فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال بیستم شماره 3 (پیاپی 126، اسفند 1396)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال بیستم شماره 3 (پیاپی 126، اسفند 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مجید کاشف، نعمت الله نجاتمند*، علیرضا کاشف، ریاض غیرتمند صفحات 7-14
    سابقه و هدف
    نوسانات فاصله QTcorrected در استراحت و ورزش، منجر به آریتمی و مرگ ناگهانی قلبی میگردد. کافئین، انرژی زا بوده و ممکن است این نوسانات بد را تعدیل نماید. این مطالعه به منظور بررسی تاثیر کافئین بر QTc و فشار خون طی انقباضات ایزومتریک و ایزوتونیک در مردان ورزشکار و غیرورزشکار انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی بصورت پیش آزمون-پس آزمون بر روی 20 مرد سالم به روش تصادفی انتخاب و به دو گروه ورزشکار و غیرورزشکار تقسیم شدند. پیش آزمون: ابتدا هر آزمودنی دستگیره دینامومتر را با حداکثر قدرت و به مدت s30 فشار دادند (ایزومتریک). پس از 25 دقیقه استراحت، فعالیت ایزوتونیک را به صورت 15 ست 5 ثانیه ای اجرا کردند. در پایان، هر آزمودنی mg 400 کافئین مصرف و پس از 60 دقیقه، پس آزمون دقیقا همانند پیش آزمون تکرار شد. تغییرات QTc و فشارخون قبل و بعد از آزمون بررسی شد.
    یافته ها
    میانگین وزن افراد 13/93±76 کیلوگرم بود. کافئین در گروه ورزشکار، منجر به کاهش QTc طی انقباضات ایزومتریک و ایزوتونیک به ترتیب ms 11/5 و ms 15 شد. اما در گروه غیرورزشکار، QTc طی انقباض ایزومتریک وایزوتونیک به ترتیب، ms 0/7(0/16 درصد) افزایش و ms 4/1(0/96 درصد)کاهش یافت. ارتباط معنی داری در QTc هر دو گروه مشاهده نشد، اما فشارخون دیاستولی افزایش معنی دار یافت (0/02p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مصرف کافئین، تاثیری بر فاصله QTc نداشته اما بر فشار خون دیاستولی اثر داشت.
    کلیدواژگان: فاصله QTc، فشارخون، کافئین، ایزوتونیک، ایزومتریک، ورزشکار و غیرورزشکار
  • الهام شبیری، محمدغریب صالحی*، محسن فتاحی باوندپور، جمال حسینی صفحات 15-20
    سابقه و هدف
    درد لگن از علائم مهم آندومتریوز می باشد. شواهدی وجود دارد که خون رسانی زیاد به آندومتریوما با درد لگنی بیشتری همراه است اما این موضوع کاملا به اثبات نرسیده است. لذا این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین نئوواسکولاریزاسیون آندومتریومای تخمدان با شدت درد لگنی مورد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، 76 بیمار مبتلا به آندومتریومای تخمدان (بر اساس تشخیص نهایی پاتولوژی) بر اساس شدت درد لگنی (با استفاده ازvisual analog scale) به دو گروه درد لگنی خفیف/متوسط (VAS کمتر از 66) و درد شدید (VAS در محدوده 66 الی 100) تقسیم شدند. بیماران قبل از عمل جراحی تحت سونوگرافی داپلر واژینال قرار گرفتند و نئوواسکولاریزاسیون آندومتریوما و همچنین شاخص های مقاومت شریانی (resistive index، RI) و ضربان شریانی (pulsatility index، PI) در شریان دیواره کیست آندومتریوما اندازه گیری و بین دو گروه درد لگکی خفیف/متوسز و شدید مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نئوواسکولاریزاسیون متوسط و شدید (50%) در بیماران با درد لگنی شدید به طور معنی داری بیشتر از بیماران با درد لگنی خفیف/متوسط (13%) بود (0/005p=). میانگین RI در گروه با درد لگنی شدید (0/05±0/59) کمتر از گروه خفیف/متوسط (0/06±0/66) بود (0/001p<). میانگین PI در گروه درد لگنی شدید (0/13±1/07) کمتر از گروه با درد لگنی خفیف/متوسط (0/15±1/14) بود(0/03p=).
    نتیجه گیری
    نئوواسکولاریزاسیون شدید و کمتر بودن شاخص های RI و PI در سونوگرافی داپلر ترانس واژینال آندومتریومای تخمدان نشان دهنده فعالیت زیاد آندومتریوما بوده و با درد لگنی بیشتر در بیماران ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: تخمدان، آندومتریوز، لگن، درد، سونوگرافی داپلر
  • فرزانه چهل چراغی*، خاطره عنبری صفحات 21-28
    سابقه و هدف
    فلاپ پوستی از روش های شایع در جراحی پلاستیک است. از عوارض فلاپ های پوستی، نکروز فلاپ، پس از جراحی است. هدف از این مطالعه بررسی اثر سلول های مزانشیمی مغز استخوان (BM-MSCs) و عصاره جنین جوجه (CEE)بر ماست سل ها در فلاپ پوستی تصادفی در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر نژاد آلبینو ویستار به وزن 300-250 گرم، به چهار گروه 10 تایی (کنترل، CEE /BM-MSCs، CEE و BM-MSCs) تقسیم شدند. فلاپ پوستی (mm80×30) در پشت حیوانات ایجاد شد. روز جراحی روز صفر و مداخله درمانی در همین روز انجام شد. سلول های بنیادی مزانکیمال از مغز استخوان موش صحرایی استحصال و تزریق شد. CEE از جنین 9روزه جوجه مرغ نژاد مرندی تهیه شد. روز هفتم بعد از عمل جراحی، نمونه هاجهت ارزیابی انواع ، وتعداد کل ماست سل (نوع 1 تا 3)در خط انتقالی برداشته شد.
    یافته ها
    تفاوت بین میانگین تعداد ماست سل های نوع 1(1/91±3/67) (0/099p=)، نوع 3 (1/47±1/9) (0/384p=) در گروه های مختلف مطالعه معنی دار نبود، امادر نوع 2 (1/42±2/27)، در گروه های مختلف مطالعه به لحاظ آماری معنی دار بود (0/005p=). همچنین تفاوت معنی دار آماری بین میانگین تعداد کل ماست سل ها (0/84±2/32) در گروه دریافت کننده BM-MSCs با سایر گروه ها تجربی دیده شد(0/001p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه افزایش ماست سل نوع 2، بهبود عروق کوچک و کاهش نوع 3 موجب کاهش اسکار و فیبروز می شود.
    کلیدواژگان: فاکتور رشد بیولوژیکی، ماست سل ها، و جراحی فلاپ
  • اسکندر حاجیانی، اباذر پارسی، کوروش عرفانیان تقوایی، مهرناز مرواریدی صفحات 29-35
    سابقه و هدف
    روی یکی از عناصر ضروری برای بسیاری از اعمال حیاتی بدن از جمله تنظیم بیان ژن، فعالیت ضد التهابی و آنتی اکسیدانی، متابولیسم پروتئین ها و نوکلئیک اسیدها می باشد. از آنجائیکه بسیاری از افراد در مراحل پیشرفته بیماری های کبدی از جمله سیروز کبدی دچار کمبود روی می شوند، این مطالعه به منظور بررسی ارتباط بین سفتی کبد و سطح سرمی روی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 40 بیمار مبتلا به کبد چرب غیرالکلی مراجعه کننده به درمانگاه بیمارستان امام خمینی شهر اهواز در سال 1395 انچام شد. متغیرهای سن، جنس، سطح سرمی روی و میزان شدت فیبروز کبد(بر مبنای مقیاس METAVIR) به روش الاستوگرافی توسط فیبرواسکن اندازه گیری و ثبت شدند. سطح سرمی روی در سنین و درجات متفاوت سفتی کبد مقایسه و آنالیز شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد مردان 26 بیمار (65%) بود. میانگین سن بیماران 9/4±45/07 سال، میانگین سطح سرمی روی 8/1±81/4 و میانگین درجه سفتی کبد 2/1±6/5 کیلوپاسکال بود. سطح سرمی روی با درجه سفتی کبد ارتباط معکوس و قوی داشت (0/0001>p، 0/9 -=r). همچنین با افزایش سن درجه سفتی کبد افزایش (0/01=p، 0/5- = r) و سطح سرمی روی کاهش یافت (0/01=p، 0/5 -=r).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در بیماران مبتلا به کبد چرب غیرالکلی سطح سرمی روی با پیشرفت فیبروز کبدی کاهش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: کبد چرب غیرالکلی، روی، تکنیک های تصویربرداری الاستیسیتی
  • حامد طهماسبی، محمد یوسف علیخانی، ساناز ده باشی، محمدرضا عربستانی* صفحات 36-43
    سابقه و هدف
    نمونه های بالینی مختلف نقش تعیین کننده ای در نوع و نحوه مقاومت ارگانسیم های بیماری زا در برابر درمان دارند. گاهی، حضور برخی ژن های عامل مقاومت آنتی بیوتیکی با نوع نمونه بالینی ارتباط دارد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط میان حضور ژن های کروموزومی و پلاسمیدی کد کننده AmpC و نوع نمونه بالینی در سودوموناس آئروژینوزا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تجربی 114 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا، نمونه های بالینی شامل خون، ادرار، ترشحات زخم، زخم بیماران سوختگی از بیمارستان های آموزشی شهر همدان جمع آوری گردید. حضور ژن های AmpC پلاسمیدی و کروموزومی با استفاده از تکنیک Multiplex PCR مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    ژن های AmpC پلاسمیدی نسبت به ژن های کروموزومی در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا بیشتر مشاهد شد. در ژن های AmpC پلاسمیدی ژن FOX با تعداد 29 (37/99 %) 0/037≥p و DHA و با تعداد 5 (6/4%) 0/015≥p و در ژن های AmpC کروموزمی FOX با تعداد 39 (48/75%) 0/001≥p و MOX با تعداد 2 (7/36%) 0/015≥p به ترتیب بیشترین و کمترین فراوانی را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که حضور ژن های کروموزومی-پلاسمیدی کدکننده آنزیم AmpC با توجه به نوع نمونه بالینی می تواند دارای فراوانی متفاوت باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، مقاومت دارویی، بتالاکتامازهای گروه آمبلر، پلاسمید، کروموزوم
  • الهه لشنی، ابوالفضل داودآبادی، محمد مهدی سلطان دلال* صفحات 44-49
    سابقه و هدف
    لاکتوباسیلوس ها باسیل های گرم مثبت، کاتالاز منفی بوده و در انواع غذاهای تخمیری مانند عسل همچنین به عنوان فلور نرمال انسان یافت می شوند. هدف از این مطالعه شناسایی لاکتوباسیلوس پلانتاروم و لاکتوباسیلوس پاراکازئی در نمونه های عسل ایران و بررسی خواص پروبیوتیکی و ضدمیکروبی آن ها بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی طی به مدت شش ماه از فروردین لغایت شهریور 1395 بر روی 88 نمونه عسل که از 13 استان کشور تهیه شد، انجام گردید. نمونه ها ابتدا در محیط MRS براث و سپس بر روی MRS آگار کشت داده شدند. جهت تشخیص گونه ایزوله های لاکتوباسیلوس از توالی یابی ژن 16S rDNA استفاده شد. سپس توان پروبیوتیکی (مقاومت به اسید و صفرا) ایزوله ها سنجیده شد. فعالیت ضدمیکروبی ایزوله های لاکتوباسیلوس با روش انتشار از چاهک و مقاومت آنتی بیوتیکی با روش انتشار از دیسک بررسی شد.
    یافته ها
    از 88 نمونه عسل در کل 39 ایزوله لاکتوباسیلوس جداسازی شدند که از این تعداد چهار ایزوله ل. پلانتاروم و دو ایزوله ل. پاراکازئی با روش مولکولی شناسایی شدند. هر شش ایزوله شرایط اسیدی را تحمل کردند اما نسبت به صفرا حساسیت نشان دادند. پنج ایزوله رشد استافیلوکوکوس اورئوس را مهار کردند. بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های لاکتوباسیلوس نسبت به ونکومایسین (100%) ، نالیدیکسیک اسید (100%) و استرپتومایسین (100%) دیده شد..
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که نمونه های عسل ایران دارای گونه های لاکتوباسیلوس از جمله ل. پلانتاروم و ل. پاراکازئی می باشد. که این گونه ها می توانند اثرات مهاری خوبی بر روی باکتری های پاتوژن مانند استافیلوکوکوس اورئوس دارند.
    کلیدواژگان: لاکتوباسیلوس، عسل، پروبیوتیک، استافیلوکوکوس اورئوس
  • فرنام آزاد*، وحید نجاتی، علی شالیزار جلالی، غلامرضا نجفی، فاطمه رحمانی صفحات 50-58
    سابقه و هدف
    نیکوتین به عنوان ترکیب دارویی، تاثیر نامطلوبی روی دستگاه تولیدمثلی نر دارد. از آنجائیکه ژل رویال با خاصیت آنتی اکسیدانتی می تواند تنش اکسیداتیو را تعدیل کند. این مطالعه به منظور بررسی محافظتی ژل رویال روی بافت بیضه و فراسنجه های اسپرمی در موش های تحت تیمار با نیکوتین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 36 موش نر بالغ به صورت تصادفی به شش گروه 6 تایی تقسیم شدند. گروه اول سرم فیزیولوژی، گروه دوم ژل رویال با دوز mg/kg/day 100 و گروه های سوم و چهارم به ترتیب نیکوتین را با دوزهای mg/kg/day 0/5 و mg/kg/day1 دریافت کردند. گروه های پنجم و ششم به همراه نیکوتین به ترتیب با دوزهای mg/kg/day 0/5 و mg/kg/day 1 ، ژل رویال دریافت نمودند. متعاقب توزین و تشریح، بیضه های چپ برای مطالعات بافت شناسی و اسپرم های اپیدیدیمی چپ جهت ارزیابی های اسپرمی استفاده شدند.
    یافته ها
    نیکوتین موجب کاهش معنی دار سلول های اسپرماتوگونی (0/5: 2/92±36/4 و 1: 5/12±31/8) و افزایش معنی دار اسپرم های غیرمتحرک (0/5: 2/92±36/4 و 1: 5/12±31/8)، مرده (0/5: 0/71±19/06 و 1: 1/41±25/38) و غیر طبیعی (0/5: 0/68±17/07 و 1: 1/27±32/25) در مقایسه با گروه شاهد ( به ترتیب 0/27±8/12، 1/03±11/08 و 0/61±8/36) گردید. تجویز همزمان ژل رویال به طور قابل ملاحظه ای تعداد سلول های اسپرماتوگونی (0/5+ژل رویال: 3/8±43/25 و 1+ژل رویال: 5/28±42/22) و میزان اسپرم های غیرمتحرک (0/5+ژل رویال: 1/49±11/01 و 1+ژل رویال: 1/21±12/36)، مرده (0/5+ژل رویال: 0/97±11/73 و 1+ژل رویال: 1/07±12/31) و غیر طبیعی (0/5+ژل رویال: 0/85±10/62 و 1+ژل رویال: 0/96±11/82) را در مقایسه با گروه های تحت درمان با نیکوتین بهبود بخشید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ژل رویال با بهبود ساختار بیضه و خصوصیات اسپرمی موجب کاهش سمیت های تولیدمثلی نیکوتین در موش می گردد.
    کلیدواژگان: نیکوتین، ژل رویال، بیضه، موش، اسپرم
  • محمد تقی صالحی عمران، حمیدرضا وفایی، حسن صالحی عمران* صفحه 59
    سابقه و هدف
    نارسایی شدید دریچه میترال که بصورت اولیه و یا ثانویه به بیماری های مختلف قلبی اتفاق می افتد، از سالها قبل مورد عمل جراحی و تعویض دریچه و تعبیه دریچه مصنوعی قرار می گرفته اند. در چند سال اخیر این نارسایی شدید دریچه میترال مورد ترمیم قرار می گیرند. این مطالعه به منظور بررسی نتایج ترمیم دریچه میترال انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 210 بیمار با تشخیص نارسایی شدید دریچه میترال که مورد عمل جراحی قرار گرفته اند، انجام شد. برای همه بیماران قبل از جراحی اکوکاردیوگرافی با بررسی اکوی مری(TEE) Trans Esophageal Echocardiography انجام شد و حداکثر یک هفته پس از عمل جراحی و 6 ماه بعد اکوکاردیوگرافی انجام شده و نتایج آن از نظر نارسایی در سه سطح خفیف، متوسط و شدید مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران با نارسایی ثانویه دریچه بین 85-43 سال بود. در بیماران با تشخیص نارسایی ثانویه دریچه پس از عمل143 نفر(83%) (MR) Mitral Regurgitation نداشتند و 27 نفر(15%) دچار (نارسایی خفیف) و 3 نفر MR متوسط به بالا داشته اند و در بیماران نارسایی اولیه دریچه 30 نفر (81%) MR نداشتند و 5 نفر (14%) MR خفیف و 2 نفر (5%)MR متوسط و بالاتر داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ترمیم دریچه میترال با اتیولوژی اولیه و یا ثانویه نتایج خوبی داشته و می تواند در آینده جایگزین دریچه مصنوعی شود.
    کلیدواژگان: تنگی کرونر قلب، ترمیم دریچه میترال، نارسایی دریچه میترال، عمل جراحی پیوند کرونر قلب، اکوکاردیوگرافی
  • امیر حسین شعبانی، اکرم امینی، امیرمرتضی ابراهیم زاده نامور* صفحه 64
    سابقه و هدف
    عفونت های ادراری ناشی از اشریشیاکلی از مهم ترین علل عفونت های بیمارستانی به شمار می روند. فاکتورهای ادهسینی از قبیل ژن های sfa و pap در اتصال باکتری به سلول های اپیتلیال و روند پاتوژنیسیته سهم بسرایی را ایفا می کنند. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع ژن های مذکور در سویه های اشریشیاکلی جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان روحانی شهر بابل می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 70 سویه اشریشیاکلی از نمونه ادراری بیماران بستری در بیمارستان روحانی شهر بابل جدا و با استفاده از تست های افتراقی میکروب شناسی از قبیل کشت در محیط مک کانکی آگار، TSI، تست اکسیداز و غیره تایید گردید. در ادامه مقاومت آنتی بیوتیکی به روش دیسک دیفیوژن بررسی شد. سپس DNA باکتری استخراج و فراوانی ژن ها با روش مولکولی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه مقاومت به اریترومایسین (65/7 درصد) و تریمتوپریم-سولفامتاکسازول (57 دصد) به ترتیب بیشترین درصد را به خود اختصاص داد. همچنین در صد فراوانی ژن هایsfa وpap به ترتیب 60 درصد و 27 درصد گزارش گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که ژن هایsfa و pap از فراوانی قابل توجهی برخوردار بوده و مقاومت آنتی بیوتیکی نیز نیار به توجه ویژه دارد.
    کلیدواژگان: اشریشیاکلی، عفونت ادراری، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • صدیقه منتصری، فاطمه بخشی، میترا ادراکی، سیدمستجاب رضوی نژاد، سزانه حق پناه صفحه 69
    سابقه و هدف
    یکی از مداخلات تکامل عصبی زود هنگام در بخش مراقبت های ویژه نوزادان دادن وضعیت مناسب به نوزادان است. نوزادان نارس سه ماهه سوم زندگی در رحم را از دست داده اند در نتیجه به وضعیت جمع شدن که یک وضعیت تکاملی و نشان دهنده رشد مغزی در نوزادان است دست نیافته اند. با توجه به اهمیت قرارگیری نوزاد در وضعیت تکاملی و دستیابی به تکامل عصبی بهتر، این مطالعه جهت اجرای مداخله آموزشی به منظور بهبود عملکرد پرستاران برای اجرای صحیح پوزیشن های تکاملی نوزادان نارس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای بر روی 85 نفر از پرستاران بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان های شهید اکبرآبادی و علی اصغر تهران در سه مرحله انجام شد. ابتدا عملکرد پرستاران در مورد انجام وضعیت های حمایتی تکاملی نوزادان نارس بخش مراقبت های ویژه نوزادان از طریق ابزار ارزیابی وضعیت نوزادان (IPAT با حداکثر نمره 12 و حداقل 3) بررسی شد سپس به پرستاران از طریق اسلاید و چهره به چهره آموزش داده شد و عملکرد پرستاران هفته اول بعد ازآموزش و دو ماه بعد از آموزش مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    بررسی مشخصات دموگرافیک نشان داد که، با تحصیلات 98/8% پرستاران مربوط به مقطع کارشناسی(98/8%) و سن بیشتر پرستاران (48/2%) بالاتر از 30 سال است. بیشترین سابقه کار پرستاران (42/4%) محدوده 10-5 سال بود. همچنین بین نمره عملکرد پرستاران در مورد وضعیت حمایتی تکاملی نوزادان نارس در مرحله قبل از آموزش (0/03±5/84)، هفته اول بعد از آموزش (1/42±8/35) و دوماه بعد از آموزش (1/16±8/71) تفاوت معنی داری وجود داشت 0/001>p).
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این پژوهش، آموزش وضعیت حمایتی تکاملی نوزاد نارس تاثیر مثبتی در بهبود عملکرد پرستاران در بخش مراقبت های ویژه نوزادان داشته است .
    کلیدواژگان: آموزش، وضعیت حمایتی تکاملی، بخش مراقبت ویژه نوزادان، عملکرد
|
  • M. Kashef, N. Nejatmand, Ar Kashef, R. Gheyratmand Pages 7-14
    Background And Objective
    QTc fluctuations, in rest and exercise lead to arrhythmias and sudden cardiac death. Caffeine is an energy source and it may moderate this bad fluctuation. The purpose of this study was to compare the effect of caffeine on QTc and blood pressure during isometric and isotonic contractions in athletic and non-athletic men.
    Methods
    in this semi-experimental study, 20 healthy men were randomly selected and placed in two groups of athletes and non-athletes. Pre-test: at first, each subject pressed the dynamometer handle at maximum power for 30s (isometric). After 25 min rest, the isotonic activity was performed in 15 repetitions of 5 seconds. At the end, each subject takes 400 mg of caffeine, and after 60min, the post-test similarly, was repeated as a pre-test. QTc changes and blood pressure were checked before and after the test.
    FINDINGS: The average weight of individuals was 76±13.93 kg. Caffeine in the athlete group resulted in a decrease in QTc during isometric and isotonic contractions of 11.5 ms and 15ms respectively. But in nonathlete groups, QTc during isometric and isotonic contractions were respectively 0.7ms increase and 4.1 ms decrease. There was no significant correlation between QTc in both groups, but diastolic blood pressure increased significantly (p=0.02).
    Conclusion
    The results of the study showed that caffeine consumption had no significant effect on QTc interval but it affected diastolic blood pressure .
    Keywords: QTc interval, Caffeine, Blood pressure, Isotonic, Isometric, Athletes, nonathletes
  • E. Shobeiri, Mg Salehi, M. Fatahi Bavandpour, J. Hoseini Pages 15-20
    Background And Objective
    Pelvic pain is one of the most important symptoms of endometriosis. There is evidence that high blood flow to endometrioma is associated with more pelvic pain, but this has not been completely proven. Therefore, the present study was conducted to evaluate the relationship between uterine endometrial neovascularization and pelvic pain intensity.
    Methods
    In this cross-sectional study, 76 patients with ovarian endometrioma (based on the final diagnostic pathology) were divided into two groups of mild/moderate pelvic pain (VAS lower than 66) and severe pelvic pain (VAS 66 to 100) in terms of pelvic pain intensity (using the visual analog scale). Patients underwent transvaginal doppler ultrasound prior to surgery, and endometrial neovascularization, as well as resistive index (RI) and pulsatility index (PI) in the artery of the endometrioma cyst wall were measured and were compared between two groups of mild/moderate pelvic pain and severe pelvic pain.
    FINDINGS: Moderate and severe neovascularization (50%) in patients with severe pelvic pain was significantly higher than patients with mild/moderate pelvic pain (13%) (p=0.005). The mean RI in the group with severe pelvic pain (0.59±0.05) was lower than the mild/moderate group (0.66±0.06) (p
    Conclusion
    Severe neovascularization and low RI and PI indices in transvaginal doppler ultrasound of ovarian endometrioma indicate high activity of endometrium and is associated with severe pelvic pain in patients.
    Keywords: Ovary, Endometriosis, Pelvic pain, Doppler ultrasound
  • F. Chehelcheraghi, Kh Anbari Pages 21-28
    Introduction
    The skin flap is one of the most commonly used methods in plastic surgery. Flap necrosis is a complication of skin flaps. The aim of this study was to evaluate the effect of bone marrow mesenchymal cells (BM-MSCs) and chick embryo extract (CEE) on mast cells in Random Skin flap(RSF) in rat.
    Materials And Methods
    40 male albino Wistar rats weighing 250-300g were divided into four groups (Control, CEE / BM-MSCs, CEE and BM-MSCs). The RSF(80mm × 30) was placed behind the animals. The surgery day was day zero and treatment intervention on this day. Mesenchymal stem cells were extracted from rat bone marrow. CEE was prepared from a 9 days fetal chicken breed of Marandi. On the seventh day after the surgery, samples were taken to evaluate all types of mast cells in the transitional line.
    Results
    Based on the ANOVA, the results were as follows: The difference between the mean number of type 1 mast cells (P = 0.099), type 2 (P = 0.384) in the study groups was not statistically significant, but in type 3, was significant (P = 0.001). There was a statistically significant difference between the mean total number of mast cells in the BM-MSCs receiving group with other experimental groups (P=0.001).
    Discussion and
    Results
    Increase of type 2 of mast cells,improveing microvessels and decreasing type 3, cause to reduce scar and fibrosis .
    Keywords: Biological Factors, Mast Cells, Surgical Flap
  • E. Hajiani, A. Parsi, K. Erfanian Taghvaie, M. Morvaridi Pages 29-35
    Background And Objective
    Zinc is one of the essential elements for many vital functions of the body, including regulation of gene expression, anti-inflammatory and antioxidant activity, protein and nucleic acids metabolism. Since, many people develop advanced liver disease, including liver cirrhosis, they have zinc deficiency. The aim of this study was to investigate the relationship between liver stiffness and serum zinc levels in patients with non-alcoholic fatty liver disease.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 40 non-alcoholic fatty liver disease Patients referring to Imam Khomeini Hospital in Ahvaz in 1395. Serum zinc levels and liver Stiffness (based on METAVIR scale) were measured by fibroscan, and Age, sex, serum zinc level and liver fibroscan were recorded. Serum zinc level at different ages and scores of Liver stiffness was compared and analyzed.
    FINDINGS: This study was conducted on 40 patients with non-alcoholic fatty liver disease. The number of men was 26 patients (65%). Mean age of patients was 45.077±9.4 years, mean serum zinc level was 81.4±8.1 and mean liver stiffness was 6.5±2.1 kPa. Serum zinc level had a reverse and strong correlation with liver stiffness (p=0.0001, r=0.9). Also, with age increasing, liver stiffness increased (p=0.01, r=0.5) and serum zinc level decreased (p=0.01, r=0.5).
    Conclusion
    According to findings of the present study, the serum zinc level significantly decreased with fibrosis progression in patients with non-alcoholic fatty liver.
    Keywords: Non-Alcoholic Fatty Liver, Zinc, Elasticity Imaging Techniques
  • H. Tahmasebi, My Alikhani, S. Dehbashi, Mr Arabestani Pages 36-43
    Background And Objective
    Different clinical specimens play a decisive role in the type and nature of drug resistance in pathogenic organisms. Occasionally, the presence of certain antibiotic resistance genes is associated with the type of clinical specimen. The aim of this study was to determine the relationship between the presence of chromosomal and plasmid-encoded AmpC genes and type of clinical specimen in Pseudomonas aeruginosa.
    Methods
    In this descriptive and experimental study, 114 isolates of Pseudomonas aeruginosa, and clinical specimens including blood, urine, wound secretion, burn injuries were collected from teaching hospitals in Hamadan. The presence of chromosomal and plasmid-encoded AmpC genes was evaluated using multiplex PCR technique.
    FINDINGS: The plasmid-encoded AmpC genes were observed more than chromosomal genes in Pseudomonas aeruginosa isolates. The FOX gene with a value of 29 (37.66%) (p≤0.037) and DHA gene with a value of 5(6.4%) (p≤0.015) in plasmid-encoded AmpC genes, while FOX gene with a value of 39 (48.75%) (p≤0.001) and MOX gene with a value of 2 (7.36%) in chromosomal AmpC genes had the highest and lowest frequency, respectively.
    Conclusion
    The results of the study showed that the presence of chromosomal and plasmid-encoded AmpC genes may have various frequencies according to the type of clinical specimen.
    Keywords: Pseudomonas Aeruginosa, Drug Resistance, Ambler Classification of Β-Lactamases, Plasmid, Chromosome
  • E. Lashani, A. Davoodabadi, Mm Soltan Dallal Pages 44-49
    Background And Objective
    Lactobacilli are gram positive, catalase-negative, and found in a variety of fermented foods such as honey, as well as human normal flora. The aim of this study was to identify lactobacillus Plantarum and lactobacillus Paracasei in Iranian honey samples and to investigate the probiotic and antimicrobial properties of them against Staphylococcus aureus.
    Methods
    This cross-sectional study investigated 88 honey samples from different areas in Iran at 6 months, from May to September, 2016. Samples were cultured in MRS broth and after were cultured on MRS agar. Sequencing of 16S rDNA gene was used to detect lactobacillus isolates. Then probiotic capacity (acid and bile resistance) of isolates was measured. Antimicrobial activity of lactobacillus isolates was investigated by diffusion method from wells and antibiotic resistance by disc diffusion method.
    FINDINGS: From 88 honey samples, 39 Lactobacillus isolates were isolated, four L. plantarum and two L. paracasei were identified by molecular technique. Every six isolates tolerated acidity but were sensitive to bile salt. Five isolates inhibited the growth of S. aureus. The most antibiotic resistance of Lactobacillus strains was seen to vancomycin(100%), nalidixic acid(100%) and streptomycin(100%).
    Conclusion
    Iranian honey samples can be a source for different Lactobacillus species as L. plantarum and L. Paracasei which some of these species could have wonderful inhibitory effects against pathogen bacteria like S. aureus.
    Keywords: Lactobacillus, Honey, Probiotics, Staphylococcus Aureus
  • F. Azad, V. Najati, A. Shalizar Jalali, Gh Najafi, F. Rahmani Pages 50-58
    Background And Objective
    As a medicinal compound, nicotine has adverse effects on the male reproductive system. Since royal jelly can modify the oxidative stress through its antioxidant properties, this study was conducted to investigate the protective effect of royal jelly on testicular tissue and sperm parameters in adult mice treated with nicotine.
    Methods
    In this experimental study, 36 adult male mice were randomly divided into six groups of six. The first group received physiologic serum, the second group received royal jelly at 100 mg / kg / day, and the third and fourth groups received nicotine at 0.5 mg / kg / day and 1 mg / kg / day, respectively. The fifth and sixth groups received 0.5 mg / kg / day and 1 mg / kg / day royal jelly in addition to nicotine, respectively. After weighing and dissection, left testicles were used for histological studies and left epididymal sperm were used for sperm evaluations.
    FINDINGS: Nicotine caused a significant decrease in spermatogonial cells (0.5: 36.40±2.92 and 1: 31.80±5.12) and significant increase in non-motile (0.5: 36.40±2.92 and 1: 31.80±5.12), dead (0.5: 19.06±0.71 and 1: 25.38±1.41) and abnormal (0.5: 17.07±0.68 and 1: 32.25±1.27) sperm compared with the control group (8.12±0.27, 11.08±1.03 and 8.36±0.61, respectively) (p
    Conclusion
    The results of the study showed that royal jelly reduces reproductive toxicity of nicotine in mice by improving the testicular structure and sperm parameters.
    Keywords: Nicotine, Royal Jelly, Testicles, Mice, Sperm
  • Mt Salehi Omran, Hr Vafaei, H. Salehi Omran Page 59
    Background
    Valvular heart diseases are Common. Severe mitral valve regurgitation (MR) are primary or secondary to other heart diseases, in previous years, severe MR was operated to mitral valve Replacement with the mechanical prosthetic valve. In this study, we have done mitral valve Repair in my hospital and have shown the results of mitral valve repair.
    Methods
    in this study, between 2011-Dec 2014, we have evaluated 210 patients with severe MR after the operation.Trans Esophageal Echo Cardiography (TEE) was done for all of the patients before and after operation (one week and 6 months after operation). Collected data were analyzed with SPSS-23.
    Result
    The ages of patients with functional MR were 43-85 years, 113 patients were men and 60 patients were women. The age of patients with primary MR were 31-55 years, 14 patients were men, 23 patients were women Repair: 143 patients (83%) without M.R, 27 (15%%) patients have mild MR, 3 patients (2%) have At least mod MR.
    From patients with primary MR, after Repair, 30 patients without M.R (81%), 5 patients (14%) mild MR, 2 patients (5%) have At least moderate MR.
    Conclusion
    This study showed, in patients with severe functional MR, primary MR, M.V. Repair were good and in the future, it can be instead of M.V. Replacement.
    Keywords: Coronary Artery Disease- Coronary Artery Bypass Graft- Mitral Valve Repair- Mitral Valve Replacement, Echocardiography
  • Ah Shabani, A. Amini, Am Ebrahimzadeh Namvar Page 64
    Background And Objective
    Escherichia coli urinary tract infections are known as one of the most important nosocomial infections. Adhesion genes such as sfa and pap which are important in bacterial attachment and colonization in epithelial cells have a significant role in bacterial pathogenecity. The aim of this study was to investigate the frequency of mentioned genes among E. coli strains isolated from hospitalized patients of Rouhani hospital in Babol city.
    Methods
    A total of 70 E. coli strains were isolated from urinary specimens of Rouhani hospitalized patients and then identified and confirmed with differential tests by using MacConkey agar, TSI, Oxidase test and etc. Thereafter, antimicrobial pattern were carried out by disk diffusion method. Finally the bacterial genomic DNA was extracted and the frequency of genes was determined by molecular method.
    FINDINGS: In this study resistance to Erythromycin (65.7%) and Trimethoprim-sulfamethoxazole (57%) had the highest resistance ratio. On the other hand the frequency of sfa and pap genes was 60% and 27% respectively.
    Conclusion
    In this study for the first time the frequency of both sfa and pap virulence factors of E. coli isolated strains from Rouhani hospitalized patients with urinary tract infection were evaluated.
    Keywords: Escherichia coli, Urinary Tract Infections, Antibiotic Resistance, PCR
  • S. Montaseri, F. Bakhshi, M. Edraki, Sm Razavi Nejad, S. Haghpanah Page 69
    Introduction
    . Considering the importance of the location of the position of preterm infants and the limited number of studies in the field of nursing education in neonatal intensive care units, the present study was conducted to implement educational intervention to improve the performance of nurses in order to properly implement the evolutionary positions of premature infants in the care unit. Investigating the impact of instructing the use of evolutionary status of preterm infants on infertile clinical practice of neonatal intensive care unit of hospitals affiliated to Iran University of Medical Sciences .
    Methodology
    Methods
    85 nurses of neonatal intensive care unit were selected through convenience sampling method in the present quasi-experimental study; then, the performance of nurses in implementing evolutionary supportive status of preterm infants hospitalized in neonatal intensive care unit was assessed and compared by means of a neonatal assessment tool in three stages of before training, the first week after the training, and two months after the training.
    Results
    Based on the results of the analysis there, also, turned out to be a significant difference between nurse's performance scores on the evolutionary support status of premature infants in the pre-training stage, the first week after training and two months after the training. (P>0.001)
    Discussion
    The results of the present study show that the education of emergency support status of premature infants has had a positive effect on nurse's performance in neonatal intensive care units.
    Keywords: Training, instruction, Evolutionary Support Status, Neonatal Intensive Care Unit, Performance