فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 28 (پاییز 1379)

  • تاریخ انتشار: 1379/07/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • تاثیر بر هیپرگلیسمی ناشی از تزریق داخل بطن مغزی بیکوکولین و پیکروتوکسین، آنتاگونیست های گیرنده گابا-A، و نقش آنها در تنظیم گلوکز پلاسمایی رspan>
    زهرا قیروانی، محمدحسین پورغلامی صفحه 1
    سابقه و هدف
    تنظیم قند خون یکی از پدیده های پیچیده ای است که در اثر دخالت عوامل عصبی و هورمونی صورت می گیرد. علاوه بر عوامل هورمونی، عوامل عصبی نظیر نروترانسمیترهای مختلفی از جمله گاما آمینو بوتیریک اسید (GABA) در سیستم عصبی پستانداران وجود دارد که در تنظیم گلوکز خون شرکت می کنند.
    مواد و روش ها
    در آزمایشات از موش سفید آزمایشگاهی نژاد آلبینو، جنس نر در محدوده وزنی 20-25 گرم استفاده شد. در این تحقیق آنتاگونیست های گیرنده گابا-A (پیکروتوکسین ng50 و بیکوکولین ng25) و آگونیست گیرنده گابا-A (موسیمول ng50 و ng25) به صورت داخل بطن مغزی (icv) تزریق شده و نتایج حاصل از تزریق هر دارو در گروه آزمایشی با نتایج حاصل از تزریق سالین در گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفت و میانگین تغییرات قندخون مربوط به هر دوز در زمان های معین به دست آمد. به منظور مقایسه نتایج از آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد و بین نمونه های معنی دار t-test به عمل آمد. در همه حالات ملاک معنی دار بودن 05/0P< در نظر گرفته شد.
    نتایج
    بررسی نتایج نشان داد که پیکروتوکسین (icv، ng50) نسبت به گروه کنترل سبب افزایش قندخون می شود که این اثر توسط تزریق موسیمول (icv، ng50 و 25) به صورت معنی داری (05/0P<) کاهش می یابد. همچنین بیکوکولین (25 نانوگرم) به صورت معنی دار کاهش می یابد.
    استنتاج
    به طور کلی به نظر می رسد که گیرنده گابا-A احتمالا از طریق افزایش سطح پلاسمایی انسولین و کاهش گلوکاگون و سوماتواستاتین باعث کاهش قندخون می شود، یعنی گیرنده گابا-A نقش مهاری در تزریق قندخون دارد.
    کلیدواژگان: هیپرگلیسمی، گیرنده گابا، A، هومئوستازی گلوکز خون، رت
  • گزارش اپیدمیولوژی خودکشی موفق در استان مازندران در
    امیرمسعود احمدی، محمود حاجی احمدی صفحه 2
    سابقه و هدف
    خودکشی در زمره ده علت عمده مرگ و میر قرار دارد. شیوع خودکشی در کشورهای موسوم به کمربند خودکشی 10-25 درصدهزار نفر در سال است. بنابراین، با توجه به فقدان آمار مناسب، کلیه موارد مرگ به علت خودکشی از طریق دفاتر ویژه پزشکی قانونی و دادگستری مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    از 26 مرکز پزشکی قانونی و مراکز وابسته به دادگستری استان با یک روش توصیفی و گذشته نگر اطلاعات لازم کسب گردید و با کمک روش های آماری (Chi-square) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    شیوع خودکشی در سال 70، 9/1 درصدهزار و در سال 71، 3/2 درصدهزار بوده است. در این میان مبتلایان به بیماری های روانی و به خصوص گروه های سنی جوان و نوجوان، زنان و متاهلین، در خطر بیشتری قرار داشته اند. انتخاب روش های خطرناکی مثل خودسوزی و دارآویختگی و مسمومیت، بالاترین درصد مرگ و میر را به دنبال داشته اند.
    استنتاج
    خطر خودکشی در کشور جوانی مثل ایران با توجه به افزایش روزافزون جمعیت و وفور بحران هویتی در این گروه سنی از یک سو و مشکلات خاص جامعه رقابتی از سوی دیگر بایستی مد نظر قرار گیرد.
    دادن اولویت به اطلاع رسانی مناسب به جامعه، بیماریابی همه جانبه و تاسیس و تجهیز مراکز درمانی مناسب از دیگر توصیه های این گزارش است.
    کلیدواژگان: خودکشی، مازندران، اپیدمیولوژی
  • بررسی اثر عصاره مغز جنین بر نرون های هسته عصب هیپوگلوس ضایعه دیده در رت (Rat)
    محمدرضا نیکروش، مهدی جلالی صفحه 3
    سابقه و هدف
    ضایعات وارد بر الیاف عصبی، پدیده ای است که در اغلب موارد از طریق دژنراسیون رتروگرید منجر به مرگ سلولی نرون های عمل کننده مربوط به آنها می گردد. به منظور نشان دادن تاثیر احتمالی عوامل تروفیک موجود در مغز نابالغ (جنین)، بر حفظ و بقای نرون های حرکتی بالغ، این پژوهش بر روی نمونه حیوانی صورت پذیرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه، عصب هیپوگلوس 12 رت نر 2 ماهه از نوع Wistar، طی برش پوستی کوتاهی به موازات فک پایین، در زیر عضله دیگاستریک سمت راست قطع گردید. پس از این که رت ها به دو گروه تجربی و کنترل تقسیم شدند، به رت های تجربی، تزریق 1/0 میلی لیتر عصاره مغز جنین های 17 روزه رت به صورت روزانه و به مدت دو هفته به محل ضایعه انجام گرفت (در گروه کنترل همین عمل با سرم فیزیولوژی صورت پذیرفت). سپس در پایان هفته دوم تحت بیهوشی و پرفوزیون، ساقه مغز نمونه های هر دو گروه به دقت خارج گردید و پس از فیکساسیون و آماده سازی، از ناحیه هسته هیپوگلوس، برش های بافتی به ضخامت 5 میکرون و به صورت سریال تهیه گردید. پس از رنگ آمیزی و مطالعات میکروسکوپی، شمارش نرونی و محاسبات آماری انجام پذیرفت.
    نتایج
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که در هسته های هیپوگلوس ضایعه دیده گروه کنترل نسبت به گروه تجربی، به طور چشمگیری از تعداد نرون ها کاسته شده است (05/0 (P<.
    استنتاج
    این نتیجه موید این واقعیت است که علی رغم این که ارتباط آکسونی نرون ها با اندام هدف قطع گردیده است، در گروه تجربی، احتمالا از طریق انتهای پروگزیمال عصب ضایعه دیده و با استفاده از پدیده حمل آکسونی، عوامل تروفیک موجود در عصاره مغز جنین به جسم سلولی نرون های مربوطه رسیده و به مقدار قابل توجهی از مرگ و میر آنها کاسته است.
    کلیدواژگان: عوامل تروفیک، عصب هیپوگلوس، مرگ نرونی، رت
  • بررسی وضعیت سلامت روانی دانشجویان ورودی سال تحصیلی
    سیدحمزه حسینی، سید ابراهیم موسوی صفحه 4
    سابقه و هدف
    ورود به دانشگاه منجر به تغییرات عمده ای در زندگی فرد می شود و مقطع بسیار حساسی به شمار می رود. قرار گرفتن در چنین شرایطی غالبا با فشار و نگرانی توام بوده و می تواند عملکرد و سلامت روانی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. بر این اساس، در پژوهش حاضر وضعیت سلامت روانی پذیرفته شدگان ورودی سال تحصیلی 78-79 دانشگاه علوم پزشکی مازندران مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی- تحلیلی و بر روی کلیه دانشجویان پذیرفته شده سال تحصیلی 78-79 انجام گرفته است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه های مشخصات فردی وSCL-90-R بوده است.
    نتایج
    یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان می دهند که پذیرفته شدگان به ترتیب از علایمی مانند افکار پارانویید (4/55درصد)، افسردگی (3/44درصد)، حساسیت در روابط متقابل (7/40درصد)، وسواس (7/40درصد)، و اضطراب (32درصد) رنج می برند. همچنین نتایج، تفاوت معنی داری را بین سلامت روانی با متغیرهای جنسیت، تاهل، رشته تحصیلی، محل سکونت فعلی، استقلال اقتصادی، نیاز به مشاوره، و علاقه مندی به رشته تحصیلی، حداقل در برخی از ابعاد آزمون، نشان می دهد. بر اساس نتایج به دست آمده، 8/51 درصد از دانشجویان مشکوک به اختلال روانی هستند که این میزان در دختران، 5/56درصد و در پسران5/41درصد است.
    استنتاج
    با توجه به نتایج پژوهش و افزایش مشکلات روانی و میزان موارد مشکوک به اختلال روانی در دانشجویان نسبت به یافته های پژوهش های قبلی، توجه بیشتر مسوولین جهت حل مشکلات بهداشت روانی دانشجویان و فعال سازی مرکزمشاوره دانشجویی ضروری به نظر می رسد. انجام برنامه ریزی های جامع به منظور ارایه خدمات مشاوره و روانپزشکی و اجرای برنامه های منظم و مستمر آموزش بهداشت روانی می تواند در جهت ارتقاء سلامت روانی دانشجویان به ویژه در مراحل اولیه تحصیل مفید باشد.
    کلیدواژگان: سلامت روانی، دانشجویان، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
  • بررسی کیفیت استفاده از قرص های ضد بارداری خوراکی در زنان مراجعه کننده به زایشگاه های شهر بیرجند در سال های 76-77
    محسن حسن آبادی، علیرضا سعادتجو، حمیدرضا کامیار صفحه 5
    سابقه و هدف
    میزان حاملگی های ناخواسته در سال های اخیر در اکثر کشورها افزایش یافته است. قرص های جلوگیری از بارداری، بعد از روش های سدکننده و طبیعی به صورت شایع در دنیا و ایران مورد استفاده قرار می گیرند. این مطالعه، جهت بررسی چگونگی استفاده از قرص های ضد بارداری (تداوم استفاده، موارد فراموشی و تعداد قرص های فراموش شده، رعایت فاصله زمانی عدم مصرف قرص، عوارض جانبی قرص وغیره) نوع ترکیبی(ال- دی) انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی مقطعی، 382 نفر از زنانی که جهت زایمان به زایشگاه های شهر بیرجند مراجعه نموده و قبل از حاملگی آخر حداقل سه ماه قرص ضد بارداری ترکیبی، نوع یک مرحله ای مصرف نموده بودند از طریق نمونه گیری مبتنی بر هدف و متوالی به عنوان واحد پژوهش انتخاب گردیدند. آزمون آماری کای دو، جهت تجزیه و تحلیل یافته ها مورد استفاده قرار گرفت.
    نتایج
    از مجموع 382 حاملگی، 194 مورد (8/50درصد) برنامه ریزی شده و 188 مورد (2/49درصد) برنامه ریزی نشده بودند. در 65درصد از حاملگی های برنامه ریزی نشده، زنان قبل از حاملگی آخر، مصرف قرص را ترک کرده بودند که در 69درصد موارد، علت ترک، عوارض جانبی خفیف قرص های ضدبارداری (به طور شایع تغییرات خلق، تحریک پذیری عصبی، تهوع، استفراغ، سرگیجه) گزارش شده است. 5/24درصد از حاملگی های بدون برنامه، به علت عدم آگاهی از رفتار مناسب بعد از فراموشی قرص ها، اتفاق افتاده است. 7/60درصد از حاملگی های بدون برنامه که مصرف قرص را ترک کرده بودند، از روش جلوگیری از بارداری دیگری تا بروز حاملگی استفاده نکرده بودند و 3/39درصد بعد از ترک استفاده از قرص، به دنبال یک فاصله زمانی «عدم استفاده از روش»، روش با کارآیی پایین (منقطع، کاندوم) را انتخاب نموده بودند. از کل افراد مورد پژوهش، 4/76درصد در مصرف هر بسته قرص، یک یا چند قرص را فراموش کرده و فقط 5/43درصد فاصله زمانی «عدم مصرف قرص» بین هر دو بسته قرص را به طور دقیق رعایت می کردند.
    استنتاج
    در این مطالعه، ترک غیر ضروری مصرف قرص و عدم آگاهی از رفتار مناسب بعد از فراموشی قرص ضد بارداری، مهمترین عوامل منتهی به حاملگی ناخواسته می باشند. نتایج فوق بهبود کیفیت آموزش و مشاوره را در مراکز تنظیم خانواده مورد تاکید قرار می دهد.
    کلیدواژگان: حاملگی برنامه ریزی نشده، ضد بارداری های خوراکی، پذیرش
  • اثر آگونیست ها و آنتاگونیست های مختلف گیرنده هیستامینی بر آستانه درد ایجاد شده با صفحه داغ وWrithing شکمی درموش ها
    داوود فرزین، لادن اصغری، مهوش نوروزی صفحه 6
    سابقه و هدف
    هیستامین یک نروترانسمیتر در مغز پستانداران می باشد که از طریق تحریک سه نوع گیرنده H1)، H2 و (H3 اثرات فیزیولوژیک خود را بر سلول های هدف اعمال می کند. امروزه گزارشاتی وجود دارد که نشان می دهد هیستامین در تعدیل انتقال درد نقش دارد. برای مشخص کردن نقش گیرنده های هیستامینی در تعدیل روند درد مطالعه حاضر طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    در مطالعه حاضر اثر آگونیست ها و آنتا گونیست های مختلف گیرنده هستامینی بر آستانه درد در موش ها با استفاده از تست های حرارتی (صفحه داغ) و شیمیایی Writhing) ایجاد شده توسط اسید استیک) مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    تزریق داخل مغزی آگونیست گیرنده H1 هیستامینی، 50) HTMT میکروگرم/موش) موجب یکHypernociception معنی دار درتست های صفحه داغ و Writhing شد. این دوز از HTMT فاقد اثر معنی دار بر هماهنگی حرکتی در تست Rota rod بود. تزریق داخلی صفاقی آنتاگونیست های گیرنده H1 هیستامینی، دکس کلرفنیرآمین (30 و 40 میلی گرم/کیلوگرم) و دیفن هیدرامین (20 و 40 میلی گرم/کیلوگرم) موجب یک Antinociception وابسته به دوز در هر دو تست صفحه داغ و Writhing گردید ولی از آنجایی که تمام دوزهای دیفن هیدرامین به کار گرفته شده در این آزمایش موجب اختلال حرکتی در تست Rota rod شد، به نظر می رسد که اثر ضد دردی دیفن هیدرامین یک اثر ضد دردی واقعی نمی باشد. تزریق HTMT در ترکیب بادکس کلرفنیرآمین (20 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی) آستانه درد در تست صفحه داغ را تغییر نداد. آگونیست گیرنده H2 هیستامینی، 50) Dimaprit و 100 میکروگرم/موش، داخل مغزی) و آنتاگونیست های گیرنده H2 هیستامینی، رانیتیدین 50) و 100 میکروگرم/موش، داخل مغزی) آستانه درد ایجاد شده توسط صفحه داغ و اسید استیک را افزایش دادند. آگونیست گیرنده H3 هیستامینی، Imetit (25 و50میلی گرم/کیلو گرم، داخل صفاقی) و آنتاگونیست گیرنده H3 هیستامینی، Thioperamide و (25 و 50 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی) به ترتیب آستانه درد در تست صفحه داغ را کاهش یا افزایش دادند. تزریق Thioperamide (25 میلی گرم/کیلو گرم، داخل صفاقی) به طور معنی داری اثر Hyperalgesia ایجاد شده با Imetit را آنتاگونیزه نمود.
    استنتاج
    این نتایج پیشنهاد می کنند که مکانیسم های گیرنده های هیستامینی بر روند درد ایجاد شده توسط صفحه داغ نقش تعدیلی دارند.
    کلیدواژگان: درد، تست صفحه داغ، تست Writhing، تست Rota rod، هیستامین، موش
  • اسهال حاد و چگونگی برخورد با بیمار مبتلا به آن
    محمدجعفر صفار صفحه 7
    اسهال دومین بیماری شایع دوران کودکی، و عامل مهم بیماری و مرگ ومیر کودکان به ویژه در کشورهای جهان سوم می باشد. سالانه حدود 5/1 میلیارد مورد حمله بیماری و حدود 3-5 میلیون مورد مرگ در کودکان کمتر از 5 سال را سبب می گردد. عوامل بسیار زیادی، اعم از عفونی و غیرعفونی، در ایجاد اسهال نقش دارند. راه عمده انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر ازطریق مدفوع به دهان (Fecal-Oral) درتماس مستقیم با همدیگر،یا باکمک موادغذایی وآب می باشد. دلایل بیشماری چون: سن کم، فقر ایمنی، سوءتغذیه، عدم استفاده از شیر مادر، شرایط نامناسب بهداشتی، نبود آب سالم، آگاهی ناکافی مادر، اقامت یا مسافرت به بعضی نواحی خاص، اقامت در مهد کودک و غیره، در افزایش بیماری دخیل می باشند. هنگام مواجهه با اسهال حاد، به ویژه اسهال عفونی و برخوردمناسب با آن،آشنایی با عوامل مختلف مولد بیماری، آگاهی از خصوصیات محیطی، شناخت فیزیوپاتولوژیک عوامل مختلف در ایجاد اسهال و فاکتورهای میزبان توام با علایم و نشانه های دقیق بیماری از اهمیت بالایی برخوردار می باشند. هدف مقاله، آشنایی با اسهال حاد عفونی و نقش عوامل مختلف در ایجاد آن، راه های تشخیص و درمان مناسب می باشد.
  • کندروسارکوم سپتوم بینی و معرفی یک مورد آن
    مرتضی جوادی، سیدعبدالله مدنی، احمد دانشی، محمد محسنی صفحه 8
    کندروسارکوم سر و گردن از تومورهای بسیار نادر است که در این مقاله یک مورد آن که به بخش گوش و حلق و بینی بیمارستان رسول اکرم (ص) معرفی شده گزارش شده است. تومور به صورت وسیع نواحی سپتوم بینی، سینوس های اتمویید خلفی، اسفنویید، و اینتراکرنیال را درگیر کرده و درمان آن را با مشکل مواجه ساخته بود. تاخیر در مراجعه و یا تشخیص باعث وسیع تر شدن تومور می شود. مهمترین علامت آن انسداد بینی و خونریزی، و درمان انتخابی آن رزکسیون کامل جراحی می باشد.
    کلیدواژگان: تومورهای سر و گردن، کندروسارکوم سپتوم بینی، رزکسیون به روش رینوتومی لترال
|
  • Effect of Muscimol on hyperglycemia, caused by I.C.V. injection of GABA.A receptor antagonists Bicuculline and picrotoxin and its role on regulation of blood glucose in mice
    Z. Ghirvani, M.H. Pourgholami Page 1
    Background and
    Purpose
    The regulation of blood glucose is one of the complex phenomenon which is affected by several hormonal and neural systems. Beside hormonal factors, neurological factors, such as different neurotransmitters, including Gama amino buturic acid (GÂBÂ) present in nervous system of mammals playa role in regulation of blood glucose level.
    Materials And Methods
    Ïn this study male albino rats with weight rang of 20-25 gms were selected and intracerebroventricular (Ï.Ç.V.) injection of GÂBÂ-Â receptor antagonists (picrotoxin 50ng and bicuculline 25ng) and GÂBÂ-Â receptor agonist (muscimol 25 and 50 ng) was given to experimental group animals and results were compared with control group which received only normal salin. The mean value of blood glucose variation in each dose was determined and statistical analysis was done by one way variation and also student’s T.test. Âny how the point of significancy was considered as (P<0.05).
    Results
    The results indicate that picrotoxin in the dose of 50ng Ï.Ç.V. could increase the blood glucose level as compar to control group and Ï.Ç.V. injection od muscimol in the dose of (25, 50ng) could reverse the hyperglycemic effect of picroloxin significantly (P<0.05). Bicuculline in the dose of 25 ng Ï.Ç.V. caused hyperglycemia which could also be reversed by muscimol (25 ng Ï.Ç.V.) significantly. Çonclusion: Ït seems GÂBÂ-Â receptor causes hypoglycemia by increasing the plasma level of insulin and decreasing the plasma levels of Glucagon and somatostatin. Therefore GÂBÂ-Â receptors have an inhibitory effect on regulation of blood glucose level.
    Keywords: Hyperglycemia, GÂBÂ, Â receptor, Blood glucose homeostasis, Mice
  • An epidemiological report on succussful suicide in Mazandaran province in 1990-91
    A.M. Ahmadi, M. Haji Ahmadi Page 2
    Background and
    Purpose
    Suicide is among ten causes of mortality and morbidity in the world. The incidence of suicide in the countries known as the suicide ring is 10-25 in hundred thousands annually. Therefore, due to the lack of proper and exact statistical reports on suicide, all the files related to suicide cases were collected from the courts and forensic medicine department for this study.
    Materials And Methods
    This is a prospective as well as a retrospective study in which the data were collected from 26 centers in Mazandaran province and analyzed statistically y X2 and student’s t-test.
    Results
    The incidence of suicide was 1.4/100000 in 1990 and 2.3/100000 in 1991. Psychiatric patients specially the young and youngsters, females and married ones were among the high risk cases. Âmong the methods of suicide, self burning, hanging and poisoning had a high rate of mortality. Çonclusion: The threat of suicide in a young country like Ïran, with increasing rate of population and identity disorders among young generation in one end and other special difficulties in a competitive society from the other end, needs more attention of the administrators. Priority should be given to proper communication services, and identification of cases and also establishment of equipped medical service centres are recommended.
    Keywords: Suicide, Psychiatric patients
  • To Study The Effect of Fetal Brain Drived Extract On Lesions of Hypoglossal nerve neuclei in rat
    M.R. Nikravesh, M. Jalali Page 3
    Background and
    Purpose
    Lesion on neural fiber is a phenomenon which can lead to cell death of the relevant functional neurons through a retrograde degeneration. Ïn order to show the probable effect of existing trophic factors present in immature brain (fetus) in maintaining and existence of mature motor neurons, this study was conducted experimentally on animals.
    Materials And Methods
    Ïn this study we transected the hypoglossal nerve in 12 males wistar rat of 2 months old. The rats were divided into two, Çontrol and experimental groups. They were injected with 0.1 ml of fetal brain extract daily for 14 days. Ând in the same way the control group received normal saline. Âfter two weeks all the rats were anesthetized and perfused with formalin (10%). Âfter fixation, the brain stem of all rats were dissected, processed and serially sectioned (with 5 micron thickness), stained and then pericaryon of neurons of hypoglossal neucleus were counted and compared the unoperated and operated side in all the cases.
    Results
    The result of this research showed that there was considerable reduction of the number of the neurons in the nuclei of the hypoglossal which had lesions in the control group as compare to the experimental group. Çonclusion: This result indicates that in spite of disconnection of axonal neurons with the target organ in the experimental group probably via proximal end of transected nerves, and through axonal transport, fetal brain drived trophic factors, transport to pericaryons of neurons and therefore prevent them from neuronal death in experimental group.
    Keywords: Trophic factors, Hypoglossal nerve. Neuronal death, Rat
  • Mental health status of newly Admitted students of Mazandaran university of medical sciences in 1999-2000 Academic year
    S.H. Hosseini, S.E. Mousavi Page 4
    Background and
    Purpose
    Major changes occur in an individuals life after his acceptance in the university which cloud be considered as every important period of his life. This new condition is stressful and can affect the newly admitted student’s mental health. Ïn this article we analyze the mental health status of newly admitted students to Mazandaran university of medical sciences in the academic year 1999-2000.
    Materials And Methods
    Ïn this descriptive study all the newly admitted students in 1999-2000 Âcademic year at Mazandaran university of medical sciences were evaluated. These students were requested to fill a demographic Questionair and SÇL-ao-R.
    Results
    The findings indicated that newly admitted students were suspected to suffer from paranoid ideation (55.4%) depression (44.3%) inter personal sensitivity (40.7%) obession (40.7%) and anxiety (36%). The results also showed significant differences between mental health scores in variables such as sex, marital status, educational majors, economic self dependency and interest in their educational majors in at least one or more dimensions of check list. 51.8% of students (56.5% of female and 41.5% of males) were suspected to suffer from a kind of mental disorder. Çonclusion: Ïncreased mental health problems and suspected rate of mental disorders among university students in this study as compare to previous studied requires, the officials and authorities responsible in this field, to pay more attention to the problems of mental health among the students and it necessitates the activation of students consuling centers, comprehensive devices, regular adequate consuling and psychiatric services, regular and continous mental health training can improve and promote the status of mental health among the students especially among the freshmen.
    Keywords: Mental health, Students, Mazandaran Üniversity of Medical Sciences
  • To study the quality of oral contraceptive (mono phasic and combined) in planned and unintended pregnancies at Imam Reza and Mehr hospitals of Birjand (1997-1998)
    M. Hassan Abadi, S.A.R. Saadatjoo, H.R. Kamiyar Page 5
    Background and
    Purpose
    The number of unintended pregnancies have been increased in many countries. Âfter other ulternative methods, oral contraceptive pills are most widely used method of contraception in Ïran and the other countries in the world. This study was conducted in order to determine the know how in contraceptive pills (continuous use, missed ones and the number of missed pills, the time interval, side effects and etc.) specially the combined form (L.D).
    Materials And Methods
    This research was cross-sectional descriptive method done on 382 women referred to Birjand Nursing homes for delivery and had consumed oral contraceptive pills, monophasic and combined forms, at least three moths prior to the last pregnancy. To analyze the obtained results statistically, X2 test we used.
    Results
    From the total of 382 pregnancies, 194(50.8%) were planned and 188 (49.2%) were unintended pregnancies. 65% of the unintended cases stopped using pills prior to the last pregnancy and in 69% of such cases minor side effects (changes of mood, irritability, nausea, vomiting and dizziness) were the main reason for the stoppage. 24.5% of unintended pregnancies were due to lack of knowledge about the post missed pills behaviour. 60.7% of the unintended pregnanvies who stopped the use of pills, did not use ulternative methods of contraception. 39.3% of cases after stoppage of pills for a time interral after that, used other unreliable ulternatives like withdrawal and condom for contraception. 76.4% of the cases missed one or more pills in a box and only 43.5% followed the pill free interwal in a exact manner. Çonclusion: Ünnecessary missing of pills and unproper management after missing, are the main resons for unintended pregnancies. Finding of this research stress upon the improvement of education and consulation methods in family planning centers.
    Keywords: unintended pregnancies, Oral contraceptives, monophasic, combined (LD) Pills
  • Effect of different thisamine receptor agonists and antagonists on the pain threshold caused by hot plate and abdominal writhing in mice
    D. Farzin, L. Asghari Page 6
    Background and
    Purpose
    Histamine is a neurotransmitter present in the brain of mammals which produces its physiological effects on target cells by stimulation of three types of receptors H1, H2 and H3. Various reports nowadays indicate the role of histamine in reduction of pain transmission. This study was designed to determine the role of histamine receptors in reduction of pain.
    Materials And Methods
    Ïn this study, effects of different histamine receptor agonists and antagonists on the nociceptive threshold were investigated in mice by thermal (hot plate) and chemical (acetic acid-induced abdominal writhing) stimuli.
    Results
    Ïntracerebroventricular (Ï.Ç.V.) injection of the histamine H1 receptor agonist HTMT (50 μ g per mouse) produced a significant hypernociceptive response in the hot plate and writhing tests. This dose of HTMT had no significant effect on the motor coordination on rota rod test. Ïntra peritoneal(Ï.P)injection of histamine H1 receptor antagonist, dexchloropheniramine (30 and 40 mg/kg) and diphenhydramine (20 and 40 mg/kg) caused a dose dependent antinociception in both tests. But since all the doses of dephenhydramine in this experiment caused motor impairment in rota rod, it seems that diphenhydramine is not a real pain antagonist. Çombined injection of HTMT with dexchlorpheniramine (20 mg/kh, i.p) did not change pain threshold in hot plate teat. The histamine H2 receptor agonist, dimaprit (50 and 100 μ gm per mouse, Ï.Ç.V) and ranitidine, histamine H2 receptor antagonist (50 and 100 μ gm per mouse, Ï.Ç.V) raised the pain threshold in both hot plate and writhing tests. Histamine H2 receptor agonist, imetit(25-50mg/kg, Ï.P.) and histamine H3 receptor antagonist, thioperamide (25 and 50 mg/kg, Ï.P.) decreased or increased pain threshold in hot plate, respectively. The dose of 25 mg/kg, Ï.P. of thioperamide significantly antagonized hyper nociceptive response induced by imetit. Çonclusion: These results suggest that histamine receptor mechanisms have a retrogative effect on the pain caused by hot plate.
    Keywords: Pain, Hot plate test, Writhing test, Rota rod test, Histamine, Mice
  • Chondrosarcoma of the nasal Septum a case report
    M. Javadi, S.A. Madani, A. Daneshi, M. Mohseni Page 8
    Chondrosarcoma of head and neck is a very rare tumor. Ïn this article a single case referred to Ë.N.T. department of Rasoul-e-Âkram hospital is being reported. Ân extensive tumor which involved nasal¡ posterior ethmoidal sinuses¡ sphenoid and intracranial regions which could cause a difficulty in its treatment. Delay in consultation and diagnosis could be the reasons for massive extention of the tumor. The most important symptoms are nasal block and epistaxis and the treatment is complete resection by a selective surgery.
    Keywords: Head, Neck Tumors, Nasal septum chondroscarcoma, Resection by lateral rhinotomy method