فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:16 Issue: 4, 2013

  • تاریخ انتشار: 1391/11/05
  • تعداد عناوین: 16
|
  • مهدیه عاشق آبادی، محمدرضا بیگدلی صفحات 4-11
    زمینه
    مطالعه های اخیر نشان داده است که استفاده از هایپراکسی نورموباریک (90 درصد) به صورت متناوب یا پیوسته می تواند آسیب های ناشی از سکته مغزی را کاهش دهد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر رادیکال های اکسیژن بر استحکام سد خونی- مغزی ناشی از هایپراکسی نورموباریک در مدل سکته مغزی موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1389 بر روی 42 سر موش صحرایی نژاد ویستار در محدوده وزنی 250 تا 350 گرم انجام شد. موش های گروه آزمایش و شاهد به مدت 6 روز به مدت 4 ساعت در معرض اکسیژن 90 درصد (HO) و 21 درصد (RA) قرار گرفتند. سپس هر گروه اصلی به سه زیر گروه فرعی تقسیم شدند تا دی متیل تیواوره دریافت کنند. آن گاه امتیازهای نقص نورولوژیک و استحکام سد خونی مغزی بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری آنوای یک طرفه و من ویتنی یو تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانه امتیازهای نقص نورولوژیک و استحکام سد خونی- مغزی در گروه آزمایش نسبت به شاهد کاهش یافت (02/0= P)؛ در حالی که با مصرف دی متیل تیواوره این اثر تا حد زیادی از بین رفت (43/0= P).
    نتیجه گیری
    استحکام سد خونی- مغزی حاصل از تیمار با هایپراکسی نورموباریک تا حد زیادی به واسطه رادیکال های اکسیژن انجام می شود.
    کلیدواژگان: حفاظت عصبی، سکته مغزی، هایپراکسی نورموباریک، نقص نورولوژیک، رادیکال های آزاد اکسیژن
  • فرنوش فلاح زاده، علی طیبی، رویا ناصح، ارشد بهرامی، شیرین قاسمی صفحات 12-17
    زمینه
    در ارتودنسی، باندینگ برای توصیف اتصال براکت به سطوح دندانی توسط رزین باندینگ ها به کار می رود. عوامل متفاوتی در استحکام باند براکت ها دخالت دارند که یکی از آن ها محیط نگه دارنده است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر محیط های نگه داری دندان بر روی استحکام باند برشی براکت های ارتودنسی در محیط آزمایشگاهی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1390 بر روی 105دندان آسیای کوچک انسانی سالم انجام شد که سه ماه درداخل مواد نگه دارنده ای مانند آب مقطر، فرمالین %10، کلرامین T %5/0، تیمول%2/0، اتانول%70، محلول نمکی ایزوتونیک و هیپوکلریت سدیم %25/5 در دمای محیط نگه داری شده بودند. سطح باکال دندان ها 30 ثانیه با اسید فسفریک %37 آماده سازی و سپس 15 ثانیه با آب شستشو داده شد. سپس براکت هایی از جنس فولاد ضد زنگ (Dentarum با slot 018/0 اینچ) توسط کامپوزیت و باندینگ TransbondXT (3M) در مرکز هندسی سطح باکال و عمود بر محور طولی دندان ها نصب شد. استحکام باند برشی با دستگاه Universal testing با سرعت 1 میلی متر بر دقیقه بررسی شد و داده ها با آزمون های آماری توکی، آنوا، واریانس یک طرفه و روش های ان پیر(غیر پارامتریک) تحلیل شدند.
    یافته ها
    بیش ترین میانگین استحکام باند برشی (95/20 مگاپاسکال) در کلرامین T %5/0 و کم ترین (08/13مگاپاسکال) در فرمالین %10 و این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود. طبق آزمون آماری توکی نمونه های نگه داری شده در الکل %70 و تیمول %2/0 با هیچ یک از گروه ها تفاوت معنی دار آماری نداشتند. نمونه های داخل کلرامین T %5/0 از نظر استحکام باند برشی با نمونه های نگه داری شده در فرمالین %10 و محلول نمکی ایزوتونیک تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند. نمونه های نگه داری شده داخل آب مقطر در مقایسه با نمونه های نگه داری شده داخل فرمالین%10 تفاوت آماری معنی داری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، تنها نمونه های نگه داری شده در کلرامین T %5/0 نسبت به نمونه های شاهد (آب مقطر) استحکام قابل قبولی داشتند.
    کلیدواژگان: استحکام برشی، محیط نگه دارنده، براکت
  • محبوبه شانشین، تیرنگ نیستانی صفحات 18-25
    زمینه
    روند چاقی در جهان رو به افزایش است. اخیرا، استفاده از نمایه توده بدنی برای طبقه بندی چاقی در جمعیت ها مورد سوال قرار گرفته است. در برخی مطالعه ها از مقاومت بیوالکتریک ((BIA استفاده می شود که روشی مطمئن، دقیق، قابل اطمینان و ارزان برای شناسایی افراد پر وزن و چاق است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه دو روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی در تعیین شیوع اضافه وزن و چاقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1387 بر روی 187 زن به ظاهر تندرست 18 تا 45 ساله انجام شد. داده های جمعیتی و تن سنجی با کمک دانشجوی آموزش دیده، جمع آوری شد. درصد چربی بدن ((%BF و بافت چربی بدن (BFM) با استفاده از روش مقاومت بیوالکتریکی اندازه گیری شد. پر وزنی بر مبنای نمایه توده بدنی بین 25 تا 30 و چاقی براساس بزرگ تر یا مساوی 30 کیلوگرم بر مترمربع تعریف شد. با روش مقاومت بیوالکتریکی، درصد چربی بین 30 تا 35 درصد به عنوان معیار پرچربی و بزرگ تر یا مساوی 35 درصد، چاقی در نظر گرفته شد. داده ها با آزمون های آماری آنوای یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی زنان 1/8 ± 9/34 سال بود. میانگین نمایه توده بدن، درصد چربی بدن و نسبت دورکمر به دور باسن به ترتیب 8/5 ± 7/27 کیلوگرم بر مترمربع، 9/6 ± 5/35 درصد و 08/0 ± 77/0 بود. چاقی شکمی در %6/32 زنان وجود داشت. شیوع چاقی تعیین شده با روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی به ترتیب %8/35 و %8/57 بود و زنان با وزن طبیعی با این دو روش به ترتیب %9/28 و %23 بود(05/0 P<). حدود نیمی از زنان اضافه وزن داشتند و چاق بودند. زنان با سن بالاتر نمایه توده بدن بزرگ تری داشتند، اما این اختلاف برای درصد چربی بدن معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد نتیجه روش نمایه توده بدنی و مقاومت بیوالکتریکی در تعیین افراد لاغر، طبیعی و چاق متفاوت و شیوع چاقی براساس روش مقاومت بیوالکتریکی، بیش تر است.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، چاقی، تجزیه مقاومت بیوالکتریکی، نمایه توده بدن، زنان
  • کریم صالح زاده، عباسعلی گائینی صفحات 26-32
    زمینه
    اطلاعات موجود در مورد تاثیر فعالیت منظم بدنی بر مقادیر لپتین پایه پلاسمایی متناقض و بیش تر داده ها مربوط به آزمودنی های چاق یا لاغر هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین های منتخب هوازی طولانی مدت بر سطوح لپتین پایه در جوانان سالم غیرورزشکار انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1389 بر روی 44 نفر از دانشجویان غیرورزشکار زن و مرد شهید مدنی آذربایجان انجام شد. ابتدا آزمودنی ها بعد از همسان سازی جفت شده به دو گروه زن و مرد مداخله و شاهد تقسیم شدند. سپس برنامه تمرین های هوازی والیبال با شدت معین انجام و 24 ساعت قبل از اولین جلسه تمرینی و 24 ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی نمونه های خونی افراد گرفته شد. مقادیر لپتین در پیش آزمون و پس آزمون به روش الیزا (کیت شرکت IBL ژاپن) تعیین و داده ها با آزمون های آماری تی همبسته، تی مستقل، تحلیل واریانس تک راهه و دو راهه آنوا تحلیل شدند.
    یافته ها
    مقادیر لپتین پایه پلاسمایی در افراد جوان سالم غیرورزشکار، در پاسخ به تمرین های منظم طولانی مدت دچار نوسان نشد، به طوری که در گروه مداخله، سطوح سرمی لپتین زنان در ابتدا 45/1 ± 55/29 و در پایان مطالعه 25/2 ± 05/30 نانو گرم بر دسی لیتر و مقادیر آن برای مردان در ابتدا 24/2 ± 22/31 و در پایان مطالعه 12/3 ± 28/29 نانوگرم بر دسی لیتر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و نقش بافت چربی به عنوان مهم ترین منبع ترشح کننده لپتین، عدم تاثیر فعالیت ورزشی هوازی بر میزان لپتین پلاسما می تواند حاکی از عدم تغییر میزان بافت چربی در آزمودنی ها باشد.
    کلیدواژگان: تمرین های هوازی، لپتین، غیر ورزشکار
  • مجتبی ایزدی، محمد کریمی، مهدی کهندل، حسین دوعلی صفحات 33-39
    زمینه
    لپتین یک هورمون مترشح از بافت چربی است که در تعادل انرژی و تنظیم متابولیسم کربوهیدرات و چربی نقش مهمی دارد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر تمرین های هوازی طولانی مدت بر سطوح لپتین سرم و مقاومت انسولین در بیماران دیابتی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی در سال 1389 بر روی 30 مرد چاق بزرگ سال مبتلا به دیابت نوع دو در قالب دو گروه شاهد و تجربی انجام شد. قبل و بعد از یک برنامه تمرینی هوازی سه ماهه (3 جلسه در هفته)، به منظور اندازه گیری لپتین، انسولین سرم و گلوکز ناشتا از خون همه بیماران نمونه گیری و از گلوگز و انسولین ناشتا برای محاسبه مقاومت انسولین استفاده شد. داده ها با آزمون های آماری تی و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    در شرایط پایه تفاوت معنی داری در متغیرها بین دو گروه مشاهده نشد. سطح لپتین سرم، گلوکز ناشتا و شاخص های تن سنجی در گروه تجربی کاهش معنی داری یافتند (05/0> P). همچنین برنامه تمرینی هوازی به کاهش معنی دار مقاومت انسولین در گروه تجربی منجر شد (05/0> P)، ولی همه متغیرها در گروه شاهد بدون تغییر ماندند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد تمرین هوازی طولانی مدت همراه با کاهش وزن، یک شیوه درمانی غیردارویی جهت تنظیم لپتین سیستمیک، کاهش گلوکز خون و مقاومت انسولین در بیماران دیابتی است.
    کلیدواژگان: دیابت، لپتین، ورزش هوازی، مقاومت انسولین
  • سعید آصف زاده، سلیمه محمد علیخانی، حمیدرضا جواد صفحات 40-46
    زمینه
    بیماری های قلبی- عروقی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است. بررسی ها نشان داده اند در کشورهای توسعه یافته، شاخص های وضعیت اجتماعی- اقتصادی از جمله شغل، تحصیلات و درآمد از پیش بینی کننده های فوق العاده قوی در بیماری های قلبی عروقی هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور ارزیابی وضعیت اجتماعی- اقتصادی فوت شدگان ناشی از بیماری های قلبی- عروقی شهرستان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی تعداد 878 نفر بررسی شدند. که در سال 1388 به علت بیماری های قلبی- عروقی در شهرستان قزوین فوت کرده بودند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسش نامه محقق ساخته مشتمل بر ویژگی های جمعیتی (سن، جنس و محل سکونت)، وضعیت اجتماعی- اقتصادی (سطح تحصیلات، گروه شغلی، درآمد و دهک های درآمدی) و سایر اطلاعات (پوشش بیمه و متراژ سرانه مسکن) افراد مورد مطالعه بود. اطلاعات با استفاده از مصاحبه تلفنی با خانواده افراد مورد مطالعه جمع آوری شد. داده ها، با استفاده از جداول فراوانی تفسیر شد.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد فوت شده 49/13 ± 33/ 73 سال بود. با افزایش سن، شیوع مرگ و میر نیز افزایش می یافت. شانس مرگ و میر در روستا نسبت به شهر، 2 (8/1-4/2 OR=) بود. %67 مرگ و میرها مربوط به افراد بی سواد و بیش ترین فراوانی مرگ و میرها مربوط به گروه شغلی کشاورزان و دامداران بود که %7/69 آنان در دو دهک پایین درآمدی قرار داشتند. شیوع مرگ و میر در افراد متعلق به خوشه اول درآمدی (سه دهک پایین درآمد) نسبت به خوشه سوم درآمدی (سه دهک بالای درآمد)، 18 برابر محاسبه شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، ضروری به نظر می رسد که طرح پزشک خانواده با محوریت نظام ارجاع و اقدام های پیشگیرانه در قالب برنامه های آموزشی، ارتقای سواد بهداشتی، غربال گری و بیماریابی به ویژه در میان گروه های آسیب پذیر جامعه (بی سوادان، کشاورزان و افراد کم درآمد) در شهر و روستا با جدیت و نظارت بیش تری پی گیری شود.
    کلیدواژگان: وضعیت اجتماعی، اقتصادی، مرگ و میر، بیماری های قلبی، عروقی
  • زینت جورابچی، فاطمه رنجکش*، سعید آصف زاده، لای مون سان صفحات 47-53
    زمینه

    دسترسی به مراقبت های دوران بارداری در کاهش میزان مرگ و میر مادر و نوزاد نقش بسیار مهمی دارد.

    هدف

    مطالعه به منظور تعیین اثر برنامه مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران بر میزان عوارض دوران بارداری و زایمان انجام شد.

    مواد و روش ها

    مطالعه کوهورت طی سال های 1386 تا 1389 بر روی450 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهرستان قزوین و البرز انجام شد که با نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. جهت جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه پژوهش گر ساخته استفاده شد که دارای سه قسمت قبل از بارداری، بارداری و بعد از زایمان بود. اطلاعات از پرونده های درمانگاه، مشاهده، مصاحبه با مسوولین مربوطه (پزشک عمومی یا ماما) و مادران مراجعه کننده به درمانگاه به دست آمد. نمونه ها از زمان ورود به مطالعه تا دوران پس از زایمان پی گیری و میزان عوارض دوران بارداری در دو گروه مادران تحت مراقبت های ادغام یافته سلامت (شهر البرز) و مادران تحت مراقبت های رایج دوران بارداری (شهر قزوین) بررسی شد. داده ها با آزمون های آماری تی مستقل، مجذور کای، دقیق فیشر و من ویتنی تحلیل شدند.

    یافته ها

    میزان عوارض بارداری از جمله فشارخون (03/0= P)، زایمان زودرس (03/0= P) و نوزاد نارس (02/0= P) در مادرانی که تحت مراقبت های ادغام یافته سلامت بودند، کم تر گزارش شد. میزان ارجاع در گروه مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران به طور معنی داری بیش تر از گروه مراقبت های رایج دوران بارداری بود (001/0= P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، علی رغم آن که برنامه مراقبت های ادغام یافته سلامت مادران حدود %60 در شهر البرز اجرا شد، به نظر می رسد نقش مثبتی در ارتقای سلامت مادران داشته است.

    کلیدواژگان: مراقبت دوران بارداری، مراقبت ادغام یافته سلامت مادران، عوارض بارداری
  • رحیم ملازاده اسفنجانی، سید موسی کافی، طیبه یگانه صفحات 54-60
    زمینه
    یکی از اختلال های نسبتا شایع روانی که همبودی بالایی با عوامل روان شناختی دارد، اختلال های خوردن است که بیش تر در دختران نوجوان و جوان مشاهده می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تبیین ارتباط سلامت روان با اختلال های خوردن و همچنین بررسی تفاوت سلامت روان در دانشجویان دختر دارای اختلال خوردن و فاقد اختلال خوردن انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه علی- مقایسه ای، با استفاده از نمونه گیری دردسترس، بر روی420 دانشجوی دختر دانشگاه گیلان انجام شد. دانشجویان پرسش نامه های نگرش به خوردن (26 EAT-) و سلامت عمومی (28 GHQ-) را تکمیل کردند. برای تعیین پایایی و روایی پرسش نامه ها از روش بازآزمایی و آلفای کرونباخ استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و تحلیل رگرسیون تحلیل شدند.
    یافته ها
    براساس نمره برش آزمون نگرش به خوردن، %3/74 دانشجویان دختر فاقد اختلال خوردن و%7/25 دارای اختلال خوردن بودند. بین اضطراب در دانشجویان با اختلال خوردن و فاقد اختلال خوردن تفاوت معنی داری وجود داشت (05/0> P)، اما تفاوت بین افسردگی، نشانه های جسمانی، اختلال در کارکرد اجتماعی و نمره کل سلامت روان در دو گروه معنی دار نبود. تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که اضطراب پیش بینی کننده مناسبی برای اختلال های خوردن می باشد.
    نتیجه گیری
    بنابراین، یکی از عوامل روان شناختی مرتبط با اختلال های خوردن در دانشجویان دختر، اضطراب است که بیش تر از سایر عوامل روان شناختی می تواند ابتلاء به این اختلال ها را پیش بینی کند.
    کلیدواژگان: سلامت روان، اختلال های خوردن، دانشجویان دختر
  • پریسا شجاعی، فرهاد خزایی صفحات 61-68
    زمینه
    سازمان ها به آرامی از محیط کوچک فعالیت اقتصادی و اجتماعی محض، به مکان هایی برای بالندگی معنوی تبدیل می شوند. سازمان هایی که برای پرورش معنوی کارکنان خود فرصت هایی فراهم می کنند، موفق تر از سایرین هستند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین رابطه رهبری معنوی با کیفیت زندگی کاری کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 بر روی تمام کارکنان دانشکده های دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. اطلاعات با استفاده از پرسش نامه های رهبری معنوی فرای و کیفیت زندگی کاری کاسیو جمع آوری و داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون و واریانس به روش مدل خطی عمومی (GLM) تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین رهبری معنوی و ابعاد آن یعنی چشم انداز سازمانی) 006/0 (P=، عشق به نوع دوستی (000/0 (P=، ایمان به کار) 006/0 (P=، عضویت در سازمان (000/0 (P=، تعهد سازمانی (000/0 (P= و بازخورد عملکرد (019/0 (P= با کیفیت زندگی کاری کارکنان دانشگاه علوم پزشکی قزوین رابطه معنی دار آماری وجود داشت. ولی بین معنا داری کار با کیفیت زندگی کاری کارکنان رابطه معنی دار آماری وجود نداشت. به طور کلی بین رهبری معنوی با کیفیت زندگی کاری رابطه معنی دار آماری وجود داشت) 02/0 (P=.
    نتیجه گیری
    تبیین واضح رسالت و چشم انداز سازمان برای کارکنان، نظرسنجی از کارکنان درباره ارزش های سازمان و تلاش برای توجه به سلامت روحی و شرایط زندگی کارکنان می تواند به پذیرش اهداف و ارزش های سازمانی از سوی کارکنان منجر شود.
    کلیدواژگان: معنویت، رهبری، کیفیت زندگی کاری، کارکنان
  • علی صفری واریانی، احمد نیک پی، مهران قلعه نوی، محمد مهدی امام جمعه صفحات 69-74
    زمینه
    آلودگی صوتی یکی از مه م ترین مشکلات زیست محیطی در محیط های شهری محسوب می شود که شدت آن رو به افزایش است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه تراز صدای معادل و شاخص صدای ترافیک در شهرهای مختلف استان قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در زمستان سال 1389 در شهرهای آبیک، محمدیه، تاکستان و الوند استان قزوین انجام شد. اندازه گیری ها توسط دستگاه ترازسنج صوت مدل 1353H از شرکت TES تایوان انجام شد. پس از تهیه نقشه شهرها، خیابان های اصلی، تقاطع ها و میادین به عنوان ایستگاه های اندازه گیری در نظر گرفته شدند. اندازه گیری تراز فشار صدای معادل، تراز آماری صوت و شاخص صدای ترافیک براساس روش ایزو 1999، مورد تایید سازمان محیط زیست کشور انجام شد. داده ها با آزمون های آماری تی یک طرفه، دو طرفه و زوجی تحلیل شدند.
    یافته ها
    در %63 ایستگاه های اندازه گیری شده، تراز صدای معادل بیش از حد استاندارد مناطق صنعتی و مسکونی- صنعتی و در %24 ایستگاه ها، تراز صدای معادل در حد استانداردهای مکان های مسکونی- تجاری بود.
    نتیجه گیری
    تراز صدای معادل در شهرهای مورد بررسی بالاتر از حد توصیه شده برای مناطق مسکونی- تجاری بود. یکنواختی تراز صدای معادل روزانه در زمان های مختلف تاییدکننده تراز صوتی یکنواخت ناشی از ترافیک و میدان های انعکاسی در شهرهای مورد بررسی بود.
    کلیدواژگان: آلودگی صوتی، شاخص صدای ترافیک، تراز معادل صدا
  • مرضیه دشتی رحمت آبادی، بهروز مهرام، منیره دشتی رحمت آبادی، ناصر شعیبی صفحات 75-81
    زمینه
    توسعه علمی در هر جامعه مستلزم توجه به تمامی ابعاد و شاخه های دانش است. پژوهش گران شاخه های علمی از طریق تعامل با یافته های جدید از آخرین دستاوردهای علمی آگاه شده و با به کارگیری آن ها در قلمروهای تخصصی، به توسعه حرفه ای نایل و به زمینه های جدید پژوهش هدایت می شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین میزان توجه به موضوع های مختلف پزشکی در مجله های علمی پژوهشی علوم پزشکی کشور انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیل محتوا که در سال 1388 انجام شد، آخرین شماره 108 نشریه علمی پژوهشی علوم پزشکی کشور در بازه زمانی بهار و تابستان 1388 که بر روی پایگاه اطلاع رسانی جهاد دانشگاهی (SID) منتشر شده بود، بررسی شدند. فرایند کدگذاری برای مضامین مقاله ها به شیوه قیاسی و براساس دسته بندی موضوعی مقاله ها براساس طبقه بندی پایگاه MeSH بود.
    یافته ها
    از 990 مقاله مورد بررسی، 335 مقاله (تقریبا %34) در حوزه بیماری ها بود که از این تعداد %13 مربوط به بیماری های زنان و مشکلات زایمانی، %9 بیماری های پوست و بافت هم بندی و %8 بیماری های دستگاه گوارش بود. این در حالی است که توجهی به موضوع های بیماری های حیوان ها، دهان، فک و آرواره معطوف نشده بود.
    نتیجه گیری
    یافته های این تحقیق نشان داد که میزان توجه محققان به پژوهش درحیطه های موجود در علوم پزشکی از توزیعی ناهمگون برخوردار است. فقدان توجه کافی به برخی از قلمروهای موضوعی می تواند عدم توسعه پایدار و رشد علمی در تمامی حوزه های علوم پزشکی را به دنبال داشته باشد.
    کلیدواژگان: مدیریت دانش، تحلیل محتوا
  • پروانه صانعی، احمد اسماعیل زاده صفحات 82-92
    زمینه
    یکی از مواردی که اخیرا توجه زیادی را به خود جلب کرده است اثر شاخص گلیسمیک (Glycemic Index: GI) کربوهیدرات مصرفی و بار گلیسمیک (Glycemic Load: GL) رژیم غذایی بر سندرم متابولیک است.
    هدف
    مطالعه به منظور مرور پژوهش های انجام شده در زمینه ارتباط GI و GL رژیم غذایی با سندرم متابولیک انجام شد.
    مواد و روش ها
    جستجو در PubMed با کلیدواژه های Glyc(a)emic index و Glyc(a)emic load در ترکیب با سندرم متابولیک و حداقل یکی از اجزای سندرم متابولیک، مقاومت انسولینی، حساسیت انسولینی و برخی عوامل خطر مرتبط همچون کلسترول LDL و کلسترول تام انجام شد و بیش تر به نتایج منتشر شده مطالعه های انسانی تا سال 2010 محدود شد. همچنین جستجوی دستی روی مقاله ها انجام و در نهایت 30 بررسی در این مطالعه گنجانده شد.
    یافته ها
    اطلاعات حاصل از مطالعه های مقطعی و مداخله ای، با قدرت تایید نمی کنند که GI و GL با مقاومت انسولینی و حساسیت انسولینی در ارتباط هستند اما ممکن است فیبر غذایی به طور مستقیم مسوول اثرات مفید گزارش شده برای رژیم با GI پایین بر روی حساسیت انسولینی در انسان باشد. در مورد خطر سندرم متابولیک باید با جای گزین کردن منابع کربوهیدراتی با GI پایین (برای مثال برنج قهوه ای به جای برنج سفید) به کاهش خطر سندرم متابولیک و درمان آن کمک کرد؛ به خصوص در جمعیت هایی که انرژی آن ها بیش تر از کربوهیدرات حاصل می شود. همچنین اثرات مفید رژیم با GI و GL پایین بر اجزای متشکله سندرم متابولیک تاکنون در مطالعه های مداخله ای با قدرت تایید نشده است و به نظر می رسد برای دستیابی به نتیجه قطعی در این مورد، طراحی کارآزمایی های بالینی طولانی مدت با حجم نمونه بالا ضروری است.
    نتیجه گیری
    با توجه به مطالعه های ذکر شده، رژیم های با GI پایین شاید در حفظ شاخص های چربی خون و دیگر اجزای سندرم متابولیک مفید باشند؛ به خصوص در افرادی که سطوح بالاتری از شاخص توده بدنی، مقاومت انسولینی یا اختلال تحمل گلوکز دارند.
    کلیدواژگان: شاخص گلیسمیک، بار گلیسمیک، سندرم متابولیک، کربوهیدرات
  • حسین مژدهی پناه، محمد صیاد نصیری صفحات 93-96
    کاهش شنوایی حاد به عنوان علامتی از بیماری مولتیپل اسکلروزیس (ام اس) به ندرت گزارش شده و در اغلب موارد علامتی از عود بیماری بوده است. در مورد علت و درمان این پدیده نیز توافق کلی بین محققان وجود ندارد. در این مقاله دو بیمار مبتلا به کاهش شنوایی حاد گزارش می شوند که در نهایت به بیماری ام اس مبتلا بودند. به دنبال آن به مرور سایر مقاله ها در این زمینه و معرفی بهتر این علامت نادر در بیماران ام اس پرداخته می شود.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، کاهش شنوایی
  • صدیقه رهرو تابان، مریم تفنگ چی ها *، فرزانه بارانی کرباسکی صفحات 97-101

    تشخیص های رادیوگرافیک اهمیت به سزایی در بررسی و نحوه درمان ضایعه های داخل استخوانی ناحیه فک ها دارند، آنچه که مهم است این است که آیا بدون انجام بیوپسی و گزارش هیستوپاتولوژی می توان جراحی ک امل انجام داد. این مطالعه توصیفی به منظور تعیین توافق یافته های رادیوگرافیک و هیستوپاتولوژیک در تشخیص ضایعه های داخل استخوانی فک ها انجام شد. با مراجعه به بایگانی بخش آسیب شناسی دهان، فک و صورت دانشکده دندان پزشکی، پرونده های سال های 1376 تا تیر ماه 1389 بررسی شدند. رادیوگرافی 41 بیمار در دسترس، به صورت اسلاید در اختیار سه متخصص رادیولوژی قرار گرفت و سه تشخیص افتراقی ارایه شده برای هر ضایعه، با تشخیص آسیب شناختی مقایسه شد. بیش ترین میزان توافق در ارتباط با کیست های غیر ادنتوژنیک و کم ترین میزان مربوط به ضایعه های بدخیم بود. لذا به نظر می رسد یافته های رادیوگرافیک به تنهایی برای تشخیص ضایعه های داخل استخوانی فک ها کافی نیست و جهت تشخیص نهایی به بررسی هیستوپاتولوژیک نیاز است.

    کلیدواژگان: تشخیص رادیولوژی، تشخیص آسیب شناختی، ضایعه های داخل استخوانی فک
  • معصومه همت یار، زهرا میرمجیدی هشجین صفحات 102-105
    از عوارض دیابت بارداری، ماکروزومی جنین، عوارض متابولیک نوزاد، هیپو گلیسمی و هیپوکلسمی است. هدف از این مطالعه تحلیلی مقایسه فراوانی هیپوگلیسمی و هیپوکلسمی در نوزادان ماکروزوم و غیر ماکروزوم مادران دیابتی است که بر روی 90 نوزاد مادر دیابتی طی سال های 1384 تا 1388 در بیمارستان جواهری تهران انجام شد. قند خون این نوزادان در 3 ساعت اول، 3 تا 24 ساعت و بعد از 24 ساعت از زمان تولد و کلسیم خون آن ها در 3 ساعت اول و بعد از 24 ساعت از زمان تولد اندازه گیری و داده ها با آزمون های آماری کای دو و فیشر تحلیل شدند. %3/33 نوزادان ماکروزوم بودند. هیپوگلیسمی و هیپوکلسمی در نوزادان ماکروزوم مادران دیابتی شایع تر از نوزادان غیر ماکروزوم بود، ولی این اختلاف از نظر آماری معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: ماکروزومی، هیپوگلیسمی، هیپوکلسمی، دیابت بارداری
  • مهدی فرزادکیا، علیرضا انصاری، محمد مهدی امام جمعه صفحات 106-109
    مدیریت غیر اصولی پسماندهای بیمارستانی تهدیدی جدی برای سلامت بیماران، کارگران، مردم و محیط زیست محسوب می شود. در این راستا، مطالعه حاضر با هدف بررسی مدیریت پسماندهای بیمارستانی در یکی از بیمارستان های فوق تخصصی تهران در سال 1389 انجام شد. برای جمع آوری اطلاعات از پرسش نامه وزارت بهداشت استفاده شد که با حضور مستقیم در بیمارستان و طبق مشاهده و مصاحبه با افراد مرتبط با مدیریت پسماندهای بیمارستانی تکمیل شد. در کل، میزان پسماند جامد تولیدی این بیمارستان به طور متوسط 1750 کیلوگرم در روز بود. از این میزان، سهم روزانه پسماند جامد معمولی، عفونی و تیز و برنده به ازای هر تخت فعال به ترتیب %13/54، %46/43 و %41/2 بود که نشان گر عدم وجود مدیریت مطلوب پسماند در این بیمارستان بود و اقدام اساسی جهت جداسازی پسماندهای عفونی را مورد تایید قرار می داد.
    کلیدواژگان: مدیریت، پسماند بیمارستانی
|
  • M. Asheghabadi, Mr. Bigdeli Pages 4-11
    Background
    Recent studies have shown that the use of prolonged or intermittent normobaric hyperoxia (90 percent) can decrease brain damages caused by stroke.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the effects of oxygen radicals in potentiating the blood-brain barrier caused by normobaric hyperoxia in a rat model of stroke.
    Methods
    This was a experimental study performed in spring 2010. A total of 42 male Wistar rats (250-350 g) were initially divided into two main groups. Both group were exposed to normobaric hyperoxia (90 percent; HO) and room air (21 percent; RA) 4 h/day for 6 days. Later، each main group was subdivided into three subgroups to receive dimethyltiourea. After 24 h، the neurologic deficit scores and blood-brain barrier permeability were assessed. Data were analyzed by one way ANOVA and Mann Whitney U tests.
    Findings
    The medians of neurologic deficit scores and blood-brain barrier permeability decreased in RA and HO (P=0. 02). The neurologic deficit score and the reduced brain edema were significantly relived by MT (P=0. 43).
    Conclusion
    The blood-brain impermeability caused by intermittent normobaric hyperoxia was relieved by use of oxygen radical scavengers.
    Keywords: Neuroprotection, Stroke, Normobaric Hyperoxia, Neurologic Deficit, Free Oxygen Radicals
  • F. Fallahzadeh, A. Tayyebi, R. Naseh, A. Bahrami, Sh. Ghassemi Pages 12-17
    Background
    In orthodontics، bonding is a term commonly used to describe the connection of brackets to tooth surfaces using bonding resins. Different factors are involved in bond strength of orthodontic brackets، among those is the maintenance medium.
    Objective
    To investigate the effect of maintenance medium on shear bond strength of orthodontic brackets.
    Methods
    This was an experimental study performed on 105 healthy premolars in 2012. The teeth were kept at ambient temperature for three months in storage media such as distilled water، formalin 10%، chloramine T 0. 5%، thymol 0. 2%، ethanol 70%، isotonic saline solution، and sodium hypochlorite 5. 25%. Buccal surface of teeth were prepared with 37% phosphoric acid etched for 30 seconds and then washed with water for 15 seconds. Later، stainless steel brackets (Dentarum with 0. 018 inch slots) were installed with composite and Transbond XT (3M USA) in the geometric center of the buccal surface which was perpendicular to the long axis of teeth. The shear bond strength of brackets was measured by universal testing machine at a speed of 1mm/min. Data were analyzed by one way variance، Npar، ANOVA and Tukey’s test.
    Findings
    The highest mean shear bond strength (20. 95 MPa) was found in chloramine T 0. 5% and the lowest in formaldehyde 10% (13. 08 MPa)، showing a significant difference between two media. ANOVA revealed a significant difference between the mean shear bond strength within the groups whereas Tukey’s test failed to demonstrate any significant difference in alcohol and thymol with another groups. The teeth kept in chloramine T 0. 5% showed significant differences in shear bond strength compared with samples stored in formalin 10% and isotonic saline solution. Samples kept in distilled water revealed significant differences with those maintained in formalin 10%.
    Conclusion
    Based on the results of this study، a reasonable strength was only found in chloramine-T 0. 5% compared to control samples (distilled water).
    Keywords: Shear Strength, Maintenance Media, Bracket
  • M. Shahneshin, T. Neyestani Pages 18-25
    Background
    Obesity has an increasing trend worldwide. Application of body mass index (BMI) cutoff points to classify obesity in different populations is controversial. On the other hand، bioelectrical impedance analysis (BIA) is a safe، accurate، reliable، and inexpensive method used in some studies to screen overweight and obesity.
    Objective
    Comparison of bioelectrical impedance analysis and body mass index methods in determining the prevalence of overweight and obesity.
    Methods
    This analytical study was performed on 187 healthy women، aged 18 to 45 years (2008). Demographic and anthropometric data were collected by trained students. Body fat percentage (BF%) and body fat mass (BFM) were measured using BIA method. Two BMI cut-off points (≥25 and ≥30 kg/m2) were used as criteria to determine the overweight and obese women، respectively. Also، two BF% cut-off points (≥30 and ≥35%) were considered to define over fat and obesity. One way ANOVA and Pearson’s correlation coefficient were used for data analysis.
    Findings
    The mean age of women was 34. 9±8. 1 years. BMI، BF% and waist-to-hip ratio were: 27. 7 ± 5. 8 kg/m2، 35. 5 ± 6. 9%، and 0. 77 ± 0. 08، respectively. Central obesity was prevalent in 32. 6% of the subjects. The prevalence of obesity determined by BMI and BIA methods was 35. 8 and 57. 8%، respectively. The women within normal ranges were detected in 28. 9 and 23% of subjects using BMI and BIA methods، respectively (P<0. 05). Almost half of the women were overweight or obese. Women with higher age had higher BMI compared to other subjects but the difference in body fat percentage was insignificant.
    Conclusion
    It seems that BIA and BMI methods to act differently in determining the thin، normal، and obese women. The prevalence of obesity was higher when BIA method used.
    Keywords: Overweight, Obesity, Bioelectrical Impedance Analysis, Body Mass Index, Women
  • K. Salehzadeh, Aa. Gaeini Pages 26-32
    Background
    There is a discrepancy about the effects of regular exercise training on basal leptin level and most of the existing data are obtained from obese/thin subjects.
    Objective
    The present study was conducted to investigate the effects of selected one-year aerobic exercises on basal serum leptin level in normal weight untrained healthy male and female volunteers.
    Methods
    The sample of this semi-experimental study included 44 non-athlete male and female students of Azerbaijan Shahid Madani University in 2010. Subjects were initially homogenized and later divided into two intervention and control groups each consisted of male and female subgroups. The experimental groups experienced one year of specific volleyball training protocol. In two occasions including 24 hours before and 24 hours after the end of study the basal blood samples were collected. Plasma l eptin levels were measured by ELISA and the data were analyzed using paired samples dependent and independent T tests as well as one-way and two-way ANOVA.
    Findings
    The basal plasma leptin levels in healthy young non-athlete individuals did not fluctuate in response to regular long term exercise. Serum leptin levels in women were 29. 55 ± 1. 45 (pre-study) and 30. 05 ± 2. 25 (post-study) and those of men 31. 22 ± 2. 24 and 29. 28 ± 3. 12 ng/dl، respectively.
    Conclusion
    According to the findings and also the role of fat tissue as the main source of plasma leptin، it could be concluded that lack of effect of physical exercise on plasma leptin concentration might be due to unchanged level of adipose tissue in our subjects during the study.
    Keywords: Aerobic Exercise, Leptin, Non, Athlete
  • M. Eizadi, M. Karimy, M. Kohandel, H. Doaly Pages 33-39
    Background
    leptin، a hormone product by adipose tissue، plays an important role in regulation of fat-carbohydrate metabolism.
    Objective
    The objective of this study was to determine the effect of extended aerobic exercise on serum leptin and insulin resistance in male individuals with type 2 diabetes.
    Methods
    This semi-experimental study (2011) was performed on 30 obese adult males with type 2 diabetes who were divided into two control and experimental groups. Blood samples were collected before and after aerobic exercise (3 times/week for 12 weeks) to measure the levels of serum leptin، insulin، and fasting blood sugar in all patients. Fasting glucose and insulin were used for calculating insulin resistance. Data were analyzed using t-test and Pearson’s correlation coefficient.
    Findings
    There was no significant difference between the two groups in all variables at baseline. Serum leptin and fasting glucose levels as well as anthropometrical indexes significantly decreased in experimental group (P<0. 05). In addition، aerobic exercise led to decrease in insulin resistance in experimental group (P<0. 05). All variables remained unchanged in control group.
    Conclusion
    Based on data obtained in our study، it seems that prolonged aerobic exercise combined with weight loss to be a non-pharmacological treatment method to regulate systemic leptin and decrease glucose and insulin resistance in type 2 diabetic patients.
    Keywords: Diabetic, Leptin, Aerobic Exercise, Insulin Resistance
  • S. Asefzadeh, S. Alikhani, Hr. Javadi Pages 40-46
    Background
    Cardiovascular diseases are the main causes of mortality and morbidity. According to many reviews in developed countries، the socio-economic indicators are strong predictors in cardiovascular diseases.
    Objective
    The goal of this study was to investigate the socio-economic status and mortality from cardiovascular diseases in Qazvin in 2009.
    Methods
    This was a descriptive study performed on 878 persons who had passed away because of cardiovascular diseases in Qazvin in 2009. A self-made questionnaire composed of two parts including the demographic characteristics (age، sex، residence)، the socio-economic status (education، job classification، income، and income percentile)، and other information (insurance coverage، per capita home space) was used for data collection. Data were obtained via telephone interview with households.
    Findings
    The average age of people died of cardiovascular diseases was 73. 33±13. 49 years. The prevalence of mortality showed a positive correlation with age. The rural/urban ratio for cardiovascular mortalities was 2. (OR=2. 4-1. 8). Of total deaths، 67% were related to illiterate people and mostly in farmers of whom 69. 7% were within the two low income percentile. The ratio of mortality prevalence in people of the first cluster income (with incomes in the three low 10%) to those in the third higher income cluster was 18.
    Conclusion
    According to our findings، it seems that the newly established family physician plan، based on referral system and preventive measures، should be followed up and supervised more seriously. In this way، training plans، promotion of health literacy and case finding especially in vulnerable groups of the society (illiterates، farmers، and low income people) both in urban and rural areas must be the focus of more effort and control.
    Keywords: Socio, economic Status, Mortality, Cardiovascular Diseases
  • Z. Jourabchi, F. Ranjkesh, S. Asefzadeh, Lye Mumm Sann Pages 47-53
    Background

    Access to prenatal care has an extremely important role in reducing maternal and neonatal mortality and morbidity in the world.

    Objective

    To evaluate the effect of integrated maternal health care program on reducing pregnancy and delivery complications in Qazvin province.

    Methods

    This was a cohort study carried out on 450 pregnant women who were visited at maternal health centers in two cities of Qazvin and Alborz between 2009-2011. The sampling method used was based upon objective. A researcher-made questionnaire composed of three parts marked as pre -pregnancy، pregnancy، and postpartum was used for collecting data. All information was obtained from clinical files، observations، interviews with relevant people in charge (general practitioners or midwives)، and mothers who visited the health centers. Samples were followed up from the entry time to study until the time of postpartum visit. The two study groups (one provided with integrated health care and the other with routine health care) were examined for pregnancy complications. Data were analyzed by independent t-test، chi-square test، Fisher’s exact test، and Mann-Whitney U-test.

    Findings

    The rate of gestational complications including hypertension (P=0. 03)، preterm delivery (P=0. 03)، and premature infants (P=0. 02) were lower in mothers who received integrated maternal health care. Moreover، the referral rate for the group with integrated maternal health care was higher compared to the one with routine health care (P=0. 001).

    Conclusion

    The results of this study showed that، despite the implementation of almost 60% of the integrated maternal program in the city of Alborz، it seems that the program had a positive impact on reducing gestational complications and promoting maternal health.

    Keywords: Prenatal Care, Integrated Maternal Health Care, Gestational Complication
  • R. Mollazadeh Esfanjani, Sm. Kafi, T. Yegane Pages 54-60
    Background
    One of the most common psychological disorders is eating disorder which leads to high comorbidity and is mostly observed in teenage and young girls.
    Objective
    The purpose of this study was to investigate the relationship between mental health and eating disorders as well as determining the mental health differences in female students with and without eating disorders.
    Methods
    This was a causal-comparative study in which 420 female students of Guilan University were investigated in 2010. The students، who were selected based on available sampling، completed the eating attitude test (EAT-26) and general health questionnaires (GHQ-28). Test-retest and Cronbach’s alpha were used to identify the reliability and validity of questionnaires. The independent t-test and regression analysis were used to analyze the data.
    Findings
    Based on the EAT-26cut off score، 25. 7% and 74. 3% and of students were found with and without eating disorders، respectively. Also، there was a significant difference between anxiety in students with and without eating disorder (P<0/05)، however، no significant difference between depression، somatic symptoms، social withdrawal، and total score in general psychological health was found in two groups. Regression analysis showed that anxiety could be a suitable predictor for eating disorders.
    Conclusion
    According to our data، anxiety is one of the factors associated with eating disorders in female students and it can predict the presence of eating disorders better than other psychological factors.
    Keywords: Mental Health, Eating Disorders, Female Students, Anxiety
  • P. Shojaei, F. Khazaei Pages 61-68
    Background
    Organizations are gradually transferring from small environments of absolute economical and social activities to places for spiritual development. The organizations that provide opportunities for their employees to grow spiritually are more successful than others.
    Objective
    To study the relationship between the spiritual leadership and the quality of working life in employees of Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This was an analytical study carried out on all employees of Qazvin University of Medical Sciences in 2011. Information was gathered by Fry spiritual leadership and Casio quality of working life questionnaires. Data were analyzed by Pearson’s correlation coefficient and analysis of variance (ANOVA) using GLM model.
    Findings
    There were significant correlations between the spiritual leadership and its dimensions including the institutional vision (P=0. 006)، altruism (P=0. 000)، faith in work (P=0. 006)، membership in organizations (P=0. 000)، organizational commitment (P=0. 000)، and performance feedback (P=0. 019) and the quality of working life in employees of Qazvin University of Medical Sciences. No significant correlation between the meaningful work and the employees’ quality of working life was found. In general، there was a significant correlation between the spiritual leadership and the employees’ quality of working life (P=0. 02).
    Conclusion
    According to our data، delivery of clear definition of the mission and vision for employees، providing feedback by employees on the values of organization، and attempting to pay more attention to the mental health and the employees’ living conditions can lead to acceptance of organizational goals and values by the employees.
    Keywords: Spirituality, Leadership, Quality of Working Life, Employees
  • A. Safari Variani, A. Nikpay, M. Ghalenoie, Mm. Emamjomeh Pages 69-74
    Background
    Noise pollution in cities is one of the most important health problems which is growing in severity.
    Objective
    To determine the level of equivalent noise and traffic sound in various cities of Qazvin province.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in the winter of 2010 in Qazvin. Measurements were performed by the sound level meter 1353H (TES، Taiwan). The main streets and intersections on the city maps were considered as measuring stations. The levels of equivalent noise، statistical noise، and traffic noise were measured based on the ISO 1999 method approved by the Environmental Protection Organization. Data were analyzed by one side، two side، paired t-test.
    Findings
    Of total measuring stations، 63% were found to have equivalent noise level higher than the standard recommended for residential-commercial areas and 24% within the standard levels.
    Conclusion
    In all cities under study، the equivalent noise level was higher than that recommended for residential-commercial areas. The daily equivalent of noise index did not change at different times، indicating a uniform sound level from traffic and acoustic fields.
    Keywords: Noise Pollution, Traffic Noise Index, Equivalent Sound Level
  • Ma. Dashti Rahmatabadi, B. Mahram, Mo. Dashti Rahmatabadi, N. Shoeibi Pages 75-81
    Background
    Scientific development is attained by paying attention to all dimensions and branches of knowledge in each society. Researchers، through accessing the new areas of the sciences will become aware of the latest scientific findings and by implementation of such information in their own specific field can improve their professional skills and also guided into new research subjects.
    Objective
    The aim of this study was to investigate the distribution of the published medical researches on different subjects of medicine among Iranian medical journals.
    Methods
    This research was conducted by Content analysis in 2009. The latest issues of 108 published medical journals of Medical Universities of Iran، indexed by the Scientific Information Database (SID)، were assessed and coded. Coding the subjects of articles was based on the comparative method and that of subject categorization performed according to the Medical Subject Headings (MeSH).
    Findings
    Of total 990 investigated articles based on MeSH categorization، almost 34% (335) articles were related to clinical subjects among those 13% associated with female urogenital diseases and pregnancy complications، 9% with skin and connective tissue diseases، and 8% with diseases of digestive system with no reference to the fields of animal and stomatognathic diseases.
    Conclusion
    According to our data، there is an asymmetric distribution of researches in different fields of the medical subjects. Shortage of attention to different subjects eventually leads to instability in the sustained development of the country and scientific growth in all medical subjects.
    Keywords: Knowledge Management, Content Analysis
  • P. Saneei, A. Esmaillzadeh Pages 82-92
    Background
    Nowadays، more and more attention is paid to the glycemic index (GI) of dietary carbohydrates and the glycemic load (GL) of diets.
    Objective
    This study was aimed to review the previous researches about the association between the dietary GI and GL and metabolic syndrome.
    Methods
    The present study was a literature search within PubMed. The search terms glyc (a) emic index and glyc (a) emic load were combined with metabolic syndrome and at least one of the components of metabolic syndrome، insulin resistance، insulin sensitivity، and also some of associated risk factors such as low density lipoprotein cholesterol، total cholesterol، respectively. Most studies on humans published until 2010 were considered. Reference lists within the papers reviewed were cross-checked manually. On the whole، 30 papers were studied.
    Findings
    The data from cross-sectional and interventional studies do not strongly support the presence of a relationship between the dietary GI or GL and insulin resistance or insulin sensitivity. Rather، the dietary fiber may be directly responsible for the reported effects of low GI diets on insulin sensitivity in humans. Considering the risk of metabolic syndrome، it is time to replace the carbohydrate resources with low GI (brown rice for white rice) to decrease the risk of metabolic syndrome and to treat the condition especially in populations with high intakes of carbohydrate. In addition، the interventional studies، unlike the cross-sectional studies، cannot strongly support the positive effects of low GI/GL diets on the components of metabolic syndrome. It seems that long-term clinical trials with large samples to obtain solid evidence are needed.
    Conclusion
    Taken together all mentioned studies، low GI/GL diets may benefit lipid profiles and other components of metabolic syndrome especially the individuals with higher BMI، insulin resistance or impaired glucose tolerance.
    Keywords: Glycemic Index, Glycemic Load, Metabolic Syndrome, Carbohydrate
  • H. Mozhdehipanah, M. Sayadnasiri Pages 93-96
    Sudden hearing loss، as a symptom of multiple sclerosis (MS)، has been rarely reported in the literature and most patients experience this condition during MS exacerbation. The cause and treatment of this phenomenon are also controversial. In this paper، two patients with unilateral sudden sensorineural hearing loss، who were subsequently diagnosed of having MS، are presented. Later، following a literature review، a better definition for this rare symptom of MS is presented.
    Keywords: Multiple Sclerosis, Hearing Loss
  • Rahrotaban, M. Tofangchiha, F. Barani Karbasi Pages 97-101

    Radiographic diagnosis is extremely important for evaluation and treatment of intra osseous lesions of jaws. The important point is whether excisional surgery could be performed without biopsy and histopathology report. The purpose of this study was to determine the relationship between radiographic and histopathological findings in distinction of maxillary and mandibular intraosseous lesions. This was a descriptive study in which slides of 41 available radiographs of patients who were referred to oral and maxillofacial pathology department of Qazvin Dental School during 1998-2010 evaluated by three radiologists. Each radiologist made three differential diagnoses for each lesion. The data provided by radiologists were compared with pathology reports. The highest level of agreement was associated with non-odontogenic cysts and the lowest agreement with malignancies. Considering the data found in the present study، radiographic findings alone are not enough for diagnosis of these lesions and histopathological evaluation is the most important part of diagnosis prior to treatment.

    Keywords: Radiographical Diagnosis, Pathologic Diagnosis, Jaw Intraosseous Lesions
  • M. Hematyar, Z. Mirmajidi Hashjin Pages 102-105
    Neonatal macrosomia، hypoglycemia، and hypocalcemia are among the complications associated with gestational diabetes. The aim of this study was to compare the frequency of neonatal hypoglycemia and hypocalcemia in macrosomic and non macrosomic infants of diabetic mothers. This was a descriptive analytic study performed on 90 infants born to diabetic mothers in Javaheri hospital during 2005 - 2009. Blood glucose level was determined for all infants during the first 3 hour، between 3-24 hour، and 24 hours after birth. Blood calcium concentration was also measured within the first 3 hour and 24 hours after birth. Data were analyzed by chi square and Fisher exact tests. Of 90 infants، 33. 3% were macrosomic. Hypoglycemia and hypocalcemia were more common in macrosomic infants of diabetic mothers compared to non macrosomic neonates.
    Keywords: Macrosomia, Hypoglycemia, Hypocalcemia, Gestational diabetes
  • M. Farzadkia, A. Ansari, Mm. Emamjomeh Pages 106-109
    Non- Normative hospital waste management is considered a serious threat to the health of patients، workers، people، and the environment. In this regard، the present study was performed to evaluate the management of hospital waste in one of the highly specialized hospitals of Tehran in 2010. To collect the necessary information، a questionnaire from the Ministry of Health was used. All items were directly completed through interview with relevant persons in the management of hospital waste. In total، the average amount of solid waste generated in hospital was 1750 kg/ day. The daily percentages of normal، infectious، and sharp winner solid wastes based on each hospital active bed were 54. 13%، 43. 46%، and 2. 41%، respectively. These results showed that there was no appropriate waste management in the hospital and thus، appropriate actions to isolate infectious waste must be implemented.
    Keywords: Management, Hospital Waste