فهرست مطالب

مجله دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران
سال سی و یکم شماره 4 (پیاپی 97، زمستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/12/25
  • تعداد عناوین: 8
|
  • دانا جعفرپور، رفعت باقری* صفحات 208-214
    زمینه و هدف
    سمان های گلاس آینومر از جمله مواد ترمیمی مستقیمی هستند که در محیطی اشباع از رطوبت به کار برده می شوند. بنابراین، داشتن توانایی جلوگیری از آلوده شدن به آب ضروری است. این مطالعه با هدف تعیین جذب آب و حلالیت پنج نوع گلاس آینومر با و بدون دو نوع پوشش رزینی نانوفیلد انجام شد.
    روش بررسی
    پنج نوع سمان گلاس آینومر (Fuji BULK/GC, EQUIA Forte Fil/GC, Fuji II LC/GC, Riva self cure/SDI, و riva light cure/SDI) و دو پوشش رزینی EQUIA Forte Coat/GC) و (G-COAT PLUS/ GC در این مطالعه مورد ارزیابی قرار گرفت. جذب و حلالیت آب طبق 4049 ISO اندازه گیری شد. برای هر ماده، 15 نمونه دیسک شکل با استفاده از قالب پلی اتیلن تهیه شد. نمونه های هر ماده به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 10 نمونه دارای پوشش و 5 نمونه بدون پوشش. برای گروه های پوشش داده شده از هر ماده، 5 نمونه با G-COAT PLUS و 5 نمونه با EQUIA Forte Coat پوشیده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 18(SPSS Inc., Chicago, IL, USA) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. آنالیز واریانس دو طرفه برای بررسی هر گونه تعامل بین مواد و پوشش ها به کار گرفته شد. آنالیز واریانس یک طرفه برای مقایسه متغیرهای مختلف بین مواد و آزمون Tukey برای نشان دادن تفاوت های قابل توجه در مقایسه زیر گروه ها انجام شد.
    یافته ها
    آنالیز واریانس دو طرفه اثر متقابل معنی داری را بین مواد و پوشش ها نشان داد (05/0>P). گروه های بدون پوشش جذب آب و حلالیت بالاتری در مقایسه با گروه های دارای پوشش نشان دادند و گروه های پوشیده شده توسط G-COAT PLUS نسبت به EQUIA Forte Coat میانگین جذب و حلالیت کمتری داشتند. به طور کلی، GC Fuji Bulk جذب آب و حلالیت کمتری نسبت به سایر گلاس آینومر ها نشان داد.
    نتیجه گیری
    مقادیر جذب آب و حلالیت سمان های گلاس آینومر می تواند با استفاده از یک پوشش محافظتی کاهش یابد.
    کلیدواژگان: پوشش رزینی، جذب آب، حلالیت، گلاس آینومر
  • محمد جواد مقدس، احسان روحانی، سارا مجیدی نیا، نجمه اجرتی* ، نگین وطن پرست صفحات 215-224
    زمینه و هدف
    هدف از این مطالعه بررسی تاثیر افزودن رزین هیدروفوب پس از استفاده از دنتین باندینگ های نسل های مختلف بر میزان نانولیکیج بود.
    روش بررسی
    20 دندان مولر سوم انسان انتخاب شد. دندان ها به صورت تصادفی به 4 گروه 5 تایی شامل دنتین باندینگ های نسل چهار، نسل پنج، نسل شش و نسل هفت تقسیم شدند. سپس تاج دندان ها از ناحیه CEJ قطع شد و هر یک از نمونه ها با برشی مزیو دیستالی به دو نیمه تقسیم شد، یک نیمه برای کاربرد دنتین باندینگ بدون افزودن رزین هیدروفوب و نیمه دیگر برای کاربرد همان دنتین باندینگ با افزودن رزین هیدروفوب به کار رفت. پس از آن کامپوزیت به سطح نمونه ها اضافه شد. پس از قرار دادن نمونه ها در نیترات نقره میزان نانولیکیج توسط SEM ارزیابی شد و نتایج با آزمون Repeated Measurement مورد تحلیل آماری قرار گرفتند (05/0=α).
    یافته ها
    در تمام گروه ها افزودن رزین هیدروفوب سبب کاهش میزان نانولیکیج شده بود. این کاهش در مورد دنتین باندینگ های توتال- اچ بیش از دنتین باندینگ های سلف- اچ بود (05/0P>). در بیشتر نواحی مورد مطالعه نانولیکیج مشاهده شده در ادهزیوهای توتال- اچ بیش از سلف- اچ ها بود. در کل نواحی مورد مطالعهClearfil S3 bond که یک ادهزیو سلف- اچ دو مرحله ای است پس از افزودن رزین هیدروفوب کمترین نانولیکیج را نشان داد.
    نتیجه گیری
    در تمام گروه ها افزودن رزین هیدروفوب سبب کاهش نانولیکیج در ضخامت لایه هایبرید شد که این کاهش در گروه های توتال- اچ بارز بود.
    کلیدواژگان: نانو لیکیج، ادهزیو، رزین هیدروفوب
  • زهره مرادی، معصومه حسنی طباطبایی، ابوالفضل فاتح، محمد جواد ترکمانی، لادن رنجبر عمرانی، سارا ولی زاده* صفحات 225-231
    زمینه و هدف
    باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) از عوامل مهم عفونی در مطب های دندانپزشکی می باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر سه ماده ضد عفونی کننده شایع در محیط دانشکده و مراکز درمانی دانشگاه، MicroZed، Aseptoman و Decosept بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین در چهار زمان متفاوت بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق اثر سه ماده ضد عفونی کننده دست Aseptoman، Microzed و Decosept روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین سوش استاندارد USA300: ATCC® BAA-1717TM، به این ترتیب مورد بررسی قرار گرفت که پس از تعیین هویت سویه استاندارد MRSA با روش های بیوشیمیایی و مولکولی و آنتی بیوگرام، باکتری در مجاورت با سه ماده ضد عفونی کننده در چهار زمان 15، 30، 60 و 90 ثانیه قرار داده شد و سپس کشت آن ها در محیط مولر هینتون آگار و در دمای 37 درجه سلسیوس به مدت 24 ساعت انجام شد. سپس CFU/ml ظروف کشت محاسبه شده و طبق استانداردها وجود اثربخشی و بهترین زمان اثربخشی سه ماده گزارش و مقایسه شدند.
    یافته ها
    سه ماده ضد عفونی کننده در همه غلظت ها، مورد بررسی در تحقیق، در حداقل زمان ممکن (15 ثانیه و همچنین سایر زمان ها) تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از رشد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس داشتند، به طوری که در تمامی پلیت های سه ماده مورد بررسی، میزان رشد باکتری صفر محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    سه ماده ضد عفونی کننده MicroZed، Aseptoman و Decosept در غلظت ارائه شده شرکت هایشان در حذف باکتری استافیلوکوکوس اورئوس تفاوتی از لحاظ قدرت نداشتند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، MRSA، ضد عفونی، مواد ضد عفونی کننده دست
  • سودابه کولیوند، حکیمه سیادت، صفورا قدسی* ، مرضیه علی خاصی صفحات 232-238
    زمینه و هدف
    با وجود گسترش روز افزون اسکنرهای داخل دهانی، تاثیر محل قرار گیری فینیش لاین نسبت به مارجین لثه در تطابق رستوریشن های ساخته شده روش دیجیتال همچنان مورد بحث است. هدف از این مطالعه بررسی تطابق کوپینگ های ساخته شده به روش دیجیتال در دو ختم تراش زیر و حد لثه در سطوح مختلف دندانی بود.
    روش بررسی
    30 دندان پرمولر تراش خورده جهت دریافت روکش متال- سرامیک وارد مطالعه شدند. 15 دندان ختم تراش بالای لثه و 15 دندان ختم تراش زیر لثه داشتند. اسکن دیجیتال توسط اسکنر داخل دهانی(Trios 3shape) از دندان تراش خورده انجام گرفت .فریم ورک های کبالت کروم به روش CAD/CAM ساخته و در دهان امتحان شد. پس از تنظیمات لازم گپ داخلی و مارجینال رپلیکای سیلیکونی با استفاده از استریومیکروسکوپ اندازه گیری شد. اطلاعات مربوط به گپ داخلی و مارجینال توسط روش Multivariate آنالیز شد (05/0P<).
    یافته ها
    میانگین گپ داخلی و مارجینال در گروه بالای لثه به ترتیب 1/52 و 27/56 میکرومتر و در گروه زیر لثه 72/49 و 98/62 میکرومتر محاسبه شد. موقعیت ختم تراش تاثیر معنی داری در نتایج به دست آمده نداشت (05/0P>).
    نتیجه گیری
    کوپینگ های کروم- کبالت ساخته شده به روش دیجیتال تطابق داخلی و مارجینال قابل قبولی نشان می دهند، هر چند محل ختم تراش در مقادیر گپ داخلی و مارجینال تاثیر معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: تکنیک قالب گیری، تطابق مارجینال، طراحی کامپیوتری، تکنیک رپلیکا
  • ملیحه کرمی، مسعود مرادی، فرانک شفیعی* صفحات 239-248
    زمینه و هدف
    آسیب به دندان های شیری و دائمی موجب به خطر افتادن سلامت دهان و دندان کودک می شود و مشکلات منحصر به فردی در درمان ایجاد می کند. از آنجا که پیش آگهی آسیب، رابطه نزدیکی با مدیریت صحیح و فوری بعد از وقوع حادثه دارد و در بیشتر موارد مربیان بهداشت اولین افراد در تماس با کودکان هستند، آگاهی آن ها از نحوه برخورد با این صدمات نقش مهمی در پیشگیری و درمان دارد. هدف از انجام این پژوهش، سنجش آگاهی مربیان بهداشت مدارس ابتدایی شهر سنندج در مواجهه با آسیب های دندانی در سال 1396 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، پس از مشاوره با آموزش و پرورش، کلیه مربیان مدارس ابتدایی شهر سنندج که 59 نفر بودند، شناسایی شدند. پس از تکمیل پرسشنامه، اطلاعات گرد آوری شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها نرم افزار SPSS20 مورد استفاده قرار گرفت. به منظور آزمون فرضیه های پژوهش، از رگرسیون چند متغیره و آزمون های نان پارامتریک ضریب همبستگی اسپیرمن، من- ویتنی و کروسکال والیس استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین نمره آگاهی 59 مربی بهداشت 41/3±02/14 و نمره آگاهی زنان بالاتر بود. بین نمره آگاهی با سن، سابقه کار و میزان تحصیلات ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت (05/0P>). در این مطالعه نمره آگاهی افراد با تجربه مواجهه با فرد دچار آسیب و مربیانی که دوره آموزشی را گذرانده اند بیشتر از سایر افراد بود، هر چند از لحاظ آماری تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده آگاهی ناکافی مربیان در مورد مدیریت آسیب های دندانی و لزوم کاربرد استراتژی هایی برای بهبود دانش مربیان در این زمینه است. از آنجا که افزایش آگاهی موجب پیش آگهی مطلوب تر در صدمات دندانی می شود، برگزاری دوره های آموزشی جهت افزایش آگاهی مربیان امری ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: آگاهی، آسیب دندانی، مربیان بهداشت
  • نسیم سیفی*، میلاد نودهقان صفحات 249-254
    زمینه وهدف
    پوسیدگی دندانی همچنان یکی از شایع ترین بیماری های مزمن دوران کودکی می باشد. با توجه به نقش دندانپزشکان عمومی و اهمیت اولین معاینه در پیشگیری، این مطالعه با هدف بررسی میزان آگاهی و نگرش دندانپزشکان عمومی از زمان و نحوه معاینه کودکان در اولین ملاقات دندانپزشکی صورت گرفت.
    روش بررسی
    140 نفر از دندانپزشکان عمومی از طریق سرشماری در این مطالعه مقطعی شرکت کردند. جهت ارزیابی سطح آگاهی از پرسشنامه شامل سوالات دموگرافیک و 14 سوال مربوط به دامنه سنی بیماران اطفال پذیرش شده، علت عدم تمایل احتمالی از پذیرش آن ها، نحوه اولین ملاقات کودک با دندانپزشک و توصیه های لازم به والدین، استفاده گردید. جهت تحلیل داده ها از آزمون های آزمون من ویتنی، کروسکال والیس و ضریب همبستگی پیرسون استفاده گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج به دست آمده میزان آگاهی دندانپزشکان در دو جنس مساوی بود (067/0=P). بین محل کار (68/0=P)، سن (77/0=P) و سابقه کار (84/0=P)، با میزان آگاهی رابطه معنی داری وجود نداشت. میزان علاقه دندانپزشکان در زمینه دریافت آموزش های لازم، جهت معاینه و درمان کودکان0-2 ساله، متوسط اعلام شد. در ارتباط با دامنه سنی بیماران پذیرش شده، 17/51% از دندانپزشکان، بیماران اطفال 8-12 ساله را در محل کار خود می پذیرفتند. 5/34% بد رفتاری کودک حین درمان را، دلیل اصلی عدم تمایل به پذیرش بیمار اطفال دانستند. 9/46%، افزایش آگاهی والدین در پیشگیری از پوسیدگی دندان های شیری را موثرترین نتیجه ملاقات کودک با دندانپزشک در سنین پایین دانستند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر بیانگر آن است که دندانپزشکان عمومی، دارای آگاهی نسبتا خوبی از زمان و نحوه معاینه کودکان در اولین ملاقات دندانپزشکی بودند. اما با توجه به تمایل اندک دندانپزشکان برای درمان کودکان به نظر می رسد، رسیدن به سطح مطلوبی از آگاهی و انگیزه در این زمینه، نیازمند آموزش های بیشتر در قالب کارگاه و سمینار می باشد.
    کلیدواژگان: دندانپزشک، آگاهی، کودکان
  • سیاوش ولی زاده ، امید فتاحی ولیلایی*، محمود هوشمند، زهرا واثق، علیرضا ولی زاده صفحات 255-266
    زمینه و هدف
    یکی از مهم ترین حوزه های دندانپزشکی، جراحی ایمپلنت های دندانی است. در این حوزه، دندانپزشکی در استفاده از تجهیزات دیجیتال و نرم افزارها در مقایسه با سایر حوزه های پزشکی در سال های اخیر توسعه قابل ملاحظه ای پیدا کرده است. راهنمای جراحی به جراح کمک می کند تا جراحی کاشت ایمپلنت را دقیق تر، مطمئن تر، ساده تر و در زمان کوتاه تری انجام دهد. فرایند تولید این راهنماها کاملا دیجیتال و به دلیل استفاده از تعداد زیادی از نرم افزارها، تجهیزات و پروتکل ها، تا حدی پیچیده است. برای کارایی بیشتر، تمامی مشارکت کننده ها در گردش کار باید از تمامی مراحل و الزامات جهت تولید راهنمای جراحی آگاهی داشته باشند. ااین مقاله با هدف بررسی فرایند تولید راهنمای جراحی به طور جامع انجام گرفت.
    روش بررسی
    این مقاله مروری با استناد به مقالات موجود در پایگاه اطلاعاتی Google Scholer و PupMed با جست و جوی کلید واژه های Surgical Guide, Guided surgery, digital dentistry, dental CAD/CAM, Additive manufacturing, انجام شد. بیش از 90 درصد از منابع مورد استفاده بعد از سال 2010 میلادی انتشار یافته و به زبان انگلیسی هستند.
    نتیجه گیری
    امروزه دندانپزشکی از راهکارهای دیجیتال زیادی برای انجام گردش کارهای روزمره استفاده می نماید که اکثر این راهکارها توسط مهندسان در حوزه های مختلف توسعه داده شده اند. بنابراین اطلاع از آن ها برای دندانپزشکان، جراحان، کلینیک ها، تکنسین های لابراتواری و سایر ذی نفعان جهت مشارکت و تعامل بهتر، ضروری است. در این میان پیشرفت ها در جراحی ایمپلنت دندانی قابل ملاحظه بوده است و بیماران از درمان بهتر که ناراحتی های کمتری خواهد داشت سود می برند. علاوه بر این، دندانپزشکان نیز به دلیل اطلاع از تمامی شرایط، قبل از انجام جراحی، با جراحی دقیق تر و ساده تری مواجه خواهند بود. بنابراین آگاهی از تمامی مراحل فرایند تولید لازم و ضروری است.
    کلیدواژگان: جراحی هدایت شده، دندانپزشکی دیجیتال، طراحی و ساخت کامپیوتری، تولید افزایشی
  • یلدا الهام، ندا مسلمی، هدا براتی* صفحات 267-272
    زمینه و هدف
    لیکن پلان بیماری التهابی پوستی مخاطی مزمن با اتیولوژی ناشناخته می باشد. یکی از تظاهرات شایع بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی، درگیری لثه به صورت نواحی اریتماتوز منتشر است. با توجه به شیوع بالای لیکن پلان در مراجعین به بخش بیماری های دهان، فک و صورت هدف از این مطالعه بررسی اثر کنترل پلاک و بهداشت دهان بر بهبود تظاهرات لثه ای بیماران مبتلا به لیکن پلان دهانی بود.
    روش بررسی
    موتورهای جستجوی PubMed، Ovid Medline، EM base، Google Scholar با استفاده از کلید واژه های مرتبط از ژانویه 1990 تا دسامبر 2017 بررسی شد. از تعداد 20 مقاله به دست آمده بعد از بررسی چکیده مقالات، در نهایت 7 مقاله مناسب در این مطالعه آورده شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج مطالعات بررسی شده کنترل پلاک موثر بخش اصلی درمان ضایعات و بهبود علایم و تظاهرات لثه ای لیکن پلان دهانی می باشد.
    کلیدواژگان: لیکن پلان دهانی، پلاک دندانی، ژنژیویت، بیماری پریودنتال
|
  • Dana Jafarpur , Rafaat Bagheri* Pages 208-214
    Background and Aims
    Glass ionomer cements are among direct restorative materials which are used in an environment saturated with moisture. Therefore, having the ability to prevent water contamination is crucial. The aim of this study was to determine the water sorption and solubility of five glass ionomer restoratives with and without two nanofilled resin coating agents.
    Materials and Methods
    Five glass ionomer cements (Fuji BULK/GC, EQUIA Forte Fil/GC, Fuji II LC/GC, riva self cure/SDI, riva light cure/SDI) and two resin-based coating (G-COAT PLUS/GC and EQUIA Forte Coat/GC) were used in this study. Water sorption and solubility were measured in accordance with the ISO 4049's. For each material, 15 disc-shaped specimens were prepared using a polyethelyn mould. The specimens of each material were randomly divided into two groups: 10 coated and 5 uncoated. For the coated groups of each material, 5 specimens were coated with G-COAT PLUS, and 5 with EQUIA Forte Coat. Data were analyzed using SPSS software version 18 (SPSS Inc., Chicago, IL, USA). Two-way ANOVA was applied to investigate if there were any interactions between materials and coatings. One-way ANOVA was used to compare different variables between the materials, and post-hoc Tukey’s test was performed to show significant differences in subgroup comparisons.
    Results
    A significant interaction effect was obsevred between materials and coatings (P<0.05) using two-way ANOVA. The uncoated groups showed higher mean sorption and solubility values compared to the coated groups, and the groups coated by G-COAT PLUS showed less mean sorption and solubility values than that of EQUIA Forte Coat. In general, the lowest mean sorption and solubility values among glass ionomer cements belonged to Fuji BULK.
    Conclusion
    The water sorption and solubility values of glass ionomer cements could be reduced by the use of a protective coating.
    Keywords: Resin coatings, Water sorption, Solubility, Glass ionomer
  • Mohammad Javad Moghadas , Ehsan Rohani , Sara Majidinia , Najmeh Ojrati*, Negin Vatanparast Pages 215-224
    Background and Aims
    The aim of the present study was to evaluate the effect of applying hydrophobic resin after use of different generation of the bonding systems on nanoleakage.
    Materials and Methods
    20 third molar teeth were selected. The teeth were randomly divided into 4 groups of 5, each was treated using the fourth, fifth, sixth, and seven generation of dentin bonding. Then, the crown of teeth was sectioned from the CEJ region and each specimen was divided into two halves with mesiodistal cut, one half for the application of dentin bonding without the addition of a hydrophobic resin, and the other for the same dentin bonding by the addition of a hydrophobic resin. Afterwards, the specimens were restotred by composites. After placement of specimens in silver nitrate, the amount of nanoleakage was evaluated by SEM. Data were analyzed using a repeated measurement statistical analysis (α=0.05).
    Results
    The use of hydrophobic resins decreased nanoleakage and range of variations in all groups (P<0.05). This reduction was greater for total-etch dentin bonding. Higher degree of nanoleakage occurred in total-etch dentin bonding in most evaluated areas. In general, Clearfil S³ bond showed the least percent of the nanoleakage.
    Conclusion
    All dentin bonding systems showed some degree of reduction in nanoleakage after hydrophobic layer application and the reduction was greater in Total-etch adhesives systems.
    Keywords: Nanoleakage, Adhesive, Hydrophobic resin
  • Zohreh Moradi , Masumeh Hasani Tabatabaei , Abolfazl Fateh , Mohammad Javad Torkamani , Ladan Ranjbar Omrani , Sara Valizadeh* Pages 225-231
    Background and Aims
    Methicillin-resistant Staphylococcus Aureus (MRSA) is an important infection source in dentistry for different disinfectants to be used to prevent its transmission. Furthermore, a variety of chemical disinfectants are developed to remove bacterial infections from the dental care workers' hands and claims are made regarding their superiority in infection control, although all requires scientific investigations. The aim of present study was to compare the effects of chemical hand-disinfectants Micro Zed HD, Aseptoman and Decosept on MRSA (methicillin resistant staphylococcus aureus) in different periods of time.
    Materials and Methods
    In this experimental study, the antibacterial efficacy of three hand-disinfectants on standard strain of MRSA (USA300: ATCC® BAA-1717™) was evaluated according to European standard of evaluating antiseptics (EN 1040:2005 CSN EN). First we prepared a 0.5 Mc Farland (108 CFU/ml) suspension of MRSA, and exposed to three disinfectants for 15, 30, 60 and 90 seconds. Then, they were transferred to separate plates of Mueller-Hinton medium and incubated in 37◦C for 24 hours. The plates were compared then with control plate to evaluate the efficacy of materials on bacteria by calculating the CFU/ml of plates.
    Results
    Three hand-disinfectants evaluated in this study had the maximum anticabterial effect on MRSA in the minimum time of exposure (15 seconds), and we found no trace of growth in any plates.
    Conclusion
    The three hand-disinfectans (MicroZed HD, Aseptoman and Decosept) in the concentration suggested by their companies, showed no difference in efficacy to remove MRSA from hands.
    Keywords: Methicillin-Resistant Staphyloccous Aureus, MRSA, Disinfection, Hand disinfectant
  • Sudabeh Kulivand , Hakimeh Siadat , Safura Ghodsi*, Marzieh Alikhasi Pages 232-238
    Background and Aims
    Despite the increasing application of intra-oral scanners, the effect of finish line position on gingival margins adaptation is still discussed. The purpose of this clinical study was to evaluate the fitness of cobalt-chromium copings obtained from intraoral scanning in two depth of finish lines.
    Materials and Methods
    Thirty teeth prepared for single premolar metal-ceramic crowns were included. Fifteen teeth had supragingival and fifteen had sub-gingival finish lines. Digital impressions were made using an intraoral scanner (Trios-3shape). Computer-aided design and computer-aided manufacture (CAD/CAM) cobalt-chromium copings were fabricated from the scan files. The copings were evaluated intraorally and after adjustments, the internal and marginal discrepancy were measured using silicone replicas and a stereomicroscopy. Internal and marginal discrepancies were analyzed using the Multivariate test (P<0.05).
    Results
    The mean internal and marginal gap were 52.1 and 56.27μ, for supragingival group and 49.72 and 62.98μ for subgingival group, respectively. The evaluation of finish line position showed no significant effect on obtained results (P>0.05).
    Conclusion
    CAD/CAM chrome-cobalt copings fabricated by digital impressions provided acceptable marginal and internal precision. However, the finish line position had no significant effect on the internal and marginal adaptation.
    Keywords: Impression technique, Marginal adaptation, Computer-Aided design, Replica technique
  • Maliheh Karame , Masoud Moradi , Farank Shafiee* Pages 239-248
    Background and Aims
    Trauma to primary and permanent teeth caused post-traumatic complications affecting the health of teeth and led to specific problems in treatment. As prognosis of trauma has closed correlation with immediate and correct management after occurrence of the incident and the health educators are the first people in contact with children in this places, their awareness of how to deal with these injuries plays an important role in prevention and treatment. This study aimed to evaluate the knowledge of health educators in confrontation with dental injuries in primary schools of Sanandaj in 2018.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, all of fifty-nine health teachers in primary schools of Sanandaj were identified after referring to education centre. The questionnaires were provided to the school health teachers after referring to schools and after completing questionnaires, collected data were analyzed. In order to test the research hypotheses, Multiple regression, Non-parametric tests of spearman correlation coefficient, Mann-Whitney and kruskal-wallis were utilized using SPSS software version 20.
    Results
    The mean knowledge score of fifty-nine health educators was 14.02±3.41 and knowledge score of females was higher. There was no significant statistical correlation between knowledge score, age,
    work experience and education level (P>0.05). In this study, the knowledge score of experienced teachers in confrontation with injured persons and health educators who attended related training courses, was higher than others but this difference was not statistically significant (P>0.05).
    Conclusion
    The results indicated inadequate knowledge regarding emergency management of dental trauma. Thus strategies to improve the teachers’ knowledge about dental trauma can positively influence their knowledge and attitudes toward emergency management of dental trauma.
    Keywords: Knowledge, Tooth injury, Health educator
  • Nasim Seyfi *, Milad Nodehghan Pages 249-254
    Background and Aims
    Tooth decay is still one of the most prevalent pediatric diseases. According to the role of general dentists and importance of first dental visit in prevention, the aim of this study was to evaluate dentist’s knowledge and attitude regarding children’s first dental visit in Gorgan, Iran.
    Materials and Methods
    In this cross-sectional study, 140 general practitioners participated. In order to assess the level of knowledge, a questionnaire including 2 parts was used as the main tool. Data were analyzed using Mann-Whitney, Kruskal-Wallis and Pearson correlation coefficient.
    Results
    Our findings revealed that the level of knowledge in both sex was equal (P=0.067). There was no significant relationship between the workplace (P=0.68), age (P=0.77), work experience (P=0.84) and the level of knowledge. Interest of practitioners to get the necessary training about examination and treatment of 0-2 year-old children was medium. 51.17% of dentists, admitted the treatment of 8-12 year-old children. 34.5% of dentists revealed that misbehavior of children during treatment was the main reason for unwillingness to accept treating them. 46.9% of dentists, revealed that the most effective result of child’s dental visit at an early age is increasing parents’ knowledge about prevention of carries in primary dentition.
    Conclusion
    The results showed that general dental practitioners in this study had a good level of knowledge about the first dental visit. Regarding to their little tendency to treat children, it seems necessary to hold workshops and seminars for better desired motivation in this field.
    Keywords: Dentist, Knowledge, Children
  • Siavash Valizadeh , Omid Fatahi Valilai* , Mahmoud Houshmand , Zahra Vasegh , Alireza Valizadeh Pages 255-266
    Background and Aims
    One of the important fields of dentistry is surgery for dental implants. In this field, dentistry has developed considerably in recent years amongst other fields of medicine from the perspective of digital device and software application. Surgical guides help dental surgeon for more precise, confident, easier and shorter surgery. Process of producing these tools are full digital and to somehow complex due to the application of many technical devices, software and protocols. To achieve efficiency, all participants in the workflow must be aware of all steps and data requirements for production of guides. This paper investigates the production process of surgical guide comprehensively, and also, encompass all the steps in process with details.
    Materials and Methods
    This review article was based on searching Google scholar and PupMed databases considering key words: Surgical Guide, Guided surgery, digital dentistry, dental CAD/CAM, Additive manufacturing. More than 90% of the references were in English language and published after year 2010.
    Conclusion
    Today dentistry uses many digital solutions for dairy workflow and most of these solutions are developed by engineers in various fields of knowledge. Thus, this information is essential for dentists, surgeon, clinician and laboratory technician, etc. for better collaboration and participation. Amongst, advances in surgery of dental implant have been highly significant and patients benefit from better treatment and less inconvenience. In addition, dentists do surgery more precise and easier because of considering all conditions before of surgery. Thus, it is substantial inform of all steps of production process.
    Keywords: Guided surgery, Digital dentistry, Computer-Aided design, manufacturing, Additive manufacturing
  • Yalda Elham, Neda Moslemi, Hoda Barati * Pages 267-272
    Background and Aims
    Lichen planus is a chronic inflammatory mucocutaneous disease with unknown etiology. One of the most common manifestations of patients with oral lichen planus is gingival involvement in the form of generalized erythematous areas. The aim of this study was to review the articles evaluating the role of plaque control on the gingival manifestations of oral lichen planus.
    Materials and Methods
    Motor searches of Ovid Medline and EM base databases, PubMed, Google Scholar, and Science Direct were searched for article published between January 1990 and December 2017 using of relevant key words. After reviewing the abstracts of articles, 20 full articles were selected and among them, 7 relevant articles were reviewed in this study.
    Conclusion
    From the literature, it was concluded that effective plaque control is the main part of lesions treatment and improvement of symptoms and gingival manifestations of oral Lichen planus.
    Keywords: Oral lichen planus (OLP), Dental plaque, Gingivitis, Periodontal diseases