فهرست مطالب

مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
سال بیست و دوم شماره 4 (پیاپی 99، مهر و آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/14
  • تعداد عناوین: 15
|
  • مقالات پژوهشی
  • سریر ناظمی، مهدی احمدی نژاد، مجید رفیعی صفحات 1304-1310
    مقدمه

    اندازه گیری فشار ورید مرکزی (CVP) یکی از راه های مهم در ارزیابی وضعیت همودینامیک بیمار می باشد. به خصوص در بیماران مبتلا به شوک سپتیک که فشار پایین تر از mmhg8 به عنوان نشانه ای برای جایگزینی سریع مایعات تلقی می شود. اندازه گیری CVP نیازمند اقدامات تهاجمی است. هدف از این مطالعه بررسی ارزش سونوگرافی ورید اجوف تحتانی و میزان Caval Index در تخمین فشار پایین CVP است.

    روش بررسی

    در این مطالعه مشاهده ای 70 بیمار که در ICU بیمارستان شهید باهنر کرمان بستری بودند، مورد بررسی قرار گرفتند. بیماران همگی دارای کاتترورید مرکزی بودند. قطر ورید اجوف تحتانی توسط دستگاه سونوگرافی پرتابل یک بار در انتهای دم و بار دیگر در انتهای بازدم اندازه گیری شد و میزان Caval Index که بیانگر مقدار تغییر قطر IVC در طی یک سیکل تنفسی است، محاسبه شد. فشار ورید مرکزی توسط مانومتری اندازه گیری شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که بین قطر دمی و بازدمی IVC و میزان CVP یک رابطه مثبت (بر اساس آزمون پیرسون) وجود دارد. همچنین میزان حساسیت و ویژگی Caval Index بالاتر از 50% در تخمین فشار ورید مرکزی کمتر از mmhg8 به ترتیب 94% و 97% بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه اندازه گیری CVP یک اقدام تهاجمی است می توان در شرایط اورژانس از سونوگرافی ورید اجوف تحتانی در تخمین فشار پایین CVP (کمتر از mmhg8) و نیاز به جایگزینی سریع مایعات استفاده کرد.

    کلیدواژگان: سونوگرافی، ورید اجوف تحتانی، فشار ورید مرکزی، Caval Index
  • علیرضا دانش کاظمی، مریم مدبر، عبدالرحیم داوری، سعادت روایی صفحات 1311-1322
    مقدمه

    در سال های اخیر لیزر Er:YAG برای تراش دندان ها استفاده شده است. اخیرا کامپوزیت های با بیس سایلوران به دندانپزشکی معرفی شده اند و مطالعات محدودی در مورد کاربرد این نوع کامپوزیت ها وجود دارد. هدف از این مطالعه، ارزیابی استحکام باند ریزکششی کامپوزیت با بیس سایلوران (Filtek P90، 3M- USA) در سطوح مینایی آماده شده با لیزر Er:YAG و فرز می باشد.

    روش بررسی

    حفراتی با ابعاد مشابه به وسیله لیزر Er:YAG و فرز بر روی مینای 20 دندان مولر کشیده شده انسان ایجاد و نمونه ها به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند: E1: لیزر+ اسید اچینگ، E2: لیزر، E3: فرز+ اسید اچینگ، E4: فرز. سپس پرایمر و ادهزیو و کامپوزیت P90طبق دستور کارخانه سازنده بکار رفت. پس از ترموسایکلینگ، در هر گروه 20 نمونه به صورت ساعت شنی با سطح مقطع 1 میلی متر مربع ایجاد شد و نمونه ها با سرعت با دستگاه (SD Mechatronik (MTD-500-Germany و با سرعت تیغه mm/min1 تحت تست استحکام باند ریزکششی قرار گرفتند تا شکست ایجاد شود. نوع شکست نمونه ها هم در زیر استریومیکروسکوپ(ZTX-3E، Zhejiang-China) ارزیابی شد و داده ها با استفاده از آزمون آماری ANOVA تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    بیشترین و کمترین میزان استحکام باند ریزکششی به ترتیب در زیر گروه های E3 و E2 بود. تفاوت معنی داری بین گروه ها نبود (213/0=p). بیشترین و کمترین نوع شکست به ترتیب مربوط به ادهزیو و کوهزیو بود. با استفاده از آزمون آماری ANOVA اختلاف آماری معنی داری در نوع شکست بین گروه های مختلف دیده نشد (845/0=p).

    نتیجه گیری

    تراش در مینا با لیزر یا فرز با یا بدون اچینگ وکامپوزیت با بیس سایلوران بر روی استحکام باند ریزکششی تفاوت معنی داری ندارد.

    کلیدواژگان: لیزر Er:YAG، کامپوزیت با بیس سایلوران، استحکام باند ریزکششی، فرز
  • محبوبه علیخانزاده، مریم طهرانی پور*، جینا خیاط زاده صفحات 1323-1332
    مقدمه

    اثرات ضایعه در سیستم عصبی محیطی به صورت رتروگراد به جسم سلولی نورون های سیستم عصبی مرکزی برگشته و باعث دژنراسیون مرکزی در مغز و نخاع می شود. احتمال می رود گیاه بوماران به دلیل خواص ضدالتهابی، آنتی اکسیدان و ضدآپوپتوز از پیشرفت ضایعه عصبی جلوگیری کند. هدف از این مطالعه بررسی اثر حفاظتی عصاره الکلی برگ گیاه بومادران بر دژنراسیون موتونورون های آلفای شاخ قدامی نخاع پس از کمپرسیون عصب سیاتیک در رت است.

    روش بررسی

    30 سر نژاد رت ویستار به طور تصادفی به گروه های کنترل، کمپرسیون و کمپرسیون +تیمار با دوزهای 50، 75 و 100 میلی گرم برکیلوگرم تقسیم شدند و عصب سیاتیک با استفاده از قیچی قفل دار به مدت 60 ثانیه در معرض کمپرسیون قرار گرفت. تزریق عصاره به صورت درون صفاقی طی هفته های اول و دوم پس از کمپرسیون در دوزهای فوق صورت گرفت. پس از 28 روز از زمان کمپرسیون رت ها تحت روش پرفیوژن و نمونه برداری از نخاع ناحیه کمری قرار گرفته و پس از مراحل پاساژ بافتی، برش و رنگ آمیزی، دانسیته نورونی با روش دایسکتور و آزمون آماری Anova و T-t test محاسبه شد.

    نتایج

    بر اساس یافته ها دانسیته نورونی درگروه کمپرسیون نسبت به شاهد اختلاف معنی داری داشته است(P=0.00). دانسیته نورونی گروه های تیمار 50 و 75 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم الکلی در مقایسه با گروه کمپرسیون افزایش چشمگیری داشت (P<0.01).

    نتیجه گیری

    به نظر می رسد عصاره الکلی برگ این گونه از گیاه بومادران احتمالا به دلیل حضور فاکتورهای رشد و ترمیمی دارای اثرات نوروپروتکتیو بر روی آلفا موتونورون های نخاع پس از آسیب می باشد و دوز mg/kg 75 بیشترین اثرات را داشته است.

    کلیدواژگان: عصب سیاتیک، نوروپروتکتیو، دژنراسیون، بومادران
  • رمضان خان بابایی، نفیسه زابلی *، فرخنده نعمتی صفحات 1333-1340
    مقدمه

    بلوغ آزمایشگاهی تخمک که بلوغ تخمک ها را در خارج از شرایط طبیعی فراهم می کند، یک روش مناسب در جهت درمان ناباروری می باشد که استفاده کلینیکی آن به واسطه موفقیت پایین با محدودیت مواجه می باشد. لذا این مطالعه با هدف بررسی تاثیر فاکتور رشد فیبروبلاستی بر بلوغ آزمایشگاهی تخمک های نابالغ طراحی شده است.

    روش بررسی

    تخمک های نابالغ از 20 سر موش ماده 10-8 هفته ای نژاد NMRI، 48-46 ساعت به دنبال تزریق داخل صفاقی 10 واحد از (PMSG: Pregnant Mare`s Serum Gonadotrophin) به دست آورده شد. تخمک ها در محیط (Modified Essential MEM-α: Medium- α) تیمار شده با دوزهای صفر، ng/ml 10، ng/ml 20 و ng/ml40 از فاکتور رشد فیبروبلاست کشت داده شدند. بعد از 24 ساعت، مرحله بلوغ تخمک با کمک میکروسکوپ اینورت بررسی شد. میزان بلوغ تخمک با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون ANOVA تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میزان از سر گیری میوز در گروه کنترل (یک) و گروه های آزمایشی دو، سه و چهار به /*ترتیب 23، 25/7، 26/2 و 27/3 درصد بود که تفاوت معنی داری در از سرگیری میوز بین گروه کنترل و گروه های آزمایش وجود نداشت. اختلاف معنی داری در بلوغ آزمایشگاهی بین گروه کنترل نسبت به گروه های آزمایشی دو و سه (01/0p<) مشاهده شد که میزان تخمک های بالغ شده آزمایشگاهی (متافاز II) در گروه کنترل و گروه های آزمایشی دو، سه و چهار به ترتیب 45، 60/8، 62/6 و 45/2درصد بود.

    نتیجه گیری

    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که فاکتور رشد فیبروبلاست در غلظت های ng/ml 10 و ng/ml 20 در از سر گیری میوز، شکسته شدن هسته و آزاد شدن اولین جسم قطبی تاثیر دارد ولی غلظت ng/ml 40 تاثیر چندانی در بهبود بلوغ تخمک ندارد.

    کلیدواژگان: فاکتور رشد فیبروبلاستی، بلوغ آزمایشگاهی، لقاح آزمایشگاهی، وزیکول زایا
  • سحر هامون نورد، نوروز دلیرژ *، ناهیده افضل آهنگران صفحات 1341-1349
    مقدمه

    سلول های بنیادی مزانشیمی (MSCs)، دارای خاصیت تنظیمی سیستم ایمنی و پتانسیل بالا تکثیر و تمایز به رده های مختلف سلولی می باشند. مطالعه حاضر با هدف تاثیر فاکتورهای محلول ناشی از سلول بنیادی مزانشیمال رت بر زنده مانی نوتروفیل انجام گرفته است.

    روش بررسی

    سلول مزانشیمال از مغز استخوان فمور و تیبا رت 8-6 هفته استحصال و در محیط DMEM کشت داده شد. پس از بلوغ سلول مزانشیم، مایع رویی آن با نوتروفیل جدا شده از خون محیطی رت به مدت 1 ساعت و در C 37 انکوبه شد. زنده مانی نوتروفیل در انکوباسیون های 6 و 24ساعته با مایع رویی M SCs به روش فلوسیتومتریک و با استفاده از An/PI اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون توکی تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    انکوباسیون 6 ساعته نوتروفیل با مایع رویی سلول، درصد سلول سالم را در سطح معنی داری افزایش و میزان نکروز را کاهش داد(P˂0.05) اما کاهش آپوپتوز نسبت به گروه کنترل معنی دار نبود (05/0˃p). در انکوباسیون 24ساعته نوتروفیل با مایع رویی سلول، درصد سلول سالم به طور معنی داری افزایش و میزان آپوپتوز نسبت به گروه کنترل کاهش داشت (P˂0.05) کاهش نکروز سلولی در گروه تیمار نسبت به کنترل معنی دار نبود (0/05˃p).

    نتیجه گیری

    علاوه بر نقش مهم کلینیکی MSCs، برخی جنبه های بیولوژیکی آن شامل: خودنوزایی، تکثیر و تنظیم ایمنی، پتانسیل مهمی برای سل تراپی است.

    کلیدواژگان: فاکتورهای محلول سلول مزانشیم، نوتروفیل، زنده مانی، سلول بنیادی مزانشیمال
  • محمدحسین سلمانی ندوشن، محمدحسن احرامپوش، محسن عسکرشاهی، محمود وکیلی صفحات 1350-1357
    مقدمه

    یون های فلزی برای بیشتر عملکرد های حیاتی و سوخت و ساز بدن ضروری هستند. سلنیوم عنصر فعال سلنوآنزیم ها است و نقش مهمی در سلامت عمومی انسان دارد اما افزایش غلظت آن در بدن ایجاد مسمومیت می کند. بنابراین ضروری به نظر می رسد که وضعیت سطح سرمی سلنیوم در افراد جامعه بررسی شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین سطح سرمی سلنیوم در زوج های جوان سالم انجام شد.

    روش بررسی

    این مطالعه توصیفی در سال 1391 بر روی 60 زوج جوان انجام شد که به روش آسان نمونه گیری شدند. سلامت عمومی آنها با استفاده از پرسشنامه GHQ28 تعیین و غلظت سرمی سلنیوم آنها با استفاده از اسپکتروفتومتر جذب اتمی کوره ای اندازه گیری شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.

    نتایج

    میانگین سنی داوطلبان 4/31±23/18 سال بود. 44/6% از داوطلبان تحصیلات دانشگاهی، 35/7% دیپلم و 19/6% زیر دیپلم داشتند. میانگین سطح سرمی سلنیوم بر حسب جنسیت در مردان g/l μ 20/2± 89/1 و زنان g/lμ 24/1± 80/5 به دست آمد. سطح سرمی سلنیوم با جنسیت و سطح تحصیلات افراد تفاوت معنی داری داشت.

    نتیجه گیری

    مطالعه حاضر نشان داد که میانگین غلظت سلنیوم سرم افراد مورد مطالعه در دامنه پایین محدوده طبیعی بود. با توجه به ارتباط سلنیوم با سلامت انسان و نقش موثر آن در پیشگیری و کاهش بیماری ها، آموزش تغذیه برای مصرف غذاهای غنی از سلنیوم به منظور افزایش سطح سلامت جامعه و جلوگیری از پیشرفت بیماری ها توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سلنیوم سرم، زوج های جوان، جذب اتمی کوره ای، یزد
  • زینب محسنی پور، مهدی حسن شاهیان * صفحات 1358-1370
    مقدمه

    امروزه گسترش سویه های میکروبی مقاوم به دارو موجب شده تا مقابله با بیماری های عفونی دشوارتر گردد. از دلایل مهم بروز مقاومت های دارویی، جایگیری میکروارگانیسم ها در ساختاری به نام بیوفیلم است. بیوفیلم ها از تجمع میکروارگانیسم ها بر سطوح مختلف ایجاد می شوند. از این جهت دستیابی به ترکیبات ضدمیکروبی نوین در مقابله با این ساختار ها ضروری است. در این مطالعه تحقیقاتی خواص ضدمیکروبی گیاه Centaurea cyanus بر فرم منفرد و بیوفیلمی شش باکتری پاتوژن (استافیلوکوکوس ارئوس، باسیلوس سرئوس، استرپتوکوکوس پنومونیه، پسودوموناس آئروژینوزا، اشرشیاکلی و کلبسیلا پنومونیه) بررسی گردید.

    روش بررسی

    اثربخشی عصاره های اتانولی و متانولی C.cyanus بر فرم منفرد با آزمون انتشار دیسک تعیین و مقادیر MIC و MBC به روش ماکروبراث دایلوشن به دست آمد. اثرات ضدبیوفیلمی عصاره های C.cyanus نیز با روش میکروتیتر پلیت بررسی گردید.

    نتایج

    در این بررسی قابلیت عصاره های گیاه گل گندم در مهار فرم منفرد و بیوفیلمی باکتری های انتخابی تایید و مشخص گردید که نوع اتانولی عصاره در مهار فرم منفرد کارآمدتر است. اثر مهاری عصاره ها بر ساختارهای بیوفیلمی هر باکتری به نوع حلال و غلظت عصاره وابسته بوده و بیشترین اثر مهاری بر پدیده تشکیل بیوفیلم باکتری های اشرشیاکلی (84/26%) و استرپتوکوکوس پنومونیه (83/14%) مشاهده گردید. در تیمار با عصاره های C.cyanus، استرپتوکوکوس پنومونیه (75/66%) بیشترین تخریب ساختارهای بیوفیلمی را نشان داده و بیشترین کاهش در فعالیت متابولیکی بیوفیلم ها در در استافیلوکوکوس ارئوس (71/85%) مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    بر اساس یافته های حاصل قابلیت بالای عصاره های C. cyanus در مقابله با میکروارگانیسم های انتخابی تایید و این عصاره ها به عنوان گزینه مناسبی در مقابله با سویه های مذکور پیشنهاد گردیدند.

    کلیدواژگان: بیوفیلم، Centaureacyanus، باکتری پاتوژن، اثر ضدمیکروبی
  • جلیل مدرسی، محمدرضا زارع*، فاطمه مختاری، مهدی رضاییان صفحات 1371-1378
    مقدمه

    تعیین طول کارکرد یک مرحله مهم در درمان کانال ریشه است. بدین منظور اپکس یاب های الکترونیکی استفاده می شود. اپکس یاب های جدید با جریان متناوب عمل کرده و دو عامل مقاومت ویژه و ظرفیت خازنی عاج در اصول کارکرد آنها موثر می باشد. هدف از این مطالعه تعیین و مقایسه ظرفیت خازنی عاج در دندان های جوان و مسن است.

    روش بررسی

    در این مطالعه 60 دندان پر مولر دائمی انسان شامل 30 دندان زیر 25 سال و 30 دندان بالای 60 سال جمع آوری شد. سپس 60 نمونه عاج با ابعاد یکسان از سطح میانی ریشه تهیه شد. میزان ظرفیت خازنی مدار ایجاد شده در 3 فرکانسHZ100، KHZ1، KHZ10 توسط دستگاه اندازه گیری شدند. جهت مقایسه میانگین از آزمون های آماری آنالیز واریانس ANOVA و Mann- Witheny استفاده شد.

    نتایج

    میانگین ظرفیت خازنی مدار ایجاد شده در دندان های زیر 25 سال و بالای 60 سال به ترتیب در فرکانس HZ100: 60 و 173، در فرکانس KHZ1: 2/5 و 9/5 و در فرکانس KHZ10: 0/05 و 0/3 نانوفاراد بود. تفاوت بین دو گروه از لحاظ آماری معنی دار بود (0/000=p).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج مطالعه حاضر میزان ظرفیت خازنی در دندان های جوان و مسن متفاوت بوده و با توجه به تاثیر این عامل در اصول کارکرد اپکس یاب ها ممکن است نیاز به کالیبره کردن دستگاه هنگام کاربرد دردندان های جوان و مسن باشد.

    کلیدواژگان: اپکس یاب های الکترونیکی، ظرفیت خازنی، دندان های جوان و مسن، دستگاه اندازه گیری امپدانس
  • فاطمه حجی پور، مسعود فریدونی، علی مقیمی صفحات 1379-1386
    مقدمه

    یکی از مشتقات ویتامین K که توسط باکتری های روده ای سنتز می شود، ویتامین K2 است. در مطالعات بسیاری، حضور غلظت های زیاد این ویتامین در مغز و عملکردهای مهم آن به اثبات رسیده است. ویتامین K2قادر است تولید بسیاری از میانجی های التهابی را در بیماری های گوناگون مهارکند. این مطالعه به بررسی اثر ویتامین K2 در نخاع، در ادم التهابی القاء شده توسط فرمالین در پا می پردازد.

    روش بررسی

    در این مطالعه پژوهشی، موش های صحرایی نر نژاد ویستار (g250- 200) به جزء گروه کنترل، پس از گذراندن دوران بهبودی جراحی کانول گذاری جهت تجویز نخاعی (Intrathecal- i.t.)، در چهار گروه شم (DMSO) و ویتامین K2 با غلظت های 2، 10 و 20 میکروگرم در 10 میکرولیتر قرار گرفتند. در هر گروه حجم ادم التهابی ناشی از تزریق ml 0/05 فرمالین 2/5% به کف پای حیوانات پس از یک ساعت به روش پلتیسمومتری سنجیده شد.

    نتایج

    تجویز نخاعی ویتامین K2 منجر به کاهش معنی داری در حجم ادم التهابی ناشی از تزریق کف پایی فرمالین گردید (P<0.01). به علاوه کمترین غلظت از ویتامین (K2 (μl10/μg2 نسبت به سایر غلظت ها حجم ادم التهابی القاء شده با فرمالین را به میزان بیشتری کاهش داد (P<0.05).

    نتیجه گیری

    ویتامین K2 احتمالا با کاهش و گاهی ممانعت از فعالیت سیکلواکسیژنازها و سنتز پروستاگلاندین ها، کاهش رادیکال های آزاد مانندROS، موادی همچون NO و به دنبال آن کاهش رهاسازی میانجی های مولد و پیش برنده التهاب در نخاع و متعاقبا محیط موجب کاهش حجم ادم التهابی القاء شده توسط فرمالین می شوند.

    کلیدواژگان: ویتامین K2، تجویز نخاعی، التهاب، ادم، پلتیسمومتری
  • احمد حائریان اردکانی، یاسین اسدی، محمد افخمی اردکانی، مریم نورالهی، آیدین صورتگر صفحات 1387-1395
    مقدمه

    هدف مطالعه حاضر، تعیین اثر تجویز ژل تتراسایکلین موضعی به همراه درمان غیرجراحی پریودنتال بر روی سطح HbA1c و Lipid profile در بیماران دیابتی نوع 2 می باشد.

    روش بررسی

    30 بیمار مبتلا به دیابت ملیتوس نوع 2 به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. یک گروه جرم گیری و تسطیح سطح ریشه و گروه دیگر جرم گیری و تسطیح سطح ریشه به همراه ژل تتراسیکلین موضعی دریافت کردند. فاکتورهای بالینی شامل ایندکس لثه ای (GI)، ایندکس پلاک (PI)، عمق پاکت پریودنتال (PDD) و فاکتورهای بیوشیمیایی شامل HbA1c و Lipid profile در ابتدای مطالعه و 3 ماه بعد در این بیماران ارزیابی شد.

    نتایج

    در مقایسه فاکتورهای بالینی بین دوگروه مطالعه، عمق پاکت پریودنتال به صورت معنی دار در گروه دریافت کننده ژل تتراسیکلین کاهش یافت. در بین فاکتورهای بیوشیمیایی هم میزان تری گلیسرید (TG) در گروه دریافت کننده ژل به صورت معنی دار کاهش یافت. تفاوت سایر فاکتورهای بالینی و بیوشیمیایی بین دو گروه معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    در هر دو گروه بعد از انجام درمان بهبود فاکتورهای بالینی و بیوشیمیایی دیده شد. با این وجود به نظر می رسد تجویز ژل تتراسیکلین موضعی به همراه درمان غیرجراحی پریودنتال در بهبود برخی فاکتورهای بالینی و بیوشیمیایی شامل PPD و TG، موثر بوده است، اگر چه سایر فاکتورها بر درمان غیرجراحی پریودنتال به تنهایی برتری نداشت.

    کلیدواژگان: پریودنتیت مزمن، ژل تتراسیکلین موضعی، دیابت نوع 2
  • حسین ستاری، حسین طراوتی، اعظم کریمی*، اعظم دهقانی صفحات 1396-1405
    مقدمه

    بی حسی نخاعی در افراد وابسته به تریاک همراه با مشکلات زیادی است. هدف از انجام این مطالعه بررسی طول مدت بلوک حسی و حرکتی، طول مدت بی دردی بعد از عمل، همودینامیک و عوارض جانبی با افزودن فنتانیل به بوپیواکائین در بی حسی نخاعی بیماران وابسته به تریاک است.

    روش بررسی

    در یک کارآزمایی بالینی دوسوکور 60 بیمار ASA کلاس یک و دو وابسته به تریاک کاندید اعمال جراحی در قسمت تحتانی شکم و اندام تحتانی به روش بی حسی نخاعی انتخاب و در دو گروه بوپیواکائین و بوپیواکائین با فنتانیل مورد بررسی قرار گرفتند. علایم بالینی، عوارض جانبی، طول مدت بلوک حسی و حرکتی، زمان شروع درد و شروع بلوک حسی مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    از نظر مشخصات جمعیت شناختی، عوارض جانبی، فشارخون و ضربان قلب اختلاف معنی داری بین دو گروه وجود نداشت. تغییرات تعداد تنفس در بعضی از فواصل زمانی بعد از انجام بلوک (5 دقیقه، 10 دقیقه، 45 دقیقه، 75 دقیقه و 90 دقیقه) در گروه بوپیواکائین بیشتر از بوپیواکائین با فنتانیل بود. طول مدت بلوک حسی(100/33 در مقابل 138/83)، طول مدت بلوک حرکتی(93/43 در مقابل 107/66) و زمان شروع درد (165/33 در مقابل 184/76) در گروه بوپیواکائین با فنتانیل به میزان معنی داری طولانی تر از بوپیواکائین بود و اما شروع بلوک حسی (8/83 در مقابل 4/93) در گروه بوپیواکائین به میزان معنی داری طولانی تر از بوپیواکائین با فنتانیل بود.

    نتیجه گیری

    افزودن فنتانیل به بوپیواکائین در بی حسی نخاعی بیماران وابسته به تریاک، طول مدت بلوک حسی و حرکتی و زمان شروع درد را افزایش می دهد و همچنین شروع بلوک حسی را در این بیماران کاهش می دهد.

    کلیدواژگان: بی حسی نخاعی، بیماران وابسته به تریاک، فنتانیل، بوپیواکائین
  • ملک سلیمانی مهرنجانی، آتناسادات عظیمی صفحات 1406-1418
    مقدمه

    ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدانت قوی نقش مهمی در مهار رادیکال های آزاد ایفا می کند. هدف از این پژوهش، بررسی نقش ویتامین E بر توانایی زیستی، تغییرات مورفولوژیک و القاء تمایز استئوژنیک سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان رت بالغ است.

    روش بررسی

    سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان در شرایط استریل با روش فلشینگ، استخراج شدند. پس از پاساژ سوم سلول ها به گروه های کنترل و تیمار شده با ویتامین E (5، 10، 15، 25، 50، 100 و 150 میکرومولار) برای مدت 21 روز در محیط کشت استئوژنیک حاوی 10% سرم تقسیم شدند. توانایی زیستی سلول ها، میزان معدنی شدن ماتریکس سلولی، میزان کلسیم خارج و داخل سلولی، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، میزان سنتز و بیان پروتئین های استئوپونتین و استئوکلسین و همچنین تغییرات مورفولوژیک سلول ها بررسی شد. داده ها با روش آماری آنالیز واریانس یک طرفه و T-test تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    افزایش معنی داری در توانایی زیستی و میزان معدنی شدن ماتریکس سلول ها، فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز، میزان رسوب کلسیم خارج و داخل سلولی و همچنین میزان بیان و سنتز پروتئین های استئوژنیک، در سلول های تیمار شده با ویتامین E در رفتاری وابسته به دوز مشاهده گردید. علاوه بر این گستردگی سیتوپلاسم نیز در نمونه های تیمار شده با ویتامین E دیده شد.

    نتیجه گیری

    از آنجایی که ویتامین E افزایش معنی داری در توانایی زیستی و تمایز استئوژنیک سلول های بنیادی مزانشیم ایجاد می کند، بنابراین می تواند جهت افزایش بقا و تمایز سلولی استفاده شود.

    کلیدواژگان: ویتامین E، سلول های بنیادی مزانشیم مغز استخوان، توانایی زیستی، تمایز استئوژنیک، آلکالین فسفاتاز
  • احمد حائریان اردکانی، حسن سلمان روغنی، مریم نورالهی، یاسین اسدی صفحات 1419-1429
    مقدمه

    هلیکوباکتر پیلوری دارای نقش اثبات شده در ایجاد زخم معده و دئودنوم است. پلاک دندانی می تواند به عنوان منبع ذخیره ای برای هلیکوباکتر پیلوری عمل کند. هدف مطالعه حاضر ارزیابی تاثیر درمان های پریودنتال بر عود دیس پپسی ناشی از هلیکوباکتر پیلوری است.

    روش بررسی

    شصت بیمار با علایم دیس پپسی و پریودنتیت که حضور هلیکوباکتر پیلوری در نمونه پلاک زیر لثه ای و مدفوع تایید گردید، به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. افراد مربوط به هر دو گروه برای درمان وضعیت دیس پپتیک خود تحت درمان عفونت هلیکوباکتر قرار گرفتند. به صورت همزمان، نمونه های مربوط به گروه مورد تحت درمان حذف پاکت پریودنتال قرار گرفتند. پس از اثبات ریشه کنی باکتری، بیماران هر دو ماه یک بار تا شش ماه در مورد عود علایم دیس پپسی بررسی شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون fisher exact test تجزیه و تحلیل شدند.

    نتایج

    بعد از دو ماه یک مورد عود در گروه شاهد (3/4%) مشاهده شد. در گروه مورد هیچ عودی گزارش نگردید. بعد از 4 ماه سه نفر (10/3%) در گروه شاهد و دو نفر (6/7%) در گروه مورد عود علایم را گزارش شد. بعد از شش ماه میزان عود در گروه شاهد 11 نفر (37/9%) و در گروه مورد 5 نفر (16/7%) بود که این تفاوت ها از لحاظ آماری معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    درمان پریودنتال تاثیری بر عود علایم دیس پپسی ناشی از هلیکوباکتر ندارد.

    کلیدواژگان: دندانی، پریودنتیت، دیس پپسی، هلیکوباکتر پیلوری
  • نفیسه مظاهری، اکبر کریمی*، حسین صلواتی، سعید رضایی زارچی، سعادت خلیلیان، روشن رضایی رنجبر سرداری صفحات 1430-1438
    مقدمه

    علی رغم افزایش استفاده از نانوذرات فلزی و کاربردهای آن در صنایع مختلف، تاکنون مطالعات اندکی در زمینه اثرات جانبی این مواد بر بدن جانداران صورت گرفته است، بنابراین مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر داخل صفاقی نانوذرات اکسید منیزیم بر عملکرد کبد و کلیه رت ها در محیط درون تن صورت گرفت.

    روش بررسی

    دوزهای مختلف نانوذرات اکسید منیزیم (ppm500، 250، 125، 5/62) به مدت 28 روز به رت های نر نژاد ویستار تزریق گردید و عملکرد کبد و کلیه در پاسخ به جذب نانوذرات مورد بررسی قرار گرفت.

    نتایج

    این مطالعه نشان داد که مواجهه با نانوذرات اکسید منیزیم باعث ایجاد تغییرات معنی دار در سطوح آنزیم های AST و ALP گردید، در حالی که سطوح آنزیم ALT، همچنین میزان اوره و کراتینین تغییر معنی داری در مقایسه با گروه کنترل نداشت. علاوه بر این، هیچگونه تغییر هیستولوژیکی در بافت کلیه مشاهده نگردید. در مقابل، مشاهده تغییرات صورت گرفته در بافت کبد شامل اپوپتوز و پرولیفراسیون مجاری صفراوی، نشان دهنده آسیب رسیدن به بافت کبد در دوزهای بالا می باشد.

    نتیجه گیری

    نتایج نشان می دهد که نانوذرات اکسید منیزیم در دوزهای بالاتر از ppm250 می تواند اثرات سمی بر روی کبد داشته باشد. لذا حساسیت استفاده از این مواد را برای مصارف مختلف بیشتر می نماید.

    کلیدواژگان: نانو ذرات، اکسید منیزیم، کبد، کلیه، پارامترهای سرم
  • مقالات گزارش مورد
  • منصور مقیمی، صدیقه زرمحی، زهرا سرافراز صفحات 1439-1443
    مقدمه

    سرطان سلول سنگفرشی در سر و گردن یک علت مهم ناتوانی و مرگ و میر می باشد. چندین ساب تایپ هیستولوژیک این تومور تاکنون شناخته شده است. سرطان سلول سنگفرشی پاپیلری یک نوع نادر از سرطان سلول سنگفرشی در مسیر تنفسی گوارشی فوقانی است که اولین بار در سال 1990 میلادی معرفی شد و اغلب در حلق حنجره و سینوس های پارانازال ایجاد می شود. در این مطالعه خانم 72 ساله با پتوز وپروپتوز چشم راست از 2 سال قبل و تشخیص پاپیلاری اسکواموس سل کارسینومای سینوس اتموییدسرطان سلول سنگفرشی معرفی می گردد.

    کلیدواژگان: پاپیلاری اسکواموس سل کارسینوما، سینوس اتمویید، بدخیمی
|
  • S. Nazemi, M. Ahmadinejad, Majid Rafiee Pages 1304-1310
    Introduction

    Measurement of central venous pressure can be regarded as a beneficial guide in order to assess a patient's hemodynamic status, specifically in patient with sever sepsis and septic shock, for whom a central venous pressure of less than 8mmhg is considered as an indicator for aggressive intravenous fluid replacement. Therefore, this study aimed to investigate the ultrasonographic examination of the inferior vena cava as well caval index in order to estimate low CVP.

    Methods

    This prospective study was performed on 70 patients admitted in ICU of Shahid Bahonar hospital of Kerman who were all reported to utilize central venous catheter. IVC diameter was measured via applying bedside ultrasonography, first at end of inhalation and, second at the end of exhalation. Caval index, indicating the relative decrease in IVC diameter from inhalation to exhalation, was measured via utilizing CVP monitoring.

    Results

    The study results indicated a positive correlation between inspiratory and expiratory IVC diameter and CVP measurement. The sensitivity of caval index of greater that 50% to predict a low CVP (8mmhg) was reported 94% and it demonstrated the specificity of 97%, as well.

    Conclusion

    As CVP monitoring is an invasive process, in emergency, ultrasonography can be utilized as an accurate tool to determine low CVP as well as the need for aggressive fluid replacement.

    Keywords: ivc, ultrasound, cvp, caval index
  • Ar Daneshkazemi, M. Modaber, Ar Davari, S. Ravai Pages 1311-1322
    Introduction

    Recently, Er:YAG laser has been used for tooth preparations and silorane-based composites have been introduced to dentistry, though investigating this type of composites has received scant attention. Therefore, the aim of this study was to compare microtensile bond strength (MTBS) of silorane- based composite (Filtek P90 3M/USA) to enamel sufaces, prepared by Er:YAG laser irradiation versus bur cut.

    Methods

    Same sized cavities were prepared by ER:YAG laser and bur on the enamel of 20 extracted teeth which were randomly divided into 4 groups:E1 laser + acid etching, E2: laser, E3: bur + acid etching, E4: bur. Then primer, adhesive and P60 resin composite were utilized according to the manufacturer instructions. After thermocycling, 20 samples were created in the form of an hour glass model with 1 mm2 slices in each group, and were tested by SD Mechatronic MTD 500 (Germany) machine with cross head speed of 1mm/min to create the fracture. The failure mode was assessed under stereomicroscope (ZTX-3E, Zhejiang/China), and the study data were analysed by ANOVA test.

    Results

    The study results revealed that highest and lowest microtensile bond strength belonged to E3 and E2 group respectively. No significant differences were observed between the tested groups(p= 0.213). Highest and lowest modes of failure were adhesive and cohesive respectively. ANOVA results did not demonstrate any significant differences between groups(p=0.845).

    Conclusion

    Laser-prepared or bur-prepared cavities with or without etching and silorane based composite could not significantly affect MTBS in order to enamel.

    Keywords: Bur, Er:YAG Laser, Silonan Based Composite, MTBS
  • M. Alikhanzade, M. Tehranipour, J. Khayyatzade Pages 1323-1332
    Introduction

    The effects of injuries in peripheral nervous system returns to the cell body of neurons in central nervous system in a retrograde manner which leads to brain and spinal degeneration. It is probable that Achillea biebersteinii might prevent the injury progress. Hence, the present study aimed to investigate the neuroprotective effect of alcholic extract of Achillea biebersteinii leaves on spinal α motoneurons degenarion after sciatic nerve compression in rats.

    Methods

    30 male wistar rats were divided randomly into groups of control, compression, compression with treatment of 50, 75, 100 mg/kg doses. Sciatic nerve was exposed to compression for 60 s using locker pincers. Extract injection was done intraperitoneally in the first and second weeks after compression. Then 28 days after compression under perfusion method, the lumber spinal cord was sampled. After cutting and coloring, the density of motoneurons was measured using dissector methods.

    Results

    The study results demonstrated a meaningful difference between compression and control groups in regard with neuronal density (P=0.000). Neuronal density showed also a significant meaningful increase (P<0.01) in alcoholic extract treatment groups of 50,75,100 mg/kg compared to the compression group.

    Conclusion

    The study findings revealed that Alcohlic extracts of Achillea biebersteinii leaves, containing growth and regeneration factors, has neuroprotective effect on spinal cord alpha motoneurons after injury. The extract with 75mg/kg dose was reported as the most effective one.

    Keywords: Achillea Biebersteinii, Degeneration, Neuroprotective, Sciatic Nerve
  • R. Khanbabaee, N. Zaboli, F. Nemati Pages 1333-1340
    Introduction

    In vitro maturation (IVM) of oocytes, providing oocytes maturation out of normal conditions, is an appropriate infertility treatment system, though the clinical use of IVM is limited due to low rate of success. Accordingly, this study aimed to analyze the effect of fibroblast growth factor on in vitro maturation of immature oocytes.

    Methods

    Immature oocytes of 20 female mice of NMRI strain aged 8-10 weeks were obtained 46-48 hours after intraperitoneal injection of 10 units of Pregnant Mare`s Serum Gonadotrophin (PMSG). The oocytes were treated within Modified Essential Medium (MEM-α) supplemented with 0 ng/ml, 10 ng/ml, 20 ng/ml and 40 ng/ml doses of fibroblast growth factor respectively. After 24 hours, Oocyte maturation stage was scrutinized by an invert microscope and its growth rate was analyzed via SPSS software utilizing ANOVA test.

    Results

    The resumption percentage of meiosis was reported as 23 in the first control group, while it was 25.7, 26.2, 27.3 % respectively for the second, third and fourth experimental groups; thus, no significant differences was observed among control groups and experimental groups. Yet in vitro maturation of the control group, a significant difference was observed compared to those of the second and third experimental groups (p<0.01). In fact, the rate of vitro metaphase matured oocytes were reported as 45, 60.8, 62.6 and 45.2 % respectively in the control group and the second, third, and fourth experimental groups.

    Conclusion

    The obtained results of study illustrated that 10 ng/ml and 20 ng/ml concentrations of fibroblast growth factor have a major impact on resumption of meiosis, nucleus break down and extrusion of the first polar body, whereas the effect of 40 mg/ml concentration on improvement of oocyte maturation was trivial.

    Keywords: Fibroblast Growth Factor, In Vitro Fertilization, In Vitro Maturation, Germinal Vesicle
  • S. Hamounnavard, N. Delirezh N. Afzal Ahangaran Pages 1341-1349
    Introduction

    Mesenchymal stem cells have immunomodulatory properties and own extensive potentials to proliferate and differentiate into different cell lineages. Thus, this study was conducted to investigate the effect of supernatant of rat MSCs on the neutrophils viability.

    Methods

    MSCs was isolated from femoral and tibial bone marrow of rat (6-8 weeks) and was cultured in DMEM. After maturation of MSCs, its supernatant was incubated with neutrophils isolated from peripheral blood of rat at 37 ° C for 1 h. Neutrophil survival was measured at 6 and 24 h incubation with supernatant of MSCs by flow cytometric analysis using An/PI. Data were analyzed by one-way ANOVA followed by Tukey test (P˂0.05).

    Results

    6-hour incubation of neutrophils with supernatant of MSCs significantly increased the healthy cells percentage and significantly decreased the amount of necrosis (P˂0.05), but no significant decrease was observed in regard with apoptosis compared to the controls (P˃0.05). The 24-hour incubation of neutrophils with cell supernatant significantly increased the percentage of healthy cells and apoptosis was significantly reduced compared to the control group (P˂0.05). Moreover, a reduction in cell necrosis was not significant in the treated groups compared to the control (P˃0.05).

    Conclusions

    In addition to the clinical importance of MSCs, their biological aspects are of great potential for cell therapy, such as self-renewal, proliferation and immune modulatory effects.

    Keywords: Mesenchymal Stem Cells, Neutrophil, Soluble Factors of MSCs, Survival
  • Mh Salmani Nodoushan, Mh Ehrampoush, M. Askarshahi, M. Vakili Pages 1350-1357
    Introduction

    Metal ions are required for various vital body functions and metabolism. Selenium is an active element in selenoproteins and plays an important role in public health, though the increase of its concentration in the body can cause toxicity. Therefore, it seems essential to investigate the serum selenium status of individuals of a society. This study was conducted to determine serum level of selenium in healthy young couples.

    Methods

    This descriptive study was done on 60 young couples who were chosen in 2013 via convenience sampling. The participant's general health was determined using a GHQ28 questionnaire and their serum selenium concentration was measured by furnace atomic absorption spectrophotometer. Data were analyzed by SPSS software utilizing descriptive statistics.

    Results

    The participant's mean age was 23.18 ± 4.31 years. The 44.6% of subjects had university degrees, 35.7% were reported to have diploma and 19.6% were under diploma. The mean serum selenium level was obtained as 89.1 ± 24.2 µg/l in males, and 80.5 ± 20.7 µg/l in females. The data analysis revealed a statistically significant difference of the serum selenium at the 95% confidence level in regard with participant's gender and education level.

    Conclusion

    The present study showed that the mean serum selenium of participants lay in the lower part of its normal range. Regarding the role of selenium in human health and prevention of disease, nutrition education is recommended for taking selenium-rich foods to enhance community health and to prevent disease progression.

    Keywords: Furnace Atomic Absorption, Serum Selenium, Yazd, Young Couples
  • M. Mohsenipour, Z. Hassanshahian Pages 1358-1370
    Introduction

    Nowadays, the treatments of infectious disease are regarded difficult due to increasing antibiotic resistance among pathogenic bacteria, which the reason may be placing of microorganisms in a structure named biofilm. Biofilms are complex structures consisting of surface-attached bacteria. Therefore, it is essential to find new compounds in order to remove and inhibit biofilms. This study aimed to examine the antibacterial activities of alcoholic extracts of Centaurea cyanus on the biofilm structures and planktonic form of six pathogen bacteria(Staphylococcusaureus, Bacilluscereus, Streptococcuspneumoniae, Pseudomonasaeruginosa, Escherichiacoli and Klebsiellapneumonia).

    Methods

    Antimicrobial activities of the alcoholic plant extracts against the planktonic form of bacteria were assessed via using the disc diffusion method. MIC and MBC values were determined by a macrobroth dilution technique and anti-biofilm effects were scrutinized by microtiter plate method.

    Results

    The results of this study confirmed high ability of C.cyanus extracts against the biofilm of the tested bacteria as well as their free-living forms. To inhibit bacterial growth, ethanolic extracts proved to be more effective than methanolic extracts. Anti-biofilm effects of plant extracts were associated with the solvent type and extract concentration. C.cyanus extracts were reported to be most efficient to inhibit biofilm formation of E. coli (84/26%) and S. pneumoniae(83/14%). The greatest eradication of biofilm structures were observed on S. pneumonia biofilm (75.66%), and the highest decrease in metabolic activity was reported in S.aureus biofilms (71/85%).

    Conclusion

    In this study the high capacity of C. cyanus extracts to encounter with whit biofilm was emphasized. Moreover, it was demonstrated that these extracts possess an appropriate potential to become active principles of new drugs.

    Keywords: Antimicrobial Effect Biofilm, Centaurea Cyanus, Drug Resistant, Pathogen Bacteria
  • J. Modaresi, Mr Zare, F. Mokhtari, M. Rezaeian Pages 1371-1378
    Introduction

    Determining working length is regarded as an important step in root canal treatment, for which electronic apex locator can be applied. New apex locators are preferred, since they work via applying alternating current. Furthermore, the two factors of dentin specific resistance and capacitance seem to be effective principles in their operating. Therefore, this study aimed to determine and compare the dentin capacitance in young and old teeth.

    Methods

    In order to glean the study data, 60 human permanent teeth were collected consisting of 30 permanent teeth under twenty-five years and 30 permanent teeth over sixty year. The sixty samples of same dimensions were prepared from mid levels of the teeth roots. The capacitance circuit rates created in three frequencies of 100 HZ, 1KHZ and 10KHZ were measured. Moreover, in order to analyze the study data, ANOVA and Mann-Whitney tests were utilized.

    Results

    The mean value of capacitance circuit teeth under twenty five years and over sixty years respectively involved 60 and 137 in 100HZ, 2/5 and 9/5 in 1KHZ and 0/05 and 0/3 in 10KHZ, which this difference was proved to be statistically significant (P Value =0/000)

    Conclusion

    The study findings revealed a different capacitance between young and old teeth. Regarding the influence of this factor in the operating principle of apex locators, calibrate the device may be necessitated while applying it in young and old teeth.

    Keywords: Capacitance, Electronic Apex Locator, Impedance Measuring Device, Young, Old Teeth
  • F. Hajipoor, M. Fereidoni, A. Moghimi Pages 1379-1386
    Introduction

    vitamin K2 involves one of the vitamin K derivatives which is synthesized by intestinal bacteria. A great number of studies have demonstrated the presence of high concentration of vitamin K2 as well as its important functions in the brain. Vitamin K2 is capable to inhibit many inflammatory mediators in different diseases. Therefore, this study intended to investigate the effect of vitamin K2 at the level of spinal cord in inflammatory paw edema induced by formalin.

    Methods

    In this research study, male Wistar rats (200-250g), except those of the control group, after recovery from cannulation surgery for intrathecal administration (i.t.), were classified into four groups including sham (DMSO), 2µg/10µl vitamin K2, 10µg/10µl vitamin K2 and 20µg/10µl vitamin K2. In each group, inflammatory edema volume caused by sub plantar injection of formalin (0.05 ml, 2.5%) was measured after one hour using plethysmometric method.

    Results

    The study results indicated that I.t injection of vitamin K2 reduced formalin induced inflammatory paw edema significantly (P<0.01). In addition, in comparison with the other concentrations, the lowest concentration of vitamin K2 (2µg/10µl) demonstrated the highest decrease in inflammatory paw edema volume induced by formalin (P<0.05).

    Conclusion

    Vitamin K2 can reduce the edema volume induced by formalin, probably by diminishing as well as inhibiting the activity of COX and synthesis of prostaglandins. Moreover, this effect on edema can be exerted via reducing free radicals such as ROS and NO followed by decreasing the release of inflammatory and pro-inflammatory mediators in the spinal cord and thus in the peripheral.

    Keywords: Edema, Inflammation, Intrathecal Administration, Plethysmometric Method, Vitamin K2
  • A. Haerian Ardakani, Y. Asadi, M. Afkhami Ardakani, M. Nooorelahi, A. Sooratgar Pages 1387-1395
    Introduction

    The present study aimed to evaluate the Effect of topical tetracycline gel application with non surgical periodontal therapy on HbA1c and lipid profile in type 2 diabetic patients.

    Methods

    A total of 30 type 2 diabetic patients were randomly divided into two groups. The first group received scaling and root planning, whereas the second group received scaling and root planning with topically applied tetracycline gel. Clinical factors such as GI, PI, PPD and biochemical factors such as HbA1c and lipid profile were assessed in beginning of study and 3 months later.

    Results

    Comparing the clinical factors between the two groups revealed that periodontal pocket depth significantly reduced in tetracycline-received group. Regarding the biochemical factors, triglyceride levels decreased significantly in tetracycline-received group. No significant difference was observed between the two groups in regard with other clinical and biochemical factors.

    Conclusion

    The study findings demonstrated that clinical and biochemical parameters have been improved after non surgical periodontal treatment in both groups. Although it seems that application of topical tetracycline gel combined with non-surgical periodontal therapy is effective in improvement of some clinical and biochemical factors like PPD and TG, it doesn’t offer any superiority in regard with other factors compared to mere non surgical periodontal therapy.

    Keywords: Chronic Periodontitis, Topical Tetracycline Gel, Type 2 Diabetes
  • H. Sattari, H. Taravati, A. Karimi, A. Dehghani Pages 1396-1405
    Introduction

    Spinal anesthesia in opium-addicted patients can be associated with many complications. Hence, this study aimed to investigate sensory and motor block characteristics, duration of postoperative analgesia, hemodynamic and side effects by adding Fentanyl to bupivacaine in spinal Anesthesia of opium-addicted patients.

    Methods

    In a double-blind randomized clinical trial, 60 American society of Anesthesiology (ASA) class I and II opium-addicted patients under spinal anesthesia in lower abdominal and lower limb operations were randomly classified into two groups of spinal anesthesia with bupivacaine and bupivacaine-fentanyl. Clinical symptoms, side effects, the duration of sensory and motor block, initiation of analgesia requirement and sensory block were assessed.

    Results

    The study results indicated no significant difference between bupivacaine and bupivacaine-fentanyl groups in regard with demographic, side effects, blood pressure and heart rate, though a significant difference was observed in respiratory rate 5min, 10min, 45min, 75min and 90 min after block. Duration of sensory (100.33 to 138.83) and motor block (93.43 to 107.66) and, initiation of analgesia requirement (165.33 to 187.76) was significantly longer in bupivacaine-fentanyl, though initiation of sensory block (8.83 to 4.93) was significantly longer in bupivacaine.

    Conclusion

    Addition of fentanyl to bupivacaine in spinal anesthesia increases the duration of sensory and motor block and initiation of analgesia requirement in opium-addicted patients and also decreases initiation of sensory block in these patients.

    Keywords: Bupivacaine, Fentanyl, Opium, Addicted Patients, Spinal Anesthesia
  • M. Soleimani Mehranjani, A. Azimi Pages 1406-1418
    Introduction

    Vitamin E as a strong antioxidant plays an important role in inhibiting free radicals. Therefore, this study aimed to investigate the effect of vitamin E on the viability, morphology and osteogenic differentiation in bone marrow mesenchymal stem cells of an adult rat.

    Methods

    The bone marrow mesenchymal stem cells were extracted using the flashing-out method. At the end of the third passage, cells were divided into groups of control and experimental. Experimental cells were treated withVitamin E (5,10,15,25,50,100,150μM) for a period of 21 days in the osteogenic media containing 10% of fetal bovine serum. The cell viability, bone matrix mineralization, intercellular and extracellular calcium deposition, alkaline phosphatase activity, expression of genes and synthesis of proteins of osteopontin and osteocalcin as well as morphological changes of the cells were investigated. The study data was analyzed using one-way ANOVA and T-Test setting the significant P value at P<0.05.

    Results

    Within vitamin- E treated cells, the mean viability, mean bone matrix mineralization, calcium deposition, alkaline phosphatase activity, expression and synthesis of osteopontin and osteocalcin of the mesenchymal stem cells treated with vitamin E significantly increased in a dose dependent manner. Also cytoplasm extensions were observed in the cells treated with vitamin E.

    Conclusion

    Since vitamin E caused a significant increase in cell viability and osteogenic differentiation in the mesenchymal stem cells, therefore it can be utilized in order to increase cell differentiation and cell survival.

    Keywords: Alkaline phosphatase, Bone marrow mesenchymal stems cells, Cell viability, Osteogenic differentiation, Vitamin E
  • A. Haerian Ardakani, Salman Roghani, M. Nourelahi, Y. Asadi Pages 1419-1429
    Introduction

    Helicobacter Pylori has a major documented role in gastric and duodenal ulcer. It is assumed that dental plaque might be a reservoir for Helicobacter pylori. Thus, the purpose of this study was to find a possible relationship between presence of H. Pylori in dental plaque, gastritis and periodontitis.

    Methods

    Sixty patients with symptoms of gastritis and periodontitis participated in our study in whom the presence of Helicobacter Pylori was confirmed in both stool test and dental plaque. They were randomly divided into two groups of case and control. Patients in both groups were treated for Helicobacter infection. Patients in case group were also simultaneously treated for periodontitis. After bacterial eradication was confirmed, within six months, patients were asked for recurrent symptoms of dyspepsia every two months. Fisher’s exact test was used to analyze data considering a significance level of 0.05.

    Results

    One patient (3.4%) in control group was reported to reveal signs of recurrence in 2-month follow up period. No sign of recurrence was reported in case group. Three patients (10.3%) in control group and two patients (6.7%) in case group were reported to have signs of recurrence in 4-month follow up period. After six months, signs of recurrence was reported by eleven patients (37.9%) in control and five (16.7%) in case group. The difference was not statistically significant in any of the study periods.

    Conclusion

    The study findings revealed that Periodontal treatment has no effect on recurrence of dyspeptic symptoms caused by Helicobacter.

    Keywords: Dental plaque, Dyspepsia, Helicobacter pylori, Periodontitis
  • N. Mazaheri, A. Karimi, H. Salavati, S. Rezaei Zarchi, S. Khalilian, R. Rezaei Ranjbar Sardari Pages 1430-1438
    Introduction

    In spite of increasing usage of metal nanoparticles, few studies have been conducted on their side effects, particularly under in-vivo conditions. Hence, the present study aimed to assess the effect of magnesium oxide nanoparticles (MgONPS) on the liver and kidney function of rats in vivo.

    Methods

    Concentrations of 62.5, 125, 250 and 500 ppm of MgONPS (10-15 nm size) were intraperitoneally injected into rats, and then the liver and kidney function were investigated.

    Results

    The study results revealed that MgONPS caused different changes in liver enzymes. In fact, the AST and ALP values were significantly increased compared with the control group, whereas the levels of ALT, Urea and Creatinine did not demonstrate any significant differences. In addition, no histological disorders were observed in the kidney tissue, in contrary to liver tissue in which some alternations were observed such as apoptosis and proliferation of small bile ductules indicating damage of tissue in expose of high doses of MgONPS.

    Conclusions

    The study findings indicated that magnesium oxide nanoparticles in higher doses of 250 ppm can have toxic effects on the liver, therefore their toxicity should be considered, while applying them in different fields of industries.

    Keywords: Kidney, Liver, Magnesium oxide, Nanoparticles, Serum parameters
  • M. Moghimi, S. Zarmehi, Z. Sarafraz Pages 1439-1443
    Introduction

    Head and neck squamous cell carcinoma is one of the most important causes of morbidity and mortality. It has several histologic subtypes, among which papillary squamous cell carcinoma (pscc) is a rare one, specifically in upper aerodigestive tract. It was first introduced in 1990, which proved to have poor prognosis. In this study, a 72-year old female was introduced with ethmoidal PSCC, right ptosis and proptosis from 2 years ago.

    Keywords: Ethmoidal Sinus, Malignancy, Papillary Squamous Cell Carcinoma