فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 42 (بهار 1383)

  • تاریخ انتشار: 1383/01/22
  • تعداد عناوین: 15
|
  • حجت الله کریمی جشنی، محمدحسین نصر اصفهانی، حسین ایمانی صفحه 1
    سابقه و هدف
    از کشت توده سلول داخلی بلاستوسیست در محیط مناسب، سلول های بنیادی جنینی به دست می آید. از این سلول ها به عنوان یک ابزار تحقیقاتی در تولید حیوانات ترانس ژنیک و مطالعه تکوین جنین استفاده می شود. با روش انجماد شیشه ای می توان بلاستوسیست های تولید شده را برای استفاده های بعدی نگهداری کرد. هدف از این مطالعه بررسی تعداد و میزان حیات سلول های توده داخلی بلاستوسیست های منجمد شده به روش انجماد شیشه ای است. به امید این که بتوان از جنین های منجمد شده نیز جهت تولید سلول های بنیادی استفاده نمود.
    مواد و روش ها
    پس از بلوغ ولقاح آزمایشگاهی تخمک های نابالغ گاو، جنین ها در محیط F10 s’Ham بر لایه سلول های vero به مدت 7 روز در دمای C 390، 5% CO2 کشت داده شد.500 عدد بلاستوسیست انتخاب و به دو گروه تقسیم گردید. یک گروه به عنوان شاهد و گروه دیگر به روش انجماد شیشه ای (40درصد اتیلن گلیکول،18درصد فایکل، 3/0 مولار ساکارز) منجمد شد. پس از ذوب، جنین ها به مدت 24 ساعت کشت داده شدند و جنین های متسع شده، انتخاب و همراه با گروه شاهد با روش Immunosurgery توده سلولی داخلی آن ها جدا شد. برای بررسی حیات سلول ها از رنگ آمیزی تریپان بلو استفاده گردید.
    یافته ها
    درصد حیات توده سلول داخلی بلاستوسیست های روز هفتم در گروه شاهد و انجماد به ترتیب 96درصد و 85 درصد و میانگین تعداد سلول ها به ترتیب3 ± 4/17 و 2 ± 14 بود. درصد حیات توده سلول داخلی بلاستوسیست های روز هشتم در گروه شاهد و انجماد به ترتیب 95درصد و 82 درصد و میانگین تعداد سلول ها به ترتیب 3 ± 6/18 و 2± 15 بود.
    استنتاج
    درصد حیات و تعداد سلول های توده داخلی بلاستوسیست های گروه شاهد و انجماد درروز هفتم و هشتم دارای اختلاف معنی داری است. به روش انجماد شیشه ای درصد حیات و تعداد سلول ها به طور معنی داری کاهش می یابد. لذا بهتر است که جهت تولید سلول های بنیادی از بلاستوسیست های منجمد نشده استفاده شود.
    کلیدواژگان: بلاستوسیست، عفونت بلاستوسیستی، توده سلولی داخلی
  • علیرضا رفیعی، آمینا کریمی نیا صفحه 11
    سابقه و هدف
    بیماری بروسلوز یک بیماری عفونی قابل انتقال بین انسان و دام در سراسر جهان می باشد که با عود فراوان و قابلیت مزمن شدن مشخص می شود. از آن جا که پاسخ های ایمنی در بروسلوز انسانی کم تر بررسی شده است، در این مطالعه تولید سیتوکاین ها در افراد مبتلا به این بیماری و افراد سالم ارزیابی شده است.
    مواد و روش ها
    بیست و هفت بیمار مبتلا به فرم حاد(14 نفر) یا مزمن (13 نفر) بروسلوز(با میانگین سنی 2/18 ± 03/38) و 22 فرد سالم(با میانگین سنی 21 ± 33/35) که از نظر سنی و جنسی با بیماران انطباق داشتند، بررسی شدند. نمونه های خون کامل رقیق شده در حضور یا عدم حضور میتوژن یا باکتری های کشته شده بروسلا ملی تنسیس سویه Rev-1 کشت داده شد. مقدار IFN-¡، IL-13،IL-10،IL-12 با استفاده از ELISA ساندویچی اختصاصی و پاسخ های بلاستوژنیک لنفوسیت ها نیز توسط روش سنتیلاسیون مایع (LTT) ارزیابی گردید.
    یافته ها
    تولید IFN-γ و پاسخ های پرولیفراتیو اختصاصی سلول های بیماران با بروسلوز مزمن در مقایسه با بیماران حاد به طور معنی دار کاهش داشت (05/0P<) در حالی که تولید IL-12 در سوپ کشت سلولی بیماران مزمن بیش تر از گروه حاد بود (05/0P<). در بیماران مزمن، تولید IL-10 نیز افزایش نشان داد ولی با تولید IFN-γارتباطی نداشت.
    استنتاج
    نتایج این مطالعه نشان می دهد الگوی سیتوکاینی سلول های T اختصاصی بروسلا در بیماران مبتلا به بروسلوز بین مراحل حاد و مزمن بیماری متفاوت می باشد. این یافته ها همچنین بیان می نماید که کاهش تولید سیتوکاین های Th1 و پاسخ های بلاستوژنیک سلول های T ممکن است ناشی از عدم پاسخ گویی سلول های T افراد مبتلا به بروسلوز مزمن در برابر آنتی ژن های بروسلا باشد.
    کلیدواژگان: بروسلوز انسانی، اینترلوکین ها، اینترفرون نوع 2 (بتا) اینترکولین 12، اینترکولین 10
  • فرزانه دهقانی، عبدالرحمن دزفولیان، محمدرضا پنجه شاهین صفحه 22
    سابقه و هدف
    قهوه به عنوان یک نوشیدنی سنتی مورد استفاده مردم بسیاری از کشورهای جهان قرار دارد. این گیاه دارای خاصیت ادرار آور است و سبب گشادی عروق و کاهش رادیکال های آزاد اکسیژن می شود. شواهدی در دست است که نشان می دهد که قهوه سبب کاهش اوره و کراتینین سرم می شود. ولی مصرف بیش از حد آن موجب گلومرولواسکلروزیس در کلیه می گردد. در این بررسی تاثیر عصاره قهوه با غلظت های زیاد بر روی کلیه توسط روش های استریولوژیکی بررسی شد.
    مواد و روش ها
    شسصت موش صحرایی نر از نژاداسپراگو-داولی با وزن حدود 230-250 گرم انتخاب و به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم شدند. به گروه شاهد، آب وبه گروه های آزمون از عصاره آبی دانه قهوه با غلظت های (کیلوگرم/گرم 5/1و5/0و25/0) دو بار در روز خورانیده شد. بعد از 48 ساعت، کلیه حیوان ها تحت بی هوشی برداشته شد. از هر کلیه قطعاتی به ضخامت 1mm تهیه و از هر قطعه پس از انجام مراحل آماده سازی بافتی یک جفت برش به ضخامت 5 میکرون و با ارتفاع مشخص تهیه و با هماتوکسیلین-ائوزین رنگ آمیزی گردید. جفت برش های تهیه شده توسط اصل دیسکتورفیزیکی مطالعه شد.
    یافته ها
    بین تعداد گلومرول های کلیه در گروه های شاهد و آزمون هیچ ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    استنتاج
    به نظر می رسد که غلظت زیاد قهوه تاثیری بر روی تعداد گلومرول ها ندارد. اما تصمیم گیری قطعی در مورد این نتایج، نیاز به مطالعات گسترده تری بر روی بیماری فوق در الگوهای تجربی و اندازه گیری اوره و کراتینین سرم دارد.
    کلیدواژگان: استریولوژی، قهوه، گلومرول، دیسکتور، تعداد
  • مهدی یونسی، حسن احمدنیا صفحه 29
    سابقه و هدف
    کولیک کلیوی یکی از فوریت های شایع اورولوژی است. مطالعه حاضر که یک کارآزمایی بالینی دوسوکور است، تاثیر تزریق آب مقطر داخل جلدی در درمان کولیک کلیوی را مورد بررسی قرار می دهد.
    مواد و روش ها
    تعداد 100 بیمار با کولیک کلیوی به طور تصادفی در دو گروه مساوی 50 نفره تحت درمان قرار گرفتند. در گروه اول cc5/0 آب مقطر و در گروه دوم(گروه شاهد) cc5/0 نرمال سالین به طریقه داخل جلدی تزریق شد. قبل از تزریق، 30 و90 دقیقه بعد از تزریق، شدت درد با استفاده از سیستم VAS ثبت گردید. بیمارانی که وجود سنگ در آن ها با استفاده از تصویربرداری اثبات نشد از مطالعه خارج شدند.
    یافته ها
    میانگین شدت درد قبل از درمان در گروه اول 40/0 ± 86/9 و در گروه شاهد 19/0 ± 96/6 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود (12/0
    استنتاج
    یافته های این مطالعه نشان دهنده تاثیر تزریق داخل جلدی آب مقطر در درمان سندرم های حاددرد از جمله کولیک کلیوی می باشد. از مزایای این روش می توان به موثر بودن، دسترسی به آن در همه جا، ارزان بودن و کاربرد آسان آن اشاره کرد.
    کلیدواژگان: آب مقطر، کولیک کلیوی، نرمال سالین
  • علی امیری، زهرا ابراهیمی صفحه 34
    سابقه و هدف
    هیسترکتومی یکی از رایج ترین اعمال جراحی و عفونت بعد از عمل نیز شایع ترین عارضه بعد از آن است و شامل عفونت دستگاه تنفسی، عفونت دستگاه ادراری، عفونت زخم، عفونت کاف واژن، آبسه ها و... می باشد. مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکسی یکی از راه های پیشگیری از عفونت بعد از عمل هیسترکتومی است. این بررسی به منظور مقایسه عوارض عفونی عمل جراحی هیسترکتومی آبدومینال در دو رژیم آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی بوده است. دراین بررسی، 306 بیمار که دارای شرایط ورود به مطالعه بودند به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. 6 بیمار به دلیل نیاز به دستکاری مثانه و حالب و روده از مطالعه خارج شدند. 300 بیمار باقی مانده به صورت تصادفی در دو گروه آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه قرار گرفتند. هر دو گروه از جهت عوارض تب دار بعد از عمل در طی مدت بستری و تا دو هفته بعد از عمل پیگیری شدند.
    یافته ها
    دو گروه از نظر سن، میزان تحصیلات، BMI و هموگلوبین قبل از عمل و تعداد روزهای بستری قبل از عمل و زمان عمل جراحی متناظر بودند. در گروه آنتی بیوتیک 24 ساعته (150 نفر)، 15 نفر (10 درصد) دچار عفونت بعد از عمل شدند و در گروه آنتی بیوتیک 7 روزه (150 نفر)، در 12 نفر (8 درصد) عفونت بعد از عمل مشاهده شد که تفاوت آماری معنی داری نداشت (05/0< P).
    از نظر روزهای بستری بعد از عمل نیز تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد (131/0 = P).
    استنتاج
    به دلیل عدم اختلاف عوارض تب دار بعد از عمل در مصرف آنتی بیوتیک 24 ساعته و 7 روزه می توان مصرف آنتی بیوتیک پروفیلاکسی بعد از هیسترکتومی را تنها به 24 ساعت محدود کرد و از مصرف بدون علت آنتی بیوتیک خوراکی در منزل بعد از ترخیص که متاسفانه در کشور ما متداول است، جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: هیسترکتوم، ی، روش ها، هیسترکتوم، ی، عوارض، عوارض پس از عم، ل جراح، ی، رژی، م درمان، ی، آنتی بیوتیک ها
  • مجتبی مجتهدزاده، ابراهیم صالحی فر، محسن نایب پور صفحه 40
    سابقه و هدف
    یکی از مشکلات شایع بیماران بستری در بخش های مراقبت ویژه، تعادل مثبت مایعات می باشد که اغلب تاثیر منفی قابل توجهی بر روی وضعیت بیماران می گذارد؛ به علاوه تجویز دیورتیک ها سبب تغییرات بالینی قابل توجهی در متغیر های همودینامیک می شود. این مطالعه جهت ارزیابی بی خطری و تاثیر نسبی دو دستورالعمل دیورتیک درمانی در واحد مراقبت های ویژه طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    بیست و دو بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه که دچار ادم ریه و افزایش مایعات بودند و 300 < FiO2 / PaO2 (نسبت فشار اکسیژن شریانی به درصد اکسیژن هوای دمی) داشتند وارد مطالعه شده و به دو گروه دریافت دیورتیک از طریق سرم (انفوزیون مداوم) و دریافت مستقیم از طریق ورید (بولوس متناوب) تقسیم شدند. اندازه گیری های همودینامیک و بیو شیمیایی برای بیماران انجام شد.
    یافته ها
    ضربان قلب و متوسط فشار شریانی در هر دو گروه، طی ساعت اول افزایش یافته و در ساعت دوم به مقادیر پایه ای رسیده است. در کل زمان مطالعه، ضربان قلب و نیتروژن اوره خون گروه بولوس، بیش تر از گروه انفوزیون افزایش یافته و تخلیه پتاسیم گروه بولوس نیز بیش تر بوده است. در گروه انفوزیون مداوم، مجموع برون ده ادراری، بیش تر و مجموع دوز دریافت شده، کم تر از گروه بولوس بوده است. گر چه این اختلاف ها ازلحاظ آماری معنی دار نبود هاست، در هر دو گروه (Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II scoring system)APACHE IIو pH، FiO2 / PaO2 به میزان قابل توجهی بهبود یافت
    استنتاج
    دیورتیک درمانی بر اساس دستورالعمل مشخص می تواند به سادگی و بدون بروز عارضه جانبی درICU بنا نهاده شود. اگرچه به نظر می رسد هر دو روش به کار رفته در دستیابی به توازن منفی مایعات به یک اندازه موثر می باشند، پزشک می تواند انفوزیون مداوم دارو را در بیمارانی که ثبات همودینامیکی و الکترولیتی کافی ندارند انتخاب کند تا دیورز، بهتر کنترل شود و با نوسانات همودینامیکی والکترولیتی کم تر همراه باشد.
    کلیدواژگان: همودینامیک، بیوشیمی، انفوزیون
  • نادر فره پور، مهناز مروی اصفهانی صفحه 51
    سابقه و هدف
    کمردرد مزمن یک مشکل بزرگ بالینی است و از شایع ترین انواع بیماری ها محسوب می شود. فقدان اطلاعات کافی درباره چگونگی بروز مجدد پس از اولین دوره درمانی در برخی از بیماران، ضرورت مطالعات بیش تر در این زمینه را نشان می دهد. هدف از این تحقیق، بررسی اثر یک دوره ورزش درمانی ویژه بر کاهش درد و ناتوانی و بهبود عملکرد گیرنده های حسی – عمقی بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می باشد.
    مواد و روش ها
    افراد مورد مطالعه شامل 16 زن مبتلا به کمردرد مزمن که در برنامه ورزش درمانی شرکت داشتند و 30 زن سالم داوطلب بودند. شدت درد و ناتوانی توسط پرسشنامه کیوبک و اوسوستری به دست آمد. با استفاده از یک دستگاهDynamic Stability Platform عملکرد سیستم پروپریوسپتیو هر دوگروه سالم وبیمار در وضعیت های ایستاده وخمیده (45 درجه) اندازه گیری شد. در بیماران، تمام متغیرها بعد از سه ماه حرکت درمانی مجددا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    یافته های این بررسی نشان داد که درد کمر و میزان ناتوانی به ترتیب حدود 58درصد و 53 و بهبود یافتند. میزان نوسانات وضعیت اندام بیماران قبل از درمان، 3/3 برابر افراد سالم بود و بعد از درمان حدود 70درصد کاهش یافت که نشان دهنده بهبود عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران بوده است.
    استنتاج
    عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران مبتلا به کمردرد با ضعف همراه است. ورزش درمانی منجر به کاهش درد و ناتوانی و بهبود عملکرد سیستم پروپریوسپتیو بیماران مبتلا به کمردرد مزمن می شود. در هر دو مرحله تشخیص و درمان، ارزیابی عملکرد سیستم پروپریوسپتیو از اهمیت بالینی برخوردار است.
    کلیدواژگان: کمردرد، ورزش درمانی، نوسانات وضعیت اندام
  • فاطمه عبداللهی، بیژن شعبانخانی، مهران ضرغامی صفحه 61
    سابقه و هدف
    یائسگی یکی از چهار بحران زندگی زنان است که آنان را مستعد تغییرات هورمونی موثر، قوی، ثابت و دائمی می کند، بنابراین تعیین سن یائسگی و عوامل موثر بر آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک مطالعه توصیفی است و جامعه مورد مطالعه را کلیه زنان شهری و روستائی استانمازندران تشکیل می دهد که حداقل یک سال از قطع قاعد گی آن ها گذشته و به طور طبیعی یائسه شده اند. نمونه گیری با مراجعه به درب منزل3036 زن یائسه به صورت خوشه ایچند مرحله ای انجام شد. اطلاعات مربوط به مشخصه های دموگرافیک، آنتروپومتریک، تولید مثل، قاعدگی، شیردهی، سن یائسگی مادر و خواهران و استرس های دریافت شده از طریق پرسشنامه جمع آوری گردید. وزن، قد و فشار خون اندازه گیری شد و داده ها با استفاده از فرمول های آماری آنالیز واریانس، کای دو، رگرسیون و آزمون t تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن یائسگی در نمونه های مورد پژوهش37/4 ± 93/47 سال بود و7/3 درصد زنان قبل از 40 سالگی یائسه شده بودند. آزمون های آماری ارتباط معنی داری بین سن یائسگی با تحصیلات، وضعیت اقتصادی،BMI، چپ دستی، سید بودن، استفاده از روش های هورمونی ضد بارداری، تاریخچه قاعدگی و استرس های دریافت شده در گروه زنان با یائسگی زودرس و دیررس نشان نداد، ولی ارتباط بین سن یائسگی با شغل، تعداد حاملگی ها، سن آخرین حاملگی، سن یائسگی مادر و خواهران معنی دار بود (05/0P<). همچنین این تحقیق نشان داد که اختلاف آماری معنی داری بین سن یائسگی در شهرستان های مختلف استان مازندران وجود دارد.
    استنتاج
    با توجه به پایین بودن میانگین سن یائسگی در این تحقیق و دیگر تحقیقات داخل کشور نسبت به کشورهای صنعتی و عوارض ناشی از پایین بودن سن یائسگی توصیه می گردد درمانگاه های مخصوص برای زنان یائسه احداث و آگاهی ها و خدمات بیش تری به آنان داده شود.
    کلیدواژگان: یائسگی، تولید مثل، قاعدگی
  • حوریه صادری، پرویز اولیاء صفحه 69
    سابقه و هدف
    استافیلوکک طلایی (aureus) یکی از عوامل شایع عفونت های بیمارستانی است که در بسیاری از موارد منشا عفونت، کارکنانی هستند که در بینی خود ناقل این باکتری می باشند. تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکک طلایی جدا شده از بینی کارکنان برای کنترل عفونت های بیمارستانی حائز اهمیت است، زیرا از الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی می توان در انتخاب داروی مناسب برای درمان ناقلین استفاده نمود. دراین پژوهش الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی 87 سویه استافیلوکک طلایی که ازبینی کارکنان دو بیمارستان آموزشی- درمانی دانشگاه شاهد جدا شده بودند، برای 14 آنتی بیوتیک مختلف تعیین گردید.
    مواد و روش ها
    از روش انتشار دیسک برای شناسایی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی استافیلوکک طلایی جدا شده، استفاده گردید. همچنین برای تعیین حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد (MIC) باکتری ها توسط اگزاسیلین از روش رقت در آگار استفاده شد.
    یافته ها
    اغلب نمونه های مورد بررسی (8/90 درصد) به پنی سیلین مقاوم بودند. سویه مقاوم به ونکومایسین و ریفامپین دیده نشد. میزان مقاومت به سایر آنتی بیوتیک های مورد بررسی عبارت بودند از: کوآموکسی کلاو 3/33 درصد، تتراسایکلین 8/19 درصد، اریترومایسین 2/8 درصد، کلرامفنیکل و سفتریاکسون هر کدام 9/5 درصد، سفازولین، سفالکسین و سیپروفلوکساسین هر کدام 5/3 درصد، کلیندامایسین 8/2 درصد، جنتامایسین 3/2 درصد و سفالوتین 2/1 درصد. مقدار MIC در سویه های مورد آزمایش بسیار متفاوت (125/0≤ تا 256≥ میکروگرم در میلی لیتر) بود و با استفاده از این روش مشخص شد 8/11 درصد از استافیلوکوکوس اورئوس های مورد مطالعه مقاوم به متی سیلین هستند.
    استنتاج
    این پژوهش نشان داد که برخی از کارکنان، ناقل استافیلوکک طلایی، خصوصا سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها هستند که این مساله لزوم بررسی مستمر در زمینه وضعیت ناقلی کارکنانبیمارستان و تعیین الگوی مقاومت دارویی آن ها را به منظ ور کنترل عفونت های بیمارستانی نشان می دهد. به علاوه با استفاده از الگوی مقاومت دارویی می توان از داروی مناسب برای درمان ناقلین استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استافیلوکک اورئوس، کارکنان بیمارستان، مقاومت دارویی، آنتی بیوتیک ها، کاربرد
  • فرخ سیلانیان طوسی صفحه 76
    سابقه و هدف
    امروزه نوزادان دختر متولد شده در طول زندگی با احتمال 5/12 درصد (حدود 1 در 8 نفر) مبتلا به سرطان پستان می شوند. به علاوه، درمان جایگزینی با هورمون یک جزء مهم از مراقبت های پیشگیری جهت تامین سلامت در زنان یائسه است. تحقیقات نشان داده است که ماموگرافی غربالگری با سن، دانسیته ماموگرافی و سابقه خانوادگی سرطان پستان تغییر می کند. این مطالعه جهت بررسی تغییرات پارانشیمال پستان و همچنین بررسی حساسیت و ویژگی ماموگرافی در تشخیص سرطان پستان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    افراد مورد مطالعه شامل 516 نفر زن بودند که در طی سال های 1372 تا 1379 به درمانگاه پستان مراجعه کرده بودند و بر حسب استفاده از درمان جایگزینی با هورمون به دو گروه HRT مثبت و HRT منفی و چهار زیر گروه منفی حقیقی، مثبت کاذب، مثبت حقیقی و منفی کاذب تقسیم شدند. این مطالعه به صورت دو سوکور انجام شد و حساسیت و ویژگی با کمک فرمول های آماری به دست آمد. کلیه افراد مورد مطالعه دارای یک ماموگرافی پایه بودند و ماموگرافی غربالگری پی گیری، جهت تغییرات دانسیته با ماموگرافی پایه مقایسه می شد.
    یافته ها
    حساسیت ماموگرافی غربالگری در مورد درمان جایگزینی با هورمون، کم تر بود (67 درصد در مقابل 79 درصد- 008/0P<). همچنین اختصاصی بودن آن نیز در مورد درمان جایگزینی با هورمون، کم تر بود (32 درصد در مقابل 84 درصد- 002/0P<). دانسیته ماموگرافی پستان در موارد HRT مثبت در مقایسه با HRT منفی نیز افزایش نشان می دهد.
    استنتاج
    درمان جایگزینی با هورمون در خانم های یائسه، دانسیته پستان را افزایش می دهد و حساسیت و ویژگی ماموگرافی غربالگری را کاهش می دهد. این کاهش حساسیت در زنان یائسه ای که از هورمون درمانی استفاده می کنند، منافع بالقوه ماموگرافی غربالگری را در ارتباط با مرگ و میر کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، یائسگی، ماموگرافی، پرولاکتین (هورمون ماموتروپیک هیپوفیز)
  • علی قائمیان، جواد حیدری صفحه 84
    سابقه و هدف
    لکوسیتوز محیطی در مراحل اولیه سکته حاد قلبی، نشانه پاسخی التهابی می باشد. نقش لکوسیتوز محیطی و نوتروفیلی نسبی به عنوان یک عامل خطرساز برای ایجاد اختلال عملکرد زودرس بطن چپ به دنبال سکته حاد قلبی ناشناخته می باشد. هدف این مطالعه، مشخص ساختن ارتباط بین لکوسیتوز و نوتروفیلی نسبی در پیدایش اختلال عملکرد زودرس متوسط تا شدید بطن چپ به دنبال سکته حاد قلبی می باشد.
    مواد روش ها
    این مطالعه به شکل آینده نگر و cohort بوده و دربر گیرنده 140 بیمار دچار سکته حاد قلبی می باشد. وجود یا عدم وجود نوتروفیلی در بیماران تعیین شد و اختلال عملکرد سیستولبک بطن چپ در طول 7 روز اول بستری در این دو گروه مورد بررسی قرار گرفت. اختلال عملکرد سیستولیک بطن چپ LVSD(Left ventricular systolic dysfunction) متوسط تا شدید در این مطالعه به کسر تخلیه ای (EF، ejection fraction) کم تر از 40 درصد در هفته اول به دنبال سکته حاد قلبی اتلاق می گردید که با اکوکاردیوگرافی تعیین می شد.
    یافته ها
    در 47 درصد از بیماران مورد مطالعه تعداد لکوسیت ها بیش از L/ 109 11 بوده است و 64 درصد نوتروفیلی نسبی (درصد نوتروفیل بیش از 65 درصد) داشته اند. LVSD در 64 درصد از افراد مورد مطالعه دیده شد. از این بیماران 65 درصد لکوسیتوز و 85 درصد نوتروفیلی نسبی داشته اند. در حالی که این ارقام در افرادبدون LVSD به ترتیب 32 و 45 درصد بوده است. تحلیل آماری نشان داد که بین لکوسیتوز و پیدایش LVSD و نیز بین نوتروفیلی و LVSD ارتباط معنی داری وجود دارد(به ترتیب Odd ration 8/3 با فاصله اطمینان 95 درصد بین 9-5/1 و odd ratio 6/6 با فاصله اطمینان 7/14-9/2).
    استنتاج
    در بیماران دچار سکته حاد قلبی، لکوسیتوز محیطی با نوتروفیلی نسبی به طور مستقل با پیدایش LVSD متوسط تا شدید ارتباط داشته و شناخت آن ممکن است به اقدامات درمانی زودرس در این بیماران کمک کند.
    کلیدواژگان: سکته قلبی، بطن چپ، ناهنجاری ها، شمارش لکوسیت ها
  • افسانه بختیاری، کریم الله حاجیان صفحه 90
    سابقه و هدف
    امروزه STD شایع ترین بیماری عفونی درآمریکا است که سالانه بیش از 13 میلیون مرد و زن را مبتلا می کند. با توجه به گستردگی و عوارض ناشی از این بیماری ها درک حقایقی در مورد راه های انتشار، علایم شایع و روش های درمانی آن ها، اولین گام برای پیشگیری از انتشار این بیماری های عفونی می باشد. لذا این مطالعه به منظور بررسی آگاهی وعملکرد زنان متاهل در مورد مفاهیم فوق در STD انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه مقطعی براساس نمونه گیری آسان و با استفاده از پرسشنامه استاندارد شده بر روی 200 زن متاهل مراجعه کننده به درمانگاه زنان مراکز بهداشتی- درمانی شهر بابل انجام شد. پرسشنامه سه قسمتی عبارت بود از مشخصات دموگرافیک، سوالات مربوط به آگاهی و سوالات مربوط به عملکرد که دلایل عدم مصرف کاندوم و معاینات منظم STD را بررسی می نمود. برای تعیین سطح آگاهی و عملکرد از سیستم نمره بندی لیکرت استفاده شد. از آزمون های آماری کای دو و آنالیز واریانس برای بررسی ارتباط متغیرها استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 8/28 سال بود. 5/72 درصد افراد مورد مطالعه، آگاهی خوبی نداشتند. بیش ترین بیماری STD که برایشان آشنا بود HIV (5/88) و کم ترین آن ها تبخال، زگیل تناسلی(40 درصد) و کلامدیا (5/28 درصد) بود. بیش ترین پاسخ های نادرست به راه انتقال این بیماری ها،عوارض و روش های پیشگیری از آن ها اختصاص داشت. همچنین 5/60 درصد افراد عملکرد خوبی درمورد پیشگیری از STD نداشتند. به این معنی که تنها 5/18 درصد زنان با همسران خود راجع به کاربرد روش های پیشگیری از STD صحبت می کردند. همچنین تنها 23 درصد افراد جهت معاینه منظم از نظر STD به درمانگاه مراجعه می کردند. سطح آگاهی، ارتباط معنی داری را بین سن، سطح تحصیلات، و شغل زوج ها و تعداد فرزندان و نوع روش پیشگیری و سطح عملکرد نشان داد.
    استنتاج
    علی رغم اهمیت وفور بیماری در جامعه، آگاهی و عملکرد زنان در مورد شناخت بیماری های جنسی و روش های پیشگیری از آن ضعیف می باشد. تاسیس درمانگاه های STD برای پاسخگویی به نیاز غربالگری، درمان، آموزش بهداشت و مفاهیم مرتبط با STD مفید می باشد. از طرفی آموزش باید هم افراد جامعه و هم کارکنان بهداشتی- درمانی را شامل شود.
    کلیدواژگان: بهداشت زنان، بیماریهای آمیزشی، پیشگیری و کنترل، رفتار بهداشتی، رفتار جنسی
  • نادر ریاحی، عالم شکرالله سالار، سیدعلی رحیمی صفحه 98
    سابقه و هدف
    تشخیص و درمان به موقع بیماری های اندام تحتانی برای بیماران، دارای اهمیت حیاتی است. روش استاندارد در تشخیص، آنژیوگرافی معمولی می باشد که دارای مشکلات متعددی چون خطرات اشعه X و حساسیت به مواد تزریقی حاجب و مشکلات مربوط به باز نمودن رگ می باشد. قدرت تفکیک روش اولتراسونوگرافی داپلر نیز کم است. یکی از روش های مناسب برای تشخیص بیماری های عروق، MR آنژیوگرافی می باشد. طی تحقیقات مختلف روی دستگاه های 5/1 تسلا امکان تهیه تصاویری مطلوب با ارزش های متفاوت برای بخش های مختلف اندام به دست آمده است. در ایران در این زمینه هیچگونه طراحی انجام نشده و در حال حاضر آنژیوگرافی اندام تحتانی صورت نمی گیرد. در این طراحی سعی شده است با توجه به توانایی های سیستم، تصاویر مطلوبی از اندام تحتانی تهیه شود.
    مواد و روش ها
    در این طراحی با استفاده از دستگاه 5/1 تسلایMRI، مقادیر بهینه برای حالات مختلف، محاسبه شد و بر روی افراد داوطلب، بیمار و فانتوم مورد آزمون قرار گرفت. SNR وCNR تصاویر به دست آمده، مورد مقایسه قرار گرفت و از جنبه ارزش تشخیصی به وسیله رادیولوژیست درجه بندی شد.
    یافته ها
    روش 2D-TOfبا استفاده از پالس سکانس های GRE-SPOILED انتخاب و پارامترهای TR/TE/FA/Th برای ناحیه لگن 5/90/6/20، ناحیه ران 4/90/6/30 و زانو و ساق 5/2/60/8/35 به دست آمد. مرتبه اول جبران جریان، یک پالس پیش اشباع تحتانی متحرک،NSA=1، اندازه ماتریکس 128 الی180 در راستای فاز و256 در راستای فرکانس انتخاب شد. ارزش کیفی تصاویر در ناحیه لگن 3، ران و زانو 3 و برای ساق 4 به دست آمد. کل زمان تصویر گیری از اندام تحتانی در مدت زمان 45 دقیقه انجام گرفت.
    استنتاج
    روش Spoiled GRE 2D-TOF با این که نمی تواند تصاویری قابل مقایسه با آنژیوگرافی معمولی (Conventional) ارائه دهد، ارزش تصاویر به دست آمده به خصوص برای ناحیه زانو وساق قابل توجه بوده و به خوبی می تواند اطلاعات لازم را برای جراحان و متخصصین فراهم آورد. این تکنیک به خصوص برای بیمارانی که نمی توانند تحت آزمون آنژیوگرافی معمولی قرار گیرند، مفید می باشد. هر چند ارزش تصاویرMRA با تزریق ماده حاجب بالاتر از این روش می باشد، هزینه بالای آن می تواند برای بسیاری از بیماران، مشکل ساز باشد.
    کلیدواژگان: آنژیوگرافی، اندام های انتهایی(تحتانی)، MR آنژیوگرافی، اندام های انتهایی
  • محمدجعفر صفار، فریبا رشیدی، قادر آتیه جاوردی صفحه 108
    سابقه و هدف
    بیماری کاوازاکی، عامل وازکولیت حاد کودکان، با علت ناشناخته می باشد و در حال حاضر سردسته علل بیماری های اکتسابی قلب کودکان ژاپنی و آمریکای شمالی است. مطالعه زیر جهت آشنایی با ویژگی های همه گیری شناسی، بالینی، درمانی و سرانجام بیماری در کودکان منطقه ساری بین سال های 1381-1377 طراحی و اجراء گردید.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک مطالعه توصیفی- مروری بر روی پرونده های بیماران مبتلا به کاوازاکی بستری شده در منطقه شرق مازندران می باشد. معیار انتخاب بیماران براساس ضوابط تشخیص بیماری کاوازاکی انجمن قلب آمریکا بوده است. ویژگی های فردی، بالینی، آزمایشگاهی، درمان و پاسخ به آن و سرانجام بیماری استخراج و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    از 29 مورد بیمار مبتلا به کاوازاکی بستری شده، 25 بیمار دارای شرایط لازم برای انتخاب شدن بوده اند. متوسط میزان بروز سالیانه 3/7 درصد هزار، در کودکان کم تر از 5 سال بوده است. میانگین سن ابتلا 3/22±38 ماه و محدوده سنی 5/3 تا 80 ماه بوده است. 40 درصد موارد در پاییز عارض شده، نسبت موارد بیماری پسران به دختران 27/1 به1 بوده، متوسط دوره زمانی شروع علایم تا تشخیص و درمان 1/3±2/8 روز و کم ترین یافته بالینی لازم برای تشخیص، لنف آدنوپاتی با 73 درصد بوده است. 5 بیمار از 25 بیمار، قبل از شروع درمان ضایعات قلبی- عروقی(یک بیمار میوکاردیت و پریکاردیت، 4 بیمار اتساع عروق کرونر) داشتند، 22 نفر از 25 بیمار به یک دوز ایمونوگلوبولین وریدی(IVIG) و آسپیرین(ASA) با دوز بالا به طور همزمان پاسخ مناسب دادند. 2 بیمار با دو دوز ویک بیمار با دوز سوم IVIG بهبودی یافتند. در پی گیری 3 تا 12 ماهه بیماران، همه آنان جز یک مورد از بیماری و عوارض قلبی- عروقی بهبودی کامل یافتند.
    استنتاج
    در منطقه، بیماری کاوازاکی از بیماری های وازکولیتی نسبتا شایع بوده که میزان شیوع آن مشابه آمریکای شمالی ولی بیش تر از کشورهای اروپایی و کم تر از ژاپن می باشد. اگرچه بیماران قبل از شروع درمان، گرفتار ضایعات قلبی- عروقی بوده اند، اغلب آنان به درمان IVIG، ASA پاسخ مناسب داده و طی 3 تا 12 ماه پی گیری بهبودی کامل یافتند.
    کلیدواژگان: سندرم مخاطی غده های لنفی، ایمونوگلوبولین ها، بیماری های واگیر
  • ویداء نثار حسینی، علی قائمیان صفحه 116
    آنومالی منشاء گرفتن شریان سیرکومفلکس چپ (LCX) از کاسپ راست آئورت، یافته نادری است. از نظر شیوع 30/0 تا 37/0 درصد را شامل می شود. ضایعه گرفتگی کرونر سیرکومفلکس با این آنومالی، اغلب از دیدگان کاردیولوژیست دور می ماند و باعث عدم درمان صحیح بیمار می گردد. بنابراین یک مورد خانم 50 ساله که به دلیل شکایت های غیر اختصاصی مراجعه کرده بود با این تشخیص معرفی می شود.
    کلیدواژگان: آئورت، ناهنجاری ها، آنژیوگرافی، بیماری های دریچه قلب
|
  • H. Jashni, M.H. Nasr Esfahani, H. Baharvand, H. Imani, M. Mardani Page 1
    Background and
    Purpose
    Ëmbryonic stem cells (ËSÇ) can be produced by culturing blastocytes inner cell mass in a proper condition. ËSÇ are used as research tool in producing transgenic animals and in the study of embryo deyelopment. Produced blastocytes can be vitrified and used in appropriate time. Âim of this study was to determine the mean number and survival rate of vitrified ÏÇM, in order to use vitrified embryos in production of stem cells.
    Materials And Methods
    Âfter in vitro maturation and fertilization of immature bovine oocytes, embryos were co-cultured in Hams’F10 medium over Vero cells for 7 or 8 days at 30oc and 5% ÇÔ2. 500 blastocytes were selected and divided into two groups case and control. The blastocytes of the case group were vitrified (Ëthylene glycol 40%, Ficoll 18% and 0.3M sucrose). Âfter thawing, embryos were cultured for 24hr and the expanded embryos, along with the blastocytes in the control group were isolated by immunosurgery method. Çell survivals were assessed by trypan blue staining.
    Results
    The survival rate of ÏÇM cells at the day 7 blastocytes in the control and vitrified groups were 96% and 83% repectively, and the average number of ÏÇM cells were 17.4 ± 3 and 14 ± 2 respectively. The survival rate of ÏÇM cells from day 8th blastocytes in control and vitrified groups were 95% and 82% respectively. Mean number of ÏÇM cells were 18.6±3. Çonclusion: Survival rate and number of blastocyte inner cell mass in the control and vitrified groups on the day 7 and 8 were significantly different. Ïn vitrified condition the survival rate and number of the cells declines significantly. Therefore it is not recommended to use vitrified blastocytes for production of the embryonic stern cells.
    Keywords: Blastocystis, Blastocysris Ïnfections
  • A.R. Rafiei, A. Kariminia, A. Ajami, S. Kabodalyan Ardestani Page 11
    Background and
    Purpose
    Brucellosis is a disease with zoonotic and transmissible world wide distribution which, often becomes chronic with high rate of recurrence. Since the immune responses during brucellosis have not been studied profoundly, therefore in this study cytokine production in the patients suffering from brucellosis and in healthy individuals has been evaluated.
    Materials And Methods
    14 with acute and 13 with chronic brucellosis (mean age of 38.03+18.2 years) and 22 healthy individuals matched for age(mean age of 35.33+21) were recruted for the study. Diluted boiled samples were cultured in presence of either mitigen, heat inactivated brucella melitensis Rev-1 strain or medium alone. ÏL-12. Ïl-10, Ïl-13 and ÏFN- γ were measured by specific sandwich ËLÏSÂ and blastogenic responses of lymphocytes were also counted by liquid scintillation counter (LTT).
    Results
    Ïnterferon-y production and specific proliferative responses were significantly diminished in chronic brucellosis compared to the acute patients (P<0.05). Ïn contrast. ÏL-12 production in whole blood culture of chronic patients was higher than that of acute patients (P<0.05). ÏL-10 production was also augmented in chronic patients, which had no relation with ÏFN- γ production. Çonclusion: Findings indicate that brucella- spectific cytokine patterns observed in patients with brucellosis differ between acute and chronic plases of the disease. Âlso the results suggest that diminished production of Th1 cytokines and T cell blastogenic responses may be due to lack of T cell responses to brucella antigens,in patents suffering from chronic brucellosis.
    Keywords: Brucellosis, Interleukins, Interferon, beta, Interleukin, 12, Interleukin, 10
  • F. Dehghani, A. Dezfolyan, M.R. Panje Shahin, H. Mambaeini, S.Z. Tabei, Sh Zahiri Page 22
    Background and
    Purpose
    Çoffes is a popular traditional drink in many countries, it has duretic and vasodilator properties and reduces free radicals of oygen. Ëvidences show that coffee reduces urea and serum keratinin, but over drinking leads to glomerulosch lerosis. Ïn this study the effects of high concentrations of coffee extract on kidney is studied by sterologic methods.
    Materials And Methods
    Ïn this study 60 sprague-dawley rats weighing 230-250 grams were randomly selected and divided into 5 groups. To the control group water and to the experimental groups aqueous extract of coffee with concentrations of 0.025, 0.5, 1,1.5 gr/kg were administered oraly twice a day. Âfler 48 hours, the animals went under deep anaesthesia with ether, disected and after fiation with 10% formalin for solution by vascular perfured. Following routine tissue processing, 1 mm kidney tissue section was prepared and from each section, pairs of 5 μm diametor were prepared and stained with M H & Ë. prepared sections were studied by physical dissector method.
    Results
    There was no significant differece between the number of kidney glomeruli between the control and experimental groups. Çonclusion: Ït seems that, high concentrations of coffee has no effect on the number of glomeruli. Howere, further studies with unea and serum keratinin measurements are required to confirm the resuto reportes here.
    Keywords: Stereology, Çoffee, Glomrule, Disector, Number
  • M. Yoonesi, H. Ahmadnia Page 29
    Background and
    Purpose
    Kidney colitis is a common urologic emergenc. Ïn this double blind clinical trial, the effect of intra cutaneous injection of slerile distilled water (D/W) in the treatment of kidney colitis is studied, is studied.
    Materials And Methods
    Total number of 100 patients suffering from kidney colitis were randomly and egualy devided into control and cuse groups. Those patients whose kidney stone could not be proved by imaging were excluded from the study. 0.5 ml of D/W and 0.5 ml of normal saline were injected intracutaneusly to case and control groups respectively. Severity of pain was recorded by VÂS system prior to and 30 and 90 min after injection.
    Results
    Maen severity of pain prior to the treatment in the case and control groups were 9.86+0.40 and 6.42+ 0.19 respectively. This defference was not statistically significant (P<0.12) means for severity of pain 30 and 90 minutes after treatment in case group were 203+ 0.76 and 1.02+2.63 and in control group 5.94+4 and 6.7+4.19 respectively. The differences in means were statistically significant in both groups (P<0.001). There was no pain after injection of D/W wheras oney 34% of the patients in control group had no pain. No certain complications were observed in two groups, except for severe but transienc pain at the time of injection. Çonclusion: Results of this study reveal that intra cutaneus injection of D/W is effective in treatment of acute pain like kidney colitis. Âdvantages of this methods are being cheap. availabity effectiveness and ease of use.
    Keywords: Distilled water, Daline solution, Hypertonic
  • A. Amiriz., Euml, Brahimi Page 34
    Background and
    Purpose
    Hysterectomy is one of the most common surgery in women and is followed by post-operative infections of respiratory and urinary tracts, wound, volva and boils. Prophylaxis with antibiotics is a preventive measure against post-hysterectomy infections. This comparitive study was conducted to compare the abdominal post-hysterectomy infections managed with 24 h-versus 7 days-antibiotic medication regimen.
    Materials And Methods
    The study design was a randomized controlled clinical trial. 506 patients matching the criteria of the study were selected and randomly allocated into two groups. 6 patients were excluded from the study because of the need for intervension of bladder pelvis and intestine. 300 patients were divided randomly in two groups of 24 h-and 7 days-antibiotic therapy, both groups were followed up for febrile complications while admitted and for up to two weeks later.
    Results
    Two groups were matched for age, level of education, BMÏ, hemoglobin prior to operation number of the admitted days and duration of surgery. There was no significant difference in occurance of febrile complications in two groups. Çonclusion: Due to lack of difference in post operation febrile complications for 24 h-and 7 days-oral antibiotic prophylaxis, it is recommended to confice antibiotic only to 24 hours and avoid unnecessary prescription of antibiotic at home, which is common in iran.
    Keywords: Histerectomy, methods, Histerectomy, complications, Postoperative complications, Diet Therapy
  • M. Mojtahed Zadeh, E. Salehifar, S.M. Nayebpour, S. Saffari, A. Najafi Page 40
    Background and
    Purpose
    Âdminstration Fluid balance in critically ill patients is a common problem in ÏÇÜ and is often associated with a poor outcome. Ïn addition, important clinical changes in hemodynamic variables occur after diuretic therapy. This study was conducted to evaluate the safety and relative effectiveness of two diurectic protocols in ÏÇÜ.
    Materials And Methods
    Twenty- two ÏÇÜ patients with pulmonary edema and fluid overload and Pa Ô 2/ FiÔ2< 300 were enrolled and divided into two groups, continuos infusion or intermittent bolus, and hemodynamic and biochemical measurements were recorded.
    Results
    Heart rate and mean arterial pressure increased in two groups in the first hour followed by a decrease to baseline in the second hour. During this study, bolus administration led to higher increase in heart rate, blood urea nitrogen and more potassium depletion. Patients in continuous infusion group had non-significantly more cumulative urine output and less cumulative input compared with bolas group. Pa Ô2 FiÔ2, pH and ÂPÂÇHË ÏÏ (Âcute physiology and chronic health evaluation ÏÏ scoring system) significantly improved in both groups. Çonclusion: Protocol guided diuretic management can be readily implemented in ÏÇÜ. Âlthough both continuos and bolus diueretic regiments appear to be eqally effective in achieving negative fluid balance. Therefor, docters may consider a continuous infusion of furosemide in the hemodynamically and electrolytically unstable patients to ensure more controlled diuresis with less hemodynamic and electrolyte flactutions.
    Keywords: Hemodybamics, Biochemistry, Ïnfusion pumps
  • N. Frahpour, M. Marvi Esfahani Page 51
    Background and
    Purpose
    Çhronic low back pain (ÇLBP) is a major clinical problem and is one of the most prevalent disease. Lack of adequate knowledge about the recurrent onset after the first period of treatment in some of the patients necessitates further related studies. Ôbjective of this study was to assess the effect of exercise therapy, particulary on reduction of back pain, disability and increase in performance of proprioceptive system of ÇLBP.
    Materials And Methods
    Participants of this study included 16 females with ÇLBP under exercise therapy and 30 healthy females. Pain severity and disability were measured by Quebec and Ôswestery questionnaire using dynamic stability platform. Performance of propriocoptive system in case and control groups were evaluated during two different upright standing and standing with flexed trunk up to 45o angle positions. Âfter three months of exercize therapy. Ïn patients, all variables were measured again.
    Results
    Findings of this study indicate that back pain and degree of disability reduce by 58% and 53% respectively. The postural away of the patients was 3.3 times greater than that of the normal group before treatment. However, after treatment, the postutal away decreased by 70% showing a significant improvement on the function of the proprioceptives systems. Çonclusion: Proprioceptive system performance in ÇLBP patients is weak. Ëxercise therapy results in the reduction of back pain and disability and increase in performance of proprioceptive system in the patients suffering from ÇLBP. Ât both of diagnostic and rehabilitation stages evaluation of proprioceptive system performance has clinical significance.
    Keywords: Back pain, Ëxerciese Therapy, postural away
  • F. Abdollahi, B. Shabankhani, M. Zarghami Page 61
    Background and
    Purpose
    Menopause is one of the four critical stages in women which make them vulnerable to effective, strong, persistant and permanent hormonal changes. Therefore, assessment of menopauseal age and its enfluencing factors are very important.
    Materials And Methods
    This is a descriptive study on rural and urban women living in mazandaran province whose menopausal period started 12 months before the study. Sampling was done through clastering method by calling in the houses of 3036 menopasual women.Data on demographic,anthropometric,obstetric menstruation, menopause, reproduction, breast feeding and stress were recorded in questionnaire. Weight, blood pressure and hight were measured and analyzed using statistical analysis of varionce, X2, regresion and t test.
    Results
    Mean menopausal age of the women under study was 47.93 ± 4.37 and 3.7% of the women prior to 40 years of age were menopause. Statistical analysis did not show any statistical relationship between menopausal age and education, economic condition, BMÏ, being left handed, using contraceptive, history of menopause and stresses between the women with early and late menopause. Howere, there was significant relationship between age of menopause with profession, number of pregnancies, age of the latest pregnancies, menopausal age of mother and sister(P<0.05).Âlso this study showed that there is a significant relationship between the age of menopause in defferent cities of mazandaran. Çonclusion: Çonsidering the low mean menopausal in this study and also in other studies done in Ïran compared to developed countries and the complications due to low age of menopause, it is recommended that special clinics to be established for menopause women and more information and services be available to them.
    Keywords: Menopause, Reproductive, Menstruation
  • H. Saderi, P. Owlia, N. Zafarghandi, M.R. Jalali Nadoshan Page 69
    Background and
    Purpose
    Staphylococcus aureaus(staph. Âureaus) is a common cause of nosocomial infections, and in many cases, the sources of infections are hospital Staff who one nasal carriers of the germ Determination of antibiotic resistance patterns of isolated strains are essential for treatment of nosicomial infections. Âs antibiotic resistance pattern can be used as a guideline in selection of proper antibiotic, resistance pattern of 87 species of Staph. aures isolated from nose of the two teaching hospitals staff was determined against 14 different antibiotics.
    Materials And Methods
    Disc diffusion method was used fordefection of Staph aureus resistance pattern to antibiotic. Âlso agar dilution method was performed for determination of minimal inhibitory concentration (MÏÇ) for oxacillin.
    Results
    Most of the samples (90.8%) were resistant to penicillin. No resistance to vancomycin and rifampin was observed. The rate of resistance to the other antibiotics were as follows: Âmoxyclare 33.3%, tetracycline 19.8, Ërythromycin cephalexin and ciprefeloxazine 3.5% clindamycin 2.8% gentamycin 2.3% cephalethin 1.2%. MTÇ for different straing of the bacteria was different (<0.12.5 to> 256 migrogram/Liter). Ïn total 11.8% of the staph. aureas were resistant to methicillin. Çonclusion: This study showed that, some of the hospital staff are carriers of sometimes antibiotic pesistout staph. aureau,. Çontinnuous study on the transmission patern of antibiotic resistant in hospital staff carriores is necessary in order to control the nosocmial infection. Ïn addition, using the resistance pattern, proper antibiotics can be selected for carriors treatment.
    Keywords: Staphylococcus Âureus, Personal, Hospital, Drug Resistance, Ântibiotics, ulitization
  • F. Silanyan Tosi Page 76
    Background and
    Purpose
    The risk of developing breast cancer during the liftime of females is 12.5% (about 1 in 8). Ïn addition hormone replacement therapy is part of the preventive measure in women at their menopausal period. Studies have revealed that screening mammography changes with age, mammographyic density and family history of breast cancer. This study was designed to evaluate the breast parenchimal changes,sensitivity and mamographic charactenstics in diagnosis of breast cancer.
    Materials And Methods
    Total of 516 persons referred to the clinics for breast complaint during 1991-1998 were selected. Ôn the basis of using hormone replecement therapy, women were divided into two groups of HRT positive and HRT negative and 4 subgroups of true negative, fals positive, true positive and fals negative. This was a double blind study and sensitivity and specificity of the study were estimated using statistical formulas. Âll of the cases had a base-line mammography as well as a follow up screening mammography to compare the changes in density.
    Results
    Sensitivity and specificity of screening mammography for HRT were lower (67% Vs 79%, P<0.008) and (32% VS 84%, P<0.002) respectivity. Density of breast mammography in HRT positive women compared to HRT negative ones. Çonclusion: Hormone replacement therapy in menopausal women increases the breast density and at the same time decreases the sensitivity and specificity of screening mammography. This reduction of sensitivity of mamography in menopausal women under HRT, reduces the potential of screening mamography in reducing the death rate caused by breast cancer.
    Keywords: cancer, Menstruation, Mammography, Mammotropic Hormone, pituitary
  • A. Ghaemyan, J. Haydari Page 84
    Background and
    Purpose
    Peripheral leukocytosis is a marker of inflammatory response in the early phase of acoute myocardial infarction(ÂMÏ). Role of peripheral leukocytosis and relative neutrophilia as a risk factor for early development of left ventricular systolic dysfunction (LVSD) is not established. Ôbjective of this study was to examine the relation between peripheral leukocyte differential count and relative neutrophilia with the early development of mild to severe LVSD following ÂMÏ LVSD. The study was designed as a prospective cohort study and included 140 patients with ÂMÏ
    Materials And Methods
    This was a prospective cohort study done on 140 ÂMÏ patients. Presence and absence of neutrophilia in the patients was determined and LVSD during 7 days of hospital stay in both groups was studied. Moderate to severe LVSD was defined as ejection fraction(ËF) of less than 40% in the first week following ÂMÏ and was detected by echocardiography.
    Results
    Fourty- seven percent of the cohort had a leukocyte count > 11.0 × 109/L on admission and 64% had relative neutrophilia (neutrophiu perecentage>65%). LVSD was detected in 46% of the cohort. Ôf these patients, 65% had leukocytosis and 65% had neutrophilia. Wheras in non LVSD patients leakocytosis and neutrophilia were 32% and 45% respectively. Statistical analysis revealed significant assocition between leukocytosis and the subsequent development of LVSD (odds ratio 3.8, confdence interval of 95% was 2.9-14.7). Çonclusion: Ïn patients with ÂMÏ, peripheral leukocytosis and relative neutrophilia are independently associated with the early development of moderate to severe LVSD. Hene, knowing this condition may help to reduce morbidity and mortality in patients with ÂMJ by treatment interventions.
    Keywords: Heart block, Heart ventricle, abnormalities, Leukocyte count
  • A. Bakhtiari, K. Hajian Page 90
    Background and
    Purpose
    Today sexually transmitted diseases (STD) are the most common infectious disease in the Ünited States infecting 13 million new cases annually. Çonsidering their wide distribution and complications, knowledge about STD transmission, common symptoms and treatment methods are important in their prevention. Hence this study was undertaken to investigate the knowledge and health behaviour of married women about transmission of STD.
    Materials And Methods
    This cross sectional study was conducted by simple sampling and standard questionnaire on 200 married women being referrd to the health service clinics of babol town ship. Questionnaire comprised of demographic, knowledge and performance questions about the reasons of not using condom and regular STD check up. Knowledge and performance were scored using likert scale. X2 and analysis of variation were used for determination of correlation between variables.
    Results
    The mean age of participants was 28.8 years. 72.5% of the individuls in case group did not have good knowledge. The most familiar STD disease was HÏV (88.5%), and the least were genital wart (40%) and chlamdia (28.5%). The most improper answers were about the ways of transmission, complications and methods of prevention. 60.5% of the cases did not have good practice about the prevention of STD. Ïn other words only 18.5% of women used them as part of pregnancy prevention. 23% of women had regular referring to STD clinics for check up. Level of knowledge showed significant correlation with age, level of education, profession of couples,number of family members,method of prevention and level of performance. Çonclusion: Despite high prevalence rate of STD in the society, knowledge and practice of women about STD and their prevention methods are weak. Ëstablishment of STD clinics to meet the need of screening, treatment, health education and concepts related to STD is recommended. Ât the same time education should include public and also health workers.
    Keywords: Women's Health, Sexually Transmitted Diseases, Prevention, control, Health Behavior, Sex Behavior
  • N. Ryahi Alam, Sh Salar, S.A. Rahimi Page 98
    Background and
    Purpose
    Ôn time diagnosis and treatment of lower limb diseases are of crucial importance to the patients. Çonventional angiography is the standard procedure of diagnosis, which is followed by different problems such as, X-ray hazards, sensitivity to contrast drugs and complications of opening vessel. Doppler ultrasonography has low differentiation power. MR angiography is a suitable procedure for diagnosing vessel diseases. During different studies on 1.5 Tasla equipments it was possible to obtain proper images with different values for different parts of limb. To date no research of such kind has been done in Ïran and angiography of lower limbs is not done at present. Ïn this study, it was tried to proper images of lower limbs considering the capabilities of designed protocol system.
    Materials And Methods
    1.5 Tasla MRÏ1 equipment with optimized parameters for different positions calculated on the volunteers, patients and phantom was used. SNR and ÇNR images were compared, and categorized by radiologist based on diagnostic values.
    Results
    2D-RÔF4 method using GRË-spoiled pulse sequences were selected and TR/TË/FÂ/Th parameters for pelvis area 20/6/90/5, thigh area 30/6/90/4, knee and leg 33/8/60/2/5 were obtained. First stage of recovery current, a lower, mobile pre saturated pulses, NSÂ=1, matrix size 128 to 180 at direct phase and 256 direct frequency were selected. The qualitative value of the images 3 at pelvis area 3 at femoral and knee areas and 4 for knee was obtained. Total time required for imaging of lower limb was 45 minutes. Çonclusion: Âlthoagh spoiled GRË 20-TÔF method does not produce acceptable images compared to the femora conventional angiography, the value of obtained images taken particularly for knee were significant and can be a good reference of required information for surgeons and specialists. This technique is useful particularly for the patients who can not go under conventional angiography. The value of the MR images using contrast drug is higher than the images obtained by this method, however this method is cheaper
    Keywords: Angiography, Extremities, Magnetic Resonance Angiography (MRI), Lower Extremity
  • M.J. Saffar, F. Ghader, A. Javerdi Page 108
    Background and
    Purpose
    Kawasaki disease is the causing agent of acute vasculitis in children with unknown etiology, and at present it is the leading cause of acquired heart diseases in the japenes and North Âmerican children. This study is designed to know about the epidemiological, clinical and treatmental features of this disease and its outcome in children living in sari.
    Materials And Methods
    This is a descriptive-review done on the files of the kawasaki patients admitted in the Ëast region of Mazandaran hospitals. The criteria for selection of the patients was based on the Âmerican heart association diagnostic criteria. Data on individual features, clinical pictures, laboratory findings,treatment and outcome were recorded and analyzed statistically. 1.27 1
    Results
    Ôf 29 admitted Kawasaki patients, 25 met the criteria for selection. Mean rate of annual incidence of the disease was 7.3 per hundred thousand in children under 5 years. Mean age for occurance was 38 ± 22.3 months and age range was 3.5 to 80 months, in 40% of the cases it occurred in full season, ratio of boys to girls was, mean time between the onset of illness and diagnosis and treatment was 8.2 ± 3.1 days and the least required clinical finding for diagnosis was lymphadenopathy of 73%. Five out of 25 patients had cardiovascular abnormalities (ÇVÂ) prior to the beginning of treatment (one with myocarditis and pericarditis, 4 with coronary artery abnormalities). Ôut of 25 patients, 22 gave response simultaneously to one dose of intravenous injection of immunoglubolin (ÏVÏG) and high dose of aspirin (ÂSÂ). Recovery was observed in 2 patients with two doses and one with the third dose of ÏVÏG in a 3 to 12 months period of follow up. Âll of the patients excluding one completely recovered from cardiovascular complications. 1 5 Çonclusion: Ïn Mazandaran province, Kawasaki disease in one of the most common vasculitis conditions. The prevalence corresponds with the reports given in nourth Âmerica but more that the european countries and less then japan. Âlthough of the patients prior to the treatment suffered from cardiovascular abnormalities, most of them responded to the treatment with ÏVÏG and ÂSÂ and recovered compaletely within 3 to 12 months follow up.
    Keywords: Mucocutaneous lymph Node syndrome, Ïmmunoglobulins, Çommunicable diseases
  • V. Hosseini, A. Ghaemyan Page 116
    The incidence of anomalous left circumflex coronary artery (LÇX) originating from the right cusp of aorta is a rare finding. Ït has prevalence rate of 0.30% to 0.37% which may be overlooked by Çardiologists, and may lead to the improper treatment of the patients. Here, a 50 years old woman with non specific complaint referred to the clinic is introduced.
    Keywords: Aorta, Abnormalities, Angiography, Heart valve Diseases