فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال بیستم شماره 4 (پیاپی 127، فروردین 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال بیستم شماره 4 (پیاپی 127، فروردین 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/01/30
  • تعداد عناوین: 10
|
  • روشن نیکبخت*، فریده مرمضی، کبری شجاعی، مجتبی مطلق صفحات 7-11
    سابقه و هدف
    زنان دچار سندرم تخمدان پلی کیستیک PCOS(polycystic ovary syndrome) در معرض مقاومت به انسولین و عوارض بارداری هستند. هدف این مطالعه تعیین رابطه دیابت حاملگی با سندرم تخمدان پلی کیستیک می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 126 زن باردار با PCOS و با سابقه نازایی بوده که به دنبال تحریک تخمک گذاری حامله شده و مراجعه کننده به درمانگاه مراقبت از بارداری بیمارستان امام خمینی (ره) اهواز بودند، انجام شد. این بیماران در سه ماهه اول و همچنین در هفته های 28-24 بارداری تحت غربالگری با OGTT (Oral glucose tolerance test) به میزان 75 گرم قرار گرفته و در دو گروه PCOS با دیابت بارداری و بدون دیابت بارداری تقسیم شدند. متغیرها شامل سن، دیابت بارداری، پاریتی و BMI اندازه گیری و رابطه BMI با دیابت حاملگی نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران در دو گروه PCOS با و بدون دیابت حاملگی 2/03±26/09 و 3/03±27/07 سال بود. از میان 126 زن باردار مبتلا به PCOS تعداد 30 (%23/8) بیمار در سه ماهه اول بارداری و تعداد 11 (%8/7) بیمار در هفته 24 تا 28 بارداری دچار دیابت حاملگی شدند. در مجموع تعداد 41 بیمار (%5/32) دچار دیابت حاملگی شدند و 85 بیمار (% 5/67) دیابت حاملگی نداشتند. میانگین BMI در بین دو گروه PCOSبا و بدون دیابت حاملگی اختلاف آماری معنی داری نداشت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در حدود بیش از یک سوم خانم های مبتلا به PCOS در طی حاملگی دچار دیابت حاملگی می شوند.
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، دیابت بارداری، مقاومت به انسولین، عدم تحمل گلوگز
  • مریم معتمدی، مرتضی هاشم زاده چالشتری، ثریا قاسمی*، سلیمان خیری، علی حاجی غلامی صفحات 12-16
    سابقه و هدف
    بیان برخی microRNAs (miRNAs) شناور در مایعات زیستی در افراد سالم و سرطانی تفاوت دارد. miRNAs شناور به دلیل پایداری و حساسیت بالا، سهولت اندازه گیری و اختصاصیت از جهت ارتباط با وضعیت های مختلف سرطان، کلاس جدیدی از بیومارکرهای سرطانی هستند. با توجه به نقش miR-451 و miR-21 در متاستاز برخی سرطان ها، هدف از انجام این پژوهش، بررسی تفاوت بیان miR-451 و miR-21در پلاسمای بیماران سرطان سینه با و بدون متاستاز به گره های لنفاوی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، نمونه های خون 47 زن مبتلا به سرطان سینه و 24 زن سالم با تائید ماموگرافی، جمع آوری و پلاسما جداسازی گردید. وجود یا فقدان متاستاز گره های لنفاوی با نظر انکولوژیست مشخص شده و میزان بیان miR-451 و miR-21 با روش Real-Time PCR در پلاسمای افراد مورد مطالعه بررسی گردید.
    یافته ها
    میانه نسبت بیان miR-451 در بیماران سرطان سینه با متاستاز گره های لنفاوی و فاقد متاستاز گره های لنفاوی به ترتیب 1/739 و 3/871 بود و بیان آن در بیماران دارای متاستاز نسبت به بیماران فاقد متاستاز 0/442 برابر کاهش داشت (0/031=P). میانه نسبت بیان miR-21 در بیماران دارای متاستاز گره های لنفاوی و در بیماران فاقد متاستاز به ترتیب 5/092 و 2/157 بوده و بیان آن در وضعیت متاستاز نسبت به عدم متاستاز 2 برابر افزایش داشت (0/029=p).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که کاهش بیان miR-451 و افزایش بیان miR-21، در پلاسمای بیماران مبتلا به سرطان سینه با وضعیت متاستاز به گره های لنفاوی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، متاستاز گره لنفاوی، miR-451، miR-21
  • متانت چیت ساز، اردشیر حسام پور * صفحات 17-23
    سابقه و هدف
    سرطان ریه اختلالی است که به دلیل تغییرات ژنتیکی و اپی ژنتیکی ایجاد و باعث فعال شدن انکوژن ها و غیر فعال شدن ژن های سرکوب گر تومور آغاز می شود. هدف از این تحقیق بررسی کمی بیان ژن های EGFR و FGFR4 در نمونه خون افراد مبتلا به سرطان ریه نسبت به افراد سالم و بررسی نقش این دو ژن به عنوان بیومارکر جهت غربالگری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهد بر روی 50 نمونه خون افراد مبتلا به سرطان سینه در مقایسه با 50 نمونه کنترل نرمال انجام شد. RNA تام استخراج و cDNA سنتز و بیان بیومارکرهای EGFR و FGFR4 نسبت به ژن مرجع GAPDH با استفاده از تکنیک Real Time PCR در نمونه های دو گروه بررسی کمی شد.
    یافته ها
    افزایش معنی داری در بیان بیومارکرهای هدف در افراد سرطانی نسبت به نرمال مشاهده شد. به طوریکه ژن های FGFR4 و EGFR به ترتیب 4/46 و 3/03 برابر (0/003p=) افزایش بیان نشان دادند. همچنین grade بیماری با میزان بیان بیومارکرها ارتباط معنی داری نشان داد به طوریکه با افزایش مرحله و درجه شدت سرطان بیان بیومارکرها افزایش یافت (0/003p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه از بیان ژن های EGFR و FGFR4می توان به عنوان بیومارکرهای احتمالی هدف جهت غربالگری غیر تهاجمی در تشخیص زود هنگام سرطان ریه استفاده نمود
    کلیدواژگان: Real Time PCR، FGFR4، EGFR مارکر، سرطان ریه
  • رقیه عزیزی آقاعلی، محمد خلج کندری *، نرگس زینال زاده، محمدعلی حسین پور فیضی، مهدی فرهودی، مهناز طالبی صفحات 24-29
    سابقه و هدف
    تشخیص بیماری آلزایمر معمولا زمانی صورت می گیرد که آسیب های جدی به مغز وارد شده و درمان های رایج در ممانعت از آن ناکارآمد هستند. یکی از RNAهای دخیل در بیماری آلزایمر، RNA غیرکدکننده بلند بنام BDNF antisense(BDNF-AS) می باشد. این مطالعه با هدف بررسی حضور و مقایسه سطح BDNF-AS در پلاسمای بیماران آلزایمری و افراد سالم و ارزیابی پتانسیل آن به عنوان نشانگر پلاسمایی برای بیماری آلزایمر صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، 30 فرد مبتلا به آلزایمر دیرهنگام و 30 فرد سالم بدون بیماری عصبی که از نظر سن با بیماران منطبق بودند، براساس معیارهای تشخیص بالینی بیماری آلزایمر توسط پزشک متخصص انتخاب و نمونه خون وریدی آنها دریافت شد. پلاسمای نمونه های خونی جداسازی و RNA تام پلاسما استخراج شد. پس از سنتز cDNA، حضور BDNF-AS در پلاسما توسط PCR بررسی شد. در نهایت، مقدار نسبی رونوشت های BDNF-AS در نمونه های پلاسمای بیماران آلزایمری و سالم با استفاده از Real time PCR مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل نشان داد کهRNA غیرکدکننده بلند BDNF-AS در پلاسمای افراد بیمار و کنترل وجود دارد و مقایسه داده های به دست آمده از Real time PCR نشان داد که سطوح BDNF-AS در پلاسمای گروه بیماران(0/021±0/107)افزایش معنی داری نسبت به افراد سالم (0/006±0/039)دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این بررسی اولیه نشان می دهد که شاید بتوان از مقدارRNA ی غیر کد کننده بلندBDNF-AS در پلاسما، به عنوان نشانگر خونی/پلاسمایی برای تشخیص بیماری آلزایمر استفاده کرد
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، BDNF-AS، نشانگر زیستی
  • فریدا عابسی، سینا حقانی فر *، ثریا خفری، علی منتظری صفحات 30-34
    سابقه و هدف
    تنوعات آناتومیکی کمپلکس استئومئاتال نقش بسزایی در پاتولوژی های کمپلکس سینونازال، انسداد درناژ و موفقیت درمان های جراحی دارند. هدف از این مطالعه، بررسی تنوعات آناتومیکی کمپلکس استئومئاتال در تصاویر CBCT در جمعیتی از شمال ایران می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 159 تصویر CBCT جهت بررسی تنوعات آناتومیکی شامل کونکا بولوزا، توربینیت میانی پارادوکس، هیپرتروفی زائده چنگکی، هیپرتروفی بولااتموئیدالیس، سلول آگر نازی و سلول هالر می باشد که از لحاظ فراوانی و به تفکیک جنس، وقوع یکطرفه/دوطرفه و سمت درگیر در موارد یکطرفه (چپ/راست) بررسی شدند. دو مشاهده گر بطور همزمان داده ها را بررسی و نتیجه توافق نهایی در چک لیست ثبت و ارزیابی گردید.
    یافته ها
    از میان 159 موردکه در بازه سنی 80-18 سال (با میانگین 14/50±34/96 سال) قرار داشتند، 76 نفر (47/8%) مونث بودند و کونکا بولوزا و سلول آگر نازی به ترتیب با شیوع151 مورد (95%) و 143 (89/9%) شایعترین یافته ها بودند. کمترین فراوانی هیپرتروفی بولااتموئیدالیس 9 (5/7%) و هیپرتروفی زائده چنگکی 12 مورد (7/5%) بود. توربینت میانی پارادوکس در 28 (17/6%)، پنوماتیزاسیون زائده چنگکی در 57 (35/8%) و سلول هالر در 61 مورد (38/4%) مشاهده شد. هیچ رابطه معنی داری بین جنسیت با تنوعات آناتومیک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان دادکه کونکا بولوزا و سلول آگر نازی شایعترین تنوعات آناتومیکی در تصاویرCBCT سینوسهای پارانازال بوده اند که بیشتر بصورت دوطرفه گزارش شده اند.
    کلیدواژگان: تنوعات آناتومیکی، کمپلکس استئومئاتال، توموگرافی کامپیوتری با اشعه مخروطی
  • مرجان مهدوی روشن *، ارسلان سالاری، مریم شکیبا، مونا نقشبندی، محبوبه قلی پور صفحات 35-41
    سابقه و هدف
    با توجه به ارتباط چاقی شکمی با بروز بیماری های مزمن و اختلال در فاکتورهای بیوشیمیایی، و همچنین نقش قومیت و منطقه جغرافیایی بر ارتباط چاقی با بیماری های مزمن، این مطالعه با هدف تعیین فراوانی چاقی مرکزی و ارتباط آن با شاخصهای بیوشیمیایی و فشارخون در افراد کاندید آنژیوگرافی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 610 فرد 25 تا 75 سال کاندید آنژیوگرافی الکتیو مراجعه کننده به بیمارستان حشمت استان گیلان در سال 1395 انجام گردید. اطلاعات به صورت مصاحبه، بررسی پرونده پزشکی، اندازه گیری فشار خون و شاخصهای تن سنجی شامل وزن، قد و نمایه توده بدن و دور کمر جمع آوری گردید و نمونه خون ناشتا جهت شاخصهای بیوشیمیایی استفاده گردید.تعریف چاقی شکمی بر اساس دور کمر بیشتر از 102 سانتی متر در مردان و بیشتر از 88 سانتی متر در زنان صورت گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 348 نفر (57%) چاقی شکمی داشتند. 29% مردان (101 نفر) و 71% زنان (248 نفر) دچار چاقی شکمی بودند و ارتباط معنی داری بین جنسیت و چاقی شکمی مشاهده شد (0/0001=p). کلسترول تام (40±161 در مقایسه با 41±153 میلی گرم در دسی لیتر، 0/04=p)، HDL کلسترول (8/6±44 در مقایسه با 8/2±43 میلی گرم در دسی لیتر، 0/01=p) و هماتوکریت (4/1±39 در مقایسه با 4/4±41 درصد، 0/001= p) در گروه افراد دچار چاقی شکمی به طور معنی داری با گروه افراد غیر چاق اختلاف معنی داری داشت. متغیرهای سن، جنس و شاخص توده بدنی پیشگویی کننده های مستقل چاقی شکمی بودند. شانس چاقی شکمی در خانمها 37 برابر بیشتر بود و با افزایش سن بصورت معنی داری افزایش داشت. با افزایش 1 واحد در شاخص توده بدنی شانس چاقی شکمی 1/25 افزایش داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این تحقیق نشان دهنده شیوع چاقی شکمی در افراد کاندید آنژیوگرافی الکتیو و ارتباط آن با برخی فاکتورهای خونی می باشد
    کلیدواژگان: چاقی مرکزی، فاکتورهای خونی، فشار خون
  • علرضا صراف، سارا مجیدی نیا *، زهرا حسین یار صفحات 42-47
    سابقه و هدف
    کامپوزیت های لایت کیور به دندانپزشکان این اجازه را میدهد تا پروسه شروع پلیمریزاسیون را به صورت فعال آغاز کنند. با توجه به اهمیت کیورینگ کافی بر خواص مکانیکی کامپوزیت ها، هدف از انجام این مطالعه متاآنالیز مقایسه اثر بخشی دستگاه های لایت کیور LED و QTH بر میزان سختی کامپوزیت ها است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری متاآنالیز مقالات جستجو شده از پایگاه های اطلاعاتی PUBMED و SCOPUS و ISI بدون هیچ محدودیتی در زبان یا زمان، جهت مقایسه سختی کامپازیت بدنبال کیورینگ با دستگاه LED و QTH وارد آنالیز شدند. دو آنالیز به تفکیک شدت تابشی کمتر از 500 و بیشتر از 500 میلی وات بر سانتی متر مربع انجام گردید. ضخامت کامپازیت کیور شده 2 میلی متر در هر دو گروه در نظر گرفته شد. مقالات غیر همسان با متغیر های ذکر شده از مطالعه حذف شد. داده ها با استفاده ازمدل اثرات تصادفی آنالیز شدند.
    یافته ها
    با استفاده از مدل اثرات تصادفی اختلاف معنی داری بین سختی ضخامت 2 میلیمتری از کامپازیت بدنبال کیورینگ با LED و QTH در شدتهای بالای 500 میلی وات بر سانتی متر مربع وجود ندارد ولی در شدت های کمتر از 500 میلی وات برسانتی متر مربع اختلاف معنی داری به نفع LED وجود دارد (0/000p=).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعه دستگاه لایت کیورLED از نظر اثر گذاری بر میزان سختی کامپوزیت ها در شدت های زیر500میلی وات/سانتی مترمربع از دستگاه QTH عملکرد بهتری دارد ولی در شدتهای بالا برتری عملکردی نسبت به QTH ندارد.
    کلیدواژگان: کامپازیت رزین، سختی، دستگاه لایت کیور
  • حسین کمالی، محمدرسول خزاعی*، الهام شبیری، مظفر خزاعی صفحات 48-58
    سابقه و هدف
    ترومبوسیتوپنی از عوارض داروهای شیمی درمانی، می باشد که می تواند باعث مرگ شود. مدل های مختلف حیوانی ترومبوسیتوپنی برای تحقیقات بالینی و شناسایی عوامل ایجاد کننده آن بکار میروند که هر یک مزایا و معایبی دارند. هدف از این مطالعه مروری، بررسی روش های القای ترومبوسیتوپنی در حیوانات آزمایشگاهی و مزایا و معایب آنها میباشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مرور سیستماتیک با استفاده از کلید واژهای: پلاکت ترومبوسیتوپنی، شیمی درمانی، مدل حیوانی، جستجو در پایگاه های PubMed، Science direct و Scopus از سال 1990 تااکتبر 2017 صورت گرفت. مقالات متعدد از نظر عنوان و چکیده بررسی و پس از حذف موارد نامرتبط، مقالات نهایی انتخاب و بررسی شدند.
    یافته ها
    مدل های حیوانی ترومبوسیتوپنی دو نوع ایمنی و غیر ایمنی دارند. مدل های غیر ایمنی با سرکوب مغز استخوان، باعث کاهش تولید پلاکت میگردند. در مدل های ایمنی، آنتی بادی های ضد پلاکت بکار برده میشوند. مدل های ترومبوسیتوپنی ایمنی و غیر ایمنی فواید و محدودیت هایی داشته و با توجه به اهداف درمانی موجود انتخاب می شوند. حیوانات آزمایشگاهی مورداستفاده اغلب موش کوچک و موش صحرایی بوده و داروهای سیکلوفسفامید و کربوپلاتین بیشترین کاربرد را دارند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه با توجه به محدودیت تحقیقات انسانی در بیماری های منجر به ترومبوسیتوپنی، نیاز به توسعه مدل های حیوانی آزمایشگاهی مناسب برای مطالعه و شناسایی عوامل موثر بر ترومبوسیتوپنی وجود دارد.
    کلیدواژگان: ترومبوسیتوپنی، پلاکت، شیمی درمانی، مدلهای حیوانات
  • رحمت الله پرندین *، مرتضی بهنام رسولی صفحات 59-67
    سابقه و هدف

    نورونهای هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) هیپوتالاموس بعنوان محل خروجی نهایی مغز در تنظیم آغاز بلوغ و عملکرد محور هیپوتالاموس-هیپوفیز-غدد جنسی (HPG) در پستانداران مطرح می باشند. با این وجود، مکانیسمهای دخیل در تنظیم تراوش نورونهای GnRH به درستی شناسایی نشده اند. تاکنون نقش تعدادی از نوروترانسمیترها، نوروپپتیدها یا سیگنالهای مختلف در تنظیم تراوش GnRH شناسایی شده است. اخیرا نورونهای کیس پپتین (kisspeptin) بعنوان تنظیم کننده های بالادستی و کلیدی نورونهای GnRH شناسایی شده اند. با توجه به اهمیت موضوع، هدف از این مطالعه مروری بررسی نوروآناتومی، پیام رسانی، عملکرد و اختلال در سیستم کیس پپتین می باشد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مروری با استفاده از پایگاه های اطلاعاتی pubmed، sciencedirect، nature، springer، wiley، scopus و واژه های کلیدی کیس پپتین، غدد جنسی، هیپوتالاموس، GnRH، تولیدمثل و شواهد جدید بدست آمده، نقش نوروپپتید کیس پپتین در تولید مثل مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    از 145 مقاله بدست آمده، تعداد 63 مقاله بررسی گردید. سیگنالینگ نوروپپتید کیس پپتین در هیپوتالاموس برای آغاز بلوغ و عملکرد تولیدمثلی پستانداران ضروری است. نورونهای کیس پپتین موجب تحریک ترشح GnRH شده و بعنوان تنظیم کننده مرکزی سیگنالهای داخلی و خارجی عمل می کنند. نورونهای کیس پپتین به استروئیدهای جنسی، حالات متابولیکی و ترکیبات شبه استروئیدی حساسیت دارند.

    نتیجه گیری

    نورونهای کیس پپتین نقش حیاتی را در بلوغ و عملکرد محور HPG شامل تمایز جنسیتی در مغز، تنظیم آغاز بلوغ، تنظیم تراوش گنادوتروپینها و در نهایت کنترل باروری توسط پیامهای هورمونی و محیطی ایفا می کند.

    کلیدواژگان: کیس پپتین، غدد جنسی، هیپوتالاموس، هورمون آزاد کننده گنادوتروپین
  • مهناز فاضلی کبریا، رمضان حسن زاده*، بهرام میرزاییان، افسانه خواجوند خوشلی صفحات 68-73
    سابقه و هدف
    سرمایه های روان شناختی یکی از شاخص های روان شناختی مثبت گرا می باشد که با ویژگی های خوش بینی، داشتن پشتکار، اسناد مثبت به خود و تحمل کردن مشکلات تعریف می شود. این مطالعه به منظور بررسی اثربخشی گروه درمانی پذیرش و تعهد بر سرمایه های روانشناختی در بیماران قلبی و عروقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به صورت پیش آزمون – پس آزمون بر روی 24 نفر از بیماران قلبی و عروقی مراجعه کننده به مراکز دولتی و غیر دولتی شهرستان بابل در دو گروه 12 نفری آزمایش و کنترل انجام شد. درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش در 8 جلسه برای گروه آزمایش اجرا شد. شرکت کنندگان یک ماه پس از اتمام جلسات مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند و سرمایه روان شناختی با خرده مقیاس های خودکارآمدی، امیدواری، تاب آوردن و خوشبینی ارزیابی شد.
    یافته ها
    یافته ها نشان داد که تفاوت آماری معنی داری بین خرده مقیاس ها سرمایه روانشناختی دو گروه آزمایش و کنترل در تاب آوری 0/48±3/53 در مقابل 0/67±2/88 (120/07>p)، امیدواری (0/51±4 در مقابل 0/49±3/05) (59/82>p)، خودکار آمدی (0/54±3/58 در مقابل 0/59±3/25)(6/03>p) و خوش بینی (0/56±40/6 در مقابل 0/66±2/94) (26/459>p) مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد می تواند به عنوان یک مداخله اثر بخش در افزایش سرمایه روانشناختی بیماران قلبی و عروقی محسوب شود.
    کلیدواژگان: درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد، سرمایه های روانشناختی، بیماران قلبی - عروقی
|
  • R. Nikbakht *, F. Moramezi, K. Shojaie, M. Motlagh Pages 7-11
    Background And Objective
    Women with polycystic ovary syndrome (PCOS) are at risk of insulin resistance and pregnancy complications. The aim of this study is to determine the relationship between gestational diabetes and polycystic ovary syndrome.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 126 pregnant women with PCOS and infertility history who became pregnant after stimulation of ovulation and referred to Imam Khomeini Hospital in Ahvaz. These patients underwent screening with 75 g OGTT (Oral Glucose Tolerance Test) during the first trimester and during 24-28 weeks of gestation. They were divided into two groups of PCOS with gestational diabetes and without gestational diabetes. Variables such as age, gestational diabetes, parity and BMI were measured and the relationship between BMI and gestational diabetes was examined.
    FINDINGS: The mean age of patients in the two PCOS groups with and without gestational diabetes was 26.09±2.03 and 27.07±3.03 years, respectively. Of the 126 pregnant women with PCOS, 30 (23.8%) patients were diagnosed with gestational diabetes in the first trimester of pregnancy and 11 (8.7%) patients during 24-28 weeks of gestation. Overall, 41(32.5%) patients had gestational diabetes and 85 (67.5%) patients did not have gestational diabetes. There was no significant difference in the mean BMI between the two PCOS groups with and without gestational diabetes.
    Conclusion
    The results of the study showed that more than one third of women with PCOS experience gestational diabetes during pregnancy.
    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Gestational diabetes, Insulin resistance, Glucose intolerance
  • M. Motamedi, M. Hashemzadeh Chaleshtori, S. Ghasemi *, S. Kheiri, A. Haji Gholami Pages 12-16
    Background And Aim
    In recent years, it has been proved that microRNAs are involved in regulating gene expression, tumorigenic and metastasis and, the use of circulating miRNAs, due to its high stability, correlation with diseases states and easy to measure with high sensitivity have attracted as a new class of cancer biomarkers. Previous studies have shown that miR-451 and miR-21 are potential biomarkers with high sensitivity, specificity and are enable to detect types of cancers. The role of these two miRNAs in tumorigenic and metastasis of cancers has also been identified. The present study examines the expression pattern of miR-451 and miR-21 in relation to the clinicopathologic status.
    Material and
    Methods
    Plasma samples were collected from 47 women with breast cancer and 24 healthy women. Clinicopathologic information was provided from the hospital records. The changes in expression of miR-451 and miR-21 in patients were evaluated using the qRT-PCR method. Data analysis was done using SPSS software.
    Results
    The changes in expression of miR-451 and miR-21 in the plasma of breast cancer patients were correlated with the status of lymph node metastases, decreased 0.38 times and increased 1.73 times respectively (P = 0.046 and P =0.037, respectively).
    Conclusion
    The expression of miR-451 and miR-21 in plasma of patients with breast cancer was associated with lymph node metastases. It may be possible to use these microRNAs as prognostic biomarkers, increasing the recognition of the molecular pathways involved and to distinguish the clinicopathology of this cancer in order to define new targeted therapies.
    Keywords: biomarker, breast cancer, miR-451, miR-21
  • M. Chitsaz, A. Hesampour * Pages 17-23
    Background And Objective
    Lung cancer is the most common cancer in the world and is the leading cause of death from cancer in people around the world. The cancer begins through activation of some oncogenes and inactivation of tumor suppressor genes. The aim of this study is to quantitative evaluation of EGFR and FGFR4 genes expression level in blood samples of lung cancer in compare with normal people to investigate the role of these two genes as biomarkers during lung cancer diagnosis and screening.
    Methods
    In this study, we investigate expression level of two main biomarkers (EGFR, FGFR4) among 50 lung cancer patients in compare with 50 control people. Total RNA from Blood samples were extracted and cDNA is synthesized. The specific primers for detection of markers are designed and expression level of BRIP1, PALB2 in presence of gene GAPDH by using Real Time PCR method was quantitatively studied.
    FINDINGS: Assessment of quantitative comparison showed that the two genes (EGFR, FGFR4) expression level increased significantly in lung cancer patient in compare with control population. Results showed quantitative increase of FGFR4 and EGFR genes with 4/46 and 3.03 fold respectively for lung cancer in compare with normal samples.
    CONSLUSION: Based on this study results we could predict the expression level of (EGFR, FGFR4) gens in suffered patients quantitatively which could use as biomarker indicator during screening of lung cancer samples. So could be used in screening of population for early detection to inhibit cancer.
    Keywords: EGFR, FGFR4, real time PCR, marker, Lung cancer
  • R. Azizi Aghali, M. Khalaj *, N. Zeinalzadeh, Ma Hosseinpour Feizi, M. Farhoudi, M. Talebi Pages 24-29
    Background And Objective
    Diagnosis of Alzheimer's disease usually occurs when serious damages have occurred in the brain and common treatments are ineffective in preventing it. One of the RNAs involved in Alzheimer's disease is a long noncoding RNA, called BDNF antisense (BDNF-AS). The aim of this study is to determine the presence and compare the BDNF-AS levels in plasma of Alzheimer's patients and healthy subjects, and to evaluate its potential as a plasma marker for Alzheimer's disease.
    Methods
    In this case-control study, 30 patients with late-stage Alzheimer's disease and 30 healthy subjects without neurological disease who matched the patients in terms of age were selected by a specialist according to the criteria for clinical diagnosis of Alzheimer's disease and their intravenous blood samples were collected. The plasma of the blood samples was isolated and total plasma RNA was extracted. After cDNA synthesis, the presence of BDNF-AS in plasma was examined by PCR. Finally, the relative level of BDNF-AS transcripts in plasma samples of patients with Alzheimer's disease and healthy subjects was evaluated using Real Time PCR.
    FINDINGS: The results of this study showed that long noncoding RNA BDNF-AS was present in the plasma of patients and controls. Comparison of Real Time PCR data showed that BDNF-AS levels in the plasma of patients (0.107±0.021) showed significant increase compared to healthy subjects (0.039 ± 0.006).
    Conclusion
    The results of this preliminary study indicate that the levels of long noncoding RNA BDNF-AS in plasma can be used as a blood/plasma marker for the diagnosis of Alzheimer's disease.
    Keywords: Alzheimer's disease, BDNF-AS, Biomarker
  • F. Abesi, S. Haghanifar *, S. Khafri, A. Montazeri Pages 30-34
    Background
    The purpose of this study was to evaluate the anatomical variations of ostiomeatal complex in cone beam computed tomography images in North of Iran.
    Methods
    In this cross-sectional retrospective study, 159 CBCT images were analyzed. Anatomical variations evaluated included Concha bullosa, Paradoxical middle turbinate, Uncinate process hypertrophy and pneumatization, hypertrophied Bulla ethmoidalis, Agger nasi cell, Maxilo-ethmoidal cell (Haller's cell) which were assessed based on the frequency, gender, unilateral/bilateral appearance and the involved side in unilateral cases (left/right).The data were compared through conducting independent-samples t-tests and the chi-square (x2) test. A p-value lower than 0.05 (pFindings: From among 159 subjects, 82 (51.6%) were female and 77 (48.4%) were male. The patients were 12-80 years old (mean: 33.12±14.79 years). Agger nasi cell and concha bullosa which were observed in 155 (97.5%) and 151 (95%) cases, respectively, were the most common findings and often appeared bilaterally. The least frequency belonged to hypertrophied bulla ethmoidalis which was 6 (3.8%) and uncinate process hypertrophy which was 11 (6.9%). Paradoxical middle turbinate, uncinate process pneumatization, and Haller's cell were observed in 28 (17.6%), 61 (38.4%), and 62 (39%) cases, respectively. No significant relationship was found between gender and the anatomical variations. (P > 0.05)
    Conclusion
    Considering the high frequency of the anatomical variations of ostiomeatal complex, CBCT images, compared to the other three-dimensional modalities, seem to be useful in preoperative assessments thanks to the higher resolution and lower dosage and cost.
    Keywords: Anatomic variation, Paranasal sinus, Cone Beam Computed Tomography
  • M. Mahdavi Roshan *, A. Salari, M. Shakiba, M. Naghshbandi, M. Gholipour Pages 35-41
    Background And Objective
    Considering the relationship between abdominal (central) obesity and chronic diseases and disorders of biochemical factors, as well as the role of ethnicity and geographical area on the relationship between obesity and chronic diseases, this study aims to determine the prevalence of abdominal obesity and its relationship with biochemical and blood pressure indices in candidates for angiography.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 610 subjects aged 25-75 years who were candidates for elective angiography and were referred to Heshmat Hospital in Guilan province in 2016. Data were collected by interview, medical records, blood pressure measurements and anthropometric indicators, including weight, height, body mass index and waist circumference. Fasting blood samples were used for biochemical indices. Abdominal obesity was determined based on waist circumference more than 102 cm in men and more than 88 cm in women.
    FINDINGS: In this study, 348 (57%) patients had abdominal obesity. 29% of men (101 patients) and 71% of women (248 patients) had abdominal obesity and there was a significant relationship between gender and abdominal obesity (p=0.0001). There was a significant different between patients with abdominal obesity and non-obese subjects in terms of total cholesterol (161±40 vs. 153±41 mg/dl, p=0.04), HDL cholesterol (44±8.6 vs. 43±8.2 mg/dl, p=0.01) and hematocrit (39±4.1 vs. 41±4.4 mg/dl, p=0.001). The variables of age, gender, and BMI were independent predictors of abdominal obesity. The incidence of abdominal obesity was 37 times higher in women and increased significantly with age. The chance of obesity increased by 1.25 per unit body mass index increase.
    Conclusion
    The results of this study demonstrate the prevalence of abdominal obesity in candidates for elective angiography and its association with some blood factors.
    Keywords: Central (Abdominal) Obesity, Blood Factors, Blood Pressure
  • A. Sarraf, S. Majidinia*, Z. Hosseinyar Pages 42-47
    Objective
    Lightcured composites allow dentists to begin the process of polymerization on demand. The purpose of this meta-analytical study is to compare the effectiveness of light curing LEDs and QTH devices on the hardness of composites.
    Methods & Materials: Two analyzes were carried out with a radiation intensity of less than 500 and more than 500 mW / cm2. The thickness of the cured composite in both groups was considered to be 2 mm. Non-matched articles with the variables mentioned in the study were deleted. Data were analyzed using the Biostat software using the random effects model (α = 0.05(
    Results
    Using the random effects model, there was no significant difference between the hardness of 2 mm thickness of the composite after curing with LED and QTH at light intensity higher than 500 mW / cm2 (p = 0.43) but there was a significant difference (p = 0.000)at an intensity less than 500 mW/ Cm2.
    Conclusion
    The lightcure LED device was better in terms of its effect on the hardness of composites at below 500 mW / cm2 intensity than QTH, but did not show significant differences at levels above 500.
    Keywords: Composite, Hardness, LED Light curing device, QTH Light curing device
  • H. Kamali, Mr Khazaei *, E. Shobeiri, M. Khazaei Pages 48-58
    Background And Objective
    Thrombocytopenia is one of the complications of chemotherapy drugs that may cause death. Different animal models of thrombocytopenia are used for clinical research and identification of its causes, each with advantages and disadvantages. The aim of this review article is to investigate the methods of thrombocytopenia induction in laboratory animals and their advantages and disadvantages.
    Methods
    This systematic review was conducted using the keywords “thrombocytopenia platelet”, “chemotherapy”, “animal model”, in PubMed, Science Direct and Scopus databases from 1990 until October 2017. The title and abstract of several articles were reviewed, and after excluding the unrelated items, final articles were selected and reviewed.
    FINDINGS: Animal models of thrombocytopenia are of two types of immune and non-immune. Non-immune models reduce platelet production through bone marrow suppression. Antiplatelet antibodies are used in immune models. The immune and non-immune thrombocytopenic models have some advantages and limitations and are selected according to the current therapeutic goals. Mice and rats are commonly used as laboratory animals, and cyclophosphamide and carboplatin are the most commonly used drugs.
    Conclusion
    According to the results of this study, due to the limitations of human subject research in diseases that lead to thrombocytopenia, there is a need to develop appropriate animal models for studying and identifying the factors affecting thrombocytopenia.
    Keywords: Thrombocytopenia, Platelet, Chemotherapy, Animal Models
  • R. Parandin *, M. Behnam Rassouli Pages 59-67
    Background And Objective

    Gonadotropin-Releasing Hormone (GnRH) neurons of hypothalamus are final output of brain for regulation of puberty onset and hypothalamic pituitary gonadal (HPG) axis functions in mammals. However, the mechanisms responsible for release of GnRH neurons are unknown. A number of various factors including neurotransmitters, neuropeptides or different signals have been identified to be involved in the regulation of the secretion of GnRH neurons. Neuronal set of kisspeptin have been recognized recently as critical upstream regulators of GnRH neurons. Given the importance of this issue, in this study a review of various studies and sources about biosynthesis, neuroanatomy, signaling, function and dysfunction of kisspeptin was performed

    Methods

    In this review study, new evidence in relation to role of kisspeptin neuropeptide in the reproductive system were investigated by using various databases including pubmed, sciencedirect, nature, springer, wiley, scopus and key words such as kisspeptin, gonads, hypothalamus, GnRH and reproduction were used.
    FINDINGS: From 145 gained articles, 72 articles were reviewed. Kisspeptin neuropeptide signaling in hypothalamus is required for initiation of puberty and mammalian reproductive function. Kisspeptin neurons stimulate GnRH release and act as central integrator of external and internal signals. Neurones kisspeptin are sensitive to sex steroids, metabolic cues estrogen like compounds.

    Conclusion

    Kisspeptin neurons play a vital role in the maturation and function of the HPG axis, including the sexual differentiation of the brain, the timing of puberty, the regulation of gonadotropin secretion and the control of fertility by hormonal and environmental cues.

    Keywords: Kisspeptin, Gonads, Hypothalamus, Gonadotropin-Releasing Hormone
  • M. Fazeli Kebria, R. Hassanzadeh *, B. Mirzaeian, A. Khajevand Khosheli Pages 68-73
    Background And Objective
    Psychological capital is one of the positive psychological indices that is defined by the characteristics of optimism, perseverance, positive self-efficacy, and tolerance. This study was conducted to evaluate the effectiveness of acceptance and commitment group therapy on psychological capital in cardiovascular patients in Babol.
    Methods
    This cross-sectional study was performed among 24 cardiovascular patients who referred to governmental and non-governmental medical centers of Babol in two groups of 12 based on pretest-posttest design. The therapy based on acceptance and commitment was performed for the experimental group in 8 sessions. Participants were re-evaluated one month after the sessions, and psychological capital was evaluated according to self-efficacy, hope, tolerance and optimism subscales.
    FINDINGS: The results of the study showed that there was a significant difference between the subscales of the psychological capital in the experimental and control groups in tolerance (3.53±0.48 vs. 2.88±0.67) (p6.03) and optimism (40.6±0.56 vs. 2.94±0.66) (p>26.459).
    Conclusion
    The present study showed that acceptance and commitment therapy could be considered as an effective intervention in increasing the psychological capital of cardiovascular patients.
    Keywords: Acceptance, Commitment Group Therapy, Psychological Capital, Cardiovascular Patients