فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:7 Issue: 1, 2003

  • تاریخ انتشار: 1382/02/11
  • تعداد عناوین: 15
|
  • بهروز کاظمی، محمدرضا عماد، پرویز یزدان پناه صفحه 3
    زمینه
    تعیین اندازه طبیعی تاخیر زمانی عصب بین استخوان قدامی و ارتفاع پتانسیل عمل ترکیبی ماهیچه ای با الکترود سوزنی در عضاه های مربوط به این عصب، مورد نیاز همه آزمایشگاه های الکترودیاگنوستیک است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اندازه طبیعی تاخیر زمانی عصب بین استخوان قدامی و ارتفاع عمل ترکیبی ماهیچه ای خم کننده دراز شست با الکترود سوزنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    بررسی الکترودیاگنوستیک از تابستان لغایت پاییز 1379 بر روی 33 فرد سالم در بیمارستان های شهید چمران و نمازی شیراز انجام شد. طول ساعد افراد حین چرخش خارجی دست اندازهگیری و نصف آن محاسبه شد، س÷س الکترود سوزنی (مرجع) در وسط عضله خم کننده دراز شیست در مجاورت استخوان زندزبرین و الکترود اتصال زمین در پشت ساعت قرار داده شد. با تحریک عصب بین اسخوان قدامی از ناحیه جلو آرنج، پاسخ به دست آمد و داده ها با استفاده از آزمون آماری تی تجزیه و تحلیل شدند
    یافته ها
    میانگین تاخیر زمانی عصب بین استخوان قدامی 49/0±87/2 میلی ثانیه، حداکثر و حداقل تاخیر زمانی با دو انحراف معیار به ترتیب 85/3 و 89/1 میلی ثانیه و میانگین ارتفاع پتانسیل عمل ترکیبی ماهیچه ای در عضله خم کننده دراز شست 61/2±73/4 میلی ولت به دست آمد. حداقل مقدار طبیعی ارتفاع بر اساس نصف میانگین 36/2 میلی ولت و بر اساس انتقال لگاریتمی از 69/1 میلی ولت بود.
    نتیجه گیری
    با داشتن مقادیر طبیعی ارتفاع پتانسیل عمل ترکیبی عضله خم کننده دراز شست و تاخیر زمانی عصب بین استخوان قدامی در افراد سالم، می توان ضایعه های عصب بین استخوان قدامی را در افراد بیمار تشخیص داد.
    کلیدواژگان: تاخیر زمانی، ارتفا، الکترود سوزنی
  • حسین جعفری، محمدرضا جلالی، رضا قرع باغی صفحه 8
    زمینه
    سیر در بین گیاهان دارویی دارای اثر ضد باکتریایی ویژه ای است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره کلروفرمی سیر بر کاهش کلونی های سالمونلاتیفی موریوم انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 78 خرگوش نر سفید آزمایشگاهی از نژاد داچ پولیش در 13 گروه شش تایی انتخاب شدند. 12 گروه شش تایی توسط غلظت های سه گانه ای از باکتری سالمونلاتایفی موریم به شماره سوش 1186 آلوده شدند. 9 گروه از حیوانات آلوده با غلظت های مختلف عصاره سیر از راه دهان تحت درمان قرار گرفتند. نمونه گیری از مدفوع حیوان های آلوده و همچنین گروه های آلوده تحت درمان، 24 ساعت قبل از آلوده شدن و تا شش روز بعد از آلوده شدن هر 24 ساعت انجام و نتایج در جداول ویژه ثبت شد.
    یافته ها
    درمان خرگوش های آلوده 96 ساعت پس از آلودگی، با دوزهای مختلف سیر موفقیت آمیز بود. دوز 40 میلی گرم بر کیلوگرم از عصاره سیر اثر بسیار چشم گیری داشت (001/0 P<).
    نتیجه گیری
    عصاره کلروفرمی سیر با دوز مناسب در درمان سالمونلوزیس (حصبه) موثر است.
    کلیدواژگان: کلونی، سالمونلاتیفی موریوم، عصاره کلروفرمی سیر، خرگوش، حصبه
  • جمیل زرگان، کیقباد طاهر نژاد، ابوالفضل گندمی، علیرضا فرهمند زاد، علی مهرابی توانا صفحه 13
    زمینه
    مؤسسه های داروسازی برای تولید آنتی سرم ضد عقرب نیازمند سم گیری از تعداد بسیار زیادی عقرب زنده هستند. آگاهی از شرایط مناسب نگه داری، در طول عمر و میزان تولید سم آنها نقش مهمی دارد.
    هدف
    مطالعه جهت ارزیابی تاثیر طول روز 8، 10، 12 و 14 ساعته بر ادامه حیات هشت گونه عقرب ایران و تعیین طول روز مناسب نگه داری آزمایشگاهی و سم گیری بیشتر از آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    تعداد 40 عقرب از گونه های M. eupeus، S. maurus، H. lepturus و A. crassicauda، 30 عقرب از گونه های O. doriae و B. sulcyi و 20 عقرب از گونه B. schach و B. jayakari بررسی شدند. عقرب های هر گروه به مدت پنج ماه تحت تاثیر هر یک از طول روزهای مورد مطالعه قرار گرفتند و میزان تلفات هر یک از گونه ها تعیین شد.
    یافته ها
    عقرب های A. crassicauda، S. maurus و O. doriae در طول روز 8 و 10 ساعت، عقرب M. eupeus در طول روز 10 و 12ساعت و B. sulcyi در طول روز 10 تا 14 ساعت دارای حداقل تلفات بودند. در گونه های B. sulcyi، H. lepturus و B. jayakari بین درصد تلفات مشاهده شده در طول روزهای مورد بررسی اختلاف معنادار وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد نگه داری عقرب های مطالعه شده در طول روزهای فوق به دلیل ایجاد کمترین میزان مرگ و میر در آنها، شرایط مناسبی را برای نگه داری در آزمایشگاه و سم گیری از آنها فراهم می نماید.
    کلیدواژگان: عقرب، عامل محیطی، ایران
  • روشنک حسن زهرایی، فریبا فهامی، محسن یزدانی، زهرا احمدی، نصرالله. بشر دوست صفحه 19
    زمینه
    با توجه به اثرات سوء افسردگی پس از زایمان بر ارتباط مادر و کودک و زن و شوهر اهمیت شناسایی راه های عملی در پیشگیری از این اختلال، ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش حمایتی ماما در پیشگیری از افسردگی پس از زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی، 100 خانم اول زا که در سال 801379 جهت انجام زایمان به بیمارستان شهید بهشتی اصفهان مراجعه نموده بودند، به روش تصادفی منظم به دو گروه 50 نفری تقسیم شدند. گروه مورد، در روزهای دوم و دهم بعد از زایمان تحت حمایت عاطفی اطلاعاتی ماما قرار گرفتند و 45 روز بعد از زایمان با گروه شاهد از نظر افسردگی پس از زایمان به کمک آزمون ادینبرگ مقایسه شدند. داده ها با آزمون آماری t تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین نمره افسردگی درگروه حمایت شده 79/4 ×44/9 و در گروه حمایت نشده 67/4 ×6/12 بود و تفاوت آماری معنی داری با یکدیگر داشتند (004/0= P).
    نتیجه گیری
    ارائه حمایت توسط ماما افسردگی پس از زایمان رابه میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: نقش حمایتی ماما، پیشگیری، افسردگی پس از زایمان
  • اعظم بحیرایی، شهناز خاقانی، شیرین قاض زاده، محمود محمودی، نرجس اردستانی صفحه 25
    زمینه
    به کارگیری روش پیشگیری از بارداری مناسب در زنان شیرده از جنبه های مهم برنامه تنظیم خانواده است؛ زیرا باید روش انتخابی بر ترکیب و حجم شیر اثر منفی نداشته و برای مادر بی خطر باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر روش های پروژسترونی پیشگیری از بارداری بر ترکیب شیر مادران و رشد شیرخواران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه کوهورت بر روی 140 مادر شیرده مراجعه کننده به یکی از مراکز بهداشتی شهرستان ورامین در سال های 1378-1377 انجام شد. 51 نفر آنها روش های پروژسترونی پیشگیری از بارداری و 89 نفر دیگر روش های غیر هورمونی استفاده می کردند. ترکیب شیر مادران در 26 هفتگی و رشد شیرخواران در 6 ماه اول تولد در دو گروه مقایسه شد.
    یافته ها
    تفاوت آماری معنی داری بین دوگروه ازنظر غلظت پروتئین، سدیم، کلسیم، فسفر و پتاسیم شیر و همچنین رشد شیرخواران دیده نشد؛ اما تری گلیسیرید شیر گروه هورمونی ومنیزیم شیر گروه غیر هورمونی بالاتر ازگروه دیگر بود) 05/0< P.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد روش های پروژسترونی پیشگیری از بارداری بر ترکیب شیر مادر و رشد شیرخواران تاثیر منفی ندارد.
    کلیدواژگان: پیشگیری از بارداری، قرص پروژسترون تنها، شیر دهی، رشد شیرخوار
  • سید مهران مولوی شیرازی صفحه 33
    زمینه
    هماتوم ساب دورال حاد تجمع خون تازه در فضای میان سخت شامه و مغز و از عوامل مهم مرگ و میر و ناتوانی در بیماران ضربه مغزی است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارزیابی نتایج درمان جراحی هماتوم ساب دورال در سال های 1377 تا 79 در بیمارستان شهید رجایی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    پرونده بالینی تمام بیمارانی که در طول این دو سال به علت هماتوم ساب دورال حاد در بیمارستان شهید رجایی قزوین جراحی شده بودند، بررسی شد. بیمارانی که زنده مانده بودند، پیگیری شدند.
    یافته ها
    از مجموع 609 بیمار بستری شده به علت ضربه های مغزی متوسط یا شدید، 63 بیمار با تشخیص هماتوم ساب دورال حاد جراحی شدند که 23 بیمار زنده مانده بودند. %1/92 بیماران جراحی شده، مرد بودند که شایع ترین علت هماتوم (4/71) تصادف رانندگی بود.
    نتیجه گیری
    تفاوت یافته های این مطالعه با مطالعه های دیگر، می تواند ناشی از شیوع زیاد حوادث رانندگی در منطقه قزوین باشد.
    کلیدواژگان: هماتوم ساب دورال حاد، ضربه مغزی، جدول تعیین وضعیت بالینی گلاسگو
  • مهشید سر رشته داری، لی لی جلال دولتشاهی صفحه 38
    زمینه
    زردی از علل شایع مراجعه و بستری نوزادان است و کمبود گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (G6PD) یکی از علل مهم زردی در دوره نوزادی است.
    هدف
    این بررسی به منظور تعیین فراوانی کمبود آنزیم G6PD در نوزادان مبتلا به زردی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی از شهریور 79 به مدت یک سال بر روی تمام نوزادان مبتلا به زردی بستری شده در بخش نوزادان بیمارستان قدس انجام شد. برای تمام نوزادان مورد مطالعه علاوه بر آزمایش های معمول، اندازه گیری G6PD با استفاده از کیت کیمیا پژوهان انجام شد.
    یافته ها
    از 259 بیمار بررسی شده، 21 مورد کمبود آنزیم G6PD گزارش شد که شیوعی حدود %1/8 نشان داد. از موارد کمبود آنزیم، 19 مورد پسر و 2 مورد دختر بودند. مواد سپتی سمی همراه با کمبود آنزیم، 5 مورد گزارش شد. سابقه مصرف دارو (در مادر) در کلیه موارد کمبود آنزیم منفی و وجود زردی در نوزادان دیگر خانواده در 4 مورد مثبت بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق بهتر است بررسی G6PD در کلیه نوزادان مبتلا به زردی انجام شود.
    کلیدواژگان: آنزیم گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز، زردی، نوزادان
  • هادی مرشدی، علی صفری واریانی صفحه 42
    زمینه
    امروزه با پیشرفت فن آوری، میزان بروز مسمومیت های شغلی در حال افزایش است و سالانه صدها کارگر به علت مسمومیت شغلی از کار افتاده می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین انواع مسمومیت های شغلی در کارگران کارخانه های تولید کننده مواد شوینده و شیمیایی واقع در شهر صنعتی البرز قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی که در سال 1379 انجام شد، پرونده بهداشتی 3250 نفر از پرسنل شاغل در کارخانه های تولی پرس، بهداد و شیمی کشاورز طی سال های 1370 تا 77 با استفاده از چک لیست مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    323 نفر (%93/9) از شاغلین کارخانه های مذکور دچار مسمومیت شغلی شده بودند که بیشترین نوع مسمومیت شغلی، مسمومیت تنفسی (%9/48) و کمترین نوع آن از راه پوست (%24/14) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها ضرورت توجه بیشتر مسؤولین بهداشتی کشور و مدیران کارخانه ها نسبت به جدی گرفتن استانداردها و رعایت موازین بهداشت شغلی نمایان می شود.
    کلیدواژگان: مسمومیت شغلی، مواد شوینده، مواد شیمیایی
  • دکاتر مسعود شریفی، مهشید طالبی طاهر، مریم صادقی صفحه 47
    زمینه
    نقص ایمنی در بیماران همودیالیزی و مبتلا به اورمی منجر به کاهش پاسخ آنتی بادی به واکسیناسیون بر علیه هپاتیت B می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین پاسخ آنتی بادی (anti-HBs) به واکسیناسیون هپاتیت B در بیماران همودیالیزی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی به روش سرشماری بر روی بیماران همودیالیزی مرکز آموزشی درمانی بوعلی سینای قزوین در نیمه دوم سال 1378 انجام شد. پس از حذف بیماران HBs Ag مثبت و بیمارانی که واکسن دریافت نکرده بودند، جمعیت نهایی از 70 نفر به 63 نفر کاهش یافت. نمونه سرم بیماران به روش الیزا آزمایش شد.
    یافته ها
    سطح آنتی بادی در 16 نفر (%4/25) غیر قابل تشخیص و به طور کلی در 37 نفر از بیماران (%7/58) علی رغم دریافت واکسن در حد محافظت کننده (100 میلی واحد بین المللی در هر میلی لیتر) نبود. پاسخ دهی در زنان %5/51 و در مردان %30 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به خطر هپاتیت B، تکمیل واکسیناسیون و نیز آزمایش کمی جهت تعیین پاسخ آنتی بادی برای بیماران همودیالیزی ضروری است.
    کلیدواژگان: همودیالیز، پاسخ آنتی بادی، هپاتیت B، واکسن
  • فربده موحد، نسرین صوفی زاده صفحه 53
    زمینه
    با توجه به افزایش سزارین در چند دهه اخیر، لزوم کنترل عوارض این جراحی ازجمله عفونت های بعد از عمل ضروری است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه تاثیر پیشگیری آنتی بیوتیکی تک دوز به محض قطع کردن بند ناف نوزاد با مصرف 7 روزه آن در کنترل عفونت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 50 خانم حامله ترم که به دلایل دفع مکونیوم، نمایش پا و سزارین تکراری یا انتخابی تحت عمل سزارین قرار گرفتند، به صورت تصادفی انتخاب وبه دوگروه تقسیم شدند. به گروه اول (رژیم تک دوز) پس از قطع کردن بند ناف نوزاد 2 گرم آنتی بیوتیک وریدی داده شد و درگروه دوم (رژیم 7 روزه) طی 24 ساعت اول پس از عمل، هر 6 ساعت یک گرم آنتی بیوتیک به صورت تزریق وریدی داده و سپس تا 7 روز آنتی بیوتیک خوراکی تجویز شد.
    یافته ها
    در رژیم تک دوز، 1 مورد (%16/4) دچار عفونت محل زخم و در رژیم 7 روزه، 1 مورد (%34/4) دچار عفونت محل زخم و 2 مورد دچار تب پس از عمل با منشاء نامعلوم شدند. مدت بستری گروه اول 48 تا 72 ساعت و گروه دوم در %13 موارد بیشتر از 72 ساعت بود، البته با انجام آزمون آماری اختلاف معنی داری بین دو گروه به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    تجویز آنتی بیوتیک بلافاصله پس از قطع کردن بند ناف همانند رژیم های طولانی آنتی بیوتیک قادر است از عفونت های بعد از عمل سزارین جلوگیری کند.
    کلیدواژگان: عمل سزارین، عفونت پس از عمل، پیشگیری آنتی بیوتیکی
  • مهدی کاهویی، مهری انصاری نیارکی، محمد صادق یزدی ها صفحه 58
    زمینه
    امروزه نوزادان متولد شده با زایمان طبیعی را برای پیشگیری از ابتلا به عفونت های بیمارستانی، به سرعت از بیمارستان مرخص می کنند، ولی از طرفی هر ساله میزان بستری مجدد نوزادان روبه افزایش است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط مدت اقامت و سایر عوامل بدو تولد نوزادان با مراجعه مجدد آنان به بیمارستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه شاهد- موردی، بر روی 300 نوزاد حاصل از زایمان طبیعی (120 نفر گروه مورد و 180 نفر گروه شاهد) که از شهریور 1377 تا اسفند 1380 در بیمارستان امیرالمومنین (ع) سمنان متولد شده بودند، انجام شد. گروه مورد نوزادانی بودند که در فاصله 30 روز پس از تولد دوباره به بیمارستان مراجعه کرده بودند. گروه شاهد نوزادانی بودند که پس از ترخیص مراجعه ای نداشتند. اطلاعات از طریق مطالعه پرونده های پزشکی و مصاحبه با مادران تکمیل شد. داده ها با آزمون های کای دو و فیشر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میزان مراجعه مجدد نوزادان در فاصله 30 روز پس ازترخیص از بیمارستان از فروردین 78 لغایت اسفند 1380 از 24/0 به 84/0 در هزار افزایش یافته بود. %26 نوزادان پس از ترخیص در فاصله کمتر از 1 روز، دوباره به بیمارستان مراجعه کرده بودند. بین مدت اقامت بدو تولد و بستری مجدد نوزادان رابطه معنی داری مشاهده شد (000/0 P=). بین هفته حاملگی مادر، آپگار نوزاد، نوع تغذیه نوزاد، وضعیت نوزاد به هنگام تولد و ترخیص از بیمارستان با مراجعه مجدد آنان ارتباط معنی دار وجود داشت (003/0 P=)، (025/0 P=)، (004/0 P=)، (000/0 P=).
    نتیجه گیری
    مدت اقامت کمتر از 24 ساعت نوزادان در بدو تولد، خطر بستری مجدد آنها را در بیمارستان افزایش می دهد. لذا توصیه می شود، نوزادان حداقل 24 ساعت در بیمارستان تحت مراقبت قرار گیرند.
    کلیدواژگان: مدت اقامت، عوامل بدو تولد، نوزادان، بستری مجدد
  • کتایون برهان مجابی، محمد رزاز نیان صفحه 65
    زمینه
    تغییرات بزاقی در مبتلایان به دیابت غیر وابسته به انسولین، زمینه ساز بروز مشکلات دهانی دندانی در این بیماران است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تغییرات بزاقی در بیماران مبتلا به دیابت غیروابسته به انسولین و مقایسه آن با افراد غیر دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 30 بیمار مبتلا به دیابت غیروابسته به انسولین و 25 فرد غیردیابتی انجام شد. برای کلیه افراد آزمایش قند خون ناشتا، میزان جریان بزاق تحریک نشده، Ph بزاق، میزان قند بزاق و کشت کاندیدای بزاق انجام شد. همچنین علائم خشکی دهان، تغییر حس چشایی و سوزش زبان نیز مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین سطح گلوکز بزاق در بیماران دیابتی 1/7 ×5/12 میلی گرم در دسی لیتر و در گروه کنترل 8/5 ×76/8 میلی گرم در دسی لیتر بود (048/0= P). 15 نفر از گروه مورد و 3 نفر از گروه شاهد در بزاق خود کاندیدا داشتند (003/0= P). Ph و جریان بزاق دو گروه اختلاف معنی داری نداشت. 16 نفر از گروه مورد و 4 نفر از گروه کنترل از خشکی دهان شکایت داشتند (004/0 = P).
    نتیجه گیری
    سطح گلوکز بزاق، تعداد کلنی های کاندیدا در بزاق و شکایت از خشکی دهان در بیماران دیابتی غیر وابسته به انسولین بیشتر از افراد غیر دیابتی است.
    کلیدواژگان: دیابت غیر وابسته به انسولین، بزاق، تغییرات بزاقی
  • سیمین سامانی صفحه 72
    زمینه
    تهیه برش انجمادی روشی مفید در تشخیص زود هنگام بیماری است که به جراحان کمک زیادی می نماید.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی نتایج برش های انجمادی و دائمی نمونه های ارسالی به بخش آسیب شناسی بیمارستان شهید رجایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 322 نمونه برش انجمادی از 313 بیمار که طی سال های 1375 تا 79 به بخش آسیب شناسی بیمارستان شهید رجایی قزوین ارسال شده بود، بررسی شد.
    یافته ها
    %5/59 بیماران زن و اکثر نمونه ها (%19) از بافت پستان زنان بود. %46 نمونه ها مربوط به ضایعه های خوش خیم، %43 ضایعه های بدخیم و %10 تعویق جواب وجود داشت. %40 نمونه های مربوط به تعویق جواب در برش دائمی، بدخیم گزارش شدند، 2 مورد مثبت کاذب و یک مورد نمونه ناکافی بود. دقت تشخیصی تومورهای بدخیم %90 و در تومورهای خوش خیم %88 بود.
    نتیجه گیری
    چنانچه اطلاعات بالینی و آزمایشگاهی بیمار در اختیار بخش آسیب شناسی قرار گیرد، تعویق جواب کمتر خواهد بود.
    کلیدواژگان: برش انجمادی، تومورهای بدخیم
  • کامران تقوی صفحه 79
    زمینه
    اکسیژن مورد نیاز بیوشیمیایی (BOD) از مهم ترین شاخص های درجه آلودگی فاضلاب است که با استفاده از روش های بیولوژیکی تصفیه فاضلاب می توان مقدار آن را تا حد استاندارد کاهش داد.
    هدف
    مطالعه به منظور بررسی حذف BOD از فاضلاب های شهری با استفاده از پایلوت صافی چکنده انجام شد.
    مواد و روش ها
    پایلوت مورد استفاده شامل یک محفظه فلزی استوانه ای شکل به قطر 1 متر و ارتفاع مفید 8/1 متر و محیط رشد PVC بود که در تصفیه خانه صاحب قرانیه تهران مورد بهره برداری قرار گرفت و محیط رشد آن به سه لایه مختلف تقسیم بندی شد و هوادهی طبیعی مورد استفاده قرار گرفت. آزمایش های پایلوت در دو مرحله جداگانه انجام شد. اندازه گیری BOD به روش استاندارد شده یدومتری وینکلر انجام گرفت.
    یافته ها
    در مرحله اول مطالعه با توجه به بار هیدرولیکی 25/2 لیتر در دقیقه، زمان ماند 5/4 دقیقه و BOD ورودی 278 میلی گرم در لیتر، میانگین حذف BOD معادل %80 بود. در مرحله دوم تحقیق با افزایش بار هیدرولیکی به 75/3 لیتر در دقیقه با توجه به زمان ماند 5/3 دقیقه و BOD ورودی 242 ملی گرم در لیتر، حذف BOD %68 به دست آمد.
    نتیجه گیری
    در این مطالعه صافی طی دو مرحله کند و متوسط مورد بهره برداری قرار گرفت، افزایش بار سطحی (SOR) به میزان %60 و بهره برداری صافی در بار سطحی متوسط، میانگین درصد حذف BOD را به میزان %12 کاهش داده، ولی کیفیت پساب در هر دو حالت بهره برداری، مطابق استاندارد سازمان حفاظت محیط زیست کشوری جهت آبیاری زمین می باشد.
    کلیدواژگان: تصفیه فاضلاب شهری، صافی چکنده، حذف اکسیژن مورد نیاز شیمیایی، بار سطحی کند و متوسط
  • یونس مهری صفحه 86
    زمینه
    شکستگی های سوپراکوندیلار استخوان بازو از شکستگی های شایع کودکان است، که همیشه با اشکالاتی در زمینه درمان همراه است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین میزان موفقیت درمان شکستگی های سوپراکوندیلار استخوان بازو به روش جااندازی بسته همراه با پین گذاری پوستی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بر روی 26 بیمار که از آبان 1377 تا اسفند 1379 با تشخیص شکستگی سوپراکوندیلار استخوان بازو در بیمارستان شهید رجایی قزوین بستری شده و با روش جااندازی بسته همراه با پین گذاری پوستی درمان شده بودند، انجام گرفت
    یافته ها
    نتایج عالی در % 15/46، خوب در % 61/34، متوسط در % 38/15 و ضعیف در % 84/3 موارد به دست آمد. محدودیت حرکت های مفص در هیچ یک از بیماران به جا نماند. عوارض بعد از عمل حداقل بود و هم شکستگی سریع و در عرض 6 هفته جوش خوردند.
    نتیجه گیری
    جااندازی بسته و پین گذاری پوستی برای درمان شکستگی سوپر اکوندیلار استخوان بازو، روش موثر بوده و به راحتی قابل انجام است.
    کلیدواژگان: شکستگی سوپراکوندیلار، استخوان بازو، جااندازی بسته، پین گذاری پوستی، محور اندام