فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی‌ام شماره 4 (پیاپی 93، زمستان 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/12/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سمیه ذیقمی، مرضیه علی خاصی، مریم معماریان، معین حسینی شیرازی * صفحات 192-199
    زمینه و هدف
    جهت موفقیت کلینیکی پروتز های متکی بر ایمپلنت، تطابق اجزا متقابل و ثبات تورک اعمال شده به پیچ مجموعه ایمپلنت، تحت نیروهای اکلوزالی مکرر ضروری است. هدف از این مطالعه بررسی میزان کاهش تورک در اباتمنت های کست شونده با آلیاژ کروم کبالت پس از اعمال بارگذاری دوره ای بود.
    روش بررسی
    مرحله کستینگ توسط آلیاژ کبالت- کروم برای تعداد 10 عدد اباتمنت کست شونده با ابعاد و ارتفاع مشابه انجام شد. برای هر نمونه یک عدد ایمپلنت، به صورت عمود در آکریل مانت شده و پیچ های اباتمنت ها با تورک NCm 30 بر روی ایمپلنت مربوط به خود بسته شده و پس از 10 دقیقه باز شدند. میزان کاهش تورک در بازکردن اباتمنت ها برای هر نمونه ثبت شد. مجددا اباتمنت ها با تورک مشابه بر روی ایمپلنت مربوط به خود بسته شده و این بار نمونه ها تحت بارگذاری دوره ای قرار گرفتند. میزان کاهش تورک پس از بارگذاری برای هر نمونه اندازه گیری و ثبت شد. آنالیز آماری t-test برای اعداد به دست آمده از گروه ها انجام شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان دادند که میزان درصد کاهش تورک قبل از بارگذاری دوره ای به طور معنی داری (001/0>P) کمتر از میزان درصد کاهش تورک پس از بارگذاری می باشد.
    نتیجه گیری
    در قطعات ایمپلنتی عدم تطابق اباتمنت های ریختگی با سطح متقابل، می تواند باعث کاهش درصد تورک اولیه قبل و بعد از بارگذاری شود. با این حال مناسب تر است که تفسیر نتایج حاصل از این مطالعه محدود به میزان شل شدن پیچ اباتمنت های مذکور باشد تا اینکه مستقیما به شکست های کلینیکی در استفاده از این نوع اباتمنت نسبت داده شوند.
    کلیدواژگان: تورک، ایمپلنت دندانی، اباتمنت دندانی
  • کیمیا نگهداری، مریم سادات توانگر *، رفعت باقری صفحات 200-207
    زمینه و هدف
    ریزسختی، حلالیت و جذب آب از عوامل پیش بینی کننده کارایی بالینی کامپوزیت های رزینی هستند. هدف از این مطالعه بررسی تغییرات ریزسختی (microhardness) در محیط خشک و مرطوب، جذب آب و حلالیت در آب سه نوع کامپوزیت نانوهیبرید در سه بازه زمانی 24 ساعت، 7 روز و 60 روز بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه از 3 کامپوزیت GC Kalore (GC)، aura (SDI) و (GC) G-ænial Universal Flo Universal Flo استفاده شد. برای هر ماده 10 نمونه دیسک شکل تهیه شد. نمونه ها پس از رسیدن به وزن ثابت، به مدت 60 روز در آب مقطر و سپس بلافاصله 60 روز در دسیکاتور نگهداری شدند. در طی این مدت وزن نمونه ها در زمان های 24 ساعت 7 روز و 60 روز اندازه گیری شد. برای تست ریزسختی برای هر ماده 24 نمونه تهیه شده و بر اساس محیط ذخیره (خشک یا مرطوب) و زمان ذخیره (24 ساعت، 7 روز یا 10 روز) در به 6 گروه تقسیم شد. نمونه ها پس از پایان مدت نگهداری در سه نقطه با دستگاه دیجیتال سنجش ریز سختی Vickers مورد آزمایش قرار گرفتند. داده ها توسط نرم افزار SPSS و آنالیز های آماری Tukey و ANOVA مورد تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از این بود که ماده G-ænial Universal Flo بیشترین میزان جذب آب و حلالیت و هم چنین کمترین میزان ریزسختی را پس از دوره نگهداری 60 روزه داشت. ماده GC Kalore جذب آب و حلالیت کمتر نسبت به ماده aura نشان داد. همچنین GC Kalore پس از ذخیره 60 روزه در آب ریزسختی بیشتری نسبت به aura نشان داد. این در حالی بود که ماده aura ریزسختی بیشتری در محیط خشک داشت.
    نتیجه گیری
    مواد با جذب آب و حلالیت کمتر ریزسختی بیشتری را در محیط مرطوب نشان دادند. کمترین ریزسختی و بیشترین جذب آب و حلالیت مربوط به کامپوزیت flowable بود. بنابراین تاثیر منفی جذب آب بر ریزسختی باید در کاربردهای کلینیکی کامپوزیت های رزینی در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: کامپوزیت رزینی، حلالیت، جذب آب
  • غلامرضا اصفهانی زاده *، محمود عاقل، سعید محمدی اصل، الناز بیات صفحات 208-213
    زمینه و هدف
    میزان Marginal Gap در رستوریشن تمام سرامیک در میزان موفقیت درمان اهمیت فراوانی دارد و با توجه به نتایج متناقض در مطالعات، هدف از این مطالعه مقایسهMarginal Gap در 4 نوع رستوریشن سرامیکی، Zirconia CAD/CAM، Inceram، IPS e.max press و PFM بود.
    روش بررسی
    در مطالعه ایی آزمایشگاهی یک دنتیک پره مولر ماگزیلا به عنوان مدل آزمایشگاهی تهیه شد و به طور استاندارد تراش داده شد و سپس از روی آن 10 روکش از جنس Inceram و 10 روکش از جنس IPS e.max press و 10 روکش از جنس Zirconia و 10 روکش از جنس PFM ساخته شد. نمونه ها بدون سمان شدن روی دای قرار داده شدند و میزان عدم تطابق لبه ای با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه گیری گردید. سپس داده ها با استفاده از تست های One- way Anova وOne sample Kolmogorov smirnov مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    یافته ها نشان دادند که میزانGap در گروه PFM 7/28±92/102 و در گروه Inceram 41/98±91/24 و در گروه IPS e.max press 48/25±81/128 و در گروه Zirconia 9/10±5/69 بود. نتایج آزمون حاکی از آن بود که تفاوت معنی داری در بین گروه های ذکر شده وجود دارد (0/0001=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به این که مقایسه میزان گپ در چهار گروه توسط آزمون ANOVA معنی دار بود، بنابراین انتظار می رود که مارجینال گپ، احتمال نشت و عود پوسیدگی در سیستم های Zirconia از همه کمتر و در سیستم های IPS e.max press از همه بیشتر باشد.
    کلیدواژگان: زیرکونیا، گپ مارژینال، Inceram، PFM، IPS e، max press
  • سکینه آرامی، معصومه حسنی طباطبایی، معصومه حسنی طباطبایی، سید رضا نجف زاده، احمدرضا شمشیری، زهره مرادی * صفحات 214-218
    زمینه و هدف
    با توجه به استفاده روز افزون از MTA در درمان های مختلف دندانپزشکی ، مطالعه در مورد خصوصیات آن از جمله زمان ستینگ از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف از این مطالعه بررسی زمان ستینگ اولیه و نهایی یک نوع MTA ایرانی با یک نوع MTA خارجی بود.
    روش بررسی
    برای محاسبه میانگین زمان ستینگ نیاز به 7 نمونه در هر گروه بود و برای اندازه گیری زمان ستینگ اولیه و نهایی MTA، مولد به ابعاد 10×2 میلی متر آماده گردید. نمونه ها پس از آماده سازی داخل انکوباتور با دمای 37 درجه سانتی گراد و رطوبت 90% گذاشته شد. بعد از مخلوط کردن سوزن Gilmore با وزن 100 گرم و انتهای فعال 2 میلی متر به صورت عمودی روی سطح MTA گذشته شد تا زمان ستینگ اولیه به دست آید. برای محاسبه زمان ستینگ نهایی از سوزن Gilmore با وزن 456 گرم و انتهای فعال 1 به صورت عمودی روی سطح MTA استفاده شد. جهت مقایسه میانگین زمان ستینگ بین نمونه داخلی (Root MTA) با نمونه خارجی (Angelus MTA) آزمون آنالیز واریانس یک طرفه با تست تعقیبی Tukey با سطح معنی داری 05/0=α انجام شد.
    یافته ها
    میانگین زمان ستینگ اولیه Angelus MTA و Root به ترتیب عبارت از: 91/0±57/13 و 92/0±42/11 و میانگین زمان ستینگ نهایی Angelus MTA و Root به ترتیب عبارت از 54/±93/48 و 5/1±86/37 دقیقه بود. زمان ستینگ اولیه Angelus نسبت به Root به میزان 2/53±43/0 دقیقه بیشتر (001/0P=) و زمان ستینگ نهایی آن نسبت به Root به میزان 82/0±07/11 دقیقه بیشتربود (001/0>P).
    نتیجه گیری
    زمان ستینگ اولیه و نهایی MTA ایرانی نسبت به خارجی کمتر بود و از این بابت با نمونه خارجی قابل رقابت بود.
    کلیدواژگان: ستینگ، MTA، کلسیم سیلیکات
  • عبدالرحیم داوری، علیرضا دانش کاظمی، مهرناز فلاح تفتی * صفحات 219-229
    زمینه و هدف
    از ویژگی یک ماده ترمیم مناسب داشتن خصوصیات مکانیکی قابل قبول می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر نوشیدنی های اسیدی متداول، بر ریزسختی دو نوع رزین کامپوزیت دندانی انجام شد.
    روش بررسی
    48 نمونه از هر یک از کامپوزیت های P60 و G-aenial تهیه و به طور تصادفی به 6 گروه کوکاکولا، فانتا، دوغ گازدار، دلستر، اسپرایت و کنترل با آب مقطر تقسیم شدند. مطالعه در 3 مرحله، بعد از یک روز در آب مقطر، بعد از یک روز و پس از یک هفته غوطه وری در نوشیدنی ها (به ازای هر روز 6 ساعت) بررسی شد. ریزسختی با دستگاه سختی سنج ویکرز اندازه گیری و نتایج به کمک آزمون های ANOVA، T-test و Tukey مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    مقایسه نتایج بین دو گروه نشان دهنده تفاوت معنی دار بین دو کامپوزیت بود. بعد از یک روز نگهداری در آب میانگین ریزسختی برای P60 مقدار (kgf/mm2) 12/27 و برای G-aenial به مقدار (kgf/mm2) 51/16 گزارش شد (0001/0P=). همچنین در بازه نگهداری 6 ساعته میانگین ریزسختی در دو گروه معنی دار گزارش شد (0001/0P=). در بازه زمانی 42 ساعت میانگین ریز سختی دو گروه معنی دار ارزیابی شد (0004/0P=). سختی کامپوزیت P60 پس از 42 ساعت نگهداری در دلستر در مقایسه با گروه کنترل (03/0P=)، همچنین سختی کامپوزیت G-aenial پس از 42 ساعت غوطه ور شدن در کوکاکولا به طرز معنی داری نسبت به دوغ (02/0P=)، کاهش یافته بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از این مطالعه مصرف نوشیدن های اسیدی می تواند موجب کاهش ریزسختی کامپوزیت های دندانی شود.
    کلیدواژگان: رزین کامپوزیت، ریزسختی، ترمیم دندانی، نوشیدنی اسیدی
  • ابراهیم اکبری *، علی مشهدی، زینب عظیمی، راحله عباس نژاد، احمد امیری پیچاکلایی صفحات 230-242
    زمینه و هدف
    علی رغم اطلاعات زیادی که در مورد عوامل خطرزا در شروع یک بیماری در دست می باشد، هنوز شکاف هایی در درک عوامل موثر بر پیشرفت بیماری ها وجود دارند. با توجه به نقش مهم عوامل روانشناختی در بیماری های جسمانی، هدف پژوهش حاضر مقایسه نظم جویی شناختی هیجان، تنیدگی، افسردگی، اضطراب، و تنیدگی ناشی از رویدادهای زندگی در مبتلایان به بیماری های پریودنتال و شاهدهای همسان شده بود.
    روش بررسی
    این مطالعه از نوع مقطعی- تحلیلی بود. جامعه پژوهش را کلیه مراجعه کنندگان به کلینیک های دندانپزشکی شهر لامرد و مهر تشکیل می دادند که از بین آن ها 50 نفر زن و مرد با دامنه سنی 15 تا 49 ساله دچار بیماری پریودنتال و 50 نفر زن و مرد 15 تا 49 ساله فاقد بیماری پریودنتال به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گروه فاقد بیماری پریودنتال از نظر ویژگی های جمعیت شناختی با گروه بیمار همسان شدند. هر دو گروه پرسشنامه نظم جویی شناختی هیجان (CERQ)، مقیاس افسردگی اضطراب تنیدگی (DASS) و پرسشنامه رویدادهای زندگی را تکمیل کردند. تحلیل داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 17 و با استفاده از آزمون تحلیل واریانس چند طرفه (MANOVA) صورت گرفت.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد که تنیدگی، افسردگی، اضطراب و تنیدگی ناشی از رویدادهای زندگی افراد مبتلا به بیماری پریودنتال بیشتر از شاهدهای همسان شده بود و دو گروه تفاوت معنی داری در مولفه های مقصر دانستن خود، نشخوار فکری، توجه مثبت به ارزیابی و فاجعه سازی دارند (05/0>P). افراد مبتلا به بیماری پریودنتال نمره بیشتری در زمینه مقصر دانستن خود، نشخوار فکری و فاجعه سازی و نمره پایین تری در زمینه توجه مثبت به ارزیابی در مقایسه با شاهدهای همسان شده به به دست آوردند.
    نتیجه گیری
    افرادی که در طول زندگی نسبت به شرایط تنیدگی زا، افسردگی و اضطراب آسیب پذیرند و همچینین از راهبردهای ناسازگارانه نظم جویی شناختی هیجان استفاده می کنند، بیشتر مستعد بیماری های پریودنتال خواهند بود.
    کلیدواژگان: بیماری پریودنتال، هیجان ابراز شده، تنیدگی، افسردگی، اضطراب، رویدادهای متغیر زندگی
  • مهرسیما قوامی لاهیجی *، مرجان بهروزی بخش، طاهره سادات جعفرزاده کاشی صفحات 243-253
    طیف سنجی مادون قرمز یک روش تصویربرداری شیمیایی است که می تواند در طیف وسیعی از کاربردها به خدمت گرفته شود. از مزیت های طیف سنجی مادون قرمز می توان به امکان استفاده از آن برای انواع نمونه ها در حالت های مختلف فیزیکی اشاره کرد. هدف از این مقاله، مروری بر دستاورد های اخیر و کاربرد های مختلف طیف سنجی مادون قرمز در تحقیقات دندانپزشکی بود. جستجوی مقالات مرتبط در بازه زمانی سال های 1960 تا 2017 در پایگاه های داده ScienceDirect و PubMed انجام شده است. یکی از محبوب ترین کاربردهای طیف سنجی مادون قرمز محاسبه درجه تبدیل در مواد دندانی با بیس رزینی است. همچنین برای بررسی ساختار شیمیایی دندان و استخوان و کلسیم فسفات های مصنوعی و تشخیص میکروارگانیسم ها و حالت های پاتولوژیک هم به کار گرفته شده است. در این مقاله ما به اصول این تکنیک اشاره کرده ایم و این روش را به عنوان روشی ساده و سریع برای تعیین ساختار مواد و تغییرات آن توصیه می کنیم.
    کلیدواژگان: طیف سنجی مادون قرمز، دندانپزشکی، ساختار شیمیایی، گروه های عاملی
  • مرضیه علی خاصی، امیر رضا هندی * صفحات 254-260
    زمینه و هدف
    از دست رفتن گیر پست یکی از دلایل اصلی شکست رستوریشن دندان های ترمیم شده با پست و کور می باشد. فاکتورهای متعددی من جمله نوع سمان می توانند بر گیر پست موثر باشند. با توجه به استاندارد در نظر گرفتن سمان زینک فسفات و مقایسه سایر سمان ها با آن، مطالعه حاضر با هدف مرور نظام مند مقالات جهت بررسی گیر پست های ریختگی سمان شده توسط زینک فسفات انجام گردید.
    روش بررسی
    این مرور نظام مند بر اساس راهنمای PRISMA (Transparent Reporting of Systematic Reviews and Meta-analyses) انجام شد. سوال این مطالعه این بود که گیر پست های ریختگی سمان شده توسط سمان زینک فسفات چقدر است. بر این اساس جستجوی الکترونیک مقالات برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه های اطلاعاتی PubMed و Medline و همچنین موتور جستجوی Google scholar تا سال 2016 در بین مقالات انگلیسی با کلیدواژه های مرتبط انجام شد. بعد از بررسی مقالات براساس معیارهای ورود و خروج، مقالات انتخاب و به صورت کیفی ارزیابی شدند.
    یافته ها
    حاصل جستجوی اینترنتی مقالات 1141 مطالعه بود که بعد از اعمال معیارهای ورود و خروج تعداد 6 مطالعه در این مرور نظام مند وارد شدند. پرکاربردترین جنس پست ریختگی از آلیاژ نیکل کروم بود. گیر پست های ریختگی توسط سمان زینک فسفات از 76/8 تا 2/34 کیلوگرم و از 91 تا 2/192 نیوتن گزارش شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه مروری حاضر نشان داد که گیر پست های ریختگی سمان شده توسط زینک فسفات در شرایط کنترل شده در حد متوسط قرار دارد و فاکتورهای مختلفی شامل جنس و طول پست می توانند بر میزان گیر پست موثر باشند.
    کلیدواژگان: پست و کور، گیر، زینک فسفات، سمان دندانی
|
  • Somayeh Zeighami, Marzieh Alikhasi, Maryam Memarian, Moeen Hosseini Shirazi * Pages 192-199
    Background And Aims
    For the clinical success of implant-retained prostheses, fitness of matching components and stability of the applied torque to the implant-abutment assembly under dynamic occlusal loading is essential. The aim of this study was to evaluate the torque loss in Co-Cr castable abutments after cyclic loading.
    Materials And Methods
    10 castable abutments were cast in Co-Cr alloy with similar size and height. Each specimen was mounted vertically on a separated implant using a 30 Ncm tightening torque. The detorque values of the abutments were evaluated after 10 min. The same tightening torque was applied to the abutments on their corresponding implants and cyclic loading was applied for 500,000 cycles to the implant-abutment assembly. The torque values after cyclic loading were recorded for each specimen. T-test analysis was conducted on scores from the groups.
    Resultes: The results of this study showed that the percentage of torque loss in castable abutments was significantly increased after cyclic loading (P
    Conclusion
    Misfit between the castable implant components can cause torque loss before and after cyclic loading. However, it is more appropriate to relate the results of this study to the screw loosening of the above mentioned abutments than judging their clinical performance.
    Keywords: Torque, Dental implants, Dental abutments
  • Kimia Negahdari, Maryam Sadat Tavanagar *, Rafaat Bagheri Pages 200-207
    Background And Aims
    Microhardness, sorption, and solubility are useful predictors of a resin composite’s clinical success. This study aimed to evaluate the effect of 60 days of water storage on the microhardness, sorption, and solubility of 3 commercial nanohybrid resin composites.
    Materials And Methods
    Three nanohybrid composites were evaluated: GC Kalore (GC), Aura (SDI), and G-ænial Universal Flo Universal Flo (GC). Ten disc-shaped samples were prepared for each material. After baseline weight measurement, the specimens were stored in distilled water for a period of 60 days, and then in desiccators for another 60 days. Specimens were weighed at 24 hours, 7 and 60 days of water storage and desiccation. For the microhardness test, 24 were prepared for each material and divided into 6 groups based on storage media (dry and wet) and storage time (24 hours, 7 days, and 60 days). Specimens were tested by a digital Vickers microhardness tester after storage and data were analyzed using SPSS software.
    Results
    G-ænial Universal Flo Universal Flo showed the highest sorption and solubility and the lowest microhardness after 60 days of water storage. GC Kalore showed lower sorption and solubility compared to Aura. Also GC Kalore had higher microhardness than Aura after 60 days of storage in water, while Aura had higher microhardness in dry storage.
    Conclusion
    Composites with lower sorption and solubility showed higher microhardnss in wet conditions. Flowable composite resin showed the lowest microhardness and the highest sorption and solubility values. Therefore, the negative effect of water sorption and solubility on Surface microhardness should be considered in clinical decisions.
    Keywords: Composite resin, Sorption, Solubility
  • Gholamreza Esfahanizadeh *, Mahmood Aghel, Saeed Mohammadi Asl, Elnaz Bayat Pages 208-213
    Background And Aims
    Marginal gap measurement in all ceramic restorations they are of fundamental important for the successful used. As some studies led to contradiction results, yhe aim of this study is to compare marginal gap restorations between 4 kinds of ceramic restorations Inceram, IPS-e.max Press, Zirconia (CAD/CAM) and PFM.
    Materials And Methods
    In this In-vitro experimental research, one stainless steel die with deep chamfer finish line design (1 mm depth) was prepared on a maxillary premolar. 40 epoxy resin dies were made, dies were divided in to 4 groups (n=10), Zirconia, IPS e.max press, Inceram, Mental Ceramic systems (MC). Then, the prepared crowns were put on the stainless steel die and observed their marginal mismatch under sterio microscope before cementation. Data were analyzed by One- way ANOVA, and one sample kolmogorosmirnov tests.
    Resultes: There was significant difference in the marginal gaps between (MC) (102.92±28.7), Inceram (98.41±24.91), IPS e.max press (128.22±25.48), and Zirconia (69.5±10.9) (P=0.0001).
    Conclusion
    The comparison of marginal gap for the four groups was significant test. Therefore, it can be concluded that marginal gap, the probability of leakage and recurrence of caries in Zirconia systems is the least and in the IPS e.max press systems is the most.
    Keywords: Zirconia, Marginal gap, Inceram, PFM, IPS e.max press
  • Sakineh Arami, Masoumeh Hasani Tabatabaei, Seyed Reza Najafzadeh, Ahmadreza Shamshiri, Zohreh Moradi * Pages 214-218
    Background And Aims
    According to many uses of MTA in different treatments, studying about its properties like the setting time, is of great importance. The aim of this study was to compare the initial and final setting time of an Iranian MTA and a foreign MTA.
    Materials And Methods
    Seven samples were in each group; for measurement of initial and final setting time of MTAs, a mold with dimension of 2×10 mm was prepared. The cements after mixation were put into an incubator with temperature of 37ₒC and humidity of 90%. After mixing of cements, a Gilmore needle with a weight of 100 gr and active tip of 2 mm was used vertically on the surface of MTA for measurement of the initial setting time. Setting was measured by the start of cement mixation to the time the tip of the needle didn’t penetrate to the surface of MTA. For measurement of the final setting time a Gilmore needle with a weight of 456 gr and active tip of 1mm was used vertically on the surface of MTA. The ANOVA test followed by Tukey test was used for comparison of the mean setting time between an Iranian and foreign MTA. The statistical difference was considered significant at the level of 0.05.
    Resultes: The mean initial setting time Angelus and Root MTAs were 13.57±0.91 and 11.14±0.92 min, the mean final setting of Angelus and Root MTA, were 48.93±1.54 and 37.86±1.5 min while the initial setting time of Angelus MTA lasted for 0.53±43.2 more min than Root MTA (P=0.001). The final setting time of Angelus MTA took longer for 110.7±0.82 min than Root MTA (P=0.001).
    Conclusion
    The initial and final setting time of the Iranian MTA was shorter than the foreign one and thus it could a more alternative option in this respect.
    Keywords: Setting, MTA, Calcium silicate
  • Abdolrahim Davari, Alireza Danesh Kazemi, Mehrrnaz Fallah Tafti * Pages 219-229
    Background And Aims
    A suitable restorative material must have acceptable mechanical properties. The aim of this study was to evaluate the effect of conventional acidic drinks on the micro-hardness of two dental resins.
    Materials And Methods
    48 samples of each of P60 and G-aenial composites were prepared and randomly divided into six groups: Coca-Cola, Fanta, yoghurt drinks, soft beer, Sprites and control groups. The study was in 3 steps: after one day in distilled water and after one day and one week of immersion in beverages per day (6 hours). The Vickers micro-hardness was then evaluated. Finally, data were analyzed by, t-tests, ANOVA and Tukey tests.
    Resultes: Comparing the results between the two groups, a significant difference between the two composite was found. After one day in the water, the average micro-hardness for P60 was of 27.12 (kgf/mm2) and 16.51 (kgf/mm2) for G-aenial amount and these differences were found statistically significant (P=0.0001). For the 6-hour maintenance interval, the average micro-hardness between P60 and G-aenial was statistically significant (P=0.0001). For 42 hours, the average micro-hardness ranged between P60 and G-aenial that were statistically significant (P=0.0004). The stiffness of the P60 composite after 42 hours’ storage in soft beer significantly decreased compared with the control group (P=0.03). G-aenial composite hardness after 42 hours of soaking in the Coca-Cola was reduced significantly compared to yogurt drinks (P=0.02).
    Conclusion
    As a result, the hardness of P60 composite was higher than that of G-aenial. The hardness of both composites reduced in acidic drinks after one week.
    Keywords: Resin composite, Micro, hardness, Dental restoration, Carbonated beverage
  • Ebrahim Akbari *, Ali Mashhadi, Zeinab Azimi, Raheleh Abbas Nazhad, Ahamd Amiri Pichakolaei Pages 230-242
    Background And Aims
    While there are a lot of information about an illness risk factors, there are still some gaps in understanding factors influencing the progression of disease. Given the important role of psychological factors in physical conditions, the purpose of this study was to compare the cognitive emotion regulation, stress, depression, anxiety, and stress related to life events in people with and without periodontal disease.
    Materials And Methods
    The type of this study was causal comparative. Research society was all clients referred to dental clinics in Lamerd and Mehr cities, then 50 people with and 50 people without periodontal disease (male and female, 15-49 years old) were selected using purposive sampling. The group without periodontal disease was matched with patient group in terms of demographic characteristics. Both groups completed cognitive emotion regulation questionnaire (CERQ), Depression Anxiety Stress Scale (DASS), and life events questionnaire. Data analysis was conducted with SPSS version 17 using multivariate analysis of variance (MANOVA).
    Resultes: Data analysis showed that people with periodontal disease had more stress, depression, anxiety, and stress related to life events than matched control group. The groups had significant differences in the components of self-blame, rumination, positive attention to evaluation and catastrophizing (P
    Conclusion
    The results showed people who were vulnerable to stressfull situations, depression, and anxiety during their lives, and also use maladaptive emotion regulation strategies, were more susceptible to periodontal disease.
    Keywords: Periodontal disease, Expressed emotion, Stress, Depression, Anxiety, Life change events
  • Mehrsima Ghavami-Lahiji *, Marjan Behroozibakhsh, Tahere Sadat Jafarzadeh Kashi Pages 243-253
    FTIR spectroscopic imaging is a chemical imaging method that can be employed to a broad range of applications. This powerful technique is suitable for determining the functional groups and chemical structures of the samples. The advantage of infra-red spectroscopy is that it can be used for various modes of physical samples. The aim of the current paper was to review the recent advances and the potential uses of Fourier Transform Infra-red Spectroscopy in dentistry via exploring related literature during 1960 till 2017 in Science Direct and PubMed databases. One of the most popular applications of infrared spectroscopy is to calculate the degree of conversion in the resin based dental materials. It has also been used to investigate the chemical structure of the teeth and bones, synthesis calcium phosphate, the diagnosis of microorganisms, and pathological conditions. In this paper, we mentioned the principles of this technique and recommend this method as a simple and fast way to determine the structure of the materials and their alteration.
    Keywords: Fourier transform infrared, Dentistry, Chemical structure, Functional groups
  • Marzieh Alikhasi, Amirreza Hendi * Pages 254-260
    Background And Aims
    Loss of retention is one of the main reasons of failure in teeth restored with post and core. Several factors, including the type of cement can influence the retention of the posts. As zinc phosphate cement is considered as the standard for comparison this study performed to review articles evaluating the retention of cast posts cemented with zinc phosphate.
    Materials And Methods
    This systematic review was performed based on the PRISMA (Transparent Reporting of Systematic Reviews and Meta-analyses) guide. The question of this study was that how much is the amount of retention of cast posts cemented with zinc phosphate. Hence, a literature search was done in PubMed and Medline databases as well as Google scholar search engine using relevant keywords until 2016 limited to the English language. Articles were selected based on the inclusion and exclusion criteria, and were evaluated qualitatively.
    Resultes: Internet search resulted in 1141 articles. Following the application of inclusion and exclusion criteria, 6 studies were included in this systematic review. The most common post material was nickel-chromium alloy. Retention of casting posts cemented by zinc phosphate was from 8.76 to 34.2 Kg and from 91 to 192.2 N.
    Conclusion
    Our review showed that the retention of cast posts cemented with zinc phosphate in controlled condition is moderate and factors including post material and length could influence the retention of the post.
    Keywords: Post, core, Retention, Zinc phosphate, Dental cement