فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 100، دی 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هجدهم شماره 1 (پیاپی 100، دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • معصومه بیانی، تهمینه بی آزار، محمدرضا حسنجانی روشن، فاطمه بیانی، سپیده سیادتی صفحات 7-10
    سابقه و هدف
    عفونت با ویروس هپاتیت B(HBV) یک عامل عمده بیماری مزمن کبد و سیروز در سراسرجهان است. از راه های مهم انتقال ویروس هپاتیت B در ایران، انتقال از طریق مادر به جنین می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع مارکر HBsAg در مادران باردار روستایی که از زمان شروع واکسیناسیون هپاتیت B در سال 1372 درایران در بدو تولد واکسن دریافت کرده بودند، انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی کلیه مادران روستایی که طی سالهای 1372 تا 1378 به دنیا آمده بودند و واکسیناسیون هپاتیت B طبق برنامه کشوری برایشان انجام شد و در سالهای 1386 تا 1393 باردارشده بودند، انجام گردید. جهت مشخص شدن ابتلا به این بیماری، وضعیت آنتی ژن سطحی هپاتیتB (HBsAg) از روی پرونده بهداشتی درمانی محل زندگی آنها ثبت و بررسی شد.
    یافته ها
    از 1065 خانم باردار که تحت بررسی قرارگرفتند 2 مورد (0/18%) HBsAg مثبت گزارش شد. دریکی از این دو مورد، ابتلا به هپاتیت B اثبات شد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که واکسیناسیون کشوری تاثیری برجسته بر کاهش آلودگی در زنان در سنین باروری داشته است. ادامه واکسیناسیون در نوزادان و گروه های پرخطر و همچنین غربالگری مادران باردار مطابق برنامه کشوری بایستی همچنان در اولویت قرار گیرد.
    کلیدواژگان: خانمهای باردار، هپاتیت مزمن B، واکسیناسیون کشوری
  • سهیلا کربندی، حسن بسکابادی، حبیب الله اسماعیلی، مریم کلاته ملایی * صفحات 11-17
    سابقه و هدف
    حدود 80 درصد نوزادان نارس دچار زردی شده و اکثر آنها تحت فتوتراپی قرار می گیرند از آنجایی که فتوتراپی سبب بروز عوارضی در نوزادمی گردد. بنابراین کوتاهتر شدن زمان فتوتراپی میتواند از بروز عوارض بکاهد. لذا در این مطالعه به منظور بررسی تاثیر ماساژ بر طول مدت فتوتراپی در نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی نوزادان نارس بستری در بخش مراقبت ویژه نوزادان بیمارستان قائم(عج) مشهد در سال 1391 صورت گرفت. نوزادان با تخصیص تصادفی به دو گروه مداخله (30 نفر) وکنترل (30 نفر) تقسیم شدند. نوزادان دو گروه از نظر وزن، سن و میزان بیلیروبین همگن بودند. در گروه مداخله ماساژ (شامل ماساژ و حرکات پاسیو اعضاء به طور روزانه در طی 3 دوره پانزده دقیقه ای در 3 ساعت متوالی به مدت 5 روز انجام شد. نوزادان گروه کنترل تحت مراقبت مراقبین قرار گرفته و سپس ساعات نور درمانی و میزان بیلی روبین پوستی در نوزادان با دو گروه با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    متوسط ساعات نور درمانی در نوزادان گروه مداخله 61/58±80/8 ساعت و در گروه کنترل 75/45±112/8 ساعت بود. اما این تفاوت به لحاظ آماری معنی دار نبود. میزان بیلی روبین پوست(TCB) TCB=Trans Cutaneous Bilirubin روز پنجم در نوزادان گروه مداخله 9/7 و در گروه کنترل 8/1 بود اما این میزان به لحاظ آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    یافته های این مطالعه نشان داد که ماساژمی تواند یک روش موثر در کنار نوردرمانی برای کاهش ساعات فتوتراپی در نوزادان نارس سالم با وضعیت ثابت باشد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، ماساژ، نوردرمانی
  • مهدی بانان، قدمعلی طالبی، محمد تقی پور * صفحات 18-24
    سابقه و هدف
    سندرم درد پاتلوفمورال شایع ترین منشاء درد قدامی زانو در بزرگسالان می باشد. نواربندی پاتلا با هدف اصلاح وضعیت قرار گیری پاتلا جهت درمان توانبخشی مبتلایان به سندرم درد پاتلوفمورال مطرح می باشد؛ اما هنوز اثر بخشی و کفایت بالینی نواربندی پاتلا به تنهایی در درمان این بیماران به درستی روشن نیست. لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر نواربندی پاتلا به تنهایی بر روی راستای پاتلا، کیفیت زندگی و درد مبتلایان به سندرم درد پاتلوفمورال انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 25 فرد مبتلا به سندرم درد پاتلو فمورال با محدوده سنی50-20 سال اجام شد. به مدت4 هفته از نواربندی اصلاحی پاتلا به روش McConnell استفاده شد. قبل و بلافاصله پس از خاتمه دوره درمان، متغیرهای کیفیت زندگی (با استفاده از پرسشنامه KOOS)، شدت درد و راستاهای پاتلا (با استفاده از روش رادیوگرافی Skyline زانو) اندازه گیری و بررسی شدند.
    یافته ها
    چهار هفته استفاده از نواربندی پاتلا به روش McConnell باعث کاهش شدت درد از 21/60±50/13 میلی متر به 10/14±26/67 در مبتلایان به سندروم درد پاتلوفمورال شد (0/001 p=)؛ اما تاثیر مثبت و معنی داری بر روی ملاک کیفیت زندگی (نمره فرد در پرسشنامه KOOS) و هیچ یک از زوایا و راستاهای پاتلا نداشت (0/05 p<).
    نتیجه گیری
    استفاده از نواربندی پاتلا به روش McConnell به تنهایی از قدرت کافی برای بهبود کیفیت زندگی بیماران با سندروم درد پاتلوفمورال و ایجاد تغییرات در راستاهای معیوب پاتلا برخوردار نیست؛ هر چند که ممکن است به کاهش درد این بیماران کمک کند.
    کلیدواژگان: سندروم درد پاتلوفمورال، نواربندی پاتلا، درد، کیفیت زندگی، راستای پاتلا
  • پروانه صفاریان، شهین نجار پیرایه، جعفر امانی، عباسعلی ایمانی فولادی* صفحات 25-30
    سابقه و هدف
    توکسین بوتولینوم تیپ A امروزه به طور گسترده ای به صورت تزریقی در درمان برخی اختلالات انقباضی ماهیچه هابه کار می رود.این مطالعه به منظور تولیدپروتئین نوترکیب حاصل از اتصال کوالان زنجیره سبک توکسین بوتولینوم تیپ A (BoNT/A) به پپتید TAT(47-57)وهمچنین شرایط مناسببرای افزایشبیان و تخلیص این پروتئین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه بنیادی توالی نوکلئوتیدی زنجیره سبک توکسین بوتولینوم تیپ A و پپتید TATاز بانک ژنی به دست آمد وسازه ژنی حاوی اینتوالی هاطراحی و ساخته شد. پس از کلون سازی در وکتور بیانی BL21 (DE3)E. coli القای بیان با استفاده از IPTG انجام گرفت.سپس شرایط بهینه دمایی و غلظت مناسب IPTGبرای بیشترین میزان بیان بر اساس تفاوت در شدت رنگ میان باندهای پروتئینی ژل درSDS PAGEتعیین شد. پروتئین نوترکیببا کمک ستون کروماتوگرافی حاوی نیکل (Ni-NTA) تخلیصشد.
    یافته ها
    پروتئین کایمریک حاصل در شرایط معمول بیان (mM IPTG 1و دمای C ̊37) به صورت نامحلول تولید می شود. با بهینه سازی شرایط بیان (mM IPTG 5/0و دمای C ̊18)میزان 60% ازپروتئین کایمریک به صورت محلول تولید شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه با بیان پروتئین نوترکیب به صورت محلول پروتئین پیچش صحیح و در نتیجه فعالیت خود را به میزان زیادی حفظ کرده و نیازی به استفاده از ترکیبات دناتوره کننده برای باز کردن پیچش پروتئین و محلول سازی آن نخواهد بود.
    کلیدواژگان: زنجیره سبک توکسین بوتولینوم تیپ A، پپتید نفوذ کننده به سلول، پروتئین نوترکیب
  • محمدرضا پالیزوان *، ابوالفضل ژند، یحیی ژند، محمدرضا طاهری نژاد صفحات 31-36
    سابقه و هدف
    مس یکی از ریزمغذی های اصلی بدن می باشد، اختلال در هموستاز مس سبب ایجاد بیماری هایی مانند منکز و ویلسون می گردد که از عوارض این بیماری ها تشنج و اختلال در یادگیری و حافظه می باشد. مصرف غلظت های بالای مس می تواند سبب ایجاد آسیب های دائمی به سلول ها و آسیب نورونی گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات سمی مصرف خوراکی سولفات مس بر روی یادگیری در ماز آبی موریس در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی از 39 سر موش صحرایی نژاد ویستار در دو گروه نر (21 سر) و ماده (18 سر) استفاده شد. هر کدام از گروه های نر و ماده نیز به سه گروه تقسیم شدند. گروه کنترل از آب مقطر و دو گروه دیگر از 1و 5/1 میلی مولار سولفات مس محلول در آب مقطر به مدت یک ماه به عنوان آب مصرفی استفاده نمودند. پس از این مدت، حافظه فضایی موش ها با استفاده از ماز آبی موریس مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در موش های نر سولفات مس اضافه شده به آب آشامیدنی سبب تغییر معنی داری در مسافت طی شده برای یافتن سکو (3/01±24/09% در گروه کنترل، 2/95±26/06% گرو 1 میلی مولارسولفات مس، 1/82±25/68% گروه 1/5 میلی مولار سولفات مس)، زمان لازم (2/87±23/93 در گروه کنترل، 3/47±25/54 گروه 1 میلی مولار سولفات مس و 1/92±25/33 در گروه 1/5 میلی مولار سولفات مس) برای پیدا کردن سکو و یا سرعت شنا کردن موش ها نشد. مقایسه گروه های مختلف موش های ماده نیز نشان داد که غلظت های 1 و 1/5 میلی مولار سولفات مس نتوانستد به شکل معنی داری سبب اختلال در یادگیری موش ها گردند.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان داد که اضافه شدن سولفات مس به آب آشامیدنی سبب ایجاد اثرات تخریبی بر روی حافظه و یادگیری موش های نر و ماده نمی گردد.
    کلیدواژگان: سولفات مس، یادگیری فضایی، ماز آبی موریس، موش صحرایی
  • نرگس عیسی پره، مهناز کسمتی*، طیبه محمدی صفحات 37-43
    سابقه و هدف
    نانو ذرات اکسید روی یکی از پرکاربردترین نانو ذراتی است که در حوزه صنعت، پزشکی، داروسازی، بهداشتی آرایشی و تغذیه استفاده زیادی دارد. برخی مطالعات مطالعات اثر تخریبی نانو ذرات اکسید روی بر سیستم عصبی و برخی اثرتقویتی این ماده را در فعالیت سلولهای عصبی مرتبط با حافظه نشان داده اند. لذا این مطالعه به منظور مقایسه اثر نانواکسید روی با اکسید روی معمولی برحافظه دراز مدت در موش سوری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، تعداد 49 سر موش سوری نر بالغ نژاد NMRI با میانگین وزنی 5±25 گرم به صورت تصادفی در هفت گروه 7 تایی دسته بندی شدند. یک گروه کنترل، 3 گروه درمانی با دوزهای 1، 2/5 و 5 میلی گرم/کیلوگرم نانو اکسید روی و 3 گروه درمانی با دوزهای 1، 2/5 و 5 میلی گرم بر کیلوگرم اکسید روی معمولی به صورت تزریق داخل صفاقی و قبل از آموزش (شوک الکتریکی) دریافت نمودند.در همه گروه ها با استفاده از دستگاه Step-Down، حافظه اجتنابی غیر فعال در موش ها مورد ارزیابی قرار گرفت. زمان تاخیر پایین آمدن از سکوی امن به عنوان شاخص حافظه در روز 1، 3 و7 پس از آموزش ارزیابی شد.
    یافته ها
    تزریق قبل از آموزش مقدار 2/5 mg/kg نانو اکسیدروی و اکسیدروی معمولی، بدون تاثیر بر فعالیت حرکتی بود. اما باعث کاهش معنی دار زمان تاخیر پایین آمدن از سکو در روزهای 1، 3و 7 (اکسیدروی به ترتیب (17±58، 13±45، 14±39)و نانواکسیدروی (18±93، 12±62، 3±14) گردید (0/01 p<). در حالیکه مقدار 5 میلی گرم، اثر ضعیفتر و کوتاه مدت تری اعمال نمود (اکسیدروی(38±130، 19±49، 10±68) و نانواکسید روی (46±132، 13±41، 24±58) و مقدار 1 میلی گرم بی تاثیر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق به نظر می رسد تضعیف حافظه دراز مدت توسط اکسید روی تحت تاثیر سایز ذرات آن قرار نمی گیرد
    کلیدواژگان: حافظه، نانوذرات، اکسید روی
  • الهام ابراهیمی ناغانی، ایرج جوادی*، محمدرضا رشیدی نوش آبادی، مهدی گودرزی، غلام رضا هوشمند صفحات 44-51
    سابقه و هدف
    فیبروز ریه یک بیماری مزمن ریوی بینابینی است که به علت صدمه به پارانشیم ریه به وسیله فاکتورهای ایجاد کننده التهاب و فیبروز به وجود می آید. علف چای حاوی فلاونوئید های متنوعی است که به منظور عنوان آنتی اکسیدان مطرح می شوند. این مطالعه به منظور بررسی اثر عصاره هیدروالکلی علف چای روی فیبروز ریوی القاء شده توسط بلئومایسین در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر روی 30 سر موش صحرایی نژاد ویستار در محدوده وزنی 180- 150 گرم انجام گرفت. حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه 6 تایی تقسیم بندی شدند. گروه 1و2 به ترتیب تک دوز نرمال سالین به صورت درون صفاقی و بلئومایسین (7/5 واحد بر کیلوگرم) به صورت داخل تراشه ای دریافت نمودند. گروه 5-3 دوزهای مختلف عصاره علف چای (50 و 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم) به صورت داخل صفاقی روزانه یک هفته قبل و دو هفته بعد از تجویز بلئومایسین دریافت نمودند. حیوانات پس از 21 روز کشته و خون و ریه های آنها برای اندازه گیری مالون دی آلدئید پلاسمایی و هیدروکسی پرولین ریه و آزمایش هیستوپاتولوژی جمع آوری شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میزان اندکس ریه، هیدروکسی پرولین و مالون دی آلدئید در گروه نرمال سالین به ترتیب 0/32±7/09 میلی گرم ریه بر گرم وزن بدن، 0/23±1/80 میلی گرم بر گرم بافت ریه و 0/27±1/32 میکرومول بر لیتر پلاسما بود در حالی که در گروه دریافت کننده بلئومایسین به ترتیب 0/9±9/75 میلی گرم ریه بر گرم وزن بدن، 0/7±5/43 میلی گرم بر گرم بافت ریه و 0/42±3/04 میکرومول بر لیتر پلاسما بود. تیمار با عصاره به خصوص در گروه دریافت کننده 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره بطور معناداری این فاکتورها را نسبت به گروه بلئومایسین کاهش داد(0/05 p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که عصاره هیدروالکلی علف چای احتمالا اثر حفاظتی بر فیبروز القا شده توسط بلئومایسین دارد
    کلیدواژگان: فیبروز ریوی، عصاره علف چای، بلئومایسین، موش صحرایی
  • سید محمد مسعود حجتی*، امین ضرغامی، سید علی حجتی، مبینا باعث صفحات 52-56
    سابقه و هدف
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس Multiple sclerosis(MS) یک بیماری مزمن و تخریب کننده میلینی است که تغییرات غیر قابل برگشت پاتولوژیک در سیستم عصبی مرکزی ایجاد می نماید. در طول یک دهه گذشته بر تعداد مبتلابان به این بیماری افزوده شده است. این مطالعه به منظور بررسی یافته های دموگرافیک و بالینی 263 بیمار مبتلا به MS در شهرستان بابل انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی بیماران با تشخیص MS شهرستان بابل در طی 10 سال صورت گرفته است.. تمامی بیماران با تشخیص قطعی MS بر اساس نظر متخصص مغز و اعصاب و با توجه به کرایتریای مک دونالد صورت پذیرفته است. اطلاعات مورد نظر شامل: سن، جنس، محل سکونت، وضعیت تاهل و اشتغال، سن شروع بیماری و یافته های MRIبا استفاده از چک لیست از پرونده بیماران استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع از 263 بیمار مورد مطالعه، 188 نفر(71/5%) زن و 75نفر(28/5%) مرد بودند. میانگین سن بیماران مورد مطالعه 9/47±34/28 سال با نسبت جنسی زن به مرد 2/5 بوده است. از نظر طبقه بندی نوع MS، (%93/2)245 نفر از بیماران از نوع عود کننده- بهبود یابنده بودند. از نظر تعداد علایم در شروع بیماری، (61/2%)161 بیمار مورد مطالعه شروع منوسیمپتوماتیک و (38/8%)102 نفر شروع پلی سیپمتوماتیک داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های بدست آمده شیوع MS در جمعیت زنان و در سنین کمتر از 30 سال بمراتب بیشتر بوده است.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروز، اپیدمیولوژی، اختلال نورودژنراتیو
  • کیوان کیاکجوری، محبوبه شیخ زاده، مهران شاهانی کلاکی، محسن منادی *، ثریا خفری صفحات 57-61
    سابقه و هدف
    وزوز گوش یکی از شایعترین نشانه هایی است که همراه با کاهش شنوایی و اختلالات مربوط به گوش قابل مشاهده است. آگاهی از ویژگی های ادیولوژیک همراه برای مدیریت موثر وزوز بسیار حایز اهمیت است. لذا این مطالعه به منظور بررسی ویژگی های ادیولوژیک افراد مبتلا به وزوز گوش مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی شهرستان بابل انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 120 بیمار مبتلا به وزوز گوش (47مرد، 73زن) با میانگین سنی 15/285±47/12 سال مراجعه کننده به درمانگاه گوش و حلق و بینی شهرستان بابل انجام شد. بیماران با آزمایش های ادیولوژیک شامل ادیومتری تون خالص در محدوده فرکانسی 8000-250 هرتز بررسی شده و مکان و نوع وزوز بیماران مشخص گردید.
    یافته ها
    در مطالعه حاضر از 120 بیمار بررسی شده 104نفر (88/7%) کاهش شنوایی، 103 نفر سرگیجه و وزوز تونال داشتند، 17 نفر فاقد سرگیجه و دارای وزوز نویزی بودند، 45 نفر (37/5%) وزوز دو طرفه و 75 نفر (62/5%) وزوز یک طرفه داشتند و 17 نفر سابقه وزوز را در بستگان ذکر کردند. همچنین از 73 زن بررسی شده 2 نفر (1/7%) شروع وزوز خود را هم زمان با بارداری و 4 نفر (3/3%) بلافاصله پس از آن ذکر کردند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در بیماران مبتلا به وزوز گوش کاهش شنوایی حسی عصبی دو طرفه شیوع زیادی دارد.
    کلیدواژگان: وزوز، ادیومتری، کاهش شنوایی
  • مریم دارنهال، مژده ذبیحی یگانه، عباس رحیمیان صفحات 62-65
    سابقه و هدف
    انفارکتوس عضله دیابتی یک عارضه نادر میکرو آنژیوپاتیک در دیابت کنترل نشده است که در هر بیمار دیابتی با تورم و درد موضعی اندام تحتانی بدون سایر علائم سیستمیک انفارکشن به عنوان تشخیص افتراقی باید در نظر گرفته شود. در این مطالعه یک مورد انفارکتوس عضله ران در بیمار مبتلا به دیابت گزارش گردید.
    گزارش مورد: بیمار آقای 63 ساله دیابتی است که با درد و لنگش در اندام تحتانی راست جهت ارزیابی اختلالات عروقی به درمانگاه قلب و عروق ارجاع شده بود. در طی بستری پس از انجام مشاوره روماتولوژی، توده ایی در قدام ران کشف و در (MRI) Magnetic Rezones Imaging نیز تایید شد. از توده مذکور نمونه برداری به عمل آمد. جواب پاتولوژی مطابق با انفارکت عضله دیابتی بود. بیمار تحت درمان با انسولین جهت کنترل دقیق قند خون و داروی ضد درد خوراکی قرار گرفت. علایم بیمار طی چند روز بهبود واضح یافت و مرخص شد. در ویزیت دو ماه بعد از ترخیص سایز توده و درد بیمار کاهش واضح یافته بود.
    نتیجه گیری
    انفارکتوس عضله دیابتی یک عارضه نادر از دیابت طول کشیده و کنترل نشده است که درمان ساده و مشخصی دارد. شناخت این بیماری سبب پرهیز از اقدامات غیر ضروری و تشخیص زود هنگام در بیماران مبتلا میشود.
    کلیدواژگان: انفارکتوس عضله ران، دیابت، توده ران
|
  • M. Bayani, T. Biazar, Mr Hasanjani Roushan, F. Bayani, S. Siadati Pages 7-10
    Background And Objective
    Hepatitis B virus infection is regarded as a major factor for chronic liver disease and cirrhosis, worldwide. Hepatitis B is most commonly transmitted from mother to child at birth (perinatal transmission). In this study, we aimed to determine the prevalence of hepatitis B surface antigen (HBsAg) among rural pregnant women, who had received vaccination at birth, based on the national hepatitis B vaccination program, implemented in Iran in 1994.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on all rural women, born in years 1993-1999, who had received hepatitis B vaccination according to the national program and had become pregnant during 2007-2014. In order to diagnose the disease, the status of HBsAg marker was recorded and evaluated by reviewing the subject's health records.
    Findings
    Among 1065 pregnant women, only 2(0.18%) cases were HBsAg-positive one of these two cases was diagnosed with hepatitis B infection.
    Conclusion
    The results of this study indicated that the national vaccination program had a considerable impact on reducing the prevalence of hepatitis B virus infection among women of reproductive age. Continuous vaccination of newborns and high-risk groups and screening programs for pregnant mothers should be also prioritized in the national program.
    Keywords: Pregnant women_Chronic hepatitis B virus infection_National vaccination
  • S. Karbandi, H. Boskabadi, H. Boskabadi, M. Kalatemolaee* Pages 11-17
    Background And Objective
    Approximately 80% of premature infants are diagnosed with icterus, most of whom are treated by phototherapy. Given the adverse effects of this treatment on neonates, minimizing the duration of phototherapy seems to be necessary. This study aimed to evaluate the effects of massage on the duration of phototherapy in premature infants admitted to neonatal intensive care units.
    Methods
    This clinical trial was performed on premature infants admitted to the neonatal intensive care unit of Qaem Hospital of Mashhad, Iran, in 2011. The infants were randomly divided into intervention (n=30) and control (n=30) groups. The infants of both groups were similar in terms of weight, age, and the level of bilirubin. The intervention group received massage therapy (including massage and passive movements of the body parts) on a daily basis for three 15-minute courses at three consecutive hours for five days. The control group received the routine care and phototherapy. After the intervention, the two groups were compared in terms of duration of phototherapy and level of transcutaneous bilirubin.
    Findings
    The mean duration of phototherapy in the intervention and control groups was 80.8±61.58 and 112.8±75.45 hours, respectively. However, this difference was not statistically significant. On the fifth day of the intervention, the level of transcutaneous bilirubin was 9.7 and 8.1 mg/dl in the intervention and control groups, respectively, this difference was not significant as well.
    Conclusion
    Massage can be used as an effective method alongside with phototherapy to minimize the duration of phototherapy for premature healthy infants in clinically stable conditions.
    Keywords: Premature Infants, Massage, Phototherapy
  • M. Banan, Ga Talebi, M. Taghipour* Pages 18-24
    Background And Objective
    Patellofemoral pain syndrome (PFPS) is the most common cause of anterior knee pain in adults. Patellar taping is used to correct patellar position and rehabilitate patients with PFPS. However, the effectiveness and clinical efficiency of this technique in the treatment of these patients are not fully determined. Therefore, this study aimed to evaluate the effects of knee taping on patellar alignment, quality of life, and pain in patients with PFPS.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 25 PFPS patients within the age range of 20-50 years. McConnell taping technique was applied for patients during four weeks. Before and immediately after the treatment, quality of life (via KOOS questionnaire), patellar alignment (via skyline radiography of the knee), and pain intensity were measured.
    Findings
    After four weeks, McConnell taping technique caused a decline in pain intensity from 50.13±21.60 to 26.67±10.14 mm in patients with PFPS (P=0.001). However, this technique had no positive effects on quality of life (score on KOOS questionnaire) or patellar angle/position (P<0.05).
    Conclusion
    Based on the findings, independent use of McConnell taping technique is not sufficient for improving the quality of life in patients with PFPS or correcting the abnormal alignment of patella however, it can help reduce the induced pain.
    Keywords: Patellofemoral Pain Syndrome, Patellar Taping, Pain, Quality of Life, Patellar Position
  • P. Saffarian, Sh Najar Peerayeh, J. Amani, Aa Imani Fooladi* Pages 25-30
    Background And Objective
    Botulinum toxin type A (BoNT/A) is widely used in the treatment of some muscle contraction disorders through injection. This study aimed to produce recombinant protein through covalent bonding of the light chain of BoNT/A to the peptide TAT (47-57), and to create an optimized condition for expression and purification of the protein.
    Methods
    In this preliminary study, the nucleotide sequences of the light chain of BoNT/A and TAT peptide were obtained from Gen Bank, and genetic structures containing these sequences were designed and engineered. After cloning into the BL21 (DE3) E. coli vector, expression was induced by IPTG. Thereafter, optimum thermal condition and IPTG concentration for maximum expression were determined based on the difference in the intensity of staining between the bands on SDS-PAGE protein gel. The recombinant protein was purified through nickel column chromatography (Ni-NTA).
    Findings
    The produced chimeric protein is insoluble in normal conditions (1 mM IPTG and at 37˚ C). Through optimization of expression conditions (0.5 mM IPTG and at 18˚ C) 60% of the chimeric protein was produced as solution.
    Conclusion
    Based on our results, through expressing the recombinant protein as a solution, the protein maintained its proper folding and function. Hence, the use of denaturation compounds for solution making and destabilization of folded protein structures is not required.
    Keywords: Light chain of botulinum toxin type A, Cell, penetrating peptide, Recombinant protein
  • M. Palizvan*, A. Jand, Y. Jand, M. Taherinejad Pages 31-36
    Background And Objective
    Copper is one of the main micronutrients in the human body. Malfunction in copper homeostasis results in Menkes syndrome and Wilson’s disease, which are associated with complications such as seizure and impairments in learning and memory. Use of high copper concentrations can cause permanent damage to the cells and neurons. The aim of this study was to examine the toxic effects of orally administered copper sulfate on rats’ learning in Morris water maze.
    Methods
    In this experimental study, 39 Wistar rats were divided into male (n=21) and female (n=18) groups. These two groups were each randomly divided into three sub-groups. The control group received distilled water, while the other two groups were administrated 1 and 1.5 mM of copper sulfate, dissolved in distilled water for a period of one month. After this period, the Morris water maze was incorporated to evaluate the spatial memory of rats.
    Findings
    In male rats, copper sulfate, which was added to drinking water, made no significant changes in the distance traveled to find the platform (24.09%±3.01 in the control group, 26.06%±2.95 in the 1 mm copper sulfate group, and 25.68%±1.82 in the 1.5 mM copper sulfate group), the time spent to find the platform (23.93±2.87 in the control group, 25.54±3.47 in the 1 mM copper sulfate group, and 25.33±1.92 in the 1.5 mM copper sulfate group), or the swimming speed. The comparison of female groups showed that 1 and 1.5 mM concentrations of copper sulfate could not cause any significant impairments in learning of rats.
    Conclusion
    The results showed that the addition of copper sulfate to drinking water have no detrimental impacts on the memory or learning of male and female rats.
    Keywords: Copper Sulfate, Spatial Learning, Morris Water Maze, Rats
  • N. Issapare, M. Kesmati *, T. Mohammadi Pages 37-43
    Background And Objective
    Zinc oxide nanoparticles are one of the most widely used nanoparticles in fields of industry, medicine, pharmaceutical sciences, cosmetics, and nutrition. Multiple studies have demonstrated the negative effects of zinc oxide nanoparticles on the nervous system, while others have revealed their enhancing effects on the activity of nerve cells, involved in memory processes. The aim of this study was to compare the effects of zinc oxide nanoparticles and zinc oxide on long-term memory of mice.
    Methods
    In this experimental study, 49 NMRI adult male mice, with the mean weight of 25±5 g, were randomly divided into seven groups, each consisting of seven mice: control group, three treatment groups receiving zinc oxide nanoparticles (1, 2.5, and 5 mg/kg of zinc oxide nanoparticles, respectively), and three treatment groups receiving zinc oxide (1, 2.5, and 5 mg/kg of zinc oxide, respectively). Intraperitoneal injections were performed before training (electric shock). Passive avoidance memory of mice was evaluated, using the Step-Down device. The latency time to descend the platform was regarded as an indicator of memory on days 1, 3, and 7 following training.
    Findings
    Pre-training administration of zinc oxide nanoparticles and zinc oxide at a dose of 2.5 mg/kg yielded no effects on the motor activity of mice. However, a significant decline was reported in the latency time to descend the platform on days 1, 3, and 7 following training (58±17, 45±13, and 39±14 in the zinc oxide group and 93±18, 62±12, and 14±3 in the nano zinc oxide group, respectively) (p<0.01) however, the dosage of 5 mg/kg had less significant short-term effects (130±38, 49±14, and 68±10 in the zinc oxide group and 132±46, 41±13, and 58±24 in the nano zinc oxide group, respectively). Also, the dosage of 1 mg/kg was almost ineffective.
    Conclusion
    The results showed that weakened long-term memory, caused by zinc oxide administration, is not influenced by the size of particles.
    Keywords: Memory, Nanoparticles, Zinc oxide
  • E. Ebrahimi Naghani, I. Javadi *, Mr Rashidinooshabadi, M. Godarzi, Gr Houshmand Pages 44-51
    Background And Objective
    Pulmonary fibrosis is a chronic interstitial lung disease caused by parenchymal lung damage due to inflammatory factors and fibrosis. Hypericum perforatum contains various flavonoids with antioxidant properties. This study aimed to evaluate protective effects of hydroalcoholic extract of Hypericum against bleomycin-induced pulmonary fibrosis in rats.
    Methods
    This empirical study was conducted on 30 Wistar rats weighing 150-180 grams. Animals were randomly divided into five groups of six. Group one received a single dose of normal saline intraperitoneally, and group two was administered with bleomycin (7.5 units per kg) intratracheally. Other groups received daily doses of Hypericum extract (50, 100 and 200 mg/kg) via intraperitoneal injection one week before and two weeks after bleomycin administration. After 21 days, animals were sacrificed, and blood and lungs were collected for histopathological examinations, and measurement of plasma malondialdehyde (MDA) and lung hydroxyproline (HP).
    Findings
    In this study, lung index, HP and plasma MDA in normal saline group were respectively 7.09±0.32 mg per kilogram of body weight, 1.80±0.23 mg per gram of lung tissue, and 1.32±0.27 micromoles per liter of plasma. In rats administered with bleomycin, these values were 9.75±0.90, 5.43±0.7 and 3.04±0.42, respectively. Treatment with Hypericum extract, especially at dosage of 200 mg/kg, resulted in a significant reduction in the aforementioned parameters compared to bleomycin group (p<0.05).
    Conclusion
    According to the results of this study, hydroalcoholic extract of Hypericum perforatum could exert protective effects against bleomycin-induced pulmonary fibrosis
    Keywords: Bleomycin, Hypericum extract, Pulmonary fibrosis, Rat
  • Smm Hojati *, A. Zarghami, Sa Hojati, M. Baes Pages 52-56
    Background And Objective
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic, myelin-degenerative disorder, which causes irreversible pathological changes to the central nervous system. The number of patients diagnosed with this condition has increased during the past decade. This study aimed to evaluate the clinical and demographic findings of MS patients in Babol, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was carried out on 263 patients diagnosed with MS in Babol, Iran, during a ten-year period. MS was confirmed in all the included patients based on a neurologist’s diagnosis and the McDonald’s criteria. Age, gender, place of residence, marital and employment status, age at disease onset, and magnetic resonance imaging findings were obtained using a checklist.
    Findings
    Out of 263 patients, 188 (71.5%) and 75 (28.5%) cases were female and male, respectively. The mean age of the patients was 34.28±9.47 years, and the female to male ratio was 5:2. It was found that 245 (93.2%) patients had relapsing-remitting MS. At the onset of the disease 161(61.2%) and 102(38.8%) of the patients were monosymptomatic and polysymptomatic, respectively.
    Conclusion
    Prevalence of MS was relatively higher in in the female population and the ages of 30 years or less.
    Keywords: Multiple sclerosis, Epidemiology, Neurodegenerative disorder
  • K. Kiakojori, M. Sheykhzadeh, M. Shahani Kalaki, M. Monadi *, S. Khafri Pages 57-61
    Background And Objective
    Tinnitus is a common symptom associated with hearing loss and its related disorders. Awareness of audiological features is of paramount importance for effective management of tinnitus. This study aimed to evaluate audiological characteristics of tinnitus in patients referring to otolaryngology clinics of Babol, Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 120 patients with tinnitus (47 male, 73 female) with mean age of 47.12±15.285 years referring to otolaryngology clinics of Babol, Iran. Patients were examined via pure tone audiometry at frequency of 250-8000 Hz to determine the location and type of tinnitus.
    Findings
    In this study, 104 patients (88.7%) had hearing loss, 103 patients had tonal tinnitus with dizziness, 17 patients had loud tinnitus with no dizziness, 45 cases (37.5%) had bilateral tinnitus, 75 patients (62.5%) had unilateral tinnitus, and 17 patients had family history of tinnitus. Among female patients, two cases (1.7%) experienced tinnitus during pregnancy, while in four patients (3.3%), it was reported immediately after pregnancy.
    Conclusion
    According to the results of this study, bilateral sensorineural hearing loss has a higher prevalence among patients with tinnitus.
    Keywords: Audiometry, Hearing loss, Tinnitus
  • M. Darnahal, M. Zabihiyeganeh, A. Rahimian Pages 62-65
    Background And Objective
    Diabetic muscle infarction, which is a rare microangiopathic complication of uncontrolled diabetes, should be considered as a differential diagnosis for diabetic patients with lower extremity swelling and local pain, and without any other systemic symptoms. In this study, we presented the case of a diabetic patient with thigh muscle infarction.CASE REPORT: The case was a 63-year-old diabetic male with pain and dysfunction in the right lower limb, who was referred to cardiology clinic for vascular assessment. During hospital stay, after rheumatology consultation, a mass was detected in the anterior thigh, which was confirmed with magnetic resonance imaging. Samples were taken from the mass, and the pathology reports showed diabetic muscle infarction. The patient was treated with analgesics and insulin. After partial improvement, the patient was discharged, and two months after hospital discharge the mass size and pain had reduced considerably.
    Conclusion
    Diabetic muscle infarction is a rare complication of uncontrolled and prolonged diabetes, which has a simple treatment. In this study, we call attention to this condition to prevent unnecessary actions and help with its early diagnosis.
    Keywords: Diabetes, Thigh mass, Thigh Muscle Infarction