فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 38 (بهار 1382)

  • تاریخ انتشار: 1382/01/20
  • تعداد عناوین: 12
|
  • مقایسه فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره شیرین بیان
    کتایون مرتضی سمنانی، مجید سعیدی، بیتا شهنواز صفحه 1
    سابقه و هدف
    با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی اکسیدان های تجاری، در سال های اخیر، تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی اکسیدان های سالمتر و موثرتر از منابع طبیعی، متمرکز شده است. هیدروکینون، یک ماده روشن کننده است که برای روشن نمودن نواحی هیپرپیگمانته در فراورده های آرایشی به کار می رود. این ماده شیمیایی به سختی پایدار می شود و بر اثر اکسیداسیون، به سرعت در معرض هوا قهوه ای رنگ می گردد. در این پژوهش اثر آنتی اکسیدانی عصاره متانولی شیرین بیان در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    پودر ریشه خشک شده شیرین بیان با متانول عصاره گیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری (سدیم متا بی سولفیت و بوتیل هیدروکسی تولوئن) در غلظت های 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد (وزنی/ وزنی) در کرم هیدروکینون 2 درصد بررسی گردید. فرآورده های حاوی آنتی اکسیدان ها و عصاره فوق به مدت سه ماه در دمای 5/0± 25 درجه سانتیگراد و 5/0 ± 45 درجه سانتیگراد، و به دور از نور نگهداری شدند. پایداری فیزیکی و درصد هیدروکینون باقیمانده پس از 2 هفته، 1، 2 و 3 ماه بررسی گردید. جهت اندازه گیری میزان هیدروکینون باقیمانده از روش اسپکتروفتومتری UV و طول موج 294 نانومتر استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود. افزایش غلظت آنتی اکسیدان سبب افزایش درصد هیدروکینون باقیمانده در فرآورده می گردید، اما افزایش درصد آنتی اکسیدان های تجاری به ویژه در مورد سدیم متابی سولفیت یک درصد و بوتیل هیدروکسی تولوئن دو درصد، سبب کاهش پایداری فیزیکی فراورده گردید. در ماه سوم، در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتی گراد، عصاره در تمامی غلظت ها فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری را در مقایسه با آنتی اکسیدان های تجاری نشان داد (001/0 < P). در ماه سوم، فرآورده های حاوی 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 72، 76، 78 و81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه سانتیگراد و 51، 55، 60 و 63 درصد در دمای 45 درجه سانتیگراد، نشان داد.
    استنتاج
    با استفاده از این نتایج می توان عصاره شیرین بیان را با غلظت های 5/0 و 1 درصد، به عنوان یک آنتی اکسیدان طبیعی موثر برای مواد حساس به اکسیداسیون پیشنهاد نمود.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، هیدروکینون، شیرین بیان، سدیم متابی سولفیت، بوتیل هیدروکسی تولوئن
  • فرشیده عابدیان، سید عبدالرحیم رضایی، حسن برادران صفحه 11
    سابقه و هدف
    آرتریت روماتویید از بیماری های روماتیسمی منتشر خود ایمن است. در این بیماری، اتو آنتی بادی هایی کشف شده اند که از نظر تشخیص و پیش آگهی با ارزش می باشند. یکی از این آنتی بادی ها، آنتی بادی ضد فاکتور پری نوکلئر است که با گرانول های کراتوهیالن سلول های مخاطی دهان واکنش می دهد. بنابراین ابتدا کیت APF-IFA را طراحی و سپس میزان آنتی بادی را در بیماران آرتریت روماتویید بررسی نمودیم.
    مواد و روش ها
    طراحی کیت شامل: 1- شناسایی کننده های مناسب؛ 2- آماده سازی سوبسترای آنتی ژنیک؛ و 3- بهینه سازی روش و کنترل کیفیت می باشد.
    این روش براساس اتصال APF با گرانول های کراتوهیالن سلول های مخاطی دهان و شناسایی آن با استفاده از آنتی هیومن گلوبولین تام کونژوگه به ماده فلورسنت می باشد. پس از کالیبراسیون کونژوگه، سنجش APF با رقت های و تا در سه گروه بیماران آرتریت روماتویید] 52 نفر با میانگین سنی (8/15 ± 48)[، گروه کنترل بیمار] 23 نفر با میانگین سنی (9/16 ± 5/32)[و گروه کنترل سالم]30 نفر با میانگین سنی (9/16 ± 1/32)[انجام شد.
    یافته ها
    از 52 بیمار آرتریت روماتویید 37 مورد (2/71 درصد) APF مثبت و در گروه کنترل بیمار 2 مورد (7/8 درصد) و در گروه کنترل سالم 1 مورد (3/3 درصد) APF مثبت بودند.
    کیت طراحی شده APF از دقت 98 درصد به روش inter and intra assay برخوردار بوده و حساسیت و اختصاصی بودن تست APF در رقت سرم به ترتیب 2/71 و 3/94 درصد بوده است
    استنتاج
    باتوجه به نتایج، بهترین حساسیت واختصاصی بودن آزمایش برای بیماران آرتریت روماتویید، تیتر بود؛ یعنی رقت به عنوان Cut off یا حداقل تیتر معنی دار در تشخیص و تایید آرتریت روماتویید می باشد و با توجه به دقت 98 درصدی کیت طراحی شده سنجش APF-IFA دارای اعتبار تشخیصی متوسط و تاییدی بالا برای بیماری آرتریت روماتویید است. همچنین مقایسه بین گروه های مورد آزمایش نشان داد که بین غلظت APF و شدت بیماری ارتباط معنی دار وجود دارد (05/0P=)، در حالی که ارتباط معنی دار بین تیتر APF و ابتلای خارج مفصلی، ظرفیت عملی، جنسیت، سن، سن شروع بیماری و مدت بیماری دیده نشد.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتویید، تکنیک آنتی بادی ایمونوفلورسانس
  • احمد علیزاده، مهریار زرگری صفحه 20
    سابقه و هدف
    فرمالدیید گازی است بی رنگ با بویی تند و زننده و تحریک کننده؛ یکی از مصارف مهم آن در خدمات پزشکی و بهداشتی، به عنوان عامل ضد عفونی کننده است. برابر گزارشات علمی، میزان تماس شغلی در این مراکز بالا است. اثرات حاد و مزمن فرمالدیید مانند خاصیت تحریک کنندگی پوست، مخاط چشم و دستگاه تنفسی و سرطان زایی در دستگاه تنفسی فوقانی حیوانات آزمایشگاهی توسط سازمان های معتبر علمی جهان مورد تایید قرار گرفته است. همچنین مخاطرات استنشاق طولانی مدت فرمالدیید می تواند بر ظرفیت های حیاتی تنفسی تاثیر نامطلوب گذارده و موجب کاهش آن شود. یا توجه به حساسیت و اهمیت بهداشتی تماس با فرمالدیید میزان آلودگی هوای بخش های مختلف بیمارستان های دولتی و خصوصی مورد سنجش قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    روش مورد استفاده در این تحقیق NIOSH-3500 بوده است که با استفاده از پمپ نمونه بردار فردی و بطری گاز شوی (Impenger) حاوی محلول جاذب، نمونه ها جمع آوری شده و با استفاده از اسپکتر وفتومتر مدل DR-2000 سنجش انجام شد. همچنین پرسشنامه ای جهت اطلاع از واکنش افراد در معرض، تهیه شد و در اختیار آنها قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین تراکم فرمالدیید در بخش پاتولوژی (44/0 ± 62/0) و اتاق عمل (05/0 ± 4/0) بیمارستان های دولتی بیشتر از بیمارستان های خصوص (26/0 ± 44/0 و 12/0 ± 29/0) بوده و بیشترین آلودگی مربوط به قسمت پاتولوژی بیمارستان های دولتی و کمترین آن مربوط به بخش اطفال بیمارستان های خصوص و CCU و ICU بیمارستان های دولتی بوده است.
    استنتاج
    نتایج حاصل از نمونه برداری حاکی از آن است که میانگین تراکم فرمالدیید در آزمایشگاه های آسیب شناسی و اتاق عمل بیش از حد تراکم مجاز (حد تراکم استاندارد سقفی فرمالدیید برابر ppm 3/0) است. نتایج حاصل از پرسشنامه نشان داد افرادی که در معرض فرمالدیید بودند دچار سرفه، سوزش و خارش گلو و بینی شده و اختلاف معنی داری بین بیمارستان های دولتی و خصوصی وجود دارد.
    به منظور حفظ و ارتقاء سلامتی کارکنان و پیشگیری از مخاطرات ناشی از فرمالدیید توصیه اکید می شود اقدامات لازم جهت اصلاح و بهبود وضعیت بهداشتی، به ویژه در آزمایشگاه های آسیب شناسی که دارای محیطی خطرناک از نظر آلودگی هوا هستند به طور جدی به مرحله اجرا در آید.
    کلیدواژگان: آلودگی هوا، عفونت های مجرای تنفسی
  • وحید مخبری، اسدالله محسنی، بابک بیاتی صفحه 27
    سابقه و هدف
    کاردیومیوپاتی اتساعی از علل عمده نارسایی قلبی است که تاکنون درمان قطعی برای آن یافت نشده است. هدف از انجام این مطالعه، بررسی اثر آتنولول بر روی بهبود وضعیت بالینی و اکوکاردیوگرافیک بیماران مبتلا به کاردیومیوپاتی اتساعی است، تا بتوان یک راه حل درمانی مناسب برای این بیماران که درمان اصلی آنها یعنی پیوند قلب است، ارایه نمود چرا که پیوند قلب، به دلیل هزینه بالا، تکنیک پɊچیده و عدم دسترسی به دهنده مناسب، در کشور ما در حال حاضر کمتر امکانپذیر است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که از نوع کارآزمایی بالینی دوسوکورمی باشد، تعداد 23 بیمار مبتلا به کاردیومیوپاتی اتساعی (اعم از ایدیوپاتیک و ایسکمیک) مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی(ره) ساری، انتخاب شده و در دوگروه مورد(12 نفر) و شاهد(11 نفر) به صورت تصادفی و سازگار از نظر سن، جنس، عملکرد قلبی، عدم وجود بیماری های همزمان دیگر وکسر جهشی مورد مطالعه قرار گرفتند. در ابتدا بر اساس عملکرد قلبی و معیارهای اکوکاردیوگرافیک شامل:قطر بطن چپ درانتهای دیاستول؛ قطر بطن چپ درانتهای سیستول؛ کسرجهشی؛ ضخامت سپتوم بین بطنی؛ ضخامت دیواره خلفی بطن چپ؛ و فاصله نقطه E تا سپتوم بین بطنی تعیین گردید.
    سپس برای هردوگروه، داروهای مصرفی شامل دیگوکسین، مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، دیورتیک، آسپیرین و ترکیبات نیترات تجویز شد، علاوه برآن به گروه مورد، قرص آتنولول به میزان 25-50 میلی گرم روزانه داده شد. هربیمار به مدت سه ماه پیگیری شد و درپایان این مدت، معیارهای ذکر شده، مجددا بررسی شدند. البته طی این مدت 4 بیمار (1نفر از گروه مورد و 3 نفر از گروه شاهد) ازمطالعه حذف شدند.
    یافته ها
    بعدازجمع آوری اطلاعات وتجزیه وتحلیل آنها مشخص گردید که فاصله نقطه E تاسپتوم بین بطنی(از 22 میلی متر به 5/17 میلی متر)، LVPWD (از 1/10 میلی متر به 9/8 میلی متر) و کسر جهشی(از 7/27 درصد به 9/32 درصد) در گروه مورد نسبت به گروه شاهد تفاوت معنی داری پیدا کرد(به ترتیب02/0< P، 03/0< P و 05/0< P)ولی در سایر متغیرها تفاوت معنی داری یافت نشد.
    استنتاج
    استفاده از آتنولول در درمان کاردیومیوپانی اتساعی طی سه ماه، سبب بهبود برخی معیارهای اکوکاردیوگرافیک (کسر جهشی، فاصله نقطه E تا سپتوم بین بطنی، ضخامت دیواره- خلفی بطن چپ) و درنتیجه عملکرد قلبی بیماران خواهد شد ولی از نظر Functional class (F.C)، تاثیر محسوسی نخواهد داشت.
    کلیدواژگان: کاردیومیوپاتی احتقانی، آتنولول، نارسایی احتقانی قلبی
  • مهرداد عسگریان، سید رضاحسینی، پرستو خیراندیش صفحه 33
    سابقه و هدف
    اگرچه پژوهش های زیادی در مورد عفونت های زخم سوختگی صورت گرفته است، اما تعداد معدودی از آنها سایر عفونت های بیمارستانی را در این بیماران مورد بررسی قرار داده اند. اقدامات تشخیصی و درمانی تهاجمی (کاتتریزاسیون عروق خونی و مثانه) به میزان زیادی بیماران دچار سوختگی را در معرض خطر عفونت های بیمارستانی مختلف قرار می دهند. هدف از این مطالعه، تعیین میزان بروز عفونت های خونی و ادراری وابسته به کاتتر عروق محیطی و کاتتر ادراری و نیز مقایسه آنها با میزان های مذکور در «سیستم ملی مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آینده نگر به مدت 11 ماه از تاریخ اول دی ماه 1379 تا پایان آبان ماه 1380 انجام گردید و کلیه بیمارانی که بیشتر از 48 ساعت بستری بوده و در هنگام بستری دچار عفونت نبودند وارد مطالعه گردیدند. برای تشخیص عفونت ادراری و خونی از تعاریف استاندارد«مرکز کنترل بیماری ها (CDC)» استفاده گردید.
    یافته ها
    106 بیمار دارای شرایط لازم برای ورود به مطالعه بودند که از این تعداد 91 نفر دچار عفونت های بیمارستانی مختلف شدند (85/85 درصد). میزان بروز عفونت ادراری وابسته به کاتتر ادراری 30 در هزار شخص مورد- روز و میزان بروز عفونت خونی وابسته به کاتتر وریدی 17 در هزار مورد- روز بود.
    استنتاج
    مقایسه میزان های بروز عفونت ادراری و خونی وابسته به کاتتر ادراری و وریدی در بیمارستان قطب الدین و آمار «سیستم ملی مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» نشان داد عفونت ادراری و خونی در مرکز قطب الدین بیشتر است (001/0P<) در حالی که نسبت استفاده از کاتتر ادراری و کاتتر عروق مرکزی در بیمارستان های تحت پوشش «سیستم مراقبت از عفونت های بیمارستانی آمریکا» بیشتر است(001/0P<). برای پیشگیری از ایجاد عفونت لازم است آموزش و نظارت بر استانداردهای استفاده از وسایل تهاجمی در روند درمان وجود داشته باشد و ایجاد یک «سیستم مراقبت از عفونت های بیمارستانی» ایجاد شود.
    کلیدواژگان: سوختگی ها، انتشار عفونت
  • محمدجعفر صفار، فرشاد نقش وار، محمدرضا عشقی صفحه 40
    سابقه و هدف
    عوامل ایجاد کننده عفونت های حاد مجاری تنفسی تحتانی در کودکان متنوع است و میزان نقش آنها براساس سن بیماران، فصول سال، مناطق جغرافیایی و روش های تشخیصی به کار گرفته شده، متفاوت می باشد. هدف، تعیین میزان نقش ویروس های پارا آنفلوآنزا- آدنو ویروس در کودکان مبتلا به عفونت های حاد مجاری تنفسی تحتانی در کودکان بستری شده مازندرانی می باشد.
    مواد و روش ها
    کودکان 1 ماهه الی 10 ساله مبتلا به عفونت حاد مجاری تنفسی تحتانی که در بخش های اطفال بیمارستان بوعلی سینای ساری و امیرکلای بابل بستری شده بودند از نظر عوامل ویروسی پاراآنفلوآنزا- آدنوویروس مورد بررسی قرار گرفتند و برای بررسی ترشحات حلقی- نازوفارنکس آنها از روش ایمنوفلورسانت غیرمستقیم استفاده شد. سپس رابطه آنان با یافته های بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    طی 7 ماه مطالعه (آذر تا خرداد)، تعداد 150 کودک با طیف سنی 1 ماهه الی 8 ساله بستری شدند. از 56 نفر آنان (3/37 کل) تعداد 60 ویروس جدا گردید (در 4 مورد، دو ویروس با همدیگر بوده اند). شایعترین ویروس، پاراآنفلوآنزا 3 با 18 درصد و بعد پاراآنفلوآنزا 2 و1 به ترتیب 8 درصد و 3/7 درصد و سپس آدنو ویروس با 7/6 درصد بوده است. بیشترین گروه سنی مبتلا، کودکان زیر 2 سال بودند که 70 درصد کل بیماران را تشکیل می دادند.
    استنتاج
    ویروس های فوق نقش قابل توجهی در ایجاد عفونت های مجاری تنفسی کودکان دارند. توصیه می شود نقش عوامل ویروسی- باکتریایی دیگر و رابطه آنان با یافته های بالینی، آزمایشگاهی و رادیولوژیکی مختلف، طی چند سال مورد بررسی قرار گیرد تا رابطه بین عوامل مختلف با سندرم های بالینی روشن گردد تا بتوان براساس آن پروتکل های درمانی تجربی مناسب برای منطقه ارایه نمود.
    کلیدواژگان: عفونت های مجرای تنفسی، عفونت های حاد مجاری تنفسی تحتانی
  • مهدی شریف، فرزاد متولی حقی، هاجر ضیایی هزار جریبی صفحه 49
    سابقه و هدف
    با توجه به این که بیماری گال یکی از بیماری های مهم پوستی می باشد و همچنین به عنوان یک عامل سنجش سطح بهداشتی در جامعه مطرح می باشد، مطالعه ای جهت بررسی آلودگی به بیماری گال در دانش آموزان مدارس ابتدایی شهر ساری در سال های 78- 1379 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    پس از هماهنگی لازم با اداره آموزش و پرورش از میان 90 دبستان ابتدایی، به تفکیک جنس دانش آموزان، تعداد 35 دبستان پس از دسته بندی خوشه ایبه روش تصادفی انتخاب شدند. پس از توضیح مختصری در مورد بیماری گال برای دانش آموزان،افرادی که خارش داشتند مشخص شدند و نمونه برداری به طریقه آزمون خارش صورت گرفت. پس از مشاهده لام ها در صورت وجود تخم، نمف، بالغ یا پوست مایت، فرد آلوده تلقی می گردید و پرسشنامه که حاوی متغیرهایی شامل داشتن مربی، شغل والدین، تحصیلات والدین، استفاده از وسایل شخصی و رعایت بهداشت فردی بود باهمراهی مسوولین مدرسه و دانش آموزان تکمیل می شد. اطلاعات ثبت شده در پرسشنامه پس از کدگذاری از نظر آماری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و نتایج با آزمو های کای دو و Z مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    در این پژوهش از 10737 دانش آموز مورد مطالعه، 225 نفر (09/2 درصد) آلوده به بیماری گال بودند که میزان آلودگی در دبستان های دخترانه و پسرانه تقریبا برابر بود. از نظر آماری، اختلاف معنی داری بین آلودگی و متغیرهایی چون وجود مربی بهداشت، شغل پدر سطح تحصیلات والدین (05/0P<)، استفاده مشترک از وسایل و رعایت بهداشت فردی (0005/0P<) وجود داشت.
    استنتاج
    با توجه به یافته ها، مشخص گردید که شیوع بیماری گال در دانش آموزان مورد مطالعه در شهر ساری 09/2 درصد می باشد. با توجه به نتایج حاصل از آزمون متغیرها، مشخص گردید که وجود مربی، سطح تحصیلات والدین، شغل پدر، استفاده مشترک از وسایل شخصی و رعایت بهداشت فردی در میزان آلودگی بین دانش آموزان نقش به سزایی دارد.
    کلیدواژگان: گال، مدرسه ها
  • فرزاد متولی حقی، مهدی شریف، روانبخش اسماعیلی صفحه 54
    سابقه و هدف
    با توجه به نقش هیره ها درایجاد واکنش های شدید آلرژیک در نزد افراد حساس، مطالعه ای جهت شناسایی مایت های گرد و غبار در منازل مسکونی شهر ساری در سال های 79-78 انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی انجام شد. جامعه مورد مطالعه هیره های منازل مسکونی شهر ساری بودند. در این بررسی، نمونه گیری تصادفی از 80 منزل مسکونی که در مناطق مختلف شهر ساری واقع شده بودند از تاریخ 1/7/1378 لغایت 1/7/79 انجام پذیرفت و مجموعا 80 نمونه گرد و غبار از روی تشک، بالش و قالی توسط جاروبرقی جمع آوری گردید. نمونه ها پس از ثبت مشخصات محل به آزمایشگاه انتقال داده شدند. درآزمایشگاه مقدار 200 میلی گرم غبار داخل پتری دیش ریخته شد و زیر بینو کولر قرار گرفت. با توجه به این که هیره نسبت به نور گرایش منفی دارد و زیرین گرد و غبار می رود از سوزن حشره شناسی برای جداکردن آن استفاده شد و در الکل 70 درجه نگهداری گردید. سپس عملیات روشن کردن نمونه، خنثی کردن و بالاخره موناژ با استفاده از محلول هویر(Hoyer) انجام شد تا پس از مونته شدن مورد شناسایی قرار گیرند. همچنین کلیه اطلاعات مربوط به هیره ها در فرم مخصوص ثبت گردیده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی 3400 هیره صید گردید که پس از تشخیص و تعیین هویت، 5گونه مورد شناسایی قرار گرفتند که عبارتند بودند از: Dermatophogoides pterony ssinus (75/87 درصد)، Dermatophogoides farinae (15/1 درصد)، Euroglyphus maynei (45/0 درصد)، Glychphgus domesticus (9/9 درصد) و cheyletus malayensis (75/0 درصد). با توجه به گونه های جمع آوری شده، نتایج بررسی نشان داد که تعداد 30 منزل (5/37 درصد) آلوده به یک یا چندنوع هیره بودند. همچنین مشخص گردیدکه 15درصد اماکن مسکونی بیش از 300 هیره داشتند.
    استنتاج
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که میزان آلودگی به هیره های گرد و غبار در منازل مسکونی مورد مطالعه، 5/37 درصد می باشد. با توجه به این که Dermatophogoides pteronyssinus, Dermatophogoides farinae و Euroglyphus. Maynei صید شده در ایجاد آلرژی های شدید نقش دارند، تعداد 15 درصد این اماکن دارای تراکم هیره بیش از 300 هیره بودند که این تعداد می تواند علایم بیماری آسم ارتباط کامل داشته باشد.
    کلیدواژگان: مایت ها، گردوخاک
  • سیدحمزه حسینی، رضا رضازاده، مهران کریمانی صفحه 59
    سابقه و هدف
    از آنجایی که حملات پانیک با یکسری از علایم سوماتیک از جمله تپش قلب و تاکیکاردی و تنگی نفس و احساس اختناق و غیره همراه می باشد، غالبا بیماران پانیک را به درمانگاه های طبی می کشاند. براین اساس در پژوهش حاضر، شیوع حملات پانیک و میزان اضطراب بیماران تحت «آزمایش عملکرد ریوی» بیمارستان امام خمینی ساری در سال 1379 مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به روش توصیفی- مقطعی روی افراد مراجعه کننده به مرکز اسپیرومتری، درسال 1379 انجام گرفته است. ابزارهای مورد استفاده در این پژوهش، پرسشنامه های دموگرافیک، اضطراب اسپیلبرگر، و حملههراس ازسری پرسشنامه های SADS بوده است.
    یافته ها
    یافته های به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که 42/50درصد (58نفر) از 115 بیمار مراجعه کننده، حملات پانیک را تجربه کرده اند. همچنین از نظر بیماری ریوی، بین افرادی که حملات پانیک را تجربه کرده بودند و کسانی که چنین تجربه ای نداشتند اختلاف معنی داری به دست نیامد. ولی نتایج اسپیرومتری 3/67درصد افراد با حملات پانیک، به نفع COPD بود که 98/48درصد آنها نمای انسدادی داشتند. همچنین از نظر میزان اضطراب و برآورد شخصی فرد از میزان اضطراب خود، اختلاف معنی داری بین افراد با حملات پانیک و غیر پانیک به دست آمد و مشخص شد افراد مراجعه کننده به اسپیرومتری از میزان اضطراب بالایی برخوردارند.
    استنتاج
    نتایج پژوهش شیوع بالای حملات پانیک را در بیماران مراجعه کننده به اسپیرومتری، به خصوص بیماران مبتلا به COPD نشان داد، همچنین مشخص شد که میزان اضطراب افراد مراجعه کننده به اسپیرومتری نیز در سطح بالایی قرار دارد. پیشنهاد می شود حملات پانیک در افرادی که با علایم ریوی به مراکز طبی مراجعه می کنند مدنظر قرار گیرد تا در مراحل اولیه تشخیص داده شود و تحت درمان مناسب و کافی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: اختلال پانیک، اسپیرومتری، تنفس سنجی(اندازه گیری تنفسی)
  • عبدالله کریمی، علیرضا ناطقیان، ستاره ممیشی صفحه 67
    سابقه و هدف
    سل منتشر ناشی از تلقیح واکسن ب.ث.ژ عارضه بسیار نادر و خطرناکی است که معمولا در افراد دچار نقص ایمنی رخ می دهد. هدف از این تحقیق، تعیین خصوصیات بالینی، رادیولوژیک، آزمایشگاهی؛ عوامل زمینه ساز، و عوامل مربوط به پیش آگهی این بیماران جهت تشخیص هر چه سریعتر و شروع درمان مناسب می باشد.
    معرفی بیماران: نوع مطالعه به دلیل نادر بودن بیماری، به صورت گذشته نگر و از طریق مرور پرونده بیماران بود. در فاصله سال های 1376 تا 1380 کلیه کودکانی که با تشخیص نهایی سل منتشر ناشی از تلقیح واکسن ب.ث.ژ ترخیص یا فوت شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. از مجموع 11 بیمار با تشخیص فوق، 8 بیمار که دارای پرونده کامل بودند انتخاب و اطلاعات مربوطه به کمک پرسشنامه استخراج گردید.
    یافته ها
    5 پسر و 3 دختر با محدوده سنی 5/2 تا 32 ماه (با میانگین سنی 11 ماه) مورد بررسی قرار گرفتند. تمام بیماران دچار لنفادنیت موضعی و فیستول حاوی ترشحات چرکی در زمان مراجعه بوده و فاصله متوسط این عارضه از زمان تلقیح واکسن، حدود 10 هفته بود. همه بیماران دچار تب خفیف بوده و سایر علایم شایع بالینی شامل سرفه، تنگی نفس، ضایعات جلدی منتشر، بزرگی کبد و طحال بود. آزمون جلدی با محلول توبرکولین (P.P.D) در تمام بیماران منفی بود. در رادیوگرافی ریه تمام بیماران، کدورت های رتیکولر به خصوص در نواحی اطراف مدیاستن قابل مشاهده بود. آسپیراسیون مغز استخوان بیش از همه در تشخیص (کشت مثبت از نظر مایکوباکتریوم بوویس یا ضایعات گرانولوماتوز یا نکروز کازئوز)، مفید واقع شد. تمام بیماران، درجاتی از نقص ایمنی داشتند که شایعترین آنها لنفوپنی و نقص سلول های T-helper و سپس کمبود «سلول های طبیعی کشنده» و بیماری گرانولوماتوز مزمن بود. علی رغم شروع درمان با چهار دارو برای تمام بیماران، سه بیمار حین بستری با انعقاد منتشر داخل عروقی فوت نمودند.
    استنتاج
    وجود تب خفیف، ارگانومگالی، ضایعات جلدی منتشر و کاهش وزن در کودکانی که با لنفادنیت چرکی ناشی از واکسن ب.ث.ژ مراجعه می نمایند باید هشداری جدی جهت بستری و انجام بررسی های ایمونولوژیک و شروع سریع درمان باشد؛ مخصوصا اگر واکنش جلدی به آزمون توبوکولین، منفی گزارش گردد. در دیگر فرزندان خانواده نیز باید بررسی های لازم را قبل از تزریق واکسن انجام داد.
    کلیدواژگان: سل، واکسن ب، ث، ژ
  • میترا محیط، نرگس ایزدی، محمود خانیکی صفحه 76
    توده لگنی همراه با آسیت وافزایش سطح سرمی CA-125 از علایم پیشنهاد کننده سرطان پیشرفته تخمدان هستند. پریتونیت ناشی از سل میلیاری پدیده ای نادر است که می تواند همین علایم را تقلید کند و درتشخیص افتراقی سرطان تخمدان باید در نظر گرفته شود. هدف از گزارش این مورد جالب و نادر، جلب توجه همکاران به این تشخیص افتراقی، قبل و در حین عمل جراحی است.
    بیمار ما خانم جوان 28 ساله که سابقه یک بار حاملگی داشته و یک بچه زنده داشت (G1L1) با آسیت و سطح سرمی CA-125 بیش از500 واحد در میلی لیتر بوده است. در سونوگرافی و سی تی اسکن وی، توده لگنی گزارش شد و با تشخیص احتمالی سرطان پیشرفته تخمدان مورد لاپاراتومی قرار گرفت. بررسی بیوپسی های منجمد و نتیجه نهایی پاتولوژی، گرانولوماهای متعدد نکروزه و کازئوس سلی را نشان داد که قویا مطرح کننده سل بود. با شروع درمان ضدسل، سطح سرمی CA-125 در حد طبیعی(کمتر از 35 واحد در میلی لیتر) گزارش شد و دیگر آسیت ایجاد نشد.
    سل صفاقی می تواند دقیقا علایم تومور تخمدانی پیشرفته را تقلید کند. در زمان جراحی نیز کاشته های گسترده میلیاری سطوح صفاقی می تواند با سرطان پیشرفته تخمدان یا کارسینوم اولیه صفاقی اشتباه شود. ازاین رو در حین عمل جراحی، به ویژه در زنان جوان، جراحی قطعی بایستی پس از اطمینان از وجود بدخیمی انجام شود تا بیمار از باروری و فعالیت اندوکرینی تخمدان ها محروم نگردد. این موضوع به خصوص در جوامع درحال رشد مانند کشور ما که سل شایع تر است باید مدنظر قرار گیرد.
    کلیدواژگان: پریتونیت سلی، CA، 125 آسیت
  • فرهاد حیدریان، فرخ سیلانیات طوسی صفحه 81
    کندوردیس پلازی متافیزیال به گروهی از دیس پلازی ها اطلاق می شود که با تغییرات رادیوگرافیک در متافیز استخوان های بلند توبولر و اپی فیزهای طبیعی مشخص می شود. این اختلال بر چند نوع است که عبارتند از تیپ اشمیت، جانسون و مک کوسیک. کندرودیس پلازی متافیزیال نوع اشمیت بیشتر در کودکان کم سن دیده می شود که خود را به صورت کوتاهی قد خفیف تا متوسط، خمیدگی اندام ها و گشادراه رفتن نشان می دهد. این بیماری ناشی از موتاسیون ژن کدکننده کلاژن تیپ X می باشد و به صورت اتوزوم غالب منتقل می شود، تظاهرات رادیولوژیک آن به صورت فنجانی شدن و پهن شدن متافیزها، کوتاهی استخوان های دراز، کوکسا واراوژنووارا می باشد. از نظر آزمایشگاهی کلسیم، فسفر، آلکالن فسفاتاز و به طور کلی بیوشیمی خون، طبیعی است.
    در این گزارش یک مورد نوزاد 13 ماهه با کندرودیس پلازی متافیزیال تیپ اشمیت معرفی شده است.
    کلیدواژگان: کوتاهی قد، کندرود دیس پلازی کوته اندامی
|
  • Comparitive study on antioxidant property of licorice (Glycryrrhiza glabral) root extract with commercial antioxidant present in 2% hydroquinone cream
    K. Semnani, M. Saeedi, B. Shahnavaz Page 1
    Background and
    Purpose
    Çonsidering different reports on hazardous of commercial antioxidant, Ïn the recent years, researches have been focused on preparation of more effective and safer antioxidant from natural resources. Hydroquinone is a brightner compound which is used for brightening hyperpigmented region and used in cosmetic preparations. This chemical compound has poor stability, and quickly turned to brown colour in oxidation. Ïn this study, antioxidative metanolic effect of licorice extract in comparison with commercial anti oxidants was evaluated.
    Materials And Methods
    Ëxtraction of dried root powder of licorice was performed in methanol. Ântioxidative property of the extract was compared with commercial antioxidants hydroxytoluene BHT. 0.1% hydroquinone cream compounds containing antioxidant, and our extracted material were incubated in dark at 25oc ± 0.5 and 45oc ± 0.5 for three mooths. Physical stability and percentage of hydoguinone remaining after 2 weeks and 1, 2 and 3 months were determined by ÜV spectrophotomerty at 294 nm wave length.
    Results
    Results of this study indicated acceleration in deterioration of hydroquinone, by increase in temperature. Ïncreasing in concentration of antioxidant caused increase in percentage of remaining hydroquinone, but increase in concentration of commercial antioxidant, particulary sodium metabisulfite by 1% and BÜT by 2% caused decline in physical stability of the compound. Ïn the third month, at 25oc and 45oc, the extracted material in all of the above mentioned concentrations, had more antioxidative property as compared with commercial antioxidants (P<0.001). Ïn the third month, the preparation contaning 0.1% 0.5%, 1% and 2% had good physical stability Çompared with 72%, 76%, 78% and 81% hydroquinone kept at 25 oc and 51%, 55%, 60% and 63% hydroquinone kept at 45oc respectively. Çonclusion: referring to the findings of this study, it is proposed that, using of the licorice extract with concentrations of 0.5% and 1% as natural antioxidant be used in compounds sensitive to oxidation,
    Keywords: Ântioxidant, Hydroquinone, Glycyrrhiza glabra, Sodium metabisulfite, Butylated hydroxy toluence
  • F., Acirc, Bedyan, A.R. Rezaee, H. Baradaran, M. Saghafi, S.R. Mazalom Page 11
    Background and
    Purpose
    Rheumatiod arthritis (RÂ) is one of systemic autoimmune disease. Ïn this disease, autoimmune antibodies are discovered, which have diagnostic and prognostic properties. Ône of them is ÂPF, that can react with keratohyalin granules of buccal mucosal cell. Therefore, at first ÂPF-ÏFÂ kit was designed and then antibody titer (Âb) was evaluated in RÂ patients.
    Materials And Methods
    Designing of kit was as follow: 1- Ïdentification of satisfactory donors. 2- Ântigenic substrate preparation. 3- Ïmprovement of method and quality control. The method is based on the binding of ÂPF to Perinuclear Keratohyaline line granules of buccal mocusal cells and its detection with total Ânti Human Globulin (ÂHG) conjugated to FÏTÇ. Âfter calibration of ÂHG, ÂPF assayed in sera dilution of, to in three RÂ patients (52 RÂ patients mean age 48.0 ± 15.8), 23 sera of patient control groups (Mean age 32.5 ± 16.4) and 30 sera of healthy control group (mean age 32.1 ± 16.9).
    Results
    From total of 52 RÂ patients (71.2%) were ÂPF positive, in 2(8.7%) cases and in healthy control group 1(3.3%) case were ÂPF positive. The designed ÂPF kit had 98% accuracy by inter and intra assay methods. Sensitivity and specificity of ÂPF in serum dilution was 71.2% and 94.3% respectively. Çonclusion: Âccording to the results of this study, 1/5 serum dilution has best diagnostic value for RÂ for best sensitivity and specificity, that means, 1/5 as a cutt off, or significant minimum dilution in diagnosis and approving of RÂ, and considering 98% accuracy of designed kit, ÂPF-ÏFÂ assay has medium diagnosis and high aproving property for RÂ patients. Âlso Çomparison between differant groups under investigation showed that there is significant relationship between concentration of ÂPF and Severity of disease.
    Keywords: Ârthristis, Rheumatoid, Fluorescent Ântibody Technique
  • A., Acirc, Lizadeh, M. Zarghari, F. Golbabaee, R.A. Mohammad Pour Page 20
    Background and
    Purpose
    Formaldehyde is colorless gaseous material with strong and irritant odour. Ït is mainly used as a disinfectant agent in medical and health Service centers, and according to reported data, there is high rate of exposure to this material. Ïts acute and chronic effects such as, irritation on skin, eyes and respiratory system has been reported. There are data indicating its pulmonary carcinogenic properties in laboratory animals. Long term inhalation of formaldehyde is efficiently threathening and causes reduction in repiratory capacity. Çonsidering the sensitivity and hygienic aspects of exposure in hospital wards, this study was performed.
    Materials And Methods
    NÏÔSH-3500 method was selected for this study. With the help of personal sampler pump connected to impenger, containing absorbant solution sample. Çollection was done. Âssay was done with the help of DR-2000 spectrophotometer. Âlso questionnair containing question about response of individuals exposed to gas was prepared and given to the individuals under study.
    Results
    The mean concentration of formaldehyde in governmental pathologic laboratories and operation room was 0.62 ± o.44 and 0.40 ± 0.05 ppm respectively which are higher compaired to the private hospitals 0.44 ± 0.26 and 0.29 ± 0.12 ppm. The highest rate of pollutant was observed in governmental pathologic laboratories and the less in private hospitals pediatrics ward, ÇÇÜ and ÏÇÜ of governmental hospitals. Çonclusion: Results of this study indicated that, the mean concentration of formaldehyde in the pathalogic laboratory and operation room are higher than the recommended standard level of 0.3 ppm. The obtained results from analysing of the data indicated that, those exposed to formaldehyde have problems of caughing and burning, itching of throat and nose. There is significant statistical differance between private and governmental hospitals. Ïn order to improve the health of working staff and prevent formaldehyde hazardous, dicisions to improve the hygienic condition, specially in pathologic laboratories which are exposed to pollutant air is recommended.
    Keywords: Âirpollution, Respiratory tract Ïnfections
  • V. Mokhberi, A. Mohseni, B. Bayati, A. Ghaemian, S. Thayban, B. Bgheri Page 27
    Background and
    Purpose
    DÇM is the major cause of heart failure. No definite treatment has been found so for. Âim of this research is to evaluate the effect of atenolol on clinical and cardiographic improvement as an alternative in patients suffering from DÇM, so, to provide an appropriate method of treatment for those patients cardiac transplantation is indicated as main treatment transplantation.Çardiac transplantation is less possible in Ïran, because of being expensive, advanced technique and non availability of proper donor.
    Materials And Methods
    Ïn this double-blind clinical trial, 23 patients with DÇM (both ischemic and idiopatic), referring to Ïmam khomeini hospital in sari were selected randomly and divided in to two groups (12 for case and 11 for control), matched for age, sex, FÇ (NYHÂ), LVËF, and lack of presence of associated diseases. Ât first FÇ (based on NYHÂ) and echocardiographic parameters such as Left ventricular ejection fraction (LVËF), Left ventricular end diastolic dimention (LVËDD), Left ventricular end systollic dimention (LVËSD), Left ventricular posterior wall dimention (LVPWD), Ïntra ventricular septal dimention (ÏVSD), Ë point septal separation (ËPSS) were measured. Then previouse drugs like digoxin, ÂÇËÏs, diuretics, aspirin, and nitrates were administered to both groups. Ïn addition atenolol, 25-50 mg daily, was administered to the case group. Ëach patient were followed for 3 months and at the end, the above mentioned parameters were measured again. Howerer, 4 patients (one of case group and three of control), were excluded from the study.
    Results
    Ânalysis of the collected data showed that, ËPSS and LVËF were changed significantly in the case group,as Çompared to the control group (ËPSS from 22 mm to 17.7 mm and LVËF from 27.7% to 32.9%), (P<0.02 and P<0.05), but there was no significant changes in the other parameters. Çonclusion: Üsing atenolol in treatment of DÇM for 3 months will improve some echocardiographic parameters (LVËF, ËPSS) and cardic function, but will not improve significantly FÇ and functional capacity of the patients.
    Keywords: Çardiomyopath, Çongestive, Âtenolol
  • M., Acirc, Skaryan, S.R. Hosseini, P. Khayrandish Page 33
    Background and
    Purpose
    Though burn wound infections have been extensively studied, but other nosocomial infections in burn patients have received less attention. Ïnvasive diagnostic procedures (vascular and bladder catheterization) make the burn patients more susceptible to different nosocomial infections. The aim of this study was to determine the incidence rates of blood stream and urinary tract infections associated with ÏV line and urinary catheter in Ghotbeddin burn center and also to compare these rates with those of the National Nosocomial Ïnfections Surveillance System (NNÏS) in the Ü.S.Â.
    Materials And Methods
    This study was conducted for 11 months, from 21st December 2000 to 21st November 2001. Âll the patients admitted for more than 48 hours without evidence of infection at the time of admission were included in this study. For diagnosis of urinary tract and blood stream infections, the standard definitions of the Çenter for Diseases Çontrol (ÇDÇ) were used.
    Results
    Ôf 106 eligible patients under study, 91 acquired different nosocomial infections (85.85%). Ürinary catheter-associated urinary tract infection (ÜÇ-ÜTÏ) rate was 30 per 1000 urinary catheter days and ÏV line associated blood stream infection (ÏV line-BSÏ) rate was 17 per 1000 ÏV line days. Çonclusion: Çomparison of incidence rates of ÜÇ-ÜTÏ and ÏV line-BSÏ in Ghotbeddin hospital and NNÏS showed that, rate of infection is more in Ghotbeddin hospital (P<0.001) while device utilization ratio (urinary catheter and central line) was more in the NNÏS hospitals (P<0.001). Ïn order to reduce the rate of infection, education, development of standardized guidelines for the use of invasive devices and introduction of a nosocomial infections surveillance system are necessary.
    Keywords: Burn, Nosocomial Ïnfection
  • M.J. Saffar, F. Naghshwar, M.R., Euml, Shghi Page 40
    Background and
    Purpose
    There are different etiological agents of lower respiratory tract infections in children. Rate of their role is based on the age of patients, season, geographical areas and the used diagnostic methods. Âim of this study is to determine rate of infections causecl by these viruses in the patients admitted for lower respiratory tract infection
    Materials And Methods
    Çhildren of 1 month to 10 years of age, infected with lower respiratory tract infection, admitted in Boali sina and Âmir kola hospitals were studied for the presence of adenovirus and parainfluenza viruses. Ïndirect Ïmmunofluorescent method was used to study the pharyngeal and nasopharyngeal discharges. Then their relationship with clinical, laboratory and radiological findings were analyzed.
    Results
    Duning 7 months period of this study (march to september), 150 children with age ranges of 1 month to 8 years were admitted. 60 viruses were isolated from 56 patients (in 4 cases, two viruses together). The rates of isolated viruses were as follow: parainfluenza virus type 3 18%, type 1 and 2 8% and 7.3% respectively, and adenovirus 6.7%. Çhildren under 2 years had the highest rate of infection and consisted 70% of all patients.Çonclusion: The above mentioned viruses, play very important role in respiratory tract infection in children. The role of viruses, bacterial agents and their relation with different clinical, laboratory and radioloagical findings be studied for years to come is recommended, in order to clear the relation between various agents and clinical syndromes, so, to be able to have proper treatment program for the area.
    Keywords: Respiratory Tract Ïnfections, Ësteriology
  • M. Sharif, F. Haghi, H. Hezar Jaribi Page 49
    Background and
    Purpose
    Since mite contamination is one of main skin infections and is also known as, one of the indicators, in measuring the level of hygiene in a society, a study was contucted in order to study the presence of mite in the primary school students of sari city.
    Materials And Methods
    Âfter necessary coordination with the education and training office, from total number of 90 primary schools, seperated as girls and boys. 35 schools were selected randomly after cluster grouping. Çonsidering the results obtained from variables test, it was shown that, presence of trainer, parent’s level of education, father’s profession, common usage of personal belongings and observation of personal hygiene has important role in the rate of contamination in the school students. Âfter brief explanation about mite disease for them, the students with itching problem were identified, and sampling was done from them. Âfter observation of ovum, nanf or matured mite and/or mite skin, the students were considered as positive case and questionnair contaning variables such as, parents’ profession and education, using of private belongings and observing of personal hygiene, was filled with the help of school authorities and the students themselves. The collected data were analyzed statistically after coding, and the obtained results were compared by X2 and Z tests methods.
    Results
    Ïn this study, 10737 students were under investigation, of which 225(2.09%) were mite Çontaminated and, showing relatively the Same rate of infection in the girl and boy schools. From statisticad point of view, there was significant differance between infection and variables such as, having health trainer, father,s profession, parents’ level of educaton, common usage of belongings and, personal hygiene observation. Çonclusion: Çonsidering the obtained results, it was clear that the prevalence of mite contamination in the students under study is 2.09%
    Keywords: Scbies, Schools
  • S.H. Hosseini, R. Rezazadeh, M. Karimani Page 59
    Background and
    Purpose
    Since Panic attack is associated with some sotamic symptoms such as, tachycardia, heart beat, dyspenea etc. Generally panic attack makes patients refer to hospital. Ôn this basis, in this Study, prevalence rate of panic disorder, rate of anxiety in the patients under pulmonary performance test referring to Ïmam khomeini hospital of sari were studied in 2000.
    Materials And Methods
    This was a descriptive cross- sectional study, done on the Patients referring to spirometry center. Questionnairs of demographic spilberger’s anxiety and panic attack were of SÂDS series.
    Results
    Ôbtained results of this study show that, 58(50.42%) of the referring patients have experienced panic attack from the view point of pulmonary disease. There was no significant differance between the patients with and without panic attack experince.But the result of spirometry in 67.3% of the patients had concordant with chronic obstructive pulmonary disease(copd) of which 48.98% had obstructive view. Ôn the basis of severity of anxiety and individual self assessment on anxiety, there was statically significant differance between patients with and without attack panic attack. Ït was clear that patients referring for spirometry have high rate of anxiety. Çonclusion : Results of this study showed high prevalence of panic attack in the patients referring for spirometry, particulary those patients with ÇÔPD. Âlso it was clear that the rate of anxiety is high. Therefore, it is recommended that, patients with pulmonary symptoms referring to medical centers be considered for panic attack, in order to be diagnosed in the early stages and undergo for proper treatment.
    Keywords: Panic Disorder, Spirometry
  • A. Karimi, A.R. Nateghiyan, S. Mamishi Page 67
    Background and
    Purpose
    Miliary tuberculosis to due BÇG vaccination is very rare and threatening, which occurs generally in immunocompromised patients. Âim of this study is to determine clinical feature, radiologic, laboratory, predisposing factor and factors related to prognosis of such patients in order of prompt diagnosis and proper treatment.
    Materials And Methods
    Âs being of a rare disease, the study was retrospective, by reviewing of patient’s files. Âll the children diagnosed with miliary disease caused by BÇG vaccination and were discharged from hospital or expired during 1997-2001 were under our study. Ôf 11 patients diagnosed with the above problem,8 of them who had complete and proper file were selected, data were collected in questionnair and statistical analysis was performed.
    Results
    Five boys and 3 girls with age range of 2.5 to 32 months (averange of 11 months) were under investigation. Âll the patients had regional lymphodenopathy and fistula containing prullent discharges at the time of referring and the mean incubation of this problem from the time of vaccination was about 10 weeks. Âll the patients had fever, and the other prevalent clinical symptoms were coughing, dyspnea, spreaded cutaneous lesions, enlargement of liver and bladder. Tuberculin test(PPD) in all patients was negative.Ïn pulmonary radiography of all patients relicular opacity particularly near the region of mediastin was observable. Bone marrow aspiration was more helpful in diagnosis (positive culture for M. bovis or granulomatous lesions or caseous necrosis). Âll the patients had degree of immune defect, of which the most prevalents were lymphadenopathy and T-helper cells defficiency, loac of natural killer cells and chronic granulomatosis. Ïn spite of the start of treatment with 4 drugs three of them died on admitting with spreading intra vascular coagulation. Çonclusion : Presence of mild fever, organomegally, spreading cutaneous lesions and reduction of weight in children with purullent lymphadenopathy due to BÇG vaccination in the referring patients, must be serious warning for admitting the patients for immunological investigation and start of immediate treatment, particularly if the PPD test is negative. Âlso in the other members of the family investigation shonld be done prior to vaccination.
    Keywords: BÇG vaccinatie
  • M. Mohitn., Iuml, Zadi, M. Khaniki Page 76
    Background and
    Purpose
    Pelvic mass with ascitis and elevated serum ÇÂ-125 level is suggestive of an advanced ovarian malignancy. Peritonitis is an uncommon event. Which can have the same symptoms, therefore this phenomenon must be considered in case of differential diagnosis of ovarian carcinoma. Âim of reporting this interesting and rare case, is to make attention of colleages to this differential diagnosis prior to and during operation. Çase report : The case was a 28 years old female with ascitis and elevated serum ÇÂ-125 level of more than 500 units per ml. Pelvic mass was reported in sonography and ÇT-scan, and underwent laparatomy with probable diagnosis of advanced ovarian carcinoma. Frozen sections showed multiple necrotized caseous granulomatous lesions, highly suggestive of tuberculosis. Following treatment of tuberculosis, Serum ÇÂ-125 level declined to normal range(less than 35 units per ml) and ascitis was disappeared. Çonclusion : Peritoneal tuberculosis can have the exact symptoms of advanced ovarian tumor during surgery. Peritoneal tuberculosis may be mistakan with advanced ovarian cancer or primary peritoneal carcinoma. Hence, during operation, particularly in young females, operation must be performed after being sure about the malignancy, So, not to deprive the patient from ovarian endocrinal activity. This issue is more prevalent, paticulary in the developing countries which must be considered
    Keywords: Tuberculosis, Peritonitis, ÇÂ, 125 Âscitis
  • F. Haydaryan, F. Silanyan Tosi Page 81
    Mataphyseal chondrodysplasia is a term for group of dysplasias, characterized by radiographic changes in metaphyse tubular bones with normal epiphysis. Ït has various types with the name of Schmid type Janson and Mckusis. Schmid type metaphyseal chondrodysplasia is more common in infants, characterized by slight to moderate hieght, bending of limbs and waddling gate. This disease is caused by mutation in gene coding collagene type X and has dominant inherited autosome. Radiologic image includes: widening and cupping of metatphyses, shortening of tubular bone genavara and coxavara. Ôn the basis of laboratory findings Ça, P and ÂLP are normal. Ïn other words, blood chemistry is normal. Ïn this study, report is given on a 13 months old neonate with Schmit type metaphyseal chonrodysplasia.
    Keywords: Dwarfism, Çhondrodysplasia, Ëctromelia