فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هفدهم شماره 10 (پیاپی 97، مهر 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/07/03
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مصطفی علی پور، سید رضا حسینی *، پیام سعادت، علی بیژنی صفحات 7-14
    سابقه و هدف
    درد مزمن عضلانی-اسکلتی دردی است که بیش از 3 ماه طول بکشد و معمولا به سختی به درمان پاسخ می دهد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط درد مزمن عضلانی-اسکلتی و کمبود ویتامین D در سالمندان شهر امیرکلا می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی قسمتی از طرح بررسی وضعیت سلامت سالمندان شهر امیرکلا می باشد که بر روی 1616 فرد 60 سال و مسن تر انجام شده است، 857 نفر از افرادی که فاقد آرتریت روماتوئید، سرطان، دپرسیون، دیابت و استئوآرتریت بودند، وارد مطالعه شدند. اطلاعات دموگرافیک توسط پرسشنامه درد مزمن عضلانی-اسکلتی و محل آناتومیک آن با پرسش از سالمندان مشخص گردید و در دو گروه با و بدون درد مزمن، سطح سرمی ویتامینD به روش ELISA اندازه گیری شد. سطح کمتر از 20، 99/29-20 و مساوی و بیشتر از 30 نانوگرم در میلی لیتر به ترتیب کمبود، ناکافی و میزان کافی ویتامینD در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    از 857 نفر، 599 نفر (69/9%) مرد و 258 نفر (30/1%) زن بودند. 666 (77/7%) نفر از درد مزمن شکایت داشتند. شایع ترین مکان های درد مزمن به ترتیب زانوها (54%)، پشت (40%)، پاها (35/7%) و شانه ها (27/5%) بود. 41/9% سالمندان کمبود ویتامین D داشتند. سطح ویتامین D در دو گروه با و بدون درد مزمن تفاوت معنی داری نداشت. فراوانی درد مزمن در دو گروه با و بدون کمبود ویتامین D تفاوتی نداشت. فراوانی درد مزمن تفاوتی بر حسب سطح ویتامین D نداشت. در مدل رگرسیون لجستیک جنسیت (p=0/001، OR=2/73،CI95% 1/78-4/21) شاخص توده بدنی و فعالیت فیزیکی (p=0/001، OR=0/42،CI95% 0/28-0/62) تاثیر معنی داری بر درد مزمن داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین سطح ویتامین D و درد مزمن عضلانی در سالمندان شهر امیرکلا ارتباط معنی داری وجود ندارد
    کلیدواژگان: درد مزمن، ویتامین D، سالمندان، شاخص توده بدنی، فعالیت فیزیکی
  • فاطمه عشقی *، صدیقه ایرانمنش، یهاره بهمن بیجاری، فریبا برهانی، محدثه معتمد جهرمی صفحات 15-21
    سابقه و هدف
    نوزادان نارس از ابتدای حیات خود به دلیل تکامل ناقص فیزیکی در معرض منابع تنش زای متعددی هستند. لمس درمانی به عنوان یکی از روش های موثر در تقلیل این تنش ها به شمار می آید. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر لمس یاکسون و مراقبت های معمول پرستاری بر واکنش های رفتاری نوزادن نارس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی (مداخله ای) 60 نوزاد نارس (سن بارداری 34-26 هفته) بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بیمارستان افضلی پور کرمان به صورت تصادفی انتخاب شدند و با روش کمینه سازی به دو گروه لمس یاکسون (30 نوزاد) و کنترل(30 نوزاد) تقسیم شدند. نوزادان گروه مداخله، لمس یاکسون را دو بار در روز به مدت 15 دقیقه و برای 5 روز متوالی دریافت کردند. نوزادان گروه کنترل فقط مراقبتهای معمول پرستاری را دریافت کردند. واکنشهای رفتاری(بی قراری، بیداری، خواب) نوزادان نارس توسط سیستم نمره دهی واکنشهای رفتاری آندرسون (Anderson Behavioral state Scoring System=ABSS) قبل و بعد از مداخله ارزیابی شد.
    یافته ها
    میانگین نمره واکنش های رفتاری آندرسون (ABSS) در نوزادان نارس شرکت کننده در گروه کنترل 0/14±10/63 و در گروه مداخله 0/14±4/83 بود. همچنین بین نمره واکنش های رفتاری نوزادان نارس دو گروه بعد از انجام مداخله تفاوت معنی داری وجود داشت(0/001 p=).
    نتیجه گیری
    با توجه افزایش وضعیت های خواب در نوزادان گروه یاکسون این روش لمس آرامش بخش می تواند به عنوان یک اقدام پرستاری موثر برای نوزادان نارس در بخش مراقبت های ویژه نوزادان انجام گیرد.
    کلیدواژگان: نوزاد نارس، لمس یاکسون، واکنش رفتاری
  • صفورا صفاری، محمد هادی بهادری، سیده هاجر شارمی *، پروین تراب زاده، مهدی گودرزوند صفحات 22-27
    سابقه و هدف
    استرس اکسیداتیو و اثرات نامطلوب آن در بدن و یا در شرایط آزمایشگاهی سبب کاهش کیفیت سلول های جنسی و جنین می شود. با توجه به اینکه ویتامین Cیک آنتی اکسیدان طبیعی با نقش محافظت کنندگی می باشد، در این مطالعه ارتباط بین سطح ویتامین Cمایع فولیکولی با بلوغ تخمک و کیفیت جنین بیماران IVF مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، مقطعی که بر روی تخمک ها و جنین های حاصل از 50 بیمار مراجعه کننده به بخش IVF بیمارستان الزهرا رشت، ایران انجام شد. بیماران تحت پروتکل مشابه تحریک تخمک گذاری قرار گرفته و سپس ده هزار واحد hCG به آنان تزریق شده و پس از 36 ساعت تحت ساکشن فولیکول قرار گرفتند. میزان ویتامین C مایع فولیکولی به روش بیوشیمیایی اندازه گیری شد. وضعیت بلوغ تخمک و کیفیت جنین با میکروسکوپ نوری معکوس مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی 583 تخمک و 275 جنین، درصد تخمک MII در سطح ویتامین C کمتر از یک (81/3%)412، در مقایسه با سطح بالاتر و مساوی یک (71/1%)54، بطور معنی داری بالاتر بوده (0/038 p=) و در طبقه بندی جزیی تر در سطح (1-0/5) mg/dl ویتامین C درصد فراوانی تخمک بالغ MII و تعداد جنین 2PN بیشتر بوده، اما این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که وضعیت بلوغ تخمک و کیفیت جنین در سطح ویتامین C کمتر از یک، در مقایسه با سطح بالاتر و مساوی یک بهبود یافته است.
    کلیدواژگان: ناباروری، IVF، مایع فولیکولی، سطح ویتامین C، بلوغ تخمک، کیفیت جنین، آنتی اکسیدان
  • سهیلا کربندی، اعظم مومنی زاده *، محمد حیدرزاده، سید رضا مظلوم، محمدحسن زاده صفحات 28-33
    سابقه و هدف
    نوزاد نارس به دلیل نیازهای ویژه ای که دارند، برای رسیدن به شرایط عادی روزها و حتی ماه ها در بخش مراقبت ویژه نوزادان بستری می شوند. با وجود پیشرفت تجهیزات پزشکی، همچنان بستری مجدد نوزادان نارس بالا است و مشکلات اقتصادی و روانی زیادی به خانواده ها تحمیل می نماید، این مطالعه به منظور تاثیر برنامه توانمندسازی مادر بر طول مدت بستری و بستری مجدد نوزادان نارس انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی که بر روی 70 مادر دارای نوزاد نارس در دو گروه مداخله و کنترل انجام شد. برنامه توانمندسازی که آموزشی رفتاری می باشد در چهار مرحله: مرحله اول 2-4روز پس از بستری نوزاد و مرحله دوم 2-4 روز پس از مرحله اول و مرحله سوم 1تا 3 روز قبل از ترخیص نوزاد و مرحله چهارم یک هفته پس از ترخیص، اجرا گردید در هر مرحله مادر به فایل صوتی مربوط به آن مرحله گوش داده و مادران گروه کنترل طبق سیاست بیمارستان اطلاع رسانی و از مراقبت های معمول برخوردار بودند. طی دو مرحله (به فاصله 10تا 15 روز) پس از ترخیص نوزاد طی تماس تلفنی در مورد بستری مجدد نوزاد و دفعات آن سوال می شد و طول مدت بستری نیز از طریق پرونده نوزاد به ثبت رسید. IRCT:201410151954N
    یافته ها
    میانگین طول مدت بستری در گروه مداخله 5/93±10/85 و در گروه کنترل 7/65±13/85 روز بوده (0/03 p=). میزان بستری مجدد یک ماه پس از ترخیص نوزاد در دو گروه تفاوت آماری معنی داری را نشان نداد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که اجرای برنامه توانمندسازی، طول مدت بستری را کاهش می دهد اما بر روی میزان بستری مجدد اثر گذار نمی باشد.
    کلیدواژگان: برنامه توانمندسازی، طول مدت بستری، میزان بستری مجدد، نوزاد نارس
  • کتایون وکیلیان *، اکرم رنجبر صفحات 34-38
    سابقه و هدف
    گاز انتونکس گازی بی بو و بی مزه بوده و اولین ماده بیهوشی است که در مامائی مورد استفاده قرار گرفته است. از آنجاییکه مطالعاتی در زمینه تاثیر این گاز روی استرس اکسیداتیو انجام نگرفته است. لذا این مطالعه به منظور بررسی ارتباط شاخص های استرس اکسیداتیو نورادان و مادران در مواجهه با انتونوکس در طی زایمان طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت بر روی 120 مادر در حال زایمان طبیعی در 2 گروه 60 نفره زایمان با و بدون استفاده از گاز بی دردی انتونوکس انجام شد. پس از زایمان از بندناف نوزادان مادران هر 2 گروه، 5 سی سی خون شریانی گرفته و شاخص های مالون دی الدئید، گروه های تیول و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی اندازه گیری و مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که هیچکدام از شاخص های استرس اکسیداتیو شامل ظرفیت تام انتی اکسیدانی به ترتیب در گروه زایمان بدون انتونوکس و با انتونوکس 1/21±1/33 در مقابل 1/3±1/59 (0/84=p)، گروه های تیول 0/313±0/363 در مقابل 0/225±0/238 (0/07=p) لیپید پراکسید اکسیدانت 2/76±4/60 در مقابل 3/19±5/31 (1=p) تفاوت معنی دار نداشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که مواجهه با گاز انتونوکس شاخص های استرس اکسیداتیو نوزاد را تغییر نمی دهد. لذا به نظر می رسد، می توان از انتونوکس به عنوان یک روش بی خطر برای نوزاد در زایمان طبیعی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: استرس اکسیداتیو، زایمان طبیعی، زایمان بی درد، نوزاد
  • نوشین آیرملو، حسین مزدارانی *، سید جواد مولا، علیرضا دلاوری صفحات 39-45
    سابقه و هدف
    هیپوکسی در تومورهای جامد، علت اصلی مقاومت به درمان در سرطان است. بنابراین شناخت اندیکاتورهای مناسب جهت آگاهی از وضعیت هیپوکسی در تومور برای انجام روش های صحیح درمانی و آگاهی از پیش اگهی تومور بسیار مفید و ضروری است. هدف از انجام این تحقیق بررسی تغییر بیان miR-107 به عنوان بیومارکر و اندیکاتور هیپوکسی و ارتباط آن با هیپوکسی در سلول های سرطان معده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، رده سلولی سرطان معده 45MKN و AGS از انستیتو پاستور تهران تهیه و درشرایط اکسیژن نرمال(95% O2 و 5% CO2) و هیپوکسی (95% N2 و 5% CO2) کشت داده شدند و در فواصل زمانی 24 و 48 ساعت بررسی بیان 107miR- و HIF-1α انجام گرفت.
    یافته ها
    با القای هیپوکسی در رده های سلولی بیان HIF-1α در رده 45MKN با افزایش مدت زمان تیمار (24و48 ساعت)، به ترتیب 2/3 و 3/8 برابر افزایش پیدا کرد (0/002 p= و p=0/04) و در رده AGS 2/2 و 3/8 برابر افزایش یافت (0/005 p= و 0/03 p=). همچنین بیان افزایش یافته miR-107 در رده 45MKN در این بازه های زمانی به ترتیب 2/2 و 3/1 برابر افزایش مشاهده شد (0/0001 p= و 0/01 p=) و در رده AGS به ترتیب 2/4 و 4 برابر افزایش داشت (0/0001 p= و 0/002 p=).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که القای هیپوکسی در رده های سلولی سرطان معده بر میزان تغییرات بیان miR-107 موثر است.
    کلیدواژگان: سرطان معده، هیپوکسی، HIF، 1 آلفا، 107 miR
  • سارا بستان دوست نیکو، محمدحسن شاه حسینی *، محمدرضا ذوالفقاری، محمد رهبر صفحات 46-52
    سابقه و هدف
    اطلاع از وجود ژن های مولد بتالاکتامازهای وسیع الطیف در باکتری هایی چون کلبسیلا از نظر بیماری زایی و نیز میزان شیوع آنها در جوامع، در پیشگیری و درمان عفونت های ناشی از آنها کمک می نماید.هدف از این مطالعه شناسایی سریع ژن مولد blaTEM در کلبسیلا با استفاده از تکنیک PCR می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، از فروردین ماه لغایت مهرماه 1392 تعداد 70 ایزوله باکتری کلبسیلا از نمونه دهای بالینی شامل (زخم، ادرار، خلط و خون) بر اساس تست هاس بیوشیمیایی(وضعیت غیر تخمیری و تولید گاز در محیط TSI، منفی بودن اندول، حرکت و MR، تست اوره آز و VP مثبت) مجزا گردیدند. سپس فراوانی سویه های تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف، باCombined disk تعیین گردید. DNA با روش جوشانیدن استخراج شده و از نظروجود ژن TEM توسط روش PCR مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع 70 ایزوله کلبسیلا، در 11 نمونه فنوتیپ بتالاکتاماز وسیع الطیف مشاهده شد که از این تعداد، 10 نمونه دارای ژن مقاومت بتالاکتاماز TEM بودند. همچنین از 59 نمونه ESBL منفی در آنتی بیوگرام، 9 نمونه (26%) به وسیله تست PCR از جهت ژن blaTEM مثبت تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع روزافزون سویه های تولید کننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف و تشخیص ضعیف مقاومت آنتی بیوتیکی توسط روش سنتی آنتی بیوگرام، استفاده از تکنیک های دقیق تر از جمله PCR، قویا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ژن مقاومت blaTEM، بتالاکتامازهای وسیع الطیف، واکنش زنجیره ای پلیمراز، آنتی بیوگرام
  • حکیمه افتخاری، بابک خیرخواه *، باقر امیر حیدری صفحات 53-59
    سابقه و هدف
    مایکوپلاسماها از عوامل مهم عفونتهای ادراری هستند. پژوهشهای زیادی بر پایه روش های کشت و بیوشیمیائی جهت جداسازی این باکتری از دستگاه ادراری تناسلی انجام شده اما مطالعه مولکولی و فیلوژنتیک آنها اساس بررسی های اپیدمیولوژیک خواهد بود. هدف از این تحقیق جداسازی و تعیین هویت مولکولی مایکوپلاسماهومینیس جداشده از ادرار بیماران مبتلا به عفونتهای ادراری شهر کرمان و مقایسه توالی آنها با سایر جدایه های موجود در بانک ژن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 5 میلی لیتر ادرار میانی 50 بیمار مبتلا به عفونت ادراری پس از تایید پزشک متخصص توسط آزمایشات پاراکلینیکی با استفاده از پرایمرهای اختصاصی قطعه ای از ژن 16S rRNA مایکوپلاسما هومینیس به روش PCR تکثیر و پس از خالص سازی محصول PCR، جدایه های باکتری تعیین توالی شدند و سپس با استفاده از نرم افزار Bio Edit هم ردیف کردن توالی ها و مقایسه جدایه ها با یکدیگر و با سایر جدایه های موجود در بانک ژن انجام شد.
    یافته ها
    3 جدایه مایکوپلاسما هومینیس جدا گردید. همردیف کردن توالی ها و مقایسه آنها با توالی های موجود در بانک ژن تفاوت معنی داری نداشت. مطالعات فیلوژنتیک انجام گرفته در این پژوهش و درخت فیلوژنتیک ترسیم شده نشان می دهد که یکی از جدایه های این پژوهش (جدایهH6) با سایر جدایه های ثبت شده در بانک ژن قرابت بالایی دارد و در یک دودمان قرار می گیرد. در حالیکه دو جدایه دیگر (11H و 15H) در یک دودمان جداگانه و کاملا مجزا از جدایه دیگر و سایر جدایه های ثبت شده در بانک ژن قرار گرفته و با تمام آنها قرابت ندارد.
    نتیجه گیری
    مایکوپلاسماها از مهمترین عوامل عفونت ادراری هستند. در این مطالعه پس از انجام PCR و جداسازی باکتری، با مقایسه توالی ها در بانک ژن تایید گردید که هر سه جدایه بر اساس توالی ژن 16S rRNA، مایکوپلاسما هومینیس هستند.
    کلیدواژگان: مایکوپلاسما هومینیس، عفونت ادراری، واکنش زنجیره ای چندگانه، توالی نوکلئوتیدی، ژن 16S rRNA
  • حسین نجف زاده ورزی *، محمود خاکساری مهابادی، عبدالله حاجی صفحات 60-66
    سابقه و هدف
    آرسنیک سبب ناهنجاری های مادرزادی در انسان و حیوانات می شود. نانوآرسنیت توان بیشتری در ایجاد آپوپتوز دارد، از آنجایی که تاکنون اثرات نانو آرسنیت بر ناهنجاری های جنینی ارزیابی نشده لذا این مطالعه به منظور مقایسه اثر آرسنیت سدیم و نانوآرسنیت سدیم بر روی ناهنجاری های اسکلتی جنین موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در مدل حیوانی بر روی 23 سر موش صحرایی آبستن در 4 گروه انجام شد. تایید آبستنی با مشاهده پلاک واژنی بود. در روز دهم آبستنی به گروه اول (گروه شاهد، 7 سر) نرمال سالین و به گروه های دیگر به ترتیب آرسنیت سدیم با دوز 11 میلی گرم (5 سر)، نانوآرسنیت سدیم با دوزهای 1 (5 سر) و 11 (7 سر) میلی گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن، بصورت داخل صفاقی، تزریق گردید. در روز بیستم آبستنی موش ها آسان کشی شدند و پس از خارج کردن جنین ها، طول و وزن آنها تعیین و با آلیزارین قرمز-آلسین آبی رنگ آمیزی شدند. ناهنجاری های سیستم اسکلتی جنین ها از جمله شکاف کام، بدشکلی های دنده ها، مهره ها و ستون فقرات، جناغ، دستها و پاها، انگشتان و کاهش استخوان سازی بوسیله استریومیکروسکوپ بررسی و مقایسه شد.
    یافته ها
    آرسنیت معمولی و نانو وزن جنین را بطور معنی داری از حدود 5 گرم در گروه شاهد به کمتر از 2 گرم رساندند (0/033 p≤) و طول جنین را از حدود 38 میلیمتر به 28 میلیمتر کاهش دادند (0/023 p≤). کاهش طول و وزن جنین ها با دوز 11 میلی گرم نانو در مقایسه با آرسنیت معمولی (11 میلی گرم) معنی دار بود (0/033 p≤). درصد وقوع ناهنجاری ها در گروه های تحت تیمار از 3 تا 47 درصد بوده در حالی که در گروه شاهد ناهنجاری اسکلتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نانوآرسنیت نسبت به آرسنیت معمولی اثرات بیشتری بر کاهش وزن و طول جنین و برخی از ناهنجاری های اسکلتی مثل شکاف کام دارد.
    کلیدواژگان: آرسنیت سدیم، ناهنجاری اسکلتی، جنین موش صحرایی
  • شهلا قاسمی، علی شبستانی منفرد *، سجاد برزویی سیله، ابراهیم ذبیحی، مهرانگیز امیری، صدیقه عابدیان صفحات 67-73
    سابقه و هدف
    دوز پرتویی در رادیوتراپی بیماران براساس نوع و گرید تومور و درمانهای جانبی در غالب پروتکل های آنکولوژی متفاوت است. از طرفی برخی فاکتورهای پیش بینی کننده حساسیت پرتویی فردی در تجویز دوز در رژیم های درمانی کنونی در نظر گرفته نمی شود که با رعایت رادیوتراپی فردی می توان دوز پرتو را با رعایت کنترل تومور کاهش داد تا عوارض جانبی کاهش یابد. در این مطالعه مهمترین فاکتورهای موثر در پیش بینی حساسیت پرتویی که میتوان برای رادیوتراپی فردی به کار گرفته شود مرور می شود.
    مواد و روش ها
    برای دستیابی به منابع از بانک های اطلاعاتی pubmed، sciencedirect و SIDبا استفاده از واژه های کلیدی رادیوتراپی، سرعت تکثیر سلولی، هایپوکسی توموری، حساسیت ذاتی پرتویی سیکل سلولی تومور محدود شده در عنوان و چکیده مقالات فارسی و انگلیسی بررسی شدند.
    یافته ها
    از مجموع 90 مقاله، 25 مقاله اصلی و مروری در مورد فاکتورهای پیش بینی کننده میزان حساسیت پرتویی مورد مطالعه دقیق قرار گرفتند. عوامل زیادی همچون وجود و اندازه منطقه هایپوکسیک تومور، حساسیت ذاتی پرتویی، آپوپتوز و... از مهمترین عوامل تعیین کننده دوز در رادیوتراپی فردی هستند. البته عوامل دیگری نظبر سابقه پرتوگیری قبلی، گروه خونی، چپ یا راست دستی و عوامل فیزیکی نیز باید در نظر گرفته شوند.
    نتیجه گیری
    با لحاظ کردن متغیرهای فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی موثر بر حساسیت پرتویی فردی می توان با شخصی سازی رادیوتراپی (individualization of radiotherapy) احتمال درمان تومور در رادیوتراپی را افزایش و عوارض ناشی از رادیوتراپی بر بافت نرمال را کاهش داد.
    کلیدواژگان: رادیوتراپی، دوز رادیوتراپی، عوارض جانبی، حساسیت پرتویی
|
  • M. Alipour, Sr Hosseini *, P. Saadat, A. Bijani Pages 7-14
    Background And Objective
    Chronic musculoskeletal pain may persist for more than three months and is often resistant to treatment. The aim of this study was to examine the relationship between chronic musculoskeletal pain and vitamin D deficiency in the elderly population of Amirkola، Iran.
    Methods
    This cross-sectional study was part of a health survey on the elderly population of Amirkola (AHAP=Amirkola Health and Ageing Project)، including 1616 senior citizens، aged ≥ 60 years. Overall، 857 individuals without rheumatoid arthritis، cancer، depression، diabetes or osteoarthritis were enrolled in this study. Demographic data were collected and a questionnaire on chronic musculoskeletal pain was applied. The anatomical site of pain was determined by inquiring the elderly. The serum level of vitamin D was measured in two groups with and without chronic pain، using the ELISA method. Vitamin D deficiency، insufficiency and sufficiency were defined as serum vitamin D levels of < 20، 20-29. 99 and ≥30 ng/ml، respectively.
    Findings
    Among 857 participants، 599 (69. 9%) and 258 (30. 1%) cases were male and female، respectively. Moreover، 666 participants (77. 7%) complained of chronic pain. The most common sites of pain were the knees (54%)، back (40%)، feet (35. 7%) and shoulders (27. 5%)، respectively. Also، 41. 9% of the elderly had vitamin D deficiency. However، vitamin D level was not significantly different between the two groups (with and without chronic pain)، and frequency of chronic pain did not significantly vary between these groups. Based on the logistic regression model، gender (OR=2. 73، 95%CI=1. 78-4. 21، p=0. 001)، body mass index and physical activity (OR=0. 42، 95% CI=0. 28-0. 62، p=0. 001) had significant impacts on chronic pain.
    Conclusion
    The results showed no significant relationship between vitamin D level and chronic musculoskeletal pain in the elderly population of Amirkola، Iran.
    Keywords: Body mass index, Chronic pain, Elderly, Physical activity, Vitamin D
  • F. Eshghi *, S. Iranmanesh, B. Bahman Bijari, F. Borhani, M. Motamed Jahromi Pages 15-21
    Background And Objective
    Due to incomplete physical development، premature infants are susceptible to various sources of stress. Therapeutic touch is considered as an effective method to reduce stress in neonates. This study aimed to compare the effects of Yakson therapeutic touch and routine nursing care on the behavioral response of premature infants.
    Methods
    This quasi-experimental study was conducted on 60 premature infants aged 26-34 weeks، admitted at the neonatal intensive care unit (NICU) of Afzalipour Hospital of Kerman، Iran. Subjects were randomly selected by minimization and equally divided into two groups of intervention and control (N=30). Infants in the intervention group received Yakson massage therapy for 5 days، twice daily for 15 minutes، and infants in the control group received routine care. Behavioral responses of infants، including the status of sleep، waking and restlessness، were evaluated using Anderson Behavioral State Scale (ABSS) before and after intervention.
    Findings
    In this study، mean scores of ABSS in preterm infants of the intervention and control groups was 10. 63±0. 14 and 4. 83±0. 14، respectively. Moreover، there was a significant difference between the scores of behavioral response after the intervention between the groups (p=0. 001).
    Conclusion
    According to the results of this study، increased scores of sleep status in the infants of the Yakson therapy group indicated that this method could be effective in the provision of nursing care for premature infants admitted at the NICU.
    Keywords: Prematurity, Yakson, Human Touch, Behavioral Response
  • S. Saffari_Mh Bahadori_S. H Sharami *_P. Torabzadeh_M. Goudarzvand Pages 22-27
    Background And Objective
    Oxidative stress and its adverse effects in vitro or on the body can reduce the number of reproductive cells and embryo quality. Given the fact that vitamin C is a natural antioxidant with a protective role، in this study we aimed to evaluate the relationship between the level of vitamin C in follicular fluid (FF) and maturation of oocytes and embryo quality of patients undergoing in vitro fertilization (IVF).
    Methods
    This cross-sectional study was performed on the eggs and embryos of 50 patients admitted to IVF unit of Al Zahra Hospital، Rasht، Iran. Patients underwent the same mediations used to induce ovulation، and then they were injected 10000 units of human chorionic gonadotropin. Finally، they underwent 36 hours of follicle suction. Vitamin C level in FF was measured by biochemical methods. Maturation of oocytes and embryo quality were examined with inverted light microscope.
    Findings
    After examining 583 eggs and 275 embryos the following results were obtained: the percentage of metaphase II oocytes in vitamin C level of less than one was 81. 3% (412)، but when compared to vitamin C level of one or more، it was 71. 1% (54)، which were significantly different (p=0. 038). In the sub-classification، vitamin C level (0. 5-1 mg/dl)، MII oocyte frequency and the two pronuclei embryos were higher but the difference was not statistically significant.
    Conclusion
    The results showed that the quality of oocyte maturation and embryos in lower levels of vitamin C levels had improved، as compared to higher levels.
    Keywords: Infertility, In, vitro fertilization, Levels of vitamin C, Oocytes, Follicular fluid, Embryo quality, Antioxidant
  • S. Karbandi, A. Momenizade *, M. Heydarzade, Sr Mazlom, M. Hassanzade Pages 28-33
    Background And Objective
    Premature infants because special needs might be admitted at the neonatal intensive care unit for days to recover. Despite medical advances، rate of readmission among preterm infants is relatively high، causing economic and psychological problems for families. This study aimed to evaluate the effects of empowerment Mother Program on length of stay and readmission rate of preterm infants.
    Methods
    This randomized clinical trial was conducted on 70 mothers with premature infants، divided into two groups of intervention and control. Educational-behavioral empowerment program was performed in four stages: 2-4 days after admission (stage one)، 2-4 days after completing the first stage (stage two)، 1-3 days before discharge (stage three)، and one week after discharge (stage four). During each stage، mothers in the intervention group listened to selected audio files، and subjects in the control group received usual care based on hospital policies. In two stages، mothers were regularly enquired about the readmission rate of neonates via phone calls within 10-15 days after discharge. In addition، length of hospitalization was extracted from the medical records of the infants. IRCT: N201410151954.
    Findings
    In this study، mean of hospitalization in the intervention and control groups was 10. 85±5. 93 and 13. 85±7. 65 days، respectively (p=0. 03). Moreover، no statistically significant difference was observed in the readmission rate of infants one month after discharge.
    Conclusion
    According to the results of this study، the empowerment program caused a significant reduction in the length of hospital stay. However، it had no significant effects on the rate of readmission in the studied neonates
    Keywords: Empowerment Program, Length of Hospital Stay, Readmission Rate, Premature Infants?
  • K. Vakilian *, A. Ranjbar Pages 34-38
    Background And Objective
    Entonox is an odorless، tasteless gas and the first anesthesia agent used in obstetrics. To date، no studies have evaluated the effects of Entonox on oxidative stress. This study aimed to investigate the association between infant oxidative stress indices in mothers exposed to Entonox gas during vaginal delivery.
    Methods
    This cohort study was conducted on 120 pregnant women undergoing natural labor. Subjects were divided into two groups of delivery with and without exposure to analgesic Entonox (N=60). After delivery، 5 ml of arterial blood was obtained from the umbilical cords of all infants، and indicators such as malondialdehyde، thiols and total antioxidant capacity were measured and evaluated in each group.
    Findings
    In this study، there were no significant differences in the indicators of oxidative stress between the study groups. Values obtained in groups with and without Entonox exposure were respectively as follows: total antioxidant capacity (1. 33±1. 21 vs. 1. 59±1. 3، p=0. 84)، thiols (0. 363±0. 313 vs. 0. 238±0. 225، p=0. 07)، lipid peroxidation (4. 60±2. 76 vs. 5. 31±3. 19، p=1).
    Conclusion
    According to the results of this study، exposure to Entonox had no significant effects on the indicators of infant oxidative stress. Therefore، Entonox exposure could be used as a safe analgesic approach in natural delivery.
    Keywords: Oxidative Stress, Natural Delivery, Painless Delivery, Infant
  • N. Ayremlou, H. Mozdarani *, Sj Mowla, A. Delavari Pages 39-45
    Background And Objective
    Hypoxia in solid tumors is the major cause of cancer treatment resistance. Thus، identifying the appropriate indicators of hypoxia in tumors is of great importance for appropriate tumor prognosis and choosing the best treatment methods. This study aims to investigate the modulation of miR-107 expression، as a biomarker of hypoxia and its association with gastric cancer cells.
    Methods
    MKN45 and AGS gastric cancer cells were purchased from Tehran Pasteur Institute and then، were cultured under normal oxygen conditions (CO2 5% and O2 95%) and hypoxia (CO2 5% and N2 95%). Finally، miR-107 and HIF-1-α expressions were evaluated every 24 to 48 hours.
    Findings
    The results of the study showed that through hypoxia induction، HIF-1-α expression in MKN-45 cell lines increased by extending treatment duration (24 and 48 hours) 2. 3 and 3. 8 times، respectively، (p=0. 04 and p=0. 002)، and in AGS cell lines HIF-1-α expression increased 2. 2 and 3. 8 times (p=0. 03 and p=0. 005). In addition، miR-107 expression in MKN-45 increased during this time by 2. 2 and 3. 1 times (p=0. 01 and p=0. 0001)، while in AGS cell lines it was by 2. 4 and 4 times (p=0. 002 and p=0. 0001).
    Conclusion
    It was demonstrated that hypoxia induction in gastric cancer cells could modulate the expression of miR-107.
    Keywords: Gastric cancer, HIF, 1, alpha, Hypoxia, miR, 107?
  • S. Bostandoost Nikoo, Mh Shahhosseiny *, Mr Zolfaghari, M. Rahbar Pages 46-52
    Background And Objective
    Obtaining information regarding pathogenesis and prevalence of extended spectrum beta-lactamase (ESBL) producing genes seems to be necessary، since it can promote prevention modalities and treatment of the infections caused by bacterias such as Klebsiella. The aim of this study was early identification of the blaTEM gene in Klebsiella، using polymerase chain reaction (PCR) technique.
    Methods
    In this cross-sectional study، conducted form April to September 2013، 70 Klebsiella isolates were extracted from clinical samples (i. e.، wound، urine، sputum and blood) using biochemical tests، including non-state fermentation and triple sugar iron، negative indole، motile and methyl red، as well as positive Voges–Proskauer and urease tests. Subsequently، the frequency of ESBL producing strains was determined by means of combined disk method. DNA was extracted by boiling and was investigated for the presence of TEM gene using the PCR approach.
    Findings
    In the 70 Klebsiella isolates، 11 cases of ESBL phenotype were observed، of which 10 cases contained TEM beta-lactamase resistance gene. In addition، 9 out of 59 samples (26%) of negative ESBL in antibiogram، were determined positive in terms of blaTEM gene using PCR method.
    Conclusion
    Given the increasing prevalence of ESBL producing strains and poor diagnosis rate of antibiotic resistance through antibiogram method، applying more accurate techniques such as PCR is highly recommended.
    Keywords: BlaTEM Resistance Gene, Extended Spectrum Beta, lactamases, Polymerase Chain Reaction, Antibiogram
  • H. Eftekhari, B. Kheirkhah *, B. Amirheydari Pages 53-59
    Background And Objective
    Mycoplasmal infections are one of the most important urinary infections. Various studies have applied culture studies and biochemistry to separate the bacteria from the urinary tract. However، it should be noted that molecular and phylogenetic analyses are based on epidemiologic evaluations. The purpose of this study was to determine the molecular identity of Mycoplasma hominis، separated from the urine samples of patients with urinary tract infections in Kerman، Iran and compare the sequences with other strains in GenBank.
    Methods
    In this cross-sectional study، 5 ml mid-stream urine samples of 50 patients with urinary tract infections were collected. After the specialists confirmed the diagnosis of urinary tract infections in patients via paraclinical tests، segments of 16S rRNA gene were amplified، using specific primers of Mycoplasma hominis via polymerase chain reaction (PCR) technique. After purifying the PCR product، the sequences of bacterial strains were determined. Then، the sequences were aligned and the strains were compared with each other and other strains available in GenBank، using BioEdit software.
    Findings
    Three Mycoplasma hominis strains were separated in this study. The alignment of sequences and comparison with strains available in GenBank did not indicate a significant difference between the strains. Based on phylogenetic analyses in this study and the phylogenetic tree، one of the strains (H6) was highly similar to the strains of GenBank and belonged to the same family. On the other hand، two strains (H11 and H15) were of a different lineage and were completely different from other strains in the present study and those recorded in GenBank.
    Conclusion
    In this study، after applying the PCR technique and bacterial separation، the sequences were compared with those in GenBank. All three strains were Mycoplasma hominis، based on 16S rRNA gene sequence.
    Keywords: Mycoplasma hominis, Urinary tract infection, Polymerase chain reaction, Nucleotide sequence, 16S rRNA gene?
  • H. Njafzadeh Varzi *, M. Khaksari Mahabadi, A. Haji Pages 60-66
    Background And Objective
    Arsenic causes congenital anomalies in humans and animals، and nanoparticles of sodium arsenite are highly capable of inducing apoptosis. Since the effects of nanoparticles of sodium arsenite on fetal malformations have not been evaluated yet، this study aims to compare the effect of sodium arsenite and nanoparticles of sodium arsenite on skeletal malformations in rat embryos.
    Methods
    This in-vitro study was performed on four groups of pregnant rats (n= 23 rats). Mating was confirmed by observation of vaginal plug. On the tenth day of gestation، pregnant rats in different groups received intraperitoneal normal saline (n=7 rats)، sodium arsenite (11 mg/kg) (n=5 rats)، nanoparticles of sodium arsenite (1 mg) (n=5 rats) and nanoparticles of sodium arsenite (11 mg) (n=7 rats). All the rats were euthanized on the twentieth day of pregnancy and their embryos were removed، their weight and length were measured، and then were stained with alizarin red and alcian blue. The skeletal system abnormities of embryos such as cleft palate، malfunctions or malformations in ribs، vertebrae، spine، sternum، arms، legs، fingers and reduction of ossification were evaluated by a stereomicroscope، and then compared with the control group.
    Findings
    Sodium arsenite and nanoparticles of sodium arsenite reduced fetal weight from 5 g in the control group to 2 g (p≤0. 033) and also، decreased fetal length from 38 cm to 28 cm in the control group (p≤0. 023). The weight and length of fetuses were significantly reduced in nanoparticles of sodium arsenite group (11 mg)، as compared to sodium arsenite group (p≤0. 033). There were no skeletal malformations in the control group، while the percentage of anomalities was between 3% and 47% in the intervention group.
    Conclusion
    Nanoparticles of sodium arsenite، as compared to sodium arsenite، were more effective in reducing fetal length and weight and in diminishing the rate of skeletal malformations such as cleft palate
    Keywords: Fetal Rats, Skeletal Anomalies, Sodium Arsenite
  • Sh Ghasemi, A. Shabestani Monfared *, S. Borzoie Sile, E. Zabihi, M. Amiri, S. Abedian Pages 67-73
    Background And Objective
    Radiation dose in oncology protocols is different for each patient according to the type and grade of the tumor، as well as adjuvant therapies. In the current treatment regimens، some predicting factors of individual radiosensitivity have not been considered. Individual radiotherapy can lower side effects through radiation dose reduction with respect to tumor control. In this study، the most determining factors for predicting radiosensitivity، used for individual radiotherapy، were reviewed.
    Methods
    Data were retrieved through searching Sciencedirect، PubMed، Google scholar، Iranmedex and SID databases. The titles and abstracts of Persian and English articles were searched using keywords including: radiotherapy، the rate of cell proliferation، tumoral hypoxia، inherent radiosensitivity، tumor cell cycle، inhibitor factors of tumor، cancer stem cells، field dose radiation، apoptosis and predicting factors of radiosensitivity.
    Findings
    Out of 90 articles، 25 original articles and reviews on predicting factors of the rate of radiosensitivity were thoroughly studied. Multiple factors، such as the presence of hypoxic zone and its size، inherent radiosensitivity and apoptosis، are crucial in determining individual radiation dose. Other factors، including previous history of exposure، blood type، left-or right-handedness and physical factors، should also be considered.
    Conclusion
    With respect to the physical، chemical، and biological parameters influencing individual radiosensitivity، radiotherapy individualization can promote tumor treatment and diminish side effects of radiotherapy on normal tissue.
    Keywords: Radiosensitivity, Radiotherapy, Radiation Dosage, Side Effects