فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 130 (آبان 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 130 (آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/08/26
  • تعداد عناوین: 20
|
  • مقالات پژوهشی
  • مریم احمدی، عشرت بیگم کیا، مصطفی رضاییان، مصطفی حسینی، بهاره کامران رشانی، فاطمه طریقی صفحات 1-7
    سابقه و هدف
    نظر به اهمیت بیماری های انگلی به خصوص استرونژیلوئیدیازیس در استان های شمالی، مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع استرونژیلوئیدس استرکورالیس و سایر انگل های روده ای در مراکز توانبخشی استان مازندران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی در سال های93-1392 انجام شد. از 13 مرکز توانبخشی شبانه روزی موجود در استان مازندران، 7 مرکز توانبخشی و در مجموع 341 نفر از این مراکز به طور تصادفی انتخاب شدند. 239 نفر (1/ 70 درصد) مرد و 102 نفر (9/ 29درصد) زن بودند که در سنین 11 تا 86 سال قرار داشتند. از هر فرد یک نوبت نمونه مدفوع تازه گرفته شد و به سه روش کشت در محیط نوترینت آگار، فرمالین اتر و در مورد نمونه های اسهالی به روش گسترش مستقیم و رنگ آمیزی تری کروم مورد آزمایش قرار گرفت. اطلاعات توسط نسخه 16 نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    112 نفر (8/ 32 درصد) آلوده به انگل های روده ای بودند. 67 نفر (6/ 19 درصد) آلوده به تک یاخته های روده ای و 48 نفر (1/ 14 درصد) آلوده به کرم های روده ای بودند. میزان آلودگی به استرونژیلوئیدس استرکورالیس 1 /2 درصد بود. سایر آلودگی های کرمی عبارت بودند از: دیکروسلیوم دندریتیکوم 9 /7 درصد، تریکوریس تریکیورا 2 /3 درصد، اکینوستوما 9/ 0 درصد، تنیا 3/ 0 درصد و تریکوسترونژیلوس 3/ 0 درصد. آلودگی های تک یاخته ای عبارت بودند از: آنتامبا کلی 4/ 19درصد، یدامبا بوچلی1/ 2 درصد، و کیلوماستیکس مسنیلی 2/ 1 درصد.
    استنتاج
    آلودگی به برخی انگل های روده ای در این مراکز بالا می باشد. با توجه به عوارض و مشکلاتی که در اثر ابتلاء به این انگل ها ایجاد می شود، درمان و کنترل عفونت ها در این مراکز حائز اهمیت می باشد.
    کلیدواژگان: استرونژیلوئیدس استرکورالیس، شیوع، انگل های روده ای، مراکز توانبخشی
  • سیده معصومه ابراهیمی، رضا دهقانزاده ریحانی، زهره شیری، سیده مریم موسوی، محمد یوسف معمار صفحات 8-18
    سابقه و هدف
    افزایش آگاهی مردم در خصوص پیامدهای آلاینده های آب و تقاضا برای آب با کیفیت بهتر به گسترش استفاده از دستگاه های تصفیه آب در نقطه مصرف منجر شده است. هدف این مطالعه تعیین کیفیت باکتریولوژیکی آب تولیدی دستگاه های تصفیه آب خانگی بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- مقطعی، در سال 1393 بر روی 18 دستگاه تصفیه آب خانگی انجام شد. تعداد 36 نمونه آب از ورودی و خروجی دستگاه ها جمع آوری شد. کیفیت باکتریایی نمونه ها با استفاده از اندازه گیری باکتری های کلیفرم کل و مدفوعی به روش تخمیر چند لوله ای، شمارش کلونی های باکتری های هتروتروف (HPC) به روش فیلتراسیون غشایی روی محیط کشت بلاد آگار و باکتری های گرم منفی با فیلتراسیون غشایی با محیط EMB آگار تعیین شد. کلنی های جدا شده با آزمایشات بیوشیمیایی استاندارد شناسایی شدند.
    یافته ها
    باکتری های کلیفرم کل و مدفوعی در نمونه های ورودی منفی، ولی در نمونه های خروجی در دو مورد مثبت بود. HPC در 67 درصد نمونه های خروجی بیش تر از محدوده استاندارد cfu/ml500 قرار داشت. جنس های سودوموناس، آلکالیژنس، سراتیا و شیگلا بیش ترین فراوانی را در بین باکتری های گرم منفی هم در آب ورودی و هم در آب خروجی داشتند. البته فراوانی باکتری پروتئوس و باسیلهای گرم مثبت در ایزوله های آب خروجی افزایش یافته بود.
    استنتاج
    حذف کلر باقی مانده توسط دستگاه های تصفیه آب خانگی به مرور زمان موجب تشکیل بیوفیلم بر روی فیلترهای دستگاه و مخزن ذخیره توسط باکتری های موجود در شبکه توزیع می شود. در نتیجه، تعداد و تنوع باکتری ها در آب تولیدی از این دستگاه ها افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: نقطه مصرف، کیفیت آب شرب، تصفیه آب خانگی، شمارش کلونی
  • حسین محسنی پویا، خدیجه حاجی میری، سیما اسماعیلی شهمیرزادی، صمد گلشنی، سید حسین هاشمی امرئی، اعظم سیفی ماکرانی صفحات 19-29
    سابقه و هدف
    بیماری های قلبی- عروقی علت اصلی مرگ و میر در جهان است و سالانه موجب مرگ 17 میلیون انسان در جهان می شود. سبک زندگی نامناسب یکی از عوامل تاثیر گذار در بروز بیماری های قلبی عروقی از جمله تنگی عروق کرونر می باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت و شدت تنگی عروق کرونر قلب در بیماران بخش آنژیوگرافی مرکز قلب مازندران در سال 1393 می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک پژوهش توصیفی– تحلیلی است که بر روی 184 بیمار کاندید آنژیوگرافی در مرکز قلب مازندران انجام گرفت. بر اساس نتایج آنژیو گرافی، بیماران در دو گروه تنگی عروق بالای 50 درصد (92 نفر) و تنگی عروق کم تر از 50 درصد (92 نفر) تقسیم شدند. سبک زندگی بیماران با استفاده از پرسشنامه سبک زندگی رفتارهای ارتقاء دهنده سلامت بررسی و مشخصات دموگرافیک و عوامل خطر بیماری قلبی عروقی نیز از پرونده بیماران استخراج گردید. پس از جمع آوری اطلاعات، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از نسخه 21 نرم افزار SPSS و آزمون های آماری کای اسکوئر، من ویتنی و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که میانگین نمره مسئولیت پذیری در قبال سلامتی، فعالیت فیزیکی، مدیریت استرس و نمره کل رفتارهای ارتقاءدهنده سلامت در بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر کم تر از 50 درصد بالاتر از بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر بالای 50 درصد می باشد و این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود(05/ 0> p). در گروه بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر کمتر از 50 درصد ارتباط آماری مثبت و معنی داری بین سن و مدیریت استرس (03/ 0= p) و نیز سابقه فشارخون با رشد معنوی وجود داشت(001/ 0= p). درگروه بیماران مبتلا به تنگی عروق کرونر بیش از 50 درصد ارتباط آماری معنی داری بین سابقه بیماری دیابت با حیطه روابط بین فردی (007/ 0 = p) و نیز استعمال دخانیات و رشد معنوی مشاهده گردید(P=0.03).
    استنتاج
    با توجه به نتایج، مداخلات آموزشی در زمینه بهبود مسئولیت پذیری در قبال سلامتی، مدیریت استرس و ارتقاء فعالیت فیزیکی در بین افراد در معرض خطر بیماری های قلبی عروقی می تواند موجب کاهش شدت تنگی عروق کرونر گردد.
    کلیدواژگان: تنگی عروق کرونر قلب، آنژیوگرافی، سبک زندگی
  • سهیلا ربیعی پور، مرضیه ابراهیمی پور، الهام صادقی صفحات 30-39
    سابقه و هدف
    اختلال جنسی ناشی از وسایل پیشگیری از بارداری موجب به خطر افتادن سلامت جنسی افراد می شود. لذا پژوهش حاضر با هدف تعیین ارتباط سلامت جنسی و روش های پیشگیری از بارداری در زنان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به شکل توصیفی- تحلیلی در سال 1393 انجام شد. جامعه پژوهش 198 زن مراجعه کننده به چهار مرکز بهداشتی- درمانی شهری ارومیه با روش نمونه گیری تصادفی بودند. ابزار گردآوری داده ها در این پژوهش یک پرسشنامه استاندارد و مشتمل بر سه قسمت ذیل بود: 1) مشخصات فردی و اجتماعی؛ 2) رضایت جنسی؛ و 3) عملکرد جنسی. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های کای دو، ضریب همبستگی، پیرسون، تی تست و ANOVA) تحت نرم افزار SPSS (ویرایش 22) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. همچنین سطح معنی داری 05/ 0 =p در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 01/ 7 ± 89 /29 بود. هم چنین میانگین نمره عملکرد جنسی و میانگین نمره رضایت جنسی زنان به ترتیب 73 /6 ± 99/ 20 و 10 /16 ± 93/ 35 بود. براساس آنالیز واریانس انجام گرفته، ابعاد عملکرد جنسی با روش های پیشگیری از بارداری رابطه معنی دار داشته است. نتایج آزمون آماری نشان داد که بین روش پیشگیری از بارداری و رضایت جنسی ارتباط آماری معنی داری وجود دارد (00/ 0= p). روش طبیعی کم ترین و آمپول های ترکیبی بیش ترین اختلال جنسی را ایجاد کرده بود. همین طور زنان با روش پیشگیری طبیعی دارای بیش ترین رضایت جنسی و مصرف کنندگان آمپول دارای کم ترین رضایت جنسی بودند.
    استنتاج
    در مطالعه حاضر بیش ترین روش مورد استفاده در پیشگیری از بارداری در زنان به ترتیب روش طبیعی و قرص های ترکیبی بود. یافته ها نشان داد که روش های پیشگیری از بارداری، به خصوص روش های هورمونی نظیر آمپول های ترکیبی، می توانند بیش ترین تاثیر را بر سلامت جنسی زنان داشته باشند. بر این اساس، آموزش مشاوران تنظیم خانواده برای کمک به زنان در انتخاب روش مناسب با در نظر گرفتن تاثیر این روش ها بر رضایت جنسی و عملکرد جنسی آن ها قابل پیشنهاد است.
    کلیدواژگان: سلامت جنسی، رضایت جنسی، عملکرد جنسی، زنان، روش پیشگیری از بارداری
  • رضا نگارنده، مرجان مردانی حموله، نسرین رضایی صفحات 40-51
    سابقه و هدف
    مراقبت تسکینی یک مفهوم مهم در پرستاری بالینی می باشد که تعاریف متفاوتی از این مفهوم در ادبیات موجود است. هدف مطالعه حاضر تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی و شناسایی ویژگی ها، پیشایندها و پیامدهای آن در بافت فرهنگی ایران بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه برای تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی از الگوی هیبرید مشتمل بر سه مرحله نظری، کار در عرصه و تحلیل نهایی استفاده شد. در مرحله نظری مقالات مرتبط موجود در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، CINAHL، ScienceDirect، Google Scholar، SID و Magiran در محدوده سال های 2003 تا 2013 میلادی مورد جستجو قرار گرفتند. جهت جستجو از واژه های«Palliative care» و «Nursing care» در عنوان و چکیده مقالات استفاده شد. در مرحله کار در عرصه از 8 کارشناس پرستاری به روش نمونه گیری هدفمند، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختارمند به عمل آمد. در مرحله آخر با ترکیب دو مرحله قبل تحلیل نهایی انجام شد.
    یافته ها
    طبقات اصلی استخراج شده در زمینه تحلیل مفهوم مراقبت تسکینی از دیدگاه پرستاران مشتمل بر مدیریت درد، مراقبت کل نگر و مراقبت مبتنی بر معنویت و مذهب بودند.
    استنتاج
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که مراقبت تسکینی جنبه مهمی در پرستاری بالینی به شمار می آید. مراقبت تسکینی یک مراقبت کل نگر، انسانی و مشارکتی برای ارتقای کیفیت زندگی بیمار و خانواده وی محسوب می شود که با در نظر گرفتن جنبه های جسمی، روانی، معنوی، مذهبی، فرهنگی و اجتماعی بیماران به حمایت از ایشان اقدام می نماید و در همه بیماری ها و در تمام طول زندگی افراد حتی در شرایط دشوار زندگی مانند بروز قحطی ها ارائه می گردد و انحصارا مراقبتی برای پایان زندگی نیست.
    کلیدواژگان: تحلیل مفهوم، مراقبت تسکینی، الگوی هیبرید
  • جواد محمدی، فضل الله میردریکوند، امیر عزیزی صفحات 52-61
    سابقه و هدف
    اضطراب و افسردگی از جمله علایم شایع در اختلال سندرم روده تحریک پذیر به شمار می آید. هدف پژوهش حاضر تعیین میزان اثربخشی درمان ذهن آگاهی بر اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک پذیر است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر از نوع آزمایشی (طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل و انتساب تصادفی) می باشد. نمونه آماری پژوهش، شامل 30 بیمار مبتلاء به سندرم روده تحریک پذیر بود که از میان کلیه بیمارانی که در سال 1393 به مراکز درمانی شهر تبریز مراجعه کرده بودند و پس از مصاحبه، دریافت ملاک های تشخیصی Rome-III و تکمیل پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک، با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی ساده (15 نفر برای هر گروه) انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایشی و کنترل قرار گرفتند. بعد از اتمام دوره 8 جلسه ای (هفته ای یک جلسه گروهی 90 دقیقه ای به مدت دو ماه) درمان ذهن آگاهی در گروه آزمایشی، مجددا پرسشنامه اضطراب و افسردگی به عنوان پس آزمون در هر دو گروه تکمیل شد. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس چند متغیره در نرم افزار SPSS نسخه 20 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    براساس یافته ها، درمان ذهن آگاهی در کاهش اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک پذیر در گروه آزمایشی به طور معناداری موثر بوده است.
    استنتاج
    درمان ذهن آگاهی به عنوان درمانی موثر در بهبود نشانه های اضطراب و افسردگی بیماران مبتلاء به سندرم روده تحریک پذیر کاربرد دارد و می توان با اجرای آن به بهبود وضعیت روانی آن ها کمک کرد.
    کلیدواژگان: سندرم روده تحریک پذیر، اضطراب، افسردگی، درمان ذهن آگاهی
  • زهرا محمودی، زهرا حجتی ذی دشتی صفحات 62-72
    سابقه و هدف
    پیشرفت عوارض ریوی بعد ازجراحی قلب دربیمار مبتلا به بیماری انسداد مزمن ریهCOPD)) وجود دارد و جهت کاهش عوارض از تمرینات متعدد استفاده می شودکه نتایج این برنامه ها ناقص است. هدف از مطالعه حاضر اجرای برنامه های تمرینی و ارزیابی آن با تست های عملکرد ریه در دو هفته قبل و پس از جراحی بای پس عروق کرونر بوده است.
    مواد و روش ها
    در مطالعه کارآزمایی بالینی حاضر 40 بیمارمبتلابه COPD تحت جراحی پیوند عروق کرونر قلب (CABG)، به طور تصادفی در دو گروه تجربی و شاهد 20 نفره، قرار گرفتند. گروه ها تمرینات روتین بیمارستان را انجام دادند و علاوه بر آن گروه تجربی از 2 هفته قبل در برنامه تمرینات تنفسی، ورزش دست در عرض شانه و استفاده از عضلات تنفسی و پیاده روی زودتر از موعد شرکت نمودند. دو هفته قبل و بعد از تمرینات، آزمون های عملکردی ریه در هر دو گروه و پس از بررسی توصیفی داده ها و نرمال بودن آن ها، آزمون های تی همبسته و آنکووا انجام گردید.
    یافته ها
    تغییرات ظرفیت حیاتی اجباری (FVC) گروه تجربی03/ 1±34/ 3 و شاهد 79/ 0±2/2، حجم بازدمی اجباری در ثانیه اول (FEv1) گروه تجربی 81/ 0±98/ 2 و گروه شاهد 79/ 0±67/ 1 (P =0.0001) و FVC/FEv1 گروه تجربی 7/ 10±8/ 90 و شاهد 25/ 19±9/ 73 و حداکثر جریان دمی (PEF) گروه تجربی 17/ 2±66/ 5 و شاهد 62/ 1±68/ 3 (P =0.002) که در گروه تجربی معنی دار بود.
    استنتاج
    برنامه های تمرین درمانی چهار هفته ای می تواند باعث بهبود عملکرد ریوی پس از CABG در بیماران COPD شود.
    کلیدواژگان: بیماری مزمن انسدادی ریه، پیوند عروق شریان کرونر، تمرین درمانی، تست های عملکردی ریه
  • سید جواد حسینی، سید رضا مظلوم، سید محسن اصغری نکاح، حمیدرضا بهنام وشانی، محبوبه فیروز صفحات 73-86
    سابقه و هدف
    محدودیت های فراوان نوجوانان دیابتی موجب بروز واکنش های رفتاری منفی مانند پرخاشگری می شود که افزایش هموگلوبین گلیکوزیله آنان را در پی دارد. لذا بررسی مداخلاتی برای کاهش پرخاشگری و بهبود هموگلوبین گلیکوزیله این نوجوانان حایز اهمیت است. این مطالعه با هدف تعیین تاثیراجرای برنامه اصلاح شده آموزش جایگزین پرخاشگری (ART) بر میزان هموگلوبین گلیکوزیله نوجوانان مبتلا به دیابت وابسته به انسولین انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    طی یک کارآزمایی بالینی 70 نوجوان دیابتی وابسته به انسولین مراجعه کننده به مرکز دیابت پارسیان مشهد به صورت دردسترس انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه مداخله (35 نفر) و کنترل (35 نفر) تقسم شدند. برنامه به مدت شش جلسه 5/ 1 تا دو ساعته در فواصل پنج روز از یکدیگر در گروه های 8 تا 10 نفره در محل دانشکده پرستاری و مامایی مشهد برگزار گردید. آزمایش هموگلوبین گلیکوزیله قبل از مداخله و دو ماه پس از اتمام مداخله انجام شد. داده ها با استفاده از نسخه 5/ 11 نرم افزارآماری SPSS و آزمون های آماری تی مستقل و تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه میزان هموگلوبین گلیکوزیله نوجوانان مبتلا به دیابت قبل از مداخله در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت (457 /0=p)، امادر مرحله بعداز مداخله میزان هموگلوبین گلیکوزیله به طورمعنی داری در گروه مداخله (8/ 7±1 /4) نسبت به گروه کنترل (9/ 6±1/ 5) کاهش داشت (017/ 0 >p).
    استنتاج
    برنامه اصلاح شده ART می تواند بر کاهش هموگلوبین گلیکوزیله نوجوانان دیابتی وابسته به انسولین اثربخش باشد. اجرای این برنامه به عنوان بخشی از درمان و مراقبت جامع دیابت توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش جایگزین پرخاشگری، هموگلوبین گلیکوزیله، نوجوان، دیابت وابسته به انسولین
  • صلاح الدین کریمی، سید حسین محققی کمال، غلامرضا قائد امینی هارونی، سینا احمدی، زهرا جرجران شوشتری صفحات 87-99
    سابقه و هدف
    امروزه خشونت علیه کودکان، یکی از مشکلات مهم اجتماعی و سلامت عمومی بوده که بر سلامت افراد در گروه های سنی، نژادی، فرهنگی یا مذهبی متفاوت تاثیر می گذارد. مطالعه حاضر با هدف تعیین و مقایسه فراوانی خشونت علیه کودکان در استان های ایران انجام گرفته است.
    مواد و روش ها
    اکولوژیک حاضر با استفاده ازتحلیل خوشه ایداده های مطالعه پیمایش سلامت و جمعیت سال 1389 در 31 استان ایران انجام گردید.
    یافته ها
    پس از تجمیع نمودن بیانگرهای خشونت علیه کودکان، بیشترین مقدار میانگین در کل استان ها به شاخص تنبیه کلامی(99/ 76) و کم ترین آن به شاخص تنبیه بدنی (12 /13) مربوط بود. در تحلیل خوشه اینیز پنج خوشه شکل گرفت که بر اساس آن بدترین وضعیت را استان گلستان (خوشه 2) و بهترین وضعیت را استان های گیلان، خراسان جنوبی، یزد، ایلام، تهران، خراسان رضوی، اصفهان، سمنان، هرمزگان، خوزستان، البرز و خراسان شمالی (خوشه 1) داشتند. هم چنین بر اساس نتایج تحلیل واریانس، چهار شاخص خشونت علیه کودکان مانند مراقبت ناکافی، مواجهه با سیگار، کار کودک و اعتقاد به تنبیه در میان 5 خوشه به دست آمده تفاوت معنی دار نشان داد ولی در زمینه دو شاخص تنبیه بدنی و تنبیه کلامی تفاوت آماری معنی داری دیده نشد.
    استنتاج
    یافته های مطالعه حاضر نشان داد که میزان کلی خشونت علیه کودک بالا بوده و تنوع گسترده ای از خشونت در جمعیت کودکان ایران مشاهده شد.
    کلیدواژگان: خشونت، کودکان، تحلیل خوشه ای، ایران
  • مهیار دارایی، جواد وحیدی، عباس علی پور صفحات 100-115
    سابقه و هدف
    اخیرا روش های هوشمند نظیر شبکه های عصبی مصنوعی به عنوان یک مدل کارآمد جهت پیش بینی و طبقه بندی تومورها مورد استفاده قرار گرفته اند. تشخیص خوش خیمی و یا بدخیمی توده های پستانی بر اساس خصوصیات مورفولوژیک، بالینی و دموگرافیک و بدون استفاده از روش های تهاجمی پاراکلینیکی بسیار با اهمیت است. هدف این پژوهش ارائه یک مدل شبکه عصبی برای پیش بینی وضعیت تومورهای پستان و مقایسه کارآمدی آن با مدل رایج رگرسیونی می باشد.
    مواد و روش ها
    Wisconsin Breast Cancer Database به عنوان مجموعه داده ای این تحقیق، مورد استفاده قرار گرفته است. این مجموعه، از طریق نتایج سیتولوژی تومورهای ناحیه پستان 683 بیمار مختلف به دست آمده است. ویژگی هایی هم چون ضخامت توده، یکنواختی اندازه و شکل سلول و... به عنوان متغیرهای ورودی مدل پیشنهادی به کار رفته اند. از الگوریتم ژنتیک (GA) برای تعیین بهترین ساختار و نیز آموزش مدل شبکه عصبی چند لایه استفاده و پیاده سازی آن در نرم افزار MATLAB انجام گردیده است. کارایی مدل شبکه عصبی پیشنهادی با رگرسیون لجستیک مقایسه و برازش مدل رگرسیون لجستیک در نرم افزار SPSS انجام شده است. برای محاسبه دقیق کارایی مدل ها از تکنیک 5-fold cross validation استفاده شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که GA توانایی تعیین بهترین ساختار برای یک شبکه چند لایه را دارد و شبکه را نیز به نحو مطلوب آموزش می دهد. بر اساس نتایج حاصله، پس از اجراهای مختلف، بهترین مدل شبکه عصبی با ساختار (NN(9-8-6-1 به دست آمد که دقت، حساسیت، ویژگی و سطح زیر منحنیROC آن به طور میانگین به ترتیب971/ 0، 988/ 0و962/ 0 و 9955/ 0 بود. ضمن آن که مقادیر همین پارامترها برای رگرسیون لجستیک به ترتیب 968/ 0، 975 /0، 964/ 0 و 9954/ 0 به دست آمد.
    استنتاج
    بدین ترتیب مدل شبکه عصبی به دست آمده می تواند در کنار روش های تشخیصی غیر تهاجمی معمول، به عنوان یک سیستم پشتیبان تشخیص با حساسیت و ویژگی بالا، جهت شناسایی تومورهای خوش خیم و بدخیم پستان مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: روش های تهاجمی، نقطه برش پیش بینی، شبکه عصبی مصنوعی، 5، fold cross validation، منحنیROC
  • غلامعلی نیک پور، احمد برجعلی، علی دلاور، حسین اسکندری، مهران ضرغامی صفحات 116-128
    سابقه و هدف
    نشانه های فرهنگی در میان کسانی که به یک زبان محلی صحبت می کنند و یا در یک دوره تاریخی خاص و در یک جغرافیای معین زندگی می کنند دیده می شود. این نشانه های فرهنگی در بروز اسیب روانی اثر گذار است. براساس این یافته، هدف مطاله، ساخت و هنجاریابی پرسشنامه عوامل فرهنگی موثر بر همبودی وسواس فکری و اختلال افسردگی عمده در جامعه ایران است.
    مواد و روش ها
    ابزار پژوهش، یک پرسشنامه محقق ساخته، در مورد تشخیص علل فرهنگی همبودی وسواس فکری و اختلال افسردگی عمده در جامعه ایرانی می باشد. برای ساخت این پرسشنامه ابتدا از 10 روان شناس و روان پزشک عضو هیئت علمی دانشگاه در قالب پرسشنامه ای نظر خواهی شد، سپس جوابهای پرسشنامه دسته بندی شد و براساس تحلیل عاملی اکتشافی و تاییدی تعداد 11عامل با 79 سئوال، پرسشنامه مورد تایید عاملی نهایی قرارگرفت. تجانس درونی ابزار با ضریب الفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از تحلیل آماری الفای کرونباخ عامل های اول تا یازدهم، بالا ترین پایایی 90/ 0 و پایین ترین آن 42/ 0 به دست آمد. درتحلیل عامل های اکتشافی با استفاده از چرخش واریماکس، 11عامل استخراج شد که47/ 3 درصد ورایانس مقیاس مورد نظر را توضیح می دهد. باچرخش واریماکس 25 عامل به دست آمد که 14عامل کم تر از 3 گویه داشتند، و در نتیجه فاقد پایایی برای استفاده به عنوان زیر شاخه بودند وحذف گردیدند، بدین ترتیب پرسشنامه با 11عامل و 79 سئوال تدوین گردید.
    استنتاج
    این ابزار توانایی تشخیص عوامل فرهنگی مرتبط با تجلی سازی و بروز همبودی وسواس فکری و اختلال افسردگی عمده را دارد.
    کلیدواژگان: همبودی، نشانه ها، وسواس فکری، افسردگی عمده
  • مرضیه مرادی عباس آبادی، نازیلا اکبرفهیمی، سیدعلی حسینی، پوریا رضا سلطانی صفحات 129-137
    سابقه و هدف
    فلج مغزی یکی از اختلالات شایع در کودکان است که منجر به اختلال در کارکرد آن ها می شود. بنابراین برای ارائه برنامه درمانی مناسب به منظور بهبود کارکرد این کودکان به ابزار ارزیابی معتبر نیازمندیم. «لیست ارزشیابی ناتوانی کودکان (PEDI)» با هدف ارزیابی کارکرد کودکان ناتوان در سه حوزه مراقبت از خود، تحرک و کارکرد اجتماعی طراحی شده است. هدف این مطالعه بررسی پایایی نسخه فارسی PEDI در کودکان فلج مغزی 3 تا 9 ساله است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، 75 شرکت کننده به روش غیر احتمالی در دسترس انتخاب شدند. اطلاعات لازم به وسیله پرسشنامه دموگرافیک و سیستم طبقه بندی عملکرد حرکتی درشت (GMFCS) گردآوری شد. PEDI طی مصاحبه با والدین تکمیل شد. به منظور بررسی پایایی آزمون- بازآزمون، پس از دو هفته، مصاحبه با 22 نفر از والدین تکرار شد. همخوانی درونی با محاسبه آلفای کرونباخ و پایایی آزمون- بازآزمون با محاسبه ضریب همبستگی درون رده ای (ICC) بررسی شد.
    یافته ها
    در بررسی هم خوانی درونی، آلفای کرونباخ بالا (94/ 0-98/ 0) به دست آمد. نتایج پایایی آزمون- بازآزمون در مقیاس مهارت کارکردی و کمک مراقب، عالی (96/ 0-97/ 0) به دست آمد. نتایج پایایی آزمون- بازآزمون در مقیاس اصلاحات نیز در دو حوزه مراقبت از خود و کارکرد اجتماعی، عالی (به ترتیب 99 /0 و 1) و در حوزه تحرک، خوب (66/ 0) به دست آمد.
    استنتاج
    نتایج نشان داد نسخه فارسی PEDI به منظور بررسی کارکرد کودکان فلج مغزی فارسی زبان از همخوانی درونی و پایایی آزمون- بازآزمون برخوردار است. بنابراین می توان از PEDI به صورت پژوهشی و بالینی برای ارزیابی کودکان فلج مغزی در ایران استفاده کرد.
    کلیدواژگان: فلج مغزی، کارکرد، لیست ارزشیابی ناتوانی کودکان، پایایی آزمون، بازآزمون، همخوانی درونی
  • پیمان دهقانی راد_سید پژمان نیرثابتی_احمدرضا میربلوک_کامران ا اسدی_علی شیخی_لطف الله داوودی_بهاره موید احمدی_بنفشه موید احمدی_محمدصادق موسوی صفحات 138-146
    سابقه و هدف
    تعیین محل و اندازه گیری طول کانال در دیستال ران برای جراحی بازسازی پارگی رباط های قدامی و خلفی صلیبی زانو، مرحله ای بسیار مهم در این جراحی می باشد که در بعضی بیماران، به دلایلی محاسبه این طول مشکل یا غیرممکن می باشد. برای رفع این مشکل، ابزار اندازه گیری به نام سیستم اندازه گیری طول کانال ران (ساطکر) طراحی و ثبت اختراع شد. هدف از طراحی این وسیله محاسبه طول کانال ران قبل از ایجاد هر کانالی در انتهای استخوان ران می باشد که در صورت مناسب نبودن، می توان مسیر و طول را تغییر داد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه به صورت مقایسه ای-مقطعی از دو ابزار متداول در جراحی بازسازی رباط های زانو (ریمر مدرج 5/ 4 و وسیله عمق سنج)، جهت قیاس با ابزار مورد مطالعه (ساطکر) استفاده شد. 50 بیمار از هر دو جنس مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس تکنیک عمل، طول کانال به طور جداگانه یاداشت و پس از جمع آوری داده ها، اختلاف های آماری به صورت دو طرفه ثبت گردید.
    یافته ها
    داده ها نشان داد که بین نمرات به دست آمده میان ریمر مدرج و عمق سنج و ساطکر اختلاف معنی داری از نظر آماری وجود دارد (004/ 0= p).
    استنتاج
    بر اساس نتایج به دست آمده، ساطکر نسبت به ریمر به طور معنی داری خطای کم تری داشته است که می توان بر اساس آن این ادعا را مطرح کرد که نتایج به دست آمده از ساطکر دقیق تر از سایر شیوه های اندازه گیری است.
    کلیدواژگان: رباط صلیبی قدامی، رباط صلیبی خلفی، جراحی بازسازی، عمق سنج، اندوباتون
  • مقالات گزارش کوتاه
  • عبدالرسول علایی، عباس علیپور، مریم برزین، سهراب اسدالله زاده کناری صفحات 147-152
    سابقه و هدف
    سیستم عروقی به ویژه حلقه ویلیس به علت پیچیدگی و گستردگی آناتومیک مستعد بروز واریاسیون است. هدف از پژوهش حاضر بررسی فراوانی واریاسیون ها و پاتولوژی های حلقه عروقی مغز (حلقه ویلیس) با روشMRA) Magnetic Resonance Angiogram) بدون تزریق ماده حاجب در بیماران مراجعه کننده به واحد ام آر ای بیمارستان امام خمینی (ره) ساری بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش که به صورت مقطعی انجام شد، 200 نفر از مراجعه کنندگان به واحد ام آر ای بیمارستان امام خمینی ساری با درخواست MRA مورد بررسی قرار گرفتند. متغیرهای مورد بررسی شامل هیپوپلازی، آژنزی، استنوز، آکلوژن، آنوریسم، دولیکواکتازی، فنستریشن، دوپلیکیشن و کویلنگ بوده است. مدل رگرسیون لجستیک جهت بررسی ارتباط بین ویژگی های حلقه ویلیس و متغیرهای افراد شرکت کننده مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    شایع ترین واریاسیون، هیپوپلازی شریان رابط خلفی بود (118 مورد (3/ 59 درصد) در شاخه چپ و 107 مورد (54 درصد) در شاخه راست). تنگی و dolichoectasia به ترتیب در شریان های رابط قدامی و بازیلار بیش ترین فراوانی را داشتند. نتایج کلی بیان گر آن بود که از مجموع 200 شرکت کننده در پژوهش، 90 نفر (45 درصد) تنگی و 31 نفر (5/ 15 درصد) dolichoectasia داشتند.
    استنتاج
    نتایج پژوهش حاضر نشان داد که تنها 28 نفر (14 درصد) از افراد مراجعه کننده دارای حلقه ویلیس کلاسیک بوده اند و بقیه افراد دارای انواع واریاسیون ها و پاتولوژی ها بوده اند. بنابراین درخواست MRA در صورت نیاز می تواند در روند تشخیص، درمان و پیش اگهی کاربرد داشته باشد.
    کلیدواژگان: حلقه ویلیس، واریاسیون های آناتومیک، ام آرآنژیوگرافی مغز
  • محدثه بخشی، معصومه کردی، حبیب الله اسماعیلی صفحات 153-158
    سابقه و هدف
    اضطراب و تنش های بیولوژیک ناشی از زایمان سبب تاخیر شروع مرحله دوم لاکتوژنز و قطع زودرس شیردهی می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر حمایت مداوم طی زایمان بر زمان شروع لاکتوژنز مرحله II در زنان نخست زا نجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی تصادفی است که در آن 80 زن نخست باردار مراجعه کننده به بیمارستان ام البنین (س) شهر مشهد به طور تصادفی در دو گروه 40 نفره مداخله (مراقبت حمایتی) و کنترل (مراقبت معمول) قرار گرفتند. در هر دو گروه زمان شروع لاکتوژنز II پس از زایمان سنجیده شد. ابزار گردآوری داده ها فرم پرسشنامه، چک لیست و مقیاس اضطراب اشپیل برگر بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی، t-test، من ویتنی، و کای دو تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین زمان شروع لاکتوژنز II در گروه مراقبت حمایتی 96/ 0 ± 6/ 2 روز و در گروه مراقبت معمول 1/1 ±0/3 روز بود و بین دو گروه تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (P=0.870) طول مدت اولین شیردهی پس از زایمان در گروه مراقبت حمایتی به طور معنی داری بیش تر از گروه مراقبت معمول بود (P= 0.007).
    استنتاج
    حمایت مادر طی زایمان بر زمان شروع لاکتوژنز مرحله II تاثیری ندارد اما طول مدت اولین شیردهی پس از زایمان را افزایش می دهد.
    کلیدواژگان: حامی زایمان، شیر دهی، حمایت
  • یحیی اسفندیاری، رمضانعلی دیانتی تیلکی، فاطمه کریمی نژاد صفحات 159-163
    سابقه و هدف
    نیتریت و نیترات یکی از عوامل آلوده کننده آب های زیر زمینی هستند که موجب عوارض بهداشتی متعددی می شوند. با توجه به استفاده گسترده از کودهای کشاورزی نیترات دار در مناطق شمالی کشور، نتایج مطالعه حاضر می تواند به منظور پایش وضعیت کیفیت آب شهرستان میاندورود مورد استفاده قرار گیرد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق تعداد 276 نمونه از 36 حلقه چاه آب شرب و کشاورزی از روستاهای توابع شهرستان میاندورود در طول شش ماه نخست سال 1392 گرفته شد. کلیه آزمایشات براساس کتاب استاندارد متد انجام گرفت. نتایج با نرم افزار Excel آنالیز گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که غلظت نیتریت در همه نمونه ها در محدوده استاندارد ملی ایران بود، درصورتی که تغییرات غلظت نیترات در مواردی از حد استاندارد تجاوز نموده بود. روند تدریجی افزایش غلظت نیترات در همه چاه ها مشاهده شد. هم چنین نتایج حاکی از آن بود که رابطه ای مستقیم بین تغییرات غلظت نیتریت و نیترات با عمق و دما وجود دارد.
    استنتاج
    غلظت نیترات در تعدادی از چاه های مورد بررسی بیش از حد استاندارد بوده است که این موضوع موید این است که آلودگی به نیترات در آب های زیر زمینی منطقه باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نیترات، نیتریت، آب آشامیدنی، میاندورود
  • خالد اصلانی، کوثر هاتف نیا، خدیجه شیرالی نیا صفحات 164-168
    سابقه و هدف
    پرخاشگری یکی از شایع ترین اختلالاتی است که باعث ارجاع کودکان و نوجوانان به مراکز مشاوره و روان درمانی می شود هدف پژوهش حاضر پیش بینی پرخاشگری کودکان براساس سلامت عمومی و ابعاد خشونت علیه مادران بود.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری مورد بررسی کلیه مادران کودکان پیش دبستانی شهرستان دزفول بودند. نمونه ای 250 نفری به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شد. ابزارهای مورد استفاده در پژوهش حاضر، پرسشنامه سلامت عمومی، پرسشنامه سنجش خشونت نسبت به زنان و پرسشنامه مشکلات رفتاری کودکان پیش دبستانی بود.
    یافته ها
    ضریب همبستگی بین سلامت روانی مادران با پرخاشگری کودکان 517/ 0- و ضرایب همبستگی خشونت روانی، فیزیکی، جنسی، و اقتصادی علیه مادران با پرخاشگری کودکان به ترتیب 647/ 0، 618/ 0، 360 /0، و 344/ 0 بودند که در سطح آلفای 001/ 0 معنی دار بودند. سلامت روانی مادران و خشونت روانی و جنسی علیه مادران، پرخاشگری کودکان را پیش بینی می کنند.
    استنتاج
    برای حل مشکلات پرخاشگری کودکان، باید به سیستم های بزرگ تر یعنی خانواده و ارتباطات افراد خانواده با یکدیگر توجه نمود.
    کلیدواژگان: خشونت علیه زنان، پرخاشگری، کودکان، سلامت عمومی
  • مقالات مروری
  • طهورا موسوی، علیرضا رفیعی، ام البنین امجدی سورکی، محمد یوسف پور، علی اصغر زکوی صفحات 169-190
    سابقه و هدف
    انگور میوه ای است که در سرتاسر جهان گسترش یافته و درصد بالایی از غذای مردم را به خود اختصاص می دهد. قرآن در بیش از هزار آیه به مطالب علمی اشاره دارد که برخی در حد اعجاز علمی قرآن به شمار می آیند. از این رو در قرآن مجید یازده مرتبه نام این میوه آورده شده است. اشارات قرآن نظر بر این دارند که انسان از غذاهای نباتی و حیوانی استفاده کند. این مطالعه با هدف مروری بر خواص طبی و تغذیه ای انگور از منظر قرآن و طب اسلامی ایرانی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مروری بوده که با استفاده از کلید واژه های انگور، قرآن، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی و واژه های Medicinal plant،Anticancer effect،Holy Quran، و Grape جستجو در منابع طی سال های 1994 تا2014 صورت گرفت. اطلاعات از بانک هایی نظیر Google scholar، Ovid، PubMed، ISI، Scopus و هم چنین قرآن کریم،کتب روایی و منابع طب سنتی استخراج گردید و سپس نتایج به صورت مفاهیم، جداول و اشکال ارائه شد.
    استنتاج
    با توجه به سفارش قرآن در رابطه با انگور و هم چنین تاکید مصرف آن از دیدگاه ائمه، تحقیقات نشان می دهد که انگور به دلیل فعالیت زیاد آنتی اکسیدانی در درمان بسیاری از بیماری ها ازجمله آلزایمر، پارکینسون، آسم و انواع سرطان ها می تواند موثر واقع شود. این مطالعه می تواند گامی در راستای نشان دادن برخی از جنبه های اعجاز علمی قرآن به ویژه اسرار نهفته در میوه های قرآنی مانند انگور تلقی شود.
    کلیدواژگان: روایت، انگور، ترکیبات مغذی، گیاهان دارویی، رزرواترول، قرآن
  • علیرضا کریمیان، ناهید رحمانی، محمد علی محسنی بندپی، سید علیرضا بصام پور، علی کیانی صفحات 191-199
    سابقه و هدف
    اسکولیوز یکی از شایع ترین اختلالات ستون فقرات می باشد که در صورت عدم تشخیص و درمان به موقع می تواند مشکلاتی را در ظاهر فرد، شیوه نشستن وحتی در سیستم تنفسی ایجاد نماید. هدف از انجام این مطالعه، مروری نظام مند بر مقالات چاپ شده در رابطه با شیوع این بیماری و فاکتورهای خطر مرتبط با آن در کودکان و نوجوانان بوده است.
    مواد و روش ها
    درمطالعه مروری سیستماتیک حاضر جستجو در بانک های اطلاعاتی PubMed،Scopus، Elsevier، Ovid و Science Direct به زبان انگلیسی با استفاده از کلید واژه های اسکولیوزیس، شیوع، اپیدمیولوژی، فاکتورهای خطر، کودکان و نوجوانان از سال 2000 تا 2014 انجام گرفت. به منظور یافتن مطالعات انجام شده در ایران نیز بانک های اطلاعاتی SID، Iran medex و magiran در سال های اشاره شده مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 15 مقاله دارای معیارهای ورود به مطالعه 3 مطالعه مربوط به ایران و 12 مطالعه مربوط به کشورهای دیگر بود. در 8 مطالعه فقط شیوع اسکولیوز و در 7 مطالعه علاوه بر شیوع اسکولیوز، فاکتورهای خطر مرتبط نیز مورد بررسی قرار گرفت. در یک مورد معیار ارزیابی فقط معاینه بالینی، در 3 موردرادیوگرافی و یک مورد معاینه بالینی به همراه رادیوگرافی و بررسی دانسیته استخوانی و در بقیه موارد شامل معاینه بالینی و رادیوگرافی بود. 3 مطالعه فقط درمورد دختران و 12 مطالعه دیگر مربوط به هر دو جنس بوده است. شیوع اسکولیوز در کودکان و نوجوانان در مجموع بین 19/ 0 تا 03/ 11 درصد گزارش شده است که در دختران از پسران بیش تر بوده است. هم چنین جنس، زمان شروع انحراف، وزن، شاخص توده بدنی، سابقه فامیلی و دانسیته استخوانی به عنوان فاکتور های خطر مرتبط با شیوع اسکولیوز گزارش گردیده است.
    بحث: اسکولیوز در جوامع مختلف شیوع نسبتا بالایی در کودکان و نوجوانان دارد. دختران، افراد دارای سابقه فامیلی و دانسیته استخوانی پایین دارای شیوع بالاتر و در معرض خطر بیش تری قرار دارند.
    کلیدواژگان: اسکولیوزیس، شیوع، اپیدمیولوژی، فاکتورهای خطر، کودکان و نوجوانان
  • نامه تحقیقی
  • سینا صبوریان جویباری، هدایت جعفری*، سید حسام میرانی، فاطمه مطلق، امیرحسین گودرزیان صفحات 200-201

    نارسایی قلبی(Heart Failure) یکی از شایع ترین اختلالات قلبی- عروقی است(1). خود مراقبتی توانایی افراد جهت انجام اعمال خود مراقبتی بر روی خودشان می باشد(2). هدف از این پژوهش توصیفی- مقطعی تعیین میزان رعایت اصول خود مراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در مرکز قلب مازندران (ساری) در سال 1393 بوده است. نمونه های پژوهش شامل 47 بیمار مبتلا به نارسایی قلبی بود. ابزار این پژوهش پرسشنامه اروپایی رفتارهای خود مراقبتی نارسایی قلبی بود. این پرسشنامه که شامل دوازده سوال مرتبط با توزین وزن روزانه، محدود کردن مایعات، غذاهای کم نمک و غیره می باشد. در این پژوهش، توان خود مراقبتی بیماران بر اساس نمره ی کسب شده به سه سطح خوب (1 الی 20 امتیاز)، متوسط (21 الی 40 امتیاز) و ضعیف (41 الی 60 امتیاز) تقسیم شد. از مجموع 47 بیمار شرکت کننده در این مطالعه، 8/ 73 درصد زن بودند که میانگین سنی افراد مورد مطالعه 27/ 1±64 سال بود. از بین دوازده سوال مربوط به سنجش توان خود مراقبتی بیماران نارسایی قلبی، بهترین رفتار به ترتیب شامل مصرف دارو طبق تجویز، استراحت کافی در طول روز، مصرف غذاهای کم نمک بود و ضعیف ترین رفتارها به ترتیب شامل: تزریق واکسن آنفولانزا و ورزش منظم بوده است. نتایج نشان داد که میانگین رفتارهای خود مراقبتی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی در حد متوسط (04/ 38) بوده است که این نتایج با نتایج مطالعه Koeling(3) هم خوانی دارد و با نتایج (Oksel(4 که در کشور ترکیه انجام شد، هم خوانی ندارد. عوامل زیادی بر انجام رفتارهای خودمراقبتی موثر هستند که از جمله ی آن ها می توان به مواردی نظیر کمبود اطلاعات، محدودیت های جسمی، عدم سازگاری با درمان های متعدد و مشکلات عاطفی اشاره کرد(5). لذا فرایند یاد دهی و یادگیری فعالیت های خود مراقبتی می تواند فرد را به سمت سلامتی، رفاه، سازگاری، افزایش توان مراقبت از خود، کاهش از کار افتادگی و روند تسریع و بهبودی خود سوق دهد.

|
  • Maryam Ahmadi, Eshrat Beigom Kia, Mostafa Rezaeian, Mostafa Hosseini, Bahare Kamranrashani, Fatemeh Tarighi Pages 1-7
    Background and
    Purpose
    Strongyloidiasis is prevalent in Northern provinces in Iran. Therefore، this study aimed at investigating the prevalence of Strongyloides stercoralis and other intestinal parasites in rehabilitation centers in Mazandaran Province، north of Iran.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was carried out in seven rehabilitation centers in Mazandaran Province، 2013-2014. Fecal samples were collected from 341 participants (239 male، 102 female) aged 11-86 years old. The centers and specimens were randomly selected. All samples were examined by formol-ether concentration and agar plate culture. Diarrheic samples were examined by direct smear and Trichrome staining. Statistical analysis was performed in SPSS V. 16.
    Results
    Intestinal parasitic infection was observed in 112 individuals. Protozoa infections were seen in 19. 6% and helminth infections were seen in 14. 1%. Strongyloides stercoralis was detected in 2. 1% of the samples. The infection rate with other helminth parasites included Dicrocoelium dendriticum 7. 9%، Trichuris trichiura 3. 2%، Echinostoma sp. 0. 9%، Taenia 0. 3%، and Trichostrongylus sp. 0. 3%. Entamoeba coli was the most common protozoan parasite (19. 4%) followed by Iodamoeba butschlii (2. 1%) and Chilomastix mesnili (1. 2%).
    Conclusion
    This study showed high infection rate with some intestinal parasites. The problems and complications associated with these parasites call for prompt diagnosis and treatment of infected individuals in rehabilitation centers.
    Keywords: Strongyloides stercoralis, intestinal parasites, prevalence, rehabilitation centers
  • Seyedeh Masoumeh Ebrahimi, Reza Dehghanzadeh Reihani, Zohreh Shiri, Seyedeh Maryam Mosavi, Mohammad Yusef Memar Pages 8-18
    Background and
    Purpose
    Awareness of people about drinking water impurities and the demand for better water quality have led to widespread application of point-of-use (POU) water treatment devices. The aim of this study was to investigate the bacteriological quality of water produced by household water treatment devices.
    Materials And Methods
    This cross-sectional descriptive study was performed on 18 household water treatment devices in 2014. Thirty-six inlet and outlet water samples were collected. Bacterial quality of the samples were determined by total and fecal coliform multiple-tube fermentation techniques, heterotrophic plate count (HPC) was done using membrane filter technique on blood agar medium and gram-negative bacteria analysis was performed via membrane filtration technique on EMB agar medium. Isolated colonies were identified using standard biochemical tests.
    Results
    Total and fecal coliform bacteria were negative at all inlet samples, but were positive at two of the outlet samples. HPC were higher than the maximum limits of 500 cfu/ml at 67% of the outlet samples. Pseudomonas, Alcaligenes, Serratia and Shigella genus were found with higher frequencies at both inlet and outlet samples. However, frequencies of Proteus and gram positive Bacillus have increased in the outlet samples.
    Conclusion
    The removal of residual chlorine by household water treatment devices causes developing biofilm on the filters and storage tank of the devices by the bacteria present in distribution network. Consequently, the number and variety of bacteria are increased in water produced by POU water treatment devices.
    Keywords: point, of, use (POU), Drinking water quality, Household water treatment, Colony count
  • Hossein Mohseni Pouya, Khadije Hajimiri, Sima Esmaeili Shahmirzadi, Samad Golshani, Seyed Hossein Hashemi Amrei, Azam Seifi Makrani Pages 19-29
    Background and
    Purpose
    Cardiovascular diseases are the leading cause of death worldwide, accounting for 17 million deaths annually. Poor lifestyle is one of the factors influencing the incidence of some cardiovascular diseases such as coronary artery stenosis. The purpose of this study was to investigate the relationship between health promoting behaviors and severity of coronary artery stenosis among patients in angiography department in Mazandaran Heart Center, Iran.
    Materials And Methods
    A descriptive analytical study was performed in 184 patients candidate for angiography. According to angiography, patients were divided into two groups: the arterial stenosis above 50% (n=92) and arterial stenosis less than 50% (n=92). Patients’ lifestyle was investigated using Health-Promoting Lifestyle Profile (HPLP II). Demographic characteristics and risk factors for cardiovascular disease were also extracted from the patients’ medical records. Data was analyzed applying Chi-square test, Mann-Whitney test, and multiple linear regression test in SPSS V.21.
    Results
    According to the results, the mean score for health responsibility, physical activity, stress management and total score for health promoting behaviors were significantly higher in patients with arterial stenosis less than 50% (P<0.05). Also, in this group of patients significant positive relationships were found between age and stress management (P=0.03), and history of hypertension and spiritual growth (P=0.001). In the group of patients with arterial stenosis above 50%, there were significant relationships between history of diabetes and interpersonal relationships (P=0.007) and smoking and spiritual growth (P=0.03).
    Conclusion
    According to this study, educational interventions that promote stress management skills and physical activity among people at risk for cardiovascular diseases may reduce the severity of coronary artery stenosis.
    Keywords: Coronary artery disease, angiography, lifestyle
  • Soheila Rabieepur, Marzieh Ebrahimi, Elham Sadeghi Pages 30-39
    Background and
    Purpose
    Sexual dysfunction caused by contraceptive methods threatens sexual health. The aim of this study was to determine the relationship between sexual health and contraceptive methods in women attending health centers in Urmia, Iran.
    Materials And Methods
    A descriptive- analytical study was conducted in 2014 in which 198 women were randomly recruited. Data was collected by a standard questionnaire consisting of three parts: socio-demographic characteristics, Female Sexual Function INDEX (FSFI), and Index of Sexual Satisfaction (ISS). Data was then analyzed applying descriptive statistics, t-tests, one-way ANOVA, and Pearson’s correlation coefficient in SPSS V. 22. P-values less than 0.05 were considered significant.
    Results
    The mean age of participants was 29.89 ± 7.01 years. The mean scores for sexual function and satisfaction were 20.99 ± 6.73and 35.93 ± 16.10, respectively. ANOVA analysis showed a significant relationship between sexual function and contraceptive methods. Also, a significant association was found between contraceptive methods and sexual satisfaction (P= 0.00). The most common cause of sexual dysfunction and satisfaction was contraceptive injections, while withdrawal method resulted in the lowest incidence of sexual dysfunction and satisfaction.
    Conclusion
    In this study, the most common contraceptive methods in women were withdrawal method and taking oral contraceptive pills (OCPs). The results showed that hormonal methods of contraception particularly contraceptive injections could negatively influence the women's sexual health. Therefore, more training programs should be carried out in family planning counselors, so that appropriate contraceptive methods are implemented while considering women’s sexual satisfaction and function.
    Keywords: Sexual health, sexual satisfaction, female sexual function, women, contraception
  • Reza Negarandeh, Marjan Mardani Hamooleh, Nasrin Rezaee Pages 40-51
    Background and
    Purpose
    Palliative care is an important concept in nursing practice and in literature several definitions are suggested for this concept. This study aimed at analyzing the concept of palliative care and identifying its features, antecedents and consequences within Iran’s cultural context.
    Materials And Methods
    Hybrid model of concept analysis was used to clarify the meaning of palliative care. The three phases of a hybrid concept analysis included theoretical, fieldwork, and final analysis. In theoretical phase different databases including PubMed, CINAHL, Science direct, Google scholar, SID and Magiran were searched for related articles (published in 2003-2013). The search keywords were palliative care and nursing care in the titles and abstracts. In the fieldwork phase semi-structured in-depth interviews were conducted through purposive sampling in eight nurses. In next step, by combining the two previous stages the final analysis was performed.
    Results
    In final analytical phase, main themes were extracted including pain management, holistic care, spirituality based care and religious based care.
    Conclusion
    The findings showed that palliative care is an important aspect of clinical practice. It is a holistic, humanistic and corporative care for promoting the quality of life of patients and their families that support them while considering physical, psychological, spiritual, religious, cultural and social aspects. This type of care is beneficial throughout life and also in difficult situations such as famine and it should not be used just for end-stage patients.
    Keywords: Palliative care, concept analysis, hybrid model
  • Javad Mohamadi, Fazlollah Mir Drikvand, Amir Azizi Pages 52-61
    Background and
    Purpose
    Anxiety and depressive symptoms are common in patients with irritable bowel syndrome. The aim of this study was to determine the efficacy of mindfulness on improving anxiety and depression in patients suffering from irritable bowel syndrome.
    Materials And Methods
    In an experimental study (pretest-posttest randomized experiment) we included 30 patients with irritable bowel syndrome attending Hospitals of Tabriz, 2014. Data was collected using the Rome-III diagnostic criteria and the Beck Anxiety Inventory. The participants were randomly selected and divided into control and experimental group (n=15 per group). In experimental group, the mindfulness therapy was performed in 8 sessions, once a week for 90 minutes. Beck Anxiety Inventory was readministered as post-test to both groups. Data was then collected in SPSS V.20 using Multivariate analysis of covariance.
    Results
    In this study mindfulness was found to be significantly effective in reducing anxiety and depression in experimental group.
    Conclusion
    Mindfulness therapy could be used as an effective treatment in improving anxiety and depression in patients suffering from irritable bowel syndrome.
    Keywords: Irritable bowel syndrome, anxiety, depression, mindfulness
  • Zahra Mahmoodi, Zahra Hojjati Zidashti Pages 62-72
    Background and
    Purpose
    Development of pulmonary complications after surgery is seen in patients with chronic obstructive pulmonary disease (COPD). Some exercises are used to reduce these effects, but the results of these programs are incomplete. The aim of this study was to perform training programs and evaluation of lung function tests in two weeks before and after coronary artery bypass surgery (CABG).
    Materials And Methods
    A clinical trial was performed in which 40 patients with COPD who were candidate for CABG were randomly divided into two groups (n= 20 per group). Both groups performed routine exercises. From two weeks earlier, patients in experimental group also performed some other exercises including breathing exercise, hand exercise at width of shoulder, breathing muscle exercise, and walking. Lung function tests were conducted two weeks before and after the exercises in both groups. Paired t-test and ANCOVA were applied for data analysis.
    Results
    According to the study, forced vital capacity values (FVC) in experimental (3.34±1.03) and control group (2.2±0.79), forced expiratory volume in 1 second (FEV1) in experimental (2.98±0.81) and control group (1.67±0.79) (P =0.0001), the Values of FVC / FEV1 in experimental (90.8±10.7) and control group (73.9±19.25), and peak expiratory flow (PEF) values in experimental (5.66±2.17) and control group (3.68±1.62) (P =0.002) were significantly different in experimental group.
    Conclusion
    Four-week exercise therapy in patients with COPD could improve lung function after CABG.
    Keywords: Chronic obstructive pulmonary disease, coronary artery bypass, exercise therapy, pulmonary function tests
  • Seyed Javad Hoseini, Seyed Reza Mazlom, Seyed Mohsen Asghari Nekah, Hamid Reza Behnam Vashani, Mahbobeh Firooz Pages 73-86
    Background and
    Purpose
    Adolescents with diabetes are faced with some constraints and may show some negative reactions such as aggressive behavior. These behaviors increase the level of glycosylated hemoglobin in these patients. It is important to assess some interventions that reduce aggression and improve glycosylated hemoglobin level in diabetic adolescents. This study aimed at determining the effect of implementation of the modified aggression replacement training program (ART) on glycosylated hemoglobin levels in adolescents with insulin-dependent diabetes.
    Materials And Methods
    A clinical trial was conducted in 70 adolescents suffering insulin-dependent diabetes attending Parsian Diabetes clinic in Mashhad, 2014. They were divided into two groups: a control (n= 35) and intervention (n= 35) group. The intervention program comprised five sessions of 1.5-2 hours. The sessions were held at five days intervals and each group consisted of 8-10 individuals. Glycosylated hemoglobin tests were performed before the intervention and two months later. Data was analyzed in SPSS by student t-test and Chi-square test.
    Results
    Before the intervention the glycosylated hemoglobin levels were not significantly different between the two groups (P=0.457). But in post-intervention phase, the glycosylated hemoglobin levels decreased significantly in intervention group (8.7±1.4) compared to the control group (9.6±1.5) (P<0.017).
    Conclusion
    The modified ART could be effective in reducing glycosylated hemoglobin levels in adolescents with insulin-dependent diabetes. Therefore, it is recommended as part of a comprehensive treatment for diabetes.
    Keywords: Aggression replacement training, glycosylated hemoglobin, adolescent, insulin, dependent diabetes
  • Salah Eddin Karimi, Seyed Hossein Mohaqeqi Kamal, Golamreza Ghaedamini Harouni, Sina Ahmadi, Zahra Jorjoran Shushtari Pages 87-99
    Background and
    Purpose
    Violence against children is one of the most important social and public health problems that affect people in different age, racial, cultural and religious groups. The aim of this study was to determine and compare the prevalence of violence against children in provinces of Iran.
    Materials And Methods
    This ecological study used the cluster analysis of data from Demographic and Health Survey (DHS) conducted in 2010 among 31 provinces of Iran.
    Results
    After integration of indicators of violence against children, the highest and lowest mean values of indices in all provinces were verbal punishment (76.99) and corporal punishment (13.12), respectively. In cluster analysis five clusters were formed in which the worst was seen in Golestan province (cluster 2) and the best were observed in Guilan, South Khorasan, Yazd, Ilam, Tehran, Khorasan Razavi, Isfahan, Semnan, Hormozgan, Khoozestan, Alborz, and North Khorasan (cluster 1). According to the results of ANOVA, four indicators of violence against children including inadequate care, exposure to smoking, child labor and believe in disciplinary action against children showed significant differences, but no significant difference was found between corporal punishment and verbal punishment.
    Conclusion
    This study showed that the overall rate of violence against children was high and a wide variety of violence is seen against Iranian children.
    Keywords: Violence, children, cluster analysis, Iran
  • Mahyaar Daaraaee, Javad Vahidi, Abbas Alipour Pages 100-115
    Background and
    Purpose
    Intelligent methods such as artificial neural networks (ANN) have been recently used as an efficient model for prediction and classification of tumors. Diagnosis of benign and malignant breast tumors based on morphological, clinical and demographic features without using invasive paraclinical methods is very important. The aim of this study was to provide a neural network model to predict the status of breast tumors and compare its efficacy with the common regression model.
    Materials And Methods
    In this study, Wisconsin breast cancer database was used. It was obtained from cytology results of the breast tumors of 683 patients. In the proposed model different features such as clump thickness, uniformity of cell size, uniformity of cell shape, etc. were used as input variables. We applied the genetic algorithm (GA) for determination of the best structure and training of multi-layer NN model was implemented in MATLAB. The performance of proposed NN model was compared appling logistic regression (LR) in SPSS. 5-fold cross validation was used for accurate calculation of the performance of the models.
    Results
    The results found GA capable of determining the best structure for a multi-layer NN and train it properly. In different performances the best NN structure was NN(9-8-6-1) with an average accuracy, sensitivity, specificity, and AUC (area under ROC curve) of 0.971, 0.988, 0.962, and 0.9955, respectively, while the values of the corresponding parameters for LR were 0.968, 0.975, 0.964 and 0.9954, respectively.
    Conclusion
    The achieved ANN model could be used as a method with high sensitivity and specificity alongside common non-invasive diagnostic methods as a diagnosis support system to identify benign and malignant breast tumors.
    Keywords: Invasive methods, Cutoff prediction, artificial neural network, K, fold cross validation, ROC curve
  • Gholamali Nikpour, Ahmad Borjali, Ali Delavar, Hossein Eskandari, Mehran Zarghami Pages 116-128
    Background and
    Purpose
    Cultural signs may be found among people that speak a local dialect or live in a specific region or historical period. These cultural signs could influence psychopathology. The aim of this study was to design and validate a questionnaire that could evaluate the cultural factors causing concurrent obsessions and major depressive disorders in Iran.
    Materials And Methods
    To design the questionnaire, 10 psychologists and psychiatrists who were members of academic boards were questioned by an open questionnaire. Then, the answers to the questions were classified and based on exploratory factor analysis the questionnaire containing 11 factors and 79 questions was confirmed. Internal homogeneity was analyzed by Cronbach’s alpha.
    Results
    The results of Cronbach’s alpha for all factors showed that the highest reliability was 0.90 and the lowest was 0.42. In exploratory factor analysis using Varimax rotation 11 factors were extracted that predict 47.3% of the scale variance. 25 factors were extracted of which14 had less than three items, therefore they were omitted because of not being able to acquire reliability as sub factors. Accordingly, a questionnaire containing 11 factors and 79 questions was constructed.
    Conclusion
    The findings showed that the instrument could identify the cultural factors that cause concurrent obsession and major depressive disorders in Iran.
    Keywords: Simultaneity, Cultural Signs, Obsession, Major Depression
  • Marziyeh Moradi Abbasabadi, Nazila Akbarfahimi, Seyed Ali Hosseini, Pouria Rezasoltani Pages 129-137
    Background and
    Purpose
    Cerebral palsy is a common disorder in children leading to their dysfunction in many aspects. Therefore, to provide appropriate treatment plan that could improve the function of these children, a valid assessment tool is needed. Pediatric Evaluation Disability Inventory (PEDI) is designed to evaluate the performance of children with disabilities in three dimensions: self-care, mobility, and social function. The purpose of this study was to evaluate the reliability of the Persian version of PEDI in children with cerebral palsy aged 3 to 9 years old.
    Materials And Methods
    In this study, 75 participants were selected by convenience sampling. Information was collected using demographic questionnaire and Gross Motor Function Classification System (GMFCS). The parents were interviewed and PEDI was completed. After two weeks, in order to evaluate the reliability of the test-retest, 22 parents were re-interviewed. Internal consistency was examined by Cronbach's alpha, and the reliability of the test-retest was assessed by intra-class correlation coefficient (ICC).
    Results
    In examining the internal consistency, Cronbach's alpha was found to be high (0.94-0.98).The results of test-retest reliability of the functional skills and caregiver assistance scale were excellent (0.96-0.97). Also, the results of test-retest reliability in modification scale were excellent in self-care and social performance (0.99 and 1, respectively) and good in mobility dimension (0.66).
    Conclusion
    This study proved the internal consistency and test-retest reliability of the Persian version of PEDI in evaluating the performance of Persian-speaking children with cerebral palsy. Therefore, PEDI could be applied in research and clinical settings for evaluation of children with cerebral palsy in Iran.
    Keywords: Cerebral palsy, Pediatric Evaluation Disability Inventory, function, test, retest reliability, internal consistency
  • Peyman Dehghanirad, Seyed Pejhman Nayersabeti, Ahmadreza Mirbolook, Kamran Asadi, Ali Sheykhi, Lotfollah Davoodi, Bahareh Moaydahmadi, Banafsheh Moayedahmadi, Mohamadsadegh Mousavi Pages 138-146
    Background and
    Purpose
    Locating and measuring the length of the distal femoral canal is a very important stage in reconstructive surgery of anterior and posterior cruciate ligament rupture in knee. Sometimes it is difficult or impossible to measure it in some patients. To resolve this problem, a measuring tool called the Measuring Instrument of the Length of the Femoral Canal (Satkr) was designed and registered in Iranian patent office. The instrument was designed to measure the length of the femoral canal before creating any canal in distal femur (therefore, enabling surgeons to change it if it was not calculated properly).
    Materials And Methods
    In this comparative cross sectional study, a part from Satkr, two other instruments which are commonly used in reconstructive surgery of knee ligaments including a 4.5 graded Reamer and a depth gauge that is the final confirming tool for measuring the length of the canal were applied to 50 patients of both sexes. According to the operating techniques, measures of the length of the canal were separately written and statistical differences were recorded in two-sided way.
    Results
    Data indicated significant differences between the scores of Reimer, depth gauge and Satkr (P=0.004).
    Conclusion
    According to this study, Satkr had significantly less errors compared to Reamer. Thus, it can be claimed that the measurements obtained by Satkr are more precise than measurements obtained by other measuring tools.
    Keywords: Anterior cruciate ligament, posterior cruciate ligament, reconstructive surgery, depth
  • Abdoulrasol Alaei, Abbass Alipour, Maryam Barzin, Sohrab Asdollahzadeh Kenari Pages 147-152
    Background and
    Purpose
    The complexity of anatomical variation of Willis circle (CW) has made it susceptible to variation. The goal of this study was to determine the prevalence of the CW variations using magnetic resonance angiography (MRA) without contrast agent in patients attending Sari Imam Khomeini Hospital.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 200 subjects referring for MRA were analyzed. Variables included hypoplasia, agenesis, stenosis, aneurysm, dolichoectasia, fenestration and duplication. Logistic regression model was applied to estimate the association between variation states in CW and other variables.
    Results
    The most common variation was hypoplasia in left and right posterior communicating arteries (n= 118 (59.3%) and n= 107 (54%), respectively). Stenosis and dolichoectasia were more prevalent in anterior cerebral artery and basilar artery, respectively. Among the participants 90 (45%) were diagnosed with stenosis and 31 (15.5%) were reported to have dolichoectasia.
    Conclusion
    Typical circles were seen only in 28 (14%) individuals and the rest had other variations. Therefore, MRA could be beneficial for diagnosis, treatment and prognosis.
    Keywords: Circle of Willis, anatomical variations, MRA
  • Mohadedeseh Bakhshi, Masoumeh Kordi, Habibollah Esmaeeli Pages 153-158
    Background and
    Purpose
    The anxiety and birth-related biological stresses lead to delayed onset of lactogenesis stage II and early termination of breastfeeding. This study aimed to determine the effect of continuous support during labor on the onset of lactogenesis stage II in primiparas.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial study included 80 primigravida women attending Mashahd Omlbanin Hospital who were randomly allocated in to two groups (n= 40 per group). The intervention group and the control group received supportive care and routine care, respectively. In both groups the onset of lactogenesis II were measured after delivery. Data was collected through a questionnaire, a checklist and Spielberger State-Trait Anxiety Inventory (STAI). Data was then analyzed using descriptive statistics, student’s t-test, Mann- Whitney U and Chi-Square test.
    Results
    The mean onset of lactogenesis II was 2.6± 0.96 days in supportive care group and 3.0± 1.1 days in routine care group indicating no significant difference between the two groups (P=0.870). The first duration of breastfeeding postpartum in supportive care group was significantly higher than that in the routine care group. (P= 0.007).
    Conclusion
    Supporting the mother during labor dose not effect the onset of lactogenesis stage II, but increases the first duration of breastfeeding postpartum.
    Keywords: Doula, breastfeeding, support
  • Yahya Esfandyari, Ramzan Ali Dianati Tilaki, Fatemeh Kariminejad Pages 159-163
    Background and
    Purpose
    Nitrite and nitrate are considered as pollutant agents of ground water resources that cause several hygienic complications. Agricultural fertilizers that contain nitrate are widely used in north of Iran. This study was carried out to determine the concentrations of nitrite and nitrate in agricultural and drinking water wells in rural areas in Miandoroud, Iran.
    Materials And Methods
    In this study, 276 samples were collected from 35 drinking water wells in Miandoroud (Mazandaran province, north of Iran) in March-September 2013. All experiments were performed according to the standard methods examination book. The results were analyzed in SPSS V.16 and Microsoft Excel.
    Materials And Methods
    In this study, 276 samples were collected from 36 drinking water and agricultuer wells in Miandoroud (Mazandaran province, north of Iran) in March-September 2013. All experiments were performed according to the standard methods examination book. The results were analyzed in Microsoft Excel.
    Results
    According to the results, the concentration of nitrite was within standard levels established by national guidelines, while in some regions the nitrate concentration was found to be higher than standard levels. In all wells gradual increases were seen in nitrate concentrations. There was a direct relationship between nitrite and nitrate concentrations with depth and temperature.
    Conclusion
    The nitrate concentrations in some wells were higher than standard levels, therefore, more attention should be paid to nitrate pollution in this region.
    Keywords: Nitrate, nitrite, drinking water, Miandoroud
  • Khaled Aslani, Hatefnia Kosar, Shiralinia Khadije Pages 164-168
    Background and
    Purpose
    Aggressive behavior is one of the most common disorders in children that leads to consultation referral. The aim of this study was to predict aggression in children according to mental health and dimensions of violence against mothers.
    Materials And Methods
    The research population included 250 mothers of preschool children who were selected by multistage sampling in Dezful, Iran. Data was collected by General Health Questioner, Violence toward Women Inventory, and Child Behavior Checklist.
    Results
    The results showed a significant negative correlation between mothers’ general health and children aggression (r= -0.517). But significant positive correlation was found between children aggression and mental, physical, sexual, and economic violence (0.647, 0.618, 0.360, and 0.344, respectively) against mothers (P= 0.001). Maternal mental health, and sexual and mental violence against mothers could predict aggression in children.
    Conclusion
    To control aggression in children, great attention should be paid to other systems such as family and the relationships within a family.
    Keywords: Violence against women, child, aggression, general health
  • Tahoora Mousavi, Alireza Rafiei, Omolbanin Amjadi, Mohammad Yoosefpour, Aliasghar Zakavi Pages 169-190
    Background and
    Purpose
    Grapes are abundantly found and consumed by people all over the world. Holy Quran has more than a thousand verses about scientific facts and some of them are regarded as the scientific miracles of Quran. Holy Quran has mentioned grape 11 times. The holy book advises human to use both vegetables and animal source foods. This study aimed to review medicinal and nutritional properties of grapes from the Quran’s point of view and Iranian Islamic medicine.
    Materials And Methods
    In this review study, some scientific databases such as Scopus, Google scholar, PubMed, Science Direct, and Ovid were used. Also, Holy Quran, Islamic narrations and hadith, books about traditional medicine and medicinal plants were studied. The findings were restricted to works published during 1994 to 2014. The keywords included medicinal plant, anticancer effect, Holy Quran, and grape. Finally, the data was categorized.
    Conclusion
    Holy Quran mentioned consuming grapes several times. Also, Imams emphasized using this fruit. Researches have shown high antioxidant activity of grape in treatment of many diseases including alzheimer, parkinson, asthma and different cancers. The current study showed the scientific miracles of Quran about grapes and their known and unknown nutritional values.
    Keywords: Hadith, grapes, nutrient compounds, medicinal plant, rsveratrol, Holy Quran
  • Alireza Karimian, Nahid Rahmani, Mohammad Ali Mohseni, Bandpei, Seyyed Alireza Bassampour, Ali Kiani Pages 191-199
    Background and
    Purpose
    Scoliosis is one of the most common spinal disorders and its delayed diagnosis and treatment may lead to complications in posture, sitting style and respiratory system. The purpose of this study was to systematically review previously published studies concerning the prevalence and associated risk factors of scoliosis among children and adolescents.
    Materials And Methods
    A literature search was performed using PubMed, Elsevier, Scopus, Ovid and Science Direct databases for studies published during 2000-2014. The search keywords were scoliosis, prevalence, epidemiology, risk factors, children and adolescents. Iranian indexing databases including SID, Iran medex and Magiran were also searched for studies published in Iran.
    Results
    Fifteen articles were selected according to the inclusion criteria of the study. Of all identified studies, three studies were performed in Iran and 12 studies were conducted in other countries. Eight studies investigated only the prevalence of scoliosis and 7 studies investigated both the risk factors and the prevalence rate. To assess the prevalence of scoliosis one study used clinical examination, three studies performed plain radiography, and in one study clinical examination and plain radiography and bone mineral densitometry were applied. In other studies, clinical examination and plain radiography were applied. Three studies investigated the prevalence among girls and 12 studies investigated the prevalence among both genders. The prevalence of scoliosis among children and adolescents varied from 0.19% to 11.03% and it was higher among girls. Gender, onset age of deviation, weight, body mass index, family history of scoliosis and bone mineral density were reported as associated risk factors.
    Conclusion
    The results indicate a relatively high prevalence of scoliosis among children and adolescents. Prevalence rate is higher among girls and those with family history of scoliosis and decreased bone mineral density.
    Keywords: Scoliosis, prevalence, epidemiology, risk factors, children, adolescents
  • Sina Sabourian Jouybari, Hedayat Jafari, Seyyed Hessam Mirani, Fatemeh Motlagh, Amir Hossin Goudarzian Pages 200-201