فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:18 Issue: 1, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/02
  • تعداد عناوین: 10
|
  • منصوره مهدوی غروی، فرزاد رجایی *، علی صفری واریانی، المیرا آزادی اسکویی صفحات 4-10
    زمینه
    با توجه به کاربرد وسیع امواج مایکروویو در زندگی انسان، هنوز آثار زیست شناختی آن ها بر بافت های بدن مورد بحث است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثرات امواج مایکروویو با بسامد 950 مگاهرتز بر روی تغییرات مورفومتریک پروستات خرگوش انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی که در سال 1391 در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد، 18 سر خرگوش نر 11 تا 13 هفته ای نیوزلندی به سه گروه شاهد، 3 وات و 6 وات تقسیم شدند. خرگوش های گروه های تجربی به مدت 2 هفته، روزی 2 ساعت با امواج شبیه سازی شده مایکروویو با بسامد 950 مگاهرتز با توان خروجی 3 و 6 وات مواجه شدند. پس از یک هفته استراحت، خرگوش ها با استفاده از داروی بی هوشی کشته و از پروستات آن ها نمونه های بافتی تهیه شد. پس از تهیه لام های میکروسکوپی، ارتفاع پرز، ضخامت پرز و ضخامت لایه عضلانی در گروه های مورد مطالعه تعیین و داده ها با آزمون های آماری واریانس یک طرفه و تبعی توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    ارتفاع پرز پروستات در گروه 3 وات در مقایسه با گروه شاهد و گروه 6 وات با کاهش معنی داری همراه بود، در حالی که در گروه 6 وات در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری داشت. ضخامت پرز در هر دو گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش داشت، ولی این افزایش فقط در گروه تجربی 6 وات نسبت به گروه شاهد معنی دار بود. تفاوت افزایش ضخامت پرز در بین گروه های تجربی معنی دار نبود. ضخامت لایه عضلانی در گروه های تجربی در مقایسه با گروه شاهد افزایش معنی داری را نشان داد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، به نظر می رسد امواج مایکروویو با بسامد 950 مگاهرتز می تواند روی اندازه های مورفومتریک پروستات خرگوش اثرات منفی داشته باشد.
    کلیدواژگان: تلفن همراه، امواج مایکروویو، پروستات
  • سیما نصری*، فردین عمیدی، زهرا رضاییان موحد صفحات 11-17
    زمینه
    وجود سلنیوم برای عملکرد طبیعی و انجام فرایند اسپرماتوژنز ضروری است. این ماده به عنوان عامل کمک کننده آنتی اکسیدانی به کاهش رادیکال های آزاد اکسیژن منجر می شود و انتظار می رود در افزایش باروری موثر باشد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر سلنیوم بر حرکت، مورفولوژی و زنده مانی اسپرم بعد از فرایند انجماد و ذوب انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی بر 42 نمونه مایع سمن با شاخص های طبیعی، از مردان مراجعه کننده به مرکز ناباروری بیمارستان شریعتی تهران در بهمن و اسفند ماه سال 1391 انجام شد. نمونه های اسپرم به چهار قسمت مساوی تقسیم شد ند (دو قسمت شسته شده و دو قسمت دیگر شسته نشد ه). به یک قسمت از اسپرم های شسته شده و یک قسمت از شسته نشده سلنیوم (5 میکروگرم در لیتر) اضافه شد و دو قسمت دیگر بدون سلنیوم به عنوان شاهد محسوب شدند. هر چهار گروه به مدت دو هفته منجمد و سپس ذوب شدند و حرکت، مورفولوژی و زنده مانی اسپرم ارزیابی شد. داده ها با آزمون آماری آنوای یک طرفه تحلیل شدند.
    یافته ها
    سلنیوم به صورت معنی داری بر حرکت، مورفولوژی و زنده مانی اسپرم ها پس از فرایند ذوب نسبت به گروه شاهد تاثیر مثبت داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، می توان از دوز 5 میکروگرم در لیتر سلنیوم در درمانگاه های ناباروری برای افزایش کیفیت اسپرم پس از پدیده انجماد وذوب استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسپرم، انجماد، ذوب، سلنیوم کلیدواژه ها: حرکت اسپرم، انجماد، ذوب، سلنیوم
  • حمید کلالیان مقدم*، توراندخت بلوچ نژاد مجرد، مهرداد روغنی، مهدی خاکساری، مهناز مصری پور علویجه، ندا مخبریان صفحات 18-29
    زمینه
    دیابت ملیتوس مزمن از راه های مختلف از جمله تشدید روند تنش اکسیداتیو بر هیپوکامپ تاثیر می گذارد و به اختلال در یادگیری و حافظه منجر می شود. شواهد موجود مبنی بر آثار ضد دیابتی، آنتی اکسیدانی و حفاظت نورونی بربرین است.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین اثر بربرین بر حافظه فضایی کوتاه مدت، یادگیری و حافظه اجتنابی غیرفعال موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی انتخاب و به پنج گروه شاهد، شاهد تیمارشده با بربرین (100 میلی گرم بر کیلوگرم)، دیابتی و دو گروه دیابتی تیمار شده با بربرین 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم تقسیم شدند. دیابت با تزریق استرپتوزوتوسین با دوز 60 میلی گرم بر کیلوگرم، به صورت درون صفاقی القاء شد. یک هفته پس از تزریق استرپتوزوتوسین، تیمار با بربرین با دوزهای 50 و 100 میلی گرم بر کیلوگرم در روز به مدت هفت هفته به صورت خوراکی انجام شد. قند خون در هفته های 1، 3، 5 و 7 پس از تزریق استرپتوزوتوسین با خون گیری از سیاهرگ دمی اندازه گیری شد. اثر بربرین بر یادگیری و حافظه اجتنابی غیرفعال با دستگاه شاتل باکس، مدت زمان تاخیر اولیه (IL) و تاخیر در حین عبور (STL) بررسی و حافظه فضایی کوتاه مدت از طریق درصد رفتار تناوب در ماز Y ارزیابی شد. داده ها با آزمون های آماری آنوا، کروسکال والیس و من ویتنی تحلیل شدند.
    یافته ها
    درصد تناوب درگروه دیابتی به طور معنی داری از گروه شاهد کم تر بود و در گروه دیابتی تحت درمان با بربرین 100میلی گرم بر کیلوگرم نسبت به گروه دیابتی به طور معنی داری افزایش یافت. STL در گروه دیابتی، در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری کاهش و در گروه دیابتی تحت درمان با بربرین 100 میلی گرم بر کیلوگرم به طور معنی داری نسبت به گروه دیابتی افزایش یافت. اگرچه این شاخص تفاوت معنی داری بین دو گروه شاهد و شاهد تحت تیمار با بربرین نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، درمان با بربرین به مدت 7 هفته، حافظه فضایی کوتاه مدت، یادگیری و حافظه اجتنابی غیرفعال را در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین بهبود بخشید.
    کلیدواژگان: بربرین، دیابت ملیتوس، رفتار، حافظه
  • معصومه اصلانی مهر، رضوان یعقوب فر، امیر پیمانی صفحات 30-36
    زمینه
    استافیلوکوکوس اورئوس به عنوان یکی از مهم ترین پاتوژن های بیمارستانی محسوب می شود. کلیندامایسین داروی مناسبی برای درمان عفونت های استافیلوکوکی به خصوص عفونت های پوستی و بافت های نرم است و بروز مقاومت القایی نسبت به آن درمان بیمار را با شکست مواجه می کند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فنوتیپ های cMLSb، iMLSb و MS و مقاومت القایی به کلیندامایسین در استافیلوکوکوس اورئوس های جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهرهای قزوین و تهران انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی همه گیر شناسی مولکولی، تعداد 230 نمونه استافیلوکوکوس اورئوس از بیماران بستری در بیمارستان های آموزشی شهر قزوین و تهران در سال 1391 جمع آوری و با روش های استاندارد آزمایشگاهی از نظر فنوتیپی تعیین هویت شدند. سپس نمونه ها با شناسایی ژن femA تایید هویت شدند و از نظر حضور مقاومت القایی به کلیندامایسین با آزمون القایی D مورد آزمایش قرار گرفتند. تمامی این مراحل در آزمایشگاه میکروب شناسی و مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    یافته ها
    تمامی نمونه ها از نظر حضور ژن femA مثبت بودند. در مجموع 85 ایزوله (37%) مقاوم به اریترومایسین و کلیندامایسین (فنوتیپ cMLSb)، 15 ایزوله (5/6%) دارای مقاومت القایی (فنوتیپ iMLSb)، 103 ایزوله (7/44%) حساس به اریترومایسین و کلیندامایسین، 24 نمونه (4/10%) مقاومت حد واسط به اریترومایسین، 10 نمونه (3/4%) مقاومت حد واسط به کلیندامایسین و 3 نمونه (3/1%) مقاوم به اریترومایسین و حساس به کلیندامایسین (فنوتیپ MS) بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، استفاده از آزمون D هم زمان با دیسک دیفیوژن در آزمایشگاه های بیمارستانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، کلیندامایسین، مقاومت دارویی
  • سیده پروین موسوی، محمد مهدی امام جمعه صفحات 37-44
    زمینه
    نانوتیوب های کربنی به عنوان جاذب مورد توجه هستند. پساب های رنگی باید تصفیه شوند تا خطرات زیست محیطی کاهش یابد.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین کارآیی نانوتیوب های کربنی چند جداره در جذب رنگ 2- نفتول نارنجی از محلول های آبی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تجربی در سال 1391در دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی یزد انجام شد. اثر زمان تماس، pH، شدت اختلاط، غلظت اولیه رنگ و دوز نانوتیوب ها در حذف رنگ بررسی شد. نمونه ها با دو بار تکرار مورد آزمون قرار گرفتند و مدل های مختلف ایزوترم و سرعت واکنش جذب از طریق مقایسه ضریب تعیین تحلیل شدند.
    یافته ها
    حداکثر جذب رنگ در 30 دقیقه اول و ظرفیت جذب سطحی رنگ 76/2 میلی گرم بر گرم بود. با کاهش غلظت اولیه رنگ از 100 به 25 میلی گرم در لیتر، کارآیی حذف از %87 به %2/97 افزایش یافت و با افزایش جاذب از 05/0 به 4/0 گرم، کارآیی حذف از %7/70 به %8/94 افزایش یافت. سرعت واکنش از معادله درجه دوم کاذب و ایزوترم از مدل فروندلیچ تبعیت کرد و حداکثر کارآیی حذف %2/97 بود.
    نتیجه گیری
    نانوتیوب های کربنی چند جداره به دلیل عملکرد قابل توجه می توانند جهت حذف رنگ 2- نفتول نارنجی موثر باشند.
    کلیدواژگان: کربن، نانوتیوب ها، 2، نفتول، رنگ، پساب
  • رزاق محمودی*، رضا نوریان، پیمان قجربیگی صفحات 45-52
    زمینه
    مصرف فرآورده های غذایی با منش ا دامی حاوی باقی مانده آنتی بیوتیکی نگرانی های زیادی را در مصرف کنندگان ایجاد کرده است
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور ارزیابی باقی مانده آنتی بیوتیک ها در نمونه های شیر خام استان قزوین انجام شد
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، تعداد 200 نمونه شیر خام از دامداری های صنعتی استان قزوین طی فصول گرم و سرد در سال 1391 به طور تصادفی جمع آوری و از لحاظ باقی مانده های انروفلوکساسین، جنتامایسین، تتراسایکلین، تایلوزین، کلرامفنیکل و سولفانامیدها با استفاده از روش های دلو و کیت های اختصاصی الایزا بررسی شدند. داده ها با آزمون های آماری آنالیز واریانس آنوا توکی تحلیل شدند.
    یافته ها
    با روش دلو تعداد 86 نمونه شیر (%43) حاوی باقی مانده آنتی بیوتیک بودند. با کیت الایزای اختصاصی، آنتی بیوتیک های سولفانامید (99/12 ± 40/20 نانوگرم بر میلی لیتر) و جنتامایسین (92/14 ± 06/20 نانوگرم بر میلی لیتر) بالاترین میانگین مقادیر و کلرامفنیکل (07/0 ± 13/0 نانوگرم بر میلی لیتر) کم ترین میانگین مقادیر را داشتند. میانگین مقادیر آنتی بیوتیک های بررسی شده طی فصل گرم در مقایسه با فصل سرد به طور معنی داری بالاتر بود. مقادیر کلرامفنیکل در تمامی نمونه های مثبت بالاتر از حد مجاز (صفر) بود. %39/25 نمونه های شیر مقادیر سولفانامید بالاتر از حد مجاز (25 میکروگرم بر لیتر) داشتند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، نظارت گسترده و دقیق بر روی تولید و عرضه فرآورده های غذایی با منشا دامی به ویژه شیر و ارزیابی وجود باقی مانده های دارویی در آن ها ضروری است.
    کلیدواژگان: باقی مانده های دارویی، شیر، الایزا
  • کامران آزما، محمد فرجاد، شریف نجفی، رضا توپا ابراهیمی*، معصومه بهرامی اصل صفحات 53-59
    زمینه
    سندرم تونل کارپال (CTS) شایع ترین نوروپاتی فشاری است. اگرچه استفاده نادرست و غیراصولی از دست ها و عدم رعایت نکته های ایمنی، زمینه بروز را فراهم می کند، اما مطالعه ها نشان داده اند که دیابت نیز فرد را مستعد آن می کند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین حساسیت و ویژگی آزمون های تشخیصی CTS در بیماران دیابتی و مقایسه آن با غیر دیابتی ها انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 در بیمارستان میلاد تهران بر روی 115 دست انجام شد که به طور سرشماری وارد مطالعه شدند. پس از پر کردن پرسش نامه اطلاعات جمعیتی، بیماران معاینه فیزیکی شدند. سپس براساس پاسخ الکترودیاگنوز، افراد در 6 گروه طبیعی، گزگز بدون CTS، CTS به تنهایی، دیابت علامت دار بدون CTS، دیابت و CTS، و دیابت و CTS و نوروپاتی محیطی تقسیم شدند. سپس حساسیت و ویژگی آزمون های تینل، فالن، فالن معکوس، تورنیکت، افتراق دو نقطه، کمپرشن و فلیک در دیابتی ها و غیر دیابتی ها مقایسه شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد مبتلا 25/13 ± 55 سال و میانگین مدت علایم در افراد علامت دار 19 ماه بود. سندرم تونل کارپال با شدت متوسط نسبت به خفیف و شدید شایع تر بود. از 115 دست مورد مطالعه، 25 دست CTS، 20 دست CTS و دیابت، 23 دست CTS و دیابت و نوروپاتی محیطی، 14 دست گزگز بدون CTS، 19 دست دیابت علامت دار بدون CTS و 14 دست طبیعی بودند. در گروه CTS غیر دیابتی، علامت فلیک و پس از آن فالن معکوس حساس ترین آزمون بودند و بالاترین ویژگی (%95) را آزمون های تینل و فالن داشتند. در گروه دیابتی های مبتلا به CTS، حساس ترین آزمون (%56) فالن معکوس بود و بالاترین ویژگی (%77) را آزمون تینل داشت. در گروه دیابتی های مبتلا به CTS و نوروپاتی محیطی، بالاترین حساسیت (%59) را دو آزمون فالن و کمپرسیون و بالاترین ویژگی (%77) را آزمون تینل داشتند. در مجموع در گروه دیابتی ها، آزمون کمپرسیون بالاترین حساسیت (%51) و تینل بالاترین ویژگی (%77) را داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه با یافته ها، پیشنهاد می شود در گروه دیابتی مبتلا به سندرم تونل کارپال آزمون های فالن، فالن معکوس و کمپرسیون استفاده شود.
    کلیدواژگان: سندرم تونل کارپال، الکترودیاگنوز، دیابت، حساسیت و اختصاصیت، آزمون های تشخیصی
  • الهه احمدنیا، سودابه مهدی زاده*، پوران مختاری صفحات 60-67
    زمینه
    مطالعه های همه گیر شناختی، حاکی از وجود ارتباط بین دریافت کلسیم و چاقی است.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور تعیین ارتباط بین میزان دریافت کلسیم با نمایه توده بدنی در دختران نوجوان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی در سال 1387 بر روی 863 نفر از دانش آموزان دختر مقاطع راهنمایی و دبیرستان شهر زنجان انجام شد که به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها شامل پرسش نامه های مشخصات فردی، یادآمد خوراک 24 ساعته و استاندارد فعالیت های فیزیکی ((GPPAQ بود. میزان کلسیم دریافتی در نرم افزار EPI6 محاسبه شد. داده ها با آزمون های آماری کای دو، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی تحلیل شدند.
    یافته ها
    دریافت کلسیم در %8/73 دانش آموزان، نامطلوب و میانگین نمایه توده آن ها 5/3 ± 1/20 بود. تحلیل رگرسیون خطی نشان داد میزان کلسیم دریافتی اثری در پیش بینی شاخص توده بدنی ندارد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها و از آنجا که کمبود دریافت کلسیم در دختران نوجوان به عنوان یک ماده مغذی با ارزش می تواند آنان را در معرض بیماری هایی چون پوکی استخوان قرار دهد، لزوم توجه جدی در سطح جامعه جهت آموزش نوجوانان و خانواده ها و تغییر سبک زندگی آنان بیش از پیش مطرح می شود.
    کلیدواژگان: کلسیم، نمایه توده بدنی، نوجوان
  • جهانگیر کرمی، علی زکی یی*، برزو امیرپور صفحات 68-74
    زمینه
    تنظیم هیجان ها در سلامت افراد نقش ویژه ای دارد و پژوهش ها نشان داده اند که مشکل تنطیم هیجان به مشکلات جسمانی و روانی منجر می شود.
    هدف
    مطالعه به منظور مقایسه میزان آلکسی تیمیا و جنبه های آن در بیماران کلیوی، دانشجویان و پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش مقطعی مقایسه ای در سال 1391 در کرمانشاه انجام شد. برای انجام آن سه نمونه آماری 110 نفری از بین بیماران کلیوی شهر کرمانشاه، دانشجویان دانشگاه رازی و پرستاران بیمارستان های شهر کرمانشاه (330 نفر) به روش نمونه در دسترس انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه آلکسی تیمیا (FTAS-20) و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تحلیل واریانس چند راهه و پی گیری شفه انجام شد.
    یافته ها
    بین سه گروه از لحاظ میزان آلکسی تیمیا تفاوت آماری معنی داری وجود داشت، به طوری که آلکسی تیمیا در بیماران کلیوی (با میانگین 41/59) از پرستاران (با میانگین 95/58) و دانشجویان (با میانگین 94/51) بیش تر بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پیشنهاد می شود در کنار درمان بیماران کلیوی به نقش تنظیم هیجان ها نیز توجه و در حرفه پرستاری هم این نقش جدی گرفته شود.
    کلیدواژگان: آلکسی تیمیا، بیماری های کلیوی، پرستاران، دانشجویان
  • سعید آصف زاده، سجاد غلامعلی پور، مهران علیجان زاده صفحات 75-82
    زمینه
    پرداخت یارانه یکی از ابزارهای مهم حمایتی دولت ها از خانوارها به شمار می رود و هدف آن افزایش رفاه خانوار است.
    هدف
    مطالعه به منظور تبیین تغییرات مصرف کالاهای اساسی پس از هدفمندسازی یارانه ها در شهرک مینودر قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1390 با بررسی 100 خانوار در شهرک مینودر قزوین انجام شد که به صورت خوشه ایانتخاب شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه خود ایفا بود که از طریق مصاحبه با خانوارها تکمیل شد. داده ها با آزمون های آماری تی جفتی و همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    بعد خانوار 4 نفر، میانگین درآمد خانوار 973550 تومان و میانگین کل هزینه های معاش خانوار552950 تومان بود. بین درآمد و میزان مصرف شیر و لبنیات، میوه و سبزی ها و گوشت همبستگی مثبت وجود داشت که از لحاظ آماری نیز معنی دار بود. بین تحصیلات سرپرست خانوار و بعد خانوار با میزان مصرف کالاهای اساسی رابطه معنی داری وجود نداشت. بیش ترین تغییر مصرف پس از هدفمندسازی یارانه ها در زمینه انرژی و کم ترین میزان تغییر مصرف در زمینه مواد شوینده و ضدعفونی کننده ها بود.
    بحث و نتیجه گیری
    هدفمندسازی یارانه ها به تغییر میزان مصرف کالاهای اساسی منجر شده است و با توجه به رابطه درآمد و میزان مصرف، خانوارهای کم درآمد باید بیش تر مورد توجه قرار گیرند.
    کلیدواژگان: طرح هدفمندی یارانه ها، مصرف کالا، درآمد، هزینه
|
  • M. Mahdavi Gharav, F. Rajaei *, A. Safari, E. Azadi Pages 4-10
    Background
    With regard to wide spectrum application of microwave in human life، its biological effects on tissues are still under debate.
    Objective
    The aim of this study was t o determine the effects of 950 MHz microwave radiation on morphometric changes of prostate in rabbit.
    Methods
    In this experimental study، 18 New Zealand male rabbits (11-13 weeks old) were randomly divided into control، 3 W and 6 W groups in Qazvin University of Medical Sciences in 2012. The rabbits in the experimental groups were exposed to simulated 950 MHz and 3 or 6 W microwave radiation 2 hours a day for 2 weeks. After one week rest، the rabbits were sacrificed using anesthetic drugs and the prostate tissue samples were prepared. After preparing microscopic slides، villous height، villous thickness and muscle layer thickness were measured. Data were analyzed using ANOVA and Tukey’s test.
    Findings
    The villous height was significantly decreased in the 3 W group compared to the control and 6 W groups while it was significantly increased in the 6 W group compared to the control group. The villous thickness was increased in both experimental groups compared to the control group but the difference was statistically significant for 6 W group. Increased villous thickness was not different between the experimental groups. The muscle layer thickness was significantly increased in both experimental groups compared to the control group.
    Conclusion
    With regards to the results، it seems that the microwave radiation with 950 MHz frequency has negative effects on morphometric changes of prostate in rabbit.
    Keywords: Cellular Phone, Microwave s, Prostate
  • S. Nasri *, F. Amidi, Z. Rezaeian Movahed Pages 11-17
    Background
    Selenium is essential for the normal function of sperm cells and spermatogenesis. This element as an antioxidant cofactor reduces oxygen free radicals، and is expected to be effective for increasing fertility.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effect of selenium on motility، morphology and viability of sperm cells after freezing and thawing procedure.
    Methods
    This experimental study was performed on semen samples from 42 males with normal semen parameters referred to Shariati infertility center in Tehran during February and March 2013. Each sample was divided into four equal parts (two parts were washed and the other two parts were remained unwashed). 5 µg/l selenium was added to one of the washed and one of the unwashed sperm parts. Two other parts were remained untreated as control groups. Every four parts were freezed for two weeks، and subsequently they were thawed and motility، morphology، and viability of sperm cells were assessed. Data were analyzed by one-way ANOVA.
    Findings
    After defreezing، motility، morphology، and viability of sperm cells in selenium groups were significantly different from control groups.
    Conclusion
    With regards to the results، 5 µg/l selenium can be used in infertility clinics in order to increase sperm quality after freezing and thawing procedure.
    Keywords: Sperm Motility, Freezing, Thawing, Selenium
  • H. Kalalian Moghaddam *, T. Baluchnejadmojarad, M. Roghani, M. Khaksari, M. Mesripour Alavijeh, N. Mokhberian Pages 18-29
    Background
    Chronic diabetes mellitus affects the hippocampus via various pathways including augmented oxidative stress، and leads to learning and memory impairment. It is indicated that berberine has anti-diabetic، antioxidant and neuroprotective effects.
    Objective
    The aim of this study was to determine the effects of berberine hydrochloride on short-term spatial memory and passive avoidance learning and memory in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Methods
    In this experimental study، 40 male wistar rats were randomly divided into five groups: control، berberine-treated control (100 mg/kg)، diabetic and berberine-treated diabetic (50، 100 mg/kg). Diabetes was induced by intraperitoneal injection of 60 mg/kg streptozotocin. One week after streptozotocin injection، rats were treated with 50 and 100 mg/kg/day berberine orally، for 7 weeks. 1،3،5،7 weeks after streptozotocin injection، blood samples were taken from the tail vein to measure blood glucose levels. In order to investigate the effects of berberine on passive avoidance learning and memory، Initial Latency (IL) and Step-Through Latency (STL) were measured by shuttle box. Short-term spatial memory was assessed by percentage of alternation behavior in the Y maze. Data were analyzed by ANOVA، Kruskal-Wallis test and Mann Whitney U test.
    Findings
    Alternation percentage in the diabetic group was significantly lower than the control group، and was increased significantly in the berberine-treated (100 mg/kg) diabetic group compared to the diabetic group. STL was significantly decreased in the diabetic group compared to the control group and was significantly increased in the berberine-treated (100 mg/kg) diabetic group compared to the diabetic group. The STL difference between the control group and the berberine-treated control group was not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results، 7 weeks treatment with berberine improves short-term spatial memory and passive avoidance learning and memory in streptozotocin-induced diabetic rats.
    Keywords: Berberine, Diabetes Mellitus, Behavior, Memory
  • M. Aslani Mehr, R. Yaghobfar, A. Peymani Pages 30-36
    Background
    Staphylococcus aureus is one of the major nosocomial pathogens. Clindamycin is the treatment of choice for staphylococcus aureus infections specially skin and soft tissue infections. Inducible resistance to clindamycin leads to treatment failure.
    Objective
    The aim of this study was to detect the cMLSb، iMLSb and MS phenotypes and inducible clindamycin resistance in staphylococcus aureus isolates from hospitalized patients in Qazvin and Tehran teaching h ospitals.
    Methods
    In this descriptive molecular epidemiologic study، a total of 230 Staphylococcus aureus isolates were collected from hospitalized patients in Qazvin and Tehran teaching h ospitals during 2012 and were identified by the standard laboratory methods. Then، detection of the femA gene was used to confirm identification of the isolates. Inducible resistance to clindamycin was tested using D-test. All procedures were performed in the microbiology laboratory and Cellular and Molecular Research Center affiliated to Qazvin University of Medical Sciences.
    Findings
    All isolates were positive to the femA gene. 85 isolates (37 %) were resistant to erythromycin and clindamycin (the cMLSb phenotype)، 15 isolates (6. 5%) showed inducible resistance (the iMLSb phenotype)، 103 isolates (44. 7%) were sensitive to erythromycin and clindamycin، 24 isolates (10. 4 %) showed intermediate resistance to erythromycin، 10 isolates (4. 3%) showed intermediate resistance to clindamycin and 3 isolates (1. 3%) were resistant to erythromycin and susceptible to clindamycin (the MS phenotype).
    Conclusion
    With regards to the results، using D-test method with simultaneous disk diffusion method is recommended in hospital laboratories.
    Keywords: Staphylococcus Aureus, Clindamycin, Drug Resistance
  • Sp. Moussavi, Mm. Emamjomeh Pages 37-44
    Background
    Carbon nanotubes have been considered as dye adsorbent. The colored wastewater must be treated to reduce the environmental risks.
    Objective
    The aim of this study was to determine the efficiency of multi-walled carbon nanotubes for removal of 2-naphthol orange dye from aqueous solutions.
    Methods
    This experimental study was conducted at school of public health affiliated to Yazd University of medical sciences during 2012. The effects of different parameters including detention time، PH value، mixing intensity، the initial concentration of dye، and carbon nanotubes dosage were studied for removal of dye. All experiments were repeated twice and then adsorption isotherms and kinetics of different models were analyzed by comparing the coefficient of determination.
    Findings
    The maximum dye adsorption occurred during the first 30 minutes. The sorption capacity for adsorption of the dye was found to be 2. 76 mg/gr. The dye removal efficiency was increased from 87% to 97. 2% by decreasing the initial concentration of dye from 100 to 25 mg/l. By increasing the adsorbent dose from 0. 05 to 0. 4 g/l، the dye removal efficiency was increased from 70. 7% to 94. 8%. The general order kinetic model provided the best fit to the pseudo-second order kinetic adsorption model and the equilibrium data were best fitted to the Freundlich isotherm model. The maximum efficiency was found to be 97. 2%.
    Conclusion
    Multi-walled carbon nanotubes can be effective for removal of 2-naphthol orange dye.
    Keywords: Carbon, Nanotubes, 2, naphthol, Dye, Wastewater
  • R. Mahmoudi *, R. Norian, P. Gajabeygi Pages 45-52
    Background
    Use of food products of animal origin containing antibiotics residues has led to much concern in consumers.
    Objective
    The aim of this study was to determine the antibiotic residues in raw cow milk in Qazvin province.
    Methods
    In this cross sectional study، 200 raw cow milk samples were randomly collected from industrial dairy farms in Qazvin province during the warm and the cold seasons in 2012. All samples were examined by Delvo test and specific ELISA kits for enrofloxacin، gentamicin، tetracycline، tylosin، chloramphenicol and sulfonamides residues. Data were analyzed using ANOVA and Tukey’s test.
    Finding
    86 milk samples (43%) were positive for antibiotic residues to Delvo test. The highest mean values were related to sulfonamides (20. 40±12. 99 ng/ml) and gentamicin (20. 06±14. 92 ng/ml) and the lowest mean value was related to chloramphenicol (0. 13±0. 07 ng/ml) by specific ELISA kits. ​​ The mean values ​​of antibiotic residues were significantly higher during the warm season compared to the cold season. Chloramphenicol residues were above the Maximum Residue Limits (MRL) (0 μg/l) in all positive samples. Sulfonamides residues were above the MRL (25μg/l) in 25. 39% of milk samples.
    Conclusion
    With regards to the results، extensive and careful monitoring of the production and supply of food products of animal origin، especially milk and evaluation of drug residues are essential.
    Keywords: Drug Residues, Milk, Enzyme, Linked Immunosorbent Assay (ELISA)
  • K. Azma, M. Farjad, Sh. Najafi, R. Toupa Ebrahimi *, M. Bahrami Asl Pages 53-59
    Background
    Carpal tunnel syndrome (CTS) is the most common compressive neuropathy. Although unprincipled and incorrect use of hands and non compliance with safety issues are underlying factors of CTS، but studies have shown that diabetes can predispose patients to CTS.
    Objective
    The aim of this study was to determine the sensitivity and specificity of diagnostic maneuvers of carpal tunnel syndrome in diabetic patients and to compare with non diabetic patients.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 115 hands that were selected by census method in Milad hospital، Tehran during 2012. Demographic data were collected by a questionnaire and physical examination was performed for patients. The patients were divided into six groups based on electrodiagnosis response: normal، paresthesia without CTS، CTS، symptomatic diabetes without CTS، diabetes & CTS، diabetes & CTS & peripheral neuropathy. The sensitivity and specificity of Tinel''s Sign، Phalen''s Test، reverse Phalen''s Test، Tourniquet Test، difference between two sharp points، Compression Test، and Flick Signal were determined in diabetic and nondiabetic patients. Data were analyzed by Chi-square test.
    Findings
    The mean age of the patients was 55 ± 13. 25 and the mean duration of symptoms was 19 months. The prevalence of moderate CTS was higher than mild and severe CTS. Of 115 studied hands، there were 25 hands with CTS، 20 hands with diabetes & CTS hands، 23 hands with diabetes & CTS & peripheral neuropathy hands، 14 hands with paresthesia without CTS، 19 hands with symptomatic diabetes without CTS and 14 normal hands. In non-diabetic with CTS group، the Flick Signal and the reverse Phalen''s test were the most sensitive tests، respectively while the Tinel''s sign and the Phalen''s test were the most specific tests (95%). In diabetic group with CTS، reverse Phalen''s test was the most sensitive test (56%) and the Tinel''s sign was the most specific test (77%). In diabetic group with peripheral neuropathy & CTS، the Phalen''s test and Compression test were the most sensitive tests (59%)، and the Tinel''s sign was the most specific test (77%). Overall the Compression test was the most sensitive test (51%) and the Tinel''s sign was the most specific test (77%) in the diabetic group.
    Conclusion
    With regards to the results، using the Phalen''s test، the reverse Phalen''s test and the compression test in diabetic patients with CTS is suggested.
    Keywords: Carpal tunnel syndrome, Electrodiagnosis, Diabetes Mellitus, Sensitivity, Specificity, Diagnostic Tests
  • E. Ahmadnea, S. Mehdizadeh *, P. Mokhtari Pages 60-67
    Background
    Epidemiological studies suggest that calcium intake is associated with obesity.
    Objective
    The aim of this study was to determine the association between calcium intake and body mass index (BMI) in adolescent girls.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted on 863 middle and high school students that were selected by multistage cluster sampling method in Zanjan، 2008. Data were collected using a demographic questionnaire، the Food Frequency questionnaire (FFQ) and the General Practice Physical Activity Questionnaire (GPPAQ). Calcium intake was calculated using EPI6 software. Data were analyzed using chi-square test، Pearson''s correlation coefficient and linear regression analysis.
    Findings
    Calcium intake was inadequate in 73. 8% of the students and the mean BMI was 20. 1 ± 3. 5 linear regression analysis showed that calcium intake did not predict body mass index.
    Conclusion
    With regards to the results and since the lack of calcium intake as a valuable nutrient in the female students could put them at risk of diseases such as osteoporosis، educating adolescents and families in order to change their life style is suggested.
    Keywords: Calcium, Body Mass Index, Adolescent
  • J. Karami, A. Zakiei *, B. Amirpoor Pages 68-74
    Background
    The emotion regulation has a special role in human health. Studies have shown that emotion regulation problems may lead to physical and psychological problems.
    Objective
    The aim of this study was to compare the amount of alexithymia and its aspects among patients with kidney diseases، nurses and students.
    Methods
    This cross-sectional study was performed in Kermanshah، 2012. The study population included three samples of 110 patients with kidney diseases in Kermanshah، 110 students of Razi University and 110 nursing staff of Kermanshah hospitals that were selected by convenience sampling method. The measurement tool was alexithymia questionnaire (FTAS-20). Data were analyzed using multi-way Analysis of Variance (multi-way ANOVA) test and Scheffe test.
    Findings
    There were significant differences among the three groups. The mean scores of alexitymia were significantly higher in patients with kidney diseases (M=59. 41) than nurses (M=58. 95) and students (M=51. 94)، and the mean scores of alexitymia were significantly higher in nurses than students.
    Conclusion
    With regard to the results، it is suggested that the role of emotion regulation as well as treatment should be considered in patients with kidney diseases. The role of emotion regulation should also be considered in nursing staff seriously.
    Keywords: Alexithymia, Kidney Diseases, Nurses, Students
  • S. Asefzadeh, S. Gholamalipoor, M. Alijanzadeh Pages 75-82
    Background
    Governmental subsidy is one of the important tools to support of households that will increase their income.
    Objective
    The purpose of this study was to determine the changes in essential goods consumption after targeted subsidies reform in Minoodar district of Qazvin، 2011.
    Methods
    This analytical study was conducted on 100 households of Minoodar District of Qazvin during 2011 that were selected by cluster random sampling method. The measurement tool was a self-administered questionnaire and data were collected via interview. Data were analyzed using paired T-test and Pearson''s correlation coefficient.
    Finding
    The average household size was 4 people per household، the average household income was 9735500 Rials and the average household expenditure was 5529500 Rials. There was significant positive correlation between income and consumption of dairy products، fruits - vegetables and meat. The association of education level of household head and household size with consumption of essential goods was not statistically significant. After targeted subsidies reform، the maximum change in consumption was related to energy and the minimum change was related to detergents and disinfectants.
    Conclusion
    Targeted subsidies reform has led to changes in essential goods consumption. With regards to the association of income and consumption، low-income households should be more considered.
    Keywords: Targeted Subsidies Reform, Goods Consumption, Income, Expenditure