فهرست مطالب

Inflammatory Diseases - Volume:22 Issue: 6, 2019

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:22 Issue: 6, 2019

  • تاریخ انتشار: 1397/11/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • محمدحسین اسماعیلی*، هاشم حق دوست، اسماعیل عباسی، ندا فرشاد صفحات 106-115
    زمینه
    سولفید هیدروژن که نوعی ناقل گازی درون زای جدید است، نقش مهمی در تعدیل عصبی و حافظه دارد و از نورون ها در مقابل مواد سمی تخریب کننده محافظت می کند. 
    هدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثرات بالقوه محافظت نورونی هیدروسولفید سدیم بر یادگیری حرکتی در مدل موش پارکینسونی یک طرفه 6-هیدروکسی دوپامین است.
    مواد و روش ها
     سم 6-هیدروکسی دوپامین به صورت یک طرفه به ناحیه دسته مغز جلویی میانی تزریق شد و موش ها 25 روز تحت درمان با هیدروسولفید سدیم قرار گرفتند. حیوانات به گروه های کنترل، شم، شم به همراه هیدروسولفید سدیم (5/6)، پارکینسونی و پارکینسونی به همراه سالین و هیدروسولفید سدیم 2/8 و 5/6 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند (8 راس موش در هر گروه). برای مقایسه نتایج بین گروه ها از آزمون آماری آنوای یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
    یافته ها
     استقامت در موش های گروه پارکینسونی در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی داری در آزمون روتارود با سرعت چرخش ثابت و شتاب دار کاهش یافت (0/001>P). درمان با هیدروسولفید سدیم این کاهش را به صورت وابسته به دز معکوس کرد؛ به گونه ای که هیچ تفاوت معنی داری در این متغیرها بین گروه کنترل و گروه پارکینسونی به همراه هیدروسولفید سدیم در طی آزمون روتارود با سرعت چرخش شتاب دار مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
     تزریق هیدروسولفید سدیم به موش های پارکینسونی، باعث بهبود و افزایش زمان استقامت در آزمون روتارود آن ها شد که نشان می دهد هیدروسولفید سدیم موجب تقویت هماهنگی حرکتی می شود و می تواند اختلالات حرکتی را در موش های پارکینسونی کاهش دهد.
    کلیدواژگان: سولفید هیدروژن، 6-هیدروکسی دوپامین، آزمون روتارود، دسته مغز جلویی میانی، بیماری پارکینسون
  • سعید خسروی نژاد، محمود نیک سرشت* صفحات 116-125
    زمینه
     امنتین-1، آدیپوکاینی است که بیشتر در بافت چربی احشایی تولید و موجب بهبود حساسیت انسولین می شود. 
    هدف
     هدف این مطالعه، مقایسه سطح سرمی امنتین-1 و نشانگان مقاومت به انسولین در مردان چاق فعال، چاق غیرفعال و نرمال غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
     در این مطالعه مقطعی، 45 مرد (میانگین 4/2± 35/0 سال، بدون نشانه بیماری) در گروه های چاق فعال (16 نفر، شاخص توده بدن 28-33/9 کیلوگرم/ مترمربع و گرفتن3 تا 5 امتیاز در پرسش نامه سطح فعالیت بدنی)، چاق غیرفعال (18 نفر، شاخص توده بدن 28-33/9 کیلوگرم/ مترمربع و یک امتیاز در پرسش نامه سطح فعالیت بدنی) و نرمال غیرفعال (11 نفر، شاخص توده بدن 18/5-24/9 کیلوگرم بر مترمربع و یک امتیاز در پرسش نامه سطح فعالیت بدنی) قرار گرفتند. از همه داوطلبان در حالت ناشتا نمونه خون برای اندازه گیری سطح سرمی امنتین-1، گلوکز و انسولین گرفته شد. همچنین از مدل برآورد هموستاز برای شاخص مقاومت به انسولین استفاده شد.
    یافته ها
     نتایج نشان داد غلظت امنتین-1 در گروه نرمال غیرفعال به طور معناداری کمتر از گروه های چاق بود (0/05˂P). در گروه چاق فعال، غلظت گلوکز، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین مشابه با گروه نرمال غیرفعال بود؛ در حالی که این مقادیر به طور معناداری کمتر از گروه چاق غیرفعال بود (0/05˂P). تفاوت معناداری بین گروه های نرمال غیرفعال و چاق غیرفعال در غلظت گلوکز مشاهده نشد (0/079=P). 
    نتیجه گیری
     بر اساس این یافته ها می توان گفت که عامل فعالیت بدنی موثرتر از چاقی است. بنابراین، مردان چاق می توانند با انجام فعالیت بدنی آثار منفی چاقی در نشانگان مقاومت به انسولین را بهبود بخشند و الزامی در کاهش اندازه چاقی نیست.
    کلیدواژگان: آدیپوکاین، شاخص توده بدن، انسولین، فعالیت بدنی، امنتین-1
  • حمیده جانزاده*، حسن مظفری خسروی، مریم جوادی صفحات 126-136
    زمینه
    با توجه به اینکه ناامنی غذایی می تواند پیش زمینه مشکلات سلامتی و تغذیه ای باشد، تعیین عوامل مرتبط با آن در هر جامعه ای ضروری به نظر می رسد. 
    هدف
    هدف از این مطالعه، بررسی میزان امنیت غذایی، پروتئین واکنشگر C و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی در بیماران دیابتی نوع 2 بود. 
    مواد و روش ها
     این مطالعه مورد شاهدی در سال 1396 در مراکز جامع سلامت شهدا و مینودر قزوین روی 200 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 و 200 فرد سالم انجام شد. امنیت غذایی با استفاده از پرسش نامه امنیت غذای خانوار سازمان کشاورزی ایالات متحده آمریکا محاسبه و داده های آنتروپومتریک جمع آوری شد. عوامل بیوشیمیایی با آزمایش خون و فعالیت بدنی با استفاده از پرسش نامه بین المللی فعالیت فیزیکی اندازه گیری شد. برای تعیین ارتباط بین متغیرهای مستقل کیفی از آزمون کای دو، برای تعیین ارتباط بین متغیر های کمی از آزمون تی مستقل، برای مقایسه میانگین دو گروه مستقل از آزمون من وینتی و از آزمون کروسکال والیس برای تفاوت های معنی دار در ویژگی های کلی بر اساس چارک های تنوع غذایی و از رگرسیون لجستیک چند متغیره به منظور تعدیل اثر متغیرهای مخدوشگر و از نرم افزار N4 برای آنالیز داده های غذایی استفاده شد. 
    یافته ها
     میانگین سنی افراد مبتلا 8/2±47/1 و سالم 3/6±46/8 سال بود. ناامنی غذایی و برخی متغیرهای اجتماعی اقتصادی با دیابت نوع 2 ارتباط معنی داری داشتند. ناامنی غذا در گروه آزمایش با قند خون ناشتا (0/02=P) و عامل التهاب (پروتئین واکنشگر C و تعداد گلبول سفید) ارتباط معنی داری را نشان داد (P<0/001).
    نتیجه گیری
     از آنجا که افزایش ناامنی غذایی با افزایش التهاب و دیابت نوع 2 مرتبط بود، برنامه ریزان باید به کاهش ناامنی غذایی در جامعه به ویژه افراد مبتلا به دیابت نوع 2 از طریق بهبود وضعیت اقتصادی و اصلاح الگوهای غذایی خانوار توجه داشته باشند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 2، ناامنی غذایی، التهاب
  • لیلی یکه فلاح، فاطمه جلالیان*، پیمان نامدار، آمنه باریکانی صفحات 138-148
    زمینه
     بیمارستان ها می توانند نتایج درمان در بیماران سکته حاد قلبی را با راهکارهای مختلف، به منظور کاهش زمان برقراری مجدد جریان خون در کرونر مبتلا، ارتقا بخشند.
    هدف
     هدف این مطالعه، مقایسه تاثیر طراحی و اجرای کد 247 در ساعات اداری و غیراداری بر عملکرد کارکنان اورژانس در بیماران سکته حاد قلبی بود.
    مواد و روش ها
     این مطالعه نیمه تجربی در سال 1396 در بیمارستان بوعلی سینای قزوین انجام شد. 58 بیمار که شرایط ورود داشتند با میانگین سنی 12/3±58/3 سال، با نمونه گیری دردسترس وارد مطالعه شدند و بر اساس دوره زمانی مراجعه، در دو گروه 29 نفره شاهد و آزمایش قرار گرفتند. در گروه شاهد، بیماران طبق روتین مدیریت شدند. در گروه آزمایش، ابتدا کد شش نفره 247 در اورژانس طراحی شد. سپس در صورت انتقال بیمار با درد قلبی، اعضای کد با سیستم پیج برای رساندن هرچه سریع تر بیمار به کت لب فراخوان می شدند. پژوهشگر در هر دو گروه از در بیمارستان تا کت لب، زمان گرفتن نوار قلب، تشخیص و انتقال را مستقیما مشاهده و ثبت کرد. داده ها با آزمون های آماری مجذور کای و من ویتنی تجزیه و تحلیل شدند. 
    یافته ها
     میانگین زمان از درب تا کت لب در گروه شاهد 87/4 دقیقه و در گروه آزمایش 63/7 دقیقه بود. مقایسه زمان ها در دو گروه از نظر آماری معنی دار شد (P=0/04). همچنین بین زمان درب تا کت لب، در ساعات اداری بین دو گروه تفاوت معنی داری مشاهده شد (P=0/02).
    نتیجه گیری
     این مطالعه نشان داد اجرای کد 247 باعث بهبود عملکرد کارکنان اورژانس در بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد می شود.
    کلیدواژگان: کد 247، سکته قلبی حاد، بخش اورژانس
  • سارا نامجو، محمدرضا صیرفی*، فرهاد عصارزادگان، احمد برجعلی صفحات 150-163
    زمینه
     مداخلات مبتنی بر ذهن آگاهی در کاهش درد مزمن موثر شناخته شده اند. با این حال درباره تعدیل کننده های این اثربخشی اطلاعات محدودی موجود است. الکسیتایمیا یکی از مهم ترین تعدیل کننده های موثر در رابطه با شدت سردرد است.
    هدف
     هدف از پژوهش حاضر بررسی نقش تعدیل کنندگی الکسیتایمیا در روند تاثیر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر شدت سردرد اولیه بود.
    مواد و روش ها
     این مطالعه کارآزمایی بالینی در سال 97-1396 در بیمارستان امام حسین (ع) در استان تهران انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند از بین 94 بیمار مبتلا به سردرد مزمن اولیه، 85 نفر انتخاب و به دو گروه آزمایش (43 نفر) و گروه کنترل (42 نفر) به صورت تصادفی جای گماری شدند. گروه آزمایش در هشت جلسه 120 دقیقه ای و در هفته های متوالی در جلسات شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی شرکت کردند و گروه کنترل از گفت وگوی معمول با درمانگر و پلاسیبوی توجه برخوردار شدند. در این مطالعه از مقیاس پیوسته بصری، پرسش نامه خودکارآمدی درد و فاجعه سازی درد استفاده شد. تمامی داده ها با آزمون های تی مستقل، کای دو و داده های طولی با استفاده از آنالیز مدل های آمیخته خطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
     اثر تعاملی زمان×گروه در سه حیطه شدت درد (0/001>P)، باورهای خودکارآمدی (0/001>P) و فاجعه آفرینی (0/001>P) معنادار بود. همچنین الکسیتایمیا به عنوان یک تعدیل کننده موثر شناخته شد (0/01>P) . سطوح بالای الکسیتایمیا در مقایسه با سطوح پایین الکسیتایمیا پیش بینی کننده تاثیر بیشتر شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر کاهش درد در طول زمان بود.
    نتیجه گیری
     درمان مبتنی بر ذهن آگاهی روشی بالقوه و موثر برای کاهش سردردهای اولیه است. الکسیتایمیک بودن به عنوان عامل بالینی و موثر در احراز نتایج مطلوب درمان مبتنی بر ذهن آگاهی محسوب می شود.
    کلیدواژگان: شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی، سردرد اولیه، الکسیتایمیا
  • نسرین صراف*، محمدرضا محمدی، نسترن احمدی، علی خالقی، سودابه غریبی، حافظ عطاپور، حمیده لشگری، نوید پوری تحویلداری صفحات 164-176
    زمینه
     شناسایی مشکلات بهداشت روان در کودکان و نوجوانان نیاز به بررسی شیوع اختلالات روان پزشکی در این گروه سنی دارد. 
    هدف
     این مطالعه، با هدف بررسی شیوع اختلالات روان پزشکی و اختلالات همراه آن ها در کودکان و نوجوانان 6 تا 18 ساله ناحیه مرکزی استان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
     در این مطالعه کشوری که در 31 استان ایران از جمله قزوین به صورت مقطعی با نمونه گیری تصادفی به روش خوشه ایانجام شد. 1025 کودک و نوجوان 6 تا 18 ساله ناحیه مرکزی استان با استفاده از پرسش نامه برنامه اختلالات اسکیزوفرنیا و خلقی کودکان و نوجوانان در طول زندگی بررسی شدند. مطالعه از طریق مصاحبه هشت نفر از روان شناسان بالینی آموزش دیده انجام شد. 
    یافته ها
     شیوع کل اختلالات روان پزشکی در کودکان و نوجوانان 28/19درصد ( CI 95%) بود که 31/5 درصد پسران و 25 درصد دختران شامل می شدند. این نتایج تفاوت معنی داری بین هر دو جنس در شیوع اختلالات روان پزشکی را نشان می دهد (P≤0/02). نتایج نشان داد ضریب شانس (95% CI) برای اختلالات در کل جمعیت بررسی شده دختران 7/0 بود. علاوه بر آن اختلالات اضطرابی بیشترین شیوع را داشتند (13/2 درصد) و در این گروه هراس خاص با (4/7 درصد) شایع ترین اختلال بود. نتایج نشان داد همراهی اختلالات اضطرابی با اختلالات رفتاری (22/2 درصد) بیشتر از سایرین است. همچنین شغل آزاد مادر در ارتباط با این اختلالات تفاوت معنا داری داشت. (P≤0/06)
    نتیجه گیری
     شیوع اختلالات روان پزشکی در استان قزوین بین پسران بیشتر از دختران است. در این مطالعه اختلالات اضطرابی شایع ترین اختلال کودکان و نوجوانان بودند.
    کلیدواژگان: شیوع، کودکان، نوجوانان، اختلالات روان پزشکی، اختلال همراه
  • مینا برزگر، سیاوش طالع پسند*، اسحق رحیمیان بوگر صفحات 178-189
    زمینه
     بهبود حافظه از ویژگی های درمان کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی است. 
    هدف
     مطالعه حاضر با هدف بررسی اثربخشی آموزش شناختی مبتنی بر رایانه مکمل های غذایی و ترکیب این دو مداخله بر بهبود حافظه کاری کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی انجام شد.
    مواد و روش ها
     این پژوهش به صورت آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون و پیگیری با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل مدارس ابتدایی دخترانه تهران بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای، چهار مدرسه انتخاب شد. 66 کودک مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی شناسایی شدند که 52 نفر از آن ها بر حسب شرایط ورود به پژوهش، در چهار گروه 13 نفره (آزمایش و کنترل) قرار گرفتند. به منظور تشخیص اختلال نقص توجه/بیش فعالی از پرسش نامه اسنپ-4 و مصاحبه بالینی و برای کنترل هوش از آزمون ریون استفاده شد. شرکت کنندگان از نظر سن، هوش و شدت علائم اختلال نقص توجه/بیش فعالی همتاسازی شدند. گروه اول با استفاده از نرم افزار کاپیتان لاگ 22 جلسه آموزش شناختی مبتنی بر رایانه دریافت کردند. گروه دوم مکمل های روی، ویتامین B6 و امگا3 دریافت و گروه سوم ابتدا مکمل های غذایی، و سپس 15 جلسه آموزش شناختی مبتنی بر رایانه دریافت کردند (هر گروه 4 ماه). داده ها با کمک آزمون ان بک جمع آوری و با استفاده از تحلیل واریانس با اندازه های تکراری تحلیل شدند. 
    یافته ها
     هر سه گروه آزمایش در بهبود حافظه کاری نسبت به گروه کنترل پیشرفت معناداری داشتند، اما بین گروه های آزمایش تفاوت معناداری دیده نشد. پایداری اثر مداخلات در شرایط پیگیری معنادار بود. اندازه اثر به ترتیب نشان می دهد 43 و 66 درصد از تفاوت گروه ها در مرحله پس آزمون از نظر دقت و سرعت واکنش مربوطه به اثرات مداخلات درمانی در گروه های آزمایشی است (P<0/001).
    نتیجه گیری
     بازتوانی شناختی مبتنی بر رایانه و مصرف مکمل های غذایی می تواند به بهبود حافظه کاری در کودکان اختلال نقص توجه/بیش فعالی منجر شود.
    کلیدواژگان: اختلال نقص توجه، بیش فعالی، بازتوانی شناختی مبتنی بر رایانه، مکمل های غذایی، حافظه کاری
  • سپیده حسامی، حسین خادم حقیقیان* صفحات 190-203
    عسل، ژل رویال، بره موم و گرده زنبور عسل به دلیل داشتن مواد زیست فعال بالقوه برای انسان ها سودمند هستند و مولکول های مختلفی از آن ها استخراج و از لحاظ دارویی مشخص شده اند. فنولیک اسید، پروتئین های ژل رویال (MRJP) و الیگوساکاریدها، عمده مواد زیست فعال این محصولات هستند. بره موم متشکل از کافئیک اسید فنتیل استر و آرتپیلین-C، به ویژه در نوع برزیلی است که اثرات تعدیل ایمنی، ضدالتهابی، و ضدسرطانی دارد. گرده زنبور عسل به دلیل ماهیت ویتامینی و فنولیک های گیاهی خواص آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی دارد. همچنین فلاونوئیدها، اسیدهای چرب غیراشباع و استرول ها به گرده زنبور عسل خواص ضدآترواسکلروز، ضددیابت و کاهنده قندخون می بخشند. در ژل رویال، پروتئین های ژل رویال، مشتقات هیدروکسی دکانوئیک اسید به ویژه 10-هیدروکسی-2- دکانوئیک اسید (10-HDA) وجود دارد. این مطالعه مروری در سال های 2016 و 2017 با جست وجو در پایگاه های اطلاعاتی ساینس ایندکس، اسکوپوس، پابمد، ایران مدکس، گوگل اسکالر و با استفاده از کلیدواژه های عسل، بره موم، ژل رویال، گرده زنبور عسل، ضدالتهاب و آنتی اکسیدان با هدف بررسی اثرات درمانی محصولات زنبور انجام شد. در جست وجوی اولیه 113 مقاله یافت شد که درنهایت 22 مقاله بررسی و نقد شد. در این مطالعه مشاهده شد عملکردهای ضدالتهابی، تعدیل ایمنی، تنظیم عصبی و پیشگیری از سندرم متابولیک را به عوامل زیست فعال عسل نسبت می دهند. با توجه به اهمیت کشف و دسترسی به داروهایی با منشا گیاهی، این بررسی مروری ارائه جامعی از ترکیبات زیست فعال تشخیص داده شده در محصولات زنبوری و اثرات درمانی و اثرات جانبی بیولوژیکی آن ها خواهد داشت.
    کلیدواژگان: عسل، بره موم، ژل رویال، گرده زنبور عسل
|
  • Mohammad Hossein Esmaeili*, Hashem Haghdoost Yazdi, Esmaeil Abbasi, Neda Farshad Pages 106-115
    Background
     Hydrogen Sulfide (H2S), a novel endogenous gasotransmitter, plays an important role in neuromodulation and memory performance and also protects neurons against neurotoxin-induced neurodegeneration.
    Objective
     This study aimed to investigate the potential neuroprotective effects of Sodium Hydrosulfide (NaHS), on motor learning in a unilateral 6-Hydroxydopamine (6-OHDA) rat model of Parkinson’s Disease.
    Methods
     Male Wistar rats were subjected to unilateral injection of 6-OHDA (15 μg) into the Medial Forebrain Bundle (MFB) and then treated with NaHS for 25 days. Animals were divided into control, sham, sham plus NaHS, Parkinson (6-OHDA), Parkinson plus vehicle (saline), and Parkinson plus NaHS (2.8 and 5.6 mg/kg, IP) groups, (N=8). One-way ANOVA followed by turkey’s test was applied for statistical analyses of the data.
    Findings
     The riding time in fixed and accelerating speed rotarod were significantly decreased in Parkinson rats (6-OHDA group) compared to controls in all training days (P<0.001). Treatment with NaHS (2.8 and 5.6 mg/kg/d) reversed these decreases in a dose-dependent manner, so no significant differences were found in these parameters between the control and Parkinson plus NaHS groups during the accelerating speed rotarod test.
    Conclusion
     In the Parkinson rats, NaHS administration enhanced and improved the endurance time in the rotarod test. These results demonstrate that NaHS treatment enhances rat motor balance and coordination and suggest treatment with NaHS attenuates motor impairments in the Parkinson rats.
    Keywords: Hydrogen Sulfide, 6-Hydroxydopamine, Rotarod test, Medial Forebrain Bundle (MFB), Parkinson’s Disease
  • Saeed Khosravi Nejad, Mahmoud Nikseresht * Pages 116-125
    Background
     Omentin-1 is an adipokine, mainly produced by visceral adipose tissue that improves insulin resistance. 
    Objective
     This study compared the serum levels of omentin-1 and insulin resistance markers in active-obese, inactive-obese and inactive normal-weight men.
    Methods
     In this cross-sectional study, 45 men (35.0±4.2 years, no symptoms of illness) were assigned to active-obese (n=16, Body Mass Index (BMI)=28-33.9 kg/m2 and 3-5 score in the Physical Activity level questionnaire (PA-R score), inactive-obese (n=18, BMI=28-33.9 kg/m2 and 1 in PA-R score) and inactive normal-weight (n=11, BMI=18.5-24.9 kg/m2 and 1 in PA-R score) groups. Blood samples were taken from all subjects in fasting state to measure the serum levels of omentin-1, insulin and glucose. Also, Homeostasis Model Assessment Index (HOMA-IR) for insulin resistance was assessed.
    Findings
     The results showed that the omentin-1 concentration was significantly lower in inactive normal-weight compared to the obese groups (P<0.05). In the active-obese group, the glucose, insulin concentrations and insulin resistance index were similar to the inactive normal-weight group; however, these values were significantly lower than the inactive-obese group (P˂0.05). No significant difference was found between normal-inactive and obese-inactive groups for glucose concentration (P=0.079). 
    Conclusion
     Based on these findings, it can be said that physical activity is more effective than obesity. Thus, the obese men can improve the negative effects of obesity on insulin resistance markers by performing physical activity and is not required to reduce the size of obesity.
    Keywords: Adipokine, Body Mass Index, Insulin, Physical activity, Omentin-1
  • Hamideh Janzadeh*, Hasan Khosravi Mozafari, Maryam Javadi Pages 126-136
    Background
     Food insecurity can contribute to health and nutrition problems. Thus, determining its associated factors seems necessary in all societies.
    Objective
     The current this study determined the food insecurity, C-Reactive Protein (CRP) and some socio-economic factors in type 2 diabetic patients in Minoodar and Shohada comprehensive health centers of Qazvin in 2016.
    Methods
     This case-control study was performed on 200 type 2 diabetic patients with an average age of 47.1±8.2 and 200 healthy individuals with an average age of 46.3±8.6.Food security was determined using the Household Food Security Questionnaire. Data from anthropometric, was collected, Biochemical factors were assessed using a blood test and Physical activity was measured using International Physical Activity questionnaire (IPAQ). Chi-square test to determine the relationship between independent qualitative variables and independent T-test to determine the relationship between quantitative variables for the comparison of mean for two independent groups of the Man-Vinet test and Kruskal-Wallis test for meaningful differences in general characteristics. Moreover, multivariate logistic regression was used to moderate the effects of misleading variables and software N4 for data analysis. The minimum significant difference was considered to be less than 0.05.
    Findings
     The Mean±SD age of the patients and healthy subjects were 47.1±8.2 and 46.3±8.6, respectively. There was a significant correlation between food insecurity and socio-economic variables affecting type 2 diabetes. Food insecurity in the case group was significantly associated with fasting blood glucose (P=0.02) and inflammation factor (CRP) and WBC (P<0.001).
    Conclusion
     Increased food insecurity was associated with enhanced inflammation and type 2 diabetes; therefore, health planners should pay attention to reducing food insecurity in the community, especially in people with type 2 diabetes. This could be achieved by improving the economic situation and modifying household food patterns.
    Keywords: Type 2 diabetes_Food insecurity_Inflammation
  • Leili Yekefallah, Fateme Jalalian*, Peyman Namdar, Ameneh Barikani Pages 138-148
    Background
     Hospitals can improve outcome of treatment in acute myocardial infarction patients by adopting various strategies to reduce reperfusion time in coronary arteries. 
    Objective
     this study evaluated effect of implementation of "code 247" on performance of emergency department Staffs in patients with acute myocardial infarction during Office and non-office hours.
    Methods
     This quasi-experimental study was conducted at Booali Hospital in Qazvin in 2017-2018. 58 patients with mean age of 58.3±12.3 years were entered into the available sampling method and were assigned to control and test groups based on their referral period. In control group, patients were routinely managed. In the test group, a "code 247" with six-person, was first designed in emergency department. When a patient with chest pain transmitting, code members were called by the page system to get the patient to Cath lab, as soon as possible. The researcher directly observed and recorded the time taken from hospital door to Cath lab, including the taking ECG, diagnosis and transmission. Data were analyzed by chi-square and Mann-Whitney tests.
    Findings
     Average time from door to Cath lab was 87.4 minutes in control group and 63.7 minutes in test group. Comparison of time in two groups was statistically significant (P=0.04). There was also a significant difference between the "door to Cath lab" time in office hours between the two groups (P=0.02).
    Conclusion
     This study showed that the implementation of "Code 247" improves the function of emergency personnel in patients with acute myocardial infarction.
    Keywords: Code 247, Acute myocardial infarction, Emergency department
  • Sara Namjoo, Mohammad Reza Seirafi*, Farhad Assarzadegan, Ahmad Borjali Pages 150-163
    Background
     Mindfulness-based intervention has been found efficacious in reducing primary headaches and negative cognitive-related pain. However, little is known about the potential moderators in this regard. One of the most important moderators affecting the headaches is Alexithymia. 
    Objective
     The present study investigated the moderating role of Alexithymia on the effect of Mindfulness-Based Cognitive Therapy (MBCT) on pain intensity in patients with primary headache.
    Methods
     A clinical trial was conducted in 2017 and 2018 at Imam Hossein Hospital of Tehran City, Iran. Using judgment sampling method, of 94 inpatients with chronic headache, 85 were selected and randomly assigned into the two groups of MBCT (43 patients) and control (42 patients). The Numerical Rating Scale (NRS) of Pain Self-Efficacy Questionnaire (PSEQ) and Pain Catastrophizing Scale (PCS) were applied to collect data. The obtained data were analyzed by Independent Samples t-test and Chi-squared test; longitudinal data were analyzed using linear mixed model analysis.
    Findings
     Statistically significant time×group interactions were found for pain intensity (P<0.001), self-efficacy (P<0.001), and catastrophizing (P<0.001). The obtained results indicated a significant reduction in pain, pain catastrophizing and increased self-efficacy. 
    Conclusion
     MBCT is a potentially efficacious approach for individuals with headache. Alexithymia may have clinically relevant factors for identifying the patients who may benefit most from MBCT as a pain intervention.
    Keywords: Mindfulness-Based Cognitive Therapy, Primary headache, Alexithymia
  • Nasrin Sarraf*, Mohammad Reza Mohammadi, Nastaran Ahmadi, Ali Khaleghi, Soodabe Gharibi, Hafez Atapour, Hamide Lashgari, Navid Pouri Tahvildari Pages 164-176
    Background
     Identification of children and adolescents mental health problems need to investigate of psychiatric disorders. 
    Objective
     We aimed the prevalence of psychiatric disorders in central areas of Qazvin Province children and adolescent ages 6 to 18 years and their comorbidities.
    Methods
     This is a national project that will be implemented in central areas of Qazvin Province. This project will be focused on 1025 children and adolescents ages 6 to 18 years from central area of Qazvin province by cluster sampling method with Kiddie Schedule for Affective Disorders and Schizophrenia, Present and Lifetime version questionnaire (K-SADS-PL). The interview was conducted by 8 clinical psychologists 
    Findings
     The prevalence of total psychiatric disorders in children and adolescents was 28.19% (95% CI=21.81-22.82) that was among boys 31.5% and among girls 25% and by comparing 95% of confidence interval of prevalence of psychiatric disorders in both genders. We saw a significant difference in total psychiatric disorder (P≤0.02) and results also showed that odds ratio (95% CI) for psychiatric disorders in the total population in terms of sex was 0.7 (for female). In addition, anxiety disorders had the most highlighted prevalence among all (13.2%) and; specific phobias disorders (4.7%) was the most common disorders .The results showed that the comorbidity of anxiety disorders and behavioral disorders is more than any others (22.2%). Free job mothers were valuable (P≤0.006).
    Conclusion
     This study showed the child and adolescents are significantly different in term of sex in central areas of Qazvin Province. Anxiety disorders are most common psychiatric disorders.
    Keywords: Epidemiology, Children, Adolescents, Psychiatric disorders, Comorbidity
  • Mina Barzegar, Siavash Talepasand*, Esaac Rahimian Boogar Pages 178-189
    Background
     Improving memory is an indicator of treatment in children with Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD). 
    Objective
     The present study aimed to compare the effectiveness of Computerized Cognitive Rehabilitation Training (CCRT) , nutrition supplementation intervention, and both combined on the improvement of Working Memory (WM) in children with ADHD. 
    Methods
     This was an experimental research with pre-test and post-test, follow-up and control group design. The statistical population included all of the elementary school girls of Tehran City, Iran. Using multilevel clustering, 66 children with ADHD were considered, of whom, 52 were selected for study participation and assigned into 4 experimental and control groups, each consisting of 13 individuals. SNAP-IV and clinical interviews were employed to diagnose ADHD. The Raven's Standard Progressive Matrices was conducted to measure the participants’ intelligence level. The study participants were matched in age, Intelligence Quotient (IQ), and the gravity of ADHD symptoms. In group one, 22 sessions of 45-minutes of CCRT were performed using Captain's Log software. The second group received zinc, vitamin B6, and omega-3 for 4 months. In the third group, the first phase of the administration of zinc, vitamin B6, and omega-3 supplements was performed; after 15 sessions, CCRT was performed and obtained by the N-back test. Data were analyzed using repeated measures analysis of variance by SPSS.
    Findings
     The obtained results represented the increased mean score of the improvement of WM in the intervention groups, compared to the control group. However, there was no significant difference in WM score between the intervention groups.
    Conclusion
     CCRT and nutrition supplementation intervention improve WM in children with ADHD.
    Keywords: Attention Deficit Hyperactivity Disorder, Computerized Cognitive Rehabilitation Training, Nutritional supplementations, Working Memory
  • Sepideh Hesami, Hossein Khadem Haghighian* Pages 190-203
    Honey, royal jelly, propolis, and bee pollen are potentially beneficial to humans due to their bioactive agents. Different molecules of these honeybee products have been extracted and pharmacologically characterized. Phenolic acid, Major Royal Jelly Proteins (MRJPs), and oligosaccharides are major bioactive substances of these products. Propolis, especially Brazilian type, contains caffeic acid phenethyl ester and artepillin C, with immunomodulatory, anti-inflammatory, and anticarcinogenic effects. Bee pollen has antioxidant and anti-inflammatory properties due to vitamins and plant phenols. Additionally, flavonoids, unsaturated fatty acids, and sterols contribute in antiatherosclerotic, antidiabetic, and hypoglycemic properties of bee pollen. In the royal jelly, there are MRJPs and hydroxy-decenoic acid derivatives, especially 10-Hydroxy-2-Decanoic Acid (10-HDA). This review study was conducted in 2016-2017 with the aim of investigating the therapeutic effects of honeybee products by searching the databases of PubMed, Scopus, ScienceDirect, IranMedex and Google Scholar using the keywords “honey, propolis, royal jelly, bee pollen, anti-inflammatory, and antioxidant". In this study, we observed that the anti-inflammatory activity, immunomodulation, nerve regulation, and the prevention of metabolic syndrome are attributed to these factors. Given the importance of discovering and access to herbal medicines, this review provided a comprehensive overview of the bioactive compounds detected in the honeybee products as well as the therapeutic effects and biological side effects of them.
    Keywords: Honey, Propolis, Royal jelly, Bee pollen