فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی و یکم شماره 3 (پیاپی 96، پاییز 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/09/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رامین مشرف* ، عارف صادقیان صفحات 146-154
    زمینه و هدف
    در دندان های درمان ریشه شده، از پست های فایبر برای نگهداری ترمیم تاج دندان استفاده می شود. هدف از این مطالعه بررسی مقایسه ای تآثیر کاربرد سیمان های رزینی مختلف بر استحکام باند پست های کامپوزیتی تقویت شده با فایبر با عاج ریشه و مقایسه این استحکام باند در نواحی مختلف ریشه دندان بود.
    روش بررسی
    در این بررسی تجربی- آزمایشگاهی 48 دندان پرمولر پایین تک ریشه کشیده شده، درمان ریشه شدند. پست های بر اساس سیمان رزینی مورد استفاده، جهت انجام تست push out، به 3 گروه 16 تایی تقسیم شدند. (Bifix SE, Bifix QM, Rebilda) پس از قطع قسمت کرونالی ریشه ها، ریشه دندان ها به 3 قسمت با ضخامت 2 میلی متر تقسیم شدند. سپس نیروی برشی توسط ماشین تست یونیورسال با سرعت mm/min 1 به نمونه ها وارد شد. نتایج حاصل توسط آزمون واریانس دو طرفه، واریانس دو طرفه و Tukey Test (05/=α) مورد بررسی آماری قرار گرفتند.
    یافته ها از نظر استحکام باند پست های همرنگ به عاج ریشه اختلاف آماری بین گروه های آزمایشی معنی داری وجود نداشت (650/0=P). اما از نظر محل مقطع ریشه اختلاف معنی داری بین استحکام باند پست های همرنگ به عاج ریشه در نواحی مختلف وجود داشت (001/0>P).
    نتیجه گیری
    در شرایط این بررسی، اختلاف آماری معنی داری بین استحکام باند 3 نوع سمان رزینی مختلف به عاج ریشه وجود نداشت. استحکام باند در ناحیه کرونال ریشه ها به گونه مشخصی بالاتر از نواحی میانی و آپیکال بود.
    کلیدواژگان: سیمان های رزینی، باندینگ دندانی، رزین های کامپوزیتی، تقویت شده با فیبر، استحکام اتصال
  • محمد اسماعیل زاده، فهیمه دانشیار* ، زکیه دنیوی، بشیر طریقی، شاهین نصیری صفحات 155-161
    زمینه و هدف
    تفاوت ساختاری دندان های شیری در مقایسه با دندان های دائمی موجب رسیدن سریع تر پوسیدگی به پالپ می شود و در نتیجه اقدام به درمان موثر را ضروری می سازد. هدف از مطالعه حاضر، تعیین میزان موفقیت انجام پالپوتومی دندان های مولر شیری و عوامل موثر بر آن با استفاده از فرموکروزول توسط دانشجویان و دستیاران در بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهر همدان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 113 کودک که قبلا دندان های مولر شیری آن ها پالپوتومی شده بود (30 کودک توسط دستیاران و 83 کودک توسط دانشجویان) به طور تصادفی و بر اساس زمان مراجعه (حداقل 12 ماه پس از انجام درمان) از نظر معیارهای موفقیت کلینیکی و رادیوگرافی مورد ارزیابی مجدد قرار گرفتند. اطلاعات به دست آمده به وسیله نرم افزار SPSS20 و آزمون های مجذور کای و آمار توصیفی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    موفقیت انجام پالپوتومی دندان های مولر شیری 7/81 درصد، موفقیت دانشجویان دوره عمومی 3/79 درصد و دستیاران تخصصی 3/87 درصد بود. درصد موفقیت پالپوتومی به وسیله دانشجویان دوره عمومی در صورت استفاده از روکش استیل زنگ نزن (Stainless Steel Crown, S. S. C) در دندان مولر دوم و ماگزیلا به طور معنی دار بیشتر بود (05/0>P) ، اما با سن و جنس ارتباط معنی داری نداشت (05/0<P). درصد موفقیت پالپوتومی به وسیله دستیاران تخصصی با جنس، سن، نوع ترمیم، نوع دندان و فک بیماران ارتباط معنی داری نداشت (05/0<P). در کل نیز درصد موفقیت در S. S. C، دندان مولر دوم و در ماگزیلا بیشتر بود. همچنین، میزان موفقیت پالپوتومی به وسیله دستیاران تخصصی به طور معنی داری بیشتر از دانشجویان دوره عمومی بود (05/0>P). بیشترین معیارهای عدم موفقیت پالپوتومی مربوط به تحلیل داخلی بود.
    نتیجه گیری
    پالپوتومی به وسیله فرموکروزول با استفاده از S. S. C در دندان های مولر دوم و در ماگزیلا درصد موفقیت بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: پالپوتومی، دندان های مولر شیری، فرموکروزول
  • افسانه پاکدامن* ، بهروز اکبری آدرگانی صفحات 162-166
    زمینه و هدف
    اثرات پیشگیرانه فلوراید بر پوسیدگی دندان به صورت موضعی و سیستمیک گزارش شده است. هدف از مطالعه حاضر تعیین میزان فلوراید موجود در چند نمونه از خمیردندان های داخلی و خارجی موجود در بازار ایران بود.
    روش بررسی
    نمونه گیری به صورت تصادفی از مراکز فروش عمده و داروخانه های سطح شهر از خمیردندان های رایج بازار انجام شد. روش پتانسیومتری با الکترود اختصاصی یون فلوراید جهت ارزیابی میزان فلوراید کل و فلوراید کل قابل انحلال به کار برده شد. نمونه ها به صورت کد گذاری شده توسط یک نفر مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج توصیفی به صورت درصد و نتایج تحلیلی با استفاده از آزمون T مستقل گزارش گردید.
    یافته ها
    در خمیردندان های بزرگسالان، میزان فلوراید کل از ppm 191 (کمترین) تا ppm 9/1601 (بیشترین) با میانگین ppm 2/911 (4/331SD=) محاسبه گردید. میزان فلوراید کل قابل انحلال از ppm 8/322 تا ppm 8/1518 متغیر و میانگین ppm 1021 (8/279SD=) بود. در خمیردندان های کودکان، میزان فلوراید کل از ppm 3/236 (کمترین) تا ppm 7/1163 (بیشترین) با میانگین ppm 594 (375=SD) محاسبه گردید و میزان فلوراید کل قابل انحلال از ppm 6/655 تا ppm 6/1102 با میانگین ppm 1/879 (7/316=SD) محاسبه گردید. مقایسه میانگین میزان فلوراید کل و فلوراید کل قابل انحلال در خمیردندان های ایرانی و خارجی نشان می دهد که تفاوت معنی داری در میزان محتوای فلوراید در این دو گروه وجود ندارد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    میزان فلوراید در خمیردندان های داخلی و خارجی بازار ایران مشابه بود ولی نوسان در میزان فلوراید در یک محصولات مشاهده شد.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، خمیردندان، پیشگیری، فلوراید
  • فیروزه نیلچیان* ، فائزه فلاحتی، تهمینه نریمانی صفحات 167-174
    زمینه و هدف
    گوشی تلفن همراه به عنوان یک ابزار عمومی نقش قابل توجهی در انتقال آلودگی های میکروبی پیدا کرده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آلودگی تلفن های همراه دانشجویان و کارکنان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انجام شد.
    روش بررسی
    در یک مطالعه مقطعی، از 60 گوشی تلفن همراه متعلق به دانشجویان، کارکنان و اعضای هیات علمی دانشکده دندانپزشکی اصفهان، به صورت تصادفی نمونه تهیه شده و جهت تعیین آلودگی میکروبی گوشی، نمونه ها در محیط آزمایشگاه کشت داده شد. همچنین خصوصیات رفتاری افراد مورد مطالعه در مورد استفاده از تلفن همراه، با استفاده از پرسشنامه تعیین شد. داده های مطالعه بعد از جمع آوری وارد نرم افزار SPSS نسخه 24 شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. داده های توصیفی به صورت و تحلیل داده ها با آزمون های آماری کای اسکویر، T-test و آنالیز واریانس یک طرفه، انجام گرفت.
    یافته ها
    از 60 نمونه کشت داده شده، در 11 نمونه (3/18%) هیچ باکتری رشد نکرد. در 31 مورد (7/51%) استاف اپیدرمیدیس، در 14 مورد (3/23%) استاف اورئوس حساس به متی سیلین و در 4 مورد (7/6%) استاف اورئوس مقاوم به پنی سیلین رشد نمود. میانگین تعداد کلنی در نمونه های مورد بررسی 2/12±18 عدد بود و میانگین تعداد کلنی بر حسب نوع باکتری (78/0=P) و گروه مطالعه (43/0=P) اختلاف معنی دار نداشت. بین رعایت موازین بهداشتی و نوع باکتری رشد کرده در محیط کشت اختلاف معنی دار وجود داشت (04/0=P).
    نتیجه گیری
    برابر نتایج به دست آمده از مطالعه ما، تلفن همراه دانشجویان، هیئت علمی و کارکنان دارای باکتری های مضری مانند استافیلوکوک اپیدرمیدیس، استاف اورئوس و MRSA هستند که از مهم ترین عوامل عفونت های با منشاء محیط های درمانی می باشند و می توانند گستره وسیعی از عفونت های ساده تا عفونت های تهدید کننده حیات را شامل شوند.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، آلودگی میکروبی، دانشجوی دندانپزشکی
  • سمیه شیخی، هاجر شکرچی زاده* ، زهرا سید معلمی صفحات 175-184
    زمینه و هدف
    سواد سلامت دهان مراقبین کودک می تواند بر افزایش آگاهی و بهبود رفتارهای مرتبط با سلامت دهان کودکانشان موثر باشد. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط سواد سلامت دهان مادران با وضعیت سلامت دهان کودکان انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه مقطعی حاضر به روش نمونه گیری خوشه ایبر روی 202 زوج از کودکان پیش دبستانی 6 ساله شهر سمیرم و مادران آن ها انجام گرفت. سواد سلامت دهان مادران به وسیله پرسشنامه سواد سلامت دهان بزرگسالان و وضعیت دهان کودکان به وسیله معاینه و ثبت شاخص های dmft و pufa جمع آوری شد. داده ها توسط ضریب همبستگی پیرسون، ضریب همبستگی اسپیرمن، آزمون T مستقل و آنالیز رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین 202 کودک، 49% (99 نفر) دختر و بقیه پسر بودند. میانگین نمره سواد سلامت دهان مادران 2/63 (حداکثر قابل کسب=100) با انحراف معیار 9/18 بود. کودکان مادران با سواد سلامت دهان بالاتر، دندان های از دست رفته (mt) کمتر و دندان های پرشده (ft) بیشتری داشتند (05/0P<) اما بین سواد سلامت دهان مادران با تعداد دندان های پوسیده (dt) ، dmft و pufa کودکان رابطه معنادار مشاهده نشد. dmft و pufa کودکان رابطه مستقیم با سن مادر و رابطه معکوس با سطح تحصیلات و رفتارهای بهداشتی آن ها شامل استفاده روزانه از نخ دندان و مسواک داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    بین سواد سلامت دهان مادران و وضعیت سلامت دهان کودکانشان از نظر تعداد دندان های پرشده و کشیده شده ارتباط معنی داری وجود داشت. بنابراین برنامه ریزی جهت بالا بردن سواد سلامت دهان مادران جهت بهبود سلامت دهان کودکان ضروری به نظر می رسد
    کلیدواژگان: سواد، سلامت دهان، مادر، کودک
  • مهدی عباسی، عقیل رحمانی، لادن رنجبر عمرانی، زهره مرادی، معصومه حسنی طباطبایی، سارا ولی زاده* صفحات 185-190
    زمینه و هدف
    رنگ یکی از مهم ترین و پیچیده ترین اجزا در دندانپزشکی زیبای است. تطابق رنگ دندان با ترمیم از سخت ترین کارها در دندانپزشکی ترمیمی محسوب می شود. یکی از جنبه های مهم آموزش دندانپزشکی آموزش و فراگیری تطابق رنگ است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر روش آموزش بر بهبود توانایی تعیین رنگ توسط دانشجویان دندانپزشکی بود.
    روش بررسی
    در این طرح 40 نفر از دانشجویان دوره بالینی دندانپزشکی شرکت داشتند که به طور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. گروه اول به طور حضوری و عملی مورد آموزش روش های تطابق رنگ های دندانی قرار گرفتند. در گروه دوم از جزوه آموزشی جهت آموزش استفاده شد. از دانشجویان هر گروه قبل، بعد و همچنین پس از 1 ماه خواسته شد که با استفاده از سری تعیین رنگ ویتا کلاسیک، به تعیین رنگ نمونه ها بپردازند. ارزیابی توانایی تعیین رنگ توسط دانشجویان، با آزمون Pearson Chi-Square با حجم نمونه 18 یا 20 و با سطح اطمینان 95% انجام شد.
    یافته ها
    گروه آموزش با جزوه در تعیین رنگ نمونه چهارم، به طور معنی داری موفق تر عمل نمود (003/0P=). در هیچ یک از گروه های مورد مطالعه و در هیچ یک از نمونه های رنگی مورد استفاده، نتایج یک ماه بعد از آموزش بهتر از نتایج قبل از شروع آموزش نبود. همچنین درکل ارتباط معنی داری بین دقت تعیین رنگ با جنسیت دانشجویان و استفاده از عینک مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    آموزش با جزوه در بهبود دقت تعیین رنگ موثرتر از آموزش عملی برای دانشجویان دندانپزشکی بود. همچنین، استفاده از عینک و جنسیت تاثیری بر دقت تعیین رنگ نداشت.
    کلیدواژگان: آموزش، رنگ، بصری، ته رنگ
  • ساسان رسایی پور، مهرو وجدانی، صفورا قدسی* صفحات 191-197
    زمینه و هدف
    شکاف کام و لب جزء مشکلات چالش برانگیز دندانپزشکی است که درمانی چند جانبه را می طلبد. روش های درمانی در بیماران بالغ با هدف بهبود عملکرد، ظاهر و شرایط روانی صورت می گیرد. هدف مقاله حاضر ارائه روش کاربرد پروتز متعارف جهت درمان بیمار بالغ مبتلا به شکاف دوطرفه کام و لب با تمرکز بر چالش های حین درمان بود.
    روش بررسی
    بیمار مرد 52 ساله ای جهت اصلاح نقص فانکشنال ناشی از شکاف دو طرفه لب و کام ارجاع شد. پس از ساخت استنت جراحی و انجام وستیبولوپلاستی، پروتز موقت با روش شکر ذوب شده ساخته شد، پس از 6 ماه، ریچموند کوپینگ ها و پروتزهای ثابت ساخته شدند و درمان با تحویل پروتز پارسیل مندیبل و آبچوراتور ماگزیلا به اتمام رسید. تعیین موقعیت صحیح کام سخت به نحوی که با تکلم نرمال تداخل نکند، توخالی ساختن آبچوراتور و تعیین ارتفاع عمودی صحیح بخشی از چالش های پیش رو بودند که ملاحظاتی خاصی را طلب می کردند.
    نتیجه گیری
    در صورت پیروی از فرآیند صحیح، درمان پروتز متعارف می تواند در بیماران دچار شکاف کام درمان نشده، که کاندید پروسه های درمانی پیچیده تر نیستند، گزینه درمانی قابل قبولی محسوب شود.
    کلیدواژگان: بالغ، گزارش مورد، شکاف کام، آبچوراتور، پروتز
  • فرزانه جباری، بهزاد هوشمند* ، سعید حصارکی صفحات 198-207
    هدف این مقاله بررسی و تجزیه و تحلیل اصول بیولوژیکی بازسازی هدایت شده استخوان همراه با به کارگیری انواع ممبران ها و بیان نقاط ضعف و قوت هر ساختار است. در این مقاله مروری، برای دسترسی به مطالعات انجام شده از پایگاه های اطلاعاتی Google،Scopus ، PUBMED/MEDLINE استفاده شده و کلمات کلیدی: مواد زیست سازگار، غشاء و بازسازی استخوان در دندانپزشکی مورد جستجو قرار گرفت. 105 مقاله بررسی شده و نهایتا 72 مقاله از سال های 1968 تا 2016 در نگارش نهایی متن مورد استفاده قرار گرفتند. مفهوم جراحی بازسازی هدایت شده استخوان حاکی از آن است که ترمیم و بازسازی نقص های استخوانی به احتمال بسیار زیاد با کمک غشاءهای انسدادی قابل دستیابی است که معمولا به صورت مکانیکی جمعیت سلول های غیر استئوژنیک را از بافت نرم اطراف دور می سازد و به جمعیت سلول های استخوان ساز بر آمده از استخوان مبدا اجازه عبور داده تا در ناحیه آسیب دیده قرار بگیرند. استفاده از غشاء برای عدم ورود سلول های غیر استخوان ساز، یک فاکتور کلیدی در تکنیک بازسازی هدایت شده استخوان است. تعداد زیادی از غشاءها در مطالعات کلینیکی و آزمایشگاهی مورد ارزیابی قرار گرفته اند. هدف از این مطالعه، مرور مقالاتی بود که به بحث در مورد بازسازی هدایت شده بافت استخوانی و انواع غشاءهای مورد استفاده در این تکنیک پرداخته اند. با ارزیابی مقالات استخراج شده نهایتا به این نتیجه رسیدیم که اصلاح خواص مکانیکی و فیزیکی- شیمیایی غشاءها موجب بهبود فرآیند رشد استخوان جدید می شود، با این وجود تعیین نقش دقیق تخلخل های غشاء در این فرآیند نیاز به ارزیابی های بیشتر دارد. بهینه سازی ترکیب شیمیایی غشاء با تمرکز و توجه به ویژگی انسدادی و ویژگی های بیواکتیو، یک نکته مهم در این زمینه تحقیقاتی می باشد. عوامل گوناگونی مانند انعطاف پذیری، استحکام مکانیکی و نرخ تخریب تعیین کننده نوع غشاء مورد استفاده در بازسازی بافت استخوان می باشد.
    کلیدواژگان: مواد زیست سازگار، غشاء، بازسازی استخوان
|
  • Ramin Mosharraf*, Aref Sadeghian Pages 146-154
    Background and Aims
    In endodontically treated teeth, the fiber posts are used to retain a core restoration. The purpose of this study was to evaluate the effect of different resin cements on the bond strength of fiber reinforced composite posts to root canal dentin, and comparing the bond strength in different sections of root.
    Materials and Methods
    In this in-vitro experimental study, 48 extracted single-canal central incisors were endodontically treated. For the push out test, the posts were divided into 3 groups according to one of the following three different cement materials (n=16) (Bifix SE, Bifix QM, Rebilda). Three slices with a thickness of 2-mm were prepared of each root. The push-out tests were performed at a cross-head speed of 1 mm/minute using a universal testing machine. Data were analyzed by two-way and one-way ANOVA test followed by Tukey post hoc test (α=0.05).
    Results
    There was no significant differences between the mean push out bond strength of three experimental groups (P=0.650), but there were significant differences between the mean push out bond strength of root dentin regions (P<0.001).
    Conclusion
    Under the conditions of this study, there was no significant difference between the mean push out bond strength of 3 different resin cement systems. The coronal region of root dentin showed significantly higher mean bond strength values than that of the middle and apical thirds
    Keywords: Resin cements, Dental bonding, Composite resins, Fiber reinforced, Bond strength
  • Mohammad Esmaeilzadeh , Fahimeh Daneshyar*, Zakieh Donyavi , Bashir Tarighi , Shahin Nasiri Pages 155-161
    Background and Aims
    The structural distinction of primary teeth compared to the permanent teeth leads to a faster penetration of the caries into the pulp, which makes effective treatment necessary. The aim of this study was to determine the success rate of pulpotomy in primary molar teeth and its effective factors using formocresol by students and residents at the department of pediatric dentistry of Hamedan dental school.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 113 children who previously had pulpotomy by formecresol in their primary molars (30 children by residents and 83 children by the students) were randomly evaluated based on referral time (at least 12 months after treatment) in terms of clinical and radiographic success rates. Data were analyzed by SPSS20 software using Chi-square and descriptive statistics.
    Results
    The success of the pulpotomy of primary molar teeth was 81.7%. The success rates of the general students and residents were 79.3% and 87.3%, respectively. The percentage of successful pulpotomy was significantly higher in general students at Stainless Steel Crown (S.S.C), second molar in maxilla (P<0.05), but did not have a significant relationship with age and sex (P>0.05). The percentage of pulpotomy success performed by residents did not have a significant correlation with gender, age, type of repair, type of teeth and jaws (P>0.05). In general, the percentage of success in S.S.C, the second molar and maxillary jaw was higher. Also, the success rate of pulpotomy by residents was significantly higher than that of general- students (P<0.05). The highest rates of pulpotomy failure were related to internal analysis.
    Conclusion
    Formocresol pulpotomy using S.S.C in the maxillary second molar teeth had higher success rate
    Keywords: Pulpotomy, Primary molar teeth, Formocresol
  • Afsaneh Pakdaman*, Behrouz Akbari, Adergani Pages 162-166
    Background and Aims
    The systemic and topical preventive effect of fluoride on tooth decay has been reported. The aim of the present study was to determine the fluoride level in imported and national fluoridated dentifrices in the Iranian market.
    Materials and Methods
    Sampling was randomly performed from the main market centers and pharmacies in Tehran. The total fluoride (TF) and total soluble fluoride (TSF) concentrations were determined by ion specific electrode potentiometer method. The samples were coded and one trained researcher performed the analysis. Descriptive statistics as percentage and analytical statistics reported as independent t-test were reported.
    Results
    In adults’ toothpastes, the total fluoride ranged from 191 to 1601.9 ppm with the mean of 911.2 (SD=331.4) ppm. The total soluble fluoride ranged from 322.8 to 1518.8 ppm with the mean of 1021 (SD=279.8) ppm. In children’s toothpaste total fluoride ranged from 236.3 to 1163.7 ppm and the total fluoride of 594 (SD=375). Total soluble fluoride in children’s toothpaste ranged 655.6-1102.6 with the mean of 879.1 (SD=316.07). Analysis of the total fluoride (TF) and total soluble fluoride (TSF) showed that there was no significant difference between the local and imported toothpastes (P>0.05).
    Conclusion
    The fluoride level of Iranian toothpaste was similar to that of the imported toothpastes, however there was variation in the level of fluoride in products
    Keywords: Dental caries, Dentifrice, Preventive, Fluoride
  • Firoozeh Nilchian*, Faezeh Falahati , Tahmineh Narimani Pages 167-174
     
    Background and Aims
    The cell phone has played a significant role in the transmission of microbial contamination as a public tool. The present study was conducted to determine the degree of contamination of mobile phones of students and staff of the dental school of Isfahan University of Medical Sciences.
    Materials and Methods
    In a cross-sectional study, 60 samples were taken from 60 cell phones belonging to students, staff and faculty members of the Isfahan Dental School, the samples were cultured in the laboratory for microbial contamination of the phone. The behavioral characteristics of the subjects were also determined using a cell phone special questionnaire. Data were analyzed by SPSS version 24 using descriptive statistics, one-way AVONA, T-test and Chi square.
    Results
    Among the 60 cultured samples, 11 (18.3%) did not grow any bacteria. In 31 cases (51.7%), Staphylococcus epidermidis, 14 cases (23.3%) Staphylococcus aureus susceptible to methicillin and in 4 (6.7%) methicillin resistant staphylococcus aurous were grown. The mean of bacteria colonization was 18±12.2 and there was not any relation between the colonization and kind of bacteria (P=0.78) and studied groups (P=0.43). Also, there was a significant difference between the sanitary conditions and the type of bacteria grown in the culture medium (P=0.04).
    Conclusion
    According to the results of the study, the cell phones belonging to the students, lecturers and faculty staff were contaminated by harmful bacteria such as staph aurous. These bacteria are the most important of nosocomial infections and may be led to a wide areas of infections from simple to serious types
    Keywords: Cell phone, Microbial contamination, Student of dentistry
  • Somayyeh Sheikhi , Hajar Shekarchizadeh*, Zahra Saied, Moallemi Pages 175-184
    Background and Aims
    Caregivers’ oral health literacy (OHL) can be effective in increasing their children’s knowledge, and can improve their oral health-related behaviors. This study aimed to investigate the relationship between mothers’ OHL and children’s oral health status.
    Materials and Methods
    We conducted a cross-sectional study on 202 6-year child/mother dyads in Semirom, Iran, applying a cluster sampling method. Self-administered questionnaires (Oral Health Literacy-Adult Questionnaire) requested information about mothers’ OHL. Children’s oral health status (dmft and pufa) was recorded via clinical examination. Pearson correlation coefficient, spearman correlation coefficient, independent T-test, and a linear regression model were used for statistical analysis.
    Results
    Among 202 pre-school children, 99 were girls (49%). The mean OHL score of mothers was 63.2 (Max achievable score=100, SD=18.9). Higher score of OHL among mothers was associated with their children’s less missing teeth (mt) and more filled teeth (ft) (P<0.05). No significant the association existed between the mothers OHL and their children’s dt, dmft, and pufa. Childrens of younger mothers, more educated mothers, and those with better oral health behaviors in terms of daily flossing and tooth brushing, showed lower scores of dmft and pufa (P<0.05).
    Conclusion
    A significant association revealed between mothers’ OHL and the oral health status of their children. Thus, it is recommended to increase mothers’ OHL to improve their children’s oral health status
    Keywords: Literacy, Oral health, Mother, Child
  • Mehdi Abbasi , Aghil Rahmani , Ladan Ranjbar Omrani , Zohreh Moradi , Masumeh Hasani Tabatabaei , Sara Valizadeh* Pages 185-190
    Background and Aims
    Color is the most important and complicated part of aesthetic dentistry. The tooth color matching of restorations is considered as one of the most difficult tasks in the restorative dentistry. The aim of this study to evaluate the effect of two training methods on the dental students’ ability in determining tooth color matching.
    Materials and Methods
    In this study, 40 dentistry students participated which randomly allocated into two groups. The first group consisted of students who learned teeth color matching methods practically. In the second group, training booklet was used for learning. Using Vita Classic shade guide series, 4 color samples were chosen and the students of each group were asked to determine samples’ color, before, after and one month after the training.
    Results
    Booklet learning group was more successful in determining fourth color sample. However, in no studied group and no used samples, the results of one month after learning were not better than that of before learning. Also generally, no significant relationship was found between the color matching accuracy, using glasses, and sex of participants.
    Conclusion
    The use of booklet learning was more effective than practical learning in color matching accuracy for dental students. Also, using glasses and sex were not effective on their color matching accuracy
    Keywords: Dental education, Color matching, Shade guide, Vita classic
  • Sasan Rasaeipour , Mahroo Vojdani , Safoura Ghodsi* Pages 191-197
    Background and Aims
    Cleft lip and palate is among challenging dentistry problems that calls for a multidisciplinary treatment approach. The treatment protocols in adults aims to improve function, appearance, and psychological conditions. The present article aimed in introducing the procedure of conventional prosthesis application for treatment of an adult patient focusing on complicated intra-operatory challenges.
    Materials and Methods
    A 52-year-old male patient was referred for correcting his functional deficiency resulted from bilateral cleft lip and palate. After surgical stent fabrication and vestibuloplasty, transitional prosthesis was fabricated using “Melted-sugar method”. Six month later, Richmond copings and fixed prostheses were made and the treatment was completed by delivery of mandibular removable partial prosthesis and maxillary obturator. Finding the correct position of hard palate, not interfering with normal phonetic, and hollowing his obturator, along with stablishing correct vertical dimension were among several challenges call for special considerations.
    Conclusion
    Following sound procedure, the conventional prosthetic treatment could be considered as an acceptable and applicable treatment option for adults suffering from untreated cleft palate, who are not good candidates for more complicated treatment procedures
    Keywords: Adult, Case report, Cleft palate, Obturator, Prosthesis
  • Farzane Jabari , Behzad Houshmand*, Saeed Hesaraki Pages 198-207
    The Guided Bone Regeneration (GBR) treatment concept advocates that regeneration of osseous defects is predictably attainable via the application of occlusive membranes, which mechanically exclude non-osteogenic cell populations from the surrounding soft tissues, thereby allowing osteogenic cell populations originating from the parent bone to inhabit the osseous wound. The use of membrane to exclude non-osteogenic cells, is a key principle of guided bone regeneration. A large number of membranes have been evaluated in clinical and experimental studies. The object of this study was to review the literature regarding guided bone regeneration and all types of membranes that were used in this technique. 72 articles between the years 1968 through the 2016 from PubMed, Medline and Google Scholar using the related keywords, were selected. Finally, we concluded that the modification of mechanical and physico-chemical properties of membranes could improve the process of new bone growth. However, determination of the exact role of membrane porosity in this process, still needs to be clarified. Optimization the chemical composition of membrane with the focus and attention to obstructive property and bioactivity, is an important point in this research field. Various factors such as flexibility, mechanical strength and degradation rate determine the type of membrane used for bone tissue regeneration
    Keywords: Biocompatible materials, Membrane, Bone regeneration