فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 97 (بهمن 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/24
  • تعداد عناوین: 35
|
  • ندا پروین، شکوه فرزانه دهکردی، ایرج گودرزی، مسعود نیک فرجام، محمود رفیعیان، اسفندیار حیدریان، لیلا رفیعی وردنجانی صفحات 2-10
    سابقه و هدف
    علی رغم وجود داروهای آنتی سایکوتیک تیپیک و آتیپیک، تعداد زیادی از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا به مونوتراپی با این داروها پاسخ مناسبی نمی دهند. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مصرف گیاه خرفه بر روی علایم روانی بیماران اسکیزوفرنیک بستری در بیمارستان سینای جونقان انجام شد.
    مواد و رو شها: این کارآزمایی بالینی روی 60 بیمار مبتلا به اسکیزوفرنیا مزمن تحت درمان با رسپریدون بستری در 1390 انجام شد. بیماران به صورت تصادفی در دو گروه 30 نفری کنترل و مداخله قرار - بیمارستان سینای جونقان 1391 4) به مدت 8 هفته دریافت mg/day) 6) به همراه قرص بی پریدین mg/day) گرفتند. گروه کنترل قرص رسپریدون نمودند. بیماران در گروه مداخله نیز همین رژیم دارویی را به همراه کپسول خرفه با دوز 1 گرم عصاره یک بار در روز دریافت نمودند. در ابتدای مطالعه و در پایان هفته 8 پرسشنامه علایم مثبت و منفی اندرسون در دو گروه تکمیل و سطح و با کمک میانگین، انحراف معیار، خی SPSS اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار 16 CRP دو، تی زوج و تی مستقل با توجه به توزیع نرمال داده ها انجام شد. 47 و کنترل /93 ± 18/
    یافته ها
    در انتهای مطالعه، میانگین نمرات علایم مثبت به ترتیب در گروه مداخله 56 46/13 ± 9/ 40 و کنترل 34 /83 ± 11/ 57/1 و میانگین نمرات علایم منفی به ترتیب در گروه مداخله 03 ± 14/83. (p<0/ 1 در گروه های مداخله و کنترل بود (05 /72 ± 0/ 0 و 73 /53 ± 0/ بیماران نیز به ترتیب 55 CRP سطح. (p<0/ بود (05
    استنتاج
    بر اساس نتایج مطالعه حاضر، مصرف هم زمان خرفه و رسپریدون می تواند موجب بهبود علایم روان شناختی آن ها گردد. CRP بیماران اسکیزوفرنیک مزمن و کاهش سطح IRCT201203112085 N شماره ثبت کارآزمایی بالینی: 7
    کلیدواژگان: اسکیزوفرنیا، بی پریدین، خرفه، رسپریدون
  • الهام یوسفی عبدالملکی، مژگان تیمورزاده بابلی، محمد عابدی سماکوش، محبوبه شیرزاد، فرهنگ بابامحمودی صفحات 12-16
    سابقه و هدف
    هیپوناترمی شایع ترین اختلال الکترولیتی در بیماران بستری بوده که در خصوص میزان شیوع آن گزارشات بسیار متفاوتی وجود دارد. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی هیپوناترمی و عوامل مرتبط در بیماران مبتلا به سل بستری شده در بیمارستان رازی قائم شهر انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این یک مطالعه مقطعی از نوع بررسی داده های موجود می باشد. جامعه مورد بررسی کلیه بیماران مبتلا به سل بستری در بیمارستان رازی قائم شهر در فاصله سال های 85 الی 90 بودند. بیمار مبتلا به سل به بیماری گفته می شود که علائم بالینی این بیماری به همراه کشت خلط مثبت یا علائم رادیوگرافی دال بر بیماری داشته و درمان ضد سل دریافت کرده بود متغیرهای مورد بررسی شامل سطوح سدیم، سن، جنس، نوع سل، نوع رژیم دارویی (استاندارد/ خط دوم) بود. هیپوناترمی به دو آزمایش متوالی سطح سدیم کمتر از 135 اطلاق می شد. اطلاعات به دست آمده توسط نرم افزار آماری SPSS و آزمون Chi-square مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 200 بیمار مبتلا به سل مورد بررسی 115 نفر (5/57 درصد) مرد بودند. میانگین سنی بیماران مورد بررسی 8/20 ± 2/51 سال بود. هایپوناترمی در 36 نفر (18 درصد) از بیماران مورد بررسی وجود داشت که محدوده اطمینان 95 درصد این میزان بین 6/12 درصد تا 4/23 درصد بود. توزیع مرگ و میر در بیماران مورد بررسی به تفکیک وضعیت هایپوناترمی اختلاف معنی داری نداشت. هایپوناترمی به تفکیک نوع سل اختلاف معنی داری نداشت.
    استنتاج
    هایپوناترمی در بیماران مبتلا به سل از فراوانی قابل ملاحظه ای برخوردار بوده و می بایست در فرایند پیگیری بیماران مبتلا به سل بیشتر مورد توجه قرار بگیرد.
    کلیدواژگان: هیپوناترمی، سل، بیماران بستری
  • پرند کشاورزی، مریم سیدمجیدی، امرالله مصطفی زاده، سیده ساجده عمادی، علی بیژنی، مجید فریدونی صفحات 18-24
    سابقه و هدف
    با توجه به اثر استعمال دخانیات بر بروز و شدت بیماری پریودنتال، همچنین افزایش سطح CD44 محلول در بزاق به عنوان یک مارکر تشخیصی در بعضی بیماری ها نظیر بیماری پریودنتال، مطالعه حاضر با هدف بررسی سطح CD44 محلول در بزاق افراد سیگاری و غیر سیگاری با و بدون پریودنتیت مزمن متوسط، قبل و یک ماه بعد از درمان SRP (Scaling and Root Planning) انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی به اندازه گیری سطح CD44 محلول در بزاق 50 مرد 60-30 ساله مراجعه کننده به بخش پریودنتولوژی و بیماری های دهان دانشکده دندان پزشکی بابل طی ساله های 91-1390 (23 نفر با پریودنتیت مزمن متوسط (11 سیگاری و12 غیرسیگاری) و 27 نفر دارای پریودنشیوم سالم (9 سیگاری و 18 غیرسیگاری) در ابتدای مطالعه و یک ماه بعد از درمان SRP تنها در بیماران با پریودنتیت پرداخته است.
    یافته ها
    بیشترین سطح CD44 در افراد سیگاری دارای پریودنتیت مزمن و کمترین در افراد سالم غیر سیگاری دیده شد. کاهش قابل ملاحظه ای در غلظت CD44 محلول در بزاق بعد از درمان در افراد مبتلا به پریودنتیت، در افراد سیگاری (001/0p=) و در غیر سیگاری (031/0p=) دیده شد که این کاهش غلظت در افراد سیگاری بیش از غیر سیگاری بود (021/0p=).
    استنتاج
    به نظر می رسد که پریودنتیت به تنهایی باعث افزایش سطح CD44 محلول در بزاق شده، از طرفی مصرف سیگار و وجود پریودنتیت اثر هم افزایی جهت افزایش سطح CD44 محلول در بزاق دارند.
    کلیدواژگان: CD44، پریودنتیت، SRP (Scaling and Root Planing)، سیگاری
  • علی محمد بیگی، مریم بختیاری، شهرام محمد خانی، زهره صادقی صفحات 26-34
    سابقه و هدف
    مدل های شناختی در تبیین اختلالات روان شناختی به اثر طرحواره های ناکارآمد اولیه در شکل گیری علایم آسیب شناسی روانی اشاره دارد. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین طرحواره های ناکار آمد اولیه با اهمال کاری و سلامت روان دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بود.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود به همین منظور سه پرسشنامه طرحواره های ناکارآمد اولیه یانگ، اهمال کاری یا مقیاس تعلل ورزی عمومی و سلامت عمومی بر روی شرکت کنندگان در پژوهش که به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب گردیدند اجرا گردید. تحلیل این نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    یافته ها
    شرکت کنندگان در این پژوهش (462) نفر دانشجو از دو گروه پزشکی (232) نفر و غیر پزشکی (230) نفر بودند. نتایج پژوهش نشان داد که بین طرحواره های ناکار آمد اولیه با اهمال کاری و سلامت روان در دانشجویان پزشکی و غیر پزشکی رابطه مثبت معنی داری وجود دارد.
    استنتاج
    به طور کلی، نتایج این پژوهش قبل از هر چیز نقش واسطه ای طرحواره های ناکارآمد اولیه را در آسیب شناسی روانی و اهمال کاری تایید می کند. نتایج به دست آمده در این پژوهش بستری برای بررسی عمیق تر محتوای شناختی خاص هر اختلال است.
    کلیدواژگان: طرحواره های ناکار آمد اولیه، اهمال کاری، سلامت روان، دانشجویان
  • نوشین نقش، امیر مسعود مشایخ، سمانه خدادادی * صفحات 36-41
    سابقه و هدف

    محققان نانوتکنولوژی ابعاد وسیعی از کاربرد نانو ذرات را شناسایی کرده اند که ممکن است نقش مهمی در درمان بیماری ها داشته باشد. با توجه به نبود مستندات دقیق درباره سمیت نانو ذرات نقره این تحقیق باهدف بررسی تاثیر نانو ذرات نقره بر آنزیم فسفوکراتین کیناز صورت گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه کلوئید نانو نقره با غلظت های 50، 100،200و PPm400 به رت های نر ویستار در پنج روز متوالی تزریق و سپس خونگیری انجام شد و نمونه بافتی تهیه شده از عضله اسکلتی با هماتوکسیلین- ائوزین رنگ آمیزی شد. برای بررسی تاثیر نانو نقره بر فعالیت آنزیم فسفوکراتین کیناز در روزهای مختلف از آزمون آنالیز واریانس دو طرفه استفاده شد و (05/0 >p) معنی دار در نظر گرفته شد.

    یافته ها

    آزمون آنالیز واریانس دوطرفه (ANOVA Way owT) نشان داد که غلظت های مختلف نانو ذرات نقره بر روی فعالیت آنزیم فسفوکراتین کیناز تاثیر معنی دار ندارد (0/841=p) اما اثر زمان بر فعالیت آنزیم فسفوکراتین کیناز موثر است (0/005=p) به طوری که در روز هشتم بعد از تیمار در همه غلظت های نانو ذرات نقره میانگین فعالیت آنزیم فسفوکراتین کیناز افزایش یافته است. تغییرات بافتی در دوز PPm 400 از نانو ذرات نقره نیز رخ داد.

    استنتاج

    گسترش نانوتکنولوژی در دنیای امروز و استفاده از آن در ساخت لوازم پزشکی و لوازم خانگی بر کسی پوشیده نیست. بنابراین تعمیم نتایج این مطالعه می تواند در زمینه آسیب های عضلانی در انسان در زمینه پزشکی مورد استفاده قرار گیرد لذا باید در استفاده از لوازم حاوی نانو نقره احتیاط فراوانی به عمل آید.

    کلیدواژگان: نانو ذرات نقره، فسفوکراتین کیناز، بافت عضله اسکلتی
  • مریم نخشب، الهام افضلیان اشکذری صفحات 43-48
    سابقه و هدف
    تغذیه با شیر مادر بهترین روش تغذیه شیرخوران است و موجب رشد جسمی و تکامل روانی بهتر شیرخواران می شود و در کاهش مرگ و میر شیرخوارگی موثر است. عدم تغذیه کافی نوزاد با شیر مادر می تواند به عوارض مهمی از جمله نارسایی رشد، دزهیدراتاسیون، اورمی، ازتمی و هایپرناترمی منجر شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع نارسایی رشد ناشی از عدم تغذیه کافی نوزاد با شیر مادر بود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه یک مطالعه توصیفی- مقطعی بر روی 300 نوزاد (شیر مادر خوار) متولد شده در بیمارستان امام ساری در سال -88 است.توزین نوزاد در حین تولد و روز 7 تا 14 انجام شد. وجود کاهش وزن بیش از 10 درصد به عنوان نارسایی رشد تعریف شد و مشخصات این نوزادان با نرم افزار SPSS آنالیز شد. هم چنین از آمار توصیفی (شاخص های مرکزی و پراکندگی و توزیع فراوانی و درصد فراوانی) و جهت آنالیز داده های کمی از T-Test و کیفی 2 و fisher test استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد از300 نوزاد مورد بررسی 20 نوزاد (6/6 درصد) دچار کاهش وزن بیشتر از 10 درصد در دو هفته اول تولد شدند. میانگین درصد کاهش وزن نوزادان مورد بررسی (24/6 ± 42/15) بوده است. وجود نارسایی رشد با سن حاملگی کمتر از 34 هفته ارتباط داشت. اکثر مادران از کاهش وزن فرزندشان آگاه نبودند. در طی مطالعه 2 مورد (7 درصد) دچار دزهیدراتاسیون شدید بودند که در بخش مراقبت های ویژه نوزادان بستری شدند.
    استنتاج
    نارسایی رشد ناشی از عدم تغذیه کافی در نوزادان شیر مادر خوار با وجود آموزش شیر دهی به مادران بعد از تولد دیده می شود. با توجه به این که اکثر این مادران از کاهش وزن فرزندشان آگاه نبودند و وجود 2 مورد دزهیدراتاسیون شدید، پیگیری مادر شیرده از نظر رفع مشکلات شیر دهی در مراحل اولیه و پیگیری نوزاد از نظر روند وزن گیری می تواند بسیار با اهمیت باشد.
    کلیدواژگان: نارسایی رشد، شیر مادر، نوزاد
  • جمشید یزدانی چراتی، الهام احمدی باصری، مصطفی قدمی صفحات 50-58
    سابقه و هدف
    تصادفات جاده ای از عوامل مهم مرگ و میر ناشی از حوادث در جهان و به ویژه در کشورهای جهان سوم است. کشور ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست. استان مازندران یکی از استان های پرتردد با نرخ بالای تصادفات و تلفات ناشی از آن است. شرایط محیطی و اجتماعی از عوامل موثر در این پیامد است. این مطالعه به منظور تبیین الگوی جغرافیایی و اجتماعی مرگ و میر ناشی از تصادفات و تعیین نقاط پرمخاطره در استان مازندران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع بوم شناختی و دوره مطالعه سال های1386 تا 1389 بود. اطلاعات مربوط به 2828 تلفات ناشی از تصادفات از نظر ساختار سنی، جنسی و محل وقوع حادثه از اداره حمل و نقل و پایانه های استان مازندران استخراج و با روش های آماری تحلیل شد.
    یافته ها
    از میان افراد فوت شده در تصادفات برون شهری در طول دوره مطالعه، 7/78 درصد را مردان و 3/21 درصد را زنان تشکیل دادند. میانگین سنی مردان 06/39 سال و میانگین سنی زنان 1/39 سال به دست آمد. نرخ مرگ و میر در جاده های شهری بیشتر از جاده های روستایی است و نرخ در بین مردان بیشتر از زنان است (001/0p<). همبستگی بین تراکم جمعیت و میزان مرگ و میر استاندارد شده از نظر آماری معنی دار یافته شد (032/0p<). ترسیم الگوی جغرافیایی خطر مرگ ناشی از تصادفات یک خوشه پرمخاطره از مناطق مرکزی تا غرب استان را نشان داد.
    استنتاج
    این مطالعه نشان داد که تلفات ناشی از تصادفات در جاده های شهری و در بین مردان بیشتر است. همچنین مقدار همبستگی منفی میزان مرگ و میر استاندارد شده با تراکم جمعیت می تواند بیانگر عدم دسترسی به خدمات اورژانس، تاخیر در درمان فرد آسیب دیده، فاصله تا نزدیک ترین بیمارستان و شرایط جاده باشد. لذا با توجه به شناسایی مناطق پر مخاطره، اتخاذ برنامه های صحیح علمی و سرمایه گذاری مناسب در این مناطق برای کاهش تلفات توصیه می شود. با توجه به شناسایی مناطق پرمخاطره، اتخاذ برنامه های صحیح علمی و سرمایه گذاری مناسب در این مناطق برای کاهش تلفات توصیه می شود.
    کلیدواژگان: نقشه بندی، مرگ و میر، تصادف، جاده، مازندران
  • شهرام برازپردنجانی، حاجیه بی بی شهبازیان، سیدمحمود لطیفی، مهرداد کریمی، معصومه ابراهیمی دستگردی صفحات 60-66
    سابقه و هدف
    گایدلاین های انجمن دیابت آمریکا در سال 2008، بر اساس عملکرد پزشکی مبتنی بر شواهد، پیشنهاد کرده است که در زمان تشخیص دیابت نوع دوم، بیماران بایستی از نظر نوروپاتی محیطی دیابتی غربال گری شوند، اما به علت تظاهرات بالینی وسیع و پیچیده نوروپاتی محیطی دیابتی و کمبود معیارهای ارزشیابی عینی، غربال گری نوروپاتی محیطی دیابتی مشکل می باشد. این مطالعه با هدف غربال گری نوروپاتی محیطی حسی در بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم در شهرستان اهواز در ایران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    تعداد 150 بیمار مبتلا به دیابت نوع دوم که جهت درمان به کلینیک دیابت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز مراجعه می کردند به صورت در دسترس انتخاب و با استفاده از دو نوع مونوفیلامن سیمز وینشتاین 8 و 10 گرمی مورد معاینه قرارگرفتند. سپس تست هدایت عصبی از بیماران به عمل آمد و در نهایت حساسیت و ویژگی دو ابزار محاسبه شد.
    یافته ها
    حساسیت و ویژگی مونوفیلامن سیمز- وینشتاین 10 گرمی در نقاط 10-1 به ترتیب 1/64- 8/30 درصد و 2/89- 64 درصد بود. حساسیت و ویژگی مونوفیلامن 8 گرمی در همین نقاط بین 2/28 تا 1/64 درصد و 2/62 تا 3/88 درصد بود.
    استنتاج
    مونوفیلامن سیمز- وینشتاین بنا به دلایل مختلف بهترین انتخاب برای غربال گری نوروپاتی حسی در بیماران دیابتی می باشد و توانایی پیش گویی کننده برای آمپوتاسیون و بروز زخم پای دیابتی را دارد.
    کلیدواژگان: نوروپاتی دیابتی، حساسیت و ویژگی، دیابت ملیتوس نوع دوم، مونوفیلامن، ایران
  • عیسی محمدی زیدی، امیر پاکپور حاجی آقا، بنفشه محمدی زیدی صفحات 66-77
    سابقه و هدف
    سازمان های بهداشتی رفتار را به عنوان عاملی کلیدی زیربنای بیماری های شایع و مشکلات بهداشتی امروزه می داند، در نتیجه برای کاهش خطرات شغلی توصیه می شود مداخلات ارگونومی با فعالیت های ارتقاء سلامت با هدف اصلاح رفتار ترکیب شوند. این مطالعه با هدف ارزشیابی تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر تئوری رفتار برنامه ریزی شده در بهبود عملکرد ایمن کارگران صنایع چینی شهرک صنعتی قزوین در نیمه اول سال 1389 طراحی و اجرا شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 75 نفر کارگر در هر یک از گروه های مداخله و شاهد در یک کارآزمایی نیمه تجربی تصادفی کنترل شده شرکت کردند. اطلاعات دموگرافیک و داده های مرتبط سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده، آگاهی و عملکرد ایمن در آغاز، 3 ماه و 6ماه بعد از مداخله با استفاده از پرسشنامه خودگزارشی و چک لیست عملکرد ایمن جمع آوری شد. پانل خبرگان، ضریب آلفای کرونباخ، ضریب آزمون بازآزمون، ضریب کاپا برای تایید ویژگی های روان سنجی ابزار به کار رفتند. مداخله آموزشی به همراه کتابچه در قالب 4 کلاس آموزشی 60- 45 دقیقه ای با حضور 15- 8 کارگر در هر کلاس، به شیوه بحث گروهی با تمرکز بر سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی و اجرا شد، سپس اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان 4/7 ± 31 و 65 درصد آن ها مرد بودند. قبل از آموزش بین دو گروه از نظر متغیرهای دموگرافیک و متغیرهای اصلی پژوهش اختلاف معنی داری وجود نداشت، اما پس از آموزش یافته ها نشان دهنده تغییر معنی دار میانگین امتیاز نگرش (از 3/5 ± 2/17 به 5/4 ± 6/25) (001/0 >p)، هنجار انتزاعی (از 1/2 ± 7/4 به 5/1 ± 0/7) (05/0 >p)، کنترل رفتاری درک شده (از 1/1 ± 7/2 به 6/1 ± 8/6) (001/0 > p)، قصد (از 6/3 ± 0/8 به 8/2 ± 9/10) (05/0 > p)، رفتار خودگزارشی (از 0/1 ± 2/2 به 2/1 ± 6/3) (05/0 > p)، آگاهی (از 8/1 ± 0/7 به 5/1 ± 8/9) و عملکرد ایمن (از 5/1 ± 3/6 به 1/2 ± 5/8) (05/0 >p)، پس از آموزش در گروه مداخله و عدم تغییر معنی دار متغیرهای مذکور در گروه کنترل بود.
    استنتاج
    نتایج تحقیق نشان می دهد که مداخله آموزشی بر مبنای سازه های تئوری رفتار برنامه ریزی شده قادر است آگاهی، نگرش، هنجار انتزاعی و کنترل رفتاری درک شده کارگران را درباره رفتارهای نا ایمن تغییر دهد و موجب بهبود عملکرد ایمنی آن ها شود. لذا استفاده و کاربرد این الگوی تغییر رفتار در سایر محل ها و دیگر مشکلات بهداشت حرفه ای توصیه می شود.
    کلیدواژگان: آموزش، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، عملکرد ایمن، هنجار انتزاعی، کنترل رفتاری درک شده، ارگونومی، کارگر
  • مریم قاسمی، زهره حاج حیدری، مسعود گلپور، فرشاد نقشوار، امید عمادیان، علی طالقانی صفحات 68-74
    سابقه و هدف
    کاربرد بالینی سیتولوژی در تشخیص بدخیمی های پوست به دلیل ناکافی بودن اطلاعات موجود در مورد صحت و کارایی این روش رایج نمی باشد. هدف از این مطالعه بررسی ارزش تشخیصی سیتولوژی به روش اسکراپ در بدخیمی های سطحی پوست بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه اسلایدهای تهیه شده از نمونه اسکراپ 60 مورد ضایعه پوستی مشکوک به بدخیمی با رنگ آمیزی پاپانیکولائو رنگ آمیزی شده و از نظر وجود بدخیمی و نوع بدخیمی بررسی شدند و نتایج با مقاطع بافتی رنگ آمیزی شده با هماتوکسین و ائوزین مقایسه شد. قدرت تشخیصی روش اسکراپ سیتولوژی با محاسبه ویژگی، حساسیت و صحت تعیین شد.
    یافته ها
    با بررسی هیستولوژیک، وجود بدخیمی در نیمی از بیماران تایید شد. نتایج حاصل از سیتولوژی در تشخیص ماهیت ضایعه در 3/93 درصد (60/56) موارد با هیستولوژی مطابقت داشت و در 7/6 درصد (60/4) موارد تشخیص نادرست بود. حساسیت اسکراپ سیتولوژی در موارد بدخیمی پوست 90 درصد و ویژگی آن 6/96 درصد بوده و میزان مثبت کاذب و منفی کاذب آن به ترتیب 4/3 درصد (30/1) و 10 درصد (30/3) بوده است.
    استنتاج
    هر چند این مطالعه نشان داد اسکراپ سیتولوژی می تواند یک روش صحیح و ساده جهت تشخیص و افتراق بدخیمی های سطحی پوست باشد، اما انجام مطالعات با حجم بیشتر جهت تایید صحت تشخیصی، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: بدخیمی پوست، سیتولوژی، تشخیص، اسکراپ
  • مهریار زرگری، سعیده احمدی، سمانه شعبانی، عبدالکریم مهروز صفحات 75-86
    سابقه و هدف
    استامینوفن(پاراستامول) یک داروی متداول ضد درد و ضد تب است که به طور وسیع در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می گیرد این دارو در دوزهای بالا منجر به نکروز کبدی و کلیوی در انسان و حیوان می گردد هر چند آسیب کلیوی و اختلالات حاد کلیوی می تواند بدون آسیب کبدی نیز ایجاد شود مکانیسم آسیب کلیوی برخلاف آسیب کبدی به خوبی شناخته نشده است و یکی از دلایل شایع مراجعه به اورژانس می باشد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر محافظتی کورکومین (curcumin)، مشتق شده از گیاه زردچوبه استامینوفن در آسیب کلیوی ایجاد شده توسط استامینوفن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه روی موش های صحرایی نر نژاد ویستار انجام شد. استامینوفن در محلول 5 درصد دی متیل سولفواکساید (DMSO) حل و به صورت داخل صفاقی به میزان mg/Kg 1000 وزن حیوان تزریق شد. کورکومین به میزان mg/kg 200 محلول در دی متیل سولفواکساید نیز به صورت داخل صفاقی در گروه های مربوطه تزریق گردید. حیوانات به طور تصادفی به 5 گروه تقسیم شدند. (I) گروه کنترل نرمال (II) گروه تیمار تحت تزریق با استامینوفن (III) گروه تیمار تحت تزریق با کورکومین و بعد از 30 دقیقه از تزریق استامینوفن (IV) گروه تحت تزریق فقط با کورکومین (v) گروه vehicle تحت تزریق با DMSO. بعد از طی دوره زمانی 24 ساعته از تزریق حیوانات، خونگیری انجام و سطح اوره و کراتینین در پلاسما اندازه گیری شد. میزان پراکسیداسیون لیپیدها و فعالیت آنزیم سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در کلیه و ظرفیت کل آنتی اکسیدانی پلاسما سنجش شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزارهای آماری انجام شد.
    یافته ها
    تجویز استامینوفن باعث افزایش سطح مارکرهای بیوشیمیایی اوره و کراتینین در پلاسما و پراکسیداسیون لیپیدها در کلیه به طور معنی داری شد، میزان فعالیت آنتی اکسیدان های آنزیمی سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز در بافت کلیوی کاهش یافت. استفاده از کورکومین در گروه های مواجهه یافته با استامینوفن به میزان قابل توجهی کاهش غلظت اوره، کراتینین و لیپید پراکسیداسیون را باعث گردید اما به طور قابل توجهی افزایش فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید و به ویژه ظرفیت کل آنتی اکسیدانی پلاسما را به همراه داشت.
    استنتاج
    نتایج ما نشان می دهد که کورکومین می تواند عامل حفاظتی قدرتمندی در برابر تغییرات بیوشیمیایی و آسیب اکسیداتیو ناشی از مواجهه با دوز حاد استامینوفن در موش صحرایی شود. اما مطالعات بیشتری برای تایید این موضوع به ویژه از نظر مکانیسم بیوشیمیایی آن، قبل از کاربرد بالینی لازم است.
    کلیدواژگان: کورکومین، استامینوفن، کاتالاز، سوپر اکسید دیسموتاز
  • جعفر اکبری، مجید سعیدی*، رضا عنایتی فرد، امید چاوشیان صفحات 78-96
    سابقه و هدف

    سیستم های دارورسانی ماندگار در معده (gastroretentive) به علت دانسیته بالک کمتر از مایعات معده در سطح مایعات معده باقی می مانند. این امر سبب افزایش دارورسانی در نواحی فوقانی دستگاه گوارش می گردد. آزادسازی دارو در نواحی پیش از رسیدن به جایگاه جذب سبب ارتقای فراهمی زیستی می گردد. روش های مختلفی برای طولانی کردن زمان باقی ماندن دارو در معده مورد استفاده قرار گرفته اند. از این روش ها می توان به سیستم های زیست چسب، سیستم های متورم شونده و سیستم های شناور اشاره نمود. هدف از این مطالعه طراحی و ساخت قرص های ماتریکسی شناور از داروی پروپرانولول هیدروکلراید، و بررسی خصوصیات شناوری و میزان رهش دارو می باشد.

    مواد و روش ها

    قرص های ماتریکسی شناور حاوی HPMC K15M و Carbopol 934P و همچنین نمونه های حاوی عوامل ایجاد کننده گاز، به روش کمپرسیون مستقیم تهیه شدند. سرعت آزادسازی دارو و مدت زمان شناوری با استفاده از دستگاه شماره دو USP در محیط با pH معادل 2/1 مورد بررسی قرار گرفت. ویژگی های شناوری فرمولاسیون های تهیه شده نیز در همین pH مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    سرعت آزادسازی دارو با افزایش میزان پلیمر کاهش یافت. میزان آزادسازی دارو با افزودن عامل ایجادکننده گاز افزایش یافت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که پلیمر هیدروکسی پروپیل متیل سلولز پلیمر در مقایسه با کربوپول پلیمر مناسب تری برای تهیه فرآورده های شناور می باشد. افزودن عامل ایجادکننده گاز سبب بهبود ویژگی های شناوری فرمولاسیون های مورد بررسی گردید.

    استنتاج

    این نتایج تاثیر پلیمر و عامل ایجاد کننده گاز را بر الگوی رهش دارو به اثبات رساند. همچنین با استفاده از پلیمر هیدروکسی پروپیل متیل سلولز و عامل ایجاد کننده گاز می توان فرمولاسیون شناور مناسبی از پروپرانولول هیدروکلراید تهیه نمود.

    کلیدواژگان: پروپرانولول هیدروکلراید، خصوصیات شناوری، HPMC K15M، کربوپول، رهش دارو
  • سید محمد حسینی نژاد *، فرزاد بزرگی، ذبیح الله طالشی، سید حسین منتظر، حامد امینی آهی دشتی، ایرج گلی خطیر، فاطمه جهانیان، مائده مکارمی صفحات 98-103
    سابقه و هدف

    آگاهی و توانایی انجام احیاء قلبی- ریوی بر هر دانشجوی پزشکی در حال فارغ التحصیل واجب است.از آن جایی که تنها احیاء قلبی ریوی صحیح و موثر می تواند احتمال بقاء بیماران دچار ایست قلبی- تنفسی را بالا ببرد، ارزیابی و کنترل چگونگی انجام احیاء اهمیت بسیار دارد. تاکنون در این زمینه مطالعه مشابهی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران صورت نگرفته است. هدف از این مطالعه تعیین آگاهی و مهارت کارورزان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در احیاء قلبی- ریوی در سال 1390 بود.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 80 نفر از کارورزان دانشگاه علوم پزشکی مازندران مورد ارزیابی قرار گرفتند. ابتدا با یک پرسشنامه استاندارد در مورد میزان شناخت تئوریک کارورزان در مورد احیاء قلبی- ریوی اطلاعات جمع آوری شد. سپس از تمامی شرکت کننده ها بر اساس چک لیست استاندارد آزمون عملی گرفته شد. اطلاعات با استفاده از روش های آماری مورد ارزیابی قرار گرفت.

    یافته ها

    هیچ یک از شرکت کننده ها مهارت کامل در انجام صحیح احیاء قلبی ریوی نداشتند (0/0=n). بهترین منبع جهت آموزش گذراندن دوره طب اورژانس مطرح شده است (40 درصد 32=n) اکثر کارورزان میزان آگاهی و توانایی خود از احیاء قلبی- ریوی را در حد مقدمات دانستند (5/47 درصد 38 =n) از نظر میزان آگاهی تئوریک اکثر کارورزان در حد ضعیف بوده اند (50 درصد 40=n).

    استنتاج

    این مطالعه بر لزوم گنجاندن دوره های متعدد و کارگاه های آموزشی احیاء قلبی- ریوی برای تمامی دانشجویان پزشکی و ارزیابی مجدد مهارت آن ها تاکید می کند. علاوه بر این بنیانگذاری استراتژی های جدید در آموزش احیاء قلبی- ریوی امری غیر قابل اجتناب به نظر می رسد.

    کلیدواژگان: احیاء قلبی، ریوی، دانشجویان پزشکی، آگاهی، آموزش
  • سید امین ایت الهی موسوی، آزاده کرمی رباطی*، محبوبه مدنی، ساناز هادی زاده صفحات 105-112
    سابقه و هدف

    عفونت های قارچی سیستمیک، می تواند طیف وسیعی از اختلالات اندامی و احشایی را به همراه داشته باشند. در این مطالعه به بررسی میزان شیوع عفونت های قارچی سیستمیک در بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی کرمان به مدت 6 ماه (از اوایل مهر تا اواخر اسفند ماه 1390) پرداخته شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه توصیفی بر روی 104 نمونه مشکوک به عفونت قارچی سیستمیک از بیماران بستری صورت گرفت. از نمونه ها به طور هم زمان لام مستقیم و کشت جهت مشاهده عناصر قارچی صورت گرفت. نتایج حاصل از بررسی های اندوسکپی و رادیولوژی از دستگاه گوارش و بافت ریه نیز در شناسایی عامل قارچی مورد استفاده قرار گرفت.

    یافته ها

    74 (1/71 درصد) بیمار بستری، دچار عفونت قارچی سیستمک بودند. 3 مورد (9/2 درصد) عفونت درماتوفیتی و 27 مورد (26 درصد) از نظر عدم مشاهده ی عناصر قارچی، منفی گزارش شد. نمونه خون با 49 مورد بیشترین نمونه درگیر در عفونت قارچی سیستمیک، شناخته شد. عوامل قارچی مسبب اصلی این نوع عفونت، جنس کاندیدا، ساپروفیت و زیگومیست ها گزارش شد.

    استنتاج

    نتایج آماری حاصل از این مطالعه، نشان می دهد که همچنان در بین بیماران بستری و مستعد، عفونت های قارچی سیستمیک می تواند یکی از معضلات مهم در دوره درمان بیماران در بیمارستان ها، باشند.

    کلیدواژگان: عفونت قارچی سیستمیک، عوامل قارچی، کاندیدا
  • محمد مهدی سلطان دلال، مهرناز طاهری پور، جلال مردانه صفحات 114-120
    سابقه و هدف
    باکتری تاتوملا پتی سئوس باسیلی گرم منفی، بی هوازی اختیاری و متعلق به خانواده انتروباکتریاسیه می باشد. این ارگانیسم، پاتوژن فرصت طلب مهم برای انسان محسوب می گردد و در افراد مختلف به ویژه نوزادان نارس و افراد دارای نقص سیستم ایمنی در تمام گروه های سنی ایجاد بیماری می نماید. هدف از این مطالعه جداسازی سویه های تاتوملا پتی سئوس از شیرهای خشک مصرفی نوزادان بستری در NICU و تعیین پروفایل حساسیت آنتی بیوتیکی این ایزوله ها می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی که در طی 12 ماه از شهریور 1390 تا مردادماه 1391 در بخش میکروب شناسی دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد، تعداد 125 نمونه پودر شیر خشک که جهت تغذیه نوزادان در بخش مراقبت های ویژه نوزادان (NICU) بیمارستان ها استفاده می شود، مورد بررسی قرار گرفته اند. جداسازی و شناسایی میکروارگانیسم بر اساس پروتکل استاندارد FDA (FDA Method) انجام شد. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه های جدا شده با روش استاندارد دیسک دیفیوژن بر اساس پروتکل ارائه شده توسط سازمان استاندارهای بالینی و آزمایشگاهی (CLSI 2011) صورت پذیرفت. آنالیز داده ها به کمک نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد از 125 نمونه پودر شیر خشک مورد بررسی 4 نمونه (2/3 درصد) از نظر آلودگی به تاتوملا پتی سئوس مثبت بودند. سویه های ایزوله شده همه به آنتی بیوتیک های گروه آمینوگلیکوزیدها (آمیکاسین (100 درصد)، توبرامایسین (100 درصد)، جنتامایسین (100 درصد) حساس بودند.
    استنتاج
    تاتوملا پتی سئوس برای بسیاری از افرادی که در آزمایشگاه کار می کنند ناشناخته بوده و به آسانی در فرآیند تشخیص های روتین از دست داده می شود. از این رو ضروری است پرسنل آزمایشگاه نسبت به این ارگانیسم آگاهی داشته باشند و در نمونه های مختلف به جستجوی آن بپردازند
    کلیدواژگان: شیرهای خشک، تاتوملا پتی سئوس، حساسیت آنتی بیوتیکی
  • فهیمه صحتی شفایی، سامیه کاظمی، مرتضی قوجازاده صفحات 122-131
    سابقه و هدف
    امروزه، مداخلات پزشکی غیرضروری ارائه شده برای زایمان، منجر به ایجاد پیامدهای نامطلوب در زمینه مادری شده است. این تحقیق به منظور مقایسه پیامدهای مادری در زنان نخست زا در دو گروه زایمان فیزیولوژیک و مرسوم صورت گرفته است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور، برای370 مادر نخست زا به عنوان نمونه پژوهش انتخاب شده، در بیمارستان شهید نورانی تالش انجام گرفت. انتخاب نمونه ها به صورت تصادفی با استفاده از نرم افزار Rand list و از طریق بلوک بندی 4 و 6 تائی انجام شد. نوع مداخله شامل (رایحه درمانی، ماساژ، حرکات ویژه لگنی با استفاده از توپ زایمانی، ماساژ با روغن اسطوخودوس در ناحیه کمر و شکم در زمان انقباضات رحمی و حمایت مداوم در کنار زائو در فاز فعال) در پاکت ارائه شده به هر مراجعه کننده، تعیین شده بود. داده های مورد نیاز از طریق مشاهده سیر زایمان، مصاحبه با مادران و مطالعه مندرجات پرونده آن ها گردآوری شد. ابزار جمع آوری اطلاعات،چک لیست پنج قسمتی که مشخصات واحدهای مورد پژوهش، فرم پارتوگراف، ارزیابی مراحل اول، دوم، سوم، چهارم و ده روز بعد از زایمان، بود. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری (SPSS (ver13 و آزمون های تی و کای دو مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از نظر نوع زایمان میزان زایمان طبیعی با اپی زیاتومی و سزارین در گروه دوم به ترتیب (9/44 درصد) و (1/35 درصد) بیشتر از گروه اول در زایمان طبیعی با اپی زیاتومی (9/18 درصد) و سزارین (4/11 درصد) بود. از نظر زایمان طبیعی بدون اپی زیاتومی در گروه اول (7/69 درصد) بیشتر از گروه دوم (20 درصد) بود و اختلاف آماری معنی داری بین دو گروه مشاهده شد (001/0p<). همچنین در گروه اول عفونت بعد از زایمان (1/94 درصد) کمتر از گروه دوم (9/89 درصد) بود و این تفاوت معنی دار بود)009/0 (p=.
    استنتاج
    جهت جلوگیری عوارض ناشی از مداخلات نامناسب به مادران باردار در خصوص طبیعی بودن روند زایمان و دوری از هرگونه نگرانی، کلاس های آموزشی دوران بارداری ارائه گردد.
    کلیدواژگان: پیامدهای مادری، زنان نخست زا، زایمان فیزیولوژیک، زایمان مرسوم
  • فاطمه شیخ مونسی، مهران ضرغامی، محمد خادملو، محمد مهدی علی محمدی صفحات 132-137
    سابقه و هدف
    در مفهوم شادی حداقل سه جزء اساسی عاطفی،اجتماعی و شناختی وجود دارد.جزء عاطفی باعث حالات هیجانی مثبت، جزء اجتماعی منجر به روابط اجتماعی گسترده و مثبت با دیگران و جزء شناختی موجب برخورداری از تفکری می شود که وقایع روزمره را با خوش بینی تعبیر و تفسیر می کند.هدف ما تعیین میزان شادکامی دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی تاثیر عوامل مختلف بر آن می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی که از نوع مقطعی- توصیفی بود٬کلیه دانشجویان پزشکی (356 نفر) که رضایت به همکاری در پر کردن پرسشنامه داشتند، مورد مطالعه قرار گرفتند. یک نسخه از پرسشنامه شادکامی آکسفورد به همراه پرسشنامه جمعیت شناختی در اختیار دانشجویان قرار گرفت. از روش های test–t و ANOVA٬ با استفاده از نسخه هفدهم نرم افزار SPSS جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    از 356 نفر، 208 دانشجو پرسشنامه های خود را تحویل دادند. میانگین نمره آزمودنی ها در پرسشنامه شادکامی 232/41 بود. میانگین شادکامی در گروه سنی 22-18 سال 87/42 و در گروه سنی 31-22 سال 79/38 بود که تفاوت معنی داری را نشان می داد (027/0p=). تفاوت در شادکامی دانشجویان مبتلا به بیماری جسمی (06/35) و سالم (9/41) معنی دار بود (039/0p=). بررسی گزاره های عاملی پنج گانه، نشان داد که گزاره (حرمت خود) در رشته پزشکی در دو جنس متفاوت است (005/0=p).
    استنتاج
    نتایج پژوهش حاضر شادکامی را مرتبط با جنس، وضعیت تاهل، وضعیت سکونت، مقطع تحصیلی نمی داند، هر چند با سن و بیماری جسمی در دانشجویان پزشکی مرتبط است.
    کلیدواژگان: شادکامی، دانشجویان، پزشکی
  • کلثوم الله قلیلو، عباس ابوالقاسمی، حسین دهقان، حسن ایمانی صفحات 139-146
    سابقه و هدف
    رفتار دوستانه به عنوان یکی از جنبه های عواطف مثبت و همچنین احساسات منفی و مثبت درباره شکل بدن می تواند رضایت از زندگی زنان را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین هدف مطالعه حاضر تعیین ارتباط رفتار دوستانه و تصور از بدن با رضایت از زندگی در زنان بوده است.
    مواد و روش ها
    نمونه پژوهش شامل 200 زن در دامنه سنی 20 تا 25 ساله شهرستان شاهرود بود که با روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده های مقیاس چند بعدی خود بدنی، مقیاس رفتار دوستانه و مقیاس رضایت از زندگی استفاده شد. داده ها پژوهش با روش های ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تصور از بدن (66/0=r) و رفتار دوستانه (30/0=r) با رضایت از زندگی در زنان رابطه مثبت معنی داری دارند (001/0>p).
    استنتاج
    نتایج رگرسیون چند متغیری نشان داد که مولفه های تصور از بدن و رفتار دوستانه حدود 62 درصد از واریانس رضایت از زندگی زنان را تبیین می کنند.
    کلیدواژگان: رفتار دوستانه، تصور از بدن، رضایت از زندگی
  • حسین رستمی، سید جعفر موسوی *، فیروز ابراهیمی، عباس حاجی زاده صفحات 148-157
    سابقه و هدف

    باکتری های کلستریدیوم بوتولینوم هفت نوع نوروتوکسین تولید می کنند که تیپ های A، B، E و F منجر به بوتولیسم در انسان می شوند. یکی از روش های درمانی بوتولیسم می تواند از طریق مهار فعالیت آنزیمی ناحیه کاتالیتیک نوروتوکسین بوتولینوم توسط مهارکننده ها باشد. در این مطالعه، ناحیه کاتالیتیک نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E در وکتور بیانی pET28a همسانه سازی و در باکتری میزبان E. coli سویه BL21(DE3) بیان شده است.

    مواد و روش ها

    به منظور همانندسازی ناحیه مورد نظر، DNA ژنومی باکتری استخراج گردید. با استفاده از واکنش PCR توالی مورد نظر تکثیر شد. سپس محصول PCR در وکتور pGEM-T Easy وارد و وکتور نوترکیب به سلول های میزبان E. coli سویه DH5α منتقل گردید. سپس با واکنش الحاق محصول همسانه سازی شده از وکتور pGEM-T Easy به وکتور بیانی pET28a منتقل شد. در نهایت پلاسمید نوترکیب pET28a به باکتری E. coli سویه BL21(DE3) انتقال داده شد. بیان ناحیه کاتالیتیک در شرایط استاندارد مورد مطالعه قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج حاصل از برش آنزیمی و واکنش PCR بیانگر همانندسازی و زیر همانندسازی به ترتیب در وکتورهای pGEM-T Easy و pET28a بود. نتایج تعیین توالی نیز صحت حضور توالی مورد نظر را تایید کرد. در نهایت بیان قطعه مورد مطالعه، با استفاده از ژل SDS-PAGE و آزمایش وسترن بلات تایید گردید.

    استنتاج

    همسانه سازی توالی مورد مطالعه، به ترتیب در وکتورهای pGEM-T Easy و pET28a با صحت کامل انجام گرفت. همچنین نتایج بیان و تایید محصول بیانی در باکتری E. coli BL21(DE3) بیانگر صحت بیان محصول مورد نظر بود.

    کلیدواژگان: نوروتوکسین بوتولینوم تیپ E، ناحیه کاتالیتیک، همسانه سازی، بیان
  • حمید شافی، عمادالدین موعودی، مهدی ابولفضلی، امین ضرغامی، مهدی محمد پور، علیرضا فیروزجایی، مریم رحیمی صفحات 159-164
    سابقه و هدف
    کانسر پروستات یکی از بیماری های شایع در مردان می باشد. مطالعات اپیدمیولوژیک انجام شده نقش سابقه خانوادگی مثبت را به طور واضح در کانسر پروستات بیان می کنند. با کمک DRE و تعیین سطح سرمی PSA می توان کانسر پروستات را قبل از ایجاد علایم بالینی تشخیص داد که از این روش ها جهت بیماریابی کانسر پروستات استفاده می شود. این مطالعه با هدف بیماریابی در فامیل درجه اول بیماران کانسر پروستات با سن بالای 40سال انجام می شود.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی افراد فامیل درجه اول با سن بالای 40 سال بیمارانی که تشخیص قطعی کانسر پروستات داشته اند به مدت یک سال از 90- 1389 در بیمارستان شهید بهشتی شهرستان بابل انجام شده است. در نهایت 103 نفر وارد مطالعه شدند. جهت بیماریابی فعال کانسر پروستات، پس از اخذ رضایت آگاهانه اندازه گیری سطح PSA خون در آزمایشگاه و معاینه بالینی DRE انجام شد. در صورت اشکال در هر یک از دو مورد فوق از پروستات نمونه پاتولوژی گرفته شد. اطلاعات به دست آمده جمع آوری و با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه تحلیل آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    محدوده سنی افراد مورد مطالعه 80-40 سال با میانگین سنی 88/8±51 بوده است. با توجه به انجام غربالگری بر اساس DRE و PSA، در افراد مورد مطالعه، 15 نفر (5/14 درصد) دچار اختلال بودند. که از این بین، 6 نفر PSA غیر نرمال و 6 نفر DRE غیر نرمال، و 3 نفر در هر دو مورد اختلال داشتند. در مرحله دوم مطالعه که شامل بیوپسی از افراد دارای اختلال در تست غربالگری بود، 8 نفر از این 15 نفر از ادامه مطالعه باز ماندند و 7 نفر باقی مانده تحت بیوپسی از غده پروستات قرار گرفتند. در نتایج حاصل از بیوپسی انجام شده، در 3 نفر کانسر پروستات گزارش شده است. در نهایت نسبت بیماریابی کانسر پروستات در جمعیت مورد مطالعه (1/6-0 CI: 95 درصد) 9/2 درصد محاسبه گردید.
    استنتاج
    از آن جایی که سابقه خانوادگی مثبت قوی ترین عامل خطر برای کانسر پروستات است و با توجه به این که در مطالعه حاضر بروز کانسر پروستات در افراد با سابقه خانوادگی مثبت، بالا گزارش شده، انجام برنامه غربالگری کانسر پروستات با کمک PSA و DRE در این افراد پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: غربالگری، آنتی ژن اختصاصی پروستات، کانسر پروستات، سابقه خانوادگی
  • سوگل اسعدی دالایی، رضوان ذبیح الهی، سید مهدی سادات، سید داور سیادت، نور امیرمظفری، آذر فرهنگ اصفهانی، سهیلا حکمت، محمدرضا آقا صادقی صفحات 179-187
    سابقه و هدف
    ایجاد مقاومت های دارویی روز افزون و سمیت داروهای موجود ضد HIV علاقه برای انجام پژوهش با هدف یافتن ترکیبات جدید ضد ویروس را افزایش داده است. در این مطالعه چندین ترکیب جاذب آهن مشتق 3-Hydroxy-4-pyridinones با ساختاری کاملا جدید از نظر توانایی بازدارندگی تولید ویریون های HIV بررسی شدند.
    مواد و روش ها
    ویریون (single cycle replicable) SCR HIVبه وسیله ترانسفکت کردن سلول های HEK293T با پلاسمیدهای pmzNL4-3، pSPAX2 و pMD2G تولید شد. سلول های هدف HEK با ویروس SCR آلوده شده و میزان p24 مایع رویی سلول با سنجش p24 به روش الایزا اندازه گیری شد. همچنین سمیت سلولی این ترکیبات به وسیله روش XTT بررسی شد. در ادامه اثر ضد HIV-1 ترکیبات برای بازداری چرخه عفونت به وسیله ویریون های بیان کننده GFP بررسی شد.
    یافته ها
    ترکیبات PhH، PhHB، DNB، TsB، ABphE و Adlb توانایی بازداری تولید ویروس را با IC50 به ترتیب 63، 43، 10، 73، 12 و78 میکرومول داشته اند. از میان این ترکیبات DNB و ABphE سمیت سلولی بسیار بالایی با CC50 حدود 113 و 112 میکرومول نشان داده اند. نتایج به دست آمده از تست بررسی عفونت زایی یک دوره ای (Single) round infection assay مشابه با نتایج به دست آمده از بررسی میزان همانندسازی بوده است.
    استنتاج
    در این مطالعه نشان داده شده است که مشتقات 3-Hydroxy-4-pyridinones قادر به بازداری همانندسازی ویروس HIV به شکلی کاملا موثر بوده اند. ترکیبات با توانایی ضد ویروسی بالا و سمیت سلولی پایین کاندید مناسبی برای بررسی های بیشتر ضد ویروسی می باشند.
    کلیدواژگان: ویروس نقص سیستم ایمنی انسان، ترکیبات جاذب آهن، داروهای ضد HIV، پرولیفراسیون، همانندسازی
  • حمیدرضا هنرمند، معصومه فلاح قویدل، ایرج نیکوکار، مرتضی رهبر طارمسری، شروین قدرجانی صفحات 189-196
    سابقه و هدف
    باکتریمی یکی از شایع ترین بیماری های عفونی است. تشخیص سریع باکتریمی کمک بزرگی به درمان این عارضه مهم می کند و پزشک معالج را به انجام درمان هدفمند رهنمود می کند و تجویز آنتی بیوتیک های موثر بر باکتری سبب ساز را امکان پذیر می نماید. باکتریمی ناشی از انتروکوک فکالیس بیشتر در بیمارستان ها شایع است و اغلب توسط سویه های مقاوم ایجاد می شود. روش متعارف تشخیص باکتریمی بسیار وقت گیر است و روش های سریع تر باید جایگزین گردند. هدف این مطالعه ارزیابی PCR در تشخیص سریع باکتریمی مدل رات است که به باکتریمی انسانی شباهت نزدیکی دارد.
    مواد و روش ها
    یک سویه استاندارد برای تهیه سوسپانسیون باکتریایی با جمعیت cfu/ml 108 به منظور تلقیح به تعداد ده رات برای ایجاد باکتریمی تجربی استفاده شد. از تمام رات ها در فواصل 24 و 48 و 72 ساعت پس از تلقیح، نمونه خون گرفته شد. برای تمام نمونه خون ها روش های تشخیصی متعارف و PCR انجام گردید و از 10 نمونه خون رات های تلقیح نشده به عنوان شاهد استفاده شد.
    یافته ها
    کشت تمام نمونه خون رات ها مربوط به هر سه روز مثبت شد و به عنوان استاندارد طلایی در نظر گرفته شد. در PCR تعداد دو نمونه خون رات مربوط به روز اول، 7 نمونه روز دوم و 8 نمونه روز سوم مثبت شدند. نتیجه روش متعارف و PCR برای نمونه های شاهد همگی منفی بود. حساسیت این روش 8/69 و ویژگی آن100درصد بوده است.
    استنتاج
    PCR در تشخیص باکتریمی انتروکوکی بسیار سریع تر از روش متعلرف است و چون این سرعت در نتیجه درمان تاثیر بسیار زیادی دارد، آن را می توان یک تست جایگزین در نظر گرفت ولی برای افزودن حساسیت آن بهتر است از روش های کارآمدتر استخراج DNA استفاده نمود.
    کلیدواژگان: باکتریمی تجربی، انتروکوک فکالیس، PCR
  • محمد شکرزاده، نعمت الله آهنگر، مهریار زرگری، زهرا گیلانی، امیر شادبورستان، محمود امیدی صفحات 198-206
    سابقه و هدف
    دیازینون یک حشره کش ارگانوفسفره است که به میزان زیادی در باغبانی، کشاورزی و دامپروری کاربرد دارد. دیازینون می تواند از طریق دستگاه گوارش، سیستم تنفسی و پوست وارد بدن شود و باعث اخلال در فرایند احیاء، تغییر در فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان و افزایش پراکسیداسیون لیپدی در بسیاری از ارگان ها شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تحت مزمن مواجهه با سم دیازینون بر پراکسیداسیون لیپیدی غشای سلول و اثر محافظتی مصرف ال-کارنیتین بر این روند می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از موش نر نژاد ویستار استفاده شده که به 8گروه (هر گروه 5 سر) تقسیم شدند. گروه کنترل (نرمال سالین)، دیازینون (mg/kg 20)، ال-کارنیتین با دوزهای mg/kg150 و 100 و 50 و 3 گروه دیگر ترکیبی از دیازینون و هر یک از دوزهای ال-کارنیتین را به صورت داخل صفاقی (IP) به مدت 4 هفته دریافت کردند. 24 ساعت پس از آخرین تزریق، حیوانات توسط تزریق کتامین بیهوش شدند و ml2 از خون قلب حیوانات خارج شد. سپس غلظت مالون دی آلدهید ((MDA بر حسب میکرومولار تیوباربیتوریک اسید با روش lappena محاسبه شد. اطلاعات با استفاده از رایانه وارد نرم افزار SPSS شد و با آزمون آماری کراسکال والیس و من ویتنی با سطح معنی داری 05/0 تفاوت بین گروه ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    غلظت سرمی MDA در گروه دریافت کننده دیازینون نسبت به گروه کنترل (009/0 =p) افزایش معنی داری داشته است و هم چنین سطح سرمی MDA در گروه های دریافت کننده ترکیب دیازینون و دوزهای مختلف ال-کارنیتین نسبت به گروه دریافت کننده دیازینون، کاهش معنی داری را نشان می دهد (014/0 =p).
    استنتاج
    ال-کارنیتین باعث بهبود پراکسیداسیون لیپیدی تولید شده در بدن توسط سم دیازینون می شود و با کاهش سطح مالون دی آلدهید (MDA) در خنثی سازی رادیکال های آزاد ناشی از سم دیازینون موثر است.
    کلیدواژگان: دیازینون، استرس اکسیداتیو، لیپیدپراکسیداسیون، ال، کارینتین، مالون دی آلدهید
  • محمدعلی حیدری گرجی، فرشته عراقیان مجرد، هدایت جعفری، افشین قلی پور، جمشید یزدانی چراتی صفحات 208-214
    سابقه و هدف
    یکی از نتایج آسیب های مغزی کما است. از سوی دیگر از عوارضی که بیماران کمایی را در بخش های ICU تهدید می نماید، خطر بروز محرومیت حسی است. هدف از این مطالعه مقایسه تاثیر انواع صداها بر روی سطح هوشیاری بیماران کمایی می باشد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده دوسوکور می باشد. جامعه مورد پژوهش، 45 بیمار کمایی تروماتیک با 8 ≥GCS و بین سنین 15- 75 سال می باشد. که به روشن نمونه گیری در دسترس و به طور تصادفی در سه گروه تخصیص یافتند. بیماران گروه یک (تحریک شنوایی با صدای فرد مورد علاقه بیمار) و گروه دو (تحریک شنوایی با صدای محقق با معرفی خود به عنوان پرستار)، روزانه 2 بار هر بار به مدت 5-10 دقیقه تحریک شدند ابزار بررسی سطح هوشیاری بیماران، GCS بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری توصیفی و استنباطی استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سطح هوشیاری روز اول قبل از مطالعه در گروه مداخله 1 (40/6) و گروه مداخله 2 (66/5) و گروه کنترل (53/5) بوده است. آزمون آماری ANOVA نشان می دهد که بین میانگین سطح هوشیاری قبل از مداخله در گروه ها اختلاف آماری معنی دار وجود ندارد. برای مقایسه مدت زمان رسیدن به 15 GCS= آزمون آماری test Log Rank نشان داد که مدت زمان رسیدن به 15 GCS= با مقدار آماره 765/16 X2= اختلاف معنی دار وجود دارد (0001/0 =p). گروه یک نسبت به گروه دو و کنترل زودتر به 15 GCS=رسیده اند.
    استنتاج
    با توجه به این که تاثیر صدای آشنا بیش از صدای نا آشنا بوده است لذا توصیه می شود در صورت امکان برنامه تحریکات شنوایی با صدای آشنا برای بیماران کمایی در بخش های ICU فراهم گردد.
    کلیدواژگان: آسیب تروماتیک مغزی، تحریک شنوایی، کما و مقیاس کمای گلاسکو
  • سیدمحمود کاظم نژاد، علی حسام زاده صفحات 216-223
    سابقه و هدف
    به منظور تامین کیفیت خدمات و مراقبت های بهداشتی درمانی، رعایت موازین اخلاق پزشکی و رعایت حقوق بیمار در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی اجتناب ناپذیر است. مطالعه حاضر به منظور تعیین میزان رعایت منشور حقوق بیمار از دیدگاه پزشکان و پرستاران شاغل در بیمارستان های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران در سال 1390صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی از نوع مقطعی است که در 4 بیمارستان آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مازندران و با استفاده از نمونه گیری تصادفی طبقه ای، بر روی 466 نفر از پزشکان و پرستاران شاغل در سال 1391 صورت گرفته است. داده ها با استفاده از پرسشنامه دو بخشی شامل مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه 21 سوالی با مقیاس لیکرت، (6-0) تهیه شده بر اساس منشور حقوق بیمار که روایی و پایایی آن تایید شده بود، جمع آوری گردید. آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی و آزمون های یومن ویتنی و کروسکال والیس انجام شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که از دیدگاه جامعه مورد پژوهش میانگین رعایت حقوق بیمار 83/0 ± 65/2 بود. کمترین میانگین رعایت حقوق بیمار مربوط به حیطه احترام به بیمار و حریم خصوصی او و عدم تبعیض (03/1 ± 09/2) و بیشترین میانگین میزان رعایت حقوق بیمار مربوط به حیطه حق انتخاب و تصمیم گیری آزادانه (94/0 ± 82/2) بود. بین دو گروه پزشکان و پرستاران اختلاف معنی داری از نظر میزان کلی رعایت حقوق بیمار مشاهده شد، بدین معنی که پزشکان میزان رعایت حقوق بیمار را ضعیف تر از پرستاران ذکر نمودند (006/0p=) کمترین میزان رعایت حقوق بیمار بر حسب بخش محل خدمت شرکت کنندگان در بخش داخلی (72/0 ± 3/2) و بیشترین مقدار در بخش روان پزشکی بود (99/0 ± 85/2) که این اختلاف به لحاظ آماری معنی دار بود (003/0 p=).
    استنتاج
    منشور حقوق بیمار از دیدگاه پزشکان و پرستاران شاغل در بیمارستان آموزشی مورد بررسی به صورت کامل رعایت نمی شود. از این رو پیشنهاد می گردد اقدامات لازم جهت رفع موانع رعایت منشور حقوق بیمار و تسهیل اقدامات لازم جهت رعایت آن در بیمارستان ها اخذ گردد.
    کلیدواژگان: منشور حقوق بیمار، دیدگاه پزشکان، پرستاران، بیمارستان آموزشی
  • محمد شکرزاده، عاطفه پرورش، سمیه شاهانی، عمران حبیبی، زاوش زال زر صفحات 225-230
    سابقه و هدف
    شیمی درمانی یکی از روش های درمان سرطان می باشد، اما فقدان سایتوتوکسیسیتی انتخابی اغلب منجر به بروز عوارض جانبی غیرقابل تحمل می گردد. امروزه استفاده از گیاهان دارویی در درمان سرطان به دلیل عوارض جانبی کمتر از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است گیاه Lagenaria siceraria Standl به دلیل دارا بودن ترکیبات پلی فنلیک، کوکوربیتاسین ها، پکتین، فلاونوئید و ساپونین برای مطالعات سمیت سلولی با اهمیت می باشد. در این مطالعه اثرات سایتوتوکسیک عصاره میوه گیاه بر رده سلول سرطانی ریه مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    ابتدا عصاره هیدروالکلی میوه گیاه به روش پرکولاسیون تهیه شد و سپس اثرات محلول های حاوی نمونه با غلظت های مختلف، (g/mlμ 5000، 1000،500، 250،100، 10، 1، 1/0)، بر روی رده سلولی سرطانی ریه (A549) توسط متد MTT بررسی شد. داروی سیس پلاتین به عنوان کنترل مثبت در نظر گرفته شد. محاسبات آماری برای مقایسه IC50 با استفاده از نرم افزار آماری Prism Ver.3 انجام و مقایسه داده ها با روش آنالیز واریانس (ANOVA) و t-test صورت گرفته است.
    یافته ها
    یافته ها حاکی از آن است که میزان IC50 داروی ضد سرطان سیس پلاتین به عنوان یک داروی رایج در بازار به طور معنی داری کمتر از عصاره گیاه کدو قلیانی می باشد با این حال عصاره این گیاه اثر مهارکنندگی رشد قابل توجهی بر روی سلول سرطانی ریه نشان داد.
    استنتاج
    نتایج نشان داد که عصاره گیاه Lagenaria siceraria یک ترکیب سایتوتوکسیک موثر بر روی سلول های سرطانی ریه می باشد و و باید بررسی های بیشتری در جهت یافتن ترکیبات موثر موجود در عصاره گیاه صورت گیرد تا گامی در جهت یافتن و طراحی داروهای جدید و موثر در درمان سرطان باشد (μg/ml 5/6 ± 094/93= IC50).
    کلیدواژگان: Lagenaria siceraria، رده سلولی سرطانی، IC50، MTTassay
  • صنمبر صدیقی، عیسی جهانزاد، لاله قدیریان، جهانگیر رافت، ساقی وزیری، صبا واحدی صفحات 231-236
    سابقه و هدف
    بروز تومورهای نورواندوکرین در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. تومورهای نورواندوکرین تنوع زیادی از نقطه نظر تظاهرات بالینی، مرحله و درجه بدخیمی دارند. همچنین استفاده از مارکرهایی چون Ki67 می توانند به تعیین مرحله بیماری کمک نمایند. بررسی شیوع بیمارستانی تومورهای نورواندوکرین، منشا اولیه تومور، بررسی ارتباط تشخیص پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی با سطح Ki67، هدف انجام این تحقیق بود.
    مواد و روش ها
    کلیه پرونده های بیماران مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی طی سال های 89-83 بررسی و موارد با تشخیص تومور نورواندوکرین انتخاب گردید، سپس بلوک های پاتولوژی و ایمونوهیستوشیمی این بیماران تحت بررسی مجدد قرار گرفت. مشخصات بیماران، نوع، مرحله و محل اولیه تومور در چک لیست وارد شد.
    یافته ها
    شیوع تومور نورواندوکرین حدودا 8 در 1000 بیمار بود. داده ها از 189 بیمار با یافته پاتولوژیک تومور نورواندوکرین مورد تحلیل قرار گرفت. میانگین سنی 6/49 سال و 9/52 درصد بیماران مرد و 1/47 درصد زن بودند. تشخیص پاتولوژی اولیه در 27 درصد موارد کارسینوئید تومور، 2/21 درصد تومور سلول گرد (Round cell tumor)، 5/18 درصد کارسینوم تمایز نیافته بود. میانگین سطح ki67 در بیماران بر حسب Tumor grade، محل تومور، نکروز تومور، ایمونوهیستوشیمی و تشخیص پاتولوژی، تفاوت معنی دار داشت.
    استنتاج
    بر اساس این مطالعه استفاده از مارکر Ki67، می تواند در تشخیص و تعیین وضعیت تومورهای نورواندوکرین، که بر تصمیم گیری در مورد درمان تاثیر گذار است، کمک کننده باشد.
    کلیدواژگان: شیوع، تومورهای نورواندوکرین، Ki67، درجه بدخیمی تومور، پاتولوژی تومور
  • سعیده فرج زاده، ایرج سفندیار پور، الهام پورخاندانی، علی اخلاصی، سهیلا صفری، صادق هاشمی نسب گرجی صفحات 238-248
    سابقه و هدف
    ویتیلیگو اختلال شایع پیگمانتاسیون پوست است. درمان های مختلفی برای ویتیلیگو وجود دارد که عوارض جانبی، مصرف این داروها را محدود کرده است. اخیرا تنظیم کننده های سیستم ایمنی (TIMS) مانند پیمکرولیموس در درمان ویتیلیگو کودکان به کار رفته که با نتایج خوبی همراه بوده است. هدف این مطالعه مقایسه اثرات درمانی توام کرم پیمکرولیموس و کرم مومتازون در مقایسه باهر کدام به تنهایی در درمان ویتیلیگوی کودکان است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی دوسوکور، 50 بیمار وارد مطالعه شدند. در هر بیمار سه ضایعه انتخاب و در ضایعه اول کرم پیمکرولیموس یک درصد دو بار در روز، ضایعه دوم کرم مومتازون فورات 1/0 درصد شبی یک بار و ضایعه سوم کرم پیمکرولیموس یک درصد دو بار در روز برای پنج روز اول هفته و کرم مومتازون فورات 1/0 درصد شب ها برای دو روز دیگر در هفته استفاده شد. این درمان ها برای سه ماه استفاده شد. داده ها وارد نرم افزار آماری SPSS20 گردید و شاخص های توصیفی مرکزی و پراکندگی و تست مربع کای جهت آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    40 نفر از بیماران دوره درمانی را کامل کردند. میانگین سن بیماران 6/10 سال بود. 46 درصد بیماران پسر بودند. کاهش سایز ضایعات در طی زمان از نظر آماری معنی دار بود (0001/0p<) اما در انتهای درمان تفاوت آماری معنی داری بین 3 گروه درمانی از نظر کاهش سایز ضایعه مشاهده نشد (5/0 =p).
    استنتاج
    در مطالعه حاضر استفاده از درمان ترکیبی مزیتی بر درمان بیماری با هر کدام از داروها به تنهایی نداشت. با این حال، با توجه به تعداد محدود بیماران در این مطالعه، نیاز به مطالعات بیشتر و بزرگ تری جهت بررسی اثربخشی این نوع درمان ترکیبی و سایر درمان های ترکیبی ضروری می باشد. شماره ثبت کارآزمایی بالینی: 12611001164976ACTRN
    کلیدواژگان: پیمکرولیموس، مومتازون، ویتیلیگو، کودکان
  • رمضانعلی دیانتی تیلکی، دانیان کاهه، محمدعلی ززولی صفحات 250-256
    سابقه و هدف
    آمونیاک به شکل یون آمونیوم از طریق فاضلاب های صنعتی، خانگی و کشاورزی به آب های پذیرنده وارد می شود. یون آمونیوم علاوه بر سمی بودن، قادر است اکسی‍ژن محلول آب های پذیرنده را پایین آورده و حیات موجودات آبزی را به خطر اندازد. از روش های متداول جهت حذف آمونیوم از آب و پساب روش تبادل یون با استفاده از زئولیت ها می باشد. در این تحقیق زئولیت کلینوپتیلولایت با هدف حذف آمونیوم از آب در دو سیستم ناپیوسته و پیوسته مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    آزمایشات نا پیوسته، با در تماس قرار دادن مقادیر مشخصی از کلینوپتیلولایت طبیعی به میزان 5، 10 و 50 گرم بر لیتر به طور جداگانه با محلول های آبی حاوی یون آمونیوم با غلظت های 1، 5 و 10 میلی گرم بر لیتر در زمان تماس های مختلف (10الی 240 دقیقه) انجام شد. آزمایشات پیوسته نیز در غلظت های 5 و 10 میلی گرم در لیتر آمونیوم انجام شد.
    یافته ها
    حداکثر جذب آمونیوم در 7 =pH و زمان تماس 60 دقیقه به دست آمد. با افزایش غلظت اولیه آمونیوم، ظرفیت جذب افزایش یافت. همچنین با افزایش مقدار جاذب ظرفیت جذب کاهش یافت. ایزوترم حاصل از این مطالعه با در نظر گرفتن ضریب همبستگی بالاتر R2 با مدل ایزوترم فروندلیچ تطابق دارد. نتایج مربوط به آزمایشات ستونی نشان داد که با کاهش غلظت اولیه آمونیوم، مدت زمان رسیدن به نقطه شکست طولانی تر می شود. همچنین نقطه شکست برای غلظت های 5 و 10 میلی گرم بر لیتر آمونیوم به ترتیب برابر با 45/6 و 32/6 میلی گرم در گرم می باشد.
    استنتاج
    بنابراین بکارگیری روش تبادل یون با استفاده از زئولیت کلینوپتیلولایت می تواند با حداقل هزینه باعث حذف کامل آمونیوم از آب شود.
    کلیدواژگان: کلینوپتیلولایت، آمونیوم، آب، جذب
  • ذبیح الله یوسفی، علی مشایخ صالحی، رضاعلی محمدپور تهمتن صفحات 258-269
    سابقه و هدف
    وجود فلزات سنگین در فاضلاب های صنعتی و خانگی با غلظت های بالاتر از حد مجاز موجب زیان به محیط زیست و به خطر افتادن سلامت انسان می گردد. بنابراین حذف فلزات سنگین از منابع آبی، گامی مثبت در جهت رسیدن به توسعه پایدار محسوب می شود. امروزه به علت هزینه های ساخت، بهره برداری و نگهداری پایین و نیاز به انرژی کم، استفاده از نیزارهای مصنوعی کاربردهای زیادی در حذف آلاینده ها از جمله فلزات سنگین پیدا کرده است.
    مواد و روش ها
    این تحقیق مقیاس پایلوت پلنت و در مجاورت تصفیه خانه فاضلاب پردیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام شد. پایلوت از 4 رآکتور مستطیل شکل بتونی تشکیل شد. ابعاد هر رآکتور 6 × 1.5 × 0.8 متر (طول، عرض و عمق موثر) بود. یک رآکتور به عنوان رآکتور کنترل به کار رفت. تحقیقات در 5 مرحله انجام شد. سیستم مختلفی از رآکتورها به صورت هیبرید (ترکیبی از جریان های عمودی سری و موازی با جهت جریان رو به پایین و روبه بالا) بررسی شد. نمونه ها با استفاده از دستگاه هاضم اسیدی هضم شده و غلظت دو فلز سنگین سرب و کادمیوم با استفاده از دستگاه اسپکتروفوتومتر جذب اتمی قرائت گردید. داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است.
    یافته ها
    با افزایش زمان ماند هیدرولیکی از 2 تا 6 روز، میانگین درصد حذف فلزات از 42 به 58 درصد افزایش پیدا کرده است. در میان فازهای مختلف، فاز 4 با 54 درصد حذف برای تمامی فلزات بهترین عملکرد را داشته است. کمترین درصد حذف برای فاز 1 بوده است. میانگین درصد حذف در خروجی سلول با کاشت نی 65 درصد و برای شاهد 35 درصد بوده است. اختلاف این دو از نظر آماری نیز معنی دار است (05/0p<).
    استنتاج
    یافته های این تحقیق نشان داد که ترکیب رآکتورها به صورت سری جریان عمودی روبه پایین (Down flow) و در ادامه جریان عمودی روبه بالا (Up flow) و زمان ماند هیدرولیکی 4 الی 6 روز و سایز گراول 10 الی 20 مناسب ترین وضعیت وتلندهای زیرسطحی برای حذف فلزات مورد آنالیز در فاضلاب های شهری و صنعتی می باشد.
    کلیدواژگان: نیزار مصنوعی، سیستم هیبرید، فلزات سنگین، فاضلاب
  • ابوالحسن شاکری، فتاح جعفری زاده صفحات 271-275
    سابقه و هدف
    خودکشی یک پدیده پیچیده روانی است که تحت تاثیر متقابل عوامل فردی و محیطی قرار دارد. افزایش روز افزون این ناهنجاری موجب گردید که برای شناسایی علل و عوامل پیرامونی آن، این مطالعه انجام شده است.
    مواد و روش ها
    دریک مطالعه مقطعی تعداد934جسد ارجاع شده به اداره کل پزشکی قانونی استان فارس که خودکشی به عنوان علت فوت در آن ها محرز گردیده بود، در یک بازه زمانی 5 ساله مورد بررسی قرار گرفت و پس از تکمیل پرسشنامه ها و استخراج اطلاعات، داده هاتوسط نرم افزار SPSS ویرایش 19 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    بر اساس نتایج حاصل از مطالعه حاضر، شایع ترین علت خودکشی ابرازی توسط اولیاء دم، اختلالات روحی و روانی (3/31 درصد) بوده است.
    استنتاج
    با توجه به یافته ها، برای کاهش این آسیب اجتماعی باید نهادهای اجتماعی نظیر خانواده، مراکز آموزشی ابتدایی نسبت به شناسایی کودکانی که در آن ها زمینه بروز اختلالات روحی و روانی وجود دارد اقدام نموده و به پیشگیری اولیه بپردازند.
    کلیدواژگان: خودکشی، اختلالات روحی، فارس
  • مریم نباتی، راژان پیران، بهاره میرجانی صفحات 277-281
    سودوآنوریسم در ناحیه فیبروز بین دریچه آئورت و میترال (MAIVF) عارضه نادری است که به دنبال اندوکاردیت عفونی و ترومای جراحی گزارش شده است. MAIVF به ندرت در دریچه آئورت طبیعی خود بیمار به دنبال اندوکاردیت عفونی ایجاد می شود. این عارضه بیشتر اوقات به دلیل پیشرفت سریع، احتمال زیاد پارگی و عود، بدتر شدن وضعیت سیستمیک بیمار کشنده است. اکوکاردیوگرافی، به ویژه اکوکردیوگرافی از راه مری، نقش بسیار مهمی در تشخیص و ارزیابی این بیماری دارد. ما در این جا یک مورد نادر از این بیماری را در یک بیمار به دنبال جراحی بای پس عروق کرونر گزارش می کنیم. این گزارش یک مورد غیر معمول از این بیماری (MAIVF) را به دنبال اندوکاردیت عفونی بیان می کند. این سودوآنوریسم به داخل دهلیز چپ و خروجی بطن چپ ((LVOT پاره شده است. اکوکاردیوگرافی از راه مری اطلاعات دقیقی از جزئیات آناتومیکی سودوآنوریسم را مشخص کرد که ترمیم جراحی آن بسیار مشکل است.
    کلیدواژگان: سودوآنوریسم، فیبروز بین دریچه آئورت و میترال، عمل جراحی بای پس عروق کرونر، اندوکاردیت عفونی
  • جواد غفاری، محمد صادق رضایی، امیر بهاری صفحات 283-288
    آن‍ژیوادم ارثی(HAE) یک بیماری نادر سیستم کمپلمان عمدتا با توارث اتوزوم غالب می باشد. این بیماری دارای ویژگی های تورم جلدی- مخاطی غیرخارش دار و غیر گوده گذار می باشد که می تواند تمام اعضا بدن را درگیر نماید. در این مقاله 7 نفر از اعضای یک خانواده که همگی دارای علایم کلاسیک با کاهش عملکرد C1INH بوده اند که تیپ 2 آنژیو ادم ارثی می باشد. یک نفر در اثر ادم حنجره فوت کرده است. هدف از این مقاله شناخت بیشتر آنژیوادم ارثی و تشخیص به موقع و همچنین مراقبت درست آن می باشد.
    کلیدواژگان: آنژیو ادم ارثی، کمپلمان، تشخیص، عوارض
  • مریم نباتی، کیوان یوسف نژاد، بابک باقری، ولی الله حبیبی صفحات 290-293
    یک کامپلیکاسیون نادر انفارکتوس حاد میوکارد پارگی عضله پاپیلری میباشد که در 1 درصد موارد انفارکتوس ها رخ می دهد. نارسایی میترال به دلیل پارگی عضله پاپیلر به طور متوسط یک روز (از یک تا چهارده روز) پس از شروع انفارکتوس میوکارد رخ می دهد. پارگی عضله پاپیلر تمایل دارد در افرادی که برای اولین بار دچار انفارکتوس حاد شدند و بدون جریان خون قابل توجه کولاترال ها هستند، رخ بدهد. این پارگی در 75 درصد موارد در عضله پاپیلر پوسترومدیال و در 25 درصد موراد در عضله پاپیلر آنترولترال می باشد. ما یک بیمار مرد 79 ساله را که با حمله حاد ادم ریه به بیمارستان ما ارجاع شد، گزارش می کنیم. اکوی ترانس توراسیک سر پاره شده عضله پاپیلر آنترولترال را نشان داد که سبب Flail لت قدامی دریچه میترال و نارسایی حاد شدید دریچه میترال شد. بیمار تحت آنزیوگرافی کرونری امرجنسی قرار گرفت که شریان اپیکاردیال کرونری نرمال بوده اند. بیمار به طور اورژانسی به اتاق عمل منتقل شد و دریچه میترال با یک دریچه بیوپروستتیک جایگزین شد. بیمار در عرض یک هفته باحال خوب مرخص شد. این مطالعه بر اهمیت اکوی ترانس توراسیک دقیق در تعیین مکانیسم نارسایی حاد میترال و برنامه ریزی برای درمان قطعی تاکید می نماید.
    کلیدواژگان: عضله پاپیلری قدامی طرفی، انفارکتوس حاد میوکارد، شرایین کرونری اپیکاردیال
  • محمدحسین بیگلو، نگین چخماچی صفحات 294-295
    یکی از مهم ترین و کارآمدترین شاخص ها و شیوه های سنجش بروندادهای علمی استفاده از مطالعات علم سنجی با بررسی مقالات پژوهشی منتشر شده در نشریات علمی است(1). تحقیقات بسیاری از جمله پورتیلو سالیدو1 (2)؛ والس والنزوئل، پرز- کارسلس، اوسانا و لونا2 (3)؛ بیگلو و چخماچی(4) به بررسی علم سنجی موضوعات مختلف پرداخته اند. بهره گیری از شاخص های علم سنجی بر روی تولیدات علمی پژوهشگران جهان به ویژه ایران طی سال های 2000 تا2010 در حوزه روانشناسی در مجلات تخصصی معتبر، در پایگاه استنادی وب. آو. ساینس نشان می دهد: تعداد 82 کشور در انتشار 24019 مقاله علمی سهیم اند که ایالات متحده آمریکا با اختصاص 42 درصد کل تولیدات علمی منتشر شده در مجلات تحت بررسی به عنوان پربارترین کشور شناخته شد، و کشورهای بریتانیا با 10 درصد و آلمان با 9 درصد به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار گرفتند. کشور ایران با اختصاص 32/0 درصد (89 مقاله) طی 11 سال در مجلات برتر به خود، پس از کشورهای دانمارک، تایوان و کره جنوبی و پیش از لهستان، ایرلند و اکراین در رتبه بیست و نهم، در بین 82 کشور جهان قرار می گیرد. به طوری که از 008/0 درصد در سال 2000 به 13/0 درصد در سال 2004 و 02/0 درصد در 2010 می رسد. با استخراج مراکز متعلق به کشور ایران مشخص شد مقالات توسط 75 مرکز علمی- پژوهشی در مجلات مورد بررسی انتشار یافته است. دانشگاه علوم پزشکی سمنان با اختصاص تعداد 15 مقاله (8 درصد کل مقالات ایران) پرکارترین مرکز در انتشار مقالات شناخته شد. دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ایران و موسسه مطالعات علوم شناختی به ترتیب در رتبه های دوم تا چهارم قرار می گیرند. به طور کلی 21843 محقق در انتشار مقالات مشارکت داشته اند. در این میان تعداد 189 نویسنده در تدوین تعداد 89 مقاله متعلق به کشور ایران سهیم بودند. انتشار مقالات ایرانی در مجلات برتر تخصصی روانشناسی با رشدی آهسته، روندی روبه افزایش از خود نشان داده است. آگاهی بیشتر به اهمیت مسائل بهداشت روان و پژوهش های انجام شده در کشورهای پیشرفته و در حال توسعه نشان دهنده آن است که مسائل بهداشت روان از دیدگاه های گوناگون بیش از آن چه در گذشته گمان می رفت اهمیت دارند(5) و همت و توجه محققان و سیاست گذاران مراکز آموزشی و پژوهشی را می طلبد تا تحقیقات را به سمت اولویت ها و نیازهای واقعی جامعه هدایت کنند.
|
  • Pages 2-10
    Background and
    Purpose
    Despite the availability of typical and atypical antipsychotic drugs, a large number of patients with schizophrenia do not show a good response to monotherapy with these drugs. This study was done to evaluate the effect of purslane on psychological symptoms of schizophrenic patients.
    Materials And Methods
    This randomized clinical trial was carried out in 60 chronic schizophrenic patients treated with risperidone in Sina hospital Joneghan, Iran during 2011-2012. The patients were randomly divided into intervention and control groups. The control group received risperidone 6mg/day and Biperiden 4mg/day for eight weeks. The Patients in the interventional group received 1gr extract of purslane daily with the same regimen for eight weeks. The scales for assessment of positive symptoms (SAPS), assessment of negative symptoms (SANS) and CRP level were recorded prior to and 8th week after the study. The data was then analyzed using SPSS V. 16.
    Results
    At the end of study, the mean score of positive symptoms were 47.93 ± 18.56 and 57.1 ± 14.83 in intervention and control groups, respectively (P<0.05), and the mean score of negative symptoms were 40.83 ± 11.03 and 46.13 ± 9.34, respectively (P<0.05). The CRP levels of patients in intervention and control groups were 0.53 ± 0.55 and 1.72 ± 0.73, respectively (P<0.05).
    Conclusion
    According to findings using purslane as an adjunct to respridone can improve psychological condition of chronic schizophrenic patients and decrease their CRP levels. (Clinical Trials Registry Number: IRCT201203112085N7)
    Keywords: Biperiden, purslane, risperidone, schizophrenia
  • Elham Yousefi Abdolmaleki, Mozhgan Teymourzadeh Baboli, Mohammad Abedi Samakoosh, Mahboobeh Shirzad, Farhang Babamahmoodi Pages 12-16
    Background and
    Purpose
    Hyponatremia is the most common electrolyte disorder in hospitalized patients and different report exists about its prevalence. This study aimed at determining the frequency of hyponatremia and its associated factors in hospitalized tuberculosis (TB) patients in Razi hospital, Iran.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was done using the existing data and the study population included all TB patients admitted in Razi Hospital during 2006 to 2011. TB was diagnosed based on clinical symptoms, positive sputum culture, positive radiographic finding and anti TB treatment. Variables included level of Na, age, sex, and drug regimen (standard / second line). Hyponatremia were sodium levels less than 135 in two consecutive tests. The data was analyzed by SPSS and Chi-square test.
    Results
    The cases were 200 TB patients including 115 (57.5%) male. The mean age of patients was 51.2 ± 20.8 years. Hyponatremia was seen in 36(18%) patients (CI 95%: 12.6% -23.4%). Distribution of mortality was not significantly different in patients with and without hyponatremia (P>0.05). No significant difference was seen in frequency of hyponatremia according to the type of tuberculosis.
    Conclusion
    Hyponatremia was considerably higher in patients with TB which should receive more attention for proper management and follow up.
    Keywords: Tuberculosis, hyponatremia, hospitalized patients
  • Parand Keshavarzi, Maryam Seyyedmajidi, Amrollah Mostafavizadeh, Seyedesajedhh Emadi, Ali Bijani, Majid Fereydouni Pages 18-24
    Background and
    Purpose
    Smoking increases the incidence and severity of periodontal disease. Elevation in the level of salivary soluble CD44 is considered as a diagnostic marker in some smoking-induced disorders such as periodontal disease. This study evaluated the salivary soluble CD44 level in smokers and non-smokers with and without moderate chronic periodontitis, before and one month after scaling and root planning (SRP).
    Materials And Methods
    This case-control study was done in 50 male aged 30 to 60 years attending Periodontology and Oral Medicine Departments of Babol Faculty of Dentistry, 2011-2012. The patients included 23 with moderate chronic periodontitis, 11 smokers, 12 non-smokers, and 27 patients with healthy periodontium of whom nine were smokers and 18 were non-smokers). The level of salivary soluble CD44 was assessed at baseline for all patients and one month after SRP for patients with moderate chronic periodontitis.
    Results
    The highest and lowest level of salivary soluble CD44 was seen in smokers with moderate chronic periodontitis and non-smokers with healthy periodontium, respectively. The results after SRP treatment in patients with periodontitis showed significant reductions in salivary soluble CD44 levels in both smokers (P=0.001) and non-smokers (P=0.031) and this reduction was found more in smokers (P=0.021).
    Conclusion
    Periodontitis can increase the level of salivary soluble CD44. Also, smoking and periodontal disease have a synergism effect on increasing the level of salivary soluble CD44.
    Keywords: CD44, Periodontitis, SRP (Scaling, Root Planning), Smoker
  • Ali Mohammad Beigi, Maryam Bakhtiari, Shahram Mohammadkhani, Zohreh Sadeghi Pages 26-34
    Background and
    Purpose
    Cognitive models refer to the effect of early maladaptive schemas in formation of psychology pathologies in establishing psychological problems. This study aimed at determining the relation between early maladaptive schemas with procrastination and mental health of medical and non-medical students of Shahid Beheshti University of medical sciences.
    Materials And Methods
    This correlational descriptive study was done using procrastination questionnaire (GP)، early maladaptive schema of Yang (YSQ-SF) and General Health Questionnaire (GHQ-28) were applied to collect the data. The data was analyzed using SPSS.
    Results
    The subjects included 462 students including 232 medical students and 230 non-medical students who were recruited according to accessibility features. There results showed a significant correlation between early maladaptive schema and procrastination and mental health in medical and non-medical students.
    Conclusion
    This study verified the role of early maladaptive schema in psychological pathology and procrastination. However، further studies should be carried out to define and clarify the cognitive content of any psychological malfunction.
    Keywords: Early maladaptive schema, procrastination, mental health, students
  • Nushin Naghsh, Amirmasoud Mashayekh, Samaneh Khodadadi Pages 36-41

    Background and

    Purpose

    Nanotechnology researchers have identified a wide range of nanoparticle uses that may have an important role in medicine, prevention and treatment of diseases. Paucity of information on toxicity of silver nanoparticles made the authors to evaluate the effect of silver nanoparticles on the enzyme creatine phosphate kinase.

    Materials And Methods

    In this study, 40 adult male Wistar rats with average weight of 220 ± 20 gr were injected with 50, 100, 200, and 400 PPm of nanosilver particle in five consecutive days. Then three, eight and twelve days after the last injection, blood sampling was performed and skeletal tissue samples from the muscle were stained using hematoxylin-eosin. To investigate the effect of nanosilver on Phospho creatin kinase ANOVA was used in different days.

    Results

    Different concentrations of silver nanoparticles has no significant effect on the phospho creatin kinase activity (p=0.841), but the effect of time was apparent on this activity (p=0.005). In fact the mean of the phospho creatin kinase activity increased in all concentrations of nanosilver after eight days. Histological changes were also occurred in 400 PPm doses of silver nanoparticles.

    Conclusion

    Development of nanotechnology has increased its use in cosmetic and medical supplies. So precautions are needed when using appliances containing silvre nanoparticle.

    Keywords: Silver nanoparticle‚ phospho creatin kinase‚ muscle tissue
  • Maryam Nakhshab, Elham Afzalian Ashkazri Pages 43-48
    Background and
    Purpose
    Breastfeeding is the best method of nutrition for infants and would lead to better somatic growth and neurologic development. It is an effective factor in decreasing infant morbidity and mortality. Inadequate breastfeeding results in complications such as failure to thrive, dehydration, uremia, azotemia and hypernatremia. The aim of this study was to assess the incidence of failure to thrive due to inadequate breastmilk intake.
    Materials And Methods
    This descriptive study was performed in 300 neonates born in Imam Khomeini Hospital in Sari, 2010. We compared the weight of the neonates at birth and by 7-10 days of age. Weight loss more than 10% was considered as failure to thrive. In this research SPSS V.13 was used to analyze the data.
    Results
    From the total of 300 participants 20 (6.6%) neonates showed more than 10% weight loss in the first two weeks of life. The mean percentage of weight loss was 15.42 ± 6.24. Failure to thrive was statistically correlated with less than 34 weeks gestational age. The majority of mothers were not aware of their babies’ weight loss. In the course of the study two patients (0.7%) were severely dehydrated and admitted to the neonatal intensive care unit.
    Conclusion
    In spite of instructions for breastfeeding shortly after delivery, failure to thrive occurs due to inadequate feeding in breastfed newborns. Therefore, early follow up of the breastfed mothers and neonates should be done to assess the weight gain in neonates.
    Keywords: Failure to thrive, breastmilk, neonate
  • Jamshid Yazdani Cherati, Elham Ahmadi Baseri, Mostafa Ghadami Pages 50-58
    Background and
    Purpose
    Road accidents are a major cause of mortality throughout the world especially in undeveloped and developing countries. Mazandaran Province in Iran has one of the busiest roads with a high rate of accidents and fatalities. Environmental and social conditions influence this problem. This study aimed at exploring the social and geographical pattern of mortality due to road accidents and hazardous regions of Mazandaran province were also determined.
    Materials And Methods
    This ecological study used the data from 2007-2010 recorded in Mazandaran province. The Information regarding the age, sex and place of accidents were collected. To analyze the data descriptive and inferential statistics were done using SAS (version 9.2).
    Results
    A total of 2828 fatalities were found during the study period from which 78.7% were men and 21.3% were women. The mean age of men and women were 39.06 and 39.1 years, respectively. Mortality rate was higher in urban roads and among men (P<0.001). A significant correlation was seen between population density and mortality rates (P<0.032). Geographical pattern showed a higher risk of accidental mortalities in central to western regions of the province.
    Conclusion
    The correlation between mortality rate and population density indicates lack of access to emergency services, delays in treatment of the injured person, and long distances to reach the nearest hospital. Therefore, more preventative programs should be carried out in hazardous areas to reduce the fatality rate.
    Keywords: Mapping, mortality, accident, road, Mazandaran
  • Shahram Baraz Pordanjani, Hajie Bibi Shahbazian, Seyed Mahmood Latifi, Mehrdad Karimi, Masoumeh Ebrahimi Dastgerdi Pages 60-66
    Background and
    Purpose
    The newly updated American Diabetes Association guidelines based on evidence-based medical practice have proposed screening of the patients for neuropathy at the time of diagnosis with type II diabetes mellitus. However, the complex and extensive clinical manifestation of diabetic peripheral neuropathy and lack of objective evaluation indexes makes this screening rather troublesome. The goal of this study was screening of sensory peripheral neuropathy in type II diabetic patients in Ahvaz, Iran.
    Materials And Methods
    Our study population consisted of 150 patients treated for diabetes mellitus in the Clinic of Diabetes at the Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences. Non-randomized sampling method was used to select the participants. All patients were tested for sensory neuropathy using two different modalities of testing: 8 and 10 gram Semmes-Weinstein Monofilaments Examinations. In next phase nerve conduction velocity was examined. Then, sensitivity and specificity of 8 and 10 gram Semmes-Weinstein Monofilaments were analyzed.
    Results
    Gram Semmes-Weinstein Monofilament had a sensitivity ranging from 30.8% to 64.1% at sites 1-10 while its specificity ranged from 64% to 89.2%. The sensitivity and specificity of 8 gram Semmes-Weinstein Monofilament were 28.2 to 64.1% and 62.2% to 88.3%, respectively.
    Conclusion
    Semmes-Weinstein Monofilament is believed to be the best choice for clinical screening that has a good predictive ability for the risk of ulceration and amputation among people with diabetes.
    Keywords: Diabetic neuropathies, sensitivity, specificity, diabetes mellitus, Type II, Monofilaments, Iran
  • Isa Mohammadi Zeidi, Amir Pakpour Hajiagha, Banafsheh Mohammadi Zeidi Pages 66-77
    Background and
    Purpose
    Health organizations consider behavior as one of the main causes of today’s common diseases and health problems. In order to modify behavior and also to reduce occupational risks, it is always recommended to combine ergonomics interventions with health promotion activities. This study assessed the impact of educational interventions based on theory of planned behavior on safety behavior of workers in Qazvin industrial Town, 2009.
    Materials And Methods
    This quasi-experimental randomized controlled trial was done in 150 workers who were assigned into intervention (n=75) and control (n=75) groups. Demographic information and data regarding theory of planned behavior (TPB) constructs, and knowledge and safety performance were recorded two weeks before the intervention, and three months and six months after the intervention using a questionnaire and safe operation checklist. Panel of Experts, Cronbach's coefficient alpha, test-retest reliability coefficients, and Kappa coefficients were used to confirm the psychometric properties of measurement tools. Educational intervention was carried out through group discussion according to TPB constructs in four training sessions of 45-60 mins attended by 8-15 people in each class. The data was analyzed using SPSS ver.16, Chi-square, Mann-Whitney, ANOVA, Repeated measure ANOVA.
    Results
    The mean age of participants was 31 ± 7.4 and 65% were male. There was no significant difference between the two groups regarding demographic features and the study variables. But the results after the training sessions showed significant increases in the mean scores of attitude (from 17.2 ± 5.3 to 25.6 ± 4.5, P<0.001), subjective norms (from 4.7 ± 2.1 to 7.0 ± 1.5, P<0.05), perceived behavior control (from 2.7 ± 1.1 to 6.8 ± 1.6, P<0.001), intention (from 8.0 ± 3.6 ± 10.9 ± 2.8, P<0.05), self-report behavior (from 2.2 ± 1.0 to 3.6 ± 1.2), knowledge (from 7.0 ± 1.8 to 9.8 ± 1.5), and safety behavior (from 6.3 ± 1.5 to 8.5 ± 2.1, P<0.05) in experimental group. But no significant changes were found for these variables in the control group.
    Conclusion
    The results showed that educational intervention is able to change the consciousness, attitude, perceived behavior control, subjective norms, intention and safety behavior of workers and improve their safety performance. Therefore, applying this model of change in behavior is recommended in other settings.
    Keywords: Education, theory of planned behavior, safety performance, subjective norms, perceived behavior control
  • Maryam Ghasem, Zohreh Hajhydari, Masoud Golpour, Farshad Naghshvar, Omid, Emadian, Ali Taleghani Pages 68-74
    Background and
    Purpose
    Practical use of cytology in diagnosis of skin cancers is limited due to lack of information regarding its reliability and accuracy. This study assessed the diagnostic value of scraping cytology in superficial skin cancers.
    Materials And Methods
    We compared papanicolaou stained glass slides of scraped samples of 60 suspicious skin lesions to H and E stained histologic sections for the diagnosis and typing of malignancy. The performance of cytodiagnosis was assessed by determining its specificity, sensitivity and accuracy.
    Results
    Histological examination showed 50% malignancy among the patients. Cytology agreed with the diagnosis of the nature of lesions (93.3%) and in 56.60% of the histology of skin lesions. Misdiagnosis occurred in 6.7% of the cases. Sensitivity and specificity of scraping cytodiagnosis in malignant cases were 90% and 96.6%, respectively. The false negative rate was 10% (3.30) and the false positive rate was 3.4% (1.30).
    Conclusion
    According to this study scraping cytology could be a reliable and simple method for diagnosis and typing of superficial skin cancers, but further pooled studies should be done to verify its true accuracy.
    Keywords: Skin cancer, Cytology, diagnosis, scrape
  • Mehryar Zargari, Saiedeh Ahmadi, Samaneh Shabani, Abdolkarim Mahrooz Pages 75-86
    Background and
    Purpose
    Acetaminophen is one of the most popular analgesic and antipyretic drugs and its overdose can cause severe damage to liver and kidneys in human and animals. Renal dysfunction and acute renal injury can occur without damage in the liver. Unlike kidney damage, mechanisms of liver damage are poorly understood. The aim of present study was to investigate the protective effect of curcumin, derived from Curcuma longa, on acetaminophen-induced kidney damage.
    Materials And Methods
    This study was performed in rats that were divided into five groups. Group I as control, group II was i.p. injected with curcumin (200 mg/kg b.w). Group III received DMSO as vehicle control. Group IV was treated with a single dose of acetaminophen (1000 mg/kg b.w, i.p.), and group V that received acetaminophen+Curcumin. After 24 hours, all rats were sacrificed with mild anesthesia. Urea and creatinine levels were measured in the plasma, and the levels of lipid peroxidation (TBARS) and superoxide dismutase (SOD) and catalase (CAT) activity in the kidney and total antioxidant capacity of plasma (TAC) were determined. Data analysis was done using SPSS and the differences between the groups were analyzed applying t-test and Mann Whitney tests at the significance level of 0.05.
    Results
    Administration of acetaminophen caused elevated level of urea and creatinine in plasma and TBARS in kidney. While the activities of SOD and CAT decreased in kidney tissue. Curcumin with acetaminophen decreased the urea, creatinine and TBARS levels significantly but it significantly increased the activity of SOD, CAT, TAC.
    Conclusion
    Our results showed curcumin as the potent protective agent against acetaminophen induced biochemical alterations and oxidative damage in rats. However, further studies are necessary to identify the curcumin’s mechanism of biochemical reaction before clinical application.
    Keywords: Acetaminophenn, curcumin, superoxide dismutase, catalase
  • Jafar Akbari, Majid Saeedi, Reza, Enayatifard, Omid Chavoshyan Pages 78-96

    Background and

    Purpose

    The gastroretentive drug delivery systems can be retained in the stomach due to low bulk density. This assist in improving the oral sustained delivery of drugs that have an absorption window in a particular region of the gastrointestinal tract. These systems release the drug content before reaching the absorption site and provide optimal bioavailability. Several approaches are currently utilized to prolong gastric retention time. These include floating systems, polymeric bioadhesive, and swelling and expanding systems. The objective of this study was to develop and characterize gastroretentive floating matrix tablets from propranolol HCl.

    Materials And Methods

    Propranolol floating matrix tablets, containing HPMC K15M or Carbopol and gas-generating agent were prepared using direct compression method. The drug release profile of tablets was evaluated based on USP method. The in vitro floating characteristics of these tablets were studied in pH 1.2.

    Results

    The release rate decreased when the amount of polymer increased. The drug release also increased in the presence of gas-generating agent. The results showed that tablets containing HPMC had better floating properties than tablets containing Carbopol. Adding gas generating agent to the formulations modified the floating properties of matrices.

    Conclusion

    These results proved the effect of polymers and floating agents on drug release profile. The use of HPMC K15M and gas-generating agents can lead to suitable floating formulation of propranolol HCl.

    Keywords: Propranolol HCl, floating properties, HPMC K15M, Carbopol, drug release
  • Seyed Mohhamad Hosseini Nejad, Farzad Bozorgi, Zabihollah Taleshi, Seyed Hossein Montezer, Hamed Amini Ahi Dashti, Iraj Goli Khatir, Fatemeh Jahanian, Maedeh Makaremi Pages 98-103

    Background and

    Purpose

    Only correct and effective Cardiopulmonary resuscitation (CPR) can increase the survival probability of patients with cardiopulmonary arrest. Therefore, assessing and controlling the CPR performance is of great importance. The aim of this study was to determine the CPR skills and knowledge of medical students in Mazandaran University of Medical Sciences.

    Materials And Methods

    Eighty students of medicine in their internship participated in the study. Theoretical knowledge of students on CRP was assessed through a questionnaire. Then all the subjects performed CPR on a resuscitation manikin. To analyze the data t-test and ANOVA were done in SPSS ver.16

    Results

    None of the participants was completely competent in performing CPR. Among the students 32 (40%) believed emergency medicine courses as the best resource for proper learning of CPR. Thirty eight (47%) participants stated their level of proficiency in CRP as preliminary while the study showed poor theoretical knowledge among 50% of the subjects.

    Conclusion

    This study underscores the necessity of compulsory CPR trainings for all medical students and re-assessment of their CPR skills. Moreover, establishing new strategies for CPR education should be taken into account.

    Keywords: Cardiopulmonary resuscitation, medical student, knowledge, training
  • Seyed Amin Ayatollahi Mousavi, Azadeh Karami Robati, Mahbobeh Madani, Sanaz Hadizadeh Pages 105-112

    Background and

    Purpose

    Systemic mycoses can cause a tremendous variety of health problems. In this study, the prevalence of systemic mycoses infections was determined in patients admitted to Kerman teaching hospitals for six months.

    Materials And Methods

    This descriptive study was conducted in 104 suspected samples of systemic fungal infections collected from hospitalized patients. Direct smear and culture was done for fungal observation. The results of endoscopy and radiology were used in the diagnosis of systemic mycoses infections.

    Results

    In this study we found 74 (71.1%) patients with systemic mycoses infections, 3cases (2.9%) of Dermatophytes and 27 cases (26%) were negative since no fungal elements was seen among them. Blood samples were found as the most infected samples which involved 49 samples with systemic fungal infection. The main causes of fungal infection were Candida, Saprophytic and Zygomycetes.

    Conclusion

    The statistical results of this study suggest systemic fungal infections as the most important problems in the course of treatment among patients admitted and those who are more likely to be infected.

    Keywords: Systemic mycoses infections, fungal agents, Candidia
  • Mohammad Mehdi Soltan Dallal, Mehrnaz Taheri Poor, Jalal Mardaneh Pages 114-120
    Background and
    Purpose
    Tatumella ptyseos is a rod-shaped, gram-negative, facultative anaerobic, within the Enterobacteriaceae family. It is an important opportunistic pathogen in human that could result in many diseases in all age groups including premature and immunocompromised persons. The aim of this study was to isolate and determine antimicrobial susceptibility pattern of Tatumella ptyseos strains isolated from consumed powdered infant formula milk in Neonatal Intensive Care Unit (NICU).
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study a total of 125 samples from consumed powdered infant formula milk in NICU were surveyed during 2011-2012. This study was performed in Tehran University of Medical Sciences (Division of Microbiology, School of Public Health), Tehran, Iran. Isolation and Identification of microorganisms were carried out according to FDA method. Antimicrobial susceptibility test was performed using the standard disc diffusion method based on CLSI (2011) recommendations. Analysis of data was performed by SPSS ver. 19.
    Results
    Tatumella ptyseos was isolated from 4 (3.2%) powdered infant formula milk samples. The results showed sensitivity of isolated strains to aminoglycoside antibiotics (amikacin (100%), tobramycin (100%), and gentamicin (100%)).
    Conclusion
    Tatumella ptyseos is relatively unknown to many laboratory personnel that could be easily missed in routine diagnosis processes. However, it is necessary for laboratory workers to be aware of Tatumella ptyseos and look out for it in different samples
    Keywords: Powdered infant formula milk, Tatumella ptyseos, antimicrobial susceptibility
  • Fahime Sehhati Shafai, Samiyeh Kazemi, Morteza Ghojazadeh Pages 122-131
    Background and
    Purpose
    Nowadays delivery of unnecessary medical interventions has led to adverse outcomes in mother and infant. This study compared maternal outcomes in nulliparous women in labor, in two methods of physiological and traditional delivery.
    Materials And Methods
    This single blind clinical trial was performed in 370 nulliparous mothers in Talesh Shahid Nooraani Hospital. The subjects were randomly assigned into physiological and conventional delivery (group A and B) through RandList. The intervention for both group included aromatherapy, pelvic exercises with ball, back and stomach massage during contractions using Lavandula oil, and an accompanying person in active phase of labor. The data was collected through observation and interviewing the mothers using a checklist of five parts including: profile of subjects and assessment of first, second, third, and fourth stages of delivery and also ten days after delivery. T-test and chi-square were used in SPSS (ver13) to analyze the data.
    Results
    The rates of cesarean section in groups A and B were 11.4% and 35.1%, respectively (P<0.05). The incidence rate of infection was significantly lower in group A (5.9%) compared with that of the group B (14.1%) (P<0.05).
    Conclusion
    Attention to the physiological process of labor and avoiding unsuitable medical interventions could reduce maternal outcomes. Therefore, prenatal care educations could inform the mothers about normal delivery process.
    Keywords: Maternal outcomes, nulliparous women, physiologic labor, traditional labor
  • Fatemeh Sheikhmoonesi, Mehran Zarghami, Mohammad Khademloo, Mohammad Mehdi Alimohammadi Pages 132-137
    Background and
    Purpose
    Happiness is comprised of at least three components: emotional, social and cognitive. The emotional aspect results in positive expressions, the social aspect leads to expanded positive relationships with others and cognitive component creates a thinking which optimistically interprets daily events. This study evaluated the level of happiness and some influencing factors in medical students of Mazandaran University of Medical Sciences.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional study was done in all medical students (n= 356) who were consent to fill the questionnaire. The "Oxford Happiness Questionnaire" with a demographic questionnaire were completed by the students. The scores were analyzed by calculating mean scores of different groups and t-test and ANOVA using SPSS ver.17.
    Results
    From the total of 356 medical students 208 handed the questionnaires. The mean score of happiness of medical students was 41.23. The mean score of happiness was significantly high (42.87) among students of medicine aged 18-22 years while it was lower (38.79) among those aged 22-31 years (P= 0.027). The mean score of happiness for medical students with physical disease was (35.06) which was lower than that of the healthy students (41.9) (P= 0.039). Findings from the study of five inventory factors showed different levels of self-esteem among male and female students of medicine (P= 0.005).
    Conclusion
    The findings showed no relationship between sex, marital status, residential status and happiness among medical students but age and physical health influenced their level of happiness.
    Keywords: Happiness, medical, students
  • Kolsom Alah, Gholilo, Abbas Abolghasemi, Hossein Dehghan, Hassan Imani Pages 139-146
    Background and
    Purpose
    Friendly behavior (as a one of the main characteristics of positive affect), and positive and negative feelings about body image can influence life satisfaction among women. This research aimed at determining the relationship between friendly behavior and body image with life satisfaction in women.
    Materials And Methods
    The research sample consisted of 200 women, aged between 20 to 25 years who were selected through random cluster sampling method in Shahrood, Iran. Friendly behavior scale, body image questionnaire and satisfaction with life scale were used. The data was analyzed using Pearson correlation coefficient and multiple regression analyses.
    Results
    Results showed positive correlation between friendly behavior (r=0.30) and body image (r=0.66) with life satisfaction in women (P<0.001).
    Conclusion
    This study showed that friendly behavior and body image highly influence (62%) life satisfaction among women.
    Keywords: Friendly behavior, body image, life satisfaction
  • Hossein Rostami, Seyed Jafar Moosavi, Firouz Ebrahimi, Abbas Hajizadeh Pages 148-157

    Background and

    Purpose

    Clostridium botulinum bacteria produces seven types of botulinum neurotoxins among which types A, B, E and F are responsible for human botulism. One of the treatments for botulism is the inhibition of botulinum neurotoxins catalytic domain activity by inhibitors. In this study, botulinum neurotoxin type E catalytic domain has been cloned in pET28a vector and expressed in E. coli BL21 (DE3).

    Materials And Methods

    In order to cloning of the catalytic domain, the genomic DNA was extracted. The sequence was amplified by Polymerase chain reaction (PCR) and was inserted into pGEM-T Easy vector. Then, the recombinant vector was transferred to E. coli DH5α cells. Afterwards, the cloning product was removed from pGEM-T Easy vector and inserted into pET28a vector using ligation reaction. Finally, the recombinant pET28a was transferred into E. coli BL21 (DE3) cells. Expression of catalytic domain was studied in standard conditions.

    Results

    The results of enzymatic digestion and PCR reaction confirmed that cloning and subcloning occurred in pGEM-T Easy and pET28a vectors, respectively. The process was verified by sequencing. Finally, expression of this sequence was confirmed by the sodium dodecyl sulfate polyacrylamide gel electrophoresis (SDS-PAGE) and Western blot analysis.

    Conclusion

    The cloning of the sequence was accurately conducted in pGEM-T Easy and pET28a vectors. Also, the results showed that the expression of this sequence has been performed properly.

    Keywords: Botulinum neurotoxin type E catalytic domain, cloning, expression
  • Hamid Shafi, Emadedin Mooudi, Mehdi Abolfazli, Amin Zarghami, Mehdi Mohamadpoumr, Ali Reza Firoozjai, Maryam Rahimi Pages 159-164
    Background and
    Purpose
    Prostate cancer is one of the most prevalent diseases among men. The role of heredity in prostate cancer has been proved by epidemiologic studies. By utilization of prostate specific antigen (PSA) and digital rectal exam (DRE) we could diagnose the disease before the clinical manifestation and implement screening programs. The purpose of this study was to screen the prostate cancer in individuals over 40 years of age who were first degree relatives of prostate cancer patients.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in relatives of confirmed prostate cancer patients during 2010-2011 in Babol. After giving verbal informed consent, 103 individuals (brothers and sons) were recruited. We examined PSA and DRE during the screening program. Quadrant biopsies were performed if the PSA level was greater than 4 ng/ml or DRE was suspicious.
    Results
    The participants aged between 40-60 years old and the mean age was 51± 8.88. The screening tests results showed that 15 cases were abnormal in which six cases (5.8%) had a PSA level of greater than 4 ng/ml, six (5.8%) had a suspicious DRE and 2.9% were found with suspicious findings on both tests. At the second stage of the study, biopsy was done for those who had abnormal screening results. However, eight people refused to continue the study and the biopsy was taken from others. According to pathology results, malignancy was confirmed in three cases and the detection rate of prostate cancer was 2.9% (95% CI: 0-6.1).
    Conclusion
    Our results emphasize the usefulness of PSA and DRE to detect early prostate cancer in high risk families.
    Keywords: Screening, prostate cancer, prostate specific antigen, family history
  • Sogol Asaadi Dalaei, Rezvan Zabihollahi, Seyed Mahdi Sadat, Seyed Davar Siadat, Nour Amirmozafari, Azar Farhang Esfahani, Sohila Hekmat, Mohammad Reza Aghasadeghi Pages 179-187
    Background and
    Purpose
    The need to find new antiviral compounds is increasing due to the emergence of resistant strains and toxicity of currently available HIV drugs. In this research the inhibitory activity of a number of novel iron chelating compounds derived from 3-Hydroxy-4-pyridinosnes was studied.
    Materials And Methods
    Single cycle replicable (SCR) virion was produced by transfection of HEK293T cells with pmzNL4-3, pSPAX2 and pMD2G plasmids. HEK cells were infected with SCR virus and the production of new virions was evaluated by p24 ELISA. Also, cytotoxicity of these compounds was investigated by XTT method and then the effect of compounds on viral infection was examined by GFP-expressing virions.
    Results
    PhH, PhHB, DNB, TsB, AbphE and Adlb compounds had the ability of inhibition of virus production insofar as PhH, PhHB, DNB, TsB, AbphE and Adlb inhibited the viral production with IC50 of 63, 43, 10, 73, 12 and78µ M, respectively. DNB and AbphE showed high toxicity for target cells (CC50 of 113 and 112µM). Similar activity was found in single round infection assay compared to the results of replication study.
    Conclusion
    This study found derivatives of 3-Hydroxy-4-pyridinosnes effective in preventing the HIV virus. Compounds with high anti-viral potential and low cytotoxicity are promising candidate for more anti-viral studies.
    Keywords: HIV, chelated iron compound, anti HIV drugs, proliferation, replication
  • Hamidreza Honarmand, Masomeh Falah Ghavidel, Iraj Nikokar, Morteza Rahbar Taromsari, Shervin Ghadarjani Pages 189-196
    Background and
    Purpose
    Bacteremia is one of the most common infective diseases. Rapid diagnosis of bacteremia could be of great benefit in treatment of the disease and could result in a successful treatment by prescribing effective antibiotics. Bacteremia due to Enterococcus faecalis is more common in hospitals and resistant strains are the usual causes. Routine method for diagnosis of bacteremia is time consuming and more rapid assays are preferred. The aim of this study was evaluating a PCR assay for rapid diagnosis of bacteremia in rat model similar to human bacteremia.
    Materials And Methods
    To establish experimental bacteremia we used a standard strain to prepare suspensions with 10 8 cfu/ml bacteria for inoculate into 10 rats. Blood samples were taken from all rats after 24, 48, and 72 hours. PCR and routine assay was performed for all rats’ specimens. Ten blood samples of healthy rats were used as control cases.
    Results
    Culture was positive for all specimens. Two specimens were found positive in PCR in the first day, seven samples in second day, and eight specimens in third day after inoculation. Routine and PCR assays were negative for all control samples. Sensitivity and specificity of PCR were 69.8% and 100%, respectively.
    Conclusion
    PCR is a more rapid assay than routine method for diagnosis of bacteremia and could be very effective on successful treatment. Therefore, it could be considered as an alternative method for culture but for increasing sensitivity of the test, we recommend using a more efficient DNA extraction method.
    Keywords: Experimental bacteremia, Enterococcus faecali, PCR
  • Mohammad Shokrzadeh, Nematollah Ahangar, Mehryar Zargar, Zahra Gilan, Amir Shadboorestan, Mahmood Omidi Pages 198-206
    Background and
    Purpose
    Diazinon is an organophosphate insecticide used mainly in agriculture, horticulture, and animal husbandry. Exposure to diazinon affects the redox process, the activity of antioxidant enzymes and could increase the lipid peroxidation in many organs. This study aimed at examining the chronic effect of diazinone on cell membrane lipid peroxidation and the protective effect of l-carnitin on this process.
    Materials And Methods
    In this study, male Wistar rats were divided into 8 groups. The groups were administrated normal saline (control group), diazinon (20 mg/kg), l-carnitine (50,100,150 mg/kg), and a combination of diazinon with the mentioned doses of l-carnitine, intraperitonealy (IP) for 4 weeks. The rats were anesthetized with ketamine 24 hours after the last injection and 2 ml blood was taken from their heart. Then, Lappena method was used to measure the serum concentrations of malodialdehiyde (MDA). The data was analyzed using SPSS and the differences between the groups were analyzed applying cruskal-wallis and Mann-Whitney test at the significance level of 0.05.
    Results
    The serum concentration of MDA was significantly higher in rats exposed to diazinon compared with the control group (P= 0.009). A significant decrease was seen in the serum concentration of MDA in the groups exposed to diazinone/l-carnitine (P= 0.014).
    Conclusion
    Diazinon induce the production of free radicals and oxidative stress. Probably, l-carnitine can reduce diazinon-induced lipid peroxidation in cell membrane by scavenging free radicals.
    Keywords: Diazinon, oxidative stress, lipid peroxidation, L, carnitine, malondialdehyde, free radical
  • Mohammadali Heydari Gorji, Fereshteh Araghian Mojarad, Hedayat Jafari, Afshin Gholipour, Jamshid Yazdani Cherati Pages 208-214
    Background and
    Purpose
    Coma results from brain damage and patients in intensive care units (ICU) are often more at risk for sensory deprivation. This study compares the effects of familiar and unfamiliar voices on recovering the consciousness level in comatose patients.
    Materials And Methods
    This double blind clinical trial (patient and assessor) was performed in 45 traumatic comatose patients with Glasgow Coma Scale (GCS) ≤8 within the age range of 15-75 years, admitted to ICU training centers affiliated to Mazandaran University of Medical Sciences. The subjects were randomly allocated into three groups. Group A was stimulated with a familiar voice, group B’s auditory stimulation was done by the researcher introduced as a nurse) and no intervention was done for group C (control group). The interventions were conducted twice a day for 1-5 minutes. The level of consciousness was measured using the GCS scale. To analyze the data descriptive and inferential statistics (Logrank Test) were used.
    Results
    In the day before the intervention the mean levels of GCS in groups A, B, and C were 6.40, 5.66, and 5.53, respectively. Logrank test revealed significant differences between the groups in the time to reach CGS= 15 which happened sooner in group A (P<0.0001).
    Conclusion
    Familiar voice could highly influence the auditory level of patients in ICU. Therefore, auditory stimulation programs are recommended for comatose patients.
    Keywords: Traumatic brain injury, sensory deprivation, auditory stimulation, coma, Glasgow Coma Scale
  • Seyed Mahmood Kazemnezhad, Ali Hesamzadeh Pages 216-223
    Background and
    Purpose
    Implementing medical ethics rules and patients’ bills of right are necessary in achieving high quality health care services. The present study was performed to assess the implementation of patients’ bills of right from the physicians and nurses’ viewpoints, working in Mazandaran University of Medical Sciences Educational Hospitals.
    Materials And Methods
    This descriptive-cross sectional study was done using stratified random sampling in 487 physicians and nurses working in four educational hospitals in Sari, 2012. The data was collected using a two-section questionnaire including demographic characteristics and likert-type scale regarding implementation of patients’ bills of right. Analytical tests including Mann–Whitney U and Kruskal-Wallis were performed to analyze the data.
    Results
    The mean score for patients’ bills of right was 2.65 ± 0.83 from their own points of view. The least score was for respecting the patients, their privacy and indiscrimination (2.09 ± 1.03) and the highest score was seen in the right to choose and making decision freely (2.82 ± 0.94).There was a significant difference between the physicians and nurses’ mean scores for implementation of patients’ bills of right in which physicians believed in poor implementation (P=0.006). The implementation of patients’ bills of right was followed the least in internal ward (2.30 ± 0.72) and the most in psychiatry ward (2.85 ± 0.99) (P=0.003).
    Conclusion
    The patients’ bills of right is not fully implemented by physicians and nurses working in educational hospitals. Therefore, necessary actions are needed to remove barriers against patients’ bills of right and to facilitate its implementation in hospitals.
    Keywords: Patient's bills of right, educational hospitals, physicians, nurses
  • Mohammad Shokrzadeh, Atefeh Parvaresh, Somayeh Shahani, Emran Habibi, Zavosh Zalzar Pages 225-230
    Background and
    Purpose
    In most cases, drugs used for chemotherapy are ineffective and have unpleasant side-effects. This has made scientists to find more effective drugs with less toxicity. Lagenaria siceraria is an important medicinal plant in the world and anti-tumoral activity of Lagenaria species has been reported in some studies. This study was designed to evaluate the anti-tumoral effect of methanolic extract isolated from Lagenaria siceraria on lung cancer cell line.
    Materials And Methods
    Hydroalcoholic extract of Lagenaria siceraria was prepared by percolation method. Cultivated cancer cell line of lung (A549) was incubated with different concentrations (0.1, 1, 10, 100, 250, 1000, 500, and 5000 µg/ml) of the extract for 72 hours and cell growth inhibition was determined using MTT assay. Cisplatin was considered as positive control. The resulting data was analyzed using ANOVA and t-test.
    Results
    Results of MTT assay showed strong and dose-dependent inhibition of cancer cell growth by the extract of Lagenaria siceraria. This extract caused a significant decrease in proliferation of lung cancer cell line (IC50 = 93.094 ± 6.5 μg/ml).
    Conclusion
    The results of this study suggest anti-tumoral activity of Lagenaria siceraria, however, isolation of efficient compounds of this extract and evaluation of their effects on tumor-bearing animal models are suggested.
    Keywords: Lagenaria siceraria, tumor cell lines, growth inhibitors, MTT assay
  • Pages 231-236
    Background and
    Purpose
    Incidence of neuroendocrine tumors in the world is increasing during these years. These tumors have a high complexity in clinical presentation, tumor stage and grade. In addition, using of markers like Ki67 level could help to estimate tumor grade. Assessing hospital prevalence of neuroendocrine tumors, Their origin and association between pathology and immunohistochemistry with Ki67 level was the purpose of conducting this study.
    Materials And Methods
    All patients’ records during 2004-2010 were reviewed to select patients with neuroendocrine diagnosis, then their pathology and histochemistry samples were examined again. Patients’ characteristics in addition to type, grade and origin of tumors were entered to check list.
    Results
    Incidence of neuroendocrine tumors was 8 in 1000 patients. Data was gathered from 189 patients with neuroendocrine tumor diagnosis. Mean age was 49/6 years and Prevalence of each sex was 52/9% and 47/1% in men and women respectively. Pathology diagnoses were Carcinoid (27%), Round cell tumor (21.2%) and undifferentiated carcinoma (18.5%). Mean of Ki67 levels were significantly different by tumor grade, location, necrosis, pathology and immunohistochemistry.
    Conclusion
    Based on this study, using Ki67 marker is helpful for diagnosing and determining tumor status, which could be effective on choosing the type of treatment.
    Keywords: Prevalence, endocrine tumors, Ki67, tumor grade, tumor pathology
  • Saiedeh Farajzadeh, Iraj Esfandyarpoor, Elham Poor Khandani, Ali Ekhlasi, Soheyla Safari, Sadegh Hasheminasab Gorji Pages 238-248
    Background and
    Purpose
    Vitiligo is a common acquired pigmentation disorder. There are various therapeutic options for the treatment of vitiligo which bare some limitations due to their side effects. Recently topical immunomodulators (TIMS) such as topical Pimecrolimus have been used for the treatment of vitiligo in children as safe and efficient therapeutic options. This study compared the efficacy of the combination therapy of Pimecrolimus 1% cream and Mometasone cream with either agent alone in the treatment of childhood vitiligo.
    Materials And Methods
    In a nonrandomized double blind interventional study, 50 patients were enrolled. In each patient three lesions was selected. Topical Pimecrolimus cream 1% was applied to the first lesion twice daily, topical Mometasone furoat 0.1% ointment was applied for the second lesion every night, and Pimecrolimus cream 1% and topical Mometasone ointment 0.1% were applied to the third lesion twice/daily for the first five days. Topical Mometasone furoat 0.1% ointment was used at nights for the rest of the days of the week. All three treatments were administered simultaneously over three months. The data was analyzed using SPSS V.20.
    Results
    Forty patients completed the study period whose mean age was 10.6 years and 46% were male. Significant decreasing trend was seen in the lesions size over time (P< 0.0001). However, this decreasing trend was not statistically significant among the three treatment groups at the end of the study (P= 0.5).
    Conclusion
    In this study combination therapy had no any advantage to either Pimecrolimus or Mometasone. However, due to the limited number of patients in this study, further studies with large sample sizes are needed to evaluate the efficacy of this type of combination therapy and other combination therapies. (Clinical Trials Registry Number: ACTRN12611001165976)
    Keywords: Pimecrolimus, mometasone, vitiligo, childhood
  • Ramazan Ali Dianati Tilaki, Danian Kahe, Mohammad Ali Zazouli Pages 250-256
    Background and
    Purpose
    Ammonia in form of ammonium ions pollutes the acceptor water through industrial, domestic and agricultural wastewater. Ammonium ions are toxic and could decrease the dissolved oxygen in water and endanger the aquatic life. One of the conventional methods for removing ammonia from water and wastewater is exchanging the ions using zeolites. The aim of this study was to assess the efficacy of zeolite Clinoptilolite in removing ammonia from water, in both batch and continuous systems.
    Materials And Methods
    In this study batch experiments were exposed to different concentrations of natural Clinoptilolite (5, 10, and 50 g/l) with aqueous solution containing ammonium ions (1, 5and, 10 mg/l) in different exposure times (10 to 240 minutes). The continuous experiments were also conducted at ammonium concentrations of 5 and10 mg/l.
    Results
    The maximum ammonium absorption occurred at pH=7 and in 60 minutes exposure time. Increase in initial concentration of ammonium increased the sorption capacity. Also, sorption capacity decreased when the absorbent material increased. Considering higher correlation coefficient (R2) the isotherm obtained in this study matches the Freundlich isotherm model. The results of column tests showed longer time to reach the breakpoint when initial concentration of ammonium decreased. Breakpoints for ammonium concentrations of 5 and 10 mg/l were 6.45 and 6.32 mg/g, respectively.
    Conclusion
    This study proved that ion exchange using zeolite Clinoptilolite is a low cost method that could result in complete removal of ammonium from water.
    Keywords: Clinoptilolite, ammonium, removal, sorption
  • Zabihollah Yousefi, Ali Mashayekh Salehi, Reza Ali Mohamadpur Tahamtan Pages 258-269
    Background and
    Purpose
    High concentrations of heavy metals in industrial and domestic wastewater cause adverse effects on the environment and human health. Therefore, removing heavy metals from water resources is considered as a positive step towards sustainable development. Today, application of artificial wetlands to remove pollutants such as heavy metals is increasing due to high costs of construction sites, low operation, maintenance, and energy needs.
    Materials And Methods
    This research was carried out in a pilot scale in adjacent of wastewater treatment plant in the campus of Mazandaran University of Medical Sciences. The pilot was composed of four rectangular concrete reactors with 6 × 1.5 × 0.8 m length, width and affective depth. One reactor was used as control. The research was performed in five phases. Different hybrid systems of the reactors (combination of vertical and horizontal with parallel and series flow) were evaluated. The samples were digested using an acid digester and concentrations of plumb and cadmium were analyzed using atomic absorption spectrophotometer. The data was analyzed using SPSS.
    Results
    By increasing the hydraulic retention time (HRT) from 2 to 6 days, the mean percentage for removal of studied metals increased to 58 (which was 42 at the beginning). Among the different phases, phase four was more efficient which removed 54% of the heavy metals while the lowest removal percentage was detected in phase one. The average percentage removal of cell output for reed planting and the controls were 65% and 35%, respectively. These differences were statistically significant (P≤ 0.05).
    Conclusion
    The findings of this research showed that combination of DF-UF (down flow-Up flow) reactors was the best condition for the removal of plumb and cadmium from subsurface wetlands. The optimal hydraulic retention time was 4 to 6 days and 10 to 20 mm gravel could be more appropriate for the size of gravel in wetland.
    Keywords: Constructed wetland, hybrid system, heavy metals, wastewater
  • Aboalhasan Shakeri, Fatah Jafarizadeh Pages 271-275
    Background and
    Purpose
    Suicide is a complex mental phenomenon which is influenced by personal and environmental factors. Increase in number of suicides made the authors to define and explain its etiologies.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 934 cases from a five year period were studied. The subjects were those who were referred to forensic dissection hall of Fars legal medicine center among whom suicide was the main reason for death. Related questionnaires were completed and the data was analyzed using SPSS V.19.
    Results
    The results showed that the most common etiology for suicide according to the victims’ relatives was mental disorder (31.3%).
    Conclusion
    To reduce social pathologies like committing suicides institutions such as families and elementary schools should identify and treat children with early signs of mental disorders.
    Keywords: Suicide, mental disorders, Fars
  • Maryam Nabati, Razhan Piran, Bahareh Mirjani Pages 277-281
    Pseudoaneurysm is a rare condition in the region of the fibrous body between the mitral and aortic valve، the mitral-aortic intervalvular fibrosa (MAIVF)، that has been reported as a sequela of endocarditis and surgical trauma. MAIVF rarely occurs on native aortic valve after infective endocarditis (IE). It is often fatal because of its rapid progress، high rates of rupture and recurrence، and worsening effects on the systemic condition. Echocardiography، especially transesophageal echocardiography، plays an important role in the diagnosis and assessment of this condition. This paper reports a rare case following coronary artery bypass graft surgery. This unusual case of ruptured pseudoaneurysm of MAIVF was caused by infective endocarditis. The pseudoaneurysm ruptured into the LVOT in addition to the left atrium. The transesophageal echocardiography provided precise pieces of information concerning the anatomical detail of the pseudoaneurysm، which is crucial for surgical repair.
    Keywords: Pseudoaneurysm, mitral, aortic intervalvular fibrosa, CABG, infective endocarditis
  • Javad Ghaffari, Mohammadsadegh Rezaei, Amir Bahari Pages 283-288
    Hereditary angioedema is a rare disorder of complement system which is often seen with autosomal dominant hereditary. Clinical characteristics include non- pruritic and non-pitting mucocutaneous edema that could involve all parts of the body. This study reports seven cases of hereditary angioedema with classical manifestations accompanied by low function of C1INH (type 2). One death occurred due to laryngeal edema. This case study aimed at increasing the knowledge regarding hereditary angioedema، its early diagnosis and correct managements.
    Keywords: Hereditary angioedema, complement, diagnosis, complication
  • Maryam Nabati, Keyvan Yosofnesuad, Babak Bagheri, Valiolla Habibi Pages 290-293
    A rare complication of AMI is papillary muscle rupture (PMR)، occurring in 1% of patients with acute myocardial infarction (AMI). Mitral regurgitation related to PMR occurs at a median of 1 day (ranging from 1-14 days) after onset of myocardial infarction. PMR tends to occur in those having a first time AMI and those without extensive collateral circulation. PMR involves posteromedial papillary muscle and anterolateral papillary muscle in 75% and 25% of the cases، respectively. We report a 79-year-old man who referred to our hospital with acute severe pulmonary edema. Transthoracic echocardiography showed ruptured anterolateral head of papillary muscle resulting in flail anterior mitral valve leaflet and acute severe MR. Patient undergone emergent coronary angiography and we found normal epicardial coronary anteries. The patient was emergently transferred to operating room and MV was replaced with a bioprosthetic valve. He was discharged after one week، feeling well. This study proves the significant role of accurate transthoracic echocardiography in determining the mechanism of acute MR and planning for prompt treatment.
    Keywords: Anterolateral papillary muscle, acute myocardial infarction, epicardial coronary arteries