فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی بابل - سال هفدهم شماره 11 (پیاپی 98، آبان 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی بابل
سال هفدهم شماره 11 (پیاپی 98، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/12
  • تعداد عناوین: 9
|
  • راحله امانی، نورالسادات کریمان*، فراز مجاب، حمید علوی مجد، سهیلا مجیدی صفحات 7-12
    سابقه و هدف

    اپی زیوتومی مانند هر زخم دیگری می تواند دچار عفونت یا تاخیر در ترمیم شود. از آنجا که روغن زیتون اثر ضدمیکروبی و ترمیم زخم دارد، این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر پد ژل سرما و روغن زیتون موضعی بر بهبود زخم اپی زیوتومی در زنان نخست زا انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه کارآزمایی بالینی بر روی 90 زن نخست زای مراجعه کننده به بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شد. نمونه ها به روش تخصیص تصادفی به دوگروه گیرنده پد ژل سرما (به مدت 20 دقیقه، 12 ساعت اول پس از زایمان و سپس در صورت لزوم تا 10 روز پس از زایمان) و روغن زیتون موضعی (2 بار در روز، 12 ساعت اول پس از زایمان و سپس طی 10 روز پس از زایمان) تقسیم شدند. ارزیابی بهبود زخم با مقیاس ریدا، طی 12 ساعت اول و روزهای پنجم و دهم صورت گرفت. (IRCT:201409164529N12)

    یافته ها

    دو گروه از نظر مشخصات دموگرافیک و سایر متغیرهای مداخله گر اختلاف آماری معنی داری نداشتند. بین گروه های پد ژل سرما و روغن زیتون از نظر قرمزی روز دهم پس از زایمان (0/04 p=) تفاوت معنی دار وجود داشت. میانگین نمره ریدا در گروه پد ژل سرما (1/13±1/02) و در گروه روغن زیتون (0/97±0/84) می باشد و در بررسی روز دهم پس از زایمان میانگین نمره ریدا در گروه پد ژل سرما (0/96±0/47) و در گروه روغن زیتون (0/5±0/2) بود.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج این مطالعه، روغن زیتون می تواند به عنوان ارتقادهنده بهبود زخم ناشی از اپی زیوتومی در زنان نخست زا پیشنهاد گردد.

    کلیدواژگان: اپی زیوتومی، بهبود زخم، پد ژل سرما، روغن زیتون موضعی
  • اعظم سادات مدنی، محمود طاهری هروی، ماهرخ ایمانی مقدم، علیرضا چمنی، عبدالله جوان، امیرطاهر میرمرتضوی صفحات 13-20
    سابقه و هدف
    وجود رابطه بین صدای مفصل و یافته های رادیوگرافیک، می تواند در انتخاب درمان مناسب اختلالات داخلی مفصل گیجگاهی فکی کمک کننده باشد. هدف این مطالعه بررسی تغییرات دژنراتیو،وضعیت کندیل و افیوژن مفصلی در بیماران دارای کلیک مفصل گیجگاهی فکی با استفاده از تصاویر MRI به عنوان استاندارد طلایی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 34 بیمار با تشخیص کلیک مفصل گیجگاهی فکی توسط تصویربرداری MRI بررسی شدند. تصاویر MRI از مقطع ساژیتال بوسیله دستگاه رزونانس مغناطیسی 5/ 0 تسلا در موقعیت دهان باز و بسته تهیه شد. انواع صدای کلیک بر اساس محل شنیده شدن آن هنگام باز کردن دهان به صورت زودرس (کمتر از 15 میلیمتر)، بینابینی (30-16 میلیمتر) و دیررس (بیش از 31 میلیمتر) تقسیم بندی شدند. میزان افیوژن، موقعیت کندیل در رابطه با فوسا و برجستگی مفصلی و وجود تغییرات تخریبی ارزیابی شد.
    یافته ها
    از نظر موقعیت کندیل در فوسا، 32 (47/1%) مفصل معاینه شده در وضعیت مرکزی و در 30 (44/1%) مفصل در وضعیت خلفی و 6 (8/8%) مفصل در وضعیت بالا دیده شد. 34 (70/8%) مفصل دارای کلیک و 14 (70%) مفصل فاقد کلیک علایم استئوآرتریت داشتند. افیوژن درجه صفر و پس از آن درجه یک بیشترین تعداد مفاصل معاینه شده را به خود اختصاص دادند و رابطه معنی داری میان میزان افیوژن و کلیک و نوع آن یافت نشد. در گروه مفاصل دارای کلیک 10 مفصل (14/7 %) کلیک زودرس، 20 مفصل (29/4 %) کلیک بینابینی و 18 مفصل (26/5%) کلیک دیررس داشتند.
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته ها وجود کلیک زودرس، بینابینی و دیررس یا عدم وجود آن پیش بینی کننده موقعیت کندیل در فوسا، میزان افیوژن و وجود استئوآرتریت در تصاویر MRI نمی باشد.
    کلیدواژگان: مفصل گیجگاهی فکی، کلیک، استئوآرتریت، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی
  • لیلا بابایی، محمد کاظم فخری*، محسن جدیدی، محمد تقی صالحی عمران صفحات 21-27
    سابقه و هدف
    بیماری کرونری قلب به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در کشورهای صنعتی می باشد. درک فرد از میزان حمایت محیطی و قابلیت تنظیم هیجان نقش موثری در پیشرفت بیماری قلبی دارد. لذا، این مطالعه به منظور اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی بر تنظیم هیجان و حمایت اجتماعی ادراک شده در بیماران کرونر قلبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شبه تجربی بر روی 30 نفر از بیماران کرونری قلب مراجعه کننده به بیمارستان قلب حضرت فاطمه زهرا (س) شهرستان ساری در نیمه دوم سال 1392 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15نفر گروه آزمایش، 15 نفر گروه گواه) قرار گرفتند. ابتدا دوره هر دو گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیش آزمون پرسشنامه های حمایت اجتماعی ادراک شده فیشر و کوکوران و مقیاس پردازش هیجانی تجدید نظر شده ویمز و پینا را تکمیل نمودند؛ سپس آزمودنی های گروه آزمایش به مدت 6 هفته، هر هفته یک جلسه، دوره رفتار درمانی دیالکتیکی را به مدت 90-60 دقیقه دریافت نمودند. در گروه کنترل مداخله خاصی صورت نپذیرفت. در نهایت هر دو گروه در مرحله پس آزمون مجددا پرسشنامه های پژوهش را تکمیل و مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین نمره گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیش آزمون در مولفه های تنظیم شناختی هیجان به ترتیب برابر با2/5±112/7 و 2/2±113/2 بود و در مرحله پس آزمون برابر به ترتیب برابر با 1/9±39/07 و 2/9±107 بود(0/001 > p). میانگین نمره گروه آزمایش و کنترل در مرحله پیش آزمون در حمایت اجتماعی ادراک شده به ترتیب برابر با 4/6±24/6و 3/5±24/7 بود و در مرحله پس آزمون به ترتیب3/9±5/7 و 6/3±39 بود (0/001 >p). میانگین تنظیم شناختی هیجان در گروه آزمایش نسبت به گروه کنترل بعد از مداخله کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که استفاده از فنون رفتار درمانی دیالکتیکی می تواند تنظیم هیجانی و حمایت اجتماعی ادراک شده بیماران قلبی را که نقش مهمی در پیشگیری از عود بیماری دارد بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی دیالکتیکی، حمایت اجتماعی ادراک شده، تنظیم هیجانی، بیماری کرونر قلبfakhry1385@yahoo، com
  • علیرضا فیروزجاهی، رقیه اکبری، بهزاد حیدری، جواد سطوتی، علی محمد قاضی میرسعید، کریم الله حاجیان، آریا روحی صفحه 28
    سابقه و هدف
    غلظت امنتین سرم در بیماران همو دیالیزی در مقایسه با شاهدان سالم متناقض است. توجه به اینکه امنتین با تعداد زیادی از فاکتور های خطر قلبی عروقی مانند چاقی، سندرم متابلیک، آترو اسکلروز و التهاب ارتباط دارد. این مطالعه به منظور مقایسه غلظت امنتین سرم در بیماران همودیالیزی با شاهدان سالم و تعیین همبستگی امنتین با ریسک فاکتورهای های قلبی عروقی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد مشاهده بر روی 55 بیمار همودیالیزی با30 شاهد سالم انجام شد. غلظت امنتین سرم با روش ELISA و اندازه گیری غلظت CRP با روش آیمونوتوربیدومتری انجام شد. اطلاعات در مورد ریسک فاکتورهای قلبی عروقی، سن، مدت دیالیز، BMI و وجود یاسابقه بیماری های قلبی عروقی با مصاحبه و انجام تستهای خونی جمع آوری و دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران و شاهدان بترتیب 13/39± 50/81 (80-19) سال و 9/32±49/70 سال بود. غلظت امنتین سرم در بیماران (μg/ml 2/15±1/46) به طور معنی داری بیش از شاهدان (0/07±0/78) بود (0/0001 =p). در بیماران همودیالیزی فشارخون سیستولیک، قند خون، کراتینین و CRP بطور معنی داری بیشتر و سطح کلسترول، LDL، HDL و هموگلوبین بطور معنی داری کمتر از شاهدان بود. در کل افراد مطالعه، یک همبستگی مثبت و معنی داری بین امنتین و کرآتینین سرم (0/397= p= 0/001، r) مشاهده شد. اما در بیماران این همبستگی به سطح معنی دار نرسید. همچنین در کل افراد مطالعه و نیز در بیماران همو دیالیزی همبستگی مثبت و معنی داری بین قند خون و امنتین دیده شد(0/590 = p= 0/001، r) اما قدرت همبستگی در بیماران کمتر بود(0/304 = p= 0/012، r). یک همبستگی منفی و معنی داری نیز بین تری گلیسرید سرم و امنتین در بیماران دیده شد(244-=rو 0/045=p). امنتین سرم با CRP، آلبومین، چاقی و وجود بیماری های قلبی عروقی یا سابقه آن در بیماران ارتباطی نشان نداد مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه نشان داد که در بیماران همودیالیزی غلظت امنتین نسبت به شاهدان سالم افزایش دارد و غلظت امنتین سرم در بیماران همو دیالیزی با تعدادی از ریسک فاکتورهای قلبی عروق همبستگی مثبت دارد.
    کلیدواژگان: امنتین، همو دیالیز، همبستگی، فاکتور های قلبی عروقی
  • مهرآذین نوشادیان، هستی تقوی، هما علوی، ناصر بیشه سری، سید حسین موسوی انیجدان، علیرضا کوماسی، علی شبستانی منفرد صفحه 35
    سابقه و هدف
    کاربرد فیلتراسیون با توجه به نقش آن در تضعیف فوتون های اشعه ایکس کم انرژی و کاهش دز دریافتی بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در این مطالعه دستگاه های رادیولوژی بیمارستانهای دولتی تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل از نظر فیلتراسیون مورد بررسی قرار گرفتند.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی از دستگاهی به نام دیاولت استفاده شد. دیاولت زیر تیوپ اشعه ایکس قرار داده شد سپس با اعمال اختلاف پتانسیل های متعدد بر روی دستگاه رادیولوژی، دیاولت تحت تابش قرار گرفت و اختلاف پتانسیل خروجی از روی آن ثبت گردید.
    یافته ها
    با توجه به مطالعه انجام شده در بیمارستانهای روحانی، شهید بهشتی و یحیی نژاد، با اعمال اختلاف پتانسیل های بین 80-50 کیلوولت به دستگاه رادیولوژی اختلاف پتانسیل های خروجی از دستگاه دیاولت خوانده شد که با کیلوولت ورودی سازگاری داشت و میزان خطا بسیار کم و در حد استاندارد یعنی %5± بود. میزان فیلتر در بیمارستان امیرکلا معادل 5 /0 میلیمتر و در سایر بیمارستانهای دانشگاه 5/ 2 میلیمتر آلومینیوم اندازه گیری شد. همچنین زمان ورودی اعمال شده به دستگاه با زمان خروجی خوانده شده از دستگاه دیاولت مطابقت داشت. در بیمارستان شهید رجایی بابلسر میزان کیلوولت اعمال شده با کیلوولت خروجی خوانده شده از دستگاه دیاولت بیشتر از میزان استاندارد انحراف داشت ولیکن میزان فیلتر نیز کافی به نظرمی رسید.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه صحت آزمون کیلوولت بیمارستانهای تابعه دانشگاه علوم پزشکی بابل تایید شد، میزان فیلتر اعمال شده در آنها کافی به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: فیلتراسیون، تصویربرداری تشخیصی، بیمارستانهای اموزشی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
  • مجید جدیدی*، مهتاب شاه حسینی، راهب قربانی صفحات 40-44
    سابقه و هدف
    نوزادان نارس و یا برخی از شیرخواران بیمار، نیازمند مراقبت های ویژه و نگهداری در انکوباتور هستند. سیستم الکتریکی انکوباتور نوزاد نارس را در معرض میدان الکترو مغناطیسی قرار می دهد. از آنجا که میدان مغناطیسی یکی از عوامل ایجاد لوسمی در کودکان می باشد، در این مطالعه شدت میدان مغناطیسی داخل انکوباتورها مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی شدت میدان مغناطیسی17 انکوباتور در بخشهای نوزادان و NICU توسط یک تسلامتر اندازه گیری شد. در هر انکوباتور پنج نقطه برای تعیین شدت میدان مغناطیسی مورد استفاده قرار گرفت. اندازه گیری ها 2 بار (طی 2 هفته بین ساعت 10 تا 12 صبح) و دردو راستای میدان افقی و عمودی تکرار شد.
    یافته ها
    میانگین شدت میدان مغناطیسی اندازه گیری شده در تمامی نقاط داخل انکوباتورهای مورد ارزیابی 0/03±0/2 میکروتسلا بود. شدت میدان مغناطیسی در یک نقطه داخل انکوباتور (با شدت 0/03±0/27 میکروتسلا)، در هر دو شیوه اندازه گیری افقی و عمودی با خارج از انکوباتور اختلاف معنی داری داشت (0/04 >p).
    نتیجه گیری
    در برخی از نقاط داخل انکوباتورها با روشن شدن گرمکن دستگاه، شدت میدان مغناطیسی افزایش می یابد. توصیه می شود که در صورت امکان، مدت حضور نوزادان در انکوباتورها به حداقل کاهش یابد.
    کلیدواژگان: میدان مغناطیسی، نوزادان، انکوباتورها
  • هادی نعمتیان جلودار، یدالله جنتی، رحمان غفاری، جمشید یزدانی چراتی، مهنانه غلام گرزینی، روانبخش اسمعیلی صفحات 45-51
    سابقه و هدف
    یکی از روش های موثر در درمان بیماری های قلبی عروقی جراحی پیوند بای پس عروق کرونر می باشد، که در بیماران کاندیدای این عمل، استرس زیادی ایجاد می نماید. آموزش می تواند سبب کاهش استرس و اثرات روانی- جسمانی و مخرب آن بشود. این مطالعه با هدف تاثیر آموزش توسط گروه همتا بر میزان استرس بیماران کاندیدای جراحی پیوند بای پس عروق کرونر انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 100 نفر از بیماران کاندیدای جراحی پیوند بای پس عروق کرونر بستری در مرکز قلب مازندران انتخاب و به روش تخصیص تصادفی در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. گروه کنترل آموزش های روتین بخش و گروه مداخله علاوه بر آن، آموزش توسط همتایان را در قالب یک جلسه یکساعته در روز قبل عمل دریافت کردند. برای ثبت اطلاعات فردی و طبی از چک لیست محقق ساخته و برای سنجش استرس از پرسشنامه 21DASS در روز قبل و یکساعت قبل جراحی استفاده شد (IRCT:2014102619677N1)
    یافته ها
    اختلاف آماری معنی داری بین نمره استرس بیماران گروه همتا(8/48±1/11) و کنترل(8/86±1/29) قبل از مداخله یافت نشد. اما بعد از اجرای مداخله(یکساعت قبل جراحی) میانگین نمره استرس بیماران گروه همتا(0/93±4/70) نسبت به گروه کنترل(1/88±9/92) کمتر بود (0/001 >p).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این مطالعه، آموزش از طریق گروه همتا سبب کاهش میزان استرس بیماران کاندیدای جراحی پیوند بای پس عروق کرونر گردید، لذا پیشنهاد می شود که برای کاهش استرس این بیماران از این روش استفاده شود
    کلیدواژگان: آموزش، گروه همتا، استرس، جراحی پیوند بای پس عروق کرونر، کارآزمایی بالینی
  • محبوبه فرامرزی، هاجر پاشا* صفحه 52
    سابقه و هدف
    استرس بارداری و فقدان حمایت اجتماعی با عواقب ناخوشایند بارداری از جمله سقط جنین، تهوع و استفراغ، پره اکلامپسی، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد و نیز درجاتی از اختلالات روانی به همراه می باشد. هدف مطالعه حاضر تعیین نقش حمایت اجتماعی در پیش بینی استرس دوران بارداری می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 210 زن باردار تک قل 40-18 سال مراجعه کننده به دو بیمارستان آموزشی بابل در سال 1392 انجام گرفت. کلیه آزمودنی ها سه پرسشنامه دموگرافیک، تجربه استرس بارداری(PES) و حمایت اجتماعی فلمینگ (SSQ) را در سه ماهه اول و دوم و سوم تکمیل نموده و سپس مورد مقایسه قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین دریافت حمایت اجتماعی زنان باردار (4/18±12/87) با دامنه نمرات 25-0 بود. بیشترین میزان دریافت حمایت اجتماعی زنان در هر سه ماهه بارداری، خانواده بود. میانگین دریافت حمایت کلی در سه ماهه اول (4/50±13/48) از هر دو سه ماه دوم (3/83±12/25) و سوم (4/06±12/87) بطور معنی داری بیشتر بود (0/05> p). حدود یک سوم زنان، بارداری را استرس زا تجربه نمودند. بیشترین تجربه ناخوشایند بارداری، مربوط به سه ماهه سوم بارداری بود. حمایت اجتماعی ارتباط معنی دار مثبت با تجارب خوشایند، معنی دار منفی با ناخوشایندهای بارداری، و ارتباط منفی معنی دار با استرس بارداری داشت. حمایت اجتماعی، 50% واریانس استرس بارداری را پیشگویی کرد. قوی ترین پیش بینی کننده منفی استرس بارداری، حمایت خانواده (0/470- =β) و سپس دوستان، همسایگان، و عقیده درباره حمایت بود (0/05> p).
    نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط منفی حمایت خانواده، دوستان و همسایگان با استرس زنان باردار، توجه بیشتر متخصصین مراقبتهای بهداشتی زنان بر شیوه های ارتقاء حمایت اجتماعی در دوران بارداری پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: بارداری، حمایت اجتماعی، استرس
  • نازنین فرشچیان، طراوت فاخری، آرازگل حزبی* صفحات 61-66
    سابقه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک شایع ترین اختلال اندوکرین در زنان سن باروری می باشد که بررسی RI شریان رحمی و تخمدانی می تواند اطلاعات اضافی و کمک کننده درباره پاتوفیزیولوژی این سندرم ارائه دهد و معیار کمک کننده در موارد مشکوک به این سندرم در سونوگرافی به عنوان معیار تشخیصی باشد. هدف از این مطالعه مقایسه پارامترهای جریان خون شریان رحمی و استرومال تخمدان در بین بیماران سندرم تخمدان پلی کیستیک و زنان سالم است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی دو گروه 20 نفری از زنان مبتلا به PCOSو زنان سالم (افراد غیر مبتلا به PCOS) انجام شد. در بررسی های اولیه در هر دو گروه متغیرهای سن، BMI، FSH، LH، شدت هیرسوتیسم و آکنه اخذ شد، سپس توسط سونوگرافی Gray scale و داپلر رنگی حجم تخمدان، RI موج شریان رحمی، RI شریان تخمدانی، میزان و اسکولاریزاسیون عروق استرومای تخمدان اندازه گیری و مقایسه شد.
    یافته ها
    RI موج شریان رحمی هر دو سمت در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک(0/94)به طور معنی داری بیشتر از زنان سالم(0/86)بود (0/001 >p) و RI شریان تخمدانی هر دو سمت در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک(0/65) به طور معنی داری کمتر از زنان سالم(0/71) بود (0/001 >p). میزان واسکولاریزاسیون عروق استرومای تخمدان در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (45%) بیشتر از زنان سالم (0%)بود (0/001> p).
    نتیجه گیری
    براساس سونوگرافی داپلر رنگی پارامترهای جریان خون شریان رحمی و استرومال تخمدان در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و زنان سالم متفاوت است.
    کلیدواژگان: نشانگان تخمدان پلی کیستیک، سونوگرافی داپلر رنگی، شریان رحمی، شریان تخمدان
|
  • R. Amani, N. Kariman, F. Mojab, H. Alavi, S. Majidi Pages 7-12
    Background And Objective

    Similar to other wounds, episiotomy could lead to infections and delayed recovery. Since olive oil has antibacterial and wound healing properties, this study aimed to compare the effects of cold compress with gel packs and topical olive oil on the recovery of episiotomy wounds in primigravid women.

    Methods

    This clinical trial was conducted on 90 primigravid women referring to the hospitals affiliated to Guilan University of Medical Sciences, Iran. Subjects were randomly allocated to two groups of cold compress with gel packs (20 minutes within 12 hours after delivery, for 10 days if necessary) and topical olive oil (twice daily, within 12 hours and 10 days after delivery). Episiotomy wound healing was evaluated using the REEDA scale within the first 12 hours postpartum, and on days 5 and 10 after delivery (IRCT:201409164529N12).

    Findings

    In this study, there was no significant difference in demographic features and other intervening variables between the two groups. However, a significant difference was observed between the study groups in terms of redness severity on the 10th day of postpartum (p=0.04). Mean of the REEDA score was 1.02 ±1.13 and 0.84± 0.97 in the cold compress and topical olive oil groups, respectively. On day 10 after delivery, scores were determined as 0.47±0.96 and 0.2±0.5 in the cold gel pack and topical olive oil groups, respectively.

    Conclusion

    According to the results of this study, topical olive oil could be used effectively for episiotomy wound healing in primigravid women

    Keywords: Episiotomy, ýþ þWound Healing, Cooling Gel Pad, Topical Olive Oil
  • A. Madani, M. Taheri Heravi, M. Imani Moghaddam, A. Chamani, A. Javan, At Mirmortazavi Pages 13-20
    Background And Objective
    Investigation of the relationship between joint sounds and radiographic findings could be helpful in selecting a suitable treatment for internal temporomandibular joint disorder (TMJD). This study aimed to evaluate degenerative changes, condyle position and joint effusion in patients with TMJD using magnetic resonance imaging (MRI) as a gold standard procedure.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 34 patients diagnosed with TMJD via MRI. MRI images were obtained from the sagittal plane of the subjects using 5.0 Tesla Magnetic Resonance Scanner with open and closed mouth. Click sounds were divided into three categories based on the origin of the sound while opening the mouth: premature (<15 mm), intermediate (16-30 mm), and delayed (>31 mm). In addition, effusion volume, condyle-fossa relationship, swelling of the joints and degenerative changes were evaluated in the patients.
    Findings
    Regarding the condyle position in the fossa, 32 of the examined joints (47.1%) were in central position, 30 (44.1%) were in posterior position, and 6 joints (8.8%) were in the upper position. Moreover, 34 joints (70.8%) had clicks, and 14 joints (70%) had no clicks or symptoms of osteoarthritis. Following that, grade-zero and grade-one effusions accounted for the highest number of examined joints, and there was no significant relationship between effusion volume and type of clicking. In the study group with clicking joints, 10 cases (14.7%) had premature clicks, 20 (29.4%) had intermediate clicks, and 18 joints (26.5%) had delayed clicks.
    Conclusion
    According to the results of this study, presence or absence of premature, intermediate and delayed clicks have no effects on condylar position in the fossa, effusion volume and occurrence of osteoarthritis in MRI.
    Keywords: Temporomandibular Joint, Osteoarthritis, Magnetic Resonance Imaging (MRI)
  • L. Babaei, Mk Fakhri *, M. Jadidi, Mt Salehiomran Pages 21-27
    Background And Objective
    Coronary heart disease (CHD) has a high rate of mortality in industrial countries. The progress of this disease is closely related to patients’ perception of the social support and their ability to regulate feelings. Therefore, this study was performed to determine the effect of dialectical behavior therapy on emotion regulation and perceived social support in patients with CHD..
    Methods
    This quasi-experimental study was performed on three patients with CHD, who referred to Fateme Zahra Cardiovascular Hospital of Sari, in the second half of the year 2013. Patients were randomly divided into two groups of test and control (n=15 for each). At the beginning of the pre-test stage, both groups filled-out Fischer and Corcoran’s perceived social support questionnaire and revised emotional processing scale of Weems and Pina. Then, the participants of the test group received six weeks of dialectical behavior therapy, once a week, for 60-90 minutes. The control group received no specific interventions. Eventually, both groups completed the questionnaires again at the post-test stage, and the results were compared afterwards.
    Findings
    The mean scores of cognitive emotion regulation components of the test and control groups in the pre-test stage were 112.7±2.5 and 113.2±2.2, respectively, and in the post-test stage they were 39.07±1.9 and 107±2.9, respectively. The mean score of perceived social support in the test and control groups, in the pre-test stage, were 24.6±4.6 and 24.7±3.5, respectively, and in the post-test stage they were 5.7±3.9 and 39±6.3, respectively. After the intervention, the mean cognitive emotion regulation score in the test group significantly reduced, as compared to the control group.
    Conclusion
    The results of this study showed that dialectical behavior therapy can affect CHD patients’ perception of social support and their regulation of emotions.
    Keywords: Dialectical behavior therapy, Perceived social suppor, Emotion regulation, Coronary heart disease
  • A. Firoozjahi, R. Akbari, B. Heidari, J. Setvati, A. Ghazimirsaeed, K. Hajian, A. Roohi Page 28
  • M. Nooshadian, H. Taghavi, H. Alavi, N. Bishesary, Sh Mousavi, Ar Koomasi, A. Shabestani Monfared Page 35
  • M. Jadidi *, M. Shahhosseini, R. Ghorbani Pages 40-44
    Background And Objective
    Some ill or premature neonates require special care nursery and maintenance of environmental conditions through incubator. Incubator electric system exposes the premature infants to electromagnetic radiation. Given the fact that magnetic radiation is one of the causative agents of leukemia in children, in this study, we aimed to evaluate the intensity of the magnetic field generated by incubators.
    Methods
    In this cross-sectional study, we measured the intensity of magnetic field produced by 17 incubators utilized in our neonatal intensive care units (NICU), using a teslameter. In each of the incubators, five points were determined to measure the intensity of the magnetic field. Measurements were performed twice (during two weeks between 10 and 12 am), in both horizontal and vertical directions.
    Findings
    The mean intensity of the magnetic field measured at all points inside the incubators was 0.2±0.03 µT. The intensity of magnetic field at a point inside the incubators (0.27±0.03 µT), measured in both horizontal and vertical directions, was significantly different from a point outside the incubators (p<0.04).
    Conclusion
    At some points inside the incubators, the intensity of magnetic field increases by switching the heater on. Hence, minimizing the length of neonatal incubation period is recommended.
    Keywords: Magnetic field, Neonatal, Incubators
  • H. Nematian Jelodar, Y. Janati, R. Ghaffari, J. Yazdani Cherati, M. Gholamo Gorzini, R. Esmaieli Pages 45-51
    Background And Objective
    Coronary artery bypass grafting (CABG) is one of the most effective methods in the treatment of cardiovascular diseases. CABG can be a source of stress in candidate patients. Training and education can reduce the induced stress and its devastating physical and psychological side-effects. Therefore, this study was conducted to evaluate the impact of peer education on stress management in CABG candidates.
    Methods
    In this clinical trial, 100 CABG candidates, admitted to Mazandaran Cardiac Center, were selected and randomly divided into intervention and control groups. The control group was routinely trained, while peer education, in addition to routine training, was applied in the intervention group in a one-hour meeting the day before the surgery. In order to record patient's personal and medical information, a researcher-made checklist was used. Also, for stress evaluation, DASS-21 questionnaire was applied the day before and one hour before the surgery (IRCT: 2014102619677N1).
    Findings
    In terms of stress score, no significant difference was observed between the intervention (8.48±1.11) and control (8.86±1.29) groups before the intervention. However, after the intervention (one hour before the surgery), the mean stress score in the intervention group (4.70±0.93) was lower than the control group (9.92±1.88) (p<0.001).
    Conclusion
    Based on the findings, peer education could reduce the level of stress in CABG candidates. Therefore, this method is recommended for reducing stress in these patients.
    Keywords: Education, Peer Group, Stress, Coronary Artery Bypass Grafting, Clinical Trial
  • N. Farshchian, T. Fakheri, A. Hezbi* Pages 61-66
    Background And Objective
    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is the most common endocrine disorder in reproductive-age women. The assessment of uterine and ovarian artery resistance indices (RI) can provide additional information on pathophysiology of the syndrome, and can be applied as a diagnosis criterion in suspected cases of PCOS. This study aims to compare the parameters of uterine artery blood flow and ovarian stromal artery in PCOS patients and healthy women.
    Methods
    This cross-sectional study was performed on 20 women with PCOS (PCOS group) and 20 healthy women (control group). In the initial evaluations, age, body mass index, levels of follicle stimulating and luteinizing hormones, as well as severity of hirsutism and acne were recorded. Then, ovarian volume, uterine and ovarian artery RI and the rate of vascularization of ovarian stromal arteries were measured and compared with each other using Gray-scale and color Doppler sonography (CDS).
    Findings
    Uterine artery RI on both sides in the PCOS patients (94%) was significantly higher than the healthy women (86%) (p<0.001). Ovarian artery RI on both sides in the PCOS group (65%) was lower than the control group (71%) (p<0.001). The rate of vascularization of ovarian stromal arteries was higher in the PCOS patients (45%), as compared to the healthy women (0%) (p<0.001).
    Conclusion
    According to the CDS findings, ovarian stromal and uterine blood flow parameters were significantly different in the PCOS and control groups.
    Keywords: Color Doppler ultrasound, Ovarian artery, Polycystic ovary syndrome, Uterine artery