فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 43 (تابستان 1383)

  • 113 صفحه، بهای روی جلد: 500ريال
  • تاریخ انتشار: 1383/06/15
  • تعداد عناوین: 15
|
  • نصرالله قاسمی دهکردی، غلامرضا اصغری، فریده وشاحی صفحه 1
    سابقه و هدف
    گیاه Digitalis nervosa از گیاهان جنس دیژیتال، تنها گونه بومی ایران از جنس Digitalis بوده و مهم ترین گلیکوزید قلبی آن لاناتوزید A می باشد. در این تحقیق، تولید و نگهداری کشت سلولی گیاه و بررسی تولید متابولیت های ثانویه آن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    دانه های گیاه توسط الکل اتیلیک 70درصد و هیپوکلریت سدیم 5 درصد استریل شد و دانه رست های استریل به دست آمده در شرایط آسپتیک به محیط کشت Murshige and Skoog (MS) با غلظت های مختلف تنظیم کننده های رشد، منتقل و تولید کالوس در سه منطقه جوانه انتهایی، هیپوکوتیل و ریشه چه بررسی شد. آزمون های مقدماتی شیمیایی و جداسازی و شناسایی گلیکوزیدهای قلبی به روش کروماتوگرافی لایه نازک در گیاه و کالوس انجام شد.
    یافته ها
    استفاده از هیپوکلریت سدیم 5 درصد نسبت به الکل اتیلیک 70 درصد، اثر مهاری کم تری روی قوه نامیه بذر داشت. بهترین محیط کشت برای تولید و نگهداری کالوس دارای تنظیم کننده رشد Kinetin(0.5mg/L)، 2،4-Dichloro phenoxy acetic acid(0.5 mg/L) و Naphthalene acetic acid NAA(1 mg/L) بوده است. بیش ترین درصد تولید کالوس، مربوط به منطقه ریشه چه دانه رست ها بود. نتایج آزمایش های مقدماتی تشخیص ساپونین ها، تانن ها فلاونوئیدها، استروئیدها و گلیکوزیدهای قلبی در گیاه و کالوس، مثبت مشاهده شد. در بررسی TLC ترکیبات گلیکوزیدی قلبی با Rf های متفاوت در کالوس های مختلف، مشاهده شد.
    استنتاج
    یکی از عوامل اصلی در تولید کالوس، نسبت تنظیم کننده های رشد اوکسین به سیتوکینین می باشد و این نسبت برای مناسب ترین محیط کشت، 3 به 1 بود. به نظر می رسد کشت کالوس گیاه D. nervosa توانایی تولید گلیکوزیدهای قلبی را دارا می باشد.
    کلیدواژگان: کشت سلولی، Digitalis nervosa، متابولیت های ثانویه، گلیکوزیدهای قلبی
  • محسن ابوالحسنی، جن وی چیائو صفحه 9
    سابقه و هدف
    تا کنون چندین عامل پروتئینی مهارکننده سیستم ایمنی توسط سلول های سرطانی مختلف در محیط کشت، آزاد و خصوصیات آن ها مطالعه شده است. در این مقاله، DNA آزاد شده از سلول میلوئید انسان (HL-60) مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص شد دارای فعالیت مهارکننده سیستم ایمنی می باشد.
    مواد و روش ها
    سوپرناتانت کشت سلولی HL-60 پس از تغلیظ به ستون تعویض یونی DEAE-سفاروز CL-CL-6B اضافه گردید و به کمک گرادیانت کلرور سدیم، فراکشن های مختلفی به دست آمد. فراکشن های مهارکننده سیستم ایمنی به کمک HPLC خالص گردید.
    یافته ها
    آزمایش ها نشان می دهند که تریپسین و RNase اثری روی فعالیت ضد تکثیر ندارد ولی DNase فعالیت ضد تکثیر را کاملا از بین می برد. DNA با فعالیت مهارکنند گی غیرقابل برگشت تکثیر لنفوسیت ها، دو رشته بوده و وزن ملکولی آن بین 6/0 تا 5/1 کیلو باز می باشد. DNA ضد تکثیر، تغییری در تعداد سلول و زنده بودن آن ها نمی دهد و در نتیجه مسمومیت سلولی ایجاد نمی کند. آنالیز سیکل سلولی نشان می دهد که DNA، لنفوسیت های تحریک شده توسط میتوژن را در فاز G1 سیکل سلولی متوقف می نماید و مانع ورود آن ها به فاز S می شود.
    استنتاج
    علاوه بر فاکتورهای پروتئینی، DNA نیز می تواند سیستم ایمنی را مهار کند. همچنین، DNA تکثیر بعضی از سلول های سرطانی را نیزمتوقف می نماید. اینDNA ممکن است در آینده به عنوان شاخصی درتشخیص سرطان به کار رود.
    کلیدواژگان: دی، ان، ای، سلول اچ ال لنفوسیت ها، ناهنجاری ها، لوسمی میلوئید حاد، ایمونوسپرسیو
  • محمدتقی هدایتی، حمید بدلی، فرزانه واشقانی فراهانی صفحه 17
    سابقه و هدف
    کاندیدا آلبیکانس از میکروفلورهای محیط واژن می باشد. نحوه واکنش به اجزاء آنتی ژنی کاندیدا آلبیکانس در بیماران مختلف، متفاوت بوده و احتمالا در سیر بالینی بیماری می تواند نقش تعیین کننده ای داشته باشد؛ لذا در مطالعه حاضر آنتی بادی های IgE و IgG ایجاد شده برعلیه کاندیدا آلبیکانس در سرم بیماران مبتلا به واژینیت حاد و مزمن کاندیدایی و غیرکاندیدایی با روش ایمونوبلاتینگ مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    کاندیدا آلبیکانس در محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. سلول های مخمری از سطح کشت جمع آوری گردید. پس از شکستن سلول های مخمری، نمونه ها سانتریفوژ گردید (دور 25000 به مدت 5/1 ساعت). قسمت روی محلول به عنوان عصاره خام جدا گردید. سپس عصاره خام با روش SDS-PAGE از نظر پروتئین تفکیک گردید. پس از انتقال پروتئین های تفکیک شده به صفحه نیتروسلوز، اجزاء پروتئینی با سرم های بیماران مورد مطالعه مجاور شدند و باندهای پاسخ دهنده به IgE و IgG با آنتی بادی های ضد IgE و IgG انسانی که به وسیله آنزیم، نشان دار شده بود در یک سوبسترای رنگی نمایان شد.
    یافته ها
    در SDS-PAGE تعداد 15 باند پروتئینی مختلف با وزن مولکولی بین 75-13 کیلودالتون شناسایی شد. در ایمونوبلاتینگ، هیچ کدام از باندهای پروتئینی با IgE اختصاصی واکنشی نشان نداد. اما باندهای پروتئینی با وزن های مولکولی 25 و 52 کیلو دالتون با IgG سرم های به دست آمده از بیماران مبتلا به واژینیت مزمن کاندیدایی در 100 درصد موارد واکنش قوی نشان دادند. در صورتی که 100 درصد بیماران مبتلا به واژینیت حاد کاندیدایی تنها با باند پروتئینی 47 کیلو دالتون، واکنش قوی نشان دادند و 55 درصد بیماران مبتلا به واژینیت مزمن غیرکاندیدایی تنها به باند 47 کیلو دالتون، واکنش ضعیف نشان دادند.
    استنتاج
    نتایج مطالعه حاضر نشان داد که آنتی بادی IgG ضد کاندیدایی بر علیه باندهای پروتئینی 25 و 52 کیلو دالتون می تواند با دوره های مزمن و پاسخ نیرومند با آنتی ژن 47 کیلو دالتونی با شکل حاد واژینیت کاندیدایی در ارتباط باشد؛ لذا آشکار ساختن این باندهای پروتئینی در بیماران مبتلا به واژینیت مزمن و حاد می تواند از راه کارهای تشخیصی ولوو واژینیت مزمن و حاد باشد.
    کلیدواژگان: کاندیدا آلبیکانس، واژینیت، IgE، ایمونوبلاتینگ
  • طاهره شکوهی، مسعود امامی، زیورالسادات سجودیان صفحه 25
    سابقه و هدف
    تربینافین از گروه آلیلامین ها، دسته جدیدی از داروهای ضد قارچ است که از طریق مهار اسکوالن اپواکسیداز مانع ساخته شدن استرول در قارچ می شود و با تجمع اسکوالن، فرایند قارچ کشی اولیه را موجب می شود.تربینافین در طیف وسیعی از قارچ ها به صورت خوراکی یا موضعی عمل می کند. خاصیت ضد تکثیر یا قارچ کشی آن بستگی به گونه قارچ مورد آزمایش دارد. در این مطالعه اثر ضد قارچی کرم تربینافین 1درصد (لامیزیل) با کرم میکونازول 2 درصد در مبتلایان به پیتریازیس ورسیکالر باروش کارآزمایی بالینی دوسوکور مورد مقایسه قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    40 بیمار (24مرد و 16 زن) با میانگین سنی 1/25 سال و از طیف سنی 13تا63 سال بر مبنای جدول تصادفی، تحت درمان 4 هفته ای باکرم تربینافین 1 درصد یا کرم میکونازول 2 درصد قرار گرفتند. برای ارزیابی درجه تاثیر دارو، سیر بهبودی بیماری قبل از شروع مطالعه و پایان هر هفته از نظر بالینی و قارچ شناسی مورد پیگیری قرار گرفت. بهبودی از نظر بالینی با منفی شدن هر پارامتر بالینی و بهبودی از نظر قارچ شناسی بر اساس منفی شدن آزمایش مستقیم میکروسکوپی در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    درپایان هفته دوم، علایم بالینی70 درصد مبتلایان به پیتریازیس ورسیکالر در گروه درمانی تربینافین 1 درصد محو گردید؛ در حالی که در گروه درمانی میکونازول فقط در35 درصد مبتلایان، ضایعات به صورت کامل محو گشته بود. در پایان هفته چهارم، محو ضایعات از نظر بالینی به ترتیب 85 درصد و 80 درصد بوده است که آزمون آماری X2 و آزمون دقیق فیشر، تفاوت معنی داری را نشان نداد. تفاوت معنی داری در الگوی منفی شدن علامت هایپرکرومیا و پوسته ریزی در دو گروه درمانی مشاهده نشد. در هفته دوم در گروه درمانی تربینافین، درصد منفی شدن آزمایش مستقیم میکروسکوپی 4/1 برابر گروه درمانی میکونازول 2 بوده است ودر پایان هفته چهارم این میزان در گروه درمانی تربینافین، 95 درصد و در گروه درمانی میکونازول، 90 درصد بوده است. ولیکن این اختلاف معنی دار نبوده است. از نظر بروز علایم حساسیت و عدم تحمل پذیری بین این دو گروه درمانی، تفاوتی مشاهده نگردید. عود بالینی پس از 2 هفته از اتمام دوره 4 هفته ای درمان، 1/7 درصد در گروه درمانی تربینافین و 8/42 درصد در گروه درمانی کرم میکونازول وعود بالینی پس از 16 هفته از اتمام دوره به ترتیب2/18 درصد و3/64 درصد بوده که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بوده است.
    استنتاج
    یافته های این مطالعه نشان داد که اثر قارچ کشی تربینافین هیدروکلراید 1 درصد و میکونازول 2 درصد، صد درصد نمی باشد. کرم تربینافین 1 درصد، دارویی با اثر سریع تر است. کفایت تربینافین هیدروکلراید 1 درصد نسبت به میکونازول 2 درصد، به میزان ناچیزی بیش تر است. البته این دارو فقط با نسخه پزشک و با قیمت بیش تر در دسترس می باشد. در بررسی حاضر، تربینافین در مقایسه با میکونازول خوب تحمل شده و میزان عود کم تری دارد، بنابراین بر اساس استراتژی مقرون به صرفه ترین، استفاده از میکونازول در خط اول درمان و استفاده از تربینافین در خط بعدی و فقط در صورت شکست درمان با میکونازول توصیه می شود.
    کلیدواژگان: پیتریازیس ورسیکالر، داروهای ضد قارچ، آلیلامین ها، تربینافین، میکونازول
  • حسن صالحی صفحه 33
    سابقه و هدف
    با توجه به بازپدیدی CCHF در ایران و مرگ و میر بالای آن، یافتن درمان های کمکی علاوه بر داروهای ضد ویروس می تواند در کاهش مرگ و میر آن موثر باشد. هدف از این مطالعه، بررسی نقش گاماگلوبولین وریدی(IVIG) همراه با ریباویرین در کاهش عوارض و مرگ و میر این بیماری می باشد.
    مواد و روش ها
    از مجموع 40 نفر بیمار مبتلا به CCHF که با آزمون های سرولوژی به اثبات رسیدند، 12 نفر (30 درصد) ریباوریرین به اضافه گاماگلوبولین وریدی دریافت نمودند(گروه مورد)، و 28 نفر(70 درصد) تنها درمان استاندارد ریباویرین را دریافت نمودند(گروه شاهد) و به مدت 8 هفته از نظر قطع تب و سایر علایم بالینی و همچنین بهبودی علایم آزمایشگاهی WBC، شمارش پلاکت، آزمون های کبدی و همچنین میزان مرگ و میر، پیگیری و مقایسه شدند.
    یافته ها
    متوسط زمان قطع تب و سایر علایم بالینی در گروه مورد، 6/4 روز و در گروه شاهد، 03/5 روز بود که تفاوت معنی دار نبود(27/0P=) متوسط زمان طبیعی شدن WBC در گروه مورد، 6/3 روز و در گروه شاهد، 8/5 روز بود که تفاوت معنی دار بود(002/.0P) متوسط زمان طبیعی شدن آزمون های کبدی SGOT و SGPT در گروه مورد، 9/3 روز و در گروه شاهد، 5/7 روز بود و تفاوت معنی دار بود(001/0 P=) میزان مرگ و میر در هر دو گروه، سه مورد بود و تفاوت معنی دار نبود(24/0 P=) (آزمون K2).
    استنتاج
    با توجه به این که تزریق گاماگلوبولین در کوتاه کردن دوره بیماری و کاهش علایم، موثر بوده، تفاوت قابل ملاحظه ای در میزان مرگ و میر به وجود نمی آورد و همچنین با توجه به گرانی این دارو، کاربرد آن در بیماری های ویروسی خون ریزی دهنده، نیاز به مطالعات بیش تر دارد.
    کلیدواژگان: تب کنگو، تب خونریزی دهنده، ریباویرین، ایمنوگلوبولین وریدی
  • فرهنگ بابامحمودی، ابوالقاسم عجمی، محسن کلهر صفحه 39
    سابقه و هدف
    هلیکوباکترپیلوری به عنوان یکی از مهم ترین عوامل بیماری های التهابی وبدخیمی های دستگاه گوارش به ویژه گاستریت مزمن فعال (تیپ B)، زخم های معده و دوازدهه، آدنوکارسینوم معده و لنفوم بافت لنفوئید مخاط معده (MALT) شناخته شده است. الگوی همه گیری شناسی آلودگی به این باکتری در کشورهای توسعه یافته ودر حال توسعه متفاوت است و به استاندارد کلی زندگی در هر منطقه بستگی دارد0 مطالعه حاضر به دنبال این مساله صورت پذیرفت که الگوی همه گیری شناسی جامعه روستایی و شهری شهرستان ساری در آلودگی به هلیکوباکترپیلوری باهم مقایسه شده واز طرف دیگر، عوامل مستعد کننده با جزئیات بیش تری بررسی گردد.
    مواد و روش ها
    مطالعه بر روی 394نفر از ساکنین شهر ساری و روستاهای اطراف که به قیدقرعه وبه روش تصادفی چند مرحله ای انتخاب شده بودند، انجام شد 0 از هر فردابتدا مشخصات شامل سن، جنس، محل سکونت، میزان تحصیلات خود فردووالدین او، شغل خود فرد ووالدین او، مالکیت منزل مسکونی، زیربنای سقف به ازای هر نفر، تعداد اعضاء خانواده، امکانات رفاهی منزل، نوع آب مصرفی، نمای خارجی منزل مسکونی وموقعیت جغرافیایی محل سکونت سئوال شد وبهداشت دندان های وی مورد مشاهده قرارگرفت ودر فرم اطلاعاتی ثبت گردید. سپس بر روی نمونه سرم آن ها، وجود آنتی بادی ضد هلیکوباکترپیلودی از نوع IGg با روش الیزاوکیت شرکت RADIM ایتالیا بررسی شد ونتایج به دست آمده با نرم افزار آماری SPSS و آزمون Chi-Square وضریب همبستگی پیرسون بررسی گردید.
    یافته ها
    یافته های این مطالعه نشان می دهد که 2/64درصد افراد مورد مطالعه آلوده به هلیکوباکترپیلوری بودند (با فاصله اطمینان 95%) وبا افزایش سن، میزان آلودگی به طور محسوسی افزایش می یافت(001/0p<). بین شیوع عفونت و جنس مونث (05/0p<)، میزان تحصیلات پدر(005/0p<)، شغل پدر(05/0p<)، مالکیت منزل مسکونی(001/0p<)، موقعیت جغرافیایی محل سکونت(05/0p<) و تعداد دندان هایی که هر فرد از دست داده است (05/0p<) ارتباط معنی دار وجود داشت، ولی بین شیوع عفونت ومحل سکونت /فعلی فرد، میزان تحصیلات خود فرد و مادر او، شغل فرد و مادر او، مصرف دخانیات، سطح بهداشتی، سطح اقتصادی – اجتماعی، تعداد دندان های پوسیده تعداد دندان های پرشده و وجود یا عدم وجود درد شکم، رابطه معنی داری یافت نشد. نتایج آنالیز رگرسیون لجستیک که به منظور تعیین مهم ترین عوامل خطرساز آلودگی به هلیکوباکترپیلوری انجام گرفت، نشان داد که متغیر سن، بیش ترین ارتباط با شیوع آلودگی را دارا می باشد.
    استنتاج
    با توجه به شیوع بالای عفونت هلیکوباکترپیلوری و عوارضی که به دنبال آن می تواند در افراد آلوده رخ دهد، لزوم آموزش بهداشت، کنترل دقیق منابع آب آشامیدنی و کنترل دقیق عفونت مجدد در افرادی که با روش های ریشه کنی باکتری درمان شده اند، توصیه می شود0
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، آنزیم ایمونواسمی، مطالعات سرواپیدمیولوژیک
  • محمدافخمی اردکانی، مژگان مدرسی، الهام امیرچقماقی صفحه 49
    سابقه و هدف
    شیوع دیابت درایران 5/4 تا 6 درصد و در جمعیت بالای 30 سال مناطق شهری یزد 2/14درصدگزارش شده است. میکروآلبومینوری قبل از بروز سندرم بالینی عوارض کلیوی دیابت به وقوع می پیوندد که با تشخیص زود هنگام می توان با کنترل بهتر قند خون، به کار بردن داروهای مهارکننده آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین و کنترل فشار خون از پیشرفت عوارض کلیوی دیابت جلوگیری کرد. باتوجه به شیوع بالای دیابت در یزدو اهمیت عوارض کلیوی دیابت، تصمیم گرفته شد که شیوع میکروآلبومینوری و ارتباط آن را با جنس، قند خون و طول مدت دیابت در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 مراجعه کننده به مرکزتحقیقات دیابت یزد بررسی کنیم
    مواد و روش ها
    این مطالعه که از نوع مقطعی است بر روی 288 بیمار دیابتی نوع 2 که در فاصله زمانی آبان 81 لغایت مرداد ماه 82 به این مرکز مراجعه کرده بودند، انجام شد. از آزمون کای دو برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    در این مطالعه شیوع میکروالبومینوری 2/14درصد به دست آمد همچنین بین میکروالبومینوری و طول مدت دیابت ارتباط مستقیم وجود داشت (‍000/0P v=) اما میکروآلبومینوری با قند خون، هموگلوبین گلیکوزیله و جنس بیماران ارتباط معنی دار نداشت
    استنتاج
    در این مطالعه، با ضریب اطمینان 95درصد، شیوع میکرو آلبومینوری 4%± 2 /14درصد به دست آمد که تقریبا مشابه مطالعات انجام شده در هند (7/15درصد) و عربستان (8/16درصد)بود. با توجه به شیوع بالای میکرو آلبومینوری پیشنهاد می شود آزمون غربالگری میکرو آلبومینوری برای تمام بیماران دیابتی انجام شود تا با درمان مناسب از پیشرفت عوارض کلیوی جلوگیری گردد.
    کلیدواژگان: دیابت، میکروآلبومینوری، هموگلوبین گلیکوزیله
  • فاطمه عبداللهی، بیژن شعبانخانی، صغری خانی صفحه 56
    سابقه و هدف
    از آن جا که برنامه ریزی برای آمادگی دختران نوجوان در روبه رو شدن با مسائل بلوغ باید بر اساس اطلاعات دقیق در مورد الگوی رفتاری و نیازهای آموزشی آن ها پیش بینی و اطلاعات آموزشی لازم تدارک دیده شود، این مطالعه با هدف تعیین میزان دانش، نگرش و عملکرد بهداشتی دختران مدارس راهنمایی استان مازندران در مورد بلوغ در سال 1382 صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این بررسی یک مطالعه توصیفی بر روی KAP دختران مدارس راهنمایی شهرهای استان مازندران جهت تعیین نیازهای بهداشتی و برنامه ریزی آموزشی می باشد. نمونه های مورد مطالعه 1746 نفر بوده که به روش خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. اطلاعات از طریق پرسشنامه حاوی سئوالات دموگرافیک، آگاهی، نگرش و عملکرد با مراجعه به مدارس جمع آوری شد. پس از جمع آوری داده ها با استفاده از برنامه SPSS و فرمول های آماری X2،آنالیز واریانس و ضریب همبستگی تجزیه و تحلیل شد و میزان آگاهی، نگرش و عملکرد بهداشتی در سه سطح ضعیف، متوسط، خوب رده بندی شد و ارتباط آن ها با هم و با متغیرهای تاثیر گذار سنجیده شد و در پایان بر اساس یافته ها، نیازهای اموزشی تعیین و برنا مه اموزشی پیشنهاد شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و سن قاعدگی نمونه های مورد پژوهش به ترتیب 33/13 و25/12 سال بود. سطح سواد والدین اکثریت نمونه ها (35درصد) پایین بود. نتایج نشان داد که 8/5 درصد دختران، معنی کامل بلوغ را رشد کامل جسمی- روانی و پذیده قاعدگی می دانستند و آگاهی 4/33 درصد آنان از بهداشت بلوغ، ضعیف بوده است. میزان فعالیت ورزشی، استحمام و روش تغذیه آنان در دوران قاعدگی به علت عدم آگاهی، کم تر از حد معمول یا بدون تغییر بوده است.
    (0001/0P<). علی رغم این که نگرش اکثریت آن ها (3/73 درصد) نسبت به قاعدگی خوب بود، عملکرد روانی آن ها (8/67درصد) نسبت به آن ضعیف بوده است. همچنین 62درصد دختران برای اولین بار قاعدگی خود را با مادران مطرح کردند که این نتایج با منبع بهداشتی مورد انتظار دختران، همخوانی دارد(0001/0P<). و نیز بین آگاهی و عملکرد بهداشتی دختران با نگرش آنان نسبت به بلوغ، ارتباط معنی داری وجود دارد(0001/0P<).
    استنتاج
    نتایج، حاکی از آن بود که علی رغم تمایل اکثریت دختران نسبت به دانش بلوغ،آگاهی و عملکرد آنان در مورد بلوغ و رعایت نکات بهداشتی، ضعیف بوده است و موثرترین و مطمئن ترین کانال انتقال اطلاعات در این زمینه مادران می باشند و نکته مهم دیگر آن که دانسته ها نباید محدود به مکانیسم های بلوغ و قاعدگی باشد بلکه باید به فهم عمیق تر نوحوانان از تغییر فیزیکی و روانی بلوغ و ارتباط آن با مسایل جنسی، تولید مثل و بهداشت ازدواج با توجه به تفاوت های فرهنگی- اجتماعی و سنی کمک کند.
    کلیدواژگان: نوجوانان، بلوغ جسمانی، بهداشت در نوجوانی، خدمات بهداشتی مدرسه ها، نگرش
  • سید علیرضا آیت الهی، اصغر محمد پور اصل، عبدالرضا رجایی فرد صفحه 64
    سابقه و هدف
    برای پیشگیری از مصرف سیگار در نوجوانان، درک فرایند سیگاری شدن آن ها و تعیین عوامل خطر و عوامل پیشگیرنده شروع زودهنگام مصرف سیگار ضروری است. هدف مطالعه حاضر برآورد شیوع مراحل مصرف سیگار و همبسته های آن در دانش آموزان پسر سال دوم دبیرستان شهر شیراز می باشد.
    مواد و روش ها
    این مقاله مربوط به اولین مرحله یک مطالعه طولی است که هدف آن تعیین شیوع مراحل مصرف سیگار وپیشگو کننده های انتقال در مراحل مختلف آن است. 1132 دانش آموز به طور تصادفی انتخاب گردیدند ویک پرسشنامه خود ایفای 38 سوالی را تکمیل کردند. این پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک و سوالات اندازه گیری اعتماد به نفس، گرایش به مصرف سیگار و تعیین مراحل مصرف سیگار بوده است. در این مقاله سه مرحله برای مصرف سیگار به صورت غیر سیگاری، سیگار آزموده وسیگاری معمول در نظر گرفته شده است.
    یافته ها
    6/80درصد دانش آموزان غیر سیگاری، 9/16درصد سیگارآزموده و 5/2درصد سیگاری معمول بودند. بین مراحل مصرف سیگار با سن دانش آموزان، رشته تحصیلی، نمرات اعتماد به نفس وگرایش به مصرف سیگار ارتباط معنی داری وجود داشت.
    استنتاج
    اقدامات پیشگیری از مصرف سیگار در نوجوانان باید از سنین پایین تر، حتی از دوره ابتدایی، باتوجه به عوامل خطر شروع شود.
    کلیدواژگان: استعمال دخانیات، جوانان، دانش آموزان، روان شناسی، اعتماد به نفس
  • عباسعلی کریمپور، امیر اسماعیل نژاد مقدم صفحه 72
    سابقه و هدف
    علی رغم پیشرفت های بسیار در روش لقاح آزمایشگاهی(IVF) و کشت جنین در محیط آزمایشگاه (in vitro)، میزان لانه گزینی جنین های کشت یافته در محیط آزمایشگاه پس از انتقال به حفره رحمی، پایین می باشد. استفاده از سیستم هم کشتی (co- culture) یکی از راه های در دست مطالعه برای بهبود شرایط محیطی، جهت افزایش کیفیت جنین ها در محیط آزمایشگاه می باشد. هدف این تحقیق آن است که از مایع فولیکولی انسان به عنوان محیط پایه برای ایجاد سیستم هم کشتی سلول های کومولوس استفاده کرده و سپس به مقایسه آن با محیط های دیگر بپردازد.
    مواد و روش ها
    جنین های یک سلولی مورد استفاده در پژوهش از موش های سوری به دنبال تحریک تخمدانی توسط هورمون های HMG و hCG به دست آمدند. مایع فولیکولی در جریان بیرون کشیدن فولیکول ها از زنانی که پس از تحریک تخمدانی تحت عمل قرار گرفتند، تهیه شد. سلول های کومولوس با استفاده از هیالورونیداز 1 درصد از جنین های یک سلولی جدا شده و با استفاده از روش پرکل به طور نسبی از سلول های خونی پاک سازی شدند. پس از تهیه تک لایه سلول های کومولوس در محیط هامز F10 و مایع فولیکولی، جنین های یک سلولی در این دو سیستم و نیز محیط هامز F10(بدون سلول های کومولوس) و محیط مایع فولیکولی به مدت 120 ساعت، کشت داده شدند.
    یافته ها
    در محیط هامز(HF) فقط 10 درصد جنین ها مرحله توقف رشدی دو سلولی را پشت سرگذاشته و به مزحله 4 سلولی رسیدند. این نسبت در گروه های مایع فولیکولی (FF)، هم کشتی سلول های کومولوس در هامز F10 (HC) و هم کشتی سلول های کومولوس در مایع فولیکولی (FC) به ترتیب 21،27 و 69 درصد بوده است که هر سه نسبت به طور معنی داری در مقایسه با گروه HF بالاتر بوده اند (05/0< P). نسبت مزبور در گروه FC در مقایسه با دو گروه دیگر نیز بالاتر بوده است(001/0< P).
    همچنین در محیط FC، 35 درصد جنین هایی که مرحله توقف دو سلولی را پشت سر گذاشتند به رشد خود ادامه داده و به مرحله بلاستوسیست رسیدند. این نسبت در گروه های HF، HC و FF به طور معنی داری کم تر و به ترتیب 0، 9/8 و 7/7 درصد بوده است(001/0< P).
    استنتاج
    مایع فولیکولی و سلول های کومولوس در سیستم هم کشتی با تقویت اثر یکدیگر سبب می شوند این سیستم در بهبود شرایط محیط کشت، کارآیی بالاتری را در مقایسه با سیستم هم کشتی سلو ل های کومولوس در محیط هامز F10 نشان دهد.
    کلیدواژگان: هم کشتی، سلول کومولوس، سلول گرانولوزا، مایع فولیکولی، کشت جنین
  • سید عبدالله عمادی، ابراهیم نصیری صفحه 80
    سابقه و هدف
    بی حسی اسپاینال به طور شایع برای ایجاد بی دردی در جراحی عمومی و ارتوپدی مورد استفاده قرار می گیرد. تعیین فاصله پوست تا فضای اپی دورال در مطالعات مختلف نشان داده شده است، اما برای اندازه گیری فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه مطالعات کمی انجام شده است. این مطالعه به منظور تعیین فاصله مذکور انجام شد.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مشاهده ای آینده نگر، 104 بیمار بزرگسال که به طور مستمر طی 15 ماه از ابتدای سال 1381 تا پایان بهار 1382 جهت جراحی ارتوپدی و عمومی مراجعه کردند، تحت بی حسی اسپاینال در فضای L3-L4 و در وضعیت نشسته قرار گرفتند. بعد از تزریق لیدوکائین، عمق ورود سوزن از پوست با خط کش استاندارد اندازه گیری شد.
    یافته ها
    میانگین فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه 8/4 ± 2/45 میلی متر بوده است. ارتباط آماری معنی داری با آنالیز رگراسیون خطی بین وزن و شاخص توده بدنی و فاصله پوست تا فضای زیر عنکبوتیه وجود داشت به ترتیب (000/0=P (51/0=2r) و 002/0=P (089/0=2r)). میزان فاصله، ارتباطی با سن و قد نداشت.
    استنتاج
    مقادیر وزن و شاخص توده بدنی، عوامل مهمی هستند که برای تعیین فضا در تکنیک اسپاینال و در وضعیت نشسته مفید واقع می شوند.
    کلیدواژگان: فاصله پوست تا زیرعنکبوتیه، اپی دورال، اسپاینال
  • مجیده هروی کریموی، مریم جدید میلانی صفحه 86
    سابقه و هدف
    با توجه به شیوع اضطراب امتحان بین دانشجویان و تاثیر آن در ارزشیابی آن ها، تنش زا بودن تحصیل در رشته پرستاری و تناقص در مورد تاثیر آموزش تمرینات تن آرامی و بعضی کاستی ها در پژوهش های انجام گرفته، این بررسی به منظور تعیین تاثیر آموزش تمرینات تن آرامی برسطح اضطراب امتحان دانشجویان پرستاری در دانشگاه شاهد و در سال 1382 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 60 دانشجوی پرستاری و در دو گروه مورد (28 نفر) و شاهد (32 نفر) انجام گرفت. نمونه ها به صورت تصادفی انتخاب شده و از نظر سن، جنس، تاهل، سال تحصیلی، استفاده از خوابگاه و معدل متناظر بودند. بررسی سطح اضطراب با پرسشنامه سنجش اضطراب اشپیلبرگر S7A7-x انجام گرفت و میزان آن قبل و بعد از آموزش تمرینات تن آرامی ثبت شد. آموزش تمرینات تن آرامی (تنفس آرام سازی پیشرونده عضلانی) در یک جلسه 2 ساعته به صورت عملی آموزش داده شد؛ به علاوه جزوه آموزشی چگونگی انجام تمرینات نیز به دانشجویان تحویل داده شد و از آن ها درخواست شد تمرینات را تا پایان امتحانات روزی دو بار یا روزانه 30 دقیقه انجام دهند. تغییرات سطح اضطراب با آماره Sign در داخل گروه ها و بین دو گروه با آماره Manwhitney مورد قضاوت آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان اضطراب شدید در گروه شاهد، قبل از تمرینات از 5/37 درصد به 5/46 درصد افزایش یافت (NS) و در گروه مورد از 5/46 درصد به 5/17 درصد کاهش یافت (000/0P<). در مقایسه میزان اضطراب شدید بعد از تمرین دو گروه، اختلاف آماری وجود داشته است (000/0P<).
    استنتاج
    تمرینات تن آرامی موجب کاهش اضطراب امتحان دانشجویان پرستاری می گردد. انجام مطالعات دیگر در زمینه تاثیر آموزش تمرینات تن آرامی برروی اضطراب امتحان دانشجویان سایر رشته ها یا حتی اضطراب حرفه های علوم پزشکی در بخش های پرتنش توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: تن آرامی(آرام سازی بدن)، اضطراب، علت شناسی، دانشجویان، روان شناسی
  • فرزاد متولی حقی، سیاوش تیرگری صفحه 92
    سابقه و هدف
    با توجه به نقشی که عقرب ها در عقرب گزیدگی و میزان مرگ و میر ناشی از آن دارند به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات بهداشتی و پزشکی مطرح می باشند. از این رو مطالعه ای جهت شناسایی عقرب های مناطق کوهستانی شهرستان ساری در سال 81-1380 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی بوده و جامعه مورد مطالعه، عقرب های مناطق کوهستانی شهرستان ساری می باشد. زمان بررسی از خرداد ماه 1380 لغایت مهر 1381 بوده است.
    نمونه برداری به صورت خوشه ایو به روش capture re-capture در منطقه انجام می گرفت که پس از صید فعال نمونه ها، عقرب ها در شیشه های نگهدارنده، منتقل و پس از ثبت مشخصات از جمله: تاریخ و محل صید نمونه و... به آزمایشگاه ارسال می گردید. در آزمایشگاه با استفاده از استریو میکروسکوپ و کلیدهای شناسایی عقرب های ایران، نمونه ها تعیین جنسیت و شناسایی می شدند.
    یافته ها
    در این پژوهش تعداد 875 نمونه صید گردید که شامل دو گونه (85/38 درصد) mesobuthus eupeus eupeus، (15/61 %) mesobuthus eupeus philipowitschi بوده و همگی متعلق به خانواده بوتیده بودند از این تعداد 8/10 درصد عقرب ها از جنس نر و 15/89 درصد از جنس ماده بودند.
    استنتاج
    با توجه به یافته ها مشخص می گردد که منطقه آلوده به دو گونه عقرب می باشد که همگی از نظر پزشکی حائز اهمیت می باشد، لذا انجام تحقیقات بیش تر در خصوص نوع زمین و پوشش آن، شرایط آب و هوایی و... و سایر خصوصیات زیست محیطی در منطقه ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: عقرب، عقرب گزیدگی، گونه
  • کیوان گوهری مقدم، غلامعلی گدازنده صفحه 96
    مزوتلیوم بدخیم پلورال عارضه بسیار دیررس تماس با آزبست می باشد. این مقاله یک مورد ناشایع تظاهر بیماری را ارائه می نماید. مرد 32 ساله ای بدون سابقه هیچ گونه تماس با آزبست و ترکیبات آن با شکایت اصلی درد ناگهانی پلورتیک قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند. رادیوگرافی قفسه سینه، تجمع خفیف مایع در پلور و سی تی اسکن قفسه سینه، تجمع مایع بدون آدنوپاتی؛ توده و یا گرفتاری پارانشیمال را نشان می دهد. در توراکوسکوپی، سطح پلور، ندولر و سیتولوژی مایع، مطرح کننده آدنوکارسینوم متاستاتیک بود. توراکوسکوپی و نمونه منجمد شده حین عمل و پس از آن مزوتلیوم بدخیم پلورال(مخلوط) (Mixed or Biphasic) را نشان داد. نکته قابل توجه در مورد این بیمار، عدم تماس با آزبست؛ سن پایین و درد ناگهانی پلورتیک به عنوان تابلوی غالب بیماری می باشد.
    کلیدواژگان: مزوتلیوم ها، تشخیص، قفسه سینه، بیماریهای جنب ریه
  • فرزانه جدلی، مریم کاظمی، میرمحمود سیداحدی صفحه 101
    طتومور آندودرمال سینوس، تومور اولیه مدیاستن، یک نئوپلاسم Germ cell خارج گنادی و نادر است که تاکنون به استثنای 3 مورد، در پسر پچه ها گزارش شده است. مورد مذکور، دختر بچه 32 ماهه ای می باشد که با علایم سرفه و تنگی نفس مراجعه نمود و ضمن دریافت آنتی بیوتیک، تحت درمان سرماخوردگی قرار گرفت که موثر نبود. بعد از مراجعه به بیمارستان مفید و انجام پرتونگاری، اسکن و سونوگرافی، توده ای در مدیاستن دیده شد. در نهایت، نمونه برداری انجام گردید و در بررسی آسیب شناسی، تومور آندودرمال سینوس تشخیص داده شد. به علت نادر بودن این تومور در مدیاستن کودکان مونث، باید مورد بحث و بررسی خاص قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان میان سینه ای، در کودکان، سرطان ها، در کودکان، کیسه زرده، در کودکان
|
  • N. Ghasemi Dehkordi, Gh.R. Asghari, F. Vshahi Page 1
    Background and
    Purpose
    Digitalis nervosa is a wild species growing in Tran and the major cardenolode of this species is lanatoside Â. D nervosa cell culture was estabilished and its secondary metabolites were studied.
    Materials And Methods
    Seeds of D. nervosa were surface sterilized in 70% ethanol or 5% Sodiume hypochlorite, then healthy seedlings were produced. The jemol, Hypocoty1 root tip of seedling were transferred onto the Murshige and Skoog (MS) culture media containing different concentrations of plant growth rgulators. The Phytochemical studies on callus and plant were carried out using Thin layer chromatography (YLÇ). Total Çardiac glaycosides in plant and callus were determined by spectrophotometric method.
    Results
    Sodium hypochlirite had less negative effect on the seedling production comparing with Ëthanol. The best callus intiation and estabilishment was observed in media containing K (0.5mg/l), 2,4-D (0.5 mg/l), NÂÂ(1 mg/l) as plant growth regulators. Çallus formed from the root part of seedies revealed the presence of saponins, tannins, flavonoids, steroids and Çardiac glycosides in both callus and plant extracts. The amount of cardiac glysosides in plant was 358 mg/100 gr. Dry.W. This amount varied from 29.68 to 15.90 mg/100 gr. Dry. Wt in the 7 th Generation of callus. Çonclusions: The ratio between auxin and cytokinin is one of the important factors to callus production. The 3: 1 ratio demonstrated the best callus growth on D. Nervosa cell culture. The callus culture of D. nervosa showed the ability of producing cardiac glycosides howere, this ability reduced by repeated subculturing.
    Keywords: Çell culture, Digitalis nervosa, Secondary metabolites
  • M. Abolhasani, J. Chiao Page 9
    Background and
    Purpose
    So far many protein factors capable of inhibiting the immune system are secreted by different cancer cell lines in the culture supernatant and characterized. Ïn this report, the release of DNÂ fragments into the culture supernatant of human promyelocytic cell line, HL-60, with immunosuppressive activity was investigated.
    Materials And Methods
    HL-60 culture supernatant was concentrated and applied to ion-exchange DËÂË-Sepharose ÇL-6B column. The column was eluted with NaÇl gradient and the fractions were collected for assay. Fractions with immunosuppressive activity were purified with HPLÇ.
    Result
    The data show that trypsin and RNase have no effect on antiproliferation, but DNase destroyed the immunosuppressive activity. The DNÂ with irreversible immuno-suppressive activity was found to be double-stranded with the molecular weight range between 0.6 and 1.5 kilobases. This DNÂ did not change the cell number and viability and as a result was not cytotoxic. Çell cycle analysis has suggested that DNÂ molecule could arrest the mitogen-stimulated lymphocytes in G1 phase, and prevent the cells from entering into the proliferating S phase. Çonclusion: These data show that DNÂ like immunosuppressive proteins could inhibit the proliferation of lymphocytes as well as the proliferation of some cancer cells.
    Keywords: DNA, HL, 60 cells, Lyphocytes, Leukemia, myelocytic, Acte, prevention control, immunosu ppressive Agents
  • M.T. Hedayati, H. Badali, F. Vasheghani, S.R. Aghili, R.A. Mohammadpour Page 17
    Background and
    Purpose
    Çandida albicans is an environmental microflora of vagina. The circumstance of response to antigenic component of Çandida albicans is variable in different patients, and probably plays an important role in course of vaginitis. The purpose of this study was to determine ÏgË and ÏgG antibodies to Çandida albicans in sera from patients with acute and chronic candida and non-candidal vaginitis.
    Materials And Methods
    Ïn this study, Çandida albicans was grown on Medium. Then yeast cells were carefully harvested from the surface of the solid medium. Âfter disruption of the yeast cells, samples were centrifuged at 25000 rpm. Supernatants were collected and used as a crude extract. Protein components of the crude extracts were separated by sodium dodecylsulfate-polyacrylamide gel electrophoresis(SDS-PÂGË) and transferred to nitrocellulose filter. The component vaginitis (n-80, 20 patients from each groups) and visualized by Ënzyme-labeled anti-human ÏgË and ÏgG antibodies in chromogenic substrate.
    Results
    in SDS-PÂGË a total of 15 different protein bands (13-75 Kda) were observed in crude extract of Ç.albicans, however in immunoblotting none of protein bands gave response with ÏgË antibodies. Ôn the contrary, protein bands with molecular weight of 25 and 52 KDs gave strong response with ÏgG antibodies in 100% of sera from chronic candidal vaginitis patients. Whereas, acute non-candidal vaginitis patients did not react with any protein bands. 100% of sera from acute candidal vaginitis patients gave strong response only with 47 Kda protein bands and 55% of chronic non-candidal vaginitis patients gave weak response with 47 Kda protein bands. Çonclusion: Ôur results showed that anti-Çandida ÏgË to 25 Kda protein bands and 47 Kda protein band was strongly related to chronic and acute course of candidal vaginitis, respectively.
    Keywords: Vaginitis, Candida Albicans, Antibodies, Bacterial
  • T. Shokohi, M. Emami, Z.S. Soojodian Page 25
    Background and
    Purpose
    Terbinafine, a drug of allylamines group, is a new class of antimycotic agents that blocks sterol biosynthesis in the fungi through inhibition of sequalene epoxidase and consequent sequalene accumulation, a primarily fungicidal process. Terbinafine is very effective on various fungi as an oral and topical antifungal agent. Ïn present study, the antifungal efficacy of 1% terbinafine cream vs. 2% miconazole was assessed in a double blind randomized trial in patients with pityriasis versicolor.
    Materials And Methods
    Forty patients (24 male, 16 female), mean age 25.1 (range: 13-63) were enrolled on the basis of random sample table, and the treatment with terbinafine or miconazole were applied twice daily for 4 weeks. To evaluate the efficacy and cure rate of the drug, mycological examination was performed before starting the study and at the end of each week of treatment. Â patient was considered mycologically cured when direct microscopy was negative, and clinically cured when all clinical parameter considered were negative.
    Results
    Negativizations of all clinical parameters were observed within 2 weeks in 70% of terbinafine and 35% miconazole patients. Ât the end of the treatment, 85% of terbinafine and 80% of miconazole patients were clinically cured (χ2 and exact fisher test were not shown any difference). Negativizations pattern of hyperchromia and desquamation in two treatment groups were not significantly different. The percentage of Negativization of direct microscopy was 1.4 fold in 1% terbinafine vs. 2% miconazole after 2 weeks of treatment (These differences were not statistically significant). Drug eruption and intolerance in two groups were not significantly different. Çlinical relapse after 2 weeks were obsened in 7.1% terbinafine patients and 42.8% miconazole patients. Çlinical relapse after 16 weeks was 18.2% in terbinafine patients and 64.3% miconazole patients (Significantly different). Çonclusion: The results of the present trial indicate that fungicidal activity of 1% terbinafine and 2% miconazole was similar and both were not 100% effective. Terbinafine was rapid in action. Âlthough terbinafine is slightly more effective than miconazole, it is available only on prescription at much greater cost. The relapse rate of %1 terbinafine was less than %2 miconazole. Thus based on the most cost effective strategy, we recommend initial treatment with miconazole and the use of terbinafine only if that fails.
    Keywords: Pityriasis versicolor, Ântimycotic chemotherapy, allylamines, Terbinafine, Miconazole
  • H. Salehi Page 33
    Background and
    Purpose
    Ïn early 2001 an epidemyic of ÇÇHF occurred in sfahan province of ÏRÂN. Âccording to some reports ÏVÏG may be useful some cases of ÇÇHF. The aim of this study was to compare the standard regimen of oral Ribavirin with or without ÏVÏG in ÇÇHF patients.
    Materials And Methods
    40 proven ÇÇHF patients were included in the study, %30 (12 patients) were administerad ribaverin plus ÏVÏG (case group) and %70 (28 patients) took ribaverin alone(control group). The clinical parameters of all patients were followed up for 8 weeks.
    Results
    The mean duration for disappearance of fever and other clinical symptoms were 4.6 and 5 days in case and control groups respectively(p= 0.27). The mean time for WBÇ and liver function tests(LFT) normalization were 3.6 and 5.8 and 3.9 and 7.5 days in case and control groups respectively)p= 0.002) and (p=0.001). there was no significant difference in mortality rate. Çonclusion: Âlthough ÏVÏG administration declined the duration of the dizare and caused earlier improvement in clinical and para- clinical data, it seems that it did not exert any significant effect on outcome of the disease.
    Keywords: Hemorrhagic Fever, CCHF, Ribavirin, IVIGn
  • F. Babamahmoodi, A.Gh Ajemi, M. Kalhor, A.R. Khalilian, Gh.R. Shfiei Page 39
    Background and
    Purpose
    helicobacter pylori is the most prevalent infection in the world particulary in the developmening countries, which usally leads to gastritis gastric ulcer, deudenalulcer, even gastric cancer and lymphoma. Çonsidering the importance of this infection and its different pevalance rate in different countries and various socioeconomical status in Sari and suburbe, this study was conducted to determine the prevalence of helico bacter pylori and its predisposing factors in urban and raral.
    Materials And Methods
    aleas of Sari country. 394 people of Sari were selected (random) Step by step. Personal characterististics including age, sex place of residence socioeconomic stantus i.e fathers- occupation, parents education, dwelling situation, family size water consumpt on residence orea percaput and etc were recorded in the forms. Serum samples were examined for the existence of Âb ÏgG by Ëlisa method(Radim screen, Grnsis diagnostic company, Ïtaly) Statistical analysis of the results was done by spss and X2 test.
    Result
    The prevalence of spss p. was 64/2%(a=0.s) with a positive correlation between the prevalence of H.P infection and females age (p<0.05) fathers education(P< 0.005), dwelling situation(p<0.05), number of family members(p<0.005) Gender of kids(p<0.05) and missed dentine (p<0.05). Hawere there was no significant relationship between H.P infection and residentioal place, mothers education, his mothesjob, toundation area, smoking, hygine level, socio-economic level, decay and filled dentine and abdominal. Çonclusion: Âccording to the increased prevalence of H.P inection and its complication health education, tight control of water and re-infection is recommended in patiets who are treatment by bacteriocidal drugs. Therefore we have to use clinical diagnostic for confirmation of H.P fcr preseription of bacteriosided drug.
    Keywords: Helicobacter pylory, Ënzyme, linked Ïmmunosorbent Âssay, seroepidemiologic studies
  • M. Afkhami Ardakani, M. Modaresi, E. Amirchaghmaghi Page 49
    Background and
    Purpose
    Diabetes is one the most common metabolic disease. 4.5-6% of Ïranian and 14.2% of Yazd people suffer from diabetes. Microalbuminuria occure before the developement of nephropathy, hence if detected at an early stage, effective therapy can be implemented by normalizaing of glycemia, strict blood pressure control and administration of ÂÇË inhibitors. The aim of this study was to determine the prevalence of microalbuminuria and its correlation with sex, fasting blood glacose, 2 hours post prandial blood sugar, HbÂÏÇ and duration of diabetes among type 2 diabetic patients attending Yazd diabetes centre.
    Materials And Methods
    Â cross sectional study was under taken from November 2002 to july 2003 to investigate the prevalence of microalbuminuria. 288type 2 diabetic patients (141 male and 147 female) visited at Yazd diabetes center were examined through consective sampling.
    Results
    Ôverall prevalence of microalbuminuria was 14.2%, males 14.9% and in males and females respective 13.6% Çhi- square analysis revealed that duration of diabetes is associated with microalbuminuria (Pvalue=0.001). No statiscally significant correlation was found between microalbuminuria and FBS, 2HPP(BS), sex and HbÂÏÇ. Çonclusion: The Ôverall prevalence of microalbuminuria in this study was similar to that reported in Ïndia (15.7%) and Saudi arabia(16.8%). Çonsidering the high rate of diabetic nephropathy, microalbuminuria screening tests are the best was in diabetic nephropathy diagnosis, treatment and prevention of end stage renal disease.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Microalbuminuria, Glycoslated Hemoglobin
  • F. Abdollahy, B. Shabankhani, S. Khani Page 56
    Background and
    Purpose
    Planning for adolescent’s prepation to face with puberty requi careful formation of their behavior and educational needs in onder to provideeducational information. This study was undertaken to determine KÂP girls Secondary students about puberty health in Mazandaran State 2003.
    Materials And Methods
    This research is an analytical study on 1708 Mazandaran adolescents KÂP for education. Sampling was done by sequentioal method. Data collated using a questioner containing demographic awareness. Âttitude and peractic questions about puberty health. Then based on results educational needs. Were detaming. Data was analyzed using spss program and X2, variance analysis, regression.
    Result
    Mean age and mean age of menarche were 13/33 and 12/3 year respectively educational status of most parents were low(35%), %5.8 of girls knew the meaning of puberty and puberty health awareness(33.4%) was weak. The rate of exercises, bath andnutrition during menses due low knowledge were low (p<0001). Ïnstead of positive attitude to menstruation (73.3%) emotional practice about that was weak (67.8%). Mothers were the first source of information in 62% of girls which explaies thien low level of information (p<0001). Sgnificant relationship was between awareness and health practice (p<0.0001). Çonclusion: Despite of willingness of most girls to more about puberty their health information and practice about puberty was low. The other important point is that information should not be limited to knowledge of puberty and menses mechanism, but deeper standing of physical and psychological changes and theirs connection with sex, fertility and marriage health is required.
    Keywords: Adolesence, puberty, Health, in Adolesence, School health services, Attitude
  • S.A.R. Ayatollahi, A. Mohammedpoor, A.R. Rajaee Page 64
    Background and
    Purpose
    Ëstimation of prevalence for the three stages of smoking in male students of grade-10 in Shiraz, Ïran.
    Materials And Methods
    This article is the first phse of a comprehnsive study related to adolescents smoking and predictors of transition in the stages.1132 male students of grade-10 were randomly selected from 20 high schools. Ëach student completed a self-administered questionnaire. The questions aimed to obtain information on smoking, self-esteem, and attitude toward smoking as well as demographic information. Respondent were classified into three stages of smoking (never smoker, experimenter and regular smoker).
    Results
    Ôverall 19.4 percent of students had smoked. 80.6%, 16.9%, and 2.5% were never smoker, experimenter and regular smoker, respectively. Âge, major, self-esteem and attitude toward smoking were significantly associated with smoking stages. Çonclusions: Smoking prevention should begin with adolesce even younger than age 12.
    Keywords: Smoking, in Âdolesence, Student, psychology, Self confidence
  • A.A. Karimpour, A. Esmailnejad Moghaddam Page 72
    Background and
    Purpose
    Despite the rapid development of assisted reproduction techniques (ÂRT) in recent years, implantation rates after replacement of embryos into the uterine cavity remains low. Ân important approach to improve embryo quaility and implantation rates has been the use of coculture systems. Hence this study was undertaken to evaluate the influence of cumulus cells monolayer in follicular fluid on mouse early embryo development in vitro. Ône cell embryos were obtained from Swiss white mouse after superovulation with HMG and hÇG. Çumulus cells were prepared from mouse egg-cumulus mass after a short exposure to medium containing hyaluronidase. These cells were seprated from red blood cells using a percoll gradient. Follicular fluid was collected from patients undergoing an ÏVF program during oocyte pick-up. Granulosa cells monolayer were prepared in Follicular fluid (FÇ) and Ham’s F10 medum (HÇ). Mouse one-cell embryos were cultured in FÇ, HÇ, Ham’s F10 (HF) and follicular fluid (FF) for 120 hours. Ônly 10% of embryos passed the 2-cell growth block in HF. Howerer, the proportion of 2-cell block passed emboryos were 21%, 27% and 69% in FF, HÇ and FÇ respectively which are significantly different from HF (P<0.05). The differences between FÇ and two other treatment were also significant (P<0.001). Ïn FÇ, 35% of 4-cell embryos continued to grow to blastocyst stage whereas only 8.9% and 7.7 % of 4-cell embryos in HÇ and FF reached this stage and no embryos developed to blastocyst in HF. The blastocyst rate in FÇ was significantly higher (P<0.001). Ït can be concluded that follicular fluid and cumulus cells in monolayer form may synergistally improved early embryo culture conditions compared with all other treatments.
    Keywords: Follicular fluid, Çoculture, Granulosa cell, Ëarly embryo
  • S.A. Emadi, E. Nasiri Page 80
    Background and
    Purpose
    Spinal anesthesia is one of the most common techniques in general surgery. We studied the distance from skin to spine to determine whether there is any relationship between patients age, body mass index (BMÏ), weight and the distance from the skin to the spine. The measurment of the distance from skin to the spine is not as well preformed as the distance from skin to the epidural.
    Materials And Methods
    Ïn this prospective observational study, general and orthopedic surgery in Jun 2001-March 2003 were included. Spinal anesthesia was performed at L3-L4 space in sitting position. The distance from the skin to subarachnoid with theneedle was advanced until free flow of cerebrospinal fluid was observed. The siatance form the skin to the subarachnoid after injection of lidocaine was measured by a standard ruler.
    Results
    The distance from the skin to the subarachnoid space was 45.2 ± 4.8 mm (mean ± SD). Linear regression analysis revealed a significant correlation between the distance from the skin to the subarachnoid space body weight (r=0.389, p=0.000), BMÏ (r=0.298, p=0.002) but a nonsignificant correlation with height (p=0.09, r-0.098). Çonclusion: These results indicated that body weight and BMÏ could be a guidline for identification of subarachnoid space during spinal anesthesia in sitting position.
    Keywords: Distance, Spinel, Subarachnoid, Epidural
  • M. Heravi, M. Jadid Milani, N. Regea, N. Valaie Page 86
    Background and
    Purpose
    Çonsidering the highRegarding to excessive prevalence of examination anxiety among students, its effect on learning and their mean sxcores and also because of stressful nature of studying in nursing we conducted this investigation to determine the effect of relaxation on anxiety level among nursing students.
    Materials And Methods
    This is an experimental study on sixth nursing students in two groups (twenty one female and seven male) and control group (n= 32). The were randomly divided and matchedwith regarding of sex, gender, marital status and using of dormitory. Data collecting instrument was a demographic sheet and S7Â7- x Shpilberger questionnaire. The level of anxiety was determined before and after relaxation exercises education by Shpilberger questionnaire. Relaxation exercises training (muscular progressive relaxation) were educated at one two-hours session practically and then an education handbook was given to students. They were asked to performing the exercises until the final examinations twice a day for half an hour.
    Results
    Study results showed that anxiety level among 82.1% of case was mild and 53.1% of control group showed moderate level of anxiety. Manwhitney test showed a significant difference between two groups in anxiety level (P<0.000). 89.3% of case group and 40.6% of control group had mild and moderate manifestations of anxiety respectively. ManÜwhitney test showed a significant difference between two groups in evident anxiety (P<0.000). 75% of students from case group showed latent anxiety at mild and moderate level respectively ManÜWhitney test showed statistically significant difference (p<0.05) between two groups in latent anxiety. -Sing statistics revealed significant difference inside the case group before, and after training (p<0.000) however, it did not reveal any significant difference inside control group before and after training. Çonclusion: This study showed the effect of relaxation exercise training in decreasing anxiety level. Ït is suggested to accomplish investigations to determine effects of relaxation training on examination anxiety level in other stressful field of studies in medical Sciences.
    Keywords: Relaxtion, Ântixiety, ethiology, therapy, Students, psychology
  • F. Haghi, S. Tirghari, F. Changani, R.A. Mohammadpour Page 92
    Background and
    Purpose
    Çonsidering the role of scorpion in biting and the rate of morbidity and mortality which is known as one of the main health problems this study study was conducted identify scorpionsin the mountains areas of township Sari city.
    Materials And Methods
    Ïn this is descriptive study sampling was done by cluster method samples were found from the beneath of rocks and kept in clean glass bottle date plasce of sampling etc. were recorded, then transferred to laboratory and references identification was performed with the help of stereomicroscope.
    Results
    Ïn this study 875 scorpin samples were collected 10.5% were male 38.85% of species were identifies as Mesobuthus eupeus eupeus and 61.5% Mesobuthus eupeus philipowitschi. Âll identified species belonged to the family of Bouthidae and 89.15% female. Çonclusions: Referring to the obtained date it is clear that Mesobuthus eupeus eupeus and Mesobuthus eupeus philipowitschi live in the study area. There for more studies on me type of the soil, plant covering climatic and other environmental conditions is recommended to be done in the region.
    Keywords: Scorpions, Çlassifications, Bites, stings, mortality, morbidity
  • K. Gohari, Moghadam, Gh.A. Godazandeh, K. Gohari, Moghadam, O. Emadian Page 96
    Macicnant plevral mesothestioma is a primary neoplasm of the plevra asbestos exposune Ïs known to bean important risk factor in abovt 80% of cases. Ths case report presents  32 yr oldman who has no history of asbestos onset plevrstsl chestpain whsch msmecs pulmonary in farction. Due to embols. By revewing the records there are few case of sudden onset pasn. Ïn addstion pleuritic pasn was awother unusuas Fea ture of the pasent.
    Keywords: Mesothelioma, diagnosis, thorax, pleural Diseases
  • F. Jadali, M. Kazemi, M.M. Seyeed Ahadi Page 101
    Â 32 month old female child admitted to the hospital for chief complains of productive caugh and irritability which had been progressively increased during the two weks despite the treatment. Ôn sonography: Â large round 5 cm mass occupied the left side of the heart with infiltration to the adjacent lung. ÇT scan findings confirm the sonographic result. The mediastinal mass with infiltrative lung nodule was surgically removed and examined histologicallt. The typical branching and anastomosing pattern of cuboidal cells arragngement confirmed the diagnosis of an endodermal yolk sac tumor. Serial sections showed no other tissue component in this tumor. Presence of an exclusive endodermal yolk sac tumor in the mediastinum of a female child is exceptionally rare and only in a few references we could find the same tumor in a female child.
    Keywords: Follicular fluid, Çoculture, Granulosa cell, Ëarly embryo