فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و دوم شماره 5 (پیاپی 100، آذر و دی 1393)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و دوم شماره 5 (پیاپی 100، آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/17
  • تعداد عناوین: 15
|
  • محسن آخوندی میبدی*، سعید کارگر، ساناز عمادی صفحات 1445-1454
    مقدمه
    در این مطالعه دو روش درمانی شقاق مزمن مقعد که عبارتند از استفاده از ژل موضعی دیلتیازم 2% و پماد موضعی 0/03% GTN مورد مقایسه قرار داده شد.
    روش بررسی
    در این تحقیق نیمه تجربی، 66 بیمار مبتلا به شقاق مزمن مقعد که به کلینیک گوارش و جراحی یزد در سال 88 مراجعه کرده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند و پس از 8 هفته از درمان، از نظر عوارض و بهبودی ارزیابی شدند. افراد به دو گروه تقسیم شدند، در یک گروه از ژل موضعی دیلتیازم 2% و در گروه دیگر از پماد موضعی 0/03% GTN استفاده شد و بیماران از نظر عوارض و بهبودی پس از 8 هفته مورد مقایسه قرار گرفتند.
    نتایج
    از نظر بهبودی پس از 8 هفته، در گروه استعمال کننده پماد GTN، 53/3% بهبودی کامل، 6/7% بهبودی نسبی و 40% بهبودی نداشتند و در گروه استفاده کننده از ژل دیلتیازم 2%، 67/7% بهبودی کامل 5/6% بهبودی نسبی و 8/25% بهبودی نداشتند(0/428=p). در گروه استعمال کننده پماد GTN 53/1% بدون عارضه بودند. 2 بیمار (6/2%) سر درد غیرقابل تحمل داشتند که از ادامه درمان سرباز زدند. 11 بیمار (34/3%) سردرد قابل تحمل و 2 نفر(6/2%) افت فشار خون وضعیتی داشتند و در گروه استفاده کننده از ژل دیلتیازم 2%، 30 نفر (96/7%) بدون عارضه بودند و 1 بیمار (3/2%) دچار سردرد شدند.
    نتیجه گیری
    درمان با GTN دارای میزان عود بالا و عوارضی مانند سردرد و هیپوتانسیون ارتواستاتیک می باشد و اسفنکتروتومی شیمیایی با ژل دیلتیازم میزان بهبودی قابل مقایسه با GTN دارد و عوارض جانبی کمی دارد.
    کلیدواژگان: شقاق مقعدی، دیلتیازم، گلیسیریل تری نیترات
  • افشین فتحی، فیروز امانی*، المیرا خوشباف صفحات 1455-1463
    مقدمه
    بتاتالاسمی ماژور یکی از شایع ترین اختلالات ژنتیک در جهان می باشد. افراد هموزیگوت گاهی فرم خفیف تری از این بیماری را نشان می دهند که به آنها اینترمدیا اطلاق می شود. در این مطالعه، اثر هیدروکسی اوره در بیماران تالاسمی اینترمدیایی که به عنوان تالاسمی ماژور با تزریق خون در درمانگاه تالاسمی بیمارستان بوعلی اردبیل تحت درمان بوده اند، بررسی شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی کل بیماران مبتلا به تالاسمی اینترمدیا (63 نفر) به روش کل شماری بعد از کسب رضایت نامه کتبی تزریق خون آنها قطع و تحت درمان با هیدروکسی اوره قرار گرفتند. بعد از 3 و 6 ماه، نیاز آنها به تزریق خون بررسی شد. در این مدت میزان هموگلوبین، فریتین، سطح سلول های خون و عملکرد کلیه و کبد قبل و بعد از هیدروکسی اوره ارزیابی و داده های حاصل با استفاده از آزمون آماری ناپارامتری ویلکاکسون و نرم افزار SPSS نسخه 18 تجزیه و تحلیل شدند.
    نتایج
    بعد از 6 ماه، 60 نفر (95/2%) از بیماران به طور کامل از تزریق خون بی نیاز شده و فواصل تزریق خون در 3 نفر (4/8%) افزایش پیدا کرد. میانگین هموگلوبین بعد از مصرف دارو افزایش و میانگین فریتین کاهش یافته بود. همچنین از عوارض دارو می توان به افزایش معنی دار مقادیر AST، ALT و BUN اشاره کرد.
    نتیجه گیری
    درمان با هیدروکسی اوره در بیماران بتا تالاسمی اینترمدیا، باعث برطرف شدن نیاز به تزریق خون و افزایش سطح هموگلوبین در آنها می شود.
    کلیدواژگان: تالاسمی اینترمدیا، هموگلوبین، هیدروکسی اوره، تزریق خون
  • علیرضا کمالی، عباس زارعی، اسماعیل مشیری*، مهدیه نظیری صفحات 1464-1471
    مقدمه
    درد یک مشکل پیچیده طبی است که کنترل ناکافی آن پس از عمل جراحی اثرات نامطلوبی بر وضعیت فیزیولوژیکی، متابولیکی و روحی بیمار دارد. افزودن مکمل های جدید منجر به افزایش مدت بی دردی می شود. هدف این مطالعه، مقایسه افزودن نئوستیگمین و کتامین به بوپیواکائین 0/25% در بی حسی اپیدورال در افزایش مدت بی دردی بعد از عمل می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی دوسوکور، 90 بیمار بالای 50 سال با ASA کلاس I،II کاندید عمل جراحی الکتیو ران به صورت تصادفی در سه گروه نئوستیگمین، کتامین و شاهد تقسیم شدند. همه بیماران بی حسی اپیدورال با بوپیواکائین 0/25% به میزان cc/segment2 دریافت کردند. به علاوه در گروه اول60 میکروگرم نئوستیگمین، در گروه دوم40 میلی گرم کتامین اضافه شد. میزان درد پس از عمل براساس معیار VAS و مدت زمان بی دردی و مقدار مسکن مصرفی تعیین و بین سه گروه مقایسه شد.
    نتایج
    میانگین اسکور درد در 6 و 12 ساعت بعد از عمل در گروه کتامین به طور معنی داری کمتر از دو گروه دیگر و در گروه نئوستیگمین کمتر از پلاسبو بود (P≤0.001). میانگین مدت بی دردی بعد از عمل در گروه کتامین به طور معنی داری بیشتر از دو گروه دیگر و درگروه نئوستیگمین بیشتراز پلاسبو بود (P≤0.001). میانگین دوز مصرفی مسکن(پتدین)در گروه کتامین از همه کمتر بود(P≤0.001).
    نتیجه گیری
    نئوستیگمین و کتامین همراه با بوپیواکائین 0/25% در بی حسی اپیدورال موجب افزایش مدت بی دردی بعد از عمل و کاهش مصرف مسکن می شود که در مورد کتامین بیشتر از نئوستیگمین بوده است.
    کلیدواژگان: نئوستیگمین، کتامین، اپیدورال، بی دردی بعد از عمل
  • محمدکاظم امیربیگی تفتی، مهدیه امیربیگی تفتی*، حسن سلمان روغنی صفحات 1472-1480
    مقدمه
    سندروم روده تحریک پذیر یکی از شایع ترین اختلالات عملکردی دستگاه گوارش است که از تظاهرات آن درد مزمن شکم همراه با تغییر در اجابت مزاج در غ‍ی‍اب اخ‍ت‍لالات س‍اخ‍ت‍اری است، لذا تمامی تعاریف بیماری بر اساس تظاهرات بالینی است. در این مطالعه میزان اعمال جراحی شکم و لگن در بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر بررسی گردید.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی 314 بیمار مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر مراجعه کننده به درمانگاه های گوارش استان یزد در طی سال های 91-1388 به عنوان گروه مورد و 319 بیمار بدون سندروم روده تحریک پذیر به عنوان گروه کنترل مورد مطالعه قرار گرفتند و میزان اعمال جراحی شکم و لگن در آنها بررسی گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون آماری Chi-Square تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    46/8% از افراد مورد مطالعه مرد و 53/2% آنها زن بودند. میانگین سنی آنها 37 سال بود که در دو گروه مورد و کنترل تفاوت آماری معنی داری مشاهده نشد. میزان کله سیستکتومی در گروه مورد بیش از 3 برابر گروه کنترل(5/4% در مقابل 1/6%) و اپاندکتومی حدود 3 برابر (11% در مقابل 3/8%) و فتق اینگوینال 5/2% در مقابل 0/3% بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع بالاتر اعمال جراحی شکم و لگن به خصوص کله سیستکتومی و اپاندکتومی در بیماران سندروم روده تحریک پذیر لزوم دقت و تامل بیشتر برای تصمیم گیری جهت عمل جراحی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سندروم روده تحریک پذیر، جراحی شکم، جراحی لگن
  • سعیده دانشمندی*، زهرا ایزدی خواه، حمید کاظمی، حسینعلی مهرابی صفحات 1481-1494
    مقدمه
    از تاثیرات بلند مدت کودک آزاری و غفلت، شکل گیری طرحواره های هیجانی می باشد. هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان طرحواره های هیجانی بر طرحواره های هیجانی زنان قربانی کودک آزاری و غفلت است.
    روش بررسی
    در طرحی نیمه تجربی، تعداد 30 زن دارای سابقه کودک آزاری و غفلت (بر اساس نمره کسب شده در پرسشنامه کودک آزاری و غفلت) و ملاک های ورودی پژوهش، انتخاب و به شیوه تصادفی به گروه های آزمایش و کنترل گمارده شدند (15(n=. گروه آزمایش، مداخله 13 جلسه ای بر اساس الگوی درمانی طرحواره های هیجانی دریافت نمود و گروه کنترل در لیست انتظار قرار گرفت. ابزار مورد استفاده شامل پرسشنامه کودک آزاری و غفلت، مقیاس طرحواره های هیجانی لیهی (LESS) و پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) به منظور کنترل نقش اضطراب و افسردگی بود. داده ها با روش تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد درمان طرحواره های هیجانی منجر به کاهش طرحواره های هیجانی«احساس گناه» و«ساده انگاری هیجانی» و افزایش «پذیرش هیجانات» در مرحله پس آزمون و پیگیری شده است. این تاثیرگذاری بر افزایش «همگانی بودن هیجانات» در مرحله پس آزمون و افزایش«اعتباربخشی هیجانی» و «درک هیجانی»هم در مرحله پیگیری به تایید رسید.
    نتیجه گیری
    نتایج حاکی از آن است درمان طرحواره های هیجانی می تواند به عنوان درمانی موثر جهت اصلاح برخی طرحواره های هیجانی زنان قربانی کودک آزاری و غفلت مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: کودک آزاری و غفلت، درمان طرحواره های هیجانی، طرحواره های هیجانی
  • علی ناظمی، علیرضا محمدی* صفحات 1495-1504
    مقدمه
    بر اساس مطالعات، تومورهای مغزی با افت عملکرد و کیفیت زندگی در کودکان همراه است. هدف از این مطالعه بررسی عوامل مختلف اپیدیمیولوژیک، جمعیت شناختی و بالینی در کودکان و نوجوانان مبتلا به تومور مغزی شهر اراک می باشد.
    روش بررسی
    این مطالعه مورد - شاهدی بر روی 50 کودک مبتلا به تومور مغزی (در محدوده سنی 5/1-19 سال) به عنوان گروه مورد و 50 کودک غیرمبتلا به تومور مغزی به عنوان گروه کنترل، از میان بیماران بستری و سرپایی بیمارستان ولی عصر شهر اراک در بین سال های 1392-1389 انجام گرفت. برای کلیه افراد مورد مطالعه، پرسشنامه ای که حاوی اطلاعات اپیدمیولوژیک، جمعیت شناختی و بالینی بود، تکمیل شد. داده های جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار آماری SPSS نسخه 18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    بین افراد مورد مطالعه در دو گروه از لحاظ محل سکونت (p=0.008)، تعداد خواهر و برادران (p=0.003) سابقه تماس یا نگهداری از حیوانات خانگی (p=0.007)، سابقه تماس مداوم پدر با مواد شیمیایی، فلزات سنگین و آفت کش ها (p=0.05)، مصرف مکمل های ویتامینی و تغذیه ای در زمان بارداری (p=0.048)، سابقه بیماری های نورولوژیک (p=0.048)، سابقه سرطان ها و تومورهای بدخیم غیر از دستگاه عصبی (p=0.005) و سابقه تومورهای مغزی (p=0.035) در فامیل درجه یک افراد مورد مطالعه، تفاوت معنی داری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    براساس نتایج مطالعه، عوامل قابل پیشگیری و قابل پیش بینی زیادی با تومورهای مغزی در کودکان ارتباط دارند، در نتیجه بررسی و غربالگری کودکان مستعد ابتلا به تومورهای مغزی از لحاظ این عوامل خطر، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تومور مغزی، کودکان، نوجوانان، عوامل خطر، اراک
  • امیرعباس قاسمی* صفحات 1505-1511
    مقدمه
    خونریزی داخل مغزی خود بخودی یک بیماری شایع است. بیماران کومایی با خونریزی های داخل مغزی به دلیل مورتالیته بالا یک گروه ویژه از این بیماران می باشند و اندیکاسیون های جراحی در این گروه نامشخص تر است. هدف از این مطالعه بررسی عوامل موثر در نتایج جراحی خونریزی های داخل مغزی در این گروه از بیماران است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی و گذشته نگر 50 بیمار طی سال های 1387 تا 1392که خونریزی خود بخودی داخل مغزی داشتند و معیار کومای گلاسگوی آنها کمتر یا مساوی 8 بود و در بیمارستان امام خمینی ارومیه تحت عمل جراحی قرار گرفتند، مورد بررسی قرار گرفتند. پیش آگهی بیماران با معیار پیش آگهی گلاسگو در زمان ترخیص از بیمارستان ارزیابی شد. بیماران بر اساس سطح هوشیاری قبل از عمل جراحی، سن، جنس، هیپرتانسیون، اندازه و حجم هماتوم و گسترش هماتوم به داخل سیستم بطنی ارزیابی شدند.
    نتایج
    میانگین سنی افراد مورد مطالعه 11/4±49 سال بود. معیار گلاسگو در 16 نفر کمتر از 5 و در 34 نفر بین 5 تا 8 بود. حجم هماتوم در 4 بیمار کوچک، در 18 بیمار متوسط و در 28 بیمار بزرگ بود. در 28 بیمار هماتوم به سیستم بطنی راه نیافته بود. میزان مرگ در افراد مورد مطالعه 52% بود. سطح هوشیاری بیمار قبل از عمل جراحی، حجم هماتوم و گسترش هماتوم به فضای داخل بطنی بر پیش آگهی موثر بودند. سن، جنس و پرفشاری خون ارتباطی با پیش آگهی بیماران ندارد.
    نتیجه گیری
    در بیماران کومایی با خونریزی خود بخودی داخل مغزی، هرچه سطح هوشیاری قبل از عمل جراحی بهتر باشد، حجم هماتوم کمتر باشد و هماتوم به فضای داخل بطنی گسترش نداشته باشد، پیش آگهی جراحی بهتر است.
    کلیدواژگان: خونریزی خود بخودی داخل مغز، خونریزی داخل مغزی هیپرتانسیو، جراحی، حوادث عروقی مغزی
  • احمد حائریان، فاطمه عزالدینی، سبحان اردکانی، شهلا وفادار، اکرم ظفربخش* صفحات 1512-1523
    مقدمه
    پوسیدگی های دندانی و بیماری های پریودنتال احتمالا شایع ترین بیماری های مزمن دهانی در جهان هستند. میزان وقوع آنها به طور روز افزون در حال افزایش است. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط بین پوسیدگی و بیماری های پریودنتال، همچنین ارزیابی شدت هر دو بیماری در افراد مراجعه کننده به برخی مراکز دندانپزشکی شهر یزد است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی، 237 رادیوگرافی پانورامیک مربوط به بیماران 65- 10 ساله (110مرد و 127 زن) با نمونه گیری به روش آسان انتخاب شدند. در اندازه گیری متغیرها از کولیس مدرج با دقت 0/2 میلیمتر و نگاتوسکوپ با روشنایی کافی و برای تشخیص پوسیدگی ها استفاده شد و برای به حداقل رساندن خطا از روش «Calibration» استفاده گردید.
    نتایج
    هیچ ارتباط معنی داری بین پوسیدگی تاجی و میانگین تحلیل استخوان به دست نیامد(0/19 =p). با بالاتر رفتن سن افزایش میانگین تحلیل استخوان آلوئول در گروهای سنی مختلف دیده شد و ارتباط میان شدت پوسیدگی های دندانی و تحلیل استخوان با جنسیت مذکر معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    به طورکلی نتایج حاصل از این مطالعه هیچ رابطه ای میان پوسیدگی های دندانی و وقوع بیماری پریودنتال نشان نداد (0/1=p).
    کلیدواژگان: پوسیدگی دندانی، بیماری پریودنتال، تحلیل استخوان، رادیوگرافی پانورامیک
  • پریسا دری، امین کریمی، صادق ولیان بروجنی* صفحات 1524-1532
    مقدمه
    هموفیلی B یک بیماری ژنتیکی خونریزی دهنده مغلوب وابسته به جنس ناشی از جهش در ژن فاکتور IX انعقادی است. جهش ها در ژن فاکتور IX باعث ناکارآمدی یا عملکرد نادرست فاکتور IX انعقادی می شوند. روش ایده آل برای تشخیص مولکولی این بیماری آنالیز مستقیم جهش های ژنی است. اما با توجه به تعداد بالای جهش های شناسایی شده در ژن مزبور، مشخص نبودن طیف جهش های شایع آن، اندازه بزرگ ژن و طبیعت ناهمگن جهش ها، آنالیز مستقیم جهش بسیار وقت گیر و پرهزینه است. بنابراین بررسی غیرمستقیم جهش ها با روش آنالیز پیوستگی با استفاده از مارکرهای چندشکلی در ناحیه ژنی فاکتور IX گزینه مناسبی در تشخیص پیش از تولد و تشخیص ناقلین هموفیلی B می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مارکر چند شکلی تک نوکلئوتیدی rs438601 در اینترون 3 ژن فاکتور IX با روشTetra-primer ARMS-PCR با پرایمرهای اختصاصی جدیدا طراحی شده در 142 زن کنترل غیرخویشاوند در جمعیت اصفهان تعیین ژنوتیپ شد. سپس از نرم افزارGENEPOP برای تعیین فراوانی آللی و درصد هتروزیگوسیتی و از آزمون χ2 برای بررسی تعادل هاردی-وینبرگ استفاده شد.
    نتایج
    فراوانی آللی برای آلل های C و G به ترتیب 71/83% و 28/17% محاسبه شد. هتروزیگوسیتی مشاهده شده 53/52% می باشد. بررسی تعادل هاردی-وینبرگ نشان می دهد که جمعیت اصفهان برای مارکر rs438601 در تعادل است.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دادند که مارکر rs438601 به علت هتروزیگوسیتی بالا می تواند به عنوان مارکر تشخیصی مناسب برای آنالیز پیوستگی و شناسایی ناقلین هموفیلی B در نمونه ای از جمعیت ایرانی معرفی شود.
    کلیدواژگان: هموفیلی B، ژن فاکتور IX، rs438601، جمعیت اصفهان
  • زهرا بحر العلومی، رویا غفوری فرد*، علی اصغر سلیمانی صفحات 1533-1542
    مقدمه
    بیهوشی عمومی یک گزینه درمانی ارزشمند برای کودکان کم سن در مرحله قبل از همکاری یا کودکان با مشکلات پیچیده پزشکی است که نیازمند درمان های دندانپزشکی وسیع هستند. با توجه به هزینه بالا و خطر بالقوه بیهوشی عمومی، مهم است که قابل اعتمادترین تکنیک ها و مواد برای تقویت میزان موفقیت درمان های دندانپزشکی به کار روند. این مطالعه با هدف بررسی موفقیت بالینی و رادیوگرافی درمان های دندانپزشکی انجام شده تحت بیهوشی عمومی در کودکان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، 56 کودکی که در سال های 1385 تا 1390 در یکی از مراکز جراحی شهر یزد، درمان های دندانپزشکی را تحت بیهوشی دریافت کرده بودند و حداقل 6 ماه از درمان آنها گذشته بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. تحلیل آماری توسط آزمون Chi Sqauer و Fisher Exact برای مقایسه میزان موفقیت درمان های ترمیمی و کانال ریشه انجام شد.
    نتایج
    روکش فلزی زنگ نزن (SSC) موفق ترین درمان با بالاترین میزان موفقیت بود (99/2%). SSC یک میزان شکست قابل توجه پایین تری نسبت به ترمیم های آمالگام و خلفی کامپوزیت دارد (28/6%)(P<0.001). ترمیم های قدامی گلاس آینومر پایین ترین میزان (69/2%) موفقیت را در میان همه انواع ترمیم ها دارد (P<0.001). موفقیت هر دو روش پالپوتومی و پالپکتومی به ترتیب با میزان 3/97% و 4/96% به طور قابل قبولی بالا بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به میزان شکست ترمیم های آمالگام و کامپوزیت، یک طرح درمان قطعی شامل SSC، درمان پالپ و یا کشیدن ممکن است برای بازسازی دهانی کودکان تحت بیهوشی عمومی ترجیح داده شود.
    کلیدواژگان: بیهوشی عمومی، مراقبت های دندانپزشکی، شکست ترمیم های دندانی
  • ریحانه بشیری، اکرم قدیری اناری، سید حسین حکمتی مقدم، علی دهقانی، آزاده نجارزاده* صفحات 1543-1553
    مقدمه
    بیماری دیابت شایع ترین و مهمترین بیماری ناشی از اختلالات متابولیکی می باشد که روز به روز بر شیوع آن در جوامع مختلف افزوده می شود. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر سرکه سیب بر پروفایل لیپیدی و شاخص های تن سنجی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی اجرا شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی، 62 بیمار دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی شرکت نمودند که به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند: 1) گروه دریافت کننده سرکه سیب (32 نفر) که روزانه 4 قاشق غذاخوری سرکه سیب (20 سی سی) مصرف می کردند و 2) گروه کنترل(30 نفر) که هیچ مداخله ای دریافت نمی کردند. در ابتدا و پایان هفته هشتم، دریافت غذایی، شاخص های تن سنجی و نیز پروفایل لیپیدی سرم در دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت.
    نتایج
    میانگین کلسترول در دو گروه پس از مداخله با یکدیگر متفاوت نبود. میانگین کلسترول در گروه آزمون قبل و پس از مداخله به ترتیب 41/08±180/06 و 32/14±177/9 میلی گرم بر دسی لیتر و در گروه کنترل قبل و پس از مداخله به ترتیب 30/99±173/83 و 44/6±183/43میلی گرم بر دسی لیتر بود(0/12=p). میانگین تغییرات تری گلیسیرید و LDL نیز پس از مداخله بین گروه ها تفاوتی نداشت(pvalue>0/05). همچنین در میانگین وزن، شاخص توده بدنی و اندازه دور کمر پس از مداخله نیز بین دو گروه تفاوتی مشاهده نگردید(pvalue>0/05).
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه حاضر حاکی از عدم تاثیر سرکه سیب بر روی شاخص های تن سنجی و پروفایل لیپیدی در بیماران دیابتی نوع 2 مبتلا به دیس لیپیدمی می باشد.
    کلیدواژگان: سرکه سیب، پروفایل لیپیدی، دیابت نوع 2، دیس لیپیدمی
  • الله یار عرب مومنی*، حمید محبی، فرهاد رحمانی نیا، احمد ریاسی، محمد مرندی صفحات 1554-1566
    مقدمه
    هر نوع پروتکل تمرینی آثار خاصی بر فیزیولوژی بدن دارد. با توجه به هدف از برنامه تمرینی و شرایط گروه های تحت تمرین لازم است برنامه خاصی در نظر گرفته شود. لذا، هدف از مطالعه حاضر، بررسی تاثیر تمرین تناوبی بر ظرفیت اکسیداتیو و گلیکولیتیک عضلات اسکلتی موش های صحرایی نر پیر و جوان است.
    روش بررسی
    تعداد 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار در دو گروه سنی پیر (میانگین سن و وزن به ترتیب 27 ماه و 31± 389 گرم) و جوان (میانگین سن و وزن به ترتیب 3 ماه و 13± 224 گرم) تهیه شده و به طور تصادفی به دو گروه شاهد (10 = n) و تجربی (10 = n) تقسیم شدند. پروتکل تمرینی شامل، 4دقیقه دویدن و 2 دقیقه استراحت فعال در10 وهله تمرینی بود. سرعت دویدن در طول پروتکل به صورت فزاینده از 18 به 30 متر در دقیقه افزایش یافت. برنامه تمرینی هر جلسه به مدت 60 دقیقه، 6 روز در هفته و به مدت 8 هفته انجام شد. موش ها 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی بیهوش شده و عضلات نعلی (SOL) و بازکننده طویل انگشتان پا (EDL) خارج گردید. و فعالیت آنزیم های سیترات سنتاز (CS) و لاکتات دهیدروژناز (LDH) ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل اطلاعات با آزمون های تحلیل واریانس یک طرفه و تعقیبی توکی انجام شد.
    نتایج
    فعالیت آنزیم CS در گروه تجربی در عضله EDL و SOL در هر دو گروه سنی افزایش معنی داری داشت(0/05>p). همچنین اگر چه فعالیت LDH عضله EDL و SOL در گروه پیر تجربی نسبت به گروه پیر شاهد افزایش داشت، ولی این افزایش از نظر آماری معنی دار نبود. با این حال، فعالیت LDH در هر دو عضله EDL و SOL درگروه جوان تجربی افزایش معنی داری داشت(0/05>p).
    نتیجه گیری
    زمانی که هدف ما افزایش هم زمان ظرفیت اکسیداتیو و گلیکولیتیک است، پروتکل تمرینی اجرا شده در این مطالعه می تواند در سالمندی و جوانی مفید و سودمند باشد.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی، لاکتات دهیدروژناز، سیترات سنتاز، اکسیداتیو، گلیکولیتیک
  • اقدس میرجلیلی، محمدحسین دشتی رحمت آبادی، محمد ابراهیم رضوانی*، علیرضا طالبی صفحات 1567-1576
    مقدمه
    آکریل آمید ترکیبی است که در هنگام سرخ کردن مواد غذایی کربوهیدرات در دمای بالا تولید می شود. از آنجایی که سمیت عصبی این ترکیب به اثبات رسیده است، در این مطالعه به بررسی اثر محافظتی عصاره ریشه شیرین بیان و ویتامینC بر اثرات توکسیک آکریل آمید بر کاهش وزن و رفتارهای حرکتی موش صحرایی پرداخته شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار 28 روزه به پنج گروه هشت تایی شامل گروه کنترل، آکریل آمید، آکریل آمید با ویتامین C، آکریل آمید با عصاره شیرین بیان و گروه توام آکریل آمید با ویتامین C و عصاره شیرین بیان تقسیم شدند. تیمار تا 6 هفته ادامه یافت. سپس، شاخص های رفتار حرکتی با آزمون اختصاصی محیط باز(Open field) سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه (One-way ANOVA) و پس آزمون Tukey تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که فعالیت حرکتی درگروه دریافت کننده توام ویتامین C و عصاره شیرین بیان نسبت به گروه آکریل آمید به طور معنی داری افزایش یافته است. در حالی که ویتامین C و شیرین بیان به تنهایی تغییر معنی داری در فعالیت حرکتی حیوانات ایجاد نکردند. به علاوه، تیمار توام حیوانات با ویتامین C و عصاره شیرین بیان، مهار وزن گیری ناشی از آکریل آمید را به طور معنی داری کاهش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف توام شیرین بیان و ویتامین C می تواند اثرات سوء ناشی از آکریل آمید بر اختلال حرکتی و وزن گیری را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: شیرین بیان، ویتامین C، آکریل آمید، وزن، آزمون محیط باز، موش صحرایی
  • سوسن کاشانیان، ملیحه پاکنژاد، علی شمس* صفحات 1577-1585
    مقدمه
    سنجش های ایمنی برای تشخیص و تعیین مقدار اپیوییدها در خون و سایر مایعات بیولوژیک بر مبنای آنتی بادی ها می باشد. در این مطالعه تولید آنتی بادی منوکلونال علیه مورفین مدنظر بود.
    روش بررسی
    تولید آنتی بادی منوکلونال علیه مورفین در موش طبق روش استاندارد هیبریدوما انجام گرفت. بدین منظور، پنج سر موش BALB/c ماده 6 تا 8 هفته ای با مشتق 6- مورفین همی سوکسینات کونژوگه با آلبومین سرم گاوی کاتیونیزه شده ایمن سازی گردیدند. سلول های لنفوسیت B طحال موش های ایمن شده با سلول های میلومایی موشی (Sp 2/0) با استفاده از پلی اتیلن گلیکول با یکدیگر ادغام شدند. سلول های هیبریدوما با رقیق سازی حد تک کلون و تکثیر داده شدند. کلاس و زیر کلاس آنتی بادی منوکلونال توسط کیت ایزواستریپ شرکت Roche تعیین شد. به منظور تخلیص آنتی بادی از افینیتی کروماتوگرافی پروتئینG استفاده گردید. افینیتی آنتی بادی به روش Beatty سنجیده شد. واکنش های متقاطع آنتی بادی تولیدی با مولکول های شبه مورفین تعیین گردید.
    نتایج
    از بین3 کلون ترشح کننده آنتی بادی علیه مورفینBSA- بعد از سه بار رقیق سازی یک کلون مترشحه پایدار به دست آمد. کلاس آنتی بادی حاصل از نوع IgG2b و زنجیره سبک آن از نوع لامبدا (λ) بود. افینیتی آنتی بادی حاصل برای مورفین برابر با M-1109 × 8/2 بود. تیتر آنتی بادی در محیط رویی سول های هیبریدما 1:400 بود. این آنتی بادی هیچ واکنش متقاطعی با هرویین، نالوکسان، نالتروکسان و پاپاورین نشان نداد.
    نتیجه گیری
    آنتی بادی منوکلونال تولیدی علیه مورفین از افینیتی و ویژگی مناسبی برخوردار بود و با هرویین واکنش متقاطعی نشان نداد. بنابراین این آنتی بادی در طراحی روش های سنجش ایمنی برای تشخیص مورفین در مایعات بیولوژیک می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مورفین، آنتی بادی منوکلونال، cBSA
  • شعبانعلی علیزاده، خدیجه احراری، محمدرضا علیزاده* صفحات 1586-1591
    مقدمه
    کیست کولدوک ناهنجاری مادرزادی مجاری صفراوی است که بیشتر در دوران شیر خوارگی و کودکی رخ می دهد و در زمان بارداری نادر است. تظاهرات آن در حاملگی نادر، غیراختصاصی و متغیر می باشد. در مواردی که علایم دردهای شکمی و یرقان وجود دارد باید جزء تشخیص های افتراقی قرار گیرد. ام آر ای از نظر تشخیص کیست تعداد و جایگاه آناتومیک آن روش مطمئن تری می باشد. کلانژیوپانکراتوگرافی رزونانس مغناطیسی روش انتخابی در حاملگی است. درمان انتخابی تخلیه کیست با لاپاراسکوپی می باشد.
    کلیدواژگان: کیست کلدوک، حاملگی، گزارش مورد
|
  • Akhondi, Meybodi M.*, Kargar S., Emadi S Pages 1445-1454
    Introduction
    In this randomized prospective study، 2% - diltiazem topical gel and 0. 03% -GTN ointment were compared in patients with chronic anal fissure.
    Methods
    This semi-experimental study consisted of sixty six outpatients (34 females and 32 males) with chronic anal fissure، who referred to the gastroenterology clinic. Patients were randomly classified into two groups. Group A received GTN ointment (0. 03%)، whereas group B was treated with Diltiazem gel (2%). The treatment was administered twice daily for 8 weeks. Healing and side-effects were recorded to be compared after 8 weeks.
    Results
    In group A، the anal fissure was thoroughly healed within 53. 3% of patients، moderately healed for 6. 7% of patients and not healed in 25. 8% of patients. Moreover، side-effects were noted in 15 (46. 9%) patients (P= 0. 482). Two (6. 2%) patients had intolerable headache and discontinued the study، 11 (34. 3%) patients suffered from headache and 2 patients (6. 2%) were reported to have orthostatic hypotension. In group B، healing occurred in 21 (67. 7%) out of 31 patients and 1 (3. 2%) case of headache was noted (P= 0. 0001).
    Conclusion
    The present study has demonstrated that topical diltiazem can be preferable to GTN owing to the absence of side-effects.
    Keywords: Anal Fissure, Glyceryl Trinitrate, Topical Diltiazem
  • Fathi A., Amani F.*, Khoshbaf L Pages 1455-1463
    Introduction
    The β-thalassemia is one of the most common genetically transmitted blood disorders in the world. Sometimes Homozygote people demonstrate milder form of this disorder called intermedia. In this study, the effect of Hydroxy Urea (HU) was investigated in Thalassemia intermedia patients who were treated monthly by packed cell transfusion as patients with major thalassemia in Bu-Ali Hospital of Ardebil.
    Methods
    This semi-experimental study consisted of 63 intermediate Thalassemia patients. All patients entered to study after completing inform consent and all transfusions were ceased and patients were treated by HU for 3and 6 months. All patients underwent CBC, Serum ferritin, liver and kidney function tests before starting HU and after 6 months of treatment. Moreover, at the end of 6 months, the patients’ transfusion need was evaluated. The test results were analyzed utilizing descriptive statistical methods (such as tables, graphs) and non-parametric Wilcoxon test via SPSS software (Version 18).
    Results
    After 6 months, 60 patients (95.2%) were completely needless of transfusion. In 3 patients (4.8%) transfusion interval prolonged more than one month. The study findings demonstrated a decrease in mean of ferritin level, and an increase in mean of hemoglobin level. Furthermore regarding the complications, AST, ALT, and BUN significantly increased after treatment with HU.
    Conclusion
    In thalassemia intermedia patients, HU can obviate the need for regular transfusion and increase the mean of Hb level.
    Keywords: Blood Transfusion, Hemoglobin, Hydroxy Urea, Thalassemia Intermedia
  • Kamali Ar, Zarei A., Moshiri E.*, Naziri M Pages 1464-1471
    Introduction
    Pain is a complex medical problem that its postoperative inadequate control can produce adverse effects on patients’ physiological, metabolic and mental states. Adding new supplements can lead to an increased duration of analgesia. Therefore, this study aimed to compare the addition of neostigmine and ketamine to 0.25% -bupivacaine for epidural analgesia in increasing duration of postoperative analgesia.
    Methods
    In this double blind clinical trial, 90 patients aged over 50 years, candidate for elective hip surgery with ASA class I, II, were randomly divided to three groups: Neostigmine, Ketamine and control groups. All patients received 2cc/segment of 0.25%-bupivacaine for epidural anesthesia. Furthermore, 60 micrograms of neostigmine were added in first group and 40 mg of ketamine in the second group. Level of postoperative pain was based on VAS and duration of analgesia and amount of analgesic was compared between the three groups.
    Results
    The mean of pain score at 6 and 12 hours after surgery was significantly lower in the ketamine group than the other groups. Moreover, in neostigmine group, it was less than that of placebo group (P≤0.01). The mean of duration of postoperative analgesia in the Ketamine group was significantly higher than those of other groups and in neostigmine group it was more than placebo(P≤0.01). The mean dose of analgesic (Pethidine) was the least in the Ketamine group (P≤0.001).
    Conclusion
    The study findings revealed that utilizing Neostigmine and Ketamine with 0.25%-bupivacaine for epidural anesthesia increased the duration of analgesia for postoperative and reduced analgesic consumption that was reported to be more effective with Ketamine than Neostigmine.
    Keywords: Analgesia after Surgery, Epidural, Ketamine, Neostigmine
  • Amirbeigy Tafti Mk, Amirbeigy Tafti M.*, Salman Roghani H Pages 1472-1480
    Introduction
    Irritable bowel syndrome(IBS) is one of the most common disorders of GI tract. Irritable bowel syndrome is characterized by chronic pain associated with altered bowel function. No organic abnormalities can be demonstrated reliably in IBS and thus diagnosis rests on symptom-base criteria.In this study rates of abdominal and pelvic surgery were measured in patients with IBS.
    Methods
    In this case-control study, the case group consisted of 314 patients with IBS who referred to a clinic of gastroenterology in Yazd during the years 2009-2012. As a matter of fact, patients of case group were compared with 319 patients without IBS and the rates of abdominal and pelvic surgery were measured. The study data was analyzed via Spss software (Version 16) applying chi-square test.
    Results
    Within IBS Patients, 46.8% were males and 53.2% were females, and the mean age of patients was 37 years. Although there was no statistically significant difference between control and case group, the prevalence rates for cholecystectomy were 3 times greater (5.4% versus 1.6%), appendectomy was threefold higher (11% versus 3.8%) and inguinal hernia (2.5% versus 0.3%) was increased in IBS patients compared to those of the control group.
    Conclusions
    IBS Patients have an increased prevalence rate for abdominal and pelvic surgery such as cholecystectomy and appendectomy. Therefore, IBS patients need to be cautiously attended in regard to recommending surgeries.
    Keywords: Abdominal, Pelvic Surgery, Irritable Bowel Syndrome
  • Daneshmandi S.*, Izadikhah Z., Kazemi H., Mehrabi Ha Pages 1481-1494
    Introduction
    Development of emotional schemas is regarded as one of the long term effects of child abuse and neglect. Therefore, the present study aimed to investigate the effect of Emotional Schema Therapy on emotional schemas of female victims of child abuse and neglect.
    Methods
    In this quasi-experimental design, 30 women, who had the history of child abuse and neglect (according to the scores obtained in the child abuse and neglect questionnaire) and met entry criteria, were selected and then assigned into the experimental and control groups randomly (n=15). The experimental group received a 13-session intervention based on Emotional Schema Therapy and the control group was on a waiting list. The applied instruments consisted of child abuse and neglect questionnaire, Leahy Emotional Schema Scale (LESS) and Depression Anxiety Stress Scales (DASS-21). Moreover, the study data were analyzed by the analysis of covariance.
    Results
    The study results demonstrated that Emotional Schema Therapy has decreased the emotional schemas of “Guilt” and “Simplistic View of Emotions” and increased “Acceptance of Emotions” in both posttest and follow-up stages. This effectiveness was confirmed via increase of emotional schema of “Consensus” in posttest stage and “Emotional Validation and Comprehensibility” in the follow-up stage.
    Conclusion
    The study findings proposed that Emotional Schema Therapy can be regarded as an effective intervention in order to modify some dimensions of emotional schemas in women with child abuse and neglect history.
    Keywords: Child Abuse, Neglect, Emotional Schemas, Emotional Schema Therapy
  • Nazemi A., Mohammadi Ar* Pages 1495-1504
    Introduction
    Based on the findings of studies, brain tumors result in the decline of pediatric performance and quality of life. Therefore, this study aims at investigating different epidemiologic, demographic and clinical factors in children and adolescents with brain tumors in Arak, Iran.
    Methods
    This case–control study was conducted on 50 children with brain tumor (with the age range of 1.5 – 19 years) as the case group and 50 children without brain tumor as the control group. Subjects were selected from inpatients and outpatients in the Valiasr Hospital of Arak, Iran from 2010 – 2013. A questionnaire including epidemiologic, demographic and clinical information was filled out for all subjects, and the study data was analyzed in SPPS software (Version 18).
    Results
    There was a significant difference between the members of the two groups regarding habitation (p=0.008), the number of siblings (p=0.003), history of contact with pets or owning them (p=0.007),father’s history of constant contact with chemicals, heavy metals and pesticides (p=0.05), the consumption of vitamin and nutritional supplements during pregnancy (p=0.048), history of neurologic diseases (p=0.048), history of cancer and other malignant tumors except for those of the nervous system (p=0.005) and history of brain tumors in the first degree relatives of subjects (p=0.035).
    Conclusion
    According to research results, several preventable and predictable factors are linked to pediatric brain tumors. Therefore, children prone to brain tumors are recommended to be examined and screened for these risk factors.
    Keywords: Adolescents, Arak, Brain Tumor, Children, Risk Factor
  • Ghasemi A.* Pages 1505-1511
    Introduction
    Spontaneous intracerebral hemorrhage (ICH) is a common disease. Among cerebrovascular accidents, ICH is the most fatal subtype and many of the survivors may be severely disabled. Comatose patients with these hemorrhages constitute a very special subgroup because of the high mortality rate and more uncertainty about the best surgical indications. Therefore, this study aimed to evaluate the factors affecting surgical results of ICH in these patients.
    Methods
    In this cross-sectional retrospective study, 50 patients with spontaneous ICH participated who were treated by surgery at Urmia Imam Khomeini hospital between 2008-2013, and whose GCS(Glasgow Coma Scale) was ≤ 8. Outcome of patients was assessed by Glasgow outcome scale at the time of discharge from the hospital. Patients were evaluated in regard with such factors as level of consciousness before surgery, age, gender, hypertension, size and volume of hematoma and ventricular extension of hematoma.
    Results
    50 patients with the mean age of 49±11.4 years were evaluated. Glasgow coma scale in 16 patients was less than 5 and in 34 patients was 5 to 8. Volume of hematoma was small in 4 patients, medium in 18 patients, and large in 28 patients. Hematoma did not extend to ventricular system in 28 cases, whereas in 22 cases hematoma was extended to ventricles. Furthermore, mortality rate was reported 52% in our series. The study results indicated level of consciousness before surgery, volume of hematoma and ventricular extension of hematoma meaningfully affected the outcome. No relationship was observed between such variables as age, gender, hypertension and outcome.
    Conclusion
    The findings of the present study revealed that within comatose patients with spontaneous ICH, the better the level of consciousness before surgery, the smaller hematoma volume and no ventricular extension of hematoma, the better the outcome will be.
    Keywords: Cerebrovascular Accidents, Hypertensive Intracerbral Hemorrhage, Spontaneous Intracerebral Hemorrhage, Surgery
  • Haerian A., Ezoddini F., Ardakani S., Vafadar Sh, Zafarbakhsh A.* Pages 1512-1523
    Introduction
    Dental caries and periodontal disease are probably the most common oral chronic diseases in worldwide, and their prevalence is progressively increasing from day to day. Therefore, this study was conducted to investigate the relationship between caries and periodontal disease.
    Methods
    In this cross sectional study, 237 panoramic radiographies of patients aged 10 to 65 years (110males and 127 females) were selected utilizing convenience sampling. In order to measure the variables, a graduate caliper with 0/2 mm accuracy and Negatoscope with optimum light were used. Moreover, in order to diagnose the caries and minimize the errors, “calibration” method was selected.
    Results
    There was no significant relationship between crown caries and mean of alveolar bone loss. (p=0/19). As the age increased in patients, the mean of alveolar bone loss also increased and a significant association was detected between the severity of caries, alveolar bone loss and male gender.
    Conclusion
    Generally, no relationship was observed between dental caries and periodontal disease in this study.
    Keywords: Bone Loss, Dental Caries, Panoramic Radiography, Periodontal Disease
  • Dorri P., Karimi A., Vallian, Borujeni S.* Pages 1524-1532
    Introduction
    Hemophilia B is an X-linked recessive genetic disease caused by mutations in the coagulation Factor IX gene. Mutations in the Factor IX gene result in dysfunction or deficiency of coagulation factor of IX. Direct mutation analysis involves the ideal method for molecular diagnosis of the disease. However, due to the high number of identified mutations in the gen, the lack of a common mutation spectrum, the large size of the gene, and the heterogeneous nature of its mutations, direct mutation analysis is regarded expensive and time-consuming. Alternatively, indirect investigation of the mutations by use of linkage analysis applying polymorphic markers present in the factor IX gene region could be considered as an appropriate approach for prenatal diagnosis and carrier detection of haemophilia B.
    Methods
    In the present study the single nucleotide polymorphic marker rs438601 in the intron 3 of factor IX gene was genotyped by Tetra-primer ARMS-PCR method with newly desingd specific primers on 142 unrelated control females in the Isfahan (a city in Iran) population. Then the allele frequency and degree of heterozygosity were estimated utilizing GENEPOP program. Moreover, χ2 test was applied in order to investigate the Hardy-Weinberg equilibrium.
    Results
    Allele frequency was reported as 71.83% and 28.17%, respectively for C and G alleles. Observed heterozygosity was 53.52% and Analysis of deviations from Hardy-Weinberg equilibrium demonstrated that the Isfahanian population were in equilibrium for rs438601 marker.
    Conclusion
    The study findings demonstrated that rs438601 marker due to high heterozygosity could be suggested as an appropriate diagnostic marker in linkage analysis and carrier detection of hemophilia B in regard with a sample of Iranian population.
    Keywords: Factor IX Gene, Hemophilia B, Isfahan Population, Rs438601
  • Bahrololoomi Z., Ghafourifard R.*, Soleimani Aa Pages 1533-1542
    Introduction
    General anesthesia (GA) is a valuable option for too young children or those children with medically complex problems, who need vast dental treatment. Considering the high cost and potential risk of general anesthesia, it is important to select the most reliable techniques and materials to enhance success rate of dental treatment. Therefore, this study aimed to investigate the clinical and radiographical success rate of dental procedures performed on children under general anesthesia.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, the study sample consisted of 56 children who received dental treatment under general anesthesia in a surgical clinic in Yazd between 2006- 2011 and at least 6 months had been passed from their treatment. Clinical and radiographical examinations were performed for each patient. Chi-square and Fisher exact tests were statistically applied in order to compare the success rates of restorations and root canal treatments.
    Results
    Stainless steel crown (SSC) was the most successful treatment with the highest success rate (99.2%). SSC had a significantly lower failure rate compared to amalgam (5.9%) and posterior composite restorations (28.6%) (P<0.001). Moreover, anterior Glass inomer restorations demonstrated the lowest success rate (69.2%) among all types of restorations (P<0.001). The success rates of both pulpectomy and pulpotomy procedures were found to be reasonably high at 97.3% and 96.4%, respectively.
    Conclusion
    Regarding failure rate of amalgam and composite restorations, a definitive treatment plan consisting of SSC, pulp therapy and / or extraction may be preferred for oral rehabilitation of the children under GA.
    Keywords: Dental Care, Dental Restorations Failure, General Anesthesia
  • Bashiri R., Ghadiri Anari A., Hekmatimoghadam Sh, Dehghani A., Najarzadeh A.* Pages 1543-1553
    Introduction
    Type 2 diabetes is regarded as the most common and the most important metabolic disease which is progressively increasing in different societies. In this study, the effect of apple vinegar on lipid profiles and anthropometric indices was examined in Type 2 diabetes patients with dyslipidemia.
    Methods
    Sixty-two Type 2 diabetic patients with dyslipidemia were randomly assigned into a control (n=30) and an experimental group(n=32). The experimental group was instructed to use 10 cc of apple vinegar soluble in a glass of water two times a day 1 hr before each meal for 8 weeks.
    Results
    The participants’ serum lipid profiles(Cholesterol, TG,LDL and HDL) and also anthropometric indices(Weight, Height and Waist Circumference) were measured before and after the intervention. Finally, in spite of a reducing trend in cholesterol and LDL in apple vinegar group, no significant differences were observed between the two groups (pvalue>0/05).
    Conclusion
    The present study revealed that consuming 20 cc of apple vinegar daily had no effect on serum lipoprotein profiles and anthropometric indices in Type 2 diabetes patients with dyslipidemia.
    Keywords: Apple Vinegar_Dyslipidemia_Lipid Profile_Type 2 Diabetes
  • Arabmomeni A.*, Mohebbi H., Rahmani, Nia F., Riasi A., Marandi M Pages 1554-1566
    Introduction
    Any type of exercise protocol has specific effects on the physiology of the body. Thus, according to the purpose of the training program and conditions of the subjects, a specific exercise protocol is needed to be considered. Therefore, the purpose of this study was to assess the effect of intermittent training on oxidative and glycolytic capacity in rat skeletal muscles.
    Methods
    Forty male rats were divided into two old (27 mon, 389±31 g) and young groups (3 ± 4 mon, 224±14 g), each of which were randomly divided into control and experimental groups (n = 10). Training group performed intermittent exercise on a treadmill 6 times /week for 8weeks. It consisted of 10 bouts of 4 min running interspersed by 2 min of active rest. All rats were anesthetized, 24 hours after the last session exercise, and Soleus (SOL) and extensor digitorumlongus (EDL) muscles were removed rapidly. In fact, the tissues were analyzed in regard with CS and LDH enzymes activities. In order to analyze the study data, one way-ANOVA and Tukey's post-hoc tests were applied.
    Results
    The results demonstrated that CS enzyme activity in EDL and SOL muscles increased significantly in both, old (OT) and young groups (YT) (p < 0.05). Furthermore, although there was an increase in LDH enzyme activity in OT, it was not statistically significant. However, LDH enzyme activity was significantly higher in both EDL and SOL in YT (P > 0.05).
    Conclusion
    The results suggested that the training method described in the present study can be quite beneficial to the young and old, when a simultaneous increase in oxidative and glycolytic capacity is aimed.
    Keywords: Citrate Synthase (CS), Glycolytic, Intermittent Training, Lactate Dehydrogenase (LDH), Oxidative
  • Mirjalili A., Dashti, Rahmatabadi Mh, Rezvani Me*, Talebi Ar Pages 1567-1576
    Introduction
    Acrylamide is a chemical compound which can be produced while frying carbohydrates in high- temperatures. Since the neurotoxicity of acrylamide was reported in the previous studies, the aim of the present study was to investigate the effects of co-administration of Glycyrrhiza Glabra and Vitamin C on acrylamide-induced weight loss and motor deficits in rats.
    Methods
    In this experimental study, 40 Wistar male rats aged 28 days were divided in to five groups of 8 rats including Control, Acrylamide, Acrylamide + Vitamin C, Acrylamide + Glycyrrhiza Glabra and Acrylamide +Vitamin C + Glycyrrhiza Glabra. All treatments were administered for 6 weeks. Thereafter, locomotor activity indices were measured using open field apparatus. In order to analyze the study data, One-way ANOVA followed by Tukey's test was used.
    Results
    The results showed that motor activity was significantly increased in vitamin C + Glycyrrhiza Glabra group compared with Acryl amide group. While treatment with vitamin C or Glycyrrhiza Glabra alone did not cause any significant changes in locomotor activity indices. In addition, rats treated with the combination of vitamin C and Glycyrrhiza Glabra significantly improved weight gain deficiency induced by Acrylamide.
    Conclusion
    The study findings revealed that the co-administration of vitamin C and Glycyrrhiza Glabra can retard the locomotor dysfunction and improve the weight gain in acrylamide-treated rats.
    Keywords: Acryl Amide, Glycyrrhiza Glabra, Open Field Test, Rat, Vitamin C, Weight
  • Kashaninan S., Paknejad M., Shams A.* Pages 1577-1585
    Introduction
    Immunoassay procedures for detecting and determining opioids in blood and other biologic fluids are based on Monoclonal antibodies. In the present study, monoclonal antibody against Morphine was taken into account.
    Methods
    Hybridoma protocol was used in order to produce the monoclonal antibody against morphine in mice. For this purpose, five 6–8-week old female BALB/c mice were immunized with morphine C6- hemisuccinated derivative conjugated to cationized bovine serum albumin (cBSA). The spleens lymphocytes were fused with SP2/0 cells using polyethylene glycol (PEG). Hybridoma clones were subcloned by limiting dilution. Class and subclass of monoclonal antibody were determined using Roche isostrip test. Moreover, antibody was purified by protein G affinity chromatography and affinity was determined according to the method described by Beatty et al. Finally, the cross reaction of monoclonal antibody was determined with some structurally related molecules such as codeine and apomorphine.
    Results
    Among 3 hybridoma clones that reacted with the morphine-BSA, but not with BSA, after thrice limiting dilution, one stable hybridoma monoclon was obtained. The monoclonal antibody (MAb) was found to be of IgG2b class and subclass and containing lambda light chain. The affinity of the MAb to morphine was obtained 2.8 ×109 M-1 by non competitive enzyme immunoassay. The titer of supernatant of cell culture medium was 1/400. The MAb was cross reacted with codeine (100%) and apomorphine (16.5%), though no reaction was observed with heroin, naloxone, naltrexone, and papavrin.
    Conclusion
    The study findings revealed that the produced antibody against morphine was comparable with other antibodies for specificity and affinity; therefore it is usable in design of diagnostic immunoassay in biologic fluids.
    Keywords: cBSA, Monoclonal Antibody, Morphine
  • Alizadeh Sa, Ahrari Kh, Alizadeh Mr* Pages 1586-1591
    Introduction
    Choledochal cyst is a rare congenital abnormality of the biliary tract presented primarily in infants and young children. It is very uncommon for choledochal cyst to be demonstrated during pregnancy. In fact, its manifestations during pregnancy are nonspecific and variable. If symptoms of abdominal pain, and jaundice were observed, choledocal cyst should be considered as a differential diagnosis. MRI is regarded more reliable in order to diagnose the number and anatomic location of the cyst. Magnetic resonance cholangiopancratogeraphy is another diagnostic method which can be opted for in pregnancy. Moreover, Laprascopy can be utilized for the cyst fenestration treatment.
    Keywords: Case Report, Choledochal Cyst, Pregnancy