فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و پنجم شماره 5 (پیاپی 170، امرداد 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/05/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • فرهاد سیف، مجید خوش میرصفا، محمد موسوی، مریم رودباری، شعله خواجویی، گلناز نیکفر، اعظم صامعی، محمدعلی بهار، مرتضی هاشم زاده چالشتری، هدایت الله شیرزاد صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    بیماری آرتریت روماتوئید یک بیماری خود ایمن است که ناشی از تجمع سلول های التهابی در مفاصل و ترشح سایتوکاین های مختلف التهابی است. از میان این سایتوکاین ها می توان به IL-17 و IL-23 اشاره کرد که هنوز نقش قطعی آن ها در این بیماری مشخص نشده است. در این مطالعه میزان بیان IL-17 و IL-23R و ارتباط آن ها با بیماری آرتریت روماتوئید مورد بررسی قرار گرفت.
    روش کار
    مطالعه صورت گرفته از نوع مطالعات موردی- شاهدی می باشد. در این مطالعه 37 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید و همین تعداد افراد سالم به عنوان گروه سالم شرکت کردند. سلول های تک هسته ای خون محیطی (PBMCs) با فایکول جدا شده و پس از استخراج RNA تام و ساخت cDNA، بیان mRNA سایتوکاین های IL-17 و IL-23R در سلول های تک هسته ای خون محیطی با تکنیک Real-time PCR و با استفاده از پروب Taqman مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی±انحراف معیار گروه بیماران 328/1±86/46 و گروه سالم 392/1±73/44 می باشد. بیان ژن IL-17 در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید در مقایسه با افراد سالم افزایش معنی داری را نشان داد (002/0 Pv=) در حالی که بیان ژن IL-23R در گروه بیمار و سالم تفاوت معنی داری را نشان نداد (22/0 Pv=).
    نتیجه گیری
    در این مطالعه افزایش بیان IL-17 در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید نشان دهنده نقش مهم این سایتوکاین در پاتوژنز بیماری است. بنابراین با تحقیقات بیشتر می توان با مهار اختصاصی این سایتوکاین به کمک آنتی بادی های مونوکلونال (داروهای بیولوژیک)، استراتژی های درمانی جدید و موثرتری را برای بیماری آرتریت روماتوئید پیشنهاد کرد
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، سلولهای تک هستهای خون محیطی، IL، 17 و IL، 23R
  • احسان زمانی، جمیل زرگان، حسین هنری* صفحات 9-18
    زمینه و هدف
    پپتیدهای ضد میکروبی به عنوان منادی تغییر آنتی بیوتیک های امروزی مورد توجه قرار گرفته اند. پپتید ضد میکروبی AcAMP یکی از این موارد بوده که از قارچ رشته ای ES1 Aspergillus clavatus تخلیص و خواص بیوشیمیایی آن بررسی گردیده و مشخص شد که این پپتید دارای خواص منحصر بفردی می باشد. هدف این مطالعه، بیان ژن مولد پپتید AcAMP در باکتری E. coli و بررسی تیتر آنتی بادی آن در موش می باشد.
    روش کار
    در این مطالعه تجربی ژن مولد پپتید AcAMP با جایگاه های آنزیمی BamHI و SalI از پلاسمید pUC57 با استفاده از PCR، تکثیر و در وکتور بیانی pET28a(+) همسانه سازی و به باکتری اشریشیا کولی سویه BL21(DE3) تراریخت شد. بیان پروتئین نوترکیب AcAMP با IPTG القاء و به وسیله کروماتوگرافی تمایلی نیکل تخلیص گردید. به منظور تایید پروتئین نوترکیب western blotting انجام گرفت. موش ها به صورت صفاقی با پروتئین تخلیص شده ایمن شدند و تیتر IgG سرم به روش ELISA مورد سنجش قرار گرفت.
    یافته ها
    عمل همسانه سازی در وکتور بیانی pET28a(+) به وسیله واکنش PCR و توالی یابی تائید گردید. پروتئین نوترکیب 9 کیلودالتونی تولید شده به وسیله SDS-PAGE و لکه گذاری وسترن مورد تایید قرار گرفت. روند تولید آنتی بادی با استفاره از الایزا غیر مستقیم نشان دهنده ی روند افزایشی آنتی بادی مخصوصا پس از تزریق چهارم می باشد.
    نتیجه گیری
    از پپتید AcAMP نوترکیب تخلیص شده و آنتی بادی تولید شده می توان در تحقیقات ضد میکروبی اعم از بررسی عملکرد ضد میکروبی پپتید نوترکیب و شناسایی پپتید در کاربرد های مختلف استفاده نمود
    کلیدواژگان: قارچ آسپرژیلوس کلواتوس، پپتیدهای ضد میکروبی، پپتید AcAMP، موش آزمایشگاهی، تیتر آنتی بادی
  • لیلا نجات بخش صمیمی، مرتضی فلاح پور، مجید خوش میرصفا، رسول بهارلو، پریا جربزه دار، سیدعلی جواد موسوی، رضا فلک صفحات 19-28
    زمینه و هدف
    الگوی بروز آسم در سنین مختلف متفاوت بوده و شیوع آن در زنان بیشتر از مردان می باشد. باتوجه به اینکه در اغلب موارد علائم آسم قبل از قاعدگی تشدید شده و در دوره بارداری دچار تغییراتی می شود لذا به نظر می رسد که نوسانات هورمون های جنسی می تواند روی آن موثر باشند. از طرفی هورمون تراپی یکی از درمان های رایج و پذیرفته شده طی دوران یائسگی و کنترل برخی از بیماری ها می باشد. در این مطالعه اثر هورمون های جنسی استروژن و پروژسترون بر بیان فاکتور رونویسی T-bet و سایتوکاین IFN-ɣ (به عنوان مشخصه پاسخ های Th1) در سلول های تک هسته ای خون محیطی زنان یائسه مبتلا به آسم آلرژیک با گروه سالم مقایسه شد.
    روش کار
    در این مطالعه شاهدی موردی تعداد 13 خانم یائسه مبتلا به آسم آلرژیک و 13 کنترل سالم با سن مشابه وارد مطالعه شدند. سلول های تک هسته ای خون محیطی در حضور غلظت معادل با سطح سرمی هورمون های استرادیول (10-8 مولار) و پروژسترون (10-6 مولار) در طی هرمون تراپی، به صورت جداگانه و یا ترکیبی کشت داده شدند. سپس میزان ترشح سایتوکاین IFN-γ در مایع رویی کشت سلولی با روش الایزا سنجیده شد و میزان بیان فاکتور رونویسی T-bet توسط Real Time PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    هورمون های استرادیول و پروژسترون به تنهایی تغییر چندانی در بیان ژن T-bet و نیز سطح سایتوکاین IFN-ɣ ایجاد نکردند، اما اثر ترکیبی این دو هورمون منجر به افزایش معنادار بیان این ژن و سایتوکاین مرتبط با سلول های Th1 در گروه بیمار نسبت به گروه کنترل گردید که میانه و دامنه بین چارکی به ترتیب 04/84 (177-32/77) در مقابل 52/71(04/84-85/68) پیکوگرم در میلی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    افزایش سطح سایتوکاین IFN-ɣ به تاثیر مثبت هورمون تراپی و حفظ تعادل سایتوکاینی در این شرایط اشاره می نماید. با این حال با توجه به نقش موثر سلول های دیگر از جمله T CD8+ در بیماری آسم و امکان ترشح سایتوکاین IFN-ɣ از این سلول ها، نیاز به مطالعات بیشتری جهت شفاف سازی اثر این هورمون ها به ویژه بر روی زیرگروه های مختلف سلول های CD4+T و نیز سلول های CD8+T در بیماران مبتلا به آسم آلرژیک وجود دارد.
    کلیدواژگان: آسم آلرژیک، سلول های تک هسته ای خون محیطی، هورمون درمانی، استرادیول، پروژسترون
  • معصومه آزادبخت، کامران یزدانبخش، آسیه مرادی صفحات 29-37
    زمینه و هدف
    با توجه به شیوع اختلال وسواسی- جبری در تمام سنین و اثرات مخرب آن در دوره کودکی و نوجوانی، بررسی و ارزیابی روش های جدید درمانی با عوارض کم و تاثیر مناسب درمانی کاملا ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی توان بخشی شناختی بر بهبود حافظه فعال شنیداری و دیداری نوجوانان دختر دوره متوسطه دوم مبتلا به اختلال وسواسی- جبری بود.
    روش کار
    پژوهش حاضر از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون - پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش آموزان دختر مبتلا به اختلال وسواسی-جبری در دبیرستان های شهرستان کوهدشت در سال تحصیلی 96-1395 بود. با انتخاب تصادفی چهار دبیرستان و غربال گری با استفاده از پرسشنامه وسواس فکری عملی فوا و همکاران، بعد از مصاحبه با آن ها، 30 نفر از دانش آموزانی که ملاک های ورود و خروج مورد نظر پژوهش را برآورده می کردند، به صورت هدفمند انتخاب شدند و به صورت تصادفی در دو گروه جایگزین شدند. از هر دو گروه تست حافظه فعال وکسلر گرفته شد و برای گروه آزمایش به صورت انفرادی به مدت 12 جلسه برنامه توان بخشی شناختی اجرا شد.
    یافته ها
    پس از مداخله توان بخشی شناختی، نمرات حافظه فعال شنیداری (01/0p <) و حافظه فعال دیداری (001/0p< ) در گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که توان بخشی شناختی در ارتقاء حافظه فعال بیماران مبتلا به اختلال وسواسی جبری موثر است. بنابراین پیشنهاد می شود علاوه بر مداخلات روان شناختی، از مداخلات مبتنی بر توان بخشی شناختی به عنوان رویکرد درمانی تلفیقی، کاربردی و حمایتی در کنار رواندرمانی توسط متخصصین این حوزه استفاده شود
    کلیدواژگان: توان بخشی شناختی، حافظه فعال دیداری و شنیداری، اختلال وسواسی، جبری
  • معصومه مرادی احمر، مهران آزادی صفحات 38-45
    زمینه و هدف
    زنان مبتلابه سرطان پستان که تحت عمل جراحی ماستکتومی قرار می گیرند، به تدریج نسبت به نقصان اندام خود حساسیت پیدا می کنند که این حساسیت می تواند باعث ایجاد تحریف در تصویر بدنی نزد آنان شود. یکی از رویکردهایی که می تواند باعث بهبود نگرش این زنان شود، درمان راه حل مدار است. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثر گروه درمانی راه حل مدار کوتاه مدت، بر تصویر بدنی زنان پس از ماستکتومی بود.
    روش کار
    طرح پژوهشی از نوع شبه آزمایشی با پیش آزمون و پس آزمون همراه با گروه گواه بود. شرکت کننده ها به لحاظ زمانی که از جراحی پستان و شیمی درمانی آن ها گذشته بود، همتا شده و در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گواه (15 نفر) قرار گرفتند. از هر دو گروه پیش آزمون از پرسش نامه روابط چندبعدی خود- بدن (کش، وینستد و جاندا، 1987) گرفته شد. سپس گروه آزمایش در جلسات گروهی درمان راه حل مدار کوتاه مدت در طول شش هفته شرکت کرد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس داده های به دست آمده از هر دو گروه قبل و پس از مداخله درمانی، بیانگر معنادار بودن آزمون های آماری بود (05/0p<).
    نتیجه گیری
    پژوهش حاضر نشان داد که درمان راه حل مدار کوتاه مدت، تصویر بدنی زنان ماستکتومی شده را به طور معناداری بهبود بخشیده و نقش موثری در ترمیم تصویر بدنی آسیب دیده این بیماران داشته است
    کلیدواژگان: درمان گروهی راه حل مدار کوتاه مدت، تصویر بدنی، ماستکتومی
  • نرگس زعیم زاده، آزاده متقی، ندا محمدزاده، سعیده ضیایی صفحات 46-56
    زمینه و هدف
    سندرم تخمدان-پلی کیستیک (Polycystic Ovary Syndrome -PCOS) شایع ترین اختلال آندوکرین در زنان ایرانی در سنین باروری می باشد. تغذیه یکی از عوامل موثر احتمالی در شدت این بیماری ذکر شده است. تاکنون مطالعه ای که به بررسی وضعیت تغذیه ای در بین فنوتایپ های مختلف PCOS بپردازد انجام نشده است. لذا، این مطالعه با هدف مقایسه دریافت غذایی درشت-مغذی ها در زیرگروه های PCOS انجام شد.
    روش کار
    182 شرکت کننده با روش نمونه گیری در دسترس وارد مطالعه مورد-شاهدی حاضر شدند. گروه بندی بر اساس معیار روتردام صورت گرفت: گروه A (41 نفر)، گروه B (33 نفر)، گروه C (40 نفر) و گروه D (37 نفر) و گروه شاهد (31 نفر). بررسی دریافت غذایی (درشت-مغذی ها) با استفاده از پرسش نامه بسامد خوراک 168 آیتمی انجام گرفت. تحلیل آماری داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS22 و آزمون کروسکال والیس (KW) و من ویتنی (MW) انجام گرفت. P معنادار برای آزمون کروسکال والیس 05/0و برای من ویتنی طبق قضیه تصحیح بن_فرونی 005/0 در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    دریافت چربی تام در زیرگروه های A، B و C نسبت به شاهد کمتر بود (001/0P<). زیرگروه A نسبت به شاهد، دریافت کمتر PUFA و MUFA (005/0P<) و دریافت بیشتر چربی ترانس داشتند (001/0P<). تمام زیرگروه های PCOS نسبت به شاهد، مصرف بیشتر کربوهیدرات و مصرف کمتر فیبرتام داشتند (001/0P<). بین زیرگروه های مختلف PCOSبا یکدیگر و گروه شاهد اختلاف معناداری از نظر دریافت چربی های اشباع شده، پروتئین و فیبر محلول مشاهده نگردید (05/0P>).
    نتیجه گیری
    پیشنهاد می شود که با تغییر و اصلاح در شیوه تغذیه بیماران PCOSتا حد زیادی ازمشکلات و عوارض وابسته این بیماری کاسته شود و گام بزرگی در جهت بهبود وضعیت این بیماران برداشته شود
    کلیدواژگان: فنوتایپ، PCOS، درشت، مغذی، تغذیه
  • سهیلا روهانی، فاطمه حاجی قاسمی، فاطمه سفید صفحات 57-64
    زمینه و هدف
    ایمونوگلوبولین ها(Igs) گروهی از پروتئین های سرم هستند که نقش مهمی در دفاع علیه میکروارگانیسم ها بر عهده دارند. ایمونوگلوبولین ها از زنجیره های سبک و سنگین تشکیل شده اند. زنجیره های سبک بر اساس تفاوت در انتهای کربوکسیلی ناحیه ثابت خود به دو ایزوتیپ کاپا (κ) و لامبدا (λ) تقسیم می شوند. تغییرات قابل توجهی در نسبت زنجیره های کاپا به لامبدا می تواند در گسترش منوکلونال لنفوسیت های B در بدخیمی سلول های B یا در عفونت با ویروس ایدز در دوران جنینی روی دهد. به منظور سنجش دقیق یا هدف گیری اختصاصی زنجیره های سبک برای اهداف درمانی، ابزارهایی شناسایی اختصاصی دارای حساسیت و ویژگی بالا از جمله آنتی بادی های منوکلونال مورد نیاز هستند. در این راستا تعیین دقیق اپی توپ های اختصاصی زنجیره های سبک حائز اهمیت خاصی است. ایمونولوژی محاسبه ای شاخه ای از علم ایمونولوژی است که با به کارگیری اطلاعات زیستی موجود در کامپیوتر به تشخیص دقیق تر بیماری ها کمک می کند. هدف مطالعه حاضر بررسی و تعیین اپی توپ های ناپیوسته زنجیره سبک ایمونوگلوبولین انسان توسط ایمونولوژی محاسبه ای می باشد.
    روش کار
    توالی اسیدهای امینه و ساختار سوم زنجیره سبک ایمونوگلوبولین G مرجع انسان در پایگاه اطلاعاتی PDB (Protein Data Bank)، ساختار دوم زنجیره سبک ایمونوگلوبولین توسط نرم افزار Phyre2 (Protein Homology/analogy Recognition Engine V 2.0) و اپی توپ های ناپیوسته زنجیره سبک ایمونوگلوبولین G مرجع انسان توسط نرم افزار CEP تعیین شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 5 اپی توپ ناپیوسته در دومین ثابت زنجیره سبک ایمونوگلوبولین G انسان توسط نرم افزار CEP شناسایی شد. اپی توپ های فوق الذکر درناحیه قرارگیری اسیدهای آمینه شماره 100 الی 214 واقع شده اند.
    نتیجه گیری
    در این پژوهش تعدادی از اپی توپ های ناپیوسته دومین ثابت زنجیره سبک ایمونوگلوبولین G انسان شناسایی شدند. این اپی توپ ها ابزارهای بسیار ارزشمندی جهت تولید آنتی بادی های مونوکلونال اختصاصی زنجیره سبک ایمونوگلوبولین انسان بوده و می توانند به طور بالقوه برای تولید کیت های تشخیص اختصاصی زنجیره سبک، درمان برخی از بدخیمی های لنفوسیت B، تعیین نقشه اپی توپ های زنجیره سبک ایمونوگلوبولین انسان و مطالعات تکاملی مفید باشند
    کلیدواژگان: اپی توپ ناپیوسته، ایمونوگلوبولین انسان، زنجیره سبک، ایمونولوژی محاسبه ای
  • مهسا یاوری، سیدعلی جواد موسوی، لیلا جانانی، زهرا فیضی، محمدرضا وفا صفحات 65-72
    زمینه و هدف
    فیبروز ریوی ایدیوپاتیک یکی از مهم ترین بیماری های مزمن تنفسی است. یکی از علل بروز و تشدید آن عدم تعادل در سیستم آنتی اکسیدانی و التهاب می باشد. مطالعه حاضر با هدف اثر مکمل یاری توام این ویتامین ها بر تست های عملکردی ریه در بزرگسالان مبتلا به فیبروز ریوی اجرا گردید.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی نیمه تجربی، 33 نفر بیمار مبتلا به فیبروز ریه به مدت 3 ماه ویتامین های D، C و E به ترتیب با دوزهایIU 50000،mg 250، IU200 دوز مصرف نمودند. در شروع و پایان مطالعه متغیر های تن سنجی و نمایه توده بدنی، پرسشنامه های میزان دریافت خوراک، فعالیت بدنی و مواجهه با نور آفتاب و تنفسی سنت جورج بررسی شدند. فاکتور های عملکرد ریه با استفاده از اسپیرومتری و پلتیسموگرافی اندازه گیری شدند. جهت تحلیل داده ها از SPSS نسخه 21 و آزمون آماری Paired t test استفاده شش
    زمینه و هدف
    فیبروز ریوی ایدیوپاتیک یکی از مهم ترین بیماری های مزمن تنفسی است. یکی از علل بروز و تشدید آن عدم تعادل در سیستم آنتی اکسیدانی و التهاب می باشد. مطالعه حاضر با هدف اثر مکمل یاری توام این ویتامین ها بر آزمون های عملکردی ریه در بزرگسالان مبتلا به فیبروز ریوی اجرا گردید.
    روش کار
    این کارآزمایی بالینی نیمه تجربی، 33 نفر بیمار مبتلا به فیبروز ریه به مدت 3 ماه ویتامین D، C و E به ترتیب با دوزهای 50000 واحد،250 میلی گرم، 200 واحد دوز مصرف نمودند. در شروع و پایان مطالعه متغیر های تن سنجی و نمایه توده بدنی، پرسش نامه های میزان دریافت خوراک، فعالیت بدنی و مواجهه با نور آفتاب و تنفسی سنت جورج بررسی شدند. فاکتور های عملکرد ریه با استفاده از اسپیرومتری و پلتیسموگرافی اندازه گیری شدند. جهت تحلیل داده ها از SPSS نسخه 21 و آزمون آماری Paired t test استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از آزمون های اسپیرومتری و پلتیسموگرافی نشان دهنده افزایش معنادار در درصد حجم بازدمی اجباری در اولین ثانیه (016/0= p)، حجم ذخیره دمی (001/0= p)، حجم باقی مانده (002/0= p) و ظرفیت تام ریه (003/0= p) بوده است. متغیر های ظرفیت حیاتی اجباری، ظرفیت حیاتی، نسبت درصد حجم بازدمی اجباری در اولین ثانیه به ظرفیت حیاتی اجباری و حجم ذخیره بازدمی (05/0p ˃) تفاوت معناداری نداشتند. امتیازات عملکرد تنفسی بهبود معنی داری با توجه به پرسش نامه سنت جورج داشته است. همچنین، در متغیر های مخدوشگر تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف 3 ماه ویتامین های D، C و E در بیماران مبتلا به فیبروز ریه تاثیر معنی داری بر عملکرد تنفسی داشته است.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از تست های اسپیرومتری و پلتیسموگرافی نشان دهنده افزایش معنادار در، درصد FEV1 (0.016= Pvalue)، IRV(0.001= Pvalue)، RV (0.002= Pvalue) و TLC(0.003= Pvalue) بوده است. متغیر های FVC، VC، FEV1/FVCو ERV (pvalue>0.05) تفاوت معناداری نداشتند. امتیازات عملکرد تنفسی بهبود معنی داری با توجه به پرسشنامه سنت جورج داشته است. همچنین، در متغیر های مخدوشگر تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد مصرف 3 ماه ویتامین های D، C و E در بیماران مبتلا به فیبروز ریه تاثیر معنی داری بر عملکرد تنفسی داشته است
    کلیدواژگان: فیبروز ریوی، ویتامین های D، E، C، اسپیرومتری، پلتیسموگرافی
  • الهام رزمجو، احمد رضا معمار، سید عباس متولیان، لامع اخلاقی صفحات 73-82
    زمینه و هدف
    انگل های روده ای هنوز یکی از نگرانی های عمده بهداشتی در دنیا و ایران هستند. به دلیل نبود تصویر روشنی از وضعیت انتشار انگل های روده ای در تهران، این مطالعه با هدف بررسی شیوع انگل های روده ای در مراجعین به بیمارستان میلاد تهران انجام شد.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی-‏مقطعی، از فروردین تا آذر ماه 1390 نمونه های مدفوع سه نوبته از 448 نفر از مراجعین به آزمایشگاه بیمارستان میلاد که فرم رضایت نامه آگاهانه را پر کرده بودند با روش نمونه‏گیری آسان جمع آوری شد. نمونه ها با سه روش مستقیم، فرمالین-اتر و کشت در محیط سرم منعقده اسب آزمایش و ارتباط بین شیوع انگل های روده ای و خصوصیات دموکرافیک افراد و علت مراجعه به بیمارستان بررسی شد.
    یافته ها: شیوع انگل‏های روده‏ای 4/32 ‏% بود. 145 نفر حداقل به یکی از انگل های تک یاخته ای روده ای شامل بلاستوسیستیس 134 (9/29%)، انتاموبا کولی 14 (1/3%)، ژیاردیا 6 (3/1%)، اندولیماکس نانا 5 (1/1%)، انتاموبا کمپلکس 3 (7/0%)، یداموبا بوچلی 3 (7/0%)، دی انتاموبا فراژیلیس 2 (4/0%) و تریکوموناس هومینیس 1 (2/0%) و کرم های روده ای شامل تریکواسترونژیلوس 1 (2/0%) و هیمنولپیس نانا 1 (2/0%) آلوده بودند. ارتباط معنی داری بین شیوع انگل های روده ای با جنس و علت مراجعه به بیمارستان مشاهده نشد. اگرچه آنالیز آماری نشان داد که شانس ابتلا به انگل های روده ای با افزایش سن بیشتر می شود (003/0=p).
    نتیجه گیری: مطالعه‏ی حاضر شیوع 4/32% ابتلا به انگل‏های روده‏ای را در میان مراجعین به بیمارستان میلاد را نشان داد. شایع ترین عفونت تک یاخته ای روده ای بلاستوسیستیس (9/29%) بود. از آنجایی که بسیاری از انگل‏های شناسایی شده از طریق کیست همراه با آب و مواد غذایی منتقل می‏شوند، آموزش بهداشت و رعایت موازین بهداشت فردی و اجتماعی می تواند خطر انتقال انگل‏های روده‏ای را کاهش داده و به بهبود سلامت جامعه کمک نمایند
    کلیدواژگان: شیوع، تک یاخته های روده ای، کرم های روده ای، تهران
|
  • Farhad Seif, Majid Khoshmirsafa, Mohammad Moosavi, Maryam Roudbary, Sholeh Khajoei, Golnaz Nikfar, Azam Samei, Mohammadali Bahar, Morteza Hashemzadeh-Chaleshtori, Hedayatollah Shirzad Pages 1-8
    Background
    Rheumatoid arthritis (RA) is an autoimmune disease caused by accumulation of numerous inflammatory cells in the joints and secretion of various cytokines leading to cartilage and bone damage. IL-17 and IL-23 are inflammatory cytokines that their definite role has not been clearly distinguished in RA pathogenesis. Therefore, this study aimed to investigate the expression and association of IL-17 and IL-23R in Peripheral Blood Mononuclear cells (PBMCs) in RA patients.
    Methods
    This study was case-control. We gathered peripheral blood from 37 patients with RA and the same number of healthy individuals as a control group. In brief, PBMCs were isolated by Ficoll centrifugation. After RNA extraction and cDNA synthesis, IL-17 and IL-23R expression mRNA levels were determined in PBMCs by real-time PCR technique and Taqman probe method.
    Results
    The mean±standard deviation of the ages in patient group was 46.86±1.328 yr. and in controls was 44.73±1.392 yr. The expression of IL-17 was increased in RA patients in comparison to healthy controls (P= 0.002). Whereas, after comparison of IL-23R expression in patient and healthy groups, no significant difference was observed (P = 0.22).
    Conclusion
    In this study, upregulated expression of IL-17 implicated the important role of this cytokine in RA pathogenesis. Therefore, novel therapeutic and more effective strategies can be suggested by further investigations to specifically inhibit IL-17 using monoclonal antibodies (biologic drugs)
    Keywords: Rheumatoid Arthritis, Peripheral Blood Mononuclear cells, IL, 17, IL, 23R
  • Ehsan Zamani, Jamil Zargan, Hossein Honari* Pages 9-18
    Background
    Antimicrobial peptides have been considered as the key to change in the current antibiotics. AcAMP, Antimicrobial peptide is one of them, which has been purified from the Aspergillus clavatus ES1 fungus, and its biochemical properties and characterization indicate that this peptide has unique properties. The aim of this study was to express the gene of AcAMP peptide in Escherichia coli (E. coli) and investigate its antibody titration in mice.
    Methods
    In this experimental study, the AcAMP peptide-producing gene with BamHI and SalI enzymes was amplified from pUC57 containing gen using PCR and cloned to pET28a expression vector () and transformed into E. coli strain BL21 (DE3) in the next step. The expression of the AcAMP recombinant protein was induced by IPTG and purified by the affinity Ni-NTA chromatography. The recombinant protein was confirmed using Western blotting. Mice were intraperitoneally immunized with purified protein, and IgG titration was measured by ELISA method.
    Results
    The recombinant pET28a () expression vector was confirmed by PCR and sequencing. The 9 kDa produced protein was confirmed by SDS-PAGE and Western blotting. Antibody production process, using indirect ELISA, indicates the increasing trend of antibodies titration, especially after the fourth injection.
    Conclusion
    Purified recombinant AcAMP peptide and produced antibody can be used in antimicrobial research such as antimicrobial activity characterization of recombinant peptide and peptide identification in various applications
    Keywords: Aspergillus clavatus, antimicrobial peptides, AcAMP peptide, laboratory mice, Antibody titration
  • Leila Nejatbakhsh Samimi, Morteza Fallahpour, Majid Khoshmirsafa, Rasool Baharloo, Paria Jorbozehdar, Seyed Ali Javad Mousavi, Reza Falak Pages 19-28
    Background
    The pattern of incidence of asthma varies with age and sex, as females suffer more than males. Some asthmatic women report premenstrual exacerbation of asthma symptoms as well as variation of its severity during pregnancy, thus it is believed that sex hormonal changes could affect asthma. Hormone Replacement Therapy (HRT) is a routine and accepted procedure which is used for treatment of several cases such as irregular periods, hirsutism, menopausal manifestations, acne, osteoporosis and amelioration of the symptoms in some autoimmune disease. HRT could reduce the magnitude of variations in estrogen and progesterone over the menstrual cycle. According to increased asthma prevalence among women than men and regarding to expression of estrogen and progesterone receptor on lung and immune cells, we aimed to determine the effects of 17β-estradiol (E2) and progesterone (P4) alone and in combination form on expression of T-bet and IFN-ɣ cytokine secretion, in correlation with Th1 cell subset of Peripheral Blood Mononuclear Cells (PBMC) (as crucial cells that could affect cytokines’ balance) in asthmatic patients versus non-asthmatic healthy controls.
    Methods
    The diagnosis of asthma was confirmed on the basis of clinical symptoms and detection of allergen specific IgE. Then PBMCs were isolated and cultivated in 24-well plates in the presence or absence of 1% phytohemagglutinin (PHA), 10-8 M of estrogen and 10-6 M of progesterone, followed by mRNA isolation. After reverse transcription, real-time quantitative PCR was performed to evaluate the expression level of T-bet. We also measured the concentration of the related cytokine (IFN-ɣ) in supernatants by ELISA.
    Results
    The expression of T-bet as well as secretion of IFN-ɣ which is a Th1 related cytokine was significantly increased when a combination of both hormones were applied in case group compared to controls [Median: 84.04 (IQR: 77.32-177) and Median: 71.52 (IQR: 68.85-84.04) pg/ml respectively], however, treatment with these hormones alone did not show any significant effects.
    Conclusion
    We concluded that, treating PBMCs with estrogen and progesterone alone or in combination as an in vitro example of HRT, has stimulatory effect on Th1 cells’ behavior that may have a role in improving (sometimes worsening because of the complex role of CD8 cells) of allergic asthma symptoms. It is crucial to clarify the effect of these hormones on differentiated T helper cell population, which requires more studies to understand the effect of sex hormones on allergic asthma
    Keywords: Allergic asthma, PBMCs, Estradiol, Progesterone, Hormone Replacement Therapy
  • Masoomeh Azadbakht, Kamran Yazdanbakhsh, Asie Moradi Pages 29-37
    Background
    Regarding the prevalence of obsessive-compulsive disorder of all ages and its adverse effects in childhood and adolescence, it is absolutely necessary to review and evaluate new therapies with low complications and appropriate treatment effects. The purpose of the present study was to determine the effectiveness of cognitive rehabilitation on improving the auditory and visual working memory secondary school girl adolescents with obsessive-compulsive disorder.
    Methods
    The present study was a semi experimental design with pretest-posttest design with control group. The population of the study included all girls suffering from obsessive-compulsive disorder in Koohdasht high schools in the academic year of 2011-2012. By random selection of four high schools and screening using Fava et al., A compulsory obsessive-compulsive inventory questionnaire, after interviewing them, 30 students who were selected to meet the criteria for entering and leaving the research were purposefully selected and they were randomly assigned to two groups. From both groups, Wechsler's active memory test was performed and a cognitive rehabilitation program was performed for the experimental group individually for 12 sessions.
    Results
    After intervention, cognitive rehabilitation, auditory active memory (p
    Conclusion
    The results of this study showed that cognitive rehabilitation is effective in improving the working memory of patients with OCD. Therefore, it is suggested that, in addition to psychological interventions, cognitive rehabilitation interventions should be used as an integrated, applied and supportive therapeutic approach along with psychotherapy by specialists in this field
    Keywords: Cognitive rehabilitation, Obsessive, compulsive disorder, Visual, audible working memory
  • Masoumeh Moradi Ahmar, Mehran Azadi Pages 38-45
    Background
    Women with breast cancer that have undergone mastectomy surgery will gradually become sensitive to their physical deficiency which may cause distortion in their body image. One of approaches that will improve their attitude is solution focused treatment. The purpose of this study is to determine the effect of short term solution focused group intervention on body image of women after mastectomy.
    Methods
    The plan used in this investigation was a quasi-experimental type with pre-test and post-test and accompanied with control group. Participators were matched up based on the time passed from their breast surgery and chemotherapy and were randomly assigned to two groups of 15 for experiment and 15 for control. Both groups were obliged to answer the multidimensional body–self relations questionnaire (Cash, Winstead and Janda, 1987). Then the experimental group participated in short term solution focused group therapy for 6 weeks.
    Results
    Results of analyzing covariance of data obtained from both groups before and after treatment intervention indicated significance of statistical tests (p
    Conclusion
    The current research showed that short term solution focused treatment improves body image of women that had undergone mastectomy significantly and has an efficient role in repairing damaged body image of these patients.
    Keywords: Short term solution focused group intervention, Body image, Mastectomy
  • Narges Zaeemzadeh, Azadeh Mottaghi, Neda Mohamadzadeh, Saieedeh Ziaiee Pages 46-56
    Background
    Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in reproductive-age women in Iran. Nutrition is considered as one of the probable affecting factors on the severity of PCOS. Till date, there is no study on dietary intakes of PCOS phenotypes, separately. Thus, this study sought to assess the dietary intake of macronutrients in four phenotypes of PCOS.
    Methods
    This case-control study which was approved by the Medical Ethics Committee of Tarbiat Modares University was conducted by convenience sampling method on 182 patients eligible for the study. Subjects were classified according to the Rotterdam criteria: A (n=41), B (n=33), C (n=40), D (n=37) and control (without PCOS) (n=31). Assessment of dietary intake (Macronutrients), was carried out by valid-reliable 168-items food frequency questionnaire. Statistical analysis was performed using SPSS22 software and Kruskal-Wallis (KW) test followed by appropriate post hoc test, Mann-Whitney U (MW). Significant P-value was considered 0.05 for KW test and 0.005 for MW (based on Bonferroni correction).
    Results
    Total fat intake in subgroups A, B and C was lower than controls (P 0.05).
    Conclusion
    It is suggested that the complications associated with PCOS can be greatly reduced by changing in nutritional situation of these patients. It is a major step towards improving the status of these patients.
    Keywords: Phenotypes, PCOS, Macronutrient, Nutrition
  • Soheyla Rohani, Fatemeh Hajighasemi, Fatemeh Sefid Pages 57-64
    Background
    Immunoglobulins are a group of proteins that have important role in defense against microorganisms. Immunoglobulins consist of heavy and light chains. In human, immunoglobulin light chain comprises of two isotypes: Kappa (K) and lambda (λ) based on amino acid differences in carboxylic end of their constant region. Marked changes in the K to λ ratio can happen in monoclonal expansion of neoblastic B cells or HIV infection in neonatal periods. Highly sensitive and specific anti-light chain MAbs have clinical importance in the diagnosis and immunotherapy of patients with B-cell immunoproliferative diseases. Thus, precise determination of specific epitopes in light chains is very important. Computational immunology uses the computational data for more accurate diagnosis of diseases. This study describes determination of conformational epitopes in constant region of human immunoglobulin light chain by computational immunology.
    Methods
    The amino acid residue and third structure of reference human immunoglobulin G light chain was found in PDB database. The second immunoglobulin G structure was defined by Phyre 2 software. Conformational epitopes of the immunoglobulin light chain were specified by CEP software.
    Results
    In this study five conformational epitopes located on constant domain of human immunoglobulin light chain were determined by CEP software. These conformational epitopes were located in 100-214 amino acid sequences of light chains.
    Conclusion
    In this study a number of conformational epitopes located on constant domain of human immunoglobulin light chain were determined. These epitopes are valuable tools for generating specific monoclonal anti-immunoglobulin light chain antibodies and might have possible implication in production of specific diagnostic kits for human immunoglobulin light chain, monitoring of monoclonal light chain diseases, treatment of related B cell tumors, epitope mapping of immunoglobulin light chain and evolutionary studies
    Keywords: Human Immunoglobulins, Light chains, Conformational epitope, Computational immunology
  • Mahsa Yavari, Alijavad Moosavai Seyed, Leila Janani, Zahra Feyzi, Mohamadreza Vafa Pages 65-72
    Background
    Idiopathic pulmonary fibrosis is one of the most important chronic respiratory diseases. One of the causes of its occurrence and exacerbation is imbalance in the antioxidant and inflammatory systems. The aim of this study was to evaluate the effect of supplementation of these vitamins on functional lung tests in adults with pulmonary fibrosis.
    Methods
    33 patients participated in this quazi clinical trial for 3 months and supplemented with E, C and D vitamins with 200 IU, 250 mg and 50000IU doses, respectively. At the beginning and end of study anthropometric measurements and Body Mas Index (BMI), 24-hour recall, physical activity, sun exposure and Saint George questionnaires were investigated. Moreover, lung function factors were measured by using spirometry and plethysmography. Data were analyzed by SPSS version 21 and paired t-test statistical test.
    Results
    The results obtained from spirometry and plethysmography tests represent a significant increase in percent of FEV1 (p= 0.016), IRV (p= 0.001), RV (p= 0.002) and TLC (p= 0.003). But there was no significant difference in percentage of FVC, VC, FEV1/FVC and ERV (p> 0.05). The rates of respiratory function have significant improvement according to the Saint George questionnaire. Also, there was no significant difference in confounding variables.
    Conclusion
    It seems that taking 3 months of D, C and E vitamins in patients with lung fibrosis has a significant effect on respiratory function
    Keywords: pulmonary fibrosis, vitamins C, D, E, spirometry, plethysmography
  • Elham Razmjou, Ahmad Reza Meamar, Abbas Motevalian, Lameh Akhlaghi Pages 73-82
    Background
    Intestinal parasitic infection is still one of the major health concerns in the world and particularly in Iran. Due to the lack of a clear picture of the distribution of intestinal parasitic infection in Tehran, this study was conducted to determine the prevalence of intestinal parasites in patients referred to the Milad Hospital in Tehran.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, three time-separated fecal samples were collected from 448 consented patients through an easy sampling from April ýto December 2011. The samples were examined by three methods, direct smear, formalin-ether concentration, and culture in horse serum ýmedium. Associations between prevalence of intestinal parasiticinfection ý and demographic characteristics of individuals, and reason for referral were evaluated.
    Results
    The prevalence of enteric parasites was 32.4%. One hundred forty-five individuals were infected with at least one of the species of intestinal protozoon including; 134 (29.9%) Blastocystis sp., 14 (3.1%) Entamoeba coli, 6 (1.3%) Giardia lamblia, 5 (1.1%) Endolimax nana, 3 (0.7%), Entamoeba complex, 3 (0.7%) Iodamoeba butschlii, 2 (0.4%) Dientamoeba fragilis, 1 (0.2%) Trichomonas hominis, intestinal helminth infection including; 1 (0.2%) Trichostrongylus sp. and 1 (0.2%) Hymenolepis nana. Statistical analysis showed that chance of infection with intestinal parasites increased with age (p=0.003). There was no correlation between prevalence of intestinal parasitic infection and gender or reason for referral.
    Conclusion
    This study revealed an overall prevalence of 32.4% intestinal parasitic infection among patients referred to the Milad Hospital, a community center in Tehran. The enteric protozoan parasite of Blastocystis sp. infection had the highest prevalence, being 29.9% as most of the species detected are believed to be transmitted through cysts along with water and food. Improving public education, sanitation and hygiene standards is expected to reduce transmission of intestinal parasites in this population
    Keywords: Prevalence, Intestinal protozoon, intestinal helminth, Tehran