فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 100 (اردیبهشت 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/02/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گوهر اسلامی، ابراهیم صالحی فر، مریم بهبودی، محمدصادق رضایی صفحات 2-9
    سابقه و هدف
    تجویز نا مناسب و غیر منطقی عوامل ضد میکروبی یک معضل بزرگ و ثابت شده در سراسر دنیا می باشد. به طوری که تقریبا تجویز نیمی از آنتی بیوتیک های مصرفی، نامناسب و غیرمنطقی گزارش شده است. با توجه به مصرف گسترده آمینوگلیکوزیدها در شمال کشور، تاکنون مطالعه ای در زمینه بررسی نحوه مصرف، اندیکاسیون مصرف، دوزاژ و فواصل بین آن ها، بررسی تداخلات، بروز عارضه و مانیتورینگ این دسته از داروها انجام نگرفته است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی موارد مذکور و میزان تطابق آن با دستورالعمل های ذکر شده در منابع، جهت مصرف منطقی تر داروها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت گذشته نگر و مرور پرونده در سال های 90-89 بر روی 100 بیمار بستری در بخش های اطفال (نوزادان، NICU وPICU) در بیمارستان بوعلی ساری که آمیکاسین دریافت کردند، انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و پایه بیماران و همچنین اطلاعات مربوط به دوزاژ و فواصل بین آن ها، علت تجویز، داروهای همراه، بروز عوارض حین مصرف، کلیرانس کراتینین و سطح خونی دارو و تعدیل دوزاژ حین درمان در پرسشنامه ثبت شد. بعد از ورود داده ها به 16SPSS، متغیرهای کمی توسط آزمون Independent sample t test و متغیرهای کیفی توسط آزمون Chi square مورد ارزیابی آماری قرار گرفتند، سپس میزان مطابقت موارد فوق با توصیه های ذکر شده در منابع تعیین شد 05/0< p به عنوان اختلاف معنی دار آماری گزارش شد.
    یافته ها
    براساس اطلاعات دموگرافیک 53 درصد از بیماران دارای سن کم تر از یک هفته و 61 درصد بیماران مذکر بودند. میانگین زمان شروع آنتی بیوتیک در نوزادی 307/0±06/1 روز، در بعد نوزادی 616/0± 19/1، میانگین دوره درمان با آنتی بیوتیک ها در نوزادی 237/12±95/12 روز، بعد نوزادی 4.01/4±57/6 و میانگین مدت زمان دریافت آمیکاسین در نوزادی 43/5 ± 83/9 و در بعد نوزادی 05/4±89/4 گزارش شد. مطالعه سطح کراتینین سرم 17 بیمار در قبل، حین و بعد از اتمام دوره مصرف با آمیکاسین اندازه گیری شد و در 30 درصد بیماران بر اساس سطح کراتینین سرم، دوز صحیح دارو تجویز نشد. میانگین، کراتینین سرم پایه در نوزادی 122/0 ± 603/0 و در بعد نوزادی 103/0± 62/0 بود (95/0 p=)
    استنتاج
    با توجه به این که در این مطالعه مصرف آمیکاسین از لحاظ تعیین سطح دارو و پایش عوارض دارویی روند منطقی نداشت و مهم ترین مشکل در عدم بررسی عملکرد کلیوی، سطح دارو و همچنین تجویز همزمان عوامل نفروتوکسیک بود، توصیه می شود در هر منطقه مرکز ارجاعی که به صورت روزانه بتواند سطح دارو را اندازه گیری نماید، ایجاد گردد.
    کلیدواژگان: مصرف منطقی، آمیکاسین، نوزادان، آنتی بیوتیک
  • لنا مطلبی، محمدعلی محسنی بندپی، ناهید رحمانی صفحات 11-19
    سابقه و هدف
    ضعف عضلات تنه و فقدان کنترل حرکتی در عضلات عمقی تنه از جمله مولتی فیدوس یکی از ریسک فاکتورهای مهم در ایجاد کمردرداست، از این رو تقویت این عضلات تاثیر معنی داری در بهبود کمردرد خواهد داشت. هدف از این مطالعه بررسی تاثیرات تمرینات ثباتی برشدت درد، ناتوانی عملکردی و سطح مقطع عضله مولتی فیدوس در افراد مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی می باشد. در مجموع 30 زن در این مطالعه شرکت کردند. پانزده نفر مبتلا به کمردرد مزمن با علت نامشخص به عنوان گروه تجربی و 15 نفر بدون هیچ گونه عارضه کمردرد به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرارگرفتند. گروه تجربی 12 هفته (3 بار در هفته) تمرینات ثباتی را دریافت می کردند درحالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نمی کردند. شدت درد، میزان ناتوانی عملکردی و سطح مقطع عضله مولتی فیدوس به ترتیب با استفاده از مقیاس دیداری درد، پرسشنامه ناتوانی عملکردی اوسوستری والتروسونوگرافی قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند.
    یافته ها
    تغییرات درون گروه با استفاده از آزمون t-test زوجی نشان می دهد که کلیه متغیرها در گروه تجربی به طور معنی داری بهبود یافته اند (05/0< p) در همه موارد). آنالیز بین گروه ها با استفاده از t-test مستقل در قبل از مداخله اختلاف معنی داری را بین دو گروه در سطح مقطع عضله مولتی فیدوس نشان می دهد (05/0< p). بعد از مداخله، اختلاف معنی داری بین دو گروه در سطح مقطع عضله مولتی فیدوس یافت نشد (05/0> p).
    استنتاج
    نتایج نشان می دهد که تمرینات ثباتی باعث بهبود درد، کاهش ناتوانی حرکتی و افزایش سطح مقطع عضله مولتی فیدوس در بیماران مبتلا به کمردرد مزمن غیر اختصاصی شده است. پیشنهاد می گردد مطالعات دیگری با استفاده از نمونه های بیش تر جهت تایید یافته های مطالعه حاضر انجام گیرد.
    کلیدواژگان: تمرینات ثباتی، کمردرد مزمن، شدت درد، ناتوانی حرکتی، عضله مولتی فیدوس، اولتراسونوگرافی
  • احد علیزاده، رضاعلی محمدپور، محمدرضا برزگر صفحات 21-29
    سابقه و هدف
    سرطان پروستات دومین سرطان بدخیم شایع در مردان می باشد. رادیوتراپی یکی از روش های درمان مطرح برای این بیماری است. هدف این مطالعه، مقایسه مدل های مختلف برای تعیین مدلی معتبر و کارا می باشد که اثر فاکتورهای دموگرافی، پاتولوژی و بالینی بر بقاء درمان رادیوتراپی را تعیین کند.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کهورت تاریخی و شامل اطلاعات 422 بیمار مبتلا به سرطان پروستات می باشد که در بیمارستان انستیتو کانسر تهران در بین سالهای 1386 تا 1391 تحت رادیوتراپی قرار گرفته و در طول زمان پیگیری شده اند. برای تعیین اثر فاکتورهای مختلف بر زمان بقاء درمان رادیوتراپی، مدل کاکس و سه مدل پارامتری شامل لگ نرمال، لگ لجستیک و وایبل مقایسه شد. ابزار مقایسه علاوه بر معیار AIC میزان تغییرات پارامترهای برآورد شده می باشد. نرم افزار مورد استفاده برنامه Survival از نرم افزار R version 2.14.1 می باشد.
    یافته ها
    بیماران که مجموع دوزهای پرتو بالاتری دریافت کرده اند و همچنین بیمارانی که همزمان هورمون تراپی شده اند بقاء درمان بیش تر دارند(001/0p≤). در حالت تک متغیره و چند متغیره بر اساس معیار AIC مدل های لگ نرمال، لگ لجستیک و وایبل به ترتیب کارایی بالاتری نسبت به مدل کاکس داشتند. این نتیجه بر اساس میزان تغییرات برآورده شده پارامترها نیز تایید شد.
    استنتاج
    مدل پارامتری در حالت های تک متغیره و چند متغیره کارایی بالاتری نسبت به مدل کاکس داشتند و در بین مدل های بررسی شده مدل لگ نرمال برازش بهتر و نتایج قابل اعتمادتر در تعیین عوامل موثر بر بقاء درمان رادیوتراپی داشت.
    کلیدواژگان: مدل کاکس، مدل پارامتری بقاء، معیار آکائیک، سرطان پروستات، رادیوتراپی
  • فرشته خطی دیز آبادی، جمشید یزدانی، حسن افتخار اردبیلی، عزیزالله باطبی، داود شجاعی زاده صفحات 31-41
    سابقه و هدف
    مراقبین غیر رسمی افراد آموزش ندیده ای هستند که جهت ارائه خدمات وجهی دریافت نمی نمایند، در حالی که به عنوان ستون اصلی سیستم مراقبت در نظر گرفته می شوند. این مطالعه با هدف تعیین وضعیت مراقبتی مراقبان غیر رسمی و عوامل مرتبط با آن انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی بر روی 360 سالمند 65 سال و بالاترساکن منازل که حداقل از یک بیماری مزمن رنج می بردند و 194 مراقب آنان انجام شد. روش نمونه گیری، تصادفی چند مرحله ای بود. داده ها با استفاده از پرسشنامه به صورت مصاحبه چهره به چهره جمع آوری و با استفاده از تست های آماری، توصیفی، کای- دو، T-test، Mann witney،Gamma، Kruskalwallis test وSpearman مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    9/53 درصد از سالمندان دارای مراقب بودند که 5/65 درصد ازمراقبین، زنان بودند. 2/5 درصد از مراقبین دارای بار مسئولیتی خیلی شدید بودند. میانگین تعداد کمک های ارائه شده در زمینه فعالیت های روزانه و ابزاری به سالمند به ترتیب 2 ± 17/2 و 5/2 ± 23/8 بوده است. بار مسئولیتی مراقب باتعداد کمک ارائه شده در فعالیت های روزانه وابزاری زندگی، دسترسی به نیروی کمکی، تعداد ساعات کمک ارائه شده در هفته، سودمندی سالمند برای مراقب، رابطه آماری معنی داری را نشان داد (05/0< p).
    استنتاج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد، بار مسئولیتی مراقب یکی از متغیرهای مهم و تاثیرگذار در فرایند ارائه مراقبت غیر رسمی می باشد، در واقع عواملی که سبب کاهش یا افزایش بار مسئولیتی مراقب می شوند، در چگونگی ارائه خدمات نقش مهمی را ایفاء می نمایند.
    کلیدواژگان: مراقبت غیر رسمی، مراقبان غیر رسمی، بار مسئولیتی، سالمند ساکن منازل
  • سمیه قربانی قلی آباد، جمشید یزدانی چراتی*، قاسم جان بابایی، بیژن شعبان خانی صفحات 43-50
    سابقه و هدف

    سرطان معده یکی از شایع ترین سرطان ها در دنیا است و استان مازندران به عنوان یکی از مناطق با بروز بالای سرطان معده در ایران شناخته شده است. مطالعه حاضر به بررسی میزان بقاء و عوامل موثر بر بقای بیماران مبتلا به سرطان معده که در کلینیک طوبی شهرستان ساری تحت مداوا قرار گرفته اند پرداخته است.

    مواد و روش ها

    اطلاعات این مطالعه گذشته نگر از طریق مرکز ثبت سرطان کلینیک طوبی شهرستان ساری که زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی مازندران قرار دارد، جمع آوری شد. در این تحقیق، اطلاعات 430 بیمار مبتلا به سرطان معده به همراه مشخصه های فردی به مطالعه وارد شدند و برای یک دوره 5 ساله از آبان ماه 1386 لغایت آذرماه 1391 مورد پیگیری قرار گرفتند. میزان بقای روی هم رفته با استفاده از روش ناپارامتری کاپلان مایر تعیین شد و از تحلیل یک متغیره آزمون لگ رنک برای تعیین عوامل موثر بر بقای بیماران استفاده گردید.

    یافته ها

    8/68 درصد از بیماران مرد و بقیه (2/31 درصد) زن بودند و میانگین سن در بیماران مرد 98/65 سال و در زنان 12/61 سال بود. میانگین و میانه بقای این بیماران به ترتیب 82/27 ماه و 19 ماه به دست آمد و میزان بقای یک، دو، سه، چهار و پنج ساله این بیماران به ترتیب 64/0، 44/0، 34/0، 28/0 و 19/0 به دست آمد. در تحلیل یک متغیره، سن در زمان تشخیص سرطان (00/0p=)، درجه تمایز یافتگی تومور (03/0p=)، متاستاز بیماری (00/0p=)، مرحله پیشرفت سرطان (00/0p=)، نوع درمان انجام شده برای بیمار (00/0p=)، نوع هیستوپاتولوژی (01/0p=) و محل زندگی (00/0p=) به عنوان فاکتورهای تشخیصی موثر شناسایی شدند.

    استنتاج

    میزان بقای 5 ساله بیماران مبتلا به سرطان معده در شهرستان ساری پایین است، که مراجعه دیرهنگام و تاخیر در تشخیص می تواند از دلایل موجود باشد و تلاش برای تشخیص زودتر و به کارگیری روش های غربالگری می تواند بقای این بیماران را بهبود بخشد.

    کلیدواژگان: سرطان معده، تحلیل بقاء، روش کاپلان مایر، تحلیل یک متغیره، آزمون لگ رنک
  • فرزانه غریب پور، سید سجاد خرم روز، اکبر میرصالحیان، محمد ایمان عینی، فرشته جبل عاملی، داود دربان ساروخلیل، اصغر شریفی، مهدی میرزایی صفحات 52-60
    التهاب گوش میانی همراه با ترشحات Otitis media with effusion (OME) یکی از مهم ترین بیماری های دوران کودکی است. از آن جا که آلویوکوکوس اوتیتیدیس به عنوان یکی از عوامل باکتریایی این عفونت، به علت سخت رشد بودن به میزان کمی شناسایی شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع این باکتری کودکان مبتلا به (OME) با روش کشت و PCR بود.
    مواد و روش ها
    65 نمونه کلینیکی ترشحات گوش میانی از 50 کودک مبتلا به عفونت گوش میانی همراه با ترشحات (OME) جمع آوری شد. نمونه ترشحات گوش میانی در اتاق عمل توسط پزشک متخصص جمع آوری و سپس بخشی از نمونه ها درآزمایشگاه در محیط کشت جهت رشد باکتری ها تلقیح و بر روی بخشی دیگر از نمونه ها واکنش زنجیره ای پلیمراز PCR انجام شد. باکتری های جداشده نیز از لحاظ الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی شدند.
    یافته ها
    از50 بیمار مبتلا به OME، 45 نفر پسر و 5 نفر دختر بودند. آلویوکوکوس اوتیتیدیس با روش کشت در 15 مورد (07/23 درصد) و با روش PCR در 26 مورد(40 درصد) از 65 نمونه ترشحات گوش میانی شناسایی شد. الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی نشان داد که تمام ایزوله ها به آموکسی سیلین، آموکسی سیلین/ کلاونات، حساس هستند در حالی که اغلب ایزوله ها (6/86 درصد) به ماکرولیدها مثل اریترومایسین و آزیترومایسین مقاوم بودند.
    استنتاج
    آلویوکوکوس اوتیتیدیس یکی از عوامل مهم باکتریایی جدا شده از ترشحات گوش میانی در ایران است و با توجه به الگوی حساسیت میکروبی می توان پیشنهاد کرد که آموکسی سیلین و آموکسی سیلین/ کلاولانات در درمان مورد استفاده قرار بگیرد. همچنین روش PCR در مقایسه با کشت حساسیت بالاتر در شناسایی باکتری دارد.
    کلیدواژگان: عفونت گوش میانی با ترشحات، آلویوکوکوس اوتیتیدیس، کشت PCR
  • محسن شمسی، علیرضا حیدرنیا، شمس الدین نیکنامی، محمود کریمی صفحات 62-72
    سابقه و هدف
    یکی از بهترین راه های سنجش میزان فعالیت یک نظام بهداشتی اندازه گیری شاخص های توصیه شده توسط WHO است. یکی از مهم ترین این شاخص ها در سلامت دندا ن ها شاخص DMFT است. هدف از این پژوهش تعیین تاثیر برنامه مدون آموزشی بر بهبود عملکرد مراقبتی و پوسیدگی و پلاک دندانی مادران باردار در شهر اراک می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مداخله ای تعداد 130 نفر از مادران باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر اراک در دو گروه مداخله و شاهد (هر کدام 65 نفر) تقسیم گردیدند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل مشخصات دموگرافیک مادران، چک لیست ثبت شاخص DMFT و شاخص پلاک دندانی (PI) و هم چنین چک لیست مراقبت های بهداشت دهان و دندان مادران باردار بوده است که قبل از مداخله آموزشی، اطلاعات تکمیل و جمع آوری گردید. گروه مداخله برنامه آموزشی دریافت کردند. 3 ماه بعد از مداخله آموزشی در هر دو گروه شاهد و مداخله، معاینات دهان و دندان انجام شده و چک لیست ها تکمیل گردیدند. در نهایت داده ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    میانگین سن مادران باردار در گروه مداخله و شاهد به ترتیب5/3±1/27 و 3/4± 8/29 سال و میانگین DMFT به ترتیب 2/2±8/5 و 8/1±3/5 بوده است. بین میانگین DMFT مادران گروه مداخله در قبل و بعد از مداخله، اختلاف معنی داری مشاهده نشد (115/0=p)، ولی در جهت کاهش شاخص پلاک دندانی اختلاف معنی دار بوده است (041/0=p). در دو گروه مداخله و شاهد بین میانگین نمره عملکرد مراقبت های بهداشت دهان و دندان در خصوص انجام مراقبت های بهداشت دهان و دندان در قبل و بعد از مداخله آموزشی، اختلاف معنی داری مشاهده شد (05/0>p).
    استنتاج
    تدوین برنامه آموزش بهداشت دهان و دندان برای مادران باردار بسیار سودمند و اثربخش است. ضمن این که در اجرای این برنامه ها کنترل، پایش و پیگیری آموزشی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: مراقبت های بهداشت دهان، مادران باردار، DMFT، پلاک دندانی، آموزش، عملکرد مراقبتی
  • رسول اسلامی، رضا قراخانلو، سید جواد مولا، حمید رجبی صفحات 74-82
    سابقه و هدف
    بیان وابسته به فعالیت نوروتروفین ها در عضله اسکلتی به خوبی روشن نشده است. بنابراین، هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر یک جلسه فعالیت مقاومتی بر بیان ژن های NT-4/5 و p75 در عضلات تند و کند موش های صحرایی بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق، 16 موش نر ویستار (10 هفته سن) در دمای اتاق و تحت چرخه 12 ساعته روشنایی/ تاریکی و با در دسترس بودن آب و غذا نگهداری و به طور تصادفی در دو گروه 8 تایی (فعالیت مقاومتی (T) و کنترل (C) قرار گرفتند. فعالیت مقاومتی شامل بالا رفتن از یک نردبان 1 متری همراه با وزنه های بسته شده به دم حیوانات بود. برای اندازه گیری بیان ژن های NT-4/5 و P75 از روش Quantitative Real time RT-PCR استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS و روش آماری t-test استفاده شد، همچنین سطح معنی داری 05/0p≤ در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که یک جلسه فعالیت مقاومتی باعث کاهش معنی داری در بیان ژن NT-4/5 در عضله نعلی شد (003/0=p)، در حالی که، چنین تاثیری در عضله خم کننده بلند انگشتان دیده نشد (743/0=p). همچنین، داده ها نشان داد که یک جلسه فعالیت مقاومتی باعث افزایش بیان ژن p75 در عضله نعلی شد (043/0=p)، اما تاثیری بر بیان ژن p75 در عضله خم کننده بلند انگشتان نداشت (417/0=p).
    استنتاج
    می توان بیان کرد که یک جلسه فعالیت مقاومتی توانست مقادیر mRNA NT-4/5 و P75 را در عضله نعلی دچار تغییر کند. این تغییرات نشان دهنده این موضوع است که احتمالا برای تحقق سازگاری های ناشی از مدل فعالیت مقاومتی، رهایش این مجموعه نوروتروفینی در عضله اسکلتی نقش مهمی را ایفا می کند.
    کلیدواژگان: نروتروفین، 5، 4، گیرنده P75، فعالیت مقاومتی، عضلات تند و کند
|
  • Gohar Eslami, Ebrahim Salehifar, Maryam Behbudi, Mohammad Sadegh Rezai Pages 2-9
    Background and
    Purpose
    Inappropriate and irrational prescription of antimicrobial agents is a major concern around the world. Almost half of the prescribed antibiotics are inappropriate and unreasonable. Widespread use of Aminoglycosides is seen in the northern region of Islamic Republic of IRAN. This study aimed at investigating the consumption patterns, indications for use, dosage and intervals, complications, and monitoring of this class of drugs.
    Materials And Methods
    This retrospective study has been done in 100 patients who received amikacin in Sari Buali-sina Hospital, 2011. Demographic and other information regarding the time of starting antibiotic therapy, antibiotic therapy duration, amikacin dosage and interval, and creatinine clearance were recorded. SPSS V.16 was used to analyze the data. Independent samples t-test and chi square were used to compare the quantitative and qualitative variables, respectively.
    Results
    Among the patients 53 (53%) were less than one week of age, of whom 61% were male. The mean of starting antibiotics was 1.06 ± 0.307 days in neonates, and 1.19±0.616 days in infants. The mean duration of starting treatment with antibiotics in neonates was 12.95± 12.237 days and 6.57± 4.01 in infants. The average duration of amikacin in neonatal and infants was 4.89±4.05 and 9.83± 5.43 days, respectively. Serum creatinine levels were measured in17 patients before, during and after using amikacin. In 30% of patients the correct dosage based on serum creatinine levels was not prescribed. The mean of baseline serum creatinine was 0.603 ± 0.122 in neonates and 0.625 ± 0.103 in infants (Pv=0.95).
    Conclusion
    This study showed irrational use of amikacin and the main problem found in this study was not considering renal function, co-administration of drugs, and nephrotoxic. We believe that referral centers should be created in the region on a daily basis in order to measure the drug level.
    Keywords: Rational use, amikacin, neonate, antibiotics
  • Lena Motallebi, Mohammad Ali Mohseni Bandpei, Nahid Rahmani Pages 11-19
    Background and
    Purpose
    Weakness in trunk muscles and deep trunk muscles such as multifidus is amongst the key factors resulting in back pain. Therefore, strengthening these muscles is important in improving back pain. The purpose of this study was to investigate the effects of stabilization exercises on pain intensity, functional disability, pain and cross sectional area of multifidus muscles in patients with nonspecific chronic low back pain (LBP).
    Materials And Methods
    A clinical trial was performed in 30 women including 15 who were suffering from chronic LBP (experimental group) and 15 healthy women without any history of LBP (control group). The experimental group had 12 weeks (three times a week) stabilization exercises and the control group was given no intervention. Pain intensity, functional disability and multifidus cross sectional area were measured using visual analog scale, Oswestry disability questionnaire and ultrasonography, respectively before and after the intervention.
    Results
    Paired t-test showed that all variables significantly improved in the experimental group (P<0.05). Between groups analysis at baseline indicated a significant difference between the experimental and the control group on cross sectional area of multifidus (P<0.05). After the intervention, there was no significant difference between the two groups on cross sectional area of multifidus (P>0.05).
    Conclusion
    The results indicated the stabilization exercises as an effective intervention in improving pain, functional disability and cross sectional area of multifidus in patients with CLBP. Further larger-scale studies are needed to support the results of the current study.
    Keywords: Stabilization exercises, chronic low back pain, pain intensity, functional disability, multifidus muscle, ultrasonography
  • Ahad Alizadeh, Reza Ali Mohammadpour, Mohammad Reza Barzegar Pages 21-29
    Background and
    Purpose
    Prostate cancer is the second most common malignant cancer in men and radiotherapy is one of the treatments for this disease. The aim of this study was to determine the effect of demographic, clinical and pathology factors in survival rate of patients on radiotherapy and comparing different survival models to determine an efficient model.
    Materials And Methods
    In a historical cohort study 422 patients with prostate cancer were included. The subjects were chosen among those undergone radiotherapy and were followed up during 2007-2012 in the Cancer Institute of Tehran University. Effects of various factors on the survival rate of radiation treatment were determined using Cox model and three parametric models including log-normal, log-logistic and Weibull. We used AIC criteria and also standardized variability of regression coefficient. To analyze the data the Survival was applied in R version 2.14.1.
    Results
    Patients who received higher total dose of radiation and those undergone hormone therapy simultaneously, indicated higher survival rate (both p≤0.001). Univariate and multivariate models based on AIC criteria were more efficient than the Cox model for log-normal, log-logistic and Weibull, respectively. The findings were confirmed by the standardized variability.
    Conclusion
    Parametric models in univariate and multivariate models showed higher efficiency compared with Cox model.
    Keywords: Cox model, parametric models, AIC criteria, prostate cancer, radiation therapy
  • Freshteh Khatti Dizabadi, Jamshid Yazdani, Hassan Eftekhar Ardebili, Azizollah Batebi, Davoud Shojaezadeh Pages 31-41
    Background and
    Purpose
    Informal caregiver are untrained people who are not paid for providing care services, while in the care system they are considered as the main option. This study was conducted to determine the status of caregiving of informal caregivers and some related factors.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed in 360 people older than 65 years of age who suffered from at least one chronic disease and 194 of their caregivers. The samples were selected through multi-stage random sampling method. The data was collected using questionnaires completed through face to face interviews and then analyzed using X2, T-test, Mannwitney, Gamma, Kruskal-wallis tests and Spearman's rank correlation test.
    Results
    Among the population 53.9% of seniors had the advantage of having a caregiver. These caregivers were 65.5% female. The caregivers in some families bared the burden of responsibilities (5.2%). The mean number of assistance provided to the elderly in daily activities and using tools were 2.17±2 and 8.23± 2.5, respectively. We found a significant correlation between burden of responsibilities of caregivers with assistance provided for daily activities and using tools (P<0.05).
    Conclusion
    The results showed burden of responsibility as an important variable influencing the process of informal care. In other words, factors reducing the burden of caregiver responsibility could play an important role in the quality of services provided.
    Keywords: Informal caregiving, informal caregiver, burden, community, dwelling elderly
  • Somayeh Ghorbani Gholiabad, Jamshid Yazdani Cherati, Ghasem Jan Babai, Bijan Shabankhani Pages 43-50

    Background and

    Purpose

    Gastric cancer is one of the most common cancers in the world and Mazandaran province is known as one of the areas with high incidence of gastric cancer in Iran. This study examined the survival rates and factors affecting survival of patients with gastric cancer treated in Touba Clinic of Sari.

    Materials And Methods

    In this retrospective study the information of 430 patients with gastric cancer were studied. They were followed up for a 5-year period from November 2007 until December 2012. The overall survival rates were determined using nonparametric method of Kaplan - Meier and univariate analysis, and log rank test was used to determine the factors affecting the survival rates of the patients.

    Results

    Among the patients 68.8% were male and 31.2% were female. The mean age of male patients was 65.98 years and in female it was 61.12 years. The mean and median survival rates of these patients were 27.82 months and 19 months, respectively. The survival rate of the studied population in one, two, three, four and five years were 0.64, 0.44, 0.34, 0.28 and 0.19, respectively. Univariate analysis identified age at diagnosis (p= 0.001), degree of differentiation of tumor (p= 0.031), metastasis of disease (p= 0.000), tumor stage (p= 0.000), type of treatment for the patient (p= 0.000), histopathology type (p= 0.013), and location (p= 0.009) as effective diagnostic factors.

    Conclusion

    Five-year survival rate of patients with gastric cancer is low in Sari. Late referred and delayed diagnosis could be the reasons, therefore, early detection and screening methods are of great importance in improving the survival rate in these patients

    Keywords: Gastric cancer, survival analysis, Kaplan, Meier, univariate analysis, log, rank test
  • Farzaneh Gharibpour, Seyed Sajjad Khoramrooz, Akbar Mirsalehian, Mohammad Emaneini, Fereshteh Jabalameli, Davood Darban, Sarokhalil, Asghar Sharifi, Mehdi Mirzaii Pages 52-60
    Background and
    Purpose
    Otitis media with effusion (OME) is one of the major childhood diseases. Alloiococcus otitidis as an agent of OME is a fastidious organism. The aim of this study was to determine the prevalence of A. Otitidis in children with OME using culture and PCR methods.
    Materials And Methods
    A total of 65 specimens of middle ear effusions were obtained from 50 children diagnosed with OME under general anesthesia in operation room. PCR and bacterial culture methods were used for detection and isolation of A. otitidis. Antimicrobial susceptibility of bacterial isolates was determined by disk agar diffusion (DAD) method.
    Results
    The patients included 45 male and five female. A. otitidis were isolated from 15 (23.07%) cases using culture and 26 (40%) patients through PCR. All the isolates were susceptible to amoxicillin and amoxicillin/ clavulanate. Whereas most of the isolates were resistant to Macrolides such as Erythromycins and Azithromycin.
    Conclusion
    A. otitidis is one of the most important bacterial agents of OME in Iranian children. Considering the antibiogram susceptibility pattern, we can propose these antibiotics as the drugs of choice for the treatment of OME patients. Also, this study showed that PCR is more sensitive than culture method for identification of this bacterium.
    Keywords: Otitis media with effusion (OME), Alloiococcus otitidis, culture, PCR
  • Mohsen Shamsi, Alireza Hidarnia, Shamsaddin Niknami, Mahmmod Karimi Pages 62-72
    Background and
    Purpose
    One of the best ways to evaluate the activity and efficiency of a health care system is to consider WHO advised indices. In oral health systems, one of the most important of these indices is DMFT index. The aim of this research was to assess the effects of education on the performance of pregnant women in city of Arak regarding oral health according to the DMFT index and plaque index.
    Materials And Methods
    This intervention study was carried out in 130 pregnant women attending health centers in Arak who were divided into case and control groups (n= 65 in each group). Before the intervention the data including the samples’ demographic features, DMFT Index and Plaque Index (PI) check lists and their performance about oral health was recorded. The intervention group attended educational programs and after three months the samples were examined for oral health.
    Results
    The mean ages of samples in case and control groups were 27.1±3.5 and 29.8±4.3 years and the mean of DMFT score was 5.8±2.2 and 5.3±1.8, respectively. There was no significant difference in the mean of DMFT scores before and after the intervention among the two groups (p=0.115) but there was a significant decrease in PI scores (P=0.041). Moreover, the performance of case and control groups were different before and after the intervention (P<0.05).
    Conclusion
    Educational programs are very effective in enhancing oral health among pregnant women. Furthermore, follow up programs on controlling and monitoring are beneficial.
    Keywords: Oral health, pregnant women, DMFT, Plaque Index, education, performance
  • Rasool Eslami, Reza Gharakhanlou, Seyyed Javad Mowla, Hamid Rajabi Pages 74-82
    Background and
    Purpose
    Activity-dependent expression of neurotrophins in skeletal muscle is not well established. In this research we aimed at studying the effect of one session resistance exercise on mRNA expression of NT4.5 and P75 proteins in slow and fast skeletal muscles of Wistar rats.
    Materials And Methods
    Sixteen male Wistar rats (10 wk of age) were housed at room temperature under a controlled light/dark (12-h) cycle with ad libitum access to food and water. They were randomly divided into two groups (resistance exercise (T) and control (C); n=8 in each group). The resistance training protocol consisted climbing a 1-meter–long ladder, with a weight attached to a tail sleeve. For NT-4.5 and P75 expressions, quantitative real time RT-PCR was used. For data analysis the independent-samples t-test was used in SPSS. The level of significance was set at P<0.05.
    Results
    This study showed that resistance exercise significantly decreased mRNA expression of NT4.5 in soleus muscle (P= 0.003). However, no significant alteration was detected in Flexor Hallucis Longus (FHL) muscle (P= 0.743). Our results also indicated that resistance exercise significantly increased mRNA expression of P75 in soleus muscle (P= 0.043). However, this increase was not found in FHL muscle (P= 0.417).
    Conclusion
    One session resistance training altered the mRNA expression of NT4/5 and P75 receptor in soleus muscle. This alteration indicated that probably muscle-derived neurotrophin release plays a key role for exercise-induced adaptation in skeletal muscle.
    Keywords: Neurotrophin, 4.5, P75 receptor, slow, fast muscles, resistance training