فهرست مطالب

دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد - سال بیست و سوم شماره 8 (پیاپی 109، آبان 1394)

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و سوم شماره 8 (پیاپی 109، آبان 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/09/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • فائزه ابوالقاسم زاده، بهناز اسماعیلی، سارا خوشگوییان * صفحات 709-716
    مقدمه
    تاثیر زمان اتمام و پرداخت نهایی بر ریزنشت ترمیم کامپوزیت به طور کامل مشخص نشده است، در این راستا این مطالعه اثر زمان اتمام و پرداخت نهایی بر ریزنشت ترمیم های کامپوزیت هیبرید را بررسی می کند.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی، چهل دندان مولر حفره کلاس 5(2میلی متراکلوزوژینژیوال × 3 میلی متر مزیودیستال × 5/ 1میلی متر عمق) در سطح باکال تهیه شد. حفرات توسط کامپوزیت Z250 ترمیم و به مدت 40 ثانیه با دستگاه LED Valo سخت شدند. حفرات بر اساس زمان پرداخت(پرداخت بلافاصله، 15 دقیقه، 24 ساعت و یک هفته بعد از ترمیم) به طور تصادفی به 4 گروه ده تایی تقسیم شدند. دندان ها تحت 500 سیکل حرارتی قرار گرفتند و برای ارزیابی ریزنشت در فوشین 2% مغروق شدند، بعد از مانت دندان ها به دو نیمه تقسیم شده و هر دو نیمه زیر استریومیکروسکوپ بررسی شدند. آزمون های mann whitney و kruskal wallis برای تجزیه و تحلیل مورد استفاده قرار گرفتند.
    نتایج
    زمان های مختلف پرداخت، تاثیری در میزان ریزنشت چه در لبه عاجی(Pvalue=0/56) و چه در لبه مینایی(Pvalue=0/12) نداشت. تفاوت میزان ریزنشت لبه عاجی با مینایی در پرداخت بلافاصله(Pvalue=0/26) و بعد از 15 دقیقه(Pvalue=0/53) از نظر آماری معنی دار نبود. ولی در زمان های بعد از 24 ساعت(Pvalue=0/03) و بعد از یک هفته(Pvalue=0/00) در دو لبه اختلاف معنی دار و میزان ریزنشت در لبه مینایی کمتر بود.
    نتیجه گیری
    زمان های مختلف پرداخت تاثیری بر میزان ریزنشت ترمیم های کامپوزیت Z250 چه در لبه عاجی و چه در لبه مینایی ندارد.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، ریزنشت، زمان اتمام، زمان پرداخت
  • علی مرادی *، سارا محمدی، داریوش حمید علمداری صفحات 717-726
    مقدمه
    دیابت شیرین نوعی اختلال متابولیک به علت اختلال در ترشح انسولین تخریب سلول های بتا، بنا به دلایل خودایمن، نکروز و مقاومت به انسولین است. اخیرا استفاده از سلول های بنیادی به عنوان یکی از روش های درمانی برای دیابت پیشنهاد شده است. سلول های بنیادی بافت چربی علت دسترسی آسان و نیز توان تکثیری بالا و رد ایمونولوژیک کمتر در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفتند.
    روش بررسی
    مطالعه از نوع تجربی-مداخله ای است. در این مطالعه سلول های بنیادی بافت چربی حاصل از عمل لیپوساکشن خالص سازی شده و پس از شمارش توسط لام نئوبار برای شناسایی و اثبات وجود سلول های بنیادی توسط فلوسایتومتری بررسی شدند. تعداد 16 عدد رت نژاد ویستار با وزن حدود 250-300 گرم توسط استرپتوزوسین با دوز 60 mg/kg دیابتی شدند و بعد از آن به صورت تصادفی به دو گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه دیابتی کنترل تحت تیمار با نرمال سالین قرار گرفتند و گروه تحت درمان، سلول های بنیادی جدا شده از بافت چربی به تعداد 1.5×106 را دریافت کردند. برای بررسی بهبود عملکرد در طول 25 روز پس از پیوند سلول ها هر روز یکبار قند خون رت ها توسط دستگاه گلوکومتر اندازه گیری شد.
    نتایج
    بررسی نتایج حاصل از فلوسایتومتری حاکی از بیان درصد بالای CD29 و CD90 در مورد سلول های بنیادی مزانشیمی بافت چربی بود. همچنین بررسی قند خون رت های دیابتیک در طی دوره درمان نشان دهنده کاهش معنی دار(p=0/0001) قند خون در رت های گروه دریافت کننده سلول های بنیادی بافت چربی در مقایسه با گروه کنترل داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده بعد از تایید سلول های بنیادی جدا شده از بافت چربی با استفاده از آنتی ژن های سطح سلولی و تزریق آن به رت های دیابتی به طور معنی داری قند خون را کاهش داد.
    کلیدواژگان: دیابت، سلول های بنیادی، بافت چربی، گلوکز
  • شهلا شاهسوندی *، محمد مجید ابراهیمی، شهین مسعودی صفحات 727-738
    مقدمه
    ویروس های آنفلوانزای پرندگان تهدید جدی برای سلامت انسان و حیوان به شمار می روند. افزایش میزان بیان ژن های سایتوکاین های پیش التهابی و اینترفرون نوع I، و پاسخ های مرگ سلولی با آسیب زایی عفونت آنفلوانزا در ارتباط هستند. در این مطالعه پویایی رشد ویروس تحت حاد آنفلوانزا پرندگان در سلول های اپی تلیومی آلوئولار تنفسی انسان(A549) ارزیابی شده است.
    روش بررسی
    کشت های سلولی A549 با ویروس H9N2 در MOI های 0/1 و 2 در شرایط با و بدون افزودن تریپسین آلوده شدند. پویایی رشد ویروس به روش ارزیابی پلاک و میزان زنده بودن سلول ها با سنجش MTT در زمان های مختلف پس از آلودگی تعیین شدند. چگونگی القاء مرگ برنامه ریزی شده سلول با آزمایش قطعه قطعه شدن DNA ژنومی و نیز مسیر انتقال پیام مرگ با وسترن بلات ارزیابی شد.
    نتایج
    داده های این مطالعه نشان داد که اگرچه تکثیر ویروس H9N2 آسیب سلولی مشخص در سلول های اپی تلیوم تنفسی ایجاد کرده و سبب کاهش میزان سلول های زنده می شود، اما عیار آن افزایش می یابد. بیشینه عیار ویروس در دوز بالاتر پس از 48 ساعت در حضور تریپسین، PFU/cell 0/33±4/42 محاسبه شد. تکثیر ویروس در این سلول ها بیانگر سرکوب مکانیسم دفاعی و فعال شدن مسیر مرگ برنامه ریزی سلولی است. القاء آپوپتوز در سلول A549 با افزایش عیار و رونوشت های ویروس هم بسته است(p< 0.05).
    نتیجه گیری
    این داده ها بیانگر این هستند که ویروس آنفلوانزا H9N2 پرندگان القاکننده آپوپتوز در سلول های اپی تلیوم تنفسی انسان از مسیر داخلی و به صورت وابسته به دوز است.
    کلیدواژگان: ویروس آنفلوانزا، پویایی رشد، سلول های اپی تلیوم تنفسی انسان، مرگ برنامه ریزی شده
  • حجت علیشاهی، گیلدا اسلامی، هنگامه زندی *، محمود وکیلی صفحات 736-746
    مقدمه
    عفونت ادراری یک مشکل جدی بهداشتی است که سالیانه میلیون ها نفر به آن مبتلا می گردند. اشریشیاکلی عامل 90-75% از عفونت های ادراری می باشد. استفاده وسیع از سیپروفلوکساسین باعث افزایش مقاومت به این باکتری شده است. هدف از این پژوهش تعیین فراوانی ژن های مقاوم به سیپروفلوکساسین qnrB و qnrA در اشرشیا-کلی جدا شده از نمونه عفونت ادراری بیمارستانامام خمینی(ره) استهبان بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، تعداد 224 جدایه اشریشیاکلی از نمونه های ادرار بیماران مبتلا به عفونت ادراری در بیمارستان امام خمینی(ره) استهبان جمع آوری شد. حساسیت جدایه ها نسبت به کینولون ها با روش دیسک دیفیوژن و مطابق با استانداردهای 2013 CLSI انجام و MIC سیپروفلوکساسین به روش E-test تعیین گردید. با استفاده از پرایمرهای اختصاصی حضور ژن های qnrB و qnrA در جدایه های حساس و مقاوم به سیپروفلوکساسین به روش multiplex PCR بررسی گردید. داده ها توسط نرم افزارSPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 224 جدایه مورد بررسی با تعیین MIC، 88 جدایه(39/3%) نسبت به سیپروفلوکساسین مقاوم بودند. همچنین جدایه های به ترتیب نسبت به نالیدیکسیک اسید(7 /48%)، افلوکساسین(29%)، نورفلوکساسین(7/ 27%) و لووفلوکساسین(7/ 23%) بیشترین مقاومت را نشان دادند. ژن qnrA در نمونه ها مشاهده نشده و 73 نمونه(32/6%) دارای ژن qnrB بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده وجود ژن مقاوم به فلوروکینولون ها qnrB در جدایه های اشریشیاکلی مورد مطالعه می باشد. با توجه به ارتباط معنی دار بین ژن qnrB و مقاومت به سیپروفلوکساسین(05/0 p <) و به دلیل افزایش مقاومت اشریشیاکلی نسبت به بتالاکتام ها، توصیه می گردد قبل از شروع درمان آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی انجام شود.
    کلیدواژگان: سیپروفلوکساسین، کینولون ها، ژن qnr، اشریشیاکلی، عفونت مجاری ادراری، مقاومت به پادزیست ها
  • مرضیه خدایی، حمیدرضا نیک یار *، مریم قربانی صفحات 747-759
    مقدمه
    عملکرد شناختی در بیماران مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا و اختلال دو قطبی I متفاوت از افراد بهنجار است که این امر نتایج درمانی آنها را تحت الشعاع قرار می دهد. پژوهش حاضر با هدف مقایسه عملکرد اجرایی و بازداری رفتاری در بیماران مبتلا به اسکیزوفرنیا و اختلال دو قطبی I با گروه بهنجار صورت گرفت.
    روش بررسی
    این پژوهش از دسته مطالعات توصیفی مقایسه ای می باشد. به همین منظور از بین کلیه بیماران مبتلا به این اختلالات که در پاییز سال 1393 در مراکز روزانه اعصاب و روان شهر نجف آباد پذیرش شده بودند؛ بیست نفر بیمار مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا و بیست نفر بیمار مبتلا به اختلال دو قطبی I و بیست نفر گروه بهنجار، با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. داده ها با استفاده از آزمون های رایانه ای برج لندن و آزمون برو-نرو جمع آوری شد. داده ها به روش تحلیل واریانس چند متغیری و از طریق نرم افزار SPSSویرایش 22 تحلیل شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که بین عملکرد اجرایی و بازداری رفتاری در دو گروه بیمار با گروه بهنجار تفاوت معنی داری وجود دارد(p<0.05). اما بین دو گروه بیمار در این دو متغیر تفاوت معنی داری یافت نشد(p<0.05). افراد مبتلا به اختلال اسکیزوفرنیا و دو قطبی I در عملکرد اجرایی و بازداری رفتاری به طور معنی داری ضعیف تر از گروه بهنجار عمل کردند.
    نتیجه گیری
    این نتایج تلویحات مهمی در زمینه آسیب شناسی و درمان این اختلالات دارد، به طوری که شناخت ناتوانی این بیماران می تواند در طراحی برنامه های بازسازی و توانبخشی شناختی این بیماران بسیار موثر باشد.
    کلیدواژگان: عملکرد اجرایی، بازداری رفتاری، اختلال دوقطبی I، اختلال اسکیزوفرنیا
  • ابوالفضل زارع، علی شا اکیا *، پریسا نجات صفحات 760-769
    مقدمه
    ژن های کرباپنماز در میان سویه های کلبسیلا پنومونیه انتشاریافته و موجب مقاومت به کرباپنم ها شده است. در این مطالعه شیوع ژن های کرباپنماز در میان ایزوله های کلبسیلا پنومونیه در مراکز درمانی کرمانشاه مورد بررسی قرار گرفت..
    روش بررسی
    تعداد 60 ایزوله کلبسیلا پنومونیه جمع آوری و پس از تایید آنها به وسیله کیت API، سنجش حساسیت آنتی بیوتیکی ایزوله ها به روش دیسک دیفیوژن انجام شد. ایزوله های مقاوم به کرباپنم ها برای تولید کرباپنماز با روش Modified Hodge Test)MHT) غربالگری شدند در ادامه آزمایش PCR برای شناسایی ایزوله های مولد ژن های کرباپنماز blaVIM، blaIMP، blaKPC و blaNDM انجام شد.
    نتایج
    از میان 60 ایزوله، 4 ایزوله به آنتی بیوتیک های کرباپنم مقاوم بودند، ولی تست فنوتیپی MHT برای کرباپنمازها تنها در یک ایزوله مثبت بود. ژن کرباپنماز blaVIM در سه ایزوله به روش PCR یافت شد. نتیجه PCR برای سایر ژن های کرباپنماز در ایزوله ها منفی بود. ایزوله ها نسبت به آمپی سیلین و کرباپنم ها به ترتیب با 100 و 6/67 درصد بیشترین و کمترین مقاومت را داشتند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که انتشار ژن های کرباپنماز در میان ایزوله های کلبسیلا پنومونیه در شهر کرمانشاه زیاد نیست و تنها ژن blaVIM نسبت به سایر ژن ها با احتمال فراوانی بیشتری وجود دارد. نظر به اینکه بیشتر ایزوله های مورد بررسی در این مطالعه به آنتی بیوتیک های کرباپنم حساس بودند، این آنتی بیوتیک ها همچنان به عنوان داروهای موثری علیه عفونت های ناشی از کلبسیلا پنومونیه محسوب می شوند.
    کلیدواژگان: ژن های کرباپنماز، کلبسیلا پنومونیه، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • محمدطاهر افشون پور *، زیبا داودی، عبدالحمید حبیبی، روح الله رنجبر، سعید شاکریان صفحات 770-781
    مقدمه
    رزیستین به عنوان یک آدیپوسایتوکین جدید با دیابت نوع 2 در ارتباط است. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر برنامه تمرین ورزشی مقاومتی دایره ای بر غلظت پلاسمایی رزیستین و مقاومت به انسولین در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی-کاربردی، 24 نفر مرد مبتلا به دیابت نوع 2 انتخاب و در دو گروه تمرین(15 نفر، سن 46.40 ± 3.02 سال) و کنترل(12 نفر، سن 45.06 ± 3.86 سال) قرار گرفتند. آزمودنی های گروه تمرین 8 هفته برنامه تمرین مقاومتی ایستگاهی را 3 جلسه در هفته با شدت 30-70 درصد حداکثر تکرار بیشینه اجرا کردند. قبل و بعد از برنامه تمرین مقاومتی، سطوح رزیستین، انسولین، گلوکز خون، هموگلوبین گلیکوزیله(HBA1c) و شاخص مقاومت به انسولین پس از 12 ساعت ناشتای شبانه اندازه گیری شد. متعاقب نمونه گیری مرحله دوم، تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون t و در سطح معنی داری p≤0.05 انجام شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد هشت هفته تمرین مقاومتی تفاوت معنی داری بین گروه ها در سطوح رزیستین(0/002= p)، انسولین(0/001=p)، گلوکز خون(0/001=p)، هموگلوبین گلیکوزیله(0/038=p) و شاخص مقاومت به انسولین(0/001 =p) ایجاد کرد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تمرین مقاومتی دایره ای می تواند تاثیر معنی داری بر مقادیر رزیستین خون و شاخص مقاومت به انسولین در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 داشته باشد. ممکن است رزیستین پلاسما با مقاومت به انسولین در مردان مبتلا به دیابت نوع 2 در ارتباط باشد.
    کلیدواژگان: رزیستین پلاسما، تمرین مقاومتی دایره ای، مقاومت به انسولین، دیابت نوع 2
  • سیمین نامور آغداش *، سهبلا نصیری فرد، فاطمه صفری صفحات 782-789
    مقدمه
    صرع یکی از شایع ترین اختلالات نورولوژیکی می باشد که بر بیشتر جنبه های اجتماعی، اقتصادی و زیستی زندگی بشر تاثیر می گذارد. بیشتر بیماران صرعی علیرغم درمان دارویی، مبتلا به تشنج های کنترل نشده و عوارض جانبی دارویی هستند. استفاده از عصاره های گیاهی در درمان بیماری ها به عنوان یک مودالیته درمانی پیشنهاد شده است. گیاه تاتوره در طب سنتی در تعدادی از اختلالات عصبی مانند صرع به مدت طولانی استفاده می شده است. هدف این تحقیق دستیابی به اساس علمی استفاده از تاتوره با بررسی اثر ضدتشنجی عصاره آبی این گیاه بر تشنج های ناشی از پنتیلن تترازول در روش های سوری نر است.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی 40 سر موش سوری نر به طور تصادفی به پنج گروه مساوی که شامل یک گروه کنترل، یک گروه شم و سه گروه آزمایش بود، تقسیم شدند. مقادیر 50، 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم وزن، عصاره آبی دانه تاتوره استرامونیوم به مدت 30 روز به گروه های آزمایش از طریق گاواژ داده شد. گروه شم از طریق گاواژ آب مقطر دریافت می کرد به گروه کنترل و گروه های شم و آزمایش 30 دقیقه بعد از گاواژ برای ایجاد تشنج پنتیلن تترازول با دوز 35 میلی گرم بر کیلوگرم وزن به طور داخل صفاقی تزریق شد. سپس مدت زمان لازم برای شروع تشنج، طول مدت تشنج و مراحل تشنج در گروه های تجربی، شم و کنترل اندازه گیری و ضبط شد.مقایسه آماری با آنالیز واریانس یک طرفه(one way ANOVA) و آزمون تعقیبی Tukeyانجام شد. اختلاف کمتر از 0/05 ˂p معنی دار در نظر گرفته شد.
    نتایج
    نتایج نشان داد که عصاره دانه گیاه تاتوره بر تشنج های ناشی از پنتیلن تترازول در روش های سوری نر اثر قابل ملاحظه ای دارد. تاتوره مدت زمان لازم برای شروع تشنج را افزایش(P<0.01)، مراحل تشنج را مهار و طول مدت تشنج را کاهش(P<0.05) می دهد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان داد که عصاره این گیاه اثرات ضد تشنجی بر تشنج های ناشی از پنتیلن تترازول دارد. بنابراین احتمال دارد در درمان صرع مفید باشد.
    کلیدواژگان: صرع، تشنج، تاتوره، پنتیلن تترازول
  • محمدرضا علیپور، محمدحسین لوک زاده، فاطمه مطهری *، سیده مهدیه نماینده صفحات 790-798
    مقدمه
    پرفشاری شریان ریوی در کودکان عواقبی نظیر نارسایی بطن راست و حتی مرگ دارد. اخیرا استفاده از مهارکننده های فسفودی استراز 5 در درمان این بیماری مورد توجه قرار گرفته و در این گروه تادالافیل به جهت داشتن مقدار واحد روزانه نسبت به سیلدنافیل که بایستی چهار بار در روز مصرف شود از طرف والدین و بیماران بیشتر مورد پذیرش قرار می گیرد. بنابراین ما در این تحقیق به بررسی اثر تادالافیل در کاهش فشار شریان ریوی در کودکان و نوجوانان 5 ماهه تا 15 ساله پرداختیم.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع قبل و بعد می باشد، 20 بیمار 5 ماهه تا 15 ساله مبتلا به پرفشاری شریان ریوی که با مراجعه سرپایی به کلینیک خاتم الانبیاء یزد طی سال های 92 و 93 با اکوکاردیوگرافی تشخیص داده شدند، بر اساس اینکه قبلا هیچ داروی کاهنده فشار شریان ریوی را دریافت نکرده بودند و بیماری مادرزادی قلبی آن ها قابل جراحی نبود، انتخاب شدند و در ادامه تحت درمان باتادالافیل خوراکی با مقدار واحد روزانه به مدت 6 ماه قرار گرفتند. در ادامه داده ها با آزمون های آماری chi-square و T.test تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    میانگین فشار شریان ریوی قبل و شش ماه بعد از مصرف تادالافیل به ترتیب 52.30 ± 7.948 میلی متر جیوه و 33/55 ± 10/34 میلی متر جیوه بود که به طور میانگین 18/75 میلی متر جیوه کاهش داشت(pv<0.0001) میانگین درصد اشباع اکسیژن شریانی قبل و بعد از مصرف تادالافیل به ترتیب 82.45 ± 7.14 % و 86.25 ± 6.496 %بود که 3/9% افزایش داشت(pv<0.0001). شدت نارسائی دریچه تری کاسپید از متوسط به خفیف کاهش داشت. در پیگیری بیماران عارضه جدی که منجر به قطع دارو شود مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    براساس این تحقیق مصرف داروی تادالافیل در درمان کودکان و نوجوانان مبتلا به پرفشاری شریان ریوی موثر می باشد؛ و می توان از آن به دلیل دوز واحد روزانه به جای سیلدنافیل استفاده کرد.
    کلیدواژگان: کودکان، پرفشاری شریان ریوی، تادالافیل، درمان
  • بهناز اسماعیلی، فائزه ابوالقاسم زاده، عاطفه غلامپور صفحات 799-805
    مقدمه
    محصولات سفیدکننده با مکانیسم اکسیدکنندگی می توانند بر روی مواد ترمیمی موجود در حفره دهان اثرات جانبی داشته باشند. با توجه به اینکه مواد سفیدکننده در غلظت های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند، هدف از این مطالعه مقایسه اثرغلظت های مختلف کاربامید پراکساید بر ریزسختی کامپوزیت میکروهیبرید Z250 است.
    روش بررسی
    در این مطالعه آزمایشگاهی 32 نمونه از کامپوزیت میکروهیبرید Z250 ساخته شد. نمونه ها به طور تصادفی به چهار زیر گروه تقسیم شدند(n=8). گروه اول: در کاربامید پراکساید 10% برای 4 ساعت در روز به مدت دو هفته. گروه دوم: در کاربامید پراکساید 16% برای سه ساعت در روز به مدت دو هفته. گروه سوم: در کاربامید پراکساید 22% برای یک ساعت در روز به مدت دو هفته بلیچ شدند. گروه چهارم: نمونه ها در آب مقطر c◦ 37 برای دو هفته نگهداری شدند(گروه کنترل). سختی نمونه ها قبل و بعد از بلیچینگ با استفاده از Vickers hardness testing machine اندازه گیری شد و با آزمون های آماری مناسب آنالیز شدند.
    نتایج
    در این مطالعه استفاده از عامل بلیچینگ به طور معنی داری سبب کاهش سختی کامپوزیت در گروه های بلیچینگ نسبت به گروه کنترل شد. اما غلظت کاربامید پراکساید اثر معنی داری روی میزان سختی نداشت(p>0.13).
    نتیجه گیری
    درمان بلیچینگ سبب کاهش ریزسختی کامپوزیت Z250 می شود و غلظت های مختلف کاربامید پراکساید به یک اندازه ریز سختی Z250 را کاهش می دهند.
    کلیدواژگان: کامپوزیت، میکرو هاردنس، بلیچینگ
|
  • F. Abolghasemzade, B. Esmaeeli, S. Khoshguyan* Pages 709-716
    Introduction
    The effect of final finishing and polishing time on the microleakage of composites restorations are not yet recognized. Therefore، this study aimed to evaluate the effect of final finishing and polishing time on microleakage of hybrid composite restorations.
    Methods
    In this in-vitro study، 40 molar teeth of class 5 cavity (2mm occlusogingival×3mm mesiodistal×1. 5mm depth) were prepared at the buccal surface. The cavities were restored via Z250 composite and cured for 40 seconds by LED Valo. The cavities were randomly divided into 4 groups (n=10) according to the polishing time (immidiate، polishing 15 minutes، 24hours and one week after restoration). The teeth were subjected to 500 thermal cycles and submerged in 2% fuchsin to evaluate rate of microleakage. After monting، the specimens were sectioned in half، that both halves were examined under a stereomicroscope. Kruskal Wallis and Mann Whitney tests were applied in order to analyze the study data (α=0. 05).
    Results
    Polishing time did not produce any effects on the microleakage in the dentine margin (Pvalue=0/56) and even enamel margin (Pvalue=0/12). The difference between microleakage rate of dentine margin and enamel margin was not demonstrated to be significant in regard with polishing immediately (Pvalue=0/26) and polishing after 15 minutes (Pvalue=0/53)، though polishing after 24 hours (Pvalue=0/03) and one week (Pvalue=0/00) was reported to make a significant difference between the both margins. Moreover، the rate of microleakage was observed less in the enamel margin.
    Conclusion
    The study findings revealed that different polishing time does not have any effect on the microleakage rate of Z250 restorations in both dentine margin and enamel margin.
    Keywords: Composite, Finishing time, Microleakage, Polishing time
  • A. Moradi *, S. Mohammadi, D. Hamidi Alamdari Pages 717-726
    Introduction
    Mellitus Diabetes belongs to a group of metabolic diseases, which is caused due to the disturbance in insulin secretion, destruction of beta cells, auto immune reasons, necrosis as well as insulin resistance. Stem cells therapy has recently been suggested as a treatment method of Diabetes. Since adipose tissue-derived stem cells present wide availability, easy access, hight proliferation and less immunological rejection, the present study aimed to investigate their effect on the control of the blood glucose level.
    Methods
    In this experimental-interventional study, adipose tissue-derived stem cells, harvested from the liposuction surgery were purified and after being counted by neubuaer lam, were evaluated via flow cytometry in order to identify and approve the existence of stem cells. Sixteen male wistar rats weighing about 250-300 gr, induced diabetes by streptozotocin (60 mg/kg), which were divided randomly into two groups of eight. Group 1 (Diabetes control) received the normal saline treatment, and group 2 (treatment) received 1.5x106 adipose tissue-derived stem cells. In order to evaluate the improvement process, blood glucose level of rats was measured by glucometer every day for a period of 25 days after the tissues transaction.
    Results
    The results of flow cytometry indicated high percentages of CD29 and CD90 in mesenchymal adipose tissue-derived stem cells. The blood glucose level of diabetic rats revealed a significant reduction (P < 0.001) in blood glucose level in the rats treated with derived adipose tissue-derived stem cells in comparison with the control group.
    Conclusion
    The findings of the present study revealed a signification decrease of blood glucose level after confirmation of stem cells isolated from the adipose tissue using cell surface antigens and its injection into diabetic rats (P <0.001).
    Keywords: Adipose tissue, Diabetes, Glucose, Stem cells
  • Sh Shahsavandi *, Mm Ebrahimi, Sh Masoudi Pages 727-738
    Introduction
    Avian influenza viruses are considered as a serious threat to human and animal health. An increase in expression of proinflammatory cytokines and type I IFN genes, as well as host cell death responses contribute to the pathogenesis of influenza infection. Hence, this study aimed to evaluate the growth dynamics of subacute avian influenza virus in human respiratory alveolar epithelium cells (A549).
    Methods
    The A549 cell cultures were infected at MOIs 0.1 and 2.0 viral doses in the presence and absence of trypsin. The virus growth kinetics were elucidated by the plaque assay and the cell viability was determined by MTT at various times after the infection. The induction quality of programmed cell death as well as the signal transduction pathway of death were assessed by genomic DNA fragmentation and western blotting respectively.
    Results
    The study findings indicated that although the H9N2 virus replication did produce a marked cytopathic effect on the alveolar cells, which led to a reduction in the cell viability, the viral titers were increased in the infected cells. The virus replication of in these cells indicated repression of host defense mechanism as well as activation of cell death. The induction of apoptosis in A549 cells was correlated with the increased virus titers as well as virus replication (p< 0.05).
    Conclusion
    H9N2 avian influenza virus were demonstrated to induce apoptosis in human alveolar epithelial cells via the intrinsic pathway in a dose-dependent manner.
    Keywords: Growth kinetic, Human alveolar epithelial cells, Influenza virus, Programmed cell death
  • H. Alishahi, G. Eslami, H. Zandi *, M. Vakili Pages 736-746
    Introduction
    Urinary tract infections(UTIs) are regarded as a serious health problem that affects millions of people per year. In fact, Escherchia coli causes about 75%-90% of UTIs. The wide usage of ciprofloxacin has led to an increase in the resistance to this bacterium. Therefore, this study aimed to evaluated frequency of qnrA and qnrB genes in E. coli strains isolated from UTIs at Imam Khomeini hospital in Estahban-Fars province.
    Methods
    In this descriptive-analytic study, a total of 224 E. coli strains isolated from the urine samples of the patients suffering from urinary tract infection were collected at Estahban Imam Khomeini Hospital. The susceptibility testing for quinolons were performed by the disk diffusion method according to CLSI 2013 protocols. Moreover, the minimum inhibition concentration(MIC) of ciprfloxacin was determined by the E-test method. Multiplex PCR was carried out in order to evaluate the presence of qnrA and qnrB genes in the Cipro floxacin-resistant isolates applying the specific primers. Moreover, the study data were statistically analyzed by SPSS software (V.16).
    Results
    224 isolates were obtained via applying MIC, out of which 88 (39.2%) isolates were resistant to ciprofloxacin. The resistance rates to quinolons were as follows: nalidixic acid(48.7%), ofloxacin(29%), norfloxacin (27.7%), levofloxacin (23.7%). Seventy three (32.6%) isolates carried qnrB gene, whereas qnrA gene was not observed in any samples.
    Conclusion
    As the study results indicated, resistant genes to qnrB were seen in the E. coli isolates of urine samples. As a matter of fact, a significant correlation was detected between qnrB gene and resistance to ciprofloxacin (p< 0/05). Moreover, antimicrobial susceptibility tests are recommended to be performed before beginning the treatment due to the increased resistance of E. coli to beta-lactams.
    Keywords: Antibiotic resistance, Ciprofloxacin, E. coli, Qnr genes, Quinolones, Unitary tract infection
  • Marziye Khodaee, Hamidreza Nikyar *, Maryam Ghorbani Pages 747-759
    Introduction
    Cognitive performance in patients with schizophrenia and Bipolar I disorder seems to be different from the normal individuals, that these defects affect their treatment results. Therefore, this study aimed to compare executive function and behavioral inhibition within patients suffering from schizophrenia, bipolar type I as well as a normal group.
    Methods
    In this descriptive-comparative study, out of all patients hospitalized in daily psychiatric clinic in Najafabad in 2014 due to these disorders, 20 schizophrenia and 20 bipolar type I as well as 20 normal individuals were selected via the convinience sampling. All the study participants completed the computerizing tests including Tower of London and Go-No Go. The study data were analyzed utilizing SPSS software (ver 22) via MANOVA.
    Results
    The study findings revealed a significant difference between the two patient groups and the normal group in regard with executive function and behavioral inhibition (p<0.05), whereas no differences were detected between schizophrenics and bipolar patient groups. Furthermore, patients suffering from schizophrenia and bipolar I mood disorder demonstrated significantly poor performance in cognitive function and behavioral inhibition compared to the normal group.
    Conclusion
    The present study results can be significantly applied in pathology and therapy of these disorders, so as recognizing the inability of such patients can be effective in developing cognitive rehabilitation programs in these patients.
    Keywords: Behavioral inhibition, Bipolar mood disorder type I, Executive function, Schizophrenia
  • A. Zare, A. Akya *, P. Nejat Pages 760-769
    Background
    Carbapenemase genes have been spread among strains of Klebsiella pneumoniae that make them resistant to carbapenems. Hence, the present study aimed to study the prevalence of carbapenmase genes within K. pneumoniae isolates in Kermanshah medical centers.
    Methods
    Sixty isolates of K. pneumoniae were collected and identified using API kit. Then, antibiotic susceptibility of isolates was determined using a disk diffusion method. The carbapenems-resistant isolates were screened for carbapenemases production using the Modified Hodge Test (MHT). The carbapenemase genes of blaVIM, blaIMP, KPC and blaNDM were detected by PCR test.
    Results
    Out of 60 isolates, 4 isolates were resistant to carbapenem antibiotics, but only one isolate was demonstrated to be positive for carbapenemases by MHT phenotypic testing. The gene of blaVIM was detected in three isolates by PCR, though other genes were not found in the isolates. Within the isolates, 6.67% and 100% were resistant to carbapenem and ampicillin, respectively.
    Conclusion
    The study findings revealed that dissemination rate of carbapenemase genes was not reported to be high among isolates of K. pneumoniae in Kermanshah. Only blaVIM gene was probably more frequent than other tested genes. Since most isolates examined in this study were susceptible to carbapenem antibiotics, these antibiotics are still regarded as effective drugs against infections caused by K. pneumoniae.
    Keywords: Antibiotic resistance, Carbapenmase genes, Klebsiella pneumonia
  • Mt Afshounpour *, Z. Davoodi, H. Habibi, R. Ranjbar, S. Shakerian Pages 770-781
    Introduction
    Resistin, as a novel adipocytokine, is associated with type 2 diabetes. The present study aimed to determine the effect of circuit resistance exercise training on plasma resistin concentration and insulin resistance in type 2 diabetic men.
    Methods
    In this applied experimental study, 24 type 2 diabetic men were selected and randomly assigned into two exercise (n = 15, aged 46.40 ± 3.02 yrs) and control (n = 12, aged 45.06 ± 3.86 yrs) groups. Exercise training was performed in eight weeks, 3 days a week with intensity corresponding to 30-70% 1RM. Before and after exercise, levels of plasma resistin, insulin, blood glucose, HBA1c and HOMA-IR after a 12-h fasting were measured. Following the second blood sampling, data analysis was performed using T-test which, p Value <0.05 was considered significant.
    Results
    The study findings demonstrated a significant differnce between the exercise and control groups (p≤0.05) in regard with plasma resistin (p≤0.002), insulin levels (p≤0.001), HOMA-IR (p≤0.001), fasting blood glucose (FBG) (p≤0.001) and HBA1c (p≤0.038).
    Conclusion
    It seems that circuit resistance exercise training can produce significant effects on plasma resistin and insulin resistance in type 2 diabetic men. Moreover, resistin level might be associated with insulin resistance in type 2 diabetic men.
    Keywords: Circuit resistance training_Insulin resistance_Plasma resistin_Type 2 diabetes
  • S. Namvar Aghdash *, S. Nasirifard, F. Safari Pages 782-789
    Background
    Epilepsy is one of the most common neurological disorders that affect social, economic and biological aspects of the human life. Many epileptic patients have uncontrolled seizures and medication-related side effects despite adequate pharmacological treatment. The use of plant extracts is proposed as a therapeutic modality in order to treat different diseases. Datura plant has long been used in the traditional medicine in regard with some nervous disorders like epilepsy. Thus, this study aimed to provide a scientific basis investigating the effect of Datura aqueous extract on PTZ-induced seizures in the male mice.
    Methods
    In this experimental study, 40 male mice were randomly allocated into 5 equal groups including: one control group, one sham group and three experimental groups. The experimental groups received 50, 100 and 150 mg/kg of aqueous extract of Datura Stramonium seed via gavage for 30 days, and the sham group received stilled water via gavage. Pentylenetetrazol (PTZ 35 mg/kg, i.p) were injected into control, sham and experimental groups 30 minutes after gavage in order to induce the seizure. Then latency time of seizure onset, seizure duration and seizure phases were measured and recorded in the experimental, sham and control groups. The data analysis was carried out via one way ANOVA and Tukey post-hoc tests. Moreover, difference less than 0.05 (P<0.05) was considered significant.
    Results
    The study findings revealed that the aqueous extract of Datura Stramonium seed produced a significant effect on PTZ-induced seizure. In addition, Datura increases latency time of seizure onset (P˂0.01), inhibits progress of seizure stages (P˂0.05) and decreases seizure duration (P˂0.001).
    Conclusion
    The results obtained from the present study indicated that extract of this plant has anticonvulsant effects on PTZ-induced seizure. As a result, it seems to be beneficial to the epilepsy treatment.
    Keywords: Datura stramonium, Epilepsy, Pentylenetetrazole, Seizure
  • Mr Alipour, Mh Lookzade, F. Motahari *, Sm Nemayande Pages 790-798
    Introduction
    Pulmonary arterial hypertension in children has consequences such as right ventricular failure and even death. Recently, the use of phosphodiesterase 5 inhibitors has been taken into account in the treatment of pulmonary hypertension, among which tadalafil is more acceptable by parents and patients due to its single dose per day compared to sildenafil which should be taken 4 times a day. Therefore, this study aimed to investigate the effect of tadalafil on reducing pulmonary artery pressure in children and adolescents aged 5 months to 15 years old.
    Methods
    This before and after type study entailed 20 patients of 5-month to 15-year with pulmonary arterial hypertension who had outpatient visits in Yazd Khatam-L-Anbiya clinic during 2013-2014. The participants were diagnosed by echocardiography, considering that they had not ever received any pulmonary arterial pressure lowering medicine up to now, whose congenital heart disease were inoperable. They were then treated using a single dose of oral tadalafil for 6 months. The collected data were analyzed using SPSS software via t-test and Chi-square tests.
    Results
    Mean of pulmonary arterial pressure before and six months after taking tadalafil were 52.30 ± 7.948 mmHg and 33/55 ± 10/34 mmHg, respectively, which on average it was decreased by 18.75 mmHg(pv<0.0001). The mean of arterial oxygen saturation was reported %82.45 ± 7.14 and %86.25 ± 6.496 before and after taking tadalafil, respectively which was increased by 3.9% (pv<0.0001). The severity of tricuspid failure was reduced from moderate to mild level. No serious complication was observed leading to drug discontinuation in the patients’ follow-ups.
    Conclusion
    The study findings revealed that tadalafil drug is effective on the treatment of pulmonary arterial hypertension within children and adolescents. Moreover, it can be used instead of sildenafil, due to its single dose per day.
    Keywords: Children, Pulmonary arterial hypertension, Tadalafil, Treatment
  • B. Esmaeili, F. Abolghasemzade, A. Gholampour* Pages 799-805
    Introduction
    Bleaching products with oxidizing mechanism can exert side effects on the restorative materials existing in the oral cavity. Since bleaching agents are applied in different concentrations, the present study aimed to compare the effect of different bleaching regims of carbamide peroxide on microhardness of Z250 microhybride composite.
    Methods
    In this in vitro study, 32 specimens of micro hybride composite (Z250) were made which were randomly divided into 4 subgroups (n=8): G1: bleached with10% carbamide peroxide 4 hours a day for 2 weeks; G2: bleached with 16%carbamide peroxide 3 hours a day for 2 weeks; G3: bleached with 22%carbamide peroxide 1hour a day for 2 weeks; G4: the control subgroup stored in distilled water at 37◦c for 2 weeks. Microhardness of specimens was measured before and after bleaching using Vickers hardness testing machine. Moreover, the study data were analyzed statistically applying Anova and t-test (α= 0.05).
    Results
    This study findings revealed that using bleaching agent significantly decreased the microhardness of composite resin in the bleaching groups compared to the control group, though the concentration of carbamide peroxide produced no significant effect on the microhardness value. (p>0.13)
    Conclusion
    Bleaching therapy can cause a reduction in microhardness of Z250 composite and different concentrations of carbamide peroxide can reduce microhardness of Z250 to the same value.
    Keywords: Bleaching, Composite, Microhardness