فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال بیست و هشتم شماره 2 (پیاپی 83، تابستان 1394)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال بیست و هشتم شماره 2 (پیاپی 83، تابستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/05/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمود کاظمی، علیرضا پورنصرالله، سمیه اللهیاری، حمید جلالی صفحات 86-94
    زمینه و هدف
    گیر کافی برای رستوریشن های سمان شونده متکی بر ایمپلنت تاثیر بسیاری بر پیش آگهی درمان دارد. مطالعات اندکی تاثیر روش وکس آپ مستقیم و استفاده از پلاستیک کوپینگ را بر گیر این رستوریشن ها بررسی کرده اند. هدف از این مطالعه مقایسه میزان گیر کستینگ های ساخته شده از پلاستیک کوپینگ و وکس آپ مستقیم را برای ساخت کراون و بریج در سه سیستم ایمپلنت Implantium، Replace، ITI بود.
    روش بررسی
    28 نمونه از هر سیستم ایمپلنت وارد مطالعه شده و به صورت رندوم در4 گروه توزیع شدند. گروه ها شامل الگوهای مومی ساخته شده از پلاستیک کوپینگ و وکس آپ مستقیم برای ساخت بریج و کراون بود. همه نمونه ها با شرایط مشابه سیلندرگذاری شده و با آلیاژ بیس متال ریخته شدند. پس از سمان شدن به اباتمنت، نمونه ها در دستگاه Universal testing machine با Crosshead speed در حد mm/min 5/0 تحت نیروی کششی قرار گرفتند، نیروی مورد استفاده برای جدا کردن هر کستینگ ثبت گردید. آزمون Three-way ANOVA جهت بررسی اثر کراون و بریج، روش وکس آپ و نوع ایمپلنت استفاده شد.
    یافته ها
    در مقایسه کراون های ساخته شده از پلاستیک کوپینگ بین سیستم ها، سیستم Replace و Implantium با هم تفاوت معنی داری نداشتند (124/0= (P در حالی که سیستم ITI با تفاوت معنی داری پس از این دو قرار داشت (001/0 P<). در مقایسه کراون های ساخته شده از وکس آپ مستقیم سیستم ایمپلنتیوم بیشترین میزان گیر و سیستم ITI کمترین مقدار را دارا بود (001/0 P<). در مقایسه بریج ها در هر دو روش پلاستیک کوپینگ و وکس آپ سیستم Replace بیشترین میزان و سیستم ITI کمترین میزان گیر را دارا بود.
    نتیجه گیری
    برای ساخت کراون Implantium و برای بریج Replace بیشترین میزان گیر را ایجاد کردند
    کلیدواژگان: ایمپلنت دندانی، گیر، کستینگ
  • بهاران رنجبر امیدی، لادن مدنی، آیدا میرنژاد جویباری، انسیه رشوند، سونیا اویسی صفحات 95-102
    زمینه و هدف
    ریزنشت یک مشکل با اهمیت در ترمیم های مستقیم می باشد و فهم عوامل مرتبط با آن، اهمیت بسیار دارد. هدف این مطالعه بررسی اثر سیکل مکانیکی بر ریزنشت سه نوع ماده گلاس آینومر ترمیمی در حفرات CLV بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی سی دندان پره مولر انسان با ایجاد حفره های CLV در ناحیه باکال و پالاتال استفاده شد (شصت حفره). دندان ها به سه گروه ده تایی (بیست حفره) به صورت زیر تقسیم شدند: گروه یک Fuji IX (HV GI)/ G coat plus، گروه دوم: گلاس آینومر با ویسکوزیته بالاIonofil molar (HVGI)/ G coat plus و گروه سوم: Fuji II LC (RMGI)/ G coat plus. همه ترمیم ها فورا پالیش شدند و دندان ها تحت دو هزار(50-5 درجه سانتی گراد) سیکل حرارتی قرار داده شدند. در هر گروه نیمی از دندان ها تحت سیکل مکانیکی (پنجاه هزار سیکل) قرار گرفتند. در نهایت دندان ها در فوشین بازی 5/0% به مدت 24 ساعت و در دمای اتاق قرار داده، برش داده و تحت استریو میکرسکوپ مشاهده گردیدند. آنالیز آماری با استفاده از آزمون های Man-Whiteney، Kruskal-Wallis انجام گردید و ریزنشت انسیزال و ژنژیوال با تست Wilcoxon مقایسه شد.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در همه گروه ها سیکل مکانیکی و نوع ماده ترمیمی بر روی ریزنشت انسیزال و ژنژیوال اثر معنی داری نداشت (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان این گونه نتیجه گیری کرد که ریزنشت گلاس آینومر II LC Fuji معادل گلاس آینومرهای با ویسکوزیته بالا (Ionofil molar، Fuji IX) بود و اعمال سیکل مکانیکی به دندان ها موجب افزایش میزان ریزنشت نگردید.
    کلیدواژگان: نشت، گلاس آینومر، حفره
  • امیرحسین میرهاشمی، الهیار گرامی، احمد سوداگر، پدرام بقاییان *، یاسمین جلالی صفحات 103-114

    ملکول های تولید شده در انواع بافت های درگیر بیماری یا داروها و مواد غذایی که توسط بیمار به طور مرتب مصرف می شود، از طریق جریان خون به بافت های پارادنتال که به طور مکانیکی تحت استرس قرار دارند رسیده و بر روی سلول های هدف تاثیر می گذارد. اثر ترکیبی نیروهای مکانیکی و یک یا تعداد بیشتری از این عوامل می تواند بازدارنده، افزاینده یا کمک کننده باشد. هدف این مطالعه بیان کردن مکانیسم عملکرد و تاثیرات بعضی از داروهای مصرفی بر روی ریمادلینگ بافت و حرکت ارتودنسی دندان ها بود. یک بررسی مروری درباره اثرات داروها و مکمل های خوراکی روی سرعت تجربی حرکت دندان ها با استفاده از منبع اطلاعاتی (Cochrane library، Embase، Medline) از سال 1980 تا 2013 صورت گرفت. تعداد 63 مقاله بررسی شد که 34 مورد آن که در رابطه با مسکن ها و هورمون ها در قسمت اول این مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند و 29 مقاله باقی مانده در این مطالعه مورد ارزیابی قرارگرفتند. اما تفسیر و ترجمه آن ها به علت تنوع در طراحی عملی و مقدار نیروی اعمال شده در حین حرکت دندان ها و رژیم دارویی محدود شد. ویتامین D3 می تواند سبب تسریع حرکات دندانی گردد و کلسیم غذایی و فلوراید به نظر می رسد باعث کاهش حرکت می شود. بیس فسفونات اثر بازدارنده قوی در حرکات دندانی دارد همچنین افزایش حرکت ارتودنتیک دندان به واسطه نیکوتین و نتیریک اکساید محتمل به نظر می رسد. همه داروهای بررسی شده علاوه بر تاثیرات درمانی دارای عوارض جانبی بوده که احتمالا بر روی سلول های هدف با نیروهای ارتودنسی تاثیر می گذارد. بنابراین توجه ارتودنتیست به تاریخچه مصرف داروی بیماران، قبل و یا در طول دوره درمان ارتودنسی امری ضروری به نظر می رسد. بعد از معلوم شدن داروهای مصرفی برای مشخص کردن اثرات بالقوه آن ها بر نتیجه مکانوتراپی باید تاثیرات و عوارض جانبی آن ها بر روی سیستم بافت ها مورد بررسی قرار گیرند.

    کلیدواژگان: ارتودنتیک، حرکت دندانی، دارو
  • ساندرا مهرعلیزاده، پیمان مهرورزفر، سیما تقی زاده، مریم عدالت، مهشاد محبی صفحات 115-121
    زمینه و هدف
    تشخیص شکستگی عمودی ریشه دندان اغلب یک معضل کلینیکی ایجاد می کند. تشخیص آن در کلیشه رادیوگرافی داخل دهانی، جز در مواردی که اشعه عمود بر مسیر شکستگی باشد نیز مشکل است. عدم تشخیص اغلب به تصمیم گیری نادرست در مورد طرح درمان آتی دندان منجر می شود. هدف از انجام این مطالعه تعیین دقت تشخیصی گزینه نرم افزاری کنتراست معکوس رادیوگرافی دیجیتال و مقایسه آن ها با تصاویر اولیه جهت یافتن روش ی مناسب جهت تشخیص شکستگی عمودی ریشه دندان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تشخیصی از 40 دندان تک ریشه خارج شده تصاویر رادیوگرافی با گیرنده Phosphor plate تهیه شد. از هر دندان در حالت سالم و شکسته، تصاویر اولیه و کنتراست معکوس تهیه و ذخیره شد. 2 مشاهده گر با تجربه تصاویر را دو بار و با فاصله دو هفته مشاهده کردند. شاخص های تشخیصی (Accuracy، PPV، NPV، Specificity، Sensitivity) به صورت Absolute و Complete برای هر مشاهده گر و هر نما محاسبه شد. مقادیر Inter and intra observer reliability توسط آزمون Mc-Nemar به دست آمد.
    یافته ها
    اختلاف آماری معنی داری برای Inter-observer reliability در دو نمای اولیه و کنتراست معکوس نشان داده نشد (05/0 P>)، ولی در Intra-observer Reliability در دو نمای مورد مشاهده، اختلاف معنی دار بود (05/0 P<). برای دقت، حساسیت، ویژگی تشخیصی و PPV در دو نمای مورد استفاده اختلاف معنی داری دیده نشد (05/0 P>)، در حالی که شاخص NPV اختلاف آماری معنی داری را بین دو نما گزارش کرد (05/0 P<).
    نتیجه گیری
    کاربرد گزینه ی نرم افزار ی کنتراست معکوس جهت تشخیص شکستگی عمودی ریشه اختلافی با نمای اولیه نشان نمی دهد.
    کلیدواژگان: شکستگی، رادیوگرافی دیجیتال، کنتراست
  • محمد ربانی خوراسگانی، اعظم علی اصغری، مریم خروشی صفحات 122-131
    پوسیدگی دندان شایع ترین عفونت انسان و از بیماری های مهم چند عاملی است که سالانه میلیون ها دلار صرف کنترل و درمان آن می شود. تاکنون روش های مختلفی برای کنترل آن ارایه شده است. از مهم ترین روش های کنترل آن در حال حاضر می توان به رعایت بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب، فلوراید تراپی و استفاده از شیرین کننده های غیرپوسیدگی زا اشاره کرد. همچنین از کاربرد پروبیوتیک ها، نانو مواد، باکتریوفاژها، پپتیدهای ضدمیکروبی و واکسن های ضدپوسیدگی می توان به عنوان چشم اندازهای نوین بشر در عرصه کنترل پوسیدگی دندان نام برد. علاوه بر این اخیرا استفاده از طب مکمل به ویژه گیاه درمانی نیز مورد توجه قرارگرفته است. با اثبات اثربخشی طب مکمل در مقابله با پوسیدگی دندان و کاربرد آن همراه با طب رایج و یا روش های جدید در دست تحقیق می توان به کاهش فزاینده پوسیدگی دندان در آینده امیدوارتر بود.
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندان، طب رایج، طب مکمل
  • عبدالرحیم داوری، صغری یاسایی، علیرضا دانش کاظمی، محدثه خسروانیان * صفحات 132-137
    زمینه و هدف

    شکست براکت ارتودنسی در دوره درمان، یکی از مشکلات درمان های ارتودنسی می باشد. با معرفی کامپوزیت های Low shrinkage سوال این است که آیا کامپوزیت های با بیس سایلوران استحکام باند مناسبی جهت درمان های ارتودنسی را دارند؟ هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند برشی کامپوزیت بیس سایلوران وکامپوزیت بیس متاکریلات در براکت های فلزی بود.

    روش بررسی

    30 عدد دندان پرمولر انسان جمع آوری و به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول، 15 براکت ارتودنسی با کامپوزیت بیس سایلوران P90 (3M، ESPE، USA) و در گروه دوم، 15 براکت ارتودنسی با کامپوزیت بیس متاکریلات Resilience (Orthotechnology، Florida، USA) باند شدند. سپس به مدت 500 سیکل تحت ترموسایکل بین 5 و 55 درجه قرار گرفتند. سپس استحکام باند برشی براکت ها با استفاده از دستگاه Instron اندازه گیری و میزان ادهزیو باقی مانده بر روی سطح دندان به وسیله استریومیکروسکوپ مورد ارزیابی قرارگرفت. برای مقایسه استحکام باند برشی گروه ها از نرم افزار 18 SPSS و روش مقایسه T-test استفاده شد و برای مقایسه مقادیر شاخص ادهزیو باقیمانده از روش LSD استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که تفاوت معنی داری در استحکام باند برشی در بین گروه ها وجود داشت (001/0> P). میانگین استحکام باند برشی براکت های باند شده با کامپوزیت بیس سایلوران (03/7±42/42) مگاپاسکال و میانگین استحکام باند برشی براکت های فلزی باند شده با کامپوزیت بیس متاکریلات (97/2±8/21) مگاپاسکال بود. مقایسه فراوانی درجات ARI در بین گروه ها نشان داد که تفاوت قابل توجهی در نحوه شکست براکت وجود ندارد (66/0= P).

    نتیجه گیری

    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که کامپوزیت های بیس سایلوران استحکام باند برشی مناسبی را برای اتصال براکت های فلزی فراهم کرده و می توان از آن ها برای باند براکت های ارتودنسی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: استحکام باند، سایلوران، کامپوزیت
  • مهدی عرق بیدی کاشانی، الهام اسماعیلی، غلامرضا اسلامی، محسن نوری، حسن غفاری، عباس صالحی صفحات 138-145
    مقدمه
    هدف از این مطالعه توصیفی طولی تعیین نوع دندان هایی که بیشتر دچار شکست باند براکت شده اند بود و بررسی رابطه شکست باند براکت در این دندان ها با عوامل مداخله گری چون سن بیمار، نوع مال اکلوژن و جنس، در بیماران یک مرکز خصوصی انجام شد.
    روش بررسی
    برای تعیین حجم نمونه ابتدا با استفاده از Pilot study، تعداد 20 پرونده از بیماران بررسی شد و با توجه به نتیجه به دست آمده حجم نمونه حداقل 576 بیمار تعیین شد. با استفاده از روش Kaplan-Meier متوسط زمان باقی ماندن براکت در هر دندان به طور جداگانه محاسبه شد. جهت بررسی اثر سن، جنس و نوع مال اکلوژن دندانی و متوسط زمان باقی ماندن براکت بر روی هر دندان به طور جداگانه از مدل Cox Regression استفاده شد. کلیه عملیات آماری با استفاده از نرم افزار SPSS20 انجام گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که درصد شکست ناخواسته باند براکت ها برای هر دندان متفاوت بود و تنها در دندان های پنج در هر دو فک با مال اکلوژن ارتباط معنی دار داشت (037/0 P= و 004/0 P=).
    نتیجه گیری
    در دندان های پنج فک بالا بیشترین درصد شکست ناخواسته باند براکت در مال اکلوژن CL II و در دندان های پنج فک پایین در مال اکلوژن CL I بود. در بقیه دندان ها فاکتورهای سن، جنس، مال اکلوژن روی شکست ناخواسته باند براکتشان تاثیر نداشت.
    کلیدواژگان: براکت، باندینگ، استحکام باند
  • عیسی محمدی زیدی، امیر پاکپور حاجی آقا، اصغر کاربرد، بنفشه محمدی زیدی صفحات 146-158
    زمینه و هدف
    ارتباط مستمر بیماران با دندانپزشکان، توانایی تشخیص عوارض اولیه مصرف تنباکو بر سلامت دهان و سلامت عمومی بدن، کلینیک های دندانپزشکی را تبدیل به بستری مناسب برای ارایه مشاوره های ترک سیگار کرده است. هدف از این مطالعه تعیین کارآیی مداخله آموزشی بر ترک سیگار در بیماران مراجعه کننده به کلینیک های دندانپزشکی با کاربرد مدل مراحل تغییر بود.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر یک پژوهش شبه تجربی بود که در سال 1392 انجام شد. 40 بیمار سیگاری در درمانگاه های تخصصی در هر یک از گروه های مداخله و مقایسه پرسشنامه خود ایفای شامل سوالات عمومی و دموگرافیک، مراحل تغییر، فرآیندهای تغییر، خودکارآمدی، توازن تصمیم گیری قبل و بعد از 6 ماه آموزش را تکمیل کردند. گروه مداخله 2 جلسه آموزشی به شیوه بحث گروهی به مدت 60 دقیقه را دریافت کرد. داده ها با آزمون های آماری کای اسکوئر، تی زوجی و مستقل، من ویتنی و ویلکاکسون آنالیز شدند.
    یافته ها
    از حیث توزیع بیماران در مراحل تغییر (پیش تفکر، تفکر و آمادگی) بین گروه های مداخله (5/42، 35 و 5/22 %) و مقایسه (5/37، 35 و 5/27%) قبل از آموزش اختلاف معنی داری وجود نداشت (55/0= P). پس از آموزش در گروه مداخله به ترتیب 20 و 10 درصد بیماران مراحل اجرا و نگهداشت ترک سیگار را گزارش کردند (001/0> P). بعد از آموزش شاهد افزایش میانگین سازه فرایندهای تجربی، فرایندهای رفتاری، منافع و خودکارآمدی و کاهش میانگین سازه هزینه ها در گروه مداخله بودیم (001/0> P).
    نتیجه گیری
    یافته ها نشانگر اثربخشی آموزش با استفاده از مدل مراحل تغییر در افزایش موارد ترک سیگار بیماران بود. لذا آشنایی دندانپزشکان با آموزش در قالب مدل مراحل تغییر به منظور ترک سیگار توصیه می شود.
    کلیدواژگان: ترک سیگار، سلامت دهان و دندان، دندانپزشک، آموزش
  • عزت الله جلالیان، فاطمه رجایی، مرضیه باویسی، نیلوفر مقدم، فرشته کی خا، رضوانه چراغی صفحات 159-165
    زمینه و هدف
    روکش کردن دندان ها همراه با تغییرات در شاخص های پریودنتال می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر رستوریشن های PFM با رستوریشن های All-Ceramic بر تجمع پلاک و التهاب لثه بود.
    روش بررسی
    این مطالعه کارآزمایی بالینی به صورت قبل و بعد است و بر روی 102 دندان با روکش های PFM و یا All ceramic انجام شد. شاخص های پلاک (PI) و شاخص لثه ای (MGI) قبل و بعد از روکش اندازه گیری شد و داده ها توسط آزمون تحلیل کواریانس (ANCOVA) ارزیابی شدند.
    یافته ها
    در گروه PFM (قبل از روکش) میانگین شاخص لثه ای 48/0 ± 45/1 (MGI) و میانگین پلاک 38/0 ± 96/1 (PI) به دست آمد. در گروه PFM (6 ماه بعد از روکش) میانگین شاخص لثه ای 61/0 ± 82/1 (MGI) و میانگین پلاک 49/0 ± 22/1 (PI) به دست آمد. در گروه) (All-Ceramic) قبل از روکش) میانگین شاخص لثه ای 29/0 ± 25/1 (MGI) و میانگین پلاک (PI) 52/0 ± 22/1 به دست آمد. در گروه All-Ceramic (6 ماه بعد از روکش) میانگین شاخص لثه ای 50/0 ± 43/1 (MGI) و میانگین پلاک (PI) 516/0 ± 88/1 به دست آمد و آزمون آماری ANCOVA اختلاف دو گروه را از نظر شاخص لثه ای و پلاک معنی دار نشان داد (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد وجود کراون All-Ceramic و PFM روی دندان ها به نحو معنی داری در بروز تظاهرات التهابی در لثه موثر است و این تظاهرات در رستوریشن های PFM نسبت به All-Ceramic به صورت معنی داری بیشتر اتفاق افتاد.
    کلیدواژگان: سرامیک، رستوریشن، پلاک
  • علیرضا دانش کاظمی، عبدالرحیم داوری، فرناز فراهت، ندا پژوهی صفحات 166-176
    زمینه و هدف
    این مطالعه با هدف بررسی اثر کلرهگزیدین 2%، اتانول 70% و سدیم آسکوربات 10% بعد از انجام بلیچینگ روی استحکام باند برشی کامپوزیت به مینا و مقایسه آن با به تعویق انداختن زمان ترمیم کامپوزیت به مدت یک هفته انجام شد.
    روش بررسی
    90 دندان سانترال به 6 گروه مساوی تقسیم شدند: گروه 1- بدون بلیچینگ. گروه 2- بلیچینگ با کربامید پراکساید 45% به مدت 45 دقیقه. گروه 3- بلیچینگ + یک هفته نگهداری نمونه ها در آب مقطر. در گروه 4، 5 و 6 بعد از بلیچینگ به ترتیب 1 میلی لیتر کلرهگزیدین 2%، اتانول 70% و سدیم آسکوربات 10% برای 15 دقیقه قرار داده شد. استوانه های کامپوزیتی روی سطح باکال قرار گرفتند. نمونه ها تحت تاثیر 1000 سیکل حرارتی قرار گرفته و تست استحکام باند برشی انجام شد. نوع شکست زیر استریومیکروسکوپ بررسی و از هر گروه یک نمونه زیر میکروسکوپ الکترونی بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و تست آماری ANOVA و Ben (Bon) Ferroni آنالیز شد.
    یافته ها
    استحکام باند برشی در گروه های بلیچ شده (2، 3، 4، 5 و 6) نسبت به گروه کنترل منفی (1) به طور معنی داری کاهش یافت.آزمون Bonferroni نشان دهنده اختلاف معنی داری بین گروه های مورد آزمایش (6 و 5 و 4 و 3) و کنترل منفی (1) نبود. (P-value به ترتیب 000/1، 081/0، 069/0 و 000/1) ولی نسبت به گروه کنترل مثبت (گروه 2) معنی دار بود. (P-value به ترتیب 001/0>، 007/0، 009/0 و 001/0>) تگ های رزینی زیر میکروسکوپ الکترونی در گروه 2 کم و نازک و در گروه 3، 4، 5 و 6 بیشتر و منظم تر بودند. تعداد شکست های ادهزیو در گروه 2 بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    بلیچینگ با کربامید پراکساید و باند فوری کامپوزیت باعث کاهش استحکام باند برشی می شود. سدیم آسکوربات 10% و تعویق انداختن باند به مدت یک هفته به منظور بهبود استحکام برشی باند کامپوزیت به مینای بلیچ شده موثرتر بود.
    کلیدواژگان: استحکام باند، باندینگ، اتانول
|
  • Mahmod Kazemi, Alireza Pornasrollah, Somayeh Allahyari, Hamid Jalali Pages 86-94
    Background And Aims
    Adequate retention has significant importance in the prognosis of implant supported cemented the restorations. Limited literature had evaluated the effect of direct wax up or use of plastic coping on the retention of these restorations. This aims of this study was to compare the retention of castings fabricated by the plastic coping and direct wax up for single crown and bridge in three implant systems.
    Materials And Methods
    28 specimens of each implant systems were randomly divided into 4 groups. Groups included wax patterns for single crowns and bridges that were made from plastic coping or direct wax up. All the wax patterns were invested and casted with base metal alloy, in similar conditions. After castings were cemented to the related abutments, the specimens were subjected to a pull out force in a universal testing machine at a cross head speed of 0.5 mm/min. The load required to decement each casting was recorded and the mean values for each group were calculated. Data were analyzed using three-way ANOVA.
    Results
    Comparing the between systems in crowns fabricated from plastic coping, there was no significant difference between Replace and Implantium (P=0.124), but ITI had significantly lower values than that of other systems (P<0.001 Comparing the systems in crowns fabricated from direct wax up, Implantium had the greatest retention and ITI had the lowest retention (P<0/001). Comparing the bridges with both method, Replace had the greatest retention and ITI had the lowest retention.
    Conclusion
    Implantium and Replace system exhibited the highest retention for fabricating crowns, and bridges, respectively.
    Keywords: Dental implant, Retention, Casting
  • Baharan Ranjbar Omidi, Ladan Madani, Aida Mirnejad Joybari, Ensyeh Rashvand, Sonia Oveisi Pages 95-102
    Background And Aims
    Microleakage is an important problem with direct restorations and familiarity with contributing factors is of utmost importance. The aim of this study was to evaluate the microleakage of three glass ionomer restorations in class V cavities.
    Materials And Methods
    In this in vitro study, class V cavity preparations were made on the buccal and lingual/ palatal surfaces of 30 human premolars (60 cavities). The specimens were divided into three group (n=10, 20 cavities). Restored as follows: group1: with Fuji IX (HVGI) ionomer/G coat plus, group 2: Ionofil molar (HVGI)/ G coat plus, and group 3: Fuji II LC (RMGI) / G coat plus. All specimens were finished and polished immediately and were thermocycled (2000 cycles, 5-50°C). In each group; half of the teeth were load cycled (50000 cycles). Finally, the teeth were immersed in 0.15% basic fushine dye for 24 hours at room temperature and then sectioned and observed under stereomicroscope. Data were analyzed using Kruskal-Wallis, Man- Whitney test and a comparison between incisal and gingival microleakage was made using Wilcoxon analysis.
    Results
    It was shown that the mechanical load cycling and filling material did not cause a statistically significant increase in the incisal and gingival microleakage in any of groups (P>0.05).
    Conclusion
    It was concluded that the extent microleakage of Fuji II LC was similar to that of the highly viscous glass ionomers (Ionofil molar, Fuji IX) and load cycling did not increase the microleakage.
    Keywords: Leakage, Glass Ionomer, Cavity
  • Amirhossein Mirhashemi, Allahyar Geramy, Ahmad Sodagar, Pedram Baghaeian, Yasamin Jalali Pages 103-114

    Molecules produced in various diseased tissues or drugs and nutrients consumed regularly by patients, can reach the mechanically stressed paradental tissues through the circulation and interact with local target cells. The combined effect of mechanical forces and one or more of these agents may be inhibitory, additive or synergistic. The aim of this review was to outline the mechanisms of action and effects of some commonly used drugs on tissue remodeling and Orthodontic Tooth Movement (OTM). A review on the effects of medications and dietary supplements on the rate of experimental tooth movement was performed using Cochrane library, Embase and Medline (1980-2013). 63 articles were included in the review. 34 of them related to the effects of hormones and analgesics were evaluated in the first part of this review. The rest of them (29 articles) were evaluated in the current review, but their interpretation was hindered by the variability in experimental design, magnitude of force applied during tooth movement and medication regimens. Vitamin D3 might enhance the pace of tooth movement, but dietary calcium and fluorides appear to reduce the rate of OTM. Bisphosphonates (BPNs) are considered to have marked inhibitory effects on the rate of tooth movement. Nicotine and nitric oxide might effectively increase the speed of OTM. All drugs reviewed had therapeutic effects, as well as side effects, that may influence the cells targeted by orthodontic forces. Therefore, it is imperative that the orthodontist pays close attention to the drug consumption history of each and every patient, before and during the course of orthodontic treatment. When the use of drugs is revealed, their effects and side effects on tissue systems should be explored to determine their potential influence on the outcome of mechanotherapy.

    Keywords: Orthodontic, Tooth movement, Medication
  • Sandra Mehralizadeh, Peyman Mehrvarzfar, Sima Taghizadeh, Maryam Edalat, Mahashad Mohebi Pages 115-121
    Background And Aims
    Diagnosis of vertical root fractures often poses a clinical dilemma. Diagnosis of VRF in intraoral radiographs, except in cases where the beam is perpendicular to the direction of fracture is difficult. Misdiagnosis often leads to wrong decisions about the design of teeth future treatment plan. The aim of this study was to determine the diagnostic accuracy of reverse contrast enhancement options in digital radiography, and to compare it with the original images to find a suitable method to detect vertical root fracture.
    Materials And Methods
    In this experimental study, digital radiography with phosphor plate detector was taken from 40 extracted single root teeth. From each intact and fractured tooth, the original and reverse contrast images captured and stored. Two expert observers viewed the images twice with an interval of two weeks. Diagnostic criteria (Accuracy, PPV, NPV, Specificity and Sensitivity) in form of absolute and complete for each observer and each images was calculated. Inter and intra observer reliability was obtained using Mc-Nemar test.
    Results
    No significant differences in inter-observer reliability between the initial appearance and reverse contrast was observed (P>0.05), but in view of the intra-observer reliability in two cases, the difference was significant (P<0.05). No significant difference in the accuracy, sensitivity, specificity and PPV was observe between the two used images (P>0.05), whereas significant difference between the two images was found in NPV index (P<0.05).
    Conclusion
    The use of reverse contrast enhancement option for detection of vertical root fracture did not show significant difference from initial view.
    Keywords: Fracture, Digital radiography, Contrast
  • Rabbani Khorasgani Mohammad, Aliasghari Azam, Maryam Khoroushi Pages 122-131
    Dental caries is a multi-factorial disease and the most common human infection that annually are spent millions dollars to control and treat it. Several methods have been proposed so far to control it. The most important control methods it is now include: dental hygiene, proper nutrition, fluoride therapy, the use of non- cariogenic sweeteners. Also, the use of probiotics, nanomaterials, bacteriophages, antimicrobial peptides and anti- caries vaccines can be considered as new perspective of human in the dental caries control field. In addition, the use of complementary and alternative therapies, especially herbal drug therapy recently has been considered. Demonstrating the efficacy of complementary medicine against dental caries and its use in combination with conventional medicine or trial of new methods for decline of dental caries in the future would be hopeful.
    Keywords: Dental caries, Classical, Complementary medicine
  • Abdolrahim Davari, Soghra Yassaei, Alireza Daneshkazemi, Mohadeseh Khosravanian Pages 132-137
    Background And Aims

    Orthodontic bracket failure during treatment is a common problem. With the introduction of low shrinkage composites the question is that whether: this sufficient has coefficient bond strength for bonding bracket during orthodontic treatment. The aim of this study was to compare the shear bond strength (SBS) of silorane-based and metacrylate-based composites to metal brackets.

    Materials And Methods

    30 human premolar teeth were collected and divided into 2 groups. In group 1, 15 orthodontic brackets were bonded using silorane-based composite, in group 2, 15 orthodontic brackets were bonded using metacrylate-based composite. The shear bond strength of each specimen was determined in an Instron machine. Amount of residual adhesive remaining on each tooth was evaluated using a stereomicroscope. Data were analyzed using T-test to compare the shear bond strength between groups and LSD method to compare the Adhesive Remnant Index (ARI) scores.

    Results

    There was significant difference in the SBS between the test groups (P<0.001). The mean bond strength of bonding brackets to silorane-based composite was (42.42 ± 7.03) MPa, and the mean bond strength of bonding brackets metacrylate-based composite was (21.08±2.97) MPa. No significant difference in the ART was found between groups (P=0.66).

    Conclusion

    Silorane-based composite provided higher bond strength to orthodontic metal brackets.

    Keywords: Bond strength, Silorane, Composite
  • Mehdi Araghbidikashani, Elham Esmaili, Gholamreza Eslami, Mohsen Nuori, Hasan Ghaffari, Abbas Salehi Pages 138-145
    Background And Aims
    The aim of this descriptive longitudinal study was to determine the type of teeth that were more prone in accidental bracket debonding and also to investigate the relationship between broken bracket bond and intervening factors such as age, type of malocclusion and sex.
    Materials And Methods
    We used a pilot study to determine the correct sample size for this study. According to the pilot study which consisted of 20 records of patients, it was concluded that 576 patient’ records was needed. The mean time for a bracket before it fails was also measured using Kaplan-Meier method. Cox regression analysis was done to examine the effect of age, gender, and class of malocclusion on each tooth with broken bracket. Data were analyzed using the software SPSS 20.
    Results
    Results showed that the percentage of unexpected broken bracket bond for each tooth varied and they were significantly related only in second premolars in both jaws with malocclusion that was different for each tooth (P=0.037, P=0.004).
    Conclusion
    Maxillary second premolars and mandibular second premolars had the highest rate of unexpected broken bracket bond in CL II CL I malocclusion respectively. Age, gender and malocclusion had no effect on the unexpected broken bracket bond for other teeth.
    Keywords: Bracket, Bonding, Bond strength
  • Esa Mohamadi Zeidi, Amir Pakpor Pakpour Haji Agha, Asghar Karbord, Banafshe Mohamadi Zeidi Pages 146-158
    Background And Aims
    Constant contact with dentists, the ability to diagnose early effects of tobacco use on oral health and general health has made the dental clinics to the appropriate place to provide smoking cessation counseling. The aim of this study was to determine the effectiveness of an educational intervention using Trans Theoretical Model (TTM) on the smoking cessation in patients attending dental clinics.
    Materials And Methods
    This study was a quasi-experimental study conducted in 2013. 40 patients in the experimental and control groups were completed self-administered questionnaire including general and demographic questions, change questionnaire stages, change scale processes, smoking cessation self-efficacy scale, decisional balance scale before and 6 after months educational program. The experimental group received two training sessions through group discussion for 60 minutes. Data were analyzed using Chi-square tests, independent T-test, Mann-Whitney and Wilcoxon tests.
    Results
    In terms of the patients distribution in the change stages (pre-contemplation, contemplation and preparation), there was no significant difference between the experimental (22.5, 35, 42.5%) and control groups (27.5, 35, 37.5%) before intervention (P = 0.55). However, 10 and 20 percent of patients in the experimental group was reported action and maintenance stage regarding smoking cessation after intervention (P<0.001). Results showed a significant increase in the mean score of experimental process of change, behavioral process of change, proc and self efficacy (P<0.001). Also, the mean score of cons constructs decreased significantly after education in the experimental group (P<0.001).
    Conclusion
    Results indicated that the educational intervention using the TTM to increase the patient's smoking cessation rate was effective. Therefore, it is recommended that dentists have to become more familiar with TTM frameworks for smoking cessation.
    Keywords: Smoking cessation, Oral health, Dentist, Education
  • Ezatollah Jalalian, Fatemeh Rajaei, Marzieh Bavaisi, Niloofar Moghaddam, Fereshte Keykha, Rezvaneh Cheraghi Pages 159-165
    Background And Aims
    Tooth crowning often leads to changes in periodontal index through changes in emergence profile zone. The purpose of this study was to compare the effect of metal-ceramic with that ofAll-Ceramic restorations on the plaque a accumulation.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, we used 102 teeth covered with metal-ceramic and all-ceramic restorations. Before and after crowning, plaque index (PI) and gingival indexes (MGl) were measured. Data were analyzed using covariance (ANCOVA) test.
    Results
    Measured PI and MGI (Mean±SD) in PFM Group prior to crowning were (1.96±0.38) and (1.45±0.48), respectively. In metal-ceramic restorations group, six months after crowning, measured PI and MGI (Mean±SD) were (1.22±0.49) and (1.82±0.61), respectively. Measured PI and MGI (Mean±SD) in All-Ceramic Group prior to crowning were (1.22±0.52) and (1.25±0.29), respectively. In All-Ceramic, six months after crowning, measured PI and MGI (Mean±SD) were (0.88±0.51) and (1.43±0.50), respectively. ANOVA test showed statistical significance difference between metal-ceramic and All-Ceramic Groups in Indexes (P<0.001).
    Conclusion
    Metal-ceramic and All-Ceramic crowns were associated with inflammatory changes in gingival. Metal-ceramic restorations were associated with higher inflammatory indexes compared with All-Ceramic crowns.
    Keywords: Ceramic, Restoration, Plaque
  • Alireza Daneshkazemi, Abdolrahim Davari, Farnaz Farahat, Neda Pazhoohi Pages 166-176
    Background And Aims
    The purpose of this study was to compare the effect of chlorhexidine 2%, ethanol 70% and sodium ascorbate 10% and delayed bonding for 1 week on the shear bond strength of composite resin to enamel after bleaching.
    Materials And Methods
    90 human central incisors were divided into 6 equal groups: Group 1: no bleaching; Group 2: bleaching with carbamide peroxide 45% for 45 minutes; Group 3: bleaching + restoring specimens in distilled water for 1 week. In group 4, 5 and 6, after bleaching, 1 cc of chlorhexidine 2%, ethanol 70% and sodium ascorbate 10% were applied for 15 minutes. Composite cylinders were bonded on the buccal surfaces. Specimens were thermocycled for 1000 cycles and the shear bond strength test was done. Specimens were examined under stereomicroscope and SEM. Data were analyzed a sign ANOVA and Bonferroni test.
    Results
    The shear bond strength values were not significantly lower in the bleached teeth (group 3, 4, 5 and 6) than that of negative control group (group 1) (P=1.000, P=0.069, P=0.081, P=1.000) Bonferroni test results show significant difference between test groups (3, 4, 5 and 6) and group 2 (P<1.000, P=0.007, P=0.008, P<1.000) Under SEM, resin tags in group 2 was thinner and lesser than group 3, 4, 5 and 6. The most adhesive failures were in group 2.
    Conclusion
    Bleaching with carbamide peroxide and immediate bonding of composite decreased the shear bond strength. Sodium ascorbate 10% and delayed bonding for 1 week were the most effective way.
    Keywords: Bond strength, Bonding, Ethanol