فهرست مطالب

Journal of Dental School
Volume:32 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/05/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • زهرا جابری انصاری، هاله ولی زاده حقی* صفحات 62-68
    سابقه و هدف
    پوسیدگی ثانویه مشکلی شایع در درمان های دندانپزشکی است و وقوع آن تحت تاثیر عوامل متعددی قرار دارد. هدف از این مطالعه بررسی شیوع پوسیدگی های ثانویه در دندانهای خلفی بیماران مراجعه کننده به بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی بر روی 350 بیمار با 1339 دندان خلفی ترمیم شده با آمالگام یا کامپوزیت رزین انجام شد. ترمیم هایی با سن بیش از 3 سال بررسی شدند. داده های مربوط به حضور پوسیدگی ثانویه، سن ترمیم، محل انجام درمان، روش مسواک زدن و استفاده از نخ دندان و دهانشویه در فرم های اطلاعاتی ثبت و آنالیز آماری توسط آزمون کی دو انجام شد.
    یافته ها
    شیوع پوسیدگی ثانویه در بیماران تحت بررسی 26% بود. ترمیم های MOD (19/2%) بیشترین شیوع پوسیدگی ثانویه را داشتند. شیوع پوسیدگی ثانویه در ترمیم های کامپوزیتی بیشتر از آمالگام بود (p=0.01). دندان های ترمیم شده در مطب خصوصی پوسیدگی ثانویه بیشتری نسبت به مراکز دانشگاهی داشتند (P=0.007). در بیمارانی که از دهانشویه استفاده می کردند شیوع پوسیدگی ثانویه به طور چشمگیری کمتر بود (P=0.05).
    نتیجه گیری
    شیوع پوسیدگی ثانویه در بیماران مراجعه کننده به بخش ترمیمی دانشکده دندانپزشکی شهید بهشتی در ترمیم های MOD، ترمیم های کامپوزیتی و دندان های ترمیم شده در مطب خصوصی بیشتر و در بیمارانی که از دهانشویه استفاده می کردند پوسیدگی ثانویه کمتر بود.
    کلیدواژگان: شیوع، پوسیدگی ثانویه، ترمیم، آمالگام، کامپوزیت رزین، دهانشویه، مطب خصوصی
  • کسری طبری، زهرا جابری انصاری، مانوشا امیری سیاوشانی، سولماز اسکندریون* صفحات 69-76
    سابقه و هدف
    علیرغم استحکام بالای ترمیم های زیرکونیایی، فرآیند aging در درون دهان و بارگذاری های دوره ای به واسطه نیروهای ناشی از جویدن می تواند باعث انتقال فاز تتراگونال به مونوکلینیک شده، استحکام آنها را کاهش دهد؛ البته در مطالعات انجام شده نتایج متناقضی در این باره گزارش شده است. تحقیق حاضر با هدف مقایسه استحکام خمشی نمونه های زیرکونیایی(Zirconzahn (ZirkonZahn،Cercon، Ceramill و (Mamut (Dubai Medical Equipment و بررسی اثر فرآیند Thermal aging و Mechanical aging بر استحکام آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق آزمایشگاهی، 40 نمونه بار شکل با ابعاد 2×5×20 میلی متر از بلوک های زیرکونیایی Zirconzahn و Mamut تهیه و سطوح آنها پالیش گردید. در گروه های aging، نمونه ها 12000 سیکل تحت ترموسایکل (20 ثانیه در هر یک از دماهای 55 و5 درجه سانتی گراد و 20 ثانیه زمان استراحت) قرار گرفتند. سپس در دستگاه (chewing simulator (40000 سیکل با نیروی 200 نیوتن تحت استرس های مکانیکی قرار داده شدند. با استفاده از دستگاه Universal Testing Machine و با سرعت 0/5 میلی متر بر دقیقه، استحکام خمشی سه نقطه ای (three point flexural strength) نمونه ها برحسب مگاپاسکال تعیین شد. مقادیر استحکام بدست آمده، با استفاده از آزمون آنالیز واریانس دوطرفه مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار استحکام خمشی سه نقطه ای نمونه های Zirconzahn و Mamut بدون aging به ترتیب برابر 205/95 ± 809/57 و158/72± 708/53 مگاپاسگال بود. در مورد نمونه های Zirconzahn و Mamut قرار گرفته تحت aging، اسنحکام خمشی به ترتیب برابر 158/96 ± 810/53 و 217/49± 839/06 مگاپاسکال بود. هیچ یک از متغیرهای نوع زیرکونیا (Zirconzahn یا 0/54=Mamut)(p) و قرار گرفتن یا نگرفتن در معرض فرآیند(0/27= aging (p اثر معنی داری در تغییر استحکام خمشی سه نقطه ای نمونه ها نداشتند.
    نتیجه گیری
    در شرایط این پژوهش و با وجود محدودیت های آن، قرار گرفتن در فرآیند aging هیچ گونه اثرات مخربی در کاهش مقادیر استحکام خمشی سه نقطه ای نمونه های Zirconzahn و Mamut نداشت. بنابراین، بنظر می رسد کاربرد آنها از موفقیت کافی در شرایط بالینی برخوردار باشد.
    کلیدواژگان: سرامیک، استحکام، زیرکونیا، Aging
  • طاهره غفاری، فهیمه حامدی راد، بهارک عزتی* صفحات 77-82
    سابقه و هدف
    مطالعات نشان داده اند که خصوصیات فیزیکی بیس دنچر بر میزان رضایت و پذیرش بیمار تاثیرگذار می باشد. انتقال حرارتی نیز یکی از مهمترین خصوصیاتی است که بر حس چشایی، همچنین سلامت لثه تاثیر گذار است. با این وجود رزین آکریلی متداول ضریب انتقال حرارتی پایینی دارد. بنابراین مطالعه حاضر با هدف بهبود انتقال حرارت توسط رزین آکریلی با افزودن غلضت های اندک نانوسیلور انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی آزمایشگاهی نانوذرات نقره با ابعاد 10 تا 100 نانومتر با درصدهای وزنی 0/2% و 2% با پودر متداول ساخت دنجر مخلوط شدند. نمونه های استوانه ای ساخته و تست انتقال حرارتی انجام شد. جهت مقایسه میانگین انتقال حرارتی گروه های مختلف از آزمون oneway ANOVA و آزمون تعقیبی Scheffe استفاده شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 15 آنالیز شدند و مقدار P کمتر از 0/05 از لحاظ آماری معنی دار تلقی گردید.
    یافته ها
    انتقال حرارتی در رزین تقویت شده با نانوسیلور به طور معناداری بیشتر از رزین معمولی بود. با افزایش میزان نانوذرات درون آکریل، انتقال حرارتی نیز افزایش پیدا کرد.
    نتیجه گیری
    با افزودن غلضت های اندک نانوسیلور به رزین آکریلی ساخت دنجر انتقال حرارتی این ماده افزایش پیدا می کند.
    کلیدواژگان: انتقال حرارتی، رزین آکریلی، پلی متیل متاکریلات، نانوذرات، فیلر نقره، پروتز دندانی
  • طاهره فروتن*، محمود قاسمی، سولماز فرهنگ صفحات 83-89
    سابقه و هدف
    امروزه تکنیک های مختلفی برای ترمیم بافت استخوان در محل های آسیب دیده مطرح می باشد. استفاده از غشاهای زیستی در محل ترمیم یکی از این تکنیک هاست. همچنین استفاده از فاکتور رشد غنی از پلاسما در محیط رشد سلول های استخوانی از دیگر روش ها محسوب می شود. هدف از مطالعه حاضر مقایسه سازگاری زیستی سلول های فیبروبلاست لیگامان پریودنتال انسانی کشت شده بر روی غشاهای قابل جذب هایپوزورب، پریکارد و توتودنت که بیشتر در معرض فاکتور رشد غنی از پلاسما قرار گرفته بودند، بود.
    مواد و روش ها
    در مطالعه تجربی حاضرغشاهای قابل جذب مورد آزمایش شامل Hypro-Sorb F Pericardium،، Tutodent و Vicryl بودند. سلول های فیبروبلاست بدست آمده از بافت لیگامان دندان های پره مولر به پ اساژ 3 رسانیده شدند. سپس تعداد cell/cm 2 105 از سلول های فوق بر روی غشاهای آغشته به فاکتور رشد غنی از پلاسما plasma rich growth factor (PRGF) کشت داده شدند. پس از گذشت 72 ساعت سلول ها جهت ارزیابی سازگاری زیستی، فعالیت آلکالین فسفاتازی و آنالیز آماری به روش one way anova مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    PRGF سبب افزایش چسبندگی سلول گردید و غشای توتودنت آغشته به PRGF بیشترین میزان چسبندگی را نسبت به غشاهای Hypro-Sorb F و pericardium نشان داد (005/0 P=).
    نتیجه گیری
    PRGF سبب افزایش نرخ بقای سلولی و فعالیت آلکالین فسفاتازی سلول های واقع بر روی غشاهای زیستی می گردد. درمان با PRGF سبب افزایش چسبندگی سلول های فیبروبلاست به غشاها می شود.
    کلیدواژگان: alkaline phosphatase، fibroblast، MTT، PRGF
  • محمد مهدی زاده، فرزان خیرخواه، حسین وجدانی فخر، شقایق نوری بیات* صفحات 90-97
    سابقه و هدف
    حرفه دندانپزشکی طبق مطالعات و تحقیقات انجام شده با سطح بالایی از استرس همراه است. استرس در کار دندانپزشکی به دندانپزشک محدود نمی شود بلکه توسط دانشجویان در محیط دانشگاهی هم تجربه می شود. به همین منظور این مطالعه با هدف تعیین عوامل استرس زا در بین دانشجویان دندانپزشکی بابل در سال تحصیلی 91-90 انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه تغییر یافته (DES (Dental Environment stress می باشد. نمونه ها شامل تمامی دانشجویان دندانپزشکی بابل(199نفر) بوده، به روش سرشماری انتخاب شدند. داده ها با آزمون و T_ TEST آنالیز شده، 0/85 =r بود.
    یافته ها
    در شناسایی عوامل استرس زا در میان دانشجویان دندانپزشکی بابل، شش عامل که به ترتیب بروز، بیشترین استرس را در بین دانشجویان ایجاد می کردند عبارت بودند از: 1- وجود چند امتحان در یک روز (0/596 ± 2/76) 2- فشردگی امتحانات (0/581 ± 2/74) 3- وقت بسیار کم امتحان و نحوه برگزاری امتحانات (0/693 ± 2/62) 4- تحقیر و نشان دادن عدم رضایت کار توسط اساتید و یا راهنما مقابل چشم بیمار (0/618 ± 2/61) 5- تعداد واحدها و دروس ارائه شده و حجم زیاد آن در طول یک ترم (0/849 ± 2/352) 6- برخورد نادرست و گاهی توهین آمیز کارکنان یک بخش(0/793 ± 2/33). در بین بخش های دانشکده سه بخش پروتز، رادیولوژی و اندو با اختلاف فاحشی که نسبت به دیگر بخش ها داشتند، بیشترین استرس و نگرانی را برای دانشجویان ایجاد کرده بودند.
    نتیجه گیری
    عوامل استرس زا در دانشجویان دختر، همچنین در دانشجویان سال چهارم اثرات بیشتری ایجاد کرده بود، بنابراین توجه بیشتر به اصلاح مراکز آموزشی، برنامه های امتحانی و دو بخش پر استرس در دانشکده ضروری است تا با تغییرات اصولی در برنامه ریزی و آشنایی با دوره های کنترل استرس بتوان بر آن غلبه کرد.
    کلیدواژگان: استرس، دانشجویان دندانپزشکی، کلینیک دندانپزشکی، پرسشنامه DES، سرشماری
  • احمد نجفی، زهرا جابری انصاری*، محمد ناصری صفحات 98-105
    سابقه و هدف
    چگونگی روش آموزش در فراگیری دانشجویان از اهمیت بالائی برخوردار است. مقالاث متعددی به اهمیت یک سیستم آموزشی ایده آل در دندانپزشکی پرداخته اند. مطالعه حاضر به بررسی دیدگاه دانشجویان دندانپزشکی از آموزش دریافتی در بخش دندانپزشکی ترمیمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی می پردازد.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی مقطعی حاضر با استفاده از فرم نظرسنجی بر روی 220 دانشجوی دندانپزشکی انجام پذیرفت. پرسشنامه شامل اطلاعات دموگرافیک، نمره دندانپزشکی ترمیمی و دوره های مرتبط، تاثیر دوره پری کلینیک در آماده سازی دانشجویان برای کار بر روی بیمار، روش های ارتقای مهارت دانشجویان در کار کلینیکی، نقطه نظرات دانشجویان در ارتباط با نحوه ارزیابی دانسته ها در ارتباط با مبحث تدریس شده، منابع درسی لازم برای گذراندن امتحانات و میزان رضایت دانشجویان از دوره های کلینیکی ترمیمی بود. اطلاعات با استفاده از آمار توصیفی مورد آنالیز قرار گرفت.
    یافته ها
    متوسط رضایتمندی دانشجویان از درس دندانپزشکی ترمیمی 3 و پری کلینیک آناتومی دندان به ترتیب برابر 31/3 و 74/2 از 5 بود. 3/57% از دانشجویان بر ضرورت مطالعه کتاب های مرجع دندانپزشکی ترمیمی جهت آمادگی برای امتحان تاکید داشتند. 5/50% از دانشجویان سخنرانی توسط اساتید به همراه مشارکت فعال دانشجویان را بهترین روش تدریس دندانپزشکی ترمیمی می دانستند، 5/60% اعتقاد داشتند ترکیبی از کتاب های مرجع، سخنرانی های اساتید و جزوه های کلاسی برای ارزیابی دانش آموخته شده توسط دانشجویان ضروری است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد بخش دندانپزشکی ترمیمی دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در آموزش و جلب رضایت دانشجویان موفق بوده است اما تغییراتی در محتوای مواد آموزشی باید صورت گیرد و دانشجویان باید ترغیب شوند تا فعالانه در مباحث کلاسی شرکت نمایند.
    کلیدواژگان: آموزش دندانپزشکی، دانشجویان دندانپزشکی، دندانپزشکی ترمیمی، بررسی
  • مهتاب نوری، مطهره احمدوند*، علیرضا اکبرزاده، محمد شمسا صفحات 106-113
    سابقه و هدف
    در طول سالیان، به منظور ارزیابی فرم اولیه قوس دندانی از روش های مختلفی از جمله طبقه بندی های کیفی، استفاده از عرض بین کانینی و عرض بین مولری، همچنین روش های کمی و عددی با استفاده از مدل های ریاضی استفاده شده است. هدف از تحقیق حاضر مقایسه نرم افزار ایرانی Cast analyzer X با نرم افزار استاندارد خارجی Curve expert professional، version 1.1 از نظر روایی و پایایی در ترسیم قوس دندانی بر اساس مدل های ریاضی بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تشخیصی-آزمایشگاهی 18 جفت کست دندانی با اکلوژن کلاس یک نرمال، بعنوان نمونه انتخاب شدند. نقاط clinical buccal point (نقاط اتصال کلینیکی براکت ها) روی هر دندان علامتگذاری شده، مختصات این نقاط، با اسکنر لیزری سه بعدی بصورت دیجیتالی درآمد. این مختصات در نرم افزار Cast analyzer X و Curve expert وارد شد، تا نرم افزارها برای هر نمونه با استفاده از فرمول های ریاضی بتا فانکشن براون، بتافانکشن نوروزی و چندجمله ای درجه چهار، منحنی های قوس های دندانی را رسم کرده، (RMS (Root Mean Square یعنی مقدار جذر مجموع مربعات فاصله نقاط لندمارک از نقاط متناظرشان روی هر منحنی را محاسبه کنند. سپس میانگین مقادیر RMS در نرم افزار ایرانی با نرم افزار خارجی مقایسه شد.
    یافته ها
    مقادیر RMS سه فرمول بتافانکشن براون، نوروزی و چند جمله ای درجه چهار در نرم افزار ایرانی با هم اختلاف معنادار داشتند (P<0.001) و فرمول چندجمله ای درجه چهار کمترین RMS را دارا بود. مقادیر اختلاف RMS در دو نرم افزار از نظر بالینی چشمگیر نبوده، به ترتیب 0/45 و0/68 میلی متر برای منحنی های چند جمله ای و براون بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به مقادیر RMS، فرمول چند جمله ای درجه چهار بهترین فرمول برای انطباق با نقاط لندمارک CBP و توصیف قوس های دندانی نرمال است. هرچند اختلاف RMS بین نرم افزار ایرانی و خارجی از نظر آماری معنادار بود ولی از نظر عددی و کلینیکی قابل توجه نبود. در عین حال میزان RMS در نرم افزار ایرانی کمتر و در نتیجه تطابق منحنی ها با نقاط لندمارک در نرم افزار ایرانی بهتر بود.
    کلیدواژگان: تشخیص، ارتودنسی، قوس دندانی
  • غلامعلی غلامی، محمد محمدی*، محمدرضا ابریشمی صفحات 114-124
    سابقه و هدف
    امروزه استفاده از محصولات دارای فاکتور رشد مانند مشتقات ماتریکس مینایی، پروتئین مورفوژنیک استخوانی نوترکیب (rh-BMP)، فاکتور رشد پلاکتی نوترکیب (PDGF) و پلاسمای غنی شده از پلاکت (PRP) مورد توجه قرار گرفته است. پلاسمای غنی از پلاکت یک منبع اتولوگ از فاکتورهای رشد پلاکتی می باشد که به منظور کمک به ترمیم بافت های نرم و سخت مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از PRP به علت اتولوگ بودن و تهیه آسان و کم هزینه آن نسبت به سایر محصولات مورد توجه بیشتری قرار گرفته است. در این مقاله بر پلاسمای غنی از پلاکت، طرز تهیه و کاربرد های بالینی آن مروری شده است.
    مرور مقالات: در این مقاله مروری بر پلاسمای غنی از پلاکت، طرز تهیه و کاربرد های بالینی آن انجام شده است.
    نتیجه گیری
    مطالعات انجام شده در مورد استفاده از پلاسمای غنی از پلاکت نتایج متناقضی گزارش کرده اند و لذا نیاز به مطالعات بیشتر در این خصوص می باشد.
    کلیدواژگان: پلاسمای غنی از پلاکت، پیوند استخوان، بافت نرم
|
  • Z. Jaberi Ansari, H. Valizadeh Haghi* Pages 62-68
    Objective
    Secondary caries is a common problem in dental treatments and its occurrence is attributed to several factors. The present study aimed at assessing the prevalence of secondary caries in posterior teeth of patients presenting to the Department of Operative Dentistry, Shahid Beheshti Dental School.
    Methods
    This descriptive study was conducted on 350 patients with 1,339 posterior teeth restored with amalgam or composite resin. Restorations older than 3 years were evaluated. Data regarding presence or absence of secondary caries, age of restoration, location of receiving dental care, tooth brushing technique and use of dental floss and mouthwash were recorded in a questionnaire. Statistical analysis was done using chi-square test.
    Results
    The prevalence of secondary caries was 26% among the understudy patients. MOD restorations (19.2%) had the highest prevalence of secondary caries. Composite restorations had higher prevalence of secondary caries compared to amalgam restorations (p=0.01). Teeth restored in private dental offices had a higher prevalence of secondary caries compared to those restored in university clinics (P=0.007). Patients who used mouthwash had a significantly lower prevalence of caries recurrence (P=0.05).
    Conclusion
    The prevalence of secondary caries in patients presenting to the Department of Operative Dentistry of Shahid Beheshti Dental School was higher in the MOD restorations, composite restorations and teeth restored in private dental offices finally it was less in the patients using mouthwash.
    Keywords: Prevalence, Secondary caries, Restoration, Amalgam, Composite resin, Mouthwash, Private office
  • K. Tabari, Z. Jaberi Ansari, M. Amiri Siavashani, S. Eskandarion* Pages 69-76
  • T. Ghafari, F. Hamedi Rad, B. Ezzati* Pages 77-82
  • T. Foroutan *, M. Ghasemi, S. Farhang Pages 83-89
    Objective
    Different techniques have been suggested for the repair of bone defects at the injured sites. Use of biomembranes, or application of plasma rich in growth factor (PRGF) at the site of proliferation of osteoblasts are among the suggested techniques. The current study aimed to compare the biocompatibility of human periodontal ligament fibroblasts (hPLF) cultured on Hypro-Sorb F, Pericardium and Tutodent resorbable membranes coated with PRGF.
    Methods
    This experimental study was conducted on four resorbable membranes namely Hypro-Sorb F, Pericardium, Tutodent and Vicryl. Fibroblast cells isolated from the periodontal ligament of premolar tooth were passaged three times and 105 cells/cm2 were cultured on membranes coated with PRGF. After 72 hours, the cells were evaluated in terms of biocompatibility and alkaline phosphatase (ALP) activity. Statistical analysis was carried out using one-way ANOVA.
    Results
    PRGF increased cell adhesion and Tutodent membrane coated with PRGF showed the highest cell adhesion compared with Hypro-Sorb F and Pericardium membranes (P=0.005).
    Conclusion
    PRGF increases cell viability and ALP activity of cells on biomembranes. PRGF treatment increases the adhesion of fibroblast cells to these membranes.
    Keywords: Alkaline phosphatase, Fibroblast, MTT, PRGF
  • M. Mahdizadeh, F. Kheirkhag, H. Vojdani Fakhr, Sh. Noori Bayat* Pages 90-97
  • A. Najafi, Z. Jaberi Ansari*, M. Naseri Pages 98-105
    Objective
    Numerous studies have emphasized on the importance of developing an ideal educational system for high-quality dental education. The present study sought to assess the perception of dental students on operative dentistry education in Department of Restorative Dentistry, Shahid Beheshti Dental School, Tehran, Iran.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 220 students were selected and given a questionnaire including demographic, grades in operative dentistry clinical and didactic courses, the efficacy of preclinical courses in preparing students for clinical practice, ways to improve competency and expertise of students for clinical setting, student’s opinion on relating the assessment tests with the taught topics, required instructional resources for assessment of students’ proficiency in restorative dentistry and satisfaction rate of students with clinical courses offered in the current curriculum. Data were analyzed using descriptive statistics (SPSS 18).
    Results
    The Clinical Operative Dentistry 3 and Preclinical Dental Anatomy received a mean satisfaction score of 3.31 and 2.74, respectively. Furthermore, 57.3% of students highly emphasized the necessity of studying textbooks of restorative dentistry. 50.5% of students believe that lectures by instructors along with active participation of students were the best method for didactic operative dentistry courses. In addition, 60.5% were in favor of using a combination of textbooks, lectures, and class notes for the assessment of students’ learning.
    Conclusion
    The present study revealed that Department of Restorative Dentistry in Shahid Beheshti Dental School is successful in its teaching and achieving students’ satisfaction. However, some revisions need to be made in educational methods and contents and active participation of students in class discussions should be encouraged as well.
    Keywords: Dental curriculum, Dental students, Restorative dentistry, Evaluation
  • M. Nouri, M. Ahmadvand, A. Akbarzadeh, M. Shamsa Pages 106-113
    Objective
    For the assessment of primary arch form, different methods have been used including qualitative classifications, inter-canine and inter-molar widths and quantitative and numerical methods using mathematical models. The purpose of this study was to compare the validity and reliability of Cast Analyzer X Iranian software with those of Curve Expert Professional version 1.1 for arch form construction based on mathematical models.
    Methods
    This diagnostic, in-vitro study was performed on 18 sets of dental casts with normal Class I occlusion. The clinical buccal points (bracket attachment sites)(CBPs) were marked on each tooth and their spatial coordinates were digitized using a three-dimensional (3D) laser scanning system. These coordinates were entered in Cast Analyzer X and Curve Expert software programs. Arch forms were constructed by the software programs using Brown’s beta function, Noroozi’s beta function and fourth order polynomial equation. The root mean square (RMS) of the distance from reference points to their corresponding points on the curve was calculated. The RMS values in the two software programs were compared.
    Results
    The RMS values in Brown’s beta function, Noroozi’s beta function and fourth order polynomial equation were significantly different in the Cast Analyzer X software (P<0.001) and the fourth order polynomial equation had the lowest RMS. The difference in RMS values between the two software programs was not clinically considerable and was 0.45 and 0.68 mm for the fourth order polynomial equation and Brown’s beta function, respectively.
    Conclusion
    Considering the RMS values, the fourth order polynomial equation is the most suitable analysis for describing normal dental arch forms best fitted with the CBPs. Although the difference between the two software programs was statistically significant, this difference was not clinically noticeable. The RMS value was lower in Cast Analyzer X and consequently the fitting of curves with the landmarks (CBP) was better in the Iranian software.
    Keywords: Diagnosis, Orthodontic, Dental arch
  • Ga Gholami, M. Mohammadi *, Mr. Abrishami Pages 114-124
    Objective
    At present, growth factor-containing products such as enamel matrix derivatives, recombinant bone morphogenetic protein (rh-BMP), recombinant platelet derived growth factor and platelet rich plasma (PRP) have gained increasing attention. PRP is an autologous source of platelet growth factors used to enhance healing of soft and hard tissues. PRP has gained popularity due to its autologous nature, easy procurement and low cost. Review of Literatures: This study focuses on procurement and clinical applications of PRP.
    Conclusion
    Controversy exists regarding the efficacy and applications of PRP and longitudinal studies are required to further elucidate this subject.
    Keywords: Platelet rich plasma, Bone graft, Soft tissue