فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 40 (پاییز 1382)

  • تاریخ انتشار: 1382/07/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محمد آهی، مختار جعفرپور، ناهید رحیمی فرد، سکینه غفاریان، حسن مفیدپور، علیرضا فاضل صفحه 1
    سابقه و هدف
    با توجه به این که محققین بافت شناس، غدد فوق کلیوی را بیش تر با روش های ایمنی- بافتی- شیمیایی بررسی نموده اند و در مورد زنجیره های گلیکوکونژوگه سطح سلولی آن ها کم تر تحقیق به عمل آمده، بر آن شدیم تا با مشخص نمودن قند یا قندهای انتهایی زنجیره های گلیکوکونژوگه سطح سلول های کرومافینی در حال تکامل موجود در ناحیه مرکزی، غدد فوق کلیوی جنینی را مورد بررسی قرار دهیم.
    مواد و روش ها
    تعداد 212 سر از جنین های 13 تا 20 روزه حاصل از جفت گیری 26 موش نروماده سوری نژاد Balb/c پس از طی مراحل پایداری بافتی، به طریق Serialsection به ضخامت 5 میکرومتر برش داده شدند. جهت رویت غدد فوق کلیوی و انتخاب مقطع مناسب، برش ها ابتدا توسط روش هماتوکسیلین- ائوزین (H & E) رنگ آمیزی شدند و سپس برش های انتخابی با به کارگیری لکتین بافتی- شیمیایی، مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از بین لکتین های OFA،WGA،VVA،PNA،MPA که مورد استفاده قرارگرفتند، لکتین MPA در روزهای مختلف جنینی، با شدت و ضعف وابسته به سن نمونه، افزایش و یا کاهش سلول های کرومافین، ناحیه مرکزی غدد فوق کلیوی را مشخص کرد. در آزمایش از لکتین PNA به عنوان شاهد مثبت استفاده گردید. سلول های کرومافینی به هیچ کدام از دیگر لکتین های مورد استفاده، پاسخی ندادند.
    استنتاج
    با توجه به این که تنها لکتین MPA در روزهای مورد مطالعه جنینی، با سلول های کرومافینی قسمت مرکزی غدد فوق کلیوی واکنش نشان داده است و این لکتین به طور اختصاصی در سطح سلول به گیرنده (Galactos-N-Acetyl Galactosamine) Gal-GalNAc متصل می گردد، پیشنهاد می شود که قند انتهایی Gal-GalNAc به عنوان گیرنده فاکتورهای القایی تکامل و عامل کلیدی در تکامل سلول های کرومافین در ناحیه ی مرکزی غدد فوق کلیه، در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: لکتین ها، سلول های کرومافین، لکتین بافتی، شیمیایی، گیرنده Gal، GalNAc، لکتین MPA
  • جعفر اکبری، مجید سعیدی، زینب رضاپور بیژنی صفحه 9
    سابقه و هدف
    امولسیون ها سیستم هایی هستند که از پراکندگی حداقل یک مایع غیر قابل اختلاط در مایع دیگر تشکیل می شوند و بر خلاف میکروامولسیون ها از نظر ترمودینامیکی ناپایدار می باشند. پایداری آن ها را با افزودن موادی نظیر مواد فعال سطحی می توان افزایش داد. از آنجایی که مقدار سورفکتانت مورد استفاده و درصد حجمی فاز روغنی می تواند خصوصیات امولسیون را تحت تاثیر قرار دهد، این پژوهش به منظور بررسی تاثیر میزان فاز روغنی و مخلوط سورفکتانت ها بر HLB بحرانی فاز روغنی و خصوصیات رئولوژیک امولسیون پارافین مایع در آب طراحی گردیده است.
    مواد وروش ها
    جهت بررسی تاثیر میزان فاز چرب، امولسیون های دارای 25 تا 55 درصد از فاز روغنی و 5 درصد از مخلوط سورفکتانت ها در محدوده HLB بین 12 -7 تهیه گردید. جهت بررسی تاثیر میزان سورفکتانت نیز در امولسیون های دارای 25 درصد فاز روغنی، مقادیر 75/0 تا 5 درصد از مخلوط سورفکتانت ها تهیه گردید. میزان پایداری فیزیکی امولسیون های مورد نظر در سه دما (دمای محیط، 4 و 40 درجه سانتیگراد) بررسی گردید.
    یافته ها
    نتایج حاصل، بیانگر این امر بود که با افزایش میزان فاز داخلی در غلظت ثابت از سورفکتانت، پایداری امولسیون ها کاهش می یابد(P<0.01). همچنین با افزایش میزان سورفکتانت تا یک حد مشخص، پایداری امولسیون ها در غلظت ثابت از فاز داخلی افزایش می یابد با افزایش درصد فاز داخلی، ویسکوزیته ظاهری امولسیون ها نیز افزایش پیدا نمود.
    استنتاج
    با توجه به نتایج به دست آمده می توان گفت که برای تهیه یک امولسیون پایدار از پارافین مایع در آب نیاز به غلظت مناسب از فاز داخلی و امولسیفایر با HLB اپتیمم می باشد. با افزایش میزان فاز داخلی و ثابت ماندن غلظت امولسیفایر از میزان پایداری امولسیون ها نیز کاسته می شود که احتمالا به دلیل عدم توانایی سورفکتانت ها در تشکیل یک فیلم مناسب در اطراف ذرات فاز پراکنده می باشد. در مورد تاثیر تغییر عوامل ذکر شده بر ویسکوزیته ظاهری نیز می توان گفت افزایش در صد فاز داخلی منجر به افزایش ویسکوزیته ظاهری امولسیون می گردد.
    کلیدواژگان: امولسیون ها، ترکیبات فعال در سطح، پارافین مایع
  • رمضانعلی دیانتی تیلکی، محمود شریعت صفحه 17
    سابقه و هدف
    بررسی ها نشان می دهد که آب های سطحی یا زیرزمینی در بعضی از مناطق اطراف منابع آلاینده در مقادیر بیش تر از حد مجاز شرب، به کادمیوم آلوده می باشند. در مورد جذب بیولوژیکی کادمیوم در غلظت های زیاد (موجود در فاضلابهای صنعتی) با استفاده از توده باکتریایی، گزارش های متعددی وجود دارد. اما درباره حذف غلظت های کم کادمیوم (موجود در منابع آب آلوده شده) به روش مذکور، تحقیقات اندکی صورت گرفته است. هدف از این تحقیق، تعیین خطوط منحنی (ایزوترم های) جذب کادمیوم (در محدوده غلظت های 2/0 تا 5 میلیگرم بر لیتر) به وسیله توده باکتریایی، تعیین اثرات pH و غلظت توده روی خطوط منحنی جذب و همچنین تعیین میزان کارآیی ستون حاوی بستر سیلیس دارای توده چسبیده، در حذف کادمیوم از آب بوده است.
    مواد و روش ها
    خطوط منحنی جذب کادمیوم به وسیله توده باکتریایی در pH های مختلف مطابق روش ASTM تعیین شد. اثر غلظت توده بر میزان جذب کادمیوم روی واحد وزن توده (q)، میزان جذب کادمیوم به وسیله توده تازه و غیر تازه، و همچنین میزان واجذب کادمیوم از توده بر اثر تماس با آب مقطر تعیین گردید. منحنی های نقطه شکست مربوط به عبور آب حاوی کادمیوم برای غلضت 5/0 میلی گرم بر لیتر در زمان تماس های بستر خالی (EBCT) برابر 15 و 30 دقیقه رسم گردید.
    یافته ها
    با افزایش غلظت اولیه کادمیوم، میزان جذب آن روی واحد وزن توده () زیاد، اما بازده حذف، کاهش یافت. جذب کادمیوم روی توده باکتریایی از معادله سینتیک درجه اول تبعیت کرد. با افزایش غلظت توده از میزان جذب کادمیوم روی واحد وزن توده (q)، کاسته شد. افزایش pH موجب افزایش جذب کادمیوم شد. میزان جذب کادمیوم به وسیله توده تازه و غیر تازه تقریبا با هم برابر بود. میزان جذب کادمیوم از توده بر اثر تماس با آب مقطر، 16 درصد به دست آمد. برای غلظت 5/0 میلی گرم بر لیتر کادمیوم، در زمان ماند های 15و 30 دقیقه، نقاط شکست به ترتیب پس از عبور آب به میزان 40 و 85 برابر حجم بستر خالی اتفاق افتاد.
    استنتاج
    جذب کادمیوم به وسیله توده باکتریایی غالبا به صورت فیزیکی است و از سینتیک درجه اول تبعیت می کند.
    کلیدواژگان: کادمیوم، بیوماس باکتریایی، ایزوترم
  • جمشید ایزدی، مهدی شریف، علیرضا خلیلیان، هاجر ضیایی، محمد آزاد بخت، سهیلا عادلی صفحه 27
    سابقه و هدف
    در طب سنتی ایران در مناطق آذربایجان و خراسان، برای درمان آلودگی های کرمی از گیاه بومادران استفاده می شده است. هدف از این تحقیق ارزیابی اثرات ضد کرم اسانس و عصاره گیاه بومادران بر روی کرم اکسیور به عنوان شایع ترین نماتود دستگاه گوارش، در موش به صورت “In Vitro” و “In Vivo” بوده است.
    مواد وروش ها
    عصاره گیری گیاه به روش “Reflux Condenser Method”و اسانس آن با روش تقطیر با آب(Hydrodistilation) تهیه شد و در غلظت های متفاوت به صورت “In Vivo”و “In Vitro” به موش های Balb/c آلوده به اکسیور خورانده شد. موش های مورد آزمایش در مقایسه با گروه کنترل در 3 گروه «تحت تجویز عصاره» – «عصاره تغلیظ شده» و «اسانس» قرار گرفتند. اثرات ضد اکسیور عصاره و اسانس بومادران با روش های “Graham” و “Sauden” ارزیابی شده.
    یافته ها
    عصاره و اسانس گیاه بومادران موجب غیرفعال شدن کرم های اکسیور گردید. اما بر عفونت زایی تخم ها تاثیر آشکاری نداشت. نتایج حاصل از خوراندن غلظت های مختلف عصاره و اسانس در موش های Balb/c که به طور تجربی به اکسیور آلوده شده بودند، نمایانگر اثرات قطعی دفع کرم بود(P=0.0001). قسمت موثر عصاره گیاه، گل آن بود که غلظت 20 میلی گرم در دسی لیتر آن اثر “ED50” نسبی را نشان داد. اسانس گیاه نیز در غلظت 5/0میلی گرم در دسی لیتر (ED50 نسبی) اثرات مشابهی را ظاهر نمود. مقادیر اولین دوز کشنده “LD” برای عصاره گل حدودا 40 میلی گرم در دسی لیتر و برای اسانس 2/1 میلی گرم در دسی لیتر به دست آمد. همچنین عصاره و اسانس گیاه سبب کاهش تعداد تخم های دفع شده در موش های تحت آزمایش گردید که وابسته به مقدار “Dosage”بوده است(P=0.0001).
    اثرات ضد انگلی گیاه بومادران، قطعی است و کاربرد عصاره و اسانس آن در درمان اکسیور انسان، نیاز به تحقیقات بیش تری دارد.
    استنتاج
    فرآورده های به دست آمده از گیاه بومادران، به ویژه عصاره گل و اسانس گیاه قدرت “Antihelmatic” (ضدانگل) بالایی را نشان داد.
    کلیدواژگان: اکسیوریاز، گیاهان شفابخش
  • پیمان عشقی، اسماعیل صانعی مقدم، مجید میرمسعودی صفحه 36
    سابقه و هدف
    افزایش نیاز به خون یکی از مشکلات عمده بیماران تالاسمیک می باشد. یکی از دلایل مهم آن آلوایمونیزاسیون است که نتیجه واکنش سیستم ایمنی به آنتی ژن های بیگانه می باشد. براساس برخی مطالعات، شیوع آلوایمونیزاسیون در بیماران تالاسمیک 5 تا 21 درصد می باشد. آلوایمونیزاسیون موجب کاهش عمر گلبول های قرمز می شود. لذا نیاز به تزریق خون را افزایش می دهد. هدف این مطالعه، بررسی فراوانی آلوایمونیزاسیون، تعیین نوع آنتی ژن مسبب و بر این اساس افزایش طول عمر گلبول های قرمز با تزریق خون های متجانس و برنامه ریزی درمان های دارویی مناسب در بیماران مبتلا به تالاسمی ماژور زاهدان می باشد. ضمنا اهداف فرعی این طرح،بررسی ارتباط آن با اندازه کبد و طحال، جنس، سن، گروه های خونی و میانگین هموگلوبین سالانه بیماران مبتلابه تالاسمی ماژور می باشد.
    مواد وروش ها
    در این مطالعه 163 بیمارمبتلا به تالاسمی ماژور نیازمند به حجم های بالای خون (>240 cc/kg/yr) بدون در نظر گرفتن سن، جنس، دریافت خون با یا بدون فیلتر، از نظر آلوایمونیزاسیون به روش های محیط سرم فیزیولوژیک، محیط آلبومین 22 درصد و فاز آنتی هیومن گلوبولین با معرف اسکرین(o-cell) بررسی شدند. بررسی آلوایمونیزاسیون در تمامی بیماران مورد مطالعه ما منفی بود. باهماهنگی سازمان انتقال خون استان، نمونه های سرمی 96 بیمار جهت بررسی بیش تر به سازمان انتقال خون رفرانس تهران ارسال گردید و آزمایش panel بر روی آن ها انجام گردید که نتایج حاصله آن مرکز نیز منفی بود.
    یافته ها
    علی رغم دقت به عمل آمده و تکرار آزمایش ها، هیچ موردی از آلوایمونیزاسیون دیده نشد.
    استنتاج
    برخلاف مطالعات قبلی که شیوع آلوایمونیزاسیون را در بیماران مبتلا به تالاسمی، 5 تا 21 درصد گزارش کرده بودند، ما در این بررسی به چنین نتایجی نرسیدیم که با توجه به دوبار انجام آزمایش درمراکز انتقال خون به روش استاندارد و منتفی بودن احتمال اشتباه آزمایشگاهی، در توجیه این نتیجه، موارد زیر می تواند مطرح باشد: تشابه آنتی ژنی بین جمعیت دهنده و گیرنده خون درجمعیت بسته استان سیستان وبلوچستان، تفاوت توانایی پاسخ به آلوآنتی ژن ها که توسط ژن های ایمنی تنظیم می شوند به واسطه احتمال سیستم خاص HLA در این منطقه، مقاومت سیستم ایمنی به دلیل شروع تزریق خون در سن زیر یک سالگی در 25/93 درصد بیماران و احتمال وجود آنتی ژن های فرعی گروه های خونی که ایمونوژنیسیته پایینی دارند.
    کلیدواژگان: آنتی ژن ها، گلبول های قرمز، تالاسمی
  • وجیهه غفاری ساروی، کوروش وحید شاهی صفحه 43
    سابقه و هدف
    زردی نوزادی (Neonatal Icter) یکی از شایع ترین بیماری های دوره نوزادی است وممکن است منجر به عوارض مهم وجبران ناپذیری مانند کرن ایکتروس (Kern Icterus) گردد. برای پی بردن به مقدار بیلی روبین و برخورد درمانی مناسب با این بیماران لازم است از نوزاد، خون گیری و در برخی موارد، خون گیری های مکرر به عمل آید که منجر به عوارضی مثل عفونت، کم خونی، درد و... می شود. لذا یافتن روشی که بتوان بدون خون گیری، میزان بیلی روبین بیمار را تعیین نمود (Non invasive measurement)؛ همواره مورد نظر محققان بوده است. هدف از این تحقیق مقایسه مقادیر به دست آمده ازروش اندازه گیری پوستی بیلی روبین (‍Transcutaneous-Billirubinometry)[TCB] با مقادیر سرمی بیلی روبین [SB] در نوزادان بیمار می باشد.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع کارآزمایی بالینی بوده و از روش نمونه گیری ساده استفاده شده است. در این مطالعه، نوزادان بستری شده در بخش های نوزادان وNICU که بیمار بوده واز نظر بالینی، اندیکاسیون اندازه گیری بیلی روبین را داشتند، مورد بررسی قرارگرفتند.پس از آموزش های لازم و یکسان سازی نحوه تعیین TCB، میزان آن در ناحیه پیشانی نوزادان تعیین شد؛ همچنین بیلی روبین سرم نیز به روش معمول (دیازو) تعیین گردید.
    یافته ها
    از مجموع 105 مورد اندازه گیری TCB و SB، 5/49 درصد مذکر و 5/50 درصد مونث بودند. سن حاملگی مادر 68/3 ± 53/31 هفته ووزن تولد 50/778 ± 80/1905 گرم بود. 6/76 درصد در زمان نمونه گیری تحت فتوتراپی بوده و1/18 درصد، تعویض خون شده بودند. ضریب همبستگی کلی SBوTCB؛ 686/0 به دست آمد که در جنس مونث (750/0)، وزن تولد بین 1500 تا 2500 گرم (724/0)، سن حاملگی بین 32 و36 هفته (821 /0) وعدم دریافت فتوتراپی (699/0)، این همبستگی بیش تر بود.
    استنتاج
    مطالعه ما نشان داد که همبستگی قابل قبولی بین مقادیر به دست آمده از روش اندازه گیری پوستی بیلی روبین (TCB) و مقادیر سرمی بیلی روبین (SB) در نوزادان بیمار وجود داشته ومی توان از آن برای غربالگری استفاده نمود.
    کلیدواژگان: بیلی روبین در نوزادی و کودکی، اریتروبلاستوزیس جنین(بجای الکتیر گراویس نئوناتوریوم)
  • حافظ تیرگرفاخری، رضا ملک زاده، وحید حسینی صفحه 51
    سابقه و هدف
    ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری، اساس درمان موثر زخم اثنی عشر می باشد. در مطالعات غربی، درمان سه دارویی به عنوان درمان خط اول در ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری توصیه شده است. در این مطالعه تصادفی کنترل شده بر آن شدیم تا کارایی دو رژیم سه دارویی ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری حاوی دوز پایین فورازولیدون یا مترونیدازول را با رژیم چهار دارویی حاوی دوز پایین فورازولیدون و بیسموت مقایسه نماییم.
    مواد و روش ها
    در این بررسی 150 بیمار که در اندوسکوپی فوقانی (EGD) زخم اثنی عشر داشته و عفونت هلیکوباکترپیلوری در آن ها اثبات شده بود، به طور تصادفی با یکی از سه روش (OAF) 20 میلی گرم امپرازول دو بار در روز، 1000 میلی گرم آموکسی سیلین دو بار در روز و 100 میلی گرم فورازولیدون دو بار در روز یا 500 میلی گرم مترونیدازول دو بار در روز (OAM) و یا رژیم (OABF) 20 میلی گرم امپرازول دو بار در روز و 1000 میلی گرم آموکسی سیلین دو بار در روز و 100 میلی گرم فورازولیدون دو بار در روز و 240 میلی گرم ساب سیترات بیسموت دو بار در روز به مدت 2 هفته، تحت درمان قرار گرفتند. ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری 12 هفته بعد از درمان، توسط روش C14 urea breath test ارزیابی شد.
    یافته ها
    150 بیمار (88 مرد و 62 زن با میانگین سنی 5/11 ± 3/40) تحت مطالعه قرار گرفتند. در بررسی از نظر نسبت مرد به زن، میانگین سنی، مصرف سیگار، سابقه خونریزی، مصرف داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی، مدت علایم و اندازه زخم، تفاوت معنی داری در سه گروه مشاهده نشد. پذیرش دارویی در حد عالی (بالای80 درصد) در رژیم های OAF، OAM، OABF به ترتیب 94 درصد، 96 درصد و 98 درصد بود. عوارض شدید رژیم در OAF، 8 درصد (ضعف، بی اشتهایی، اسهال)، در رژیم OAM، 4 درصد شامل (سردرد، خشکی دهان) و در رژیم OABF، 6 درصد شامل (ضعف، تهوع، سرگیجه) بود. 145 بیمار، دوره تحقیق را به پایان رساندند. میزان ریشه کنی براساس قصد درمان (intention to treat) در رژیم OABF، OAM، OAF به ترتیب 72 درصد، 40 درصد و 54 درصد و براساس اتمام طرح به ترتیب 4/73 درصد، 8/40 درصد و 4/57 درصد بود..
    استنتاج
    با توجه به نتایج به دست آمده، علی رغم برتری فورازولیدون هیچ یک از رژیم های سه دارویی، کارآیی لازم را نداشته و جهت ریشه کنی هلیکوباکترپیلوری توصیه نمی شوند. در رژیم چهار دارویی حاوی دوز پایین فورازولیدون، میزان ریشه کنی HP افزایش چشم گیری یافته، ولی باز هم کم تر از رژیم ایده آل است. بنابراین جهت دستیابی به رژیم ایده آل، مطالعات بیش تر با رژیم های پایه فورازولیدون شامل دوز متوسط فورازولیدون (mg300) روزانه در یک رژیم چهار دارویی دو هفته ای و یا حتی دوز بالای فورازولیدون (mg400) روزانه در رژیم چهار دارویی، به شرطی که فورازولیدون فقط طی هفته اول درمان مصرف شود و بقیه داروها به مدت 2 هفته ادامه یابد، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، زخم اثنی عشر، رژیم های دارویی
  • مجید سعیدی، محمد آزادبخت، کتایون مرتضی سمنانی، منیژه خندان صفحه 61
    سابقه و هدف
    بسیاری از گیاهان یا مواد مشتق شده از آن ها در خمیر دندان های تجاری جهت برطرف نمودن عوارض دهانی به کار می روند. بابونه، گیاهی با اثرات التیام بخش، ضد باکتری و ضد قارچ می باشد و در مصارف موضعی جهت رفع درد کاربرد دارد. گیاه میر نیز به عنوان آنتی سپتیک، ضد قارچ و ضد التهاب به کار می رود. تنتور الئوگوم رزین این گیاه به عنوان قابض غشاهای مخاطی در غرغره ها و دهان شویه ها جهت رفع التهابات حفره دهانی استفاده می شود. در این پژوهش به فرمولاسیون خمیر دندان حاوی این دو گیاه و بررسی مقدماتی اثر بخشی آن بر خونریزی لثه پرداخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پس از فرمولاسیون خمیر دندان های متعدد (23 فرمولاسیون) و بررسی پایداری فیزیکی (در سه دمای محیط، یخچال و 40 درجه سانتی گراد)، کیفیت فرآورده (pH، کنترل میکروبی و...) وحضور ترکیبات موثره موجود در تنتور میر، عصاره بابونه و اسانس نعناع؛ اثر فرآورده های حاوی 1 درصد میر و 5/1 درصد بابونه (21F) و میر به تنهایی به میزان 1 درصد (22F) در مقایسه با دارونما بر روی ضایعات لثه بررسی گردید. 49 فرد مبتلا به خونریزی لثه به طور داوطلبانه و به مدت دو هفته، وارد این مطالعه دوسوکور شدند.
    یافته ها
    با توجه به بررسی فرمولاسیون های تهیه شده، کربوکسی متیل سلولز (به عنوان ژلیفیان) و تری کلسیم فسفات (به عنوان ساینده) خمیر دندان هایی با پایداری بیش تر را ایجاد نمودند. نتایج حاصل، بیانگر اثر معنی دار 21F و 22F برکاهش خونریزی لثه در مقایسه با دارونما بود (به ترتیب 05/0< P و 001/0 P<).
    استنتاج
    خمیر دندان حاوی عصاره های فوق می تواند به عنوان یک فراورده موثر در خونریزی لثه مطرح گردد.
    کلیدواژگان: خمیردندان، ترکیب شیمیایی، بیماریهای لثه، بیماریهای پرپودونتال، درمان، گیاهان شفابخش(گیاهان دارویی)
  • مهران ضرغامی، نرگس چیمه صفحه 70
    سابقه و هدف
    یکی از اختلالات نسبتا شایع روان پزشکی که عمدتا درانتهای نوجوانی و ابتدای جوانی درافراد مشاهده می گردد، اختلالات خوردن است که میزان شیوع آن ها درحدود 4 درصد گزارش شده است. این اختلالات، عوارض متعدد و مهمی از جمله سوء تغذیه و اختلالات رشد را به دنبال دارند.
    مشخص شده که نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن، زمینه ساز ابتلا به این اختلالات است و بررسی های همه گیری شناختی متعدد،بیانگر تفاوت بسیار در شیوع این نگرش های غیرطبیعی و عوامل تاثیرگذار بر آن ها می باشد و ازآنجا که تعیین فراوانی این نگرش های غیرطبیعی و عوامل موثر برآن ها نقش بسیار مهمی در اجرای برنامه های پیشگیری به عهده دارد، انجام این بررسی ضروری به نظر رسید.
    مواد وروش ها
    در این بررسی 1200 نفر از دانش آموزان دبیرستانی شهر ساری از نظر وجود نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، افسردگی و اضطراب و نیز گروهی از متغیرهای زمینه ای شامل سن، جنس، تحصیلات پدر و مادر، شغل پدر و مادر، نوع محل سکونت، تعداد افراد خانواده و شاخص توده بدنی Body Mass Index (BMI) به صورت تصادفی طبقه بندی شده، انتخاب گشتند و با استفاده از آزمون های نگرش به خوردن Eathing Attitude Test(EAT-26)، اضطراب اسپیلبرگر و افسردگی بک، مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن در 5/10 درصد افراد مورد بررسی، مشاهده گردید. در مدل Logistic Regression، متغیرهای افسردگی و وضعیت BMI ارتباط معنی داری با نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، نشان دادند. افسردگی شدید و متوسط درافراد با نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن، بیش تر از افراد با نگرش طبیعی بود (4/42 درصد درمقایسه با 4/27 درصد). و همچنین درافراد چاق و بسیار چاق در مقایسه با افراد نرمال، نگرش غیرطبیعی نسبت به خوردن بیش تر بود(8/31 درصد و 7/16 درصد در مقایسه با 1/11 درصد).
    استنتاج
    فراوانی نگرش های غیرطبیعی نسبت به خوردن، کم و بیش مشابه آمار جوامع دیگر است. افراد دارای این نگرش ها، احتمالا مبتلا به اختلالات روان شناختی مانند افسردگی می باشند که در صورت عدم توجه به آن، عوارض بسیاری را به دنبال خواهد داشت.
    کلیدواژگان: نگرش، اختلال در غذا خوردن، دانش آموزان(دانشجویان)
  • محمدحسین باقیانی مقدم صفحه 79
    سابقه و هدف
    کشف به موقع سرطان یک امر جهانی است؛ به طوری که شعار WHO در سال 1970 میلادی به این مضمون اعلام گردیده است: «تشخیص زود رس سرطان، حیات بخش می باشد». سرطان دهانه رحم پس از سرطان های پوست، پستان و ریه، شایع ترین سرطان در زنان می باشد و از معدود سرطان هایی است که می توان آن را در مرحله پیش از بروز بدخیمی به آسانی تشخیص داد. آزمایش پاپ اسمیر از جمله آزمون هایی است که برای غربالگری بیماری های دهانه رحم، مورد استفاده قرار می گیرد. چنین برآورد شده است که غربالگری هر 3 سال یکبار در زنان 20 تا 65 ساله، میزان بروز و مرگ و میر ناشی از سرطان تهاجمی سرویکس را تقریبا 90 درصد کاهش می دهد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش، یک مطالعه توصیفی- مقطعی بوده که در آن 300 نمونه مورد مطالعه قرار گرفت. جامعه مورد بررسی زنان 15 تا 49 ساله همسردار شهر یزد بود که به صورت تصادفی انتخاب شد. روش نمونه گیری دو مرحله ای بود. ابتدا 15 خوشه به صورت تصادفی از نواحی مختلف شهر یزد و سپس از هر خوشه، 20 خانوار انتخاب شد.
    یافته ها
    پس از تجزیه و تحلیل پرسشنامه ها نتایج ذیل به دست آمد: بیش ترین آشنایی با پاپ اسمیر در گروه سنی زیر 25 سال (3/34 درصد) و کم ترین آشنایی در گروه سنی 35 تا 49 سال (21 درصد) بود. سطح آگاهی زنان کارمند، نسبت به زنان خانه دار و شاغل در خانه، بالاتر می باشد (9/42 درصد). زنان با تحصیلات فوق دیپلم و بالاتر، میزان آگاهی کامل تری نسبت به گروه های تحصیلی دیگر دارند (4/44 درصد).
    استنتاج
    به طور کلی بین میزان آگاهی و اطلاعات دموگرافیک (سن، تعداد حاملگی، تعداد زایمان، شغل زن، تحصیلات زن، شغل مرد، تحصیلات مرد و روش پیشگیری) رابطه معنی داری دیده نشد. بین نگرش و شغل زن (017/0=P) و تحصیلات زن (023/0=P) ارتباط معنادار وجود دارد. در مورد سایر اطلاعات دموگرافیک رابطه ای دیده نشد. با توجه به آمار و ارقام به دست آمده، تهیه برنامه های آموزشی در مورد پاپ اسمیر، جهت بالا بردن میزان آگاهی و عملکرد زنان، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: نگرش، عملکرد، پاپ اسمیر
  • نرگس مسلمی زاده، ژیلا ترابی زاده، روح الله عبدی، سیده رفعت بنافتی صفحه 86
    سابقه و هدف
    بررسی حاضر به منظور مقایسه قدرت تشخیص نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و سونوگرافی رحم از راه واژن، با کورتاژ آندومتر در ارزیابی اولیه خونریزی های غیرطبیعی رحم انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت آینده نگر، کنترل شده و بالینی از اول بهمن ماه 1378 تا پایان اسفندماه 1379 انجام شد. از 50 بیماری که در ابتدا حاضر به شرکت در مطالعه شدند، 3 نفر اعلام انصراف نمودند و مطالعه بر روی 47 بیمار انجام شد. در ابتدا به طور معمول، سونوگرافی از راه واژن برای اندازه گیری ابعاد رحم، تخمدان ها و تعیین ضخامت آندومتر انجام شد. سپس به منظور ارزیابی میزان تقارن و ضخامت آندومتر و نیز احتمال وجود توده های داخل حفره رحمی، سونوگرافی رحم از راه واژن انجام گرفت. روز بعد، نمونه برداری از محتویات رحم با نیروی مکش و به کمک کورت pipelle انجام شد. نمونه بافت مرضی نهایی، با انجام کورتاژ تشخیصی به دست آمد. نتایج حاصل از بررسی بافت مرضی کورتاژ تشخیصی، با یافته های سونوگرافی رحم و نمونه برداری از محتویات آن مقایسه شد.
    یافته ها
    ترکیب و تلقیق سونوگرافی رحم از راه واژن و نمونه برداری از محتویات آن با نیروی مکش، با حساسیتی به میزان 87 درصد و اختصاصیتی به میزان 6/88 درصد قادر به تشخیص ضایعات آندومتر بود. در این بررسی هیچ موردی از اختلالات حفره آندومتر، بدون تشخیص نماند.
    استنتاج
    سونوگرافی رحم همراه با نمونه برداری محتویات آن، روش قابل قبولی بالینی در ارزیابی خونریزی های غیرطبیعی رحم است. در این موارد می توان در صورت منفی بودن یافته، با اطمینان، بیمار را تحت درمان طبی قرار داد و ضمن کاهش هزینه، بیماران را از عوارض انجام کورتاژ بر حذر داشت و افرادی را که توده های داخل حفره رحمی یا بی نظمی در آندومتر دارند، جهت درمان های جراحی ارجاع نمود.
    کلیدواژگان: بیوپسی آسپیراسیون، رحم، پرتونگاری، سونوگرافی، کورتاژ
  • نرگس نجفی، رویا قاسمیان صفحه 94
    سابقه و هدف
    اپیدیدیموارکیت بروسلایی، یکی از عوارض موضعی بروسلوزیس انسانی است که در 2 تا 20 درصد بیماران مبتلا به بروسلوز گزارش شده است.
    مواد و روش ها
    طی مطالعه ای گذشته نگر، 18 مورد اپیدیدیموارکیت بروسلایی را که بین سال های 76 تا 80 به بیمارستان های رازی قائم شهر و امام خمینی ساری مراجعه کرده اند، گزارش می کنیم.
    معیارهای اصلی تشخیص، تیترآگلوتیناسیون ((رایت)) بیش تر یا مساوی 160/1 و یافته های بالینی مثبت اپیدیدیموارکیت بروسلایی، بوده است.
    یافته ها
    اپیدیدیموارکیت در 04/ 13 درصد بیماران مذکر بروسلایی اتفاق افتاده است. سن متوسط بیماران، 27 سال بوده است (60-14). درد و تورم اسکروتال (100 درصد)، تب (100 درصد) و تعریق (73 درصد) مهم ترین نشانه های بیماری بوده اند. تمام بیماران تیترآگلوتیناسیون رایت 160/1 (2560/1 – 160/1) و 2ME (640/1 – 80/1) را داشته اند. درمان ترکیبی با داکسی سیکلین و ریفامپین (1/61 درصد) یا داکسی سیکلین و ریفامپین به همراه آمینوگلیکوزید برای دو هفته اول (7/27 درصد) و داکسی سیکلین + کوتریموکسازول (05/5 درصد) و داکسی سیکلین به تنهایی در (05/5 درصد) انجام شد. حداقل طول دوره درمان، 45 روز بوده است.
    استنتاج
    در مناطق اندمیک بروسلوزیس، پزشکان باید در برخورد با اپیدیدیموارکیت، احتمال بروسلوزیس را درنظر داشته باشند. شرح حال دقیق، معاینه بالینی و ارزیابی سریع آزمایشگاهی به تشخیص کمک می کند. عموما درمان کلاسیک بروسلوزیس برای درمان اپیدیدیموارکیت بروسلایی (BEO) کافی است.
    کلیدواژگان: تب مالت، آگلوتیناسیون، اپیدیدیموارکیت
  • محمدرضا واحد، منیژه مختاری دیزجی، معصومه گیتی صفحه 101
    سابقه و هدف
    تمایز بافت ها بر پایه اندازه گیری پارامترهای فراصوتی، هدفی ایده آل است. در این مطالعه ضریب تضعیف امواج فراصوتی 10 مگاهرتز دربافت پستان شامل بافت پارانشیمال ضایعات خوش خیم و بدخیم، دردماهای 30،25،20 و 35 درجه سانتیگراد، اندازه گیری و آنالیز شد.
    مواد وروش ها
    اطلاعات از 57 نمونه به دنبال جراحی یا نمونه برداری به دست آمد. نمونه ها درون محیط معادل بافت پارانشیم پستان قرارداده شد و تصاویر فراصوتی A-mode دردماهای 30،25،20 و 35درجه سانتیگراد ثبت و پردازش شد. پس از اندازه گیری مقاومت اکوستیکی نمونه های مورد بررسی و دامنه پژواک ها از سطح جلویی و پشتی نمونه، ضریب تضعیف برآورد شد.
    یافته ها
    نتایج بررسی نشان می دهد که دردرجه حرارت زیر 37 درجه سانتیگراد با افزایش دما، ضریب تضعیف، شیب منفی نسبت به افزایش درجه حرارت دارد و مقدار آن در 20 درجه سانتیگراد، برای بافت پارانشیمال سالم، خوش خیم و بدخیم به ترتیب حدود 7/26 درصد، 8/16 درصد و 4/17 درصد بالاتر از ضریب تضعیف در 35 درجه سانتیگراد است. با اندازه گیری ضرایب تضعیف امواج فراصوتی در گروه های مورد بررسی،ملاحظه شد که میان بافت پارانشیمال سالم، خوش خیم و بدخیم اختلاف معنی داری(005/0<< مقدارP) در کلیه درجه حرارت ها وجود دارد.
    استنتاج
    کاربرد این نتایج درارائه روش های تشخیصی ضایعات از بافت سالم، بحث شده است.
    کلیدواژگان: مشخصات فراصوتی بافت، ضریب تضعیف، حرارت، بافت پستان
  • غلامعلی گدازنده، لطف الله افضلی صفحه 112
    ارتباط بین مجاری صفراوی و برونش، یافته بسیار نادری است. دلایلی همچون بیماری های مادرزادی ریه، سابقه تروما به ویژه ترومای نافذ، بیماری های عفونی کبد نظیر کیست هیداتیک کبد، عنوان شده است. ما یک مورد فیستول برونکوبیلیاری ثانوی به کیست هیداتیک کبد داشته ایم که مدت ها به صورت سرپایی به عنوان ذات الریه درمان شده و سرانجام به دلیل تنگی نفس با تشخیص پنوموتوراکس(pneumothorax) در بیمارستان بستری گشته و در طی مدت بستری پس از انجام بررسی های لازم نظیر سی تی اسکن شکم و توراکس و برونکوسکوپی فیبرواپتیک، تشخیص قطعی داده شد و با انجام عمل جراحی از راه برش توراکس، اقدامات لازم درمانی صورت گرفت.
    کلیدواژگان: فیستول برونش، اکینوکوکوز هپاتیک، مجرای صفراوی، آسیب ها
  • مهرداد فارسی، صدیقه اسماعیل زاده، محمدرضا آقاجانی صفحه 115
    ICSI تاخیری، به استفاده از روش ICSI پس از شکست لقاح در سیکل IVF، اطلاق می گردد. این روش در زنان مسن، به خاطر کیفیت نامناسب اووسیت ها و شانس کم لقاح در سیکل IVF پیشنهاد می گردد. گزارش های بسیاری مبنی بر موفقیت سیکل های پس از شکست کامل لقاح، با این روش وجود دارد. در این ارزیابی، سه زوج پس از شکست لقاح، تحت ICSI تاخیری قرار گرفتند. در سه مورد، جنین تشکیل شد و به مرحله انتقال جنین رسید. در دو مورد، حاملگی صورت گرفت.
    کلیدواژگان: بارورسازی، اسپرم، بارورسازی آزمایشگاهی، ناباروری
|
  • M. Ahi, M. Jafarpour, N. Rahimifard, S. Ghaffarian, H. Mofidpour, A.R. Fazel Page 1
    Background and
    Purpose
    Since histologists studied suprarenal glands more with immuno histochemical methods, and less about its surface cell glycoconjugate chains. Therefore this study was conducted to examine sugar or terminal glycoconjugate sugar chains of surface developing medullary chromatinic cells in mouse embryonic suprarenal glands.
    Materials And Methods
    Mice embryos at days 13th to 20th of gestation developed by mating of 26 balb/c mice, were desected in diameter of 5 micrometers by serial section method after tissue processing. For observation of suprarenal glands and selection of proper sample, specimens were first stained with hematoxyline eosine (H&Ë) methods, then by using lectin, histochemistry processing microssopic study was done.
    Results
    Âmong the used lectins such as, MPÂ, PNÂ, VVÂ, WGÂ and ÔFÂ, only MPÂ on different embryonic days, with intensity and weakness related to the age, increase and/or decrease of chromaffinic cells, showed medullary region of adrenal gland. PNÂ was used as positive control. Çonclusion: Since only MPÂ lectin on the days of embryonic study had reaction with the chromaffin cells of suprarenal gland medullary region, and specifically binds to the cell surface receptor Gal-GalNÂc (Galactose-N-Âcetyl Galactosamine). Therefore it is proposed that, termal sugar Gal-GalNÂc as a recipient of the development inducing factors, be considered an important factor in development of chromaffin cells at medullary region of suprarenal gland.
    Keywords: chromaffin cells, lectin histochemistry, Gal, GaiNAc receptor, MPA lectin
  • J. Akbari, M. Saeedi, Z. Rezapour Page 9
    Background and
    Purpose
    Ëmulsion are the systems developed from due ho minimal distribution of a non liquid in onoter liquid and in contrast to micro emulsions, stabilized are non strabilized. Their stability can be increased by increasing surface active agents. Since the amount og surfactant being used and volumic percentage of oil phase can effect the properties of wmulsion. This study was designed in order to evaluate the effect of oil phase and mixture of surfactants on critical HBL oil phase and reolegic behavier of liquid parafine emulsion in water
    Materials And Methods
    Ïn order to evaluate effect of oil phase, emulision containing 25-55% oilphase and 5% mixture of surfactants in HBL range of 7-12 were prepared. For evaluation of effect on the rate of surfactants in oil emulsion containing 25% oilphase, 0.75 to 5% of surfactants mixture were prepared. Rate of physical stability of expected emulsions were evaluated at room temperature, 4oc and 40oc
    Results
    The results indicted that, with increasing in rate of internal phase at constant concentration of surfactant, stability of emulsions decrease(P<0.01). Âlso with increase in the rate of surfactant to a certain extent. Stability of emulsions at constant concentration of internal phase increase. This phenomenon seams to be due to formation of a preper and stable film of surfactant around the surpending dispersed phase dropets and increase the physical stability at proper concetration of surfactant, vis cosity increases by increasing in the amount of dispersed phase. Çonclusion: Çonsidering the abtained results, it can be said that for pereperation of stable emulsion of liquid paraphine in water there is need of a proper concentration of internal phase increase in intrnal phase with and emulsifier with optimum HLB. and making constant of emulsion concentration, rate of stability of the emulsiofier also decrease, which can be probably due to inefficiency of surfactants to to form a proper film around the sadpending dispersed phase droplets. Âbout the effect on change of the mentioned factors on the apparent viscogity it can be said that increase in the rate internal phase leads to increase in apparent viscosity of emulsion.
    Keywords: Emulsions, surfactants, mineral
  • R.A. Deyanati Tilki, M. Shariat Page 17
    Background and
    Purpose
    Studies show that surface or subsurface water in some areas near to the pollutant sources, to an extent higher than the permisible potable limit are contaminated with cadmium. There are different reports about biological absorption of cadmium in high concentrations (present in industrial effluents) by bacterial biomass, but there is less report about removing of low concentrations cadmium (present in the contaminated water resources) with the above mentioned method. Âim of this study was to determine cadmium adsorption isotopes (0.2 to 5 mg/liter) by bacterial biomass, pH effects, biomass concentration on absorption isoterms, and also to determine efficiency rate of silicious containig column having adhered biomass to remove cadminum from water.
    Materials And Methods
    Çadmium absorption isoterms determined by biomass at different pH, corresponded ÂSTM method. Ëffect of biomass concentration on the rate of cadmium absorption on the unit of biomass weight (q), rate of cadmium absorption by fresh and nonfresh biomass, and also rate of cadmium deabsorption from biomass due to contact with distilled water were determined. Breakthrough curves related to the water containing cadmium for concentration of 0.5 mg/liter at emply bed contact time (ËBÇT) for 15 and 30 minutes was plotted.
    Results
    With increase in initial concentration of cadmium, rate of its absorption on the weight unit of biomass (q) was high, but removing efficiency declined. Âbsorption of cadmium on bacterial biomass corresponded the first grade synthetic equilibrium. With increase in concentration of biomass, absorption rate of cadmium on the weight unit of biomass (q) declined. Ïncrease in pH caused acceleration of cadmium absorption. Rates of cadmium absorption by fresh biomass and non fresh biomass were nearly the same. Rate of cadmium absorption from biomass due to contact with distilled water was obtained. For 0.5 mg/liter concentration of cadmium, at the remaining times of 15 and 30 minuts. of breakthrough after passing of water were 40 and 85 folds volum of empty bed respectively. Çonclusion: Çadmium absorption by biomass is generaly physical and corresponds the first grade synthetic.
    Keywords: Çadmium, Biomass, Biosorption, Ïsotherm
  • P. Eshghi, E. Sanei Moghaddam, M. Mir Masoudi Page 36
    Background and
    Purpose
    Ïncreasing transfusion need is one of the main problems in thalassemic pathients. Âlloimmunization is one of the most complicated causes of this problem which is an immunologic response to foreign antigens. Âccording to different studies, its frequency is 5% to 21% in major B-thalassemic patients. Âlloimmunization leads to decrease RBÇs life span, an so, demands for increasing frequency of blood transfusion. Main aim of this research was to study frequency of alloimmunization and to determine type of involved antigen. Reffering to the obtaind data, it could help us plan proper match transfusion and appropriate medication in detected patients. Detection of correlation between alloimmunization and the parameters such as, size of liver and spleen, gender, blood groups and annual mean Hb concentration were the other purposes of this study.
    Materials And Methods
    Ïn this study, serum of 162 B- thalassemic patients with frequent transfusion(more than 240 cc/kg/yr) regardless of gender, age and type of transfusion(with and without leukocyte filter) were studied. Âlloimmunization was studied by normals saline, 22% albumin and antihuman globulin with screen 0-cell indicator methods. Âll of the cases under study were negative for alloimmunization. For confirmation, sera of 96 patients were sent to Tehran reference blood transfusion center, panel test was done, the results indicated no alloimmunization.
    Results
    Ïnspite of accurate performance of the tests and repeatation, there was no case of alloimmunization. Çonclusion: Ïn contrast to the previous studies indicating the prevalence of alloimmanization in B- thalassemic patients as 5-21%, but the results of this study which were confirmed by reference laboratory showed that, there was no case of alloimmanization. Ït can be expressed that,there is antigenic similarity between blood donnars and recipients in close consanguinity of sistan and balochestan province.
    Keywords: Antigens, Erythrocytes, Thalassemia
  • V. Ghaffari, K. Vahidshahi Page 43
    Background and
    Purpose
    Neonatal icter is one of the most prevalent diseases in neonatal period and may lead to serious important complications such as kern icterus. For appropriate therapeutic approach to these patients, there is need of blood sampling and in some cases, repeated blood sampling, in order to measure bilirubin which causes certain complications such as infection, anemia, pain etc. Therefore non invasive measurement of bilirubin is an interest of researchers. Purpose of this study is to compare between measures of transcutaneous bilirubinometry (TÇB) and serum bilirubin (SB) in neonate patients.
    Materials And Methods
    This study was a clinical trial and done by simple sampling.was method. Neonates admitted in NÏÇÜ and neonatal ward with clinical indication of measuring bilirubin were studied. Âfter giving instruction to the patients and matching TÇB measuring conditions, rate of bilirubin was labelled on forehead of the patients and serum bilirubin was measared by conventional method.
    Results
    From 105 TÇB and SB measurements, 49.5% were males and 50.5% were females. Gestational age of mother was 31.53 + 3.68 weeks and birth weight 1905.80 ± 778.50 grams. 76.6% of them at the time of sampling were under phototherapy and 18.1% were transfused. General correlation index between SB & TÇB was 0.686 and for females 0.750, birth weight between 1500 to 2500 grams, gestational age between 32 and 36 weeks (0.821) and in patient without phototherapy it was 0.699. Çonclusion: This study revealed that, there is a favorable correlation between transcutaneous bilirubinometry (TÇB) and serum bilirubin (SB) in neonate patients. Thus TÇB can be used as a screening method.
    Keywords: Bilirubin, in infancy childhood, Ërythroblastosis, fetal, Transcutaeous, Bilirubin, in infancy
  • H. Tirgar Fakheri, R. Malekzadeh, V.R. Hosseini Page 51
    Background and
    Purpose
    Ëradication of Helicobacter pylori (H.pylori) is essential for the effective treatment of peptic ulcer (p.ulcer). Triple therapy as the first line of treatment in eradication of H.pylori is recommended. Ïn this study, we aimed at comparing the efficacy of quadruple and triple therapies containing low dose furazolidone versus a triple therapy containing metronidazole and bismute.
    Materials And Methods
    Ïn this study, 150 patients under endoscopy who had deodenal ulcer and confirmed for H.pylori were randomly enrolled with one of the following three methods of ÔÂF omeprasol 20 mg BÏD, amoxycillin 1000 mg BÏD and furazolidone 100 mg BÏD or metronidazole 500 mg BÏD (ÔÂM) and/or (ÔÂBF), omeprazol 20 mg BÏD, amoxycillin 1000 mg BÏD, furazolidone 100 mg BÏD and bismuth subcitrate 240 mg BÏD for 2 weeks. Ëradication of H.pylori 12 weeks after treatment was assessed confirmed with 14-c urea breath test.
    Results
    150 patients,included 88 males and 62 females with mean age group of 40.3 ± 11.5 were under study. Ïn these three groups, there was no significant difference for ratio of male to female, mean age, smoking, gastrointestinal bleeding history, using of non steroid drugs, duration of observing symptoms and size of ulcer. Drug compliance for ÔÂF, ÔÂM and ÔÂBF were 94%, 96% and 98% respectively. Severe side effects (malaise, anorexia and diarrhea) of ÔÂF were observed in 8%, in ÔÂM 4% (headache and dry mouth), in ÔÂBF group 6% (malaise, nausea and dizziness). 140 patients could complete the treatment courses. Rate of eradication based on intention to treat for ÔÂBF, ÔÂM and ÔÂF were 72%, 40% and 54% respectively, and based on completion of the study were 73.4%, 40.8% and 57.4% respectively. Çonclusion: Çonsidering the obtained result, and in spite of priority of Furazolidone, none of the three mentioned triple theray regimens had required efficacy and are not recommended for eradication of H.pylori. Ïn quaruple regimens containing low dose of furazolidone, eradication rate of H.pylori had significant increase, but was less than gold standard. Therefore in order to obtain ideal regimen, more study with low doses of furazolidone such as, moderate dose of furazolidone daily 300 mg in quadruple regimen for 2 weeks or even high dose of furazolidone 400 mg daily. Ïn quadruple regimen furazolidone only in the first week and rest of drugs, are recommended. for 2 weeks.
    Keywords: Helicobacter pylori, Duodenal ulcer, Furazolidone, utilization, Metronidazole, utilization
  • M. Saeedi, M. Azadbakht, K. Semnani, M. Khandan Page 61
    Background and
    Purpose
    Many plants extracts or their derivatives have been used in commercial toothpastes to treat periodontal diseases in the world. Çhamomile has healing property with anti bacterial and antifungal activities and also is applied topically to relieve pain. Myrrh has been used as an antiseptic, antifungal and anti inflammatory, also used as an astringent to mucous membranes, as a gargle or mouth wash for inflammation of the mouth. This is a study on formulation of tooth paste containing these two plants products as a preliminary clinical evaluation about relieving property of this prepration on bleeding gum.
    Materials And Methods
    Ïn this research, after formulation of several toothpastes (23 formulations) and evaluation of their physical stability (at 4oc, 25oc and 40oc), quality (pH, microbial control, etc) and presence of active ingredients in tincture of myrrh, chamomile extract and peppermint oil the effects of preparations containing myrrh (1%), chamomile (1.5%) (F21) and Myrrh (1%) itself (F22) were evaluated on bleeding gum. Ïn this double blind study, 49 volunteers with bleeding gum were under placebo control for two weeks.
    Results
    Glycerin and Polyethyleneglycole 200 were selected as best cosolvents for preparation of toothpaste. Çonsidering the evaluation of the prepared formulation carboxy methyl cellulose (as a gelling agent) and tri-calcium phosphate (as abrasive) caused more stability of formulations. 49 volunteers with bleeding gums took part in this double blind, placebo – controlled, clinical trial for 2 weeks. The results indicated significant effect of F21 and F22 on bleeding gum compare with placebo (P < 0.05 and P < 0.001 respectively). Çonclusion: The present study suggests that this toothpaste can be introduced as an effective preparation on bleeding gum.
    Keywords: Toothpaste, Gingival dissease, periodon disseases, treathment, plants medica
  • M. Zarghami, N. Chimeh Page 70
    Background and
    Purpose
    Ône of the prevalent psychological disorders mainly occuring at the end of adulescence and beginning of younghood is eating disorder. Their prevalence has been estimated to be about 4%. These disorders have different important complications such as, malnutrition and growth disorders. Studies have indicated that abnormal eating attitudes are predisposing of these disorders. Several epidemiologic studies show wide variation in prevalence of these abnormal attitudes and their influencing factors. Since determining of frequency distribution and the influencing factors have very important role in performing preventive plan, this study was necessary.
    Materials And Methods
    Ïn this study, 1200 high school students have been studied regarding abnormal eating attitude, depression, anxiety and some other predisposing variables like Âge, sex, parents, education and profession, family size, place of residence, and body mass index(BMÏ). These students were selected by stratified random sampling method and evaluated by eating attitude test(ËÂT-26), spilberger anxiety test and beck depression test
    Results
    Âbnormal eating attitudes were found in 10.5% of the cases under study. Ïn a logistic regression model, depression status and BMÏ showed significant relation with abnormal eating attitudes. Severe and moderate depression were prevalent in persons with abnormal eating attitudes than in normal(42.4%. vs27.4%.).Ïn obese and too obese cases, abnormal eating attitudes were more prevalent than in normal people(31.8% & 16.7% vs. 511.1%.). Çonclusion: Prevalence of eating attitude disorders in this study is almost similar to the results of studies done in the other countries. Those with these abnormal attitudes, are more at the risk of developing psychological disorders, like depression, which can be serious in case of ignorance.
    Keywords: Attitude, eathing disorder, students
  • M.H. Baghyani Moghaddam Page 79
    Background and
    Purpose
    Ëarly detection of cancer is a world wide need, to such an extent that, in 1970, WHÔ, proclaimed that, early detection of cancer is vital.Ïn women servical cancer is the most common after the skin, breast and lung cancer. Ït can be diagnosed easily prior to malignancy stage. Pap smear is one of the screening tests for diagnosis of cervical cancer. Ït has been estimated that pap smear screening test in every three years in the women of 20 to 65 years old will decline the rate of mortality and morbidity to this cancer for about 90%.
    Materials And Methods
    This was a descriptive cross sectional study done on 300 women. The individuals under study were 15-49 years old women living in Yazd city who were selected randomly. Sampling was done in two phases. Ât first, 15 random clusterings from different regions of Yazd city were selected, and after 2 clusters, 20 families were selected.
    Results
    Âfter statistical analysis of questionnaires, the following results were obtained the highest knowledge on pap smear was observed in the women with age group under 25 years (34-3%) and the lowest knowledge in the women with age group of 35-49 years(21%). Level of knowledge in employed women was more than the housewifes. (42.9%). Women with university education had more adequate knowledge as compared with the women of high school level education (44.4%). Çonclusion: Ïn all, there was no significant relationship between the level of knowledge and demographic information such as (age, number of pregnancies, deliveries, profession and education of women and men, and preventive methods). There was significant relationship between the attitude P=0.07 and education P=0.023 of women. No relation was observed on the other demographic information. Çonsidering the obtained data, presentation of educational programs on pap smear in order to increase the level of knowledge and practice of the women is very necessary.
    Keywords: attitude, Genital Female Neoplasm, Diagnosis, Diagnosis, ob Gyn
  • N. Moslemi Zadeh, Zh Torabizadeh, R. Abdi, S.R. Banafati Page 94
    Background and
    Purpose
    This study is accomplished to compare the diagnostic accuracy of endometrial aspiration biopsy and transvaginal hysterosonography vs curettage of endometrium in primary diagnosis of abnormal uterine bleedings.
    Materials And Methods
    This prospective, controlled and clinical study was accomplished from January 20 th 1999 through 19 th 2000. Ât first 50 patients were selected for this study, but 3 for them were excluded later on, therefore the study was carried out with 47 patients. Routine transvaginal sonography was done to measure the size of uterus and ovaries, and endometrial thickness. Then transvaginal histerosonography was done to assess. endometrial thichness, symmetry and also presence of probable intracavitry masses. The next day, endometrial aspriration biopsy with pipelle curette was done. Final histologic sample was obtained from diagnostic curettage. The results of histopathologic assessment of diagnostic curettage were compared with hysterosonography and endometrial aspiration biopsy findings.
    Results
    Çombination of transvaginal hysterosonography and endometrial aspiration could diagnose endometrial lesions with sensitivity of 87% and specificity of 88.6%. Ïn this study, none of the endometrial cavity disorders were undiagnostic. Çonclusion: Hysterosonography accompanied by endometrial biopsy is an acceptable clinical method in evaluation of abnormal uterine bleeding, and the patients can be treated confidently without any curettage which is having complication and additional expenses. The patients with uterine cavity masses or endometrial disorders can be referred for surgical procedures.
    Keywords: Biopsy, aspiration, uterus, Ültrasonography, Çurettage
  • M.R. Vahed, M. Mokhtari Dizaji, M. Gity Page 101
    Background and
    Purpose
    Tissue differentiation based on measurement of ultrasonic parameters is an ideal gool. Ïn this study, attenuation coefficent measurement in 10 MHZ ultrasonic wave in breast tissue, begin and maliguant paranchymal tissue at 20oc, 25 oc, 30 oc and 35 oc were measured and analyzed.
    Materials And Methods
    Dat a were collected from 57 biopsies and mastectomy specimens, then implanted in medium having the same condition of breast paranclaymal tissue, then ultrasonic images (Â-mode) at 20oc, 25 oc, 30 oc and 35 oc were recorded and processed. Âfter measuring of ecostatistic resistant and study of echo ranges from frontal and posterior sections of the specimens, attenuation coefficient was determined.
    Results
    The results showed that, at under, 37oc, with increasing in temperature, attenuation coefficient has negative dependence to the increase in temperature. Value of attenuation coefficient at 20oc for normal paranchymal tissues begin and malignant tissue are about 26.7%, 16.8% and 17.4% respectively, which are higher than that of 35oc. by measuring of attenuation coefficient of ultrasonic wave in the groups under study, it was noticed that, there is significant statistical difference (P<0.005) of attenuation coefficient among parenchymal, benign and malignant tissues at all different temperatures under study.
    Keywords: Application of the obtained results in presentation of differential diagnostic procedures for the lesions are dissussed
  • Gh.A. Godazandeh, S.L. Afzali Page 112
    Âssociation between billiary duct and bronchus is a rare finding. The etiology is defined as to be due to congenital pulmonary disease, history of trauma, particularly penetrating trauma, hepatic infectious disease such as, hydatid cyst. We had a case of bronchobiliary fistula secondary to hydatid cyst who had been under treatment for bronchitis for long term and finally due to dyspnea, with diagnosis of spontaneous pneumothorax was admitted in hospital. Final diagnosis was confirmed by ÇT SÇÂN of abdomen, thorax and fibrooptic bronchoscopy. The necessary treatment was taken by surgical incision of thorax.
    Keywords: Bronchial Fistula, Hepatic hydatid cyst, Billiary duct, Trauma
  • M. Farsi, S. Esmaeel Zadeh, M.R. Aghajani Page 115
    Delayed intra cytoplasmic oocyte sperm injection (ÏÇSÏ) is referred to as using of delayed ÏÇSÏ method after failure of fertilization in ÏVF cycle. This method is proposed in old females due to poor quality of oocytes and as a result quality less chance of bertilization at ÏVF cycle. There are many reports on the success of the cycles after complete failure of fertilization. Ïn this method. Ïn this evaluation, three couples were under delayed ÏÇSÏ after fertilization failure in three cases, there was embryo developement and reached to the embryo transperring stage. Ïn two cases, were pregrant.
    Keywords: Extra uterine fertilization, sperm injection, infertility