فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:16 Issue: 2, 2012

  • تاریخ انتشار: 1391/03/20
  • تعداد عناوین: 14
|
  • مرتضی دهقان، شهریار صالحی تالی صفحات 4-9
    زمینه
    ابتلا به تنوسینویت دکورون در اثر فعالیت های تکراری و روزمره، سبب مراجعه زیاد به درمانگاه ارتوپدی و در نهایت افزایش هزینه های درمانی و اتلاف وقت بیماران می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه اثربخشی تزریق موضعی متیل پردنیزولون و لیدوکائین همراه و بدون آتل با آتل گیری تنها (بدون تزریق دارو) در درمان تنوسینویت دکورون انجام شد
    مواد و روش ها
    در این کارآزمایی بالینی 108 بیمار مبتلا به تنوسینویت دکورون مراجعه کننده به درمانگاه ارتوپدی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در سال 1389 انتخاب و به صورت تصادفی ساده به سه گروه تقسیم شدند. مداخله درمانی در گروه اول تزریق 1 میلی لیتر لیدوکائین %1 و 40 میلی گرم پردنیزولون همراه با آتل گیری، در گروه دوم تزریق 1 میلی لیتر لیدوکائین %1 همراه با 40 میلی گرم پردنیزولون و در گروه سوم درمان با آتل گیری تنها (بدون تزریق دارو) و پی گیری به مدت سه هفته در هر گروه بود. اطلاعات با استفاده از ابزار دیداری (visual analogue scale) جمع آوری و داده ها با آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و ANOVA تحلیل شدند.
    یافته ها
    روند تغییرات میانگین شدت درد در سه هفته مجزا در گروه های درمانی مختلف بیان گر آن بود که کاهش میانگین شدت در گروه درمان تزریقی موضعی همراه با آتل گیری مفصل نسبت به سایر درمان ها تفاوت معنی دار آماری داشت (01/0= P).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد تزریق موضعی متیل پردنیزولون و لیدوکائین همراه با تثبیت مفصل، در درمان تنوسینویت دکورون نسبت به سایر روش های درمانی موثرتر است.
    کلیدواژگان: تنوسینویت دکورون، لیدوکائین، آتل، متیل پردنیزولون
  • سیما هاشمی پور، فرید عزیزی، بهرام مهرتاش، نوید محمدی، مجید سررشته داری، محمدرضا ساروخانی صفحات 10-15
    زمینه
    در مطالعه های مختلف، شیوع نارسایی آدرنال و رابطه کورتیزول سرم با پیش آگهی بیماران دچار ناخوشی های بحرانی، متفاوت گزارش شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه میزان کورتیزول سرم با بدحالی و پیش آگهی بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1387 بر روی 60 بیمار بستری در بخش مراقبت های ویژه مرکز آموزشی- درمانی بوعلی سینای قزوین انجام شد. کورتیزول پایه و پس از تحریک با آمپول کوزینتروپین اندازه گیری شد. رابطه کورتیزول با درجه های مختلف بدحالی، وجود یا عدم وجود پرفشاری خون، درمان با داروی افزاینده فشارخون، لوله گذاری تراشه و مرگ بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری تی، آنالیز واریانس و رگرسیون لجستیک تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 60 بیمار مورد مطالعه، % 35 کورتیزول پایه مرزی (بیش تر از 441 و کم تر از 938 نانومول در لیتر) داشتند. کورتیزول پایه سرم در هیچ یک از بیماران کم تر از 441 نانومول در لیتر نبود. کورتیزول سرم همه بیماران پس از تحریک به بالاتر از 938 نانومول در لیتر رسید. کورتیزول سرم رابطه مستقل و مستقیمی با میزان مرگ، افت فشارخون، درمان با داروی افزاینده فشارخون و لوله گذاری تراشه داشت (05/0 > P).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نارسایی آدرنال در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه شایع نیست و می توان از میزان کورتیزول سرم در تعیین پیش آگهی بیماران بهره جست.
    کلیدواژگان: نارسایی آدرنال، کورتیزول، بخش مراقبت های ویژه، پیش آگهی
  • شکوه سادات ابوترابی، مسعود شریفی، امیر جوادی، منوچهر مهرام، جمیله سلیمانیان صفحات 16-20
    زمینه
    زایمان زودرس و وزن کم هنگام تولد از علل مهم مرگ و میر نوزادان است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه بین عفونت واژینوز باکتریایی با وزن هنگام تولد نوزاد و زمان زایمان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی با روش نمونه گیری خوشه ایاز سال 1387 تا 1389 بر روی ترشحات واژینال 751 زن باردار 26-23 هفته مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی قزوین انجام شد. نمونه ها پس از رنگ آمیزی با روش نوگت ارزیابی شدند. داده ها با آزمایش آماری کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    جواب آزمایش 734 نفر (%7/97) از نظر واژینوز باکتریایی منفی و 17 نفر (%3/2) مثبت می باشد به علت مهاجرت برخی از زنان، از 697 نفر با واژینوز منفی، 72 نفر آن ها (%3/10) پارگی زودرس کیسه آب را داشتند و در گروه مقابل، 4 نفر آنان (%5/23) پارگی زودرس را داشتندکه این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها به نظر می رسد ارتباطی بین واژینوز باکتریایی و زایمان زودرس و وزن هنگام تولد نوزاد وجود نداشت.
    کلیدواژگان: واژینوز باکتریایی، زایمان زودرس، وزن کم هنگام تولد
  • رحمت الله بنان، شادمان نعمتی*، احمد علیزاده، احسان کاظم نژاد، حسن کرداری، فتانه بخشی صفحات 21-27
    زمینه

    ضخامت پوست در نتایج زیبایی بعد از رینوپلاستی نقش مهمی دارد و برخی جراحان از کاهش بافت زیرپوستی برای کم کردن ضخامت پوست استفاده می کنند.

    هدف

    مطالعه به منظور مقایسه ضخامت پوست نوک بینی در بیماران رینوپلاستی در دو روش با و بدون چربی برداری (defat) انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مورد- شاهدی بر روی 111 بیمار کاندید رینوپلاستی انجام شد که طی بهمن ماه 1388 تا شهریور ماه 1389 به مرکز آموزشی درمانی امیرالمومنین رشت مراجعه کردند. تمام بیماران قبل از عمل معاینه بالینی شدند و ضخامت پوست نوک بینی و بالای نوک بینی آن ها به وسیله سونوگرافی اندازه گیری شد. بیماران دارای پوست متوسط و ضخیم به طور تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند و افراد گروه مورد، تحت چربی برداری پوست بینی قرار گرفتند. نتایج سونوگرافی یک ماه و 12 ماه بعد از عمل در 44 بیمار با نتایج قبل از عمل در هر دو گروه مقایسه شد. داده ها با آزمون های ویلکاکسون و سنجش مکرر تحلیل شدند.

    یافته ها

    از 111 بیمار با میانگین سنی 6/7 ± 1/25 سال، 16 نفر (%4/14) مرد و 95 نفر (%6/86) زن بودند، براساس معاینه بالینی نوع ضخامت پوستی در20 بیمار (%9/18) نازک، 68 بیمار (%4/59) متوسط و 23 بیمار (%7/21) ضخیم بود. در سونوگرافی نوع ضخامت پوستی 7 نفر (%8/6) نازک، 83 نفر (%6/80) متوسط و 13 نفر (%6/12) ضخیم بود. ضخامت پوست نوک و بالای نوک بینی هیچ تفاوت آماری معنی داری قبل از جراحی و در دوره پی گیری در دو گروه نداشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، سونوگرافی ابزاری دقیق برای ارزیابی ضخامت پوست قبل از عمل رینوپلاستی است. روش چربی برداری در پوست های ضخیم و متوسط تاثیری در کاهش ضخامت پوست نوک بینی بعد از رینوپلاستی ندارد.

    کلیدواژگان: رینوپلاستی، ضخامت پوست، چربی برداری، سونوگرافی
  • محبوبه نصیری، محمد تقی هدایتی، بهناز رحیمیان، هنگامه کریمی صفحات 28-34
    زمینه
    آزمون ورزشی یک روش غیرتهاجمی در بررسی وضعیت قلبی و عروقی است. اما نتایج آن به تنهایی قادر به تشخیص یا رد بیماری عروق کرونر نیست و لازم است برای تشخیص نهایی از آنژیوگرافی عروق کرونر استفاده شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نتایج آنژیوگرافی عروق کرونر در افراد با آزمون ورزشی مثبت انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی 200 مددجوی مراجعه کننده با درد قفسه سینه به واحد آزمون ورزشی بیمارستان امام سجاد (ع) رامسر در سال 88-1387 انجام شد. نمونه گیری به روش آسان و جمع آوری اطلاعات به صورت مصاحبه و مشاهده بود و افرادی که نتایج آزمون ورزش ی آن ها مثبت بود، جهت انجام آنژیوگرافی پی گیری شدند. داده ها با آزمون های آماری کای دو و تی مستقل تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 200 مددجوی مراجعه کننده 49 نفر (%5/24) آزمون ورزشی مثبت، 122 نفر (%66) آزمون ورزشی منفی و 19نفر (%5/9) نیاز به اسکن داشتند. از تعداد 49 نفر با آزمون ورزشی مثبت، 29 نفر آنژیوگرافی مثبت داشتند؛ به عبارتی نتایج آزمون ورزشی مثبت واقعی %2/59 و مثبت کاذب %56/28 بود. بین نتایج مثبت آزمون ورزش با جنسیت و شاخص توده بدنی ارتباط معنی دار آماری وجود داشت (به ترتیب 05/0 P < و 04/0 P <).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها می توان از آزمون ورزشی به عنوان یک ابزار غربال گری مناسب در افراد با درد قفسه سینه استفاده کرد. البته لازم است در زمینه احتمال مثبت واقعی یا کاذب آن توضیح کافی به بیمار داده شود.
    کلیدواژگان: آزمون ورزشی، آنژیوگرافی عروق کرونر، درد قفسه سینه
  • محمد رحمتی یامچی، نصرت الله ضرغامی، محمد رهبانی نوبر، رضا نجفی پور، مجید مبصری صفحات 35-43
    زمینه
    سرطان پستان شایع ترین نوع سرطان در زنان است. چاقی از جمله عوامل خطر شناخته شده برای این سرطان است که با تولید آدیپوسیتوکین ها می تواند نقش مستقیمی در بروز سرطان داشته باشد. از طرفی برای شروع و پیشرفت سرطان، فعالیت آنزیم تلومراز به خصوص بیان ژن زیر واحد کاتالیتیک آن (hTERT)، ضروری به نظر می رسد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین درجه های مختلف چاقی و آدیپوسیتوکین ها با بیان ژن hTERT و مراحل سرطان پستان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال های 1387 و 1388 بر روی 65 بیمار مبتلا به سرطان پستان انجام شد. و نمونه خون و بافت توموری تازه از آن ها گرفته شد. در بافت توموری بیان ژن hTERT با روش کمی Real-time PCR و در پلاسمای آن ها غلظت آدیپوسیتوکین ها با روش ایمونواسی ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری تی، اسپیرمن و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 65 بیمار مورد مطالعه، در 53 نفر 1% بیان ژن hTERT مشاهده شد که سطح بیان آن با شاخص توده بدنی، مرحله و درجه سرطان ارتباط معنی داری داشت. همچنین ارتباط مثبت و معنی داری بین بیان ژن hTERT با لپتین (484/0، r= 008/0 P=) وجود داشت، اما این ارتباط با سایر آدیپوسیتوکین ها شامل اینترلوکین-6 (041/0-، r= 83/0 P=) و TNF-α (059/0-، r= 76/0 P=) از نظر آماری معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان نتیجه گرفت که چاقی به عنوان منبع لپتین می تواند در بروز و پیشرفت سرطان پستان نقش مستقیمی داشته باشد.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، چاقی، زیر واحد کاتالیتیک تلومراز hTERT، آدیپوسیتوکین
  • مرتضی پیری، محمد ناصحی، فاطمه مافی، مریم اسادات شاهین، محمدرضا زرین دست صفحات 44-51
    زمینه
    نیکوتین و دوپامین در اضطراب دخیل هستند. از سوی دیگر، بر همکنش بین گیرنده های دوپامینی D1 و نیکوتین در زمینه تعدیل برخی رفتارها اثبات شده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین نقش گیرنده های دوپامینی هیپوکامپ پشتی بر روی اثرات نیکوتین بر رفتار اضطرابی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1388 در پژوهشکده علوم شناختی تهران انجام شد. تعداد 190 موش سوری در گروه های ده تایی در دستگاه استریوتاکسی قرار داده شده و دو کانول در ناحیه CA1 هیپوکامپ پشتی آن ها قرار داده شد. سپس اثر آگونیست (SKF38393) و آنتاگونیست (SCH23390) گیرنده دوپامینی D1 بر روی اثرات اضطراب زای نیکوتین (5/0 میلی گرم بر کیلوگرم) در این موش ها با استفاده از آزمون اضطراب صفحه سوراخ دار اندازه گیری شد. داده ها با آزمون های آماری دونت و واریانس یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    نیکوتین اثر اضطراب زا داشت (001/0> P). تزریق دوز غیرموثر SCH23390 به داخل هیپوکامپ پشتی اثر اضطرابی القاء شده با نیکوتین را برمی گرداند (001/0> P). به کار بردن دوز های غیرموثر SKF38393 با دوز غیرموثر نیکوتین، اثر اضطراب زای نیکوتین را افزایش داد (001/0> P). هیچ کدام از داروهای به کار رفته بر روی فعالیت حرکتی اثری نگذاشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد گیرنده های دوپامینی D1 هیپوکامپ پشتی، بر روی پاسخ اضطرابی القاء شده با نیکوتین نقش تعدیل کننده دارند.
    کلیدواژگان: نیکوتین، هیپوکامپ پشتی، گیرنده دوپامینی D1، اضطراب
  • ابوالفضل محبی، صمد آقایی، محمد محمدزاده، مهناز توکلی صفحات 52-57
    زمینه
    گونه های آسینتوباکتر مقاوم به ایمی پنم تولیدکننده متالوبتالاکتاماز به عنوان یکی از با اهمیت ترین عوامل عفونت های بیمارستانی گزارش شده اند و یک مشکل درمانی مهم در سراسر جهان هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین شیوع متالوبتالاکتاماز در میان گونه های آسینتوباکتر مقاوم به ایمی پنم جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان های منتخب شهر کرج انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی140 ایزوله آسینتوباکتر در6 ماهه اول سال 1389 از نمونه های بالینی که به آزمایشگاه های بیمارستان های کرج ارسال شده بودند، انتخاب و از نظر مقاومت به ایمی پنم بررسی شدند. تولید آنزیم متالوبتالاکتاماز با استفاده از روش های فنوتیپی انتشار دیسک ترکیبی، سینرژی دابل دیسک و آزمون Hodge مطالعه شد. سپس الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی ایزوله های متالوبتالاکتاماز مثبت توسط روش انتشار دیسک با دیسک های آنتی بیوتیکی مختلف طبق دستور کار موسسه استانداردهای آزمایشگاهی و بالینی (CLSI) انجام شد.
    یافته ها
    از 140 ایزوله آسینتوباکتر 29 نمونه (%7/20) به ایمی پنم مقاوم بودند که از بین آن ها 24 نمونه (%45/17) از نظر متالوبتالاکتاماز با روش های فنوتیپی مثبت بودند.
    نتیجه گیری
    یافته های مطالعه حاکی از رشد گسترده عفونت های بیمارستانی توسط آسینتوباکترهای مقاوم به چند دارو در این منطقه است که می تواند مشکل بزرگی در درمان آنتی بیوتیکی بیماران باشد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر، مقاومت آنتی بیوتیکی، ایمی پنم، متالوبتالاکتاماز، عفونت بیمارستانی
  • فربد عبادی فرد آذر، مهناز صلحی، علیرضا ظهور، مریم علی حسینی صفحات 58-64
    زمینه
    پوکی استخوان یکی از مشکلات مهم سلامت عمومی در دنیا و در حال شیوع فزاینده است. شواهد نشان می دهند که با برخی تغییرات در سبک زندگی می توان از بروز پوکی استخوان پیشگیری کرد یا وقوع آن را به تاخیر انداخت.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر آموزش بهداشت براساس مدل اعتقاد بهداشتی در ارتقای رفتارهای پیشگیری کننده از پوکی استخوان در زنان روستایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه „ مداخله ای در سال 1388 بر روی دو گروه آزمون (55 نفر) و شاهد (55 نفر) انجام شد که از دو خانه بهداشت شهرستان ملایر به روش دو مرحله ای تصادفی انتخاب شدند. گروه آزمون در 4 جلسه آموزشی شرکت کردند که بر مبنای اجزای الگوی اعتقاد بهداشتی بود. ابزار گردآوری داده „ ها پرسش نامه „ ای شامل 37 سوال براساس مدل اعتقاد بهداشتی، اطلاعات جمعیتی و رفتارهای پیشگیری کننده از پوکی استخوان بود که قبل و دو ماه بعد از مداخله تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، تی زوجی و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    قبل از مداخله هیچ تفاوت معنی داری از نظر اجزای الگوی اعتقاد بهداشتی بین دو گروه وجود نداشت. بعد از مداخله آزمون آماری تی مستقل تفاوت معنی داری را بین دو گروه در اجزای مدل شامل حساسیت و شدت درک شده، موانع و منافع درک شده، راهنمای عمل و خودکارآمدی نشان داد (05/0 P≤). با افزایش میانگین نمره اجزای مدل اعتقاد بهداشتی، اتخاذ رفتارهای پیشگیری کننده از پوکی استخوان نیز افزایش می یافت.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق، تاثیر و کارآیی مدل اعتقاد بهداشتی را در اتخاذ عملکردهای پیشگیری کننده از پوکی استخوان تایید کرد.
    کلیدواژگان: الگوی اعتقاد بهداشتی، پوکی استخوان، رفتارهای پیشگیری کننده
  • شهرام توفیقی، محمدصالح فلاح*، مجتبی خواجه آزاد صفحات 65-70
    زمینه

    ارتقای کیفیت آموزش یکی از چالش های مهم نظام سلامت است. مدل تعالی بالدریج الگویی است که سازمان ها را به وسیله خودارزیابی تعالی می بخشد. این مدل اصول مدیریت کیفیت فراگیر (TQM) را برای سازمان های آموزشی- درمانی بهینه نموده و «رهبری» اولین معیار آن است.

    هدف

    مطالعه به منظور ارزیابی کیفیت رهبری آموزشی بیمارستان بقیه الله (عج) تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطی در سال 1389 در بیمارستان بقیه الله (عج) انجام شد. جمع آوری اطلاعات با سه روش؛ مصاحبه با مدیران و کارکنان، مطالعه مستندات و مشاهده فرایندها با استفاده از فهرست ارزیابی استاندارد مدل تعالی بالدریج (نسخه 2010- 2009) انجام شد. داده ها براساس ماتریس امتیازدهی بالدریج تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    این بیمارستان از مجموع 120 امتیاز معیار «رهبری»، 96/53 امتیاز (%96/44) به دست آورد. امتیازهای کسب شده شامل زیر معیار «رهبری ارشد» با 63/30 امتیاز و «اداره سازمان و پاسخ گویی اجتماعی» با 33/23 بود.

    نتیجه گیری

    این بیمارستان رویکرد مناسبی جهت تعالی سازمانی داشت، ولی در سطوح یادگیری سازمانی و انسجام همچنان نیازمند ارتقا است. لذا توصیه می شود استانداردهای موجود با استفاده از شاخص های مدل بالدریج تقویت شود.

    کلیدواژگان: کیفیت، مدل بالدریج، رهبری آموزشی، بیمارستان
  • علی اکبر احمدی، حسین مبارکی، محمد یوسفلی صفحات 71-76
    زمینه
    رفتار شهروندی رفتار ارزشمند و مفید ی است که افراد به صورت داوطلبانه از خود بروز می دهند. بنابراین در دنیای پرچالش کنونی، سازمان ها به منظور رقابت در صحنه جهانی، در تلاش هستند تا کارکنانی را به کار گیرند که فراتر از نقش تعیین شده در شغلشان عمل کنند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین روابط ساختاری بین رضایت شغلی با رفتار شهروندی سازمانی پرستاران بیمارستان های آموزشی استان قزوین و اصفهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان سال 1389 بر روی تعداد 481 نفر از پرستاران دو استان قزوین و اصفهان انجام شد که به شکل تصادفی انتخاب شدند. اطلاعات مورد نیاز با استفاده از پرسش نامه های سنجش رضایت شغلی تدوین شده توسط اسمیت، کندال و هالین و پرسش نامه رفتار شهروندی سازمانی به کار رفته در تحقیق گونزالس و گارسیاکارازو گردآوری شدند و با روش همبستگی و به کارگیری معادله ساختاری تحلیل شدند.
    یافته ها
    رضایت پرستاران از بعد ماهیت شغل و همکاران در حد بالا (001/0 P<) و از نظر ابعاد پرداخت، ارتقای شغلی و سرپرستان در حد پایین (05/0 P<) و هر سه بعد رفتار شهروندی سازمانی مشتمل بر مشارکت سازمانی، تحویل خدمات و وفاداری سازمانی در حد بالا بود (001/0 P<). رضایت شغلی بر هر یک از ابعاد رفتار شهروندی سازمانی تاثیر مستقیم و معنی داری داشت (32/0 R2=).
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد با افزایش رضایت شغلی می توان رفتار شهروندی سازمانی پرستاران را افزایش داد.
    کلیدواژگان: رفتار شهروندی سازمانی، رضایت شغلی، پرستار
  • منصور خراسانی، حسین پارسا صفحات 77-82
    ناهنجاری های عروقی از بدو تولد وجود دارند. حدود %35 از ناهنجاری های عروقی داخل استخوانی هستند. همانژیوماهای داخل استخوانی احتمالا نشان گر ناهنجاری های وریدی یا وریدی- شریانی هستند. هدف از این گزارش معرفی بیماری با ناهنجاری عروقی داخل استخوانی است که تحت درمان جراحی و بازسازی فک به روش جدید قرار گرفت.
    بیمار آقای20 ساله ای که با یک ضایعه رادیولوسنت مولتی لاکولر وسیع در نیمه راست فک پایین با تخریب استخوان و اتساع کورتکس با کال و لینگوال، به هم خوردن اکلوژن، جا به جایی دندان ها و عدم قرینگی صورت بود که به علت خون ریزی شدید ضمن بیوپسی و معاینه رادیوگرافیک (پانورامیک، سی تی اسکن و آنژیوگرافی) با تشخیص ضایعه عروقی تحت درمان جراحی قرار گرفت. پس از در دسترس قرار دادن شریان کاروتید خارجی توسط متخصص عروق، کل فک با حدود یک سانتی متر از استخوان سالم (از دندان سانترال سمت چپ فک پایین تا قسمت میانی شاخه صعودی سمت راست) از طریق روش داخل دهانی، پس از کنار زدن کامل نسج نرم لینگوال و باکال با استفاده از اره gigli، بریده و به خارج دهان منتقل شد. پس از کورتاژ کامل ضایعه و انجام فیکساسیون بین فکی، استخوان فک خود بیمار با حفظ شکل و انحنا و قالب کلی بدون نیاز به برداشتن استخوان پیوندی از منطقه دیگر بدن (لگن- دنده وکالواریوم) با استفاده از 3 عدد پلاک و10 عدد پیچ در محل ثابت شد و به مدت 6 هفته فیکساسیون بین فکی باقی ماند. مزایای این روش عبارت بود از: جراحی از طریق دهان جهت ممانعت از ایجاد اسکار علی رغم محدودیت دسترسی از طریق دهان،استفاده از استخوان بریده شده جهت بازسازی فک و عدم نیاز به برداشتن استخوان از سایر نواحی و کاهش زمان جراحی و بی هوشی و به حداقل رساندن عوارض ناشی از آن ها.
    کلیدواژگان: ناهنجاری عروقی داخل استخوانی، فک پایین، بازسازی
  • مریم رهنمای نمین صفحات 83-86
    این مطالعه مقطعی با هدف مقایسه میزان افسردگی دانشجویان ساکن خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی تاکستان با دانشگاه آزاد ابهر و بویین زهرا انجام شد. در این مطالعه 407 نفر از دانشجویان دختر و پسر این دانشگاه ها در سال 1388 با استفاده از پرسش نامه افسردگی بک بررسی و داده ها با آزمون های آماری کای دو، سامرزدی، من ویتنی، ضریب پیرسون وکندال تحلیل شدند. از میان 407 دانشجوی مورد مطالعه، %2/18 افسردگی شدید داشتند. این میزان در دانشگاه های آزاد تاکستان، ابهر و بویین زهرا به ترتیب %5/17، %7/14 و %9/21 بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود. بین وضعیت خوابگاه با درجه افسردگی دانشجویان رابطه معنی داری وجود داشت (001/0= P).
    کلیدواژگان: افسردگی، دانشجو، خوابگاه
  • نامجو پیروی، فریبا درخشان، طاهره کریمی، سعید آصف زاده صفحات 87-90
    یکی از انتخاب های مهم زندگی جوانان پس از پایان تحصیلات متوسطه، انتخاب رشته تحصیلی است که در آینده شغلی آنان نقش بسزایی دارد. مهم ترین اهداف دانشگاه ها آماده ساختن جوانان برای فعالیت های شغلی و اجتماعی آینده است. این مطالعه مقطعی به منظور ارزیابی عوامل موثر بر انتخاب رشته تحصیلی بر روی 400 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی قزوین (%4/24 مرد و %6/75 زن) در سال تحصیلی 89- 1388 انجام شد. % 6/71 شرکت کنندگان علت انتخاب رشته فعلی را نیاز جامعه می دانستند. % 8/70 دانشجویان در هنگام انتخاب رشته به درآمد رشته توجه داشتند. % 2/34 دانشجویان علت انتخاب رشته فعلی را علاقه به رشته اعلام کردند. بنابراین لازم است شرایطی فراهم شود که داوطلبان با آگاهی و شناخت کافی انتخاب رشته نمایند.
    کلیدواژگان: انتخاب رشته، دانشجو
|
  • M. Dehghan, Sh. Salehitali Pages 4-9
    Background
    Developing De Quervain’s tenosynovitis due to repetitive and routine activities causes re-admission to orthopedic clinics, increasing health care costs, and waste of patient's time.
    Objective
    The present study aimed at comparing the efficacy of local injection of methyl prednisolone and lidocaine with and without splint, splinting alone (with no drug injection) in treating patients suffered from De Quervain’s tenosynovitis.
    Methods
    This was a clinical trial carried out on 108 patients with De Quervain’s tenosynovitis who attended the orthopedic clinic at Shahrekord University of Medical Sciences in Shahrekord (Iran) in 2010. Patients were randomly divided into three groups as follows: a) Those injected with 1ml of %1 lidocaine and 40 mg of prednisone plus splint, b) those injected with 1ml of %1 lidocaine and 40 mg of prednisone with no splint, and c) those treated with splinting alone. All three groups were given a 3-week follow up. Data were collected by visual analogue scale questionnaire and further analyzed by statistical tests including ANOVAs, chi square test, and independent t test.
    Findings
    The findings of this study revealed that the mean pain intensity was significantly lower in the group treated by injecting drugs and splinting compared to other two groups (P<0.01).
  • S. Hashemi Pour, F. Azizi, B. Mehrtash, N. Mohammadi, M. Sarreshtehdari, Mr. Sarokhani Pages 10-15
    Background
    The prevalence of adrenal insufficiency and association of serum cortisol with prognosis in intensive care unit patients is controversial. Some studies have shown a direct association between serum cortisol and bad prognosis while in other studies no such association has been made.
    Objective
    This study was designed to evaluate the association between serum cortisol and prognosis of patients in intensive care unit.
    Methods
    This was a cross-sectional study performed on intensive care unit patients of Bou-Ali teaching hospital in Qazvin (Iran) in 2009. Serum cortisol levels were measured before and after injection of cosyntropin. Basal cortisol level below 441 nmol/l was interpreted as adrenal insufficiency. In patients with serum cortisol between 441 and 938 nmol/l following injection of cosyntropin the level of serum cortisol was re-measured after 60 min. Patients with serum cortisol response less than 255 nmol/l were interpreted as having partial adrenal insufficiency. Later, patients were divided into 4 groups based on APACHE scoring system. Association of serum cortisol with APACHE score, hypotension, intubation, and mortality was evaluated.
    Findings
    Of 60 patients under study, none found to have adrenal insufficiency. Serum cortisol was independently associated with mortality, hypotension, and intubation.
    Conclusion
    Based on results found through this study, Adrenal insufficiency was not common in ICU patients and serum cortisol could be used as a predictor of prognosis.
  • Sh. Abotorabi, M. Sharifi, A. Javadi, M. Mahram, J. Soleimanian Pages 16-20
    Background
    Preterm birth and low birth weight are important causes of mortality in infants
    Objective
    This study aimed to determine the relationship between bacterial vaginosis with low birth weight and PROM.
    Methods
    This analytic study was performed on vaginal discharge of 751 pregnant women in 23-26 weeks between 1387 to 1389 years in Qazvin health centers.The method of cluster samples were selected. Samples are analayzed with Nuget method. Data were evaluated with chi-square test.
    Findings
    results showed that they were 734 (97.7%) negative test of bacterial vaginosis and 17 (2.3%) case were positive. Migration due to a number of people it was not possible to check the delivery status. Of 697 patients with negative bacterial vaginosis, 72 of whom (10.3%) had PROM, and in other group four cases (23.5%) had PROM. This difference was not statistically significant.
    Conclusion
    The significant difference did not exist between bacterial vaginosis and preterm delivery and LBW.
  • R. Banan, Sh. Nemati, A. Alizadeh, E. Kazemnezhad, H. Kerdari, F. Bakhshi Pages 21-27
    Background

    Skin thickness has an important role in aesthetic results of rhinoplasty. Currently, some surgeons employ defatting technique to reduce subcutaneous tissues and decrease the thickness of skin during rhinoplasty.

    Objective

    The aim of this study was to compare the nasal tip skin thickness with and without nasal tip skin defatting technique and to further evaluate the long term effects of this technique on rhinoplasty patients by sonography.

    Methods

    In a case-control study, 111 rhinoplasty candidates were evaluated at a university referral hospital in northern Iran during January to August 2010. Before operation, all patients were investigated through physical exams. Later, the skin thickness of the tip and supra tip were measured by sonography. Patients with moderate to thick nasal skin were randomly allocated to case and control groups for defatting. Sonography results of 44 patients, obtained one and 12 months after the surgery, were compared with those found in two groups before the surgery using Wilcoxon test and Repeat Measure test.

    Findings

    A total of 111 patients with mean age of 25.1±7.6 years including 16 (14.4%) men and 95 (86.6%) women were enrolled. Based on physical examinations, the skin type was thin in 20 (18.9%), moderate in 68 (59.4%), and thick in 23 cases (21.7%). Considering the sonography results, the skin type was thin in 7 (6.8%), moderate in 83 (80.6%), and thick in 13 cases (12.6%). There was no significant difference in the thickness of tip and supra tip skin between defatted cases and control group measured before surgery and within the follow-up period.

    Conclusion

    Based on results found through this study, Sonography is a precise instrument in assessing the nasal skin thickness before rhinoplasty. Defatting technique was shown to be of no effect on reduction of skin thickness of tip and supra tip in moderate or thick skins following rhinoplasty.

  • M. Nasiri, Mt. Hedayati, B. Rahimiyan, H. Karimi Pages 28-34
    Background
    Exercise test is a non-invasive method to assess the cardiovascular situation. The results of exercise test alone cannot determine the presence or absence of coronary artery diseases and for definite diagnosis the application of angiography is necessary.
    Objective
    To investigate the results of coronary artery angiography in persons with positive exercise test.
    Methods
    This was a cross-sectional study performed on 200 clients with chest pain who underwent exercise test at Imam Sajjad Hospital in Ramsar during 2009-2010. Study population was selected based on simple sampling and data were collected through interview and observation. Data were further analyzed using chi-square and t-independent tests.
    Findings
    Of 200 clients participated in the study, 49 (24.5%) had positive exercise test, 122 with negative exercise test (66%), and 19 (9.5%) needed further evaluation. Among those with positive exercise test, 29 had positive angiography indicating a real-positive exercise test of 59.2% and a false-positive figure equal to 28.56%. There was a significant relationship between the positive exercise test and both BMI and sex (P<0.05, P<0.04).
    Conclusion
    It seems that the application of exercise test to be a suitable screening tool especially in people with chest pain. However, caution must be taken when interpreting the result of an exercise test for a patient.
  • M. Rahmati Yamchi, N. Zarghami, M. Rahbani Noubar, R. Najafipour, M. Mobasser Pages 35-43
    Background
    Breast cancer is the most common cancer in women. Obesity is known as a risk factor for breast cancer acting directly on breast cancer by producing adipocytokines. On the other hand, it seems that telomerase activity and especially expression of its catalytic subunit (hTERT) are critical for cancer initiation and development.
    Objective
    To determine the relationship between obesity grades and adipocytokines associated with expression of hTERT gene at different stages of breast cancer.
    Methods
    This was an analytical study carried out on 65 breast cancer patients during 2009-2010. Blood sample and fresh tumour tissue were collected from all patients. Expression of hTERT gene in tumour tissue was evaluated using quantitative real-time PCR and the plasma level of adipocytokines also tested.
    Findings
    Expression of hTERT gene was detected in 53 samples with an expression level which significantly correlated with BMI, stage, and grade of cancer. Also, there was a positive significant correlation between hTERT expression level and leptin level (r=0.484, P=0.008) however, no correlation with other adipocytokines including IL-6 (r=-0.041, P=0.83) and TNF-α (r=-0.059, P=0.76) was observed.
    Conclusion
    Considering the data, it could be concluded that obesity, as the source of leptin, may play a direct role in occurrence and development of breast cancer.
  • M. Piri, M. Nasehi, F. Mafi, M. Shahin, Mr. Zarrindast Pages 44-51
    Background
    Nicotinic and dopaminergic systems influence anxiety behavior. Furthermore, the interaction between nicotine and dopamine D1 receptors has been demonstrated in modulation of some behaviors.
    Objective
    To investigate the involvement of dorsal hippocampus dopaminergic D1 receptor in the nicotine effects on anxiety behavior.
    Methods
    This was an experimental study carried out at Tehran Institute of Cognitive Sciences in 2009. Initially, 190 mice in 10-member groups were placed in a stereotaxic apparatus and two cannulae placed in the CA1 region of hippocampus. Later, the effects of dopaminergic D1 receptors agonist (SKF38393) and antagonist (SCH23390) on nicotine anxiogenic effects in mice were measured using hole-board test of anxiety. Data were analyzed using one-way analysis of variance followed by Dunnett’s test.
    Findings
    Nicotine (0.5 mg/kg) produced anxiogenic effect (P<0.001). Intra-CA1 injections of ineffective doses of SCH23390 reversed the anxiogenic effects induced by nicotine (P<0.001). Furthermore, co-administration of ineffective dose of SKF38393 plus ineffective dose of nicotine increased the anxiogenic effect of nicotine (P<0.001). Locomotion activity was unchanged when no drug was administered.
    Conclusion
    The results indicated that dopamine D1 receptors of the dorsal hippocampus have modulatory role in the anxiogenic response induced by nicotine.
  • A. Mohebi, S. Aghaei, Mohammadzadeh M., M. Tavakoli Pages 52-57
    Background
    Imipenem-resistant Acinetobacter spp. resulting from metallo-β-lactamase (MBLs)-producing strains have been reported to be among important causes of nosocomial infections and of serious therapeutic problem worldwide.
    Objective
    To determine the prevalence of metallo-β-lactamase among imipenem-resistant Acinetobacter isolates based on phenotypic methods.
    Methods
    This was an descriptive study in which 140 clinical isolates of Acinetobacter spp. were initially tested for imipenem susceptibility and later for metallo-β-lactamase production using combined disk diffusion, double disk synergy test, and Hodge test during 2010. Antibiotic susceptibility of positive metallo-β-lactamase isolates were further evaluated by disk diffusion technique using CLSI methodology.
    Findings
    Of 140 isolates, 29 (20.7%) were imipenem-resistant Acinetobacter. Positive phonetypic test for metallo-β-lactamase was 24 (17.1%).
    Conclusion
    The result of this study is indicative of growing number of nosocomial infections associated with multidrug-resistant Acinetobacter spp. in this region leading to difficulties in antibiotic therapy.
  • F. Ebadi Fard Azar, M. Solhi, Ar. Zohoor, M. Ali Hosseini Pages 58-64
    Background
    Osteoporosis is a worldwide public health problem with an increasing prevalence. Evidence suggests that adopting changes on some life styles can prevent or delay the development of osteoporosis.
    Objective
    The purpose of this study was to assess the effectiveness of a health education intervention based on the Health Belief Model in promoting osteoporosis preventive behaviors in rural women.
    Methods
    This study was an interventional research with two groups, experimental (n=55) and control (n=55) groups selected from 2 health houses in the city of Malayer (Iran) in 2009. The experimental group participated in four health education sessions based on components of the Health Belief Model. Data collection tool was a questionnaire including 37 questions based on HBM, demographic information, and preventive behaviors of osteoporosis. Data were collected at two points before intervention and two month after intervention. Statistical analysis was performed by SPSS 15.
    Findings
    Before intervention, there was no statistically significant difference between two groups regarding the health belief constructs however, following intervention, the independent sample t-test was indicative of a significant difference between two groups (P≤0.05) regarding the perceived susceptibility and severity, perceived benefits and barriers, cues to action, and self-efficacy. By increasing the score of different components of Health Belief Model, the adoption of preventive actions of osteoporosis increased.
    Conclusion
    The findings of this survey confirmed the efficiency of Health Belief Model in adopting preventive actions of osteoporosis.
  • Sh. Tofighi Fallah, M. Khajehazad Pages 65-70
    Background

    One of the health system main challenges is promotion of quality education. Baldrige Excellence Model improves organizations with a mechanism of self-assessment. This model has improved the principles of TQM model for Educational-Health care organizations. The» Leadership «is the first criteria.

    Objective

    Quality evaluation of educational leadership in Baqiyatallah Hospital was the purpose of this study.

    Methods

    This was a cross-sectional study performed on Baqiyatallah Hospital. Data were collected by interviewing the leaders and observing the processes and documents base on Baldrige questionnaire (version 2009-2010) and analyzed according to the Baldrige table for scoring.

    Findings

    Of total 120 points of the leadership criterion in Baldrige model, the educational leadership of Baqiyatallah Hospital obtained a score of 53. 95 (44. 96%). The points earned were associated with the sub-criterion of "senior leadership" (30. 63 points) and the “Governance and Societal Responsibilities” criterion (23. 33 points).

    Conclusion

    Based on our findings, the hospital in question was demonstrated to have a good approach for excellence however, the level of organizational learning and integration needed to be upgraded. Thus, the implementation of Baldrige criteria to improve the standards is recommended.

  • A. Ahmadi, H. Mobaraki, M. Youseli Pages 71-76
    Background
    Citizenship behavior is a useful valuable behavior manifested by individuals voluntarily. Thus, in the challenging world we live in, organizations seek competitive advantages by employing individuals who act beyond their tasks.
    Objective
    The aim of this study was to determine the structural relations between job satisfaction and organization citizenship behavior among nurses of Qazvin and Isfahan hospitals.
    Methods
    In this cross-sectional study was performed on 481 randomly selected nurses of Qazvin and Isfahan hospitals during the winter 2011. Data were collected through the "job satisfaction questionnaire” developed by Smith, Kendall, and Halyn" and the “organizational citizenship behavior questionnaire” employed by Gonzalez and Garsyakarazv in their study. Data were analyzed by descriptive correlation method and structural equation.
    Findings
    The study of each individual aspect of job satisfaction revealed that nurses were satisfied with both the nature of their job and their colleagues (P<0.001) while they were neither satisfied with their job promotion nor their supervisors (P<0.05). The nurses also showed a high degree for all three aspects of organization citizenship behavior including organizational participation, delivery of service, and organizational loyalty (P<0.001). Job satisfaction was shown to have significant direct effect on every dimension of organizational citizenship behavior (R2=0.32).
    Conclusion
    As demonstrated by the findings of the present study, while the level of job satisfaction was low among the nurses, the level of their citizenship behavior was high.
  • M. Khorasani, H. Parsa Pages 77-82
    Vascular malformations are presented at birth. Some %35 of vascular malformations occurs in bone. Intrabony hemangioma may also occur and probably is indicative of either venous or arteriovenous malformations. The aim of this report was to assess previous studies and also presenting a patient with intrabony vascular malformation. A twenty - year old man with an extensive multi-locular radiolucent lesion at the right side of mandible with bone destruction, buccal and lingual cortex expansion, malocclusion, teeth displacement, facial asymmetry, and bleeding after tooth extraction or biopsy was referred for control of bleeding. Intra - osseous hemangioma was diagnosed by clinical and para - clinical (panoramic - computerized tomography -angiography) examinations. Following access to external carotid artery by a vascular surgeon and retraction of buccal and lingual soft tissues, the right side of mandible was resected (from middle portion of ramus to left central incisor). After complete curettage of lesion and inter - maxillary fixation, the mandibular bone was fixed at its exact location by using three plates and ten screws for six weeks. The advantages of this method are: The use of patient's bone for mandibular reconstruction bypasses the process of bone harvesting from another site (iliac - calvarium), Shorter time of surgery and general anesthesia and lower morbidity rate, Intra - orally approach leaves no scar on the skin.
  • M. Rahnamay Namin Pages 83-86
    This was a cross-sectional study investigated the degree of depression among students of Islamic Azad University living in Takestan, Abhar, and Bouin-Zahra dormitories. A total of 407 male and female students were included in the present study performed in 2009. The Beck questionnaire was used as the measuring tool to collect data. The proposed theories were examined by statistical tests including chi square test, Mann Whitney test, Somers’ D, Pearson’s, and Kendall’s correlation coefficients. Our data showed that 18.2% of students suffered from severe depression. The depression rate in Takestan, Abhar, and Bouin-Zahra dormitories was, 17.5, 14.7, and 21.9%, respectively. There was no significant difference in depression rate between the students of three dormitories. However, a significant correlation between the degree of depression and the conditions of dormitory was found (P=0.001).
  • N. Payrovi, F. Derakhshan, T. Karimi, S. Asefzadeh Pages 87-90
    One of the important choices of the young people after high school period is to make decision about their future field of study. The aim of this study was to assess the factors affecting the selection of educational field among the students of Qazvin University of Medical Sciences. In this a cross-sectional study, 400 students (24.4% male and 75.6% female) were interviewed in 2009-2010. Data were analyzed using SPSS software and Fisher exact test. Of total students, 71.6% mentioned the reason to choose their field of study was the need of the society, 70.8% interested in the future income of the field, and 34.2% for personal interests. Students should be properly oriented toward their fields of study during pre-university period.