فهرست مطالب

مجله علوم پزشکی رازی
سال نوزدهم شماره 2 (پیاپی 95، اردیبهشت 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/02/27
  • تعداد عناوین: 7
|
  • بهروز بقایی، بختیار ترتیبیان، محمدرضا علی پرستی، بهزاد برادران، شهره الماسی صفحه 1
    زمینه و هدف
    هدف از تحقیق حاضر بررسی بیان ژنی آنزیم Cu/Zn Superoxide Dismutase سلول های لنفوسیتی، تغییرات آنتی اکسیدان تام و شاخص های استرس اکسیداتیو تحت تاثیر تمرین شدید بدنی در مردان جوان ورزشکار می باشد.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با اندازه گیری متعدد می باشد که در آن 20 مرد ورزشکار (23-21سال) به صورت داوطلبانه و پس از اخ ذ رضایت نامه در تحقیق شرکت داده شدند. در سه حالت قبل از فعالیت، پس از تست شدید ورزشی (سرعت: 5/7 مایل بر ساعت، شیب: 5 درجه، زمان: 20دقیقه) و در حالت بهبودی (Recovery 3 ساعت بعد از انجام تست تمرینی)، خون گیری ورید بازویی از آزمودنی ها به عمل آمد. برای اندازه گیری mRNA آنزیم Cu/Zn SOD از روش Real time- Polymerase chain reaction و برای سایر شاخص ها از اتو آنالیزور استفاده شد.
    یافته ها
    سطح H2O2 بعد از تمرین شدید بدنی و3 ساعت بعد از آن افزایش معنی داری یافت (012/0 = p) و (014/0 p =)(99/0 ± 37/3 و 85/0 ± 36/3). غلظت mRNA آنزیم Cu/Zn SOD نیز بعد از فعالیت شدید و3 ساعت بعد آن، افزایش یافت، لیکن این تغییرات معنی دار گزارش نشد (86/0 ± 07/4 و 37/2 ± 03/5). سطح TAS نیز فقط در مرحله بهبودی افزایش معنی داری داشت (009/0= p) (16/0 ± 86/0).
    نتیجه گیری
    تمرین شدید بدنی باعث افزایش سطح شاخص های استرس اکسیداتیو و تضعیف دستگاه ایمنی افراد ورزشکار مرد می شود، اما این افراد در پاسخ به تهدیدات صورت گرفته از سوی رادیکال های آزاد، فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان را افزایش می دهند و بیان ژنی آنزیم Cu/Zn SOD افزایش معنی داری نمی یابد.
    کلیدواژگان: mRNA Cu، Zn SOD، آنتی اکسیدان تام، پراکسید هیدروژن، مردان ورزشکار
  • بیتا فام، مریم سادات دانشپور، مرضیه صالحی، مهدی هدایتی، فریدون عزیزی صفحه 10
    زمینه و هدف
    تغییرات ژنتیکی در ژن پراکسیداز تیروییدی (TPO) یکی ازعلل اصلی بیماری خودایمنی غده تیرویید است. هدف این پژوهش، بررسی ارتباط چندشکلی های C 1936 T، C 2229 T و C 2257 A ژن TPO با میزان آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروییدی (Anti –TPO) در جمعیت بزرگسالان مطالعه قند و لیپید تهران (TLGS=Tehran Lipid and Glucose Study) بود.
    روش کار
    درمطالعه مورد-شاهدی حاضر، 188نفر(86 مردو 102زن) با فاصله سنی20تا80 سال، به صورت تصادفی از افراد شرکت کننده در مطالعه قند و لیپید تهران انتخاب شدند. میزان Anti-TPO به روش سنجش جذب ایمنی متصل به آنزیم (ELISA= Enzyme Linked Immunosorbent Assay) اندازه گیری شد. چند شکلی های C 2257 A و C 2229 T به روش RFLP(Restriction Fragment Length Polymorphism) و با استفاده از آنزیم های محدودکننده BsrI و Eco57I شناسایی شدند. چند شکلی C 1936 T باروش ARMS- PCR amplification refractory mutation system – polymerase chain reaction مشخص گردید.
    یافته ها
    فراوانی الل ها و ژنوتیپ های پلی مورفیسم های انتخابی از تعادل هاردی- واینبرگ تبعیت می کرد. حضورالل C پلی مورفیسم C 1936 T با Anti-TPO ارتباط افزایشی نشان داد (002/0 p=؛ IU/L 3/11 ± 1/74 TT: در مقابل 9/15 ± 7/47 CT:، 3/43 ± 238 CC:)که این ارتباط پس ازتعدیل اثرجنس وسن معنی دار نبود) 059/0 (p=. چند شکلی C 2229 T ارتباط معنی داری با میزان Anti-TPO نداشت (196/0 p=؛ IU/L 8/13 ± 5/126 TT: درمقابل6/12 ± 5/43 CT:، 5/24 ± 129 CC:).ارتباط C 2257 A با سطح سرمی Anti-TPO، منحصرا پس از تعدیل عوامل مداخله گر معنی دار بود (007/0 p=). هاپلوتیپ های CTT و ATC با میزان Anti-TPO ارتباط داشتند (021/0و 023/0 p=)، ارتباط هاپلوتیپ CTT با Anti-TPO پس از تعدیل اثر جنس همچنان معنی دار بود (014/0 p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، سن و جنس از عوامل موثر بر ارتباط پلی مورفیسم های ژن TPO با میزان Anti – TPO محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: آنزیم پراکسیداز تیروییدی، چند شکلی، آنتی بادی ضد پراکسیداز تیروییدی، مطالعه قند و لیپید تهران
  • طاهره دهداری، علیرضا جعفری، حمید جوینی صفحه 17
    زمینه و هدف
    قلیان کشیدن به عنوان یک معضل بهداشتی رو به گسترش در بسیاری از نقاط جهان و از جمله ایران شناخته شده است و عوارض مضر آن توجه جامعه پزشکی را به خود جلب نموده است. هدف مطالعه حاضر تعیین عوامل موثر بر مصرف قلیان از دیدگاه دانشجویان پسر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1390 می باشد.
    روش کار
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی می باشد. روش کار به این صورت است که پس از تهیه پرسشنامه خودساخته و بررسی روایی و پایایی آن، 162 دانشجوی پسر ساکن در خوابگاه های دانشگاه علوم پزشکی تهران، به صورت نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و پرسشنامه های خودساخته توسط آن ها تکمیل شد. سپس داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS و آزمون های کای دو (Chi-Square) و تی مستقل (Independent sample T- test) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان داد که 29 درصد افراد مورد مطالعه قلیان می کشیدند. مهم ترین عوامل موثر بر مصرف قلیان از دیدگاه این دانشجویان به ترتیب شامل پر کردن اوقات فراغت، مقرون به صرفه بودن، کاهش اضطراب، رفع خستگی، دسترسی به قلیان و داشتن دوستان قلیانی بود.
    نتیجه گیری
    طراحی فعالیت های چند جانبه جهت پر کردن اوقات فراغت دانشجویان خوابگاهی مانند ترویج ورزش، آموزش روش های حل مساله برای کاهش اضطراب و خستگی و یادگیری مهارت های نه گفتن در برابر تقاضای دوستان برای کشیدن قلیان، می تواند به کاهش میزان کشیدن قلیان در این گروه منجر شود.
    کلیدواژگان: قلیان، دانشجویان، اوقات فراغت
  • عبدالله محمدیان هفشجانی، حمیدرضا برادران عطار مقدم، نضال صراف زادگان، فاطمه الله بخشی هفشجانی، شیدخت حسینی، محسن اسدی لاری، آرش رمضانی، شهرام اویس قرن صفحه 25
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه تعیین میزان بقای کوتاه مدت بیماران پذیرش شده در بیمارستان با انفارکتوس قلبی حاد درشهرستان های اصفهان و نجف آباد براساس جنس می باشد.
    روش کار
    اطلاعات تمامی بیماران که به علت انفارکتوس قلبی حاد در طی سال های 1378 تا 1387 در شهرستان های اصفهان و نجف آباد در بیمارستان بستری شده بودند، توسط پرستاران آموزش دیده واحد سورویلانس(=Surveillance پایش) مرکز تحقیقات گرد آوری شد. با استفاده از این اطلاعات و روش مخاطره نسبی کاکس (Cox proportional hazard method)، روش کاپلان مایر((Kaplan-Meier و آزمون لگ رنک(log Rank test)، میزان بقای بیماران برحسب جنس در زیر گروه های مختلف تعیین و مقایسه گردید.
    یافته ها
    میزان بقای کوتاه مدت 28 روزه در پی رخداد انفارکتوس قلبی حاد به طور کلی 9/90% می باشد. اختلاف آماری معنی داری در میزان بقای کلی بین زنان و مردان مشاهده شد (به ترتیب7/86% در مقابل 5/92%) 0.001 < ((p همچنین میزان بقا با افزایش سن، کاهش و با مصرف ترمبولیتیک ها (Thrombolytics)، افزایش معنی داری پیدا می کند.
    نتیجه گیری
    میزان بقا در زنان ایرانی مبتلا به انفارکتوس حاد قلبی کمتر از مردان می باشد و با افزایش سن کاهش می یابد. بنابراین توصیه می شود که پزشکان توجه بیشتری به بیمارانی که در خطر بیشتر مرگ و میر می باشند خصوصا، زنان و افراد مسن مبتلا به انفارکتوس حاد داشته باشند.
    کلیدواژگان: انفارکتوس قلبی حاد، بقای کوتاه مدت، کاپلان مایر، استان اصفهان
  • بهروز بقایی، بختیار ترتیبیان، بهزاد برادران ترجمه: _ CPK، H2O2، دختران ورزشکار صفحه 35
    زمینه و هدف
    بررسی ها نشان می دهد که ارتباط دقیق شاخص های آنتی اکسیدانی با تغییرات ایجاد شده در سطوح شاخص های التهابی و استرس اکسیداتیو به طور دقیق مشخص نشده است، لذا هدف از این تحقیق بررسی ارتباط آنتی اکسیدان تام با آنزیم کراتین فسفوکیناز و پراکسید هیدروژن در دختران ورزشکار؛ تحت تاثیر تمرینات شدید ورزشی می باشد.
    روش کار
    تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی با اندازه گیری متعدد می باشد که در آن 25 زن ورزشکار با دامنه سنی 21-24 سال، داوطلب شده و رضایت نامه شرکت در تحقیق را تکمیل کردند. در سه مرحله قبل از انجام تست ورزشی ((Graded Exercise Test GXT (شیب 5 درصد، سرعت 12 کیلومتر بر ساعت، زمان 20 دقیقه)، بعد از تمرین ورزشی و 3 ساعت بعد از آن، خون گیری از ورید بازویی به عمل آمد. برای اندازه گیری سطح سرم آنتی اکسیدان تام و پراکسید هیدروژن و کراتین فسفوکیناز از دستگاه اتوآنالیزور و برای بررسی های آماری نیز از روش Mixed Model استفاده شد.
    یافته ها
    غلظت) (TAS) (Total Antioxidant Status بعد از فعالیت ورزشی با افزایش معنی داری مواجه شد (031/0 p≤) (16/0 ± 89/0)، اما آنالیز آماری Mixed model نشان داد که سطح TAS 3 ساعت بعد از تمرین شدید کاهش یافته است (065/0 p≥) (15/0 ± 88/ 0). سطح پلاسمایی پراکسید هیدروژن بعد از انجام تست ورزشی تغییر معنی داری نیافت (255/0 p≥) (38/1 ± 84/2) و فقط در مرحله بهبودی افزایش آن معنی دار گزارش شد (001/0 p≤) (16/1 ± 04/3). غلظت (Creatine PhosphoKinase) CPK، در هر دو مرحله بعد از فعالیت و بهبودی افزیش معنی داری یافت (002/0 p≤ و 036/0 p≤) (18 ± 96 و 19 ± 90).
    نتیجه گیری
    نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد که دستگاه ایمنی دختران ورزشکار در پاسخ به تمرین شدید بدنی از طریق افزایش سطح آنتی اکسیدان از آسیب های ناشی H2O2 و CPK به بافت ها جلوگیری می نماید و بر خلاف تصور، آنزیم CPK نیز در تحریک پاسخ های آنتی اکسیدانی در دختران ورزشکار نقش موثری دارد.
  • زهرا کیاسالاری، محسن خلیلی *، لیلا قنبریان صفحه 44
    زمینه و هدف

    دیابت قندی موجب بروز اختلال در روندهای مرتبط با یادگیری، حافظه و شناخت در جامعه انسانی و حیوانات آزمایشگاهی می گردد. با توجه به وجود شواهد متعدد مبنی بر اثرات بهبود دهنده دیابت بوسیله گیاه زعفران و اثر تقویت کننده مصرف آن بر حافظه و سلامت روان، در این مطالعه اثر تجویز داخل صفاقی و مزمن عصاره گیاه زعفران (Crocus sativus) بر یادگیری و حافظه در موش های صحرایی دیابتی بررسی شده است.

    روش کار

    در این تحقیق که یک مطالعه آزمایشگاهی می باشد، تعداد 60 سر موش صحرایی نر به دو گروه سالم و دیابتی تقسیم شدند. موش های گروه سالم و دیابتی هر کدام به سه زیر گروه عدم درمان و درمان با عصاره آبی زعفران با دوزهای 30 و mg/kg 60 قرار گرفتند. هم چنین هر یک از زیر گروه های تحقیق با دو روش ماز Y و جعبه شاتل (Shuttle box) مورد آزمون حافظه قرار گرفتند. داده های آزمون Y (درصد تناوب رفتار) و جعبه شاتل (تاخیر اولیه و تاخیر حین عبور) در گروه های مختلف با آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و تست کمکی توکی (Tokey) مورد ارزیابی قرار گرفتند

    یافته ها

    تیمار موش های دیابتی با عصاره زعفران از افزایش تاخیر اولیه (کاهش اکتساب یادگیری) بصورت معنی دار جلوگیری نمود (019/0 p<). هم چنین به دنبال تزریق عصاره با دوز mg/kg 60 از کاهش بارز تاخیر حین عبور (یاد آوری اطلاعات) در موش های دیابتی جلوگیری به عمل آمد (045/0 p<). داده های آزمون ماز نشان داد که درصد رفتار متناوبی در گروه های دیابتی تحت تیمار با عصاره30 و mg/kg 60 زعفران نسبت به گروه کنترل بترتیب کاهش معنی دار با 019/ p < و 008/0 p< پیدا کرده اند.

    نتیجه گیری

    مصرف مزمن عصاره زعفران بر توانایی نگهداری اطلاعات درانبارهای حافظه و یادآوری آن ها درحیوانات دیابتی موثر است ولی موجب بهبود حافظه فضایی در موش های دیابتی نمی گردد.

    کلیدواژگان: زعفران، یادگیری، حافظه، دیابت قندی
  • علیرضا خوشنویسان، نرگس سیستانی الله ابادی، سینا عبدالله زاده صفحه 52
    زمینه و هدف
    سندرم دندی- واکر نوعی آنومالی مادر زادی است که به صورت عدم تشکیل و یا کوچک بودن ورمیس مخچه (Cerbellar Vermis)، سیستیک بودن بطن چهار مغزی (cystic fourth ventricle) و بزرگی حفره خلفی جمجمه Large Posterior Fossa)) تظاهر می کند و می تواند همراه یا بدون هیدروسفالی بروز کند. راهکار معمول برای درمان آن شانت گذاری(shunt) است، ولی در مواردی روش جراحی 3rd Ventricolostomy) ETV (Endoscopic به عنوان روشی جایگزین یا مکمل برای آن استفاده شده است.
    معرفی بیمار: بیماری که در این مقاله معرفی می شود، دختر بچه ای 8 ساله با علایم DWS (Dandy-Walker Syndrome) همراه با هیدرو سفالی است که در 5 ماهگی تحت عمل شانت گذاری قرار گرفته است وهنگام مراجعه افزایش فشار مغزی داشته است. برای بیمار عمل ETV انجام شد ولی به دلیل ادامه علایم، بیمار تحت عمل اصلاح (Revision) شانت قرار گرفت وبا بهبود نسبی ترخیص شد.
    نتیجه گیری
    به طور کلی عمل ETV، رویکردی جدید برای درمان هیدروسفالی است ولی باید در نظر داشت که عوامل زیادی در میزان موفقیت این روش موثر هستند. انتخاب هوشمندانه بیمار می تواند شانس موفقیت این عمل را به میزان چشم گیری افزایش دهد و باید هر بیمار به صورت جداگانه در نظر گرفته شوند.
    کلیدواژگان: سندرم دندی واکر، هیدرو سفالی، ونتریکولوستومی اندوسکوپیک بطن سوم
|
  • Behrooz Baghaiee, Bakhtiar Tartibian, Mohammad Reza Aliparasty, Behzad Baradaran, Shohreh Almasy Page 1
    Background
    The aim of this research is investigation of Cu/ Zn Superoxide Dismutase e nzyme of lymphocytic cell gene expression, total antioxidant status and oxidative stress changes following intensive exercise in young men athletes.
    Methods
    This study was a semi-experimental research with a repeated measures design. 20 young men athletes (age range of 21-23 years) participated in this study after signing an informed consent form. Blood sample were collected in pre intensive exercise (grade: 5%, speed: 7/5 mile/h, time: 20 minutes) immediately and recovery (3 hours after exercise test), and Real time-polymerase chain reaction was used for evaluation of Cu/Zn SOD gene expression and autoanalyzer for other markers.
    Results
    H2O2 level and mRNA of Cu/Zn SOD were both increased, immediately and 3 hours after of exercise (p=0/012, p=0/014), (2.95 ± 0.84 and 3.37 ± 0.99) but this changes were not reported significant, but TAS levels areeffectively, raised only in recovery state (p=0/009) (0.86 ± 0.16).
    Conclusions
    Intensive exercise increases oxidative stress markers and can weakens the immune system of men athletes, but they raisethe activity of antioxidant enzymes in response to threat of free radicals, so Cu/Zn SOD gene expression does not significantly increased.
    Keywords: Cu, Zn SOD mRNA, TAS, H2O2, Men Athletes
  • Bita Faam, Maryam Sadat Daneshpour, Marziyeh Salehi, Mehdi Hedayati *, Fereydoon Azizi Page 10
    Background
    TPO gene variations are one of the causes of thyroid autoimmune diseases. The aim of this study was to examine the association between the T1936C, T2229C and A2257C SNPs) single nucleotide polymorphisms (of the TPO gene and Anti-TPO level.
    Methods
    In this case-control study, 188 individuals (86 males and 102 females), aged 20-80 years, were randomly selected from the Tehran Lipid and Glucose Study population (TLGS). A2257C and T2229C SNPs were detected with RFLP by use of BsrI and Eco57I as restrictive enzymes respectively, while the T1936C SNP was determined with ARMS-PCR.
    Results
    In the presence of the C allele of T1936C, Anti-TPO level was significantly increased (CC: 238±43.3, CT: 47.7±15.9, TT: 74.1±11.3 IU/L; p 0.002); however, it disappeared after adjustment for sex and age (p 0.059). No significant difference, before and after adjustment, was found in Anti-TPO level in the presence of T2229C SNP (CC: 129.1±24.5, CT: 43.5±12.6, TT: 126.5±13.8 IU/L; p 0.196). The association of A2257C with Anti-TPO level was only significant after adjustment for sex and age (p 0.007),and between the ATC, CTT haplotypes and Anti-TPO level, the association was significant (p 0.023, 0.021); however, the association it was dominant between CTT and anti-TPO concentration was significant only after adjustment for sex (p 0.014).
    Conclusion
    The result of this study, showed age and sex as potential confounders which could modify the association between TPO polymorphisms and Anti-TPO level in a Tehranian population.
    Keywords: Thyroid Peroxidase, Polymorphism, Anti, TPO, TLGS
  • Tahereh Dehdari, Alireza Jafari, Hamid Joveyni Page 17
    Background
    Smoking hookah is recognized as a growing health problem in Iran and many countries in the world and its harmful outcomes on human health have attracted attention of medical community. This study aimed to determine the factors affecting on hookah smoking in male students who are living in dormitories of Tehran University of Medical Sciences in 2011.
    Methods
    This study was a descriptive analytical. The questionnaire was developed and its validity and reliability was assessed. Then, 162 male students living in dormitories at Tehran University of Medical Sciences were selected in multi-stage sampling and questionnaires were filled out by them. The collected data were analyzed by SPSS software and the Chi-Square and Independent sample T- tests.
    Results
    The results showed that 29% of subjects had history of smoking hookah. The main factors affecting the use of hookah from subjects point of view, were filling leisure time, cost-effectiveness, anxiety reduction, refreshment and easy access to the hookah.
    Conclusion
    Designing multi-dimensional activities for filling leisure time of college students who living in dormitories (such as promote sports activities), teaching of problem-solving methods for reducing anxiety and fatigue and learning skills to say”NO” against request of friends for smoking hookah, can lead to reduced smoking hookah in this group.
    Keywords: Leisure time, Hookah, College Students
  • Abdollah Mohammadian Hafshejani, Hamid Reza Baradaran Attar Moghaddam, Nazal Sarrafzadegan, Fatemeh Allah Bakhsi Hafshejani, Shidokht Hosseini, Mohsen Asadilari, Arash Ramezani, Shahram Ovaysegharn, Mahdi Mohammadian, Sonia Zarfeshani Page 25
    Background
    The purpose of this study is detecting short-term survival of all hospitalized patients with acute myocardial infarction in Isfahan and Najaf Abad based on sex.
    Methods
    The data of all patients who were hospitalized with acute myocardial infarction between 1378 to 1387 in Isfahan and Najaf Abad were collected by trained nurses of the surveillance department in a research center. Using these information and Cox proportional hazard method, Kaplan-Meier method and log Rank test, the survival by sex in different subgroups of patients, was determined and compared between two sexes.
    Results
    Short-term 28 days survival following the occurrence of acute myocardial infarction is 90.9%. A significant difference was seen between overall women and men survival (Respectively, 86.7% vs. 92.5% p<0.001). It decreases significantly with increasing age and increases with thrombolytic use.
    Conclusion
    The survival rate of acute myocardial infarction in Iranian women is less than men. Physicians should pay more attention to the treatment and care of patients at higher risk of mortality, especially women and older patients.
    Keywords: Acute myocardial infarction, Short, term survival, Kaplan, Meier, Isfahan
  • Behrooz Baghaiee, Bakhtiar Tartibian, Behzad Baradaran Page 35
    Background
    The research show that the relationship between antioxidant markers with inflammatory and oxidative stress markers levels changes was not clear, so the purpose of this study is investigation of relationship between total antioxidant status with creatine phosphokinase and hydrogen peroxide in the athlete girls influenced by acute exercise training
    Method
    This study was a semi-experimental research with a repeated measures design and 25 athlete girls within the age range of 21-24 years old volunteered to participate in the research after having expressed their consent through a consent form. Blood sample were collected in the three stages; pre of GXT (Graded exercise test) exercise test (grade: 5%, speed: 12 km/h, time: 20 minutes), immediately and 3 h after exercise test (recovery phase). Auto analyzer device was used for measurement of total antioxidant status, H2O2 and CPK level, also mixed model methods used for statically analysis.
    Result
    Total antioxidant status (TAS) concentration was faced with a significance increase after of exercise training (p≤ 0/031) (0.89 ± 0.16), but mixed model analysis indicated TAS levels has been reduced in 3h after exercise (p≥ 0/065) (0.88 ± 0.15). Plasma levels of hydrogen peroxide has not significantly changed after exercise (p≥ 0/255) (2.84 ± 1.38), and this increase was significant only in the recovery phase (p≤ 0/029) (3.04 ± 1.16), also CPK levels has been significance increased in both phases; after exercise and recovery phase (p1≤ 0/031, p2≤0.002) (96 ± 18 and 90 ± 19).
    Conclusion
    The results of this study show that the immune system in athlete girls by increasing in antioxidants levels, can prevented the tissue injury caused from CPK H2O2 in response to acute exercise training. And Contrary to popular belief, CPK enzymes are effective role in stimulate of antioxidant response in athlete girls.
    Keywords: TAS, CPK, H2O2, Athlete girls
  • Zahra Kiasalari, Mohsen Khalili, Leyla Ghanbarian Page 44
    Background

    Diabetes mellitus is accompanied with disturbances in learning, memory, and cognitive skills in the human society and experimental animals. Considering the potential anti-diabetic effect of the medicinal plant Crocus sativus (Saffron) and the augmenting effect of its consumption on the memory and mental health, this study was conducted to evaluate the effect of chronic interaperitoneal administration of Crocus.S extract on learning and memory in diabetic rats.

    Methods

    In this experimental study a total of 60 male rats were divided into normal and diabetic groups. Then, each of these groups was divided into three subgroups. Two of these subgroups received 30 and 60 mg/kg crocus.s extract in the treatment periods, but the third group didn’t receive any treatment. At the end of treatment period, each of these subgroups was evaluated by two ways: Y-maze (alternative behavior percentage) and shuttle box (initial latencies (IL) and step-through latencies (STL)) in passive avoidance test. Finally, obtained data were subjected to one way ANOVA test and post hoc Tokey analysis.

    Results

    Treatment of the diabetic animals with the extract could antagonized the augmenting effect of diabetics on initial latency (P< 0.05). Also, treatment of the diabetic rats with the extract (60 mg/kg) increased the reduced step through latency time (recall of the data) induced by diabetic in the animals (P< 0.05). However, obtained data from Y maze test show that the extract could not improved the spatial memory disruption due to diabetics.

    Conclusion

    Chronic Crocus.S injection is effective on the capability of maintaining information in the stores memory and reminding in the diabetic rats. However, the extract could not improve the spatial memory in the diabetic rats.

    Keywords: crocus sativus, Learning, Memory, Diabetes mellitus
  • Alireza Khoshnevisan, Narges Sistani Allah Abadi, Sina Abdollahzadeh Page 52
    Background
    Dandy walker syndrome is a kind of congenital anomaly consisting of absence of cerbellar vermis, cystic fourth ventricle and large posterior fossa. It can be associated with hydrocephaly. Generally it is treated with shunting but endoscopic third ventriculostomy can also be used.
    Case Presentation
    Our patient is a known case of dandy walker syndrome. She has been shunted due to hydrocephaly when she was 5 months old. She was presented with signs of raised intracranial pressure and endoscopic third ventriculostomy (ETV) was considered for the patient. As ETV didn’t resolve the symptoms ventriculoperitoneal shunting was done. Patient discharged with good general condition.
    Conclusion
    ETV is a novel procedure for hydrocephaly, but it should be considered that there are many factors that determine the success rate of it. Correct patient selection can increase success rate of this procedure.
    Keywords: Dandy walker syndrome, Hydrocephaly, Endoscopic third ventriculostomy