فهرست مطالب

علوم پزشکی رازی - سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 180، خرداد 1398)

مجله علوم پزشکی رازی
سال بیست و ششم شماره 3 (پیاپی 180، خرداد 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/03/11
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فاطمه ناهیدی، هاشم یعقوبی* صفحات 1-12
    زمینه و هدف
    سیستم های انتقال دارو با خاصیت کنترل رهایش DNA، امکان غلبه بر موانع خارج سلولی که سبب محدود شدن ژن درمانی می شود، را فراهم آورده است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تاثیر درصدهای متفاوت PLA:PEG در کوپلیمر PLA-PEG-PLA بر خصوصیات نانوذرات حاصل بود.
    روش کار
    در این تحقیق با تغییر نسبت های PLA:PEG در کوپلیمر PLA-PEG-PLA نانوذراتی با خاصیت کنترل اندازه، سرعت رهایش DNA و بازده انتقال siRNA-FAM با موفقیت سنتز شد. بدین منظور کوپلیمرهای مختلفی از PLA-PEG-PLA در حضور لاکتیک اسید، پلی اتیلن گلیکول به عنوان ماده اولیه و همچنین  stannous octoate به عنوان کاتالیز سنتز شد. سپس DNA یا siRNA-FAM با استفاده از تکنیک double emulsion solvent evaporation technique توسط کوپلیمر PLA-PEG-PLA انکپسوله شد. خصوصیات نانوذرات حاصل از قبیل اندازه، مرفولوژی، الگوی رهایش ، سمیت و بازده انتقال siRNA-FAM مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
     تصاویر میکروسکوپ الکترونی نگاره نشان داد نانوذرات حاصل دارای ساختار کروی و سطح صاف هستند. همچنین نتایج حاصل از DLS نشان داد با افزایش نسبت PLA در کوپلیمر PLA-PEG-PLA اندازه ذرات افزایش می یابد علاوه براین نتایج ما نشان داد  افزایش نسبت PLA در کوپلیمر PLA-PEG-PLA سبب کاهش سرعت رهایش DNA از نانوذرات PLA-PEG-PLA/DNA می گردد. همچنین در این تحقیق تاثیر تغییر نسبت PLA:PEG بر بازده انتقال siRNA-FAM توسط میکروسکوپ فلورسانس و دستگاه فلوسایتومتری مورد بررسی قرار گرفت
    نتیجه گیری
    بین افزایش نسبت PLA در کوپلیمر PLA-PEG-PLA و افزایش بازده انتقال siRNA-FAM رابطه مستقیم وجود دارد.
    کلیدواژگان: کوپلیمر PLA-PEG-PLA، الگوی رهایش DNA، siRNA-FAM، سلول های M CF-7
  • الهام اورنگی، مجید متولی باشی*، مریم طباطباییان صفحات 13-23
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از علل اصلی بیماری و مرگ در میان زنان است. RNA های بلند غیر کد کننده نقش مهمی در رشد و پیشرفت تومور دارند. MALAT1 (Metastasis-associated lung adenocarcinoma transcript 1) یک RNA بلند غیر کد کننده است که بیان آن در چندین سرطان دچار اختلال می گردد، با این وجود ارزش تشخیصی آن در سرطان پستان نامشخص است. مطالعه حاضر به منظور بررسی تغییرات بیان MALAT1 در بافت تومور پستان، ارتباط آن با خصوصیات کلینیکال تومور و  ارزش تشخیصی آن به عنوان بیومارکر ، انجام گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه ، سطح بیان MALAT1 در 31 بافت تومور سینه و 31 بافت نرمال حاشیه تومور با تکنیک Real-time PCR، اندازه گیری شد. تغییر بیان MALAT1 بین بافت ها و ارتباط آن با ویژگی های کلینیکال به ترتیب با t-test و one-way ANOVA بررسی شد. نقش MALAT1 به عنوان بیومارکر با منحنیROC بررسی شد.
    یافته ها
    سطح بیان MALAT1 در بافت تومور نسبت به بافت نرمال حاشیه تومور، کاهش معنادار 87/2 برابری (001/0 >p ، 348/0 =fold change) نشان داد. هم چنین ارتباط مثبت و معناداری بین بیان MALAT1 با سن بیمار و ویژگی های تهاجمی تومور (05/0 >p) مشاهده شد. منحنی ROC نشان داد که سطح زیر منحنی معنادار و برابر با 773/0 است. حساسیت و اختصاصیت MALAT1 به عنوان بیومارکر به ترتیب 43/71 و 67/91 بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که MALAT1، کاهش بیان معناداری در سرطان پستان دارد و می تواند به عنوان یک بیومارکر در تشخیص بیماران از افراد سالم عمل کند.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، RNAهای بلند غیر کد کننده، MALAT1، بیومارکر
  • فاطمه اسمتعیلی ملک آبادی، انوشیروان کاظم نژاد*، فضلاللهغفرانی پور، نسیم وهابی صفحات 24-30
    زمینه و هدف
    رضایت مندی زناشویی مهم ترین عامل در ثبات خانواده است. با تغییر الگوی ازدواج در سال های اخیر شاهد ازدواج هایی هستیم که سن زن از سن شوهر بیشتر است. هدف این پژوهش بررسی میزان رضایت مندی زناشویی در زوجین با سن معکوس است.
    روش کار
    این مطالعه توصیفی-تحلیلی بر روی دوگروه 52 نفری از زوجین شهرستان نجف آباد استان اصفهان که از مراکز بهداشتی در سال 1391 به طور تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. پرسش نامه رضایت مندی زناشویی "انریچ"  توسط زنان هردوگروه (زوجین با سن معکوس و عادی) تکمیل شد و داده ها با استفاده از آزمون های آماری کای-دو و تی-استودنت (با استفاده از نرم افزار SPSS) تجزیه و تحلیل شدند (سطح معناداری 05/0).
    یافته ها
    در میزان رضایت مندی زناشویی دو گروه از نظر موضوعات شخصیتی (528/0=p)، ارتباط زناشویی (448/0 = p)، حل تعارض (351/0= p)، مدیریت مالی (639/0= p)، فعالیت های اوقات فراغت (279/0= p)، روابط جنسی (746/0= p)، ازدواج و فرزندان (000/1= p)، اقوام و دوستان (149/0=p)، جهت گیری مذهبی (817/0= p) و میزان کلی رضایت (981/0= p) اختلاف معناداری به ازای میانگین اختلاف سنی 5/2 سال، مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    سن معکوس به عنوان یک عامل اصلی و معنادار در میزان رضایت مندی زناشویی شناسایی نشد. در مورد زوجینی که در زمینه های اصلی (فرهنگی، شخصیتی، اقتصادی، مذهبی و...) با هم هم خوانی دارند، داشتن سن معکوس (برای اختلاف سنی تا 5/2 سال) نمی تواند علت بازدارنده آن ها از ازدواج باشد. البته به علت اینکه در عرف و فرهنگ جامعه ایرانی توقع این است که سن شوهر از زن بیشتر باشد، زوجین باید آگاهانه جهت انجام چنین ازدواج هایی اقدام نمایند.
    کلیدواژگان: ازدواج، رضایت مندی، سن معکوس زوجین
  • فاطمه کشاورزی* صفحات 31-39
    زمینه و هدف
    اختلالات کروموزومی می تواند یکی از علل مشکلات باروری، از جمله ناباروری و سقط جنین باشد. شناسایی اختلالات کروموزومی با تکنیک های تشخیصی بالینی عمدتا از طریق کاریوتایپینگ استاندارد انجام می شود. در  غربالگری جاری ، شیوع این گونه اختلالات در افرادی با مشکلات باروری از جمعیت غرب ایران بررسی شده است.
    روش کار
      یک بررسی سیتوژنتیکی آینده نگر بر روی 200 مورد (124 زن (1/28 ± 5) و 76 (7/30 ± 5)  مرد) با مشکلات باروری و سن متوسط 5 ± 81/30برای ناهنجاری های کروموزومی با استفاده از کاریوتایپ معمولی انجام شد.
    یافته ها
    انواع آنومالی های کروموزومی در 62 نفر (31 درصد) مشاهده شد(بترتیب 35 نفر با سقط مکرر و 27 نفر با نازایی). شیوع جابجایی ها، حذف ها، واژگونی ها، مضاعف شدن ها و اضافه شدن ها بترتیب(25)% 32/40،  (14)% 6/ 22 ،  (11)% 74/ 17،  (6)% 7/ 9  (6)% 7/ 9   بود.  بیشترین شیوع اختلال متعلق به جابجایی های کروموزومی بود(% 32/40).
    نتیجه گیری
    شیوع بالای ناهنجاری کروموزومی (31٪) در جمعیت مورد مطالعه نشان داد که مشاوره ژنتیکی بایستی  برای تشریح  ریسک عود و همچنین نیاز به تشخیص قبل از تولد در بارداری های بعدی خانواده ها با مدیریت بیماران از طریق بانک اطلاعاتی، فراهم باشد.
    کلیدواژگان: مشکلات باروری، مطالعه سیتوژنتیک، اختلالات کروموزومی
  • زینب دهقان، هدا آیت* صفحات 40-50
    احساس درد مسئله اصلی بسیاری از بیماری ها است که از لحاظ اجتماعی، روانی و جسمی اثرات مخرب بر افراد دارد. اثر ناقص و عوارض جانبی داروهای ضد درد، نیاز به بررسی ترکیبات جدید تسکین دهنده را ایجاد کرده است. کانالهای یونی، رسپتورهای استیل کولین و گاماآمینوبوتریک اسید و مولکولهایی همچون نیتریک اکساید در مسیرهای درد درگیر هستند. مطالعات متعدد بر سموم حیوانات و حشرات نشان داده است که بسیاری از این سموم حاوی مولکولهای کوچک با خواص درمانی و اثرات ضد درد هستند. پپتیدهای مسکن کارآمدی از زهر عقرب، مار، عنکبوت و حلزون دریایی جدا شده اند که اثر مهارکننده بر کانالها و مولکولهای درگیر در درد نشان داده اند. این مقاله مروری بر توکسینهای کاربردی زهر حیوانات در تسکین درد دارد.
    کلیدواژگان: زهر، ضد درد، توکسین، کانال های یونی
  • مرتضی معنوی فر*، عصمت آسایی، محمدرضا گنابادی صفحات 51-58
    زمینه وهدف
    سبک زندگی زنجیره ای پویا در تمام ابعاد زندگی انسان بوده و نقش بسزایی در سلامتی افراد جامعه داردکه میتوان با آن  از بروز بسیاری از بیماری ها وناهنجاری های جسمانی وروانی جلوگیری کرد.سبک زندگی ،به عنوان عاملی مهم در تعدیل پرفشاری خون مطرح میباشد. این مطالعه با هدف بررسی سبک زندگی با فشارخون در بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های قلب وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی مشهد انجام شد .
    مواد و روش کار
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی (مقطعی) بر روی 67 نفر از بیماران مراجعه کننده به درمانگاه های قلب وابسته به دانشگاه آزاد اسلامی مشهد به روش نمونه گیری تصادفی در دسترس انجام شد. ابزار گرداوری داده ها پرسشنامه نیم رخ رفتارهای ارتقا دهنده سلامتی بود . BP ≥ 90/ 140 مبتلا به پرفشاری خون در نظر گرفته می شود. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار  IBM-SPSS v.22 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش ابعاد مختلف سبک زندگی بیماران شامل تغذیه، مسئولیت پذیری سلامت ، فعالیت فیزیکی ، رشد معنوی ،ارتباطات بین فردی وکنترل تنش مورد ارزیابی قرار گرفت . میانگین نمرات در ابعاد مختلف سبک زندگی بیماران نامطلوب می باشد. با توجه به نتایج آزمون پارامتری t نمره بعد مسئولیت پذیری سلامت در زنان به طورمعناداری بیشتر از مردان است. (05/0> p) نتایج نشان داد بین سن ونمره کل رفتارهای ارتقا دهنده سلامت رابطه معناداری وجود داشت. (05/0> p)
    نتیجه گیری
      فعالیت فیزیکی نامطلوب ، تنش ، پائین بودن سطح مسئولیت پذیری سلامت از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر بروز پرفشاری خون در این افراد می باشد و نیاز است مسئولین سازو کار مداخله ای مستمر جهت تغییر در رفتارهای فردی و سبک زندکی مناسب اتخاذ نمایند.
    واژگان کلیدی: سبک زندگی ، پرفشاری خون ، بیمار
    کلیدواژگان: سبک زندگی، پرفشاری خون، بیمار
  • لیلا حجت الاسلامی، وحید تادیبی*، ناصر بهپور صفحات 59-66
    زمینه و هدف
    پرفشاری خون تهدیدی برای سلامت افراد به ویژه زنان می باشد، در راستای غلبه بر این تهدید هدف از این پژوهش بررسی اثر هشت هفته تمرین مقاومتی بر فشارخون و مقادیر نیتریک اکساید و آپلین در زنان مبتلا به پیش پرفشاری خون می باشد.
    روش کار
    تعداد 24 زن 45-30 ساله مبتلا به پیش پرفشاری خون به صورت تصادفی به دو گروه تمرین و کنترل تقسیم شدند. گروه تمرین سه جلسه در هفته به مدت 8 هفته تمرین داشتند.  یک روز پیش از شروع و 48 ساعت پس از آخرین جلسه تمرین از آزمودنی ها خون گرفته شد. تغییرات مقادیر آپلین و نیتریک اکساید به روش آلایزا اندازه گیری شدند. برای مقایسه درون گروهی و بین گروهی به ترتیب از آزمون تی وابسته و تی مستقل در سطح معناداری (0/05>p) استفاده شد.
    یافته ها
     نتایج نشان داد که در گروه تمرین مقادیر آپلین و نیتریک اکساید افزایش معناداری داشتند (0/001>p)، در صورتی که کاهش معناداری در فشارخون سیستولی و دیاستولی آزمودنی ها مشاهده شد (0/001>p) و این در حالی بود که در گروه کنترل هیچ گونه تغییر معناداری مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    تمرین مقاومتی با افزایش مقادیر آپلین و نیتریک اکساید باعث کاهش میزان فشارخون می شود در نتیجه احتمالا انجام هشت هفته تمرین مقاومتی با شدت متوسط باعث بهبود معنادار فشارخون، آپلین و نیتریک اکساید در زنان مبتلا به پیش پرفشاری خون می گردد.
    کلیدواژگان: فشارخون، نیتریک اکساید سنتاز، گوانوزین مونو فسفات
  • سعید رحیمی، نادر حاجلو*، سجاد بشرپور صفحات 67-78
    مقدمه و هدف
    بهزیستی روان شناختی به عنوان یکی از عوامل مهم در رشد و پیشرفت فردی و اجتماعی در ادبیات پژوهشی مطرح و تحت تاثیر عوامل مختلفی از قبیل ویژگی های شخصیتی و ذهن آگاهی قرار دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بهزیستی روان شناختی دانش جویان و ویژگی های شخصیتی با توجه به نقش واسطه ای ذهن آگاهی در قالب یک مدل علی بود.
    روش
    این پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری این پژوهش دانش جویان دانشگاه محقق اردبیلی بودند که از بین آن ها 440 نفر به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه بهزیستی روان شناختی ریف (1989)، پرسش نامه شخصیتی نئو (1985) و ذهن آگاهی براون و ریان (2003) استفاده شد. داده های به دست آمده با نرم افزارهایSpss  نسخه 24 و Amose نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد ضرایب مسیر غیر مستقیم بین ویژگی های شخصیتی برون گرایی (011/0p=، 31/0 β=)، وظیفه شناسی (047/0p=، 22/0 β=)، گشودگی به تجربه (028/0p=، 11/0 β=) و روان رنجورخویی (000/0p=، 19/0- β=) با بهزیستی روان شناختی معنادار است. مدل پیشنهادی نیز از برازش مطلوبی برخوردار بود (92/0=GFI،91/0=AGFI، 94/0=CFI، 07/0=RMSEA، 61/2 =X2/df) و نتایج از نقش میانجی گری ذهن آگاهی در رابطه بین ویژگی های شخصیتی و بهزیستی روان شناختی دانش جویان حمایت کرد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن بود که ویژگی های شخصیتی هم به طور مستقیم و هم با واسطه ذهن آگاهی با بهزیستی روان شناختی رابطه دارند. بنابراین برای افزایش بهزیستی روان شناختی در دانش جویان، مداخله در ویژگی های شخصیتی و ذهن آگاهی می تواند دارای اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: ویژگی های شخصیتی، بهزیستی روان شناختی، ذهن آگاهی، دانش جویان
  • مهرداد محمدی*، مهریار مهرکش صفحات 79-87
    زمینه و هدف
    گاستروآنتریت حاد مهمترین عامل مرگ و میر کودکان در سرتاسر جهان، مخصوصا در کشور های در حال توسعه می باشد. در این میان روتا ویروس شایعترین عامل ایجاد کننده اسهال حاد در بیماران در رده سنی اطفال می باشد. اهداف مطالعه حاضر بررسی شیوع عفونت روتاویروس در کودکان زیر سه سال مبتلا به گاستروآنتریت شهر اصفهان ، تعیین توزیع سنی عفونت روتا ویروسی، تعیین توزیع جنسی و فصلی و ارایه اطلاعات اپیدمیولوژیک مربوط می باشند.
    روش کار
    مطالعه حاضر به صورت مقطعی بر روی نمونه های مدفوع 75 کودک زیر سه سال که با علایم گاستروآنتریت حاد به بیمارستان تخصصی و مرکزی اطفال امام حسین (ع) ، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، در بازه زمانی 1396 تا 1397 مراجعه کرده و بستری شده بودند انجام گردید و کلیه نمونه ها با استفاده ار  تکنیک ELISA روتاویروسی آزمایش گردیده و تحلیل آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16x صورت گرفت..
    یافته ها
    از 75 نمونه مدفوع جمع آوری شده ، 3/33% /آنها از نظر روتاویروس مثبت بودند. در این میان 32% وارد در بازه سنی 1 الی 2 سال بوده (P<0.05) و 40% کل موارد کودکان دختر و 60% کودکان پسر می باشند (P<0.05). اوج عفونت روتا ویروسی در فصل زمستان منتهی به بهار به میزان 60% می باشد. کلیه نمونه ها و افراد مورد ارزیابی بالینی قرار گرفتند. تمامی علایم مختص گاستروآنتریت حاد بوده اند  که مهمترین علامت اسهال (100%)، استفراغ (93%)، تب (82%)، درد شکمی (79%) و دهیدراسیون (65%) می باشند.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه بیان می کنند که روتا ویروس مهمترین عامل بیماری زا مولد در گاستروآنتریت حاد در اطفال مخصوصا در بازه سنی زیر سه سال می باشد. اوج این عفونت در اواخر زمستان و اوایل بهار بوده و مهمترین علایم آن تب، اسهال و استفراغ و درد شکمی و دهیدراسیون می باشند. و جهت کنترل هزینه های سلامت کودکان اجرای برنامه های پیشگیرانه و کنترلی لازم می باشد.
    کلیدواژگان: روتاویروس، گاستروآنتریت حاد، ELISA
  • سهیلا امینی مقدم*، نسترن ابوالقاسم، اندیشه مقصودنیا صفحات 88-97
    زمینه و هدف
    سرویسیت به التهاب سرویکس گفته می شود که می تواند به علل عفونی یا غیرعفونی و به شکل حاد یا مزمن بروز پیدا کند. عفونت سرویکس می تواند به صورت بالارونده موجب بیماری های التهابی لگن و یا اندومتریت شود و از این جهت تشخیص و درمان آن اهمیت پیدا می کند.
    بیماری التهابی لگن به عفونت حاد یا تحت حاد ساختمان های ناحیه تناسلی فوقانی زنان اطلاق می شود.
    این مقاله به مرور سرویسیت حاد و مزمن و علل و درمان آن و نیز عفونت دستگاه تناسلی فوقانی زنان و بیان علل و درمان آن ها می پردازد.
    روش کار
    مطالب جمع آوری شده از کتب علمی زنان و مامایی، رشته عفونی و نیز جستجو در پایگاه داده های علمی می باشد و سپس به صورت دسته بندی ارائه شد.
    یافته ها
    درمان به موقع و صحیح سرویسیت سبب تخفیف علائم بیمار و جلوگیری از انتقال عفونت به صورت بالارونده می شود. در ضمن درمان صحیح عفونت دستگاه تناسلی فوقانی سبب کاهش عوارض آن از جمله عوارض ناباروری خواهد شد، هرچند گاهی حتی با درمان انسداد لوله های رحمی دیده می شود.
    با توجه به اهمیت عفونت های قسمت های فوقانی لگن برای ایجاد نازایی، طبق آخرین راهنماهای بالینی غربالگری زنان جوان (کمتر از 25 سال) برای کلامیدیا تراکوماتیس با گرفتن ترشحات سرویکس در محیط مایع و ارسال جهت PCR الزامی است.
    نتیجه گیری
    پزشک می تواند با آگاهی از پاتوفیزیولوژی این بیماری ها و با استفاده از رویکردی کارآمد برای تشخیص آن ها و اقدام به درمان مناسب برای بهبود این اختلالات نموده و عواقب دراز مدت آن ها را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سرویسیت، بیماری التهابی لگن، کلامیدیا تراکوماتیس، آبسه توبواوارین
|
  • Fatemeh Nahidi, Hashem Yaghuobi * Pages 1-12
    Background
    Adapting controlled release technologies to the delivery of DNA has the great potential to overcome extracellular barriers that limit gene delivery. This study aims at investigating the effect of different mass ratio of PLA: PEG in the various tri block poly (lactic acid)-poly (ethylene glycol) - Poly (lactic acid) copolymer (PLA-PEG-PLA) on the properties of the resulting nanoparticles.
    Methods
    The various tri block PLA-PEG-PLA copolymers were prepared via ring-opening polymerization by poly (ethylene glycol) (PEG), lactic acid and stannous octoate as raw material and catalyst, respectively. DNA or siRNA-FAM was incorporated into the tree block PLA-PEG-PLA copolymer using double emulsion solvent evaporation technique. Properties of these nanoparticles, such as morphology and particles size of nanoparticles, DNA release kinetics, in vitro cytotoxicity and siRNA-FAM transfer efficiency were evaluated.
    Results
     Scanning electron microscope (SEM) showed that PLA-PEG-PLA/DNA nanoparticles have spherical morphology with smooth surface. Dynamic light scattering results showed the particle size of PLA–PEG-PLA copolymers increased with an increase in the mass ratio of PLA in PLA-PEG-PLA copolymers. The release profile of the PLA-PEG-PLA/DNA nanoparticles measured using nanodrop and the results showed that, decrease in mass ratio of PLA, increased the release profile of DNA from PLA-PEG-PLA/DNA nanoparticles. Moreover the percentage of siRNA-FAM transfer to MCF-7 cells by various PLA-PEG-PLA copolymers, measuring using flow cytometry and fluorescence microscopy.
    Conclusion
    These results showed that there is same relation between the mass ratio of PLA and percentage of siRNA-FAM delivery into the MCF-7 cells.
    Keywords: PLA-PEG-PLA copolymer, Drug release profile, siRNA-FAM, MCF-7 cell
  • Elham Orangi, Majid Motovali Bashi*, Maryam Tabatabaeian Pages 13-23
    Background
    Breast cancer is one of the major causes of illness and mortality among women. Long non-coding RNAs (LncRNAs) have an important role in tumor development and progression. MALAT1 (Metastasis-associated lung adenocarcinoma transcript 1) is a lncRNA that deregulates in several cancers, however, its value in the diagnosis of breast cancer is unclear. This study was conducted to investigate the MALAT1 expression levels in breast tumor tissue, its association with tumor clinical features and its diagnostic value as a biomarker in breast cancer.
    Methods
    In this study, the expression level of MALAT1 was measured in 31 breast tumor tissues and 31 adjacent normal tissues by real-time polymerase chain reaction. The MALAT1 expression alteration between the tumor and normal tissues and its association with clinical characteristics were analyzed with t-test and one-way ANOVA, respectively. The MALAT1 role as a biomarker was investigated by ROC curve.
    Results
    MALAT1 expression level in tumor tissues than to adjacent normal tissues showed a significant decrement 2.87 times (fold change= 0.348, p<0.001). Also, there was a positive and significant correlation between MALAT1 expression and patient's age and tumor invasive features (p <0.05). The ROC curve results showed that the area under the curve was significant and equal to 0.773. The sensitivity and specificity of MALAT1 as biomarker were 71.43 and 91.67, respectively.
    Conclusion
    The results of this study showed that the MALAT1 has a significant reduction in breast cancer and can act as a biomarker in diagnosing patients from healthy individuals.
    Keywords: Breast cancer, LncRNA, MALAT1, Biomarker
  • Anuoshiravan Kazemnejad *, Nasim Vahabi Pages 24-30
    Background
    Marital satisfaction is one of the most important factors in the stability of the family. In recent years, by changing the pattern of marriage we can see the increase of marriages in which the women are older than men. The aim of this study was assessing the marital satisfaction in older woman-younger man marriages.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, 52 couples from Najaf-Abad, Isfahan, Iran were considered. Data were collected using the Enrich Marital Satisfaction Questionnaire and analyzed using the chi-squaare and t- test.
    Results
    The results showed that there were no significant differences in marital satisfaction based on the personality issues, communication, conflict resolution, financial management, leisure activities, sexual relationship, children and marriage, family and friends, religious orientation and total marriage satisfaction.
    Conclusion
    Based on the results, older-woman younger-man marriage is not a significant factor on the marital satisfaction. So, there is no prohibition of marriage for the couples which have the same characteristics (for women who are 2.5 yrs older than man). However, due to the culture of the Iranian community, the couples must act knowingly to perform such marriages.
    Keywords: Marriage, Satisfaction, Older-woman younger-man
  • Fatemeh Keshavarzi* Pages 31-39
    Introduction
    chromosomal aberrations can be one of the causes of fertility problems, including infertility or frequent abortions. Identification of chromosomal aberrations by clinical diagnostic techniques has been primarily performed through standard karyotyping. In this screening, the prevalence of these disorders were checking in individuals with fertility problems from west population of Iran.
    Methods
    A prospective cytogenetic study was conducted on 200 cases (124 women (28.1±5) and 76(30.7± 5) men with fertility problems and age average 30.81±5 for chromosomal abnormalities using routine karyotyping.
    Results
    Types of chromosomal anomalies were observed in 62(31%) individuals (35 and 27 patients with RPL and infertility, respectively). Among the chromosomal aberrations, the prevalence of translocations, deletions, inversions, duplications and insertions were 40.32%(25), 22.6% (14), 17.74% (11), 9.7% (6) and 9.7% (6), respectively. The most abnormal disorder was belonging to chromosomal displacement or translocation (40.32%).
    Conclusions
    The high prevalence of chromosomal abnormality (31%) in population studied was shown genetic counseling should be providing to the family members to explain the recurrence risk as well as the need for prenatal diagnosis in subsequent pregnancies and management of patients by collected data bank.
    Keywords: fertility problems, cytogenetic study, chromosomal aberrations
  • Zeinab Dehghan, Hoda Ayat* Pages 40-50
    One of the main problems in many diseases is pain which has social, psychological and physical symptoms on patients. Due to the side effects of analgesic drugs, new effective compounds to reduce pain are needed. Ionic channels, acetylcholine and gamma aminobutyric acid receptors and molecules such as nitric oxide are involved in pain paths. Animal venoms contain small molecules with various pharmaceutical and analgesic properties. Anti-pain peptides have isolated from the scorpions, snakes, spiders and cone snails that block channels and molecules involved in pain pathways. This article has been reviewed animal venoms and their use in pain treatment.
    Keywords: Venom, Pain, Toxin, Ion channels
  • Morteza Manavifar*, Esmat Asaei, Mohammad Reza Gonabadi Pages 51-58
    Background and Objectives
    Life style is composed of a chain of active parameters in all dimensions of human life and has a substantial impression on health of population. Since vast majority of health problems has a strong relationship to life style, occurrence of many somatic and psychological disorders would be prevented provided that life style rectified. Blood pressure is one of the most important health criteria moderated when life style has been changed.
    The aim of this investigation was to Evaluation the lifestyle of patients with hypertension who reffered to heart clinices dependent  on Islamic azad university of mashhad.
    Materials and Methods
    In this descriptive-analytical (cross sectional) study 67 cases of patients with hypertension who reffered to heart clinices dependent  on Islamic azad university of mashhad were selected Random available
    sampling . Primary data gathering tools were health promoting Lifestyle profile . BP ≥ 90/140 were considered as hypertensive. The data analyzed
    in SPSS software. (V22)
    Results
    in this research Various aspects of the lifestyle of patients, including nutrition, health responsibility, physical activity, spiritual growth, interpersonal communication and control of stress was evaluated. Average scores on different aspects of lifestyle patients are undesirable. According to the   result of parametric test score of health responsibility in womens was significantly greater than mens.
    ( p > 00/5  )
    Results indicated  significant relationship between age and Total score of health behaviors . (p > 00/5 )
    Conclusions
    Undesirable physical activity, stress, Low levels of health responsibility are among the factors influencing the incidence of hypertension. The essence of implementation of ongoing intervention programs by official bodies to change individual behaviors and lifestyle seems to be required.
    Keywords: Lifestyle, hypertension, patient
  • Leila Hojatoleslami, Vahid Tadibi*, Naser Behpoor Pages 59-66
    Background
    High blood pressure is a threat to the health of individuals, especially women. In order to overcome this threat, the purpose of this study was to investigate the effect of eight weeks of resistance training on blood pressure and nitric oxide and apelin levels in women with pre-hypertension.
    Methods
    For this purpose, 24 women with pre-hypertension of 30-45 years old were randomly divided into two groups of exercise and control. The training group received three sessions per week for 8 weeks. One day before the start and 48 hours after the last session of the training, blood was taken from the subjects. The changes of apelin and nitric oxide levels were measured by elisa method. Dependent t-test  and independent t-test were used for comparison within the group and between groups (p <0.05).
    Results
    The results showed that Apelin and Nitric oxide levels increased significantly in the training group (P <0.001), if there was a significant decrease in systolic and diastolic blood pressure in the subjects (p <0.001). while no significant changes were observed in the control group.
    Conclusion
    Resistance training reduces blood pressure by increasing apelin and nitric oxide levels as a result. Probably, eight weeks of moderate-intensity resistance training will significantly improve blood pressure, apelin and nitric oxide in women with pre-hypertension.
    Keywords: Hypertension, Nitric oxide synthase, Guanosine monophosphate
  • Saeid Rahimi, Nader Hajloo*, Sajjad Basharpoor Pages 67-78
    Background
    Psychological well-being is considered as one of the important factors in the development of personal and social development in research literature, and is influenced by various factors such as the Personality characteristics and mindfulness. The purpose of this study was to investigate the relationship between psychological well-being students and Personality characteristics considering the mediating role of mindfulness in the form of a causal model.
    Method
    This descriptive research is correlation type. Statistical population of this research is the Mohaghegh Ardebil University students, among whom 440 were selected by multistage cluster sampling. For data collection, questionnaire of Ryff’s psychological well-being scale (1989), Neo's personality questionnaires (1985) and Braun and Ryan's mindfulness (2003) were used. Data was analyzed using Spss v. 24 and Amose v. 20. Pearson correlation and path analysis was used to analyzing the data.
    Results
    The results showed that the indirect path coefficients between the extroversion Personality characteristics (p =011, β= 0.31), conscientiousness (p =047, β= 0.22), openness (p =028, β= 0.11) and neuroticism (p =000, β= -0.19), with psychological well-being is significant. The proposed model also had a good fit (GFI= 0.92, AGFI= 0.91, CFI = 0.94, RMSEA = 0.07, X2/df = 2/61) and the results of the mediating role of mindfulness in The relationship between the Personality traits and psychological well-being of the students was supported.
    Conclusion
    The findings indicated that the Personality traits are directly related And with the intermediary of the mindfulness with psychological well-being. Therefore, In order to increase psychological well-being in students, intervention in the Personality traits and mindfulness can be important.
    Keywords: Human characteristics, well-being, Mindfulness, Students
  • Mehrdad Mohammadi*, Mehryar Mehrkesh Pages 79-87
    Background
     Acute gastroenteritis is the major cause of morbidity and mortality in all the world. Rotavirus is the most common viral cause of acute diarrhea in pediatric patients. The aims of this study are include the evaluation of the prevalence of Rotavirus in acute gastroenteritis in Isfahan among children under 3 years, and characterize the age, gender and seasonal distribution of Rotavirus; and to give useful epidemiological and clinical data.
    Methods
     This cross-sectional study was conducted on Fecal specimens and clinical data collected from 75 children in patients under 3 years of age with acute diarrhea at the central pediatric hospital of Imam Hussein, Isfahan University of medical sciences between February 2016 and January 2017.the all samples tested for rotavirus by ELISA method.
    Results
      Of the 75 stool samples 33.3 %, specimens were positive of Rotavirus. 32% cases detected in 1 year until 2 years old Category (P<0.05) and 40%, females and 60%, males (P>0.05). infection by rotavirus has a major peak in winter (February month), 60% were positive in winter (P<0.05). All of 75 cases analysis from related clinical manifestations. All of these signs are a major reason in gastrointestinal infection group in references (P<0.05). these major manifestations are diarrhea (100%), vomiting (93%), fever (82%), abdominal pain (79%) and dehydration (65%). 
    Conclusion
    In conclusion, the findings of this study showed that rotavirus was the important pathogen in childhood diarrhea in Isfahan, Iran. The common clinical symptoms were fever, diarrhea, vomiting, abdominal pain and dehydration and for the financial burden of children healthcare, its necessary that control it.
    Keywords: Rotavirus, acute gastroentritis, esfahan, ELISA
  • Soheila Aminimoghaddam*, Nastaran Abolghasem, Andisheh Maghsoudnia Pages 88-97
    Background
    Upper genital tract infection causes inflammation in multiple organs such as endometrium, fallopian tubes, ovaries, and pelvic peritoneum. This type of disease is caused due to infection with cervical pathogens, such as neisseria gonorrhea, chlamydia trachomatis, mycoplasma genitalium, bacterial vaginosis pathogens, and respiratory pathogens. The pathogens which involve the respiratory system and cervix are streptococci type A and enteric pathogens. 
    Objective
    The primary goal of this study is reviewing reasons for having cervicitis and upper genital tract infection by discussing the appropriate treatments.
    Significant
    findings
    Pelvic Inflammatory Disease  is one of the major topics of this field which needs a review since it engenders multiple disorders such as chronic pelvic pain, infertility, and ectopic pregnancy. Moreover, even by performing a treatment, there is a good chance of seeing sequela and scar in the fallopian tube in such patients. It should be noted that although recent progress in detecting/treatment of the infection during the early stages, infertility caused by PID is a major concern for health system. Additionally, subclinical PID remains poorly controlled, which needs more attention. In developing country Prevention programs, such as chlamydia screening or vaccination, should be developed to mitigate the infection problems.
    Keywords: cervicitis, pelvic inflammatory disease, chlamydia trachomatis, tuboovarian abscess