فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی کردستان - سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 83، امرداد و شهریور 1395)

مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان
سال بیست و یکم شماره 3 (پیاپی 83، امرداد و شهریور 1395)

  • تاریخ انتشار: 1395/05/11
  • تعداد عناوین: 12
|
  • شعله جعفری، ابراهیم قادری*، مسعود ولظم، سهیلا آبادیان، عبدالملک گلینی صفحات 1-10
    زمینه و
    مقدمه
    بررسی وضعیت اطرافیان بیماران مسلول ریوی در برنامه کنترل سل از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ارزیابی فرآیند بررسی افراد در تماس و اقدامات انجام شده و ارزیابی نقایص این فرآیند میتواند در برنامه ریزی صحیح کمک کننده باشد. این مطالعه به بررسی شیوع سل نزد افراد در تماس نزدیک و خدمات انجام شده برای این افراد در برنامه مبارزه با سل شهرستان سنندج در سالهای 1391-1389 می پردازد.
    روش بررسی
    این مطالعه به صورت مقطعی (توصیفی -تحلیلی) انجام شد. در این مطالعه کلیه افراد در تماس نزدیک با بیماران مسلول اسمیر مثبت تحت پوشش مرکز مبارزه با سل سنندج، طبق تعریف راهنمای کشوری مبارزه با سل، در طی سالهای 1389 تا 1391 (دوره سه ساله) مورد ارزیابی قرار گرفتند. اسامی افراد در تماس با این بیماران که در پرونده ها درج شده بود، استخراج گردید. بررسی فعال با گرفتن شرح حال از همه افراد آغاز شد و سپس معاینه بالینی توسط یک پزشک نیز انجام گردید. داده ها توسط نرم افزار SPSS و با استفاده از تستهای کای دو و فیشر تحلیل گردید.
    نتایج
    در این مطالعه امکان بررسی 298 نفر از افراد مورد تماس وجود داشت. بر اساس پرونده ها، تعداد 248 نفر (1/83%) در بدو تشخیص بیمار مسلول، مورد ارزیابی افراد در تماس قرار گرفته بودند. همچنین بعد از اتمام درمان بیمار مسلول، فقط تعداد 111 (2/37%) نفر از اطرافیان پیگیری شده بودند. از نظر خدمات انجام شده برای افراد در تماس نزدیک، تفاوت معنی دار آماری بین دو جنس مشاهده نشد (05/0 > p). تعداد 137 نفر (3/57%) از افراد شرح حال گرفته شده تماس دایمی و 102 نفر (2/47%) از افراد تماس محدود داشتند که تفاوت معنی داری مشاهده شد (022/0=p). از افراد ارجاع شده به متخصص عفونی، 4 نفر (5/23%) تماس دایمی و 13 نفر (5/76%) تماس محدود داشتند و این تفاوت نیز معنی دار بود (012/0=p). در این بررسی یک مورد بیمار مسلول اسمیر مثبت جدید شناسایی گردید.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج این مطالعه، یک پنجم از افراد در تماس نزدیک در بدو تشخیص بیمار مسلول ارزیابی نشده بودند و بیش از نیمی از افراد، مورد پیگیری های بعدی قرار نگرفته بودند. هرچند درصد انجام خدمات در گروه دارای تماس دایمی بیشتر بود ولی درصد زیادی از این افراد خدمات لازم از قبیل شرح حال و معاینه و سایر خدمات مورد نیاز را دریافت نکرده بودند.
    کلیدواژگان: افراد در معرض تماس، سل ریوی، ایران، اسمیر مثبت
  • حمید ابوطالب کدخداییان، تقی طریحی*، حمید احمدیه، حسین ضیایی اردکانی، نارسیس دفتریان، طاهر طاهری صفحات 11-25
    زمینه و هدف

    بیماری های تخریبی شبکیه یکی از علل شایع نابینایی در جهان است. هدف از این مطالعه بررسی پیوند سلول های نوروسفر مشتق از بافت مغز استخوان به فضای زیر شبکیه در مدل حیوانی (تخریب لایه رنگدانه دار شبکیه با استفاده از سدیم یدیت) بود.

    روش بررسی

    موش های صحرایی آلبینو مقدار 40 میلی گرم بر کیلوگرم از سدیم یدیت در فضای پشت چشم دریافت کردند و بعد از 30 روز، بررسی بافتی با استفاده از هول مانت لایه رنگدانه دار و همچنین رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین انجام شد. سلول های بنیادی مشتق از بافت مغز استخوان از استخوان فمور موش های صحرایی استخراج و تحت تاثیر محیط تمایزی نوروسفر به سلول های شناور نوروسفر تبدیل شد. سلول های به دست آمده با نشانگر هسته ای BrdU نشان دار و به فضای زیر شبکیه تزریق شدند. 7 روز بعد از تزریق، برش بافتی تهیه شد و بقا، مهاجرت و همچنین نحوه قرارگیری سلول های تزریق شده با استفاده از ایمونوهیستوشیمی بررسی شد.

    یافته ها

    3 روز بعد از تزریق سدیم یدیت، تغییرات پاتولوژی ازجمله افزایش در نور فلوئورسنس، هایپرتروفی و چندهسته ای شدن در لایه رنگدانه دار مشاهده شد و در بررسی بافتی، به هم ریختگی قسمت خارجی فوتورسپتور ها و همچنین تغییرات لایه رنگدانه دار دیده شد. یافته های ایمونوهیستوشیمی 7 روز بعد از پیوند سلولی نشان داد که سلول های تزریق شده توانسته اند در فضای زیر شبکیه زنده بمانند و به لایه رنگدانه دار و همچنین به لایه شبکیه مهاجرت کرده و در کنار سلول های بافت میزبان قرارگرفته اند.

    نتیجه گیری

    سلول های بنیادی مزانشیمی به دلیل سهولت در دسترسی، منبع مناسبی برای پیوند هستند. توانایی تمایز این سلول ها به رده عصبی و همچنین توانایی بقا و مهاجرت این سلول ها بعد از پیوند، در مدل های آسیب شبکیه، می تواند راهی برای درمان بیمارهای تخریبی شبکیه باشد.

    کلیدواژگان: سلول های نوروسفر، سلول های بنیادی مغز استخوان، سدیم یدیت، تخریب ماکولا وابسته به سن
  • قاسم زمینی، محمد باقر خادم عرفان، محمد نسیم کریمی، اشکان فریدی* صفحات 26-33
    زمینه و هدف
    اکسیور، کرم سنجاقی از کرمهای شاخه نماتودها و از خانواده اکسیوریده می باشد این کرم استوانه ای و به شکل نخ به رنگ سفید یا شفاف است که طول کرم نر 2 تا 5 میلی متر و کرم ماده 3 تا 8 میلی متر است. این مطالعه به منظور تعیین میزان شیوع اکسیور و ارتباط آن با علائم بیماری و علائم آلرژبک و انوزینوفیلی در کودکان 6-1 ساله منطقه اورامانات تخت از توابع شهرستان مریوان انجام گرفت.
    روش کار
    دراین مطالعه توصیفی– تحلیلی و با استفاده از نمونه گیری تصادفی سیستماتیک 338 کودک مورد مطالعه قرار گرفتند. روش جمع آوری داده ها براساس پرسشنامه، اسمیر خون محیطی و تست نوار چسب اسکاچ بود. در پرسشنامه طراحی شده مشخصات کودکان از قبیل جنس و سن و مشخصات والدین شامل شغل و میزان تحصیلات ثبت شد. لامهای اسمیر خون محیطی از تک تک کودکان تهیه و توسط هماتولوژیست از نظر ائوزیتوفیلی بررسی شدند. نمونه های تست اسکاچ پس از ارائه آموزشهای لازم درباره شیوه نمونه گیری آن، توسط والدین تهیه و سپس در آزمایشگاه دانشگاه علوم پزشکی کردستان توسط متخصص انگل شناسی از نظر وجود تخمهای اکسیور بررسی شدند.
    نتایج
    139 نفر (1/41 %) از کودکان آلوده به کرمک تشخیص داده شدند. میزان شیوع کرمک در پسران 4/37 % و در دختران 3/45 % بود. بین آلودگی به کرمک و بروز علائم آن رابطه معنی داری مشاهد نشد. بین آلودگی به کرمک و علائم بیماری آلرژیک رابطه معنی داری مشاهده نشد. تعداد 22 نفر از کودکان ائوزینوفیلی داشتند( 4/6 %) که 17 نفر (3/77درصد) از آنان آلوده به کرمک بودند. بین آلودگی به کرمک و ائوزینوفیلی رابطه معنی داری مشاهده شد (05/0>P ).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتیجه مطالعه و اهمیت موضوع جهت کنترل و پیشگیری از این بیماری پیشنهاد می شود که اطلاعات لازم درباره چرخه زندگی، راه های انتقال و بخصوص راه های پیشگیری از آلودگی به کرمک به مردم ارائه شود، و اقدامات اساسی در زمینه بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه صورت گیرد و ارتقاء بهداشت عمومی و فردی از طریق آموزش همگانی مورد توجه قرار گیرد. در نهایت درمان داروئی مبتلایان همزمان با خانواده آنها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: انتروبیوس ورمیکولاریس، انتروبیازیس، اکسیوریده، ائوزینوفیلی، کودکان، ایران
  • فرزانه کریم زاده *، امیر لطافت کار، غلامعلی قاسمی صفحات 34-44
    زمینه و هدف
    شیوع دردهای اسکلتی- عضلانی در مادران کودکان فلج مغزی (Cerebral Palsy) به طور معناداری بیشتر از مادران کودکان عادی است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرینات ثبات مرکزی بر کمر درد و ناتوانی عملکردی مادران مبتلا به کمردرد دارای کودک CP بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی تعداد 30 نفر از مادران دارای کودک CP 6 تا 18 ساله شهر اصفهان که دارای کمردرد مزمن غیراختصاصی بودند به صورت در دسترس و هدفمند انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه تجربی (15 نفر) و کنترل(15 نفر) قرار گرفتند. بیماران گروه تجربی به مدت هشت هفته تمرینات منتخب ثبات مرکزی را انجام دادند. میزان درد از طریق مقیاس بصری درد و میزان ناتوانی عملکردی توسط شاخص ناتوانی اسوستری قبل و پس از هشت هفته مداخله تمرینی اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از تحلیل واریانس برای داده های تکراری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند (05/0=P).
    یافته ها
    نتایج تحقیق نشان داد که تمرینات ثبات مرکزی تاثیر معناداری بر درد (001/0=P) و ناتوانی عملکردی دارد (001/0=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بدست آمده از این پژوهش، تمرینات ثبات مرکزی باعث کاهش درد و بهبود ناتوانی عملکردی در مادران دارای کودک CP می شود. بنابراین با توجه به تاثیر مثبت این تمرینات بر کاهش درد و ناتوانی عملکردی بیماران، توصیه می شود افراد دارای مشکلات مشابه نیز از این روش درمانی استفاده نمایند.
    کلیدواژگان: تمرینات ثبات دهنده مرکزی، کمردرد، فلج مغزی(CP)
  • نجمه امینی زاده، تقی طریحی*، سید علیرضا مصباح نمین، طاهر طاهری صفحات 45-55
    زمینه و هدف
    با افزایش سن موجود زنده، تعداد سلول های مزانشیمی مغز استخوان و نیز قدرت تکثیر و تمایز این سلول ها کاهش می یابد. این تغییرات منجر به کاهش اثر بخشی این سلول ها در سلول درمانی اتولوگ افراد پیر می شود.هدف مطالعه حاضر بهبود بخشی سلول های مزانشیمی مغز استخوان رت های پیر است.
    روش بررسی
    سلول های مزانشیمی مغز استخوان رت های پیر به مدت 72 ساعت در معرض غلظت های مختلف سلنیت سدیم قرار داده شدند. ارزیابی اثر سلنیت سدیم بر قدرت تکثیر این سلول ها با استفاده ازتست تریپان بلو انجام شد. سپس اثر غلظت موثر سلنیت سدیم بر فعالیت آنزیم تلومراز، بیان ژن های مرتبط با فعالیت این آنزیم و نیز طول تلومر بررسی شد. بررسی فعالیت آنزیم تلومراز به روشPCR- ELISA انجام گردید و برای اندازه گیری طول تلومر و بیان ژن ها از روش Real time PCR استفاده شد
    یافته ها
    سلنیت سدیم در غلظت 100 نانو مولار بطور معنی دار تکثیر سلولی سلول های مزانشیمی رت های پیر را افزایش و طول تلومر این سلول ها را کاهش داد، البته کاهش طول تلومر این سلول ها در مقایسه با گروه کنترل معنی دار نبود. فعالیت آنزیم تلومراز و بیان ژن های وابسته به آن نیز تغییر نیافت.
    نتیجه گیری
    سلنیت سدیم قدرت تکثیر سلول های مزانشیمی مشتق از رت های پیر را بهبود می بخشد.
    کلیدواژگان: سلنیت سدیم، پیری، سلول های مزانشیمی، تلومر، تلومراز
  • علی نویدیان، ابراهیم ابراهیمی طبس، نزارعلی مولایی، شهلا سلیمانی* صفحات 56-67
    زمینه و هدف
    برونکوسکوپی یک عامل اضطراب آور است. افزایش اضطراب طی برونکوسکوپی، نیاز به اکسیژن را افزایش می دهد و بر برونده قلب و فشارخون تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر انحراف فکر به کمک موسیقی سمعی- بصری محلی منتخب بیمار بر شاخص های همودینامیک بیماران تحت برونکوسکوپی انجام شد.
    روش بررسی
    مطالعه حاضر به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی در بیمارستان امام علی (ع) زاهدان انجام گرفت. نمونه گیری به روش در دسترس طی سه ماه از تیر تا شهریور ماه سال 1394 انجام گرفت. تعداد 60 بیمار کاندید برونکوسکوپی بطور تصادفی با روش تصادفی سازی به دو گروه مداخله(30 نفر) و کنترل(30 نفر) تخصیص یافتند. ابزار جمع آوری داده ها شامل فرم مشخصات فردی و جدول ثبت شاخص های همودینامیک بود. به گروه مداخله موسیقی سمعی- بصری محلی انتخاب شده توسط بیمار طی برونکوسکوپی ارائه شد. گروه کنترل فقط مراقبت های معمول را دریافت نمودند. داده ها پس از جمع آوری با استفاده از آزمون های کای دو، تی مستقل، تی زوجی و تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر به کمک نرم افزارSPSS نسخه 21 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرارگرفتند
    یافته ها
    نتایج نشان داد دو گروه از نظر شاخص های همودینامیک حین و پس از مداخله تفاوت آماری معنادار داشتند(000/0=p). الگوی کاهش در دو گروه یکسان نبود و انحراف فکر سمعی- بصری به وسیله موسیقی باعث کاهش بیشتر ضربان قلب و فشار خون و افزایش اشباع اکسیژن در گروه مداخله گردید.
    نتیجه گیری
    موسیقی سمعی- بصری محلی منتخب بیمار بر بهبود شاخص های همودینامیک بیماران تحت برونکوسکوپی موثر بود؛ بنابراین توصیه می گردد در روش های تشخیصی و درمانی تهاجمی بخصوص برونکوسکوپی مورد استفاده قرارگیرد.
    کلیدواژگان: انحراف فکر، برونکوسکوپی، شاخص های همودینامیک
  • زینب محلوجی، فرزانه فیروزه*، احمد خورشیدی، محمد زیبایی صفحات 68-78
    زمینه و هدف
    گسترش سویه های با مقاومت چند دارویی (MDR) کلبسیلا پنومونیه یک عامل نگرانی مهم و انتقال افقی اینتگرون ها از فاکتورهای مهم در ایجاد باکتری مقاوم به چند دارو می باشد. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی اینتگرون های کلاس I و بررسی کاست های ژنی اینتگرون ها در سویه های با مقاومت چند دارویی کلبسیلا پنومونیهی جدا شده از نمونه های بالینی انجام پذیرفت.
    روش بررسی
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی روی 181 نمونه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری و سرپایی در سال های 93-1392 انجام شد. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها با روش دیسک دیفیوژن بر اساس استاندارد CLSI تعیین شد. حضور اینتگرون کلاس 1 و کاست های ژنی موجود در آن با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR)) در سویه های با مقاومت چند دارویی بررسی شد. تجزیه وتحلیل آماری یافته ها با نرم افزار SPSS نسخه 17 و آزمون های کای دو و آزمون دقیق فیشر انجام و سطح معنی داری کمتر از 05/0 در نظرگرفته شد .
    نتایج
    از 181 نمونه 150 (9/82 درصد) سویه های با مقاومت چند دارویی بودند. بیشترین مقاومت به آمپی سیلین (7/98درصد) و کمترین مقاومت به ایمی پنم (24 درصد) دیده شد. کلاس 1 اینتگرون در 150 (100 درصد) سویه های با مقاومت چند دارویی مشاهده شد. از میان آنها، 147 (98 درصد) حامل کاست های ژنی از پنج نوع مختلف بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که فراوانی ژن اینتگرون کلاس I و کاست های ژنی در سویه ها ی کلبسیلا پنومونیهی مقاوم به چند دارو در میان بیماران بستری در بیمارستان در کاشان بالا می باشد که می تواند نقش مهمی در ایجاد و انتقال مقاومت آنتی بیوتیکی داشته باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، مقاومت چند دارویی (MDR)، اینتگرون، نمونه های بالینی
  • حجت الله نیکبخت، عباسعلی گائینی، خالید محمدزاده سلامت* صفحات 79-88
    زمینه و هدف
    مولکول های چسبان سلولی گلیکوپروتئین هایی هستند که میانجی پاسخ لکوسیت ها به التهابند. احتمال دارد که مقادیر افزایش یافته این مولکول ها، به طور مستقیم با بیماری های متابولیکی و قلبی-عروقی در ارتباط باشد. هدف مقاله حاضر مطالعه اثر تمرین استقامتی بر مولکول های چسبان سرم مردان دارای اضافه وزن بود.
    روش بررسی
    طرح تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی بود. بیست و دو دانشجوی دارای اضافه وزن ( kg/m234/28BMI=) به صورت داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند. آنها به طور تصادفی به دو گروه 11نفری تمرین استقامتی و کنترل تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت هشت هفته، سه جلسه در هفته به اجرای برنامه تمرینی استقامتی پرداختند. قبل و پس از برنامه تمرینی از تمام آزمودنی ها خون گیری در حالت ناشتا انجام گرفت و مقادیر سرمی مولکول چسبان بین سلولی-1محلول (sICAM-1)، مولکول چسبان سلولی عروقی-1 محلول (sVCAM-1) و سلکتین E محلول تعیین گردید. از آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد پس از هشت هفته تمرین استقامتی تفاوت معنی داری در sICAM-1 بین دو گروه مشاهده شد (002/0=P). هنگام مقایسه های پیش آزمون و پس آزمون گروه ها، sICAM-1 در گروه استقامتی تغییرات معنی داری نشان داد (001/0=P). در مورد مقادیر sVCAM-1 و سلکتین E محلول تغییرات معنی داری مشاهده نشد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه این نتایج می توان گفت تمرین استقامتی می تواند موجب کاهش برخی از مولکول های چسبان شود. این امر می تواند مسئوول بخشی از کاهش احتمالی التهاب سیستمی ناشی از فعالیت ورزشی باشد.
    کلیدواژگان: مولکول های چسبان، تمرین، اضافه وزن
  • سیده پریا برزنجه، ولی الله دبیدی روشن *، زهرا سلیمانی کیاسری صفحات 89-99
    زمینه و هدف
    هدف از این پژوهش بررسی اثر پودر زنجبیل بر پاسخ های التهابی و ضدالتهابی ناشی از تمرینات مقاومتی به روش دلورم در مردان والیبالیست بود.
    روش بررسی
    بدین منظور، 20 والیبالیست مرد به صورت تصادفی به 2 گروه تجربی و دارونما (10 نفر) تقسیم شدند. برنامه تمرینی به روش سبک به سنگین که ابتدا با 50 درصد یک تکرار بیشینه و ست دوم با 75 درصد یک تکرار بیشینه و در نهایت 100 درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. مکمل زنجبیل 3 وعده در روز و مجموعا به مدت یک هفته به مقدار3 گرم به صورت کپسول مصرف شد. نمونه های خون آزمودنی ها پس از 12 ساعت ناشتایی در مرحله پایه و بعد از دوره تمرینات جمع آوری شد. داده ها به روش آنالیز واریانس در اندازه گیری های مکرر و t مستقل در سطح معنی داری 05/0P≤ تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین مقادیر کورتیزول در گروه تجربی نسبت به گروه دارونما در دوره استراحتی و بلافاصله پس از تمرین افزایش وجود دارد با این وجود، در 24 ساعت پس از تمرین کاهش یافت اما این کاهش معنی دار نبود. مقادیر اینترلوکین-10 در سطوح بلافاصله پس از تمرین در گروه تجربی به طور معنی داری کاهش یافت (01/0P=). همچنین، بین مقادیر TNF-αدر قبل و بعد از دوره مکمل گیری در گروه تجربی کاهش معنی داری در سطوح بلافاصله پس از تمرین مشاهده شد(018/0P=).
    نتیجه گیری
    اگرچه روش تمرینی دلورم تا حدودی باعث افزایش التهاب بوده ولی بکارگیری این روش همراه با مصرف زنجبیل می تواند اثرات موثرتری بر التهاب های ناشی از تمرین به همراه داشته باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، روش دلورم، پودر زنجبیل، کورتیزول، اینترلوکین، 10، TNF، ?
  • سیده پریا برزنجه، ولی الله دبیدی روشن* صفحات 100-112
    زمینه و هدف
    هدف از این تحقیق بررسی اثرات ریکاوری فعال داخل و خارج آب با و بدون مصرف کراتین منوهیدرات بر برخی شاخص های التهابی و عملکرد بدنی پس از شش وهله شنای تناوبی بیشینه در زنان جوان بود.
    روش بررسی
    در یک پژوهش نیمه تجربی 16 شناگر سالم غیرنخبه به طور تصادفی به دو گروه ریکاوری فعال داخل و خارج تقسیم شدند و شش وهله شنای سرعتی 50 متر را با فاصله استراحتی 120 ثانیه ای به صورت فعال در داخل و خارج آب اجرا کردند. آزمودنی ها، چهار بار در روز به مدت شش روز مکمل گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آنالیز واریانس دو طرفه و آزمون بونفرونی همچنین، آزمون t مستقل در سطح 05/0P< انجام شد.
    یافته ها
    . نتایج نشان داد بین اثر ریکاوری داخل آب یا خارج آب بر میزان IL-6(110/0P=) و VCAM1(622/0P=) متعاقب اجرای وهله های مکرر شنای تناوبی بیشینه تفاوت معنی داری مشاهده نشد. با وجود این، سطوح IL-6 (042/0P=) و VCAM1 (012/0P=) تفاوت معنی داری در درون گروه ها پس از مکمل گیری کراتین نشان داد. در گروه ریکاوری داخل آب تغییرات درصد کاهش سرعت بعنوان شاخص خستگی پس از دوره مکمل گیری کراتین نسبت به قبل از دوره مکمل گیری تفاوت معنی داری داشت (01/0˂p). در گروه ریکاوری خارج آب پس از دوره مکمل گیری کراتین نسبت به قبل از دوره مکمل گیری به لحاظ آماری تغییری معنی داری ایجاد نشد (155/0p=).
    نتیجه گیری
    ریکاوری بویژه از نوع داخل آب پس از مکمل گیری کوتاه مدت کراتین موجب تعدیل التهاب سیستمیک و بهبود عملکرد بدنی متعاقب فعالیت های تناوبی شدید می گردد.
    کلیدواژگان: التهاب عروقی، مولکول های چسبان عروقی، مکمل کراتین، ریکاوری فعال، عملکرد بدنی، شنای تناوبی
  • علی جلالوند، مهرداد عنبریان*، شهرام آهنجان صفحات 113-124
    زمینه و هدف
    اثر استئوآرتریت زانو بر پارامترهای فضایی- زمانی- مکانی راه رفتن در تحقیقات پیشین مورد توجه بوده است. اما اثرات شدت استئوآرتریت بر این پارامترها به طور دقیق مستندسازی نشده است. هدف این مطالعه، مقایسه پارامترهای فضایی- زمانی- مکانی راه رفتن در بیماران استئوآرتریت مرد با درجات مختلف بود.
    روش بررسی
    برای ارزیابی سه بعدی پارامترها از سیستم تحلیل حرکتی (130 هرتز) Vicon سری T استفاده گردید. آزمودنی ها 15 نفر مرد سالم و 30 نفر مرد بیمار مبتلا به استئوآرتریت زانو بودند که بر اساس طبقه بندی کلگرن و لورنس به 3 گروه خفیف، متوسط، شدید تقسیم شدند. سپس پارامترهای فضایی- زمانی- مکانی شامل کادنس، حمایت دوگانه ، جدا شدن پای موافق، زمان قدم، عرض قدم، برخورد پای مخالف، جدا شدن پای مخالف، حمایت تک گانه، طول قدم، طول گام، زمان گام، سرعت راه رفتن، زمان استانس و زمان سیکل گام برداری با نرم افزار Vicon Nexus 1.8.5 اندازه گیری و سپس توسط نرم افزارهای Polygon 3.5.1 و Visual3D. v4 در یک سیکل گام برداری استخراج گردید. از روش آنالیز واریانس یکطرفه در نرم افزار SPSS 20. برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد (05/0 < P).
    یافته ها
    تفاوت معنی داری در کلیه پارامترهای مورد بررسی بین افراد سالم با بیماران مبتلا به استئوآرتریت با درجات مختلف مشاهده نشد(05/0P>) . بیماران مبتلا به استئوآرتریت زانو به طور معنی داری از کادنس، طول قدم، طول گام، سرعت راه رفتن پایین تری برخوردار بودند در حالی که زمان قدم، زمان گام، زمان استانس، زمان حمایت دو گانه در آنان طولانی تر بود.
    نتیجه گیری
    تغییر در پارامترهای فضایی- زمانی- مکانی بیماران استئوآرتریت زانو بالاخص با درجه شدید، ممکن است باعث نقصان در پایداری راه رفتن و افزایش خطر سقوط گردد.
    کلیدواژگان: استئوآرتریت زانو، شدت استئوآرتریت، پارامترهای فضایی، زمانی، مکانی
  • افشین ملکی، محمد احمدی جبلی *، باقر حیاتی، هیوا دارایی، ندا درویش صفحات 125-136
    زمینه و هدف
    با توجه به خواص ضد باکتریایی دندریمرها، یکی از برنامه های آینده امکان استفاده از آنها به عنوان یک ماده آنتی باکتریال جایگزین با کمترین اثرات جانبی در مقابله با عفونت های میکروبی است. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی مقاومت باکتری های جدا شده از منابع آبی نسبت به آنتی بیوتیک های رایج و مقایسه آن با ماکرومولکول نانوساختار دندریمر پلی آمیدوآمین نسل4 (PAMAM-G4) است.
    روش بررسی
    523 نمونه از 108 منبع آبی مختلف برداشت شد و به روش فیلتر غشایی مورد آزمایش میکروبی قرار گرفت. مقاومت جدایه ها نسبت به آنتی بیوتیک های آموکسی سیلین، اریترومایسین، تتراسایکلین و سیپروفلوکساسین به روش اندازه گیری هاله عدم رشد بررسی و سپس با مقاومت همان گونه ها نسبت به دندریمر پلی آمیدو آمین نسل 4 (PAMAM-G4) مقایسه شد. همچنین حداکثر غلظت بازدانده رشد( MIC) دندریمر در مواجهه با جدایه ها اندازه گیری شد.
    یافته ها
    4/7 درصد از نمونه ها آلودگی باکتریایی نشان دادند. فراوانی گونه های میکروبی جدا شده شامل اشریشیاکلی(2/28٪)، پروتئوس(8/12٪)، کلبسیلا(9/17٪)، انتروباکتر(3/15٪)، سودوموناس(9/17٪)، باسیلوس سوبتیلیس(5/1٪) و استافیلوکوکوس اورئوس(56/2٪) بود. در روش اندازه گیری هاله عدم رشد، گونه های گرم منفی مقاومت بالایی نسبت به دندریمرPAMAM-G4 نشان دادند، به گونه ای که این دندریمر تاثیری بر بازدارندگی از رشد انتروباکتر و سودوموناس نداشت و MIC باکتری های اشریشیا کلی، کلبسیلا و پروتئوس نیز به ترتیب 1250، 500 و 1250 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد. باکتری های گرم مثبت پاسخ مناسبی به دندریمرPAMAM-G4 نشان دادند به گونه ای که MIC برای باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس و باسیلوس سوبتیلیس به ترتیب 1 و 5/2 میکروگرم بر میلی لیتر اندازه گیری شد.
    نتیجه گیری
    با افزایش گونه های مقاوم به آنتی بیوتیک های رایج، می توان از این نوع دندریمر به عنوان یک ماده آنتی باکتریال قوی در مقابله با گونه های گرم مثبت باکتری ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: دندریمر پلی آمیدو آمین، آنتی بیوتیک، عوامل ضد باکتری، مقاومت دارویی، منابع آب
|
  • Dr Shoaleh Jafari, Dr Ebrahim Ghaderi *, Dr Masoud Valzam, Soheila Abadian, Abdol Malek Galini Pages 1-10
    Background And Aim
    Based on TB control program, evaluation of persons in close contact with pulmonary TB patients is very important. Evaluation of assessment process and services provided to close contacts and also evaluation of defects in this process can be helpful for proper planning. In this study we evaluated the prevalence of tuberculosis among close contacts of TB patients and the services provided for them in Sanandaj during 2009-2011.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study (descriptive-analytical) included all persons in close contact with smear positive TB patients, who had been registered in TB control center of Sanandaj according to TB Country Guide, from 2009 towards the end of 2011 (three years). Data of all close contacts of the smear positive tuberculosis patients were obtained from the medical records. The close contacts were evaluated based on history and physical examination. Using SPSS software, data were analyzed by chi-square test and Fisher's exact tests.
    Results
    In this study, 298 close contacts of TB patients were assessed. According to the records, 248 contacts (83.1%) had been evaluated at the time of diagnosis of tuberculosis in the patients. Also, after completion of TB patient’s treatment, only 111 (37.2%) members of the families had been followed. There were no statistically significant differences between male and female in regard to the services provided to the close contacts (p>0.05). 137 (57.3%) subjects had long term contact and 102 (47.2%) had limited contact (p=0.022). Among those who had been referred to specialist, 4 (23.5%) and 13 (76.5%) subjects had long term and limited contact respectively which showed a significant difference (p=0.012). In this study one new smear positive TB patient was diagnosed.
    Conclusion
    The results of this study showed that about one fifth of close contacts have not been evaluated at the time of diagnosis of TB in the patients and more than half of the contacts had not been followed. Although the percent of services for those with long term contact was higher, essential measures such as medical history and physical examination had not been implemented.
    Keywords: Close contacts, Pulmonary tuberculosis, Iran
  • Hamid Abotaleb Kadkhodaeian, Dr Takhi Tiraihi, Dr Hamid Ahmadieh, Dr Hossein Ziaiiardakani, Dr Narsis Daftarian, Dr Taher Taheri Pages 11-25
    Background And Aim

    Degenerative retinal diseases are among the common causes of blindness in the world. The purpose of this study was to investigate transplantation of neurosphere derived from bone marrow tissue into subretinal space in age related macular degeneration induced by injection of sodium iodate in animal model.

    Materials And Methods

    40 mg/kg of sodium iodate was injected into retro-orbital sinus of albino rats. Then histological investigation by flat-mount and hematoxylin and eosin staining was performed after 30 days. Bone marrow stromal stem cells isolated from albino rats femur, were cultured in the differentiation medium and induced into floating neurosphere. Differentiated cells were labeled with nuclear anti-BrdU and were transplanted into subretinal space. Seven days after injection, sections were prepared, and survival, migration and also arrangement of transplanted cells were investigated by immunohistochemistry.

    Results

    Three days after sodium iodate injection, the pathological changes such as increased autofluorescence, hypertrophy and multinuclearity in retinal pigmented epithelium were observed. Histological investigation showed disorganization of outer segment of photoreceptors and also changes in the retinal pigmented epithelium. Immunohistochemsitry findings, seven days after injection, showed that transplanted cells survived in subretinal space and could migrate into both retinal pigmented epithelium and the retinal layer and finally integrated with host tissue.

    Conclusion

    Due to accessibility, mesenchymal stem cells are regarded as a good source for transplantation. Potential of differentiation to neural linage and also survival ability and migration of these cells after transplantation could be regarded as a new way for the treatment of retinal degenerative diseases.

    Keywords: Neurosphere cells, Bone marrow stromal stem cells, Sodium iodate, Age related macular degeneration
  • Dr Ghasem Zamini, Dr Mohammad Bagher Khadem, Erfan, Dr Mohammad Nasim Karimi, Ashkan Faridi * Pages 26-33
    Background And Aim
    Oxyuris or pin worm is a type of roundworm (nematode genus Enterobius) which has small, thin, white slender shape. The size of adult male is about 2 to 5 mm and adult female measures 8 to 13 mm in length. The purpose of this cross- sectional study was to determine the prevalence of oxyuriasis and its correlation with clinical manifestation and allergic symptoms among children between 1 and 6 years of age in "Oraman Takht" region of Marivan, in Iran. "Oraman Takht" region consists of 10 villages. A total number of 845 children between 1and 6 years of age, were living in this area.
    Material and
    Method
    Using systematic random sampling method, 338 children were enrolled in the study. Data were collected by means of a special questionnaire, microscopic examination of scotch tape test specimens and peripheral blood smear. Data about parents, education and occupation and children's sex and age, were recorded in a questionnaire for every subject. Peripheral blood smear were obtained from all children and was examined by a hematologist for presence of eosinophilia. Scotch tape tests were prepared by the parents after necessary instructions, and examined for the presence of oxyuriasis ova by a parasitologist.
    Results
    Among 340 children in our study 139 (%41.1) were infected by E. vermicularis. The prevalence rate of infection was %37.4 in the boys and %45.3 in the girls. There was not a significant relationship between E. vermiculris infection and its clinical manifestation and allergic disease symptoms. 22 (%6.4) children showed eosinophilia in their peripheral blood smears, among them 17 (%77.3) were infected by E. vermicularis, too. There was a significant relationship between eosinophilia and E.vermicularis infection (p‹0.001).
    Conclusion
    Considering the results and importance of this subject and for better control and prevention of parasitic infection, we suggest necessary training and education for the people in regard to the life cycle of the parasite, transfer and prevention of infection. Measures for improvement of economical status, public and personal healths are recommended. Finally all the household members should be treated at the same time.
    Keywords: Enterobius vermicularis, Enterobiasis, Oxyuroidea, Eosinophilia, Children, Iran
  • Farzaneh Karimzadeh *, Dr Amir Letafatkar, Dr Gholamali Ghasemi Pages 34-44
    Background And Aim
    Mothers of children with cerebral palsy have a significantly higher prevalence rate of musculoskeletal pain than the mothers of normal children. The purpose of this study was to evaluate the effect of eight weeks of core stability exercises on pain and functional disability in the mothers of children with cerebral palsy.
    Materials And Methods
    In this semi experimental study which was done in Isfahan, 30 mothers of children with cerebral palsy (age of children between 6 and 18 years), who had chronic non-specific low back pain were selected by convenience sampling method. They were randomly divided into experimental and control groups. Each group included 15 subjects. Experimental group performed core stabilization exercises for 8 weeks. The level of pain and functional disability were measured by visual analogue scale (VAS) and Oswestry Disability Index (ODI) questionnaire respectively before and after eight weeks of exercise program. Data were analyzed by repeated measure ANOVA (P = 0. 05).
    Results
    Our findings showed significant effect of core stabilization exercises on the pain (P=0.001) and functional disability (P=0.001).
    Conclusion
    Based on current results, core stabilization exercise program reduces pain and improves functional disability in mothers of children with cerebral palsy. Considering the positive effect of these exercises on pain and functional disability, this program could be recommended for people with similar problems.
    Keywords: Core stabilization exercises, Nonspecific chronic low back pain, Cerebral palsy
  • Najmeh Aminizadeh, Dr Taki Tiraihi *, Dr Seyed Alireza Mesbah, Namin, Dr Taher Taheri Pages 45-55
    Background And Aim
    The number and potential of proliferation and differentiation of bone marrow mesenchymal stromal cells decreases with age. These changes reduce efficacy of autologous transplantation in old people. The purpose of this study was to evaluate the effect of sodium selenite on telomere length and telomerase activity of bone marrow stromal cells (BMSCs) in aged rats.
    Material and
    Methods
    The BMSCs collected from aged male rats were cultured and treated with different concentrations of sodium selenite for 72 h. We evaluated the effect of sodium selenite on the proliferation potential of these cells using trypan blue exclusion test. Then, we evaluated the efficacy of the effective concentration of sodium selenite on telomerase activity, telomere length and the related telomerase gene expression. Telomerase activity was assessed byPCR-ELSA method and telomere length, and its related gene expression was assessed by the real time PCR technique.
    Results
    Use of sodium selenite at the concentration of 100nM led to significant increase in the proliferation of BMSCs and decreased telomere length in the aged rats compared to the control group, although the difference was not significant. Telomerase activity and the related telomerase gene expression did not show any change.
    Conclusion
    Sodium selenite improved proliferation of BMSCs of the aged rats.
    Keywords: Sodium selenite, Aging, Mesenchymal stromal cells, Telomere, Telomerase
  • Dr Ali Navidian, Ebrahim Ebrahimi Tabas, Dr Nazar Ali Muolaie, Shahla Soleymani * Pages 56-67
    Background And Aim
    Bronchoscopy is a stressful procedure. Increased anxiety raises oxygen demand during bronchoscopy and affects cardiac output and blood pressure. The purpose of this study was to evaluate the effect of distraction by audiovisual folk music on hemodynamic parameters in patients undergoing bronchoscopy.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was performed in Imam Ali Hospital in Zahedan. We used convenience sampling method for three-month from July to September 2015 and sixty patients who had been scheduled for bronchoscopy were randomly divided into control (n= 30) and experimental (n = 30) groups. Demographic information forms and hemodynamic parameters record chart were used for data collection .During bronchoscopy, every patient listened to an audiovisual folk music which had been selected by himself. The control group received routine care. Using SPSS software version 21, data were analyzed by chi-square (X2), independent t-test, paired t-test and repeated measures analysis of variance.
    Results
    The results showed that two groups had statistically significant difference in relation to hemodynamic parameters during and after intervention (p=0.0001). The pattern of decline was not similar in both groups. Distraction by audiovisual folk music led to decreased heart rate and blood pressure, and also increased oxygen saturation in the experimental group.
    Conclusion
    Audiovisual folk music selected by every patient, during bronchoscopy resulted in the improvement of the hemodynamic parameters. Therefore, use of this method is recommended during invasive diagnostic and treatment procedure especially bronchoscopy.
    Keywords: Distraction, Bronchoscopy, Hemodynamic parameters
  • Zeinab Mahluji, Dr Farzaneh Firoozeh*, Dr Ahmad Khorshidi, Dr Mohammad Zibaei Pages 68-78
    Background And Aim
    The development of multidrug resistant (MDR) strains of K. pneumoniae is a matter of great concern and horizontal transfer of integrons is one of the most important factors in the creation of multidrug-resistant (MDR) bacteria. This study was aimed to determine the frequency of class 1 integrons and their gene cassettes among MDR K. pneumonia strains isolated from clinical specimens.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study included 181 samples of Klebsiella pneumoniae isolated from outpatients and hospitalized patients between November 2013 and June 2014. Antimicrobial susceptibility patterns of isolated samples were determined by disk diffusion method according to the CLSI guidelines. The presence of class 1 integrons and embedded gene cassettes were investigated in MDR strains by polymerase chain reaction assay. Using SPSS 17, statistical analyses were carried out by chi-square (χ2) and Fisher exact tests. P-values of less than 0.05 were considered statistically significant.
    Result
    Of 181 isolated samples, 150 (82.9%) were multidrug resistant. The most and the least resistance rates belonged to ampicillin (98.7%) and imipenem (24%) respectively. Class I integrons were seen in 150 (100%) of MDR isolated samples and 147 (98%) of them contained gene cassettes of five different kinds.
    Conclusion
    We found a high frequency rate of class 1 integrons and embedded gene cassettes in MDR Klebsiella pneumoniae in the hospitalized patients in Kashan which can play an important role in the creation and transmission of antibiotic resistance.
    Keywords: Klebsiella pneumonia, Multidrug resistant (MDR), Integron, Clinical specimens
  • Dr Hojatollah Nikbakht, Dr Abasali Gaeini, Khalid Mohammadzadeh Salamat* Pages 79-88
    Background And Aim
    Cell adhesion molecules are glycoproteins that mediate leukocyte response to inflammation. Increased level of these molecules may be directly associated with metabolic and cardiovascular diseases. The purpose of this study was to evaluate the effect of endurance training on serum adhesion molecules in overweight men.
    Materials And Methods
    Twenty two overweight students (BMI=28.34 kg/m2) voluntarily participated in this study. They were randomly divided into two groups, endurance training (n = 11) and control (n=11). Training group participants accomplished 3 sessions of endurance training program for 8 weeks. Before and after every exercise, fasting blood samples were taken from all the subjects and serum levels of soluble intercellular adhesion molecule-1(sICAM-1), soluble vascular adhesion molecule-1(sVCAM-1) and soluble E-selectin were measured. Data were analyzed by repeated measure ANOVA test.
    Results
    Data showed significant differences in the levels of sICAM-1 between the groups after eight weeks of endurance training (P=0.002). Comparison of the groups’ pre- and post exercise mean values of the levels of sICAM-1 showed significant changes in endurance group (P=0.001). Serum levels of sVCAM-1 and soluble E selectin showed no significant changes (p>0.05).
    Conclusion
    According to the results we can conclude that endurance training can decrease the levels of some of adhesion molecules. It could be responsible, to some extent for possible reduction of systemic inflammation, caused by physical activity.
    Keywords: Cell adhesion molecules, Exercise, Overweight
  • Seyedeh Parya Barzanjeh, Dr Valiollah Dabidi Roshan*, Zahra Soleymani Kiasari Pages 89-99
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the effect of ginger root powder on inflammatory and anti-inflammatory responses induced by resistance training Delrome style in male volleyball players.
    Materials And Methods
    20 male volleyball players were randomly assigned to experimental (n=10) and placebo (n=10) groups. The first set of light to heavy training programs was performed at 50% of 1RM, the second set at 75%, and finally at 100% of 1RM. Ginger supplement capsules were consumed three times a day for a week (total dose of 3 g). Blood samples were collected from the subjects after 12 hours of fasting at the baseline and after each set of exercise. Data were analyzed by dependent t-test and ANOVA repeated measures. P
    Results
    The results showed that the levels of cortisol increased at rest and immediately after exercise in the experimental group compared to the cortisol levels in the placebo group. However, it reduced 24 hours after training, but this reduction was not significant. IL-10 levels reduced significantly immediately after exercise in the experimental group (P=0.01). Also, the levels of TNF-α before and after supplementation reduced significantly in the experimental group (P=0.018).
    Conclusion
    Although Delrome style training increases inflammation, use of ginger before training can lead to more beneficial effect on exercise induced Inflammation.
    Keywords: Resistance training with Delrome style, Ginger turmeric powder, Cortisol, IL, 10, TNF, α
  • Seyedeh Paria Barzanjeh, Dr Valiollah Dabidi Roshan* Pages 100-112
    Background And Aim
    The aim of this study was to evaluate the effects of active recoveries in and out of the water with and without creatine monohydrate consumption on some inflammatory markers and physical performance after six bouts of maximum intermittent swimming in young women.
    Materials And Methods
    Sixteen healthy non-elite swimmers in a semi-experimental study were randomly assigned to 2 groups of in and out of the water active recoveries. They performed six repeated sprints swimming bouts of 50-m in and out of water, with rest intervals of 120 seconds. The subjects received supplementation 4 times a day for 6 days. Data were analyzed using ANOVA, Bonferroni test and also independent t-test. P
    Results
    The results showed that there was no significant difference between the effect of in and out of the water recovery on the level of IL-6 (P=0.110) and the VCAM1 (P=0.012) following frequent maximum intermittent swimming. There were significant differences within each group in the levels of IL-6 (P=0.042) and VCAM1 (P=0.012) after creatine supplementation. The percent of speed reduction changes as a fatigue indicator in the water recovery groups showed significant difference between before and after creatine supplementation (P=0.005). There was no significant difference between before and after creatine supplementation in the out of water recovery group (P=0.155).
    Conclusion
    Recovery, in particular, in water (IN) type, following short-term creatine supplementation modulates systemic inflammation and improves physical performance after high-intensity interval training.
    Keywords: Vascular inflammation, Vascular adhesion molecules, Creatine supplementation, Active recovery, Physical performance, Interval swimming
  • Ali Jalalvand, Dr Mehrdad Anbarian*, Dr Shahram Ahanjan Pages 113-124
    Background And Aim
    The effects of knee osteoarthritis on spatial, temporal and distance parameters of gait have been reviewed in the literature. But, the effect of osteoarthritis severity on gait parameters has not been clearly documented. The aim of this study was to compare the spatial, temporal and distance parameters in male patients according to severity of the knee osteoarthritis during gait.
    Materials And Methods
    A Vicon (130 Hz) motion analysis system with four T-Series cameras was used to measure the spatial, temporal and distance parameters. Fifteen normal men and 30 patients with knee osteoarthritis participated in this study. According to Kellgren and Lawrence radiologic scale, patients were divided into three groups: mild (n = 10), moderate (n = 10) and severe (n = 10). The spatiotemporal parameters of gait including cadence, double support, foot off, opposite foot contact, opposite foot off, single support, step length, step time, step width, stride length, stride time, walking speed, stance time and cycle time were calculated by Vicon Nexus 1.8.5 software. All data were then extracted by use of Polygon 3.5.1, Visual3D .v4 softwares. Using SPSS version 20, data were analyzed by one-way ANOVA test (p
    Results
    There were no significant differences in all temporospatial parameters between the healthy and patient groups (P>0.05). There was a significant decrease in cadence, step length, stride length and walking speed, while, step time, stride time, stance time, double support time were longer in the patients.
    Conclusion
    Changes of spatial-temporal,-distance gait parameters in the patients with knee osteoarthritis particularly among those with severe osteoarthritis may lead to loss of stability during gait and consequently, a higher fall risk.
    Keywords: Knee osteoarthritis, Severity of osteoarthritis, Spatial, Temporal, Distance parameters
  • Dr Afshin Maleki, Mohammad Ahmadi Jebelli *, Bagher Hayati, Hiua Daraei, Neda Darvish Pages 125-136
    Background And Aim
    Dendrimers have antibacterial properties and can be used against microbial infections as alternative antibacterial agents with minimal side effects. In this study we evaluated and compared nanostructure macromolecules called Poly (amidoamine) dendrimer generation 4 (PAMAM-G4) with conventional antibiotics in relation to resistance of isolated bacteria from water resources.
    Materials And Methods
    523 samples were collected from 108 water resources and membrane filter method was used for bacterial species isolation. Resistance of isolated species to amoxicillin, erythromycin, tetracycline and ciprofloxacin antibiotics was determined by measuring zones of inhibition and then compared to the resistance of these species to PAMAM-G4 dendrimer as an antibacterial agent. Also we measured maximum inhibitory concentration (MIC) of dendrimer against isolated bacteria.
    Results
    7.4% of samples showed bacterial contamination. Frequency rates of isolated microbial species were as follows: Escherichia coli (28.2%), Proteus (12.8%), Klebsiella (17.9%), Enterobacter (15.3%), Pseudomonas (17.9%), Bacillus subtilis (5.1%) and Staphylococcus aureus (2.56%). Gram-negative species revealed high resistance to PAMAM-G4 dendrimer based on the measurement of zones of inhibition. PAMAM-G4 dendrimer didnt have any effect on inhibition of the growth of Enterobacter and Pseudomonas. MIC's against Escherichia coli, Klebsiella and Proteus were 1250, 500 and 1250 µg/ml respectively. Gram-positive species showed a good response to PAMAM-G4 dendrimer, so that the MIC's for Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis were 1 and 2.5 µg/ml, respectively.
    Conclusion
    Because of increased number of resistant species to conventional antibiotics, PAMAM-G4 can be considered as a potent antibacterial agent against gram-positive bacteria.
    Keywords: Poly amidoamine dendrimer, Antibiotic, Antibacterial agent, Drug resistance, Water resources