فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 116 (شهریور 1393)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 116 (شهریور 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/28
  • تعداد عناوین: 23
|
  • فروغ عالمی سرج، مجید مهدوی، پیمان زار ع، محمد علی حسین پورفیضی، سعید بلالایی صفحات 1-10
    سابقه و هدف
    لوسمی میلوئید مزمن (CML) از شناخته شده ترین اشکال لوسمی می باشد. امروزه تلاش برای یافتن ترکیبات سنتزی جدید یکی از استراتژی های پایه جهت یافت داروهای جدید برای درمان CML است. در این مطالعه اثرات مهار رشدی و آپوپتوزی 4 ترکیب آمینوپیریمیدونی بر روی رده سلولی لوسمی K562 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از رده سلولی سرطانی K562 که مدل آزمایشگاهی لوسمی میلوئید مزمن (CML) محسوب می شود، استفاده شد. این سلول ها پس از تیمار با ترکیبات مورد مطالعه در زمان ها و غلظت های مختلف، توسط آزمون دفع رنگ تریپان بلو، مورد بررسی قرار گرفته اند. برای تاید القای آپوپتوز توسط این ترکیبات، از آزمون قطعه قطعه شدن DNA و تصاویر میکروسکوپ فلئوروسانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که اولا ترکیبات جدید سنتز شده آمینوپیریمیدونی، باعث مهار رشد وابسته به غلظت و زمان در سلول های K562 می شوند. ثانیا این ترکیبات باعث کاهش زیستایی و القای آپوپتوز در سلول های K562 می شوند. ثالثا میزان تاثیر این ترکیبات بر سلول های K562، بسته به ساختار آن ها، با یکدیگر متفاوت است.
    استنتاج
    به طور کلی با توجه به اثرات مهار رشد و القای آپوپتوز توسط ترکیبات تازه سنتز شده آمینوپیریمیدونی، می توان این ترکیبات را به عنوان ترکیباتی جدید و موثر برای مطالعات بیش تر در درمان بیماران لوسمی پیشنهاد کرد.
    کلیدواژگان: آپوپتوز، آمینوپیریمیدون، لوسمی میلوئید مزمن سلول K562
  • هادی طالشی آهنگری، حسین رجبی، محمد افتخاری، فریبا جوهریدها صفحات 23-31
    سابقه و هدف
    تصویربرداری در پزشکی هسته ای بر پایه استفاده از تابش گاما می باشد و درمان در پزشکی هسته ای با استفاده از رادیوداروهای تابش کننده بتا صورت می گیرد. استفاده از اشعه ترمزی برای تصویربرداری و تعیین توزیع رادیو ایزوتوپ ها زمینه ای جدید در تحقیقات می باشد. در تصویربرداری تابش ترمزی یا ترمزی طراحی کولیماتور نباید بر اساس پیک انرژی باشد و تمام طیف انرژی در تحلیل باید در نظر گرفته شود. بزرگ ترین مسئله که برای این پرتوها وجود دارد مسئله نفوذ از دیواره کولیماتور است. در این تحقیق یک طراحی جدید کولیماتور برای تصویربرداری تابش ترمزی با نصف وزن معمول کولیماتورها پیشنهاد شده است. بااین حال تغییر چندانی در رزولوشن و حساسیت سیستم ایجاد نخواهد شد. همچنین میزان تاثیر فیلتر واینر در تصویربرداری تابش ترمزی مورد ارزیابی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    با کد شبیه ساز GATE کولیماتورهای لایه ای به صورت فانتوم دیجیتالی طراحی شد و حساسیت و رزولوشن کولیماتورهای لایه ای در لایه های مختلف مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    با افزایش تعداد لایه های کولیماتور حساسیت تا میزان 9درصد افزایش یافت. همچنین به دلیل نفوذ از دیواره رزولوشن تا 11درصد کاهش پیدا کرد. علاوه بر این، هیچ دلیل قانع کننده ای که نشان دهد فیلتر واینر در تصویربرداری تابش ترمزی موجب بهبود رزولوشن می شود، مشاهده نشد.
    استنتاج
    کولیماتورهای لایه ای موجب افزایش حساسیت می شود و زمان جمع آوری کانت را برای تصویربرداری تابش ترمزی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: پزشکی هسته ای، مونت کارلو، کولیماتور، تابش ترمزی، فسفر 32
  • محمد آهنجان، سوده خلدی، علیرضا رفیعی صفحات 32-40
    سابقه و هدف
    اسینتوباکتر به عنوان پاتوژن مهم فرصت طلب در بروز عفونت های بیمارستانی نقش دارد. این باکتری غالبا به چندین کلاس از آنتی بیوتیک ها مانند بتالاکتام ها مقاومت دارد. این مطالعه به منظور تعیین الگوی مقاومت در اسینتوباکتر جدا شده از بیمارستان های آموزشی شهرستان CTX وTEM آنتی بیوتیکی و شیوع ژن های بتالاکتامازی ساری انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 100 اسینتو باکتر که از نمونه های بالینی مختلف جم ع آوری شد انجام گرفت. حساسیت نسبت به آنتی بیوتیک ها باروش کربی – بائر تعیین شد. برای شناسایی مولد بتالاکتاماز از روش دیسک ترکیبی انجام گرفت. شاخص های آماری با PCR با روش CTX وTEM استفاده شد. برای بررسی ژنتیکی ژن های بتالاکتامازی معنی دار در P <0/ محاسبه شد و از تست آماری کای دو، برای تحلیل یافته ها استفاده شد. مقادیر 05 SPSS کمک نرم افزار نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که بیش ترین مقدار مقاومت در برابر آنتی بیوتیک های سفوتاکسیم 100 درصد)، سفتازیدیم (100 درصد) در حالی که که کلسیتین با (65 درصد) بیش ترین مقدار حساسیت را نشان داد. ) 37 تعیین / 79 و 5 / به ترتیب 1 CTX وTEM بود اند و فراوانی ژن های ESBL نتایج نشان داد که 24 درصد از ایزوله ها مولد گردید.
    استنتاج
    بررسی این مطالعه نشان داد که که میزان مقاومت دارویی اسینتوباک تر تنها در 24 درصد از ایروله های دارای که مربوط به کلاس بتالاکتامازی هستند مشاهده شده است. لذا مکانیزم های دیگری هم چون پم پ های TE-M و CTM ترشحی، پورین ها وتشکیل بیوفیلم در ایجاد مقاومت دارویی نقش ایفا کنند.
    کلیدواژگان: مقاومت آنتی بیوتیکی، بتالاکتاماز، ESBL، اسینتوباکتر
  • مهتاب دانشور، محمدرضا آقاصادقی، ساناز مهمازی، سید مهدی سادات صفحات 41-51
    سابقه و هدف
    درمان استاندارد ژنتیک HCV شامل تجویز دارویی پگ اینترفرون و ریباورین می باشد. برای عف ونت میزبان از عواملی است که تا حد زیادی بر روی چگونگی پاسخ دهی به درمان تاثیر گذار است. مطالعات اخیر وجود را به عنوان یک فاکتور میزبانی م وثر در در مان عفونت معرفی IL28B در ناحیه پروموتر ژن rs پلی مورفیسم 12979860 نموده است. لذا هدف مطالعه حاضر، بررسی ارتباط این پلی مورفیسم با نحوه پاسخ به درمان در بیماران ایرانی بوده است. 71 بیمار حساس و 37) C
    مواد و روش ها
    این مطالعه بررسی مقطعی بر روی 108 نمونه خون بیمار مبتلا به هپاتیت فراوانی پلی مورفیسم ها توسط روش، DNA بیمار مقاوم به درمان) به همراه 50 فرد سالم انجام گردید. پس از استخراج بر روی ژل پلی آکریلامید الکتروفورز شدند. PCR تعیین و در نهایت محصولات PCR -RFLP 39/ 28 نفر (4، CC نشان داد که از مجموع 29 بیمار دارای ژنوتایپ C/T
    یافته ها
    آنالیز آماری در مورد پلی مورفیسم 59 درصد) به درمان پاسخ داده و از / 42 بیمار (2، C/T درصد) حساس به درمان و از 75 بیمار حاوی ژنوتایپ هتروزیگوت فقط یک نفر به درمان پاسخ داده بود.، TT 14 بیمار دارای ژتوتایپ مشاهده شده است. T در مق ایسه به آلل (SVR) با پاسخ پایدار ویروسی C
    استنتاج
    ارتباط معن ی داری بین وجود آلل به عنوان یک مارکر زیستی مهم در پیش بینی پاسخ rs اطلاعات بیان گر آن است که می توان از تعیین ژنوتایپ 12979860 استفاده نمود. هرچند مطالعه با تعداد نمونه بیش تر ضروری به نظر می رسد. HCV به درمان در بیماران مبتلا به
    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، ایران B اینترلوکین، C هپاتیت
  • محمدرضا پورمند، الهه سلیمی، جلیل فلاح مهرآبادی، آذر حدادی، راحیل مشهدی صفحات 52-57
    سابقه و هدف
    با توجه به تنوع ژنومی گونه ها و سویه های استافیلوکوکوس، تشخیص سریع باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در نمونه های بالینی برای کاهش انتقال و گسترش این پاتوژن امری ضروری است. یکی از راه های تشخیص سریع، انتخاب یکی از ژن های آن جهت شناسایی است. هدف از این مطالعه، شناسایی ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس با می باشد. scaF استفاده از ژن
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1392 روی 45 ایزوله استافیلوکوکوس اورئوس جدا شده از نمونه های بالینی با کمک نرم افزارهای وب مورد بررسی قرار scaF بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفت. ابتدا ژن گرفت. در ادامه با کمک روش های بیوشیمیایی و آزمون های تشخیصی، ایزوله های استافیلوکوکوس اورئوس مورد تائید با واکنش زنجیره ای پلیمراز و پرایمرهای اختصاصی در این ایزول ه ها scaF ژنومی، ژن DNA قرار گرفتند. متعاقب استخراج توسط روش ژل الکتروفورز مورد بررسی قرار گرفتند. polymerase chainreaction(PCR) تکثیر یافت. نتایج حاصل از مثبت گردید. بررسی بیوانفورماتیک نشان داد که این ژن،، scaF
    یافته ها
    در همه ایزوله های مورد مطالعه وجود ژن 6می باشد. / پروتئینی به وزن مولکولی 33 کیلودالتون را کد کرده که دارای 297 اسیدآمینه است و نقطه ایزوالکتریک آن 3 تاکنون این پروتئین مورد بررسی آزمایشگاهی قرار نگرفته است. بوده که در سویه های Staphylococcal conserved antigens متعلق به خانواده ژنی scaF
    استنتاج
    ژن حفاظت شده می باشد. علاوه بر این، به علت عدم وجود ژن، JCVI استافیلوکوکوس اورئوس ثبت شده در پایگاه اطلاعاتی مشابه در استافیلوکوکوس اپیدرمیدیس و سایر گونه ها می توان از آن برای تشخیص استافیلوکوکوس اورئوس در عفون تها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: (scaF، (PCR، استافیلوکوکوس اورئوس، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • سمیه پارسانیا، محمد سهراب پور صفحات 58-62
    سابقه و هدف
    حضور ژن های بتالاکتاماز وسیع نقش مهمی در ایجاد مقاومت سویه های CTX-M الطیف به ویژه نوع Escherichia coli مولد این آنزیم ها به آنتی بیوتیک های بتا لاکتام ایفا می کنند. مقاومت باکتری های گرم منفی از جمله نسبت به آنتی بیوتیک های مختلف، به خصوص بتالاکتام ها به طور روزافزون گزارش شده است. این مطالعه با هدف صورت پذیرفت. E. coli ارزیابی بتالاکتامازهای وسیع الطیف در باکتری.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی - تحلیلی که از فروردین تا بهمن سال 92 در بیمارستان های عمومی شهر جداسازی و جهت بررسی بتالاکتامازهای وسیع الطیف از روش E. coli ارومیه صورت گرفت، 131 نمونه مورد PCR با روش CTX-M- با روش جوشیدن استخراج شد و از نظر وجود ژن 15 DNA. استفاده شد Combined Disk بررسی قرار گرفت. 11 درصد)، 7 مورد از / 82 درصد)، 15 مورد از سپتی سمی (45 / از عفونت ادراری (44 E.coli
    یافته ها
    108 باکتری 5 درصد) و 1 مورد هم از بیمار مبتلا به مننژیت (76 / درصد) جداسازی شد. از 131 مورد جداسازی / عفونت زخمی (34 23 درصد از سوی های مقاوم دارای / 41 درصد) دارای مقاومت داروی چندگانه بودند. 63 / شده، 55 مورد (98 بودند. CTX-M- بتالاکتامازهای وسیع الطیف از نوع 15.
    استنتاج
    با توجه به شیوع رو به افزایش سویه های تولیدکننده بتالاکتامازهای وسیع الطیف، استفاده از پروتکل درمانی مناسب براساس تعیین الگوی آنتی بیوگرام سویه ها، قویا توصیه می شود.
    کلیدواژگان: 15 CTX، M، بتالاکتاماز وسیع الطیف، اشرشیا کلی
  • سکینه محمد علیزاده چرندابی، مژگان میرغفوروند، جمیله ملکوتی، مهرناز اصغری، سحرناز نجات صفحات 63-74
    سابقه و هدف
    با افزایش تعداد زنان یائسه، موضوع کیفیت زندگی آن ها مورد توجه قرار گرفته است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر آموزش تغذیه به تنهایی و همراه با برنامه ورزشی برکیفیت زندگی زنان یائسه و قبل از یائسگی انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی از اسفند 1391 تا خرداد 1392، 81 نفر از زنان متاهل سالم 45-60 ساله شهرستان کلیبر در شمال غرب ایران با روش بلوک ندی تصادفی به سه گروه 27 نفره تخصیص داده شدند. گروه اول آموزش تغذیه و گروه دوم آموزش تغذیه توام با برنامه ورزشی دریافت نمودند. برای گروه کنترل مداخله انجام نگرفت. پرسشنامه کیفیت زندگی زنان یائسه (MENQOL) توسط مشارکت کنندگان قبل از مداخله، 8 و 12 هفته بعد از مداخله تکمیل گردید. از مدل خطی عمومی برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    کیفیت زندگی درگروه ورزش و تغذیه در هفته 8 و 12 و در گروه تغذیه در هفته 12 به طور معنی داری بهبود یافت، به طوری که میانگین نمره کلی کیفیت زندگی در گروه ورزش و تغدیه قبل از مداخله از 5/59 به 1/40 در هفته 8 (5/8- تا 3/19- 95 درصد فاصله اطمینان، 9/13-:تفاوت میانگین) و 4/35 در هفته 12 (0/17- تا 3/27-، 1/22-) کاهش یافت و هم چنین در گروه تغدیه از 4/58 به 2/49 در هفته 8 (2/2 تا 2/10-، 4-) و 5/49 درهفته 12 (8/0- تا 8/11-، 3/6-) رسید. هیچ گونه اثرات جانبی ناشی از مداخله مشاهده نشد.
    استنتاج
    انجام ورزش همراه با آموزش تغذیه در بهبود کیفیت زندگی زنان یائسه و قبل از یائسگی موثرتر از برنامه آموزش تغذیه می باشد.
    کلیدواژگان: یائسه، ورزش هوازی، کیفیت زندگی، تغذیه، آموزش
  • نرگس رفیعی، مریم شریفیان ثانی، حسن رفیعی، ناصر بهنام پور، کیان فروزش صفحات 75-83
    سابقه و هدف
    کیفیت زندگی یک مفهوم بسیار مهم برای مراقبت های بهداشتی است. این مطالعه با هدف ترجمه و تعیین پایایی و روایی نسخه فارسی پرسشنامه ژنریک «شاخص کیفیت زندگی» برای اولین بار در ایران انجام شد.
    مواد و روش ها
    پس از اخذ اجازه از سازندگان پرسشنامه و ترجمه آن، پرسشنامه بر روی 130 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی که بر اساس روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک، انتخاب شده بودند، اجرا شد. در مرحله اول پرسشنامه های کیفیت زندگیQLI و SF-36 و حمایت اجتماعی واکس توزیع شد. پس از دو هفته فقط پرسشنامه OLI توسط دانشجویان تکمیل شد. جهت بررسی پایایی پرسشنامه از روش تعیین هم خوانی درونی و جهت بررسی پایایی در بازآزمایی، روایی ملاکی هم زمان و روایی سازه از ضریب توافق و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده شد.
    یافته ها
    در تحلیل هم خوانی درونی، آلفای کرونباخ کل پرسشنامه، 0/934 به دست آمد و به جز حوزه خانواده (0/58= a) سایر حوزه های پرسشنامه، از ضرایب استاندارد پایایی بین 0/74 تا 0/90 برخوردار بودند. در آزمون پایایی در بازآزمایی، ضریب همبستگی اسپیرمن و ضریب توافق کل پرسشنامه به ترتیب 0/89 و 0/88 بود. سایر حیطه های پرسشنامه به جز حوزه خانواده (0/255=ICC) ضرایب قابل قبولی داشتند. روایی ملاکی هم زمان و روایی سازه، به ترتیب همبستگی مثبت معنی داری بین این پرسشنامه با پرسشنامه SF-36و حمایت اجتماعی واکس نشان داد. آزمون تحلیل عاملی تاییدی با استفاده از نرم افزار EQS نیز نشان دهنده این بود که ساختار عاملی پرسشنامه در اجرا بر نمونه مطالعه تکرار شده است.
    استنتاج
    نتایج نشان داد گونه فارسی این پرسشنامه، به منظور اندازه گیری کیفیت زندگی از پایایی و روایی لازم برخوردار است. اگرچه تحقیقات بیش تری به منظور رفع نواقص پایایی حوزه خانواده مورد نیاز است.
    کلیدواژگان: پرسشنامه شاخص کیفیت زندگی، پایایی، روایی، نسخه فارسی
  • مرضیه شکوهی فر، حسین فلاح زاده صفحات 84-92
    سابقه و هدف
    یکی از مفاهیم بسیار مهم در دیابت نوع دو به عنوان یک بیماری مزمن کیفیت زندگی است که بر عملکرد فردی و اجتماعی اثرات گسترده ای دارد. با توجه به عوارض کوتاه مدت، بلند مدت و هزینه های بسیار زیاد این بیماری، مطالعه حاضر با هدف تعیین کیفیت زندگی این بیماران انجام شد و در نهایت یک مدل ساختاری ارائه گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 250 بیمار دیابتی نوع دو در یزد انجام شد در این مطالعه از استفاده شد این ابزا ر شامل 34 سوال و 8 بعد محدودیت نقش ناشی از سلامت جسمانی، استقامت بدنی، QOLID ابزار سلامت عمومی، رضایت از درمان، علایم رنجوری، نگرانی های مالی، سلامت روانی و رضایت از رژیم غذایی می باشد. تحلیل گردید. Amos (و (21 SPSS (داده ها با استفاده از نرم افزار(16
    یافته ها
    در این مطالعه 42 درصد از بیماران مرد و 58 درصد زن بودند. بین کیفیت زندگی با سطح تحصیلات، ارتباط معنی داری وجود داشت بر طبق این مطالعه، حیطه های سلامت عمومی و (p< 0/ درآمد و مصرف سیگار با (05 استقامت بدنی کم ترین مقدارمیانگین را داشتند. در نتیجه دیابت دراین حیطه ها بیش تر بر کیفیت زندگی بیماران اثر می گذاشت. در مدل ساختاری، اثر مستقیم استقامت بدنی بر سلامت عمومی، محدودیت نقش، سلامت روان ورضایت از 0) بود. اثر مستقیم سلامت عمومی و محدودیت نقش بر رضایت از /19، 0/29، -0/ 57، 0 / درمان به ترتیب برابر با (69 0 معن یدار شدند. اثر غیرمستقیم استقامت بدنی / 0-) شد. همه اثرات مستقیم در سطح 05 / 0و 13 / درمان به ترتیب برابر (30 0 معنی دار شد. / 0 شد که این اثر در سطح 05 / بر رضایت از درمان برابر با 28
    استنتاج
    دیابت بیماری مزمنی است که برکیفیت زندگی بیماران به شدت ت اثیر می گذارد. هر گونه تلاش در مدل های ساختاری پیش بینی کننده کیفیت زندگی، نقشی معنی داری در حل دشواری های این بیماران ایفا می کند.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، دیابت نوع دو، مدل ساختاری
  • علی یگانه، افشین احمدزاده حشمتی صفحات 93-101
    سابقه و هدف
    یکی از عوارض عمده در بیماران مبتلا به دیابت آمپوتیشن می باشدکه می تواند جنبه های مختلف زندگی افرادرا تحت تاثیر قرار بدهد. هدف از انجام این تحقیق پی بردن به سرنوشت بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن اندام تحتانی و کیفیت زندگی آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آینده نگر که در بیمارستان حضرت رسول تهران از سال 1388 الی 1392 انجام شد،121 بیمار شناخته شده دیابت تیپ2 که تحت آمپوتیشن اندام تحتانی در سطوح مختلف قرار گرفته بودند به مدت 4 سال مورد پیگیری قرار گرفتند. برای تعیین کیفیت زندگی از پرسشنامه SF-12استفاده گردید و میزان مورتالیته و علت آن در این مدت ثبت شد. به وسیله نرم افزار SPSS متغیر های کیفی با آزمون کای دو و متفیر های کمی با آزمون تی مستقل ارزیابی شدند. مقادیر کم تر از 05/0 معنی دار درنظر گرفته شدند.
    یافته ها
    مورتالیته 4 ساله بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن 36درصد برآورد می شود. بیماری های قلبی عروقی(4/63درصد)، مشکلات کلیوی (6/14 درصد)، حوادث مغزی (2/12 درصد) و عفونت (8/9 درصد) شایع ترین علل مورتالیته در این بیماران می باشند. مورتالیته در این بیماران به محل آمپوتیشن و تعداد آمپوتیشن ها ارتباطی نداشت ولی با مقدار مصرف انسولین ارتباط مستقیم داشت. امتیاز کیفیت زندگی هم در هر دو عملکرد جسمانی و روان در بیماران فوت شده پایین تر از بیماران در قید حیات بود(به ترتیب 03/0 و 009/0) اما در ارتباط با تعداد آمپوتیشن ها، اختلاف فقط در سلامت روان معنی دار بود(00/0).
    استنتاج
    بیماران دیابتی دچار آمپوتیشن باید به دقت از نظر عوارض دیابت کنترل شوند و از آن جایی که آمپوتیشن اندام تختانی به خصوص در بخش روان بیمار تظاهر می کند بهتر است در ویزیت های بیماران، به طور روتین مشاوره های روان پزشکی نیز اضافه گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، کیفیت زندگی، قطع عضو، میزان مرگ
  • سیدعلی دوستدار طوسی، صمد گلشنی صفحات 102-109
    سابقه و هدف
    امروزه در مطالعه پدیده ها و مسائل انسانی، به وحدت و یکپارچگی جنبه های زیستی و روانی-اجتماعی بیش تری پی می بریم. دیگرتفکیک بین جنبه های عضوی و کارکردی تقسیم درستی به نظر نمی رسد. بر اساس این تعامل است که مشکلات جسمانی، عوارض روانی اجتماعی را ایجاد می کند و عوامل روانی اجتماعی نیز به نوبه خود بر جسم انسان تاثیر می گذارند. بیماری های قلبی عروقی نمونه بارز تاثیرات متقابل جسم و روان در فرآیند پدیدآیی بیماری هستند. در این گونه بیماری ها بروز و تشدید اختلال جسمانی، از مسائل هیجانی و مشکلات روانی اجتماعی سرچشمه می گیرد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر ویژگی شخصیتی تاب آوری در بیماران قلبی است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه (علی- مقایسه ای) بر روی کلیه بیماران قلبی عروقی بیمارستان های فاطمه الزهرا و نیمه شعبان، و تعدادی افراد سالم انجام شد. نمونه آماری این تحقیق232 نفر بود که تعداد87 نفر افراد سالم، 77نفر از بیماران قلبی عروقی(سکته ای) و 68 نفر بیماران قلبی غیر سکته ای بستری بودند که براساس روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. برای جمع آوری اطلاعات از مقیاس تاب آوری کانرودیویدسون (CD-RISC) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحقیق حاکی از آن است که افراد سالم در تاب آوری نمره بالاتری را کسب کرده اند، اما بیماران قلبی عروقی در تاب آوری نمره پایین تری داشتند. جداول رگرسیونی نشان می دهد که دو متغیر تاب آوری و سبک های مقابله ای تاثیر معنی داری در بروز تشدید بیماری های قلبی داشته اند و هر یک از آن ها دارای وزن های متفاوتی هستند. ضرایب تاثیر استاندارد موجود در جدول نشان می دهد که متغیر تاب آوری با ضریب تاثیر رگرسیونی (6 /0- β=)، قوی ترین پیش بینی کننده بیماران قلبی می باشد.
    استنتاج
    یافته های به دست آمده نشان می دهد که بین ویژگی شخصیتی تاب آوری با بیماری قلبی رابطه معنی داری وجود دارد و هم چنین تفاوت معنی داری، بین افراد سالم و بیماران قلبی عروقی از نظر سطح تاب آوری مشاهده شده است.
    کلیدواژگان: تاب آوری، بیماران قلبی، بیماران سکته ای، ویژگی های شخصیتی
  • رزاق رحیم پور، عبدالرحمان بهرامی، فرشید قربانی، محمد جواد عصاری، امیررضا نگهبان، سمیرا رحیم نژاد، بهادر مهدی زادگان صفحات 119-131
    سابقه و هدف
    پایش بیولوژیکی برای کارگران در معرض حلال های شیمیایی، مکمل پایش محیطی می باشد و می تواند در ارزیابی ریسک بهداشتی مواجهه با ترکیبات سمی مفید و کارآمد واقع شود. هدف از این مطالعه پایش محیطی و بیولوژیکی مواجهه کارگران با ترکیبات آلی فرار در صنعت پتروشیمی می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی و به روش مقطعی می باشد. نمونه های هواو ادرار از 104 کارگرشاغل در مجتمع های پتروشیمی جمع آوری گردید. به منظور تعیین غلظت ترکیبات بنزن، تولوئن، ایزومرهای گزیلن، فنول و متیل اتیل کتون، در هوای استنشاقی افرادبر اساس روش 2549NIOSHاز هوای تنفسی آن ها نمونه برداری و تجزیه شد. به منظور تعیین غلظت متابولیت ادراری ترکیبات مورد بررسینمونه های ادرار با استفاده از دستگاه های گاز کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و گاز کروماتوگرافی تجزیه شدند. مقدار کراتینین ادراری توسط دستگاه اسپکتروفتومتر UV-VIS اندازه گیری شد. در این پژوهش از نرم افزار آماری SPSS16 و آزمون های t گرسیون خطی استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین غلظت بنزن، تولوئن، ارتو و متا گزیلن، پارا گزیلن، فنول و متیل اتیل کتون هوای تنفسی به ترتیب برابر با192/1،300/1، 97/1، 290/2، 0116/0و 243/2پی پی ام بود. میانگین غلظت ترانس ترانس موکونیک اسید، هیپوریک اسید، 2و3 متیل هیپوریک اسید، 4متیل هیپوریک اسید و فنول ادراری به ترتیب 1431 میکروگرم بر گرم کراتینین، 3949/0، 4444/0، 1483/0 گرم بر گرم کراتینین و 5850/0میلی گرم بر گرم کراتینین و غلظت متیل اتیل کتون ادراری برابر با 154/0 میلی گرم بر لیتر بود. بین غلظت ترکیبات آلی فرار در هوا و متابولیت ادراری آن ها ارتباط خطی و مستقیم وجود داشت (05/0>P).نتایج نشان داد که با افزایش ساعت کار هفتگی، میانگین غلظت دفع ادراری ترانس، ترانس- موکونیک اسید، ایزومرهای متیل هیپوریک اسید و فنول افزایش می یابد(05/0>P).
    استنتاج
    میانگین غلظت بنزن هوای تنفسی، ترانس و ترانس- موکونیک اسید ادراری از استاندارد تعیین شده توسط مرکز سلامت محیط و کار کشورو مجمع دولتی متخصصین بهداشت صنعتی آمریکا بیش تر بود و غلظت دیگر ترکیبات مورد بررسی کم تر ازحدود استاندارد تعیین شده توسط همین سازمان ها بود. نتایج حاکی از این است که مصرف سیگار موجب افزایش میزان دفع ادراری تمامی متابولیت ها به جز هیپوریک اسید می شود.
    کلیدواژگان: ترکیبات آلی فرار، مواجهه شغلی، پایش محیطی، پایش بیولوژیکی، پتروشیمی
  • محدثه خلیلیان، محمدرضا ذوالفقاری، محمد سلیمانی صفحات 132-140
    سابقه و هدف
    سلنیوم در بیولوژی به عنوان یک عنصر کمیاب اصلی و مورد نیاز برای بیش تر ارگانیسم ها با اهمیت می باشد اما برخلاف اه میت آن در عملکرد سلولی، غلظت های بالای سلنیوم به ویژه در فر م های سلنات و سلنیت به طور حاد سمی است. بنابراین، یک نیاز را برای مطالعه بیوژئوشیمی و گسترش استراتژ ی ها جهت کنترل موثر اکسی آنیون سمی سلنات در محیط برانگیخته است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 30 س ویه باکتری از نمونه های پساب صنایع در استان قم با استفاده از روش سلنات سدیم با استفاده از روش رقت در آگارو نیز MIC. غنی سازی و نیز کشت مستقیم در محیط جامد جداسازی شد آزمایش آنتی بیوگرام در سویه های مقاوم انجام شد. به (Qom Wastewater Number 4 and 184) QW و 184 QW
    یافته ها
    سویه های باکتریایی جدا شده با ع نوان 4 شناسایی Escherichia coli(AJ و (567606 Proteus hauseri(FR733709- به عنوان (1 QW و 184 QW ترتیب سویه 4 گردیدند. هم چنین، این دو سویه نسبت به برخی از آنتی بیوتیک ها مقاومت نشان دادند.
    استنتاج
    نتایج این پژوهش نشان داد که به منظورجداسازی باکتری های مقاوم به سلنات،روش غنی سازی در مقایسه می توانند کاندیدی برای پالایش زیستی مکان های آلوده باشند. QW و 184 QW با روش کشت مستقیم، بهتر است. دو سویه 4.
    کلیدواژگان: سلنیوم، سلنات، باکتری های مقاوم
  • مهری خاتمی، منیره اقبالی ابراهیم آبادی صفحات 141-148
    سابقه و هدف
    سندرم (Long QT (LQT نوعی آریتمی قلبی است که با طویل شدن فاصله QT شناسایی می شود و منجر به مرگ های ناگهانی در افراد جوان می گردد. در اغلب موارد، اختلال در رپلاریزاسیون قلب منجر به طولانی شدن پتانسیل عمل و آریتمی می شود. چون کانال های یونی قلب با مصرف انرژی کار می کنند، اختلالات میتوکندری در آن ها است که در اکثر بیماری های قلبی به mtDNA از اهمیت خاصی برخوردار است. هدف این مطالعه، بررسی بخش هایی از عنوان نقاط داغ معرفی شده اند. و 35 فرد سالم استخراج گردید. قطعات LQT ژنومی از نمونه های خون محیطی 30 بیمار.
    مواد و روش ها
    DNA ژنومی از نمونه های خون محیطی 30 بیمار تکثیر شد. سپس غربال گری جهش ها با Polymerase Chain Reaction(PCR) با b و سیتوکروم tRNATrp-Ala-Asn-Glu ژنی انجام شد و نمونه هایی که دارای الگوی باندی متفاوت بودند،تعیین توالی شدند. SSCP استفاده از گلوتامیک اسید در یک بیمار با tRNA در T14687C
    یافته ها
    در این مطالعه جهش هموپلا سمی و حفاظت شده در 5 بیمار پیدا شدکه این جهش، اسیدآمینه ترئونین را C14766T سابقه سنکوب دیده شد. جهش هموپلاسمی دیگری در در ژن سیتوکروم G14838A با ایزولوسین در هفتمین اسید آمینه جایگزین می کرد. هم چنین جهش بی معنی و هتروپلاسمی پیدا شد که باعث تغییر اسید آمینه تریپتوفان در موقعیت 31 به کدون انتهایی ختم می شود. b در قلب، جهش در ژن های میتوکندریایی ممکن است همراه با عوامل محیطی در ATP
    استنتاج
    به دلیل اهمیت تولید نقش داشته باشند. LQT افزایش وخامت سندرم
    استنتاج
    به دلیل اهمیت تولید ATP در قلب، جهش در ژن های میتوکندریایی ممکن است همراه با عوامل محیطی در افزایش وخامت سندرم LQT نقش داشته باشند.
    کلیدواژگان: PCR، SSCP، میتوکندریایی، جهش tRNA، Long QT سندرم
  • فاطمه غفاری سردشت، فرزانه جعفرنژاد، ناهید جهانی شوراب صفحات 149-160
    سابقه و هدف
    دوران قبل از بارداری همانند روزنه امیدی است که مادران به یاری پزشکان می توانند مسائل و مشکلات خود را قبل از باردار شدن حل و یا تعدیل نمایند. از طرف دیگر ساختار هر سیستم ارائه دهنده مراقبت بر اساس نوع ارائه خدمت تنظیم می شود و نوع ساختار می تواند بر روی چگونگی رفتار پرسنل بهداشتی و در نتیجه بر کیفیت مراقبت به عمل آمده تاثیرگذار باشد.از این رو مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت ساختار مراقبت های قبل از بارداری در مراکز بهداشتی درمانی انجام گردید.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی که در سال 1391 انجام گرفت، 22 مرکز بهداشتی درمانی شهر مشهد با روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار مورد استفاده در این پژوهش بر طبق مدل Donabedian شامل سه بخش لوازم و تجهیزات، نیروی انسانی و سازماندهی می باشد که شامل فرم مشخصات مرکز بهداشتی و چک لیست بررسی ساختار مراکز مورد پژوهش بود. داده ها پس از جمع آوری با نرم افزار SPSS با نسخه 16 و روش های آماری توصیفی نظیر تهیه شاخص های مرکزی و پراکندگی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. سطح P کم تر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که میانگین نمره کلی به دست آمده از بررسی ساختار مراکز (71 /11 ±09/117) بود. سایر نتایج به دست آمده در بخش بررسی اجزای ساختار مراکز نشان داد که میانگین نمره بخش لوازم و تجهیزات 22/10±45/67، بخش نیروی انسانی 95/2±68/25 و بخش سازماندهی 86/2±04/20 بود.
    استنتاج
    با توجه به نتایج به دست آمده بهبود وضعیت زیر ساخت های انسانی و سازماندهی در مراکز بهداشتی درمانی توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: ساختار، مراقبت قبل از بارداری، مدل Donabedian، مراکز بهداشتی درمانی
  • مصطفی بازوند، سیدکاظم موسوی، رغد معمار، حیدر صادقی صفحات 161-171
    سابقه و هد ف: با توجه به این که کف پای صاف و گود از ناهنجاری های شایع اندام تحتانی به شمار می آیند وتعادل در راه رفتن نقش به سزایی دارد، به همین منظور هدف از انجام این تحقیق اندازه گیری تعادل پویا درمردان دارای ناهنجاری کف پای صاف و گود در طی راه رفتن با استفاده از دستگاه صفحه نیروو مقایسه آن با مردان دارای کف پای نرمال بود.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق نیمه تجربی تعداد 30 نفردر سه گروه کف پای نرمال، صاف و گود (هرگروه 10 نفر) از طریق نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. از تست ناوی برای تعیین نوع پا استفاده شد.آزمودنی ها 5 بار در مسیر راه رو که صفحه نیرو در آن تعبیه شده بود، به سمت جلو راه رفتند و اطلاعات مربوط به تعادل با صفحه نیرو 0 استفاده شد. / نسخه 21 در سطح معنی داری 05 SPSS و Matlab اندازه گیری شد. برای تجزیه تحلیل داده ها از نرم افزار برای مقایسه متغیرهای مو رد نظر بین سه گروه از آزمون تحلیل و اریانس یک طرفه و برای تعیین معنی دار بودن تفاوت بین میانگین ها از آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
    در مرحله حمایت دوپای ثانویه بین افراد گروه کف پای صاف با نرمال و کف پای گود با نرمال در جهت اما بین میانگین جابه جایی و سرعت جابه جایی مرکز فشار، (P<0/ قدامی- خلفی و داخلی خارجی تفاوت معنی دار بود (05. (P>0/ در مراحل حمایت دو پا اولیه و حمایت تک پا در دو جهت مورد نظر تفاوتی مشاهده نشد (05
    استنتاج
    به نظر می رسد تغییر در آناتومی نرمال پا، پاسچر پویا را در طی فعالیت های روزانه و ورزشی تحت تاثیر قرار می دهدکه متعاقبا می تواند الگوهای آسیب را تغییر دهد، نتایج این تحقیق می تواند در برنامه ریزی موفق تر اقدامات توانبخشی و حرکتی افراد مبتلا به ساختار غیرطبیعی پا موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: پاسچر پویا، کف پای صاف، کف پای گود، راه رفت
  • محمد ملکوتیان، محمد مبینی، غلامعباس نکونام صفحات 172-183
    سابقه و هدف
    کاربرد مستقیم لجن فاضلاب در کشاورزی به علت حضور پاتوژن ها، تخمیر نامناسب زائدات آلی و وجود فلزات سنگین در لجن، محدود شده است. کمپوست مشترک لجن فاضلاب با زائدات دیگر روشی برای استفاده مجدد از زائدات است که دفع ایمن و بهداشتی لجن و زائدات را به دنبال دارد. هدف این مطالعه بررسی امکان تولید کمپوست از مخلوط لجن فاضلاب با زائدات پوست پسته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان 1392 در مرکز تحقیقات مهندسی بهداشت محیط انجام شد. در ابتدا، راکتوری استوانه ای شکل با حجم 30 لیتر و به قطر 30 سانتی متر، عمق 45 سانتیمتر وضخامت دیواره 6 میلی متر ساخته شد. لجن فاضلاب با زائدات پوست پسته به نسبت 1 به 4 مخلوط گردید تا نسبت کربن به ازت مخلوط اولیه 25 شود. راکتور با میزان هوادهی 5 لیتر در دقیقه شروع به کار نمود. راکتور هر پنچ روز یک بار زیرورو شد و نمونه برداری از کمپوست حاصل جهت اندازه گیری رطوبت، pH، هدایت الکتریکی، کربن آلی، ازت کل، فسفر، پتاسیم، کادمیوم، سرب، انجام گرفت.
    یافته ها
    پس از گذشت 30 روز از شروع فرایند کمپوست سازی، نسبت کربن به ازت به 5/16 رسید. در طی فرایند کمپوست سازی، pH روند افزایشی داشت و میزان هدایت الکتریکی، ازت کل، کربن آلی، فسفر، پتاسیم، سرب و کادمیوم کاهش یافت. حداکثر دمای فرایند به 63 درجه سانتی گراد رسید.
    استنتاج: مشخصات کمپوست تولیدی از نظر دما،pH، هدایت الکتریکی، رطوبت، نسبت، فسفر، پتاسیم و فلزات سنگین در محدوده استاندارد کمپوست رده 1 و 2 ایران قرار دارد، لذا برای کاربرد کشاورزی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: لجن فاضلاب، زائدات پوست پسته، کمپوست، راکتور
  • سهیل سبحان اردکانی، سیدمیلاد جعفری صفحات 184-195
    سابقه و هدف
    فلزات سنگین به دلیل قابلیت تجمع زیستی در بدن آبزیان می توانند خطری جدی برای امنیت غذایی و بهداشت عمومی محسوب شوند. بنابراین در این تحقیق نسبت به بررسی غلظت آرسنیک، جیوه، روی، سرب، کادمیوم و مس در بافت عضله کپور معمولی در دریاچه سد تهم در سال 1392 اقدام شد.
    مواد و روش ها
    25 عدد ماهی کپور به طور کاملا تصادفی از سد تهم صید و پس از هضم اسیدی نمونه ها نسبت به قرائت غلظت آرسنیک، روی، سرب، کادمیوم و مس توسط دستگاه نشر اتمی و غلظت جیوه توسط دستگاه آنالیز مستقیم جیوه بر حسب میکروگرم بر گرم وزن تر اقدام شد.
    یافته ها
    میانگین غلظت تجمع یافته عناصر آرسنیک، جیوه، روی، سرب، کادمیوم و مس بر حسب نانوگرم بر گرم وزن تر در بافت عضله ماهی کپور به ترتیب برابر با 0/5±0/17، 0/4±0/26، 0/6±0/42، 0/1±0/5، 0/2±0/8 و 0/1±0/4 می باشد. هم چنین مقایسه آماری میانگین غلظت عناصر با رهنمود سازمان های خواربار و کشاورزی ملل متحد/بهداشت جهانی نشان داد که میانگین غلظت همه عناصر کم تر از حد مجاز می باشد.
    استنتاج: گرچه در حال حاضر میانگین غلظت عناصر مورد ارزیابی در بافت عضله ماهی کپور دریاچه سد تهم بیش از حد مجاز نیست، اما عدم مدیریت اصولی منابع تامین کننده آب دریاچه به ویژه رودخانه های بالادست، می تواند منجر به ورود آلاینده ها از جمله فلزات سنگین به دریاچه سد شده و ضمن تجمع عناصر در بافت های بدن آبزیان ساکن، سلامت مصرف کنندگان را با مخاطره مواجه نماید.
    کلیدواژگان: ماهی کپور، فلز سنگین، امنیت غذایی
  • رزیتا جلالیان، ولی الله حبیبی، علیرضا خلیلیان، کورش راسخ صفحات 196-204
    سابقه و هدف
    فیبریلاسون دهلیزی Atrial fibrillation (AF) یکی از علل عمده مرگ ومیر و بروز عوارض در بیماران پس از عمل (CABG)Coronary Artery Bypass Graft است. تلاش برای شناخت فاکتورها و عوامل موثر بر ایجاد(AF پس از عمل CABG ممکن است به پیدا کردن بیماران در معرض خطرکمک کند و از عوارض بیش تر جلوگیری کند. این مطالعه به برسی ارتباط بین دیاستولیک دیسفانکشن وشدت آن با احتمال وقوع AF پس از عمل جراحی در مدت بستری بیماران می پردازد.
    مواد و روش ها
    120 بیمار با ریتم سینوسی وارد این مطالعه شدند (از آبان 1391 تا دی ماه 1392) بیماران قبل از CABG با اکو کاردیو گرافی ترانس تورایسک و داپلر بافتی مطالعه شدند و پس از عمل جراحی تا زمان ترخیص از بیمارستان مانیتور شدند.
    یافته ها
    ارتباط معنی دار آماری بین AF پس از عمل CABG و دیابت، هیپرتاسیون و مصرف سیگار و هم چنین استفاده از داروهای بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسن و بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسین قبل از جراحی وجود داشت. هم چنین در مطالعه اکوکاردیوگرافیک ارتباط معنی دار بین LVEF،E velocity دیده شد(05/0 >P) ارتباط معنی دار آماری بین AF پس از عمل جراحی و شدت دیاستولیک دیسفاکشن، نوع عمل جراحی، تعداد گرافت، تعداد روز های بستری، حجم LA به دست نیامد (P>0/05).
    استنتاج
    بر پایه یافته های این مطالعه دیابت، هیپر تانسیون، مصرف سیگار، مصرف داروهای بازدارنده آنزیم مبدل آنژیوتانسن و بلوک کننده های گیرنده آنژیوتانسین قبل از عمل جراحی، E velocity و LVEF به عنوان فاکتورهای مستقل در بروز AF پس از عمل CABG قلمداد می گردد. مطالعات اکوکاردیوگرافیک توام با یافته های بالینی جهت تعیین ریسک احتمال وقوع AF پس از عمل CABG پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: فیبریلاسیون دهلیزی، جراحی پیوند عروق کرونر، دیاستولیک دیسفانکشن
  • مریم کوپایی، نرجس هوشیاری صفحات 205-210
    سابقه و هدف
    کارسینومای (SCC) شایع ترین نوع بدخیمی سر و گردن می باشد. مرحله بندی سلول سنگفرشی دهان دقیق بیماری برای ارایه طرح درمان مناسب به منظور کاهش عوارض درمان و هم چنین مرگ و میر ناشی از عودت و و SCC در ارزیابی MRI و CT-Scan مورضروری به نظر می رسد. هدف از مطالعه حاضر، مقایسه دو روش تصویربرداری متاستاز آن به غدد لنفاوی گردن به منظور ارایه طرح درمان صحیح می باشد. که SCC بر روی 30 بیمار مبتلا به MRI و CT-Scan
    مواد و روش ها
    در مطالعه آینده نگر حاضر، تصویربرداری های بیماری آن ها توسط هیستوپاتولوژی به اثبات رسیده بود، (قبل از انجام جرا حی) انجام گردید. استاندارد طلایی بیوپسی و برای هر بیمار به صورت یک سو MRI و CT-Scan نتایج حاصل از جراحی نهایی در نظرگرفته شد. تصویربرداری های توسط دو رادیولوژیست تفسیر و یافته ها با نتایج تفسیر یک جراح از جراحی های انجام گرفته بر روی بیماران (Blind) کور مقایسه گردید. حساسیت و ویژگی هر یک از دو روش تصویربرداری از لحاظ سایز، عمق و انفیلتراسیون موضعی تومور و متاستاز آن به غدد لنفاوی گردن، با یکدیگر و با نتایج حاصل از هیستوپاتولوژی جراحی نهایی مقایسه گردید. MRI 62 درصد) ولی ویژگی / در تشخیص تهاجم استخوانی برابر می باشند(5 MRI و CT-Scan
    یافته ها
    حساسیت در تشخیص انفیلتراسیون ماهیچه ای،. (P-Value =0/ 77/2 درصد) به دست آمد (125) CT-Scan 94/4 درصد) بیش تر از) 71 درصد و / به ترتیب 42 MRI 86 درصد و حساسیت و ویژگی / به ترتیب 75 درصد و 36 CT-Scan حساسیت و ویژگی 82/6 درصد بود.
    استنتاج
    بر خلاف انتظار حساسیت و ویژگی MRI در تشخیص تهاجم استخوانی بهتر از CT-Scan می باشد در حالی که حساسیت و ویژگی CT-Scan در تشخیص تهاجم ماهیچه ای بهتر از MRI است.
    کلیدواژگان: متاستاز، (MRI) ام، آر، آی، (CT، Scan) سی تی اسکن، (SCC) کارسینومای سلول، سنگ فرشی دهان غدد لنفاوی
  • طاهره ملانیا، آناهیتا قربانی، صفورا سیفی، مائده صالحی صفحات 212-216
    انکوسیتوما تومور نادر غده بزاقی است. این توموربه علت وجود انکوسیت ها (سلول های اسیدوفیلیک با گرانول های بزرگ) به این نام، خوانده می شود. انکوسیتوما اغلب در دهه ششم زندگی اتفاق افتاده و شیوع آن در زنان و مردان برابر است. شیوع این تومور در غده پاروتید 78 درصد و در غده تحت فکی 9 درصد است. انکوسیتوما معمولا به صورت تومورهای گرد توپر غده بزاقی مشاهده می شود اما به ندرت در داخل دهان دیده می شود. در این مطالعه انکوسیتومای غده بزاقی فرعی داخل دهان در یک خانم 45 ساله را گزارش می کنیم.
  • فرشته محمدی، مهرانوش ذکریانژاد، فرزانه ولی زاده صفحات 216-222
    سابقه و هدف
    مصرف سیگار از مشکلات اساسی بهداشت عمومی ویکی از علل عمده مرگ ناشی از بیماری های مزمن است که از دوران نوجوانی آغاز می شود. لذا بهترین زمان برای انجام اقدامات مداخله ای واجرای راهبرد های پیشگیرانه در مورد مصرف دخانیات درسنین نوجوانی و حتی قبل از آن تصور می شود. براین اساس، مطالعه ای در این زمینه انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت توصیفی تحلیلی– مقطعی بر روی450 دانش آموز پسر دبیرستانی شهر بابلسر به صورت نمونه گیری خوشه ایتوسط پرسشنامه GYST همگون و پایا و روا، تکمیل و اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS 5/11 تجزیه و تحلیل و از آزمون آماری Logistic Regression استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تعداد 450 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شرکت کردند که شیوع مصرف دخانیات در میان دانش آموزان پسر مقطع دبیرستان 2/17 درصد بود. میانگین سنی دانش آموزان سیگاری 5/0±3/15 در فاصله سنی 13-18 سال بود و میانگین اولین تجربه سن مصرف سیگار در این دانش آموزان 8/0 ± 2/12 در فاصله سنی (14-10سال) بود. در این تحقیق سهم عوامل درونی 5/38 درصدکه شامل احساسات و انگیزه های شخصی نوجوان شامل بزرگ منشی 5/45 درصد، فراموشی مشکلات 30 درصد و... سهم عوامل بیرونی شامل: وجود سیگاری در خانواده 25 درصد و داشتن دوست سیگاری 29 درصد و مردودیت 66/6 درصد می باشد.
    استنتاج: برنامه های موثر پیشگیری از مصرف دخانیات بایستی بر روی تقویت مهارت های زندگی و ایجاد انگیزه های مثبت درونی نوجوانان وتقویت عوامل بیرونی: ارتباط و حمایت بیش تر اعضاء خانواده و مربیان و مشاوران مدارس با دانش آموزان باشد و به موضوع سن شروع و تداوم استعمال دخانیات متمرکز شود.
    کلیدواژگان: سیگار، دانش آموز، بابلسر
  • نرگس اصلانی، مجتبی نبیلی، نینا زاهدی، افسانه واعظی، صادق خداویسی، حمید بدلی صفحات 224-240
    کاندیدا از لحاظ پزشکی قارچ مهمی است که طیفی از عفونت های مخاطی تا عفونت های سیستمیک و تهاجمی را در انسان ایجاد می نماید. عفونت های تهاجمی و عفونت های مخاطی شدید اغلب تهدیدکننده زندگی و در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند رخ می دهد. این افراد استعداد ابتلا به عفونت های کاندیدایی را به علت کاهش توانایی سیستم ایمنی اکتسابی یا ذاتی برای مقابله با عامل عفونی از جمله کاندیدا را دارند. با این وجود همه این افراد در معرض خطر، دچار عفونت های کاندیدایی نمی شوند و این نشان دهنده این است که تنوع و تغییرات ژنتیکی که در سیتم ایمنی وجود دارد استعداد بیمار را برای ابتلا به عفونت افزایش می دهد. این تغییرات ژنتیکی به طور معمول در ژنوم انسان رخ می دهند و نقش به سزایی را در استعداد ابتلاء به این عفونت ها دارا هستند. به عنوان مثال تنوع ژنتیکی در ژن های کد کننده PRR ها که شامل TLR2،4، دکتین Ι، ΙΙو NLRP3 هستند را با استعداد ابتلا به کاندیدیازیس مرتبط می دانند. در نتیجه پلی مورفیسم های ایجاد شده در ژن هایی که در دفاع میزبان بر علیه کاندیدا موثر هستند، اغلب در افزایش استعداد ابتلاء به عفونت های سیستمیک نقش دارند. مطالعات ژنتیکی و ایمونولوژیکی به منظور درک و اهمیت پاتوژنز این عفونت ها لازم و ضروری است. در سال های اخیر مطالعات فراوانی بر روی سیستم دفاعی میزبان علیه عفونت های کاندیدائی صورت گرفته است و سعی شده تا از این دانش، در زمینه کلینیک و فرایندهای تشخیصی و درمانی بیماری استفاده شود. در مقاله حاضر نیز سعی شده است مروری جامع بر استعدادهای ژنتیکی ابتلا به عفونت های کاندیدایی در انسان صورت گیرد.
    کلیدواژگان: استعداد ژنتیکی، PRRs، گونه های کاندیدا، کاندیدیازیس
|
  • Forogh Alemi Serej, Majid Mahdavi, Peyman Zare, Mammad Ali Hosseinpourfeizi, Saeed Balalaei Pages 1-10
    Background and
    Purpose
    Chronic myeloid leukemia (CML) is the most widely recognized form of leukemia. Nowadays, trying to find new synthetic compounds is one of the basic strategies to find new drugs to treat CML. In present study the effects of some of Pyrimidone derivatives on proliferation, viability, and apoptosis of human leukemia K562 cell line as experimental model for CML have been investigated.
    Material And Methods
    K562 cells were treated by various concentrations of 4 amino pyrimidone derivatives. Anti- proliferative effects of the compounds were studied using trypan blue exclusion test. Apoptosis was detected by fluorescent microscope and DNA fragmentation assay.
    Results
    Our study showed that: 1) aminopyrimidone derivatives induced growth inhibition in K562 cells in concentration- and time-dependent manner, 2) The aminopyrimidone derivatives inhibited viability and induced apoptosis in these cells. 3) The apoptotic and growth inhibitory effects of these compounds were dependent on their molecular structure.
    Conclusion
    According to growth inhibitory and apoptotic effects of new synthetic, aminopyrimidone derivatives could be proposed as new and effective compounds for more investigations in treatment of leukemia.
    Keywords: Apoptosis, Aminopyrimidones, Chronic Myeloid Leukemia (CML), K562 cells
  • Hadi Taleshiahangari, Hossein Rajabi, Mohammad Eftekhari, Fariba Johari Daha Pages 23-31
    Background and
    Purpose
    Imaging which is used in nuclear medicine is done using emit gamma rays whereas therapy in nuclear medicine is performed by applying radionuclide’s which emit beta radiation. Using Bremsstrahlung is a new field which is recently introduced in imaging. In the Bremsstrahlung imaging, collimator design should not be based on energy peak and whole energy spectrum should be considered. The main problem of these radiations is collimator penetration. This study suggests a new design for collimator in Bremsstrahlung imaging which weighs less than half of usual collimators. This design will somewhat influence the resolution and sensitivity. Furthermore, the effect of wiener filter in Bremsstrahlung imaging is also considered
    Material And Methods
    Layer collimator in forms of digital phantom was designed by GATE simulator and its sensitivity and resolution in deferent layers was evaluated.
    Results
    By increasing collimator layers, sensitivity rose by 9%, in contrast, due to penetration resolution decreased to 11%. Furthermore, we did not find any evidence that showed wiener filter in Bremsstrahlung imaging improved resolution.
    Conclusion
    In this study, layer collimator has increased the sensitivity, consequently, the time required for collecting count for Bremsstrahlung imaging has decreased.
    Keywords: Nuclear medicine, Monte Carlo, Collimator, Bremsstrahlung, Phosphorus 32
  • Mohammad Ahanjan, Soudeh Kholdi, Alireza Rafiei Pages 32-40
    Background and
    Purpose
    Acinetobacter has emerged as a significant opportunistic pathogen responsible for nosocomial infections. Treatment of infections due to this organism is becoming a serious clinical concern and this bacterium is frequently resistant to multiple classes of antibiotics such as family of β-lactam drugs. β-lactamases enzyme represent the main mechanism of bacterial resistance to β-lactam antibiotics. This study was conducted to determine the prevalence of TEM-1and CTX β-lactamases in acinetobacter isolates collected from two teaching hospitals in Sari (north of Iran).
    Material And Methods
    This study included 100 acinetobacter isolates that were collected from various clinical specimens. Susceptibility of isolates toward the antibiotics was determined by standard disk diffusion method. ESBL production was determined by the combination disk method. Using disks containing ceftazidime and cefotaxime alone and in combination with Clavulanic acid and TEM and CTX types of ESBL producing genes was detected by PCR test.
    Results
    Among all acinetobacter isolates, the highest resistance was seen for cefotaxime (100%) and ceftazidim (100%), whereas the highest susceptibility was observed for colistin (65%). Combined Disc Test showed that 24% of isolates were ESBL positive and among them 79.1% and 31.5% were positive for blaTEM and blaCTX genes. TEM-1and CTX β-lactamases in acinetobacter isolates
    Conclusion
    According to this study the drug-resistance pattern in acinetobacter isolates was seen in 24% of TEM and CTX which were β lactamas producers. Thus, other mechanisms such as secretory pump, purines, and biofilm formation could have a role in drug resistance.
    Keywords: Acinetobacter, ESBL, Antimicrobial Resistant, blaTEM, blaCTX
  • Mahtab Daneshvar, Mohammad Reza Agahsadeghi, Sanaz Mahmazi, Seyed Mehdi Sadat Pages 41-51
    Background and
    Purpose
    The standard of care treatment for infected patients with HCV is based on a combination of pegylated interferon alpha and ribavirin. Recently, the rs12979860 SNP polymorphism, located upstream of the interleukin 28B gene, was shown to be strongly associated with response to anti-HCV therapy. This study investigated the distribution of the (C/T) polymorphism with sustained virologic response (SVR) to chronic Hepatitis C virus infection among Iranian population.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was performed in 108 blood samples including 71 SVR positive and 37 negative samples from individuals suffering from chronic hepatitis C, and 50 healthy controls. DNA was extracted from the samples and the frequency of the polymorphism was analyzed using PCR-RFLP method. Finally, the products were detected on polyacrylamide gel electrophoresis.
    Results
    In the analysis of the data for C/T polymorphism, the CC genotype was identified in 29 patients of whom 28 (39.4%) achieved SVR, while the CT heterozygous was found in 75 patients and SVR was achieved in 42 (59.2%). Finally, the TT was detected in 14 patients and only one (1.4%) responded to treatment.
    Conclusion
    Patients with C allele had significantly higher SVR rate than those with T allele. These data suggest that genotype detection of rs12979860 SNP may be useful as an important predictive biomarker for SVR in patients infected with HCV. However, further studies with more samples lead to more validated results.
    Keywords: Hepatitis C, Interleukin 28B, Iran, polymorphism
  • Mohammad Reza Pourmand, Elaheh Salami, Jalil Fallah Mehrabadi, Azar Hadadi, Rahil Mashhadi Pages 52-57
    Background and
    Purpose
    Rapid detection of Staphylococcus aureus in clinical specimens is essential to minimize the transfer and spread of this pathogen. An appropriate method for rapid and suitable detection of S. aureus is detection of one of its genes. The aim of this study was to identify the S. aureus using scaF gene.
    Material And Methods
    The study was conducted on 45 isolates of S. aureus separated from clinical specimens of patients who referred to hospitals affiliated with Tehran University of Medical Sciences in 2013. At first, scaF gene was analyzed by bioinformatic tools. S.aureus isolates were confirmed using biochemical and diagnostic tests. Following DNA extraction, scaF gene was amplified by polymerase chain reaction using gene-specific primers. The results of PCR were examined by gel electrophoresis.
    Results
    The scaF gene was present in all studied isolates. Bioinformatics evaluation revealed that this gene encodes a protein with a molecular weight of 33kDa and contains 297amino acids with a PI value of 6.3.
    Conclusion
    The scaF gene belongs to Staphylococcal conserved antigen family which is conserved in S. aureus strains recorded in JCVI database. Furthermore, due to lack of the same gene in Staphylococcus epidermidis and other species, it could be used for detection of S. aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, polymerase chain reaction, detection, scaF
  • Somayeh Parsania, Mohammad Sohrabpour Pages 58-62
    Background and
    Purpose
    Presence of extended spectrum β -lactamase (ESBL) genes plays an important role in spreading β -lactam antibiotic resistance in the producing strains of these enzymes. The resistance of gram-negative bacteria, such as Escherichia coli, to different antimicrobial agents, has increasingly been reported. This study was conducted to determine the prevalence of ESBL in Escherichia coli isolates.
    Material And Methods
    This analytical cross-sectional study was carried out between March 2013 and February 2014 on 131 bacterial of Escherichia coli which were isolated from clinical patient specimens in general hospitals in Urmia (northwest Iran). The frequency of ESBL producing strains was determined via the combined disk method. The presence of β- lactamase gene of CTX-M-15 in ESBL was assessed by PCR method.
    Results
    clinical presentations of infection were UTI in 108 cases (82.44%), septicemia in 15 cases (11.45%), wound infection in 7 cases (5.34%), and meningitis in 1 case (0.76%). Frequency of ESBL positive in Escherichia coli isolates was 55 cases (41.98%) of which 23.63% were positive for CTX-M-15 β -lactamases resistance gene.
    Conclusion
    The rate of ESBLs producing strains is highly increasing, therefore, using an appropriate treatment protocol based on the antibiogram pattern of the strains is highly recommended
    Keywords: Extended, spectrum ß, lactamases, Escherichia coli, CTX, M, 15
  • Sakineh Mohammad Alizadeh, Charandabi, Mojgan Mirghafourvand, Jamileh Malakouti, Mehrnaz Asghari, Saharnaz Nedjat Pages 63-74
    Background and
    Purpose
    As aging increases throughout the world the number of menopausal women is increasing too. Their quality of life is considered important in all societies. This study aimed at assessing the efficacy of nutrition education alone or combined with aerobic exercise on quality of life in perimenopausal and postmenopausal women.
    Material And Methods
    This randomized controlled trial was performed in 81 healthy married women aged 45-60 years old in Kaleibar (west north of Iran) during March- June 2013. Using block randomization the subjects were allocated into three groups (n=27 per group). Group I received nutrition education and group II received nutrition education and also performed aerobic exercises, while the control group received no intervention. Menopausal quality of life questionnaire (MENQOL) was applied at baseline, 8, and 12 weeks after the intervention. Data was analyzed using ANCOVA test.
    Results
    Quality of life significantly improved after 8 and 12 weeks in group I while this improvement was observed after 12 weeks in group II. The mean total MENQOL scores in group I was 59.5 before the intervention and 40.1 after 8 weeks [adjusted mean difference: −13.9 (95% CI: −19.3 to −8.5)] and 35.4 after 12 weeks [−22.1 (−27.3 to -17.0]. Also, in group II this score was 58.4 before the intervention, 49.2 after 8 weeks [−4 (−10.2 to 2.2)], and 49.5 after 12 weeks [−6.3 (−11.8 to -0.8)]. No side effects were reported.
    Conclusion
    Nutrition education combined with physical exercise is more effective than the nutrition education alone in improving the quality of life in perimenopausal and postmenopausal women.
    Keywords: menopause, aerobic exercise, quality of life, education, nutrition
  • Narges Rafiei, Maryam Sharifian Sani, Hassan Rafiey, Nasser Behnampour, Kian Foroozesh Pages 75-83
    Background and
    Purpose
    Quality of life is a very important concept in health care. This study was designed in order to translate and validate the Persian version of the Quality of Life Index (QLI) questionnaire.
    Material And Methods
    Permission was asked and a forward-backward translation procedure was followed to develop the Persian version of the questionnaire. Questionnaire was administered to 130 students in Social Welfare and Rehabilitation Sciences University. These students were selected on the basis of systematic random sampling. The QLI and SF-36 quality of life questionnaire and Vaux social support questionnaire were used in pretest. After two weeks interval only QLI questionnaire was used. Reliability of the questionnaire was estimated using internal consistency. Test re test reliability, concomitant validity and construct validity was assessed using coefficient of concordance and spearman's correlation.
    Results
    The internal consistency for the global score was 0.934 indicating that all domains met the minimum reliability standard, the Cranach's alpha ranged from 0.74 to 0.90 except for family subscale (α= 0.58). Test re test reliability showed good results for global score (spearman's correlation=0.89, ICC= 0.887) and for other domains except for family subscale (ICC= 0.255). The concomitant validity and construct validity revealed significant correlation between QLI with SF-36 questionnaire and Vaux questionnaire, respectively. Confirmatory factor analysis using EQS software also revealed that factor structure of the questionnaire in sample survey is repeated.
    Conclusion
    The Persian version of the Quality of Life Index is a reliable and valid tool. However, further research is required to reduce the problems associated with reliability of family subscale.
    Keywords: Quality of Life Index, reliability, validity, Persian version
  • Marziey Shokohifar, Hossein Falahzadeh Pages 84-92
    Background and
    Purpose
    One of the important concepts in diabetic mellitus as a chronic disease is quality of life that it has extensive effects on social and individual performance. Due to the short-term and long- term effects and expensive costs of these diseases, the present study was carried out to determine the quality of life of these patients and finally was presented a structural model.
    Material And Methods
    This study was performed on250patients with type IIdiabetes in Yazd. it was used from the questionnaire of standard quality of life (QOLID) as the data collection tool that contains a total of34questions and8domains Role Limitation Due to Physical Health, Physical Endurance, General Healt, Treatment Satisfaction, Symptom Bothe, Financial Worries, Emotional/Mental Health, Diet Satisfaction. Data were analyzed by using from spss (16) and amos (21) softwares.
    Results
    in this study درصد 42 of the patients were male and درصد 58 were female. Betweenquality of lifeandage groupsEducation, income and smoking, there was significant relationship (P<0. 05). According to the study, domains general health and physical endurance had the lowest mean. according to the result, diabetes in the domains on quality of life of diseases had the most influence. in structural model, Direct effect of endurance physically on general health, role limitation, mental healthand treatment satisfaction, was (0. 69, 0. 57, -0. 29, 0. 19) respectively. Direct effect of general health and role limitations on Treatment Satisfaction was (0. 30, -0. 13) respectively. All of the direct effects were significanted at the level of 0. 05. Indirect effect physical endurance on treatment satisfaction was0. 28that it was significanted at the level of0. 05.
    Conclusion
    Diabetes is a chronic disease that severely effects on the patient's quality of life. Every attempt in predicting structural models of quality of life play a meaningful role in the solution of patient's problems.
    Keywords: quality of life, type IIdiabetes, structural model
  • Ali Yeganeh, Afshin Ahmadzadehheshmat Pages 93-101
    Background and
    Purpose
    One of the major complications in diabetes mellitus is lower extremity amputation. Amputation can affect different aspect of patient’s life and cause various morbidities. The purpose of this study was to observe the effect of amputation on quality of life and determining the frequency and causes of mortality in these patients.
    Material And Methods
    This study was performed in Rasool Hospital in Tehran from 2011 to 2013. The study population included 121 known cases type II diabetic patients with amputation of lower extremity in different levels who were followed for four years. SF-12 questionnaire has been used for quality of life and causes of mortality in this period were recorded. Data was analyzed using Chi square and T test in SPSS. Values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    Four years mortality of diabetic patients with amputation has been determined about 36%. The most common causes of mortality were cardiovascular diseases (63.4%), renal diseases (14.6%), cerebrovascular accidents (12.2%), and infection (9.8%). There was no correlation between rate of mortality and numbers and site of amputations but direct correlation was found with daily insulin dose. Quality of life scores in both physical and mental components were lower in dead patients compared with those of the alive patients (P= 0.03 and 0.009, respectively) but considering the numbers of amputations, only different in mental components were statistically significant (P=0.00).
    Conclusion
    Diabetic patients must be carefully followed for different complications, especially mental components. So, paying more attention to this component and adding psychiatric and psychological consultations in routine follow ups could be highly beneficial.
    Keywords: Diabetes mellitus, quality of life, diabetic mortality
  • Seyed Ali Doustdartousi, Samad Golshani Pages 102-109
    Background and
    Purpose
    In human studies the association between different biological and psychosocial aspects is clearly understood. It is believed that physical problems lead to some psychosocial problems, thereby creating more health problems. Cardiovascular diseases are good examples of these associations. Emotional and psychosocial problems could increase the incidence rate and condition of physical disorders. The aim of this study was to evaluate the effect of resilience in patients with cardiovascular diseases.
    Material And Methods
    This casual comparative study was performed in 232 people including 87 healthy individuals, 77 patients hospitalized for myocardial infarction (MI) and 68 patients with other cardiovascular diseases. The patients were those admitted in two hospitals affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences. The subjects were selected based on their availability. The Connor-Davidson Resilience Scale was used to collect the data.
    Results
    This study showed higher resilience scores in healthy individuals compared to that of the patients with cardiovascular diseases. Regression analysis indicated significant associations between coping styles and resilience with cardiovascular diseases. We found resilience as the main predictor of cardiovascular diseases (β = -0/6).
    Conclusion
    The results showed a significant relationship between resilience and cardiovascular diseases. There were also significant differences between healthy subjects and patients in their resilience score
    Keywords: Resilience, cardiovascular patients, myocardial infarction patients, personality features
  • Razagh Rahimpoor, Abdu Rahman Bahrami, Farshid Ghorbani, Mohammad Javad Assari, Amir Reza Negahban, Samira Rahimnejad, Bahador Mehdizadegan Pages 119-131
    Background and
    Purpose
    Biological monitoring for workers exposed to solvents includes complementary environmental monitoring which is useful in toxic chemical risk assessments. The aim of this study was environmental and biological monitoring of workers exposed to volatile organic compounds (VOCs) in petrochemical industry.
    Material And Methods
    Air and urine samples were collected from 104 individuals working in petrochemical industry. NIOSH 2549 method was used to determine the concentrations of benzene, toluene, xylene isomers, phenol, and methyl ethyl ketone in breathing environment. In order to determine the concentration of urinary metabolites, urine samples were analyzed by high performance liquid chromatography and gas chromatography. Urinary creatinine level was measured by UV-VIS spectrophotometer. To analyze the data t-test and linear regression were performed in SPSS V.16.
    Results
    The mean concentrations of benzene, toluene, O and m-xylene, P-xylene, phenol and methyl ethyl ketone in breath samples were 1.192, 1.300, 1.97, 1.290, 0.0116, and 2.243 ppm, respectively. The mean concentrations of urinary trans, t- MA, hippuric acid, 2, 3 and 4-methyl hippuric acid, and phenol were 1431 µgr/grCr, 0.3949, 0.4444, 0.1483 gr/grCr, and 0.5850mgr/grCr creatinine, respectively. Concentrations of urinary methyl ethyl ketone were 0.154 mgr/lit. There was a direct linear relationship between concentration of VOCs in the air and urinary metabolites (P>0.05). The results showed that increase in working hours per week resulted in increased level of urinary t, t- MA, methyl hippuric acid isomers and phenol (P>0.05).
    Conclusion
    The mean concentration of benzene in breathing environment, urinary t, and t- MA was higher than the ACGIH's Threshold Limit Values (TLV) and Biological Exposure Indices (BEI) while the mean concentrations of other compounds were lower than TLV and BEI. We also found that smoking increased urinary excretion of all metabolites expect hippuric acid.
    Keywords: Volatile organic compounds, occupational exposure, environmental monitoring, biological monitoring, petrochemical
  • Mohaddeseh Khalilian, Mohammadreza Zolfaghari, Mohammad Soleimani Pages 132-140
    Background and
    Purpose
    Selenium is important as a key trace element which is required by most organisms in biology. Despite its importance in cellular functions, high concentrations of selenium, particularly in the forms of selenate and selenite are highly toxic. Therefore, it is necessary to perform biogeochemical studies and develop strategies for the effective control of toxic oxyanion of selenate in the environment.
    Material And Methods
    In this study, 30 strains were isolated from industrial wastewater in Qom Province using the enrichment culture technique and direct plating on agar. MIC of sodium selenite was measured by agar dilution method and also, antibiogram test was performed for resistant strains.
    Results
    Bacterial strains designated QW4 and QW184 (Qom Wastewater Number 4 and 184) exhibited very high MIC values (760 and 700, respectively) for toxic oxyanion of selenate. Conventional biochemical tests and 16S rRNA studies identified QW4 and QW184 as Proteus hauseri (FR733709-1) and Escherichia coli (AJ567606). These two bacterial strains were resistant to some antibiotics.
    Conclusion
    Enrichment culture technique was found to be more useful than direct plating on agar for isolation of selenate resistant bacteria. QW4 and QW184 could be used for bioremediation of contaminated sites.
    Keywords: MIC, selenium, selenate, resistant bacteria
  • Mehri Khatami, Monireh Eghbali Ebrahimabadi Pages 141-148
    Background and
    Purpose
    Long QT syndrome is a heart arrhythmia identified by prolongation of the QT interval which is a cause of sudden cardiac death in young individuals. In most cases, abnormalities in heart repolarization are reasons of prolongation of action potential and arrhythmia. The activity of ion channels is sensitive to ATP level, therefore, mitochondrial disorders are considered to be very important. The purpose of this study was to investigate the areas of mtDNA that are identified as hot spots in most cardiac diseases.
    Material And Methods
    Total DNA was extracted from the peripheral blood of 30 patients with LQT syndrome and 35 normal persons. Mitochondrial tRNATrp-Ala-Apn-Glugenes and cytochrome b gene were amplified by polymerase chain reaction (PCR). Then, PCR fragments were screened for singlestrand conformation polymorphism analysis (SSCP) and all positive samples were sequenced.
    Results
    We observed a homoplasmic and conserved T14687C mutation in the mitochondrial tRNA glutamic acid gene in one patient with pervious syncope. We found a homoplasmic C14766T transition in five patients that changed threonine to isoleucine substitution at amino acid 7. Also, we found a heteroplasmy G14838A mutation in mitochondrial cytochrome b gene which is nonsense and changed tryptophan to a stop codon in position 31.
    Conclusion
    Mitochondria ATP synthesis is important in heart, therefore, it is possible that mutations in mitochondrial genes could constitute a predisposing factor in combination with environmental factors and may also trigger the syncope in patients with L QT.
    Keywords: Long QT syndrome, mitochondrial tRNA, mutation, PCR, SSCP
  • Fatemeh Ghaffari Sardasht, Farzaneh Jafarnejad, Nahid Jahani Pages 149-160
    Background and
    Purpose
    Pregnancy is a potentail window in a woman’s life where she can solve or mitigate her problems with doctors 's help. On the other hand, the structure of each healthcare system is set based on the specific services it provids. The type of healthcare structure can also influence the behavior of health care providers and quality of care provided. Therefore, this study aimed to assess the structure of preconception care in urban health centers, in Mashhad, Iran, 2012.
    Material And Methods
    This cross-sectional study was performed in 2012 among 22 health centers in Mashhad which were selected through multi-stage sampling. The Donabedian model was applied to collect the data. It included three sections on facilities, human resources, and orgnization. Data was analyzed in SPSS V. 16.
    Results
    The mean scores for the structures of the health care centers, facilities, human resources, and organization were 117.09±11.71, 67.45±10.22, 25.68±2.95, and 20.04±2.86, respectively.
    Conclusion
    According to the results, enhancing human and organizational infrastructures in health centers could be of great help in providing beneficial healthcare.
    Keywords: structure, preconception care, Donabedian model, health center
  • Mostafa Bazvand, Seyyed Kazem Mosavi, Raghad Mimar, Heydar Sadeghi Pages 161-171
    Background and
    Purpose
    Pes cavus and pes planus are common foot abnormalities and posture plays an important role in this concern. The aim of this study was to analyze the dynamic posture in male with pes cavus and pes planus in gait analysis by a force plate and compare that with male with pes rectus.
    Material And Methods
    In this semi-practical study, 30 men were divided into three groups including pes cavus, pes planus and pes rectus (n=10 per group). The subjects were recruited based on their availability. The Navicular drop test was used to screen the foot type. The subjects performed five walking trails across two platforms, which were embedded in a 10m walkway. The data was analyzed using a one-way ANOVA and Tukey's HSD Post-hoc test was used to investigate the significance of the differences.
    Results
    During second double support, significant differences were found between the subjects in pes planus and pes rectus and pes cavus and pes rectus in anterior-posterior and mediolateral directions (P<0.05). However, the mean position and velocity of the COP position in the first double support and single support in the mentioned directions were not significant (P>0.05).
    Conclusion
    Mal-anatomical changes of foot may change the dynamic posture during daily activities, which can cause different injuries. The data of this study could help in performing better rehabilitation and corrective programs for people with foot abnormalities.
    Keywords: Dynamic postural, gait, pes cavus, pes planus
  • Mohammad Malakootian, Mohammad Mobini, Golam Abbas Nekoonam Pages 172-183
    Background and
    Purpose
    Direct application of sewage sludge in agriculture is limited due to the presence of pathogens¡ improper fermentation of organic waste and heavy metals in the sludge. Co-composting of sewage sludge and other waste is a method for safe and healthy disposal to reuse sewage sludge. This study investigated the possibility of producing compost from sewage sludge and pistachio hull waste.
    Material and
    Methods
    A cross-sectional study was conducted in the winter of 2014 at the Environmental Health Engineering Research Center affiliated to Kerman University of Medical Sciences. First¡ a cylindrical reactor was made which was 30liters in volume¡ 30cmdiameter in dimensions¡ 45cm depth¡ and wall thickness of 6 mm. Pistachio hull waste with sewage sludge was mixed in a ratio of 1 to 4 and C/N ratio of 25. Reactor started with aeration rate of 5 liters per minute. The reactor content was mixed every five days¡ and the resulting compost samples were measured for moisture content¡ pH¡ electrical conductivity¡ organic carbon¡ total nitrogen¡ phosphorus¡ potassium¡ cadmium¡ and lead.
    Results
    After 30 days from the start of composting process¡ the carbon to nitrogen ratio decreased to 16.5. During the composting process¡ pH increased but the amounts of electrical conductivity¡ total nitrogen¡ organic carbon¡ phosphorus¡ potassium¡ lead¡ and cadmium decreased. The maximum temperature reached 63ºc.
    Conclusion
    The properties of the produced compost including temperature¡ pH¡ electrical conductivity¡ moisture ratio¡ C/N¡P¡ K¡ and heavy metals were in category 1 and 2 of the standard compost of Iran.
    Keywords: Sewage sludge, pistachio hull waste, compost, reactor
  • Soheil Sobhanardakani, Seyed Milad Jafari Pages 184-195
    Background and
    Purpose
    Presence of heavy metals in the environment could constitute a hazard to food security and public health. These can be accumulated in aquatic animals such as fish¡ therefore¡ this study was conducted to investigate the As¡ Hg¡ Zn¡ Pb¡ Cd and Cu concentrations in muscle tissue of Cyprinus carpio in Taham Dam Lake in 2013.
    Material and
    Methods
    Twenty five fish samples were randomly collected from Taham Dam Lake. After acid digestion¡ As¡ Zn¡ Pb¡ Cd and Cu concentrations were determined by ICP–OES and Hg concentration was determined by direct mercury analyzer. Data was analyzed using SPSS.
    Results
    The results showed that mean concentrations of As¡ Hg¡ Zn¡ Pb¡ Cd and Cu in muscle tissue samples were 17.0±5.0¡ 26.0±4.0¡ 42.0±6.0¡ 5.0±1.0¡ 8.0±2.0¡ and 4.0±1.0 ng/g (wet weight)¡ respectively. The mean concentrations of metals were significantly lower than permissible limits recommended by FAO/WHO (P
    Conclusion
    Although concentrations of studied heavy metals is lower than standard levels but mismanagement of water resources of the Taham Dam Lake could pollute the environment and increase the heavy metals accumulation in fish tissue¡ thereby endangering the health of consumers.
    Keywords: Common carp, heavy metal, food security
  • Rozita Jalallian, Valiolah Habib, Alireza Khalilian, Korosh Rasekh Pages 196-204
    Background and
    Purpose
    Atrial fibrillation (AF) is a major cause of mortality and morbidity in patients after coronary artery bypass graft (CABG). Attempt for knowing indices and factor influence post CABG AF may help in finding patients at risk and prevent more complications. This study aimed to evaluate the association between diastolic dysfunction indices and grading with post CABG AF during hospitalization.
    Material And Methods
    We studied 120 patients including 61 men and 59 women with sinus rhythm between November 2012 to January 2013. Before CABG, they were examined by conventional echocardiography and tissue Doppler study and were monitored after surgery before being discharged.
    Results
    Statistically significant relationship was found between post CABG AF, DM, HTN, smoking, and use of ACEI and ARB before surgery. In Doppler tissue study a significant association was detected between LVEF and E´velocity (P<0/05). No significant relationship was observed between post CABG AF and diastolic dysfunction grading, type of surgery (off pump or on pump), number of grafts, admission days, and LA volume in conventional echocardiography (P>0/05).
    Conclusion
    Based on our findings DM, HTN, smoking, LVEF, E´ velocity, ACEI and ARB usage, were independent factors related to the occurrence of AF after CABGs. Using both echocardiography and clinical data could be helpful for risk stratification of occurrence of post CABG AF.
    Keywords: AF Rhythm, CABG, diastolic dysfunction
  • Maryam Koopaie, Narjes Hoshiary Pages 205-210
    Background and
    Purpose
    Squamous Cell Carcinoma (SCC) is the most common head and neck malignancy. To decrease the side effects of treatment and the rate of mortality, careful staging for proper treatment plan is necessary. The purpose of this prospective study was to compare the diagnostic value of two different imaging methods (Computed Tomography (CT) and Magnetic Resonance Imaging (MRI)) in oral SCC and its lymph node metastasis in order to represent a proper treatment plan.
    Material And Methods
    In this prospective study, 30 patients with oral SCC approved by histopathology underwent CT-scan and MRI before surgery. The gold standard and the result of the histopathology and surgical procedure were considered. Imaging modalities of each patient were blindly evaluated by two radiologists and an oral-maxillofacial surgeon. The sensitivity and specificity of each imaging modalities were compared for size, depth of the tumor, local infiltration of tumor and cervical lymph node metastasis. Also, the result of histopathology and surgical procedure were studied.
    Results
    In detection of bone invasion, the sensitivity of CT-Scan and MRI was similar (62.5%) but specificity of MRI was higher than CT-Scan (94.4% versus 77.2%), (P=0.125). In detection of muscle infiltration, the sensitivity and specificity were 75% and 86.36% for CT-scan and 71.42% and 82.6% for MRI, respectively.
    Conclusion
    Contrary to expectations, sensitivity and specificity of MRI in detecting bone invasion were higher than CT-Scan, whereas the sensitivity and specificity of CT-Scan in detecting muscle infiltration were higher than MRI.
    Keywords: Squamous Cell Carcinoma, CT, Scan, MRI, lymph node metastasis
  • Tahereh Molania, Anahita Ghorbani, Safora Seifi, Maede Salehi Pages 212-216
    Oncocytoma is a rare benign tumor of salivary gland. The name of the tumor is selected due to presence of large granular oncocytes with acidophilic cells.These tumors occur most commonly in the sixth decade of life and sex incidence is equal in men and women.The incidence of this tumor is 78% in parotid gland and 9% in submandibular gland. Oncocytoma are usually solid round tumors that could occure in every major salivary glands but it is extremely uncommon in intraoral minor salivary gland. We present a case of oncocytoma in intraoral minor salivary gland in a 45- year- old woman.
    Keywords: words:Beningetumor, Oncocytoma, Salivarygland, Parotid gland
  • Fereshteh Mohammadi, Mehranoosh Zakarianejad, Farzaneh Valizadeh Pages 216-222
    Background and
    Purpose
    Tobacco use is one of the main problems in public health and a major contributor to death from chronic diseases. This behavior starts from adolescence¡ hence¡ interventions are necessary to control and manage it. This study investigated the prevalence of smoking and the determinants of smoking behavior among male high school students in Babolsar¡ Iran.
    Material and
    Methods
    This cross-sectional study was performed in 450 male students who were selected through multistage sampling. The Global Youth Tobacco Survey (GYTS) was used to collect the data. Chi-square¡ t-test¡ and logistic regression were used to analyze the data.
    Results
    The prevalence of smoking among high school students was 17.2%. The mean age of the subjects experiencing tobacco use was 15.3 0.5 and the mean age of first experience was 12.2.8. The main reasons for tobacco use were internal factors (38.5%) which included personal feelings and motives (45.5%) and forgetting the problems (30%). Also¡ external factors including having a smoker in family (25%)¡ having friends who smoke (29%)¡ and poor educational performance (6.66%) were amongst the main reasons for tobacco use. riends and emtioal factors. This associate cigarettes using survey was done in Logestic regression models.
    Conclusion
    Implementation of effective smoking prevention programs is necessary to reduce the risks associated with smoking in adolescents. These programs should focus on improving the youth’s life skills and also support their families¡ teachers¡ and school authorities in tackling this problem.
    Keywords: Cigarette, Babolsar, student
  • Narges Aslani, Mojtaba Nabili, Nina Zahedi, Afsaneh Vaezi, Sadegh Khodaveisy, Hamid Badali Pages 224-240
    Candida species are medically significant yeast that can cause different infection ranging from mild mucosal to disseminated infection. Invasive and sever mucosal infections are often life threatening disorders, especially in immunocompromised hosts due to immunodeficiency either in adaptive or innate immunity which are susceptible to candidiasis. Nevertheless, not all of them are susceptible to candidiasis which shows that genetic variation and polymorphism in immune system can play a crucial role in infection. Although genetic variation occurs rarely in human’s genome, it has a significant role in susceptibility to fungal infections. For example, genetic variation in coding genes of PRRs (TLR2, TLR4, Dectin I, Dectin II, and NLRp3) is correlated with susceptibility to candidiasis. Results have shown polymorphisms in genes that are involved in host defense against Candida infection. Therefore, genetic and immunological studies are highly necessary to understand the pathogenesis. Recently several studies have been performed on host defense against Candida infections which might be useful in the diagnosis and treatment of fungal infections. This paper represents a comprehensive overview of genetic susceptibility in human’s Candida infection.
    Keywords: Genetic susceptibility, PRRs, Candida species, Candidiasis