فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، زمستان 1380)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال ششم شماره 2 (پیاپی 22، زمستان 1380)

  • تاریخ انتشار: 1380/11/16
  • تعداد عناوین: 8
|
  • رباب رفیعی طباطبایی، آزاده نصیریان صفحه 1
    مقدمه
    کلی باسیلوز یکی از عفونت‎های سیتمیک شایع است که توسط E.coli در طیور ایجاد می‎شود. بیماری از نظر اقتصادی برای مرغدارها در سراسر جهان قابل اهمیت است. قبلا تشخیص سویه ها از طریق سروتایپینگ و تعیین الگوی مقاومت دارویی انجام می شد. از آنجائیکه الگوی مقاومت دارویی مشابه، یکسان بودن سویه ها را ثابت نمی کند، این گزارشات چندان ارزشمند نیست. مطالعه حاضر به منظور مقایسه سروتایپینگ و الگوی مقاومت دارویی و تعیین طرح پلاسمیدی به همراه استفاده از اندونوکلئازهای محدودالاثر برای 50 سویه E.coli جدا شده از طیور در تهران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    مجموع 50 سویه E.coli از مهر ماه تا دی ماه سال 1381 از صفرا و کبد طیور در چندین مرغداری در تهران جدا شدند. کلنی های مشکوک به E.coli بوسیله روش های استاندارد تشخیص داده شدند. در این مطالعه برای انجام سروتایپینگ از Mast Diagnostic Kit (Mast Group ltd. Mersey side، uk) استفاده شد. با استفاده از آنتی‎سرم های مونووالان و پلی والان درKit تنها سروتیپ O6 در 2 سویه مشخص شد. قابل ذکر است که سروتایپینگ با استفاده از Kit برای تعدادی از سویه ها انجام پذیر نبود. برای تعیین الگوی مقاومت دارویی از محیط Muller Hinton Agar (Difco) و روش Disk diffusion استفاده شد.
    نتایج
    50 سویه E.coli مورد بررسی 10 الگوی متفاوت مقاومت نشان دادند. شایع‎ترین الگوی مقاومت آنتی‎بیوتیکی (28%) Enro/ Sxt/ Tia/ Flu Otet/ Rif/ Tet بود. DNA پلاسمیدی با استفاده از روش Birnboim and Doly استخراج شد. پلاسمیدهای بدست آمده بوسیله الکتروفورز با استفاده از ژل آگارز از یکدیگر جدا شدند. برای الکتروفورز از آگارز 8/0% و بافر TBE استفاده شد. در 50 سویه E.cloli مورد بررسی پلاسمیدهایی با وزن مولکولی متفاوت یافت شدند. در طرح پلاسمید سوژه های بیشتری نسبت به طرح مقاومت دارویی جدا شد. همه سویه های E.coli دارای یک پلاسمید 2/11 مگا دالتونی بودند. 50 سویه E.coli مورد بررسی 10 الگوی مقاومت نشان دادند و 25 طرح پلاسمیدی مشاهده شد. با استفاده از آنزیم محدودالاثر Hind III، Hind II، EcoRI در سویه هایی که طرح پلاسمیدی یک باندی داشتند در بعضی موارد، الگوی متفاوتی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه تعیین طرح پلاسمیدی (PPA) به همراه بررسی الگوی برشهای ایجاد شده بوسیله اندونوکلئازهای محدودالاثر (REA) نسبت به الگوی مقاومت دارویی و سروتایپینگ سویه های بیشتری را متمایز نمود.
    کلیدواژگان: طرح پلاسمیدی، سروتایپینگ، مقاومت دارویی، E، coli
  • فریبا یادگاری، مهدی ابوطالبی، فاطمه جمالی صفحه 8
    مقدمه
    حافظه فعال یک ظرفیت روانی است که پردازش و درک عناصر زبانی را ممکن می سازد. تاکنون پژوهشهای زیادی کاهش یا نقص مکانیزم های حافظه و به ویژه حافظه فعال را در اثر ضایعه مغزی نشان داده اند. در پژوهش حاضر، سعی شد ظرفیت حافظه فعال گروهی از بیماران با ضایعه مغزی نیمکره چپ با افراد عادی بزرگسال مقایسه شود.
    مواد و روش ها
    در تحقیق حاضر، تعداد ده نفر بیمار زبان پریش و ده نفر افراد عادی که از نظر سن، جنسیت و میزان تحصیلات با بیماران همتا شده بودند، به لحاظ حافظه فعال مورد مقایسه قرار گرفتند. دو نوع تکلیف مختلف در این تحقیق مورد استفاده قرار گرفت. تکلیف اول که شامل کارتهای نوشتاری بود، وجه بینایی شنیداری حافظه فعال را مورد سنجش قرار می داد. تکلیف دوم که شامل یک صفحه با چراغهای دیود پراکنده در آن بود، حافظه فعال بینایی فضایی را ارزیابی می کرد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که در هر نوع تکلیف، زمانی که تعداد عناصر بازیابی افزایش می یافت تفاوت بین عملکرد بیماران زبان پریش و افراد عادی، معنی دار و به نفع افراد عادی بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به آنکه حافظه فعال، واسطه موقت نگه داری و پردازش در فرآیند های پیچیده ای همچون درک زبان می باشد، هرگونه نقص و کاهش در آن باید مورد تشخیص قرار گرفته و در برنامه ریزی های درمانی برای بیماران آسیب دیده مغزی مانند بیماران زبان پریش در نظر گرفته شود همچنین نتایج تحقیق حاضر، مؤید افت شدید حافظه فعال در بیماران زبان پریش است.
    کلیدواژگان: بیماران زبان پریش ناروان، حافظه فعال بینایی، شنیداری، حافظه فعال بینایی، فضایی
  • آصف پرویز کاظمی، مجید کبیری انارکی صفحه 13
    مقدمه
    پروسه لوله گذاری تراشه (لارنگوسکوپی و گذاشتن لوله در تراشه) جهت بیهوشی عمومی از نظر ایجاد تغییرات سیستم عصبی خودکار (Autonomic nervous system) از مراحل بحرانی بیهوشی محسوب می شود که می تواند با افزایش فشارخون و ضربان قلب همراه باشد. این تغییرات سوء، در بیماران و افرادی که سابقه بیماری قلبی و عروقی دارند می تواند باعث بروز عوارض و خطراتی نظیر ایسکمی میوکارد، دیس ریتمی های قلبی و حتی انفارکتوس میوکارد شود. با توجه به ضرورت کنترل این عوارض، در این تحقیق به بررسی و مقایسه اثرات لیدوکائین و وراپامیل به طور جداگانه و مخلوط این دو دارو در جلوگیری از تغییرات فشارخون و ضربان قلب در حین لوله ‎گذاری تراشه پرداختیم.
    مواد و روش ها
    روش این تحقیق کارآزمایی بالینی تصادفی شده RCT (Randomized Clinical Trial) می باشد. در این بررسی 100 بیمار که طبق طبقه بندی انجمن متخصصین بیهوشی آمریکا با وضعیت جسمی کلاس یک(1) بین سنین 40-20 سال و کاندید عمل غیراورژانس بدون هیچ سابقه بیماری قلبی و فشارخون انتخاب شدند. بیماران به صورت تصادفی به چهار گروه 25 نفری تقسیم شدند که به گروه اول نرمال سالین، به گروه دوم وراپامیل mg/kg 1/0 به گروه سوم لیدوکائین mg/kg 1 و به گروه چهارم مخلوط این دو: لیدوکائین mg/kg1+ وراپامیل mg/kg 1/0 تزریق شد. فشارخون سیستول و دیاستول و تعداد ضربان قلب قبل از لوله گذاری تراشه و بلافاصله بعد از لوله گذاری و در زمانهای 3و 5 دقیقه بعد از لوله گذاری تراشه اندازه گیری و ثبت شد.
    نتایج
    نتایج حاصله حاکی از آن است که لیدوکائین و وراپامیل هر دو در کنترل فشارخون سیستول و دیاستول و تعداد ضربان قلب به تنهایی مؤثر می باشند که البته اثر وراپامیل چشمگیرتر می باشد ولی مخلوط این دو دارو (لیدوکائین + وراپامیل) در کنترل فشارخون و تعداد ضربان قلب متعاقب لوله گذاری تراشه به طور واضح مؤثرتر از به کار بردن هر کدام از این داروها به تنهایی می باشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق تزریق مخلوط لیدوکائین با دوز mg/kg1 و وراپامیل با دوز mg/kg1/0 دو دقیقه قبل از لوله گذاری تراشه جهت جلوگیری از افزایش فشارخون و تعداد ضربان قلب و اثرات سوء ناشی از آن هنگام لوله گذاری تراشه مؤثرترین روش می باشد.
    کلیدواژگان: لوله گذاری تراشه، افزایش تعداد ضربان قلب، افزایش فشارخون، لیدوکائین، وراپامیل
  • منوچهر رشیدیان، آرزو طاهرپور، سیروس شهسواری، محمدرضا رحمانی صفحه 19
    مقدمه
    در بین تمام بیماری ها کمتر بیماری مانند سل در ابعاد مختلف انسان را رنج داده است. شیوع بیماری سل در استان کردستان مشخص نشده است. تعیین شیوع سل مشکل بوده و معمولا بر اساس شاخص‎های جهانی، منطقه‎ای و کشوری تخمین زده می شود که می تواند با میزان واقعی فاصله زیادی داشته باشد. این کار عمدتا جهت بررسی عملی مسایل ومشکلات تعیین شیوع سل در یکی از محلات حاشی های شهر سنندج صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    از جمعیت منطقه 1531 نفر بعنوان نمونه انتخاب و با استفاده از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک وهمچنین اطلاعات مربوط به سلامتی و بیماری آنها جمع آوری گردید و افراد دارای علایم مشخص سل از نظر بالینی نیز معاینه شدند و از 24 نفرکه بعلت داشتن دو تا چند علامت از علایم سل مشکوک بودند در 2 روز متوالی نمونه خلط گرفته شد و با استفاده از روش مستقیم زیل نلسون از نظر وجود باسیل اسید فست مورد آزمایش قرار گرفتند.
    نتایج
    جمع‎بندی اطلاعات پرسشنامه های مربوط به 1531 نفر در رابطه با علایم بالینی که معمولا در بیماران سلی وجود دارند، نشان داد که 38 نفر (5/2%) از سرفه بیش از 3 هفته، 67 نفر (4/4%) از عرق شبانه، 66 نفر (3/4%) از کاهش وزن و بی اشتهایی شکایت داشتند و 7 نفر (5/0%) دارای سوابقی مبنی بر داشتن خلط خونی بودند. در آزمایش نمونه های خلط 24 نفر که مجموعه‎ای از دو تا چند علامت از علایم فوق را داشتند 15 نمونه عمدتا بزاق بودند و نمونه های خلط یک نفر از نظر باسیل‎های اسید فست مثبت بود که می‎تواند نشانه شیوع سل ریوی اسمیر مثبت به میزان 65 در 100000 در منطقه مورد بررسی باشد.
    نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مجموعه کارکنان بهداشتی و دانشجویان و دانشگاهیان می‎توانند مجموعه خوبی برای کارهای تحقیقی مخصوصا تحقیقات در سیستم بهداشت و سلامت (HSR) باشند. نتایج اینکار شیوع سل ریوی اسمیر مثبت در منطقه را 3/65 در صدهزار نشان داد که به میزان زیادی با برآوردهای شیوع سل ریوی اسمیر مثبت کشوری و بررسی انجام شده در شهرستان بیجار تفاوت دارد. از اینرو پیشنهاد می‎شود این بررسی در محله قبلی ولی با استفاده از تمام جمعیت تکرار شود تا نتایج این مطالعه را ارزیابی نماید که برای مطالعات بعدی در معیار های بزرگتر مفید خواهد بود.
    کلیدواژگان: سل ریوی، شیوع، اسمیر مثبت
  • محمداسماعیل قیداری صفحه 24
    مقدمه
    بیمارستانهای دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یکی از مراکزی که ایفاگر نقش مهم ارائه خدمات آموزشی و درمانی در سطح وسیع به افراد جامعه می باشند، شناخته شده اند. لذا شناخت نیازها و عوامل انگیزاننده پزشکان شاغل در این مراکز و در نهایت ارائه راهکارهایی جهت حضور مؤثر آنان در این بیمارستانها، گامی مهم در جهت افزایش کمی و کیفی خدمات آموزشی و درمانی می باشد.
    مواد و روش ها
    جهت انجام این تحقیق با استفاده از مدل هرزبرگ متغیرهای فرضیات انتخاب شدند. این متغیرها عبارتند از: میزان حقوق و دستمزد، امنیت شغلی، رفع نیازهای آموزشی و شرایط ارتقاء شغلی، احترام به پزشک از سوی مدیریت و سایر کارکنان و روابط متقابل پزشکان در بیمارستان. لازم به ذکر است که یکسری از این متغیرها به عنوان عوامل نگهدارنده فرد در شغل و یکسری به عنوان عوامل انگیزاننده معرفی شده اند. در این راستا پرسشنامه ای تهیه و بصورت تصادفی به 60 نفر از پزشکان هیئت علمی در دو مرکز لقمان حکیم و آیت ا.. طالقانی داده شد.
    نتایج
    48% از پزشکان عنوان کرده اند، که درآمد دریافتی حاصل از فعالیت در بیمارستان بین صفر تا 20% از هزینه های زندگی آنها را پوشش میدهد. همچنین به ترتیب 43% و 40% پزشکان بیان نموده اند که حضور مؤثر پزشکان در بیمارستان جهت انجام وظایف آموزشی و درمانی متوسط است.
    نتیجه گیری: بر اساس اطلاعات بدست آمده از 42 پرسشنامه دانشگاه و بیماستانهای وابسته به آن برای افزایش حضور تاثیرگذار و تعیین کننده پزشکان جهت انجام وظایف آموزشی و درمانی می بایست به برآوردن نیازهای پزشکان با استفاده از راهکارهایی از قبیل منطقی نمودن تعرفه خدمات درمانی، تامین امنیت شغلی، پرداخت کارانه بر اساس شایستگی، رفع نیازهای آموزشی، شرایط ارتقاء شغلی و... توجه کافی مبذول گردد.
    کلیدواژگان: حضور پزشکان، بیمارستانهای آموزشی، راهکارها
  • اسدالله فتح الله پور، خالد میرکی صفحه 29
    مقدمه
    منحنی رشد به صورت گسترده ای به عنوان ابزاری عملی و مهم در جهت رسیدن به هدف بهداشت برای همه تلقی می‎شود. با اهمیت بودن این موضوع زمانی واضح تر خواهد شد که یادآوری کنیم، کاهش رشد در طی سالهای اول زندگی بر روی رشد کودک در بقیه زندگی تاثیرگذار است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی Cross- Sectional به منظور بررسی میانگین قد، وزن و دورسر و ترسیم منحنی رشد در کودکان زیر 3 سال شهر سنندج در پائیز 1378 انجام شد. 2090 نفر (1051 پسر و 1039 دختر) مورد مطالعه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS win انجام گرفت.
    نتایج
    میانگین وزن پسران و دختران در هنگام تولد به ترتیب 3/3 و 2/3 کیلوگرم، میانگین قد پسران و دختران در هنگام تولد به ترتیب 3/49 و 4/48 سانتی متر و میانگین دورسر پسران و دختران در هنگام تولد به ترتیب 8/34 و 5/34 سانتی متر بوده است. در سال دوم زندگی میانگین افزایش قد در دختران و پسران به ترتیب 8/9 و 10 سانتی متر، میانگین افزایش وزن به ترتیب 1/2 و 5/2 کیلوگرم و افزایش دور سر در هر دو جنس 5/2 سانتی متر بوده است. در سال سوم زندگی میانگین افزایش وزن در دختران و پسران به ترتیب 9/1 و 4/2 کیلوگرم و میانگین افزایش قد به ترتیب 9/9 و 2/10 سانتی متر بود.
    نتیجه گیری
    اگرچه تغییرات قد و وزن کودکان کمتر از سه سال شهر سنندج کاملا منطبق با منحنی استاندارد NCHS نمی باشد ولی تشابهات با آن آنقدر زیاد است که در غیاب یک منحنی منطقه ای استفاده از منحنی بین المللی کاملا پاسخگو می باشد.
    کلیدواژگان: منحنی رشد، قد و وزن، کودکان
  • ربابه محمد بیگی، عزت الله رحیمی صفحه 36
    مقدمه
    نقص طناب عصبی (Neural Tube Defect) یا NTD بخصوص Spina bifida و Anencephaly از عوامل مهم مرگ و میر در نوزادان و شیرخواران هستند. میزان بروز نقص طناب عصبی در مناطق مختلف دنیا کاملا متفاوت است ولی برآورد می شود سالیانه بیش از 000/300 نوزاد با نقص طناب عصبی بدنیا می آیند. این مطالعه با هدف تعیین میزان بروز و شناخت خصوصیات اپیدمیولوژیک موارد نقص طناب عصبی در بیمارستان بعثت سنندج انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه نوزادان متولد شده در بیمارستان بعثت در سالهای 80-1377 بود. حجم نمونه شامل 14915 نوزاد بود تعداد 93 نوزاد مبتلا به نقص طناب عصبی بودند که در فاصله سالهای 80-1377 تشخیص داده شده بودند. نوع مطالعه مقطعی (cross sectional) بود. داده های بدست آمده وارد محیط نرم افزار آماری Spss win گردید و به کمک این نرم افزار، میزان بروز و آزمونهای آماری کای دو و T-Test تجزیه و تحلیل گردید.
    نتایج
    بر اساس نتایج این مطالعه تعداد 93 مورد نقص طناب عصبی در سالهای 1377 الی 1380 در نوزادان متولد شده در بیمارستان بعثت تشخیص داده شد (تا پایان آذر ماه) در این مدت تعداد 14915 تولد زنده در این مرکز اتفاق افتاد و بر این اساس میزان بروز 23/6 در هر 1000 تولد زنده را نشان داد. همچنین میزان بروز اسپاینا بیفیدا 94/1 در هر 1000 تولد زنده و میزان بروز آننسفالی 87/1 مورد در هر هزار تولد زنده بوده است.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه میزان بروز نقص طناب عصبی در نوزادان متولد شده در بیمارستان بعثت سنندج نسبت به سایر مناطق دنیا بسیار بالاتر است بنابراین لازم است مورد توجه جدی محققان قرار گیرد و مطالعات طولانی مدت و آینده نگر جهت بررسی علل آن انجام شود. بنابراین پیشنهاد می شود، یک مطالعه 5 ساله جهت تعیین میزان بروز و علل مرتبط به آن در سطح استان کردستان انجام شود.
    کلیدواژگان: نقص طناب عصبی، اسپاینا بیفیدا، آننسفالی
  • آویز رحیم زاده، علیرضا ناظمی، زهرا علیزاده صفحه 41
    مقدمه
    امروزه حدود 600000 هیسترکتومی در هر سال در ایالت متحده انجام می‎شود و بعد از سزارین دومین عمل جراحی بزرگی است که انجام می‎گردد. از آنجا که هیسترکتومی بر ایجاد ناباروری و تصویر ذهنی از بدن مؤثر می باشد، عوارض جنسی متعاقب آن محتمل است. لذا، این مطالعه به منظور بررسی تاثیر هیسترکتومی در بروز اختلالات جنسی در بیمارستان بعثت سنندج انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع همگروهی تاریخی بود. جامعه آماری در این مطالعه شامل کلیه زنان همسردار هیسترکتومی شده متولد 1330 به بعد بود که در بیمارستان بعثت در سالهای 1378-1377 هیسترکتومی شده‎اند. تعدادی برابر از زنان همسردار هیسترکتومی نشده با روش نمونه گیری تصادفی بعنوان همگروه انتخاب گردیدند که مجموع آزمودنی ها 88 نفر شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار آماری SPSS win و با استفاده از فرمولهای آمار استنباطی، X2 و ضریب آماری RR (خطر نسبی) انجام گردید.
    نتایج
    اطلاعات بدست آمده از این تحقیق نشان داد که هیسترکتومی باعث افزایش بروز اختلالات جنسی در زنان (023/0P=)، به صورت افزایش خشکی واژن (034/0P=)، انقباضات غیرارادی واژن (034/0P=)، ترس و پرهیز از مقاربت (022/0P=)، کاهش احساس لذت طی مقاربت و رسیدن به ارگاسم (037/0P=) می شود اما باعث کاهش یا افزایش میل جنسی، سردرد پس از مقاربت و درد حین مقاربت نمی شود (05/0P>). همچنین باعث ایجاد افسردگی، تحریک پذیری، اضطراب، وسواس و بیخوابی نمی گردد (05/0P>).
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از این مطالعه و مقایسه با سایر مطالعات در این زمینه، هیسترکتومی می تواند در بروز اختلالات جنسی مؤثر باشد و به نظر می رسد تاثیر هیسترکتومی در ایجاد مشکلات مذکور، خود تحت تاثیر عوامل روانی از قبیل حمایت فرد توسط اطرافیان باشد.
    کلیدواژگان: هیسترکتومی، اختلالات جنسی، مقاربت
|
  • Tabatabaei Rafieer. Nasiriana. Page 1
    INTRODOCTION: Colibacillosis is a common systemic infection caused by E. Coli in poultry. The disease is economically important for poultry producers. In the past strain identification was limit to serotyping and determination of antimicrobial resistance patterns which is not of great value because an identical resistance pattern does not prove that the strains are identical. In present study we compared serotype, antimicrobial resistance pattern, plasmid DNA profiling along with restriction endonuclease analysis for subtyping E. Coli isolated form poultry.
    Materials and Methods
    A total of 50 strains of E.Coli, was isolated from bile and liver of poultry in several aviaries in Tehran between 1 October 2001 and 15 January 2002. Isolation and identification of strains was carried using standard procedures. Serotyping was performed by agglutination test using the Mst Diagnostic Kit (Mast Group Ltd., Mersey side, UK). Using monovalent and polyvalent serums of the kit only O6 serotype was determined. Serotyping was not possible for all of the isolated strains using the above menthioned kit. All clinical isolated serotypes were routinely tested by single-disk diffusion method against the commonly used antimicrobial agents.
    Results
    50 strains of E.Coli showed 10 different resistance patterns. The most common antimicrobial resistance pattern was Tiamulin/ Flumequine/ Tetracycline/ Oxytetracycline/ Rifampicin/ Sxt/ Enrofloxacin (28%). Plasmid DNA was extracted by modification of the Birnboim and Doly technique. Isolated Plasmids were separated by electrophoresis on a 0.8% agarose gel in TBE buffer. In all the screened E.Coli strains plasmid of different molecular size were found. Plasmid profile distinguished more strains than did antimicrobial resistance pattern. In 50 E.Coli isolates which showed 10 different patterns of resistance, we found 25 plasmid profiles. Plasmid preparations were further compared by restriction endonuclease digestion, using Hind III, HindII, and EcoRI. In some cases restriction endounclease analysis in one banding pattern plasmid profiles showed heterology between plasmids.
    Conclusion
    In this study Plasmid profile analysis distinguished more strains of E.coli from poultry in comparisom to antimicrobial resistance pattern and serotyping.
  • Yadegarif. , Abotalebim. , Jamalif. Page 8
    Introduction
    Working memory is a mental capacity that allows language comprehension. Memory deficits due to brain damage have been shown in m many studies. In this research we compared working memory capacity of left hemisphere damaged aphasic patients with normal adults.
    Materials and Methods
    Working memory tasks was companed between adult aphasic patients (n=10) and age, gender and literacy matched normal adults (n=10).Two different tasks including written cards and a plate with distributed diode lamps were used for assessment visual auditory and visual-spatial working memory.
    Results
    in aphasic patients for both tasks by increasing the number of retrieval items the number of errors increased significantly.
    Conclusion
    Since working memory is a temporary medium of retension and processing for complex process such as Language diagnosis of its deficits and treating that in aphaxic patients is adviced. The results of this study showed a severe decrease in the working memory of dysfluent aphasic patients.
  • Asef Kazemip. Kabiri Anarakim. Page 13
    Introduction
    Tracheal intubation for general anesthesia can increase heart rate and blood pressure through the stimulation of the autonomic nervous system. These hemodynamic changes may make myocardial ischemia, myocardial infarction and dysrhythmia especially in patients with cardiac disease. We compared the effects of lidocaine, verapamil and the combination of these two in preventing blood pressure and heart rate rises during tracheal intubation.
    Material and Methods
    This study was randomized, clinical trial and the population under study was 100 patients (ASA physical status 1) who underwent elective surgical procedures. Patients were divided randomly into Saline (control), verapamil (0.1 mg/kg) lidocaine (1mg/kg) and verapamil-lidocaine (0.1mg/kg verapamil plus 1mg/kg lidocaine) groups.Drugs were given intravenously 2 minutes before tracheal intubation. The induction and maintenance of anesthesia was the same for all groups. Systolic and diastolic arterial pressure and heart rate were recorded before induction of anesthesia, immediately after intubation or 3 and 5 minutes after tracheal intubation.
    Results
    Even though verapamil was more effective then lidocaine both lidocaine and verapamil prevented the hemodynamic changes associated with tracheal intubation and the combination of these two was more effective.
    Conclusion
    With respect to the result of this study we suggest intravenous injection of verapamil (0.1mg/kg) and lidocatine (1mg/kg) 2 minutes before tracheal intubation as an effective and prophylactic method to control the hemodynamic changes associated with tracheal intubation.
  • Rashidianm. , Taherpoora. Shahsavaris. , Rahmani, Mr. Page 19
    Introduction
    Human has been suffered from tuberculosis (TB) more than any other diseases. Prevalence of TB in Kurdistan province has not been determined yet. Estimation of TB prevalence is difficult and is usually approximated by using some global and local indices, which may be far from that virtually exist. This work was conducted to estimate TB prevalence in one of the Sanandaj suburban regions, mainly to approach the difficulties of TB estimation in the field, in hope to facilitate further study in larger scales.
    Material and Methods
    In prevalence study using designed questionnaire, 1531 persons were screened based on demographic, general health condition, and clinical signs of tuberculosis. Persons with prominent signs of TB were evaluated clinically. Sputum of 24 persons suspected to TB was collected in three consecutive days and stained by Ziehl-Neelsen method and examined for Acid Fast Bacilli (AFB).
    Results
    Analysis of data in relation to constitutional signs of TB showed that 38 persons (2.5%) had coughing for more than 3 weeks, 67 (4.4%) had night sweating, 66 (4.3%) had loss of appetite and weight, and 7 (0.5%) had a history of hoemoptysis. Of 24 sputum 15 specimens were mainly saliva and one specimen was positive for AFB in all three successive day specimens, which mean 65 per 100000 prevalence for smear positive pulmonary tuberculosis in the region which has been studied.
    Conclusion
    The results of this study showed that: 1- A combination of health staff, student and university workers can have good performance in field of research especially Health System Research (HSR). 2- People do not like to be known that have been affected. 3- The quality of sputum in most cases is not suitable. The estimated TB prevalence in the study region was much higher than the estimated of prevalence, for the country and which was done in the city of Bijar. The same study in a larger scale to obtain the prevalence of the disease is suggested.
  • Gheidari, M.E. Page 24
    INTRODOCTIONS: Shahid Baheshti medical university hospitals have been known as the impotant centers that gives a wide range theraputic and educational services to Iranian society. Being aware of the needs and motivational causes of effecctive presence of physician in those centers and suggesting some strategies for their effective presence is an important step toward service improvement.
    Material and Methods
    The variables of this research including salary, job security, educational needs, job improvement, respect to physician by manager and personnel and the relation between physician were selected using the Herzberg model. Some of this variables were considered as a factor for unleaving the job and others were considerd as motivational factors. For this purpose a questionnaire was prepared and was filled by sixty faculty member in Loghman and Taaleghani hospitals.
    Results
    Fourthy-eight percent of physicians declared that hospital income covers only 20% of thier accomodation. Fourty-three and fourthy percent of physicians declared that their presence in hospitals for educational and theraputic purposes are usual.
    Conclusion
    Upon the results obtained from this study for effective presence of physician in hospitals we must provides their needs using strategies such as giving rewards based on effective pressence, logical theraputic service tariff, job security, job improvement condition.
  • Fathollah Poura. Miraki, Kh. Page 29
    Introduction
    There is a general aggrement about considering growth curve as a great tool to reach world wide health. The importance of growth curve for health will become more clear when we consider the fact that growth impairment in the first years of the life will affect the growth of person through the rest.
    Materials and Methods
    This study was cross sectional and was done in 1992 in sanandaj health care centers. Data regarding weight, height and head circumference of 2090 children (1051 male and 1039 female) younger than three years old was registered in check list and analyzed using SPSS win software.
    Results
    At the date of birth mean weight, height and head circumference in males and females was 3.3 kg vs 3.2 kg, 49.3 cm vs 48.4 cm and 34.8cm vs 34.5cm respectively. In two years old children the mean increase in head circumference, weight and height was 2.6 cm, 2.5 kg vs 2.1 kg and 10 cm vs 9.8 cm respectively. In three years old boys and girls mean increase in weight and hight was 1.9 kg vs 2.4 kg and 9.9 vs 10.2 cm respectively.
    Conclusion
    Even though the changes in height and weight of children younger than 3 years old was not match exactly with the standard international growth curve (NCHS), the similarity was great enough to use the standard curve for evaluating growth of children in the absence a regional curve.
  • Mohammad Beigyr. Rahimie. Page 36
    Introduction
    Neural tube defects (NTD) especially spina bifida and anencephaly are the important causes of death in newborns and infants. The incidence of the disease varies through the world and it is estimated that more than 300/000 infants are born with neural tube defect annually. This study was performed in sanandaj besat hospital of Kurdestan province to determin the incidence and epidemiologyical character of the disease.MATEREALS &
    Methods
    This study was cross sectional and the population under study included 14915 infants born in behsat hospital during 1999-2002. Statistical analysis was done by K2 and T-test using spss win sovftware.
    Results
    Of 14915 newborn infants who was studied 93 had NTD (Incidence rate 6.23 per 1000 birth). The incidence of anencephaly and spinal bifidia in the population under study was 1.87 and 1.94 Per 1000 birth respectively.
    Conclusion
    With respect to the result of this study we concluded that the incidence of NTD in sanandaj behsat hospital is higher than the incidence of the disease in the other parts of the world. A long - term study in Kurdistan province to obtain the incidence and causes of the disease is suggested.
  • Rahim Zadeha. Nazemi, A.R. Alizadeha. Page 41
    Introduction
    Each year about 600000 hysterectomy are performed in the united states and is the second most common operation after cesarian. Because of its effect on infertility and mental image of the body it may lead to sexual dysfunction. This study was done to evaluate the effect of hysterectomy on sexual dysfunction in patients referred to Behsat hospital.
    Materials and Methods
    This study was retrospective cohort study and the population under study was a group of married women (n=44) born in 1951 or after that who under went hysterectomy between 1998-1999. The same number of non-hysterctomised married women were selected by randomized sampling and was considered as control group. Data was analyzod by SPSS win software using 2 test and RR statistical cofficient.
    Results
    Hysterectomy made some changes in sexual function including decrease in sexual pleasure during orgasm, increase in vaginal drynessm, increase in vaginal contraction and fear of intercourse. It did not affect libido, postcoital headache and dyspareunia. It did not make psychologic symptoms such as depression, irrtability, anexiety, obsession-compulssion and insomnia.
    Conclusion
    Base on the rasults of this study hystrectomy can impair some aspects of sexual function. Sexual impairments can be impressed itself by psychological factors including person protection by surrounds.