فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 85 (آذر 1390)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 85 (آذر 1390)

  • تاریخ انتشار: 1390/09/22
  • تعداد عناوین: 20
|
  • هادی حسن نیا، سعید عابدیان کناری*، جواد غفاری، علیرضا رفیعی، جمشید یزدانی، فرشته جیواد، الهام بیرانوند صفحه 2
    سابقه و هدف

    رینیت آلرژیک یکی از اختلالات علامت دار بینی است که پس از تماس با آلرژن در افراد آتوپیک، القاء شده و سبب ایجاد التهاب وابسته به ÏgË در غشاهای پوشاننده بینی می گردد. علاوه بر عوامل محیطی، زمینه های ژنتیکی در استعداد ابتلا به این بیماری نقش دارند. هدف از این مطالعه تعیین ارتباط پلی مورفیسم ژن کدکننده بخش های ایمونوگلوبولینی و موسینی نوع یک سلول T با بیماری رینیت آلرژیک بوده است.

    مواد و روش ها

    در یک مطالعه مورد- شاهدی، 155 بیمار رینیت آلرژیک و 163 فرد سالم انتخاب شدند. استخراج DNÂ ژنومیک از خون محیطی به روش Salting out و تعیین ژنوتیپ با روش PÇR-RFLP انجام شد. آنالیز وابستگی ژنوتیپ ها و آلل ها با بیماری در مقایسه با گروه کنترل، با استفاده از آزمون مربع کای و رگرسیون لجستیک دو طرفه محاسبه شد.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که آلل Ç از پلی مرفیسم (Ç416G) و آلل Â از (Â1454G) در پروموتر ژن کدکننده بخش های ایمونوگلوبولینی و موسینی نوع یک سلول T، با استعداد ابتلا به رینیت آلرژیک مرتبط می باشد. به عبارت دیگر، آلل Ç و آلل Â به ترتیب خطر ابتلا به رینیت آلرژیک را در بیماران نسبت به افراد کنترل 55/1 (041/0=P) و 64/1 (006/0=P) افزایش می دهد. علاوه براین میزان ÏgË و ائوزینوفیل خون در افراد دارای ژنوتیپ هموزیگوت ÇÇ 416- در مقایسه سایر پلی مورفیسم های بررسی شده از لحاظ آماری افزایش معنی داری داشت (05/0p<).

    استنتاج

    با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که پلی مورفیسم ناحیه پروموتور بخش های ایمونوگلوبولینی و موسینی نوع یک سلول T در آلل Ç موقعیت 416- و آلل Â در موقعیت 1454- در استعداد ابتلا و ژنوتیپ ÇÇ 416- در پاتوژنز بیماری رینیت آلرژیک موثر است

    کلیدواژگان: رینیت آلرژیک، پلی مورفیسم، استعداد ژنتیکی به بیماری
  • شیرزاد غلامی، مسعود سوسرایی، مهدی فخار، مهدی شریف، احمد دریانی صفحه 10
    سابقه و هدف
    شناسایی ژنوتیپ های مختلف اکینوکوکوس گرانولوزوس به عنوان عامل کیست هیداتیک در مناطق اندمیک بیماری می تواند بر روی برنامه های کنترل بیماری به ویژه در انسان تاثیر به سزایی داشته باشد. این مطالعه جهت تعیین ژنوتایپ های اکینوکوکوس گرانولوزوس از بافت های پارافینی کیست هیداتید انسانی به روشPÇR-RFLP انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی برای تعیین خصوصیات مولکولی اکینوکوکوس گرانولوزوس، DNÂ ژنومی 30 نمونه پارافینه انسانی کیست هیداتیک که از بیمارستان های سراسر استان گلستان جمع آوری شده بود پس از استخراج DNÂ با روش مولکولی PÇR-RFLP مورد بررسی قرار گرفت. در این پژوهش از سه نوع آنزیم محدودالاثر تجزیه کننده اندونوکلئازی استفاده شد.
    یافته ها
    محصول PÇR به دست آمده از تکثیر rDNÂ-ÏTS1 اکینوکوکوس گرانولوزوس کیست هیداتیک انسانی دو الگوی متفاوت از باندهای DNÂ را در ایزوله های انسانی نشان داد. از طرفی با وجود تفاوت بین ایزوله های انسانی در اندازه قطعه DNÂ (1000 جفت باز)، با استفاده از پرایمرهای BD1/4S و ËGF1/ËGR2 این ایزوله ها تا حدودی در اندازه قطعه (391 جفت باز) با یکدیگر تشابه دارند. محصول PÇR به روش RFLP نشان دهنده الگوی متفاوت با آنزیم Taq1 در ایزوله انسانی بود. از طرفی با آنزیم Âlu1 و Msp1 تغییری در اندازه قطعات در ایزوله انسانی مشاهده نشد.
    استنتاج
    تفاوت و تشابه ژنوتایپی بین اندازه قطعات باندهای DNÂ اکینوکوکوس گرانولوزوس ایزوله انسانی با روش PÇR-RFLP بیانگر وجود ژنوتایپ های متفاوت انگل در مناطق مختلف استان گلستان است.
    کلیدواژگان: کیست هیداتیک انسانی، اکینوکوکوس گرانولوزوس، روش PÇR، RFLP، ژنوتایپ
  • قاسم جان بابایی، حسین آزاده، تورج فرازمندفر، سهراب صیادی، رایکا شریفیان، مهرداد تقی پور صفحه 21
    سابقه و هدف
    شایع ترین کمبود تغذیه ای در جوامع در حال توسعه و توسعه یافته، فقرآهن است. در میان نشانه های بیماری، پیکا از علائم شایع است که به اشکال مختلف حتی قبل از بروز آنمی ظاهر می شود. پیکا باعث مشکلاتی از قبیل مسمومیت، مشکلات روده ای، صدمه به دندان، عفونت انگلی، قارچی و باکتریایی و غیره می شود. هدف این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی عارضه پیکا در خانم های دارای فقرآهن و عوامل مرتبط با آن بوده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش مقطعی 260 خانم دارای آنمی فقرآهن، بر اساس هموگلوبین، درصد اشباع و فریتین پایین، در طول یک سال انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز بر اساس پرسشنامه شامل سن، مصرف قرص آهن، سابقه فامیلی، نوع پیکا و سایر موارد جمع آوری گردید.
    یافته ها
    177 نفر (1/68 درصد) دارای نوعی یا انواعی از پیکا بودند، 83 نفر (9/31 درصد) پیکا نداشتند. 44 نفر (17 درصد) سابقه مثبت فامیلی پیکا داشتند. نوع پیکا به ترتیب شیوع از زیاد به کم شامل: مواد قندی و نشاسته ای، یخ، کشک، گچ، مهر، خاک و سایر موارد بود.
    استنتاج
    با توجه به تنوع و شیوع نسبتا بالای پیکا و نیز با توجه به عوارض جدی و خطرناکی که پیکا ممکن است در فرد ایجاد کند، درمان زودرس آنمی و همچنین افزایش آگاهی های عمومی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: آنمی فقر آهن، پیکا، شیوع
  • جمشید یزدانی چراتی، سمانه صادقی، قاسم جان بابایی، فیروزه حقیقی صفحه 28
    سابقه و هدف
    به دلیل دشواری تشخیص، بیماری سرطان های مری و معده موقعیت ویژه ای دارند. در استان مازندران سرطان معده از مهمترین عوامل مرگ و میر محسوب می شود، بنابراین مطالعه حاضر برای بررسی بقاء بیماران مبتلا به سرطان معده در استان مازندران انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کهورت تاریخی می باشد. جامعه آماری، بیماران مبتلا به سرطان معده مراجعه کننده به یک مرکز دانشگاهی در فاصله زمانی 1386 تا 1389 می باشند. یک مدل پارامتری بر داده ها برازش داده شد. از روش Kaplan-Meier و Life tables برای برآورد احتمالات بقاء و بررسی اثر متغیرهای مختلف استفاده شده است. با استفاده از مدل Çox اثر متغیرهای کمکی بر مدت زمان بقاء بیماران بررسی شده است.
    یافته ها
    میانگین سنی بیماران 64 سال و 3/68 درصد از بیماران مورد مطالعه مرد بودند. 2/48 درصد بیماران در مرحله چهارم که پیشرفته ترین مرحله بیماری می باشد قرار داشته اند. احتمال بقاء بیشتر از 2 سال با روش کاپلان- مایر در بیماران مورد بررسی برابر 7/27 درصد بدست آمد. با استفاده از مدل مخاطرات متناسب کاکس ملاحظه شد که متغیرهای مرحله بیماری، وضعیت متاستاز، وضعیت جراحی و سن بر شانس زنده ماندن بیماران تاثیر گذار بوده اند.
    استنتاج
    طول عمر پایین بیماران مطالعه حاضر می تواند به علت تاخیر در تشخیص و کمبود امکانات درمانی باشد.
  • نادر معروفی، امیر احمدی، سیده رقیه موسوی خطیر صفحه 38
    سابقه و هدف
    گردن درد مزمن یکی از شایع ترین مشکلات عضلانی اسکلتی است. در جمعیت عمومی، تقریبا 67 درصد افراد بزرگسال، گردن درد را در دوره ای از زندگیشان تجربه خواهند کرد. هدف این مطالعه بررسی تغییرات فعالیت الکتریکی عضلات گردن در افراد گردن درد مزمن، در حین حرکات فلکشن- اکستنشن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع مورد- شاهدی بوده است که 22 بیمار دارای سابقه گردن درد مزمن (8/1±23 سال) و 21 فرد سالم (6/2±23 سال) که با بیماران همسان سازی شده بودند، در آن شرکت داشتند. افراد از وضعیت نشسته 5 بار حرکت فلکشن و اکستنشن کامل گردن را انجام می دادند. فعالیت میوالکتریک عضلات ارکتوراسپاین گردن و تراپزیوس فوقانی به صورت دوطرفه توسط دستگاه الکترومیوگرافی ثبت گردید. همچنین جهت بررسی تفاوت قدرت عضلانی و دامنه حرکتی در دو گروه، حداکثر قدرت ایزومتریک و دامنه حرکتی فلکشن کامل گردن ثبت گردید.
    یافته ها
    مقدار دامنه فعالیت الکتریکی عضلات ارکتوراسپاین در فاز استاتیک اولیه و فاز فلکشن کامل در افراد گردن درد مزمن بالاتر از گروه سالم بود(05/0p<) اما تفاوت معنی داری در فعالیت عضلانی در مرحله فلکشن و اکستنشن وجود نداشت(05/0p>). هم چنین هیچ تفاوت معنی داری در فعالیت عضله تراپزیوس فوقانی بین دو گروه در حین این حرکات دیده نشد(05/0p>). حداکثر قدرت ایزومتریک عضلات ارکتوراسپاین در افراد سالم به طور معنی داری از افراد گردن درد مزمن بیشتر بوده است(05/0p<) اما دامنه حرکتی فلکشن کامل در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت(05/0p>).
    استنتاج
    بر طبق نتایج حاصل شده در این مطالعه، احتمالا درد موجب تغییر فعالیت میوالکتریک عضلات ستون فقرات گردن شده است. به طوری که ظاهرا عضلات اکستانسور گردن در افراد گردن درد برای حفظ کنترل بهتر مجبور هستند که با شدت بیشتری فعالیت نمایند.
    کلیدواژگان: گردن درد مزمن، الکترومیوگرافی، بیشینه قدرت ایزومتریک، دامنه حرکتی
  • امید صدیقی، صمد گلشنی، علی شریف پور، فاطمه محجوب صفحه 48
    سابقه و هدف
    با توجه به ناکافی بودن اطلاعات در زمینه شیوع هیپرتانسیون پولمونر در بیماران همودیالیزی و مکانیسم های مربوط به آن، این مطالعه با هدف تعیین شیوع هیپرتانسیون پولمونر در بیماران همودیالیزی و بررسی بعضی از فاکتورهای اتیولوژیک احتمالی با آن انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، شیوع هیپرتانسیون پولمونر به وسیله اکوکاردیوگرافی داپلر در 100 بیمار همودیالیزی که حداقل 6 ماه از طریق فیستول شریانی- وریدی همودیالیز می شدند، تعیین شد. از تمام بیماران ارزیابی کامل بالینی به عمل آمد. نتایج آزمایشگاهی شامل میانگین 3 ماهه هموگلوبین و سطح سرمی کلسیم، فسفر، آلبومین، آلکالن فسفاتاز، پاراتورمون، تری گلیسیرید وکلسترول ثبت گردید. هیپرتانسیون پولمونر به فشار سیستولیک شریان پولمونر بالاتر از 35 میلی متر جیوه اطلاق گردید.
    یافته ها
    هیپرتانسیون پولمونر در 44 درصد از بیماران همودیالیزی وجود داشت که میانگین فشار سیستولیک شریان پولمونر در این بیماران 33/7 ± 09/52 میلی متر جیوه بود. هیچ گونه اختلاف معنی داری بین 2 گروه از بیماران با و بدون هیپرتانسیون پولمونر از نظر سن، جنس، مدت دیالیز و همه نتایج آزمایشگاهی یافت نشد.
    استنتاج
    مطالعه ما نشان می دهد که هیپرتانسیون پولمونر در بیماران همودیالیزی مزمن که از طریق فیستول شریانی- وریدی همودیالیز می شوند، شیوع بالایی دارد.
    کلیدواژگان: هیپرتانسیون پولمونر، همودیالیز، مرحله نهایی نارسایی کلیه، اکوکاردیوگرافی داپلر
  • مریم جوادیان، زهرا بصیرت، مهرداد کاشی فرد صفحه 55
    سابقه و هدف
    سندرم تخمدان پلی کیستیک یک اختلال شایع آندوکرین همراه با اختلالات لیپید می باشد که با افزایش ریسک بیماری های قلبی- عروقی و چاقی مرکزی همراه می باشد. این مطالعه با هدف تعیین رابطه لیپید پس از غذا با نسبت دور کمر به باسن و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و مقایسه آن با گروه کنترل انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 20 خانم مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک و 20 نفر کنترل سالم که از نظر سن یکسان و از نظر شاخص توده بدنی بین 2kg / m 20 تا 2kg / m 23 بودند، در مرکز ناباروری فاطمه الزهرا بابل انجام شده است. نسبت دور کمر به دور باسن محاسبه شد و سطح تری گلیسرید، کلسترول، HDL ناشتا و پس از غذا، انسولین و تست تحمل گلوکز اندازه گیری شد و در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    زنان مبتلا به تخمدان پلی کیستیک سطوح بالاتری از تری گلیسرید پس از غذا (mg/dl5/121±6/203 در مقابل mg/dl 5/41±7/117، 018/0p=)، کلسترول پس از غذا (mg/dl 9/36±1/210 در مقابل mg/dl 29±9/169، 001/0p=)، قند خون ناشتا (mg/dl 7/11±6/91 در مقابل mg/dl 2/14±8/81، 023/0p=)، انسولین (ÏÜ/ml2/25±7/131 در مقابل ÏÜ/ml 18±2/75، 033/0p=) و نسبت دور کمر به دور باسن (06/0±87/0 در مقابل 14/0±74/0، 001/0p=) در مقایسه با گروه کنترل داشتند. در حالت ناشتا نیز تری گلیسرید (mg/dl 9/68±1/158 در مقابل mg/dl 9/35±118، 029/0p=) و کلسترول (mg/dl 6/32±9/189 در مقابل mg/dl 25±154، 000/0p=) در بیماران بیشتر از گروه کنترل بود. بین سطح لیپیدهای اندازه گیری شده با سطح انسولین و نسبت دور کمر به باسن همبستگی معنی دار وجود نداشت.
    استنتاج
    سطوح تری گلیسرید و کلسترول ناشتا و پس از غذا و انسولین در زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک بیشتر از زنان نرمال بود و به نظر می رسد نسبت دورکمر به باسن و سطح انسولین بر این ارتباط تاثیرگذار نبوده است
    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، لیپید پس از غذا، نسبت دور کمر به دور باسن، سطح انسولین، تست تحمل گلوکز
  • ابراهیم صالحی فر، مریم مبینی، مقدسه بهبودی، زهرا کاشی صفحه 62
    سابقه و هدف
    آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی مزمن است که منجر به تخریب مفصلی و عوارض سیستمیک می شود. هدف از این مطالعه بررسی اثر بروموکریپتین بر علایم بالینی و آزمایشگاهی آرتریت روماتوئید بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی متقاطع دو سوکور با کنترل پلاسبو بر روی 10 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید انجام شد. بیماران شامل افرادی بودند که علی رغم دریافت پردنیزولون و داروهای تعدیل کننده سیر بیماری پاسخ درمانی مناسبی نداشتند. بیماران به صورت تصادفی ابتدا بروموکریپتین و یا پلاسبو دریافت می کردند و بعد از یک دوره درمان 3 ماهه، یک دوره 2 هفته ای را بدون بروموکریپتین یا پلاسبو و به عنوان دوره پاکسازی سپری می کردند و سپس دوره سه ماهه بعدی با درمان دیگر شروع می گردید. سطح سرمی پرولاکتین، سرعت سدیمان گلبول قرمز و معیارهای بالینی شدت بیماری شامل تعداد مفاصل متورم و دردناک و خشکی صبحگاهی و نیز میزان مصرف مسکن در شروع و پایان هر مرحله درمانی ثبت می گردید.
    یافته ها
    از 10 بیمار مورد بررسی، 2 بیمار به علت عوارض بروموکریپتین مطالعه را ترک کردند. بروموکرپتین در مقایسه با پلاسبو در کاهش شدت بیماری موثر بود (05/0 (p< و نیاز به استفاده از مسکن را کاهش داد(05/0 p<). سطح پرولاکتین سرمی و سایر پارامترهای بالینی کاهش واضحی نداشت.
    استنتاج
    در این مطالعه بهبودی نسبی در علایم بالینی و آزمایشگاهی آرتریت روماتوئید با مصرف بروموکریپتین دیده شد. لذا پیشنهاد می شود مطالعات گسترده تری در این خصوص و سایر مهارکننده های پرولاکتین انجام شود.
  • علیرضا داودی، نرگس نجفی، عاطفه طیبی، شهریار عالیان، لیلا دلاوریان صفحه 69
    سابقه و هدف
    لپتوسپیروز یک بیماری مشترک انسان و حیوان است که توسط گونه های لپتوسپیرا از خانواده اسپیروکت ها ایجاد می شود. درگیری ریوی در این بیماران شایع بوده ولی اغلب نشانه های بالینی کمی دارد. با این وجود در مواردی لپتوسپیرز درگیری شدید تنفسی با مورتالیتی بالا ایجاد می کند. هدف از این مطالعه بررسی فراوانی درگیری ریوی بیماران مبتلا به لپتوسپیروز است.
    مواد و روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، پرونده بیماران مبتلا به لپتوسپیروزیس که از اردیبهشت 1388 تا اردیبهشت 1389 در یک بیمارستان سطح سه بستری بودند، بررسی گردید. تشخیص لپتوسپیروز بر اساس علائم بالینی و سرولوژی مثبت (180/1 ÏFÂ>) بود.
    یافته ها
    107 بیمار مبتلا به لپتوسپیروز با تشخیص قطعی وارد مطالعه شدند. 7/64 درصد مرد و 4/82 درصد کشاورز بودند. شکایت اصلی در 105 بیمار تب و در 2 بیمار زردی بود. 9/15 درصد گرافی قفسه سینه غیرطبیعی داشتند. شایع ترین نمای رادیوگرافیک، انفیلتراسیون رتیکولر دو طرفه بود. میانگین سنی بیماران با درگیری ریوی بالاتر از افراد مبتلا به لپتوسپیروز گرافی نرمال بود (05/0p<) ولی از نظر جنسیت، شغل، یافته های آزمایشگاهی (بجز ÇPK) اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت (05/0p>). سطح ÇPK در افراد با درگیری ریوی به طور معنی داری بیشتر از بیماران با گرافی نرمال بود (05/0p<).
    استنتاج
    در بیماران لپتوسپیروز، درگیری ریوی به طور ناشایعی می تواند با علائم تنفسی شدید همراه باشد، که این درگیری در سنین بالاتر بیشتر است.
    کلیدواژگان: لپتوسپیروز، درگیری ریوی، نارسایی تنفسی
  • محمدرضا حق شناس، فرهنگ بابامحمودی، علیرضا رفیعی، وحید واحدی صفحه 76
    سابقه و هدف
    ویروس هپاتیت Ç (HÇV)Hepatitis Ç Virus یک عامل عمده برای ایجاد بیماری مزمن کبدی بوده که براساس تنوع در توالی ژنوم حداقل به شش ژنوتایپ اصلی طبقه بندی می شود. ژنوتایپ های مختلف این ویروس با شدت تغییرات بافت کبدی در بیماران هپاتیت Ç مثبت مرتبط می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی رابطه ژنوتیپ های ویروس هپاتیت Ç با آسیب های کبدی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 86 بیمار HÇV مثبت مراجعه کننده به بخش عفونی مرکز آموزشی درمانی رازی قائمشهر در طی سال های 1386 تا 1389 انجام شد. جهت تشخیص ژنوتایپ ویروس هپاتیت Ç از تست Real Time PÇR استفاده شد و همچنین شاخص فعالیت بافت شناختی نمونه بیوپسی (نمره Knodell) با استفاده رنگ آمیزی محاسبه و مقادیر سرمی ÂST و ÂLT نیز اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    در نمونه های بیماران مورد بررسی، ژنوتیپ a3 در 2/58 درصد و a/b1 در 8/41 درصد وجود داشت. میانگین ÂST و ÂLT در بیماران به ترتیب 8/60 ± 5/89 و 4/79 ± 7/103 واحد در لیتر بوده است. نمرات شاخص فعالیت بافت شناختی در 1/13 درصد در محدوده پایین، در 41 درصد در محدوده متوسط و در 9/45 درصد در محدوده بالا قرار داشت. میانگین نمره Knodell نیز در ژنوتیپ های مختلف HÇV تفاوت معنی دار نداشته است (05/0p) داشت.
    استنتاج
    یافته های مطالعه ما نشان دادکه میان شاخص فعالیت بافت شناختی بیماران و نوع ژنوتیپ ویروس هپاتیت Ç ارتباط آماری معنی داری وجود ندارد ولی با افزایش امتیاز شاخص فعالیت بافت شناختی سطح سرمی ÂST و ÂLT بالاتر می رفت.
    کلیدواژگان: ژنوتیپ HÇV، بیماری مزمن کبدی، تست های عملکردی کبد
  • حسین علیدادی، علی اصغر نجف پور صفحه 85
    سابقه و هدف
    از آن جایی که در حال حاضر در زمینه رسیدن فرآیند کمپوست لجن تصفیه خانه فاضلاب در کشور استاندارد خاصی وجود ندارد در این تحقیق سعی شده تا از روش های مختلف شیمیایی و بیولوژیک در ارزیابی فرآیند رسیدن کمپوست استفاده شود.
    مواد و روش ها
    لجن مورد استفاده در این تحقیق از بسترهای لجن خشک کن تصفیه خانه فاضلاب جنوب اصفهان تامین گردید و با خاک اره به عنوان ماده حجیم کننده مخلوط و فرآیند کمپوست به صورت ویندرو انجام شد. کمپوست هوازی به صورت ویندرو با ابعاد 5/2 متر طول، 5/1 متر عرض و 2/1 متر ارتفاع تشکیل و توده کمپوست در فاصله زمانی 7 تا 10 روز توسط کارگر زیرورو شد.
    یافته ها
    پس از گذشت زمان 100 روز از شروع فرآیند کمپوست نسبت کربن به ازت به 1/15 رسید. با افزایش زمان ماند فرآیند کمپوست، از نسبت آمونیوم به نیترات کاسته شد و پس از گذشت این مدت زمان مقدار جامدات فرار 8/28 درصد کاهش یافت و تعداد کلی فرم های مدفوعی نیز به MPN 898 در هر گرم وزن کمپوست رسید.
    استنتاج
    بعد از گذشت 100 روز از فرآیندکمپوست لجن فاضلاب، با اطمینان می توان کود حاصله را در کشاورزی بکار برد.
    کلیدواژگان: رسیدن، تثبیت، کمپوست، لجن، تصفیه خانه فاضلاب
  • نحله احسن نیا، شهلا ظهیری*، امیر اشکان مهجور، علیرضا توسلی، دانیال صفرپور صفحه 92
    سابقه و هدف

    مطالعات نشان می دهند فیتواستروژن های موجود در سویا می توانند بر سیستم تولید مثلی تاثیرگذار باشند. هدف از این تحقیق بررسی اثرات عصاره هیدروالکلی سویا بر بافت بیضه موش صحرایی نر و محور هیپوفیز-گناد بوده است.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه تجربی 40 سر موش صحرایی نر بالغ به صورت تصادفی به 5 گروه کنترل، گروه شم و گروه های تجربی 1،2 و 3 تقسیم شدند. حیوانات گروه های تجربی به مدت 48 روز عصاره سویا را با دوزهای 30، 60 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم به صورت گاواژ دریافت کردند. گروه شم نیز حلال عصاره یعنی آب را در این مدت به صورت گاواژ دریافت نمود. گروه کنترل هیچ تیماری دریافت نکردند. قبل و بعد از آزمایش حیوانات وزن شدند. بعد از پایان دوره، حیوانات با اتر بیهوش شده وبا خونگیری از قلب غلظت هورمون های FSH، LH و تستوسترون اندازه گیری شد. بیضه های چپ و راست خارج شده و وزن آن ها اندازه گیری شد. سپس بیضه چپ هر حیوان جهت مطالعات هیستولوژیک و هیستومتریک مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    تجویز عصاره هیدروالکلی سویا با دوزهای 30، 60 و 120 میلی گرم بر کیلوگرم اثر سوئی بر وزن بدن، ساختارگنادها و پارامترهای عملکردی بیضه و پارامترهای هیستومتریک نداشته است. تجویز عصاره با دوز mg/kg120 باعث کاهش معنی دار سطح LH پلاسما و کاهش طول اپی تلیوم ژرمینال و کاهش ضریب بازسازی شد (05/0p<). همچنین در بررسی های هیستولوژیک تاثیر سوئی بر بافت بیضه مشاهده نشد.

    استنتاج

    نتایج این تحقیق نشان می دهد استفاده از سویا در دوزهای متداول به کار رفته شده، اثر سوء قابل ملاحظه ای بر بافت بیضه و ترشح هورمون ها در موش صحرائی نر ندارد.

    کلیدواژگان: سویا، بافت بیضه، هیستومتریک، هیستولو~~ژیک، موش صحرایی
  • اعظم بحیرایی، مروارید قصاب شیرازی، عباس رحیمی فروشانی، ماندانا میرمحمد علی، سحرناز نجات صفحه 100
    سابقه و هدف
    قرار گرفتن در معرض دود سیگار یکی از مهمترین مشکلات عمومی بهداشتی به ویژه در شیرخواران است. اعمال ممنوعیت مصرف سیگار در مکان های سر پوشیده راهی ساده برای کاهش مواجهه و نیز اثرات زیان بار دود سیگار است. لذا این مطالعه با هدف تعیین شیوع مصرف سیگار، ممنوعیت مصرف آن در ماشین در خانواده های شیرخواران شهر تهران و عوامل مرتبط با اعمال این ممنوعیت انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی بر روی خانواده 1112 شیرخوار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر تهران درسال 1389 انجام شد. این خانواده ها به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب شدند. در این مطالعه پرسش نامه شامل عوامل جمعیتی- اجتماعی، وضعیت مصرف سیگار و ممنوعیت مصرف سیگار در ماشین از طریق مصاحبه با والدین تکمیل شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که 4/0 درصد مادران، 5/19 درصد پدران و 7/9 درصد سایر افراد خانواده در خانواده های مورد پژوهش سیگاری بودند و در 7/1 درصد خانواده ها مادر و پدر هر دو سیگار مصرف می کردند. در خانواده های مورد پژوهش در 77 درصد موارد ممنوعیت مصرف سیگار در ماشین به صورت کامل رعایت شد. شیوع ممنوعیت کامل مصرف سیگار در ماشین در خانواده های سیگاری 3/42 درصد و در خانواده های غیر سیگاری 5/84 درصد بود. در آنالیز Logestic Regression چند متغیره نسبت شانس اعمال ممنوعیت کامل مصرف سیگار در ماشین با افزایش سطح تحصیلات پدر در مقایسه با کاهش سطح تحصیلات پدر (7/8- 2/1: 95% ÇÏ، 3/3 = ÔR) و کاهش تعداد نخ سیگار مصرفی افراد خانواده در مقایسه با افزایش آن (7/8- 2/1: 95% ÇÏ، 3/3 = ÔR) افزایش نشان داد.
    استنتاج
    این مطالعه نشان می دهد ممنوعیت کامل مصرف سیگار در ماشین در بسیاری از خانواده های سیگاری رعایت نمی شود. برای کاهش مواجهه شیرخواران با دود سیگار مداخلات بهداشتی با توجه به عوامل مرتبط با ممنوعیت مصرف سیگار ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: وضعیت مصرف سیگار، ممنوعیت مصرف سیگار، شیرخوار
  • حمیده عظیمی لولتی، طاهره اشک تراب*، معصومه باقری نسامی، رحیم باقرزاده لداری صفحه 107
    سابقه و هدف

    پرستاری حرفه ای است که در متن محیط کار، ارتباطات گوناگونی را در طیف وسیعی از تفاوت های فرهنگی و اجتماعی برقرار می سازد. هدف از این مطالعه توصیف و درک پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی از تجریبات ارتباط حرفه ای در این حرفه می باشد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه با استفاده از روش تحقیق کیفی پدیدار شناسی انجام گرفت. به این منظور 13 مصاحبه نیم ساختاری با 11 پرستار زن و 2 پرستار مرد صورت گرفت. پرستاران تجربیات خود را در خصوص ارتباط در حرفه پرستاری بیان و توصیف نمودند. مصاحبه ها ضبط شده و داده های بدست آمده از آن به صورت مکتوب درآمد و سپس با آنالیز کولایزی تجزیه و تحلیل گردید.

    یافته ها

    هفت مضمون از یافته ها استخراج شد که عبارت است از درک و توصیف پرستاران از تجربه ارتباط حرفه ای با بیماران، پرستاران همرده و مافوق و پزشکان بوده است. طرح های ارتباط تجربه شده پرستاران بر اساس مضامین زیر تبیین شد که شامل: ویژه بودن، بشر دوستی، حمایت روانی- اجتماعی، دانش و مهارت های به روز جهت مدیریت تعاملات، واکنش به کنش ناشی از عوامل گوناگون، مکمل نقصان رابطه پزشک- بیمار، واساس هویت و اجتماعی شدن حرفه ای بوده است.

    استنتاج

    یافته های این مطالعه تصویری واضحی از تجربیات پرستاران مشارکت کننده از ارتباطات موجود در حرفه پرستاری را ارائه می نماید. شناخت توصیف و درک پرستاران از ارتباط آن ها در ابعاد گوناگون می تواند داده های ارزشمندی در کاهش و رفع مشکلات موجود و برنامه ریزی در این حرفه را بیان دارد، به طوری که با بهبود و اصلاح ارتباطات حرفه ای بتوان کیفیت ارایه خدمات حرفه ای به بیماران را تضمین نمود.

    کلیدواژگان: ارتباط حرفه ای، پرستاران، پدیدارشناسی
  • فرزانه میکائیلی منیع، شاهپور احمدی خویی، حسین زارع صفحه 127
    سابقه و هدف
    انتقال از دوره متوسطه به دانشگاه برای بیشتر افراد رخدادی تنش زا محسوب می شود و لازم است دانشجویان مهارت های مختلفی برای سازگاری باآن داشته باشند. هدف این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش مهارت های زندگی مدیریت تنیدگی، خودآگاهی و ارتباط موثر بر سلامت عمومی دانشجویان سال اول است.
    مواد و روش ها
    روش مطالعه حاضر نیمه تجربی با گروه شاهد بود. از بین دانشجویان سال اول مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد واحد ارومیه، 100 نفر با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و به صورت تصادفی در 4 گروه 25 نفری (سه گروه آزمایش و یک گروه شاهد) قرار گرفتند و سپس سه نوع آموزش با محتوای مدیریت تنیدگی، خودآگاهی و ارتباط موثر، طی 6 جلسه یک و نیم ساعته ارائه گردید و نمره پرسشنامه سلامت عمومی قبل و بعد از آموزش با هم مقایسه گردید.
    یافته ها
    تفاوت بین تفاضل نمرات پیش آزمون و پس آزمون گروه های آزمایش و شاهد، در تمام مولفه های سلامت عمومی به نفع گروه آزمایش معنی دار بود(05/0>p). در گروه های آموزش مدیریت تنیدگی و خودآگاهی، مولفه اضطراب و بی خوابی و در گروه برقراری ارتباط موثر، مولفه نشانه های بدنی در قیاس با سایر مولفه ها بیشتر بهبود یافته بود. بررسی نتایج حاصل از مقایسه دو به دو میانگین ها نشان داد آموزش مهارت های برقراری ارتباط موثر در تمام مولفه های سلامت عمومی و نمره کلی آموزش، اثربخش بود که در قیاس با سایر مهارت ها، تغییر و بهبود بیشتری را به دنبال داشت.
    استنتاج
    مجموع یافته ها حاکی از تاثیر مثبت آموزش ها بر بهبود سلامت عمومی بود. لذا پیشنهاد می شود این نوع آموزش ها، خصوصا آموزش مهارت های ارتباطی، به عنوان بخشی از برنامه های بهداشت روانی دانشگاه ها قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مهارت های زندگی، مدیریت تنیدگی، خودآگاهی، ارتباط موثر، سلامت عمومی، دانشجو
  • مسعود شایسته آذر، محمدحسین کریمی نسب، مجید سجادی ساروی، سید اسماعیل شفیعی، سید محمد مهدی دانشپور، عاطفه هادیان، محمد خاد صفحه 139
    سابقه و هدف
    در حال حاضر درمان استاندارد جهت شکستگی های باز تیبیا، اکسترنال فیکساتور می باشد اما با توجه به مدت طولانی بستری شدن و برخی عوارض همراه، برخی از محققین روش مدولاری نیلینگ را به عنوان درمان جراحی جایگزین پیشنهاد کرده اند. هدف از این مطالعه مقایسه دو روش اکسترنال فیکساتور و اینترامدولاری نیلینگ در درمان شکستگی های بازتیبیا بوده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی، بر روی 113 بیمار که به علت شکستگی باز تیبیای نوع Ï و ÏÏ طبقه بندی گاستیلو در طی یک دوره دو ساله انجام شد. 54 بیمار با روش اینترامدولاری نیلینگ و 59 بیمار با روش اکسترنال فیکساتور جراحی شدند. بیماران دو گروه از نظر مدت زمان جوش خوردن و عوارضی چون تاخیر در جوش خوردن، جوش نخوردن و عفونت با هم مقایسه شدند.
    یافته ها
    در این مطالعه 113 بیمار که 95 بیمار مذکر و 18 نفر مونث بودند وارد مطالعه گردیدند. سن بیماران 18 الی 50 سال (متوسط 3/34 سال) بود. از 59 بیمار که با اکسترنال فیکساتور عمل شدند، 8 بیمار دچار تاخیر در جوش خوردن شدند، که از این تعداد، 3 بیمار عارضه جوش نخوردن را تجربه کردند که تا 6 ماه بعد از عمل هیچ گونه پیشرفتی در ساخت کالوس نداشتند. از 54 بیمار که با مدولاری نیلینگ درمان شدند، 2 بیمار دچار تاخیر در جوش خوردن و 1 بیمار دچار جوش نخوردن شدند. وضعیت جوش نخوردن و تاخیر در جوش خوردن در دو روش اختلاف معنی داری نداشت (05/0p>).
    استنتاج
    با توجه به کاهش مدت بستری در روش نیل مدولاری و انجام جراحی مجدد و کاربرد نیل مدولاری در بعضی از بیماران که به روش اکسترنال فیکساتور به خوبی درمان نمی شوند توصیه می شود از همان ابتدا نیل مدولاری انجام شود.
    کلیدواژگان: شکستگی باز تیبیا، مدولاری نیلینگ، اکسترنال فیکساسیون
  • فهیمه رحمانی، حسن حق شناس، سید موسی کافی، علیرضا جعفری، آرش مانی صفحه 148
    سابقه و هدف
    ذخیره شناختی، یک ساختار فرضی است که به طور وسیع مورد استفاده قرار گرفته تا توضیح دهد که چگونه با وجود تغییرات نورودژنراتیو مشابه (از نظر ماهیت و میزان)، افراد از نظر شدت پیر شدن شناختی و دمانس بالینی به طور قابل توجه ای با هم فرق دارند. این پژوهش با هدف بررسی هوشبهر جاری و هوشبهر قبل از بیماری در سالمندان دارای مشکل دمانس در مقایسه با سالمندان بدون مشکل دمانس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی 70 نفر سالمند در دو گروه (35 نفر بیمار و 35 نفر سالم) که در محدوده سنی 65 تا 90 سال قرار داشتند به روش نمونه گیری در دسترس از آسایشگاه های سالمندان و درمانگاه اعصاب و روان بیمارستان حافظ در شهر شیراز مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده های پژوهش، آزمون های مهک، چهار خرده آزمون WÂÏS-R (واژگان، حساب، طراحی مکعب ها و تکمیل تصاویر) و معاینه مختصر وضعیت شناختی بودند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از اجرای آزمون t مستقل نشان داد که هوشبهر پیش مرضی و هوشبهر جاری (هوش کلامی و عملی) در سالمندان دارای مشکل دمانس نسبت به سالمندان بدون مشکل دمانس به طور معنی داری کمتر است. همچنین در سالمندان دارای مشکل دمانس نتایج حاصل از t وابسته نشانگر پایین تر بودن هوشبهر جاری نسبت به هوشبهر قبل از بیماری می باشد.
    استنتاج
    به نظر می رسد که هوشبهر قبل از بیماری به عنوان یک مولفه مهم ذخیره شناختی، معیار و پایه ای برای ارزیابی شدت افت شناختی است و از طریق آن می توان خطر ابتلا به دمانس را تا حدی پیش بینی کرد
    کلیدواژگان: هوشبهر جاری، هوشبهر قبل از بیماری، سالمندان، دمانس
  • مصطفی بهجتی اردکانی، محمدحسین سلطانی، رضیه دهقانی فیروز آبادی صفحه 159
    سابقه و هدف
    نقص بین بطنی یکی از شایع ترین بیماری های مادرزادی قلب است. هدف از این مطالعه بررسی سیر طبیعی و بالینی نقص بین بطنی در کودکان بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در طی یک دوره سه ساله بر روی 218 شیرخوار و کودک مبتلا به نقص بین بطنی ایزوله که به کلینیک قلب یک بیمارستان آموزشی مراجعه کرده بودند، انجام شد. بیمارانی که اختلالات دیگر قلبی همراه داشتند از مطالعه حذف شدند. بیماران در طی پیگیری به وسیله اکوکاردیوگرافی ترانس توراسیک مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    یافته ها
    از 218 نفر بیمار مورد مطالعه، 125 نفر دختر و 93 نفر پسر بودند. مدت متوسط پیگیری 7/55 ماه (محدوده 13 تا 17 ماه) بود. بدون در نظر گرفتن نوع VSD، بسته شدن خود به خودی در 5/39 درصد مورد مشاهده شد. بدون در نظر گرفتن نوع VSD، 6/52 درصد از نقص های کوچک و 25 درصد از نقص های متوسط به طور خود به خودی بسته شدند. 3/24 درصد به عمل جراحی نیاز پیدا کردند. نارسائی آئورت در 5 درصد، آندوکاردیت در 7/1 درصد، هیپرتانسیون ریوی در 9/17 درصد، نارسائی احتقانی قلب در 5/5 درصد و تنگی زیر دریچه ریوی در 3/7 درصد، نارسائی دریچه میترال در 8/2 درصد و غشای زیر دریچه آئورت در 2/3 درصد مورد از کل بیماران اتفاق افتاد.
    استنتاج
    بیماران مبتلا به VSD بایستی در طی زندگی تحت نظر باشند چرا که عوارض متعددی نظیر هیپرتانسیون ریوی، آیزنمنگر، آندوکاردیت عفونی، نارسائی دریچه آئورت، تنگی زیر دریچه آئورت و زیر دریچه پولمونر ممکن است اتفاق بیفتد. اگرچه بسته شدن خود به خودی در بسیاری از بیماران انتظار می رود لکن درصد عمده ای از بیماران ممکن است نیاز به ترمیم جراحی داشته باشند.
    کلیدواژگان: نقص بین بطنی، بیماری مادرزادی قلب، عوارض
  • محمد صادق رضایی، جواد غفاری، علی زمانی، سعید فتاحی صفحه 166
    بیماری کاوازاکی یک واسکولیت حاد تب دار دوره کودکی است.که به دو فرم معمول و غیرمعمول بروز می نماید. جدی ترین عارضه کاوازاکی درگیری عروق کرونر قلب می باشد که در صورت عدم درمان به هنگام و مناسب تا 25 درصد بیماران عارضه دار می شوند. بروز این عارضه در موارد تظاهر غیرمعمول بیشتر می شود. درمان به هنگام و مناسب سبب کاهش موارد عارضه به حدود 2 تا 4 درصد خواهد شد. هدف مقاله حاضر گزارش چهار بیمار که تظاهر نادر این بیماری را نشان دادند، می باشد که شامل: شیر خوار18 ماهه که با تب طول کشیده و علائم آتیپیک به همراه تورم 10×5 سانتی متر در ناحیه میانی قفسه سینه، شیر خوار 12 ماهه با تب 7 روزه بدون علایم دیگر که در اکوکاردیوگرافی درگیری کرونر داشت، و دو کودک 4 و 12 ساله که با تشخیص آپاندیسیت بستری و نهایتا کاوازاکی به همراه درگیری کرونر تشخیص داده شدند. در این بیماران شکل غیر معمول بیماری باعث اشتباه در تشخیص و طولانی شدن روند تشخیص شد. لذا توصیه می شود با توجه به افزایش موارد غیرمعمول بیماری کاوازاکی و احتمال ضایعه عروق کرونری در موارد تب بیش از 5 روز بدون دلیل بالینی خاص، بیماری کاوازاکی غیرمعمول نیز در تشخیص افتراقی بیماری قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیماری کاوازاکی، کاوازاکی آتیپیک، آپاندیسیت، کودکان
  • فرحناز صدوقی، مریم احمدی، حمید مقدسی، عباس شیخ طاهری صفحه 174
    ایمنی بیمار یکی از ارکان اصلی کیفیت مراقبت بهداشتی است. بهبود ایمنی بیمار مستلزم شناسایی وقایع تهدیدکننده ایمنی بیمار، تحلیل روند این وقایع و تدوین راه حل های اصلاحی برای بهبود سیستم می باشد. سازمان های مراقبت های بهداشتی بدون داده ها و اطلاعات ایمنی بیمار نمی توانند در مورد ایمنی مراقبت های ارایه شده قضاوت کنند. به همین دلیل از سیستم اطلاعات ایمنی بیمار به منظور شناسایی و ثبت وقایع تهدیدکننده ایمنی بیمار، تعیین و تحلیل علل این وقایع، فرضیه سازی در مورد روش های بهبود و در نهایت انجام و پایش برنامه های بهبود استفاده می شود. با توجه به اهمیت شناخت اجزاء مختلف سیستم اطلاعات ایمنی بیمار، این مطالعه با هدف تبیین اجزاء مختلف این سیستم انجام گردیده است. در این مطالعه مروری، اطلاعات مورد نیاز برای شناسایی و تبیین اجزای مختلف سیستم اطلاعات ایمنی بیمار از روش جستجوی منابع در پایگاه های اطلاعاتی Web of Science، (Medline) Pubmed، Ôvid، Science Direct و Google Scholar به دست آمد. در سیستم اطلاعات ایمنی بیمار، انواع داده های قابل گردآوری، خطاها و وقایع تهدیدکننده تحت پوشش، روش گردآوری داده و افراد مشارکت کننده در گردآوری داده بسیار متنوع بود. علاوه بر این، روش های مشخصی (از جمله شاخص های ایمنی بیمار) برای تحلیل و تفسیر داده ها تعریف شده اند که این تحلیل ها باید توسط متخصصین موضوعی انجام شده و در نهایت، خروجی سیستم (گزارش های آماری، توصیه ها، هشدارها و برنامه های اصلاحی) به کاربران آن (از جمله ارایه کنندگان مراقبت، مدیران و کاربران خارجی) اطلاع رسانی شود تا در امور مختلف به خصوص اصلاح فرایندها و یادگیری از خطاها مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین، برای طراحی چنین سیستمی در ایران لازم است چارچوب مناسبی با لحاظ کردن این موارد طراحی گردد
    کلیدواژگان: خطای پزشکی، سیستم گزارش دهی، سیستم اطلاعات ایمنی بیمار
|
  • Hadi Hassannia, Saeid Abediankenari, Javad Ghaffari, Alireza Rafiei, Jamshid Yazdani, Fereshteh Page 2

    Background and

    Purpose

    Âllergic rhinitis is one symptomatic nasal disorders induced after contact with allergen in atopic individuals. Ït leads to ÏgË-mediated inflammation of the membranes lining the nose. Ïn addition to environmental factors, genetic predispositions play an important part in susceptibility to this disease. The aim of the present study was to determine the association between T cell immunoglobulin and mucin domain (TÏM-1) gene polymorphisms with susceptibility to allergic rhinitis.

    Materials And Methods

    Ïn this case–control study, 155 allergic rhinitis patients and 163 healthy volunteers as controls were enrolled. The extraction of genomic DNÂ from peripheral blood was done through salting out and genotype was accomplished using polymerase chain reaction-restriction fragment length polymorphism (PÇR-RFLP) method. To analyze the association between genotypes and alleles with the disease in the case group in comparison with the control group, X2 and two-way logistic regression tests were used.

    Results

    The findings indicated that Ç allele of G416Ç and  allele of G1454 polymorphisms in TÏM-1 gene were associated with susceptibility to allergic rhinitis. Ïn other words,  and G alleles in these positions increased the risk of the disease up to 1.55 (P=0.041) and 1.64 (P=0.006) in the patients compared with controls, respectively. Ïn addition, the total serum ÏgË and peripheral blood eosinophil levels in the individuals with homozygous genotype of -416 ÇÇ were significantly higher regarding other investigated polymorphisms (P<0.05).Çonclusion: Âccording to the results of this study, it seems that the TÏM-1 gene polymorphisms in Ç allele -416 and  allele in -1454 is associated with the susceptibility of allergic rhinitis and -416 ÇÇ genotype influences its pathogenesis.

  • Shirzad Gholami, Masoud Sosarai, Mahdi Fakhar, Mahdi Sharif, Ahmad Daryani Page 10
    Background and
    Purpose
    Ïdentifying the various genotypes of Ëchinococcus granulosus as the agent of hydatid cysts in endemic areas can influence the disease control programs, particularly in humans. Therefore, this study was conducted to identify the different genotypes of Ëchinococcus granulosus from paraffin-embedded tissues of hydatid cysts isolated from human by PÇR-RFLP.
    Materials And Methods
    To identify the molecular characteristics of Ëchinococcus granulosus, tissue samples from 30 human patients infected with hydatid cysts were collected from hospitals across the province of Golestan. DNÂ was extracted and characterized by PÇR-RFLP method. Ïn this study, 3 restriction endonuclease enzymes were used.
    Results
    PÇR product obtained from amplification of Ëchinococcus granulosus rDNÂ-ÏTS1 from human hydatid cysts showed two different patterns of DNÂ bands in human isolates. Ïn spite of the difference between human isolates in the size of DNÂ bands (1000 base pairs), the use of BD1/4S and ËGF1/ËGR2 primers showed that these isolates are to some extent similar in the size of band (391 base pairs). PÇR products by RFLP method showed a different pattern of genotype or strain with Taq1 restriction enzyme in human isolates. No change in the size of DNÂ bands were observed with Msp1 and Âlu1 restriction enzyme in human isolates.Çonclusion: Therefore, genotypic differences and similarities between the size of DNÂ bands of Ëchinococcus granulosus from human isolates with PÇR-RFLP method indicated the occurrence of different genotypes of Ëchinococcus granulosus in different parts of Golestan Province.
  • Ghasem Janbabai, Hossein Azadeh, Touraj Farazmandfar, Sohrab Sayadi, Rayka Sharifian, Mehrdad Taghipour Page 21
    Background and
    Purpose
    Ïron deficiency is the most common nutritional deficiency in both developing and developed Çountries. Âmong its symptoms, pica is the most common and may appear in various forms even before anemia. Ït causes problems such as poisoning, intestinal problems, damage to the teeth, and parasitic fungal and bacterial infections, etc. The aim of this study was an epidemiological survey of pica disorder in women with iron deficiency and the associated factors.
    Materials And Methods
    This was a cross-sectional study in which 260 women with iron deficiency anemia were enrolled during one year based on low hemoglobin, its percent saturation and low ferritin levels. Â questionnaire was employed to obtain information such as age, iron supplement use, family history, type of pica, etc.
    Results
    Âmong the participants, 177 patients (68.1 %) had one or more types of pica and 83 (31.9 %) had none. Moreover, forty four patients (17 %) had pica positive family history. The pica type, from high to low prevalence, consisted of ingesting sugary and starchy materials, ice, curd, plaster, soil, etc.Çonclusion: Çonsidering the diversity, relatively high prevalence, serious and dangerous complications caused by pica, early treatment of anemia and promotion of public awareness seems necessary.
  • Jamshid Yazdani, Samaneh Sadeghi, Qasem Janbabaei, Firoozeh Haghighi Page 28
    Background and
    Purpose
    Due to the difficulty of diagnosis, esophageal and gastric cancers have a special position in Mazandaran Province. Ïn this province, gastric cancer is considered to be one the most important causes of mortality; therefore, this study was conducted to investigate the survival of patients with gastric cancer in Mazandaran.
    Materials And Methods
    Ïn this historical Çohort study all gastric cancer patients referring to an academic center clinic from 2007 to 2010 were enrolled. Â parametric model was fitted to the data. Parametric survival models, Kaplan-Meier and life table were applied for estimating the survival probability and investigating the effect of different variables.
    Results
    The mean age of the participants was 64 years and 68.3% of the patients were men. Âmong the patients, 48.4% were in the most advanced stage i.e.: stage 4. The survival probability of more than 2 years was calculated 27.7% in the patients, using Kaplan Mayer method. Çox hazard proportional model revealed that variables like the stage of the disease, metastasis and surgery status, and age influenced the survival probability of patients.Çonclusion: Low survival time of the participants of the study may be due to the late diagnosis and lack of medical facilities.
  • Nader Maroufi, Amir Ahmadi, Seyedeh Roghayeh Mousavi Khatir Page 38
    Background and
    Purpose
    Çhronic neck pain is one of the most common musculoskeletal problems. Generally, around 67% of adults will experience neck pain some time during their life. The aim of this study was to investigate the changes of neck muscles myoelectric activity in patients with chronic neck pain during flexion-extension movement.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted on 43 participants, that is, twenty two patients (23± 1.8 years) with chronic neck pain history who were matched against twenty one healthy people (23 ± 2.6 years) with no history of neck pain. They had to accomplish 5 trials of a cervical flexion and extension in sitting position. The electromyoghraphic (ËMG) activities of cervical paraspinal and trapezius muscles were bilaterally recorded. To study the difference in muscle strength and range of motion (RÔM) between the two groups, cervical RÔM and maximum voluntary isometric contraction (MVÏÇ) were also recorded. Data were analyzed using independent t-test and correlation coefficients (ÏÇÇ).
    Results
    Results of the study showed that ËMG activity of cervical erector spine muscles was significantly higher in the patients with chronic neck pain in the first static phase and full flexion one (P≤0.05). However, no significant differences were observed in activity of these muscles in flexion and extension phases (P≥0.05). Moreover, there was no significant difference in the ËMG activities of trapezius muscles between the two groups (P≥0.05). The MVÏÇ of cervical paraspinal was significantly higher in the healthy group (P<0.05), whereas the full flexion range of motion was not statistically significant between the two groups (P>0.05).Çonclusion: Based in the results of the present study it is likely that pain has changed myoelectric activity of cervical muscles. Âpparently, the neck extensor muscles should work with more intensity to maintain better control force in the patients with neck pain.
  • Omid Sedighi, Samad Golshani, Ali Sharifpoor, Fatemeh Mahjoob Page 48
    Background and
    Purpose
    Pulmonary hypertension (PH) has been reported in hemodialysis patients, but there are scant studies about its prevalence and mechanisms. The aim of this study was to determine the prevalence of pulmonary hypertension in hemodialysis patients and to study some of its possible etiologic factors.
    Materials And Methods
    Ïn this cross-sectional study, the prevalence of pulmonary hypertension was determined by Doppler echocardiogram in 100 patients on hemodialysis via arteriovenous fistula at least for 6 months. Âll the patients underwent a thorough clinical evaluation. The laboratory findings including mean of three-month hemoglobin and serum level of calcium, phosphorus, albumin, alkaline phosphatase, parathormone (PTH), triglyceride and cholesterol were all recorded. Pulmonary hypertension was defined as systolic pulmonary artery pressure higher than 35 mmHg.
    Results
    Pulmonary hypertension was detected in 44 patients (44%) with a mean systolic pulmonary artery pressure of 52.09±7.33 mmHg. No significant differences were found between those with and without pulmonary hypertension with regard to age, gender, duration of hemodialysis and all the biological parameters.Çonclusion: This study demonstrates a high prevalence of pulmonary hypertension among patients receiving chronic hemodialysis via arteriovenous fistula.
  • Maryam Javadian, Zahra Basirat, Mehrdad Kashifard Page 55
    Background and
    Purpose
    Polycystic ovary syndrome (PÇÔS), a common endocrine disorder with lipid disturbances, is associated with increase in the risk of cardiovascular disease and central obesity. The aim of this study was to determine the relationship between the postparandial lipid level with waist-to-hip ratio and insulin in women with PÇÔS in comparison with a control group.
    Materials And Methods
    This case-control study was conducted at Fatemat Zahra Ïnfertility Çenter in Babol on 20 women with PÇÔS and 20 healthy women as controls who were matched according to age and had a body mass index between 20 to 23 kg/m2. Waist-to-hip ratio, insulin, glucose tolerance test, the levels of fasting and postparandial triglyceride, cholestrol and HDL-cholestrol were all measured and compared between the two groups.
    Results
    Ïn comparison with the control group, women with PÇÔS had higher levels of postparandial triglyceride (203.6±121.5 mg/dl VS 117.7±41.5 mg/dl, P=0.018), postparandial cholestrol (210.1±36.9 mg/dl VS 169.9±29 mg/dl, P=0.001), FBS (91.6±11.7 mg/dl VS 81.8±14.2 mg/dl, P=0.023), insulin (131.7±25.2 ÏÜ/dl VS 75.2±18 ÏÜ/dl, P=0.033) and waist-to-hip ratio (0.87±0.06 VS 0.74±0.14, P=0.001). The levels of fasting triglyceride (158.1±68.9 mg/dl VS 118±35.9 mg/dl, P=0.029) and cholesterol (189.9±32.6 mg/dl VS 154±25 mg/dl, P=0.000) in PÇÔS women were higher than that of the control group. There was no relationship between the level of lipids with insulin level and waist-to-hip ratio.Çonclusion: The levels of insulin, fasting and postparandial triglyceride and cholesterol in women with PÇÔS were higher than the healthy group. Ït seems that waist-to-hip ratio and insulin level had no effect on this relationship.
  • Ebrahim Salehifar, Maryam Mobini, Moghadaseh Behboudi, Zahra Kashi Page 62
    Background and
    Purpose
    Rheumatoid arthritis is a chronic inflammatory disease characterized by articular destruction and systemic complications. The aim of this study was to investigate the effect of bromocriptine on clinical and laboratory findings of rheumatoid arthritis.
    Materials And Methods
    Ïn this randomized double-blind placebo-controlled cross-over clinical trial, 10 patients with rheumatoid arthritis were recruited. Âlthough these patients had consumed modifying anti rheumatoid drugs (DMÂRDs) and prednisolone, they did not show a satisfying response to the drugs. The patients randomly received bromocriptine or placebo for three months and after two weeks as a washout period during which none of the treatments were done, the second course of treatment was started with the alternative drug. Serum level of prolactin, erythrocyte sedimentation rate and clinical criteria of disease activity including the number of swollen and tendered joints, morning stiffness and consumption of analgesics were measured at the beginning and at the end of each course of the treatment.
    Results
    Âmong the patients enrolled in the study, two did not continue because of the side effects of bromocriptine. Ïn comparison with the placebo, bromocriptine was significantly more effective in reducing the severity of disease (P<0.05) and the use of analgesics (P<0.05). However, no clear decrease was observed in prolactin level and other clinical parameters.Çonclusion: This study showed relative improvement in the laboratory and clinical findings of rheumatoid arthritis with bromocriptine. Thus, more studies on this and other prolactin inhibitors in rheumatoid arthritis are recommended.
  • Alireza Davoodi, Narges Najafi, Atefeh Tayebi, Shahriar Alian, Leila Delavarian Page 69
    Background and
    Purpose
    Leptospirosis is a zoonotic disease caused by spirochetes of the genus Leptospira. Pulmonary involvement is common in these patients but it often has few clinical symptoms. Ïn some cases however, pulmonary leptospirosis can develop a severe respiratory involvement with high mortality. The aim of this study was to investigate the frequency of lung involvement in leptospirotic patients.
    Materials And Methods
    Ïn a cross-sectional study, the records of leptospirotic patients hospitalized in a third class hospital were investigated from Âpril 2009 to Âpril 2010. Leptospirosis diagnosis was done based on clinical symptoms and positive serology (ÏFÂ>1/180).
    Results
    Â total of 107 patients with confirmed leptospirosis were recruited in the study. Âmong them 64.7 % were males and 82.4% were farmers. The chief complaint in 105 patients was fever and in 2 was jaundice. Âmong the patients, 15.9% had abnormal chest X-ray and the most common radiographic finding was bilateral reticular infiltration. The mean age of patients with pulmonary involvement was significantly higher than that of the patients with normal chest X-ray (P<0.05), while no significant differences were found (P>0.05) between the two groups regarding their gender, occupation and laboratory findings (except ÇPK). The level of ÇPK was significantly higher in the patients with pulmonary involvement than in normal patients (P<0.05). Çonclusion: Patients with leptospirosis can infrequently develop severe pulmonary involvement and respiratory symptoms and this involvement is mostly seen in higher ages.
  • Mohammadreza Haghshenas, Farhang Babamahmoodi, Alireza Rafiee, Vahid Vahedi Page 76
    Background and
    Purpose
    Hepatitis Ç Virus (HÇV), one major factor causing chronic liver disease, has been classified into six major genotypes based on the variation in the genome sequencing. Various genotypes of this virus are associated with the intensity of liver tissue changes in patients with hepatitis Ç. Therefore, this study aims to investigate the relationship between the HÇV genotypes and liver damages.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 86 HÇV positive patients referring to Razi Üniversity Hospital in Qaemshahr from 2007 to 2010. Real time polymerase chain reaction (RT-PÇR) test was employed in order to determine the genotypes of HÇV. Moreover, histological activity index of the biopsy (Knodell score) was calculated through staining and the amount of ÂLT and ÂST Sera were measured.
    Results
    Âmong the samples taken from the patients under study, 3a genotype was seen in 58.2% and 1a/b genotype existed in 41.8% of them. The mean serum levels of ÂST and ÂLT were 89.5 ± 60.8 and 103.7 ± 79.4 ÏÜ/lit, respectively. The histological activity index in 13.1% was at low level, in 41% at moderate level, and in 45.9% at high level. No significant difference was observed in the mean scores of Knodell in different HÇV genotypes (P<0.05), while there was a positive correlation between ÂST and ÂLT level and the mean score of Knodell (P<0.05).Çonclusion: The findings of this study indicated that there was no significant correlation between HÇV genotype and histological activity index of the patients. However, the serum levels of ÂST and ÂLT increased with the increase in the histological activity index.
  • Hossein Alidadi, Ali Asghar Najafpoor Page 85
    Background and
    Purpose
    There is no specific standard on the compost maturity time of biosolids of wastewater treatment plants in Ïran; therefore, the researchers made an attempt to employ different chemical and biological methods to assess the compost maturity time.
    Materials And Methods
    Ïn this study, the sludge was obtained from the drying beds of South Ïsfahan Wastewater Treatment Plant and was then mixed with sawdust and windrow type of composting was performed to stabilize the sludge. The height, width and length of windrow were 1.2, 1.5, and 2.5 m, respectively. The windrow turning was done manually for 7-10 days.
    Results
    The results showed that, Ç/N ratio after 100 days of composting reached 15.1 and the NH4/NÔ3 ratio decreased with increase in the time of dewatered sludge compost. The content of volatile solids decreased up to 28.8 percent with composting time and the number of fecal coliforms reached 898 MPN/gram of total solids.Çonclusion: Thus, biosolids compost in this study was mature and ready for use as an agricultural substrate after 100 days of composting.
  • Nehleh Ahsannia, Shahla Zahiri, Amir Ashkan Mahjour, Alireza Tavasoli, Danial Safarpour Page 92

    Background and

    Purpose

    Studies have indicated that phytoestrogens in soybean can influence the reproductive system. The aim of this study was to investigate the effect of hydroalcoholic extract of soybean on testicular tissue and pituitary-gonad axis in male rat.

    Materials And Methods

    Forty adult male Wistar rats were randomly allocated into five groups including control, sham, and three experimental. Ânimals in the experimental groups received soybean extract for 48 days at doses of 30, 60, and 120 mg/kg by gavage, respectively. The rats in the sham group received only water by gavage for the same period, as well. Ïn the control group received no treatment. Ânimals’ weight was measured before and after the intervention. Âfter that, the animals were anesthetized and the levels of LH, FSH, and testosterone hormones were measured by collecting blood from their hearts. Ïn the end, the left and right testes were removed and weighed. Quantitative and qualitative studies were done on the left testis of each rat.

    Results

    Âdministration of soybean hydroalcoholic extract at doses of 30, 60, and 120 mg/kg did not have any negative effect on body weight, gonads, testicular function, and histometric parameters. Âdministration of extract with the highest dose used in this study (120 mg/kg) significantly decreased the plasma LH level, germinal epithelium length, and repopulation index (P<0.05). Furthermore, histopathologic studies did not show any damage on testicular tissue.Çonclusion: The results indicated that soybean in routine doses that used in this study did not exert considerable negative effects on testicular tissue and hormone secretion in the rats.

  • Azam Baheiraei, Morvarid Ghassab Shirazi, Abbas Rahimi Foroushani, Mandana Mirmohammad Ali, Saharnaz Nejat Page 100
    Background and
    Purpose
    Ïnfants’ exposure to cigarette smoke is one of the most crucial public health concerns. Smoking ban in enclosed spaces are a simple way to reduce exposure to cigarette smoke and its harmful effects. This study was conducted to determine the prevalence of cigarette smoking, car smoking ban and the related factors in families with infants living in Tehran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted on 1112 families with infants referring to health centers in Tehran in 2010. These families were selected based on multi-level sampling. Â questionnaire containing demographic and social factors, cigarette smoking, and car smoking ban was completed through interviewing the parents.
    Results
    Ït was found that 0.4% of the mothers, 19.5% of the fathers and 9.7% of other family members were smokers and in 1.7% of the families both parents were smokers. Âmong the participants, 77% completely obeyed the smoking ban in the car. The prevalence of complete smoking ban in the car in smoker families was 42.3%, while it was 84.5% in nonsmoker families. Ânalysis of multiple logistic regression showed that odd ratio for the car smoking ban increased (ÔR= 3.3, ÇÏ95%: 1.2-8.7) and the number of cigarettes decreased (ÔR= 3.3, ÇÏ95%: 1.2-8.7) in educated fathers in comparison with less educated ones.Çonclusion: This study suggests that complete smoking ban in the car in most of the smoker families is not obeyed. Regarding the factors related to car smoking ban, health interventions are essential for decreasing infant’s exposure to cigarette smoke.
  • Hamideh Azimi Lolaty, Tahereh Ashktorab, Masoumeh Bagheri Nesami, Rahim Bagherzadeh Ladari Page 107

    Background and

    Purpose

    Nursing is a profession that establishes various cultural and social communications in the context of work environment. The purpose of this study was to determine the description and perception of the nurses working in educational hospitals about the professional communication experiences.

    Materials And Methods

    This study is a qualitative research using phenomenology method. Thirteen semi-structured interviews were carried out with 11 female and 2 male nurses. They described their experiences related to professional communication. The interviews were recorded and transcribed and the data were then analyzed using the Çolizzii analysis method.

    Results

    Seven themes emerged from the data showing the nurses perception and description of the communication with patients, colleagues, nursing supervisors and physicians. The following themes showed the experienced patterns of communication by the nurses: being special, altruism, psychosocial support, updated knowledge and skills for interactions management, reaction to actions related to different factors, complement of patient-physician communication deficiency, and professional identity and socialization basis of communication.Çonclusion: The findings revealed a clear image of participants’ experiences of communication in their profession. Recognition of nurses, description and perception of communication can present valuable data for professional planning and decreasing or eliminating the communication problems. Âlso improving the professional communication can guarantee the quality of professional services to the patients.

  • Farzaneh Michaeli Manee, Shahpour Ahmadi Khouiee, Hossein Zaree Page 127
    Background and
    Purpose
    Transition from high school to university is a stressful phenomenon for most students, so it is imperative that they gain a variety of skills to adapt with the new situation. This study aimed at investigating the effectiveness of teaching life skills including: stress management, self-consciousness, and effective communication on the general health of freshmen.
    Materials And Methods
    This study employed quasi-experimental method and had a control group as a standard of comparison. Âmong the undergraduate freshmen of Ïslamic Âzad Üniversity, Ürmia Branch, 100 students were selected through a multi-stage sampling method and were randomly divided into four equal groups (three experimental groups and one control group). Then, three types of instructions, namely, stress management, self-consciousness and effective communication were offered to them in six sessions (each 1.5 hours). Finally, the difference between the pre-test and post-test scores of general health questionnaire was compared.
    Results
    Ôverall, the difference between pre- and post-test scores related to general health components was significantly meaningful in favor of experimental groups (P<0.05). Ït was found that two elements i.e. anxiety and insomnia in stress management and self-consciousness groups, and the element of body indications in effective communication group improved more than the other elements. Âltogether, the means of dyadic analyses showed that teaching effective communication skills influenced all components of general health and the total scores achieved in effective communication skills resulted in better improvements in comparison with other two instructions.Çonclusion: Ôur findings showed that teaching the life skills to students resulted in improved general health. Thus, it is suggested that these types of skill instructions, particularly communicative skills be included as a part of the university mental health programs.
  • Masood Shayesteh Azar, Mohammad Hossein Karimi Nasab, Majid Sajadi Saravi, Seyed Esmaieel Shafiee, Seyed Mohammad Mahdi Daneshpoor, Atefeh Hadian, Mohammad Khademloo, Sahand Omidi Page 139
    Background and
    Purpose
    Ëxternal fixation is currently considered as a standard treatment for open tibial fractures; however, due to the long-term hospitalization and some other complications, some researchers have proposed intramedullary nailing as the alternative surgical treatment. This study was conducted to compare the treatment of open tibial shaft fractures by external fixation and intramedullary nailing.
    Materials And Methods
    This randomized controlled clinical trial was conducted on 113 patients with open tibial fractures type Ï and ÏÏ (Gustilo classification) during a two year period. These patients were divided in two groups and 59 cases were operated using external fixation and 54 fractures were fixed with intramedullary nailing. The patients were compared for complications such as union time, delay in the union, nonunion and infection.
    Results
    Ône hundred and thirteen patients (95 males and 18 females) with the age range of 18-50 years (average age: 34.3) were enrolled in this study. Âmong the 59 patients treated with external fixator, 8 had delayed union. Three of these eight patients suffered from the nonunion and did not have any progress in callus formation till 6 months after the treatment. Ôn the other hand, among the patients (54 cases) treated with intramedullary nailing, 2 cases suffered from the delayed union and one had nonunion. The difference between the two methods of treatment in delayed union and nonunion situation was not statistically significant (P>0.05).Çonclusion: Due to the reduced hospital stay in intramedullary method and the necessity of doing repeated surgery and applying intramedullary nailing when the patients are not treated with external fixation, the researchers recommend intramedullary nailing as the first option in treating such patients.
  • Fahimeh Rahmani, Hasan Hagh-Shenas, Seyd Musa Kafi, Ali Reza Jafari, Arash Mani Page 148
    Background and
    Purpose
    Çognitive reserve is a hypothetical construct which is widely used to explain how individuals vary considerably in the severity of cognitive aging and clinical dementia, despite the similar nature and extent of neurodegenerative changes. This study was conducted to investigate the current and premorbid ÏQ in the elderly with dementia in comparison with those without it.
    Materials And Methods
    Ïn a cross-sectional study, using convenience sampling in nursing homes and the psychiatric clinic of Hafez Hospital in Shiraz, 70 participants were recruited and divided into two groups (35 patients and 35 healthy people) with the age range of 65-90 years. To gather data, the researchers used PÂRT (Persian Âdult Reading Test), four subtests of WÂÏS-R (vocabulary, arithmetic, block design, and picture completion), and Mini-Mental State Ëxamination.
    Results
    The results of an independent t-test showed that current and premorbid ÏQ (verbal and performance) in the elderly with dementia were significantly lower in comparison with those without dementia. Âlso results obtained from paired t-test indicated that dementic participants had lower current ÏQ in contrast to their premorbid ÏQ scores.Çonclusion: Ït seems that premorbid ÏQ is a considerable factor for cognitive reserve and it is a basic criterion for evaluating the severity of cognitive decline. Âs a result, it helps predict the risk of developing dementia, to some extent.
  • Mostafa Behjati-Ardakani, Mohammad Hossein Soltani, Razieh Dehghani-Firoozabadi Page 159
    Background and
    Purpose
    The purpose of the study was to asses the natural and clinical course of isolated ventricular defect in children.
    Materials And Methods
    Patients and
    Methods
    From 1997 to 2011 we prospectively studied a total of 218 infants and children diagnosed as isolated ventricular septal defects. The Çhi-squar or Fisher exact Test and ÂNÔVÂ were used to compare the differences where appropriate. Â valve less than 0.05 was considered statistically significant. The patients who had an additional hemodynamic significant heart defect were excluded.
    Results
    Â total of 218 patients, 125 females VS 93 males (57% VS 43%) were followed up for the mean time of 55.7 months (Range 12-170 mo)The distribution of perimembranous, muscular, subarterial and inlet type VSD were 65.1%, 32.1%, 1.4% and 1.4% respectively.Regardless of type of VSD, spontaneous closure was observed in 86 (39.5%) cases. Forty four (31%) perimembranous VSD and forty two (57.2%) muscular defect closed spontaneously. Ïnlet or subarterial defects were not closed spontaneously. Regardless of type VSDS, 71 (52.6%) of small and 15 (25%) of moderate size defect closed spontaneously.Fifty (24.3%) cases needed surgical Treatment. Âortic regurgitation developed in 11 (5%) patient.Ïnfective endocarditis was observed in 3 (1.7%) in patients. Ôther complications were pulmonary hypertension in 39 (17.9%), congestive heart failure in 12 (5.5%), sub pulmonic stenosis in 16 (7.3%) mitral regurgitation in 6 (2.8%) and sub aortic ridge in 7 (3.2%) patients.Çonclusion: Ït is concluded that patients with VSD should be followed closely through life because the complications such as pulmonary hypertension, Ëisenmenger syndrome, infective endocarditic sub pulmonic stenosis, aortic ridge and aortic regurgitation may develop, although spontaneous closure of the defect is to be expected in many cases (39.51%), a significant percentage of defects may need surgical treatment (24.3%).
  • Mohammad Sadeq Rezaee, Javad Ghafari, Ali Zamani, Saeid Fattahi Page 166
    Kawasaki disease (KD) is an acute febrile vasculitis mainly affecting children, with two types of presentation, namely, typical and atypical. Ït is the most critical cause of coronary artery complications and if not treated on time and appropriately, complications may occur in up to 25% of the patients will get. The occurrence of coronary artery complications increase in atypical presentation of the disease. However, punctual and appropriate treatment will decrease the complications up to 2-4 percent. This study reports four rare cases of incomplete KD. The first one is an 18 month baby girl with prolonged fever and atypical signs and symptoms of KD such as swelling of lateral mid thorax (5 × 10 cm). The second one was a 12-month baby boy presented with a 7-day history of fever without any other symptoms who showed coronary artery involvement in echocardiography. Finally, two cases, one was 4-and the other was 12-years old, who were hospitalized with appendicitis and later were diagnosed as affected by Kawasaki with coronary artery involvement. Âtypical presentation of the disease led to misdiagnosis and prolonged process of diagnosis. Due to the increasing number of atypical Kawasaki cases and the probability of coronary artery disorder, it is recommended that atypical Kawasaki be considered in the differential diagnosis of the disease in the patients with fever of over five days without any clinical cause.
  • Farahnaz Sadoughi, Maryam Ahmadi, Hamid Moghaddasi, Abbas Sheikhtaheri Page 174
    Patient safety is the key element of quality in healthcare. Ïmproving patient safety involves identifying the incidents, analyzing the trend of events and developing corrective solutions for promoting the system. Health care organizations can not judge the safety of the care without data and information related to patient safety. Therefore, patient safety information system (PSÏS(is used in identifying and recording patient safety incidents, determining and analyzing their causes, hypothesizing corrective solutions, and finally, implicating and monitoring the improvements. Âccording to the importance of this system, this study was conducted to explain the different components of the PSÏS. Ïn this review study, we reviewed the materials searched via Web of Science, Pubmed (Medline), Ôvid, Science Direct and Google Scholar. There were varieties of data collection methods, the incidents, and participants involved in data collection in patient safety information system. Moreover, some specific methods such as patient safety indicators were defined for data analysis. These analyses should be done by the experts in the field and the output of the PSÏS including statistical reports, alerts, recommendations and corrective actions should be provided for internal or external users such as healthcare executives and healthcare providers so that they can use them for improving the processes and learning from the incidents. Therefore, developing such a system in Ïran requires a framework for patient safety information system.