فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:22 Issue: 5, 2019

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:22 Issue: 5, 2019

  • تاریخ انتشار: 1397/10/23
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مقالات پژوهشی
  • زهرا اسماعیلی ، اژدر حیدری* صفحات 4-13
    زمینه
    اثر کافئین بر تشنج در مدل هایحیوانی صرع متناقض می باشد. کافئین آنتاگونیست غیراختصاصی گیرنده هایA1 و A2A آدنوزین است. از طرفی مسیر نیتریک اکساید- گوانیلات سیکلاز محلول- آدنوزین منو فسفات حلقوی (NO-sGC-cGMP) تا حدی در اثرهای مرکزی کافئین دخیل است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مواجهه حاد کافئین بر آستانه تشنج ناشی از پنتیلن تترازول و اندازه گیری متابولیت های نیتریک اکساید انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 35 سر موش سوری نژاد NMRI (وزن 25 تا 30 گرم) به 5 گروه (هر گروه 7 حیوان) تقسیم شدند. آستانه تشنج کلونیک ناشی از انفوزیون داخل وریدی پنتیلن تترازول (PTZ) در گروه کنترل دست نخورده یا 30 دقیقه بعد از تجویز حاد کافئین (5، 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم) یا سالین اندازه گیری شد. در پایان آزمایش ها، اندازه گیری متابولیت های نیتریک اکساید در بافت های مغز همه گروه ها صورت گرفت. از آزمون آنالیز واریانس یک طرفه و پس آزمون توکی جهت مقایسه معنی داری گروه ها استفاده شد.
    یافته ها
    تجویز حاد دوز 5 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین آستانه تشنج را به نسبت گروه سالین به صورت معنی داری کاهش داد (0/01P<). در حالی که دوزهای 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین تغییری در آستانه تشنج ایجاد نکرد. سطح متابولیت های نیتریک اکساید متعاقب تجویز حاد دوزهای 100 و 150 میلی گرم بر کیلوگرم کافئین به نسبت گروه سالین به صورت معنی داری کاهش یافت (0/05P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که کافئین در دوزهای مختلف اثرهای متفاوتی داشته و این احتمال وجود دارد که اثر دوزهای بالای کافئین تا حدی به واسطه کاهش تولید نیتریک اکساید باشد.
    کلیدواژگان: کافئین، تشنج، نیتریک اکساید، پنتیلن تترازول
  • آزاده اسکندری* ، احمد علی معاضدی صفحات 14-25
    زمینه
    بیماری آلزایمر یک بیماری تحلیل برنده عصبی است که با فقدان حافظه و ادراک مشخص می گردد.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف ارزیابی اثر دونپزیل و اسید فولیک بر اختلالات حافظه مرجع و کارکردی ناشی از تخریب الکتریکی دو طرفه هسته قاعده ای مگنوسلولاریس انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 49 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 7 گروه هفت تایی تقسیم شدند: گروه کنترل ، گروه تخریب هسته قاعده ای مگنوسلولاریس (تخریب دو طرفه هسته قاعده ای مگنوسلولاریس با القای جریان الکتریکی 0/5 میلی آمپر به مدت 3 ثانیه) ، گروه شاهد تخریب (ورود الکترود به هسته قاعده ای مگنوسلولاریس بدون القای جریان الکتریکی) ، گروه تخریب تحت تیمار با دونپزیل (0/1 میلی گرم بر کیلوگرم) ، گروه تخریب تحت تیمار با اسید فولیک (5 میلی گرم بر کیلوگرم) ، گروه تداخل دونپزیل- اسید فولیک، گروه سالین (تخریب هسته قاعده ای مگنوسلولاریس+ سالین). در آزمون های اکتساب و یادآوری دستگاه ماز شعاعی هشت بازویی، الگوهای ورود به بازوها برای محاسبه خطای حافظه کارکردی، خطای حافظه مرجع و زمان سپری شده در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین گروه کنترل و تخریب از نظر خطای حافظه مرجع و کارکردی وجود داشت (0/05˂P). تجویز توام دونپزیل و اسید فولیک منجر به کاهش خطای حافظه مرجع، کارکردی و مدت زمان سپری شده در دستگاه ماز شعاعی هشت بازویی در مقایسه با گروه تخریب گردید (0/05˂P).
    نتیجه گیری
    تخریب هسته قاعده ای مگنوسلولاریس موش ها موجب افزایش خطای حافظه مرجع و کارکردی شد. همچنین تجویز توام دونپزیل و اسیدفولیک منجر به کاهش این خطاها و بهبود حافظه فضایی موش ها شد.
    کلیدواژگان: بیماری آلزایمر، هسته قاعده ای مگنوسلولاریس، دونپزیل، اسید فولیک، حافظه
  • فاطمه کاظمی ، سیده آمنه مطلبی ، منیرالسادات میرزاده ، فاطمه محمدی* صفحات 26-35
    زمینه
    سوء مصرف مواد مخدر یکی از مهم ترین مشکلات عصر حاضر است که گستره جهانی پیدا کرده و به یک معضل روانی، اجتماعی و خانوادگی تبدیل شده است.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف تعیین علل گرایش به سوء مصرف مواد در سالمندان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی سال 1396، 120 سالمند مبتلا به سوء مصرف مواد مراجعه کننده به مراکز ترک اعتیاد شهر قزوین به صورت در دسترس وارد مطالعه شدند. از پرسش نامه های جمعیت شناختی و محقق ساخته تمایل به اعتیاد به مواد مخدر برای جمع آوری داده ها استفاده و از آمار توصیفی شامل فراوانی، درصد، میانگین و انحراف معیار برای آنالیز داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سنی و سن شروع به مصرف مواد مخدر به ترتیب برابر با 8/91±58/83 و 13/37±34/44 سال بود. اکثریت سالمندان، مرد (113 نفر، 94/1 درصد) و 102 نفر (85/1 درصد) متاهل بودند. 91 نفر از سالمندان (حدود 75/8 درصد) ماده مخدر از نوع تریاک مصرف می کردند و بیش از نیمی از آنان (77 نفر، 64/2 درصد) روش ترک دارویی را تجربه کرده بودند. از مهم ترین علل گرایش به مصرف مواد مخدر در میان سالمندان، علل محیطی بود.
    نتیجه گیری
    در مطالعه حاضر، عوامل محیطی شامل؛ دسترسی آسان به مواد مخدر، عدم امکانات تفریحی و ورزشی برای سالمندان و وجود دوستان معتاد به مواد مخدر به عنوان مهم ترین علل گرایش مصرف مواد مخدر در سالمندان شناخته شد.
    کلیدواژگان: سالمندی، سوء مصرف مواد، اعتیاد، تریاک
  • داریوش حامدی اصل ، بابک رحمانی ، تقی ناصرپور فریور ، فاطمه حاج منوچهری ، امیر پیمانی* صفحات 36-43
    زمینه
    کم خونی فقر آهن شایع ترین اختلال تغذیه ای در جهان می باشد. رژیم غذایی و عفونت هلیکوباکترپیلوری از جمله عوامل مطرح در بروز این اختلال می باشند.
    هدف
    در این مطالعه تاثیر عصاره چای سیاه و جوش شیرین در کنار عفونت هلیکوباکترپیلوری بر روی ژن های دخیل در جذب و ذخیره آهن و تکثیر سلولی مورد بررسی قرار گرفته است.
    مواد و روش ها
    کشت همزمان رده سلولی MDCK و هلیکوباکترپیلوری تحت تاثیر غلظت های 10، 20، 40 و 80 میکروگرم در میلی لیتر عصاره چای و 30، 40، 60 و 100 میلی مولار جوش شیرین در زمان های 24 و 48 ساعت انجام گرفت. تاثیر تیمار بر بقای سلولی توسط رنگ آمیزی تریپان بلو و بیان ژن های MYC ،TFRC ،FTH1 ،IRP2 ،IRP1و NDRG1 با روش Real-time PCR بررسی و با آزمون آماری آنووا و نمونه های مستقل تی آنالیز گردید.
    یافته ها
    تغییر معناداری از بیان ژن های دخیل در متابولیسم آهن تحت تاثیر تیمار چای، جوش شیرین و هلیکوباکترپیلوری در رده سلولی MDCK مشاهده نشد. افزایش بیان ژن MYC تحت تاثیر تیمار چای و بی کربنات در حضور هلیکوباکترپیلوری در زمان 24 ساعت و تحت تاثیر عصاره چای در زمان 48 ساعت بدون حضور هلیکوباکترپیلوری مشاهده شد (0/05P<). همچنین افزایش بیان ژن NDRG1 با و بدون حضور هلیکوباکترپیلوری در زمان 24 و 48 ساعت تحت تیمار عصاره چای، مشاهده شد (0/05P<).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که بی کربنات سدیم و چای به تنهایی تاثیری بر وضعیت آهن ندارند. با توجه به افزایش بیان ژن MYC تحت تاثیر عصاره چای، کاهش مصرف چای به عنوان یک راهکار پیشگیری از خطر بدخیمی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: آهن، چای، جوش شیرین، هلیکوباکترپیلوری
  • گلمهر طاهری ، غلام رضا حمصی* صفحات 44-50
    زمینه
    معده خاستگاه ضایعه های متعدد خوش خیم و بدخیم با طیفی از التهاب تا سرطان در سیستم گوارش است که شناسایی و تشخیص این ضایعه ها در مرحله آندوسکوپی و تایید آن در بررسی پاتولوژی حیاتی می باشد.
    هدف
    این مطالعه با هدف بررسی هم خوانی یافته های آندوسکوپی و هیستوپاتولوژیکی بیوپسی معده در بیماران مراجعه کننده به بخش آندوسکوپی بیمارستان فیروزگر انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در طی سال های 1395 الی 1396 از 350 نفر مراجعه کننده که به دلایل مختلف مورد آندوسکوپی قرار گرفتند، نمونه برداری (بیوپسی) از ناحیه آنتروم، بادی و فوندوس معده انجام شد. سپس نمونه های بیوپسی مورد بررسی پاتولوژیک قرار گرفته و نتایج گزارش گردید. علاوه بر این، برای به دست آوردن سن و جنس بیماران از چک لیست استفاده شده است. نتایج با استفاده از آزمون آماری تی و همبستگی داده ها با ضریب همبستگی پیرسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    از 350 بیمار شرکت کننده، 207 نفر مرد (%59/1) با میانگین سنی 6±51 سال بودند. همبستگی نتایج بین روش آندوسکوپی و پاتولوژی برحسب ناحیه آنتروم، بادی و فوندوس به ترتیب برابر با 0/62 ، 0/56 و 0/44 می باشد. تمام یافته ها از نظر آماری ارتباط معناداری بین نتایج آندوسکوپی و پاتولوژی نشان دادند (0/001>P).
    نتیجه گیری
    نتایج بیان گر این است که جهت تشخیص و درمان مناسب در این گروه از بیماران استفاده از آندوسکوپی به همراه پاتولوژی توصیه می گردد. همچنین، کم ترین میزان هم خوانی یافته های آندوسکوپی و هیستوپاتولوژیکی بیوپسی معده در نواحی فوندوس و بالاترین این میزان در آنتروم مشخص گردید.
    کلیدواژگان: آندوسکوپی، پاتولوژی، معده، فوندوس معده
  • لیلی یکه فلاح ، ام البنین کشاورز سرکار* ، محمد علی زحل ، آمنه باریکانی صفحات 51-58
    زمینه
    بیماری مزمن انسدادی ریه، یک چالش مهم بهداشتی و علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. تخمین ها حاکی از آن است که تا سال 2020 این بیماری از مقام چهارم به سومین علت مرگ در سطح جهان ارتقا پیدا خواهد کرد.
    هدف
    این مطالعه با هدف مقایسه تاثیر ورزش اندام فوقانی و تمرین های تنفسی بر کیفیت زندگی بیماران انسدادی مزمن ریه انجام شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی شده با 75 بیمار مبتلا به بیماری مزمن انسدادی ریه در بیمارستان ولایت شهر قزوین سال 1396 می باشد. بعد از تقسیم تصادفی بیماران به سه گروه؛ دو گروه مداخله و یک گروه شاهد (هر گروه 25 نفر) ، اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه کیفیت زندگی سنت جورج تکمیل شد. بیماران در گروه ورزش اندام های فوقانی 12 جلسه در جلسه های ورزشی شرکت نموده و گروه تمرین های تنفسی به مدت یک ماه تحت تمرین های تنفسی قرار گرفتند. برای تحلیل داده ها از آماره های توصیفی، آزمون تی مستقل و آزمون تی زوجی استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد، گروه ورزش اندام فوقانی در مقایسه با گروه تمرین های تنفسی و شاهد، از کیفیت زندگی بالاتری برخوردار بوده اند (0/001=P).
    نتیجه گیری
    شرکت در تمرین های ورزشی اندام های فوقانی در افزایش میزان کیفیت زندگی این بیماران موثر بوده، لذا از ورزش اندام فوقانی می توان به عنوان درمان تکمیلی غیردارویی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: ورزش، اندام فوقانی، تمرین های تنفسی، بیماری مزمن انسدادی ریه، کیفیت زندگی
  • سید یونس محمدی* ، شریفه احمدی صفحات 59-69
    مقدمه
    بیماری های قلبی یکی از مشکلات بزرگ در سراسر دنیا و علت 30 درصد از مرگ ها به حساب می آیند.
    هدف
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی روش آرام سازی پیشرونده عضلانی و تنظیم هیجانی بر کیفیت زندگی بیماران قلبی سالمند انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع نیمه آزمایشی به صورت پیش آزمون، پس آزمون با دو گروه آزمایش و شاهد در سال 97-1396 اجرا شد. جامعه آماری شامل 45 نفر از بیماران قلبی سالمند ساکن شهرستان دشتی بود که دوران بستری در بیمارستان را در یک سال گذشته سپری کرده بودند. بیماران به صورت در دسترس انتخاب و تصادفی در دو گروه آزمایش (آرام سازی پیشرونده عضلانی و تنظیم هیجان) و یک گروه شاهد (هر گروه 15 نفر) قرار گرفتند. برنامه مداخله ای گروه های آزمایش در 8 جلسه 40 دقیقه ای انجام شد. گروه شاهد در این مدت مداخله ای دریافت نکردند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF) استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس تک متغیره تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    در مرحله پس آزمون، نمره های دو گروه مداخله آرام سازی پیشرونده عضلانی و تنظیم هیجان بر میزان کیفیت زندگی نسبت به گروه شاهد به طور معنی داری بهبود یافته بود (0/05>P). همچنین میانگین نمره های کیفیت زندگی گروه مداخله آرام سازی پیشرونده عضلانی بیش تر از گروه مداخله تنظیم هیجان بود (0/01>P).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد در حوزه درمان و کار با سالمندانی که بیماری قلبی دارند؛ آموزش آرام سازی پیشرونده عضلانی و تنظیم هیجان با توجه به ماهیت آن می تواند کارا و نویدبخش باشد
    کلیدواژگان: آرام سازی عضلانی، هیجان، کیفیت زندگی، بیماری های قلبی- عروقی، سالمند
  • جواد ترکاشوند ، محمد مهدی امام جمعه ، مهدی فرزادکیا* ، روح الله محمودخانی صفحات 70-79
    زمینه
    مدیریت پسماند شهری به عنوان یک مسئله جدی زیست محیطی در جوامع بشری مطرح است. جمع آوری پسماند به صورت تفکیک شده از مبدا یک ضرورت برای مدیریت کارآمد پسماند است.
    هدف
    این مطالعه با هدف ارزیابی میزان تفکیک از مبدا پسماند در چند شهر ایران و شناخت عوامل موثر بر میزان مشارکت در طرح های تفکیک از مبدا در مدیریت پسماند خانگی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی سال 1396 میزان تفکیک از مبدا پسماند خانگی 12 شهر ایران با کسب اطلاعات از سازمان های متولی مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین عوامل اقتصادی و اجتماعی موثر بر میزان مشارکت مردم در طرح های تفکیک از مبدا با مرور مطالعه های گذشته بررسی شد. داده های بدست آمده با استفاده از نرم افزاز اکسل مورد آنالیز آماری قرار گرفت.
    یافته ها
    در شهرهای اصفهان، شیراز و سمنان با وجود پوشش 90 درصدی طرح های آموزشی، میزان تفکیک از مبدا پسماند شهری کم تر از 40 درصد گزارش شد و به طور میانگین این عدد برای تمام شهرهای مورد بررسی 13/46 درصد بود. میزان پسماند خشک ارزشمند قابل تفکیک در مجموع شهرهای مورد بررسی 705 هزار تن در سال برآورد شد که 610 هزار تن از آن به صورت مخلوط با پسماند شهری جمع آوری می شود. عوامل فرهنگی و اجتماعی مانند؛ آگاهی و آموزش، اعتماد اجتماعی، مسایل اقتصادی و تداوم طرح های تفکیک از مبدا بر میزان مشارکت مردم در این طرح ها موثر شناخته شد.
    نتیجه گیری
    دستیابی به نرخ تفکیک از مبدا بالاتر در پسماندهای شهری، نیازمند در نظر گرفتن تمام عوامل موثر بر آن در برنامه ریزی و سیاست گذاری مدیریت پسماند است.
    کلیدواژگان: مدیریت پسماند، بازیافت، تفکیک از مبدا، پسماند خشک
  • گزارش مورد
  • شکرالله حسین زاده ، عباس علامی* صفحات 80-86
    در برخی بزرگسالان متعاقب عفونت آنفلوآنزا عوارضی رخ می دهد که معمولا به صورت عفونت های دستگاه تنفسی است. آنفلوآنزا در سیستم عصبی مرکزی می تواند باعث مننژیت آسپتیک و سندرم آنسفالیت/ آنسفالوپاتی شود که میتواند منجر به مرگ و یا عوارض ماندگار مغزی گردد. هدف مطالعه معرفی مورد آنسفالیت/ آنسفالوپاتی ناشی از ویروس آنفلوآنزا H1N1 در مردی 35 ساله است که با کاهش سطح هوشیاری و تب بستری شد. بیمار تحت درمان تجربی مننژیت، آسیکلویر و اسلتامیویر قرار گرفت. روز سوم درمان، هوشیار شد. در معاینه بیمار اختلال تعادل مشاهده و نمونه RT-PCR از نظر H1N1 مثبت شد. در نمونه مایع مغزی نخاعی ده عدد لنفوسیت دیده شد و رنگ آمیزی گرم و کشت آن منفی بود. در MRI مغزی بیمار در تصاویر T2-wighted، چند ضایعه پرشدت (hyperintense) در ماده سفید قشری گزارش گردید. همچنین در EEG بیمار چند مورد غیر طبیعی گزارش گردید. درمان با اسلتامیویر ادامه یافت و بیمار با حال عمومی خوب مرخص گردید. آنفلوآنزا می تواند از علل کاهش سطح هوشیاری به خصوص در ایام اپیدمی باشد.
    کلیدواژگان: آنسفالیت- آنسفالوپاتی، آنفلوآنزا، H1N1، اپیدمی، اسلتامیویر
  • مقاله مروری
  • احمد توکلی ، مریم اسقایی ، محمدهادی کربلایی نیا ، آرزو مرجانی ، علیرضا طبیب زاده ، محمد کریم زاده ، سید حمیدرضا منوری* صفحات 87-105
    زیکا یک فلاوی ویروس منتقله از طریق پشه بوده و هم اکنون به عنوان یک تهدید جدید جهانی محسوب می شود. در حال حاضر عفونت زیکا به روش های سرولوژیکی (الایزا) و مولکولی (RT-PCR) تشخیص داده می شود. تاکنون هیچ درمان قطعی یا داروی خاصی برای عفونت ناشی از این ویروس وجود ندارد و رویکرد درمانی موجود بیش تر حمایتی و بر پایه محدود کردن علایم این بیماری است. موثرترین راه جهت پیشگیری از عفونت ویروس زیکا، اقدام های محافظتی در برابر گزش پشه ناقل این عفونت می باشد. در این مطالعه مروری سیستماتیک، کلیه مقالات چاپ شده تا دسامبر 2017 به زبان انگلیسی در زمینه عفونت ویروس زیکا مورد بررسی قرار گرفتند. این مقالات از طریق جستجو در پایگاه های اطلاعاتی PubMed، Scopus، Google scholar و Science Direct با استفاده از کلیدواژه هایی نظیر "ویروس زیکا"، "تب زیکا" و "عفونت زیکا"به دست آمده اند. این مقاله مروری به بررسی در خصوص بیماری زایی، اپیدمیولوژی، خصوصیات بالینی، روش های انتقال، تشخیص آزمایشگاهی، درمان و پیشگیری از این عفونت می پردازد.
    کلیدواژگان: عفونت ویروس زیکا، پشه ناقل، آزمون سرولوژیکی
|
  • Zahra Esmaili , Azhdar Heydari * Pages 4-13
    Background
    Effect of caffeine on seizure is controversial in animal models of epilepsy. Caffeine is non-selective antagonist of A1 and A2A adenosine receptors. Meanwhile, nitric oxide-soluble guanylate cyclase-cyclic guanosine monophosphate (NO-sGC-cGMP) pathway is partly involved in the central effects of caffeine.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effect of acute caffeine administration on seizure threshold and levels of nitric oxide metabolites in pentylenetetrazole (PTZ) model in mice.
    Methods
    In this study, 35 NMRI mice (25-30 g) were divided into 5 groups (7 animals in each group). Clonic seizure threshold induced by PTZ was assessed in intact control group or 30 min after acute intraperitoneal administration of caffeine (5, 100, and 150 mg/kg) or saline. Nitric oxide metabolites (NOx) were measured in the brain tissues of all groups at the end of experiments. Data were analyzed by ANOVA and followed Tukey test for multiple comparisons.
    Findings
    Acute administration of 5 mg/kg of caffeine significantly decreased seizure threshold compared to saline (P<0.01). While 100 and 150 mg/kg of caffeine did not change seizure threshold. NOx levels significantly decreased following acute administration of caffeine (100 and 150 mg/kg) compared to saline (P<0.05).
    Conclusion
    The results of study showed that different doses of caffeine had different effects. It seems that effect of higher doses of caffeine is partly mediated through modulation of nitric oxide pathway.
    Keywords: Seizure, Caffeine, Nitric oxide, Pentylenetetrazole
  • Azade Eskandary*, Ahmad Ali Moazedi Pages 14-25
    Background
    Alzheimer's disease is a neurodegenerative disorder that is diagnosed with a lack of memory and perception.
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the effect of donepezil and folic acid on reference and working memory disorders caused by electrical lesion of nucleus basalis magnocellularis (NBM).
    Methods
    In this experimental study, 49 adult male Wistar rats were divided into 7 groups: control and, nucleus basalis magnocellularis (NBM) lesion group. which received electrically-induced lesion (0.5 mA, 3 s) in NBM, sham group (the electrode was impaled in to the nucleus basalis magnocellularis with no lesion), donepezil group (lesion + donepezil 0.1 mg/kg), folic acid group (lesion + folic acid 5 mg), interaction group (lesion + donepezil-folic acid) and vehicle group (lesion + saline). Acquisition and retention tests were done by using an eight-radial arm maze task.
    Finding
    Results showed that there was a significant difference between control and lesion groups (P<0.05). Combination treatment with donepezil and folic acid improved the parameters of spatial memory errors in the acquisition and retention tasks comparing to the control group (P˂0.05).
    Conclusions
    The degradation of the nucleus basalis magnocellularis caused to increase reference and working memory errors. Also the co- administration of donepezil and folic acid leaded to a reduction in these errors and improved spatial memory of the rat.
    Keywords: Alzheimer's disease, Nucleus basalis magnocellularis, Donepezil, Folic acid, Memory
  • Fatemeh Kazemi , Seyedeh Ameneh Motalebi , Moniralsadat Mirzadeh , Fatemeh Mohammadi * Pages 26-35
    Background
    Drug abuse is one of the most important global issue that has become a psychological, social, and family disaster.
    Objective
    The present study was aimed to determine the causes of substance abuse in the elderly.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 120 addicted elderly people referred to addiction treatment centers of Qazvin, Iran were selected by convenience sampling in 2017. The demographic and researcher-made substance abuse tendency questionnaires were applied for data collection. Data were analyzed by descriptive statistics including frequency, percentage, mean and standard deviation.
    Findings
    The mean age and age of the onset of drug abuse were 58.83±8.91 and 34.44±13.37 years, respectively. The majority of the elderly were male (113 subjects, 94.1%), and 102 (85.1%) elders were married. Opium was the most common abused drug (75.8%) and more than half of them (64.2%) experienced drug discontinuation. Environmental factors were the important reason of intendancy towards drug abuse among elderly people.
    Conclusion
    In this study, the most important reason of drug abuse in the elderly people was environmental factors that were consisted; easy access to drug, lack of sports and recreational facilities and the presence of addicted friends.
    Keywords: Aging, Drug abuse, Addiction, Opium
  • Dariush Hamedi Asl , Babak Rahmani , Taghi Naserpour Farivar , Fatemeh Haj Manoochehri , Amir Peymani * Pages 36-43
    Background
    Iron deficiency anemia is the most common nutritional disorder in the world. Diet and Helicobacter pylori infection are among the main causes of this disorder.
    Objective
    In this study, the effect of black tea extract and sodium bicarbonate with Helicobacter pylori on the genes involved in iron absorption and storage, as well as cell proliferation, were studied.
    Methods
    Simultaneous cultivation of MDCK and Helicobacter pylori cell lines was performed at concentrations of 10, 20, 40 and 80 μg/ml of tea extract and 30, 40, 60 and 100 mM sodium bicarbonate at 24 and 48 hours. The effect of treatment on cell survival was investigated by trypan blue staining and expression of MYC, TFRC, FTH1, IRP2, IRP1, and NDRG1 genes by real-time PCR and analyzed by ANOVA and independent T-test.
    Findings
    There was no significant change in the expression of the genes involved in iron metabolism under the influence of tea, sodium bicarbonate and Helicobacter pylori treatment in MDCK cell line. Upregulation MYC gene expression was observed in the presence of Helicobacter pylori after 24 hours treatment with tea extract, and sodium bicarbonate, and in the absence of Helicobacter pylori upregulation with tea extract after 48 hours (P<0.05). Also upregulation NDRG1 gene expression was seen after tea extract treatment of cells with or without Helicobacter pylori in both 24 and 48 h (P<0.05).
    Conclusion
    Sodium bicarbonate and tea each one alone didn’t not influence iron status. This study suggests that reduction of tea intake could be served as a risk prevention strategy.
    Keywords: Iron, Tea, Sodium bicarbonate, Helicobacter pylori
  • Golmehr Taheri , Gholam Reza Hemmasi * Pages 44-50
    Background
    Stomach is a common location for benign and malignant lesions in the digestive system from inflammation to cancer. Therefore, recognition and diagnosis in the endoscopic stage and its confirmation in a pathological examination will be critical.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the correlation between endoscopic and histopathological findings in the patients with stomach lesion.
    Methods
    In this cross-sectional study, 350 patients who referred to endoscopy center in Firoozgar Hospital were selected from 2016 to 2017. The stomach endoscopy was performed on various parts including; fundus, body (lesser and greater curvatures) and antrum, and pathological examination was performed on biopsy samples. The checklist was used to record patients’ age and gender. Data were analyzed by t-test and Pearson correlation coefficient.
    Findings
    The mean age of patients was 51±6 years and 207 patients (59.1%) were male. The correlation between pathologic and endoscopic results for antrum, body and fundus were 0.62, 0.56 and 0.46 respectively. Also, the significant correlation between endoscopy and histopathology was found (P<0.001).
    Conclusion
    The results indicated that additional endoscopy reports and histopathological studies are required to achieve a better outcome for an accurate diagnosis. Also, the highest and lowest correlations between endoscopic and histopathological results were observed in the fundus and antrum, respectively.
    Keywords: Endoscopy, Pathology, Stomach, Gastric fundus
  • Leili Yekefallah , Omolbanin Keshaavarz Sarkar*, Mohammad Ali Zohal , Ameneh Barikani Pages 51-58
    Background
    Chronic obstructive pulmonary disease (COPD) is a major public health challenge and also the leading cause of death in the world. Evidences indicate that this disease ranking will be rising from 4th to 3rd until 2020.
    Objective
    The purpose of this study was to compare the effect of upper extremity exercise and respiratory training on the quality of life in patients with COPD.
    Methods
    This randomized clinical trial study conducted in Velayat Hospital in Qazvin with COPD patients (n=75) on 2017. After dividing the participants into three groups (n= 25), demographic information and St George’s quality of life questionnaire were completed. The upper extremity exercise group attended in 12 exercise sessions and the respiratory training group received respiratory trainings for one month, as well. Data were analyzed by independent t-test, one-way-ANOVA test, and Paired t-test.
    Findings
    The upper extremity exercise group had a higher quality of life than the respiratory training group (P=0.001).
    Conclusion
    Upper extremity exercises have been effective in increasing the quality of life of these patients. Therefore it can be used as a supplementary non-drug therapy.
    Keywords: Exercise, Upper extremity, Breathing exercise, Chronic obstructive pulmonary disease (COPD), Quality of life
  • Seyed Younes Mohammadi*, Sharifeh Ahmadi Pages 59-69
    Background
    One of the major problems in the world are Cardiovascular diseases and it is the reason of 30% of the deaths.
    Objective
    The current study aimed to investigate the effectiveness of progressive relaxation and emotional regulation on quality of life of elderly heart patients.
    Methods
    This semi-experimental research was conducted with pre-posttest design with an experimental and control group in 2016-17. The population consisted of all elderly heart patients living in Dashti city who have been admitted to the hospital. Forty-five elderly heart patients were selected and randomly assigned to two experimental and control groups (n=15). The control group did not receive any intervention. An interventional programs (progressive muscle relaxation and emotional regulation) wwere performed in eight sessions for 40 minutes for experimental groups. To collect data, the World Health Organization Quality-of-Life scale (WHOQOL-BREF) were used. Data were analyzed and represented as mean, standard deviation, and ANCOVA.
    Findings
    The quality of life in two experimental groups (progressive muscle relaxation and emotional regulation) compared to the control group, at posttest were increased (P<0.05). The average scores of quality of life was significantly increased in the progressive muscle relaxation group rather than emotion regulation training group in post-test stages (P<0.01).
    Conclusion
    The results showed that progressive muscle relaxation and emotional regulation can be efficient to treat and work with the elderly heart patients.
    Keywords: Muscle relaxation, Emotion, Quality of life, Cardiovascular diseases, Elderly
  • Javad Torkashvand , Mohammad Mahdi Emamjomeh , Mahdi Farzadkia*, Rohallah Mahmodkhani Pages 70-79
    Background
    Municipal solid waste is a serious environmental issue in human societies. The source separation is a necessity for efficient municipal waste management (MSW).
    Objective
    The aim of this study was to evaluate the source separation rate of MSW in several Iranian cities, as well as to identify the determinance of the participation level in source separation.
    Methods
    In this study, the source separation rate of waste in 12 cities of Iran was evaluated by information from waste management organizations and the economical and social determinance were reviewed. Data were analyzed by Excel.
    Findings
    In some cities, despite the coverage of about 90% of the training plans, the rate of source separation of MSW was less than 40%, and the average of source separation for all studied cities was 13.46%. The value of dry solid waste in all studied cities was estimated 705,000 tons per year which about 610,000 tons are collected as the mix with other wastes. Awareness and education as the cultural factors and social trust, economic issues, and the continuity of the source separation plan as the social factors have been effective in people's participation in these projects.
    Conclusion
    Higher source separation rate in the wastes at the urban area requires consideration of all determinance in the planning and policy of WMS.
    Keywords: Waste management, Recycling, Source separation, Solid waste
  • Shokrollah Hosseinzadeh , Abbas Allami * Pages 80-86
    In some adults, infections result from influenza, which usually occurs as respiratory infections. In the central nervous system, influenza can cause aseptic meningitis and encephalitis/encephalopathy syndrome that may cause death or persistent brain complications. This report presents a case of encephalitis/encephalopathy caused by H1N1 virus in a 35-year-old man who was hospitalized with reduced consciousness and fever. The patient underwent empirical treatment of meningitis, acyclovir and oseltamivir. In the third day, the patient became alert at the hospital. The RT-PCR was positive for H1N1. In the cerebrospinal fluid sample, ten lymphocytes were seen, but protein and sugar were reported normal, and gram stain and culture were negative. Multiple punctate hyperintensities noted in subcortical white matter (in T2-weighted images of brain MRI) and EEG abnormality reported. Treatment with oseltamivir continued and patient was discharged with good general condition. Decreased level of consciousness can be due to influenza, especially during the epidemic.
    Keywords: Encephalitis-Encephalopathy, Influenza, H1N1, Epidemic, Oseltamivir
  • Ahmad Tavakoli , Maryam Esghaei , Mohammad Hadi Karbalaie Niya , Arezoo Marjani , Alireza Tabibzadeh , Mohammad Karimzadeh , Seyed Hamidreza Monavari * Pages 87-105
    Zika virus is a mosquito-borne flavivirus that is becoming a new global threat. Currently, serologic (ELISA) and molecular (RT-PCR) testing make the diagnosis of Zika virus infection. There is no specific drug available for Zika virus infection, and treatment is supportive based on reducing symptoms of disease. Protection against mosquito bites is the most effective way to prevent the infection. In this systematic review, all of the English published papers on Zika virus were assessed before December 2017, and were overviewed. Bibliographic databases had searched including; PubMed, Scopus, Google scholar, and Science Direct by using the keywords such as; “Zika virus”, “Zika fever”, and “Zika infection”. In this review, the pathogenesis, epidemiology, clinical features, transmission, laboratory diagnosis, treatment, and prevention of Zika virus infection were discussed.
    Keywords: Zika virus infection, Mosquito vectors, Serologic test