فهرست مطالب

دانشکده دندانپزشکی مشهد - سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 95، زمستان 1394)

مجله دانشکده دندانپزشکی مشهد
سال سی و نهم شماره 4 (پیاپی 95، زمستان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/17
  • تعداد عناوین: 10
|
  • آزیتا آزاد، زهرا تلطف*، نیلوفر نیاکان صفحات 291-302
    مقدمه
    مهمترین عامل در کاهش مرگ و میر سرطان دهان، تشخیص سریع آن می باشد و پزشکان و دندانپزشکان نقش مهمی در غربالگری و تشخیص اولیه این بیماری دارند. بنابراین در این مطالعه بر آن شدیم تا میزان آگاهی و مهارت تشخیصی این افراد را در شهر شیراز مورد ارزیابی قرار دهیم.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی به روش مقطعی، به صورت تکمیل پرسشنامه توسط 200 نفر از پزشکان و دندانپزشکان عمومی شهر شیراز در سال 1393 که به صورت تصادفی ساده نمونه گیری شدند، انجام شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS با ویرایش 18 و تست های آماری Student’s t-test، من- ویتنی، کای اسکوئر و ضریب همبستگی اسپیرمن تحلیل شدند.
    یافته ها
    جمعا نتایج 200 نفر (100 دندانپزشک و 100 پزشک) شرکت کننده در مطالعه گردآوری گردید. میانگین سابقه کار حدود نه سال و شش ماه و میانگین آگاهی و مهارت تشخیصی به ترتیب 69 درصد و 52 درصد بود. داده ها یک رابطه معنی دار و منفی بین نمره مهارت تشخیصی و تعداد مریض های ویزیت شده روزانه و ساعات کاری روزانه پزشکان نشان داد (005 /0P<).
    نتیجه گیری
    بررسی نتایج این مطالعه بیانگر پایین بودن نسبی آگاهی و مهارت های تشخیصی ضایعات سرطانی دهان در افراد مورد مطالعه بود.
    کلیدواژگان: آگاهی، مهارت تشخیصی، دندانپزشک عمومی، پزشک عمومی، اسکواموس سل کارسینومای دهان
  • کیومرث امینی*، منیره سلطانی گرد فرامرزی، علیرضا مختاری، پرویز امینی صفحات 303-314
    مقدمه
    با توجه به گزارش هایی که از آلودگی یونیت های دندانپزشکی، عوارض شناخته شده آن و اهمیت ضدعفونی سطوح دندانپزشکی مطرح است و به منظور مقایسه ضدعفونی کننده های رایج در ایران، تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر سه محلول ضدعفونی کننده جدید بر آلودگی سطوح یونیت دندانپزشکی در بخش ترمیمی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر با طراحی تجربی بر روی 9 یونیت بخش ترمیمی انجام گرفت. در این تحقیق ابتدا پیش از ضدعفونی نمونه گیری به صورت کاملا تصادفی انجام و سپس سطوح مورد آزمایش به وسیله یکی از محلول های سپتی سورفیس (Septisurface)، آنیوس (D.D.S.H) و بایوسانی تایزر (H2O2) فعال شده ضدعفونی شد. سپس در سه زمان نمونه برداری انجام و تعداد کلنی های رشد یافته شمارش گردید. باکتری های باقیمانده بعد از ضدعفونی به کمک تست های اختصاصی شناسایی شدند. داده ها با استفاده از آزمون t زوجی و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شد (05/0α=).
    یافته ها
    این تحقیق نشان داد تمامی نمونه ها پیش از ضدعفونی دارای آلودگی باکتریایی بودند. استافیلوکوکوس اورئوس بیشترین فراوانی و استرپتوکوکوس پیوژن کمترین فراوانی را داشتند. این تحقیق نشان داد اختلاف معنی داری بین تعداد کلنی های باکتریایی قبل و بعد از ضد عفونی با هر یک از سه محلول ضد عفونی کننده وجود دارد (001/0>P)، ولی اختلاف معنی داری بین خاصیت ضدعفونی کنندگی سه محلول سپتی سورفیس، آنیوس و بایوسانی تایزرفعال شده برای باکتری های گرم مثبت نسبت به هم وجود ندارد (05 /0
    نتیجه گیری
    سه ماده مورد استفاده در این مطالعه فرق معنی داری از لحاظ تاثیر روی باکتری های گرم مثبت یافت نشد، هرچند که همگی آنها به طور معنی داری آلودگی سطوح را کم کردند.
    کلیدواژگان: استرپتوکوکوس پیوژن، استافیلوکوکوس اورئوس، سطوح دندانپزشکی
  • مریم تفنگ چی ها، عاطفه یوسفی، آتنا کریمی، مهین بخشی، آیدا مهدی پور * صفحات 315-322
    مقدمه
    پیشرفت در روش های ارزیابی رادیوگرافی، منجر به ایجاد انواع سیستم های رادیوگرافی دیجیتال و تکنولوژی نمایش آن ها گشته است. هدف از این مطالعه تعیین توافق مشاهده کنندگان در تشخیص پوسیدگی های بین دندانی در رادیوگرافی بایت وینگ دیجیتال بر اساس دو نوع مانیتور LCD بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه آزمایشگاهی، 27 تصویر رادیوگرافی بایت وینگ دیجیتال توسط 4 مشاهده کننده، در 2 مانیتور EizoFlexscan MX 190، Samsung sync Mastery 203B مورد ارزیابی قرار گرفتند. عمق پوسیدگی ها در رادیوگرفی ها در5 درجه طبقه بندی شد. بعد از 14 روز به منظور بررسی تکرارپذیری، تصاویر مجددا مورد ارزیابی قرار گرفتند. از کای-دو و ضرایب همبستگی کندال برای آنالیز آماری استفاده شد.
    یافته ها
    بر حسب ضریب همبستگی کندال، میزان توافق داخلی مشاهده کننده ها به ترتیب 0/69 و 0/7 و میزان توافق خارجی آن ها به ترتیب 56/0 و0/62 برای مانیتور معمولی و پزشکی به دست آمد. بین دو مانیتور از لحاظ عمق پوسیدگی، تن ها تفاوت آماری معنی داردر تشخیص درجات Grade 0 و Grade 1 پوسیدگی وجود داشت (01 /0P<).
    نتیجه گیری
    بین دو مانیتور، از لحاظ توافق داخلی و خارجی تفاوت معنی داری وجود نداشت. بنابراین رزولوشن مانیتور های معمولی برای تشخیص پوسیدگی کافی می باشد و اطلاعات بیشتری در این زمینه بوسیله مانیتور های پزشکی حاصل نخواهد شد.
    کلیدواژگان: رادیوگرافی دیجیتال، تشخیص پوسیدگی، مانیتور
  • عبدالعزیز حق نگهدار، مهرنوش تدین، علی دهقانی، لیلا خجسته پور * صفحات 323-334
    مقدمه
    اطلاع از شیوع سابلوکساسیون مفصل گیجگاهی فکی و عوامل احتمالی زمینه ساز آن در پیشگیری یا کاهش عوارض ناشی از این پدیده کمک کننده خواهد بود. این مطالعه جهت بررسی کلینیکی شیوع و تاثیر عواملی چون سن و جنس بر نحوه بروز سابلوکساسیون مفصل گیجگاهی فکی در دانش آموزان شهر شیراز طراحی گردید.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 800 دانش آموز 18-7 ساله مدارس شهر شیراز که به روش تصادفی انتخاب شده بودند انجام شد. دانش آموزان مورد معاینه کلینیکی قرار گرفتند و فرم مربوطه برای آنان تکمیل گردید. تشخیص قطعی سابلوکساسیون براساس احساس پرش ناگهانی و خروج کندیل از حفره مفصلی در هنگام باز کردن دهان صورت می پذیرفت. اطلاعات جمع آوری شده به کمک تست Chi-Square تحلیل گردید.
    یافته ها
    شیوع سابلوکساسیون در جمعیت مورد مطالعه 1 /33 درصد و در دختران 67 /1 برابر پسران بوده است. شیوع این پدیده با سن ارتباط معنی داری نداشت. همچنین 8 /72 درصد از مبتلایان علامت دار بودند. شایع ترین علامت در آنان درد عضله تمپورالیس در هنگام لمس بود.
    نتیجه گیری
    شیوع سابلوکساسیون یک پدیده شایع در جمعیت دانشآموزی شیراز میباشد.دختران استعداد بیشتری برای بروز این عارضه دارند. شیوع سابلوکساسیون با سن ارتباطی ندارد اما علائم آن با افزایش سن افزایش می یابد.
    کلیدواژگان: سابلوکساسیون، سابلوکساسیون مفصل، شیوع، مفصل تمپورومندیبولار
  • فائزه رنجبر، گیتا اسلامی، احمد قهرمانلو *، سودابه طاهری، مجید آیت اللهی، سجاد اسلامی صفحات 335-342
    مقدمه
    پلی فنول های موجود در چای سبز، باعث مهار رشد باکتری های دهان و دندان می شود. این مطالعه به بررسی اثر ضدمیکروبی عصاره چای سبز بر رویاسترپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فوکالیسپرداخته است.
    مواد و روش ها
    60 نمونه پلاک دندانی پس از اخذ شدن از بیماران به آزمایشگاه میکروب شناسی منتقل شد. نمونه ها در محیط بلادآگار، میتیس سالیواریوس آگار و بایل اسکولین آگار کشت داده شدند و در مدت 48 ساعت در مجاورت (10-5 درصد) Co2، دمای 37 درجه سانتیگراد انکوبه گردیدند. پس از مشاهده کلونی ها در پلیت، از آنها لام تهیه و سپس رنگ آمیزی گرم انجام شد. برای تعیین هویت و شناسایی میکروارگانیسم هااز تست های میکروبی و شیمیایی معمول استفاده گردید. در ادامه جهت تعیین حساسیت و مقاومت باکتری به چای سبز، هیپوکلریت سدیم و کلرهگزیدین از روش Disc Diffiusion Agar استفاده شد. در تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون توکی در سطح معنی دار 05 /0a= استفاده شد.
    یافته ها
    آزمون آنالیز واریانس یک طرفه نشان داد در استرپتوکوکوس موتانس، قطر هاله عدم رشد چای سبز با کلرهگزیدین تفاوت معنی داری نداشت (305 /0P=)، اما به صورت معنی داری کمتر از هیپوکلریت سدیم بود (001 /0P=)؛ همچنین اثر مهاری هیپوکلریت سدیم به صورت معنی داری بیشتر از کلرهگزیدین بود (038 /0P=). در انتروکوکوس فوکالیس به صورت معنی داری اثر هیپو کلریت سدیم بیشتر از چای سبزو کلرهگزیدین بود (001 /0P<)ونیز اثر کلرهگزیدین به طور معنی داری بیشتر از چای سبز بود (001 /0P<).
    نتیجه گیری
    هیپوکلریت سدیم بیشترین اثر مهاری را در رشد استرپتوکوکوس موتانس و انتروکوکوس فوکالیسداشت. از آن جا که اثر مهاری چای سبز بر روی استرپتوکوکوس موتانس با کلرهگزیدین تفاوت معنی داری نشان نداد، استفاده از آن به عنوان دهانشویه می تواند روش مناسبی در کنار سایر روش های پیشگیری از پوسیدگی دندان باشد.
    کلیدواژگان: پلی فنول های موجود در چای سبز
  • مریم طالبی، رسول صاحب علم*، مریم مهرابخانی، نگار مختاری امیرمجد، گلناز ملیحی صفحات 343-350
    مقدمه
    آگاهی یافتن از سیستم های باندینگ سلف اچ با کمترین میزان ریزنشت می تواند راهنمایی در انتخاب نوع ادهزیو مناسب درهنگام آلودگی با بزاق و کاهش زمان کار دردرمان فیشورسیلانت به ویژه در کودکان باشد. هدف از این تحقیق تعیین تاثیر آلودگی با بزاق بر ریزنشت سیلانت ها در سیستم های ادهزیو با اسیدیته مختلف بود.
    مواد و روش ها
    در این بررسی از 54 دندان مولر سوم کشیده استفاده شد. شیارهای سطح جونده با فرز روند یک چهارم تراش خورد. سپس دندان ها به صورت تصادفی به 6 گروه تقسیم شدند. از دنتین باندینگ های توتال اچ (Adper single Bond2) و سلف اچ با اسیدیته ضعیف (Clearfil S3 Bond) و سلف اچ با اسیدیته قوی (Adper prompt l-pop) استفاده شد. سه گروه بدون آلودگی با بزاق و سه گروه با آلودگی به بزاق تحت استفاده از این 3 نوع باندینگ قرارگرفتند و سپس شیارهای آنها مسدود شدند. دندان ها بعد از ترموسایکلینگ و برش مورد بررسی قرار گرفت. آزمون های کروسکال-والیس و من ویتنی در تحلیل داده ها در سطح معنی داری 05/0 استفاده گردید.
    یافته ها
    مقایسه میزان ریزنشت در بین گروه ها نشان داد ریزنشت گروه باندینگ سلف اچ با اسیدیته ضعیف(Clearfil S3 Bond)در دو حالت غیرآلوده و آلوده به بزاق به صورت مشخص کمتر از گروه سلف اچ با اسیدیته قوی (Adper prompt l-pop) بوده است (001 /0=P و 010 /0=P). اما در شرایط فوق میزان ریزنشت در باندینگ های سلف اچ و توتال اچ (Adper single Bond2) تفاوتی نشان نداده است.
    نتیجه گیری
    در صورت امکان آلودگی با بزاق، استفاده از ادهزیو سلف اچ بااسیدیته ضعیف (Clearfil S3 Bond) در درمان فیشورسیلانت پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دنتین باندینگ، آلودگی به بزاق، ریزنشت
  • پگاه مسنن مظفری، علیرضا صراف شیرازی*، مریم امیرچقماقی، امیرعباس آذریان، نوشین جلایری پناه صفحات 351-362
    مقدمه
    موضوع آموزش همواره ازاهمیت بسزایی برخوردار بوده است. رایج ترین ابزار کمک آموزشی موجود، نرم افزار Microsoft PowerPoint می باشد. هدف این طرح، بررسی قلم های فارسی و یافتن ترجیحات غالب میان دانشجویان دندانپزشکی مشهد بوده است.
    مواد و روش ها
    این طرح در دو بخش بررسی قلم های فارسی و بررسی ترجیحات دانشجویان سال پنجم که به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، انجام گردید. در بخش اول یک فایل پاورپوینت با موضوع آزاد نمایش داده شد. این فایل شامل انواع قلم های فارسی (آریال، هما، ترافیک، تیتر، یکان) بود. در بخش دوم یک فایل پاورپوینت برای تک تک دانشجویان نمایش داده شد و ترجیحات دانشجویان در مورد متغیرهای مختلف ساختاری از قبیل پس زمینه، نوع ترانزیشن، نوع انیمیشن و... ارزیابی شد. برای بخش اول از آزمون فرید من و در بخش دوم از آمار توصیفی استفاده گردید.
    یافته ها
    در قسمت بررسی قلم های فارسی، بیشترین پاسخ صحیح مربوط به اسلاید های تهیه شده با فونت ترافیک بود (84 درصد)، برای فونت آریال 1 /48 درصد، برای فونت تیتر 4 /57 درصد و برای فونت هما 3 /46 درصد به تمامی پرسش ها (5 عدد) پاسخ درست دادند. در قسمت بررسی ترجیحات دانشجویان از نظر نحوه نگارش کلمات انگلیسی 58 درصد تمایل به استفاده از کلمه انگلیسی داشتند. از نظر شیوه جلب توجه 1 /39 درصد تغییر رنگ را پسندیدند. از نظر شیوه هم تراز کردن جملات 52 درصد نوع هم ترازی Justify را انتخاب نمودند. پس زمینه ساده، متن Smart art، وجود فاصله بین بولت و عنوان و جداسازی پاراگراف ها با ایجاد مکث، سایر موارد مورد پسند دانشجویان بود.
    نتیجه گیری
    مطالبی که با فونت ترافیک تحریر شده بودند، بیش از سایر فونت ها توسط دانشجویان به ذهن سپرده شده اند و دانشجویان ترجیحاتی در زمینه هم ترازی، پس زمینه، نحوه جداسازی و... در ساختار پاور پوینت ها داشتند.
    کلیدواژگان: نرم افزار پاورپوینت، قلم های فارسی، دانشجویان دندانپزشکی
  • حامد ندری، امیر ندری، بیتا روحانی*، فاطمه فصیح رامندی، محسن امین سبحانی، ایمان ناصح صفحات 363-372
    مقدمه
    اختلالات اسکلتی عضلانی مهم ترین دلیل بازنشستگی زودهنگام در بین دندانپزشکان گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی و میزان ناراحتی بدن در بین دندانپزشکان انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی در کلیه دندانپزشکان (150 نفر) وابسته به یکی از دانشگاه های واقع در استان تهران انجام شد. از یک مقیاس آنالوگ بصری (برای تعیین شدت ناراحتی) و همچنین از یک پرسشنامه نقشه بدن (به منظور بررسی شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی) استفاده گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های من ویتنی، تی تست و کروسکال والیس انجام گرفت. از نرم افزار SPSS با ویرایش 22 برای تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    با توجه به نتایج پرسش نامه نقشه بدن، بیشترین شیوع اختلالات اسکلتی عضلانی به نواحی گردن، شانه-بازو و پایین کمر به ترتیب با50، 3 /45 و 5 /34 درصد اختصاص داده شد. همچنین نتایج مقیاس آنالوگ بصری نشان داد که نواحی پایین کمر (2 /70)، گردن (4 /55) و شانه-بازو (4 /54) به ترتیب دارای بیشترین میزان میانگین ناراحتی بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالای اختلالات اسکلتی عضلانی و همچنین بالا بودن میزان ناراحتی بدن، دندانپزشکان نیازمند اقدامات اصلاحی با اولویت برنامه های آموزشی می باشند.
    کلیدواژگان: اختلالات اسکلتی عضلانی، دندانپزشک، مقیاس آنالوگ بصری
  • محمد مهدی یاقوتی خراسانی*، درسا کابلی نژاد صفحات 373-382
    مقدمه
    درمان ریشه دندان سبب حذف دردهای با منشا اندودانتیک می شود اما درد پس از درمان و ناراحتی های همراه آن از جمله پیامدهای ناخواسته است. مطالعات فراوانی بر روی داروهای مختلف برای تسکین دردهای پس از درمان صورت گرفته است. هدف این مطالعه، مقایسه اثربخشی تجویز پروفیلاکتیک ایبوپروفن، تلتونال و دارونما بر کنترل درد پس از درمان ریشه بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی سه سوکور، 57 بیمار دارای دندان قدامی تک کانال زنده و دارای پوسیدگی شدید، انتخاب شدند. بیماران به سه گروه مساوی C، B و A تقسیم شدند. به هر گروه قبل از درمان، کپسولی به صورت پروفیلاکسی داده شد که بر اساس کد مربوطه حاوی ایبوپروفن، تلتونال یا پلاسبو بود. شدت درد بیمار قبل از درمان و 6، 12، 24، 48 و 72 ساعت پس از درمان با معیار VAS ثبت شد. اطلاعات جمع آوری شده در محیط SPSS با ویرایش 12 مورد پردازش قرار گرفته و برای مقایسه شدت درد در طول دوره ارزیابی در هر سه گروه مورد بررسی، از آنالیز (Two-way repeated measure ANOVA) استفاده گردید.
    یافته ها
    در هر یک از سه گروه مورد بررسی، در طول دوره ارزیابی، میانگین درد به طور معنی داری کاهش یافت (001 /0>P). اما در هیچ یک از زمان ها تفاوت ها از نظر آماری معنی دار نبود (347 /0=P).
    نتیجه گیری
    از آنجا که تاثیر داروهای مورد بررسی در کاهش درد تفاوت آماری معنی داری نشان نداد، بنابراین کاربرد پروفیلاکتیک داروهای فوق برای کاهش درد پس از درمان اندودنتیکس پیشنهاد نمی شود.
    کلیدواژگان: پروفیلاکتیک، تلتونال، ایبوپروفن، VAS، درد پس از درمان کانال ریشه
  • مهسا یاربخت، فاطمه مظهری، علیرضا صراف شیرازی، سارا رمضانیان نیک صفحات 383-388
    مقدمه
    درمان دندان دائمی نابالغ نکروز در اثر تروما یا پوسیدگی، همواره یک چالش برای دندانپزشک بوده است. اخیرا درمان ریواسکولاریزاسیون برای ادامه تکامل ریشه در دندان نابالغ نکروزه انجام می شود. هدف این گزارش، ارائه یک مورد موفق ریواسکولاریزاسیون در دندان نابالغ نکروزه بود.
    گزارش مورد: یک پسر 8 ساله با شکایت از تورم موضعی قدام فک بالا و سابقه ضربه به دندان سانترال راست فک بالا، به بخش کودکان دانشکده دندانپزشکی مشهد مراجعه کرد. بر اساس یافته های کلینیکی و رادیوگرافی، تشخیص نکروز پالپ با آبسه آپیکال علامت دار داده شد. درمان ریواسکولاریزاسیون طی چندین جلسه انجام شد. در فالوآپ 6 ماهه علاوه بر بهبودی کامل ضایعه آپیکال، آپکس دندان بسته شده بود و ضخامت دیواره عاجی هم افزایش یافته بود. در فالوآپ 12ماهه روند انسداد پالپ شروع شده بود، اما در فالوآپ 24 ماهه، دندان بدون علامت بود و روند انسداد کانال پالپ هم متوقف شده بود.
    نتیجه گیری
    ریواسکولاریزاسیون می تواند روش درمانی مناسب در دندان های نابالغ نکروزه باشد.
    کلیدواژگان: ریواسکولاریزاسیون پالپ، دندان دائمی نابالغ، انسداد کانال پالپ*
|
  • Azita Azad, Zahra Talattof, Niloofar Niakan Pages 291-302
    Introduction
    Early detection is the most important factor in reducing mortality of oral cancer. Dental and medical professionals pose an important role according to screening, early detection and subsequent referral. The aim of the current study was to assess knowledge and diagnostic skills of oral cancel among dental and medical practitioners in the city of Shiraz.
    Materials and Methods
    This was a descriptive cross- sectional study was couducted on 200 general physicians and dentists using questionnaire in the city of Shiraz in 2014. Simple randomization sampling was conducted. Data were analyzed via SPSS version18 by student’s t-test, Mann Whitney, Chi-square and Spearman co-efficient correlation.
    Results
    A total of 200 participants (100 dentists and 100 medical doctors) were recruited. Mean professional experience was 9 years and 6 months. The average grade for knowledge and diagnostic skills were 69% and 52% respectively. Our data showed negative correlation between grade of ability and number of patient visits per day and also daily working hours among general physicians (P<0.005).
    Conclusion
    The result of this study revealed that there was a lack of adequate knowledge and diagnostic skills about oral cancer in our selected sample.
    Keywords: Knowledge, diagnostic skills, general dentist, general physician, oral squamous cell carcinoma
  • Kumarss Amini*, Monireh Soltani Gerdfaramarzi, Alireza Mokhtari, Praviz Amini Pages 303-314
    Introduction
    Based on reports of contamination of dental units, its consequences and the importance of dental surface antiseptics, this study aimed to investigate the effect of new antiseptic solutions on contamination levels in the dental units of Department of Restorative Dentistry, Islamic Azad University in Tehran. Materials & Methodes: This experimental study was carried out on nine units of the Restorative Department. A random sampling was carried out and then the experimental sulfaces were disinfected randomly using one of the 3 following solutions: Septisurface, Anios DDSH, and Biosanitized (activated H2O2). Subsequently, microbial sampling was performed at 3 time points and the bacterial colonies were counted. The bacterial species were identified using the specific tests. The data were analyzed using paired t test and one way analysis of variance at 0.05 levels. Resultes: The study demonstrated that all surfaced were contaminated before disinfection. Staphylococcus aureus and Streptococcus pyogenes had the highest and the lowest prevalence respectively. There were statistically significant difference between before and after treatment for all of the solutionse (P=0.001). However, no difference between the 3 solutions on their effecs on gram positive bacteria was found.
    Conclusion
    There were no significant differences between the 3 solutions tested on this study in terms of disinfection effect. However, all solutions significantly reduced surface contamination
    Keywords: Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus, dentistry unit surfaces
  • Maryam Tofangchiha, Atefeh Yosefi, Atena Karimi, Mahin Bakhshi, Aida Madipour* Pages 315-322
    Introduction
    Advances in Radiographic detection method lead to the development of several digital radiography systems and displaytechnology of them. The purpose of this study was the evaluation of observer agreement in the detection of interproximal caries in the digital bitewing radiography with two type of LCD Monitor.
    Materials and Methods
    In this exprimental study, 27 Bitewing digital radiography were evaluated by four observers on 2 monitors of Samsung sync mastery203B and EizoflexscanMX190. The depth of the caries on radiograms was classified into five grades. After 14 days, observers evaluated the same image to evaluate the repeatability. Kendall,s correlation coefficient and Chi-square test were used for statistical analysis.
    Results
    According to Kendall,s correlation, intera-observer agreement were 0.69 & 0.7 and inter observer agreement were 0.56 & 0.62 for the conditional & medical monitor respectively. According to the depth of the caries, there was a significant difference between two monitors only in detection of grade 0 and grade 1 caries (P<0.01).
    Conclusion
    There was no significant difference in intra & inter observer agreement between two types of the monitor. Therefore, conditional monitors with the minimum of resolution are enough to defect caries. No extra information is taken from the medical monitors
    Keywords: Digital radio graphy, caries detection, monitor
  • Abdol, Aziz Haghnegahdar, Mehrnoosh Tadayon, Ali Dehghani, Leila Khojastepour* Pages 323-334
    Introduction
    Knowledge about incidence of subluxation of temporomandibular joint (TMJ) and related probable predisposing factors can help in preventing or decreasing its sequella. This study was designed to clinically evaluate the incidence and the effect of factors such as age and sex on the expression of TMJ subluxation among students in Shiraz, Iran.
    Materials and Methods
    This cross-sectional study was performed on 800 randomly selected students, aging from 7 to 18 years old in Shiraz. The students were examined clinically and an examination sheet completed. Final diagnosis of subluxation was based on sudden jerky movement and exit of condyle from glenoid fossa upon mouth opening. Data were analyzed with Chi-Square test.
    Result
    The incidence of subluxation in studied population was 33.1% and 1.67 times more prevalent in the female than the male students. The incidence was not meaningfully related to age. Also 72.8% of involved cases were symptomatic. Tenderness in Temporalis muscle was the most prevalent symptom.
    Conclusion
    Subluxation is a common finding among school children of Shiraz.Girls are more prone to develop subluxation. The incidence of subluxation was not related to the age. The, related symptoms, however will increase by age
    Keywords: Subluxation, joint hypermobility, Prevalence, temporomandibular joint
  • Faezeh Ranjbar, Gita Eslami, Ahmad Ghahremanloo*, Sudabeh Taheri, Majid Ayatollahi, Sajad Eslami Pages 335-342
    Introduction
    Green tea polyphenols green tea is one important factor for inhibition of growth of oral bacteria. This study investigates the antibacterial effect of green tea extract on Enterococcus faecalis and Streptococcus mutans of dental plaques.
    Materials and Methods
    A lot of 60 samples of dental plaques, the samples were placed in transport medium (TSB) and were then transported to the microbiology laboratory. The samples were cultured in blood agar medium, Mitis salivarius agar, bile esculin agar and were incubated in proximity of Co2 (5-10%) at 37 °C for 48 hours. After observing the colonies, the slides were prepared and were stained by Grams Method. To ensure the authentication and identification of microorganisms, common microbial and chemical tests were used. After determining the type of bacteria, antibiogram test was done and to determine bacterial sensitivity and resistance to green tea, sodium hypochlorite and chlorhexidine by Disc Diffiusion Agar according to CLSI (Clinical and Laboratory Standards Institute) guidelines. The data were analyzed by ANOVA and Tukey test (a=0.05)
    Results
    ANOVA test showed that diameter of growth inhibition of green tea was not so different from chlorhexidine for Streptococcus mutans, (P=0.305) but was significantly less than sodium hypochlorite (P=0.0001) and also the inhibitory effect of sodium hypochlorite was significantly higher than chlorhexidine (P=0.038). In Enterococcus faecalis, sodium hypochlorite was more effective than green tea and chlorhexidine (P=0.0001) and chlorhrxidine effect was significantly greater than that of green tea (P=0.0001).
    Conclusion
    Sodium hypochlorite had the highest inhibitory effect on growth of Streptococcus mutans and Enterococcus faecalis. Since there was no significant difference between inhibitory effect of green tea in Streptococcus mutans and chlorhexidine, using it as a mouth wash, could be a suitable alternadive way to prevent tooth decay
    Keywords: Streptococcus mutans, enterococcus faecalis, green tea, chlorhexidine, sodium hypochlorite.
  • Maryam Talebi, Rasoul Sahebalam*, Maryam Mehrabkhani, Negar Mokhtari Amirmajd, Golnaz Malihi Pages 343-350
    Introduction
    Knowledge of self etch bonding systems with the least amount of microleakage can be a good guidance for choosing a proper adhesive at the time of saliva contamination and reducing fissure sealant working time, especially for children. The aim of this study was to determine the effect of saliva contamination on sealant's microleakage in adhesive systems with different acidity.
    Materials and Methods
    The occlusal fissures of 54 extracted third molars were prepared with 1/4 round bur. Then teeth were randomly divided into 6 groups. Total etch dentin bonding (Adper single bond2), self etch with weak acidity (Clearfil S3 Bond) and self etch with strong acidity (Adper prompt l-pop) were used. The fissures of teeth, after thermocycling and cutting, were examined. The afore-mentioned bondings were used to treat 3 contaminated and 3 noncontaminated groups, followed by the sealing of fissures.
    Results
    Comparison of microleakage between groups revealed a significantly lower amount for the self etch bonding with weak acidity (Clearfil S3 Bond)-both in contaminated and noncontaminated teeth versus strong-acidity-self-etch group (Adper prompt l-pop) (P=0.001). However under these conditions comparing microleakage between self etch and total etch bondings indicated no difference.
    Conclusion
    In the possibility of saliva contamination, the application of weak-acidity-self-etch adhesives (Clearfil S3 Bond) is recommended for fissure sealant therapy
    Keywords: Dentine bonding, saliva contamination, Microleakage
  • Pegah Mosannen Mozafari, Alireza Sarraf Shirazi*, Maryam Amir Chaghmaghi, Amir Abbas Azarian, Nooshin Jalaieri Panah Pages 351-362
    Introduction
    The subject of education has always been a matter of great importance. The most commonly available educational aid is Microsoft PowerPoint software. The aim of this study was to determin the most effectiv farsi fonts on training and to find preferences of the Mashhad Dental School students.
    Materials and Methods
    This study was performed in two parts 1)Evaluation of farsi fonts and 2) Evaluation of student preferences. In the first part, a free topic powerpoint presentation was given and was assessed if the types of farsi fonts affected the students’ learning rate. In the second part, a powerpointpresentation was shown to the students and they were asked about their preferences in the structure of slides.
    Results
    The most correct answers were in slides prepared by “Traffic” font (84%). Results for other fonts were as follows: "Arial" (48.1%), "Titr" (57.4%) and “Homa" (46.3%). In the second part, 58% of the students preferred to use the original English words. To attract the attention of the audieuce, 39.1% of the students preferred to change the font color. For the style of aligning the sentences, 52% chose the Justify alignment. Simple color background, smart art text, indented bullet and pause between paragraphs were other preferences of students.
    Conclusion
    Content prepared by "Traffic" font was best remembered by students. The students had some preferences in alignment,background, pause between paragraphs, etc
    Keywords: PowerPoint software, farsi fonts, dental students
  • Hamed Nadri, Amir Nadri, Bita Rohani*, Fatemeh Fasih Ramandi, Mohsen Amin Sobhani, Iman Naseh Pages 363-372
    Introduction
    Musculoskeletal disorders (MSDs) have been reported as the most importantreason for early retirement among dentists. The aim of this study was to assess the prevalence of musculoskeletal disorders and body discomfort among dentists.
    Materials and Methods
    This cross sectional and descriptive-analytical study carried out on all dentists(150 subjects) of one of universities in Tehran province. We useda visual analog scale (in order to determine the severity of body discomfort) and also a body mapquestionnaire (in order to assess musculoskeletal disorders prevalence). Data analysis was performed using the Mann-Whitney test, t-test and Kruskal-Wallis.Statistical analysis was conducted using SPSS version 22 software.
    Results
    According to the results of the body map questionnaire, the highest prevalence of musculoskeletal disorders was allocated to the neck (50%), shoulder/arm (45.3%) and low back (34.5%), respectively. Also results of the visual analog scaleindicated that the highest amount of discomfortwas related to low back (70.2), neck (55.4) and shoulder/arm (54.4), respectively.
    Conclusion
    According to high prevalence of musculoskeletal disorders and also, high levels of body discomfort, dentists need to take corrective actions with the priorities of educational programs.
    Keywords: Dentist, musculoskeletal disorders, visual analog scale
  • Mohammadmahdi Yaghootikhorasani*, Dorsa Kabolinejad Pages 373-382
    Introduction
    Root canal therapy of teeth can stop the endodontic pain, but the cousequent post-endodontic pain and discomfort are undesirable effects. There are many studies on various drugs for alleviation of post-endodontic pain. The purpose of this study was to compare the Efficacy of prophylactic use of Teltonal in comparison with Ibuprofen on post- endodontic pain.
    Materials and Methods
    In this triple-blind clinical trial study, 57 patients with anterior vital single rooted teeth and severe decay were selected. Patients were divided into three groups of A, B and C. One capsule was given to each patient as prophylaxis before the treatment, which according to its code contained Ibuprofen, Teltonal or Placebo. Intensity of pain was recorded by the patients before treatment and 6,12,24,48 and 72 hours after the treatment using a VAS scale. The collected data were processed in SPSS-21, and to compare pain during the evaluation periods in all three groups studied, two-way repeated measure ANOVA was used.
    Results
    In each of the three study groups during the evaluation period, the average pain was significantly reduced (P<0.001). However, the difference between the gtoupd was not statistically significant (P=0.347).
    Conclusion
    Since no statistically significant difference was observed between the groups, prophylactic use of these drugs for reduction of post-endodontic pain is not suggested.
    Keywords: Prophylactic, Teltonal, ibuprofen, VAS, post, endodontic pain
  • Mahsa Yarbakht, Fatemeh Mazhari, Alireza Sarraf Shirazi, Sara Ramezanian Nik* Pages 383-388
    Introduction
    Treatment of immature permanent teeth damaged by caries or trauma is usually a challenge to a dentist. Recently, revascularization process is performed to induce root development in immature necrotic teeth. The purpose of this report was to present a case of pulp revascularization in an immature necrotic tooth. Case Report: An 8-year-old boy was presented to the pediatric Department of Mashhad dental school with the chief Complaint of localized swelling on the anterior region of maxilla and a history of trauma to the maxillary right central incisor. Based on clinical and radiographic Findings, the diagnosis was pulpal necrosis with symptomatic apical abscess. Revascularization therapy was performed over multiple visits. At 6- month follow-up, in addition to complete healing of the periapical lesion, apex had been closed and dentinal wall thickness had been increased. At 12-month follow-up, pulp canal obliteration (PCO) was observed. At 24-month follow-up; tooth was asymptomatic and PCO had been.
    Conclusion
    Considering the loss of periapical radiolucencies and root development of this tooth after a short period of time, it could be concluded that revascularization was an appropriate treatment method in immature necrotic teeth.
    Keywords: Immature teeth, pulp canal obliteration, revascularization