فهرست مطالب

دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران - سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 92، پاییز 1396)

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی‌ام شماره 3 (پیاپی 92، پاییز 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/09/30
  • تعداد عناوین: 9
|
  • لادن رنجبر عمرانی، معصومه حسنی طباطبایی، سوما فریدی، الهام احمدی * صفحات 130-135
    زمینه و هدف
    هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر دو نوع دهانشویه حاوی فلوراید بر تغییر رنگ دو نوع کامپوزیت متفاوت می باشد.
    روش بررسی
    27 نمونه (2×4×5) از 2 نوع کامپوزیت میکروفیلد (Gradia،GC) و نانوهیبرید (Grandio) برای این مطالعه ساخته شدند. نمونه ها با استفاده از دیسک های سافلکس(Soflex) fine و superfine پرداخت شده و در بزاق مصنوعی در دمای 37 درجه سانتی گراد به مدت 24 ساعت نگهداری شدند. رنگ اولیه (L، a، b) با استفاده از یک اسپکتروفوتومترEasyshade و سیستم CIELab اندازه گیری شد. نمونه ها در 20 میلی لیتر از هر دهانشویه قرار داده شد و در دمای37 درجه سانتی گراد برای مدت 12 ساعت انکوبه شدند و رنگ نمونه ها مجددا اندازه گیری شد و تغییرات رنگ نمونه ها (ΔE) به دست آمد. داده ها با آزمون آماری آنالیز واریانس دو طرفه در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    هیچ یک از دهانشویه ها باعث تغییر رنگ قابل درک کلینیکی در نمونه ها نشدند. تفاوتی بین 2 نوع کامپوزیت از نظر رنگ پذیری وجود نداشت (330/0=P). هیچ تفاوت معنی داری در اثر متقابل بین دهانشویه و نوع ماده ترمیمی وجود نداشت (05/0
    نتیجه گیری
    بر اساس یافته های این مطالعه دهانشویه های حاوی فلوراید باعث تغییر رنگ در رزین کامپوزیت ها نشد.
    کلیدواژگان: رنگ، کامپوزیت رزینی، دهانشویه
  • نوشین شکوهی نژاد، حسن رزمی، مهرفام خوشخونژاد *، پگاه فیروزمنش صفحات 136-143
    زمینه و هدف
    هدف مطالعه حاضر مقایسه میزان ریزسختی OrthoMTA و RetroMTA با ProRoot MTA در فواصل 5/0، 2 و 5/3 میلی متری از سطوح در معرض خون، فسفات بافر سالین (PBS) و آب مقطر بود.
    روش بررسی
    135 قالب پلی متیل متاکریلات به شکل نیم استوانه در سه گروه 45 تایی توسط OrthoMTA، RetroMTA و ProRoot MTA پر شدند. سطح تحتانی 15 نمونه در هر ماده با PBS، 15 نمونه با خون و 15 نمونه با آب مقطر مواجه گردید. ریزسختی مواد در فواصل 5/0، 2 و 5/3 میلی متری از سطوح در معرض خون، PBS یا آب مقطر اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تست ANOVA یک طرفه و تست Tukey post hoc تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    مجاورت با خون در مقایسه با PBS و آب مقطر سختی تمام مواد را در هر سه ناحیه کاهش داد (001/0P<). ریزسختی RertoMTA در معرض خون در هر سه ناحیه به طور معنی دار بیشتر از OrthoMTA بود. در فاصله 5/0 و 2 میلی متری از خون، سختی OrthoMTA به طور معنی دار کمتر از سایر مواد بود. سختی OrthoMTA در فاصله 5/3 میلی متری از خون مشابه ProRoot MTA و هر دو به طور معنی دار سخت تر از RetroMTA بودند (001/0P<). سختی سه ماده ProRoot MTA، RetroMTA و OrthoMTA در معرض PBS یا آب مقطر تفاوت معنی داری در هیچیک از سه ناحیه با یکدیگر نداشتند (01/0P<).
    نتیجه گیری
    اکسپوژر با خون سبب کاهش ریزسختی در کل ضخامت هر سه ماده موررد مطالعه گردید.
    کلیدواژگان: سختی، خون، Mineral trioxide aggregate
  • اسماعیل یاسینی، منصوره میرزایی، بهار صفایی یزدی، زهره مرادی * صفحات 144-149
    زمینه و هدف
    یکی از بزرگ ترین معایب استفاده از رزین های کامپوزیتی، تغییرات ابعادی و انقباض ناشی از پلیمریزاسیون می باشد. این انقباض سبب ایجاد میکرولیکیج در ترمیم و منجر به شکست ترمیم و آسیب رساندن به پالپ دندان می شود. هدف از این مطالعه، مقایسه تاثیر استفاده از دو نوع دستگاه لایت کیور با متدهای مختلف بر میزان میکرولیکیج ترمیم های کلاس II کامپوزیتی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 30 دندان کشیده شده مولر انسانی تهیه به صورت تصادفی به سه گروه ده تایی تقسیم شدند. در مزیال و دیستال هر دندان باکس پروگزیمالی ایجاد شد.پس از اچ کردن و قرار دادن باندینگ، در گروه :AدستگاهLED standard mode، گروه :B لامپ کوارتز هالوژن تنگستن (QTH) و گروهLED pulse curing mode :C جهت کیورینگ باندینگ استفاده شد. سپس کامپوزیت Z250 در سه لایه در داخل حفره قرار گرفت و هر لایه با استفاده از دستگاه های ذکر شده به مدت 20 ثانیه کیور شد. پس از انجام ترموسایکلینگ و قرارگیری نمونه ها به مدت 24 ساعت در محلول 2% متیلن بلو و برش مزیودیستالی، به کمک دستگاه استریومیکروسکوپ نفوذ متیلن بلو به دیواره های حد فاصل ترمیم و دندان از لحاظ کمی مورد بررسی قرار گرفت. برای آنالیز داده ها از آزمون های One Way ANOVA و Kolmogorov-Smirnov با سطح معنی داری 05/0 استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج آزمون های کمی نشان داد که هیچ تفاوت معنی داری در میزان میکرولیکیج بین گروه های آزمایشی در نیمه باکالی و لینگوالی وجود نداشته است (05/0P>).
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده تفاوتی در میزان میکرولیکیج ترمیم های کلاس II کامپوزیتی با مدهای مختلف دستگاه لایت کیور LED و لامپ کوارتزهالوژن تنگستن وجود ندارد.
    کلیدواژگان: لایت کیورینگ، رزین کامپوزیتی، ریزنشت
  • فاطمه مختاری، کاظم کوپایی، جلیل مدرسی، حمیدرضا همتی *، هنگامه زندی صفحات 150-155
    زمینه و هدف
    هدف این مطالعه بررسی توانایی قدرت سیل کنندگی MTA و سرامیک سرد به روش نفوذ باکتری بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، تعداد 50 عدد دندان تک ریشه مستقیم کشیده شده انسان انتخاب شدند. در گروه اول، 20 دندان با MTA پر شدند. در گروه دوم، 20 دندان با سرامیک سرد پر شدند. از 5 دندان به عنوان کنترل مثبت (کانال با گوتاپرکای منفرد و بدون سیلر پر شد) و 5 دندان به عنوان کنترل منفی (کانال با گوتاپرکا و سیلر پر و با دو لایه لاک ناخن پوشانده شدند) استفاده شد. یک مدل میکرو لیکیج باکتری از باکتری های خانواده نشت باکتری از باکتری انتروکوکوس فکالیس جهت ارزیابی قدرت سیل کنندگی مورد استفاده قرار گرفت. دندان ها در لوله های آزمایش قرار داده شدند به طوری که دو محفظه فوقانی و تحتانی تشکیل دادند. باکتری های کشت شده در محفظه فوقانی و در تماس با ناحیه کرونالی دندان قرار گرفتند و انتهای ریشه در محفظه تحتانی که حاوی یک محیط کشت استریل بود قرار گرفتند. در این حالت تنها مسیر ارتباطی بین محفظه فوقانی و تحتانی، پرکردگی کانال ریشه بود. در این روش در صورت مشاهده کدورت در محفظه تحتانی، مشخص می شد که باکتری ها توانسته اند از سد موجود عبور کنند و به محیط کشت برسند و با این روش نشت اندازه گیری شد. داده های به دست آمده با استفاده از تستChi-Square آنالیز شدند.
    یافته ها
    در گروه اول (MTA) 7 نمونه و در گروه دوم (سرامیک سرد) 4 نمونه نشت داشتند. از نظر نشت، تفاوت آماری معنی داری بین MTA و سرامیک سرد وجود نداشت (288/0P=).
    نتیجه گیری
    توانایی سیل کنندگی سرامیک سرد و MTA به عنوان مواد پرکننده ریشه مشابه است.
    کلیدواژگان: نشت باکتریایی، سرامیک سرد، MTA، مواد پرکردگی کانال ریشه، سیل
  • محمدحسین لطفی کامران، مهناز حاتمی، عباس فلاح تفتی، محمد مالک زاده * صفحات 156-163
    زمینه و هدف
    ایجاد اتصال مناسب بین پرسلن ونیر و کور زیرکونیا، سبب افزایش دوام رستوریشن شده و از مسایل مهم در پروتزهای ثابت می باشد. هدف از این مطالعه شناخت روشی موثر جهت آماده سازی سطحی زیرساخت های زیرکونیا جهت افزایش استحکام باند برشی پرسلن به سطح زیرکونیا بود.
    روش بررسی
    تعداد 75 نمونه زیرکونیا (Y-TZP) سیلندری (قطر 7 میلی متر و ضخامت 3 میلی متر) سینتر شدند. بر اساس آماده سازی سطحی نمونه ها به صورت تصادفی به 3 گروه کنترل، air abrasion و لیزرEr-YAG تقسیم شده و سطح نمونه ها بعد از آماده سازی سطحی توسط میکروسکوپ SEM از نظر تغییرات سطحی بررسی شد. با استفاده از یک مولد فلزی، پرسلن بر روی سطح زیرکونیا ونیر و سپس پخت شد. بعد از ترموسایکل، استحکام باند برشی پرسلن به زیرکونیا اندازه گیری شده و سپس نوع شکست به وسیله استریومیکروسکوپ بررسی شد. داده ها توسط آزمون های واریانس یک طرفه (ANOVA) و Tukey مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    آزمون واریانس یک طرفه، اختلاف معنی داری بین میانگین استحکام باند برشی گروه های تحت مطالعه نشان داد (001/0=P). بیشترین مقدار استحکام باند برشی در گروه سندبلاست (S) و کمترین استحکام باند در گروه کنترل (C) دیده شد. آنالیز داده های نوع شکست نشان داد که اختلاف آماری معنی داری در نوع شکست در 3 گروه مورد بررسی وجود نداشت و شکست Adhesive بالاترین میزان شکست در فصل مشترک ونیر سرامیکی بود.
    نتیجه گیری
    بیشترین مقدار استحکام باند برشی بین زیرکونیا و پرسلن با سندبلاست نمودن سطوح زیرکونیا در مقایسه با کاربرد لیزر Er-YAG به دست آمد.
    کلیدواژگان: استحکام باند، زیرکونیا، درمان با لیزر
  • رحیم اصغری صلوات، احد صمدی * صفحات 164-172
    زمینه و هدف
    چسبندگی ضعیف بین پرسلن و بعضی از آلیاژ های دندانی یکی از چالش های اصلی در انتخاب آلیاژ مناسب برای رستوریشن دندانی می باشد.
    هدف از این مطالعه ارزیابی چسبندگی چند نمونه از این آلیاژ ها به پرسلن بود که می تواند راه گشای جامعه دندانپزشکی در انتخاب درست آلیاژ باشد.
    روش بررسی
    استحکام چسبندگی برشی پرسلن به سه نمونه آلیاژ پایه نیکل دندانی پر مصرف در بازار ایران با اسامی تجاری Verabond، Damcast و Noritake مطابق استاندارد ASTM E4 اندازه گیری شده و بر مبنای آزمون آماری t مستقل با سطح معنی داری 05/0P< مورد تحلیل قرار گرفتند. فصل مشترک اتصال ها نیز با استفاده از میکروسکوب SEM مجهز به سیستم آنالیز عنصری EDX و پراش سنجی اشعه X مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین استحکام چسبندگی پرسلن به آلیاژ های مورد مطالعه فوق الذکر به ترتیب حدود 48/5±54/27، 27/4±18/26 و 99/4±46/22 مگا پاسکال با 001/0P< تعیین شد که اختلاف آن ها از نظر آماری معنی داری بود. وجود عناصری نظیر Be و Al در ترکیب شیمیایی آلیاژ های Verabond و Damcast و ترغیب تشکیل اکسید های سطحی آن ها به جای Cr2O3 در فصل مشترک اتصال علاوه بر افزایش20 درصدی استحکام چسبندگی نسبت به آلیاژ Noritake با انجام پخت سیکلی تغییر رنگ غیر طبیعی در پرسلن نیز ایجاد گردید.
    نتیجه گیری
    در فرآیند توسعه آلیاژ های دندانی با رویکرد جایگزینی عناصر مضر توصیه می شود از عناصری استفاده شود که ضمن کنترل اکسیداسیون کروم بتوانند با ایجاد سطح ویژه بالا برای نفوذ پرسلن، باعث افزایش استحکام چسبندگی در فصل مشترک پرسلن- آلیاژ بشوند.
    کلیدواژگان: آلیاژ های دندانی، استحکام چسبندگی، عملیات پخت حرارتی دوره ای، فصل مشترک پرسلن-آلیاژ، بریلیوم
  • فرزانه آقاحسینی، نفیسه شیخ بهایی * صفحات 173-182
    زمینه و هدف
    سردرد یکی از شایع ترین شکایت ها در میان افراد مبتلا به اختلالات مفصل گیجگاهی فکی (TMD) می باشد، لذا بررسی بیماران مبتلا به سردرد از نظر مشکلات مفصل فکی ضروری به نظر می رسد. در افراد مبتلا به TMD فعالیت های پارافانکشنال نقش اتیولوژیک مهمی را ایفا می کنند. با توجه به شیوع بالای علائم براکسیسم و TMD در بین افراد مبتلا به سردرد، ارزیابی صحت و میزان این ارتباط می تواند نقش کلیدی را در تشخیص و درمان این دو پدیده ایفا کند. هدف از این مطالعه بررسی رابطه سه گانه میان براکسیسم، TMD و سردرد و همچنین ارزیابی کارآیی درمان های محافظه کارانه TMD با رویکرد ویژه بر Self-management در درمان بیماران مبتلا به سردرد می باشد.
    روش بررسی
    موتورهای جستجویCochrane، Medline and EMBASE databases، PubMed، Scholar، Google Uptodate، BMJ clinical Evidence، MD consult and science direct با استفاده از کلید واژه های مرتبط بین سال های 2015-2000 بررسی شد. از مجموع خلاصه مقالات بررسی شده، متن کامل 80 مقاله مرتبط به دست آمد که از این بین در حدود 30 مقاله مناسب در این مطالعه آورده شد. این بررسی به علت وسعت مقالات در 4 گروه، رابطه براکسیسم با TMD، رابطه TMD و سردرد، رابطه سه گانه براکسیسم، TMD و سردرد و راهکارهای درمانی انجام گردید.
    نتیجه گیری
    اختلالات مفصل گیجگاهی فکی و براکسیسم دو فاکتور شرکت کننده مهم در شروع و تداوم سردرد می باشد و درمان این دو پدیده می تواند در درمان سردرد موثر باشد.
    کلیدواژگان: سر درد، اختلالات مفصل گیجگاهی فکی، عادات پارافانکشن، براکسیسم
  • احسان توکلی حسینی، عبدالرحیم داوری *، مهسا عاصمی اصفهانی صفحات 183-191
    زمینه و هدف
    رادیواپسیته یک نیاز مهم برای همه مواد ترمیمی است. مواد رادیواپک به دندانپزشک امکان تشخیص و بررسی رادیوگرافیک ترمیم، پوسیدگی اولیه، ارزیابی کانتور ها، اورهنگ و پوسیدگی ثانویه را می دهد. هدف از این مطالعه بررسی رادیواپسیته دو نوع بیس و لاینر در مقایسه با ساختار دندان با استفاده از یک سیستم رادیوگرافی دیجیتال بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه دو گروه از مواد آماده شد: دیسک های 1 و 2 میلی متری برای گلاس آینومر ودیسک های 5/0 و 1 میلی متری برای دایکال. نمونه هایی در ضخامت مشابه از مینا و عاج نیز تهیه شد. یک استپ وج آلومنیومی به عنوان شاهد در نظر گرفته شد. سپس نمونه ها بر روی سنسورهای فسفر پلیت قرار داده شده و با اشعه ایکس اکسپوز شد. آنالیز ANOVA برای بررسی تفاوت میان گروه ها استفاده شد. به علاوه برای مقایسه دو به دوبین گروه ها، آزمون Bonferroni استفاده شد (005/0P˂).
    یافته ها
    در ضخامت 5/0 میلی متر دایکال لایت کیور وسلف کیور و مینای دندان رادیواپسیته ای بالاتر از عاج دندان نشان دادند و در این میان رادیواپسیته مینا از دایکال نوری بیشتر بود. در ضخامت 1 میلی متر تمامی مواد رادیواپسیته بالاتر از عاج نشان دادند. به این صورت که گلاس آینومر نوری و سلف کیور و دایکال سلف کیور رادیواپسیته ای بیشتر از مینا نشان داده و مینا رادیواپسیته ای بیشتر از دایکال نوری نشان داد. در ضخامت 2 میلی متر گلاس آینومر لایت کیور و سلف کیور رادیواپسیته ای بالاتر از مینا و عاج نشان دادند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد با افزایش ضخامت مواد مورد بررسی، میزان رادیواپسیته آن ها افزایش می یابد. همچنین همه مواد مورد آزمایش رادیواپسیته کمتری نسبت به عاج داشته و فقط مینا رادیواپسیته بیشتری را نسبت به دایکال نوری نشان داد.
    کلیدواژگان: دایکال، گلاس آینومر، رادیواپسیته، رادیوگرافی دیجیتال دندانی
|
  • Seyed Javad Ghazi Mirsaeid, Fatemeh Masoudi * Pages 127-129
  • Ladan Ranjbar Omrani, Masumeh Hasani Tabatabaei, Soma Faridi, Elham Ahmad * Pages 130-135
    Background And Aims
    The aim of this study was to evaluate the effects of two fluoride containing mouth rinses on the color stability of two different resin composites.
    Materials And Methods
    27 specimens (2×4×5 mm) were prepared from each of the following materials: a micro filled composite (Gradia, GC) and nanohybrid (Grandio). The specimens were polished by Soflex fine and superfine disks and then incubated in artificial saliva at 37°C for 24 h. The baseline color values (L, a, b) of each specimen were measured using an Easyshade spectrophotometer according to the CIELab color scale. The specimens were immersed in 20 mL of each mouth rinse and stored in an incubator at 37°C for 12 h. After incubation, the color values of all specimens were measured again, and the color change value (ΔE) was calculated. Data were analyzed by a 2-way analysis of variance at a significance level of 0.05.
    Results
    None of the mouth rinses created clinical significant color changes in the samples. There was no statistically significant difference among color susceptibility between resin composites (P=0.330). The interaction between the effect of mouth rinses and type of restorative materials was not statistically significant (P>0.05).
    Conclusion
    Accordance to the results of this study, the fluoride containing mouth rinses does not create color change in resin composites.
    Keywords: Color, Resin composite, Mouth rinses
  • Noushin Shokouhinejad, Hassan Razmi, Mehrfam Khoshkhounejad *, Pegah Firouzmanesh Pages 136-143
    Background And Aims
    The aim of this study was to assess the microhardness of BioMTA (OrthoMTA, RetroMTA) in distances of 0.5, 2 and 3.5 mm from the exposed surface to blood, phosphate buffer saline (PBS) or distilled water and to compare to that of ProRoot MTA.
    Materials And Methods
    One hundred and thirty five semicylindrical polymethyl methacrylate were filled with either ProRoot MTA, OrthoMTA, or RetroMTA. Fifteen molds in each group were exposed to blood, 15 molds to PBS and the other 15 to distilled water. The microhardness of the materials at 0.5, 2 and 3.5 mm distance from the exposed surface to phosphate-buffered saline (PBS) as a synthetic tissue fluid, blood, and distilled water was assessed. The data were analyzed using one-way ANOVA and Tukey post hoc tests.
    Results
    Exposure to blood significantly decreased the microhardness of all materials at all three points of 0.5, 2 and 3.5 mm (P
    Conclusion
    Blood exposure resulted in the decrease of microhardness of internal part of the materials.
    Keywords: Blood, Hardness, Mineral trioxide aggregate
  • Esmail Yassini, Mansoureh Mirzaei, Bahar Safaei Yazdi, Zohreh Moradi * Pages 144-149
    Background And Aims
    One of the main disadvantages of light cured composite resin materials is polymerization shrinkage upon curing. This leads to the microleakage of restoration and finally failure of the restoration. The purpose of this study was to investigate the effect of two types of light curing devices with different modes on the microleakage of posterior composite filling in Cl II restorations.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 30 extracted sound molar human teeth were collected. All specimens were randomly divided into 3 groups of ten: Standard LED irradiation, pulse curing LED irradiation and QTH irradiation. All samples were prepared with mesial and distal boxes and composite fillings were done with three different light curing patterns for 20 s. After thermocycling, the specimens were kept in 2% methylene Blue solution for 24 h for microleakage test. After sectioning, the samples were evaluated by a stereomicroscope. For data analysis one-way ANOVA and Kolmogorov-Smirnov were used. P
    Results
    The quantitative tests showed that there were no statistical difference between study groups (P>0.05).
    Conclusion
    The results showed that both light curing devices were effective and no significant difference between different modes of LED light curing device on microleakage of class II composite restorations was found.
    Keywords: Light curing, Resin composite, Leakage
  • Fatemeh Mokhtari, Kazem Koopaei, Jalil Modaresi, Hamid Reza Hemati *, Hengameh Zandi Pages 150-155
    Background And Aims
    The purpose of this study was to evaluate the sealing ability of MTA and cold ceramic by using bacterial leakage method.
    Materials And Methods
    In this experimental study, fifty human single root extracted teeth were chosen. In group A, 20 teeth were filled with MTA and in group B, 20 teeth were filled with cold ceramic. Five teeth were used as a positive control (obturated using gutta-percha without sealer), and five teeth were used as negative control (obturated using gutta-percha with AH26 sealer and coated with two layers of nail varnish). A bacterial leakage model utilizing Enterococcus faecalis was used for evaluation of the sealing ability. The teeth were placed in test tubes, so that they formed two upper and lower compartments. The cultured bacteria in the upper chamber were in contact with the coronal area of the tooth. The root end was placed in the lower chamber containing sterile culture media. In this case, the filling of the root canal was only the communication path between the upper and lower chambers. In this method, the presence of turbidity in the lower chamber indicated that bacteria had penetrated through barrier and reached the medium. The leakage was measured. The acquired data was analyzed using Chi-square test.
    Results
    In group A (MTA), 7 samples and in group B (Cold ceramic), 4 samples should the leakage. In regarding the leakage, there was no statistically significant difference between MTA and cold ceramic. (P=0.288)
    Conclusion
    The results showed that the sealing ability of MTA and cold ceramic was similar as root filling materials.
    Keywords: Bacterial leakage, Cold ceramic, MTA, Root canal filling materials, Seal
  • Mohammad Hosain Lotfi Kamran, Mahnaz Hatami, Abbas Fallah Tafti, Mohammad Malekzadeh* Pages 156-163
    Background And Aims
    To create a good adhesion between porcelain veneers and zirconia restorations has been important issues is the prosthesis. The aim of this study was to identify an effective way to prepare the zirconia surface infrastructure to increase its shear bond strength to the porcelain veneer.
    Materials And Methods
    75 samples of zirconia (Y-TZP) cylinders (diameter of 7 mm and a thickness of 3 mm) were fabricated. Based on the surface treatment, specimens were randomly divided into 3 groups: control, air abrasion and Er-YAG laser. After surface treatment, the specimen surfaces were examined by SEM. Using a metal mold, the porcelain was veneered on the zirconia surface and then fired. After thermocycling, the shear bond strength of porcelain to zirconia was measured and then the failure mode of each specimen was analyzed using a stereo-microscope. Data were analyzed by one-way ANOVA and Tukey test.
    Results
    Significant differences were observed between the mean shear bond strength of different groups (P=0.001). The greatest amount of shear bond strength was observed in the group (S) and the lowest bond strength in the control group. Analysis of failure modes showed no statistically significant difference in the type of failure among study groups. The adhesive failure was predominating failure at the intersection of porcelain veneers.
    Conclusion
    The highest shear bond strength between zirconia and porcelain was achieved by sandblasting the zirconia surfaces compare with that of Er_YAG application.
    Keywords: Bond strength, Zirconia, Laser treatment
  • Rahim Asghari Salavat, Ahad Samadi * Pages 164-172
    Background And Aims
    Poor adhesion between porcelain and some of the dental alloys is one of the most challenges to select the desirable alloy in dental restorations. Therefore, the aim of this study was to evaluate the bond strength of porcelain to some of the commercial alloys. This can help in selection of desirable alloy.
    Materials And Methods
    The shear bond strength of porcelain to the three of the most widely used nickel-base dental alloys commercially named as: Verabond, Damcast and Noritake were evaluated according to standard ASTM E4. The results were analyzed based on the statistical method of independent t with the meaningful level of P
    Results
    The average bonding strength of porcelain to each of the above mentioned alloys were determined as: 27.54±5.48, 22.46±4.99 and 26.18±4.27 MPa, respectively. Due to the existence of Be and Al in the chemical composition of Verabond and Damcast and their higher appetencies to form the different surface oxides in preference to Cr2O3, not only the bond strength of porcelain to two these alloys was increased about 20 percent (compared with the Noritake), but also the color of their porcelain was not changed.
    Conclusion
    To replace the replacing of deleterious elements from the chemical composition of dental alloys. The added new elements should control through the oxide layer and the formation of Cr2O3 in porcelain-alloy interfaces for adequate bond strength.
    Keywords: Dental alloys, Bonding strength, Cyclic cooking heat treatment, Porcelain-alloy interface, Beryllium
  • Farzaneh Aghahosseini, Nafiseh Sheykhbahaei * Pages 173-182
    Background And Aims
    Headache is among the most common complaints in patients suffering from temporomandibular joint disorders (TMD). Thus, it seems that evaluation of patients with headache in terms of temporomandibular joint (TMJ) disorders is necessary. In people with TMD, parafunctional activities play an important etiologic role. Considering the high prevalence of bruxism and TMDs in patients with headache, assessment the accuracy and severity of this association can play a key role in diagnosis and treatment of these two phenomena. The purpose of this study was to investigate the relationship between bruxism, TMD and headache, also assessment the efficacy of TMD conservative therapy with a special approach to self-management in treating patients with headache.
    Materials And Methods
    Motor searches of Cochrane, Medline and EMbase databases, PubMed, Google Scholar, Uptodate, BMJ clinical Evidence, MD consult and science direct by using of relevant key words were searched for article published between 2000 and 2015. A total of English language abstracts were reviewed, 80 full articles were obtained and among them, 30 relevant articles were reviewed in this study. Because of the high number of studies in this field, we divided the data into four group, bruxism and TMD, TMD and headache, bruxism, TMD and headache, treatment.
    Conclusion
    Bruxism and temporomandibular disorders are the two main contributing factors in initiation and perpetuation of headache. Treatment of these two phenomena would be effective in the treatment of headache.
    Keywords: Headache, Temporomandibular joint disorder, Parafunctional habits, Bruxism
  • Ehsan Tavakoli Hosseini, Abdolrahim Davari *, Mahsa Asemi Esfahani Pages 183-191
    Background And Aims
    Radiopacity is an essential requirement for all restorative materials. Radiopaque materials allow the dentist to diagnose and assess radiographically the restoration, primary caries, assessment of contours, overhang and secondary caries. The aim of this study was to evaluate the radiopacity of two types of dental bases and liners in comparison whit dental structure using a digital radiography system.
    Materials And Methods
    Two classes of materials were prepared: 1 mm and 2 mm thickness disks for glass inomer and 1 mm and 0.5 mm thicknesses for dycal. Specimens of enamel and dentine with the same thicknesses were obtained. As a control, an aluminum step wedge was used. Samples were positioned over a phosphor-ray, plate of min ray soredex system, exposed, and the images were analyzed using the contour dent software. ANOVA analysis was used to investigate the significance of differences among the groups. For pairwise comparisons, the Bonferroni test was applied (P
    Results
    0.5 mm diameter of self-cure and light cure dycal and enamel, presented radio-opacity higher than that of dentine, except for the light cure dycal that had radiopacity lowers than enamel. 1 mm diameter of all the groups presented higher radiopacity than dentin. Light cure and self-cure glass inomer and self-cure dycal presented radiopacity higher than enamel. Enamel showed radipacity higher than light cure dycal in 2 mm diameter self-cure. Light cure glass inomer presented radiopacity higher than that of enamel and dentin.
    Conclusion
    The increased thickness of the materials evaluated increased their radio-opacity. It was concluded that all the materials had lower radiopaaty than dentin. Only enamel showed higher radiopacity than light-cured dycal.
    Keywords: Dycal, Glass inomer, Radiopacity, Digital radiography system