فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1383)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال هشتم شماره 3 (پیاپی 31، بهار 1383)

  • 75 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1383/02/22
  • تعداد عناوین: 8
|
  • بهزاد احسن، محمد صالح واحدی، مارلین اردلان صفحات 1-9
    مقدمه
    سزارین یکی از شایعترین جراحی ها در جهان بوده و در حال حاضر نیز یکی از اعمال جراحی شایع می باشد و بدون بیهوشی عمومی یا ناحیه ای امکان پذیر نیست. مرگ و میر همراه با بیهوشی عمومی حداقل چهار برابر میزان مرگ و میر بیهوشی ناحیه ای است. یکی ازعوارض شایع بی حسی نخاعی، افت فشار خون است که می تواند برای مادر و جنین خطرناک باشد لذا این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تزریق افدرین بصورت عضلانی قبل از القاء بی حسی نخاعی جهت جلوگیری از افت فشار خون در عمل جراحی اختیاری سزارین صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی در سال 82-1381 در مرکز پزشکی بعثت در سنندج انجام گرفت. تعداد نمونه های پژوهش 100 مورد بود که در دو گروه مداخله و مقایسه بصورت تصادفی قرار گرفتند. اطلاعات مورد نیاز ازطریق پرسشنامه ای که حاوی اطلاعات دموگرافیک، کلاس فیزیکی بیمار، میزان فشار خون پایه و فشار خون بعد از تزریق و بی حسی نخاعی بود تکمیل می شد. داده های پژوهشی نیز از طریق نرم افزار SPSS.win مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش دو گروه مداخله و مقایسه از نظر سن، وزن و قد اختلاف معنی داری با هم نداشتند. اکثر واحدهای پژوهش در گروه سنی30-26 سال با میانگین سنی 5.11± 29.86برای گروه مداخله و 31.15±4.11 برای گروه مقایسه بود. فشار خون سیستولیک پایه (قبل از بی حسی نخاعی) در دو گروه از نظر آماری با هم اختلاف معنی داری نداشت. میزان افت فشار خون سیستولیک در دقایق 5/2، 5، 10، 15، 20 و 30 بعد از تزریق و بی حسی نخاعی در دو گروه با هم مقایسه شدند که از نظر آماری دارای اختلاف معنی داری بودند (0.05>P) و در گروه مقایسه افت فشار بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج این پژوهش تزریق عضلانی افدرین می تواند از افت فشار خون سیستولیک حین بی حسی نخاعی و سزارین جلوگیری نموده و در نهایت می توان از تغییرات شدید در تعداد ضربان قلب جنین، آپگار نوزاد و میزان تهوع و استفراغ مادر حین و بعد از عمل پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: سزارین، بی حسی نخاعی، افدرین
  • محمد جواد فاطمی، طیب قدیمی، محمد جمالی صفحات 10-16
    مقدمه
    ترمیم زخمهای ناحیه تناسلی از نظر فونکسیون، زیبایی و روانی برای بیمار اهمیت دارند در ترمیم این ناحیه از روش های مختلف مانند ترمیم اولیه، پیوند پوست و انواع فلپ ها استفاده می شود. در این مقاله 9 بیمار مبتلا به زخم های وسیع این ناحیه که با فلپ جزیره ای عضلانی- پوستی گراسیلیس درمان شدند بررسی شدند.
    معرفی بیمار: از سال 1378 لغایت 1382، 9 بیمار که زخمهای وسیع ناحیه تناسلی داشتند با فلپ جزیره ای عضلانی- پوستی گراسیلیس درمان شدند. تمام بیماران مرد بودند و متوسط سنی 39 سال بود. در5 بیمار علت زخم وسیع، فاشئیت نکروزان و در 4 بیمار نیز، ترومای ناشی از حوادث بود. در همه بیماران بیضه ها بدون پوشش بودند. بیماران به طور متوسط 6/23 ماه پیگیری شدند. هیچکدام ازفلپ ها نکروز نشدند و همه زخمها به خوبی ترمیم شدند و عارضه ای هم دیده نشد.
    نتیجه گیری
    بازسازی زخمهای وسیع ناحیه تناسلی با فلپ جزیره ای عضلانی- پوستی گراسیلیس یکی از روش های خوب با نتایج زیبایی و فونکسیونل عالی می باشد.
    کلیدواژگان: زخم ناحیه تناسلی، فلپ جزیره ای عضلانی، پوستی گراسیلیس، فاشئیت نکروزان، ترومای ناحیه تناسلی
  • حسین نوبخت، رضا انصاری، سید محمد توانگر، شاهرخ موسوی، رضا ملک زاده صفحات 17-25
    مقدمه
    اسهال مزمن یکی از علل شایع مراجعه بیماران به درمانگاه ها می باشد و بیماری های مختلفی با منشا روده کوچک یا روده بزرگ می توانند باعث آن گردند، تعدادی از این بیماران بواسطه کولونوسکوپی نرمال، پزشک را با مشکل تشخیصی مواجه می کنند و به غلط تشخیص سندرم روده تحریک پذیر داده می شود. هدف از این مطالعه تعیین علل اسهال در این بیماران بود.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه توصیفی، تمام بیمارانی که در مدت 11ماه (مرداد ماه 1382 لغایت خرداد 1383) با اسهال مزمن غیر خونی به کلینیک گوارش بیمارستان شریعتی تهران مراجعه نمودند، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات شخصی، تاریخچه دارویی و یافته های بالینی بیماران ثبت و تستهای روتین آزمایشگاهی، بررسی تیروئید وHIV، سرولوژی سلیاک، ترانزیت روده باریک و کولونوسکوپی همراه با بیوپسی از قسمتهای مختلف آن انجام شد و در موارد لازم، آندوسکوپی فوقانی با بیوپسی از دئودنوم نیاز انجام پذیرفت.
    یافته ها
    65 بیمار (34 مرد و 31 زن با میانگین سنی 39.6±16سال) در این مطالعه وارد شدند. 43 بیمار (2/66%) معیارهای سندرم روده تحریک پذیر (IBS) را داشتند، از این تعداد 38 بیمار (4/88%) IBS و پنج بیمار (6/11%) بیماری دیگری غیر از IBS (3 بیمار کولیت میکروسکوپیک و دو بیمار سندرم سو جذب) داشتند. 13 بیمار (20%) مشکل ارگانیک داشتند که شامل: کولیت میکروسکوپیک در 4 بیمار (2/6%)، سندرم سو جذب در پنج بیمار (7/7%) و کرون در یک بیمار (5/1%) بود. 75% بیماران با کولیت میکروسکوپیک معیارهای IBS نیز داشتند. در مجموع شایعترین علت ارگانیک اسهال مزمن، سندرم سو جذب و کولیت میکروسکوپیک بود. در 14 بیمار (5/21%) نیز علتی برای اسهال پیدا نشد.
    نتیجه گیری
    در بیماران مبتلا به اسهال مزمن غیر خونی که کولونوسکوپی نرمال دارند قبل از تشخیص IBS، بهتر است بیوپسی کولون جهت بررسی احتمالی کولیت میکروسکوپیک انجام شود و در صورت نیاز، بررسی از نظر رد بیماری های روده باریک نیز انجام گیرد.
    کلیدواژگان: اسهال مزمن، کولیت میکروسکوپیک، سوء جذب، اسهال غیر خونی
  • ستاره اخوان صفحات 26-31
    مقدمه
    آلفا فتوپروتئین (AFP) گلیکوپروتئینی است که در اوایل حاملگی از کیسه زرده تولید شده و در اواخر حاملگی توسط دستگاه گوارش و کبد جنین ساخته می شود. این ماده در سرم جنین جریان یافته و وارد ادرار جنین و مایع آمنیون می گردد. این مطالعه با هدف تعیین عوامل مرتبط با آنومالی های جنینی در تهدید به سقط و لزوم اندازه گیری a- فتوپروتئین در سرم مادر انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع همگروهی بوده و گروه مورد شامل یکصد مورد بیمار دچار خونریزی واژینال تریمستراول بود که در طی سالهای 82-1381 به کلینیک تخصصی بیمارستان بعثت سنندج مراجعه نمودند. به ازا هر بیمار، یک نفر بدون خونریزی به صورت همسان انتخاب شد. سطح آلفا فتوپروتئین در هر دو گروه در هفته 16 و 18 حاملگی اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS.win مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که در گروه دارای خونریزی نسبت به گروه کنترل میزان آلفا فتوپروتئین در هفته 16 افزایش پیدا کرده و این حالت فزاینده در هفته 18 به مراتب نسبت به گروه کنترل بیشتر بوده است (P<0.001)
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالب فوق می توان نتیجه گیری کرد که افزایش AFP در بیماران مبتلا به تهدید سقط در مقایسه با گروه کنترل بیشتر بوده و این می تواند بیانگر وجود احتمالی آنومالی جنین باشد که لازم است با بررسی های تکمیلی تشخیص داده شود.
    کلیدواژگان: آلفا فتو پروتئین، تهدید به سقط، آنومالی جنین
  • زهره قرشی، شایسته اسماعیل زاده صفحات 32-40
    مقدمه
    در سالهای گذشته سزارین تکراری یکی از علل عمده انجام عمل سزارین در کشور ما بوده حال آنکه زایمان طبیعی پس از سزارین، روشی ایمن برای اکثر زنان دارای سابقه سزارین از سوی انجمن زنان و مامایی کانادا و کالج آمریکایی زنان و مامایی پیشنهاد شده است. هدف این مطالعه تعیین شیوع زایمان طبیعی پس از سزارین قبلی و مقایسه عوارض آن با عوارض سزارین تکراری می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی کلیه پرونده های سالهای 70-1368 موجود در بایگانی زایشگاه نیک نفس رفسنجان شامل 15073 پرونده بررسی و 592 مورد پرونده بیماران با سابقه سزارین تفکیک شد. با ورود اطلاعات مورد نیاز به چک لیست پژوهش، تحلیل داده ها بوسیله آمار توصیفی صورت گرفت.
    یافته ها
    میزان زایمان طبیعی 7/26% بود. علیرغم این که بین مدت اقامت در بیمارستان در دو گروه تفاوت معنی دار آماری وجود داشت (001/0=p)، اما از لحاظ عوارض مادری و نمره آپگار در نوزادان دو گروه، اختلاف معنی دار آماری به دست نیامد. در کل 154 مورد زایمان نمایش سفالیک هیچ مورد پارگی رحم یا مرگ نوزادی دیده نشد. البته یک مورد پارگی رحم و یک مورد باز شدن اسکار سزارین به علت سعی در انجام زایمان طبیعی در منزل اتفاق افتاده بود.
    نتیجه گیری
    در تحقیق حاضر در 154 مورد زایمان سفالیک هیچ موردی از پارگی رحم دیده نشد؛ در حالی که آمار جهانی پارگی رحم در زایمان طبیعی پس از سزارین قبلی یک در هزار تا یک درصد گزارش شده است. به این ترتیب انجام زایمان طبیعی پس از سزارین قبلی در مادرانی که وضعیت مامایی مطلوبی داشته و تمایل به انجام آن دارند و توسط کارکنان ماهر و دلسوز مراقبت می شوند، می تواند با اطمینان توصیه شده و باعث کاهش هزینه ها به خصوص در اقشار کم درآمد جامعه شود.
    کلیدواژگان: زایمان طبیعی، سزارین قبلی، سزارین تکراری
  • مسعود نقاب، حسن ابوالقاسم گرجی، محمد علی بقاپور، عبدالرضا رجایی فرد صفحات 41-49
    مقدمه
    حفظ سلامتی شناگران از نظر بهداشتی حایز اهمیت است چرا کهاستخرهای آلوده شرایط مناسبی برای انتقال بیماری های عفونی پوستی، تنفسی، گوارشی، چشمی و... هستند. تراکم زیاد استفاده کنندگان ازاستخرهای عمومی در شهرستان شیراز و اهمیت حفظ سلامت آنها، محققین را بر آن داشت که با انجام یک مطالعه موردی (Case Study)، وضعیت آلودگی میکربی ایناستخرها را در حین بهره برداری مورد بررسی قرار دهند.
    مواد و روش ها
    از 30استخر عمومی شهرستان شیراز، کلی هاستخرهای فعال که 20 مورد بود انتخاب شد و از آب هر یک 6 تا 8 نمونه در ساعات مختلف شبانه روز گرفته شد و با روش های استاندارد، آزمایشهای میکروبیولوژی، شیمیایی و فیزیکی روی نمونه ها انجام گرفت. پارامترها شامل میزان کلر باقیمانده، pH، درجه حرارت، شمارش و شناسایی سودوموناس، استرپتوکوک، اشریشیاکلی و کلیفرم بود.
    یافته ها
    آزمایشها نشان داد که بیشترین میزان شیوع آلودگی دراستخرهای شنای شهرستان شیراز مربوط به سودوموناس بود، به گونه ای که از 199 نمونه، 102 مورد آن آلوده به این میکروارگانیسم بود (3/51% از کل نمونه ها). E.Coli با 6/16%، کلیفرم با 11% و استرپتوکوک با 7% مراتب بعدی آلودگی را تشکیل می دادند. میزان کلر باقیمانده در نمونه های مثبت سودوموناس، E.Coli، کلیفرم و استرپتوکوک به ترتیب 0.1،0.15،0.18،0.45 mg/litبود. میانگین کلر باقیمانده در نمونه های مثبت و منفی به سودوموناس، E.Coli، کلیفرم و استرپتوکوک از نظر آماری تفاوت معنی داری داشت (P<0.05، P<0.006، P<0.0008،P<0.0002)
    نتیجه گیری
    آلودگی اکثراستخرهای عمومی به اجرام میکروبی ضرورت نظارت دقیق تر مسوولین و متولیان امور بهداشت محیط بر کنترل بهداشتی ایناستخرها خصوصا در فصل تابستان را می طلبد. در غیاب چنین نظارتیاستخرهای آلوده منبع خطر بالقوه ای جهت انتقال عفونتها به شناگران به شمار می آیند.
    کلیدواژگان: کلر باقیمانده، استخرهای شنا، بهداشت آب
  • امید بنفشی، جواد رفیع نژاد، نادر اسماعیل نسب صفحات 50-58
    مقدمه
    بیماری های منتقله توسط کنه ها از جمله تب راجعه از مشکلات بهداشتی ایران می باشد. ناقل بیماری تب راجعه کنه اورنیتودروس تولوزانی و عامل آن بورلیا پرسیکا می باشد. در طول سال 1382در مجموع 36 مورد بیماری تب راجعه از استان کردستان گزارش شده است که 34 مورد آن مربوط به شهرستان بیجار می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی انتشار کنه های نرم در اماکن داخلی و همچنین بررسی آلودگی اورنیتودوروس تولوزانی به بورلیا پرسیکا در شهرستان بیجار انجام شد.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی انتشار کنه های نرم در اماکن داخلی و میزان آلودگی آن به بورلیا در شهرستان بیجار ابتدا 20 روستا با جمعیت بالاتر از 10 خانوار بطور تصادفی انتخاب و از زمستان 81 تا پاییز 82 در چهار نوبت (چهار فصل سال) اقدام به جمع آوری کنه های نرم از اماکن داخلی شد. نمونه های جمع آوری شده جهت تشخیص به آزمایشگاه منتقل و با کمک کلیدهای معتبر کنه شناسی تشخیص داده شدند. برای تعیین آلودگی کنه های اورنیتودروس تولوزانی به بورلیاپرسیکا با استفاده از وسایل مورد نیاز کنه ها له و سوسپانسیون حاصل از آنها به موش سوری و خوکچه هندی تزریق شد. داده های بدست آمده وارد نرم افزار آماری Spss گردید و با استفاده از این نرم افزار و آمار توصیفی نسبت به تجزیه و تحلیل داده ها اقدام شد.
    یافته ها
    درطول چهار فصل صید کنه ها 8537 کنه نرم جمع آوری شد، اورنیتودروس با فراوانی نسبی 3/54% و آرگاس با فراوانی نسبی 7/45% دو جنس صید شده بودند. فراوانی نسبی گونه اورنیتودروس تولوزانی 7/6% تعیین گردید، و در بین گونه های دیگر بیشترین وفور مربوط به گونه اورنیتودروس لاهورنسیس با 6/47% و کمترین وفور مربوط به آرگاس رفلکسوس با 07/0% بود. همچنین آرگاس پرسیکوس دارای فراوانی نسبی 7/45% بود. کنه های اورنیتودوروس تولوزانی جمع آوری شده از نظر آلودگی به بورلیا پرسیکا مورد ارزیابی قرار گرفت، در 3% کنه ها که مربوط به دو فصل بهار و تابستان بود آلودگی مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    پیک فعالیت کنه اورنیتودوروس تولوزانی اواخر فصل تابستان تعیین شد که با پیک فعالیت بیماری تب راجعه کنه ای در منطقه همخوانی دارد.در مقایسه با مناطق دیگر در این مطالعه نسبت صید کنه اورنیتودوروس تولوزانی به سایر گونه ها در مقایسه با استان همدان بیشتر و از استان آذربایجان غربی کمتر می باشد. آلودگی مشاهده شده در کنه ها مربوط به روستای گل بلاغ، دهستان سیاه منصور بوده که در همسایگی شهرستان تکاب (استان آذربایجان غربی) می باشد، این استان از مناطق آندمیک شناخته شده بیماری تب راجعه است.
    کلیدواژگان: اورنیتودوروس تولوزانی، بورلیا پرسیکا، تب راجعه، بیجار، انتشار
  • عزیز الله عباسی، شاهرخ ادهمی، مجتبی جواهر زاده، ابوالقاسم دانشور کاخکی، ساویز پژهان، مهرداد عرب، محمد بهگام شادمهر صفحات 59-67
    علیرغم پیشرفت هایی که در جنبه های مختلف درمان سرطان ریه حاصل شده است، هنوز جراحی موثرترین روش درمان این سرطان است مشروط بر آنکه که تومور به طور کامل قابل برداشت باشد و بیمار تحمل عمل جراحی را داشته باشد. رادیوتراپی چه همراه با شیمی درمانی باشد و چه بدون آن اگر چه گاهی در تسکین علایم و حتی ایجاد درمان قطعی موفق است ولی نقش آن از جراحی خیلی کمتر است. شیمی درمانی به تنهایی، فقط برای تسکین موارد پیشرفته بیماری کاربرد دارد. متاسفانه درصد کمی از بیماران مبتلا به سرطان ریه در موقع تشخیص واجد شرایط مناسب و لازم برای عمل جراحی هستند.
    هدف جراحی درمان قطعی بیماران است ولی گاهی نیز به منظور تسکین علایمی چون هموپتیزی ماسیو، عفونت، آبسه و افیوژن های مزاحم جنبی به کار گرفته می شود، اگر چه معمولا تسکین این علایم با راه های ساده تر غیرجراحی نظیر لیزر برونکوسکوپی، آنتی بیوتیک تراپی و رادیوتراپی موضعی موفق است. بیشتر عمل های جراحی که برای درمان سرطان ریه صورت می گیرد عبارتند از: لبکتومی و یا پنومونکتومی. نمونه گیری از عقده های لنفاوی مدیاستن و یا تشریح کامل این عقده های لنفاوی نیز جز الزامی درمان جراحی است. عمل های جراحی پیچیده تر نظیر اسلیولبکتومی، اسلیوپنومونکتومی و رزکسیون و بازسازی جدار قفسه سینه نیز رایج است. رزکسیون های غیر آناتومیک نظیر وج ریسکشن به علت میزان بالای عود موضعی بطور معمول استفاده نمی شود به همین دلیل رزکسیون سرطان ریه با استفاده از جراحی توراکوسکوپی (VATS) نیز رایج نیست. جراحی به تنهایی برای بیشتر بیماران در مرحله I و II کفایت می کند، اگر چه بعضی مطالعات اثر بخشی شیمی درمانی را دراین مراحل نشان داده اند. در مرحله IIIA اکثر متخصصین ترجیح می دهند که همراه با جراحی از روش های آدجوانت و نئوآدجوانت استفاده کنند. در مرحله IIIB و بالاتر اگر چه گاهی جراحی با موفقیت همراه با درمان های نئوآدجوانت و آدجوانت بکار می رود ولی نتایج درمانی ضعیف بوده و در موارد کمی رضایت بخش است.
    کلیدواژگان: سرطان ریه، درمان، جراحی
|
  • Ahsanb. , Vahedy , M.Sc., Ardalanm. Pages 1-9
    Introduction
    Cesarean is one of the most frequent of all surgical procedures in the world and our country. A regional anesthetesia is more often conducted for elective cesarean section particularly when maternal awareness is desirable. However, hypotension occurs frequently during spinal anesthesia. The aim of this study was to evaluate Intramuscular Ephedrine effects in the prevention of hypotension during a cesarean section.
    Material And Methods
    In a randomized clinical trial at Besat Hospital 100 patients were selected and divided into two equal groups. One group was given 30 mg of Ephedrine intramuscularly and the other group underwent spinal anesthesia.Systolic blood pressure was measured before and after spinal anesthesia at 2.5, 5, 10, 15, 20, 30 minutes. Demographic and clinical data was assessed and analyzed with Spss-win computer software.
    Results
    Intramuscular Ephedrine significantly reduced the hypotension in the Study group compared with the Control group. Systolic blood pressure at 2.5, 5, 10, 15, 20 and 30 minutes after the injection of Intramuscular Ephedrine and spinal anesthesia was significantly different in the two groups and occurrence of hypotension in the intervention group was lower than the comparison group (p<0.05)
    Conclusion
    Prophylactic intramuscular ephedrine is effective in the prevention of hypotension associated with spinal anesthesia for elective cesarean section.
  • Fatemi, M.J. , Ghadimit. , Jamalim. Pages 10-16
    Introduction
    Reconstruction of the genital area is important for functional, cosmetic, and psychological reasons.Case Reports: Since 1999, nine cases of one stage reconstruction of extensive genital area wounds using gracilis musculocutaneous island flaps have been successfully carried out. All patients were male with an average age of 39. In these patients, the scrotal and perineal skins were lost as a result of either necrotizing fasciitis or trauma. All the patients had exposed testicles. The mean follow-up was 23.6 months and all flaps survived. All wounds healed without complication.
    Conclusion
    Genital area wounds reconstruction with the gracilis musculocutaneous island flap gave an excellent aesthetic and functional result.
  • Nobakhth. , Ansarir. , Tavangar, S.M. , Mosavi, Sh. , Malakzadeh, R. Pages 17-25
    Introduction
    Chronic diarrhea is a common problem. The causes of chronic diarrhea are numerous. The subsets of patients are those having chronic non bloody diarrhea with normal colonoscopy. These patients may be challenging for the physicians in respect to diagnosis. Many of these patients might be diagnosed mistakenly as having irritable bowel syndrome. The aim of this study is to determine the causes of chronic diarrhea in this subset of patients.
    Material And Methods
    This descriptive study encompassed all patients with chronic non-bloody diarrhea that had referred to Shariati Hospital clinic during an 11 month period (Nov 2003- Oct 2004). Routine laboratory tests, thyroid function test, small bowel transit, HIV test, celiac serology, and colonoscopy with biopsy were performed. Upper endoscopy with biopsy of second portion of the duodenum was performed also.
    Results
    Sixty-five patients (34 males, with an average age of 39.616 Ys) were included in the study. 43 (66.2%) patients had Rome II criteria for irritable bowel syndrome IBS. Of these 43 patients, 38 (88.4%) patients had IBS and 5 (11.6%) patients had organic diseases (including 3 (7%) patients with microscopic colitis (MC) and two (4.6%) patients with malabsorption syndrome). Thirteen (20%) patients had organic diseases including 4 (6.2%) patients with MC, 5 (7.7 %) patients with malabsorption syndrome, and one (3.1%) patient with crohn disease. Seventy five percent of patients with MC also had Rome II criteria for IBS. The causes of diarrhea were not clarified in 14 (21.5%) patients.Overall, the most common organic causes of chronic diarrhea were malabsorption and MC.
    Conclusion
    Prior to the diagnosis of IBS, in patients with chronic non bloody diarrhea who have normal colonoscopy, a colonic biopsy should be performed to rule out MC, and if normal, small bowel diseases should be suspected.
  • Akhavans. Pages 26-31
    Introduction
    Alpha-fetoprotein (AFP) is a glycoprotein that is synthesized by the fetal yolk sac early in gestation and later via the gastrointestinal tract and liver. It circolates in fetal serum and passes into fetal urine and amniotic fluid. Its concentration increases steadily in both fetal serum and amniotic fluid until 13 weeks, after which these levels decrease.In some of the fetal abnormalities alpha-fetoprotein levels increase. This study was done to survey threatened abortion.
    Material And Methods
    This study was cohort and the population under study included 100 women with vaginal bleeding in the first trimester and 100 women without any bleeding.AFP level was measured in the two groups at the 16th and 18th weeks of pregnancy. The data was analyzed with Spss-win software.
    Results
    This study showed that in the case group the AFP level was higher than that in the control group. Moreover, The AFP level at the 18th week of gestation in the case group was higher than in the test control group. There was a significant difference between the two groups.
    Conclusion
    Serum AFP levels in patients who suffered from threatened abortion was more than normal control group. Which may indicate fetal anomaly.
  • Ghorashiz. , Esmaeilzadeh, Sh. Pages 32-40
    Introduction
    In recent years, repeated cesarean was the most important reason for cesarean surgery in our country. Although a previous cesarean is not a compulsory indication for section, it has been recommended by the Society of Obstetricians and Gynecologists of Canada and the American College of Obstetricians and Gynecologists (ACOG) as a safe and desirable option for the majority of women who have had previous cesarean section
    Materials And Methods
    All files (a total of 15,073 cases) of the Rafsanjan’s Niknafs Hospital archives dating back to the years 1368 to 1370 were evaluated. 592 cases with a history of previous cesarean section were selected. Then the necessary information was recorded in a research checklist.
    Results
    The prevalence of normal delivery was 26/7%. Despite the significant difference between the bedding time in the hospital of the two groups (p=0/001), there was no significant difference between the maternal and neonatal complications in the two groups. In non of the 154 cases of cephalic deliveries uterine rupture occurred. One case of uterine rupture due to a breech delivery and cephalic dystocia and one case of dehiscence due to a long labor of a fetus with transverse lie occurred at home.
    Conclusion
    Based on global reports the risk of uterine rupture is 0/01 – 0/001 but in this research study out of 154 vaginal cephalic deliveries, there was no uterine rupture. Vaginal delivery after cesarean section in women with access to suitable obstetric facilities, who desire it, and are looked after by experts, is appropriate especially for low-income people.
  • Naghab. M. , Abolghasem Gorji. H. Mph Graduate, Baghapour. M.A. Student, Rajaee Fard. A. Pages 41-49
    Introduction
    Rapid growth of populations, urbanization, and working in confined spaces has led to an increasing demand for healthy recreations such as swimming in public pools. In view of the fact that contaminated pools could transmit a number of contagious diseases, their sanitation is considered as top priority in environmental health programs. The aims of the investigations described in this study were two fold: (1) Firstly, to evaluate the degree of microbial contamination of the open and covered pools with selected groups of bacteria (major indices of water contamination) (2) Secondly, to assess the relationships between the degree of contamination and variables such as the mean value of residual chlorine, pH, temperature, etc in the pools.
    Material And Methods
    Using standard methods, numerous samples were collected from all of the active pools at different times in Shiraz during the summer season of 2000. Relationships between the degree of contamination and variables such as the mean value of residual chlorine, pH, temperature, etc in the pools were evaluated.
    Results
    The data indicates that 51.3% of the total samples were contaminated with pseudomonas. Furthermore, 16.6%, 11.1% and 7% of the total samples were contaminated with E.coli, fecal coliforms and streptococcus, respectively. The mean value of residual chlorine in pseudomonas contaminated samples was 0.445 mg/l. However, the corresponding value for non-contaminated samples was 1.052 mg/l, and the difference was statistically significant (P<0.02). Similarly, 26.3% of the samples collected from the covered pools and 53.9% of those collected from open pools were contaminated with pseudomonas. Statistical analysis of the data revealed a significant difference (P<0.02) between the degree of contamination in open pools of pseudomonas as compared to that in covered pools. Additionally, our data shows that the source of water supply is also a major determinant of the degree of contamination. Surprisingly, public pools filled with well water were found to be less contaminated with different germs as compared to those filled with normal tap water. Moreover, the mean value of residual chlorine in E.coli contaminated samples was significantly different (P<0.0008) from that of non-contaminated samples. Open pools were found to be more contaminated with E.coli than covered pools. However, this difference could be attributed to a significant difference between the mean values of residual chlorine in these two different types of pools. Similar observations were made for contaminated and non-contaminated samples with fecal streptococcus and coliforms. There was an inverse relationship between the number of coliforms and the mean value of residual chlorine in the pools.
    Conclusion
    Collectively and in conclusion, the observation that public pools in Shiraz, as demonstrated in this study, with a few exceptions, were generally contaminated with different germs, calls for a more strict supervision on the pools by the health authorities. In the absence of such supervision, contaminated pools continue to pose a significant risk to the health of swimmers.
  • Banafshio. , Rafinejadj. , Esmaiilnasab, N. Pages 50-58
    Introduction
    Ticks are the main arthropods that play an important role in disease transmission to human beings. They are also important in zoonosis. One of the most important diseases transmitted by soft ticks is relapsing fever and its causative agent, Borrelia persica, could be transmitted by O.tholozani. The disease transmission routes are mainly through tick bites, as well as coxal fluids. In the year 2003 a total of 36 Borreliasis cases were reported in Kurdistan Province, from which 95% were from Bijar Town.
    Materials And Methods
    In the study area a total of 20 villages were selected randomly. The study was conducted between winter 2002 and autumn 2003. Ticks were collected in each season once. In each village 5 sites were chosen randomly as representatives of resting places of ticks. In each place ticks were collected by the hand collection method for a standard 20 minutes. All required information about the specimens was recorded in holding tubes of the ticks. Subsequently ticks were identified using the national systematic key. In order to find the infectivity of O.tholozani to B.persica, the ticks were smashed in a proper way and then suspensions were injected into Guiana pigs and mice. From day 4 onwards for 10 days the animal's blood were examined under microscope for presence of Borrelia in the blood smear. All the information was subjected to the statistical analysis and results were then interpreted.
    Results
    During the entire period of the study a total of 8,537 soft ticks were collected. The ticks were identified in two genera, Argas (45.7%) and Ornithodoros (54.3%). Ornithodorus comprises of two species: Ornithodoros lahorenis with a maximum of 47.6% and Ornithodoros tholozani with a maximum of 6.7%. Argas includes Argas persicus (45.7%) and Argas refelxus with a minimum of 0.07%. Collected O.tholozani was tested for their infection with Borrelia persica. Among all the specimens tested only 3% were shown to be infected with this agent. This infection was only found in spring and summer.
    Conclusion
    Our findings support the presence of disease in the study area. It should be emphasized that the peak of tick activity is synchronized with disease burden. The disease is found in Golbalagh village, Siah Mansoor region. This region is situated in vicinity of Takab City which was previously reported as an endemic area of Borreliasis.
  • Azizollah Abbasi, Shahrokh Adhami, Mojtaba Jvaherzadeh, Abolghasem Daneshvar, Saviz Pejhan, Mehrdad Arab, Mohammad Behgham Shadmehr Pages 59-67
    In spite of developments in all aspects of treatment of lung cancer, surgery is still the most effective treatment provided that the tumor could be resected completely. Although radiotherapy with or without chemotherapy effective in palliation or occasionally in curative treatment of lung cancer, it is less effective than surgery. Chemotherapy as a primary treatment is indicated only for palliation of advanced disease. Unfortunately only small numbers of patients are good candidates for surgical treatment. The goal of the surgical resection is to cure the patients, however, it is used occasionally just for palliation of symptoms such as hemoptysis, infection or intractable effusions. These symptoms could also be palliated with less invasive methods like laser therapy or radiation therapy. Most of the surgical procedures are lobectomy and pneumonectomy, sampling or complete resection of mediastinal lymph nodes which is an obligatory part of the surgery. More complex procedures like sleeve pneumonectomy and resection-reconstruction of the chest wall are used in some patients. Non anatomic resections like wedge resection are not standard forms of resection as they frequently result in a local recurrence, therefore, thoracoscopy is also not widely used for resection of lung cancer.Surgical resection is usually the only primary treatment for stage I & II, although some advise chemotherapy with surgery even at these stages. For stage IIIA, adjuvant or neo-adjuvant treatments are commonly advised. For stage IIIB or IV surgery has been used very occasionally in the form of multimodality treatments, although the results are poor.