فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 70 (خرداد و تیر 1388)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 70 (خرداد و تیر 1388)

  • تاریخ انتشار: 1388/05/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • داوود فرزین، الیکا سلیمی صفحه 1
    سابقه و هدف
    آلکالوئیدهای بتاکربولینی که بعنوان آلکالوئیدهای گیاه اسپند شناخته می شوند، طیف اثر گسترده ای مانند افزایش آزادسازی دوپامین و دیگر کاتکول آمین ها از نقاط مختلف مغزی و مهار مونوآمین اکسیداز (MAO) دارند. این نتایج پیشنهاد می کند که بتاکربولین های گیاه اسپند بتوانند بعضی از رفتارهای کلیشه ای دوپامینرژیک را تعدیل کنند. منظور از مطالعه حاضر، بررسی اثر بعضی از بتاکربولین های گیاه اسپند یعنی هارمان، نورهارمان و هارمین بر رفتار نوک زدن القاء شده توسط آپومرفین در جوجه است.
    مواد و روش ها
    همه آزمایشات روی جوجه های نر و ماده (40 الی60 گرم) صورت گرفت. اثر تعدیلی بتاکربولین ها بر رفتار کلیشه ای با استفاده از رفتار نوک زدن القاء شده توسط آپومرفین ارزیابی شد. تزریق زیر جلدی آپومرفین (025/0 میلی گرم/کیلوگرم، آگونیست مختلط گیرنده های دوپامینی D1/D2) رفتار کلیشه ای نوک زدن را در جوجه القاء می کرد. پاسخ نوک زدن بصورت مشاهده مستقیم و بمدت 40 دقیقه ثبت می شد.
    یافته ها
    تزریق زیرجلدی هارمان (5/2 الی 10 میلی گرم/کیلوگرم) و هارمین (25/1 الی 5 میلی گرم/کیلوگرم) بطور معنی داری رفتار نوک زدن القاء شده توسط آپومرفین (25/0 میلی گرم/کیلوگرم) را کاهش داد. اثر نورهارمان (5/2 الی 15 میلی گرم/کیلوگرم) بر رفتار نوک زدن دوفازه بود اثر مهاری هارمان، نورهارمان و هارمین بر رفتار نوک زدن توسط فلومازنیل (5 میلی گرم/کیلوگرم، زیرجلدی، 30 دقیقه قبل از تست) و رزرپین (5 میلی گرم/کیلوگرم، داخل صفاقی، 18 ساعت قبل از تست) آنتاگونیزه شد.
    استنتاج
    نتایج بیانگر آن است که اثر تعدیلی هارمان، نورهارمان و هارمین بر رفتار کلیشه ای نوک زدن در جوجه ممکن است از طریق یک مکانیسم inverse agonist و با واسطه سیستم مونوآمینرژیک اعمال شود.
    کلیدواژگان: رفتار کلیشه ای نوک زدن، دوپامین، بتاکربولین ها، هارمان، نورهارمان، هارمین، جوجه
  • شهربانو کیهانیان، زهرا فتوکیان، فاطمه غفاری، مریم وحدانی، فاطمه شیرینکام، محمدمنصور ساروی صفحه 9
    سابقه و هدف
    درمان های شیمی درمانی ادجوانت موجود، علیرغم افزایش میزان بقاء زنان غیریائسه مبتلا به سرطان پستان، ممکن است باعوارض کوتاه مدت و دیررس داروها ازجمله اختلال عملکرد تخمدان و یائسگی زودرس همراه باشند. هدف از این مطالعه تعیین آمنوره ثانویه ناشی از شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پستان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضریک طرح توصیفی(case series) بوده که روی50 بیمار مبتلا به سرطان پستان غیریائسه، تحت شیمی درمانی، دارای قاعدگی نرمال و بستری در بخش انکولوژی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر طی فروردین 1386تا فروردین 1387 صورت گرفت. نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد و برای جمع آوری اطلاعات از پرسشنامه و یافته های آزمایشگاهی شامل سطح سرمی FSH و پروژسترون خون قبل و 12 ماه بعد از اتمام شیمی درمانی استفاده شد. اطلاعات با استفاده ازآزمون های آماریt زوج، t مستقل وآنالیز واریانس یک طرفه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج مطالعه حاضرنشان دادکه62 درصدازبیماران مورد مطالعه، 12ماه پس ازاتمام شیمی درمانی دچارآمنوره شدند. نتایج همچنین نشان داد که بین متغیرهای درمان هورمونی، مرحله بیماری، درگیری غدد لنفاوی و وضعیت گیرنده های استروژن (ER) و پروژسترون(PR) با بروز آمنوره ارتباط معنی داری وجود نداشت،اما بین متغیرهای سن (002/0p<)، فواصل دریافت داروهای شیمی درمانی (000/0p<)، تعداد دفعات شیمی درمانی (02/0p<)، رژیم شیمی درمانی (0001/0p<) و دوز داروهای شیمی درمانی (04/0p<) با بروز آمنوره ارتباط معنی داری وجود داشت.
    استنتاج
    شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان پستان قبل ازسنین یائسگی، علاوه بر اثر سیتوتوکسیک دارو روی سلول های سرطانی می تواند با مهار فعالیت تخمدان موجب آمنوره شوند.
    کلیدواژگان: آمنوره، شیمی درمانی، سرطان پستان، زنان غیریائسه
  • ولی الله دبیدی روشن، نادر تنیده، فرزانه حکمت، طلا جولازاده صفحه 18
    سابقه و هدف
    شکستگی های ناشی از استئوپوروز پس از یائسگی در زنان شایع است و بخش قابل توجهی از مرگ و میر را شامل می شود. گرچه سن یک ریسک فاکتور مستقل شکستگی است، اما ریزساختارهای microarchitectures)) استخوان، پیشگویی کننده شکستگی های بعدی به شمار می رود. کلسیم کافی و تمرینات تحمل وزن از قبیل تمرینات مقاومتی و وزنه تمرینی سبب بهبود تکامل اسکلتی می شوند، اما اثر مکمل کلسیم و تمرینات دوی استقامتی روی نوارگردان بر این ریز ساختارها کاملا مشخص نشده است. هدف این مطالعه تعیین اثر تمرین دوی استقامتی روی نوارگردان و یا مکمل کلسیم بر زیرساختارهای استخوان ترابیکولار و کورتیکال متافیز فوقانی درشت نی در موش های عقیم شده بود.
    مواد و روش ها
    43 سر موش صحرایی بالغ نژاد Sprague Dawley در این تحقیق آزمایشگاهی شرکت داشتند که 7 سر موش برای تعیین مقادیر اولیه زیرساختارهای استخوان ترابیکولار و کورتیکال متافیز فوقانی درشت نی کشته شدند و بقیه تحت عمل جراحی عقیم سازی قرار گرفتند و پس از 3 ماه به صورت تصادفی به چهار گروه شامل: گروه های پیش آزمون، تمرین دوی استقامتی، مکمل کلسیم و گروه کنترل تقسیم شدند. گروه تمرینی پروتکل دوی پیشرونده را با سرعت 12 تا 20 متر در دقیقه و به مدت 10 تا 59 دقیقه و 5 جلسه در هفته اجرا کردند. درحالی که گروه کلسیم، روزانه 35 میلی گرم کلسیم به ازای هرکیلوگرم وزن بدن را از طریق گاواژ دریافت کردند. پس از 8 هفته، ریز ساختارهای متافیز بالایی استخوان درشت نی با دستگاه آنالیز تصویر برداری نیمه اتوماتیک مجهز به آکولارمیکرومتر اندازه گیری شد.
    یافته ها
    عقیم سازی سبب کاهش معنادار فاصله بافت ترابیکولار، حجم و ضخامت بافت ترابیکولار و کاهش اندک غیرمعنادار حجم و ضخامت بافت کورتیکال شد. آنالیز واریانس یکطرفه نشان داد تفاوت آماری معناداری در فاصله، حجم و ضخامت بافت استخوانی ترابیکولار گروه های تمرین استقامتی و کلسیم در مقایسه با گروه کنترل وجود دارد. همچنین بین ضخامت و حجم بافت های ترابیکولار و کورتیکال بین دو گروه تمرین استقامتی و کلسیم تفاوت معناداری وجود نداشت.
    استنتاج
    فواید اسکلتی را می توان با تغییرات اندک در شیوه زندگی از جمله اجرای فعالیت های تحمل وزن و مصرف مکمل کلسیم بدست آورد. به علاوه، انجام تمرینات دوی استقامتی و یا مکمل کلسیم در موش های صحرایی عقیم شده می تواند اثر مهاری و یا برگرداننده در ریزساختارهای استخوان های متحمل وزن داشته باشد.
    کلیدواژگان: ریزساختارهای استخوان، تمرینات تحمل وزن، پوکی استخوان، موش های صحرایی، مکمل کلسیم
  • امین طالبی بزمین آبادی، اشرف محبتی مبارز، ابوالقاسم عجمی، علیرضا رفیعی، ترنگ تقوای صفحه 26
    سابقه و هدف
    هلیکوباکترپیلوری که تقریبا نیمی از جمعیت دنیا را آلوده می کند، یک ریسک فاکتور مهم در گاستریت مزمن، زخم معده و سرطان معده است. امروزه ریشه کنی هلیکوباکتر پیلوری بعنوان موثرترین روش برای بهبود زخم های معده توصیه می شود. یکی ازمهمترین دلایل شکست درمان هلیکوباکترپیلوری، مقاومت آن به آنتی بیوتیک ها است. هدف این مطالعه تعیین الگوی حساسیت آنتی بیوتیکی در سویه های هلیکوباکترپیلوری نسبت به 6 آنتی بیوتیک رایج در شمال کشور است.
    مواد و روش ها
    از 125 بیمار مراجعه کننده به مرکز پزشکی طوبی با شکایت دیسپپتیک نمونه بیوپسی تهیه شد. بیوپسی ها درمحیط ترانسپورت تایوگلیکولات براث به آزمایشگاه منتقل شدند. ابتدا درمحیط کلمبیا آگار غنی شده با 7 درصد سرم جنینی گاو و 7 درصد خون گوسفندی کشت داده شد. تست های اوره آز، کاتالاز و اکسیداز برای تعیین هویت هلیکوباکترپیلوری استفاده شدند. سوسپانسیون باکتریایی، معادل استاندارد 3 مک فارلند روی پلیت ها ریخته شده، دیسک های آنتی بیوتیکی روی آن قرار داده شده و هاله های مهار رشد باکتریایی بعد 3 روز انکوباسیون در شرایط بیهوازی قرائت شدند.
    یافته ها
    هلیکوباکترپیلوری از 116 نمونه(8/92 درصد) از کل 125 نمونه بیوپسی جداسازی شد. مقاومت به مترونیدازول، آموکسی سیلین، کلاریترومایسین، تتراسایکلین، فورازولیدون و سیپروفلوکساسین به ترتیب(83)71 درصد، (40)35 درصد، (29)25 درصد، (11)9 درصد، (28)24 درصد و (29)25 درصد تعیین شد. مقاومت چندتایی (مترونیدازول- آموکسی سیلین- کلاریترومایسین) در 6 نمونه(5 درصد) مشاهده شد.
    استنتاج
    مقایسه اطلاعات ما با نتایج گذشته نشان داد که شیوع مقاومت هلیکوباکترپیلوری به کلاریترومایسین، فورازولیدون و مترونیدازول در ایران بشدت رو به افزایش است. میزان مقاومت به آموکسی سیلین در مطالعه حاضر در قیاس با سایر کشورها بسیار بالاتر است. مطالعه حاضر نشان داد که به منظور تعیین رژیم دارویی مناسب علیه هلیکوباکترپیلوری ما همواره نیازمند مطالعات تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی هستیم.
    کلیدواژگان: هلیکوباکترپیلوری، مقاومت آنتی بیوتیکی، دیسک دیفیوژن
  • وجیهه غفاری ساروی، مهران ضرغامی*، فاطمه شیخ مونسی، سوسن موعودی، فاطمه خادم، محسن کرمی صفحه 33
    سابقه و هدف

    تصمیم گیری در مورد انجام و یا عدم انجام عملیات احیاء، مدت زمان ادامه و یا قطع آن در نوزادان بسیار بدحال با تردیدهای زیادی همراه است. این مطالعه به بررسی نگرش وعملکرد پزشکان اطفال و زنان و زایمان در این زمینه پرداخته است.

    مواد و روش ها

    در سال 1388، به کلیه پزشکان متخصص، فوق تخصص، دستیار و فلو اطفال و زنان و زایمان شهرهای ساری و بابل (140 نفر) یک پرسشنامه بی نام در این زمینه ارائه شد، و 7/75 درصد افراد به آن پاسخ دادند.

    یافته ها

    بیش از 70 درصد موارد، مخالف کمک به مرگ نوزاد بسیار بدحال، و کمتر از یک چهارم آنها موافق این کار بودند. هیچ کدام از پزشکان تاکنون داروئی برای تسریع مرگ این نوزادان تجویز نکرده بودند. قطع اقدامات احیا در موارد مختلف نوزادان بسیار بدحال شایع نبود و حداکثر به وسیله یک پنجم پزشکان به تشخیص خودشان در نوزادان دارای آنومالی های متعدد مادرزادی گزارش شد. عوامل تاثیرگذار در تصمیم گیری پزشک برای قطع اقدامات احیاء در نوزادان بسیار بدحال به ترتیب عبارت بودند از تعداد فرزندان خانواده، فشار کارکنان بیمارستان، در خواست والدین نوزاد، جنس نوزاد، کمبود امکانات بیمارستانی، سابقه ناباروری والدین و وضع اقتصادی خانواده نوزاد. در بیشتر موارداعتقادات مذهبی در تصمیم گیری برای ادامه و یا قطع درمان نوزاد بسیار بدحال موثر بود و منجر به موافقت بیشتر با تصویب قانونی در کشور برای شروع و یا ادامه درمان این نوزادان شده بود.

    استنتاج

    این مطالعه حاکی از غلبه نگرش تقدس زندگی بر نگرش کیفیت زندگی است. وضع قانون شفاف در این زمینه ضروری به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: نوزاد بسیار بدحال، اقدامات احیاء، خوش مرگی (اوتانازی)
  • مهدی فخار، فتانه میکائیلی، غلامرضا حاتم، حمد حسین معتضدیان، پروانه حبیبی، اسماعیل فلاح صفحه 41
    سابقه و هدف
    بیماری لیشمانیوز احشائی(کالاآزار) از جمله بیماری های انگلی قابل انتقال بین انسان و حیوان است که توسط انگل های کمپلکس لیشمانیا دونوانی ایجاد می شود. هدف از این مطالعه کاربرد سیستم های مختلف آنزیمی در تفکیک گونه ها و سویه های عامل لیشمانیوز احشائی می باشد.
    مواد و روش ها
    دراین مطالعه تجربی، سویه مرجع لیشمانیا اینفانتوم، سویه مرجع لیشمانیا ماژور و سویه لیشمانیا تروپیکا به همراه انگل های لیشمانیا جدا شده از مغز استخوان بیماران مبتلا به کالاآزارو انگل های جدا شده از یک قلاده سگ از استان فارس و یک قلاده از آذربایجان شرقی در محیط کشت مایع آر پی ام آی 1640 به همراه سرم جنین گاو 10 درصد انبوه سازی و بعد ازجمع آوری از محیط کشت، عصاره گیری شد و سپس با استفاده از الکتروفورز روی ژل پلی آکریلامید به روش غیر پیوسته، شش سیستم آنزیمی گلوکز فسفات ایزومراز، فسفوگلوکوموتاز، مالات دهیدروژناز، گلوکز6 فسفات دهیدروژناز، 6 فسفو گلوکونات دهیدروژناز و نوکلئوزید هیدرولاز2 به منظور تفکیک گونه و سوش انگل های بدست آمده و یافتن سیستم های مناسب تر جهت تفکیک آنها در مقایسه با سویه های مرجع مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    پروفیل ایزوآنزیم های 6 سیستم آنزیمی معرفی شده برای نمونه های جدا شده از بیماران و مخازن لیشمانیوز احشایی با یکدیگر و سویه مرجع مقایسه شدند و مهاجرت نسبی کلیه باندهای ایزوآنزیمی هرنمونه در سیستم های مورد بررسی محاسبه گردید و مشخص شد که تنها پنج سیستم آنزیمی توانایی تفکیک گونه های مختلف انگل را از یکدیگر می باشند.
    استنتاج
    در مطالعه حاضر، آنزیم های گلوکز فسفات ایزومراز و گلوکز6 فسفات دهیدروژناز بیشترین هتروژنیتی و نوکلئوزید هیدرولاز2 بیشترین هموژنیتی را داشتند و همچنین آنزیم های فسفوگلوکوموتاز و گلوکز فسفات ایزومراز و مالات دهیدروژناز از آنزیم های بسیار فعال بودند.
    کلیدواژگان: لیشمانیوز احشائی، الکتروفورز ایزوآنزیم، ژل پلی آکریلامید
  • محمد کاظمی عرب آبادی، محمدرضا میرزایی، ابراهیم رضازاده زرندی، غلامحسین حسن شاهی، محمدرضا وطنی باف صفحه 49
    سابقه و هدف
    بسیاری از سرطان ها یک شبکه قوی از کموکین ها و گیرنده های آنها از جمله کموکین های CCL3 (MIP-1a)، CCL4 (MIP-1b) و CCL5 (RANTES) را بیان می کنند. این کموکین ها اعمال خود را از طریق گیرنده های CCR2 و CCR5 انجام می دهند. به دلیل اهمیت CCR5 در تومورها بررسی نقش این گیرنده در تومورها مهم به نظر می رسد. مطالعات نشان می دهد که نوعی جهش با نام جهش d 32 در ژن CCR5 می تواند منجر به کاهش بیان و عملکرد این گیرنده شود. ما در این مطالعه به بررسی جهش شناخته شده d 32 و متعاقب آن حذف 32 نوکلئوتیدی از این ژن در بیماران مبتلا به سرطان پستان پرداختیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه طی ماه های بهمن سال 1386 تا خرداد 1387 روی 36 بیمار با سرطان پستان و 100 نمونه کنترل و با کمک تکنیک Gap-PCR انجام شد. اطلاعات مربوط به سن، شغل و طبقه اجتماعی از طریق پرسش نامه و بررسی های آماری با کمک آزمون های T و کای- دو انجام شد.
    یافته ها
    بررسی ها در این جمعیت نشان داد که هیچکدام از بیماران مورد مطالعه دارای جهش CCR5-d 32 نبودند. نتایج ما همچنین نشان داد که 3 نفر از 100 نفر (3 درصد) گروه کنترل دارای فرم هتروزیگوت این جهش بودند.
    استنتاج
    مطالعه ما نشان داد که جهش CCR5-d 32 در بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد. بنابراین به نظر می رسد که شاید این جهش در سرطان پستان نقشی نداشته باشد.
    کلیدواژگان: کموکین ها، CCR5، جهش d 32، سرطان پستان
  • معصومه حیدری، عفت مرقاتی خویی، آزیتا کیانی آسیابر، شفیقه محمدی تبار صفحه 54
    سابقه و هدف
    در سال های اخیر علاقه خانم ها به شیردهی و تداوم آن تا پایان 2سالگی افزایش یافته است و در عین حال گزارشاتی مبنی بر اثرات منفی شیردهی بر فعالیت جنسی وجود دارد. می توان گفت که نقش شیردهی بر میل و فعالیت جنسی ناشناخته است، بعضی از زنان شیرده بیان می کنند که میل جنسی آنها در پایین است و در مقابل بسیاری از زنان شیرده بیان می کنندکه بیشترین تحریک جنسی را پس از زایمان داشته اند. با توجه به نتایج متناقض در مورد رابطه شیردهی با فعالیت جنسی، این تحقیق روی خانم های شیرده و غیرشیرده مراجعه کننده به درمانگاه های دولتی پایش رشد کودک منتخب شهر تهران درسال 1386 انجام گرفت و فعالیت جنسی پس از زایمان آنها از پایان دو ماهگی تا شش ماهگی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه که به صورت هم گروهی تاریخی انجام شد، فعالیت جنسی 258 خانم شیرده (گروه مورد) با 198خانم غیرشیرده (گروه شاهد) در دوران پس از زایمان مورد بررسی قرار گرفت. افراد دو گروه از نظر سن، پاریته، تحصیلات، شغل، درآمد و نوع زایمان مشابه سازی شدند. پرسشنامه مورد استفاده شامل مشخصات فردی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی و سوالات مربوط به فعالیت جنسی در دوران پس از زایمان بود. سوالات پرسشنامه از طریق مصاحبه حضوری توسط پرسشگر تکمیل شد و اطلاعات به دست آمده با استفاده از نرم افزارSpss مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    افراد دو گروه با هم مشابه بودند. 3/28 درصد زنان شیرده و 9/22 درصد زنان غیرشیرده طی ماه اول پس از زایمان و 7/71 درصد زنان شیرده و 1/78 درصد زنان غیرشیرده فعالیت جنسی خود را در طی ماه دوم و بعد از آن شروع کرده بودند. ارتباط بین تعداد نزدیکی های پس از زایمان و شیرده و غیر شیرده بودن مادر معنی دار بود (02/0p<). تغییرات میل، رضایتمندی جنسی وتجربه ارگاسم در دوران پس از زایمان نسبت به قبل از بارداری در زنان شیرده و غیر شیرده تفاوت معنی داری نداشت. بین خشکی واژن و شیردهی در دوران پس از زایمان ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    استنتاج
    به نظر می رسد که شیردهی با فعالیت جنسی ارتباط معنی داری ندارد.
    کلیدواژگان: شیردهی، فعالیت جنسی
  • شهریار عالیان، رویا قاسمیان، نرگس نجفی، پریناز پیر سیاوش صفحه 61
    سابقه و هدف
    علائم بالینی و یافته های معمول رادیوگرافی قفسه سینه در سل ریوی اولیه و ثانویه کاملا شناخته شده و مشخص است. بر اساس مشاهدات به نظر می رسد طی سال های اخیر تظاهرات غیرمعمول رادیوگرافی قفسه سینه در بالغین مبتلا به سل ریوی بیشتر دیده میشود. هدف از این مطالعه بررسی این تغییرات در بیماران مسلول خلط مثبت بدون ضعف ایمنی در شهرستان های ساری، قائمشهر و نکا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 65 بیمار با محدوده سنی 16 تا 87 سال مبتلا به سل ریوی در شهرستان ساری، قائم شهر و نکا در طول سال 1385 مورد بررسی قرار گرفتند. معیار ورود به مطالعه مثبت بودن اسمیر خلط از نظر باسیل کخ و نداشتن بیماری زمینه ای و تضعیف کننده سیستم ایمنی بود. اطلاعات مربوط به علائم بالینی و یافته های رادیوگرافی قفسه سینه از طریق پرسشنامه طرح جمع آوری شد.
    یافته ها
    علائم بالینی بیماران شامل: سرفه 83 درصد، تب 60 درصد، بی اشتهایی 60 درصد، تعریق شبانه 55 درصد، کاهش وزن 8/37 درصد و هموپتزی 6/24 درصد بود. در رادیوگرافی ریه بیماران، تظاهرات معمول در 8/70 درصد (درگیری لوب فوقانی ریه ها با یا بدون درگیری سایر قسمت ها)و غیرمعمول در 2/29 درصد (درگیری لوب میانی و تحتانی ریه ها بدون درگیری لوب فوقانی، درگیری ارزنی ریه، لنفادنوپاتی هیلار و رادیوگرافی قفسه سینه طبیعی) مشاهده گردید.
    استنتاج
    در این مطالعه شایعترین علائم بالینی سرفه بیش از سه هفته و تب بود که با آمارهای قبلی همخوانی دارد. شیوع تظاهرات رادیوگرافیک غیرمعمول 2/29 درصد بود که بیان کننده افزایش شیوع این یافته های آتیپیک در عکس قفسه سینه نسبت به دهه های قبل می باشد. بنابراین شناخت دقیق این تظاهرات غیرمعمول در تشخیص سریع و درمان به موقع بیماران اهمیت بسیار دارد.
    کلیدواژگان: علائم بالینی، رادیوگرافی قفسه سینه، سل ریوی
  • محمد شکرزاده، مهناز محمودی راد، منصوره میرزایی، نریمان مصف، مائده آهنگری صفحه 67
    سابقه و هدف
    امروزه برای کمک به ترمیم آسیب های پوستی نظیر سوختگی ها، زخم های مزمن دیابتیک یا زخم های مزمن ناشی از جراحی، از کشت کراتینوسایت ها و پیوند آن ها به محل ضایعه استفاده می شود. در این روش باید پیوستگی لازم برای کشت سلول های اپیدرمال در شرایط آزمایشگاه ایجاد شود. به این منظور در این تحقیق از روش ساده کاشت اپیدرم به همراه محیط کشت بدون سرم که در آن نیازی به فیبروبلاست های 3T3 وجود ندارد، استفاده شد.
    مواد و روش ها
    قطعه کوچکی از پوست موش صحرایی را در تریپسین قرار داده و درم را از اپیدرم جدا نمودیم. سپس اپیدرم را به قطعات یک میلی متری تقسیم کرده و در یک فلاسک کاشتیم. پس از گذشت نیم ساعت، روی قطعات اپیدرم، محیط کشت بدون سرم افزوده و هر دو روز یک بار محیط کشت را تعویض کردیم. پس از 21 روز تقریبا 70 درصد سطح فلاسک توسط کراتینوسایت ها پوشانیده شد. این کراتینوسایت ها پس از دو بار پاساژ در تانک ازت ذخیره شدند.
    یافته ها
    کشت خالص کراتینوسایت به آسانی به روش کاشت اپیدرم و بدون استفاده از سرم های با منشا حیوانی و نیز لایه تغذیه کننده به دست آمد.
    استنتاج
    کاشت اپیدرم در محیط کشت بدون سرم یک روش ساده برای جداسازی کراتینوسایت های اتولوگ از قطعه کوچکی پوست می باشد که در آینده می توان از این روش برای کشت کراتینوسایت های انسانی جهت ترمیم زخم ها استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کراتینوسایت، کشت سلول، کاشت اپیدرم
  • ساسان توانا، یونس پناهی، نصر الله ساعد موچشی، فاطمه بیرقدار، ابراهیم نادری. شهرام علا صفحه 72
    سابقه و هدف
    شایعترین یافته در آمبولی ریوی نارسایی بطن راست است. هدف این مطالعه بررسی شیوع و مزیت تشخیصی تروپونین قلبی I در تشخیص بیماران مبتلا به نارسایی بطن راست بدلیل آمبولی ریه می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی 42 بیمار مبتلا به آمبولی ریوی در بیمارستان اکبتان شهر همدان انجام شد. اطلاعات لازم از طریق گرفتن شرح حال بیماران، انجام اکوکاردیوگرام و اسکن پرفیوژن ریوی جمع آوری شد و نمونه های خون بیماران به سرعت بعد از تشخیص آمبولی ریوی گرفته شد و تروپونین I با روش کروماتوگرافی اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    تروپونین I در 2 مورد افزایش یافته بود، (بالای g/lμ 5/0) و در 40 مورد (2/95 درصد) کمتر از g/lμ 5/0بود. اختلال عملکرد بطن راست در 16 (38 درصد) بیمار مشاهده شد. علائم اکوکاردیوگرافیک اختلال عملکرد بطن راست در یک بیمار از دو بیمار با تروپونین I مثبت و در 15 بیمار از 40 بیمار (5/37 درصد) با تروپونین منفی مشاهده شد. هیچ ارتباطی بین نارسایی بطن راست و سطح ترپونین I یافت نگردید.
    استنتاج
    بالا رفتن تروپونین I در آمبولی حاد ریه علیرغم شیوع پایین آن، نشان دهنده آن است که اندازه گیری تروپونین I نمی تواند به افتراق علل قلبی درد سینه از علل غیرقلبی آن و تشخیص اختلال عملکرد بطن راست کمک چندانی نماید.
    کلیدواژگان: آمبولی ریوی، نارسایی بطن راست، ترپونین I
  • جواد غفاری، حسین کرمی، علی عباسخانیان، ایرج محمدزاده صفحه 76
    سابقه و هدف
    بیماری های نقص ایمنی اولیه شامل طیف وسیعی از بیماری ها و سندرم های بالینی همراه با علائم بالینی و آزمایشگاهی متنوع است. هدف این مطالعه بررسی و شناخت بیشتر بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی سینا می باشد.
    مواد و روش ها
    در این تحقیق توصیفی پرونده کلیه بیماران مبتلا به نقص ایمنی اولیه مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی سینا ساری مورد بررسی قرار گرفت و تمام علائم بالینی و آزمایشگاهی آنها استخراج و آنالیز شد.
    یافته ها
    در مدت 3 سال 10 بیمار مبتلا به نقص ایمنی اولیه مراجعه کردند که 7 نفر مذکر و 3 نفر مونث بودند. نقص ایمنی هومورال در5 نفر (50 درصد) و نقص فاگوسیت در 1 مورد (10 درصد)، نقص ایمنی سلولی 3 مورد (30 درصد) و یک مورد هم ازدیاد IgE (10 درصد) دیده شد. اغلب این بیماران مبتلا به عفونت های تنفسی و عفونت گوش میانی و با شیوع کمتر عفونت هایی مانند آدنیت، گاستروانتریت، آبسه های کبدی، خونریزی ها و بدخیمی بوده اند.
    استنتاج
    علائم نقص های ایمنی اولیه متنوع است. آگاهی از تظاهرات بالینی آنها و در نظر داشتن نقص ایمنی در تشخیص های افتراقی در بسیاری از موارد می تواند به تشخیص زودترو درمان مناسب تر بیماران کمک شایانی نماید.
    کلیدواژگان: نقص ایمنی اولیه، عفونت، شیوع
  • سید خلیل فروزان نیا، سید جلیل میرحسینی، محمدرضا حاجی اسماعیلی، محمدحسن عبداللهی، مهدی حدادزاده، حبیب الله حسینی، سید حسین مشتاقیون صفحه 81

    فیستول شریان بی نام به نای(TIF) عارضه تاخیری و نادر تراکئوستومی است و به دلیل خونریزی فراوان تهدیدکننده حیات می باشد. این عارضه در 1/0 درصد موارد تراکئوستومی و در عرض 14-7 روز نخست پس از جراحی تراکئوستومی روی می دهد. منابع موجود میزان زنده ماندن این بیماران3/14 را درصد گزارش کرده اند. ما در این گزارش یک مورد فیستول شریان بی نام به نای را 50 روز پس از تراکئوستومی گزارش می کنیم که با اقدام به موقع تشخیصی- درمانی بیمار نجات یافت.

    کلیدواژگان: تراکئوستومی، فیستول شریان بی نام، عارضه دیررس تراکئوستومی
  • جواد غفاری، حسین کرمی، علی عباسخانیان، حسین سلیمانی راد صفحه 89
    سندرم ویسکوت-آلدریچ(WAS) یک بیماری نقص ایمنی وابسته به جنس(کروموزمX) می باشد که با اگزما، عفونت های مکرر، افزایش بیماری های اتوایمون یا خود ایمنی، بدخیمی کاهش پلاکت با اندازه کوچکتر از حد نرمال همراه است.
    بیمار پسر 11 ساله ای است، از والدین غیر منسوب که به علت استفراغ، درد شکم (هماتوم) و کبودی اندام تحتانی (اکیموز) در ناحیه ساق پا بستری شده است. درطول زندگی خود چندین بار سابقه بستری شدن دربیمارستان را دارد که اغلب به علت خونریزی در مناطق مختلف بدن بوده است. بیمار بدلیل خونریزی مکرر شبکیه چشم از سال قبل نابینا شده است.
    کلیدواژگان: سندرم ویسکوت، آلدریچ، نقص ایمنی، نابینائی
  • فائزه بابایی، مطهره خردمند، سید جواد حسینی صفحه 91
    ایدز بیماری است که سیستم های مختلف بدن را درگیر می کند. این بیماری علاوه بر افزایش لگاریتمی شیوع و بار اقتصادی سنگین ناشی از درمان، مورتالیته بالایی نیز دارد(1). در حال حاضر حدود 36 میلیون بیمار مبتلا به ایدز در دنیا زندگی می کنند(2). جوانان و نوجوانان بالاترین درصد ابتلا را در میان کلیه گروه های سنی را دارا می باشند به نحوی که CDC بیماری های ناشی از ایدز را دومین علت مرگ گروه سنی 24-15 معرفی کرده است(1). با استناد به گزارشات W.H.O مبنی برگسترش این بیماری درکشورهای حوزه خلیج فارس، لازم است تا سیاست فردا دیر است، امروز پیشگیری کنیم را، مورد توجه قرار دهیم. از آنجایی که هنوز واکسن یا درمان موثری علیه ایدز معرفی نشده، پیشگیری از ایدز موثرترین شیوه جهت مبارزه با آن است و دراین امر، پیشگیری نوع اول یعنی آموزش بهداشت و افزایش آگاهی گروه های در معرض خطر، به ویژه جوانان و نوجوانان، نقش کلیدی جهت مبارزه با ایدز ایفاء می کند(3).
    جامعه مورد مطالعه این مطالعه نیمه تجربی را، دانش آموزان دبیرستان های شهربابل که در سال های اول تا سوم، در نوبت روزانه در مدارس دولتی مشغول به تحصیل بودند، تشکیل می دادند. واحدهای مورد پژوهش از مناطق مختلف اقتصادی- اجتماعی شهر بصورت تصادفی انتخاب شدند. پس از انجام یک بررسی مقدماتی نمونه پژوهش 230 نفر تعیین شد (115 نفر پسر و 115نفر دختر).
    پس از نمونه گیری و تکمیل سوالات پیش آزمون pre test)) توسط دانش آموزان آموزش به مدت 90 دقیقه انجام شد. به این ترتیب که ابتدا یک سخنرانی به مدت 45 دقیقه درمورد ماهیت بیماری ایدز، شیوه های انتقال، راه های پیشگیری و نیز چگونگی برخورد با بیماران ایدزی توسط پژوهشگر اجرا شد. سپس فیلم آموزشی تهیه شده از مرکز مبارزه با ایدز تهران به مدت 30 دقیقه نمایش داده شد. بعد از نمایش فیلم، جزوه آموزشی نیزبه مدت 15 دقیقه جهت مطالعه در اختیار دانش آموزان قرارگرفت. بعد از تکمیل سه مرحله فوق، مجددا پرسشنامه post test)) تکمیل گردید.
    جهت نمره گذاری سوالات آگاهی، به هرپاسخ صحیح نمره1 و به پاسخ غلط نمره صفر تعلق گرفت و جمع نمرات سوالات آگاهی به عنوان نمره کل هر فرد تلقی گردید. بدین ترتیب حداکثر نمره آگاهی کسب شده توسط دانش آموزان 31 و حداقل آن صفر درنظرگرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از ویرایش پانزدهم نرم افزار آماری SPSS و به کارگیری آزمون های آماری توصیفی و نیز آزمون های chi squares وPaired T test انجام شد.
    نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که اغلب دانش آموزان(2/80 درصد از دانش آموزان پسر و7/75 درصد از دانش آموزان دختر) معتقد بودند که اطلاعاتشان در مورد ایدز کافی نیست. در این میان، دانش آموزان
|
  • Davood Farzin, Elika Salimi Page 1
    Background and
    Purpose
    b-carboline alkaloids, also known as harmala's alkaloids have a wide spectrum of pharmacological actions including a stimulatory action on release of dopamine and other catecholamines in several brain regions and an inhibitory action on monoamine oxidase (MAO). These findings suggest that b-carbolines should alleviate at least some of the dopaminergic stereotyped behaviors. The purpose of present study is to determine the effects of b-carbolines harmane, norharmane and harmine on apomorphine-induced pecking behavior in chick.
    Materials And Methods
    All experiments were carried out on male/female chicks (40-60 g). The modulatory effects of b-Carbolines on stereotyped behavior were assessed using the pecking behavior induced by apomorphine. Subcutaneous (s.c.) injection of apomorphaine (0.025 mg/kg, mixed agonist of dopamine D1/D2 receptors) induced pecking. The pecking response was counted by direct observation and recorded for a 40-minute period.
    Results
    S.C. injection of harmane (2.5-10 mg/kg) and harmine (1.25-5 mg/kg) significantly decreased the pecking behavior induced by apomorphine (0.25 mg/kg). The norharmane (2.5-15 mg/kg, i.p.) response was biphasic. The inhibitory effects of harmane, norharmane and harmine were blocked by flumazenil (5 mg/kg, i.e., 30 minutes before the test) or reserpine (5 mg/kg, i.e., 18 hours before the test).
    Conclusion
    Results suggest that the modulatory effect of harmane, norharmane and harmine on the pecking behavior may be mediated through an inverse agonistic/monoaminergic mechanism.
  • Shahrbanoo Keihanian, Zahra Fotokian, Fatemeh Ghaffari, Maryam Vahdani, Fatemeh Shirinkam, Mohammad Mansour Saravi Page 9
    Background and
    Purpose
    Although adjunct chemotherapy may increase life in non-menopausal breast cancer patients, however, it may cause short-term complications such as nausea, vomiting, alopecia, as well as long-term complications in ovarian failure and premature menopausal. The objective of this study was to investigate chemotherapy-induced secondary amenorrhea in non-menopausal women with breast cancer.
    Materials And Methods
    A descriptive design (case series) was preformed on fifty breast cancer patients, non-menopausal (normal mense) and chemotherapy in Ramsar Emam Sajad Hospital Oncology unit from 2007 to 2008. Sampling was consecutive. Data gathering method was questionnaire & blood sampling (FSH & Progesterone) for prior and 12 months after the end of chemotherapy. Data was analyzed by paired-t, independent-t and one-way ANOVA tests.
    Results
    Results showed that 62% of patients were amenorrhea 12 months after the end of chemotherapy. Results showed that there was no meaningful relationship between age, hormone therapy, disease stage, node-positive and ER & PR status to amenorrhea; however, there was a meaningful relationship between duration of treatment, type and dose of chemotherapy to amenorrhea.
    Conclusion
    In pre-menopausal patients with breast cancer, receiving cytotoxic chemotherapy against tumor cells, amenorrhea may occur do to ovarian failure.
  • Valliollah Dabidy Roshan, Nader Tanideh, Farzaneh Hekmat, Tala Jolazadeh Page 18
    Background and
    Purpose
    Osteoporotic fractures are much more common in older post-menopausal women and account for significant morbidity and mortality. Although age is an independent risk factor for fractures, bone micro-architecture is the predictor of subsequent fractures. Adequate calcium and Weight-bearing exercise are known to affect skeletal development, however, the effects of calcium supplement and treadmill endurance running on bone micro-architecture are not well known. The objective of this study was to determine the effects of treadmill endurance running training and calcium supplement, on micro-architectures of cortical and trabecular bone in the proximal tibia metaphyseal in ovariectomized Sprague Dawley rats.
    Materials And Methods
    Forty-three rats were randomly divided into endurance running training, calcium supplement, control, pre-test and base groups. The rats in the treadmill running group performed the progressive running exercise in 12 to 20 m/minutes for a total of 10 to 60 minutes, 5 times a week. Calcium group received ca supplement using Gavage (35 mg/kg/day) for 8 weeks. After 8 weeks, micro-architecture parameters in the proximal tibia metaphyseal were measured by using a semi-automated image analysis system.
    Results
    The ovariectomay was associated with a significant decrease in the trabecular volume and thickness, while separation insignificantly decreased in the cortical volume and thickness in the proximal tibia metaphyseal. The treadmill running exercise and calcium supplement significantly increased cortical or trabecular volume and also thickness and the trabecular separation compared with age-matched controls. Furthermore, the micro-architectures of cortical and trabecular bone in the proximal tibia metaphyseal was insignificant between the treadmill endurance running and calcium supplement groups.
    Conclusion
    Skeletal benefits can be obtained by changes in life style including: weight-bearing exercise or calcium supplement. Furthermore, weight-bearing exercise or calcium supplement, followed by ovariectomay had an inhibitory effect or reversal on micro-architecture parameters in weight-bearing bones.
  • Amin Talebi Bezminabadi, Ashraf Mohabati Mobarez, Abolghasem Ajami, Alireza Rafiee, Tarang Taghwaii Page 26
    Background and
    Purpose
    Helicobacter pylori, which infect approximately one half of the world’s population, are an important risk factor in chronic gastritis, peptic ulcer disease, and gastric cancer. H. pylori eradication is now widely recommended as the most effective treatment of peptic ulcer disease. One of the most important reasons for treatment failure is H. pylori resistance to the antimicrobials usage in therapy. The aim of this study was to determine susceptibility patterns of H. pylori isolates in 6 routine anti-microbial agents in Northern Iran.
    Materials And Methods
    125 patients from Tooba Medical Center in Sari with endoscopic evidence of dyspepsia complaints were used for obtaining gastric biopsies specimens. Biopsies were sent to the laboratory in thioglycolate broth (transport medium). Bacteria were primarily cultured on Columbia agar supplemented with 7% horse blood, 7% fetal calf serum. Urease, Catalase and Oxidase activities were used for H. pylori identification. Bacterial suspensions equivalent to 3 Mc. Farlands were spread on plates, along with antibiotic disks and placed in the diameter zone. Inhibition was measured after 3 days of incubation in micro-aerophilic condition.
    Results
    H. pylori were isolated from 116(92.8%) subjects, a total of 125 biopsy specimens. Resistance to metronidazole, amoxicillin, clarithromycin, tetracycline, furazolidone and ciprofloxacin were 71%, 35%, 25%, 9%, 24% and 25%, respectively. Multiple resistance (amoxicillin-clarithromycin-metronidazole) were found in (6)5% of the isolates.
    Conclusion
    Comparison of our data with previous results showed that prevalence of H. pylori resistance to clarithromycin, furazolidone and metronidazole has increased in Iran considerably. Resistance to amoxicillin in our study was too high in comparison with foreign studies. The present study demonstrates the need for continuous monitoring of the antimicrobial susceptibility in H. pylori in order to determine the optimal drug regimens.
  • Vajiheh Ghaffari Saravi, Mehran Zarghami, Fatemeh Sheikh Moonesi, Susan Moodi, Fatemeh Khadem, Mohsen Karami Page 33

    Background and

    Purpose

    There are some debates with decision making for withdrawal/ withholding of life sustaining treatment in infants with adverse prognoses and incurable conditions. This study is conducted to review attitudes and practice of pediatrics and gynecology physicians in this field.

    Materials And Methods

    This survey was conducted during 2009 in Sari and Babol. A total of 140 pediatricians, gynecologists and residents/fellows in these fields were recruited by census; 106 doctors completed an anonymous questionnaire (response rate 75.7%).

    Results

    More than 70 percent of respondents disagreed and less than a quarter of them agreed with euthanasia. Thus far, none of the doctors prescribed drugs to expedite neonatal death. Withdrawal of life sustaining treatment in infants with adverse prognoses and incurable conditions was uncommon, and reported by one fifth of physicians in their diagnosis of infants with multiple congenital anomalies.Influential factors in their decision to withdraw life sustaining treatment in these infants were: the number of children, the insistence of hospital staff, the request from parents, the infant's sex, lack of hospital facilities, parental history of infertility and family income, respectively. Religious beliefs were effective for withdrawal/withholding of life sustaining treatment in the decision making process and was led to an agreement more with the approval of the law in the majority of cases.

    Conclusion

    This study revealed that attitude and sanctity of life, overcomes the attitude regarding to quality of life from most of the physicians. Law approval in this field is necessary.

  • Mahdi Fakhar, Fattaneh Mikaeili, Gholamreza Hatam, Mohammad Hosseinmotazedian, Parvaneh Habibi, Esmaeil Fallah Page 41
    Background and
    Purpose
    Visceral leishmaniasis (Kala-azar) is one of the parasitic zoonotic diseases which is caused by Leishmania donovani complex parasites. Thus, the aim of this study is the application of different enzymatic systems for discrimination species and strains visceral leishmaniasis agent.
    Materials And Methods
    In this experimental study, reference strains of Leishmania infatum, Leishmania major, Leishmania tropica in addition, the leishmania parasites isolated from bone marrow of subjects and internal organs of dogs infected to visceral leishmaiasis (VL) were inoculated on RPMI + FBS 10 % medium for mass cultivation. Then, using electrophoresis on polyacrilamid gel, six enzymatic systems including GPI, PGM, MDH, G6PD, 6PGD and NH2 were examined in order that identification of species and strains of the isolates and thus finding the appropriate enzymatic systems for discrimination of these compared with reference strains.
    Results
    Isoenzymatic profile of six enzymatic systems mentioned above for these isolates were compared with reference strains and also relative migration were calculated. Finally, the results were showed that only five enzymatic systems, except 6PGD, had discriminated ability of different species.
    Conclusion
    In the present study, GPI and G6PD enzymes had the most heterogeneity while NH2 enzyme had the most homogeneity. Moreover, PGM, GPI and MDH were highly active enzymes.
  • Mohammad Kazemi Arababadi, Mohammad Reza Mirzaei, Ebrahim Rezazadeh Zarandi, Gholamhossein Hassanshahi, Mohammad Reza Vatani Baf Page 49
    Background and
    Purpose
    Chemokines and their receptors are expressed in different types of malignancies. CC chemokines MIP-1a (CCL3), MIP-1b (CCL4) and RANTES (CCL5) is believed to be anti-tumor and also aid to the metastasis in tumor microenvironment. CCR2 and CCR5 are special G-protein receptors for these chemokines. Due to the important role of CCR5 chemokine receptor in tumor biology, this project is designed to examine d 32 mutation in CCR5 gene regards breast cancer.
    Materials And Methods
    This experimental study was performed during 2007-8 on 100 healthy adults and 36 breast cancer patients by Gap-PCR. The demographic information also was collected by questionner and t-test Chi-square was used for statistical analysis of data.
    Results
    Our results showed that none of breast cancer patients had CCR5-d 32 mutation while 3 (3%) cases of controls had heterozygotic form of this mutation.
    Conclusion
    Our results showed that there is not any CCR5-d 32 mutation in patients. Therefore, it appears that this mutation don’t play any role in breast cancer.
  • Masoumeh Heidari, Effat Merghati Khoei, Azita Kiani, Shafigheh Mohammadi Tabar Page 54
    Background and
    Purpose
    Longterm breastfeeding is an important factor for women. Reverse effects of breastfeeding regarding sexual activities have been reported. However, the impact of breastfeeding, along with sexual activity of women during postpartum, is a debatable matter. This effect remains unknown in many societies such as Iran. Sexual activity during breastfeeding from women has not been studied. This study was carried out to compare the association of sexual activity of breastfeeding and non-breastfeeding women within 2-6 months after birth.
    Materials And Methods
    In this historical cohort study, which was carried out in 2007, the sexual activity of breastfeeding women was compared with 198 bottle-feeds women, who were referred to a public maternity health care center in Tehran. Women were recruited within the age of 20-35, being their first or second child and in 2-6 months after birth. A self-structured questionnaire was used for data collection. Women were interviewed face-to-face by the first author.
    Results
    Of 456 respondents, 258 were currently breastfeeding and 198 were bottle feed. Mean age of the mothers was 27±4.7 years. 28.3% of breastfeeding women and 22.9% of non breastfeeding women had sexual intercourse within the one month of postpartum period. There was no significant difference between the time of resumption of sexual activity and being breastfeed or not (p<0.07). Also, no significant difference was found between breastfeeding and bottle-feed women on sexual desire and satisfaction prior to pregnancy and in postpartum period (p<0.1, p<0.5). In 49/8% of breastfeed and 43.3% of non breastfeed women, sexual desire was decreased and also in 32.6% and 33%, sexual satisfaction was decreased respectively. The orgasm experience did not have a significant difference between the two groups during postpartum (p=0.4) so that 65.7% of breastfeed women and 64% of non breastfeed women reached orgasm in postpartum period.
    Conclusion
    We did not find a significant difference between breastfeeding and non breastfeed women. Sexual history taking and counseling in antenatal class as well as postpartum period are suggested for clients.
  • Shahriar Alian, Roya Ghasemian, Narges Najafi, Parinaz Pirsiavash Page 61
    Background and
    Purpose
    Clinical and radiological manifestations of Pulumonary tuberculosis are well known. However, it appears there is an increasing rate of unusual radiological patterns in immuno-competent adults, with smear positive pulmonary tuberculosis (based on our experience). The aim of this study was to analyze chest X-ray (CXR) findings and clinical patterns among immuno-competent men and women with smear positive pulmonary tuberculosis (TB) in Sari, Qaemshahr and Neka, during March 2006 to March of 2007.
    Materials And Methods
    All new cases of pulmonary TB diagnosed during 12 months in 3 districts in Northern Iran, (Mazandaran Province) were included in a cross-sectional study. Inclusion criteria's were: positive smear of sputum and absence of any immuno-suppressive state. 65 cases fulfilled the inclusion criteria. Descriptive methods were used for data analysis.
    Results
    The common presenting symptoms were: coughing at 83%, hemoptysis at 24.6%, night sweating at 55%, anorexia at 60%, weight loss at 73.8 %, and fever at 60%. Usual radiological patterns was found in 70.8% of patients (upper lobe lesion with or without the remaining part) and incidence of an unusual radiographic pattern was 29.2%(middle and lower lob infiltration without upper lob lesion, milliary pattern, hilar lymphadenopathy and normal CXR).
    Conclusion
    This study showed that TB with atypical radiographic manifestations is more common than reported previously.These varieties of radiologic manifestations can mimic other disease entities. Therefore, recognition and understanding of radiologic manifestations and complication of tuberculosis are important to facilitate a diagnosis.
  • Mohammad Shokerzadeh, Mahnaz Mahmoudi Rad, Mansoureh Mirzaei, Nariman Mosefa, Maedeh, Acirc, Hangari Page 67
    Background and
    Purpose
    To establish a simple method for preparation of pure epidermal cell in serum-free medium, without co culturing with lethally irradiated 3T3 cells.
    Materials And Methods
    Â piece of skin biopsy was taken from a rat. Âfter trypsinazation to separate epidermal layer, the epidermis was cut into explants 1×1 mm and were laid at 50 mL on tissue cultured flasks. Then, the explants were covered with serum-free keratinocyte growth medium, while the culture medium was changed every two days. The keratinocyte colonies were expanded in flasks and proliferated to 70% confluency on day 21. Âfter two subcultures, the cells were frozen.
    Results
    Pure epidermal cells are established by this technique in a serum-free keratinocyte growth medium, under feeder cell-free condition.Çonclusion: Çulturing of keratinocytes in serum-free medium is proved to be a useful and simple method for keratinocyte isolation. The successful culturing of keratinocytes from a small skin biopsy can be useful in the treatment of major burn wounds.
  • Sasan Tavana, Yunes Panahi, Nasrollah Saed Moucheshi, Fatemeh Beiraghdar, Brahim Nadei, Shahram Ala, Rouhollah Habibey Page 72
    Background and
    Purpose
    Right ventricular dysfunction is common in major pulmonary embolisms. The purpose of this study was to evaluate the prevalence and diagnostic utility of cardiac troponin I and also to identify patients with RV dysfunction in pulmonary embolism.
    Materials And Methods
    This study was conducted on 42 patients with pulmonary embolism in Ekbatan Hospital, in Hamedan city. Data from history, echocardiogram, and lung perfusion scan was obtained from medical records. Blood samples were obtained immediately after pulmonary embolism was diagnosed. Cardiac troponin was measured using chromatographic assay.
    Results
    Two patients (4.8%) had positive troponin I (≥0.5µg/l), and 40 patients (95.2%) had negative troponin I (< 0.5µg/l). RV dysfunction was detected in 16 patients (38%). RV dysfunction was detected in 1 of positive troponin I patients and 15 with negative troponin I (37.5%). No significant relationship was found between RV dysfunction and troponin I level (p>0.05).
    Conclusion
    Our data demonstrates that troponin I measurement is not able to distinguish specifically between coronary and non- coronary causes of chest pain.
  • Mahdi Haddadzadeh, Habibollah Hosseini, Seyed Hossein Moshtaghiyoon Page 81

    onset tracheotomy complication: A Case report Tracheo-innominate artery fistula (TIF) is a rare, life threatening and catastrophic complication, which may occur 7 to 14 days after surgery. The Incidence Rate of TIF is 0.1-1% and survival rate of patient is 14.3%. Herein, we describe TIF in a patient 50 days post tracheotomy, based on our research, it appears that our case is the first finding with the latest onset of TIF after tracheotomy, which now has been improved by early diagnosis and surgical treatment.

  • Javad Ghafari, Hossein Karami, Ali Abbas Khanian, Hossein Soleimani Rad Page 89
    Wiscott-Aldrich syndrome (WAS) is an x-linked immune-deficiency disorder associated with eczema, recurrent infections, and increased frequency of autoimmune diseases, malignancy and thrombocytopenia with small size platelet. Our case is an 11 year old from a non- related parent, who was admitted with abdominal pain (hematoma), lower extremities bleeding (ecchymosed) and vomiting. Also, he had many admit ion cause bleeding in different areas. Lastly, he had retinal bleeding associated with blindness from 1 year ago.
  • Faezeh Babaieasl, Motahared Kheradmand, Seyed Javad Hosseini Page 91
    The aim of this study was to determine the effect of a school- based educational program regarding HIV/AIDS and the knowledge held by the high school students. This quasi-experimental study was conducted with 230 high school students (grade 10-12; female, male). Teaching aids used for this intervention was a combination of three methods including lectures, showing an educational movie and pamphlets that encompassed a total of 90 minutes.There was a significant difference between the student's knowledge regarding HIV/AIDS before and after this type of intervention.