فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 106 (تابستان 1397)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 106 (تابستان 1397)

  • تاریخ انتشار: 1397/04/25
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علیرضا بادسار، مرتضی رهبر طارمسری، دکترآتبین لطیفی، میرسعید عطارچی، حمید محمدی کجیدی * صفحات 1-8
    مقدمه
    در راستای ارائه خدمات کیفی و ایمن، وزارت بهداشت اقدام به تدوین استاندارد های اعتبار بخشی بیمارستانی در ایران کرده است. بر پایه این استاندارد ها بیمارستان ها موظفند فهرست بازبینی مشخص از اقدام و درمان هایی که نیاز به گرفتن رضایت کتبی از گیرنده خدمات دارد، داشته باشد و رضایت آگاهانه بر اساس آن گرفته شود.
    هدف
    بررسی کیفیت ثبت رضایت آگاهانه بیماران در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی گیلان.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت توصیفی_تحلیلی در بیمارستان های آموزشی برگزیده دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1393 با استناد به 303 پرونده موجود در بایگانی این بیمارستان ها انجام شد که این موارد به صورت نمونه گیری تصادفی رده بندی شده بوده که هر طبقه، بخش بستری تلقی شد و بر اساس مراجعات بیماران، نمونه ها به طور تصادفی سیستماتیک از هر بخش انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه ای گرد آوری شدند و کیفیت ثبت اطلاعات در برگه ی رضایت آگاهانه، بر اساس اهداف طرح بررسی شد. متغیرهای مهم مطالعه شامل سن، جنس، تحصیلات، محل سکونت، وضعیت بیمه، نوع اقدام تشخیصی، سرویس و علت بستری و... بود.
    نتایج
    ثبت نوع اقدام تهاجمی در 6/59%، ثبت شفاف و قابل فهم منافع و مزایای اقدام تهاجمی در 4/31 %، ثبت شفاف و قابل فهم عوارض و عواقب احتمالی اقدام تهاجمی در 5/45%، ثبت توضیح لازم مربوط به روش های جایگزین اقدام تهاجمی در 6/8% و ثبت توضیح لازم مربوط به خطر احتمالی در صورت درمان نشدن تهاجمی در 1/22 % موارد کیفیت مطلوب داشتند.
    نتیجه گیری
    مساله ای که در تکمیل فرم رضایت آگاهانه در بیمارستان های مورد پژوهش بیش از همه مورد توجه است، ثبت امضای دو طرف رضایت نامه است تا جنبه ی قانونی به آن دهد. در حالی که ارائه اطلاعات به بیمار پیرامون اقدام درمانی پیشرو روی هم رفته کیفیت خوبی نداشت.
    کلیدواژگان: رضایت آگاهانه، مدارک پزشکی
  • بردیا ودیعتی صابری، حمید نشاندار اصلی *، حمیدرضا شریفیان صفحات 9-16
    مقدمه
    اضطراب دندانپزشکی یکی از دلایل مهم پرهیز افراد از تیمار دندانپزشکی بوده و در درازمدت از میزان بهداشت دهان و دندان و نیز کیفیت زندگی فرد می کاهد. از سوی دیگر رخ دادن اضطراب در مراجعان و تکرار آن در معاینه بیماران، بر کارایی دندانپزشکان نیز اثر می گذارد.
    هدف
    تعیین میزان اضطراب دندانپزشکی و عوامل مرتبط با آن در بیماران بالغ مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1394و 1395.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، نمونه گیری به صورت تصادفی بر 200 مراجعه کننده به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی در سال 1395 انجام شد . برای کسب داده ها از چهار فرم پرسش نامه ای 1- رضایت نامه مراجعه کننده، 2- ویژگی های فردی و دیگر شاخص های پژوهش و عوامل مرتبط، 3- پرسش نامه اضطراب دندانپزشکی (Corah (DAS)) و 4- پرسش نامه رضایت مندی فردی از کیفیت زندگی (MC. Grath) استفاده شد. داده ها با نرم افزار SPSS و بکارگیری آزمون های آماری تی، تحلیل واریانس ANOVA ، ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن در سطح معنی دار 05/0 < p واکاوی شد.
    نتایج
    از 200 مراجعه کننده 83 نفر(5/41%) اضطراب خفیف، 78 نفر(39%) اضطراب متوسط و 39 نفر(5/19%) اضطراب شدید داشتند. در این مطالعه زنان نسبت به مردان، مراجعه و نیز اضطراب بیشتری داشتند. در این مرکز بین اضطراب و رضایت مندی از کیفیت زندگی رابطه وجود داشت به طوری که افرادی که از کیفیت زندگی خود رضایت مندی داشتند دارای اضطراب کمتری بودند.
    نتیجه گیری
    بیشتر مراجعان دچار اضطراب دندانپزشکی بودند. همچنین، نتایج نشان دهنده رابطه معنی دار بین اضطراب دندانپزشکی و عوامل مرتبط با آن مانند جنس ، سن، تحصیلات، رضایت مندی فرد از زندگی، تعداد دفعات مراجعه به دندانپزشکی و غیره بود.
    کلیدواژگان: اضطراب، دندانپزشکی
  • دکترپیمان اسدی، دکترفاطمه نیازمند، سیده معصومه ملکی ضیابری* صفحات 17-22
    مقدمه
    امروزه پایبندی سازمانی به عنوان مفهومی جهانی در مدیریت منابع انسانی و گسترش سازمانی مورد توجه قرار گرفته است و پیشرفت آن کلید بنیادین موفقیت مدیریت هر سازمان بشمار می رود.
    هدف
    تعیین رابطه کیفیت زندگی کاری و نعهد سازمانی در کارکنان مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی گیلان بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی در سال 1395 در کارکنان مرکز فوریت های پزشکی گیلان انجام شد جامعه آماری 425 نفر کارکنان شاغل در این مرکز بود که201 نفر با فرمول مورگان به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند ابزار گرد آوری داده ها پرسشنامه کیفیت زندگی کاری والتون و پایبندی سازمانی آلن مایر بود و برای واکاوی آماری از نرم افزار SPSS و آزمون های آماری ضریب همبستگی پیرسون و اسپیرمن در سطوح 05/0 استفاده شد.
    نتایج
    از عوامل کیفیت زندگی کاری، مولفه فرصت رشد کاری و وابستگی اجتماعی بالاترین میانگین( 24/3 )و مولفه پرداخت دادورانه (حقوق و مزایای مادی) کمترین میانگین (17/2) را به خود اختصاص داد . بین همه مولفه های کیفیت زندگی کاری و پایبندی سازمانی رابطه آماری معنی دار وجود داشت (05/0P<)
    نتیجه گیری
    برای بالا بردن کیفیت زندگی کاری و پایبندی سازمانی باید بر جنبه های مشارکت و پرورش مهارت کارکنان و امنیت شغلی بیشتر تکیه کرد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی کاری و تعهد سازمانی، مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی گیلان
  • لیلی ابوالقاسمی *، دکتربهمن اکبری صفحات 23-31
    مقدمه
    تشخیص زودهنگام بیماری رگ های کرونر نقش بسیار مهمی در کاهش عوارض بیماری دارد. امروزه آموزش بیمار یکی از اساسی ترین و حیاتی ترین برنامه های مراقبتی در سیستم های درمانی بوده و به عنوان گرانیگاه وظایف همه پیشه های بهداشتی شناخته می شود.
    هدف
    تعیین اثربخشی برنامه آشناسازی بر استرس، اضطراب و بهبود کارکرد آزمون ورزش در بیماران زیر بررسی تشخیصی قلبی_عروقی مرکز آموزشی و درمانی بیمارستان حشمت رشت در سال 1396.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی بر 34 بیمار زیر آزمون ورزش عروق کرونر که با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده بودند ، انجام شد. از برنامه مداخله آموزشی آزمون ورزش محقق ساخته در سه جلسه و پرسشنامه اضطراب و استرس (DASS-21) استفاده شد. داده ها با استفاده از شاخص های توصیفی و آزمون کوواریانس واکاوی شد.
    نتایج
    تحلیل هر یک از متغیرهای وابسته نشان داد که آشناسازی، به مراجعان در انجام آزمون ورزش بر افزایش کارکرد بیماران در آزمون ورزش موثر است؛ یعنی برنامه آشناسازی جهت انجام آزمون ورزش بر کاهش سطح استرس (49/13= (33، 1) F ، 001/0 p<) و اضطراب (65/16= (33، 1) F،001/0 p<) مراجعان موثر بوده است.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های این پژوهش، می توان با آموزش درست به بیماران کمک کرد تا با عملکرد مناسب در شرایط پرتنش از فشار ایستار کاسته و سلامت روانی خود را در برابر موقعیت های درمانی استرس زا افزایش دهند.
    کلیدواژگان: اضطراب، بیماریهای قلب و عروق، تست ورزش، تنش
  • سید ولی الله موسوی، رویا فرجی، عذرا زبردست*، جلال اسماعیل زاده لنگ صفحات 32-43
    مقدمه
    توجه به سلامت روانشناختی زنان باردار یکی از شاخصه های توسعه یافتگی جوامع به شمار می آید؛ چراکه زنان به دلیل شرایط ویژه فیزیولوژی و عوارض جسمی و روانی ناشی از زادوری دستخوش آسیب پذیری بیشترهستند.
    هدف
    مقایسه اثربخشی مدیتیشن ودرمان فراشناختی بر کاهش اضطراب زنان باردار در سه ماهه آخر بارداری.
    مواد و روش ها
    این پژوهش تجربی با طرح تک موردی چند خط پایه ای است و جامعه ی آن دربرگیرنده همه زنان باردار شهر رشت بود که در مدت سه ماهه نخست سال 94 به دلیل شکایت از اضطراب بارداری به مطب یکی از پزشکان متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده بودند. از ایشان خواسته شد تا پرسشنامه اضطراب حاملگی (PRAQ) را کامل کنند. برپایه پاسخ به این پرسشنامه، از جامعه نامبرده، نمونه ای به تعداد 8 نفر به صورت نمونه گیری هدفمند که نمره بالایی در اضطراب حاملگی داشتند، انتخاب و نیز بر اساس متغیرهای سن، شغل و تحصیلات همتا شدند. سپس، به صورت تصادفی به دو گروه آزمایشی تقسیم شدند. گروه اول به صورت انفرادی در نشست های درمان فراشناختی و گروه دوم در نشست های مدیتیشن شرکت داده شدند. میزان اضطراب حاملگی شرکت کنندگان در مراحل پیش آزمون، خلال نشست های درمانی، پایان نشست های درمانی و گام پی گیری (40 روز پس از پایان نشست های درمانی) اندازه گیری شد. روش آماری به کار گرفته شده آزمون فریدمن بود که با نرم افزار SPSS انجام شد.
    نتایج
    درمان فراشناختی و مدیتیشن بر کاهش اضطراب حاملگی زنان باردار در سه ماهه آخر بارداری کارایی دارد (01/0p<) و از نظر اثربخشی در مقایسه با هم تفاوت معنی دار ندارد.
    نتیجه گیری
    درمان های روانشناختی همچون درمان فراشناخت و مدیتیشن درکنترل اضطراب و سلامت روانشناختی زنان باردار تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: اضطراب، درمان فراشناخت، (مدیتیشن)
  • دکترلادن محمدی زاده، دکتربهنام مکوندی *، دکتررضا پاشا، دکترسعید بختیارپور، دکترفریبا حافظی صفحات 44-53
    مقدمه
    اختلال شخصیت مرزی شایع ترین اختلال شخصیت در روانپزشکی است. میزان اقدام به خودکشی در افراد دچار این اختلال نزدیک 10% است.
    هدف
    مقایسه اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی و طرحواره درمانی بر رفتار تکانشی در بیماران دچار اختلال شخصیت مرزی بیمارستان بوعلی شهر قزوین.
    مواد و روش ها
    پژوهش از نظر هدف کاربردی و شیوه گردآوری داده های پژوهش نیمه آزمایشی از نوع پیش‏آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری این پژوهش دربرگیرنده همه بیماران دچار اختلال شخصیت مرزی بود که به دلیل رفتارخودکشی گرایانه به بیمارستان بوعلی شهر قزوین مراجعه کرده بودند. نمونه های پژوهش شامل 36 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از این تعداد 24 نفر به طور تصادفی در دو گروه آزمایشی هر گروه 12 نفر و یک گروه گواه نیز 12 نفر جایگزین شدند. در این پژوهش از مصاحبه بالینی ساخت دار، پرسشنامه میلون و پرسشنامه ی رفتارهای تکانشی بارات استفاده شد. بیماران اختلال شخصیت مرزی گروه های آزمایش در 16 نشست 45 دقیقه ای به صورت جداگانه در 16 هفته پیاپی زیر مداخله قرار گرفتند. داده ها با آزمون تحلیل کواریانس چند متغیری، یک متغیری و آزمون تعقیبی توکی و نرم افزار SPSS22 تحلیل شد.
    نتایج
    تفاوت معنی دار بین رفتاردرمانی دیالکتیکی و طرحواره درمانی بر رفتار تکانشی در سطح (05/0> P) وجود داشت. همچنین، تفاوت معنی دار بین رفتار درمانی دیالکتیکی و طرحواره درمانی در بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی در متغیر نامبرده در سطح 01/0> P وجود نداشت. نتایج بدست آمده از دوره یک ماهه پی گیری در راستای یافته های پیشین بود.
    نتیجه گیری
    رفتار درمانی دیالکتیکی و طرحواره درمانی در کاهش رفتار تکانشی در بیماران دچار اختلال شخصیت مرزی اثربخش است.
    کلیدواژگان: اختلال شخصیت مرزی، رفتار تکانشی، رفتاردرمانی
  • دکترنیلوفر دربندی *، مهشید تاجیانی، دکترحمیدرضا مومنی صفحات 54-64
    مقدمه
    آلزایمر یک بیماری نورو‏دژنراتیو پیش‏رونده است که به اختلال حافظه، کاهش کار‏کردهای شناختی و تغییر رفتاری می انجامد. برخی پژوهش ها نشان داده که آنتی‏اکسیدان ‏ها اثر مثبت بر کاهش اختلال آسیب نورونی در مغز دارند.
    هدف
    تعیین تاثیر ان‏استیل‏سیستئین به ‏عنوان آنتی‏اکسیدانی نیرومند بر فاکتورهای استرس اکسیداتیو، میزان گلوکز و ذرات چربی در سرم خون رت های نر آلزایمری شده با استرپتوزوتوسین بررسی شد.
    مواد و روش‏ها: در این مطالعه تجربی 24 سر رت نر بالغ با وزن تقریبی 220-250 گرم به 4 گروه سالین، استرپتوزوتوسین، استرپتوزوتوسین به ‏همراه ان‏استیل‏سیستئین و ان‏استیل‏سیستئین به ‏تنهایی بخش شدند. تزریق استرپتوزوتوسین(mg/kg3) به ‏صورت داخل‏ بطنی در روز اول و سوم پس از کانول‏گذاری و تزریق سالین(ml/kg 1) یا ان‏استیل‏سیستئین(mg/kg300) در روز چهارم پس از کانول‏گذاری به ‏صورت داخل‏صفاقی انجام شد. حافظه جانوران با دستگاه یادگیری پرهیزی غیرفعال ارزیابی و سرم خون برای بررسی سطوح مالون دی آلدهید، آنتی‏اکسیدان کل و سوپراکسیددیسموتاز، گلوکز و ذرات چربی بررسی شد.
    نتایج
    استرپتوزوتوسین به‏ طور معنی دار سبب کاهش بازخوانی حافظه(001/0p<)، کاهش میزان آنتی اکسیدان کل (001/0p<) و کاهش سطح سوپراکسیددیسموتاز(001/0p<) و افزایش سطح مالون دی آلدهید(001/0p<) نسبت به گروه کنترل شد اما تاثیر معنی دار بر میزان گلوکز و ذرات چربی سرم خون در مقایسه با گروه کنترل نداشت. تزریق ان‏استیل‏سیستئین منجر به بهبود بازخوانی حافظه(001/0p<) و فاکتورهای استرس اکسیداتیو سرم نسبت به گروه استرپتوزوتوسین شد(001/0p<). تزریق ان‏استیل‏سیستئین به تنهایی نتوانست به طور معنی دار فاکتورهای اندازه گیری شده را نسبت به گروه کنترل بهبود دهد(05/0نتیجه گیری: به ‏نظر می رسد که ان ‏استیل‏سیستئین به دلیل ویژگی آنتی‏اکسیدانی توان کاهش اثر STZ برکاستی حافظه را داشته و از راه تعدیل برخی فاکتورهای خطرساز مانند گلوکز، ذرات چربی و کاهش ‏استرس اکسیداتیو در پیشگیری و درمان بیماری های نورودژنرتیو مانند آلزایمر موثر است.
    کلیدواژگان: استرپتوزوسین، استرس اکسیداتیو، بیماری آلزایمر، سیستئین، گلوکز، لپیدها
|
  • A.R. Badsar, M. Rahbar Taramsari, A. Latifi Attarchi, H. Mohammadi Kojidi * Pages 1-8
    Introduction
    In order to provide quality and safety, the ministry of Health has developed accreditation standards for hospitals in Iran. According to these standards, a hospital is required to have a specific check list of all the actions and treatments that need to obtain written consent from the recipient of services, and informed consent should be taken accordingly.
    Objective
    Investigate the quality of recording informed consent of patients in teaching hospitals of Guilan University.
    Materials And Methods
    This descriptive- analytical study was conducted in teaching hospitals of Guilan University in 1393, according to 303 records available in the archives of the hospitals. Data were collected using questionnaires and the quality of recording the data in the informed consent form was investigated in accordance with the objectives of this study.
    Results
    Recording the type of invasive procedure at 59.6%, recording the benefits of invasive procedures transparently and understandably at 31.4%, recording the possible complications of invasive procedures transparently and understandably at 45.5%, recording the explanations for alternative methods of invasive procedures at 8.6% and recording the explanations for possible risks of non- invasive treatments at 22.1% of the time revealed a good quality.
    Conclusion
    the most important issue in completing informed consent forms in the studied hospitals is recording the signature of consenting parties to make it legal, however in general, providing information to the patients about the upcoming treatment did not yield a good quality.
    Keywords: Informed Consent Medical Records
  • B. Vadiati Saberi_H. Neshandaar Asli *_H. R Sharifiyan Pages 9-16
    Introduction
    Dental Anxiety is one of the important reasons of people’s avoidance from dental care and in long-term, in turn leading to decreased oral and dental health level and quality of life. On the other hand, the occurrence of anxiety in patients and repeated examination of them affects dentist’s performance.
    Objective
    The purpose of this study was the evaluation of anxiety and related factors in adult patients referred to the Dental School, Guilan University of Medical Sciences in 2015- 2016.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, random sampling methods on 200 patients referred to the Guilan Dental School was done. Data including information obtained from 4 questionnaires 1- referred testimonial, 2- personal information and other research index and relative factors, 3- Dental Anxiety questionnaire (Corah) (DAS), 4- Personal satisfaction of quality of life (MC Grath) were collected and analysed. Using SPSS software and application of satisfaction T tests, Variance Analysis ANOVA, spearman and Pearson correlation coefficient, the results were analyzed (p
    Results
    The results showed that 83 persons, i.e, 41.5% of samples had slight dental anxiety, 78 persons (39%) had average dental anxiety and 39 persons, (19.5%) were with severe dental anxiety. In this study, female patients exhibited a higher level of dental anxiety, compared to male counterparts. A significant association was revealed between the level of dental anxiety and level of education.
    Conclusion
    This study showed that most patients referred to the center were with dental anxiety. Also, the results showed a significant relationship between dental anxiety level and related factors such as other relative factors including sex, age, level of education, personal satisfaction of quality life, number of dental visit and etc.
    Keywords: Anxiety Dentistry
  • P. Asadi_F. Niazmand_S. M Maleki Ziabari * Pages 17-22
    Introduction
    Today, organizational affairs have been considered as a global concept in human resource management and organizational development, and promotion is the key to the success of any organization's management. The purpose of this study was to investigate the relationship between quality of work life and organizational commitment among Guilan emergency personnel.
    Objective
    The present survey aims to investigate the relationship between job career quality and organizational commitment among employees of this organization
    Materials And Methods
    The present analytical study is performed in a cross-sectional form during the year 2016 in Guilan's Center of Event Management and Medical Emergencies. Population consisted of all employees in the center and other branches and agencies in entire province (425 individuals)of whom 201were selected as Morgan sample. Statistical relationships were determined through Spearman and Pearson's correlation coefficient (in the significance level of 0.05) and SPSS19 was used to perform statistical analysis.
    Results
    Among the factors of quality of work life, the component of the chance of growth, and social dependence, the highest average of) 3.24( and the component of fair payment (salary and material benefits) had the lowest average (2.17).
    Conclusion
    Emphasizing participation aspects and fostering employee's skills is a key to improve job career quality and organizational commitment in Center of Medical Emergencies. In doing so, the commitment of employees is expected to enhance.
    Keywords: job career quality organizational commitment Ems
  • L. Abolghasemi *, B. Akbari Pages 23-31
    Introduction
    On-time diagnosis of coronary diseases plays a very important role in decreasing the corresponding symptoms. Nowadays, educating the patients is one of the most important and vital caring programs in medical systems, and is known as the heart of responsibilities in all fields of healthcare.
    Objective
    The aim of this study is to find out the effects of the familiarization program on stress, anxiety, and function of the exercising test on cardiovascular patients of Rasht's Heshmat Hospital in 1396(2017).
    Materials And Methods
    This half-empirical study was done on 34 cardiovascular patients, who were undergoing exercise test, and were chosen via convenience sampling. The educational intervention test was a researcher-made exercise in three sessions and anxiety and stress questionnaire (DASS-21) (Levybound and Levybound, 1995). Data were analyzed using descriptive index and covariance test.
    Results
    Analysis of each dependent variable indicated that the familiarization of the patients with the exercise test was effective in improving their performance, i.e., the program was effective on decreasing stress level (F=1.33, Factor 1.33, F=1.33), and anxiety (F (= 1.33) = 1.33), P
    Conclusion
    According to the results of the present study done on the effectiveness of the familiarizing program on decreasing psychological distress in many diseases, we can help
    Keywords: Anxiety Cardiovascular Disease Exercise Test Stress
  • S. V Mosavi_R. Faraji_A. Zebardast *_J. Esmaiel Zade Pages 32-43
    Introduction
    women, due to their physiological condition and reproductive complications, compared with men, are more vulnerable. For this reason, women's health is one of the indicators of development of the societies.
    Objective
    To compare the effectiveness of meditation meta-cognitive therapy in reducing anxiety in pregnant women in the last trimester of pregnancy
    Materials And Methods
    This study is an experimental study with multiple baseline design. The study population included all pregnant women in Rasht during the first trimester in 2016. They visited a gynecologist's doctor complaining of anxiety due to pregnancy. They were asked to complete pregnancy anxiety scale (PRAQ). Based on the answers to the questionnaire from the community, a sample of eight people targeted for sampling were selected, who had high scores in anxiety pregnancy and also based on age, occupation and education, then randomly divided into two experimental groups. The first group took part in individually meta-cognitive therapy (MCT) sessions and group meditation sessions. Participants in the pre-test anxiety in pregnancy, during therapy sessions, end of therapy sessions and follow-up phase (40 days after the end of therapy sessions) were assessed. Friedman test with SPSS software was used for statistical analysis.
    Results
    MCT and meditation are effective on reducing anxiety in pregnant women in the last trimester of pregnancy (P
    Conclusion
    MCT and psychological treatments such as meditation are effective in controlling anxiety and psychological health of pregnant women.
    Keywords: anxiety meditation Meta-cognitive Therapy
  • L. Mohamadizadeh, B. Makvandi *, R. Pasha, S. Bakhtiarpour, F. Hafezi Pages 44-53
    Introduction
    Borderline personality disorder is the most common personality disorder in psychiatric settings.
    Objective
    To compare the efficacy of Dialectical Behavior Therapy (DBT) and Schema Therapy (ST) on impulsive behavior in patients with borderline personality disorder in the of Buali hospital Qazvin.
    Materials And Methods
    the present study was an applied one and the method of data collection was semi-experimental with pre-test and post-test including control group. The study population included all the patients with borderline personality disorder referred to Buali hospital of Qazvin. The study sample included 36 students who were selected by convenience sampling method. Of these, 24 patients were randomly divided into two groups of 12 subjects experimental and a control group of 12 patients. We used clinical interview and Barratt Impulsiveness Scale-11 (BIS). Patients with borderline personality disorder in the experimental groups received intervention for 16 sessions of 45 minutes in 16 consecutive weeks. Research data analysis was done using univariate and multivariate analysis of covariance and Tuky post hoc test.
    Results
    The results showed a significant difference between the effectiveness of schema therapy and of dialectical behavior therapy on impulsive behavior at the level of P
    Conclusion
    Schema therapy and of dialectical behavior therapy are effective in reducing impulsive behavior in patients with borderline personality disorder.
    Keywords: Behavior Therapy Borderline Personality Disorder Impulsive Behavior
  • N. Darbandi *_M. Tajiani_H. R Momeni Pages 54-64
    Introduction
    Alzheimer’s disease is a progressive degenerative disease which causes memory disorders, decreases cognitive func tions and behavioural changes. Some studies have indicated that antioxidants have a positive effect on the reduction of neuronal dam age disorders in the brain.
    Objective
    In this study, the effects of N -acetyl-cysteine as a potent antioxidant on serum oxidative stress factors in Streptozotocin-induced Alzheimeric male rats were investigated.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 24 rats were divided into 4 groups; divided into four groups (n=8): Saline, Streptozotocin) STZ(, Streptozotocin in combination with N-acetyl-cysteineþ(NAC) and NAC alone. Intracerebroventricular administrations of STZ (3mg/kg) on the first and the third day of the surgery and Intraperitoneally administrations of saline(ml/kg) or NACþ(300mg/kg) on the fourth day after the surgery was performed. The animals’ memory was evaluated through passive task and Blood serums were used to measure the levels of malondialdehyde, total antioxidant, superoxide dismutase, glucose and lipid particles.
    Results
    STZ significantly reduced memory retrieval (p0/05). Administration of NAC improved memory retrieval (p0/05). Also, the injection of NAC led to decreased levels of glucose (p
    Conclusion
    It seems that NAC because of its antioxidant properties can reduce effect of memory impairment induced by STZ and it can be effective in prevention and treatment neurodegenerative diseases including Alzheimer disease by modulating some risk factors such as glucose, lipid particle and reducing of oxidative stress.
    Keywords: Alzheimer Disease Cysteine Glucose Lipids Oxidative Stress Streptozotocin