فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1382)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال هفتم شماره 4 (پیاپی 28، تابستان 1382)

  • 69 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/04/24
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی کریمی پور، فردین عمیدی، باقر پورحیدر صفحه 1
    مقدمه
    ماست سلها در بافت بیضه وجود دارند ولی محل تجمع آنها دقیقا مشخص نیست. در این مطالعه سعی داریم محل ماست سلها و رابطه بین تعداد آنها و ناباروری را در بیماران آزواسپرمی غیرانسدادی بررسی کنیم.
    مواد و روش ها
    12 نمونه بیوپسی بافت بیضه بیماران آزواسپرمی غیرانسدادی مراجعه کننده به «پژوهشکده رویان» در دانشگاه علوم پزشکی ایران بعنوان «گروه بیماران» و5 نمونه بافت بیضه بیماران مبتلا به کانسر پروستات بعنوان «گروه طبیعی» تهیه شد. پس از مراحل پردازش و تهیه بلوکهایی برای مطالعه با میکروسکوپ های نوری و الکترونی، از بلوکهای پارافینی، لامهای رنگ آمیزی شده با تلوییدین بلو برای بررسی ماست سلها فراهم شد.
    یافته ها
    در رنگ آمیزی H&E از نمونه گروه بیماران، افزایش ضخامت لامیناپروپریا و فیبروز بافتی به خوبی مشهود بود. در گرافهای تهیه شده از میکروسکوپ الکترونی، ضخیم شدگی لامیناپروپریای لوله های منی ساز و همچنین گرانولهای موجود در ماست سلها مشخص شد. تعداد ماست سلهای بافت بیضه بیماران به طور معنی داری بیش ازگروه کنترل بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که فیبروز بافت بینابینی اطراف لوله های منی ساز در افراد گروه بیماران وجود دارد. شاید بتوان تغییرات فیبروتیک مشاهده شده را که منجر به ناباروری در بیماران مورد مطالعه شده است، به افزایش تعداد ماست سلها نسبت داد.
    کلیدواژگان: ماست سل، آزواسپرمی غیر انسدادی، بافت بیضه، میکرو سکوپ الکترونی
  • اسماعیل ایزدپناه، صلاح الدین احمدی صفحه 11
    مقدمه
    دیابت شیرین مهمترین اختلال متابولیک بوده و شیوع آن رو به افزایش است. گزارشات در مورد عوارض قلبی - عروقی داروهای سولفونیل اوره که در درمان دیابت تیپ II مصرف می شود وجود دارد. در مطالعه حاضر اثرات عروقی گلی بن کلامید از نسل دوم سولفونیل اوره مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    به مدت یک ماه گلی بن کلامید با دوز پنج میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن بدن در روز به صورت داخل صفاقی به موشهای صحرایی نر سالم تزریق و در پایان حیوانات مورد مطالعه کشته شدند. پاسخ حلقه های آئورت جدا شده به فنیل افرین، استیل کولین و ایزوسورباید دی نیترات در دو گروه شاهد و مورد توسط آزمون t تست مقایسه گردید.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در پاسخ حلقه های آئورت مجزا به استیل کولین، ایزوسورباید دی نیترات و فنیل افرین در گروه معالجه شده توسط گلی بن کلامید و گروه شاهد مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    تزریق داخل صفاقی گلی بن کلامید با دوز 5 mg/kg در روز به مدت یک ماه تغییری در فعالیت انقباضی در حلقه های مجزای آئورت ایجاد نمی کند. از آنجایی که این دارو از طریق انسداد کانالهای پتاسیم وابسته به ATP عمل می نماید و بسته ماندن این کانالها در هنگام ایسکمی قلب می تواند در بیماران دارای مشکلات عروق کرونر مسئله ساز باشد مطالعات گسترده تر و با مدت زمان طولانی تر به منظور اطمینان از عدم تاثیر نامطلوب گلی بن کلامید بر فعالیت انقباضی عضلات صاف عروق توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: گلی بن کلامید، آئورت، موش صحرایی
  • بهارک محمدیان، محمد خضری، کامبیز وثوقی، کامران کیخسروی صفحه 21
    مصرف فرآورده های حاوی بقایای دارویی باعث بروز عوارض خطرناکی در انسان می شود. با توجه به استفاده بی رویه از آنتی بیوتیکها در مرغداری ها و عدم کنترل دوره دفع دارو از بدن طیور به منظور بررسی بقایای آنتی بیوتیکی، تعداد 100 قطعه لاشه طیور کشتارگاه سنندج که قابل مصرف تشخیص داده شده بودند، آزمایش شدند. نمونه ها از کبد، سینه، ران و بال لاشه های مذکور اخذ شدند. نمونه های اخذ شده با روش چهار پلیت که یک روش کیفی جهت تشخیص باقیمانده آنتی بیوتیکها در مواد غذایی می باشد، با استفاده از دو باکتری باسیلوس سوبتیلیس و میکروکوکوس لاتوس و محیط کشت مولرهینتون آگار با سه PH مختلف (6، 2/7، 8) آزمایش شدند.
    بر اساس نتایج از تعداد 100 قطعه لاشه آزمایش شده، 72 مورد (72%) دارای باقیمانده آنتی بیوتیکی در یک یا چند قسمت لاشه و 28 قطعه(28%) عاری از بقایا و یا دارای بقایای کمتر از حداکثر مقدار مجاز بودند. 44 مورد (91/60%) در یک عضو، 11مورد (15/15%) در دو عضو، 8 مورد (09/ (%11در سه عضو و 9 مورد (50/12%) در هر چهار عضو آزمایش شده، آلوده به بقایای آنتی بیوتیک بودند. همچنین تعداد لاشه های آلوده به بقایای آنتی بیوتیکی در فصول بهار، تابستان، پاییز و زمستان به ترتیب 19 (76%)، 18 (72%)، 15 (60%) و 20 (80%) بود. با توجه به شیوع بالای آلودگی (72%) در موارد بررسی شده، لازم است مصرف آنتی بیوتیکها و مدت زمان لازم برای دفع آنها از بدن طیور با دقت بیشتری مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: باقیمانده آنتی بیوتیک، روش چهار پلیت، باسیلوس سوبتیلیس، میکروکوکوس، لاتوس، حداکثر مقدار مجاز، هاله مهار رشد، دوره دفع دارو از بدن
  • آویز رحیم زاده، سمیه رصاییان، سیروس شهسواری صفحه 31
    مقدمه
    نارسایی فازلوتئال از اختلالات هورمونی سیستم تولید مثلی و یک عملکرد غیر طبیعی تخمدان تلقی می شود که به دنبال کاهش تولید و یا تاثیر ناکافی پروژسترون به روی آندومتر ایجاد می شود. علایم آن به صورت سقط راجعه و نازایی است. شرایط استرس زای محیطی مانند مشاغل پراسترس و فعالیتهای بدنی متوسط تا شدید خصوصا دو استقامت می تواند سبب نارسایی فازلوتیال شود. این مطالعه به بررسی ارتباط بین تمرینات دو استقامت و نارسایی فازلوتئال در خانمهای ورزشکار می پردازد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل 150 نفر از خانمهای غیر ورزشکار و ورزشکار در رشته دو استقامت در محدوده سنی 20 الی 30 سال می باشد که تحت شرایط استاندارد شده ای که شامل عدم مصرف اخیر قرص های هورمونی، عدم سابقه شیردهی اخیر و همچنین داشتن سیکل های همراه با تخمک گذاری بود، مورد انتخاب قرار گرفتند. افراد مورد مطالعه شامل 15 نفر خانمهای غیر ورزشکار که در شرایط استرس زای محیطی قرار نداشتند و 15 نفر خانمهای ورزشکار دونده بود که در آزمون آمادگی بروس امتیاز عالی به دست آوردند. در روز 21 دوره از این افراد آزمون چک سطح پروژسترون سرمی بعمل آمد و مقادیر پروژسترون کمتر از 10 ngr/ml به عنوان نارسایی فازلوتیال در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه، نشان داد که میزان نارسایی فازلوتیال در گروه تجربی7/66 و در گروه کنترل3/33 بود و ارتباط معنی دار بین نارسایی فاز لوتئال و تمرینات دو استقامتی وجود داشت (P=0.05). همچنین ارتباط معنی داری بین کاهش سطح سرمی پروژسترون و تمرینات دو استقامت وجود داشت (P<0.016). بین ورزش و کوتاهی فازلوتیال ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج حاصل از مطالعه، در دونده های دو استقامت، خصوصا دونده های طراز اول، شیوع بالایی از اختلالات فازلوتیال مشاهده می شود.
    کلیدواژگان: نارسایی فازلوتئال، دو استقامت، پروژسترون، ورزش، اختلالات قاعدگی
  • سیدعلی مرعشی نژاد، رامین فرزام صفحه 37
    مقدمه
    یکی از روش های تثبیت شکستگی استخوان اولنا، روش داخل کانال استخوانی با پین گرد است که در مطالعات گذشته با جوش نخوردگی 20% استخوان همراه بوده است. در مطالعه زیر نتایج تثبیت شکستگی استخوان اولنا به روش داخل کانال استخوانی با پین گرد و بدنبال آن آتل بندی جهت جلوگیری از چرخش محل شکستگی، با روش پلاک گذاری مقایسه شده است.
    مواد و روش ها
    62 بیمار از سالهای 82-1380 که به بیمارستان امام خمینی و رازی اهواز بعلت شکستگی تنه استخوان اولنا مراجعه نموده بودند بطور تصادفی در دو گروه 31 نفری تقسیم و تحت جراحی به روش پین داخل کانال استخوانی (گروه اول) و پلاک گذاری (گروه دوم) قرار گرفتند. در صورت وجود شکستگی استخوان رادیوس بصورت همزمان، استخوان با پلاک تثبیت شد. در گروه اول آتل بلند ساعد به مدت 6 هفته بعد از عمل و شروع حرکات آرنج و مچ از هفته چهارم و در گروه دوم آتل بلندی به مدت یک هفته و شروع حرکات پس از یک هفته صورت گرفت. پیگیری در هفته های 2،6،12،24 صورت گرفته و میزان جوش نخوردن، بد جوش خوردن و دامنه حرکات آرنج و مچ در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه اول جوش نخوردن 45/6%، بد جوش خوردن 22/3%، محدودیت حرکات آرنج صفر درصد، محدودیت حرکات مچ 45/6% و در گروه دوم جوش نخوردن 22/3%، بد جوش خوردن صفر درصد، محدودیت حرکات آرنج صفر درصد و محدودیت حرکات مچ 22/3% بود. توزیع جنسی بصورت 8/75% مرد و 2/24% زن، سبب شناسی بصورت 5/72% نیروی غیر مستقیم و 5/%27نیروی مستقیم و میزان همراهی شکستگی رادیوس با اولنا 6/59% و متوسط سن مبتلایان به شکستگی 9/26 سال بود.
    نتیجه گیری
    اختلاف آماری معنی داری بین نتایج دو گروه وجود نداشت بنابراین روش تثبیت استخوان به طریقه داخل کانال استخوانی با پین گرد و آتل بندی متعاقب آن بدلیل تکنیک ساده، ارزان و در دسترس می تواند جانشین مناسب پلاک گذاری در مواقع لزوم باشد.
    کلیدواژگان: شفت اولنا، پین داخل کانال استخوانی، پین گرد، پلاک گذاری
  • نادر اسماعیل نسب، صباح احمد سالم، فردین غریبی صفحه 45
    مقدمه
    مواد غذایی عمدتا از طریق وسایل، بسته بندی غیر اصولی و پرسنل عمل آورنده مواد غذایی آلوده می شوند. برای کاهش آلودگی یکی از مهمترین راه ها اقدام به انجام آزمایشات لازم و معاینه پزشکی افرادی است که در تهیه و توزیع مواد غذایی نقش دارند تا با شناسایی آنان امکان گسترش و سرایت آلودگی کاهش یابد. هدف از مطالعه فوق تعیین کیفیت آزمایشات انجام شده در پیشه وران تهیه و توزیع مواد غذایی شهر سنندج می باشد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل 477 نفر پیشه ور که جهت دریافت کارت تندرستی به مراکز بهداشتی- درمانی شهر سنندج مراجعه داشته اند. روش نمونه گیری بصورت سرشماری بوده این افراد ابتدا به آزمایشگاه مرکزی مراجعه کرده، و آزمایش مدفوع (لام مستقیم و کشت) برای آنها انجام شده سپس برای همین افراد بطور همزمان مجددا آزمایشات فوق توسط آزمایشگاه رفرانس تکرار گردید نوع مطالعه توصیفی و ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه و مشاهده بود. داده ها پس از جمع آوری وارد محیط نرم افزار spss.Win شد، و با استفاده از آمار توصیفی (فراوانی مطلق و نسبی، حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری) تجزیه و تحلیل انجام شد.
    یافته ها
    براساس نتایج حاصل 54 درصد افراد مورد مطالعه بیسواد و سواد ابتدایی داشته 30 درصد از افرادی که عفونت انگلی روده ای داشته در گروه سنی 29-20 سال و 7/38 درصد در گروه شغلی خباز و پیشه ور بودند. 9/6 درصد افراد تحت مطالعه در نتایج بدست آمده از آزمایشگاه مرکزی سنندج عفونت انگلی روده ای داشته در حالی که این نتیجه در آزمایشگاه رفرانس (استاندارد) 5/28 درصد می باشد. آزمون آماری مک نمار نشان داد که نتایج این دو آزمایشگاه با همدیگر اختلاف معنی دار آماری دارد (P=0.000)بالاترین میزان عفونت انگلی در درجه اول مربوطه به انگل ژیاردیا با 2/14 درصد و سپس آسکاریس با 4/12 درصد می باشد.
    نتیجه گیری
    از آنجایی که هدف از انجام برنامه غربالگری شاغلین بخش تهیه و توزیع مواد غذایی یافتن افراد عفونت یافته به میکروبها و انگلهای روده ای می باشد و با توجه به نتیجه حساسیت آزمایش مورد استفاده که بسیار پایین و 14 درصد می باشد. بیانگر این واقعیت است که نظارت دقیق به چگونگی انجام آزمایشات از اهمیت ویژه ای برخوردار است و می توان با پایش و ارزشیابی آزمایشگاه به طور مستمر کیفیت آن را افزایش داد.
    کلیدواژگان: آزمایشگاه، عفونت، انگل، حساسیت، ویژگی
  • محمد فتحی صفحه 53
    مقدمه
    استرس یکی از مهمترین پدیده های زندگی در قرن حاضر است که بواسطه تاثیر بر سلامت روانی و جسمانی افراد، به یکی از مباحث اصلی مدیریت رفتار سازمانی تبدیل شده است. اصولا شغل پرستاری و مراقبت از بیمار به خودی خود استرس زا است، لذا تهدید اهداف سازمانی و کاهش کیفیت عملکرد پرستار در بیمارستان از آثار استرس در محیطهای درمانی و بویژه بیمارستانها می باشد. هدف این مطالعه بررسی میزان و عوامل استرس پرسنل پرستاری در بخشهای ویژه دانشگاه علوم پزشکی کردستان است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مطالعه ای توصیفی تحلیلی است که در بخشهای ICU، CCU و دیالیز پنج بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده است. به روش تصادفی ساده 70 نفر از پرستاران انتخاب شدند و با تکمیل پرسشنامه ای که شامل 41 سوال در4 بخش بود، تجربه استرسورهای جسمی، روانی و محیطی مورد سنجش قرار گرفت و سپس با استفاده از نرم افزار Spss.win نتایج به دست آمده تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    بررسی یافته های این مطالعه نشان داد که از عوامل جسمی بیشترین استرسور مربوط به نداشتن استراحت (35%)، در قسمت روانی مربوط به فضای بحرانی بخش (71/55%) و در قسمت محیطی، اکثر واحدهای مورد پژوهش (57/38%)، خطرات شغلی «بیماری های عفونی» را بعنوان مهمترین استرسور ذکر نموده اند.
    نتیجه گیری
    با توجه به اجتناب ناپذیربودن برخی از عوامل استرس زا در حرفه پرستاری خصوصا در بخشهای ویژه و لزوم پیشگیری از عوارض جسمی و روانی استرس در شاغلان این حرفه، بکارگیری تمهیداتی در جهت پیشگیری و کاهش استرس، بهبود شرایط محیط کار و آموزش روش های مقابله ای از جمله وظایفی است که به عهده مسوولین مراکز پزشکی و بیمارستانها می باشد.
    کلیدواژگان: استرس، پرستار، بخشهای ویژه
  • شهین کنعانی، ژینوس قنبری میلانی صفحه 63
    مقدمه
    سرخک یک بیماری ویروسی است که مسری بوده و ویژه دوران کودکی می باشد. با وجود اینکه برنامه واکسیناسیون ضد سرخک در سطح وسیعی در سرتاسر دنیا اجرا می شود. هنوز به عنوان شایعترین بیماری کشنده ای که با واکسن قابل پیشگیری است، شناخته می شود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری شامل کلیه بیمارانی بود که با شک به سرخک در بخش عفونی بیمارستان توحید بستری شده بودند. نوع مطالعه توصیفی بود. داده های لازم با استفاده از مصاحبه و معاینه بیماران به دست آمده و ثبت می شد. برای تشخیص نهایی سرخک نمونه های سرم بیماران به یک مرکز مجهز آزمایشگاهی در تهران ارسال می شد. تا با استفاده از روش ELISA تیتر آنتی بادی در سرم بیماران مورد بررسی قرار گیرد.
    یافته ها
    بر اساس نتایج این مطالعه تعداد 129 نفر بیمار با علایم بالینی مشکوک به سرخک مورد بررسی قرار گرفتند. میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 21 سال با انحراف معیار 3/7 سال بود. حداقل سن 2 و حداکثر سن 58 سال بود. از نظر توزیع جنسی 80 نفر از بیماران مورد مطالعه یعنی 62 درصد را مردان و 49 نفر یعنی 38 درصد را زنان تشکیل می دادند. پس از بررسی سرولوژیک بیماران مشخص شد تعداد 109 نفر از بیماران یعنی 5/84 درصد بیماران دچار سرخک بوده اند. 11 نفر از بیماران (5/8%) دچار سرخجه، 3 نفر دچار عفونت با 19B، 2 مورد مبتلا به روزیولا اینفانتوم بود و تشخیص بقیه نامشخص بود.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه می توان چنین نتیجه گیری نمود سرخک یک بیماری است که علیرغم وجود واکسن موثر می تواند در سنین بالاتر موجب بیماری شود. بنابراین پزشکان باید همیشه تشخیص این بیماری را مد نظر داشته باشند.
    کلیدواژگان: سرخک، سرخجه، بیماری ویروسی
|
  • Karimipour M. , Amidi F. , Pour Heidar B. Page 1
    Introduction
    The exact places of mast cells in human testicular tissue remains unclear. This study was conducted to show places of mast cell accumulation and relation between number of mast cell and infertility in non- obstructive azoospermia patients.
    Materials and Methods
    12 biopsies from the testis tissues of non obstructive azoospermia patients referred to Royan institue (patient group) and 5 biopsies from persons with prostatic cancer (control group) were used in this study. Light and electron microscopic studies were performed on processed tissues. 1% toluidine blue staining were used for counting the number of mast cells.
    Results
    Thickening of lamina properia and basement membrane of seminiferous tubule and fibrosis in interstitial tissue was observed in patient group. The total number of mast cells in patients group were significantly increased in comparison to control group.
    Conclusion
    Results of this study revealed fibrosis in interstitial and peritubular tissues of patient group. Observed fibrotic changes in testicular tissues of patient group resulted from the increased number of mast cells.
  • Izadpanah E. , Ahmadi S. Page 11
    Introduction
    Diabetes mellitus is the most important metabolic disorder and its prevalence is increasing. There are contradictory reports about the cardiovascular side effects of sulfonylureas which are used for treating diabetes mellitus. The objective of this study was to observe the vascular effects of Glibenclamide, a second generation of sulfonylurea in rats.
    Material and Methods
    Male rats were injected intraperitonealy in a dose of 5mg/kg body weight for one month. Animals were killed at the end of study and the response of isolated aortic rings to phenylephrine; Acetylcholine and Isosorbide dinitrate was studied.
    Results
    There was no significant difference between the responses of aortic rings of treated and control rats to acetylcholine, Isosorbide dinitrate and phenyl ephrine
    Conclusion
    Intraperitoneal injection of 5mg/kg body weight glibenclamide for one month did not make any changes in the contractile properties of isolated aortic rings. Since glibenclamide acts through closing ATP dependent potassium channels and closing these channels during myocardial Ischemia in patients with coronary artery disease can bring major problems. Further studies are needed to make sure that glibenclamide do not change the contractile properties of vascular smooth muscles.
  • Mohammadian B. D.V.M., Khezri M., D.V.M., Vosooghi K.D.V.M., Keikhosravik., D.V.M Page 21
    Introduction
    The most important health problem with antibiotic consumption in poultry is the presence of antimicrobial residues in poultry products consumed by humans. Consuming poultry products with antibiotic residues is like the direct use of antibiotics.
    Material And Methods
    This study was conducted to evaluate the residues of antibacterial substances in one hundred poultry carcases of Sanandaj slaughterhouse during four consecutive seasons. Samples were collected from liver, muscles of breast, wing and thigh and tested with four plate test which is a qualitative method for antibiotic residual detection. For this purpose Bacillus subtilis & Micrococcus luteus were cultured in Mueller Hinton Agar with the PH of 6, 7.2 and 8.
    Results
    Results showed that 72 (72%) of 100 carcases had antibiotic residues at one or more sites which is higher than maximum residue limit. 44(60.91%) had residue in one organ, 11(15.5%) in two organs, 8(11.09%) in three organs and 9 (12.5%) in four organs. Liver was the most common site of antibiotic residue (51%) followed by breast (35%) wing (21%) and thigh (19%). Contamination was more common in winter (80%) and less common in autumn (60%).
    Conclusion
    The rate of contamination in studied samples was high (72%) and should be considered as a priority in public health.
  • Rahimzadeh A. , Rezaieian S. , Shahxavaris. Page 31
    Introduction
    Luteal phase defect (LPD) is a hormonal disorder of reproductive system, and an abnormal ovarian function. It is presented by recurrent abortion and infertility. Stressful environmental factors such as stressful job situations and moderate or severe exercise are associated with luteal phase defect. This study was performed to evaluate the relation between luteal phase defect and endurance exercise in runner women.
    Material and Methods
    Statistical population included 150 non-athletic and athletic runner's women aged between 20-30 years with regular menstrual cycle without lactation who had not taken hormonal tablets recently. By checking luteinizing hormone level and serial sonography ovulation time was detected. 15 runners who obtained excellent grade in Bruce test were selected as study group and compared with 15 height, weight and age-matched non athletic women. Serum progesterone was checked at the 21st day of cycle by Elisa test and those with serum progesterone less than 10ngr/ml considered as LPD.
    Result
    The result of this study showed significant association between LPD and running. Serum progesterone levels were decreased by exercise.
    Conclusion
    Regarding the result of this study moderate to severe exercise are responsible for increasing the incidence of LPD in athletic women.
  • Marashi Nejad S.A. , Farzam Ramin Page 37
    Introduction
    Intramedullary pinning with round pin as a method for fixing ulnar shaft fractures results in 20% non union. In this study we compared intramedullary fixation method with round pin and post operative splinting method.
    Materials and Methods
    62 patients with ulna fractures referred to Imam khomeini and Razi hospitals of Ahwaz from 2001 to 2003 were divided randomly into two equal groups. First group were treated by intramedullary pinning and control group with plating. Radius fracture was fixed with plate if accompanied by ulna fracture. In the first group a long posterior splint was used after operation for 6 weeks. Motions of elbow and wrist started whithin 3 weeks. In the second group splinting was done for one week and motions of the elbow and wrist begun whithin a week. Patients were followed up at intervals of 2,6,12 and 24 weeks after surgery. Nnonunion, malunion and the rate of wrist and elbow motions were compared in two groups.
    Results
    nonunion, malunion, wrist stiffness and elbow stiffness in treated and control groups was 6.45%, 3.22%, 6.45%, 0% and 3.22%,0%,3.22%, 0% respectively. 75.8% of patients were male. Etiology of the fx was 72.5% indirect force and 27.5% direct force. The rate of associated injury of Radius fx with ulnar fx was 59.6%. The mean age of patients was 26.9 years.
    Conclusion
    There was no significant difference between the result of treatment in two groups. Intramedulary fixation with round pin and postoperative splinting is an cheap and easy method that can be used instead of plating.
  • Esmail Nassabn. , Salem S.A., Gharibi F. Page 45
    Introduction
    Improper pakaging, personnels and instruments are the major sources of nutrient contamination. Contamination can be decreased by screening food handlers through physical exam and laboratory tests. The aim of this study was determining the quality of exams performed by sanandaj central laboratory to certify the health of food handlers.
    Material And Methods
    This study was descriptive and studeid population included 447 food handlers refered to sanandaj central laboratory to obtain health certificate. Stool exam results compared between central and reference laboratories. Collected data was analyzed using diescriptive statistics.
    Results
    54 of the examined persons was illiterate. There was significant difference between those who diagnosed with intestinal parasite infection in central (6.9%) and reference (28.5%) laboratories. The age of 50% of persons with parasite infection was between 20-29. The job of 38.7% was bakery. The most commone intestinal parasites detected were giardia and ascaris
    Conclusion
    Since the aim of the screening laboratory tests is screening infected persons and with respect to the low sensitivity of the exam results (14%) in sanandaj central laboratory, regular monitoring of central laboratory are recommended.
  • Fathi M. Page 53
    Introduction
    Stress because of its somatic and psychotic health effects has been changed to a challenge in the management of organizations. Choosing of nursing as a career is full of stress which can compromise the quality of services delivered by nurses. This study was done to evaluate the amount and source of stress in nurses working in intensive care units of Kurdistan University of medical sciences.
    Material And Methods
    This study was descriptive-analytic and the population under study included 70 nurses working in special wards which were selected by simple random sampling. Data was collected by a questionnaire contained 41 questions in 4 parts.
    Results
    Statistical analysis of the data showed that approximately all nurses in special wards experienced some degree of psychosomatic and environmental stress. The most important source of stress among soma tics was lack of rest which accounted for 35% of somatic stressors. 55.71% of psychotic stress was related to the environment of the ward. In peripheral units 38.57% of stressors were due to the field infectious diseases.
    Conclusion
    Further evaluation and consideration of stress, stressors and the sources of stress is recommended. These findings also suggest that stress prevention and reduction methods are of significant importance for the managers of medical centers.
  • Kanani, Sh. , Ghanbari Milanij. Page 63
    Introduction
    Measles is an acute contagious viral infection in children. Despite extensive vaccination programs worldwide, measle is the most mortal disease that can be prevented by vaccination.
    Material And Methods
    The study was descriptive. Statistical population included 129 patients who hospitalized in infection ward for measle evaluation. Data was gathered through history and physical examination. Serum samples of patients were analyzed using Elisa test.
    Results
    The mean age of patients was 21 7.3 year. The minimum and the maximum age of patients were 2 and 58 years. 80 patients (62%) was male and 49 (38%) was female. Elisa test showed that 109 patients (84.5%) infected with measles, 11(8.5%) with Rubella, 3 patients with B19 and 2 cases with Rosella infantum. Others were not diagnosed.
    Conclusion
    The results of investigation showed that in spite of vaccination, measles can cause the disease in adults.