فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی مازندران - پیاپی 89 (خرداد 1391)

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 89 (خرداد 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/03/03
  • تعداد عناوین: 15
|
  • رحمان غفاری، افشین قلی پور برادری*، سیدمحمود نورایی، محمد خادملو صفحات 2-9
    سابقه و هدف

    عفونت محل جراحی سومین عامل عفونت های بیمارستانی بوده، بعد از اعمال جراحی قلب منجر به افزایش میزان عوارض، مرگ و میر و هزینه می گردد. از طرفی اهمیت آنتی بیوتیک های پروفیلاکتیک در جراحی قلب اثبات شده است. لذا این مطالعه با هدف مقایسه دو رژیم آنتی بیوتیکی سفازولین تنها و همراه با جنتامایسین در پیشگیری از عفونت محل جراحی در بیماران تحت عمل جراحی پیوند عروق کرونر در مرکز قلب مازندران انجام گردید.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده بر روی 400 بیمار تحت جراحی بای پس عروق کرونر در مرکز قلب مازندران انجام شد، بیماران به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. در گروه کنترل سفازولین g2 قبل از برش استرنوم و بعد از آن g 1 هر6 ساعت به صورت داخل وریدی و به مدت 72 ساعت به بیماران داده شد. در گروه مداخله علاوه بر تجویز سفازولین به صورت فوق، جنتامایسین قبل از برش استرنوم و بعد از آن نیز هر 8 ساعت به میزان mg/kg 5/1 به صورت داخل وریدی و به مدت 72 ساعت ادامه یافت. بیماران در روزهای 3، 7، 21 و 30 بعد از عمل جراحی توسط جراح قلب تحت ارزیابی علایم عفونت زخم قرار گرفتند. میزان کراتینین و BUN خون نیز قبل از عمل و در روزهای 2 و 4 بعد از عمل اندازه گیری شد.

    یافته ها

    از 400 بیمار 392 نفر مورد بررسی قرار گرفتند که 198 بیمار در گروه کنترل و 194 بیمار در گروه مداخله قرار داشتند. تفاوت معنی داری بین دو گروه مورد مطالعه از نظر متغیرهای دموگرافیک و بالینی وجود نداشت (05/0p>). پس از اتمام مطالعه در میزان بروز عفونت بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت آماری معنی داری وجود نداشت (05/0 p>) اما سطح سرمی BUN و کراتینین در گروه مداخله به صورت معنی داری از گروه کنترل بیشتر بود (05/0p<).

    استنتاج

    با توجه به عدم وجود تفاوت معنی دار در میزان بروز عفونت در دوگروه مورد مطالعه و افزایش معنی دار سطح BUN و کراتینین در گروه دریافت کننده جنتامایسین+ سفازولین، توصیه می شود از سفازولین به تنهایی به عنوان آنتی بیوتیک پروفیلاکتیک در پیشگیری از عفونت ناحیه جراحی پس از جراحی بای پس عروق کرونر استفاده نمود.

    کلیدواژگان: عفونت محل جراحی، آنتی بیوتیک، سفازولین، جنتامایسین، پروفیلاکسی، جراحی قلب
  • احسان شریعت بهادری، سیده سمیه موسوی پور، جاوید صدرایی صفحات 11-19
    سابقه و هدف
    انگل توکسوپلاسما از خانواده توکسوپلاسماتیده آمی باشد که اولین بار در جونده کتینو داکتیلوس گوندی مشاهده شد. یکی از راه های انتقال بیماری توکسوپلاسموزیس مادرزادی از طریق جفت به جنین می باشد که تشخیص این بیماری را در این مرحله بسیار حائز اهمیت می نماید. انگل توکسوپلاسما دارای آنتی ژن های متعددی می باشد که از آنتی ژن های دفعی- ترشحی آن در طراحی کیت الایزا اویدیتی استفاده می شود. هدف از انجام این آزمایش بررسی مقایسه ای کیت آماده و طراحی شده الایزا اویدیتی در مادران مبتلا به توکسوپلاسموزیس می باشد که در کیت طراحی شده از آنتی ژن های دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی استفاده گردید.
    مواد و روش ها
    مطالعه فوق از نوع مطالعه توصیفی بود. مواد مورد آزمایش برای کیت طراحی شده الایزا اویدیتی شامل مایع صفاق موش های سفید کوچک آزمایشگاهی که 7 روز قبل با تاکی زوئیت های انگل توکسوپلاسما گوندی (106تاکی زوئیت در هر میلی لیتر) به روش تلقیح داخل صفاقی آلوده شده بودند، آسپیره گردید و با دور g 1000 به مدت 15 دقیقه سانتریفیوژ و سپس مایع رویی به عنوان ترکیب آنتی ژن های دفعی ترشحی استخراج گردید.
    یافته ها
    نتیجه این آزمایش نشان داد که اگر در تهیه کیت الایزا اویدیتی در تشخیص آنتی بادی IgG انگل توکسوپلاسما گوندی از آنتی ژن های تازه دفعی- ترشحی استفاده گردد، نتایج این آزمایش از کیت آماده ساخته شده در شرکت های مختلف از نظر کمیت و تیتر آنتی بادی بهتر خواهد بود.
    استنتاج
    بررسی فوق نشان داد میانگین نتایج حاصل از الایزا اویدیتی طراحی شده با استفاده از آنتی ژن های دفعی- ترشحی انگل توکسوپلاسما گوندی، قابل قبول تر از میانگین نتایج حاصل از کیت آماده تجاری، در تشخیص توکسوپلاسموزیس مادرزادی بود.
    کلیدواژگان: توکسوپلاسما گوندی، الایزا اویدیتی، آنتی بادی IgG، آنتی ژن های دفعی، ترشحی، توکسوپلاسموزیس مادرزادی
  • روانبخش اسمعیلی، فضل الله احمدی*، عیسی محمدی، عبدالحکیم تیرگری سراج صفحات 20-30
    سابقه و هدف

    سرطان یکی از بیماری های شایع و در حال گسترش می باشد به طوری که آمارها نشان می دهد در جهان، منطقه مدیترانه شرقی و ایران، میزان بروز آن در حال افزایش است. لذا با توجه به افزایش تعداد بیماران سرطانی و ماهیت تهدید کنندگی آن و مشکلاتی که برای بیماران و خانواده ها ایجاد می نماید، لزوم شناخت و درک نیازها و مشکلات بیماران به خصوص پس از مواجهه با تشخیص سرطان بسیار مهم و با اهمیت است و درک خواسته های بیماران به برخورد مناسب با آن ها کمک می نماید. این مطالعه با هدف تبیین درک بیماران مبتلا به سرطان از نیازهای آنان در بیمارانی که در مرحله تشخیص بیماری قرار دارند انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر با رویکرد کیفی و به روش تحلیل محتوی انجام شد. مشارکت کنندگان 19 نفر بیمار، پزشک، پرستار و بستگان درجه یک بیماران بودند که از بین مراجعین به بخش اونکولوژی، کلینیک فوق تخصصی سرطان و یکی از مراکز امداد بیماران سرطانی انتخاب شدند. نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف شروع و تا اشباع داده ها ادامه یافت. برای جمع آوری داده ها از مصاحبه و یادداشت های عرصه استفاده شد. تمام مصاحبه ها ضبط و سپس کلمه به کلمه دست نویس شدند.

    یافته ها

    از 565 کد اولیه به دست آمده، با تحلیل داده ها چهار طبقه شامل پشتیبانی توسط خانواده و اطرافیان، ارتباط موثر کارکنان درمانی، کمک سازمان های امدادرسان و ضرورت اطلاع رسانی و آماده سازی بیمار استخراج شد. درونمایه مشترک طبقات حمایت بود که اصلی ترین نیاز بیماران مبتلا به سرطان تشخیص داده شد.

    استنتاج

    یافته های تحقیق نشان داد بیماران مبتلا به سرطان نیازهای زیادی پس از مواجهه با تشخیص و بیماری سرطان دارند که اولا شناخت و درک آن ها توسط کارکنان بالینی و سیاست گزاران بهداشتی و درمانی و ثانیا ضرورت حمایت همه جانبه از این بیماران، از اهمیت خاصی برخوردار است.

    کلیدواژگان: حمایت، سرطان، مواجهه با تشخیص سرطان
  • یحیی معروفی، عبدالحسین دلیمی، زهره شریفی، زهیر حسن، فاطمه غفاری فر* صفحات 31-40
    سابقه و هدف

    لیشمانیا تک یاخته ایی تاژکدار و عامل لیشمانیوزیس است که مشکل عمده سلامت در بسیاری از کشورها، به خصوص در کشورهای در حال توسعه است. کانتاریدین ترکیبی ترپنوئیدی است که در سوسک های خانواده Meloidae و Oedomeridae وجود دارد و ماده ایی تاول زاست. در سلول های سرطانی، مرگ برنامه ریزی شده را القائ می کند. این مطالعه برای تعیین اثرکانتاریدین در القاء مرگ برنامه ریزی شده سلولی در پروماستیگوت و ماکروفاژ آلوده به لیشمانیا در سال 1390 با طرح تجربی صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه اثر کانتاریدین با غلظت های 5/0 تا 50 میکروگرم در میلی لیتر، بر پروماستیگوت لیشمانیا ماژور و غلظت های 50 و 20، 5 میکروگرم در میلی لیتر بر ماکروفاژ آلوده به لیشمانیا ماژور در شرایط آزمایشگاهی پس از گذشت 24، 48 و 72 ساعت، با فلوسایتومتری بررسی شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که کانتاریدین با غلظت 5/0 و 50 میکروگرم در میلی لیتر پس از 72 ساعت در پروماستیگوت ها به ترتیب 50/68 درصد کشندگی (به صورت 23/63 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی، 27/5 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری و 0 درصد نکروز) و 29/14 درصد کشندگی (به صورت 12/13 مرگ برنامه ریزی شده، 12/1 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری و 05/0 درصد نکروز) می دهد. میزان کشندگی کانتاریدین 5 و 50 میکروگرم در میلی لیتر بر ماکروفاژ آلوده پس از گذشت 48 ساعت به ترتیب 81/61 درصد (به صورت 42/43 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی، 27/1 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری و 11/17 درصد نکروز) و 44/44 درصد (به صورت 05/31 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی، 08/10 درصد نکروز و 31/3 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری) بود. همچنین میزان کشندگی کانتاریدین 5 و 50 میکروگرم در میلی لیتر بر ماکروفاژ غیرآلوده پس از گذشت 48 ساعت به ترتیب 34/49 درصد (به صورت 35/21 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی، 23/4 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری و 76/23 درصد نکروز) و 79/43 درصد (به صورت 90/34 درصد مرگ برنامه ریزی شده سلولی، 27/7 درصد نکروز و 61/1 درصد مرگ برنامه ریزی شده تاخیری) بود.

    استنتاج

    نتایج به وضوح نشان می دهند که کانتاریدین بسته به غلظت و زمان باعث القای مرگ برنامه ریزی شده سلولی در پروماستیگوت های لیشمانیا ماژور و ماکروفاژ آلوده به لیشمانیا ماژور می شود.

    کلیدواژگان: آپوپتوز، فلوسایتومتری، کانتاریدین، لیشمانیا ماژور
  • مهران ضرغامی، محمد خادملو، فاطمه شیخ مونسی، بهرنگ بهروزی صفحات 41-48
    سابقه و هدف
    کیفیت زندگی به درک هر فرد از موقعیت خود در زندگی گفته می شود که با توجه به زمینه فرهنگی و سیستم ارزشی که در آن زندگی می کند، تعیین می شود. هدف ما تعیین میزان رضایت مندی از کیفیت زندگی در دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و دانشجویان منابع طبیعی دانشگاه مازندران و بررسی تاثیر عوامل مختلف بر آن می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی، بر روی کلیه دانشجویان دو دانشکده با استفاده از پرسشنامه بهره مندی و خوشنودی از کیفیت زندگی به همراه پرسشنامه جمعیت شناختی بود. یافته های پرسشنامه ها با روش های آماری test-t و ANOVA، مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان خوشنودی و بهره مندی از کیفیت زندگی در دانشجویان پزشکی به طور معنی داری کمتر از دانشجویان منابع طبیعی بود(002/0 p=). میزان خوشنودی در دانشجویان دارای وضعیت اقتصادی بهتر (03/0 p=)، ساکن در منزل والدین (009/0 p=)، دانشجویان سال اول پزشکی (019/0 p=) و سال اول منابع طبیعی (000/0 =p) دانشجویان جوان تر (001/0 p=) بیشتر بود.
    استنتاج
    کاهش میزان خوشنودی و بهره مندی از کیفیت زندگی در طول دوران تحصیل، هشداری است به مسئولینی که در امور آموزشی و رفاهی دانشجویان دست اندرکار می باشند. عدم رضایت دانشجویان از وضعیت زندگی ممکن است سبب کاهش کیفیت کاری آنان شود و در مورد دانشجویان پزشکی، آن ها را به الگوهای ضعیفی برای بیماران خود از نظر سلامت جسمی و روانی تبدیل می کند.
    کلیدواژگان: خوشنودی و بهره مندی از کیفیت زندگی، دانشجویان پزشکی، دانشجویان منابع طبیعی
  • شروین ضیابخش طبری، رزیتا جلالیان، فرزاد مختاری اسبویی*، احمد رمضانی فرهانی، محمدرضا حبیبی، آریا سلیمانی صفحات 49-57
    سابقه و هدف

    در مطالعات جدید نشان داده شده است که اریتروپوئتین علاوه بر هماتوپوئزیز، دارای آثار حفاطتی غیر هماتوپوئتیک نیز روی آسیب های ناشی از ایسکمی و ریپرفوزیون بافتی است. در این مطالعه ما اثر بخشی داروی اریتروپوئتین را در کاهش آسیب ناشی از ایسکمی- ریپرفیوژن بافتی حین عمل بایپس عروق کرونری مورد بررسی قرار دادیم.

    مواد و روش ها

    تعداد 60 بیمار کاندید عمل الکتیو بایپس عروق کرونری به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. به بیماران گروه مورد، اریتروپوئتین با دوز 700 واحد بر کیلوگرم در هنگام شروع ریپرفیوژن حین عمل به بیماران تزریق شد. مارکر قلبی تروپونین I و CKMB 8ساعت بعد از عمل اندازه گیری شد و اکوکاردیوگرافی نیز 6 ماه بعد از عمل در تمام بیماران دو گروه انجام شد. تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS16 و آزمون های آماری t-test و Chi-square و withney mann- انجام شد.

    یافته ها

    سطح تروپونین در دو گروه اریتروپوئتین و شاهد بعد عمل تفاوتی نداشت(30/0 =p). سطح CKMB در گروه اریتروپوئتین از گروه شاهد به طور معنی داری بیشتر بود(004/0=p). میزان EF 6 ماه بعد از عمل در گروه اریتروپوئتین اندکی بیشتر بود اما این تفاوت معنی دار نبود (46/0 =p)، ولی میزان حجم پایان سیستولی (017/0) و دیاستولی بطن چپ (04/0) در 6 ماه بعد از عمل در گروه اریتروپوئتین نسبت به گروه شاهد کمتر بود.

    استنتاج

    در این مطالعه تجویز اریتروپوئتین با کاهش آسیب ناشی ایسکمی- ریپرفیوژن بعد از عمل بایپس کرونری به صورت افزایش عملکرد قلبی و همچنین کاهش ریمودلینگ قلبی و کاهش حجم پایان سیستولی و دیاستولی بطن چپ رابطه داشته است.

    کلیدواژگان: اریتروپوئتین، عمل بایپس عروق کرونری، آسیب ناشی ایسکمی و ریپرفوزیون
  • شهلا یزدانی، زینت سادات بوذری، صادق صداقت، محمد عابدی سماکوش، کمیل فرج نژاد صفحات 58-64
    سابقه و هدف
    ترومبوسیتوپنی در بین اختلالات هماتولوژی بعد از آنمی شایع ترین اختلال در حاملگی است و در 10 درصد حاملگی ها رخ می دهد. ترومبوسیتوپنی در خانم های حامله ممکن است همراه با موربیدیتی مادری و نوزادی باشد. با توجه به اهمیت تشخیص علت ترومبوسیتوپنی که در نحوه ی درمان بیمار موثر است و عوارضی که در حاملگی دارد، این مطالعه با هدف تعیین بروز، علل و عوارض احتمالی ترومبوسیتوپنی در حاملگی انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه ی آینده نگر، تمامی زنان بارداری که طی سال های 87 و 88 با سن حاملگی 24 هفته و بالاتر جهت ختم حاملگی به بیمارستان های یحیی نژاد و آیت الله روحانی بابل مراجعه نمودند، انتخاب شده و زنانی که در آزمایشات انجام شده پلاکت کمتر از 150،000 در میکرولیتر داشتند، وارد مطالعه شدند، علت ترومبوسیتوپنی عوارض مادری و نوزادی در این بیماران ثبت گردید. تعداد پلاکت کمتر از 000/100 در میکرولیتر به عنوان ترومبوسیتوپنی شدید در نظر گرفته شد. داده ها سپس وارد نرم افزار آماریSPSS 18 شده و مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    طی مدت مطالعه، 4589 مورد حاملگی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد در 239 حاملگی ترومبوسیتوپنی گزارش گردید و شیوع ترومبوسیتوپنی در بارداری 2/5 درصد بود. علت ترومبوسیتوپنی در 222 بیمار (9/92 درصد) ترومبوسیتوپنی حاملگی، در 11 بیمار (6/4 درصد) ITP، 5 بیمار (1/2 درصد) پره اکلامپسی و یک بیمار (4/0 درصد) سندرم HELLP بود. 6 حاملگی (5/2 درصد) با IUFD همراه بود. تنها در یک بیمار مبتلا به ITP خونریزی حین و پس از زایمان اتفاق افتاد. هیچ عارضه ی نوزادی در نوزادان متولد شده از زنان مورد مطالعه دیده نشد.
    استنتاج
    ترومبوسیتوپنی حاملگی شایع ترین علت بروز ترومبوسیتوپنی در بارداری می باشد که عارضه ای در بارداری ندارد ولی افتراق آن از علل دیگر ترومبوسیتوپنی به خصوص پره اکلامپسی و سندروم HELLP که نیاز به ختم حاملگی سریع تر جهت جلوگیری از عوارض بعدی دارند لازم می باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوسیتوپنی، بارداری، عوارض مادری
  • غلامرضا شریفی، علیرضا زمانی، فهیمه بلوک صفحات 65-75
    سابقه و هدف
    هدف از این مطالعه تعیین ارتباط نمایه ی توده ی بدنی و الگوی توزیع چربی با سرم لیپیدی خون دختران فعال و غیرفعال 14- 10 ساله شهر بندرعباس بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه پس از تعیین سطح فعالیت بدنی بر اساس پرسشنامه ی فعالیت بدنی بک، از بین 780 نفر داوطلب در مقطع راهنمایی، 106 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند که بر اساس همین پرسشنامه 55 نفر در گروه غیرفعال و 51 نفر در گروه فعال قرار گرفتند. ابتدا قد، وزن، محیط کمر و محیط لگن جهت تعیین نمایه ی توده ی بدنی و الگوی توزیع چربی در بدن اندازه گیری شد. سپس برای بررسی عوامل خونی مورد مطالعه از آزمودنی ها نمونه ی خونی به صورت ناشتا گرفته شد و تجزیه وتحلیل آماری انجام گرفت.
    یافته ها
    نتایج نشان داد بین دوگروه از نظر نمایه ی توده ی بدنی و الگوی توزیع چربی تفاوت معنی داری وجود دارد اما بین لیپوپروتئین کم چگال و پرچگال، تری گلیسیرید و کلسترول تام دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده نشد.
    استنتاج
    بر اساس نتایج حاصل، بین نمایه ی توده ی بدنی و الگوی توزیع چربی و چربی های خون که از عوامل ریسک پذیر بیماری های قلبی است رابطه ی معنی داری را می توان مشاهده کرد اما بر اساس سطح فعالیت بدنی در مواردی تفاوتی بین افراد فعال و غیرفعال مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: نمایه ی توده ی بدنی، الگوی توزیع چربی بدن، سرم لیپیدی خون، افراد فعال، افراد غیرفعال
  • فاطمه محمدیاری، میترا محیط، محمود بختیاری، مهدی خزلی، آرمان لطیفی صفحات 76-86
    سابقه و هدف
    القاء زایمان با هدف آماده کردن دهانه رحم برای ورود به فاز فعال زایمان، در حال حاضر یکی از شایع ترین روش ها در حیطه زنان و مامایی می باشد. این مطالعه با هدف مقایسه اثرات میزوپرستول و اکسی توسین در سال 1390 در بیمارستان بوعلی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک کارآزمایی بالینی دوسوکور بوده که در سال 1390 بر روی 60 نفر از زنان اول زای مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی شهر تهران انجام شده است. افراد به وسیله تخصیص تصادفی (Random Allocation) به دو گروه مداخله و شاهد تقسیم شدند. داروی میزوپرستول و اکسی توسین هر چهار ساعت، به منظور القاء زایمان در افرادی که کاندید ختم حاملگی بودند تجویز شد.
    یافته ها
    میانگین سن و انحراف معیار در گروه مداخله 9/3±0/24 و در گروه شاهد برابر 9/3±1/24 سال بود. بیشترین علل بستری زنان مورد مطالعه عدم وجود درد و حاملگی پس از موعد بود. متغیرهای نوع درمان، علت بستری و سابقه فشارخون ارتباط معنی داری با افزایش یا کاهش زمان رسیدن به انقباضات خوب و منظم از خود نشان دادند (05/0>P). نتایج حاصل نشان می دهد که تا سه ساعت بعد از دریافت داروهای تخصیص داده شده دو گروه مداخله و شاهد با هم تفاوت معنی داری نداشتند، اما بعد از آن به وضوح شاهد تاثیر بهتر داروی میزوپرستول در گروه مداخله هستیم (014/0=P).
    استنتاج
    استفاده از داروی میزوپرستول در القاء زایمان در جهت کم کردن زمان رسیدن به انقباضات کوتاه و موثر به جای اکسی توسین مناسب تر می باشد و می تواند جایگزین مناسبی برای آن باشد. لازم به ذکر است که بین این دو دارو از نظر پیامدهای بارداری از جمله دفع مکونیوم، دیسترس جنینی و پارگی زودرس کیسه آب تفاوت معنی دار آماری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: القاء زایمان، میزوپرستول، اکسی توسین، نمره بی شاپ
  • شهربانو لطیفی، آسیه خلیل پور، ام لیلا ربیعی، ندا امانی صفحات 87-95
    سابقه و هدف
    استفاده صحیح از شواهد و یافته های مبتنی بر تحقیقات منجر به ارتقاء کیفیت و اعتبار مراقبت شده است و پرستاران را نسبت به عملکرد خود پاسخگو می نماید. همچنین آگاهی از موانع به کارگیری نتایج تحقیقات، ابزار اساسی در جهت نیل به عملکرد مبتنی بر نتایج پژوهش ها است. این مطالعه به بررسی این موانع از دیدگاه پرستاران بالینی پرداخته است.
    مواد و روش ها
    این مطاله مقطعی در سال 1390 بر روی 313 نفر از پرستاران سه مرکز بزرگ آموزشی- درمانی بابل انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که قسمت اول آن مربوط به اطلاعات علمی و حرفه ای واحدهای مورد پژوهش و قسمت دوم بر گرفته از مقیاس موانع فونک بود.
    یافته ها
    نتایج تحلیل عامل، شناسایی چهاربعد بود که تحت عناوین انتشار، تحقیق، پرستاری و سازمانی نام گذاری شد. مهم ترین موانع در انجام مطالعه به ترتیب نبودن وقت کافی در شغل پرستاری برای کاربرد عملی ایده های تازه، عدم نشر به موقع و سریع گزارشات و مقالات تحقیقی و عدم همکاری و مشارکت پزشکان با به کار بستن نتایج تحقیقات پرستاری بودند که هر یک به طور جداگانه در یک بعد خاص قرار گرفتند. موانع موجود شامل اعتماد کم پرستاران به نتایج تحقیقات، روشن نبودن درستی نتیجه گیری محققان از نتایج تحقیقات، گزارش نتایج متضاد در متون تحقیقی و انتشار اکثریت نتایج تحقیقات به زبان انگلیسی تحت بارگذاری هیچ یک از عوامل قرار نگرفتند.
    استنتاج
    یافته برجسته مطالعه حاضر این بود که واحدهای مورد پژوهش مشکلات و موانع را نسبتا در تمامی ابعاد تعیین کردند. با توجه به سه مانع اول می توان گفت که مسئولین باید تسهیلاتی را جهت به کارگیری یافته های تحقیقی ایجاد نموده مجوز به کارگیری از آن ها را صادر و جهت ایجاد دانش، مهارت و نگرش مثبت در پرستاران نسبت به تحقیقات، امکانات آموزشی را برای آن ها فراهم نمایند.
    کلیدواژگان: تحقیق، به کارگیری نتایج تحقیق، موانع، پرستار
  • نسرین رحمانی بویینی، لیلا شجاعی، رضاعلی محمدپور تهمتن صفحات 96-102
    سابقه و هدف
    علی رغم پیشرفت های بسیاری که تاکنون در روش ترمیم انواع فتق های شکمی به وجود آمده ولی هنوز هم در مورد انتخاب بهترین تکنیک در ترمیم فتق ها اختلاف نظر وجود دارد. روش های متعددی در ترمیم نقص های فاشیا در ناحیه ناف وجود دارد که شامل ترمیم فاشیا به روش ساده (Mayo) و استفاده از مش می باشد نتایج مطالعات مختلف نشان می دهد در ترمیم به، درگروه ترمیم به روش Mayo میزان عود 10 تا 30 درصد بود که این میزان در مقایسه با گروه ترمیم با مش بیشتر بوده است. لذا در این مطالعه با توجه به میزان بالای عود درگروه ترمیم Mayo استفاده از مش در بیماران با نقص کوچک فاشیا مورد بررسی قرارگرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سویه کور (Clinical Trial) انجام شده است. بیماران 20 الی 70 سال مبتلا به فتق نافی مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی ساری، که به طور تصادفی که به طور تصادفی در دو گروه مورد مداخله 40 نفری که شامل گروه ترمیم با مش و گروه ترمیم به روش Mayo تقسیم شدند مورد بررسی قرار گرفتند و نتایج درمان از نظرعود و عفونت محل عمل به وسیله معاینه بالینی ابتدا یک هفته سپس 1 ماه و در نهایت یک سال بعد از عمل (در فروردین 1387) با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون کای دو موردتجزیه و تحلیل آماری قرارگرفت.
    یافته ها
    پس از بررسی نتایج آماری بیماران درگروه ترمیم Mayo در میان 40 بیمار 7 مورد عود و 3 مورد عفونت زخم دیده شد ودرگروه ترمیم با مش عود و عفو نت زخم دیده نشد. ازنظر عود اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود داشت (004/0p=)، ولی از نظر عفونت زخم اختلاف معنی دار نبود.
    استنتاج
    با توجه به عود بالا درگروه ترمیم به روش Mayo و وجود عوامل خطر دراین افراد(چاقی ومولتی پاریته) توصیه می شود که در این بیماران حتی در ترمیم نقص های کوچک فاشیا از ابتدا از مش استفاده شود.
    کلیدواژگان: فتق نافی، مش، ترمیم به روش Mayo
  • محسن شمسی، علیرضا حیدرنیا، شمس الدین نیکنامی صفحات 103-115
    سابقه و هدف
    بهداشت دهان و دندان یکی از مهم رین شاخه های بهداشت عمومی به است. توجه به این مقوله یکی از برنامه های سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حوزه پیشگیری از بیمار ی های مزمن و ارتقای سلامت می باشد. و این نیاز در گروه مادران باردار به دلیل حفظ سلامت خود و جنین آن ها بیشتر مورد توجه قرار می گیرد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی تحلیلی 340 نفر از مادران باردار شهر اراک با روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای از مراکز بهداشتی درمانی انتخاب شدند. شاخص DMFT و مقیاس مربوط به عوامل مدل اعتقاد بهداشتی (حساسیت، شدت، منافع، موانع و خودکارآمدی) و عملکرد در خصوص مراقبت های بهداشت دهان و دندان سنجیده و در نهایت اطلاعات مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    میانگین سن مادران باردار مورد مطالعه 7/3 ± 2/28 سال و میانگین DMFT، 83/2 ± 4/5 بود. از بین متغیرهای مدل اعتقاد بهداشتی خودکار آمدی و موانع درک شده بیشترین عامل پیش بینی کننده رفتار بهداشتی دهان و دندان در مادران باردار بوده است. میانگین نمره عملکرد مادران در خصوص انجام مراقبت های بهداشت دهان و دندان 7/9 ± 1/43 بود. در این پژوهش بین حساسیت درک شده و عملکرد (44/0=r و 008/0 =p)، شدت درک شده و عملکرد (51/0=r و 002/0=p)، خودکارآمدی و عملکرد (61/0=r، 001/0=p) ارتباط معنی داری وجود داشت. بین موانع درک شده در خصوص انجام رفتارهای مراقبت بهداشت دهان و دندان و عملکرد مادران در این زمینه ارتباط معکوس مشاهده شد (65/0- =r و 001/0=p).
    استنتاج
    این مطالعه نشان داد که موانع ادراکی با رفتار مسواک کردن در ارتباط است بنابراین برای آموزش مسواک زدن باید این موانع ادراکی مورد توجه متخصصان بهداشت دهان و دندان قرار گیرد. از طرف دیگر خودکارآمدی مهم ترین متغیر پیش بینی کننده مراقبتی بهداشت دهان و دندان در مادران باردار می باشد بنابراین، متخصصان بهداشت دهان و دندان باید اعتماد به خود را در مادران باردار رای رعایت رفتارهای مراقبت های بهداشت دهان و دندان تقویت کنند.
    کلیدواژگان: مدل اعتقاد بهداشتی، مراقبت های بهداشت دهان، مادران باردار
  • مریم نباتی، ساسان طبیبان، احمد بابایی صفحات 116-120
    توده دریچه میترال فرعی، یک آنومالی مادرزادی قلبی نادر است که تاکنون در دنیا تنها 130 مورد گزارش شد. این توده می تواند تنها یا به همراهی با آنومالی های قلبی دیگر باشد. معمولا در کودکی تشخیص داده می شود و در تشخیص افتراقی با دیگر توده های قلبی مثل تومور یا وژتاسیون قرار می گیرد. ما یک خانم 27 ساله بی علامت، که جهت بررسی توده ی قلبی به بیمارستان ارجاع شده را معرفی می کنیم. اکوی ترانس توراسیک و سپس اکوی مری نشان داد که توده در خروجی بطن چپ یک نوع ممبرانوی بافت فرعی دریچه میترال بدون انسداد در خروجی بطن چپ می باشد. اکو در تشخیص افتراقی و تصمیم گیری برای جراحی یا تحت نظر در این بیماران نادر بسیار سودمند می باشد.
    کلیدواژگان: نسج دریچه میترال فرعی، نقص سپتوم بین دهلیزی، نقص سپتوم بین بط
  • نصرت قائمی، رحیم وکیلی رحیم وکیلی، دانیل زمانفر، محمدرضا عباس زادگان، مارتا قهرمان، بنیامین محسنی ساروی صفحات 121-127
    یکی از موارد نادر دیابت درکودکان سندرم روجر است که با شروع زودرس دیابت ملیتوس، آنمی مگالوبلاستیک و کری حسی عصبی مشخص می شود. در این گزارش سه مورد از این سندرم در یک فامیل ایرانی که والدین منسوب داشتند معرفی می گردند (دو خواهر و برادر و یک پسر عمو). هر سه بیمار با تابلوی دیابت،کم خونی و کاهش شنوایی به بخش اطفال بیمارستان امام رضا (ع) مشهد مراجعه نموده و در بررسی انجام شده سندرم همراه با جهش ژنتیکی در هر سه مورد تایید شد. پس از درمان خوراکی با تیامین کم خونی هر سه بیمار اصلاح و قند خون در دو مورد طبیعی گردید ولی کاهش شنوایی آن ها باقی ماند.
    کلیدواژگان: آنمی مگالوبلاستیک، دیابت ملیتوس، کری حسی عصبی، سندرم روجر
  • آذر کبیرزاده، عالیه زمانی کیاسری، بنیامین محسنی ساروی صفحات 128-132
    آنوریسم کاذب و سلولیت ناحیه فمورال در سال های اخیر به علت تزریق مواد مخدر توسط معتادان تزریقی شیوع پیدا کرده است. البته این روند سال ها است که در اروپا شیوع پیدا کرده ولی در اواخر دهه 1990 در کشور ایران مواردی از آن به صورت گزارش مورد به دلیل نادر بودن گزارش شده است. اما امروزه موارد بیشتری از این مورد با شدت بالاتر به دلیل آمیختگی آنوریسم کاذب و سلولیت با بیماری های ناشی از کاهش سیستم ایمنی مانند AIDS دیده می شوند. در این مقاله 14 مورد بیمار معرفی می شوند.
    کلیدواژگان: پسودو آنوریسم، سلولیت، ترمبوفلبیت، اعتیاد
|
  • Rahman Ghafari, Afshin Gholipour Baradari, Mahmoud Nouraei, Mohammad Khademloo Pages 2-9

    Background and

    Purpose

    Surgical Site Infection (SSI) is the third leading cause of hospital infections and lead to increased morbidity, mortality and costs after cardiac surgery. The importance of prophylactic antibiotics in cardiac surgery has been proved. The aim of this randomized clinical trial was to compare of two prophylactic antibiotic regimens (cefazolin and cefazolin + Gentamicin) on surgical site infection of CABG patients in Mazandaran Heart Center.

    Materials And Methods

    A total of 400 patients, meeting eligibility criteria, were randomly allocated into two equal groups. In the control group the prophylactic regimen consists of Cefazolin 2 g IV before sternal incision followed by 1 g IV every 6 hours for 72 hours. In the intervention group the prophylactic regimen consists of Cefazolin 2 g IV plus Gentamicin 1.5mg/kg IV before sternal incision followed by Cefazolin 1 g IV every 6 hours plus Gentamicin 1.5mg/kg IV every 8 hours for 72 hours. Patients were observed by cardiac surgeon for signs of surgical wound infection at 3, 7, 21 and 30 days after cardiac surgery. Also Creatinine and BUN was measured before, 2th and 4th days after surgery. Data were analyzed by Independent t test, Paired t test, Chi-Square, Fisher and Repeated Measures tests.

    Results

    392 of 400 patients were examined, 198 patients in control group and 194 patients in intervention group. There was no significant difference between the two groups regarding demographic and clinical variables (P>0.05). After intervention there was no significant difference between the two groups regarding the incidence of infection (P>0.05) but serum level of Creatinine and BUN was significantly higher in intervention group (P<0.05).

    Conclusion

    With considering to the lack of significant difference in infection rates between two groups and significant increase in serum level of Creatinine and BUN in intervention group, Cefazolin alone is sufficient as a prophylactic antibiotic to prevent surgical site infection of CABG patients.

    Keywords: Surgical Site Infection, Antibiotic, Cefazolin, Gentamicin, Cardiac surgery, Prophylaxis
  • Ehsan Shariat Bahadory, Seyyedeh Somaye Mosavipour, Javid Sadraii Pages 11-19
    Background and
    Purpose
    Toxoplasma gondii is from toxoplasmatidea family that is seen first in ketynodactylus gondii rodent. The congenital toxoplasmosis is important and in detection of this organism the extraction of excretory-secretory [ES] antigens is needed to design ELISA AVIDITY kit in laboratory.
    Materials And Methods
    The materials consist of peritoneal fluid of mice that is exposed of toxoplasma tachyzoite 7 days before and then aspiration of this fluid to centrifugation with 1000g for 15 minute and upper fluid of that is the main component of ES antigen from toxoplasma tachyzoite.
    Results
    The results show that in detection of toxoplasma IgG, if the antigens extract from tachyzoite [ES] and the kit was designed in laboratory, the results are higher in titer of antibody.
    Conclusion
    The results from designed kit were better than commercial kit in detection of IgG Antibody against toxoplasma gondii.
    Keywords: toxoplasma gondii, ELISA AVIDITY, excretory, secretory antigen, IgG Antibody, congenital toxoplasmosis
  • Ravanbakhsh Esmaeili, Fazlollah Ahmadi, Eesa Mohammadi, Abdolhakim Tirgari Seraj Pages 20-30

    Background and

    Purpose

    Cancer is one of the most common growing diseases. According to statistics, the incidence of the disease in East Mediterranean region and Iran is increasingly growing. Considering the rise in the number of patients with cancer and threatening nature of this disease as well as problems of the patients and their family, the necessity to know and to understand the patients’needs and problems, especially after revealing cancer diagnosis is imperative and vital and recognizing patients’ needs will help to resolve them. The aim of this study is to understand patients’ needs during confronting with cancer diagnosis.

    Materials And Methods

    Using qualitative approach, the present study was done with content analysis method application. 19 participants including patient, physician, nurse and patient’s close relative were chosen amongst the clients of oncology unit, Cancer Clinic, and Cancer Patients Support Center. Purposeful sampling method was applied at the beginning and continued until data saturation. Face to face interview and taking field note were used to collect data. All the interviews were recorded and transcribed verbatim. Data were analyzed, by using descriptive content analysis method

    Results

    565 primary codes in four categories were obtained which consists of “being supportive by family and relative”, ”appropriate and effective contact of medical staffs”, ”service from supportive organizations” and “needs to be informed and patient readiness”. The main common theme of categories was “support” which was the major need of patients with cancer

    Conclusion

    Research findings show that, after cancer diagnosis disclosure, patients with cancer will have a lot of needs, that recognizing these demands and understanding them by health managers and clinical staffs can improve their interaction with patients and health service provisions prepare more comprehensive support according to patients’ needs.

    Keywords: support, cancer, qualitative research, confronting with cancer diagnosis
  • Yahya Maroufi, Fatemeh Ghaffarifar, Abd, Alhosein Dalimi, Zohreh Sharifi, Zuhair Hassan Pages 31-40

    Background and

    Purpose

    Leishmania is flagellated protozoa and causative agent of leishmaniosis that is most public health problem in some countries especially developing countries. Cantharidin is terpenoid component that exist in Meloidae and Oedomeridae beetles. Cantharidin is vesicant. It can induce apoptosis in cancerous cells. This study was performed with experimental design to determine the role of cantharidin in inducing apoptosis in the Leishmania promastigotes and macrophages infected with parasite.

    Materials And Methods

    In this study the effect of cantharidin with concentrations, 0.5-50 µg/mL on the L. major promastigotes and concentrations 5, 20 and 50 µg/mL on macrophages infected with L. major after 24, 48 and 72h was analysed by flow cytometry assay.

    Results

    Results showed that cantharidin with concentrations 0.5 µg/mL and 50 µg/mL has 68.50% (as 63.23% apoptosis, 5.28% late apoptosis and 0% necrosis) and 14.29% cytotoxicity (as 13.12% apoptosis, 1.12% late apoptosis and 0.05% necrosis) in promastigotes after 72h respectively. Cytotoxicity of 50 µg/mL and 5 µg/mL cantharidin in infected macrophages after 48h was 61.81% (as 43.42% apoptosis, 1.27% late apoptosis and 17.11% necrosis) and 44.44% (as 31.05% apoptosis, 10.08% necrosis and 3.31% late apoptosis) respectively. Cytotoxicity of 50µg/mL and 5µg/mL cantharidin in non-infected macrophages after 48h was also 49.34% (as 21.35% apoptosis, 4.23% late apoptosis and 23.76% necrosis) and 43.79% (as 34.90% apoptosis, 7.27% necrosis and 1.61% late apoptosis) respectively.

    Conclusion

    Based on the results, it is obvious that cantharidin induces apoptosis in L. major promastigotes and macrophages infected with amastigotes in the time and dose-dependent manner.

    Keywords: Apoptosis, cantharidin, flow cytometry, leishmania major
  • Mehran Zarghami, Mohammad Khademloo, Fatemeh Sheikhmoonesi, Behrang Behroozi Pages 41-48
    Background and
    Purpose
    Quality of life by definition is "The individual`s perception of his or her position in life within the cultural context and value system he or she lives in. Our purpose was to study the quality of life enjoyment and satisfaction in medical students of Mazandaran University of Medical Sciences in comparison to Natural Resources students of Mazandaran University and assessment of effectiveness of various factors on this variable.
    Materials And Methods
    This study was descriptive cross-sectional type in which all these students who were consent to fill the questionnaire have been included. The short form of "Quality of Life Enjoyment & Satisfaction Questionnaire" with a demographic questionnaire filled in with the students. Descriptive statistics, t-test and ANOVA was used by SPSS 17 software to compare two groups.
    Results
    The quality of life enjoyment and satisfaction in medical students was significantly worse than non-medical students (p=0.002). Students with better economic status (p=0.03), students who lived with their parents (p=0.009), medical (p=0.019) and natural resources (p=0.000) first year students and younger students (p=0.001) had better scores in this field.
    Conclusion
    Decreasing quality of life enjoyment and satisfaction during acquisition in university is a warning to the people who are responsible for students education and welfare. Lack of satisfaction of quality of life in students may lead to a decrease in their working efficiency and makes medical students poor role models for their patients regarding physical and mental health.
    Keywords: Quality of life enjoyment, satisfaction, Medical students, Natural resources students
  • Shervini Ziabakhsh Tabar, Rozita Jalalian, Farzad Mokhtari Esbooee, Ahmad Ramzani Farhani, Mohammad Reza, Habib, Aria Soleymani Pages 49-57

    Background and

    Purpose

    Recent studies showed that erythropoietin (EPO) despite having role in hematopoiesis, has non-hematopoietic tissue protective effects on ischemia-reperfusion injury. In this study we evaluated the effects of erythropoietin on reducing ischemia-reperfusion injuries after coronary artery bypass graft surgery (CABG).

    Materials And Methods

    60 patients that was candidate for elective CABG randomly divided into two groups, EPO and control group. Patients in EPO group received IV infusion of EPO (700 IU/kg), at the start of reperfusion after aorta cross clamp. Cardiac markers: Troponin I and Creatine kinase MB (CKMB) assessed 8hours after CABG surgery. Also echocardiography was performed in all patients 6month after surgery.

    Results

    Troponin I level had no difference in EPO and control group (P=0.30). CKMB level in EPO group was higher than control group (P=0.004). After 6month from surgery, Ejection fraction (EF) in EPO group was higher than control group but differences wasn’t significant (P=0.46). But Left ventricle end systolic diameter (P=0.017) and also Left ventricle end diastolic diameter (P= 0.04) in EPO group were significantly lesser than control group 6month after surgery

    Conclusion

    in this study the administration of erythropoietin was associated with reduction in ischemia-reperfusion injuries by improving ventricular function, and also with reduction in myocardial remodeling and decrease in Left ventricle end systolic diameter and Left ventricle end diastolic diameter

    Keywords: Erythropoietin, coronary artery bypass graft surgery, ischemia, reperfusion injury
  • Shahla Yazdani, Zinatoosadat Bouzari, Sadegh Sedasgat, Mohammad Abedi Samakoosh, Komeil Farajnejad Pages 58-64
    Background and
    Purpose
    Thrombocytopenia is the most common disorder in pregnancy after anemia, and occurs in 10 percent of pregnancies. Thrombocytopenia in pregnant women may be associated with maternal and neonatal morbidity. Because of the diagnosis of thrombocytopenia is effective in patient's treatment and according to its complications in pregnancy, this study was performed to determine the incidence, causes and complications of thrombocytopenia in pregnancy.
    Materials And Methods
    In this prospective study, all pregnant women with gestational age of 24< weeks and referred for termination of pregnancy to shahid yahyanejad and Ayatollah Rohani hospitals in Babol, selected and women who had the tests in microliters platelets less than 150,000 per microliters were enrolled. Cause of thrombocytopenia, method of delivery, maternal and neonatal complications in these patients collected were recorded. Platelet count less than 100,000 in microliters as severe thrombocytopenia was considered. Then enter the data and statistical software SPSS 18 cases were analyzed.
    Results
    During the study period, 4589 pregnancies were examined, of which thrombocytopenia was reported in 239 pregnancies and the incidence of thrombocytopenia in pregnancy was 5.2%. Cause of thrombocytopenia were in 222 patients (%92.9) thrombocytopenia of pregnancy, in 11 patients (% 4.6) ITP, 5 patients (half percent) of preeclampsia and one patient (% 0.4) had HELLP syndrome. 6 pregnancies (2.5 %) was associated with IUFD. maternal complications occurred only in one patients with ITP, that It was bleeding during and after of delivery. No neonatal complications occurred in newborns of women with thrombocytopenia.
    Conclusion
    The results of this study, gestational thrombocytopenia, the most common cause of thrombocytopenia in pregnancy and are considering this cause complications for the patient and the fetus did not have, but these diagnose should be differenthied from other diagnosis such as Hellp syndrome or preeclampsia that these need the urgency termination of pregnancy for prevension of complication.
    Keywords: Thrombocytopenia, pregnancy, maternal complications
  • Gholamreza Sharifi, Alireza Zamani, Fahimeh Bulook Pages 65-75
    Background and
    Purpose
    The goal of this research is to determine the relationship between the body index mass and the pattern of the distribution of fat with blood lipid serum in 10-14 years old girls.
    Materials And Methods
    In this research, first the extent of body activity was determined by Beak physical activity questionnaire. Then a sample population of 106 persons was chosen randomly among 780 students in educating in secondary school in Bandar Abbas. 55 people were put in inacative group and other 51 in active group. Height, weight, waist perimeter and pelvic perimeter were measured in order to determine the body mass index and the patter of fat distribution in the body. Then blood’ sample was taken in order to examine blood fat level in the early morning. The Pearson correlation (measurement of relation within group) and t-student test (compare the groups) were used to data analyse.
    Results
    The results showed a meaningful relationship between the pattern on the distribution of body fat with the blood fat, and body mass index with the blood fat in the two groups (p < 0.05). Moreover, based on t-student statistical test among the testable population in two groups, there was a difference with respect to body mass index and the pattern of fat distribution, but there wasn’t a considerable difference between Low density lipoprotein (LDL) and high density lipoprotein (HDL), triglycerides, and cholesterol between the two groups.
    Conclusion
    Based on the results, a remarkable relationship can be found between body mass index and the pattern of fat distribution and blood fats, which are important factors affecting heart illness, but based on the extent of body activity, no difference was seen between the people of two groups in same cases.
    Keywords: Body mass index, Fat distribution, Blood lipid serum, Active people, inactive people
  • Fatemeh Mohammad, Yari, Mitra Mohit, Mahmood Bakhtiyari, Mehdi Khezli, Arman Latifi Pages 76-86
    Background and
    Purpose
    Labor induction for Prepare the cervix to active phase of labor, is now one of the most common methods in the field of Obstetrics and Gynecology. This study was conducted to compare the effects of misoprostol and oxytocin in BoAli Hospital, Tehran in 2011.
    Materials And Methods
    This study was a double-blind clinical trial by recruitments of 60 primiparous women that has been referred to BoAli hospital in Tehran in 2011. Individuals were divided into two groups by random allocation. For induction of labor, misoprostol and oxytocin were prescribe in individuals who candidate for pregnancy termination by four hours intervals. For Analysis of data, t test, analysis of variance with repeated measurements, linear regression and descriptive statistics were used.
    Results
    Mean age and standard deviation in intervention group was 24.07±3.96 and in control group equal to 24.13±3.97. Most frequent cause of admission regarding to research subjects were postdate pregnancy and no labor. Kind of treatment variable, cause of admission and hypertension history shown a significant association with increased or decreased time to achieve regular and suitable contractions for delivery (p<0.05). Results of t test in two groups of intervention and control shown that until three hours after receive Assigned treatment, there was no statistical significancy between two groups of study, But then we are clearly seeing the better impact of misoprostol drug in the intervention group (p=0.014).
    Conclusion
    Using misoprostol in labor induction in order to reducing the Time to reach the short and effective contraction is more effective Instead of oxytocin and it can be a good alternative. It should be noted that the two drugs in terms of pregnancy outcomes, including meconium passage, fetal distress and premature rupture of membrane, havent any statistically significant difference.
    Keywords: Labor induction, Misoprostol, Oxytocin, Bishop Score
  • Shahrbanoo Latifi, Aseih Khalilpour, Om Leila Rabiee, Neda Amani Pages 87-95
    Background and
    Purpose
    Utilization of evidence-based practice raises validity and quality of nursing care and nurses responsibility regarding their practice. Furthermore awareness of barriers to research findings utilization is essential instrument for evidence based practice. This study survey these barriers from viewpoint of clinical nurses.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study carry out on 313 nurses of three large hospitals of Babol university of Medical science in 2011.The instrument of this study was a questionnaire including two sections. One of that guttered the scientific activity and professional information of subjects, and the other one was Funks´ barriers scale. All statistical analyses (Frequency, Percentage and Factor analysis) were performed with the SPSS 17.
    Results
    Factor analysis identified 4 dimensions that called Report, Research, Nurse, Organization. The first three important barriers were “There is insufficient time on the job to implement new ideas”, Research reports/articles are not published fast enough”, and “Physicians will not cooperate with implementation”, each replaced in one dimension separately. Four barriers consist of the nurse is uncertain whether to believe the results of the research”, the conclusions drawn from the research are not justified”, “The literature reports conflicting results” and “Research reports/articles are written in English” did not replace in any dimensions.
    Conclusion
    The important finding of this study was that the subjects relatively identified barriers in all of dimensions. According to the first three barriers, managers not only should provide facilities for research findings utilization and allow implementation, but also should provide some educational facilities to create knowledge, Skill and positive attitude regarding research in nurses.
    Keywords: Research, research finding utilization, barriers, nurse
  • Nasrin Rahmani, Leila Shojaee, Reza Ali Mohammadpour Tahamtan Pages 96-102
    Background and
    Purpose
    Despite of many improvements which have been happened in abdominal wall hernia repair but there are differential Ideas about the best method of hernia repair. Umbilicus is the most weaken of abdominal wall and Umbilical hernia is a common complication of adult population. It is multifactorial disease but the most important factors are chronic abdominal pressure and weakness of facia. There are two methods in repair. Mayo and tension free repair with mesh. The latter is associated with less recurrent and more effective and it is choice of abdominal wall hernia repair in large defects (≥3-4 cm) but small defects repair with Mayo technical.after primary repair (Mayo) rate of recurrent is range from %10-%30. because there is high recurrent rate in Mayo repair we did this study about using of mesh in the patients with umbilical hernia and small defect (<=1).
    Materials And Methods
    Between oct 2006-apr 2008 we performed a randomized clinical trial in 80 patients referred to department of surgery of the Imam Khomeini hospital in Sari-Iran which were candidate for umbilical hernia repair. patients divided to case and control groups randomly and were followed up by physical examination abouth infection and recurrent and other potential risk factors then analized byspss soft ware and kai-squer study.
    Results
    Among 40 patiants with Mayo repair there were infection in 3 patiants and recurrence in 7 patiants but infection and recurrence is not seen in mesh repair group. There were meaningfull statistical difference between the groups in recurrence (% 17.5 in Mayo repair and zero mesh repair).
    Conclusion
    Between 2 groups of patients with umbilical hernia and small defect mesh repair is bether than Mayo repair and recommend to use of mesh in repair of patients with umbilical hernia at any size if there is risk factors obesity, multiparity and other causes of high abdominal pressure.
    Keywords: Umbilical hernia, mesh, mayo technique
  • Mohsen Shamsi, Alireza Hidarnia, Shamsadin Niknami Pages 103-115
    Background and
    Purpose
    The oral health one of the most of public health that attention this program important role in prevention cronic disease based on scope WHO. Women with pregnancy is highrisk for dental care and need more attention his and fetus.
    Materials And Methods
    This is a analytical study that carried out on 340 women with pregnancy were selected with multistage random sampling method from health centers in arak. Index DMFT and construct HBM (Susceptibility-severity-benefit and barieer) and self-efficacy, as well as their performance of the oral hygiene behaviors of brushing and flossing with cheklist and finally analysis.
    Results
    The results showed that mean age of women is 28.2 ± 3.7 years and mean of DMFT is 5.4 ± 2.83. Self-efficacy and perceived barriers to most, predictor of oral health behavior in pregnancy women based on health belief model. The mean performance of women about oral health care is 43.1 ± 9.7. In this study, between perceived susceptibility and performance (r= 0.44, p= 0.008), perceived severity and performance (r= 0.51, p= 0.002), self-efficacy and performance (r= 0.61, p= 0.001) positive correlation was observed. While among the perceived barriers to oral health care and behavior in an inverse relationship was observed (r= -0.65, p= 0.001).
    Conclusion
    According to research barriers predicted oral hygiene behavior (brushing), suggest that clinical interventions should target barrier reduction processes. Also self-efficacy has predicted a range of health behaviors (flossing); in women pregnant therefore, dental professionals should encourage women self-confidence to floss at recommended levels.
    Keywords: Health Belief Model, Oral health, Woment pregnant
  • Dr Maryam Nabati, Dr Sasan Tabiban, Dr Ahmad Babaei Pages 116-120
    Accessory mitral valve Tissue is a rare congenital malformation that has been reported in the literature in approximately 130 cases. It can be Found Isolated or in combination with other cardiac Anomalies and is usually detected in nearly childhood. It is in differential diagnosis with other cardiac masses as tumors or vegetations. We describe the case of a 27 years old, Asymptomatic Female who was referred to our hospital For the evaluation of cardiac mass. Transthoracic and then tranesophageal echocardiography showed that mass in LVOT is a membranous type of accessory mitral valve tissue without obstruction in LVOT. Echocardiography is highly mandatory in differential diagnosis and planning for surgery or medical follow up in these rare patients.
    Keywords: Accessory mitral valve tissue, entricular septal defect, atrial septal defect
  • Nosrat Ghaemi, Rahim Vakili, Daniel Zamanfar, Mohamadreza Abaszadegan, Marta Ghahraman, Benyamin Mohseni Saravi Pages 121-127
    An uncommon form of children diabetes is Roger’s syndrome that characterized with Diabetes Mellitus, Megaloblastic Anemia, and sensory neural hearing loss. We described three children with this syndrome from consanguineous Iranian families (2 sibling and 1 cousin). They referred to pediatric ward of Imam Reza Hospital for hyperglycemia, anemia and sensory neural hearing loss. Molecular genetics study revealed novel mutation in SLC19A2 gene. Then we started thiamin and after therapy anemia reversed in all patients and normoglycemia achieved in two of patients but hearing loss persisted Diagnosis of TRMA should be considered in diabetic patients with hearing loss, anemia. Early diagnosis and therapy can ameliorates the diabetes and anemia and also hearing loss.
    Keywords: Megaloblastic anemia, diabetes mellitus, sensory neural hearing, roger syndrome loss
  • Azar Kabirzadeh, Aliea Zamani Kiasari, Benyamin Mohseni Saravi Pages 128-132
    Psudoanurysm and cellulites of femoral artery has a high rate between intravenous drug abuser. In European countries this condition has reported many years ago but in IRAN because this condition was rare so was started in the late of 2000, in case report forms. And now we reported many cases, in a sever form and complicated with immunodeficiency condition such as AIDS. In this article we reported 14 cases.
    Keywords: Psudoanurysm, cellulites, femoral, thrombophlebitits, addiction