract could be a potential candidate for prevention of urolithiasis in cats. Further studies are needed to clarify the precise anti-crystallization mechanism of T.terrestris in cats.
    Keywords: cat, calcium oxalate, crystal, Tribulus terrestris
  • Yara Tambrchi *, Dariush Shirani, Majid Masoudifard, Zohreh Khaki, Solmaz Chegeni, Mohammad Taheri Pages 365-371
    Background
    One of the most important heart diseases in dogs is chronic valvular disease which can be evaluated by diagnostic ways such as physical examination, electrocardiography, echocardiography and…. Traditionally, the evaluation of heart function has been accomplished by electrocardiography, radiography, and echocardiography. Within the past 15 years, cardiac biomarkers, primarily cardiac troponin and natriuretic peptides, have become a mainstay for both the diagnosis and patient monitoring in human heart disease. Recently, veterinary research has provided insight into the utility of these blood-based cardiac biomarkers in canine and feline patients.
    Objectives
    The purpose of the current study was to evaluate the chronic valvular disease and assess its severity via evaluation of circulating amino terminal-pro-B-type natriuretic peptide.
    Methods
    This survey was done on 20 dogs which had valvular disease and on 20 control dogs. Serum NT-pro BNP concentration was measured with an ELISA validated for use in dogs. Results of physical examination, thoracic radiography, echocardiography, and serum biochemical analysis were recorded for dogs with cardiac disease.
    Results
    Serum NT-pro BNP concentration was significantly higher in dogs with cardiac disease than in control dogs. Serum NT-pro BNP concentration in group B2 and C was correlated with left atrial to aortic ratio.
    Conclusions
    According to this study, results suggested that serum NT-pro BNP concentration could be a useful adjunct clinical test for diagnosing chronic valvular disease and assessing the severity of disease in dogs.
    Keywords: cardiac biomarker NT, pro BNP, chronic valvular disease, dog