فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال نوزدهم شماره 11 (پیاپی 122، آبان 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال نوزدهم شماره 11 (پیاپی 122، آبان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/08/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • هادی صمدی *، رضا رجبی صفحات 7-13
    سابقه و هدف
    بی ثباتی عملکردی مچ پا یکی از شایع ترین عوارض ناتوان کننده پیچ خوردگی حاد مچ پا است که غالبا به دور ماندن ورزشکار از فعالیت ورزشی منجر می شود. اختلال در مکانیسم کنترل عصبی-عضلانی پیش خوراندی می تواند یکی از دلایل اصلی ایجاد کننده آن باشد. پیش فعالیت عضلانی در هنگام فرود از پرش شاخص مهم این نوع کنترل می باشد. این مطالعه به منظور مقایسه ترتیب پیش فعالیت عضلات منتخب ساق پا در ورزشکاران پسر مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا با ورزشکاران سالم در هنگام فرود از پرش بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 2 گروه 12 نفری از ورزشکاران مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا و ورزشکاران سالم انجام شد. زمان شروع پیش فعالیت عضلات نازک نئی بلند، درشت نئی قدامی و نعلی در هنگام فرود از پرش با استفاده از دستگاه الکترومیوگرافی سطحی اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    زمان پیش فعالیت عضلات نازک نئی بلند، درشت نئی قدامی و نعلی ورزشکاران آسیب دیده (به ترتیب 24/92±163/44، 13/54±140/75 و 41/13±169/67 میلی ثانیه) از ورزشکاران سالم (به ترتیب 34/15±242/72، 26/44±208/71 و 26/37±247/11 میلی ثانیه) در هنگام انجام تکلیف حرکتی پرش فرود کندتر بود (0/01>P).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که زمان پیش فعالیت عضلات نازک نئی بلند، درشت نئی قدامی و نعلی ورزشکاران مبتلا به بی ثباتی عملکردی مچ پا از ورزشکاران سالم در هنگام انجام تکلیف حرکتی پرش فرود کندتر است.
    کلیدواژگان: آسیب مچ پا، بی ثباتی مفصل، الکترومیوگرافی سطحی
  • الهه سلیمانپور، محمدعلی حسین پور فیضی *، اسماعیل بابایی، وحید منتظری صفحات 14-20
    سابقه و هدف
    سرطان پستان یکی از رایج ترین بدخیمی ها و دومین عامل مرگ و میر به علت سرطان در زنان می باشد. RNA های بلند غیرکدکننده، نقش قابل توجهی در فرآیندهای مختلف سلولی و مولکولی از جمله تومورزایی دارند. MEG3 یک RNA بلند غیرکدکننده است که بیان آن در برخی سرطان ها دچار اختلال می گردد. این مطالعه به منظور بررسی تغییرات بیانی MEG3 در سرطان پستان و ارتباط آن با خصوصیات کلینیکوپاتولوژیکی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد- شاهدی، 40 نمونه بافت توموری پستان و بافت نرمال حاشیه همان تومور به صورت تازه از زنان مبتلا به سرطان پستان در منطقه شمال غرب ایران جمع آوری شد. کلیه تومورها از لحاظ پاتولوژیکی از نوع تومورهای بدخیم تهاجمی مجاری بودند. پس از استخراج RNA و سنتز cDNA، تفاوت میانگین بیان MEG3 در نمونه های توموری نسبت به بافت نرمال حاشیه همان تومور با استفاده از پرایمرهای اختصاصی و تکنیک qReal-Time PCR ارزیابی و جهت نرمال سازی تغییرات بیان از ژن β2m به عنوان کنترل داخلی استفاده شد.
    یافته ها
    میزان بیان MEG3 در نمونه های توموری بافت پستان نسبت به بافت نرمال حاشیه همان تومور به طور معنی داری و به میزان 3/355 برابر کاهش یافته است (0/042p=) و این کاهش بیان در افراد بیمار با افزایش سن بیمار (0/007p=)، درجه تمایز III تومور (0/049p=) و درگیری گره های لنفاوی ( 0/018p=) ارتباط معنی داری نشان داد (0/05p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که بیان MEG3 در سرطان پستان به طور معنی داری کاهش می یابد و این کاهش بیان با تهاجمی شدن تومور در ارتباط است.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، RNA های بلند غیرکدکننده، بیومارکر، گره لنفاوی
  • طیبه ریحانی، حسن بسکابادی، طاهره صادقی، محمدحسین بسکابادی، رضا قرایی، فاطمه پاسبان * صفحات 21-27
    سابقه و هدف
    زردی نوزادان یکی از مشکلات شایع دوره نوزادی می باشد. با توجه به اینکه موثرترین و معمول ترین روش درمان زردی نوزادان، فتوتراپی می باشد اما استفاده از درمان های مکمل همچون ماساژ و داروهای گیاهی برای کاهش زردی در جامعه ما رواج دارد. لذا این تحقیق با هدف مقایسه تاثیر قطره صناعی شیرخشت (بیلی ناستر) و ماساژ بر میزان بیلی روبین نوزادان تحت درمان فتوتراپی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این کارآزمایی بالینی بر روی 68 نوزاد که در بخش اطفال بیمارستان ولیعصر (عج) شهر بیرجند در سال 1394 بستری شدند، انجام گردید. نوزادان به صورت تصادفی به سه گروه تقسیم شدند.گروه کنترل (21نفر) دریافت کننده مراقبت های روتین بودند. گروه ماساژ (23 نفر)، علاوه بر فتوتراپی دریافت کننده ماساژ با تکنیک فیلد، روزانه سه نوبت و هر دفعه به مدت 15 دقیقه بودند.گروه قطره صناعی شیرخشت (بیلی ناستر) (24 نفر)، علاوه بر فتوتراپی به ازای هر کیلوگرم وزن بدن هر 8 ساعت، 3 قطره خوراکی بیلی ناستر دریافت کردند و سپس سرعت کاهش بیلی روبین نوزادان در سه گروه با هم مقایسه گردید. (1N2016101830370IRCT:)
    یافته ها
    میانگین سرعت کاهش بیلی روبین در ساعت، در 24 ساعت اول در گروه کنترل (0-19±0/27)، در گروه ماساژ (0/17±0/23) و در گروه قطره بیلی ناستر (0/18±0/25) بود. همچنین این میانگین در 24 ساعت دوم در گروه کنترل (0/26±0/4)، در گروه ماساژ (0/18± 0/22) و در گروه قطره بیلی ناستر (0/22±0/26) بود و در 24ساعت سوم نیز در گروه کنترل (0/17± 0/19)، در گروه ماساژ (0/13± 0/9) و در گروه قطره بیلی ناستر (0/10±0/7) بود که تفاوت آماری معنی داری نداشت (0/05
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که انجام ماساژ فیلد و تجویز قطره صناعی شیرخشت (بیلی ناستر) در مدت بستری نوزادان تاثیری در روند کاهش بیلی روبین نوزادان تحت فتوتراپی ندارد و این مداخلات نمی تواند موثر باشد.
    کلیدواژگان: زردی نوزادی، شیرخشت، ماساژ فیلد
  • شیما جهان تیغی، کیومرث امینی * صفحات 28-34
    سابقه و هدف
    درمان گاستروانتریت ناشی از سالمونلا در کودکان و افراد با ضعف سیستم ایمنی اهمیت دارد. هدف از انجام مطالعه، بررسی وجود ژنهای bla SHV، bla TEM و bla CTX-M مقاومت به آنتی بیوتیکها در سویه های سالمونلای جداشده از کودکان مبتلا به اسهال حاد باکتریایی و تعیین الگوی مقاومتی آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تعداد 300 نمونه مدفوع از کودکان مبتلا به اسهال مراجعه کننده به بیمارستان مرکز طبی اطفال تهران ‏جمع آوری گردید. تست حساسیت آنتی بیوتیکی بر طبق دستورالعمل CLSI انجام شد. سپس M-PCR با استفاده از توالی های الیگونوکلئوتیدی به منظور تعیین ژنهای بتالاکتامازی انجام گردید.
    یافته ها
    از 300 نمونه مدفوعی جمع آوری شده، 18 نمونه(6%) سالمونلا شناسایی شد که 11 مورد (61/1%) آن سالمونلا تیفی، 5 مورد (27/7%) آن سالمونلا انتریتیدیس و 2 مورد (11/1%) آن سالمونلا تایفی موریوم بود. بررسی مقاومت ایزوله ها نشان داد که بیشترین و کمترین میزان مقاومت به ترتیب مربوط به ایمی پنم، سفتریاکسون(100%) و افلوکساسین (54/5%) بود. نتایج آنالیز مولکولی مشخص نمود که 7 سویه (38/8%) و 8 ایزوله (44/4%) به ترتیب دارای ژنهای CTX-M و TEM بودند، در حالیکه 2 سویه (11/1%) حامل ژنSHV بودند.
    نتیجه گیری
    تشخیص دقیق و شناسایی سریع سویه های سالمونلای مولد ESBLs از منابع انتقال نظیر؛ مواد غذایی، حیوانات و انسانها که به عنوان حامل مزمن مطرح هستند حائز اهمیت می باشد. لذا ارزیابی مستمر می تواند از انتشار مقاومت به دیگر سویه ها جلوگیری می کند.
    کلیدواژگان: ژن های بتالاکتامازی، سالمونلا، اسهال، مقاومتی آنتی بیوتیکی
  • یاسر اصغری، نوین نیک بخش، ثریا خفری، سکینه کمالی آهنگر، عسکری نورباران * صفحات 35-41
    سابقه و هدف
    سرطان مری هشتمین سرطان شایع در کل جهان می باشد و میزان بروز آن در سواحل جنوبی دریای خزر به بالای 100 در هر صدهزار نفر می رسد. عمده ترین روش درمانی نیز جراحی می باشد. با توجه به حجم قابل توجه موارد جراحی ازوفاژکتومی ترانس هیاتال در بابل، این مطالعه به منظور شناسایی نتایج و عوارض این روش جراحی، انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، اطلاعات 114 بیمار مبتلا به سرطان مری که در بیمارستان های تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل، طی 10 سال تحت جراحی ازوفاژکتومی ترانس هیاتال قرار گرفتند استخراج و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از 114 بیمار، 62 نفر(54/4%) مرد و 52 نفر(45/6%) زن بودند. میانگین سنی افراد 9/2±65/25 سال بود. بیشترین شکایت بیماران، دیسفاژی (99/1%) بود. شایع ترین نوع پاتولوژی ،کارسینوم سلول سنگفرشی (89/5%) بود. شایع ترین عارضه پس از جراحی، آریتمی (13/3%) و ترشحات پلورال (10/5%) بود. میانگین مدت اقامت در بیمارستان 2/94±9/37 روز، نشت آناستوموز گردنی8 مورد(7/1%)، مرگ و میر حین جراحی 1 مورد و مرگ و میر بیمارستانی 4 مورد(3/5%) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مراکز درمانی دانشگاه علوم پزشکی بابل، از نظر نتایج کوتاه مدت جراحی ازوفاژکتومی ترانس هیاتال برای کانسر مری، جزو مراکز High volume می باشد و از نظر عوارض دارای کمترین عارضه می باشد.
    کلیدواژگان: کانسر مری، ازوفاژکتومی ترانس هیاتال، عوارض، نشت آناستوموز، مرگ و میر
  • زهرا احمدی رودبارکی، نجمه رنجی *، بهرام سلطانی تهرانی صفحات 42-49
    سابقه و هدف
    سیلیبینین (سیلیبین) یک ترکیب فعال سیلیمارین با فعالیت های ضدباکتریایی است. در جدایه های سودوموناس آئروژینوزا مقاوم به سیپروفلوکساسین افزایش بیان ژن mexB گزارش شده است. هدف از این مطالعه، ارزیابی بیان ژن mexB در جدایه های سودوموناس آئروژینوزای تیمار شده و تیمار نشده با سیلیبینین بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، جدایه های سودوموناس آئروژینوزا از بیمارستان ها و آزمایشگاه های استان گیلان تهیه شد. بعد از تعیین حساسیت به چند آنتی بیوتیک (دیسک دیفیوژن و MIC)، 5 جدایه سودوموناس آئروژینوزای مقاوم تحت تیمار با سیپروفلوکساسین (1/2MIC) به تنهایی (گروه 1) و در ترکیب با سیلیبینین انکپسوله در میسل (نانوذرات) (گروه 2) قرار گرفت. بعد از 24 ساعت، استخراج RNA و سنتز cDNA در گروه 1 و 2 صورت گرفت و بیان ژن mexB به روش Realtime-PCR کمی (Q-RT-PCR) و معادله 2-ΔΔCT ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه از 69 جدایه سودوموناس آئروژینوزا، 33/33% به روش دیسک دیفیوژن و 37/68% به روش MIC مقاوم به سیپروفلوکساسین تشخیص داده شدند. نتایج نشان داد که سیلیبینین انکپسوله در نانوذرات (μg/ml400)، مرگ را در جدایه های مقاوم تحت تیمار با سیپروفلوکساسین (1/2MIC) تا 50% القاء می کند. در سلولهای تحت تیمار با سیلیبینین و سیپروفلوکساسین کاهش بیان ژن mexB در مقایسه با سلولهای تحت تیمار با سیپروفلوکساسین به تنهایی آشکار شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد سیلیبینین از طریق کاهش بیان ژنهای درگیر در سیستم های افلاکس پمپ نظیر mexB باعث افزایش تاثیر سیپروفلوکساسین در مهار رشد سودوموناس آئروژینوزا شود.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، mexB، نانوذرات، سودوموناس آئروژینوزا، سیلیبین
  • فروزان جعفری، فرشته طالب پور امیری، امیر اسماعیل نژاد مقدم *، مهریار زرگری، حورالعین عرب صفحات 50-57
    سابقه و هدف
    آرسنیک (Ar) بعنوان یک عامل استرس اکسیداتیو در دوره بارداری و شیردهی می تواند موجب ناهنجاری در نوزاد گردد. از سوی دیگر شواهد حاکی از خاصیت آنتی اکسیدانتی روی (Zn) می باشند. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثر محافظتی Zn بر سمیت کبدی ناشی از Ar در طی دوره جنینی و شیردهی نوزاد رت انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 24 سر رت ماده از بین 35 موش که پس از جفت گیری بارداری آنها تایید شد، بطور تصادفی در 4 گروه 6 تایی شامل گروه I- کنترل (بدون مداخله)، II- روی (Zn) (mg/kg 20)، III- آرسنیک (Ar) (mg/kg 5) و IV- آرسنیک+روی (Ar+Zn) تقسیم شدند. تجویز Zn و Ar روزانه و به طریقه گاواژ در کل طول مطالعه بود. در پایان مطالعه، کبد نوزادان خارج و جهت سنجش فاکتورهای بیوشیمیایی مالون دی آلدئید (MDA) و گلوتاتیون (GSH) و نیزمطالعه هیستوپاتولوژیکی که در یک بازه زمانی واحد جنینی و نوزادی در معرض هر دو ماده مذکور قرار گرفته بودند، استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین MDA و GSH در گروه Ar بترتیب 7/2±41/56 و 1/36±7/05 و نیز در گروه Ar+Zn بترتیب 1/84±26/26 و 1/34±13/79 برآورد سد(0/05p<). همچنین نتایج هیستوپاتولوژیکی با توجه به سیستم نمره دهی بافتی، در گروه Ar+Zn نسبت به Ar معنی دار بود(0/01p<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که Zn بعنوان یک آنتی اکسیدانت می تواند اثرات سمی و تراتوژنیکی حاصل از تماس با Ar در طی دوره بارداری و شیردهی را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: آرسنیک، روی، سمیت کبدی، بارداری، شیردهی
  • باقر سید علیپور *، فرنوش انوشا، علی طراوتی، سید محمد حسینی صفحات 58-66
    سابقه و هدف
    نیکل و ترکیبات آن جزء عوامل سرطان زا محسوب می شوند. با توجه به کاربرد نانوذرات نیکل و کلرید نیکل در پزشکی، صنایع دارویی، مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی بررسی اثرات مخرب و سمیت نانو ذرات بر روی موجودات زنده اهمیت زیادی دارد. هدف از این مطالعه، بررسی سمیت نانوذره نیکل در مقایسه با کلرید نیکل بر پارامترهای بیوشیمیایی و هماتولوژی در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 48 موش صحرایی نر بالغ به 6 گروه تجربی و یک گروه کنترل ویک گروه شم تقسیم شدند (6=n). گروه کنترل هیچ تیماری دریافت نکردند. گروه شم سرم فیزیولوژیک و گروه های تیمار نانوذرات نیکل و کلرید نیکل با غلظت 5 ، 15 و 25 میلی گرم بر کیلوگرم بصورت تزریق درون صفاقی دریافت کردند. پس از یک هفته تزریق، خونگیری از قلب صورت گرفت. پارامترهای بیوشیمیایی و هماتولوژی برای همه گروه ها اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد میزان آلبومین در گروه کلرید نیکل و نانوذره نیکل با غلظت 25 میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به کنترل به ترتیب (0/09±2/91 به 0/33±3/25، 0/015p=) و (0/13±2/95 به 0/33±3/25، 0/04p=) کاهش و اوره خون (13/95±90/33 به 11/94±43/33، 0/001>p) و (12/28±69/5 به 11/94±43/33، 0/019p=) افزایش معنی داری را نشان داد. کراتینین و تعداد گلبول سفید در گروه کلرید نیکل با غلظت 25 میلی گرم نسبت به کنترل به ترتیب (0/05±0/66 به 0/05±0/53، 0/05=p) و (0/62±9/1 به 0/66±4/43، 0/05p=) افزایش معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که نانوذره نیکل و کلرید نیکل باعث تحریک سیستم ایمنی، افزایش تعداد گلبول های سفید و تغییر پارامترهای بیوشیمیایی خون می شود که این نتایج سمیت نانوذره نیکل را تایید می کند.
    کلیدواژگان: نانوذرات نیکل، کلرید نیکل، پارامترهای بیوشیمیایی، پارامترهای هماتولوژی، موش صحرایی نر
  • آناهیتا کشاورزی، محمد جواد کبیر، حسن اشرفیان امیری، سیدمظفر ربیعی، سهیلا حسینی، سیدداود نصرالله پور شیروانی * صفحات 67-75
    سابقه و هدف
    برنامه پزشک خانواده شهری به منظور ارائه خدمات سلامت در پیشگیری از بیماری ها، تشخیص، درمان و بهبود کیفیت زندگی از تیرماه 1391 در دو استان فارس و مازندران اجرا شد. این مطالعه با گذشت نزدیک به 5 سال از سابقه اجرا به منظور ارزیابی برنامه پزشک خانواده شهری انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان 1395 بر روی مدیران و مجریان طرح برنامه پزشک خانواده شهری در کلیه شهرهای استانهای فارس و مازندران به صورت سرشماری انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته شامل 2 بخش متغیرهای فردی با 11 سئوال باز و بسته و سطح عملکرد برنامه پزشک خانواده شهری با 18 سئوال در مقیاس لیکرت با امتیاز 1 تا 5 جمع آوری گردید. میانگین عملکرد کلی از 5 نمره به سه سطح ضعیف (کمتر از 2/5) متوسط (3/5-2/5) و خوب (بالاتر از 3/5) طبقه بندی شد.
    یافته ها
    از بین 530 مدیر و مجری برنامه پزشک خانواده شهری، 168 نفر(31/7درصد) عملکرد برنامه را در سطح ضعیف، 295 نفر(55/7 درصد) در سطح متوسط و 67 نفر(12/6درصد) در سطح خوب قضاوت نمودند. میانگین عملکرد برنامه از 5 نمره 0/64±2/83 ارزیابی شد. بین استان محل خدمت، جمعیت شهری محل خدمت، تحصیلات، رشته تحصیلی، سابقه خدمت، محل خدمت، و سمت مدیران و مجریان و قضاوت شان در ارزیابی سطح عملکرد برنامه پزشک خانواده شهری رابطه معنی دار وجود داشت (0/05p<).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که سطح عملکرد برنامه پزشک خانواده شهری از دیدگاه اکثر مدیران و مجریان در حد متوسط بود.
    کلیدواژگان: ارزیابی پزشک خانواده، پزشک خانواده، پزشک خانواده شهری، دیدگاه مدیران، استان فارس، استان مازندران
  • سجاد بابایی، فرشید باجلانی، امید منصوری زواله، اردشیر عباسی، فرهاد عوبری * صفحات 76-81
    سابقه و هدف
    مقاومت میکروبی، ازجمله مهم ترین چالش ها در مقابله با بیماری های عفونی است. از این روی، یافتن و یا سنتز مواد ضدمیکروبی جدید بسیار حائز اهمیت است. اکسید مس(CuO) به دلیل اثر ضد باکتریایی خود در مقابله با مقاومت میکروبی مورد توجه است. در این مطالعه به منظور بررسی اثرات ضدباکتریایی نانوذرات اکسید مس بر روی باکتری هایشیگلاسونئی و سالمونلا تیفی موریوم که سویه های جدید آن ها با مقاومت میکروبی همراه شده اند، انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق بنیادی کاربردی، نانوذرات اکسید مس در اندازه های 33 و 56 نانومتر با استفاده از روش کاهش شیمیایی از سولفات مس سنتز شدند. سپس، اثرات ضد باکتریایی نانوذرات اکسید مس بر سوش استاندارد باکتری هایشیگلاسونئی (9290ATCC-) و سالمونلا تیمی موریوم (1609PTCC-) با استفاده از تکنیک های حداقل غلظت مهارکنندگی(MIC)، حداقل غلظت باکتری کشی(MBC) و سینتیک مرگ باکتری ها بررسی شد.
    یافته ها
    MIC به دست آمده در تیمار شیگلاسونئی وسالمونلا تیفی موریوم با نانوذره 33 نانومتری به ترتیب برابر با mg/ml2500 و mg/ml5000 بود و همین ارقام برای نانوذره با اندازه 56 نانومتری برای هر دو باکتری برابر با mg/ml5000 بود. MBC به دست آمده نیز در تیمار شیگلا سونئی و سالمونلاتیفی موریوم با نانوذره 33 نانومتری به ترتیب برابر با 5000≥ I.U/mlو 10000≥ I.U/ml بود و همین ارقام برای نانوذره با اندازه 56 نانومتری برای هر دو باکتری برابر با 10000≥ I.U/ml بود.
    نتیجه گیری
    این تحقیق اثبات می کند که نانوذره اکسید مس بر روی باکتری های شیگلاسونئی و سالمونلا تیفی موریوم اثرات کشندگی دارد و اثرات کشندگی نانوذره کوچک ترقوی تر از نانوذره بزرگ تر بوده، در حالی که اثرات ضد باکتریایی بر روی شیگلاسونئی چشمگیرتر است.
    کلیدواژگان: نانوذره اکسید مس، شیگلاسونئی، سالمونلا تیفی موریوم، MIC، MBC، سینتیک مرگ باکتری
|
  • H. Samadi *, R. Rajabi Pages 7-13
    Background And Objective
    Functional ankle instability (FAI) is one of the most commonly debilitating complications of acute ankle sprain, which often results in the athlete staying away from exercise for a while. Disorder in the mechanism of feedforward neuromuscular control can be one of the main reasons for this issue. Musculoskeletal pre-activity during landing is an important indicator of this kind of control. The aim of this study was to compare the sequence of pre-activity of leg muscles between athletes with functional ankle instability and healthy athletes during landing from a jump.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among 2 groups of athletes including 12 athletes with functional ankle instability and 12 athletes with healthy athletes. The onset of pre-activity of fibularis longus, tibialis anterior and soleus muscles, was recorded and compared using the surface electromyography during landing from a jump.
    FINDINGS: The onset of pre-activity of fibularis longus, tibialis anterior and soleus muscles in athletes with functional ankle instability (163.44±24.92, 140.75±13.54 and 169.67±41.13 milliseconds, respectively) was slower than and healthy athletes (242.75±34.15, 208.71±26.44 and 247.11±26.37 milliseconds, respectively) during landing from a jump (p
    Conclusion
    Results of the present study indicated that the onset of pre-activity of fibularis longus, tibialis anterior and soleus muscles in athletes with functional ankle instability was slower than healthy athletes during landing from a jump.
    Keywords: Ankle Injury, Joint Instability, Surface Electromyography
  • E. Soleimanpour, Ma Hosseinpourfeizi *, E. Babaei, V. Montazeri Pages 14-20
    Background
    Breast cancer is the most common invasive cancer and the second main cause of cancer death in women. Long noncoding RNAs (lncRNAs) play a critical role in different cellular and molecular activities such as carcinogenesis. Maternally Expressed Gene 3 (MEG3), is a long noncoding RNA that deregulates in various types of cancers. The aim of this study is the evaluation of MEG3 expression level and its association with clinicopathological features of breast tumor tissues.
    Methods
    In this case-control study, 40 fresh-frozen breast tumor specimens and their paired non-tumoral adjacent tissues were collected from breast cancer patients living in the northwestern region of Iran. All tumor samples belonged to the invasive ductal carcinoma. After RNA extraction and cDNA synthesis, the expression level of MEG3 in breast tumor tissues compared to the paired adjacent normal tissues was investigated using specific primers and quantitative real-time PCR (qRT-PCR). β2m was also used as an internal control for normalization.
    Findings: MEG3 expression level in all tumor samples significantly downregulated compared to the paired adjacent nontumoral specimens, with an average fold decrease of 3.355 (p=0/042). Low level of MEG3 in tumor tissues was also related to the age of patients (p=0/007), stage Ⅲ (p=0/049) and lymph node metastasis (p=0/018).
    Conclusion
    The expression level of MEG3 significantly decreased in breast cancer and this downregulation was related to malignancy state of the tumor.
    Keywords: Breast Neoplasms, Long noncoding RNAs, Biomarker, Lymph node
  • T. Rahani, H. Boskabadi, T. Sadeghi, Mh Boskabadi, R. Gharaei, F. Pasban* Pages 21-27
    Background And Objective
    Neonatal jaundice is one of the most common problems in neonatal period. Considering that the most effective and most commonly used neonatal jaundice treatment is phototherapy, the use of complementary therapies such as massage and herbal medicines is common in our society to reduce jaundice. Therefore, the present study was conducted to compare the effect of cotoneaster manna drop (bilineaster) and massage on bilirubin in neonates under phototherapy.
    Methods
    This clinical trial was conducted on 68 neonates admitted to the pediatric ward of Vali-Asr Hospital in Birjand in 2015. The neonates were randomly divided into three groups. The control group (n=21) received the routine care. The massage group (n=23) received massage by field technique, three times a day for 15 minutes in addition to phototherapy. The cotoneaster manna drop (bilineaster) group (n=24) received three oral drops of bilineaster for every eight kilograms of body weight in addition to phototherapy. Then, the rate of reduction in neonatal bilirubin was compared in the three groups (IRCT: 2016101830370N1).
    FINDINGS: The mean reduction rate of bilirubin per hour in the first 24 hours was 0.27±0.19 in the control group, 0.23±0.17 in the massage group and 0.25±0.18 in the bilineaster drop group. In addition, the mean reduction rate in the second 24 hours was 0.4±0.26 in the control group, 0.22±0.18 in the massage group and 0.26±0.22 in the bilineaster drop group. In the third 24 hours, the mean reduction rate was 0.19±0.17 in the control group, 0.9±0.13 in the massage group and 0.7±0.1 in the bilineaster drop group, which had no significant difference (p>0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that field massage and administration of cotoneaster manna drop (bilineaster) during neonates’ hospitalization had no effect on the reduction of bilirubin in neonates under phototherapy and these interventions cannot be effective
    Keywords: Neonatal Jaundice, Cotoneaster manna drop (bilineaster), Field Massage
  • Sh Jahantighi, K. Amini * Pages 28-34
    Background And Objective
    Treatment for Salmonella gastroenteritis is important in children and people with immune system weakness. The aim of this study was to investigate the presence of bla SHV, bla TEM and bla CTX-M genes in antibiotic resistance to isolated Salmonella strains from children with acute bacterial diarrhea and to determine their resistance pattern.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 300 stool specimens from children with diarrhea referred to the Tehran Medical Center Hospital were collected. The antibiotic susceptibility test was determined using the disk diffusion method agreeing with CLSI guideline. Then, M-PCR was achieved for determination of β-lactamase genes by specific oligonucleotides primers. Data were analyzed by SPSS software version 17 and descriptive statistics.
    FINDINGS: Of the 300 stool samples collected, 18 (6%) of Salmonella were identified, of which 11 (61.1%) were salmonella typhi, 5 (27.7%) were Salmonella enteritidis and 2 (11.1%) Salmonella typhimorium cases. Resistance to isolates showed that the highest and lowest resistance was related to imipenem, ceftriaxone (100%) and onloxacin (54.5%) respectively. The results of the molecular analysis indicated that 7 strains (38.8%) CTX-M and 8 isolates (44.4%) had TEM genes respectively, while 2 strains (11.1%) contained the SHV gene.
    Conclusion
    accurate detection and fast identification of Salmonella producing ESBLs is important from the source of infection such as, foods, animals and its products and carriers.
    Keywords: ?-Lactamase Genes, Salmonella, Diarrhea, Antibiotic Resistance
  • Y. Asghari, N. Nikbakhsh, S. Khafri, S. Kamali Ahangar, A. Noorbaran* Pages 35-41
    Introduction
    According to the importance of the esophageal cancer problem in northern provinces of Iran, and also high volume of transhiatal esophagectomy operations at Babol university hospitals, this study was conducted to identifying postoperative short term outcomes of transhiatal esophagectomy in patients with esophageal cancer.
    Methods
    This cross-sectional study was done on 114 patients with diagnosis of esophageal cancer that underwent transhiatal esophagectomy in Babol university hospitals, north of Iran, from 2005 to 2015. The study data were analyzed applying SPSS for windows (version 23), T-test, 2-independent sample chi-square and exact fishure test.
    Results
    Of 114 patients, 62 of cases(54.4%) was male and 52 of them(45.6%) was female. The mean age of the patients was 62.25year. The most common symptom of the patients was dysphagia(99.1%). Pathologic feature of the tumors was squamous cell carcinoma in 89.5% of cases. The most common postoperative complications were arrhythmia(13.3%) and pleural effusion(10.5%). Mean admission duration was 9.31±2.94 days. Anastomosis site leak occurred in 8 patients(7.1%). In operation and in hospital mortality occurred for 1 cases (0.9%) and 4 cases (3.5%) respectively.
    Conclusion
    On the basis of this study, Babol university hospitals has good result for postoperative outcomes of transhiatal esophagectomy comparing with othetr centers especially about admission time, need for tube thoracostomy, anastomosis site leak rate, and mortality rate.
    Keywords: Esophageal Cancer, Transhiatal Esophagecttomy, Outcomes, Leak, Mortality
  • Z. Ahmadi Roudbaraki, N. Ranji *, B. Soltani Tehrani Pages 42-49
    Background And Aim
    Silibinin (silybin) is an active component of silymarin with anti-bacterial activities. In drug resistant isolates of Pseudomonas aeruginosa has been reported overexpression of mexB gene. The aim of this study was evaluation of mexB gene expression in silibinin treated and untreated isolates of Pseudomonas aeruginosa.
    Methods
    In this descriptive analytical study, Pseudomonas aeruginosa isolates were obtained from hospitals and laboratories of Guilan province. After determining several antibiotics susceptibility (disc diffusion and MIC), 5 ciprofloxacin resistant isolates of Pseudomonas aeruginosa were treated by ciprofloxacin (1/2MIC) only (group1) and in the combination with silibinin-encapsulated micelles (nanoparticles) (group2). After 24h, RNA extraction and cDNA synthesis was performed in group1 and group2 and mexB gene expression was evaluated by quantitative-realtime PCR (Q-RT-PCR) and 2-ΔΔCT equation.
    FINDINGS: In this study from 69 isolates, 33.33% by disc diffusion test and 37.86% by MIC test were determined ciprofloxacin resistant. Our analysis showed that silibinin -encapsulated nanoparticles (400µg/ml) induced death up t0 50% in ciprofloxacin (1/2MIC) treated resistant isolates during 24h. In treated cells with silibinin and ciprofloxacin revealed downregulation of mexB gene compared to treated cells with ciprofloxacin alone.
    Conclusion
    It seems that silibinin is cause of increasing ciprofloxacin effect on inhibition of growth of Pseudomonas aeruginosa through decreasing expression of genes implicated in efflux pomp systems such as mexB.
    Keywords: Ciprofloxacin, mexB, Nanoparticles, Pseudomonas aeruginosa, Realtime PCR, Silybin
  • F. Jafari, F. Talebpour Amiri, A. Esmaeilnejad Moghaddam *, M. Zargari, H. Arab Pages 50-57
    Background And Objective
    Arsenic (Ar) by induced oxidative stress in gestation and lactation period can cause teratogenicity properties in the neonate. On the other hand, the evidence suggests the antioxidant effect of zinc (Zn). So, the aim of present study was to evaluate protective effect of Zn against Ar-induced hepatotoxicity during gestation and lactation in rat neonate.
    Methods
    In this experimental study, 24 adult wistar rats of the 35 mice that their pregnancy was confirmed, randomly divided into four groups including:I) Control group; II) Ar group, (20 mg/kg/day); III) Zn group; (5 mg/kg/day) and IV) Ar group. Ar and Zn administration was daily with intragasticaly method. At the end of the experimental period (42 days: 21 of gestation and 21 of lactation) after anesthesia hepatic samples were taken for biochemical assessment of malondialdehyde (MDA), glutathione (GSH) and histopathological assessment.
    FINDINGS: The MDA and GSH mean±SD in Ar group was 41.56±7.2 and 7.05±1.36, respectively. Also, in Ar group assessed 26.26±1.84 and 13.79±1.34, respectively. This difference was significant between groups (P
    Conclusion
    Our findings showed that administration of Zn as antioxidant can decreased the toxically and teratogenic effect of Ar during gestation and lactation.
    Keywords: Arsenic, Zinc, Hepatotoxicity, Gestation, Lactation
  • B. Seyedalipour *, F. Anoosha, A. Taravati, Sm Hosseini Pages 58-66
    Background And Objective
    Nickel and its compounds are considered as carcinogenic agents. Considering the application of nickel and nickel nanoparticles in medicine, pharmaceutical industries, food, and cosmetics, it is important to study the destructive effects and toxicity of these nanoparticles on living organisms. The aim of this study was to investigate the toxicity of nickel nanoparticles compared with nickel chloride on biochemical and hematological parameters in rats.
    Methods
    In this experimental study, 48 adult male rats were divided into 6 experimental groups and one control group and one sham group (n=6). The control group did not receive any treatment. The sham group received physiologic serum and the treatment groups received nickel and nickel chloride nanoparticles at concentrations of 5, 15 and 25 mg/kg intraperitoneally. One week after injection, blood samples were collected from the heart. Biochemical and hematological parameters were measured and compared for all groups.
    FINDINGS: The results showed that the level of albumin in the nickel and nickel chloride nanoparticle group at concentration of 25 mg/kg decreased compared to the control (2.91±0.09 to 3.25±0.33, p=0.015) and (2.95±0.13 to 3.25±0.33, p=0.04), while the level of blood urea increased significantly (90.33±13.95 to 43.33±11.94, p
    Conclusion
    The results of the study showed that nickel and nickel chloride nanoparticles stimulate the immune system, increase the number of white blood cells and change the biochemical parameters of the blood, which confirms the toxicity of the nickel nanoparticle.
    Keywords: Nickel Nanoparticles, Nickel Chloride, Biochemical Parameters, Hematology Parameters, Male Rat
  • A. Keshavarzi, Mj Kabir, H. Ashrafian, Sm Rabiee, S. Hoseini, Sd Nasrollahpour Shirvani * Pages 67-75
    Background And Objective
    The urban family physician program was implemented in Fars and Mazandaran provinces in June 2012 to provide health services for the prevention, diagnosis and treatment of diseases and improvement of quality of life. Nearly five years after the performance record, this study was conducted to assess the urban family physician program.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted among the managers and administrators of the urban family physician program in all cities of Fars and Mazandaran provinces in the winter of 2016. The data were collected using a researcher-made questionnaire including two parts; the personal variables with 11 open and closed questions and the performance level of the urban family physician program with 18 questions in Likert scale with a score of one to five. The average overall performance of the five points was classified into three levels; poor (below 2.5) average (2.5 - 3.5), and good (above 3.5).
    FINDINGS: Of 530 managers and administrators of the urban family physician program, 168 people (31.7%) assessed the performance of the program as weak, 295 people (55.7%) assessed it as average and 67 people (12.6%) found it to be good. The average overall performance of five points was assessed to be 2.83 ± 0.64. There was a significant relationship between the province of service, the urban population of the place of service, education, field of study, service record, place of service, and the position of managers and administrators and their judgment in assessing the performance level of the urban family physician program (p
    Conclusion
    The results of the study showed that performance level of the urban family physician program was average from the viewpoint of most managers and administrators.
    Keywords: Assessment of family physician, family physician, urban family physician, manager's viewpoint, Fars province, Mazandaran province
  • S. Babaei, F. Bajelani, O. Mansourizaveleh, A. Abbasi, F. Oubari * Pages 76-81
    Background And Objective
    Microbial resistance is one of the most important challenges in dealing with infectious diseases. Therefore, finding or synthesizing new antimicrobial agents is very important. Copper oxide (CuO) is considered for its antibacterial effect against microbial resistance. This study was conducted to investigate the antibacterial effects of copper oxide nanoparticles on shigella sonnei and salmonella typhimurium bacteria, which have new strains associated with microbial resistance.
    Methods
    In this applied fundamental research, copper oxide nanoparticles were synthesized from copper sulfate in sizes of 33 and 56 nm, using a chemical reduction method. Then, the antibacterial effects of copper oxide nanoparticles on the standard strain of shigella sonnei (ATCC–9290) and salmonella typhimurium (PTCC–1609) were investigated using minimum inhibitory concentration (MIC), minimum bactericidal concentration (MBC) and bacterial death kinetics.
    FINDINGS: The MIC obtained in shigella sonnei and salmonella typhimurium treatment with a 33 nm nanoparticle were 2500mg/ml and 5000 mg/ml, respectively, and the value for 56 nm nanoparticle for both bacteria was 5,000mg/ml. The obtained MBC in the treatment of shigella sonnei and salmonella typhimurium using 33 nm nanoparticle was 5000≤IU/ml and 10,000≤IU/ml, respectively, and the same for 56 nm nanoparticle for both bacteria was equal to 10,000≤IU/ml.
    Conclusion
    The research proves that copper oxide nanoparticles have a bactericidal effect on shigella sonnei and salmonella typhimurium, and that the bactericidal effect of smaller nanoparticles is greater than that of bigger nanoparticles, while the antibacterial effects on shigella sonnei was more significant.
    Keywords: Copper Oxide Nanoparticle, Shigella Sonnei, Salmonella Typhimurium, MIC, MBC, Bacterial Death Kinetics