فهرست مطالب

Journal of Inflammatory Diseases
Volume:18 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/03/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا خانمحمدی خرمی، کیوان قاسمی* صفحات 4-10
    زمینه
    طیف سنجی تبدیل فوریه مادون قرمز به همراه محاسبه های شیمی سنجی برای ارزیابی کیفی پروتئین های موجود در سرم خون به کار می رود.
    هدف
    مطالعه حاضر به منظور پیشنهاد یک روش تشخیصی برای تعیین مراحل مختلف در بیماری های مزمن کلیه انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه آزمایشگاهی در سال تحصیل ی 90-1389 در دانشکده علوم پایه دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) قزوین انجام شد. 50 نمونه به وسیله طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه ارزیابی شدند. به این منظور در طیف گیری از هر نمونه خون به میزان 5/0 میلی لیتر سرم در سل دستگاه مادون قرمز تبدیل فوریه ریخته شد. این نمونه ها در سطوح مختلف بیماری مزمن کلیه قرار داشتند و مرحله بیماری آن ها توسط روش جافه به عنوان استاندارد طلایی پزشکی بازبینی شد (9 نمونه در طبقه 1 یا سالم، 7 نمونه در طبقه 2، 11 نمونه در طبقه 3، 8 نمونه در طبقه 4، 5 نمونه در طبقه 5 و 10 نمونه در طبقه 6 قرار گرفتند). نمونه های طیف گیری شده با استفاده از روش طبقه بندی چند متغیره تفکیک غیر خطی بررسی شدند. سپس داده ها با استفاده از روش های انتخاب گر طول موج تصویرسازی متوالی و ژنتیک الگوریتم بهبود یافت و برای پیشگویی نمونه های سرم خون با طبقه بندی های مختلف بیماری مزمن کلیوی به کار رفت.
    یافته ها
    استفاده از تفکیک غیرخطی به همراه روش های انتخاب گر طول موج تصویرسازی متوالی و ژنتیک الگوریتم، یک روش مناسب برای پیشگویی بیماری مزمن کلیه بود. میزان تشخیص نمونه هایی که به طور صحیح طبقه بندی شدند برای مدل ها بر پایه تصویرسازی متوال ی و ژنتیک الگوریتم به ترتیب %85 و %97 بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، روش تشخیصی جدید می تواند برای طبقه بندی چند مرحله ای بیماری مزمن کلیوی به عنوان یک روش بهبود یافته استفاده شود.
    کلیدواژگان: نارسایی مزمن کلیوی، طیف سنجی مادون قرمز تبدیل فوریه، تحلیل تفکیک
  • حمیدرضا جوادی*، سیما هاشمی پور، مهناز عباسی، امیر جوادی صفحات 11-17
    زمینه
    علی رغم اهمیت سندرم متابولیک و اجزای آن در بروز بیماری های غیر واگیر به خصوص بیماری های قلبی و عروقی، شیوع، بروز و روند آن به وضوح مشخص نیست.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین شیوع سندرم متابولیک و نحوه توزیع عوامل تشکیل دهنده آن در قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 996 نفرزن و مرد بالای 24 سال از جمعیت تحت پوشش یک مرکز بهداشتی درمانی در قزوین در سال 1389 بررسی شدند. داده ها براساس مصاحبه، سوابق بیماری و دارویی، معاینه های تن سنجی و آزمایش های بیوشیمیایی جمع آوری و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شیوع سندرم متابولیک به طور کلی %33 (%9/30 در مردان و %9/34 در زنان) بود و با افزایش سن، بیش تر می شد. شایع ترین عامل در هر دو جنس (%6/66) مربوط به اچ دی ال کلسترول پایین و کم ترین عامل (%8/24)، فشارخون بالا بود. ترتیب شیوع عوامل در دو جنس متفاوت بود؛ به طوری که در مردان به ترتیب اچ دی ال کلسترول پایین، سطح بالای تری گلیسرید سرم و افزایش قند خون ناشتا و در زنان اچ دی ال کلسترول پایین، چاقی مرکزی و سطح بالای تری گلیسرید سرم بیش ترین شیوع را داشت.
    نتیجه گیری
    شیوع زیاد سندرم متابولیک و عوامل خطر مرتبط و ازدیاد آن با افزایش سن جمعیت و بیماری ها و عوارض مترتب بر آن، تدوین و اجرای برنامه های کارآمد جهت کاهش این عوامل را ضروری می سازد.
    کلیدواژگان: سندرم متابولیک، عوامل خطر، شیوع
  • محمدحسین دلشاد، علیرضا حیدرنیا*، شمس الدین نیکنامی صفحات 18-26
    زمینه
    عفونت هپاتیت ب، شایع ترین خطر شغلی به خصوص در کارکنان بهداشتی است که احتیاط استاندارد را در تماس های شغلی رعایت نمی کنند. داشتن عوارض کشنده و نبود درمان اختصاصی برای این عفونت، توجه محققین بهداشتی را به سوی آموزش روش های پیشگیری جلب کرده است.
    هدف
    مطالعه به منظور طراحی ابزاری با روایی و پایایی متناسب و خصوصیات جامعه شناختی، جهت سنجش 7 عامل مقیاس رفتاری کنترل عفونت هپاتیت ب انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی که در سال های 92-1391 در شهر تهران انجام شد، 135 نفر از کارکنان بهداشتی به صورت خوشه ایدو مرحله ای انتخاب شدند. پرسش نامه براساس تعریف توصیه شده گرین و کروتر طراحی شد. روایی آن با استفاده از روش های روایی صوری، محتوا و سازه و پایایی آن با روش های تعیین همسانی درونی و بازآزمایی به کمک تعیین ضریب آلفای کرونباخ تعیین شد.
    یافته ها
    نسبت روایی محتوا بیش تر از 80/0، شاخص روایی محتوا بالاتر از 79/0 و پایایی ابزار تحقیق با محاسبه آلفای کرونباخ برابر 82/0 بود. تحلیل عاملی اکتشافی به استخراج 7 عامل از ابزار منجر شد؛ به طوری که ابزار مذکور قادر به پیش بینی %5/76 از واریانس مشترک شدند. براساس تحلیل عامل تاییدی، مدل با تایید پایایی 91/0 برازش داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، پرسش نامه حاصل از سنجش مطالعه می تواند برای مقاصد تحقیقاتی، آموزشی و عملی مناسب باشد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت B، رفتار، کارکنان بهداشتی
  • میر اسماعیل موسوی، امیر پیمانی*، افشین افشاری، حسن جهانی هاشمی، راضیه موسوی صفحات 27-33
    زمینه
    استرپتوکوکوس های مقاوم به ماکرولیدها امکان دارد به روش سرشتی یا القایی به کلیندامایسین مقاوم شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین فراوانی فنوتیپ های مقاوم به اریترومایسین در استرپتوکک های جمع آوری شده از لارنگوسکوپ در بیمارستان آموزشی شهید رجایی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی در سال 1392 بر روی نمونه های جمع آوری شده از لارنگوسکوپ در بیمارستان آموزشی شهید رجایی قزوین انجام شد. نمونه ها به روش معمول انتشار دیسک آگار با استفاده از دیسک های اریترومایسین و کلیندامایسین بر روی مولر هینتون آگار (مطابق دستور کار CLSI) بررسی شدند. مقاومت القایی به کلیندامایسین به روش آزمون D در ایزوله های مقاوم به اریترومایسن بررسی شد. داده ها با آزمون آماری مجذور کای تحلیل شدند.
    یافته ها
    از 23 نمونه مورد بررسی، 1مورد (%35/4) فنوتیپ مقاومت القایی به کلیندامایسین iMLSB))، 6 مورد (%11/26) فنوتیپ مقاومت سرشتی به کلیندامایسین و اریترومایسین ((cMLSB، 5 مورد (%72/21) در فنوتیپ MS و 11مورد (%82/47) از فنوتیپ وحشی بودند. ارتباط معنی داری بین مقاومت نمونه های استرپتوککی نسبت به اریترومایسین و کلیندامایسین و آزمون D مشاهد نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، لارنگوسکوپ بالقوه می تواند نمونه های مقاوم به اریترومایسین و کلیندامایسین را حمل نماید، بنابراین کنترل عفونت قبل از استفاده از این ابزار در بیماران ضروری است.
    کلیدواژگان: لارنگوسکوپ، اریترومایسین، کلیندامایسین، مقاومت دارویی
  • لیلا مافی*، سعید آصف زاده صفحات 34-40
    زمینه
    هوش هیجانی در موفقیت افراد در سازمان های بهداشتی و درمانی اهمیت زیادی دارد و پرستارانی که از هوش هیجانی بالاتری برخوردارند، می توانند با ارتباط مناسب با بیماران باعث ارتقای مراقبت ها و افزایش سطح رضایت مندی شوند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین ارتباط بین هوش هیجانی و مهارت ارتباط با بیمار در پرستاران انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه تحلیلی در سال 1391 بر روی 80 پرستار زن و مرد شاغل در بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد که به صورت سهمیه ای از هر بیمارستان انتخاب شدند. پرسش نامه های هوش هیجانی و مهارت ارتباطی توسط آن ها تکمیل و داده ها با آزمون های آماری همبستگی پیرسون، تی و آنالیز واریانس تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین همه حیطه های هوش هیجانی و کیفیت ارتباط با بیمار رابطه مثبت و معنی داری وجود داشت. تفاوت های جمعیتی (جنس، سن، سابقه کاری، سطح تحصیلات و نوع استخدام) ارتباط معنی داری با هوش هیجانی و مهارت های ارتباطی نداشتنند.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، از آن جا که افزایش هوش هیجانی، شیوه ای موثر جهت ارتقای مهارت های ارتباطی پرستاران و در نتیجه بهبود کیفیت مراقبت است، پیشنهاد می شود آموزش هوش هیجانی در بیمارستان ها مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: هوش هیجانی، ارتباط، پرستاران، بیماران
  • محمدرضا سالاری*، امیر محمدزاده، رضا کیانی ماوی صفحات 41-46
    زمینه
    مدیران دولتی همیشه به دنبال دست یابی به اطلاعات شفاف ودقیق در مورد عملکرد مالی سازمان هستند تا براساس آن بتوانند ضمن مدیریت کارآمدتر و ارتقای شاخص ها، نسبت به عملکرد سازمان در حوزه مالی پاسخ گویی مناسب تری داشته باشند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین تاثیر اجرای نظام نوین مالی تعهدی بر شفافیت مالی و مسوولیت پاسخ گویی انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه در سال 1392 و به روش پیمایشی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد. جامعه آماری شامل 70 نفر از مدیران مالی، حسابرسان دیوان محاسبات، روسای حسابداری، کارشناسان مالی و بودجه، مدیران میانی و عالی و حسابرسان هیات امنای دانشگاه علوم پزشکی قزوین بود که با روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شدند، ابزار گردآوری داده ها پرسش نامه ای دو بخشی با 15 سوال برای شفافیت مالی و 11سوال برای مسوولیت پاسخ گویی مالی در سه بعد و 6 سوال برای مسوولیت پاسخ گویی عملیاتی در سه بعد بود. داده ها با آزمون آماری تی تک نمونه ای تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین اجرای نظام مالی تعهدی و موارد زیر رابطه معنی دار آماری وجود داشت: افزایش شفافیت مالی و امکان ارزیابی کنترل بودجه مصوب، رعایت قوانین ومقررات مالی، گزارش گری مالی به منظور افزایش پاسخ گویی مالی و همچنین امکان ارزیابی کارایی و صرفه اقتصادی به منظور افزایش پاسخ گویی عملیاتی. ولی با امکان ارزیابی اثربخشی به منظور افزایش پاسخ گویی عملیاتی رابطه معنی دار آماری وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، اجرای نظام مالی تعهدی در دانشگاه علوم پزشکی قزوین، به افزایش شفافیت مالی، مسوولیت پاسخ گویی مالی و عملیاتی منجر شد.
    کلیدواژگان: حسابداری تعهدی، حسابداری نقدی، شفافیت مالی، مسوولیت پاسخ گویی
  • محمد زکریا کیایی، آذین خامدی، الهام شاه بهرامی، ویدا کاردان مقدم، روح الله کلهر، سید سعید طباطبایی* صفحات 47-53
    زمینه
    انتخاب و استخدام کارکنان و مدیران شایسته یکی از فعالیت های حیاتی سازمان های امروزی است؛ به طوری که سازمان ها برای انتخاب بهترین مدیران و مدیران نیز برای جذب بهترین کارکنان تلاش می کنند.
    هدف
    مطالعه به منظور تعیین خطای من سانی در مدیران ستادی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه توصیفی- تحلیلی در سال 1391 بر روی 70 نفر از مدیران ارشد، میانی و عملیاتی دانشگاه علوم پزشکی قزوین انجام شد که به صورت سرشماری وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه استانداردی بود که روایی و پایایی آن در مطالعه های قبلی تایید شده بود. داده ها با آزمون های آماری تی، آنوا و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شدند.
    یافته ها
    بین متغیر من سانی مدیران مورد مطالعه با گروه اندیشی، تضاد کارکردی و خود شیفتگی رابطه معنی دار آماری وجود داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به رابطه بین خطای من سانی با گروه اندیشی و تضاد کارکردی و تاثیر منفی آن بر عملکرد سازمانی، آگاه سازی مدیران از پیامدهای مخرب من سانی می تواند جهت بهبود عملکرد سازمانی مفید باشد.
    کلیدواژگان: خطای من سانی، تضاد کارکردی، خودشیفتگی، گروه اندیشی
  • ناهید بختیاری*، گیتا سعادت نیا صفحات 54-63
    تا حدود چند دهه پیش، بازار داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری های مختلف تنها به داروهای شیمیایی، پپتیدها، آنتی بادی های منوکلونال و پروتئین های نوترکیب محدود می شد. اما با تایید اولین داروی دارای ساختار نوکلئوتیدی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، این نسل جدید از داروها نیز مورد توجه محققان و داروسازان قرار گرفتند. اسیدهای ریبونوکلوئیکی از جمله این داروها بودند که مسیر ساخت کاملا همواری نداشتند و با مشکلاتی از قبیل ایمونوژن بودن ذاتی، ناپایداری ساختاری و نیاز به یک واسطه جهت انتقال دارو به سلول رو به رو بودند. اما با توجه به سادگی طراحی و ساخت این نوع داروها محققان توانستند با اعمال تغییرات شیمیایی در ساختار آن ها و استفاده از حامل های مختلف بر این مسایل فایق آیند. هم اکنون دسته های گوناگونی از داروهای دارای پایه اسید ریبونوکلوئیک در حال گذراندن مراحل مختلف آزمایش های بالینی هستند از جمله ریبوزیم های دارویی، عوامل تداخل RNA یی، اولیگونوکلئوتید های آنتی سنس و آپتامرها که در این مقاله مورد بحث قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: تداخل RNA یی، اولیگونوکلئوتید های آنتی سنس، طراحی دارو
  • امیرعباس قاسمی* صفحات 64-68
    این مطالعه گذشته نگر بر روی 80 بیمار انجام شد که با تشخیص فتق دیسک کمری از سال 1388 تا 1391 در بخش جراحی اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه تحت عمل جراحی باز دیسک کمری قرار گرفتند. متغیرهای مورد بررسی عبارت بودند از: سن، جنس، محل عمل جراحی، طول مدت ابتلا به کمر درد و درد اندام های تحتانی، سابقه مصرف سیگار، وزن بیمار، جراحی اول یا عود دیسک و درجه فتق دیسک کمری براساس ام آر آی. داده ها با آزمون های آماری تی و کای دو تحلیل شدند. بین متغیرهای مورد بررسی و درد پاها بعد از عمل جراحی ارتباط معنی داری یافت نشد. جراحی باز دیسک کمری در موارد عود، در زنان و در موارد فتق دیسک از نوع تجزیه ای و برجسته با پیش آگهی ضعیفی همراه بود.
    کلیدواژگان: جراحی دیسک کمری، پیش آگهی، مقیاس آنالوگ دیداری
  • محمد علی ژیرافر، رحیم خدایاری زرنق*، احمد صادقی صفحات 69-73
    این مطالعه مقطعی در سال 1391 با هدف تبیین رابطه بین پیمان مدیریت با ویژگی های مدیریتی در 6 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد که در آن ها پیمان مدیریت اجرا می شد. داده ها با تکمیل پرسش نامه توسط 113 نفر از مدیران جمع آوری و با آزمون آماری تی زوجی تحلیل شدند. میانگین میزان توانایی فنی و مدیریتی قبل از اجرای روش های پیمان مدیریت 90/2 و بعد از اجرای روش های پیمان مدیریت 94/2 (از 5) بود. میانگین میزان انعطاف پذیری واحدها نیز قبل از اجرای روش های پیمان مدیریت 64/2 و بعد از اجرای روش های پیمان مدیریت 70/2 (از 5) بود. بین میزان این دو شاخص قبل و بعد از اجرای روش های پیمان مدیریت علی رغم افزایش، ارتباط معنی داری وجود نداشت.
    کلیدواژگان: پیمان مدیریت، ویژگی های مدیریتی، بیما رستان ها
|
  • Mr. Khanmohammadi Khorami, K. Ghasemi * Pages 4-10
    Background
    Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) combined with chemometric techniques have been employed for qualitative analysis of proteins in blood serum.
    Objective
    The aim of this study was to suggest a diagnostic method for stage determination of chronic kidney disease (CKD).
    Methods
    This laboratory study was conducted in Faculty of Science of Imam Khomeini International University during 2010-2011. 50 samples were evaluated using Fourier transform infrared spectroscopy. 0.5 ml of blood serum was poured in FTIR cell for each sample. The samples were from different stages of CKD and their stages were verified by Jaffe method as gold standard (Distribution of stages was as follows: 9 stage I/ healthy, 7 stage II, 11 stage III, 8 stage IV, 5 stage V and 10 stage VI). The samples were evaluated by Quadratic discriminant analysis (QDA). Data were modified with wavelengths selection algorithms using the Successive Projection Algorithm (SPA) and the Genetic Algorithm (GA) and were applied for prediction of serum samples status with different stages of CKD.
    Findings
    Quadratic discriminant analysis together with successive projection algorithm and genetic algorithm as wavelength selection strategies are suitable for prediction of CKDs. The correct classification rates of the samples were 85% and 97% for SPA and GA models, respectively.
    Conclusion
    With regards to the results, this new diagnostic method can be used for multi-stage classification of the chronic kidney disease as an improved method.
    Keywords: Chronic Renal Insufficiency, Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR), Discriminant Analysis
  • Hr. Javadi *, S. Hashemipour, M. Abbasi, A. Javadi* Pages 11-17
    Background
    Despite the importance of metabolic syndrome and its components in the incidence of noncommunicable diseases especially cardiovascular diseases, its prevalence, incidence and trend are not clear.
    Objective
    The aim of this study was to determine the prevalence of metabolic syndrome and its components in Qazvin, Iran.
    Methods
    This descriptive study was conducted in 996 men and women over 24 years old in mindoodar district of Qazvin, 2012. Data were collected using interview, past medical and drug history and anthropometric and biochemical measurements.
    Findings
    The prevalence of metabolic syndrome was 33% (30.9% in men and 34.9% in women) and increased with age. The most common component of metabolic syndrome was low high density lipoprotein (HDL) cholesterol (66.6%) and the least prevalent component was high blood pressure (24.8%). The order of prevalent components was different according to gender. In men the most common component was low HDL cholesterol which was followed by high level of serum triglycerides and impaired fasting glucose. In women the most common component was low HDL cholesterol which was followed by central obesity and high level of serum triglycerides.
    Conclusion
    High prevalence of metabolic syndrome and its related risk factors that increase with age, other diseases and their complications necessitates the implementation of efficient preventive programs to decrease the related risk factors.
    Keywords: Metabolic Syndrome X, Risk Factors, Prevalence
  • Mh. Delshad, A. Hidarnia *, Sh. Niknami Pages 18-26
    Background
    Hepatitis B is the most common occupational hazard in health personnel especially those that do not adhere to standard precautions in occupational exposures. Fatal complications and the lack of specific treatment for this infection have driven the attention of health researchers to the education of preventive methods.
    Objective
    The aim of this study was to design a valid and reliable tool with sociological characteristics in order to measure seven behavioral factors controlling hepatitis B.
    Methods
    This descriptive study was conducted in 135 health personnel that were selected by two-stage cluster random sampling method in Tehran during 2012-2013. The questionnaire was designed according to the definition recommended by Green and Kruter. Validity was determined in terms of face, content and construct validity. Reliability was determined by internal consistency and test-retest using the Cronbach's alpha coefficient.
    Findings
    The content validity ratio was greater than 0.80, the content validity index was greater than 0.79 and the Cronbach's alpha coefficient was 0.82. Exploratory factor analysis extracted seven factors that could predict %76.5 of the variance. Based on confirmatory factor analysis, the reliability of the model was fitted to 0.91.
    Conclusion
    With regards to the results, the questionnaire obtained from this study can be used for research, education and practical purposes.
    Keywords: Hepatitis B Virus_Behavior_Health Personnel
  • Me. Moosavi, A. Peymani *, A. Afshari, H. Jahanihashemi, R. Moosavi Pages 27-33
    Background
    Macrolide-resistant streptococcus isolates may show constitutive or inducible resistance to clindamycin.
    Objective
    The aim of this study was to determine the frequency of erythromycin resistant phenotypes in streptococcus isolates from laryngoscopes in Shahid Rajaei hospital, Qazvin.
    Methods
    This descriptive study was conducted in streptococcus isolates from laryngoscopes in Shahid Rajaei hospital, 2013. The isolates were examined by Kirby Bauer disc diffusion method using erythromycin and clindamycin disks on Mueller-Hinton agar (according to Clinical and Laboratory Standards Institute standards). Inducible clindamycin resistance was tested by D-test in erythromycin resistant isolates. Data were analyzed using Chi-square test.
    Findings
    The phenotypes detected among the 23 isolates were as follows: one (4.35%) inducible clindamycin resistance (iMLSB), 6 (26.11%) constitutive clindamycin resistance (cMLSB), 5 (21.72%) MS phenotype and 11 (47.82%) wild type. The association between erythromycin and clindamycin resistance of the streptococcus isolates and D-test was not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, laryngoscope can potentially carry erythromycin and clindamycin resistant isolates. Therefore, infection control is necessary before using this instrument.
    Keywords: Laryngoscopes, Erythromycin, Clindamycin, Drug Resistance
  • L. Mafi *, S. Asefzadeh Pages 34-40
    Background
    Emotional Intelligence is important in the success of people in healthcare organizations. Nurses who have higher E motional I ntelligence can improve the quality of care and increase satisfaction with proper communication with patients.
    Objective
    The aim of this study was to determine the a ssociation of emotional intelligence and communication skills with patients in nurses.
    Methods
    This analytical study was conducted in 80 male and female nurses that were selected by quota sampling method from selected hospitals in Qazvin University of Medical Sciences. The measurement tools were Emotional I ntelligence and communication skills questionnaire s. Data were analyzed using T -test, ANOVA and Pearson ’s correlation coefficient.
    Findings
    There was a positive significant correlation between emotional intelligence and communication skills (P< 0.001, r= 0.705). The associations of the demographic differences (gender, age, work experience, education level and type of employment) with emotional intelligence and communication skills were not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, i t is suggested to consider the emotional intelligence training in hospitals. Since increasing E motional I ntelligence is an effective way to improve communication skills of nurses and therefore improve the quality of nursing care.
    Keywords: Emotional Intelligence, Communication, Nurses, Patients
  • M. Salari *, A. Mohammad Zade, R. Kianimavi Pages 41-46
    Background
    Public managers are always looking to achieve clear and accurate information about the financial performance of the organization to have better accountability in this area in addition to efficient management and improvement of indices.
    Objective
    The aim of this study was t o evaluate the effect of implementing the accrual-based financial system on transparency and accountability.
    Methods
    This survey was conducted in Qazvin University of Medical Sciences, 2013. The study population consisted of 70 financial managers, auditors of Supreme Audit Court, heads of accounting units, financial and budget staff, middle and high rank managers, auditors of Board of Trustees of Qazvin University of Medical Sciences that were selected by random sampling method. The measurement tool was a two-part questionnaire consisted of 15 questions for financial transparency, 11 questions for financial accountability in three dimensions and 6 questions for operational accountability in three dimensions. Data were analyzed using one-sample T-test.
    Findings
    There were statistically significant relationship between the implementation of the accrual-based financial system and the followings: increased financial transparency and the possibility for assessment of the approved budget control, the application of the financial regulations, the financial reporting to increase financial accountability and the possibility for assessment of efficiency and economic profit to increase operational accountability. The association of the accrual-based financial system and the possibility for assessment of effectiveness to increase operational accountability was not statistically significant.
    Conclusion
    With regards to the results, the implementation of the accrual-based financial system led to increased financial transparency and financial and operational accountability in Qazvin University of Medical Sciences.
    Keywords: Accrual Accounting, Cash Accounting, Financial Transparency, Accountability
  • Mz. Kiaee, A. Khamedi, E. Shahbahrami, V. Kardanmoghadam, R. Kalhor, Ss. Tabatabaee * Pages 47-53
    Background
    Selecting and recruit ing qualified employees and managers are of critical activities in modern organizations. Organizations try to choose the best managers and managers try to recruit the best employees.
    Objective
    The aim of this study was to determine the similar-to-me error among staff managers of Qazvin University of Medical Sciences.
    Methods
    This descriptive - analytical study was conducted in 70 high and middle rank and operational managers that were selected by census sampling method in Qazvin University of Medical Sciences, 2012. The measurement tool was a standard questionnaire that its validity and reliability had been confirmed in previous studies. Data were analyzed using T-test, ANOVA and Pearson ’s correlation coefficient.
    Findings
    The association of the similar-to-me error with groupthink, functional conflict and narcissism was statistically significant in the studied managers.
    Conclusion
    With regards to the association of the similar-to-me error with groupthink and functional conflict, and its negative effect on organizational performance, informing managers about devastating consequences of similar to me error can be useful for improving the organizational performance.
    Keywords: Similar, to, me error, Functional Conflict, Narcissism, Groupthink
  • N. Bakhtiari *, G. Saadatnia Pages 54-63
    A few decades ago, drugs which were used to treat different diseases were only limited to chemical drugs, peptides, monoclonal antibodies and recombinant proteins. Since the first nucleotide drug was approved by the Food and Drug Organization of the United States, this new generation of medications became remarkable to researchers and pharmacists. Ribonucleic acid (RNA) based drugs were among these category that encountered a number of hurdles along the way such as potential immunogenicity, structural instability and the need for a vehicle to deliver the drug into the cell. With regards to the simplicity of the RNA therapeutics design, researchers could overcome the challenges with improvements in synthetic delivery carriers and chemical modifications of the RNA therapeutics. Numerous types of RNA-based drugs are being extensively tested in various stages of clinical trials. This review focuses on therapeutic ribozymes, antisense oligonucleotides, interfering RNAs and aptamers.
    Keywords: RNA Interference, Antisense Oligonucleotides, Drug Design
  • Aa. Ghasemi * Pages 64-68
    This retrospective study was conducted in 80 patients with diagnosis of lumbar disc herniation who underwent open lumbar discectomy at neurosurgery department of Urmia Imam Khomeini hospital from 2009 to 2012. The study variables included age, gender, the operated level, duration of low back pain and lower limb pain, smoking history, patient weight, first or recurrent discectomy and lumbar disc herniation class on MRI. Data were analyzed using student T-test and Chi-square test. No significant relationships were found between lower limb pain and other variables after surgery. The prognosis of open lumbar discectomy was poor in recurrent lumbar disc herniation, females and protruded and sequestrated disc types on MRI.
    Keywords: Discectomy, Prognosis, Visual Analogue Scale
  • Ma. Zhirafar, R. Khodayari Zarnaq *, A. Sadeghi Pages 69-73
    The aim of this cross-sectional study was to evaluate the relationship between contract management and managerial characteristics in 6 hospitals affiliated to Tehran University of Medical Sciences in 2012. Data were collected using a questionnaire that was filled by 113 managers. Data were analyzed using paired T-test. The mean scores of technical and managerial capabilities were 2.90 and 2.94 (out of 5) before and after the implementation of the management contract, respectively. The mean scores of flexibility were 2.64 and 2.70 (out of 5) before and after the implementation of the management contract. The differences between the mean scores of these factors were not statistically significant before and after the management contract.
    Keywords: Management Contract, Managerial Characteristic s, Hospitals