فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:17 Issue: 5, 2013

  • تاریخ انتشار: 1392/08/08
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرضیه کفشدوزی امین، حمزه رحیمی، نعمت الله غیبی، مرتضی کریمی پور صفحات 4-8
    زمینه
    گیرنده تروپومایوزین کیناز (Tropomyosin Receptor Kinas B، TRK B) یکی از پروتئین های سرطان زاست.
    هدف
    مطالعه به منظور طراحی و بهینه سازی پپتیدهای مناسب جهت مهار TRK B انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه پایه در سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد، پس از طراحی کتابخانه پپتیدی با روش sequence tolerance و بهینه سازی انرژی پپتیدهای طراحی شده با روش backrub در بسته نرم افزاری Rossseta 3.3، پپتیدهای دارای حداکثر پایداری، براساس مقادیر backrub توسط نرم افزار R انتخاب شدند. ساختار سه بعدی پپتیدها با استفاده از روش دینامیک مولکولی تعیین و میزان اتصال این پپتیدها توسط نرم افزار HADDOCK بررسی شد. پایدارترین پپتیدها سنتز و اثر سمی آن ها با استفاده از آزمون MTT بر روی رده سلولی U266 مطالعه شد.
    یافته ها
    پپتیدهای طراحی شده از لحاظ انرژی و ساختاری کاملا پایدار بودند و تمایل بالایی برای اتصال به TRK B نشان دادند. پس از سنجش بقای سلول به کمک روش MTT ضمن تیمار رده سلولی U266 با این پپتیدها بعد از 24 ساعت، غلظت مهار سلولی 50 درصد (IC 50%) پپتیدهای یک و دو 2/350 و 5/199 نانومولار به دست آمد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مهار TRK B می تواند به توقف رشد در این رده سلولی سرطانی منجر شود.
    کلیدواژگان: عامل نئوتروفیک مشتق شده مغزی، گیرنده تروپومایوزین کیناز B، پپتیدها، انکوژن ها، مدل سازی رایانه ای
  • محمدرضا خانمحمدی خرمی، حمیده علمی زاده *، غلامرضا حسن زاده، مرجان نصیری اصل صفحات 10-16
    زمینه
    سیستم های حامل دارو طی دهه های 1980 و 1990 میلادی، به منظور بهبود اثربخشی داروها و به حداقل رساندن اثرات سمی آن ها توسعه یافتند. نانوذرات توانایی حمل محدوده گسترده ای از داروها را به قسمت های مختلف بدن برای مدت زمان طولانی دارند.
    هدف
    مطالعه به منظور تهیه و بهینه سازی نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل داروی آنتی آلزایمر و تخمین اندازه نانو ذرات با روش شیمی سنجی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی آزمایشگاهی در سال تحصیلی90-1389 در قزوین انجام شد. نانوذرات کیتوسان به وسیله روش امولسیون سازی خود به خودی تهیه و این روش طراحی آزمایش از نوع Box–Behnken بهینه شد. سپس نانوذرات کیتوسان حاوی داروی تاکرین با روش بهینه ارایه شده، تهیه شدند. رابطه بین اندازه ذرات و اسپکتروسکوپی مادون قرمز تبدیل فوریه از نوع انعکاسی پخشی DRIFT)) به منظور معرفی یک روش برای تخمین اندازه ذرات در نانوذرات کیتوسان به کار برده شد. روش برگشت حداقل مربعات جزیی (PLS) به منظور تخمین میانگین اندازه ذرات بر پایه طیف DRIFT به کار رفت. 42 نمونه نانوذرات کیتوسان با اندازه ذرات متفاوت توسط اسپکتروسکوپی DRIFT تحلیل و داده ها به وسیله NAS - PLS پردازش شدند. اندازه و مورفولوژی نانو ذرات توسط میکروسکوپ الکترونی از نوع گسیل میدانی (FE-SEM) تعیین شد.
    یافته ها
    مطابق طراحی آزمایش Box–Behnken مقادیر بهینه برای تهیه نانو ذرات کیتوسان با کم ترین اندازه ذرات و مورفولوژی کروی شامل موارد زیر بود: نمک کلرید سدیم به عنوان الکترولیت %52/0، Span 80 به عنوان سورفکتانت % 10 و تولوئن اشباع با گلوترآلدهید (GST) به عنوان عامل برقرارکننده پیوند عرضی 86/4 میلی لیتر. میانگین اندازه نانوذرات طراحی شده 64/33 تا 87/74 نانومتر بود. درصد بازده و درصد بارگذاری داروی تاکرین در نانوذرات کیتوسان که مطابق روش بهینه سنتز شدند به ترتیب 90 و 51/0 ± 4/13 درصد بود. اندازه های تخمینی نانوذرات کیتوسان نشان دهنده یک کالیبراسیون قوی و قابل اعتماد بود که به وسیله ضریب همبستگی (R2) 98/0 و خطای ریشه میانگین مربعات (RMSE) 59/3 تایید شدند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، با به کارگیری روش طراحی آزمایش Box–Behnken می توان روش بهینه ای برای تهیه نانوذرات کیتوسان به عنوان حامل داروی آنتی آلزایمر با اندازه ذرات کوچک تر و مورفولوژی کروی ارایه نمود.
    کلیدواژگان: نانوذرات، تاکرین، سیستم های انتقال دارو، بیماری آلزایمر
  • مهدی سهمانی، مسعود دارابی، شیما بیاگوی، رضا نجفی پور، تقی ناصرپورفریور، مریم دارابی امین صفحات 17-24
    زمینه
    استفاده از خاموش کننده های غیرفلورسنت در روش Real-time PCR برای بررسی بیان ژن مناسب است.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه توانایی دو نوع خاموش کننده فلورسنت و غیرفلورسنت با توجه به نتایج Real-time PCR انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1391 در آزمایشگاه رفرانس دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. سلول های سرطانی پانکراس انسان ((PANC-1 در فلاسک های 75 سانتی متری کشت و تکثیر شدند. سپس 106×3 سلول در پلیت های 6 خانه ای تحت تاثیر داروهای موثر بر سیگنال های خاص درون سلولی قرار گرفتند و میزان تغییر بیان ژن دلتا-6 دساتوراز در شرایط یکسان، یک بار با خاموش کننده فلورسنت و بار دیگر با خاموش کننده غیرفلورسنت با روش Real-time PCR بررسی شد. داده ها با آزمون آماری تی و براساس روش ΔΔCT با فرض کارآیی 100 درصد تحلیل شدند.
    یافته ها
    خاموش کننده های فوق، با جذب متفاوت نشر گزارش گر (Reporter)، باعث تفاوت در نتایج حاصل از Real-time PCR شدند. پلات آمپلیفیکیشن هنگام استفاده از خاموش کننده غیرفلورسنت، دقیق تر و میزان خط پایه (Base line) پایین تر بود و به این ترتیب نسبت سیگنال به noise کاهش یافت. با استفاده از خاموش کننده غیرفلورسنت، به دلیل افزایش دمای ذوب (Tm) و کاهش اتصالات غیراختصاصی، میزان عددی دوره آستانه (CT) نیز کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، استفاده از خاموش کننده غیرفلورسنت نسبت به فلورسنت مناسب تر و جای گزین بهتری برای خاموش کننده های متداول، به خصوص در مطالعه های تشخیصی آلل ها و SNP (single nucleotide polymorphism) بود.
    کلیدواژگان: Real، time PCR، دلتا، 6 دساتوراز، رده سلولی
  • مهناز عباسی، سید امیر فرزام، زهره یزدی، آناهیتا اکبری صفحات 25-31
    زمینه
    ویتامین D می تواند نقش مهمی در تنظیم سیستم ایمنی بدن داشته باشد و مط العه های اخیر ارتباط بین سطح سرمی ویتامین D و بیماری های اتوایمیون از جمله آرتریت روماتوئید را مطرح کرده اند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین سطح سرمی ویتامین D و شدت بیماری آرتریت روماتوئید انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 بر روی 153 بیمار مبتلا به آرتریت روماتوئید مراجعه کننده به بیمارستان بوعلی سینای قزوین که مکمل ویتامین D مصرف نمی کردند، انجام شد. شدت بیماری با استفاده از معیار DAS28 (Disease Activity Score 28) و شدت درد بیماران با استفاده از VAS (Visual Analogues Scale) ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری تی، مجذور کای و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    کمبود ویتامین D در 105 بیمار (%6/68) گزارش شد. بیماران براساس نتایج DAS28 تعداد 86 نفر (%2/56) در گروه خفیف، 33 نفر (%5/21) در گروه متوسط و 34 نفر (%2/22) در گروه شدید بیماری قرار گرفتند. همبستگی منفی آماری معنی داری بین سطح سرمی ویتامین D با شدت بیماری برحسب DAS28 و همچنین سطح ESR (Erythrocyte Sedimentation Rate) سرم و میزان درد بیماران براساس معیار VAS دیده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، کمبود ویتامین D در بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید شایع است و بین میزان سطح سرمی ویتامین D و شدت بیماری ارتباط معنی دار معکوس وجود دارد.
    کلیدواژگان: آرتریت روماتوئید، کمبود ویتامین D، شدت بیماری
  • علیرضا آقایوسفی، نسیم شریف صفحات 32-38
    زمینه
    بیماری صرع به عنوان مهم ترین اختلال مزمن عصبی، کودک مبتلا و خانواده وی را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث بروز تنش در خانواده به خصوص مادران می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر مقابله درمان گری مادران بر شدت حمله های فراگیر صرعی در کودکان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مداخله ای در سال 1388در قم انجام شد. 34 مادر دارای کودک مبتلا به صرع که به صورت انتخابی به مطب های متخصصین مغز و اعصاب این شهر مراجعه کرده بودند، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به دو گروه 17 نفری مداخله و شاهد تقسیم شدند. آیین نامه مقابله درمان گری برای مادران گروه مداخله به مدت 8 جلسه اجرا و از پرسش نامه محقق ساخته برای اندازه گیری شدت حمله ها استفاده شد. داده ها با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر تحلیل شدند.
    یافته ها
    اثر تعاملی گروه در زمان که نشان دهنده اثر نوع مداخله در تغییرات میانگین هردو گروه است، معنی دار بود و مقابله درمان گری میانگین مدت زمان هر حمله را از 76/30 ثانیه به 94/12 ثانیه در گروه مداخله کاهش داد که این تفاوت از نظر آماری معنی دار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد مقابله درمان گری مادران کودکان مصروع به عنوان یک روش درمانی در کاهش شدت حمله های فراگیر کودکان مصروع، کارایی قابل ملاحظه ای دارد.
    کلیدواژگان: روان درمانی، صرع فراگیر، کودک
  • سیامک یعقوبی، جواد قاسمی، تکتم کریم زاده*، نوید محمدی، الهام ارفعی، اعظم محمدی صفحات 39-46
    زمینه

    سیستم های نمره دهی برای پیش گویی پیامد بیماران بدحال تکامل یافتند تا تصمیم گیری در مورد بیماران و تخصیص منابع برای ایشان تسهیل شود.

    هدف

    مطالعه به منظور مقایسه نمره دهی ارزیابی طولانی مدت سلامت و وضعیت فیزیولوژیک حاد (APACHE II) با نمره دهی ساده شده وضعیت فیزیولوژیک حاد (SAPS II) در پیش گویی مرگ و میر بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه مقطعی، بر روی 88 بیمار انجام شد که در سال 1387 به علت تروما یا جراحی در بخش مراقبت های ویژه مرکز آموزشی- درمانی شهید رجایی قزوین بستری شده بودند. نتایج معاینه های بالینی، آزمون های بیوشیمیایی و مشخصه های فردی بیماران طی 24 ساعت ابتدایی پذیرش، جهت تکمیل هر کدام از سیستم های نمره دهی جمع آوری شدند. مرگ و میر مشاهده شده و احتمال مرگ و میر پیش بینی شده توسط این سیستم ها ثبت و با هم مقایسه شدند. میزان تشخیص هر سیستم با رسم نمودارهای خصوصیات عملکردی (ROC) ارزیابی و داده ها با آزمون های آماری رگرسیون لجستیک و مجذور کای تحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین سنی بیماران 09/23 ± 25/44 سال (با محدوده سنی 2 تا 86 سال) بود. مرگ و میر مشاهده شده در بخش مراقبت های ویژه، %5/32 و مقادیر پیش بینی شده با استفاده از سیستم های SAPS II و APACHE II به ترتیب 2/24 ± 63/23 و 1/15 ± 88/19 درصد بود. ارتباط بین این دو سیستم و بین هر کدام از آن ها با مرگ و میر مشاهده شده از نظر آماری معنی دار بود. همچنین ارتباط آماری معنی داری بین نتیجه هر کدام از معیارها با نمره کمای گلاسکو (GCS) وجود داشت. مقایسه سطح زیر منحنی ROC در مورد APACHE II بهتر از SAPS II با مرگ و میر مشاهده شده قابل تطبیق بود (به ترتیب 823/0 و 790/0).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، می توان از هر دو سیستم نمره دهی SAPS II و APACHE II برای پیش بینی مرگ و میر بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه استفاده کرد، ولی هیچ کدام از آن ها نمی توانند به تصمیم گیری قطعی در مورد بیماران کمک کنند.

    کلیدواژگان: نمودار خصوصیات عملکردی، APACHE II، بخش های مراقبت های ویژه، مرگ و میر
  • سیما مرزبان، محمدرضا ملکی*، امیراشکان نصیری پور، کتایون جهانگیری صفحات 47-55
    زمینه

    پیچیدگی وضعیت بالینی، عدم هوشیاری بیماران و وجود تجهیزات فراوان، بخش مراقبت های ویژه را یکی از مستعدترین بخش ها برای وقوع آسیب و رویداد ناخواسته برای بیماران ساخته است.

    هدف

    مطالعه به منظور ارزیابی نظام مدیریت ایمنی بیمار در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران انجام شد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش توصیفی در سال 1390 در 9 بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد که بخش مراقبت ویژه داشتند. جهت شناسایی وضع عمومی موجود در فضای این بیمارستان ها از پیمایش ساختاری ارزیابی ایمنی بیمار استفاده شد. حجم نمونه شامل 54 نفر از کارکنان، مدیران ارشد و میانی و بیماران و همراهان آن ها بود که مورد مصاحبه قرار گرفتند. برای شناخت اختصاصی بخش مراقبت ویژه از نظر ایمنی بیماران، از روش تحلیل شکست ها و آثار آن ها ((FMEA به صورت بحث گروهی در گروه بالینی بخش مراقبت ویژه و برای طراحی نظام مدیریت ایمنی بیمار از منطق ولره (volere) بر مبنای شناسایی نیازمندی های کارکردی و غیرکارکردی نظام جدید بهره گرفته شد.

    یافته ها

    میانگین کل جامعه آماری در مورد 6 مولفه اصلی پرسش نامه (شامل فرهنگ ایمنی، رهبری ایمنی، مشارکت بیمار و خانواده، گزارش دهی خطاها و رخدادهای ایمنی، فن آوری و محیط و آموزش ایمنی) پایین تر از حد مورد انتظار بود. پاره ای از شکست های شناسایی شده در روش تحلیل شکست ها و آثار آن ها برای بخش مراقبت ویژه عبارت بودند از: اشتباه در پذیرش و ترخیص بیمار، اشتباه های دارویی، سقوط بیمار و بالا بودن عفونت در بخش. بالاترین امتیاز محاسبه شده براساس عدد اولویت خطر RPN)) بالا بودن عفونت در بخش و پایین ترین امتیاز مربوط به تعویض مرتب لوله تراشه و لوله گذاری پشت سر هم به دلیل ناتوانی در باز کردن راه هوایی بیمار بود. آشنایی و مسوولیت پذیری گروه بالینی، مدیران و کارکنان بیمارستانی در قبال ایمنی بیماران کم بود و ریشه بسیاری از آسیب ها و رویدادهای ناخواسته در بخش مراقبت ویژه، به مسایل سازمانی و مدیریتی بر می گشت.

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته ها، نیاز به طراحی نظام مدیریت ایمنی بیمار در بخش مراقبت ویژه به شدت احساس می شود و نظام پیشنهادی حاصل از این پژوهش به همه بخش های مراقبت ویژه قابل تعمیم است.

    کلیدواژگان: ایمنی بیمار، بیمارستان ها، بخش های مراقبت ویژه
  • رستم جلالی، پرخیده حسنی*، ژیلا عابدسعیدی صفحات 56-61
    زمینه

    زمانی که پرستاران در مراقبت از بیمار رضایت نداشته باشند، تنش وجدانی یا عذاب وجدا ن را تجربه می کنند. عدم رضایت پرستار می تواند ناشی از وظایفی باشد که توسط خود پرستار و دیگران (بیماران، مدیران و موسسه) به او دیکته شده است.

    هدف

    این مطالعه به منظور ارزیابی تجارب پرستاران از عوامل منجر به انجام اعمال خلاف وجدان انجام شد.

    مواد و روش ها

    این مطالعه پدیدارشناسی توصیفی در سال 1389 بر روی 9 پرستار شاغل در مراکز آموزشی کرمانشاه انجام شد. مصاحبه بدون ساختار همزمان ضبط و سپس از نوار استخراج شد. تحلیل داده ها به روش کولایزی انجام شد.

    یافته ها

    با تحلیل داده های حاصل از مصاحبه ها، مضامین زیر پدیدار شد: عوامل سازمانی (مدیریت و امکانات)، عوامل مرتبط با شرایط (خستگی، حجم کاری و محدودیت زمانی)، عوامل فردی (ویژگی افراد و کم تجربگی) و عوامل انسانی (کم بودن نسبت پرستار به بیمار).

    نتیجه گیری

    عوامل فردی، سازمانی، انسانی و عوامل مرتبط با شرایط می توانند به انجام کار خلاف وجدان در پرستاران منجر شوند. لذا ضمن اندیشیدن تدابیری برای رفع یا کاهش این عوامل، باید مطالعه های اختصاصی تری در بخش ها و بیمارستان های تخصصی انجام شود.

    کلیدواژگان: پرستاری، وجدان
  • مهناز علی اکبری دهکردی، احمد علی پور، میترا طرقه صفحات 62-65
    مطالعه حاضر به منظور مقایسه فراوانی و شدت فرسودگی شغلی در پرستاران با شوخ طبعی بالا (30 نفر) و شوخ طبعی پایین (30 نفر) در سال 1390 در بیمارستان های شهر قزوین انجام شد. در این مطالعه از روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی و نمونه گیری مبتنی بر هدف استفاده شد. ابزار سنجش شامل دو پرسش نامه شوخ طبعی SHQ و فرسودگی شغلی مسلش و جکسون (MBI) بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری توصیفی تحلیل شدند. پرستاران با شوخ طبعی بالا از فراوانی و شدت فرسودگی شغلی کم تری نسبت به پرستاران با شوخ طبعی پایین برخوردار بودند.
    کلیدواژگان: شوخ طبعی، فرسودگی شغلی، پرستاران
  • زهرا کاوسی، فاطمه زارع * صفحات 66-69

    عوامل مختلفی در رفتار افراد در مواجهه با بیماری ها موثر هستند. این مطالعه مقطعی با هدف تحلیل رفتار جستجوی درمان و الگوی استفاده از خدمات نظام سلامت در ساکنان روستای ی استان فارس انجام شد. 198خانوار روستایی به روش نمونه گیری تصادفی منظم در سال1390، انتخاب شدند. اطلاعات با پرسش نامه استاندارد شده و با پرسش از مطلع ترین فرد خانوار جمع آوری شد و داده ها با آزمون های آماری فیشر و کای دو تحلیل شدند. وضعیت تاهل، دارا بودن بیمه و نوع آن ارتباط آماری معنی داری با احتمال اقدام به درمان و سطح خدمات مورد استفاده داشت. با توجه به عدم استفاده صحیح از نظام ارجاع و مزایای بیمه روستایی، اصلاح نظام بیمه روستایی، بالا بردن سطح آگاهی جامعه و آموزش پزشکان و داروسازان جهت بهبود الگوی مصرف پیشنهاد می شو د.

    کلیدواژگان: خدمات بهداشتی، پوشش بیمه، سلامت، جمعیت روستایی
|
  • M. Kafshdouzi Amin, H. Rahimi, N. Gheibi, M. Karimipour Pages 4-8
    Background
    Tropomyosin receptor kinase B (TRK B) is one of the oncogene agents.
    Objective
    The aim of this study was to design and optimize inhibitory peptides for TRK B in U266 cell line.
    Methods
    This study was conducted in Qazvin University of Medical Sciences during 2012. After generating the peptides library using sequence tolerance method and optimizing energy of peptides employing backrub protocol in Rosetta 3. 3 software package، the most stable peptides were selected based on the energy scores in R package. Prediction of the three-dimensional structure of the peptides was performed using the molecular dynamic simulation. Peptides-TRK B docking was evaluated by HADDOCK web server. The most stable peptides were designed and their cytotoxicity effects on U266 cells were investigated by the MTT assay.
    Findings
    The designed peptides were stable in terms of energy and structure and had high affinity for binding to TRK B. For measuring cell survival during 24 hours treatment of U266 cell line with these peptides، t he half maximal inhibitory concentration (IC50 %) was obtained 350. 2 and 199. 5 nM for peptide one and two، respectively.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that TRK B inhibition can block cancer growth in this cell line.
    Keywords: Brain, Derived Neurotrophic Factor, Tropomyosin Receptor Kinase B, Peptides, Oncogenes, Computer Simulation
  • M. Khanmohammadi, H. Elmizadeh, Gh. Hassanzadeh, M. Nassiri-Asl Pages 10-16
    Background
    Several drug delivery systems were developed during the 1980s and 1990s to improve the efficiency of drugs and minimize toxic side effects. Nanoparticles have the ability to deliver a wide range of drugs to varying areas of the body for sustained periods of time.
    Objective
    The aim of study was to preparation and optimization of chitosan nanoparticles carrier systems of Anti-Alzheimer tacrine drug and estimation of particle size by Chemometrics.
    Methods
    This was an experimental study conducted at Chemistry school of Imam Khomeini International University (Qazvin، Iran) in 2011-2012. Chitosan nanoparticles were prepared by spontaneous emulsification method. In order to optimize the method of chitosan nanoparticles preparation، Design of Experiment (DOE) was employed using Box–Behnken response surface methodology. Also، chitosan nanoparticles containing tacrine were prepared using the optimal synthesis method provided by the experimental design. Forty two different chitosan nanoparticles samples with different particle size were analyzed by DRIFT spectrometry and the obtained data were processed by PLS. Nano-sized particles and their morphological state were determined by field emission scanning electron microscopy (FE-SEM).
    Findings
    In accordance with Box–Behnken experimental design، optimum amount of NaCl as an electrolyte (0. 52 %)، Span 80 as a surfactant (10 %) and Glutaraldehyde Saturated Toluene)GST (as a chemical cross-linking agent (4. 86 mL) were used for the synthesis method. The designed nanoparticles have average particle size from 33. 64 to 74. 87 nm. Yield percentage and drug loading percentage of chitosan nanoparticles that were synthesized according to the optimum method were 90 % and 13. 4 ± 0. 51 %، respectively. The estimated sizes of chitosan nanoparticles give promise to a robust and reliable calibration that confirms correlation coefficient)R2 (and Root Mean Square Error (RMSE) of 0. 98 and 3. 59.
    Conclusion
    Based on findings of the present study، Preparation of chitosan nanoparticles as delivery systems for the anti-Alzheimer drug tacrine with minimum particle size and spherical morphology was the goals of this study. Also، the findings suggest that the analysis of nano particle samples by DRIFT and data processing by PLS-NAS would provide a novel method for average nano particle size estimation. PLS-NAS model established is characterized by high linearity، precision and speed of analysis.
    Keywords: Nanoparticles, Tacrine, Drug Delivery Systems, Alzheimer Disease
  • M. Mehdi, M. Darabi, Sh. Biagowi, R. Najafipour, T. Naserpoorfarivar, M. Darabi Amin Pages 17-24
    Aim
    The present study was undertaken to determine the difference between florescence and non-florescence quenchers and their efficiency in Real-time PCR.
    Materials And Methods
    PANC-1 cells were cultured in 75cm flasks، 3x106 cells were seeded in 6-well plates and treated with specific signaling drugs، their effect on the expression of delta6 desaturase gene were examined with Real-time PCR in equal conditions، once with florescence and another time with non-florescence quencher.
    Results
    different quenchers absorbances of the fluorescence emission from the reporter، cause different results in Real-time PCR. The amplification plot is more precisely when using non-florescence quencher and its base line is lower. Therefore the signal to noise ratio (S/N) decrease. Also non-florescence quencher with raising the melting temperature cause to decrease in non-specific matching and this led to lower CT ratio.
    Conclusion
    Data showing increased performance of using non-florescence quencher compared to florescence quencher and it can be a better replace for common quencher specially in Allelic discrimination and SNP (single nucleotide polymorphism) studies.
    Keywords: Real, Time PCR, Delta, 6 Desaturase, Cell line
  • Pages 25-31
    Background
    Recent studies have suggested a relation between vitamin D serum level and autoimmune diseases including rheumatoid arthritis (RA). Also، vitamin D has an important role in regulating the immune system.
    Objective
    The present study aimed at exploring the relation between serum level of vitamin D and severity of RA.
    Methods
    The study group consisted of 153 RA patients not on vitamin D supplements who had referred to Qazvin Avicenna Hospital. Disease activity was assessed according to the disease activity score28 (DAS28). Serum levels of vitamin D and Erythrocyte Sedimentation Rate (ESR) were determined for all the participants.
    Findings
    Vitamin D deficiency was found in 105 RA patients (68. 6%). Patients were divided into three groups of low، moderate and high disease activity according to DAS28 score with 86 (56. 2%)، 33 (21. 5%) and 34 (22. 2%) patients respectively. A significant negative correlation was found between serum level of vitamin D and disease severity according to DAS28. Similarly، a negative correlation was shown to exist between the patients'' pain intensity according to VAS score، and their ESR serum level (P<0. 05).
    Conclusion
    Vitamin D deficiency was prevalent among patients with RA. Furthermore، there was a negative correlation between vitamin D and the disease severity.
    Keywords: Rheumatoid Arthritis_Vitamin D Deficiency_Disease Severity
  • Ar. Agha Yousefi, N. Sharif Pages 32-38
    Background
    Epilepsy as the most important chronic neurological disease affects suffering child and his/her family. It causes some stresses in the family, especially in mothers.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of Coping-Therapy (CT) of mothers on severity of generalized epileptic attacks of their children.
    Methods
    This interventional study was conducted in Qom during 2009. Thirty four mothers of children with epilepsy referred to neurology clinics in Qom were selected by convenience sampling method and were divided into intervention and control groups. Coping-Therapy protocol was performed for mothers of intervention group in 8 sessions and a self-made questionnaire was used to measure the severity of the attacks. Data were analyzed by repeated measure analysis of variance.
    Findings
    The group by time interaction which represents the mean differences between the two groups was significant. The mean attack duration was decreased from 30.76 seconds to 12.94 second in intervention group and the difference was statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, it seems that Coping-Therapy in mothers has considerable effects as a treatment modality in decreasing the severity of epileptic attacks in children.
    Keywords: Psychotherapy, Generalized Epilepsy, Child
  • S. Yaqubi, J. Ghasemi, T. Karimzadeh, N. Mohammadi, E. Arfaee, A. Mohammadi Pages 39-46
    Background

    Scoring systems have been developed to predict outcomes in the critical patients and to facilitate the decision making and resource allocation for management of such patients.

    Objective

    The aim of this study was to compare Acute Physiology and Chronic Health Evaluation II (APACHE II) and Simplified Acute Physiology Score II (SAPS II) in predicting hospital mortality of intensive care unit patients.

    Methods

    This cross-sectional study was conducted on 88 patients admitted to the intensive care unit because of trauma or surgery in Shahid Rajaee hospital، Qazvin 2008. During the first 24 hours of admission، the results of clinical examination and biochemical assays and demographic information were collected to complete each of the scoring systems. Observed mortality and predicted mortality were recorded and compared. Detection value of scoring systems was assessed by Receiver Operating Characteristic (ROC) curves and data were analyzed using logistic regression analysis and Chi-Square test.

    Findings

    M ean age of patients was 44. 25 ± 23. 09 years (2 to 86 years). Observed mortality in ICU was 32. 5% and predicted mortalities were 23. 63±24. 2% and 19. 88±15. 1% according to SAPS II and APACHE II، respectively. There was positive significant correlation between SAPS II and APACHE II scoring systems and between these two scoring systems and observed mortality. There was also positive significant correlation between SAPS II and APACHE II values and GCS score. Area under the ROC curve (AUC) of APACHE II was greater than SAPS II for predicting observed mortality (0. 823 vs. 0. 790).

    Conclusion

    With regards to the results، both APACHE II and SAPS II scoring systems can be used to predict mortality of intensive care unit patients، but not to help in definite decision-making.

    Keywords: Roc Curve, APACHE II, Intensive Care Units, Mortality
  • S. Marzban, Mr. Maleki, Aa. Nasiri Pour, K. Jahangiri Pages 47-55
    Background

    Complexity of clinical situation، non-oriented patients and abundant medical devices make the ICUs one of the most prevalent wards for patient harms and incidents.

    Objective

    The purpose of this study was to assess patient safety management system in ICU for hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences.

    Methods

    This descriptive study was carried out in 9 hospitals of Shahid Beheshti University of Medical Sciences which had Intensive Care Unit in 2011. Structural survey of patient safety assessment was used to identify status quo of hospitals. The sample size was 54 employees، top and middle managers، patients and their relatives who were interviewed. The Failure Mode and Effects Analysis (FMEA) method was used for specific identification of ICU in terms of patients safety by group discussion in clinical teams and the VOLERE logics was used to design patient safety management system based on identifying functional and nonfunctional requirements.

    Findings

    Mean scores of 6 main components of the questionnaire (safety culture، safety leadership، patient and family partnership on safety، reporting safety errors and incidents، safety education and technology/environment) were lower than expected. Some failures identified by FMEA were: admission and discharge error، medication error، patient fall and high rate of infection. With regards to the Risk Priority Number (RPN)، the highest score was related to nosocomial infection and the and lowest score was related to re-extubation because of inability to open the patient airway. Familiarity and responsibility of the clinical teams، managers and hospital staff about patient safety were low and organizational and managerial problems were the root causes of many failures and errors in the ICUs.

    Conclusion

    With regards to the results، designing a patient safety management system is strongly needed and the proposed system of this study can be applied in other intensive care units.

    Keywords: Patient Safety, Hospitals, Intensive Care Units
  • Rostam Jalali, Parkhideh Hasani, Zhila Abedsaeedi Pages 56-61
    Background And Objective

    Stress of conscience experienced when the nurses dissatisfied by their caring. Nurses dissatisfying may be due to duties that imposed by themselves، and others (patients، managers and institute) or when nurses didn’t have enough time for patients and must do something against their consciences. Thus، the current study was carried out to evaluate the nurses’ experience of the factors affecting actions against nursing conscience.

    Materials And Methods

    The study was a qualitative approach، performed with phenomenological method. The participants were selected among individuals with the background of nursing، who were interested to participate. After signing informed consents، in scheduled times the participants attended unstructured interviews in the places they were willing. The interviews were recorded and then transcribed. Data analysis was performed according to Colaizzi’s method. The accuracy of the data was verified by checking its creditability، confirmability، reliability، and transferability.

    Findings

    On the whole، nine nurses working in educational hospitals of Kermanshah-Iran، included three men and six women، attended in-depth interviews. Of the participants، eight had B. Sc. degree and one had M. Sc. By continuous analysis of the data as well as analysis of the handwritings related to the interviews on the experience and viewpoints of nurses about actions against their conscience، The four themes emerged، that included systemic factors (management and equipment)، factors related to situations (exhaustion، work overload and time pressure)، individual factors (individuals traits and didn’t have enough experience) and human factors (inappropriate ratio of nurses to patients). Discussion and

    Conclusion

    The nurses’ experience of factors affecting nursing conscience in the present study was consistent with that of other studies. However، the emphasis of the participants on aspects of conscience was different from other studies. It is suggested that besides providing some mechanisms to reinforce nursing conscience and removing the factors that may impair its stability، some more specialized studies be carried out in specialized wards or specialized hospitals.

    Keywords: Nursing, Conscience
  • Pages 62-65
    The aim of this study was to compare the frequency and intensity of burnout among nurses with high humor scores (n=30) and those with low humor scores (n=30) in Qazvin City، 2011. Subjects were selected by cluster random sampling and targeted sampling methods. The measurement tools included two questionnaires: the Sense of Humor Questionnaire (SHQ) and the Maslach Burnout Inventory (MBI). Data were analyzed by descriptive statistics and analytical statistics using ANOVA. F requency and intensity of burnout was lower in nurses with high humor scores compared to nurses with low humor scores.
    Keywords: Humor, Burnout, Nurses
  • Z. Kavosi, F. Zare Pages 66-69

    Different factors affect behavior of individuals faced with diseases. The aim of this cross sectional study was to analyze health seeking behavior and patterns of health system services utilization among rural population of Fars province. 198 rural households were selected by systematic random sampling method in 2011. Data were collected by standardized questionnaire and by interviewing the most knowledgeable person in the household. Data were analyzed by Fisher exact test and Chi-Square test. There were significant associations between marital status، having insurance coverage and insurance type with the likelihood of seeking care and utilized services level. With regards to inappropriate use of the referral system and the benefits of rural insurance system، rural insurance system reform، increasing community awareness and training of physicians and pharmacists is recommended to improve the patterns of health services utilization.

    Keywords: Health Services, Insurance Coverage, Health, Rural Population