فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1381)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 25، پاییز 1381)

  • تاریخ انتشار: 1381/09/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمود مصدق، آناهیتا دهموبد شریف‎آبادی، پریسا نصیری، سمیه اسماعیلی، فرزانه نقیبی صفحه 1
    مقدمه
    بیماری های عفونی یکی از عوامل مهم مرگ و میر در جهان است. بعلت تقاضای وسیعی که جهت استفاده از عوامل فارماکولوژیکی جدید به خصوص ترکیبات ضد قارچ وجود دارد و با توجه به عوارض جانبی داروها به خصوص ترکیبات ضد میکروب، همچنین نیاز به موادی با سمیت کمتر، این بخش از علوم، یعنی جداسازی داروهای جدید از گیاهان در دهه های 1990 دارای اهمیت ویژه‎ای است.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق پس از جمع آوری و تایید دو گیاه کاسنی و کلپوره از قسمت هوایی و ریشه کاسنی و قسمت هوایی کلپوره به طور جداگانه عصاره گیری به روش ماسیراسیون انجام شد. سپس عصاره ها از نظر فیتوشیمی و اثر بر روی تعدادی از باکتری ها و قارچهای بیماریزا مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    در بررسی های انجام شده بر روی گیاه کاسنی مشخص شد که این گیاه حاوی مقادیری تانن، ترپنوئید، لوکوآنتوسیانین، استرول و فلاونوئید بوده و تا حدودی بر روی اشرشیاکلی و پسودومونا آئروژینوزا مؤثر است ولی اثر ضد قارچی مناسبی ندارد و گیاه کلپوره حاوی مقادیری تانن، ترپنوئید، ساپونین، استرول، فلاونوئید و لوکوآنتوسیانین بوده و تقریبا بر روی تمام باکتری های مورد آزمایش دارای اثر می باشد ولی دارای اثر ضد قارچی بارزی نمی باشد.
    نتیجه گیری
    عصاره های دو گیاه مورد بررسی خصوصا گیاه کلپوره دارای اثرات ضدباکتریایی مناسبی نسبت به اثرات ضدقارچی آنها می باشد از این رو خالص سازی عصاره گیاهان و ردیابی ماده یا مواد مؤثر آنها توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کلپوره، کاسنی، ضدقارچ، ضد باکتری
  • مرضیه مقدم، محمدتقی یاسمی، مهدی بینا، فریدون عبدالملکی، سیدعباس باقری یزدی صفحه 7
    مقدمه
    برای دست یافتن به اهداف بهداشت روان در جامعه، مطالعه اختلالات رفتاری کودکان جامعه ضروری است اهداف اصلی از این پژوهش بررسی روایی و پایایی فرم راتر معلم در سنجش اختلالات رفتاری و مطالعه اپیدمیولوژیک اختلالات رفتاری دانش آموزان دبستانی شهرستان قروه می‎باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی تحلیلی بوده و جهت نمونه‎گیری از روش Multi stage stratified cluster random sampling استفاده شده است.
    نتایج
    یک مرحله از بررسی به تعیین اعتبار و پایایی فرم راتر معلم اختصاص دارد که در این مرحله در نقطه برش تعیین شده 16، آزمون از حساسیت و ویژگی خوبی برخوردار نبوده و همچنین همبستگی ضعیفی بین نتایج فرم راتر و نتایج مصاحبه بالینی وجود داشته است. شیوع اختلالات رفتاری در دانش‎آموزان دبستانی با استفاده از مصاحبه بالینی 4/20% برآورد شد. اختلال رفتار مقابله ای و بیش فعالی بترتیب با شیوع 2/10% و 4/8% از بیشترین میزان و اختلال سلوک و صرع با شیوع 6/0% از کمترین شیوع برخوردار می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج مربوط به آزمون راتر معلم این فرم از روایی مناسب جهت سنجش اختلالات رفتاری دانش آموزان حداقل در مناطقی مشابه وضعیت منطقه ما برخوردار نمی باشد. بعبارت دیگر بنظر می رسد که نظرسنجی از معلمین نمی تواند روش قابل اعتمادی برای سنجش اختلالات رفتاری کودکان باشد. شیوع اختلالات رفتاری دانش آموزان دبستانی در این منطقه با نتایج سایر تحقیقات داخلی نسبتا همخوانی دارد. همچنین این رقم به شیوع اختلالات رفتاری اطفال در کشورهای خارجی که از نظر وضعیت اقتصادی اجتماعی و فرهنگی قرابت بیشتری با کشور ما دارند (چین و پورتریکو) نزدیکتر از کشورهایی مانند آمریکا و کانادا است.
    کلیدواژگان: اختلالات رفتاری کودکان، فرم راتر معلم، روایی، پایایی
  • علی ترکمان صفحه 13
    مقدمه
    شکستگی اسکافوئید بعد از شکستگی دیستال رادیوس شایعترین شکستگی ناحیه مچ دست و شایعترین شکستگی استخوانهای کارپ می‎باشد. استخوان اسکافوئید به عنوان ادامه و گسترش استخوان شست دست در طرف رادیال مچ دست قرار دارد و در تروماهای مچ دست آسیب‎پذیر می‎باشد. این مطالعه با هدف تعیین میزان شکستگی اسکافوئید در بیماران مراجعه‎کننده با تروما به ناحیه مچ دست در سال 79-78 انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود. جامعه آماری این پژوهش تمامی افرادی است که بعد از زمین خوردن و یا تصادف با درد و تندرنس در مچ دست به اورژانس یا درمانگاه بیمارستان طی سالهای 79-78 مراجعه کرده‎اند. در نهایت داده های بدست آمده توسط نرم افزار آماری EPI6 و آمار توصیفی (فراوانی میانگین) تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    در این مطالعه 100 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند از نظر توزیع جنسی 84% بیماران را مردان و 16% آنها را زنان تشکیل می‎دادند. 62% افراد در گروه سنی 25-15 سال 32% در گروه سنی40-25 سال و 6% در گروه سنی 40 سال به بالا قرار داشتند. در 42% موارد علت آسیب حوادث رانندگی و در 58% بیماران زمین خوردن و فعالیتهای ورزشی عامل بود. براساس مطالعه انجام داده شده میزان شکستگی در اولین مراجعه 8% و مواردی که بعدا در رادیوگرافی و اسکن استخوان تشخیص داده شدند 13% بود.
    نتیجه گیری: با توجه به در دسترس نبودن MRI و اسکن استخوان در همه جا، انجام این مطالعات برای همه افراد با تروما به مچ دست و درد و تندرنس در اسناف باکس امکان‎پذیر نیست بنابراین به نظر می‎رسد استفاده از روش پیگیری مداوم بیماران یک روش ساده، کم هزینه و منطقی در این بیماران باشد.
    کلیدواژگان: شکستگی اسکافوئید، تروما، مچ دست
  • امیرحسین موحدیان، زیبا مسیبی صفحه 17
    مقدمه
    از آنجایی که علت عمده بیماری های قلبی عروقی اطفال را بیماری های مادرزادی قلبی تشکیل می دهد و با تشخیص سریع آن می توان درمان مناسب را انجام داد و همچنین آمار دقیقی از شیوع بیماری های مادرزادی قلبی در کودکان این منطقه وجود ندارد و با توجه به نقش عوامل محیطی و ژنتیکی در ایجاد بیماری این تحقیق در کاشان از مهر 75 تا مهر 79 انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش اخیر یک مطالعه توصیفی است که با بررسی پرونده های کودکان بستری شده در این سالها انجام شد و تمام کودکانی که توسط کاردیولوژیست کودکان تشخیص قطعی بیماری مادرزادی قلبی داشتند مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز از قبیل نوع بیماری قلبی، سن هنگام تشخیص، جنس، بیماری ژنتیکی، ترتیب فرزندان، اختلال رشد و وجود نسبت فامیلی پدر و مادر استخراج گردید.
    نتایج
    از مجموع 7692 کودک با سن بالای یک ماه که در سالهای مذکور در بخش کودکان بستری شدند 45 کودک (6/0%) مبتلا به بیماری مادرزادی قلبی بودند. نقص دیواره بین بطنی (VSD) با 8 نفر (8/17%) شایعترین بیماری مادرزادی قلبی بود. فراوانی دیگر بیماری ها عبارت بودند از: کوآرکتاسیون آئورت 6 نفر (3/13%)، تترالوژی فالوت 6 نفر(3/13%)، تنگی پولمونر 5 نفر (1/11%)، هیپرتانسیون ریوی اولیه (PPH) 4 نفر (8/8%)، مجرای شریانی باز (PDA) 3 نفر (6/6%)، AVSD) Atrioventicular septal Defect) 3 نفر (6/6%)، نقص دیواره بین دهلیزی (ASD) 3 نفر (6/6%)، تنگی آئورت(AS) 2 نفر (4/4%) و 5 نفر دیگر هر یک به سایر بیماری های مادرزادی قلبی مبتلا بودند. از 45 کودک مبتلا 16 نفر دختر (6/35%) و 29 نفر (4/64%) پسر بودند. 13 نفر (9/28%) بیماری ژنتیکی داشتند که 11 نفر آنها مبتلا به سندروم Down بودند. 19 نفر (4/44%) حاصل ازدواج فامیلی بودند.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصله از این مطالعه شایعترین بیماری مادرزادی قلبی در کودکان بستری VSD می‎باشد و با توجه به نتایج بدست آمده ازدواج فامیلی ممکن است یکی از ریسک فاکتورهای ایجاد بیماری مادرزادی قلبی باشد که نیاز به بررسی بیشتری دارد.
    کلیدواژگان: بیماریهای مادرزادی قلبی، ازدواج فامیلی، بیماریهای ژنتیکی
  • ربابه محمدبیگی صفحه 22
    مقدمه
    نازایی عبارت است از عدم باروری بعد از یکسال مقاربت بدون استفاده از وسایل جلوگیری از بارداری که یک معضل بزرگ اجتماعی و خانوادگی است و 10 تا 15 درصد زوجها درگیر آن می باشند.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه زنان شوهر دار 49-15 ساله شهر سنندج در سال 1381 بود. حجم نمونه شامل 902 نفر که بصورت نمونه گیری خوشه ایاز مناطق مختلف شهر سنندج انتخاب و با مراجعه به درب خانه نسبت به مصاحبه با آنها اقدام شد. نوع مطالعه توصیفی تحلیلی (Cross sectional) بود. داده های گردآوری شده وارد نرم افزار آماری SPSS win شده و با استفاده از این نرم افزار نتایج بصورت نسبت و درصد و جداول توزیع فراوانی استخراج گردید.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد 166 مورد از افراد مورد مطالعه نازا بودند بدین ترتیب شیوع نازایی 4/18 درصد بود. از این تعداد 130 مورد یعنی 3/78 درصد نازایی اولیه و 36 مورد یعنی 7/21 درصد دچار نازایی ثانویه بودند. سایر نتایج مطالعه نشان داد شیوع سقط خودبخودی در جمعیت مورد مطالعه 7/4 درصد یعنی 42 مورد بود. همچنین شیوع مرده زایی در افراد مورد مطالعه 6/1 درصد یعنی 14 مورد بود. دیگر نتایج بدست آمده از این مطالعه مشخص نمود که تنها 51 نفر از افراد نازا یعنی 7/30 درصد جهت درمان نازایی به مراکز درمانی و تشخیصی مراجعه نموده بودند و بقیه اقدامی جهت درمان نازایی انجام نداده بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که شیوع نازایی در شهر سنندج از بسیاری از مناطق دنیا و همچنین نتایج مطالعات داخل کشور بیشتر می باشد. با توجه به وضعیت جغرافیایی و اقتصادی اجتماعی منطقه و بافت فرهنگی مردم آن و اهمیت داشتن فرزند در میان مردم لازم است موضوع نازایی بعنوان یک معضل جدی بهداشتی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد و برنامه ریزی های لازم جهت کمک به تشخیص و درمان آن بعمل آید.
    کلیدواژگان: نازایی، باروری، شیوع
  • شعله شاه غیبی، افشین احمدی صفحه 27
    مقدمه
    دیابت بارداری عدم تحمل کربوهیدرات با شدتهای متفاوت است که از زمان بارداری شروع شده یا برای اولین بار در این دوره تشخیص داده می‎شود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه 170 نفر خانم حامله مبتلا به دیابت حاملگی بعنوان گروه مورد و 250 نفر خانم بدون دیابت حاملگی بعنوان گروه شاهد مورد مطالعه قرار گرفتند. داده های مورد نیاز با مراجعه به پرونده ها جمع آوری شده و در چک لیست ثبت گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار آماری SPSS win و آ‎زمونهای آماری کای دو، فیشر و t-test استفاده شد.
    نتایج
    نتایج این پژوهش نشان می‎دهد که میان دیابت حاملگی و چاقی، سن بالا، سابقه سقط، سابقه مرده‎زائی، سابقه نازائی، سابقه دیابت در اعضای فامیل و سابقه فشارخون بالا ارتباط معنی‎دار وجود دارد و این موارد از ریسک فاکتورهای مهم دیابت حاملگی در این منطقه هستند. برطبق سایر نتایج این پژوهش میان تعداد حاملگی و سابقه تولد نوزاد با ناهنجاری های مادرزادی و استعمال دخانیات با دیابت حاملگی ارتباط معنی‎دار وجود ندارد.
    نتیجه گیری: براساس نتایج این مطالعه ریسک فاکتورهای مهم دیابت حاملگی در این منطقه عبارتند از: چاقی، سن بالا، سابقه سقط، سابقه مرده‎زائی، سابقه دیابت در اعضای فامیل، سابقه فشارخون بالا و سابقه نازائی (سابقه نازائی از مواردی است که در مطالعات دیگر بعنوان ریسک فاکتور دیابت حاملگی اعلام نشده است). با شناخت این عوامل و توجه به آنها در هنگام حاملگی می‎توان افراد در معرض خطر را سریعتر شناسائی نموده و اقدامات لازم را در مورد آنها انجام داد.
    کلیدواژگان: دیابت حاملگی، عوامل مرتبط، نازایی، زنان باردار
  • ناهید قطبی، سودابه سلیمانی صفحه 32
    مقدمه
    تشنج در کودکان با شیوع 6-4 مورد در هزار کودک شایعترین اختلال نورولوژیک طب کودکان محسوب می‎شود. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی علل و عوامل زمینه‎ای منجر به تشنج در اطفال انجام شده است.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری در این مطالعه کلیه کودکان یک ماه تا دوازده سال است که در فاصله فروردین سال 79 تا مرداد ماه 80 به علت تشنج در بخش کودکان بیمارستان بعثت سنندج بستری شده‎اند. روش نمونه‎گیری بصورت سرشماری و حجم نمونه 200 نفر و نوع مطالعه توصیفی می‎باشد. روش جمع آوری داده ها با بررسی پرونده ها و ثبت اطلاعات مورد نظر در چک لیست بود. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار آماری SPSS win و به کمک آمار توصیفی انجام شد.
    نتایج
    براساس نتایج این مطالعه تشنج ناشی از تب با فراوانی 115 مورد (5/57%) شایعترین علت تشنج در کودکان بود. اپی‎لپسی با فراوانی 62 مورد (31%) و بدنبال آن مننژیت با فراوانی 7 مورد (5/3%) علل بعدی بودند. سایر علل به ترتیب شامل اختلال الکترولیتی (هیپوکلسمی و هیپوگلیسمی) با فراوانی 6 مورد (3%)، ضربه مغزی با فراوانی 4 مورد (2%)، مسمومیت با فراوانی 2 مورد (1%) و انسفالیت، واکسن DTP، تومور مغزی مجموعا با فراوانی 4 مورد (2%) می‎باشد. توزیع جنسی تشنج در کودکان با برتری واضح در جنس پسر (61%) نسبت به جنس دختر (39%) بود. فراوانی تشنج در گروه سنی 6-1 سال بیشتر از سایر گروه های سنی بود (66%) فراوانی مرگ و میر در این مطالعه یک مورد (5/0%) بود.
    نتیجه گیری: اگرچه تشنج در بیشتر موارد اختلالی خوش‎خیم محسوب می‎شود فراوانی آن دسته از تشنج‎ها که نیازمند بررسی تشخیصی و برنامه ریزی درمانی ویژه هستند آن قدر است که در مورد هر کودک دارای تشنج شرح حال کامل، معاینه دقیق و ارزیابی پاراکلینیک انجام گیرد.
    کلیدواژگان: کودک، تشنج، صرع
  • آویز رحیم زاده، عزت‎ا& رحیمی، فریبا ابتکار صفحه 38
    مقدمه
    در مورد اثرات هیدراتاسیون بر سیر زایمان طبیعی بحثهای مختلفی مطرح شده است با توجه به اهمیت این موضوع مطالعات متنوعی اثرات هیدراتاسیون بر جنبه های مختلف زایمان را بررسی نموده اند. این مطالعه با هدف تعیین اثر افزایش هیدراتاسیون (Ovrerhydration) بر روی زایمان طبیعی انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه زنانی بود که جهت زایمان طبیعی به بخش زایمان بیمارستان بعثت سنندج مراجعه نموده بودند. حجم نمونه شامل 52 نفر از خانمهایی بود که واجد معیارهای ورود بوده و معیارهای خروج در این مطالعه را نداشتند این افراد با روش تصادفی بلوکی (Block Randomization) بطور کاملا تصادفی در دو گروه مداخله و مقایسه قرار گرفتند. نوع مطالعه Double Blind Randomized Clinical Trial (مداخله ای تصادفی شده دوسوکور) بود. پس از شروع فاز فعال زایمان هیدراتاسیون وریدی به میزان cc250 در ساعت در گروه مداخله و cc125 در ساعت در گروه مقایسه با استفاده از مایع رینگر لاکتات و توسط مامای مجرب شروع می‎شد سپس سیر زایمان توسط محقق بررسی و ارزیابی می شد. داده های بدست آمده با استفاده از تست کای دو و t.test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج این مطالعه نشان داد، میانگین طول فاز اکتیو، میانگین مدت زمان مرحله دوم زایمان و همچنین میانگین زمان مرحله سوم زایمان در دو گروه مداخله و مقایسه تفاوت معنی‎ دار با هم ندارد. میانگین مدت زمان زایمان در گروه مداخله 8/94 1/232 دقیقه و در گروه مقایسه 108 2/240 دقیقه بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه نقش هیدراتاسیون وریدی در زایمان طبیعی مورد تردید بوده و مطالعات گسترده‎تر با تعداد نمونه های بیشتر در این مورد توصیه می‎شود.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، هیدراتاسیون وریدی، فاز فعال زایمان
|
  • Mosaddegh M. Dehmoobed Sharifabadi A. Nasiri P., Pharm.D., Esmaeili S., Pharm. Naghibi F Page 1
    Introduction
    Infection diseases are the leading cause of mortality through the world. Because of great demand for pharmacological agents, especially less toxic antifungal agents, separation of new drugs from plants gained great importance during 90`s.
    Materials and Methods
    In the present study, the root and aerial parts of Cichorium intybus and the aerial parts of Teucrium polium were extracted separately by maceration. These extracts examed phytochemically and the effect of them on the growth of some bacteria and fungi were studied.
    Results
    The result of this study showed that Cichourium intybus plant contains: tannins, terpenoids, leucoantocyanins, esterols and flavonoides. It was some what, effective against Esherchia coli and Pseudomona aeroginosa but did not show antifungal effect. In the aerial parts of Teucrium polium, tannins, terpenoids, saponins, esterols, flavonoides and leucoantocyanins were found. The extract was effective almost against all tested bacteria but it did not show strong antifungal effect.
    Conclusion
    Both Teucrium polium and Cichourium intybus extracts had suitable antibacterial effect but not antifungal effect. Purification and trace of the effective components of these plants are recommanded.
  • Moghadamm., Yassami, M. T., Binam., M. Abdolmalekif., Bagheri Yazdi, S.A Page 7
    Introduction
    To reach psychical health, study of children behavioral disorders is essential. The goals of this research were the study of validity and reliability of Rutter teacher scale and epidemiological study of behavioral disorders of Ghorveh primary school children.
    Materials and Methods
    This study was analytical-descriptive and the method of sampling was multistage stratified cluster random sampling.
    Results
    One stage of research was devoted to determining the validity and reliability of Rutter teacher scale. At this stage with a determined cut off point of 16, test did not have desirable sensitivity and specificity and also there was a weak correlation between the results of Rutter teacher scale and results of clinical interview. Prevalence of behavioural disorders of primary school children in Ghorveh was 20.4%. Oppositional behavioural disorder and hyperactivity, with prevalence of 10.2% and 8.4% were the most prevalent disorders respectively. Behavioural disorder and epilepsy with 0.6% were the least prevalent disorders.
    Conclusion
    With respect to the results of Rutter teacher test, this from is not reliable enough to be used for the study of behavioural problems of primary school children in this or other similar regions. In other words the opinion of teachers can not be reliable for assessment of behavioural problems of children. Prevalence of behavioural disorders of primary school children in this region is relatively similar to other parts of the country. This rate is closer to countries with the same social, economical and cultural status (like Porterico and China) than other countries (like USA and Canada).
  • Torkamana. Page 13
    Introduction
    Scaphoid fracture is the most common fracture in wrist and carpal bone next to distal radius fracture. This study was done in 1999-2000 to determin the rate of scaphoid fracture in patients with wrist truma.
    Materials and Methods
    This study was descriptive and the population under study included all patients who referred to emergency department or hospital clinic after falling down or accident with pain and tenderness in wrist. Data was analyzed by EPI6 software and descriptive statistic.
    Results
    Sex distribution of the patients was not the same, of 100 cases who studied 84 percent was male and 16 percent was female. The age of 62% of patients was between 15-25, 32% between 25-40 and 6% were over 40. Exercise activities and falling were the main causes of disease (58%). In 42% the cause of truma was driving accident. The fracture diagnosis was 8% in the first admission but increased to 13% after radiography and bone scan.
    Conclusion
    With respect to the fact that MRI and bone scan is not always available, it is impossible to do these studies for all people with wrist truma, pain and tenderness in snaf box, so, continious patient follow up is a simple, economic, and reasonable method.
  • Movahedian, A. H., Mosayebi, Z Page 17
    Introduction
    Considering the significance of congenital heart disease and lack of information about its prevalence in children in Kashan this study was carried out during 1996-2000 to determin the effect of environmental and genetic factors on ethiology of the disease.
    Materials and Methods
    The study was descriptive. The related data was collected in predesigned questionnaires and all children with a definitive diagnosis of congenital heart disease were studied. In this respect, gender, age, type of disorder, genetic disorder, consanguinious marriage, failure to thrive and number of children were considered.
    Results
    The results showed that out of 7692 hospitalized children 45 cases (0.6%) had congenital heart disease (CHD). Ventricular septal defect (VSD) was the most common CHD with the frequency of 17.8% (8 cases). The prevalence of coarctation of aorta, tetralogy of fallout, pulmonary stenosis, primary pulmonary hypertension, patent ductus arteriosus, atrio ventricular septal defect, atrial septal defect, aortic stenosis and other congeintal heart sidease were 13.3%, 13.3%, 11.1%, 8.8%, 6.6%, 6.6%, 6.6%, 4.4% and 11.1% respectively. Of 45 childern who had CHD, 16 cases (35.6%) were girls and 29 cases (64.4%) were boys. Of 13 cases who had genetic disorder 11 cases had Down syndrome. 44.4% of children with CHD was belong to consanguine family.
    Conclusion
    The result of this study showed that VSD was the most common CHD. Consanguinious marriage may be one of the risk factors of CHD, which needs further study.
  • Mohammad Beigir. Page 22
    Introduction
    Infertility, which is a social and familial problem that involves 10-15 percent of couples, is inability to reproduce after one year intercourse without using any contraceptive devices.
    Materials and Methods
    The population under study included 902 married women with the age of 15 to 49 in Sanandaj in 2001 that were selected by cluster sampling and were interviewed in their house. The type of study was descriptive-analytic and collected data was analyzed by SPSS win software.
    Results
    The results of the study showed that 166 cases (18.4%) were infertile. Of infertiles, 130 cases (78.3%) had primary infertility and 36 cases (21.7%) had seoondry infertility. The prevalence of abortion in the population under study was 4.7% (42 cases). The prevalence of stillbirth was 1.6% (14 case). Of infertile cases only 51 cases (30.7%) referred to clinics for treatment and others didn`t do any thing for their problem.
    Conclusion
    According to the results of this study, prevalence of infertility in Sanandaj is higher than many regions in the country. With respect to geoghraphical, socio-economical and special culture of the people and the importance of having a child, special attention must be paid to the subject of infertility and special plan for diagnosis and treatment must be implemented.
  • Shahgheibi, Sh. Ahmady, A Page 27
    Introduction
    Pregnancy diabetes is carbohydrate intolerance with different degree of severity that begins at the time of pregnancy or is diagnosed for the first time during that time.
    Materials and Methods
    The popultation under study consisted of 170 pregnant women with pregnancy diabetes and 250 pregnant women without pregnancy diabetes as control group. Data was collected from patient documents and was recorded in check list.Analyse of data was done by SPSS win software, 2, ficher and t-test.
    Results
    The results of this study showed significant relation between pregnancy diabetes, obesity, patient age, history of abortion, history of stillbirth, infertility, family history of diabetes and hypertension. The above mentioned factors are important risk factors of pregnancy diabetes in this region. This study didn`t show any significant relation between pregnancy diabetes with the number of pregnancies, history of child birth, congenital abnormalities and smoking.
    Conclusion
    With respect to the results of this study, obesity, patient age, history of abortion, history of stillbirth, family history of diabetes, hypertension and infertility are main risk factors of pregnancy diabetes in this region (In other studies, infertility history hasn`t been reported as a risk factor of pregnancy diabetes). By knowing these factors and paying attention to them at the time of pregnancy, it is possible to diagnose those who are at risk and act properly.
  • Ghatobin., Soleymani, S Page 32
    Introduction
    Children convulsion with the prevalance of 4-6 cases out of 1000 is the most common neurological disorder in pediatric medicine. The study was done to determine causes and factors led to children convulsion.
    Materials and Methods
    The population under study consisted all 1 month to 12 years old children who were admitted to Sanandaj Besat hospital between April 2000 until July 2001. This study was descriptive and included 200 children who were selected by sensus method. Data was collected by referring to the patient documents and recording information in the check list. Analyse of data was done by SPSS win software and descriptive statistic.
    Results
    According to the results of this study, fever with frequency of 115 cases (57.5%) was the main cause of convulsion. Other causes of convulsion included epilepsy 62 case (31%), menangitis 7 cases (3.5%), electrolyte disorder (hypocalcemia and relative hypoglycemia), 6 cases (0.3%), head injury 4 cases (2%), poisoning 2 cases (1%), encephalitis, DTP vaccine and brain tumor 4 cases (2%) together. The frequency of convulsion in boys (61%) was much higher than girls (39%). Convulsion frequency in 1-6 years old children was more than other age groups. Mortality rate in this study was 0.5% (one case).
    Conclusion
    Convulsion is not a serious disorder itself but because of the relatively high frequency of those group of convulsions which need diagnosis and special theraputic sccheudle, it is essential to take history and do complete clinical and paraclinical exams.
  • Rahimzadeh, A. Rahimie. Page 38
    Introduction
    There is a controversy about the effect of increasing venous hydration on the duration of normal delivery. With respect to the importance of this subject, various studies have been performed. The aim of the present study was determing the effect of overhydration on the duration of normal delivery.
    Materials and Methods
    The statistical popultion included 52 women who referred to obstetric department of Sanandaj Besat hospital for normal delivery. These women divided randomly into control and treated groups. The type of study was double blind randomized clinical trial. After the beginning of active phase of labour, 250cc/h ringer lactate in treated group and 125cc/h in control group was administered intravenously by an experiencd midwife and labour process was evaluated. Data was analysed using k2 and t-tests.
    Results
    The results of this study showed no significant difference between the means of active phase time, stage II and III of labour in two groups. The mean of labour time was 232.1 94.8min in treated group and 240.2 108min in control group.
    Conclusion
    According to the results of this study venous hydration does not affect normal delivery time. Extensive studies with more samples are recommended.