فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران
پیاپی 156 (دی 1396)

  • تاریخ انتشار: 1396/10/30
  • تعداد عناوین: 21
|
  • محمد شکرزاده، جوانه چرختاب مقدم، نفیسه نصری نصرآبادی، مجتبی نجفی صفحات 1-19
    سابقه و هدف
    هومانین یک پپتید 24 آمینواسیدی می باشد که به عنوان فاکتور ایفاکننده ی نقش اتوفاژی در نظر گرفته می شود. نقش بدیهی آن در مهار آپوپتوز در سلول ها مشخص شده است، اما اهمیت آن در اتوفاژی در حال بررسی است. در این مطالعه به بررسی نقش پروتئین هومانین در القاء اتوفاژی و اثر دهی داروی شیمی درمانی اتوپوزاید پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، جهت سنتز و کلون کردن این ژن از وکتور pcDNA3.1 استفاده گردید. با روش الکتروپوریشن وارد رده سلولی AGS شد. میزان بیان به وسیله ی روش های SDS-PAGEوReal-time PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی در رده ی سلولی AGS ارزیابی شد. جهت مهار این ژن از مولکول های siRNA اختصاصی استفاده گردید. جهت وارد کردن siRNA به رده سلولی AGS نو ترکیب از لیپوفکتامین استفاده شد و اثرات مهار هومانین بر کارآیی عوامل شیمی درمانی با استفاده از آزمون های Real-time PCR وAssay MTT مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    با توجه به نتایج داده های این مطالعه، دوز 100 نانو مول از siRNA حدود 40 درصد، باعث افزایش مرگ و میر سلول های سرطانی شد (05/0p<).
    استنتاج: این مطالعه، مطالعه ای اولیه در مورد نقش ژن هومانین در القای autophagy در سلول های سرطانی بوده است و به طور دقیق مکانیسم آن در القاء autophagy مورد بررسی قرار گرفت. در این مطالعه مشاهده شد، مهار HN3 می تواند اثر عوامل شیمی درمانی در سلول های سرطانی را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، اتوفاژی، ژن هومانین، اتوپوزاید، siRNA
  • مرضیه خورشیدی پاچی، محمد شکرزاده صفحات 20-27
    سابقه و هدف
    سرطان معده، دومین علت شایع مرگ و میر ناشی از بدخیمی ها در سراسر جهان می باشد. داشتن استعداد ژنتیکی نقش مهمی در بروز سرطان معده دارد. نقص در مسیر آپوپتوز، ممکن است سبب تجمع سلول های نا میرا گردد که در نهایت منجر به اختلالات متعددی از جمله سرطان می شود. کاسپاز 3، در هر دو مسیر داخلی و خارجی آپوپتوز به عنوان کاسپاز اجرایی، نقش کلیدی ایفا می کند. بنابراین، پلی مورفیسم ژن کاسپاز 3، می تواند بر فعالیت این ژن و در نتیجه استعداد ابتلا به سرطان معده تاثیر گذار باشد. هدف از این مطالعه، تعیین اثر پلی مورفیسم ژن کاسپاز 3 بر روی سرطان معده می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مورد-شاهدی، مطالعه بر روی 100 فرد مبتلا به سرطان معده و 100 فرد سالم به عنوان گروه کنترل، انجام شد. در این مطالعه DNA ژنومی از لکوسیت های خون محیطی استخراج شد. سپس ژنوتایپینگ ژن کاسپاز 3، با استفاده از روش PCR-RFLP و آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار Medcalcورژن 9، صورت پذیرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه 200 (115 مرد و 85 زن ) نفر مورد بررسی قرار گرفتند که همگی آن ها از نظر ناحیه جغرافیایی و نژاد، یکسان انتخاب شدند. شواهد مبنی بر این بود که افزایش تعداد ژنوتیپAG منجر به افزایش بروز بیماری سرطان معده شده است. ( (69/3-09/1) CI 95 درصد ، 01/2=OR،02/0=p).
    استنتاج: نتایج این مطالعه نشان می دهد که غربالگری پلی مورفیسم کاسپاز 3 G>A(rs4647603)می ‏تواند به عنوان یک نشان گر مفید در تعیین حساسیت فردی به سرطان معده و کمک به راهکارهای پیشگیری و درمانی در افراد مستعد، مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: سرطان معده، آپوپتوز، پلی مورفیسم، کاسپاز 3
  • آویشن اربابی، احمدرضا بخردنیا، کتایون مرتضی سمنانی، مریم احمدیان مقدم، زهرا قنبری صفحات 28-37
    ترکیبات دارای بخش کینوکسالینی و پیرازولی که گروه مهمی از ترکیبات هیتروسیکل نیتروژن دار می باشند، دارای طیف وسیعی از اثرات بیولوژیکی می باشند که خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی یکی از مهمترین این اثرات است.

    سابقه و هدف
    بروز مقاومت فزاینده میکروب ها نسبت به داروهای ضد میکروبی، ضرورت تولید ترکیبات جدید با فعالیت گسترده تر و سمیت اندک را ایجاب می نماید. ترکیبات دارای بخش کینوکسالینی و پیرازولی که گروه مهمی از ترکیبات هیتروسیکل نیتروژن دار می باشند، دارای طیف وسیعی از اثرات بیولوژیکی می باشند که خواص ضد میکروبی و ضد سرطانی یکی از مهم ترین این اثرات است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی یک دستورالعمل سه مرحله ای برای تهیه ترکیب مورد نظر طراحی و استفاده شد. 3-(گلیسرول-1-ایل)-1-فنیل فلاوازول، از افزایش دی گلوکز و اورتو فنیلن دی امین به فنیل هیدرازین در حضور استیک اسید تهیه شد. سپس با اضافه کردن سدیم متا پریدات، آلدهید مربوطه به دست آمد. در پایان با اضافه کردن 4-آمینو انتی پایرن محصول مورد نظر به دست آمد.
    یافته ها
    ترکیب ایمین مورد نظر ساخته شده و ساختار آن با استفاده از تکنیک اسپکتروسکوپیNMR و IR و Mass تایید شد.
    استنتاج: در این مطالعه (H-1) پیرازولو[-b5،4] کینوکسالین با استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت و در دسترس تهیه شد. این تحقیق علاوه بر بهبود کارایی واکنش، باعث صرف جویی در وقت و منابع و نیز افزایش بازده شده است. روش ارائه شده روشی کارآمد، آسان وسریع برای ساخت ترکیب ذکر شده با پتانسیل اثر ضد میکروبی می باشد.
    کلیدواژگان: مشتقات کینوکسالین، فلاوازول، خاصیت ضد میکروبی وخاصیت ضد سرطانی، 4-آمینو انتی پایرن
  • ریحانه روان بخشیان، ماندانا بهبهانی صفحات 38-49
    سابقه و هدف
    Allium sativum از خانواده Alliaceae ، در طب سنتی دارای کاربردهای زیاد بوده است. اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتی اکسیدانی این جنس، قبلا گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی عصاره تخمیری و غیر تخمیری سیر همدان بررده سلول سرطان سینه انسانیMCF7 و برخی باکتری های پاتوژن بررسی شد.
    مواد و روش ها
    اثر عصاره متانولی سیر تخمیر شده و تخمیر نشده بر روی MCF7 در غلظت های مختلف 25/6، 5/12، 25، 50، 75، 100، 150، 200، 300، 350، 400، 450 و 500 میکروگرم بر میلی لیتر به روش MTT اندازه گیری شد. همچنین قابلیت ضد باکتریایی عصاره ها علیه پروتئوس میرابلیس، اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس ساپروفیتیکوس با استفاده از روش دیسک گذاری مورد بررسی قرارگرفت. دو سویه از لاکتوباسیلوس ها به نام لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 و 1058 در این مطالعه استفاده شد. تخمیر سیر همدان در دمای 37 درجه به مدت 3 روز انجام شد. محتویات فلاونوئیدی در عصاره های مورد آزمایش به وسیله دستگاه اسپکتروفوتومتریک تعیین شد.
    یافته ها
    عصاره تخمیری سیر به وسیله لاکتوباسیلوس پلانتروم سویه 1745 دارای بیشترین خاصیت ضدسرطانی و ضدباکتریایی است. در این مطالعه ارتباط خوبی بین محتوای فلاونوئیدی سیر و فعالیت ضدسرطانی و ضدباکتری آن ها نشان داده شد. در میان عصاره ها، سیر تخمیری بالاترین سطح فلاونوئید و فعالیت ضدسرطانی یا میکروبی را نشان داد.
    استنتاج: نتایج نشان داد که عصاره تخمیری سیر، کاندید مناسبی علیه سلول های سرطانی سینه و باکتری های پاتوژن می باشد.
    کلیدواژگان: سیر، ضد سرطانی، ضدباکتریایی، تخمیر
  • محمد شکرزاده، فرشید رحیمی، علی زیار، محمد علی ابراهیم زاده صفحات 50-65
    سابقه و هدف
    ماشک کلاغی(Vicia cracca) ، از خانواده Papilionaceae دارای 45 گونه در ایران است. از گونه های مختلف این جنس اثرات درمانی فراوانی گزارش شده است. برخی گیاهان موجود در این جنس فعالیت آنتی اکسیدانی اثبات شده ای دارند. این مطالعه به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی ماشک کلاغی و اثر حفاظتی آن در کبد موش سوری طراحی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، عصاره گیری به روش خیساندن با حلال متانول انجام گردید. فعالیت آنتی اکسیدانی با سه روش، به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH (دی فنیل پیکریل هیدرازین )، نیتریک اکساید و تست احیا کنندگی مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس اثر حفاظت کبدی آن در دوز های 50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم مورد ارزیابی قرار گرفته و میزان گلوتاتیون کبدی و هم چنین میزان آنزیم های ALT،AST و ALP سرمی اندازه گیری شد.
    یافته ها
    محتوای تام فنلی 9/0 ± 2/17 میلی گرم معادل گالیک اسید و مقدار فلاونوئید تام 25/0±78/9 میلی گرم معادل کوئرستین در گرم عصاره بود. مقدار IC50 در به دام اندازی رادیکال آزاد DPPH، برای عصاره 98/1 میلی گرم در میلی لیتر به دست آمد. عصاره اثر خوبی در تست احیا کنندگی از خود نشان داد و اختلاف معنی داری بین عصاره و کنترل مثبت وجود داشته است (05/0 < p). عصاره موجب افزایش میزان گلوتاتیون کبدی گردید و میزان ALT، AST و ALP سرمی کاهش یافت. تمامی اثرات، وابسته به دوز بوده است و نتایج حاصل از مطالعه هیستوپاتولوژی کبد، کاهش قابل ملاحظه ای در التهاب و نکروز نشان داد.
    استنتاج: نتایج این مطالعه نشان داد که عصاره متانولی ماشک کلاغی، دارای اثر آنتی اکسیدانی متوسطی است اما اثر حفاظت کبدی بسیار خوبی دارد.
    کلیدواژگان: ماشک کلاغی، آنتی اکسیدان، فنل، فلاونوئید، محافظت کبدی، گلوتاتیون، آنزیم های کبدی، تترا کلرید کربن
  • سهند جرفی، سودابه پورفداکاری، حکیمه پورحسینی، مهدی زارعی، مهرنوش ابطحی، رضا سعیدی صفحات 66-79
    سابقه و هدف
    آلودگی مواد غذایی به خصوص برنج به مایکوتوکسین هایی چون آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A ، نگرانی اصلی در کشورهایی است که برنج سهم قابل توجهی در منبع غذایی عمومی دارد. اثرات نفروتوکسیک، ایمونوتوکسیک، موتاژنیک، تراتوژنیک و کارسینوژنیک مایکوتوکسین ها روی سلامت انسان توسط WHO-EPA گزارش شده است. هدف اصلی از مطالعه حاضر، تعیین آلودگی برنج تولیدی به آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A در استان خوزستان و کهگیلویه و بویر احمد بود
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 85 نمونه از برنج های مصرفی از کشاورزان شهرستان های باشت، یاسوج، گچساران و دنا از استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان رامهرمز از استان خوزستان به صورت تصادفی جمع آوری شد و از نظر آلودگی به آفلاتوکسین B1 و اکراتوکسین A، به کمک روش الایزای رقابتی مورد آزمون قرار گرفتند. نتایج با نرم افزار SPSSنسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان دادکه غلظت آفلاتوکسین B1 در 58/80 درصد از نمونه ها کم تر از حد مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران و اتحادیه اروپا بوده است. سطح اکراتوکسین A در 100 درصد از نمونه ها کم تر از حد استاندارد بود. میانگین غلظت آفلاتوکسینB1 و اکراتوکسین در نمونه ها به ترتیب 70/4 نانوگرم برگرم و 02/2 نانوگرم برگرم بود. بین آفلاتوکسین B1 و دما و رطوبت ارتباط معنی داری وجود داشت. 001/0= p value
    استنتاج: نتایج مطالعه نشان دادکه آلودگی بالقوه به قارچ و سم ناشی از آن وجود دارد. با افزایش دما و رطوبت میزان سم آفلاتوکسین B1 افزایش یافت.
    کلیدواژگان: آلودگی برنج، آفلاتوکسین B1، اکراتوکسین A، استان های کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان
  • آزاده زاهدی فر، محمد خداشناس، بیتا بیجاری، فریبا زاهدی فر صفحات 80-88
    سابقه و هدف
    در بیماران دیابتی با توجه به ماهیت مزمن بیماری و نیاز به استفاده مادام العمر از دارو و هزینه بر بودن آن، اغلب نیاز به یافتن راه کارهایی اقتصادی، کارا، ساده و هم چنین بومی احساس می گردد .این مطالعه با هدف بررسی تاثیر مکمل خوراکی دارچین بر شاخص های کنترل قند وهموگلوبین گلیکوزیله در بیماران دیابتی نوع دو انجام گردیده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کارآزمایی بالینی روی 136 بیمار دیابتی نوع دو ( 68 نفردریافت کننده دارچین و 68 نفر دریافت کننده دارونما )در شهر بیرجند در سال 1394 انجام شد. دو گروه،90 روز500 میلی گرم کپسول های خوراکی حاوی دارچین یا دارونما را سه بار در روز بعد از صبحانه و ناهار وشام مصرف نمودند(1500میلی گرم روزانه). نمونه خون وریدی جهت اندازه گیری قند خون ناشتا ، هموگلوبین گلیکوزیلهHbA1c)) در آغاز و پایان مطالعه گرفته شد.
    یافته ها
    مطالعه حاضر نشان داد که در گروه مداخله میزان HBA1C پس از 90 روز درمان با 1500 میلی گرم دارچین نسبت به گروه کنترل به طور قابل ملاحظه ای کاهش داشت (05/0≥p). اما در کاهش معنادار قندخون ناشتا بیماران دیابتی نوع 2 در روز 90 نقشی نداشته است (05/0≤p).
    استنتاج: تجویز 1500 میلی گرم دارچین به مدت 90 روز به میزان قابل توجهی میزان HBA1C را در بیماران دیابتی نوع 2 کاهش می دهد و هم چنین دارچین تاثیر متوسطی در کاهش قند خون ناشتا در بیماران دیابتی می تواند داشته باشد.لذا استفاده از آن جهت بیماران مبتلا به دیابت نوع 2در کناردرمان های متداول توصیه می شود.
    کلیدواژگان: دارچین، دیابت نوع دو، گلوکز ناشتای سرم، همو گلوبین گلیکوزیله
  • فاطمه غلامپور، نغمه ضیایی، سید رضا حسینی، علی بیژنی، رضا قدیمی صفحات 89-97
    سابقه و هدف
    تعیین عوامل خطر بیماری های قلبی برای، غربالگری و پیشگیری از بیماری ضروری است. در این مطالعه ارتباط بین گروه های خونی ABO و خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی توصیفی – تحلیلی، 1353 نفر از افراد 60 سال و بالاتر شهر امیرکلا مورد بررسی قرار گرفتند. تشخیص بیماری قلبی – عروقی بر اساس سابقه پزشکی، لیست داروهای مصرفی و مستندات درمانی فرد صورت گرفت و فنوتیپ گروه های خونی ABO مورد سنجش قرار گرفت و در نهایت فراوانی بیماری های کاردیوواسکولار در چهار گروه خونی مختلف با استفاده از نرم افزار آماری SPSS16 مورد مقایسه قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سنی نمونه ها 30/7±21/69 سال و شامل 754 مرد (7/55 درصد) و 599 زن (3/44 درصد) بودند. در این مطالعه، بیش ترین فراوانی گروه های خونی O (5/33 درصد) و گروه خونی B (33 درصد) بود. آنژین صدری با گروه خونی A ارتباط معناداری را نشان داد (039/0=p)؛ ولی سکته مغزی (624/0=(p، سکته قلبی (229/0=(p، نارسایی قلبی (866/0=(p، هیپرتانسیون (623/0=(p و هم چنین سایر عوامل خطر با گروه های خونی ABO ارتباط نداشتند.
    استنتاج: بر اساس نتایج به دست آمده، به جز ارتباط بین گروه خونی A و آنژین صدری، در سایر موارد بین فنوتایپ های گروه خونی ABO و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی ارتباط معناداری وجود ندارد.
    کلیدواژگان: عوامل خطر، بیماری قلبی، عروقی، گروه های خونی ABO
  • اکبر هدایتی زاده عمران، قاسم جان بابایی، مریم فرجی امافتی، اصغر نوروزی، شهره کلاگری، مهناز مدانلو صفحات 98-108
    سابقه و هدف
    سرطان به عنوان یکی از بیمارهای با شیوع بالا می تواند منجر به بروز مشکلات هیجانی و روانشناختی هم چون اضطراب مرگ شود. از سوی دیگر، سلامت معنوی می تواند سازگاری بیمار مبتلا به سرطان با بیماری و اضطراب آن را بهبود بخشد. این مطالعه با هدف تعیین نقش معنویت در پیش بینی اضطراب مرگ بیماران مبتلا به سرطان اجرا شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- همبستگی، بر روی بیماران مبتلا به سرطان تحت شیمی درمانی شهر ساری در سال 1396 انجام شد. تعداد 100 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی (ره) با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف وارد مطالعه شدند. جمع آوری داده ها از طریق پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک، پرسشنامه معنویت و اضطراب مرگ تمپلر انجام شد. داده ها با استفاده از آزمون های همبستگی پیرسون و رگرسیون چند متغیری تحلیل شد.
    یافته ها
    نمره ی اضطراب مرگ 49 درصد بیماران بالا (8 و یا بیش تر) بود. میانگین اضطراب مرگ و معنویت بیماران به ترتیب 96/2±39/8 و 59/11±44/85 بود. بین اضطراب مرگ و معنویت رابطه وجود نداشت (05/0 < P)، اما بین اضطراب مرگ و ابعاد معنویت رابطه وجود داشت. سطح اضطراب مرگ بیماران بیش ترین همبستگی را با بعد فعالیت های معنوی و کم ترین همبستگی را با بعد نیازهای معنوی داشت، بدین معنی که با افزایش نمره بعد فعالیت های معنوی، سطح اضطراب مرگ بیماران کاهش می یافت.
    استنتاج: براساس یافته های پژوهش که مولفه ی اعتقادات معنوی در زندگی پیش بین مناسبی برای اضطراب مرگ بیمار مبتلا به سرطان است، می توان با تمرکز بر آموزش معنویت برای این بیماران از بروز و یا شدت اضطراب مرگ آنان کاست.
    کلیدواژگان: سرطان، شیمی درمانی، معنویت، اضطراب مرگ
  • سید ابوالحسن نقیبی، محمود موسی زاده، حسین محسنی پویا، فاطمه خسروی صفحات 109-116
    سابقه و هدف
    یکی از مهم ترین دوره زندگی مادران در سنین باروری دوره حاملگی است که می تواند با بیماری ها و خطرات ناشی از باردارشدن همراه باشد. لذا این مطالعه با هدف تعیین پیامدهای نامطلوب بارداری و عوامل موثر برآن در زنان باردار روستایی شهرساری انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی ( cross- sectional ) 826 نفر از زنان باردار تحت پوشش مراکز بهداشتی درمانی روستایی شهرستان ساری که دارای پرونده مراقبت بوده و در سال 1395 زایمان کرده بودند، شرکت داشتند. نمونه گیری بصورت طبقه ای دو مرحله ای و جمع آوری اطلاعات نیزبراساس چک لیست انجام شد.
    یافته ها
    براساس نتایج مطالعه، فراوانی وزن کم هنگام تولد 6/3%، نارسی نوزاد 3/2%، سقط3/1، مرده زایی یک نفر، اختلالات مادرزادی 2/1%، و زایمان زودرس 3% بود. نتایج آزمون کای اسکوئر نشان دادکه تفاوت آماری معنی داری بین متغیرهای سابقه سقط، سابقه مرده زایی، سن حاملگی، سطح تحصیلات مادر و دیابت بارداری با پیامدهای نامطلوب بارداری و ناهنجاری مادرزادی وجود ندارد (05/0استنتاج: هرچند نتایج مطالعه حاضر ارتباط معنی داری را بین متغیرهای مورد بررسی و پیامدهای نامطلوب بارداری نشان نداده است. از دلایل احتمالی عدم معنی داری می توان به پایین بودن فراوانی پیامدها و حتی قابل ملاحظه نبودن میزان برخی فاکتور های خطر ماننند سن نامناسب بارداری اشاره نمود. لذا انجام مطالعات تحلیلی مانند مورد-شاهدی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: ناهنجاری مادرزادی، پیامدهای نامطلوب بارداری، زنان باردار
  • اعظم صالحی، مرجان احمد شیروانی، نورالدین موسوی نسب، زهره شاه حسینی صفحات 117-128
    سابقه و هدف
    علیرغم نقش مهم ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در ارائه اطلاعات مورد نیاز در مورد روش های غربالگری قبل از تولد به مادران باردار، ابزار جامعی برای بررسی نیازهای آموزشی این گروه از تیم سلامت وجود ندارد. مطالعه حاضر با هدف طراحی پرسشنامه نیازهای آموزشی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در مورد غربالگری قبل از تولد انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در دو مرحله انجام پذیرفت. نسخه اولیه پرسشنامه این پژوهش روش شناختی به صورت قیاسی و با مروری جامع بر منابع مرتبط با موضوع پژوهش در کنار نظرخواهی از گروه خبرگان و مادران باردار تدوین شد. در ادامه روایی صوری، روایی محتوایی و پایایی آن به صورت کیفی و کمی مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    تدوین پرسشنامه نیازهای آموزشی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در مورد غربالگری قبل از تولد و روانسنجی آن، منجر به شکل گیری پرسشنامه نیازهای آموزشی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی با 35 سوال و در چهار بعد زمان مناسب، تکنیک ها، قوانین و مقررارت و پیگیری شد. متوسط شاخص روایی محتوای ابزار 94/0 و پایایی ابزار فوق با بررسی ضریب آلفای کرونباخ برای کل ابزار 72/0 بود. اندازه گیری شاخص همبستگی درون خوشه ایدر فاصله زمانی دو هفته نشان داد که ابزار فوق از ثبات برخوردار است (001/0 p< و98/.=.(ICC
    استنتاج: پرسشنامه طراحی شده، ابزاری روا و پایا برای بررسی نیازهای آموزشی ارائه دهندگان خدمات بهداشتی در مورد غربالگری قبل از تولد می باشد. بومی سازی ابزار در سایر فرهنگ ها از پیشنهادات این مطالعه می باشد.
    کلیدواژگان: روانسنجی، غربالگری قبل از تولد، نیاز آموزشی، نیاز سنجی
  • بابک باباخانی، خانم فاطمه جانباز، محمد علی ابراهیم زاده صفحات 129-145
    سابقه و هدف
    از گیاه چشم گربه ای تا کنون هیچ اثر بیولوژیکی گزارش نشده است. این مطالعه به منظور بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن انجام شده است.
    مواد و روش ها
    اندام های هوایی به سه روش خیساندن، سوکسله و التراسونیک با متانول عصاره گیری شد. فعالیت آنتی اکسیدانی با چهار روش مورد ارزیابی قرار گرفت. محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی آن نیز اندازه گیری شد. فعالیت ضد میکروبی بر روی چهار باکتری به روش دیسک دیفیوژن انجام شد.
    یافته ها
    بیش ترین میزان فنل و فلاونوئید تام مربوط به عصاره سوکسله و عصاره اولتراسونیک بود. IC50 بدام اندازی رادیکال DPPH در استخراج به روش سوکسله 3/0 ± 14/99μg/ml بود که اختلاف معنی داری با دو عصاره دیگر داشت (01/0p<). در تست احیا کنندگی، عصاره ها فعالیت مشابه ای از خود نشان دادند (05/0p>). عصاره ها توانایی کمی در شلاته کردن آهن و به دام اندازی رادیکال آزاد نیتریک اکساید از خود نشان دادند و بین آن ها اختلاف معنی داری وجود نداشت (05/0استنتاج: روش استخراج تاثیر زیادی بر فعالیت آنتی اکسیدانی و محتوای تام فنلی و فلاونوئیدی و فعالیت ضد میکروبی دارد. بیش ترین میزان فنل تام ،مربوط به عصاره سوکسله و بیش ترین میزان فلاونوئید تام مربوط به عصاره اولتراسونیک بود. عصاره گیری با سوکسله مناسب تر از سایر روش ها تعیین شد.
    کلیدواژگان: چشم گربه ای، گل گاوزبان، ضد میکروب، دیسک دیفیوژن، روش استخراج، فنل، فلاونوئید
  • خدیجه یاری، علیرضا رحمانی، قربان عسگری، مصطفی لیلی صفحات 146-165
    سابقه و هدف
    ایمیداکلوپرید، یک حشره کش سیستمیک بوده که به طور گسترده جهت کنترل تعداد زیادی از آفات در کشاورزی به کار می رود. بنابراین با توجه به اثرات سمی آن، لازم است با روش های مناسبی آن را حذف نمود. هدف این مطالعه، ارزیابی کارایی فرایند تجزیه ی الکتروشیمیایی در حذف سم ایمیداکلوپرید از محلول های آبی می باشد.
    مواد و روش ها
    از یک راکتور شیشه ای و ترکیب های مختلفی از الکترودها برای انجام آزمایشات ناپیوسته جهت بررسی کارایی فرایند استفاده شد. تاثیر پارامترهای مختلف جهت تعیین شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. برای انجام این کار به ترتیب از الکترودهای سرب و استیل ضد زنگ به عنوان آند و کاتد استفاده شد. در ادامه و تحت شرایط بهینه ی تعیین شده، کارایی الکترودهای مختلف شامل مس، آهن، آلومینیوم، استیل و گرافیت در حذف سم با هم مقایسه ساده شدند.
    یافته ها
    آنالیزها نشان داد که تحت شرایط بهینه، کارایی روش در حذف ایمیداکلوپرید و COD به ترتیب برابر 2/97 درصد و 57/88 درصد می باشد. داده های سینتیکی تبعیت آن از واکنش درجه اول کاذب را نشان داد. در بین الکترودهای بررسی شده نیز بعد از سرب، به ترتیب الکترودهای مس، آهن، استیل، گرافیت و آلومینیوم بیش ترین کارایی را نشان دادند. آنالیز طیف سنجی مادون قرمز (FTIR) نشان داد که بر اثر تجزیه ی سم، گروه های عاملی دچار تغییر می شود. هم چنین نتایج آنالیز GC/MS تجزیه شدن ترکیب را به محصولات پایانی تایید کرد.
    استنتاج: نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد فرایند الکتروشیمیایی، یک فرایند موثر در حذف حشره کش ایمیداکلوپرید بوده که تحت شرایط بهینه آزمایشگاهی می تواند حدود 97 درصد کارایی در حذف داشته باشد.
    کلیدواژگان: تجزیه ی الکتروشیمیایی، ایمیداکلوپرید، الکترودهای گرافیت، آلومینیوم، مس
  • محمد مهدی امام جمعه، علی صفری واریانی، محمدحسین علیجانی، یگانه حاج عظیمان، کامران تاری صفحات 166-176
    سابقه و هدف
    فلوراید از آلاینده های معدنی مهم در آب های زیرزمینی می باشد که دریافت طولانی مدت غلظت های بیش از حداکثر مجاز آن باعث فلوئوروزیس دندانی، اسکلتی و غیر اسکلتی می شود. از این رو، تصفیه آب با راندمان بسیار بالا برای پایین آوردن غلظت فلوراید در آب های زیرزمینی تا حد ایمن به عنوان یک چالش برای جامعه علمی شناخته شده است. این مطالعه نیز با هدف ارزیابی فرآیند نانوفیلتراسیون در حذف فلوراید از آب های زیر زمینی و اثر پارامترهای فشار و دما بر راندمان حذف انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در مقیاس آزمایشگاهی و با استفاده از پایلوت نانوفیلتراسیون با استفاده از غشای FILMTEC-NF90-4040 جهت فلوئورزدایی از آب های زیرزمینی صورت گرفت. غلظت فلوراید آب خام ورودی بین 50/1 تا 17/2 میلی گرم در لیتر و فشار و دماهای مورد بررسی به ترتیب از 4 تا 12 بار و 10 تا 30 درجه سانتی گراد بود. اندازه گیری یون فلوراید به وسیله اسپکتروفتومتری و با استفاده از روش استاندارد اسپادنزصورت پذیرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد که کم ترین و بیش ترین راندمان در حذف فلوراید به ترتیب 30 و 70 درصد بود. هم چنین مشاهده شد که افزایش فشار و دما، راندمان و میزان دبی تراوش یافته از غشاء را افزایش می دهد. غلظت فلوراید نیز در تمامی نمونه های پساب تصفیه شده کم تر از حد استاندارد مجاز بود.
    استنتاج: این پژوهش نشان داد که نانوفیلتراسیون دارای راندمان مطلوبی در حذف یون فلوراید از آب های زیرزمینی می باشد. هم چنین دما و فشار بهره برداری از پارامترهای اثرگذار بر عملکرد این فرآیند بود و افزایش مقادیر آن ها باعث افزایش بهره وری حذف یون فلوراید توسط نانوفیلتراسیون می شود.
    کلیدواژگان: نانوفیلتراسیون، فلوراید، حذف، آب های زیر زمینی
  • ذبیح الله یوسفی، هاجر ضیایی هزارجریبی، سید نورالدین موسوی نسب، آمنه سلطانی صفحات 177-186
    سابقه و هدف
    لجن فاضلاب به دلیل دارا بودن مواد مغذی می تواند برای اصلاح خاک استفاده شود. اما به دلیل وجود انواع میکروارگانیسم ها به خصوص انگل ها ، باعث ایجاد انواع بیماری در انسان و حیوان می شود . هدف از انجام این مطالعه بررسی و شناسایی انواع انگل در لجن خروجی تصفیه خانه فاضلاب صنعتی (مطالعه موردی بابلسر) و مقایسه تخم کرم ها با استاندارد EPA می باشد.
    مواد و روش ها
    به منظور بررسی و شناسایی انگل ها، نمونه برداری از لجن خروجی تصفیه خانه فاضلاب یکی از شهرک های صنعتی بابلسر انجام شد. نمونه برداری از 4 محل دپوی لجن ، 6 ماه به طول انجامید و 9 نمونه از هر نقطه دپوی لجن برداشت و جهت شناسایی انگل ها از لام مک مستر مطابق روش بلینجراستفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از این تحقیق نشان دادکه میانگین تخم کرم در این لجن در پالت 1 ،2 ،3 و 4 به ترتیب برابر 42/4، 52/17، 65/7 و 3/7 عدد در هر چهار گرم لجن خشک می باشد. بیش ترین تعداد تخم کرم مربوط به توکسوکارا و هیمنولپیس دیمینوتا می باشد.
    استنتاج: بررسی ها نشان داد که مقادیر تخم کرم ها در این لجن بیش تر از حد استاندارد EPA می باشد. با توجه به این که لجن صنعتی می باشد و احتمال آلودگی انگلی ناشی از افراد کم بوده و چون تعداد هیمنولپیس دیمینوتا و توکسوکارا بالاست، در نتیجه احتمال آلودگی ثانویه ناشی از تردد حیوانات زیاد است.
    کلیدواژگان: انگل، لجن خروجی، تصفیه خانه، فاضلاب صنعتی، بابلسر
  • فرشید حسن زاده، حسین صادقی، ژاله ورشوساز، حافظ نیکبخت کشکولی، محبوبه رستمی صفحات 187-193
    سابقه و هدف
    روش درمانی گیراندازی نوترونی بور BNCT) (توانایی بالقوه ای در درمان سرطان گلیوما دارد. این روش بر پایه گیراندازی نوترون توسط اتم های 10B که از لحاظ نظری توانایی از بین بردن گزینشی سلول های تومور را دارد. در این پژوهش، نانو ذرات کیتوزان حاوی بور فنیل آلانین ( BPA) برای استفاده در BNCT ساخته شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، کونژوگه های کیتوزان/فولات و کیتوزان/فولات/استئارات تهیه و تایید ساختار شدند. نانو ذرات حاوی BPA با روش ژل شدن یونی ساخته و مشخصات فیزیکی و شیمیایی ذرات شامل سایز، پتانسیل سطح، اندکس پلی دیسپرسیتی به وسیله تکنیک DLS، کارایی بارگیری با استفاده از روش طیف سنجی UV-Vis و رهش BPA از نانو ذرات با استفاده از HPLC مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    BPA به صورت کمی در نانو ذرات بارگیری شده و مقدار رهش آن از نانو ذرات کیتوزان 51 درصد، برای کیتوزان/فولات 8/24 درصد و برای کیتوزان/فولات/استئارات 66 درصد می باشد.
    استنتاج: با توجه به نتایج، دو نوع فرمولاسیون با نرخ رهش سریع و کند به دست آمد که انتخاب هر یک به طرح درمان یعنی مدت زمان تابش، مدت زمان لازم برای تحویل دارو به مغز، دز تابش و... بستگی دارد.
    کلیدواژگان: گلیوما، روش درمانی گیراندازی نوترونی بور (BNCT)، نانو ذرات، BPA (بور فنیل آلانین)
  • رامین بلوچی، فریده باباخانی، رحمان شیخ حسینی، محسن پناهی ینگ آباد، الهام شیرزاد صفحات 194-198
    سابقه و هدف
    ناشنوایان به علت نقص در سیستم دهلیزی، که خود این سیستم یکی از اصلی ترین بخش های کنترل تعادل در انسان می باشد، تعادل ضعیف تری نسبت به سایر افراد سالم دارند.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع نیمه تجربی به صورت پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل بود. 32 نفر دانش آموز ناشنوا انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شد. گروه تجربی تمرینات را به مدت 8 هفته و هر هفته سه جلسه انجام دادند. قبل از شروع دوره و نیز بعد از پایان دوره از هر دو گروه، تست های تعادلی بس ( BESS)1 و تست تعادلی زماندار برخاستن و رفتن ( TUG)2، تست 10 متر راه رفتن و طول گام مورد بررسی قرار گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS، آزمون تی وابسته و تحلیل کوواریانس، تحلیل شد (P<0/05).
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل کوواریانس، اختلاف معناداری را در پس آزمون تست های TUG ، BESS، سرعت راه رفتن و طول گام در هر دو گروه مداخله و کنترل نشان داد.
    استنتاج: تمرینات پیلاتس میزان تعادل ایستا و پویا، سرعت راه رفتن و طول گام دانش آموزان ناشنوا را بهبود می دهد.
    کلیدواژگان: تمرینات پیلاتس، ناشنوا، تعادل، پارامترهای کینماتیکی
  • نعیمه نخجوانی، یوسف رضا یوسف نیاپاشا، سیدمهران مهدوی، عمادالدین موعودی صفحات 199-204
    سابقه و هدف
    ناهنجاری های دستگاه تناسلی خارجی جزء ناهنجاری های مادرزادی شایع، خصوصا در پسران می باشد. هدف این مطالعه، تعیین میزان شیوع ناهنجاری های دستگاه ادراری- تناسلی در نوزادان پسر متولد شده در بیمارستان آیت الله روحانی بابل می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1394و 1395 در زایشگاه آیت الله روحانی بابل بر روی 787 نوزاد پسر زنده متولد شده با کسب رضایت کتبی از والدین آن ها صورت گرفت. در صورت مرگ نوزاد، جنسیت دختر و عدم رضایت والدین، نمونه ها از مطالعه خارج شدند. اطلاعات نوزادان (وزن، قد، دور سر هنگام تولد، سن داخل رحمی، نوع ناهنجاری) و اطلاعات والدین (سن مادر، سابقه بیماری در مادر، اعتیاد و داروهای مصرفی در مادر) در چک لیست ثبت و تحلیل شد.
    یافته ها
    عدم نزول بیضه در 28 (6/3 درصد)، هیدروسل در 46 (8/5 درصد)، هیپوسپادیاس در 6 (8/0 درصد) و اپی سپادیاس در 7 (9/0 درصد) نوزاد وجود داشت. میانگین وزن نوزادان دارای ناهنجاری 77/434±26/2841 گرم بود. متوسط سن حاملگی در نوزادان دارای ناهنجاری 68/1±34/37 هفته بود و سن مادران آن ها، بطور متوسط 94/7±30 سال بود.
    استنتاج: نتایج نشان داد هیدروسل و عدم نزول بیضه شایعترین ناهنجاری در نوزادان پسر بود. وزن کم هنگام تولد، وجود بیماری زمینه ای در مادر و سن بالای مادر از عوامل مستعد کننده این ناهنجاری بود.
    کلیدواژگان: عدم نزول بیضه، هیدروسل، هیپوسپادیاس، اپی سپادیاس، سن حاملگی، نوزادان
  • مریم جوادی، فواد علیمرادی، آنیتا آوانی، شبنم جلیل القدر صفحات 205-210
    سابقه و هدف
    خواب نقش مهمی در حفظ سلامت و ارتقاء عملکرد تحصیلی و رفتاری نوجوانان دارد. نتایج مطالعات در مورد ارتباط رژیم غذایی و کیفیت خواب هم سو نیستند. این مطالعه با هدف بررسی ارتباط بین مصرف درشت مغذی ها و ریزمغذی ها با کیفیت خواب در نوجوانان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی روی 319 نفر از افراد 18-10 سال منطقه مینودر قزوین در سال 90-1389 انجام شد که به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی چند مرحله ای انتخاب شدند. الگوی تغذیه با پرسشنامه بسامد خوراک ارزیابی شده و دریافت روزانه مواد غذایی با استفاده از برنامه Nutrition 4 نسخه 3.5.2 استخراج شد. کیفیت خواب با استفاده از پرسشنامه BEARS ارزیابی شد. داده ها توسط نسخه 16 نرم افزار SPSS و با آزمون آماری تی تحلیل شدند.
    یافته ها
    162 نفر (8/50 درصد) از جمعیت مورد مطالعه دختر بودند. میانگین سن 43/2 ± 15 سال بود. 302 نفر کیفیت خواب نامناسب داشتند. بین کالری، ریزمغذی ها و درشت مغذی های دریافتی با کیفیت خواب رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0استنتاج: دریافت بالاتر اسید های چرب امگا-3 با کیفیت بالاتر خواب در نوجوانان همراه است. بین دریافت ریزمغذی ها و درشت مغذی ها با کیفیت خواب رابطه ای دیده نشد.
    کلیدواژگان: پروتئین ها، چربی ها، کربوهیدرات ها، ویتامین ها، ریزمغذی ها، خواب
  • سلما امیدی، جمیله قدوسی، سیاوش موشخیان، آزاده هرندی صفحات 211-217
    سابقه و هدف
    اجسام خارجی ممکن است بر اثرآسیب های ناشی از ضربه یا به صورت ایاتروژنیک در فضای پری اپیکال دندان کاشته شوند.آن ها می تواند با ایجاد واکنش التهابی ناشی از جسم خارجی ، موجب بروز یک ضایعه اندودنتیک و شکست درمان ریشه دندان شود.این مقاله درمان یک ضایعه اندودنتیک ناشی از قرارگیری عجیب سه جسم خارجی درفضای پری اپیکال دندان را شرح می دهد.
    گزارش مورد: پس از تشخیص اتفاقی وجود سه جسم خارجی در فضای پری اپیکال یک نوجوان که سابقه تروما در دندان های قدامی داشت،درمان به صورت غیرجراحی و جراحی انجام شد .پس از دو سال معاینات پیگیری علایم بالینی بهبود یافت و ترمیم استخوان صورت گرفت.
    استنتاج: واکنش التهابی ناشی از اجسام خارجی در فضای پری اپیکال دندان و تاخیر در تشخیص آن موجب تخریب وسیع ساختار استخوانی می شود که درمان جراحی و خروج هرچه زودترآن، ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اجسام خارجی، صدمات دندانی، درمان ریشه دندان، جراحی
  • رقیه رحمانی، نفیسه لطفیان، محمدرضا رحمانی، معصومه امیری، راحله درفشی صفحات 218-225
    ناهنجاری دندی واکر یک اختلال مادرزادی نادر است. این سندرم با هیپوپلازی ورمیس مخچه، اتساع کیستیک بطن چهارم و بزرگ شدن حفره خلفی همراه یا بدون هیدروسفالی مشخص می شود. این مطالعه با هدف گزارش یک مورد جنین مذکر مبتلا به سندرم دندی واک، و نیز تعیین تظاهرات بالینی، ریسک فاکتور، تشخیص و درمان این سندرم ارائه شده است. بیمار خانمی بود 38 ساله، بارداری دوم، پاریته یک که جهت انجام سونوگرافی سلامت جنین ارجاع داده شد. در اسکن نوروگرام جنین و در بررسی جمجمه، هایپوپلازی سگمان تحتانی ورمیس مخچه و ارتباط مشکوک حفره خلفی با بطن 4 که مطرح کننده دندی واکر واریانت است، مشاهده شد.مادر در سن حاملگی 19 هفته و 2 روز تحت سقط درمانی در بیمارستان قرار گرفت و پس از دریافت 80 میلی گرم میزوپروستول و سرم حاوی اکسی توسین، جفت و جنین وی دفع گردید.این سندرم یک اختلال جدی نادر است که بسیاری از جنبه های آن کم تر شناخته شده اند و نیاز به بررسی های بیش تر دارد. این سندرم با استفاده از روش های تصویربرداری پیشرفته قابل تشخیص است. بنابراین بهتر است مراقبت های روتین بارداری بالاخص اقدامات تصویربرداری با حساسیت بیش تری انجام شوند تا از تولد نوزاد مبتلا به این ناهنجاری جلوگیری شود.
    کلیدواژگان: سندرم دندی واکر، هیپوپلازی ورمیس، هیدروسفالی
|
  • Mohammad Shokrzadeh, Javaneh Charkhtab Moghaddam, Nafiseh Nasri Nasrabadi, Mojtaba Najafi Pages 1-19
    Background and
    Purpose
    Humanin is a 24-aa peptide that is considered as one of the probable players of autophagy. Its inevitable role in the inhibition of apoptosis in cells is revealed, but its probable importance in autophagy is under evaluation. This study evaluated the role of humanin protein in induction of autophagy and efficacy of chemotherapy drug etoposide.
    Materials And Methods
    HN3 gene was synthesized and cloned in pcDNA3.1 vector and electroporated in AGS cell line. Expression analysis in AGS cell line was done by SDS-PAGE and Real-time PCR using specific primers. HN3 gene inhibition was done using specific siRNA molecules. siRNAs transfection to the recombinant AGS cell line was done using Lipofectamine. The effects of the humanin inhibition on efficacy of chemotherapy agents was studied using Real-time PCR and MTT assay.
    Results
    Our data showed that dose of 100 nm of siRNA caused about 40% increase in the mortality of cancer cells.
    Conclusion
    To the best of our knowledge the current research was the first on the role of humanin gene in induction of autophagy in stressful cancer cells that evaluated its exact mechanism in autophagy induction. In addition, HN3 inhibition could increase the efficacy of chemotherapy agents in cancer cells.
    Keywords: stomach cancer, autophagy, humanin, etoposide, SiRNA
  • Marziyeh Khorshidi Pachi, Mohammad Shokrzadeh Pages 20-27
    Background and
    Purpose
    Gastric cancer is the second most common cause of cancer worldwide. Having a genetic predisposition plays an important role in cancer development. Defects in the apoptosis way may cause accumulation of immortal cells that ultimately lead to numerous disorders, including cancer. In both domestic and foreign apoptosis ways, casepase 3 plays a key role as executive casepase. Hence, polymorphisms in the caspase-3 gene could affect the activity of the gene and also the susceptibility to gastric cancer. The purpose of this study was to determine the polymorphisms of caspase-3 gene.
    Materials And Methods
    This study was performed in 100 patients with gastric cancer and also 100 healthy people as benchmarks. Genomic DNA was extracted from peripheral blood leukocytes. Then genotyping of the caspase-3 gene was carried out based on PCR-RFLP method and statistical analysis was done in MedCalc software V9.
    Results
    In this research, 200 subjects including 115 males and 85 females were studied. All subject were well matched for geographic area and race. The results showed a relationship between increase in AG genotype and gastric cancer (P=0.02, OR=2.01, 95% CI (1.09-3.69)).
    Conclusion
    Screening of casepase 3 polymorphism G>A (rs4647603) could be a marker in personal sensitivity to gastric cancer treatment and prevention process.
    Keywords: gastric cancer, apoptosis, polymorphism, casepase 3
  • Avishan Arbabi, Ahmadreza Bekhradnia, Katayoun Morteza Semnani, Maryam Ahmadian Moghadam, Zahra Ghanbari Pages 28-37
    Background and
    Purpose
    Increasing resistance of microbes to antimicrobial drugs necessitates the production of new compounds of more extensive activity together with low toxicity. Compounds containing quinoxaline and pyrazole cycles comprise important group of nitrogen-bearing heterocyclic compounds. These scaffolds possess a wide spectrum of biological effects including antimicrobial and anticancer effects.
    Materials And Methods
    Three steps procedure were designed to prepare the title compound. 3-(glycerol-1-yl)-1-phenyl flavazole was prepared by adding D-glucose, and ortho-phenylenediamine to phenylhydrazine in presence of acetic acid. Then, the desired aldehyde was obtained by adding sodium periodate to the solution. Finally, adding 4-aminoantipyrine gave the target product.
    Results
    The considered imine compound was synthesized and its structure was confirmed using NMR, IR, and GC- Mass spectroscopy techniques.
    Conclusion
    In this study, (1-H) pyrazolo [4, 5-b] quinoxaline was prepared using inexpensive and widely available materials. In present research, not only the reaction performance was improved, but also some time and resource savings along with enhanced efficiency were achieved. The method proposed is an efficient, simple, and fast method to synthesize the aforementioned compound with antibacterial potential.
    Keywords: quinoxaline derivatives, flavozole, antimicrobial effects, anticancer effects, 4-aminoantipyrine
  • Reyhaneh Ravanbakhshian, Mandana Behbahani Pages 38-49
    Background and
    Purpose
    Allium sativum belongs to the Liliaceae family and is widely used in folk medicine. Antibacterial, anticancer and antioxidant activity of this genus have been previously reported. Current study, aimed at investigating the cytotoxic and antibacterial activity of fermented and non-fermented extracts of A. sativum on breath cancer cells (MCF7), lymphocyte cells, and some pathogenic bacteria.
    Materials And Methods
    MCF-7 and lymphocyte cells were maintained in DMEM and RPMI medium supplemented with 10% Fetal Bovine Serum (FBS), respectively. Cytotoxic effect of the methanol extracts of fermented and non-fermented garlics was measured on MCF7 at different concentrations (6.25, 12.5, 25, 50, 75, 100, 150, 200, 300, 350, 400, 450, 500 μg/ml) using MTT assay. The antibacterial properties of these extracts were also investigated against Staphylococcus saprophyticus, Proteus mirabilis, and Escherichia coli by disk diffusion.
    Results
    The garlic fermented by Lactobacillus plantarum, strain1745, showed the highest cytotoxic activity (CC50 400µg/ml) compared to strain 1058 (CC50 450µg/ml) and natural flora (CC50 >500µg/ml). We observed a significant relationship between the flavonoid contents of garlic and cytotoxic activity (P value
    Conclusion
    This study showed that lacto fermented garlic extract might be a good candidate against breast cancer cells and pathogenic bacteria.
    Keywords: garlic, cytotoxic, antibacterial, fermentation
  • Mohammad Shokrzadeh, Farshid Rahimi, Ali Ziar, Mohammad Ali Ebrahimzadeh Pages 50-65
    Background and
    Purpose
    Vicia cracca (Papilionaceae) has 45 species in Iran. Vicia spp. are known medicinal plants. Some species in this family are well known with distinctive antioxidant activity. This investigation was designed to evaluate the antioxidant activities and hepatoprorective properties of V. cracca in mice.
    Materials And Methods
    The aerial parts were extracted by maceration method using methanol as solvent. Antioxidative capacity was assessed by utilizing three different
    Methods
    DPPH, nitric oxide (NO) free radicals scavenging, and reducing power. Hepatoprotective activity was evaluated in 50, 100 and 200 mg/kg in CCl4 induced oxidative toxicity. Also, the levels of serum ALT, AST and ALP and hepatic glutathione were measured.
    Results
    Total phenolic content was 17.2 ± 0.9 mg GAE and flavonoid content was 9.78 ± 0.25 mg QE. In DPPH radical scavenging activity, the IC50 value was 1.98 ± 0.25 mg ml-1. The extract showed good reducing power activity indicating significant difference with that of the positive controls (P
    Conclusion
    The findings clearly indicated moderately good antioxidant capacities and potent hepatoprotective properties of the Vicia cracca extract.
    Keywords: Vicia cracca, antioxidant, phenol, avonoids, hepatoprotection, glutathion, hepatic enzymes, CCl4
  • Sahand Jorfi, Sudabeh Pourfadakari, Hakimeh Pourhosseini, Mehdi Zarei, Mehrnosh Abtahi, Reza Saeedi Pages 66-79
    Background and
    Purpose
    Contamination of food materials such as rice to mycotoxins (aflatoxin B1 and Ochratoxin A) is a major health concern. This causes more concerns especially in countries that rice is the main food. Nephrotoxic, immunotoxic, mutagenic, teratogenic, and carcinogenic effects of such mycotoxins to human are reported by WHO and EPA. The main objective of current study was to determine the contamination of rice produced in Kohgiluyeh and boyer Ahmad and Khuzestan provinces to aflatoxin B1 and Ochratoxin A.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional study, 85 samples were randomly collected from rice farms in Basht, Yasuj, Gachsaran and Dena in Kohgiluyeh and Boyer Ahmad province and Ramhormoz in Khuzestan province. Contaminations to Aflatoxin B1 and Ochratoxin A were quantified using ELISA method and data was statistically analyzed by SPSS V18.
    Results
    The concentration of aflatoxin B1 was less than the limits specified by the Iran National standard and the Union of Europe standard value in 80.58% of the samples. Also, the levels of Ochratoxin A in 100% of the samples were less than standard limits. The average concentrations of aflatoxin B1 and Ochratoxin were 4.70 ng/g and 2.02 ng/g in all samples, respectively. In addition, there was a positive correlation between Aflatoxin B1 and temperature and humidity P=0.001.
    Conclusion
    This research showed a potential contamination to fungi and its toxins in rice. Increase in temperature and humidity directly increased aflatoxin B1 levels.
    Keywords: rice contamination, Aflatoxin B1, Ochratoxin A, Kohgiluyeh, boyer Ahmad, Khuzestan
  • Azadeh Zahedifar, Mohammad Khodashenas, Bita Bijari, Fariba Zahedifar Pages 80-88
    Background and
    Purpose
    Diabetes is a chronic disease which requires lifelong use of drugs. These drugs have high costs, therefore, there is a need to find economic, efficient, simple, and local solutions. This study aimed to investigate the effect of oral supplementation of cinnamon on glucose and glycosylated hemoglobin (HbA1c) levels in patients with type II diabetes.
    Materials And Methods
    This clinical trial was conducted in 136 patients with type II diabetes in Birjand, Iran 2015. They were randomly assigned into intervention or placebo groups (n=68 per group). Subjects in the intervention group received 500 mg of cinnamon three times a day after breakfast, lunch, and dinner for 90 days (1500 mg daily). While the other group were advised to take the placebo in the same manner. Fasting blood sugar and HbA1c levels were measured before and after the study.
    Results
    In this study, the levels of HbA1c reduced significantly in intervention group after the treatment (P≤0.05). Daily intake of 1500 mg of cinnamon for 90 days was found to be effective in reducing glycosylated hemoglobin levels, but it did not have a significant effect on reducing fasting blood sugar in 90 days (P≥0.05).
    Conclusion
    Daily dose of 1500 mg of cinnamon for 90 days significantly reduced the HbA1C levels in type II diabetic patients and also had a moderate effect on fasting blood sugar concentrations. Therefore, it is recommended alongside conventional medication used in treatment of type II diabetes mellitus.
    Keywords: cinnamon, type II diabetes, fasting blood sugar, glycated hemoglobin A
  • Fatemeh Gholampour, Naghmeh Ziaei, Reza Hosseini Seyed, Ali Bijani, Reza Ghadimi Pages 89-97
    Background and
    Purpose
    Identifying potential risk factors for cardiovascular diseases is essential for screening and disease prevention. In this study, the association between ABO blood groups and risk of cardiovascular diseases was assessed.
    Materials And Methods
    In a cross-sectional research, 1353 consecutive elderly in Amirkola, north of Iran enrolled. Cardiovascular disease was determined according to medical history, any medications, and other medical documents. Also, the ABO blood group was determined. Finally, the frequency of cardiovascular disease was compared between ABO blood groups. Data analysis was done in SPSS 16.
    Results
    The mean age of the population studied was 69.21±7.30 years and 754 (55.7%) and 599 (44.3%) were males and females, respectively. Blood group O (33.5%) and B (33%) phenotypes were common types in this population. Angina pectoris was significantly associated with A blood group (P=0.039). But no relationship was found between ABO blood group and cerebral stroke (P=0.624), myocardial infarction (P =0.229), heart failure (P =0.866), hypertension (P =0.623), and other risk factors.
    Conclusion
    According to the our findings, a relationship was only detected between A blood group phenotype and angina pectoris, while no any significant association was detected between ABO blood groups and risk of other cardiovascular diseases.
    Keywords: ABO blood group, risk, cardiovascular disease
  • Akbar Hedayatizadeh-Omran, Ghasem Janbabaei, Maryam Faraji Emafti, Asghar Noroozi, Shohreh Kolagari, Mahnaz Modanloo Pages 98-108
    Background and
    Purpose
    Cancer is a highly prevalent disease that could cause psychological and emotional complications such as death anxiety. On the other hand, spiritual well-being is an inherent element of health and may enhance patients’ adaptability to cope with their disease and associated anxiety. This study was done to determine the effect of spirituality in predicting death anxiety in patients with cancer.
    Materials And Methods
    This descriptive-correlational study was done in patients (n=100) with cancer in Sari, Iran 2017. The participants were selected using convenience sampling in Imam Khomeini Hospital. Data was collected by a demographic questionnaire, Templer Death Anxiety Scale (DAS), and Spirituality Questionnaire (SQ). The data was analyzed using Pearson correlation and Regression analysis.
    Results
    The death anxiety score in 49% of the patients was high (higher than 8). The mean score for death anxiety and spirituality was 8.39±2.96 and 85.44±11.59, respectively. There was no relation between death anxiety and spirituality (P>0.05), but there were relations between death anxiety and dimensions of spirituality. Death anxiety level was highly correlated with spiritual practices dimension but had the least correlation with spiritual needs. Higher levels of spiritual practices can decrease the level of patient’s death anxiety.
    Conclusion
    According to findings, spiritual practices dimension is a suitable predictor of death anxiety in patients with cancer, therefore, spirituality training might decrease the incidence or level of their death anxiety.
    Keywords: cancer, chemotherapy, spirituality, death anxiety
  • Seyed Abolhassan Naghibi, Mahmood Moosazadeh, Hossein Mohsenipouya, Fatemeh Khosravi Pages 109-116
    Background and
    Purpose
    Pregnancy is one of the most critical periods in the lives of mothers during fertility years which could be accompanied by some complications. The current study aimed at investigating adverse pregnancy outcomes and associated factors in women residing in rural areas in Sari, Iran.
    Materials And Methods
    We conducted a cross-sectional study in 826 pregnant women. They were selected via two-way stratified sampling from rural health centers in Sari who had health care files and gave birth in 2016. Relevant information was collected using a checklist.
    Results
    The frequency of abnormalities at birth time were as follows: low weights 3.6%, immature infants 2.3%, abortion 1.3%, stillbirth 0.1%, congenital disorders 1.2%, and premature delivery 3%. Chi Square test showed no significant difference between adverse pregnancy outcomes or congenital abnormalities and history of abortion, stillbirth, gestational age, mothers’ educational level, and gestational diabetes (P> 0.05).
    Conclusion
    The present study did not show a significant association between the variables studied and adverse pregnancy outcomes. This could be due to the low frequency of such outcomes and inconsiderable number of some risk factors such as pregnancy at inappropriate age. Therefore, conducting analytical researches such as case-control studies are recommended.
    Keywords: congenital abnormalities, adverse pregnancy outcomes, pregnant women
  • Azam Salehi, Marjan Ahmad Shirvani, Noraddin Mousavi Nasab, Zohreh Shahhosseini Pages 117-128
    Background and
    Purpose
    Health care professionals play a major role in providing information about prenatal screening to pregnant mothers, but, there is no comprehensive instrument to assess their educational needs. The aim of this study was to develop an instrument to measure the educational needs of health care providers toward prenatal screening.
    Materials And Methods
    The study was conducted in two phases. At the first phase, in a deductive approach, relevant literature and the opinions of experts as long as pregnant mother's views were used for the development of a pool of items. Then, face validity, content validity and reliability of the instrument were investigated for the psychometric properties of the instrument.
    Results
    Data led to a questionnaire consisting of 35 items in four dimensions including: proper time, techniques, laws and rules, and follow up. The scale’s Content Validity Index (CVI) was 0.94 and the reliability was demonstrated by Cronbach’s alpha coefficient of 0.72 for the entire scale. Consistency of the instrument was established using test – retest reliability with an interval of two weeks (ICC = 0.98, P
    Conclusion
    The results are estimates of the validity and reliability of the instrument. Normalization of the instrument in other cultures is recommended.
    Keywords: educational needs, need assessment, prenatal screening, psychometry
  • Babak Babakhani, Fatemeh Janbaz, Mohammad Ali Ebrahimzadeh Pages 129-145
    Background and
    Purpose
    No reports are found on biological activities of Nonea lutea (boraginaceae). The aim of this study was to investigate the antioxidant and antibacterial activities of this plant.
    Materials And Methods
    The aerial parts were extracted by three different methods, i.e. meceration (MA), ultrasonic assisted (US), and soxhlet assisted (SO) extractions with methanol. Antioxidative capacity was assessed by utilizing four
    Methods
    DPPH and nitric oxide (NO) free radicals scavenging, reducing power and iron chelating activity. The total phenolic and flavonoid contents were also determined. Antibacterial activities were evaluated by disc diffusion method against four bacteria.
    Results
    The highest amount of total phenolic and flavonoid contents were found in SO and US extracts, respectively. In DPPH radical scavenging activity, SO extract (IC50 = 99.14 ± 0.3 µg ml-1) had a higher activity which was significantly different from that of other extracts (P0.05). The extracts showed weak iron chelating and nitric oxide radical scavenging activities indicating no significant differences (P> 0.05). Findings showed that all extracts had the highest activity against B. subtilis and the least activity against S. aureus. SO extract showed the highest activity against B. subtilis, US extract showed the highest activity against E coli and P. aeruginosa, and MA extract showed the highest activity against S. aureus.
    Conclusion
    The results indicated that extraction methods significantly affect antioxidant and antibacterial capacities and total phenolic and flavonoid contents. For this plant, SO extraction method was found to be more efficient.
    Keywords: Nonnea lutea, Boraginaceae, antibacterial, disc diffusion method, extraction method, phenol, flavonoid
  • Khadijeh Yari, Alireza Rahmani, Ghorban Asgari, Mostafa Leili Pages 146-165
    Background and
    Purpose
    Imidacloprid (IM) is a systemic insecticide that is widely used to control a large number of pests in agriculture. It has toxic effects, therefore, it should be removed using appropriate methods. The aim of this study was to evaluate the efficiency of electrochemical degradation process to remove IM from aqueous solutions.
    Materials And Methods
    In this experiment, a glass reactor and different combinations of electrodes were used to assess process efficiency in batch mode. The effects of various parameters were studied to determine the optimum conditions. We used the combinations of lead and stainless steel electrodes as the anode and the cathode, respectively. Then, under optimum conditions, the efficiencies of other electrodes including copper, iron, aluminum, steel and graphite in removal of IM were simply compared.
    Results
    The analysis showed that in the optimal conditions, the maximum removal efficiency of IM and COD were 97.2% and 88.57%, respectively. The data followed the pseudo first order reaction kinetics model. Among the electrodes investigated, lead followed by copper, iron, stainless steel, graphite, and aluminum showed the highest efficiency. Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) analysis showed that due to IM degradation, the functional groups have been changed, and the results of GC/MS analysis confirmed the degradation of the compound to the final products.
    Conclusion
    The results indicated that electrochemical process is an effective process in Imidacloprid removal which could remove ≈ 97% of IM.
    Keywords: electrochemical degradation, imidacloprid, graphite, aluminum, copper electrodes
  • Mohammad Mahdi Emamjomeh, Ali Safari Varyani, Mohammad Hossein Alijani, Yeganeh Haj Aziman, Kamran Tari Pages 166-176
    Background and
    Purpose
    Fluoride is a major mineral pollutant in groundwater. Long-term exposure to high concentration of fluoride in drinking water causes dental fluorosis, skeletal and nonskeletal fluorosis. Therefore, highly efficient water treatment that could lower the concentration of fluoride in groundwater is a challenge. This study aimed at evaluating the efficiency of Nanofiltration and the effects of pressure and temperature on the removal of fluoride from groundwater.
    Materials And Methods
    The study was conducted in laboratory scale by pilot plant using Nanofiltration membrane (FILMTEC-NF90-4040). Raw water fluoride concentration was between 1.50 and 2.17 mg/L and pressures and temperatures were 4 to 12 bars and 10 to 30°C, respectively. Fluoride ion concentration was measured by spectrophotometry using a standard SPADNS method.
    Results
    The lowest and highest efficiency rates in removal of fluoride were 30% and 70%, respectively. We also observed that increase in pressure and temperature increased efficiency and the membrane permeate flow rate. Fluoride concentrations in all water samples were less than standard levels.
    Conclusion
    Nanofiltration was found with favorable efficiency in removal of fluoride from groundwater. Operating pressure and temperature are amongst the parameters that affect the performance of the process and increase the efficiency of fluoride removal by Nanofiltration.
    Keywords: Nanofiltration, fluoride, removal, groundwater
  • Zabihollah Yousefi, Hajar Ziaei Hezarjaribi, Seyed Noroddin Mousavinasab, Ameneh Soltani Pages 177-186
    Background and
    Purpose
    Sewage sludge can supply nutrients and improve soil condition. However, presence of microorganisms, particularly parasites could cause a variety of diseases in humans and animals. This study aimed at identifying parasites in the waste sludge of industrial sewage in Babolsar, north of Iran and comparing their concentration with the EPA standards.
    Materials And Methods
    Sampling was conducted in the sludge sewage treatment plant in one industrial town from four sludge depot during six months. Nine samples were taken from each depot. In order to identify the parasites McMaster slide was used according to Bailenger method.
    Results
    This study showed that the average numbers of helminth eggs in pallets 1, 2, 3, and 4 were 4.42, 17.52, 7.65, and 7.3 per 4 grams dried sludge, respectively. The greatest numbers of helminth eggs, was associated with Toxocara and Hymenolepis diminuta.
    Conclusion
    In current investigation, the number of helminth eggs in the sludge was higher than that suggested by the EPA standards. The sludge studied was industrial, therefore, the possibility of parasitic infection caused by people is low. On the other hand, the numbers of Hymenolepis diminuta and Toxocara were high. As a result, the possibility of secondary pollution due to movement of animals is high.
    Keywords: Parasites, Outlet sludge, Treatment Plant, Industrial wastewater, Babolsar
  • Farshid Hassanzadeh, Hossein Sadeghi, Jaleh Varshosaz, Hafez Nikbakht Kashkooli, Mahboubeh Rostami Pages 187-193
    Background and
    Purpose
    Boron Neutron Capture Therapy (BNCT) is a promising radiotherapy based on the accumulation of Boron into the tumor and subsequent irradiation with low energy neutrons. It leads to the decay of 10B to 7Li and α particle, causing the death of the neoplastic cells. Here we report some chitosan modified nanoparticles bearing boron phenyl alanine (BPA) as an inexpensive novel promising boron containing structures for practical use in BNCT.
    Materials And Methods
    In an experimental study, different BPA-containing nanoparticles of Chitosan (CS) were prepared. Some properties including size and zeta potential were determined by DLS method. The extent of BPA loading was determined using UV-Vis. Spectroscopy and the in-vitro release profiles were analyzed using HPLC method.
    Results
    Tripolyphosphate (TPP) cross-linked CS-BPA nanoparticles released 51% of the BPA content, TPP cross-linked CS-FA-BPA nanoparticles released 24% of its BPA content and TPP crosslinked CS-SA-FA-BPA nanoparticles released 66% of its BPA content in the same time.
    Conclusion
    This study introduces two kinds of the Chitosan NPs as BPA carriers. This modified formulations with different release profiles have the opportunity to test in BNCT. Regarding the Chitosan safety and price these systems can be promising candidates in BNCT cancer treatment. In the future studies, the in-vitro neutron capture studies will be carried out to evaluate the boron content efficiency in the prepared formulations.
    Keywords: Glioma, Boron neutron capture therapy, nanoparticles, boron phenyl alanine
  • Ramin Baluchi, Farideh Babakhani, Rahman Sheikhhoseini, Mohsen Panahi Yeng Abad, Elham Shirzad Pages 194-198
    Background and
    Purpose
    People who are deaf have poorer balance due to defects in vestibular system, which is one of the major systems of the human balance control.
    Materials And Methods
    A pretest-posttest semi-experimental study was designed with pretest-posttest and control group. Thirty two deaf students were randomly divided into two groups. The experimental group did Pilates exercises for 8 weeks, 3 sessions per week. Balance tests, including the BESS test, TUG test, 10 meters walking test and step length measurement were done before and after the study. Data was analyzed using SPSS. Dependent t-test and covariance analysis (ANCOVA) were run at P
    Results
    Covariance analysis showed significant differences between experimental and control groups at posttest in BESS, TUG, step length, and walking speed tests.
    Conclusion
    Pilates exercises improved the static and dynamic balance, walking speed and step length in deaf students.
    Keywords: Pilates exercises, deafness, balance, kinematic parameters
  • Naeimeh Nakhjavani, Yosefreza Yosefniya Pasha, Seyed Mehran Mahdavi, Emadoddin Moudi Pages 199-204
    Background and
    Purpose
    External genital abnormalities are amongst the most common congenital disorders, specially in boys. The aim of this study was to determine the prevalence of genital abnormalities in male neonates born in Babol Ayatollah Rohani Hospital, 2015-2016.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was conducted in 787 live-born male infants. Written consent was obtained from their parents. The exclusion criteria were dead infants, female infants and lack of parental consent. The information of Newborns (weight, height, head circumference, gestational age, and kind of abnormality) and their parents (mother's age, history of illness in mother, drug addiction, and any medication taken by mother) were recorded in a checklist.
    Results
    There was undescended testis in 28 (3.6%), hydrocele in 46 (5.8%), hypospadias in 6 (0.8%), and epispadias in 7 (0.9%) newborns. Mean weight of these newborns was 2841.26±434.77 gr. Mean gestational age was 37.34±1.68 weeks and mean age of their mothers was 30 ±7.94 years.
    Conclusion
    The results showed that hydrocele and undescended testis were the most common abnormalities in male neonates. Low birth weight, underlying diseases in mother and advanced maternal age were the predisposing factors of these abnormalities.
    Keywords: undescended testis, hydrocele, hypospadias, epispadias, gestational age, infants
  • Maryam Javadi, Foad Alimoradi, Anita Avani, Shabnam Jalilolghadr Pages 205-210
    Background and
    Purpose
    Sleep plays a major role in maintaining health and improving academic performance and behavior in adolescents. Studies on the relationship between diet and sleep quality are not consistent. The aim of this study was to investigate the association between sleep quality and consumption of macronutrients and micronutrients in adolescents.
    Materials And Methods
    A cross-sectional study was conducted in 319 individuals (10-18 years of age) selected by multistage random cluster sampling in Minoodar district, Qazvin, Iran 2010-2011. Dietary pattern was assessed using food frequency questionnaire (FFQ) and information on food intake was obtained using Nutrition 4, Version 3.5.2. Sleep quality was assessed by BEARS questionnaire. Data analysis was performed applying T-test.
    Results
    The research population included 162 (50.8%) females. The mean age of the participants was 15±2.43 years. Amon the cases studied 302 were found with low-quality sleep. There was no significant relationship between sleep quality and calorie, and intake of micronutrients and macronutrient (P>0.05). The mean intake of omega-3 fatty acids in subjects with good-quality sleep was higher than that in the subjects with low-quality sleep (P≤0.05).
    Conclusion
    Appropriate intake of omega-3 fatty acid was associated with high-quality sleep. There was no relationship between sleep quality and consumption of micronutrients and macronutrients.
    Keywords: proteins, fats, carbohydrates, vitamins, micronutrients, sleep
  • Salma Omidi, Jamileh Ghoddusi, Siavash Mushakhian, Azadeh Harandi Pages 211-217
    Background and
    Purpose
    Foreign bodies may be deposited in the periapical tissues either by traumatic injury or iatrogenically. The presence of an external object in the periapical tissue by creating a foreign body reaction can lead to endodontic failure. This article describes the treatment of an unusual impaction of three foreign bodies into the periapical tissues.
    Case report: Three foreign bodies in periapical space of an adolescent was accidentally detected. He had trauma history in the anterior teeth. Non-surgical and surgical treatment was performed. After two years follow up, clinical signs showed improvements and the bone was repaired.
    Conclusion
    Foreign body reaction in the periapical tissue and the delay in its detection cause extensive destruction of the bony structure. Therefore, surgical treatment for their fast removal is necessary.
    Keywords: Foreign Bodies, Tooth Injuries, Endodontics, surgery
  • Roghaieh Rahmani, Nafiseh Lotfian, Mohammadreza Rahmani, Masoumeh Amiri, Raheleh Darafshi Pages 218-225
    Dandy-Walker anomaly is a rare congenital disorder. This syndrome is diagnosed by cerebellar vermis hypoplasia, cystic dilatation of the fourth ventricle and, enlargement of the posterior fossa with or without hydrocephalus. This study presents a report of a male fetus with Dandy-Walker syndrome and determination of clinical protests, risk factors, diagnosis, and treatment of this syndrome. The patient was a 38-year-old woman on second pregnancy (parity one), who was referred for fetal ultrasonography. In fetus neurogram scan and examining the skull, the lower segment of cerebellar vermis hypoplasia and suspicious relationship with 4 ventride and posterior fossa were detected which were indicative of DandyWalker variant. The mother was hospitalized for therapeutic abortion at 19 weeks and 2 days gestational age. To terminate the pregnancy 80 mg of misoprostol was administered along with IV infusion of oxytocin. This syndrome is a rare disorder which most of its aspects remains unknown and need more investigations. This syndrome is diagnosed by advanced imaging techniques. So, in order to prevent infant birth with this anomaly, prenatal care, particularly for imaging procedures should be done with greater sensitivity.
    Keywords: Dandy-Walker syndrome, vermis hypoplasia, hydrocephalus