فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی گیلان - پیاپی 78 (تابستان 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان
پیاپی 78 (تابستان 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/04/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • علی گرگین کرجی، سمیه شعبانی، مهین اکبری صفحه 1
    مقدمه
    مرفین با تعدیل پاسخ های ایمنی بر واکنش به برخی عفونت های میکروبی مؤثر است.
    هدف
    بررسی اثر حاد مرفین بر عفونت لشمانیا ماژور در موش های نژاد حساس (BALB/c) و مقاوم (C57BL/6).
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه تجربی، دوز کم (2mg/kg) و دوز زیاد (10mg/kg) مرفین بصورت دو دوز، یک دوز همزمان با تجویز انگل و دوز بعدی 15 روز بعد، به دو گروه از هر نژاد تجویز شد(هر گروه با 5 عضو). به عنوان کنترل به گروه هایی از موش ها قبل از تجویز مرفین، به میزان دو برابر نالوکسان و به یک گروه نیز سرم فیزیولوژی تزریق شد. هفته ای یک بار واکنش موضعی محل تزریق انگل ارزیابی شد.
    نتایج
    در موش های C57BL/6 واکنش موضعی در محل تزریق انگل تا هفته پنجم افزایش و سپس کاهش یافت و به وضع طبیعی برگشت. در مقابل، در موش های BALB/c در حالی که واکنش موضعی در گروه دریافت کننده دوز کم مرفین و گروه های کنترل تا پایان آزمایش مرتب افزایش یافت و به چند برابر رسید، در موش های با تجویز10mg/kg واکنش موضعی افزایش محسوسی پیدا نکرد و تفاوت با گروه کنترل معنی دار بود(P<0.05).
    نتیجه گیری
    تجویز حاد مرفین تاثیر محسوسی بر واکنش موش های C57BL/6 در برابر عفونت لشمانیا ماژور ندارد، اما به صورت دو فازی و وابسته به دوز بر موش های BALB/c تاثیر دارد.
    کلیدواژگان: دارو درمانی، لشمانیا، مرفین، موش ها، نتیجه درمان
  • معصومه حاجی شفیعها، شاکر سالاری لک، سعیده رفیعی، نازیلا کیارنگ، فریبا کتابتی صفحه 8
    مقدمه
    امروزه 15-10% زوج ها نابارورند. یکی از روش های موثر درمان آنها لقاح آزمایشگاهی با تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم (ICSI) است. بیماران کاندیدای این روش با پرسش های زیر مواجهند. آیا با این روش میزان بروز حاملگی نابجا (EP) و چندقلویی بیشتر از حاملگی طبیعی است؟ آیا سن مادر، علت نازایی و تعداد جنین های منتقل شده در بروز این مشکل دخیلند؟
    هدف
    بررسی ارتباط سن، علت نازایی و تعداد جنین با حاملگی نابجا و چندقلویی در زوج های نازای درمان شده با تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم مراجعه کننده به بخش عفونی بیمارستان کوثر ارومیه
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی زنان حامله شده به روش ICSI در مرکز نازایی کوثر بیمارستان مطهری ارومیه در فاصله زمانی 1386-1382 بررسی شدند. متغیرهای بررسی شده سن مادر، علت نازایی، تعداد جنین های منتقل شده، بروز حاملگی یا حاملگی خارج رحم و حاملگی چندقلویی بودند. داده های مذکور با مراجعه به پرونده های ثبت شده بیماران و در صورت لزوم تماس تلفنی با آنها جمع آوری شد. سپس، داده ها در بانک اطلاعاتی نرم افزارSPSS ویرایش 13 با آزمون کای اسکوئر، T-TEST و دقیق فیشر استخراج و P کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    از 280 بیمار حامله شده با ICSI 224 نفر قابل ارزیابی بودند. شیوع سقط 1/30%، حاملگی نابجا 6/3%، دوقلویی 9/26% و سه قلویی 5/6% بود. بروزEP با سن مادر ارتباط معنی دار داشت (02/0P=) ولی بین علت نازایی و تعداد جنین های منتقل شده با EP ارتباطی بدست نیامد. بروز حاملگی چند قلویی باسن مادر و علت نازایی ارتباطی نداشت ولی از نظر آماری بین تعداد جنین های منتقل شده و چندقلویی تفاوت معنی دار وجود داشت(03/0(P=.
    نتیجه گیری
    سن مادر در بروزEP می تواند نقش داشته باشد ولی در چندقلویی تاثیر ندارد. علت نازایی در بروز EP و چندقلویی نقشی ندارد ولی تعداد جنین های منتقل شده می تواند باعث افزایش حاملگی چندقلو شود گرچه بر بروز EP نقشی نداشته است.
    کلیدواژگان: آبستنی خارج از رحم، آبستنی متعدد، تزریق اسپرم داخل سیتوپلاسم، سن مادری، ناباروری زنان
  • علی اکبر اسماعیلی جاه، مهدی دهقان، محمدعلی اخوت پور، افشین زاهدی صفحه 16
    مقدمه
    شکستگی گردن فمور شایع است و در بسیاری از موارد پس از آن استئونکروز بروز می کند. اخیرا گزارش هایی از بکارگیری موفقیت آمیز اسید هیالورونیک بر پیشگیری از تخریب غضروف و احتمال تاثیر آن بر پیشگیری از استئوکندرونکروز ارائه شده است.
    هدف
    تعیین تاثیر تزریق داخل مفصلی اسید هیالورونیک بر پیشگیری از استئوکندرونکروز به دنبال استئوتومی گردن فمور.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تجربی 20 قلاده سگ پس از استئوتومی گردن فمور و فیکساسیون با پین بررسی شدند. سگ ها به طور تصادفی به دو گروه مورد (اسید هیالورونیک) و شاهد (نرمال سالین) تقسیم شدند. 10 سی سی ماده مورد نظر در دو دوز با فاصله یک هفته به داخل مفصل هیپ تزریق شد. پس از 8 هفته سگ ها کشته شده و بروز استئوکندرونکروز ابتدا با MRI و سپس از نظر آسیب شناسی بررسی شد. در نهایت داده ها با آزمون دقیق فیشر و t مورد قضاوت آماری قرار گرفتند. در این مطالعه 05/0>p به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    نتایج
    در هر گروه یک مورد پیش از پایان مراحل تحقیق تلف شدند. بروز استئوکندرونکروز در گروه شاهد 5 نمونه و در گروه مورد 2 نمونه بود (15/0>p) که گرچه تفاوت معنی دار نبود اما شانس استئوکندرونکروز با تزریق اسید هیالورونیک 2/2 برابر کاهش داشت. میزان ارزش اخباری مثبتMRI 3/33 درصد و ارزش اخباری منفی MRI در تشخیص استئوکندرونکروز 3/58 درصد بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تزریق اسید هیالورونیک در پیشگیری از استئوکندرونکروز بعد از استئوتومی گردن فمور موثر باشد.
    کلیدواژگان: بافت مردگی استخوان، برش استخوان، تزریق، سگ ها، شکستگی گردن استخوان ران، هیالورونیک اسید
  • مظفر حسینی نژاد، دکترشاهرخ یوسف زاده چابک، دکتربابک بخشایش، دکترحمیدرضا حاتمیان صفحه 21
    مقدمه
    افتادگی پا از شایع ترین و مشکل زاترین علامتهای بالینی در بیماران ارجاع شده به مراکز الکترودیاگنوز است که علت های متعددی دارد. الکترودیاگنوز می تواند به تشخیص قطعی محل آسیب، نوع و شدت ضایعه کمک کند و میزان بهبود را پیش بینی کند. با توجه به توزیع متفاوت اتیولوژی و محل آسیب افتادگی پا در مطالعات مختلف، این مطالعه انجام شده است.
    هدف
    بررسی اتیولوژی، محل آسیب و نوع ضایعه در بیماران دچار افتادگی پا مراجعه کننده به مرکز الکترودیاگنوزتیک بیمارستان پورسینای رشت
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 58 بیمار دچار افتادگی پای اکتسابی مورد بررسی بالینی و الکترودیاگنوز قرار گرفتند که قدرت عضلانی فلکسیون دورسال پای آنها بر اساس خط کش انجمن تحقیق طبی برای درجه بندی قدرت عضلانی 3 یا کمتر بود و در طی سال 1388 به مرکز الکترودیاگنوزتیک بیمارستان پورسینای رشت ارجاع شده بودند.
    نتایج
    از 58 بیمار،30 نفر مرد و 28 نفر زن بودند. متوسط سنی افراد 64/41 ساله با انحراف معیار 97/14 سال بود. شایع ترین محل آسیب در این بیماران، ریشه L5 و شایع ترین علت شناسایی شده تروما بود. متوسط سنی بیماران دراین مطالعه بیش از مطالعات دیگر ومتوسط سن بروز در زنان به صورت معنی دار بالاتر از مردان بود(p=0.02). توزیع فراوانی محل های آسیب و علل مختلف بیماری در گروه های سنی مختلف بصورت قابل توجهی متفاوت بود (سطح معنی داری به ترتیب 0.001 و 0.005). شایع ترین علت افتادگی پا در افراد زیر 35 ساله نوروپاتی پرونئال و در افراد مسن تر رادیکولوپاتی L5 بود. در 33 بیمار درد همراه با افتادگی پا علامت برجسته ای بود که در 17 نفر این درد از نوع رادیکولار و در 16 نفر غیررادیکولار بود.
    نتیجه گیری
    برخلاف اکثر مطالعات دیگر درمطالعه ما ضایعات ریشه های عصبی (رادیکولوپاتی L5) شایع ترین علت افتادگی پا بود. به نظر می رسد توزیع اتیولوژی و محل آسیب به جمعیت مورد مطالعه و سن افراد بستگی داشته باشد.در اکثر افراد توزیع بالینی درد با محل ضایعه مطابقت داشت و بیشترین کارایی مطالعات الکترودیاگنوز در تعیین محل ضایعه در بیمارانی بود که به همراه افتادگی پا هیچگونه دردی نداشتند.
    کلیدواژگان: اختلالات راه رفتن عصبی، بیماری های پا، رادیکلوپاتی، زخم و آسیب ها
  • فرنوش فرضی، علی میرمنصوری، آبتین حیدرزاده، مسعود تربیت صفحه 27
    مقدمه
    روش ایده آل اداره راه هوایی، لوله گذاری داخل تراشه است. مقدمه لوله گذاری داخل تراشه لارنگوسکوپی برای دیدن گلوت و طناب های صوتی و مدخل نای است. هرچه لارنگوسکوپی سهل تر باشد و درجه راه هوایی پایین تری را براساس طبقه بندی راه هواییCormack & Lehane (C&L) ایجاد کند، تغییر همودینامیک بیمار کمتر و این اقدام برای بیمار ایمن تر است.
    لارنگوسکوپ انواع مختلفی دارد که رایج ترین آنها لارنگوسکوپ ماکینتاش است که دو تیغه انگلیسی و استاندارد دارد. در این مطالعه این دو تیغه مقایسه شده اند اما انجام مطالعات دیگر و مقایسه سایر تیغه ها، امکان انتخاب تیغه مناسب در شرایط مختلف را فراهم می سازد.
    هدف
    مقایسه تیغه استاندارد و انگلیسی لارنگوسکوپ ماکینتاش در طبقه بندی راه هوایی بیماران تحت جراحی انتخابی.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی با طرح مداخله جایگزین Replacement Interventional است. 70 بیمار کاندیدای جراحی انتخابی که نیازمند بیهوشی با لوله گذاری داخل تراشه بودند انتخاب شدند. بیماران با استفاده از کارت هایی که روی نیمی گروه 1و نیمی گروه 2 نوشته شده بود به دوگروه 35 نفری تقسیم شدند و برای هر بیمار یک کارت توسط تکنیسین بیهوشی بیرون آورده می شد. پس از القای بیهوشی و بلوک عصبی- عضلانی، در گروه 1 ابتدا لارنگوسکوپی با تیغه استاندارد و سپس با تیغه انگلیسی و در گروه 2 لارنگوسکوپی ابتدا با تیغه انگلیسی و سپس با تیغه استاندارد انجام شد. نمای گلوت در لارنگوسکوپی بر اساس درجه بندی (C& L) تعیین شد:(درجه I: تمام گلوت و طناب های صوتی دیده می شوند. درجه II: فقط خلف گلوت دیده می شود. درجه III: فقط اپی گلوت دیده می شود. درجه IV: اصلا اپی گلوت هم دیده نمی شود).
    درجه III و IV در این تحقیق لارنگوسکوپی دشوار در نظر گرفته شدند. در تمام بیماران در بار دوم لارنگوسکوپی، لوله گذاری داخل تراشه انجام شد و درجه راه هوایی بدست آمده با یکدیگر مقایسه شد در نهایت نتایج با MC Nemar Test و نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    در این مطالعه 70 بیمار از نظر نمای لارنگوسکوپی براساس طبقه بندی راه هوایی (C&L) با تیغه های انگلیسی و استاندارد لارنگوسکوپ ماکینتاش با هم مقایسه شدند. در 15 بیمار تفاوت در نمای گلوت وجود داشت. در 13 مورد نمای گلوت با تیغه انگلیسی و در 2 بیمار نمای گلوت با تیغه استاندارد درجه پایین تری در تقسیم بندی(C&L) داشتند و در واقع گلوت کامل تر دیده می شد. لارنگوسکوپی دشوار درجه IV در این مطالعه وجود نداشت ولی لارنگوسکوپی دشوار درجه III در سه بیمارحداقل با یک تیغه وجود داشت. در این سه مورد، نمای گلوت در 2 بیمار با تیغه انگلیسی و در یک بیمار با تیغه استاندارد نسبت به تیغه دیگر واضح تر بود. نمای گلوت و درجه بندی راه هوایی بر اساس طبقه بندی (C&L) با تیغه انگلیسی بدین ترتیب بود:درجهI در 60 بیمار (%7/85)، درجه II در 9 بیمار (%9/12). این نما برای تیغه استاندارد بدین صورت بود: درجه I در 50 بیمار(%4/71)، درجه II در 18 بیمار(%7/25). این اختلاف بین تیغه ها از نظر آماری معنی دار است(006/0=p).
    نتیجه گیری
    لارنگوسکوپی با تیغه انگلیسی لارنگوسکوپ ماکینتاش نسبت به لارنگوسکوپی با تیغه استاندارد درجه راه هوایی پایین تر و دید بهتر و کامل تری از گلوت ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: لارنگوسکوپی، لارنگوسکوپ ها، لوله گذاری نای
  • بابک روزبهان، بیژن شاد، احسان کاظم نژاد صفحه 34
    مقدمه
    داروهای ضدانعقاد خوراکی که در پیشگیری از ترومبوز و آمبولی در بیماران تعویض دریچه ای و دیگر افراد مستعد تجویز می شوند عوارض متعددی دارند که با عوامل گوناگون فردی و محیطی تشدید می شوند.
    هدف
    بررسی بروز عوارض مصرف وارفارین و ارتباط آن با برخی عوامل شاخص فردی و محیطی در بیماران تعویض دریچه ای استان گیلان
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی- تحلیلی و جمع آوری داده ها آینده نگر بود که از اردیبهشت تا دی 1387 با مراجعه به 104 بیمار تعویض دریچه ای ساکن مناطق مختلف استان گیلان انجام شد. اطلاعات مورد نیاز طی نه مرحله با تکمیل پرسشنامه توسط نمونه ها و گرفتن نمونه خون برای آزمون انعقادی INR ((International Normalized Ratio توسط پژوهشگر جمع آوری شد و نتایج با نرم افزار SPSS بررسی و با روش آماری رگرسیون لوجستیک رتبه ای به روش معادله های برآورد تعمیم یافته(Generalized estimating equations) و کای زوج تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    از 936 مورد اطلاعات جمع آوری شده طی نه مرحله، 56 مورد (6%) دچار افزایش متوسط و شدید INR بودند. تعداد زنان 85/1 برابر مردان بود. ضمنا«، 32 نفر از 38 مورد خونروی در این مدت (80%) نیز در همین گروه اتفاق افتاد که احتمال بروز خونروی در زنان 35/3 برابر مردان بود. از عوامل مورد بررسی، سیر، داروهای گوارشی و مسکن ها موجب تشدید خواص ضدانعقادی وارفارین، افزایش INR و خونروی و برعکس عواملی چون سویا، روغن و سیگار باعث تضعیف خواص دارو و کاهش سطح INR شده بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر عوامل بررسی شده در این پژوهش بر تغییر خواص و تشدید عوارض مصرف وارفارین توصیه می شود که به بیماران تعویض دریچه ای و دیگر مصرف کنندگان این دارو آموزش و هشدار لازم در این موارد داده شود.
    کلیدواژگان: بیماران، دریچه مصنوعی قلب، وارفارین، اثرات سوء، ویژگیهای فردی
  • ابوالفضل محمد بیگی، نرگس محمد صالحی صفحه 41
    مقدمه
    امروزه اینترنت یک روش عادی و معمول در دانشگاه ها برای انجام امور ناشناخته است و این شبکه دستیابی سریع و راحت به اطلاعات را فراهم کرده است. وابستگی به اینترنت موضوع جالب و تازه ای است که که در سال های اخیر به عنوان وابستگی رفتار محور مورد توجه قرار گرفته است.
    هدف
    شیوع وابستگی به اینترنت و عوامل موثر بر آن در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی تحلیلی بر 426 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اراک که با روش نمونه گیری دو مرحله ای وارد مطالعه شده بودند انجام گرفت. داده ها با استفاده از پرسشنامه وابستگی به اینترنت یانگ جمع آور ی شد و پس از ورود داده ها به کامپیوتر با استفاده از آزمون های استقلال دو گروه، کای زوج و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی داری 05/0 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    شیوع کلی وابستگی به اینترنت برابر با 8/10% محاسبه شد که شیوع وابستگی به اینترنت متوسط و شدید به ترتیب برابر با 8% و 8/2% به دست آمد. وابستگی به اینترنت با جنسیت، تاهل، شغل پدر، میزان آشنایی با رایانه و اینترنت و ترم تحصیلی ارتباط معنی داری نشان داد(05/0>P). اما با تحصیلات والدین، محل زندگی، رشته، مقطع و دانشکده محل تحصیل مرتبط نبود (05/0
    نتیجه گیری
    از آنجا که وابستگی به اینترنت می تواند سبب هدر رفتن بسیاری از اوقات فراغت و حتی مفید دانشجویان شده و وضعیت تحصیلی دانشجویان را دچار تزلزل نماید. لذا تلاش جهت هدفمند کردن نحوه استفاده دانشجویان از اینترنت ضروری است.
    کلیدواژگان: اینترنت، دانشجویان، عوامل خطر، وابستگی(روان شناسی)
  • سیده هاجر شارمی، رویا فرجی، سمیرا خرم نیا، سیده فاطمه دلیل حیرتی صفحه 49
    مقدمه
    سونوگرافی مهم ترین تکنولوژی ایجاد شده در سه دهه اخیر برای ارزیابی حاملگی است و اگرچه نقش مهمی در بررسی و درمان حاملگی های با عارضه و پر خطر دارد اما برای انجام معمول آن در حاملگی های کم خطر اتفاق نظر وجود ندارد و باید تنها در مواردی که کاربردی برای آن وجود دارد انجام شود. سونوگرافی معمول در حاملگی های کم خطر منجر به مداخلات غیرضروری و تحمیل هزینه های گزاف بر سیستم بهداشت و درمان خواهد شد.
    هدف
    تعیین فراوانی سونوگرافی در حاملگی های کم خطر، تعیین فرد درخواست کننده سونوگرافی و همچنین تعیین علل درخواست سونوگرافی از سوی مادران.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی 204 زن باردار با حاملگی کم خطر که هیچ یک از معیارهای حاملگی پرخطر را (براساس کتابهای مرجع مامایی) که مشمول کاربرد انجام سونوگرافی باشد نداشتند و در فاصله زمانی اسفندماه سال 1387تا اسفند سال 1388 جهت زایمان به بیمارستان الزهرا رشت مراجعه و بستری شدند مورد بررسی قرار گرفتند. پرسشنامه با مصاحبه رودررو با بیمار و بررسی آزمایشات همراه و مستندات موجود در پرونده تکمیل شد، پرسشنامه شامل چند بخش: ویژگی های دموگرافیک، تعداد سونوگرافی ها، فرد درخواست کننده و علت درخواست از سوی مادران بود. در نهایت یافته ها توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون های ANOVA و Chi-square تحت آنالیز آماری قرار گرفت.
    نتایج
    درجمعیت مورد مطالعه در 100% موارد حداقل یک بار سونوگرافی انجام شده بود. بیشترین فرد درخواست کننده، پزشک متخصص(1/55٪) و بعد از آن به ترتیب پرسنل مرکز بهداشت (3/21٪)، خود بیمار(3/13٪)، ماما (9/6٪)و پزشک عمومی(4/3٪) بود. بیشترین علت درخواست از سوی مادران، تعیین جنسیت و بعد از آن به ترتیب اطمینان از سلامت جنین، اطمینان از زمان دقیق زایمان و اطمینان از رشد جنین بود. دفعات انجام سونوگرافی در افرادی که در حاملگی اول بودند بیشتر از افرادی بود که مرتبه حاملگی بیشتر از یک بود.(001/ 0=p) همچنین دفعات سونوگرافی در گروه تحت پوشش بیمه بیش تر از افراد فاقد بیمه(029/ 0=p)و در افراد با تحصیلات بالا بیشتراز گروه با تحصیلات پایین بود.(003/ 0=p)
    نتیجه گیری
    استفاده از سونوگرافی در حاملگی های کم خطر بسیار رایج است و پزشکان، کارکنان مرکز بهداشت وهم خود بیمار آن را جزئی از مراقبت های معمول در سیر حاملگی طبیعی و کم خطر می دانند، هرچند این امر می تواند منجر به هزینه های فراوان شود و مغایر با اخلاق پزشکی باشد. زنان برای درخواست سونوگرافی در حاملگی علل خاصی دارند که آن دلایل تحت تاثیر فاکتورهای اقتصادی، اجتماعی و سابقه مامایی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آبستنی، سونوگرافی
  • سجاد رضایی، ایرج صالحی، شاهرخ یوسف زاده چابک، حشمت الله موسوی، احسان کاظم نژاد صفحه 56
    مقدمه
    آسیب مغزی تروماتیک (TBI) عاملی خطر زا برای ایجاد اختلالات روانی است. براین اساس طرح ریزی یک مطالعه روانسنجی به منظور آماده سازی یک ابزار غربالگری اختلال ها روانی در این بیماران ضرورت پیدا می کند.
    هدف
    بررسی ساختار عاملی، نقطه برش بالینی ویژگی های روانسنجی نسخه 28 سوالی پرسشنامه سلامت عمومی (28- GHQ) در بیماران دچار آسیب مغزی تروماتیک
    مواد و روش ها
    238 بیمار دچار TBI (43 زن و 195 مرد) در قالب یک مطالعه توصیفی-طولی به شیوه نمونه گیری غیر احتمالی و پیاپی وارد مطالعه شدند و هریک از آنها نسخه مناسب سازی شده 28- GHQ را تکمیل کردند. پس از 4 ماه پیگیری 1/65% (155 نفر) از بیماران جهت تعیین ماهیت اختلال روانی ناشی از TBI با استفاده از مصاحبه ساختار یافته بالینی بر پایه ضوابط تشخیصی DSM-IV به یک روانپزشک مراجعه کردند. روش تحلیل داده ها عبارت بودند از آزمون منحنی راک،T مستقل، تحلیل عوامل، تحلیل تشخیص، همبستگی پیرسون، ضرایب آلفای کرونباخ و پایایی تصنیف(اسپیرمن-براون و گاتمن).
    نتایج
    این پژوهش نشان داد با استفاده از روش نمره گذاری سنتی، نمره برش، حساسیت، ویژگی و ناحیه زیر منحنی راک به ترتیب 5/16٪، 2/62%، 60% و 66/0 و در روش نمره گذاری لیکرت همین مقادیر به ترتیب 5/40٪، 2/72%، 1/57% و 71/0 بوده است. ضریب پایایی پرسشنامه مزبور از روش آلفای کرونباخ، پایایی تصنیف به روش نمره گذاری سنتی به ترتیب 89/0، 76/0، 76/0 و برای نمره گذاری به روش لیکرت 92/0 و 81/0،81/0 بدست آمد. با تحلیل عوامل به روش ابلیمین مستقیم، 4 عامل از 28-GHQ استخراج شد که هریک از آنها به ترتیب اختلال در عملکرد اجتماعی، افسردگی، علائم جسمانی و اضطراب و بی خوابی نام گذاری شدند. ضرایب همبستگی بین زیر مقیاس های این پرسشنامه و با نمره کل در حد مطلوب و بین 46/0 تا 81/0 قرار داشت و در سطح 0001/0P< معنی دار بودند.
    نتیجه گیری
    تحلیل عوامل نشان داد 4 عامل اصلی، زیربنای نسخه مناسب سازی شده 28- GHQ است و ویژگی های روانسنجی بدست آمده نمایانگر قابلیت استفاده از آن جهت غربالگری اختلال روانی در بیماران دچار TBIاست.
    کلیدواژگان: آسیب های مغز، اختلالات روانی، تحلیل عاملی آماری، غربالگری گروسی
  • علی رودباری، حمید رضارجبی، مظفر حسینی نژاد صفحه 71
    مقدمه
    نشانگان تونل کارپ به عنوان شایع ترین بیماری های نوروپاتی ناشی از بدام افتادن عصب است که در ناودان مچ دست اتفاق می افتد. حساس ترین آزمون تشخیص نشانگان تونل کارپ تست الکترو دیاگنوز و مطالعه NCV عصب مدیان است که روشی کمی و بدون وابستگی به گزارش بیمار است و نتایج بدست آمده توسط افراد مختلف تقریبا یکسان است و در هفتاد تا نود درصد بیماران افزایش زمان تاخیر هدایت عصبی عبور از مچ دست را نشان می دهد.
    هدف
    مقایسه میانگین سرعت هدایت عصبی عصب حرکتی مدیان در ناحیه ساعد بین دست مبتلا به نشانگان تونل کارپ و دست سالم
    مواد و روش ها
    از افرادی که با تشخیص بالینی نشانگان تونل کارپ از طرف پزشکان به درمانگاه الکترودیاگنوز مرکز آموزشی درمانی پورسینا مراجعه کرده و بیماری زمینه ای نداشتند پس از بررسی الکترودیاگنوز، 89 نفر انتخاب شدند. اطلاعات به صورت آینده نگر با کمک پرسشنامه و معاینه بالینی و محتوای پرونده NCV جمع آوری شده، با نرم افزار SPSS وارد و با t-test paired بررسی شد.
    نتایج
    89 نفر در مدت چهارماه با تشخیص بالینی و الکترودیاگنوزیس نشانگان تونل کارپ انتخاب شدند. از این تعداد 48 نفر (9/53 درصد) زن و 41 نفر(1/46 درصد) مرد بودند و نسبت زن به مرد 1: 17/1 نفر بود. 55 نفر(8/61 درصد) در دست راست دچار علایم نشانگان تونل کارپال بودند. میانگین سرعت هدایت عصبی در دست سالم بیماران مبتلا به CTS سمت راست10/12± (m/s)11/58 و در دست مبتلا 56/12± (m/s) 31/51 واحد بود. میانگین اختلاف سرعت در دست سالم و مبتلا05/6 بود.
    با توجه به اینکه توزیع داده های ما نرمال بود، برای مقایسه میانگین از Paired T-test استفاده شد.(P-value برابر 0001/0) که نشانگر اختلاف معنی دار کاهش سرعت هدایت عصب در دست مبتلا نسبت به دست سالم اشخاص از 74/4 تا 35/7 متر بر ثانیه است. یعنی به طور کلی04/6 درصد کاهش در سرعت هدایت عصب در دست های مبتلا نسبت به دست سالم وجود دارد.
    نتیجه گیری
    سرعت هدایت عصبی- حرکتی مدیان در ناحیه ساعد در دست مبتلا به نشانگان تونل کارپ نسبت به دست سالم به طور معنی داری کاهش دارد.
    کلیدواژگان: آتروفی، الکترودیاگنوز، سندرم تونل کارپال، عصب میانی، هدایت عصبی
  • جواد خلعتبری، ناهید بازرگانیان* صفحه 76
    مقدمه

    مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر به علت رفتارهای پرخطر بویژه استفاده از وسایل تزریقی مشترک در معرض خطر ابتلای به HIV/AIDS قرار دارند. این افراد از مشکلات روان شناختی رنج می برند اما به پیشگیری، مراقبت و کنترل بیماری خود بی توجهند. در این پژوهش ما رابطه بین افسردگی- اضطراب و استرس این گروه و مصرف کنندگان تزریقی غیرآلوده به HIV را مورد مطالعه قرار دادیم.

    هدف

    تعیین افسردگی، اضطراب و استرس در مصرف کنندگان تزریقی مواد مخدر، مبتلا و غیر مبتلا به HIV/AIDS.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه مقطعی از بین افراد با سابقه مصرف تزریقی مواد 30 نفر مبتلا بهHIV/AIDS بصورت تصادفی انتخاب شده و با 30 نفر نمونه بدون ابتلا از نظر نشانه های روان شناختی با استفاده از مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس ارزیابی شدند. در تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل واریانس چند متغیره (مانوا) با استفاده از نرم افزار SPSS 16 استفاده شد.

    نتایج

    یافته های پژوهش نشان داد که بین افسردگی، اضطراب و استرس افراد باسابقه مصرف تزریقی مواد مخدر درمان شونده با متادون، غیرمبتلا و مبتلای بهHIV/AIDS تفاوت معنی دار وجود ندارد(001/0P<).

    نتیجه گیری

    مصرف تزریقی مواد با اختلال روان شناختی همراه است. درصد بالایی از مبتلایان به HIV/AIDS سابقه تزریق مواد مخدر دارند. با توجه به نتایج، درمان بیماری اعتیاد در این گروه بسیار مهم است و برنامه ریزی های جامع و بینش جدید را طلب می کند.

    کلیدواژگان: اچ آی وی، اضطراب، اعتیاد به مواد مخدر، افسردگی، ایدز، تزریق درون سرخرگ، فشار روانی
  • سید اسماعیل عسکری، شادمان نعمتی، علی اکبر صادقی * صفحه 84
    مقدمه

    بیماری کی کوچی- فوجی موتو یا لنفادنیت نکروزان هیستیوسیتی یک علت نادر و خود محدود شونده تب و لنفادنوپاتی گردنی است که غالبا درزن های جوان دیده می شود. این بیماری اولین بار در سال1972 در مقاله های ژاپنی معرفی شد ولی پس از آن از سایر مناطق جهان نیز مواردی گزارش شد. اهمیت آن در افتراق این علت خوش خیم از سایرعلل خوش خیم و بدخیم لنفادنوپاتی های گردنی است..
    معرفی مورد : خانم 18 ساله ای با تب طول کشیده، کاهش وزن، تعریق شبانه و لنفادنوپاتی گردن بود که در بیوپسی غده گردنی تشخیص بیماری کی کوچی- فوجی موتو مطرح شد.

    نتیجه گیری

    آشنایی بیشتر متخصصان گوش، گلو، بینی و جراحی سر و گردن، سایر جراحان، متخصصان داخلی و عفونی و نیز پزشکان عمومی با این بیماری در استان گیلان.

    کلیدواژگان: التهاب گره های لنفی هیستیوسیتیک نکروزان، بیماری های لنفاوی، نشانه ها و علایم بیماری
|
  • Gorgin Karaji A., Shabani S., Akbari M Page 1
    Introduction
    Morphine effect on reaction to some microbial infections by modulation of immune response.
    Objective
    To evaluate the effect of acute morphine injection on Leishmania major infection in sensitive (BALB/c) and resistant (C57BL/6) mouse strains.
    Materials And Methods
    In this experimental study, a low dose (2mg/kg) and a high dose (10mg/kg) of morphine in two doses were injected to two groups of each mouse, the first concordant with parasite inoculation and the second 15 days later (N=5 for each group). As controls, groups of mice received naloxone before injections of morphine and also a group of mice received saline. Local reaction at the site of parasite inoculation was measured once a week.
    Results
    Local reaction at the site of parasite inoculation increased till fifth week, then decreased and back to the normal size, In contrast, local reaction increased continuously and became multiple in control groups and mice which received low dose morphine. Local reaction did not increase substantially in mice which injected with 10mg/kg morphine so that there was a significantly difference between them and control group (P<0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed that acute morphine injection didn’t have a significant effect on the reaction to infection with Leishmania major of C57BL/6 mice, but had a biphasic dose-dependent effect on BALB/c mice reaction to infection with this parasite.
  • Hajshafiha M._Salarilac Sh – Rafie S._Kiarang N._Ketabati F Page 8
    Introduction
    Nowadays 10-15% of couples are infertile. One of effective methods in treatment of infertile couples is intra cytoplasmic sperm injection (ICSI). Patients who are candidate for receiving this method have confronted following questions:-Is there the rate of ectopic pregnancy and multiple pregnancy more than in this method in comparison with natural method?-Is there any relationship between maternal age, cause of infertility and number of transferred embryo to arising of this problem?
    Objective
    Investigation the association between age, causes of infertility, number of transferred embryo with ectopic pregnancy and multiple pregnancy in infertile couples under Intra Cytoplasmic Sperm Injection (ICSI) treatment in Kosar infertility center of Urmia.
    Materials And Methods
    In this descriptive-analytical study the pregnant women due to ICSI who referred to kosar infertility center were selected during 2003-2007.The studied variable consisted of: age of mother, cause of infertility, number of transferred embryos, ectopic and multiple pregnancy and were gathered from their files and contact with them. These data were analyzed using SPSS version 13, chai-square, T test and fisher test. P<0.05 was considered significant.
    Results
    Among 280 patients 224 persons were assessed. The prevalence rate of EP was 3.6%, twins’ pregnancy was 26.9% and triple or more pregnancy was 6/5%. There was a significant relationship between age and EP (p=0.02), but there was no relationship between cause of infertility and number of transferred embryo with EP. There was no relationship between the accession of multiple pregnancy and maternal age. There was a statistically significant difference between number of transferred embryo and multiple pregnancy. (p= 0.03)
    Conclusion
    Maternal age can influence on rate of EP, but not on multiple pregnancy. The cause of infertility and the number of transferred embryo didn’t effect on EP but it can increase the prevalence of multiple pregnancy.
  • Esmailijah A.A., Dehghan M., Okhovatpour M.A., Zahedi A., Safdari F Page 16
    Introduction
    Femoral neck fracture following osteonecrosis is a common problem. Recently, some reports implicated the success of using hyaluronic acid (HA) in prevention of cartilaginous destruction, and the potential ability of HA in prevention of osteochondronecrosis.
    Objectives
    To determination the effect of intra- articular HA injection after femoral neck osteotomy
    Materials And Methods
    In this observational study, 20 dogs were followed after femoral neck osteotomy fixed with pins. The dogs were randomly divided in two groups. Case group received 10 cc HA and control group received 10 cc of normal saline in two doses with 1 week interval. The substances were injected into the hip joint. The dogs were sacrificed after 8 weeks; the osteochondronecrosis were investigated by MRI and pathology. Data were analyzed using Fisher’s exact test and independent t test. P<0.05 was considered as significant.
    Results
    One dog died before research completed in both groups. Osteochondronecrosis was seen in 2 dogs in case group and 5 dogs in control group (p<0.15). Although there was no significant difference between two groups but HA injection decreased the incidence of osteochondronecrosis 2.2 fold (RR=2.2). Positive Predictive Value(PV) and Negative Predictive Value(NPV) for MRI were 33.3% and 58.3% in diagnosis of osteonecrosis.
    Conclusion
    It seems that HA injection is efficient in prevention of osteochondronecrosis after femoral neck osteotomy.
  • Hoseini Nejad M., Yousef Zadeh Chabok Sh, Bakhshayesh B., Hatamyan H.R Page 21
    Introduction
    A most common cause and distressing problem in patients who reffered to electrodiagnosis clinic is foot drop. This disease can have diverse etiology. Electrodiagnostic examination is a useful study in recognizing the site of injury, the degree and type of lesion and predicting the degree of recovery. Distribution of etiology and location of lesion are different in various studies.
    Objective
    To investigate the etiology, site and type of lesion in foot drop patients who referred to poorsina hospital Electro Diagnostic Examination (EDX) clinic.
    Materials And Methods
    In this descriptive cross sectional study 58 acquired foot drop patients who reffered to Electro Mio Graphy (EMG) department were investigated clinically and electrodiagnostically. Their muscle strength was 3 or less than 3 according to Medical Research Council scale.
    Results
    Among 58 patients, 30 patients (51.7%) were male and 28 patient (48.3%) were female. The mean age of them was 41.64 (standard deviation was 14.97). The mean age of patients was higher than which expected from other studies and female’s mean age was significantly higher than male’s mean age (P=0.02). Distribution of various causes and locations of injury was significantly different among age groups (P=0.001 and P=0.005 respectively). The most common cause of foot drop was peroneal neuropathy in patients younger than 35 and L5 radiculopathy in older patients. 33 patients (56%) had pain (17 radicular pain and 16 non radicular pain) as a main complaint beside foot drop. The most common location of damage was L5 root and the most common known etiology was trauma.
    Conclusion
    Contrary to most of other studies, L5 radiculopathy was the most common cause of foot drop. It seems that etiology and location of lesion are dependent to the specific population and age of them. In most patients clinical distribution of pain was consistent with electrophysiological localization of lesion; therefore EDX study was most useful in patients that didn’t have any pain with foot drop.
  • Farzi F., Mirmansouri A., Heidarzadeh A., Tarbiat M Page 27
    Introduction
    Endotracheal intubation is the optimal way for airway management. Before tracheal intubation, laryngoscopy must be done on the patient for visualization of glottis, vocal cords and inlet of trachea. If laryngoscopy is done appropriately and airway class has lower score according to Cormack & Lehane classification (C&L), the hemodynamic changes will be low and safe. The laryngoscopes are many kinds but the most common is Macintosh which has two blades; standard blade and English blade. In this study we compared these two blades but further investigations are needed for choosing the best blade in different situations.
    Objective
    Comparison the standard blade and English blade of Macintosh laryngoscope in airway classification of elective surgical patients.
    Materials And Methods
    In this clinical trial with replacement interventional study, seventy patients who scheduled for elective surgery and general anesthesia with endotracheal intubation were chosen. They randomly divided to two groups (35 patients in each group) according to series of cards that was written group I or group II standard and English blade. They was chosen with anesthesia nurse after induction of anesthesia and neuromuscular blocking, At first, laryngoscopy was carried out with standard blade then with English blade in group I and with English blade then standard blade in group II. The view of the glottis was graded according to (C&L) classification for each blade during laryngoscopy procedure. (grade 1; visualizing all parts of glottis and vocal cords, grade 2; only posterior extremity of glottis was visible, grade 3; only epiglottis was seen, grade 4; no recognizable structures. Grade 3 and 4 were considered as difficult laryngoscopy in this study). The trachea was intubated at the second attempt during laryngoscopy procedure. The grading of glottic view were compared, and analyzed with SPSS (V10) and Mc Nemar Test.
    Results
    Among 70 patients, difference in the view of glottis was seen in 15 patients. Lower grade according C&L classification and more complete view of glottis was seen in 13 patients with English blade and 2 patients with Standard blade. There wasn’t seen grade IV of difficult laryngoscopy but grade III of difficult laryngoscopy was seen in 3 patients, the glottis view was more appear in 2 patients with English blade and 1 patient with standard blade. The view of glottis and airway classification base on (C&L) for English blade was: class I in 60 patients (85.7%), class II in 9 patients (12.9%), and this view for standard blade was: class I in 50 patients (71.4%), class II in 18 patients (25.7%). This differences were statistically significant (P= 0.006) between two kind of blades.
    Conclusion
    According to this study, laryngoscopy with English blade of Macintosh provided lower grade of airway and more complete view of glottic opening in comparison with standard blade.
  • Ruzbehan B., Shad B., Kazemnejad E Page 34
    Introduction
    Oral anticoagulants are frequently prescribed to decrease the tendency for thrombosis and embolism in susceptible individuals such as patients who underwent heart valve replacement. These components may have side effects sometimes intensify by individual and environmental factors.
    Objective
    To investhgate the prevalence of complications of Warfarin and to determine their relationship with some individual and environmental factors in heart valve replacement patients in Guilan.
    Materials And Methods
    This descriptive study was conducted through a prospective plan during May 2008- January 2009. The sample consists of 104 patients who underwent heart valve replacement, living across the Guilan proviance. Data were collected via a questionnaires completed by patients and results of blood test measured International Normalized Ratio (INR) Data were analyzed in SPSS using orderd regression logistic statistical method and chi- Square test.
    Results
    Among 936 collected records in nine stages of sampling, 56 cases (6%) showed moderate and severe increase in INR, women 1.85 times more likely to have increased INR. Among 38 cases of bleeding, 32(80%) occurred in this group of Patients, and the probability of bleeding in females was quite large (3.35). Among the factors included in this study, garlic, digestive tract medications and pain killers more likely intensify the anticoagulation effects of warfarin, increase the INR range and bleeding. On the contrary, consumption of soya, oil and cigarette smoking attenuate the drug effects on INR.
    Conclusion
    With regard to results of this study that showed the effect of individual and environmental factors on warfarin therapeutic and adverse effects, it is recommended that patients underwent heart valve replacement and other user of this drug should receive necessary training and warnings.
  • Mohammadbeigi A., Mohammadsalehi N Page 41
    Introduction
    Today, internet is a usual and common method for identifying and fulfilling of unknowing practices. Internet network has prepared rapid and comfort access to information. Internet addiction is a new and attractive subject that regarded as behavior-based addiction recently.
    Objective
    Internet addiction prevalece and related risk factors in students of Arak university of medical sciences
    Materials And Methods
    This analytical cross sectional study was conducted on 426 students who were selected with two stages sampling method.Data was collected by a standard internet addiction questionnaire, then data was analyzed by chi square, t-test and Pearson coefficient statistical tests. Significant level was consider as 0.05.
    Results
    The overall prevalence of internet addiction was calculated as 10.8%, which moderate and severe internet addiction were equal to 8% and 2.8% respectively.There was a significant relationship between iInternet addiction with sex, marital status, father job, rate of knowledge about computer and internet and educational term (p<0.05). But there wasn’t any relationship bet ween it whit parents education, residential place, educational major, level and faculty of education (p>0.05).
    Conclusion
    Because of internet addiction lead to wasting leisure and useful time of students, it was affects the educational situation insecurity, so it is nesessary to endeavor for planning and improving of internet usage.
  • Sharami S.H., Faraji R., Khoramnia S., Dalile Heyrati S.F Page 49
    Introduction
    In the last three decades prenatal ultrasound is the most important technology to evaluate Pregnancy, however it had an important role to evaluate and treatment of high risk pregnancies, but there wasn’t coordinate idea for doing it in low risk pregnancies. Ultrasound should only implemented in pregnancy where indication is presented. Routine ultrasounds lead to unnecessary interventions and exorbitant costs of health systems in low risk pregnancies.
    Objective
    To determine the reasons of maternal request for ultrasound in low risk pregnancy.
    Materials And Methods
    In a cross- sectional study, 204 low risk pregnant women who referred to Alzahra hospital were selected during March 2008 till 2009.They had no scale of high risk pregnancy according to reference books.Questionnaires were completed through interview and investigating their blood examination and their documents. Questionnaire included several sections: demographic Characteristics, the number of ultrasound and the causes of implementation. Finally the findings were analyzed using chi square and ANOVA test and SPSS software.
    Results
    Among the studied population, 100% of cases was performed ultrasound at least once. The need for ultrasound was ordered by specialists (55.1%), the health center staff (21.3%), the patient (13.3%), the midwife (6.9%) and General Physician (3.41%). The most important causes to ultrasound consist of: confidence of determining the gender of the fetus, health condition, and time of delivery and normal growth of the fetus, respectively. In primigravid patients the frequency of ultrasound was more than multigravid patients (p=0.001). Frequency of ultrasound in women who covered in insurance centers was more than other group (p=0.029). The frequency of ultrasound in women with high education was more than low education group (p=0.003).
    Conclusion
    Ultrasound is common in low risk pregnant women. Specialists, Health center staffs and the patients emphasize on it as a routine means for maternal care. However it seemed unethical and may lead to high expenditure of time and financial issues. Women have specific causes for implementation of ultrasound that are affected by socioeconomic, obstetric and individual factors.
  • Rezaei S., Salehi I., Yousefzadeh Chabok Sh, Moosavi H., Kazemnejad E Page 56
    Introduction
    Traumatic brain injury (TBI) is a risk factor in creation of mental disorders.Therefore, psychometrhc study is necessary to provide a mental disorder screening tool in these patients.
    Objective
    To assess the factor structure, clinical cut-off point and psychometric properties of ‎28- Itemes version for General Health Questionnaire (GHQ-28) in patients with TBI.
    Materials And Methods
    In descriptive- longitudinal study, 238 patients (43 females and 195 males) were chosen by nonprobability and consecutive sampling method. Each of them completed modified version for GHQ-28. After 4 months pursuit 155 patients (65.1%) reffered to a psychiatrist in order to determine the nature of mental disorder due to TBI, according to structured clinical interview based on DSM-IV diagnostic criteria. Data was analyzed by ROC curve, independent T tests, factor and discrimination analysis methods, Pearson’s correlation, Cronbach's alpha coefficients and split half reliability(Spearman- Brown’s and Guttmann’s).
    Results
    The results showed that cut off point, sensitivity, specificity and area under the curve was 16.5%, 62.2%, 60% and 0.66% respectively by using the conventional scoring method, for the Likert scoring method same values were 40.5%, 72.2%, 57.1% and 71.0 respectively. Reliability coefficients of mentioned questionnaire by Cronbach's alpha and split half reliability method, to conventional scoring method were 0.89, 0.76 and by Likert scoring method were 0.92, 0.81, respectively.According to factor analysis by oblique direct method, Four factors were extracted from the GHQ-28 which were named, social dysfunction, depression, physical symptoms, anxiety and insomnia respectively. The correlation coefficients among these questionnaire sub-scales and the total score founded level optimum were between 0.46 – 0.81 (P<0.0001).
    Conclusion
    Factor analysis indicated that four major factors are the basis of Modified Version for GHQ-28 and psychometric properties implicated their capabilities for screening of mental disorders in patients with TBI.
  • Roudbary A., Rajaby H.R., Hoseinynejad M Page 71
    Introduction
    One of the most common peripheral nerve entrapments is known as carpal tunnel syndrome. Nerve Conduction Velocity (NCV) study and Electrodiagnostic test is the most sensitive diagnostic for CTS which is a quantitative and independent method to patients report and its outcomes are usually equal in various patients. It showed a nerve conduction delay in 70-90 percent of patients.
    Objective
    Comparison of nerve conduction velocity (NCV) in the forearm between normal hand and with CTS.
    Materials And Methods
    In this prospective study, 89 patients with Clinical diagnosis of CTS patients without any underling diseases were selected among patients who referred to Poorsina electro-diagnostic clinic. Data was collected through questionnaire, clinical examination and their NCV files, and then they were analyzed by Paired-T-test and SPSS.
    Results
    During 4 months, 89 patients with clinical and electro diagnostic of CTS were selected.48 patients (53.9%) were female and 41 patients (46.1%) were male. The ratio of female to male was 1.17%: 1.55(61.8%) of them suffered from CTS symptom in right hand. The average of (NCV) in right hand of patients was 58.11±12.10(m/s)and in left hand of them was 51.31 ± 12.56(m/s). According to our data distribution based on Paired sample T-test for average comparison, the P-value is equal to 0.0001 which showed a significant difference between CTS forearm and the health one. This difference was from 4.74 m/s to 7.35 m/s. In the other word, it showed a 6.04 reduction in NCV related normal hand.
    Conclusion
    Nerve Conduction Velocity decreased significantly trough CTS forearm toward health one.
  • Khalatbari J– Bazarganiyan N Page 76
    Introduction

    Intravenous (IV) drug abusers are at risk of HIV/AIDS because of their high risk behavior such as using shared syringes. This people suffered from psychological problems, but didn’t pay attention to progress of prevent, control the disease and take care of them. We studied the relation between, anxiety and stress of this groups with and without HIV/AIDS.

    Objective

    To compare the depression, anxiety and stress in IV drug abusers, with and without HIV/ AIDS.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 30 samples with history of Intravenous drug use, and 30 samples with HIV/ AIDS disease were randomly selected and evaluated by the depression, anxiety and stress scale. Data was analyzed by Manova and SPSS Ver.16.

    Results

    The findings showed that there was no significant difference between IDUs groups with and without HIV/AIDS (P <0/001).

    Conclusion

    Intravenous drug users is associated with psychological problems, High percentage of people with HIV/ AIDS have a history of injecting drug, According to the results, treatment of addiction is very important in this group so suggested to create comprehensive planning and new insights demands.

  • Askari S.E., Nemati Sh, Sadeghi A.A Page 84
    Introduction

    Kikuchi- Fugimoto or Histocytic necrotizing lymphadenitis is a rare and self – limited disease with fever and cervical lymphadenopathy which often appears in young women.At the first time this disease was described in Japanese articles in 1972, but then some cases were reported from the other parts of the world Differential Diagnosis of this disease with other benign and malignant cases of cervical lymphadenopathy is very important.Case report: This report is about an eighteen –years –old girl with long time fever, weight loss, night Sweat and cervical lymphadenopathy. The diagnosis of Kikuchi–Fugimoto disease was reported By Pathologist in cervical lymph node biopsy

    Conclusion

    In order to familiarize the otolaryngologist- head and neck surgeons, other Surgeons, internal and infectious disease specialists and general physician, this reported was done.